Πολυμελές το νέο σχήμα

49 μέλη η νέα κυβέρνηση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2011 16:00 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11/11/2011 16:54 |
49 μέλη η νέα κυβέρνηση

Από 49 μέλη αποτελείται η νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Οι 48 υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν το απόγευμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα οριστεί τις προσεχείς ημέρες. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραμένουν σε θέσεις αντιπροέδρων. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών και ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει υπουργός Υποδομών.

Συνολικά 49 μέλη αριθμεί η νέα μεταβατική κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, η οποία ορκίστηκε πριν από λίγο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με το νέο κυβερνητικό σχήμα τέσσερα υπουργεία αλλάζουν χέρια. Συγκεκριμένα τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Μεταφορών και Δικτύων.

Θέσεις υφυπουργών προστίθενται συνολικά σε έξι υπουργεία και συγκεκριμένα στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Άμυνας, Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, στη νέα συμμετέχουν επτά περισσότερα μέλη, ενώ συνολικά των νέων υπουργών είναι δώδεκα, εκ των οποίων οι εννέα, όπως άλλωστε και ο νέος πρωθυπουργός, ορκίζονται για πρώτη φορά. 

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υποδομών Μάκης Βορίδης και Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεωργίου και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι υφυπουργοί Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης και Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.  

Μετατέθηκαν, εξάλλου, σε αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά και σε αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας ο μέχρι τώρα υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης. 

Από τους μετέχοντες στο προηγούμενο σχήμα στη νέα κυβέρνηση δεν συμπεριελήφθησαν έξι πρόσωπα: οι υπουργοί Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, καθώς και οι υφυπουργοί Υγείας Χρήστος Αηδόνης και στον πρωθυπουργό Άγγελος Τόλκας.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:

 

Πρωθυπουργός

Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδρος

Θεόδωρος Πάγκαλος

 

Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών

Ευάγγελος Βενιζέλος

 

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός : Δημήτρης Ρέππας

Υφυπουργός:  Ντίνος Ρόβλιας                     

Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης      

 

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός :   Αναστάσιος Γιαννίτσης

Αναπληρωτής Υπουργός : Φώφη Γεννηματά

Υφυπουργός :   Πάρις Κουκουλόπουλος

 

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός : Ευάγγελος Βενιζέλος

Αναπληρωτής Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης 

Αναπληρωτής Υπουργός: Παντελής Οικονόμου

Υφυπουργός : Ιωάννης Μουρμούρας

 

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός : Σταύρος Δήμας

Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης        

 

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αναπληρωτής Υπουργός:  Ιωάννης Ραγκούσης

Αναπληρωτής Υπουργός:  Γεώργιος Γεωργίου

Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

 

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Υπουργός:   Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης

Υφυπουργός:  Θάνος Μωραϊτης

Υφυπουργός : Άδωνις Γεωργιάδης

 

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αναπληρωτής Υπουργός:  Νίκος Σηφουνάκης     

Υφυπουργός:  Γιάννης Μανιάτης

 

Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης  και Θρησκευμάτων

Υπουργός:  Άννα Διαμαντοπούλου

Αναπληρωτής Υπουργός:  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Υφυπουργός:  Εύη Χριστοφιλοπούλου

 

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργός : Μαυρουδής Βορίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

 

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός:  Γιώργος Κουτρουμάνης

Υφυπουργός : Γιάννης Κουτσούκος

 

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

Υπουργός : Ανδρέας Λοβέρδος

Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός :Μάρκος Μπόλαρης

Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός :   Κώστας Σκανδαλίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υφυπουργός : Αστέριος Ροντούλης

 

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός :  Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Υφυπουργός :   Γιώργος Πεταλωτής

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής

Υφυπουργός:  Μανώλης Όθωνας

 

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος

Υφυπουργός : Γιώργος Νικητιάδης

Υφυπουργός: Πέτρος Αλιβιζάτος

 

Υπουργός Επικρατείας

Γιώργος Σταυρόπουλος

 

Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί Υπουργός Επικρατείας - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

17
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΖΟΓΛΟΥ
13/11/2011 09:44
Οι αναμενόμενες εκλογές - αν αυτές γίνουν - με βάση αυτό το σχήμα Κυβέρνησης, θα πρέπει να ερμηνευθούν ως δημοψήφισμα που στόχο έχει να επιλέξει ο Ελληνικός λαός αν θέλει να παραμείνει στο Ευρώ ή όχι... Με άλλα λόγια , συντάχθηκε μια πολιτική ομάδα ,απλώς για να μεταφέρει το πρόβλημα και την ευθύνη στον λαό... Εναν λαό που καθημερινά βομβαρδίζεται απο πληροφορίες μπερδεμένες , ασαφείς ,ακατανόητες αλλά και ψεύτικες ως πρός την Ευρωπαϊκή του προοπτική και που εντέλλει κρατείται στήν άγνοια...
Νταρής Νίκος
12/11/2011 12:53
ο διευθυντής του τσίρκου άλλαξε, αλλά οι κλοόουν οι μαϊμουδες και τ' άλλα ζώα έμειναν ίδια!
ελενη
12/11/2011 10:55
καλα να παθουν οι ελληνες αφου δεν ηθελαν τον γιωργο νομιζουν οτι θα τους σωσουν οι φασιστες και οι δεξιοι?
Κωστής Ζερβακης
12/11/2011 08:31
Αγαπητέ Αλέξανδρε, διάβασα με προσοχή το κείμενο σου. Δεν έχω αντιρρήσεις στις σκέψεις σου, που τις διατυπώνεις με τόση σαφήνεια. Αυτό που με κάνει να κουμπώνομαι, ως προς το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου είναι ότι υπήρξε τραπεζικό στέλεχος. Αναφέρω μόνο, γιατί μου έκανε εντύπωση, ότι διετέλεσε Υποδιοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Μια ζωή λοιπόν ο κύριος Λουκάς είχε εργοδότες μεγαλοτραπεζίτες και διερωτώμαι, θα αντιπαρατεθεί με τους πρώην εργοδότες τους; Σε περίπτωση που δεν το κάμει, θα 'ναι ένας δεύτερος κατοχικός Πρωθυπουργός και σε περίπτωση που το κάμει, θα 'χει την τύχη του Γιωργάκη. Δίκοπο μαχαίρι τουτέστιν η Πρωθυπουργία του κ. Παπαδήμου. Αυτό που μένει είναι να μπορέσει να γλυκάνει το "απεχθές" των δανείων Τώρα, όσον αφορά τη γνώμη μου, που πηγάζει από τα χρόνια της κατοχής (έζησα αυτή τη δυστυχία) λέω έτσι πρόχειρα, ότι καλύτερα είναι να πτωχεύσομε από τώρα. Ως λαός, έχομε ήδη πτωχεύσει πνευματικά. Απομένει να μηδενίσομε και το κοντέρ της οικονομίας και να ξεκινήσομε από την αρχή, όπως έγινε από την κατοχή και μετά. Θέλομε δε θέλομε, κάποια μέρα που δε θα 'ναι μακριά, θα υποστούμε το ρεζιλίκι της πτώχευσης, είτε από μόνοι μας, είτε από επιβολή έξωθεν. Η συνταγή είναι η ίδια όπως των ναρκομανών. Ξεκινούν με μικρές δοσούλες κι όταν πια ο δυστυχής, δεν έχει λεφτά να πληρώνει, του δίνουνε μια μεγάλη δόση και τον ξεκάνουνε. Έχω τη γνώμη ακόμη, ότι με την πτώχευση, θα υποχρεωθούμε, να σκύψομε στη Γή για παράγομε πρωτογενή αγαθά προς επιβίωση και να περπατήσουμε σε δρόμους άλλους, μήπως βρούμε τα χαμένα ιδανικά μας. Ξέρω ότι διατυπώνω δύσκολα πράματα κι ακόμη πιο δύσκολα θα γίνω πιστευτός. Είθε να μη βγω μάντης κακών. Με αγάπη, σας χαιρετώ όλους ευχόμενος καλόν αγώνα. ΚΩΣΤΗΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ
Ερώτηση
12/11/2011 01:27
Αν ο συνασπισμός ΚΚΕ και ΝΔ το 1989 αποκαλείται βρώμικο 89, ο συνασπισμός ενός κόμματος που λέγεται σοσιαλιστικό με ένα ακροδεξιό κόμμα τι είναι;
fuser
11/11/2011 20:33
Στην Ελλαδα ακομα και αν μεινουμε 10 κατοικοι......η κυβερνηση θα εχει τουλαχιστον 40φευγα μελη!!!!!
Α.Λ.
11/11/2011 20:27
Καλά δεν ντρέπονται;Πόσο σκοπεύουν να προκαλέσουν τον ελληνικό λαό ακόμη;Μια χώρα με μνημόνιο,όλες αυτές τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους,πρέπει να πληρώνει μισθούς 49! υπουργών και υφυπουργών;Αυτός ο νέος πρωθυπουργός με την πολυπληθή και πολυέξοδη ομάδα θα μας σώσει;
βοήθειά μας...
11/11/2011 19:55
πριν από λίγα χρόνια, ΑΥΤΟ : "Υφυπουργός : Άδωνις Γεωργιάδης " θα θεωρούνταν σαχλό ανέκδοτο... τώρα, το δεχόμαστε ως τόσο, μα τόσο δεδομένο... όπως και πολλά άλλα βέβαια σ΄αυτή τη χώρα..
μπάμπης
11/11/2011 18:32
Ο Ραγκούσης όσο περνάει ο καιρός κατεβαίνει! Είδες Γιάννη τι γίνεται όταν κανείς δεν σε εμπιστεύεται? Την πολιτική την κάνουν οι πολιτικοί...
Πολίτης
11/11/2011 18:04
Ολη η ιστορία ηταν νά φύγη ο Παπανδρέου καό νάρθει ο ΛΑΟΣ. Μπράβο λαέ!
Alex
11/11/2011 17:56
Η κρίση δεν αγγίζει τις κυβερνήσεις, αλλά μόνο το λαό. Λεφτά υπάρχουν για να πληρώνονται 49 καρέκλες υπουργείων...
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΖΟΓΛΟΥ
11/11/2011 17:52
Ο νέος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ άξονας ,εννοείτε προφανώς... Γιατί αυτή η σύνθεση δεν δείχνει καθόλου μεταβατική Κυβέρνηση αλλά Κυβέρνηση με μέλλον... Με πολύ μέλλον μάλιστα αφού τους βασικούς πυλώνες της εφαρμοζόμενης πολιτικής τους στηρίζουν οι γνωστοί ,δηλαδή οι ίδιοι...με αρχηγό τραπεζίτη ο οποίος θα στηρίξει πάνω απ΄όλα το σπίτι του,δηλαδή τις τράπεζες...Ο άνθρωπος δήλωσε πως δεν είναι πολιτικός και άρα θα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει,δηλαδή να μαγειρεύει νούμερα... Η οικονομική κρίση όμως ,κατά γενική ομολογία,είναι πολιτικό ζήτημα και άρα χρειάζεται πολιτκούς για να αντιμετωπιστεί... Η επιλογή τραπεζίτη ως Κυβερνήτη, δείχνει τον δρόμο που θέλει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή πολιτική στίς χώρες μέλη της,στίς οποίες επιθυμεί να εγκαθίστανται αριθμολόγοι και όχι πολιτικοί εκφραστές των λαών τους...Δηλαδή θέλουν οικονομικούς διευθυντές χωρών... Πάντως,με τέτοιο σχήμα Κυβέρνησης οι εκλογές αναβάλλονται επ΄αόριστον...Για να μπορέσουν να προκύψουν εκλογές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί πρέπει να συμβεί οριστικό ρήγμα ανάμεσα στους εκλεκτούς,κάτι που δεν φαίνεται αναμενόμενο αφού όλοι τους πήρανε απο μια φέτα εξουσίας και είναι ευχαριστημένοι... Με άλλα λόγια,ο Ελληνικός λαός παγιδεύτηκε σε δήθεν συναινέσεις για το καλό της πατρίδας που στόχο έχουν το γράπωμα της καρέκλας και μήν είδατε τον Παναή...Κατά τ άλλα,η πολιτική παραμένει ίδια και χειρότερη... Μάλλον δεν κατάλαβαν πως ο κόσμος διαφωνεί με αυτήν την πολιτική ή ο κόσμος δεν κατάλαβε πως η συναίνεση είχε σκοπό την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής...
Κωνσταντίνος
11/11/2011 17:42
Τ' είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα. "Μικρό και ευέλικτο" σχήμα ήθελε και τούτος, έναν λόχο έβαλε στην κυβέρνηση. Δεν βαριέστε, με τους ίδιους και τους ίδιους δεν αλλάζει τίποτε. Ή θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί προς το σύστημα, ή θα τα παρατήσει πολύ γρήγορα.
enaoum
11/11/2011 17:40
επι τελους κυριοι των καμματων ΓΙΑΤΙπαλι τα μελη της κυβερνησης ειναι 49 . δεν μπορουσε να ειναι 30 η35 .τελικα αυτη ηκριση μονο τους μισθωτους και συνταξιουχους αγγιζει? θελω να ρωτησω ο κ παγγαλος ηταν απαραιτητος αντιπροεδρος? ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ? /?
Eraklis
11/11/2011 17:15
Τουλαχιστον ο παπαδιμος ξερει τι γινετε με ικονομικα θεματα. πιστεω πραγματικα οτι αυτος ο ανθρωπος ειναι ικανος και θα καταφερει να σωσει την πατριδα μας. μακαρι..
Δέσποινα
11/11/2011 16:56
Πολύ εύελικτο το νέο σχήμα, εύγε... Α ρε κατακαημένε Παπαδήμο, εδώ είναι Ελλάντα δεν είναι παίξε γέλασε...
Γιώργος Λιαγκας
11/11/2011 16:40
Σε καθε υπουργειο υπαρχει υπουργος 2 αναπληρωτες υπουργοι και υφυπουργοι.Αν ειναι δυνατον μια μεταβατικη κυβερνηση να εχει περισσοτερα μελη απο μια κυβερνηση τετραετιας.Επρεπε να εφτιαχναν μια ολιγομελη κυβερνηση οχι πανω απο 20 ατομα που να μπορουσαν γρηγορα και χωρις πολλα πολλα να εκαναν εργο.Αυτοι βολεψαν το καθε κομμα τους δικους του και θα μιλαει ο ενας θα τον αδιαζει ο αλλος γιατι δεν θα συμφωνει μαζι του και θα γινουν μπαχαλο πριν ξεκινησουν.Ειμαι σιγουρος για την αποτυχια τους και εν συνεχεια την δικη μας.