Τη μετατροπή του ξενοδοχείου «La Mirage» – που βρίσκεται στην Πλατεία Ομονοίας – σε φοιτητικές-νεανικές κατοικίες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, το κτίριο θα λειτουργήσει ως άτυπο ξενοδοχείο το οποίο θα παρέχει όλες τις βασικές εξυπηρετήσεις με ενοίκιο 200 ευρώ τον μήνα, υψηλή ασφάλεια όλο το 24ωρο, με κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και μεγάλο εστιατόριο. Με επιπλέον χρέωση θα υπάρχει η δυνατότητα παροχών ξενοδοχειακού επιπέδου, όπως για παράδειγμα καθαριότητα δωματίου και φροντίδα ρουχισμού.

«Στόχος είναι να γίνει η επισκευή και να προετοιμαστεί ο εξοπλισμός του ταχύτατα, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή του τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα ξεκινήσει και η νέα ακαδημαϊκή χρονιά», λένε από το υπουργείο. Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από το Πράσινο Ταμείο, φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος Αθηναίων, ενώ διερευνάται και δυνατότητα ανεύρεσης κι άλλων πόρων.

Δράσεις για το Κέντρο. Η μετατροπή του παλιού ξενοδοχείου σε κτίριο φοιτητικής-νεανικής κατοικίας εντάσσεται στις δράσεις για την αναζωογόνηση του υποβαθμισμένου Κέντρου της πόλης. «Στόχος είναι τα πρώην εμβληματικά του κτίρια να επαναχρησιμοποιηθούν, ώστε να προσελκυστούν νέοι άνθρωποι με δυναμική παρουσία και να ξαναγεννηθεί η περιοχή της Ομόνοιας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Θεωρούν ότι «πρόκειται για δράση με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα αφού απευθύνεται σε φοιτητές και σε νέους σε ηλικία κατοίκους, άτομα που εξακολουθούν να ανακαλύπτουν και τη δυναμική του Κέντρου της Αθήνας και με την παρουσία τους θα συμβάλουν να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς και να αποκτήσει ζωή».

Πιλοτικό Πρόγραμμα. Το ξενοδοχείο «La Mirage» – που κτίστηκε το 1976 – ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. Η μετατροπή του θα αποτελέσει πιλότο για ανάλογη αξιοποίηση και άλλων ξενοδοχείων, ανάλογα με την ανταπόκριση που θα υπάρχει από φοιτητές και νέους στη νέα του χρήση

Ηδη για το θέμα της μετατροπής του ξενοδοχείου σε φοιτητικές-νεανικές κατοικίες έγινε την περασμένη Παρασκευή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Σηφουνάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.