Πέταξε το γάντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαμαρτύρονται

Βενιζέλος: «Αν η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, ρίξτε την»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2011 18:40 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11/10/2011 21:33 |
Βενιζέλος: «Αν η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, ρίξτε την»

«Αν θεωρείτε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική ή δεν έχει το ηθικό υπόβαθρο για να νομοθετήσει όλα αυτά τα μέτρα, τότε ρίξτε την», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξέφρασαν ενστάσεις και παρατηρήσεις για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες θα ψηφιστεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, δήλωσε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στους βουλευτές ότι η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, ότι το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί και συμπλήρωσε ότι τα μέτρα πρέπει να ληφθούν έτσι κι αλλιώς. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας η Βάσω Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν υπάρχει διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης ενώ τόνισε ότι με τη μορφή που έχει σήμερα το πολυνομοσχέδιο για το μισθολόγιο, το βαθμολόγιο και τις συλλογικές συμβάσεις, δεν περνάει.

Η ίδια ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών πριν βγουν στην εφεδρεία χιλιάδες εργαζόμενοι, να καταργηθούν οι 77 οργανισμοί που ιδρύθηκαν από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ την τελευταία διετία.

Επίσης, η κυρία Παπανδρέου πρότεινε τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων και αξιωματούχων της τελευταίας δεκαετίας αλλά και να ελεγχθεί η προσωπική περιουσία μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου και φοροφυγάδων.

Στην παρέμβασή της η Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι η απότομη μείωση των μισθών από 10-30% θα αφαιρέσει 4,5 έως 13,5 δις ευρώ από την ελληνική οικονομία και θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση του ΑΕΠ κατά 2 - 6,3%.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας είπε ότι η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας είναι το όριο, και η κατάργησή της δεν θα περάσει. Προσέθεσε ότι πρέπει να ελεγχθεί «ποιοί εργοδότες λειτουργούν ως κουκουλοφόροι και θέτουν τέτοια ζητήματα από την πίσω πόρτα».

Με τη σειρά της η Μιλένα Αποστολάκη ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθείται». Αναρωτήθηκε δε αν η κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίηση να συζητεί με την τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2014 και υπογράμμισε ότι η ύφεση έχει σκοτώσει τη χώρα.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι είναι η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης κατώτερη των περιστάσεων ενώ η κυρία Άννα Νταλάρα είπε ότι η εσωτερική υποτίμηση που επιδιώκει η τρόικα εμπεριέχει μία μεγάλη αντίφαση και αντί για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ανεργία και την ύφεση.

14
Προς ΣΠ11/10/2011 22:30
12/10/2011 14:20
Σε λίγο καιρό οι Έλληνες θα βρίζουν τον Παπανδρεόυ που πήρε ένα χρέος 100% και το ανέβασε σε μια τετραετία σε 200%.
eve
12/10/2011 09:12
Δεν θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση Μπενι. Θέλουμε να μπουνε φυλακή μερικοί κλέφτες και να δημεύθουν οι περιουσίες τους. Οσο για σενα μερικα ταχυριθμα μαθήματα οικονομικών και ηθικής δεν βλάπτουν!
ΑΡΜΕΝΗΣ
12/10/2011 09:02
Είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με τον κο Βενιζέλο. Παραπάει πια με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κραυγάζουν και διαμαρτύρονται εκ του ασφαλούς και όταν φθάσει η ώρα της ψηφοφορίας, λουφάζουν. Τι να πω για τον κο Ρομπόπουλο ο οποίος ψήφισε για την Πατρίδα του μέτρα που δεν θα ελάμβανε για την... επιχείρησή του διότι ήταν ατελέσφορα; Πώς να χαρακτηρίσω τον κο Αθανασιάδη που κατηγορηματικά δήλωνε πως θα καταψήφιζε το μεσοπρόθεσμο, εν τέλει το υπερψήφησε, πεισθείς από τις διαβεβαιώσεις του κου Βενιζέλου πλήν όμως λίγες ημέρες αργότερα το ανασκεύασε, αποκαλύπτοντας πως, υπερψήφισε γιατί... απειλήθηκε η ζωή του; Και το ΠΑΣΟΚ τι έκανε; Δεν θα έπρεπε να τον καλέσει και να του πει "Τι εννοείς "σύντροφε"; Ποιός και πότε σε απείλησε;". Γιατί, ουσιαστικά, ο κος Αθανασιάδης μας είπε πως απειλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ (!) και υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο. Όχι. Εν προκειμένω έχει δίκαιο ο κος Βενιζέλος. Όποιος ή όποια έχει κότσια, ας καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
τσαντιλας
12/10/2011 03:30
αντε ρε παιδιά αφου το λέει και ο Βένι ρίξτε την ρημάδα!!! να κάνετε και κανα καλο στη ζωη σας! σιγα την απειλή αλλό που θέλουμε να πέσει
Απορία
12/10/2011 01:26
Εγώ απορώ με κάτι τύπους που θεωρούν σωτηρία το γεγονός, ότι το χρέος ανέβηκε σε δύο χρόνια από 100% σε 160%. Και μέχρι το τέλος της τετραετίας θα έχουμε με το καλό περάσει το 200%. Τέτοιο πράγμα δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα καμμιά κυβέρνηση σε καμμιά χώρα! Και ένα ένα χρέος 100% σημαίνει χρεωκοπία, ένα χρέος 200% τι είναι;
ΓιαννηςΘ
11/10/2011 22:37
Τελικά δε χρειαζόταν όλη αυτή η κόντρα και η φαγωμάρα του 2007... Είναι ολοφάνερο ότι πλέον ο Βενιζέλος εκτελεί χρέη Πρωθυπουργού - Ο ΓΑΠ έχει αποσυρθεί στο παρασήνιο, πιθανώς επειδή "δεν αντέχει άλλο" - και για να μην εισπράξει μόνος του όλη τη φθορά - και ο Βενιζέλος επιτέλους απολαμβάνει την εξουσία του - σε περίοδο βαθιάς κρίσης......
ΣΠ
11/10/2011 22:30
Σε λίγο καιρό οι Έλληνες θα επαινούν τον Παπανδρέου που τους έσωσε από την πτώχευση. Στη φάση αυτή μετά τη ρεμούλα των προηγούμενων χρόνων που έφερε τη χώρα στην καταστροφή, προσπαθούν να προσαρμοστούν με δυσκολία είναι αλήθεια στη νέα κατάσταση και να καταλάβουν ότι είναι πολίτες μιας χώρας που πάντα διακρινόταν για την αξιοπρέπειά της και όχι όπως την κατάντησαν αυτοί.
Τρίτη Ηλικία
11/10/2011 22:27
Και τον προηγούμενο υπουργό που ήταν "της δουλειάς" το ίδιο τον αμφισβητούσαν και τον θυσίασαν. Ο καθένας βλέπει ένα κομματάκι από τον ελέφαντα αλλά δεν έχει ιδέα πώς είναι ολόκληρος ο ελέφαντας. Και μένα με αρρωσταίνει αυτό το μαρτύριο της σταγόνας, και φαντάζομαι πολύ περισσότερο ανθρώπους σαν τον κ. Βενιζέλο, που πιστεύω ότι πολύ θα ήθελε να ανοίξει τον Νιαγάρα του λόγου του και να τους στείλει όλους στον αγύριστο. Αλλά έχει να σκεφτεί τις τύχες όλου του έθνους και όχι μόνο κείνους που εύκολα λένε να πάμε στη δραχμή, χωρίς να έχουν ιδέα τί σημαίνει αυτό. Προσωπικά, αν είχα ένα προσωπικό δάνειο και με πίεζαν έτσι οι δανειστές θα έκανα στάση πληρωμών, αλλά θα είχα να λογοδοτήσω μόνο στον εαυτό μου και θα ζούσα με τις επιπτώσεις και με τον μπαξέ μου όπως παλιά. Αλλά ποτέ δεν θα έπαιρνα τέτοια απόφαση για κάποιον άλλο που έχει ζήσει σε άλλες καταστάσεις και εποχές. Ας μπούμε λίγο και στα παπούτσια του άλλου.
κατακαθια
11/10/2011 21:03
Mόνος σου είσαι κυβέρνηση ''ρήτορα'';
Alex
11/10/2011 20:58
Ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα ρίξει την ανίκανη κυβέρνηση και όχι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Παναγιώτης
11/10/2011 20:29
Eννοείται ότι έχει προ πολλού εκλείψει κάθε έννοια ηθικού΄ερείσματος από αυτούς τους πολιτικούς.
Vangelis-Xania
11/10/2011 19:59
Μά δέν χρειάζεται,τήν ρίχνεις εσύ κάθε μέρα!
Λευτεριάδης
11/10/2011 19:58
Η κυβέρνηση και οι πρωθυπουργοί της... είναι μακριά απο την κοινωνία. Δυστυχώς όμως η κοινοβουλευτική ομάδα είναι δέσμια της καρέκλας και των εκβιασμών Βενιζέλου-Παπανδρέου και έτσι μένει στις παρατηρήσεις για τα μάτια του κόσμου... Υστερα ψηφίζει και φτού κι απ την αρχή στην επόμενη δόση. Ο λαός όμως λέει όχι και αυτό θα φανεί στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, αφου δεν πρόκειται για μέτρα που θα βγάλουν την πατρίδα μας απο την κρίση. Είναι μέτρα διάλυσης της μεσαίας τάξης, εξαθλίωσης του λαού, διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και ξεπουλήματος της χώρας. Ναί λοιπόν, κ. Μπενιζέλο και κ. Παπανδρέου, δεν έχετε καμία κοινωνική - εκλογική - δημοκρατική νομιμοποίηση για όλα αυτά που κάνετε. Ναι κύριοι, δεν έχετε το ηθικό υπόβαθρο επιβολής αυτής της οικονομικής λαίλαπας σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αδύναμων, των νέων, των νοικοκυραίων που διαθέτουν ένα σπίτι. Τα μέτρα σας είναι και ανήθικα, και αναποτελεσματικά. Μας οδηγούν στην καταστροφή και τη χώρα στην υποδούλωσή της στους τοκογλύφους της διεθνούς τραπεζικής και χρηματιστηριακής αγυρτείας. Ντροπή σας.
Marios
11/10/2011 19:44
Εσένα να ρίξουν,και να βάλουν κανα άνθρωπο που να ξέρει από οικονομικά και να μην είναι σκυλάκι των αλλονών.......