Σαμαράς: «Δεν θα χάσω ούτε μία δόση από το δάνειο για τη διάσωση της Ελλάδας»

«Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε οικονομική καθίζηση»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2011 13:32 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18/09/2011 20:19 |
Σαμαράς: «Δεν θα χάσω ούτε μία δόση από το δάνειο για τη διάσωση της Ελλάδας»

Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική καθίζηση και έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε εκ νέου τη διεξαγωγή εκλογών και υποστήριξε ότι θα πείσει την τρόικα για την ορθότητα των προτάσεών του και δεν θα χάσει δόση από το δάνειο για τη διάσωση της χώρας.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και τόνισε ότι ισχύει η δέσμευση του πως αν γίνει κυβέρνηση θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο.

Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε κλείσει τρία χρόνια μέσα στα οποία η ελληνική οικονομία θα έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία της από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που (η κυβέρνηση) δεν έχει αντιληφθεί, δεν έχει βγει στην αγορά να δει τα λουκέτα και τις επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν. Δεν κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανέργους, στον απλό άνθρωπο, τον οικογενειάρχη που δεν ξέρει πώς θα ζήσει τα παιδιά του».

Οι άμεσες προτεραιότητες

Αναφερόμενος στις άμεσες προτεραιότητές του, καθώς το πακέτο της ΝΔ για να εφαρμοστεί «χρειάζεται χρόνο, ενώ η τρόικα ζητά άμεσα μέτρα», είπε ότι είναι οι εξής:


1. Επαναδιαπραγμάτευση για εκκίνηση της οικονομίας
2. Μείωση του σπάταλου κράτους
3. Ισχυρό συμβολισμό ότι το εννοούμε όταν λέμε για αποκρατικοποιήσεις
4. Ορισμός της ελληνικής ΑΟΖ και εκμετάλλευσή της
5. Νόμος για την ιθαγένεια - «είναι και αυτό οικονομικό θέμα και θα μπορούσε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης να λυθεί με οικονομικό όφελος».

Στην κυβέρνηση έγιναν φορολάτρες

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στην κυβέρνηση έχουν γίνει φορολάτρες. «Πείτε ένα βιβλίο οικονομικών που προτείνει αύξηση φόρων στην ύφεση. Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο; Ζήσαμε τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα. Δεν αρμέγουν την αγελάδα την σκοτώνουν».

Ακόμη, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι την ίδια ώρα διορίζει από την πίσω πόρτα 25.000 ανθρώπους και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση είνια «αιχμάλωτη, ανίκανη να πιάσει τους στόχους της».

Αναρωτήθηκε, δε, αν «υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει πως αυτή η πολιτική μπορεί να περπατήσει;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «ερασιτεχνική μπλόφα του Βενιζέλου με την τρόικα» και υπογραφή συμφωνίας φιάσκο με την Φινλανδία για τις εγγυήσεις.

«Πού πήγε ο πάτος; Μας έχει φύγει ο πάτος», συνέχισε, αναφερόμενος στην φράση του υπουργού Οικονομικών ότι θα «μπει πάτος στο βαρέλι», επισημαίνοντας ότι «θυσίες χωρίς αποτέλεσμα σημαίνει κυβέρνηση αναποτελεσματική».

Σε ερώτηση για τη συναίνεση, ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως το «πρόβλημα είναι πολιτικό» και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ «πελαγοδρομεί, και είναι επόμενο αφού ζει υπαρξιακή κρίση». Η ΝΔ συμφώνησε να βάλει πλάτη και να «αφαιρέσουμε τα προνόμια Φωτόπουλου, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει το κάνει;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς.

«Το πρόβλημα δεν είναι η ένωση των δύο, υπηρετούμε δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις, οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές, όπως οι εκλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ερώτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο που ζητά η τρόικα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για γνώριμο σκηνικό «μίνι ή μάξι τραγωδίας» πριν από κάθε δόση, με νέα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η τρόικα γνωρίζει ότι εμείς επιζητούμε έναν άλλο τρόπο, τον οποιο έχουμε γνωστοποιήσει και πρόσθεσε πως η παράταξή του πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε: «Μην έχετε τη λάθος εντύπωση, κάποια Κυριακή θα έχουμε εκλογές, και τη Δευτέρα δεν θα έχει αλλάξει τίποτα, αλλά η Ευρώπη αξίζει να δώσει μία ευκαιρία σε μία παράταξη με κατ' εξοχή φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή πολιτική» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Δόση δεν θα χάσω, αλλά θα τους πείσω».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για μείωση της φορολογίας, έφερε παραδείγματα άλλων χωρών με προβλήματα, όπως της Ισπανίας που μείωσε τους φόρους για τις νεόδμητες κατοικίες, ή της Ιρλανδίας που αψήφησε την τρόικα για τη φορολογία στις επιχειρήσεις και είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Σημείωσε, δε, πως στην Ελλάδα η μείωση του ΦΠΑ για τον τουρισμό είχε άμεσα κέρδη, αλλά όπου ανέβηκαν οι φόροι τα έσοδα έπεσαν.

«Η καρδιά μου ξέρει πώς αισθάνομαι όταν κάποιος μου λέει "δικαιώνεσαι"» σημείωσε και αναρωτήθηκε: «Πώς θα ξεχρεώσουμε τους εταίρους μας ποτέ εάν δεν φέρουμε ανάπτυξη;»

Σε ερώτηση για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο κ. Σαμαράς τόνισε:

«Επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην επαναδιαπραγμάτευση κάνεις ότι μπορείς για να την δεχθούν και οι προϋποθέσεις είναι τρεις:

1. Θα τους ρωτήσεις; "Υπάρχει πρόβλημα στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται;" Όλοι λένε ότι το πρόγραμμα πάει πάρα πολύ άσχημα.
2. Θα πρέπει να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο Β, το οποίο εμείς έχουμε πλήρες και κοστολογημένο.
3. Χρειάζεται σαφής εντολή του λαού για επαναδιαπραγμάτευση, για την επανεκκίνηση, που θα κάνουν ισχυρότερο αυτόν που θα επαναδιαπραγματευτεί».

Ερωτηθείς για τις παροτρύνσεις να μην πληρωθεί το τέλος για τα ακίνητα ή άλλοι φόροι, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Την έννοια του "δεν πληρώνω", την απόγνωση, την αγανάκτηση την κατανοούμε, αλλά όταν πλήττεται το δημόσιο συμφέρον δεν το δεχόμαστε».

Ειδικότερα για το θέμα του ανοίγματος των επαγγελμάτων, επέκρινε τους χειρισμούς του Γιάννη Ραγκούση για τα ταξί, κάνοντας λόγο για «προχειρότητα ή σκοπιμότητα», ενώ χαρακτήρισε την πρόταση του υπουργείου Μεταφορών «μείγμα φιλελευθερισμού με σοβιετική συνταγή».

Ζήτησε, δε, εκ νέου πληθυσμιακά κριτήρια για τα ταξί, λέγοντας πως δεν είχε γίνει καμία μελέτη, ενώ επισήμανε πως με την πρόταση Ραγκούση θα οδηγηθεί η κατάσταση σε καρτέλ και τόνισε: «Εγώ τα καρτέλ θα τα πολεμάω όπου τα βρίσκω».

Σε ερώτηση για το εάν θα προχωρήσει σε εξεταστική για τον τρόπο που ο Γ.Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο, είπε: «Πρέπει να έχω ντοκουμέντα για να κατηγορήσω κάποιον. Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια για το ποιος οδήγησε τα spread από το 200 της ΝΔ στο 2000 σήμερα, αλλά και να μάθει γιατί δεν δανειστήκαμε χρήματα που μπορούσαμε να δανειστούμε στην αρχή. Ό,τι έχω πει ισχύει, ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια».

Σε άλλη ερώτηση για τις καταγγελίες του πρώην μέλους της Στατιστικής Υπηρεσίας, Ζωής Γεωργαντά, δήλωσε πως σε περίπτωση που αποκαλυφθεί παραποίηση στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 «θα είμαστε αμείλικτοι».

Για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση «κοιμάται». Επανέλαβε τις θέσεις του για τη ΔΕΗ -να αποκρατικοποιηθεί αφού πρώτα σπάσει σε τομείς- ενώ για τον ΟΠΑΠ είπε πως «χαρίζεις εάν πουλήσεις μια εταιρία στο ένα τρίτο των κερδών της», σημειώνοντας πως και η τρόικα θα καταλάβει εάν πουληθεί σε καλύτερη τιμή λίγο αργότερα γιατί και εκείνη θέλει εισροή εσόδων.

Στο ερώτημα ψήφιση του μνημονίου 2 ή χρεοκοπία, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πως η ΝΔ δεν εκβιάζεται. Εάν η κυβέρνηση θελήσει 180 ψήφους, είναι ο σίγουρος τρόπος να πάει σε εκλογές, τόνισε και σημείωσε πως θα ψηφίσει εάν το μνημόνιο 2 είναι στη σωστή κατεύθυνση, όχι όμως αν είναι στη σημερινή λογική.

Ερωτηθείς εάν θα αλλάξει το καθεστώς για εκείνους που θα μπουν στην εφεδρεία στο Δημόσιο, ο κ. Σαμαράς απάντησε «όχι» στις απολύσεις. Ανέφερε ότι η διαφωνία της ΝΔ με την κυβέρνηση είναι ότι η πρόταση της εφεδρείας της ΝΔ δεν προέβλεπε απολύσεις, ενώ τώρα είναι ο προθάλαμος απολύσεων.

Σημείωσε, δε, πως οι απολύσεις γίνονται χωρίς κριτήρια και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις με κομματικά κριτήρια «όπως είναι η νοοτροπία της», να μην μετατρέψει τους δημόσιους υπαλληλους σε «πιόνια της».

Επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για εφεδρεία, σημειώνοντας ότι εφαρμόζοντάς την μειώνεται το Δημόσιο, ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνονται τα ταμεία και ο ΟΑΕΔ.

Σε ερώτηση για τη διαπλοκή, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ισχύει η πρότασή του για το Πόθεν Έσχες για όποιον έγινε από υφυπουργός και πάνω από τη Μεταπολίτευση και μετά, καθώς επίσης να ελέγξει η Δικαιοσύνη εξαρχής όλα τα Πόθεν Έσχες για πιθανές αποκλίσεις.

Σε ερώτηση εάν είναι ανάξιοι οι ηγέτες της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε πως εντοπίζει πρόβλημα αποφασιστικότητας και έλλειψης προοπτικής. Σημείωσε, δε, πως υπάρχουν δύο σχολές: «θα περάσεις άσχημα γιατί έκανες λάθη» και «τιμωρώ». Επισήμανε, πάντως, ότι το πρόβλημα είναι στις ακαμψίες του κοινού νομίσματος και σε σοβαρές αναπηρίες, όπως ότι ο μηχανισμός στήριξης δεν έχει αρκετά αποθεματικά για να πείσει τις αγορές και το ευρωομόλογο.

Ερωτηθείς εάν φοβάται, όπως τον κατηγορεί η κυβέρνηση, μήπως γίνει πρωθυπουργός της δραχμής, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι αυτή τη συζήτηση περί δραχμής την κάνει μόνο η κυβέρνηση και πρόκειται για «κουβέντες της πεντάρας». «Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις. Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με ψέματα, εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα», τόνισε.

Για το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως «εδώ δεν χωράνε  αντιπολιτευτικές κορώνες, το συμφέρον της Ελλάδας είναι πάνω από όλα» και χαρακτήρισε τον ορισμό και την εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ «το νέο όραμα για τη χώρα». Για την κυπριακή ΑΟΖ σημείωσε πως η «Κύπρος έχει το δικαίωμα να κάνει έρευνες», ενώ χαρακτήρισε θετικές τις τελευταίες κινήσεις της Ελλάδας για ευρύτερες συμμαχίες.

Σε ερώτηση για το εάν θα βάλει στην κυβέρνησή του φθαρμένους υπουργούς του Κ.Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως για να μπει στην κυβέρνησή του κάποιος «πριν ράψει κοστούμι, θα πρέπει να έχει λερωμένη φόρμα εργασίας». Σημείωσε ότι το πρώτο κριτήριο είναι η αξιοσύνη και εμφανίστηκε ανοιχτός σε συμμετοχή προσωπικοτήτων εκτός ΝΔ.

Ερωτηθείς για την ανεργία των νέων και το κύμα φυγής προς το εξωτερικό, ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως υπάρχει απαισιοδοξία, κατάθλιψη, ανασφάλεια, αλλά τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστεί δεύτερη αιμορραγία, όπως εκείνη του '50 και του '60, δεν μπορεί να υποστεί δεύτερο κύμα ξενιτιάς και κάλεσε τους νέους να γίνουν δημιουργικοί στον τόπο τους.

Σε ερώτηση για το ζήτημα της συνεργασίας της ευρύτερης κεντροδεξιάς και ειδικότερα με την Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς επισήμανε: «Ο χώρος της κεντροδεξίας καλύπτεται απόλυτα από τη ΝΔ».

Μίλησε για «συμμαχία των προθύμων να στηρίξουν την κυβέρνηση σε βασικά θέματα» και τόνισε: «Εμείς χτίζουμε μια ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας. Δεν νομίζουμε ότι είναι πολυκατοικία, μονοκατοικία ή καλύβα του καραγκιόζη. Η παράταξη που χτίζουμε τους χωράει όλους, εκτός από τους καιροσκόπους».

ΚΚΕ

Για «εθνικοπατριωτικές διακηρύξεις» που έχουν στόχο «να θυσιαστεί ο λαός για να προστατευτούν τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας και να σωθεί η ΕΕ» κάνει λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα, με αφορμή την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.

«Με την ισχυρή και καθαρή εντολή που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεί το λαό να αποδεχτεί τη συνέχιση του βασανισμού και την εκτέλεση των δικαιωμάτων του από διαφορετικό εκτελεστή», σημειώνει το ΚΚΕ.

Επισημαίνει ακόμη ότι η πρόταση της ΝΔ με τη μείωση των κρατικών δαπανών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και την «εργασιακή εφεδρεία», «οδηγεί το λαό στην χρεοκοπία» και αποτελεί «την άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται με τη σημερινή φοροεπιδρομή».

Αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που προτείνει ως λύση η ΝΔ, το ΚΚΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι «περιλαμβάνει νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων». «Τα μνημόνια - πρότυπα που προτείνει, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, για τους λαούς έχουν τα ίδια βάναυσα αποτελέσματα, όπως και του ελληνικού και τα ίδια αδιέξοδα», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Η ΝΔ διεκδικεί στη θέση του ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δική της, ή την ίδια επικεφαλής στη συγκυβέρνηση που θα επιβάλει στο λαό την χρεοκοπία. Τίποτα διαφορετικό δεν προτείνει από ό,τι υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», καταλήγει το ΚΚΕ.

 

ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι οι θέσεις της ΝΔ που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη κινούνται στην ίδια γραμμή με την κυβερνητική πολιτική εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 «Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς αποτελεί το φερετζέ της συνέχισης της ίδιας κατά βάση πολιτικής με αυτήν της σημερινής κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Αλλωστε», προσθέτει, «οι προτάσεις της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης πως η πολιτική της συνιστά απόχρωση της ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου».

 

ΛΑΟΣ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Αν ο κ. Σαμαράς πρόκειται να κυβερνήσει όπως μίλησε σήμερα, τότε η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον. Πολυλογία και αοριστολογίες κενές περιεχομένου. Ευτυχώς που ο Ελληνικός λαός
έχει και μνήμη και κρίση».


Δημοκρατική Αριστερά

Για γενικόλογές υποσχέσεις κάνει λόγο από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι στο εναλλακτικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν υπάρχει επί της ουσίας η πρόταση της διαφορετικής πολιτικής που επαγγέλλεται.

«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δώσει εξηγήσεις για τη στάση των ευρωπαϊκών συγγενικών κομμάτων της ΝΔ, τα οποία έχουν τη βασική ευθύνη για την πορεία της Ε.Ε. και της ελληνικής οικονομίας, με την πολιτική που επιβάλλει το τρίγωνο Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο», επισημαίνει η παράταξη.Δημοκρατική Συμμαχία

«Ο κ. Σαμαράς πέρσι υποσχέθηκε να μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες χωρίς θυσίες. Φέτος μας είπε πως θα το διπλασιάσει σε 18 μέρες μοιράζοντας υποσχέσεις πάνω από 20 δις ευρώ, για αυξήσεις δαπανών και μειώσεις εσόδων.  
Μίλησε εκτός τόπου χρόνου σαν να μην έχει αντιληφθεί σε πια εποχή ζει» αναφέρει η ανακίονωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
«Ο ακραίος και αναίσχυντος λαϊκισμός του, συμπληρώνει και πολλαπλασιάζει την απερίγραπτη ανικανότητα της κυβέρνησης, μηδενίζοντας τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και οδηγώντας την Ελλάδα στην καταστροφή».Οικολογοι -Πράσινοι

"Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί, με τι σειρά του, να ξεγελάσει τους πολίτες με παραπλανητικές υποσχέσεις και εθνoλαϊκιστικές μεγαλοστομίες. Ο ίδιος και η παράταξή του με την πολιτική τους έχουν συνεργήσει στο να φτάσει η χώρα στο σημερινό αδιέξοδο, ενώ τώρα επιμένει στο ίδιο μη βιώσιμο μοντέλο οικονομικής πολιτικής, με πλήρη ανευθυνότητα", σχολίασαν οι "Οικολόγοι - Πράσινοι"

30
ΝΙΚΟΣ
20/09/2011 13:45
Στα χνάρια του προκατόχου του στο τιμόνι της ΝΔ λοιπόν, ο οποίος "δεν θα άφηνε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο". Μα και φυσικά θα καταφέρει να πάρει για πλάκα όλες τις δόσεις του δανείου, θα μηδενήσει το έλλειμμα, θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα, αλλά και δεν θα θίξει κανένα δημόσιο υπάλληλο. Τελικά όταν είσαι μάγος αρχηγός έχεις τον τρόπο σου!
Μαιρη Π.
20/09/2011 09:03
Πω πω πω πεισμα ο ανθρωπος.Τό εβαλε Αμετη Μωχαμετη ο αδιστακτος να βγει πρωθυπουργος. Θα παρει στο λαιμο του ολοκληρη την Ελληνικη επικρατεια για ενα και μονο κυριο λογο.Να πικαρει την Ντορα και τον Μητσοτακη.Αντε ριχτε του σαπιες ντοματες και κλουβια αυγα.Μην ανεχεστε να υποτιμα τη νοημοσυνη σας. Ειναι εμφανες οτι τον ενδιαφερει μονο ο τιτλος και η δοξα. Δεκαρα δεν δινει ουτε για τοθς Ελληνες ουτε για την Ellada.
μπάμπης
20/09/2011 01:01
Αντωνάκης Σαμαράς από άλλο πλανήτη. Έλεος, ο λαϊκισμός και η ελαφρότητα σε όλο τους το μεγαλείο.
Δραχμουλης
19/09/2011 18:01
Μπορει να μη θες να χαθει καμια δοση, αλλα μολις εχασες την ψηφο μου, ομως...
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ
19/09/2011 13:41
Αντωνάκη. Η "άλλη αντίληψη και νοοτροπία" που ευαγγελίζεσαι δεν πείθει. Όταν εσύ ο ίδιος έχεις διορίσει από την πίσω πόρτα τη μισή Καλαμάτα στο Μουσείο Ακρόπολης. Όταν ο Κ. Νάκος έλεγε για τα "δικά μας παιδιά" με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν οι δαπάνες (πρωτογενείς) του δημοσίου από 32 σε 62 δις, με τις τόσες γαλάζιες προσλήψεις. Δυστυχώς είσαι χειρότερος από τους πολύ κακούς Παπανδρέου και Βενιζέλο.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
19/09/2011 08:13
Είναι μια ελπίδα ο Σαμαρας. Το εαν και τι θα καταφέρει είναι άλλο θέμα. Αυτό το μαρτύριο της δόσης δεν αντέχεται.
Μετανάστης
19/09/2011 00:55
Νάτας νάτος ο πρωθυπουργός.Είναι πράγματι στην σωστή κατεύθηνση.Μας έλειπαν τα τελευταία χρόνια οι εξεταστικές του εξαφανισμένου μάγκα Καραμανλή,που κατάλαβε τι θα επακολουθούσε από τον οκτώμβριο του 2009,γελάει με τα χάλια που κατάντησε την Ελλάδα,7 χρόνια διακυβέρνισης αυτού και του Σαμαρά χαμένα.Έχει σχέδιο ο κύριος Σαμαράς θα παρακαλέση την τρό'ι'κα να καταλάβουν το σχέδιό του και να του δώσουν όλες τις δόσεις του για την αποθεραπεία.Δηλαδή θα επαναφέρει όλους τους απολειμένους θα μειώση την φορολογία και όλοι θα πούνε τώρα πλέων θα κάνουμε το κίνημα πληρώνω για τον Σαμαρά για να σώση την χώρα.Σαν δεν ντρέπεσται εκεί κάτω στην Ελλάδα;Το μυαλό σας αντί να είναι πως θα έχει το δημόσιο από την οικονομική κρίση,είναι πως θα συνεχίση η τσέπη σας να είναι φουσκωμένη και για πολιτικά οφέλοι να πάει η πατρίδα μας στο διάολο και στα τέτοια μας αν διαλυθή.Εμεις έδω στο εξωτερικό που πριν είμασταν υπερίφανοι που είμαστε Έλληνες,τώρα ντρεπόμαστε να εμφανιστούμε κάπου και να πούμε ότι είμαστε Έλληνες.Συνεχίστεω έτσι σας παρακαλώ η Τουρκία είναι δίπλα μας και την κάναμε τζάμπα μάγκα και τσαμπουκά.
Καραγιαννίδης Κ.
19/09/2011 00:15
Αντώνη, μη σε απογοητεύουν τα σχόλια του κόσμου. Μάθαμε, εδώ και χρόνια, να εκλέγουμε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ πρωθυπουργούς! Σε σένα θα κολλήσουμε τώρα;
Ανώνυμος / η
18/09/2011 23:45
ΚΜ18/9/2011 17:59 Δεν μπορούσα να φαντασθώ, ότι υπάρχουν ακόμα ευκολόπιστοι Έλληνες πολίτες.
Karagiannidis
18/09/2011 23:40
Καλά, πλάκα μας κάνεις;
Ο παραμυθάς
18/09/2011 23:02
"Εξεταστικη επιτροπη για την χρεωκοπία"..λοιπόν επειδή σε είδα λιγάκι βιαστικό και ως γνωστον ο χρονος είναι χρήμα και το ψαχνουμε πια πως και πως, κανε μια εξεταστικη επιτροπη μεσα στο κομμα σου για να δεις ποιος απο εσας τους μπλε μας εριξε στο λακο και μετα ξανακανεις για να δεις ποιος απο τος πρασινους μας εβαλε την ταφοπλακα. Τα υπολοιπα δεν τα σχολιάζω, δεν εχω χρόνο για παραμυθια, μεγάλωσα, αμα θελεις παρε τον συγκατοικο σου και πες του τα..του αρεσουν!
Χρήστος Κ
18/09/2011 22:38
Όταν το κόμμα του χρωστά 100 μύρια στις τράπεζες και δεν έχει βάλει τάξη εκεί, θα καταφέρει να βάλει στην Ελλάδα;;
Αηδια
18/09/2011 21:25
Ασε μας ρε Σαμαρα..
Απεγνωσμενος
18/09/2011 20:32
Δεν πιστευαν τα αυτια μου αυτα που ακουγαν! που ζη ο ανθρωπος? Ειναι με τα καλα του? Ειναι Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ! Τετοιο γελοιο λαικισμο δεν ξαναδα. Ποιος Τσοβολας? Ερχεται ο Σαμαρας και η χρεωκοπεια! ΣΑΜΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ!
chr
18/09/2011 20:24
Ούτε κι ο άλλος έχει χάσει ούτε μία δόση δανείου γιά τη διάσωση της Ελλάδας ! Δε σας εμπιστευόμαστε πιά (αμφότερους), δεν καταλαβαίνω πιά αυτή την "εμμονή" σας γιά εξουσία, προσφέροντας αποκλειστικά "κοπανιστό αέρα" στην πατρίδα. Και στην υπόθεση ότι ΕΓΩ δέχομαι ότι εσύ αξίζεις περισσότερο, θα μπορέσεις να πείσεις και τον Γερμανό; Προσέξτε την πατρίδα, διότι τελικά εις βάρος σας θα βγει μιά ελληνική καταστροφή. Πόσο άραγε περήφανοι νοιώθετε, όταν λένε, ότι θα στείλουν Γερμανούς υπαλλήλους εδώ; Επιτρέψτε μας (μπορούμε σας παρακαλώ;) να προβληματιζόμαστε...
Μπράβο για την Α.Ο.Ζ....by Παράγκας
18/09/2011 19:18
αλλά...700(!!!!!!) νέοι Κρατικοί φορείς μας δημιούργησε η διακυβέρνηση της ΝουΔους(αστικό κόμμα!!!!!!) επί Καραμανλή;;;;
τασος
18/09/2011 17:54
αυτος ειναι ακομα χειροτερος κ πιο επικινδυνος απ το Γιωργακη....
Γ.Κ.
18/09/2011 16:58
ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Υποσχομενος την 12η ωρα απιθανα πραγματα βαζει ταφοπλακα στις ελπιδες για σωτηρια απο τη χρεωκοπεια. Δυστυχως οιθ προβλεψεις για Σαμαρα κστην κυβερνηση και δραχμη το μαρτιο στην Ελλαδα φαινονται να επιβεβαιωνονται. Ζουμε τραγικες στιγμες στο χωρο της καταστροφης που σερνουν ανευθυνοι λαικιστες πολιτικοι και ΜΜΕ
O-P
18/09/2011 16:52
Δεν παιρων καμια θεση προτιμω να βλεπω και να ακουω και να βγαζω τα συμπερασματα μου και να αποφασιζω μολις παω πανω απο την καλπη. Επειδη αυτη την φορα τα . ακουω να εκτοξευονται πολλες απειλες απο κ.Τσιπρα απο κ.Καραζταφερη και τωρα απο τον κ.Σαμαρα μου δημιουργειται το αισθημα οτι ξαναμπαινουμαι στην περιοδο των ειδικων Δικαστηριων. Ποιος ειπε οτι τα πολιτικα παθη εξουν τελειωσει στην Ελλαδα??
Takis
18/09/2011 15:21
Mα αυτοι δεν μας κυβερνησαν τα τελευταια χρονια;Δεν εβλεπαν που οδηγουν την χωρα;"
δώσαμε δώσαμε
18/09/2011 15:16
και εσύ με τις δόσεις θα μας μπλέξεις; άσε δεν σε θέλουμε.
ΜΚ
18/09/2011 15:09
Αυτά που αποκαλύπτει η Γεωργαντά καθιστούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ένοχους εσχάτης προδοσίας !!!!!!! Ποια θα είναι η τιμωρία ??
Ε. Χριστοφορου
18/09/2011 15:00
Ο Σαμαρας ηταν και ειναι ο μεγαλυτερος λαικιστης στην Ελλαδα. Εγω προσωπικα πιστευω οτι η Ελλαδα θα χρεοκοπησει.
nikos ion
18/09/2011 14:57
Δεσμεύεται λεει ο Σαμαράς ότι θα πείσει τους εταίρους και θα πάρει τη δόση, την ώρα που οι ίδιοι οι εταίροι θεωρούν ως κύριο εμπόδιο στην υλοποίηση των δεσμεύσεων την ανεύθυνη στάση του. Και τι θα πεί δεσμεύεται αυτός; αυτός έχει τα λεφτά;;; να δεσμεύονταν οι δανειστές να το συζητούσαμε... Τέλος πάντων, άν ο Σαμαράς τελικά δεν τους πείσει όπως "δεσμεύεται" μπορεί να δεσμευτεί ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα κάνει δημόσιο χαρακίρι στο Σύνταγμα ως ελάχιστη πράξη εξιλέωσης;
Γερμανοβιων.Φτανει πια!
18/09/2011 14:56
Ειμαι αντιθετος στην φιλοσοφια και στην πολιτικη θεση τοσο του Σαμαρα,οσο και της δεξιας. Αν,ομως,υπηρχε ενας τροπος να σιγουρευτουμε οτι θα τα καταφερουν,ειλικρινα,δεν θα ειχα το παραμικρο προβλημα να τους δω να κυβερνουν.Καποιος θα μπορουσε να πει:"μα αυτοι δεν μας κυβερνησαν τα τελευταια χρονια;Δεν εβλεπαν που οδηγουν την χωρα;" Ναι,και θα πρεπει,καποτε,να τιμωρηθουν γι αυτο! Ομως,οι σημερινοι,τι ακριβως κανουν,για να καταλαβω; Τους φιλους τους δεν τους ζοριζουν. Το κεφαλαιο δεν το ενοχλουν. Τους φοροφυγαδες δεν τους κυνηγουν. Τα λαμογια δεν τα φυλακιζουν. Ψαχνουν εσοδα απο αυτους που πια δεν εχουν! Το βαθυ πασοκικο κρατος,με τα τζακια του,τα διαπλεκομενα συμφεροντα του και τις προμηθειες του,επιμενει να μενει αλωβητο! Συνεπως,το ερωτημα που τιθεται ειναι:μια Ελλαδα δουλα στους οικονομικους βαρωνους της δυναστειας του πασοκ,εκτος Ευρω,εκτος Ευρωπης,τριτοκοσμικη με δραχμουλα-σκουπιδι,αλλά ευημερια των ενοχων,ή μια Ελλαδα σε στενωπο,ομως με ελπιδα;Για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ; Οι ευρωπαιοι,σιγα σιγα καταλαβαν οτι η κυβερνηση τους δουλευει,μονο και μονο για να μη θιξει τους φιλους της(που λεηλατησαν τον τοπο!)Επισης,καταλαβαινουν οτι για την κυβερνηση ο λαος ειναι μια ασημαντη λεπτομερεια,η οποια οφειλει να υποφερει για την ευδαιμονια των λιγων.Το αν ο ΓΑΠ εχει αντιληφθει τι "καταφερε",λιγο πρεπει να μας ενδιαφερει!Το σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ! Το πιθανον ειναι οτι και οι αλλοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Αρα,αν υπαρχει διεξοδος,αυτη ειναι να μας αναλαβουν(και οχι περιλαβουν) οι ευρωπαιοι:να μας κανουν ανθρωπους ωστε να σωσουν το Ευρω τους! Αν το συμφερον του ελληνα διαπλεκομενου γυφτου επιχειρηματια ειναι ανταγωνιστικο του γερμανου,τοτε τι νομιζετε θα συμβει; Και εμένα γιατι να με ενδιαφερει το κερδος αυτων που με οδηγησαν στην εξαθλιωση; Αρα,οσο πιο νωρις πεσει αυτη η κυβερνηση,τοσο το καλυτερο!Ειναι κυβερνηση συγκεκριμενων ανθρωπων,και οχι κτβερνηση των Ελληνων! ΝΥΣΑΦΙ ΠΙΑ! ΥΓ.Αν δημοσιευτει αυτο το σχολιο,σημαινει οτι δεν εδρασε η λογοκρισια του οργανισμου Λαμπρακη.Αν παλι οχι(το πιθανωτερο),να χαιρονται την δημοκρατικη τους αντιληψη:λιγο θα επηρεασει αυτα που μας ερχονται....
κ.λ
18/09/2011 14:54
Καλα μεγαλε μας τα πανε κ αλλοι ασε δε θα παρουμε
εκλογες τωρα
18/09/2011 14:41
Αντώνη προχώρα δυνατά,να φύγει το ανίκανο γιωργάκι, γιατί η χώρα βαδίζει στον όλεθρο.Όταν πριν 3 χρόνια ξεκίναγε ο Καραμανλής να παίρνει κάποια μέτρα-χώρια οι συμφωνίες με κινέζους και ρώσσους- τα σπρεντς ήταν στις 150 μονάδες και δεν είχαμε τέτοιο προβλημα. Ο γιωργάκης όμως, που ψόφαγε να κυβερνήσει, σαμπόταρε τα πάντα και ρεζίλευε διεθνώς την χώρα του.Κατάφερε τελικά να ''κυβερνήσει'' και να καταστρέψει τη χώρα
Ένας αναγνώστης
18/09/2011 14:30
Έλα τώρα κι εσύ Σαμαρά, σταμάτα πια! Θα πας στην Ευρώπη τσαμπουκαλεμένος, θα σου ρίξουν κι εσένα μερικές αστραφτερές φάπες και θα γυρίσεις με την ουρά στα σκέλια. Αυτό θα γίνει, οπότε άφησε τις μαγκιές τις ελληνικές. Σας μάθαμε πια. Μεγάλα λόγια και μετά, εεεε να, ξέρετε δεν γίνεται, δεν μπορούμε,κλπ.κλπ. Όταν ένας ρήτορας κλάσεως Βενιζέλου επιστρέφει σφαλιαρωμένος εσύ θα επιστρέψεις με τα ματάκια μαύρα!
Ανώνυμος / η
18/09/2011 14:29
Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Αντώνης το χαβά του.
χχλ
18/09/2011 14:01
Πιστεύει αλήθεια τι λέει. Λες και αυτόν τον φοβούνται στην Ευρώπη. Εδώ χρωστάμε και θέλουμε να πάρουμε και το βόδι.