ΟΗΕ: Στηρίζουμε την Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2011 10:50 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18/09/2011 10:55 |
ΟΗΕ: Στηρίζουμε την Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες

Μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό «αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας» έστειλε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος ευχήθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Μετά τη γνωστοποίηση της ματαίωσης της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον έλληνα μόνιμο αντιπρόσωπο στον διεθνή οργανισμό, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη, για να εκφράσει το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα.

Του ζήτησε, μάλιστα, να μεταφέρει τις ευχές του στον κ. Παπανδρέου για να ξεπεραστούν τα σημερινά οικονομικά προβλήματα.

Με τον κ. Μπαν Κι-Μουν θα συναντηθεί στις 7:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, με τον οποίο θα συζητήσει το Κυπριακό, τη στάση της Τουρκίας με αφορμή τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα, ο κ. Λαμπρινίδης θα έχει συνάντηση με στελέχη μεγάλων εβραϊκών οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ αργά το βράδυ θα συναντηθεί με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

2
Ένας αναγνώστης
18/09/2011 14:07
Φχαριστούμε κάργα! Εεεε... μήπως σας βρίσκεται κανά τάληρο;
Μιχαήλ Εκτωρ
18/09/2011 11:51
Ευχαριστούμε δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς την βοήθειάσας