ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

Ενισχύσεις και τροποποιήσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2011 08:25 |
Αλλαγές από σήμερα σε δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Ο ΟΑΣΑ προχωρά σήμερα σε τροποποιήσεις του συγκοινωνιακού δικτύου με στόχο η μέγιστη δυνατή διασυνδεσιμότητα των μέσων σταθερής τροχιάς με τις οδικές συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό:

  • Στο Δήμο Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, ενισχύονται και πυκνώνουν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 811 ΧΑΙΔΑΡΙ- Στ. ΑΙΓΑΛΕΩ, ενώ παράλληλα, ο Δήμος θα συνδέεται με τον Πειραιά, μέσω της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΔΑΣΟΣ (μέσω Ιεράς Οδού).
  • Στο Δήμο Αχαρνών, η περιοχή Βαρυμπόμπη θα εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή 537 ΑΧΑΡΝΑΙ- ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ με διευρυμένη διαδρομή για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των μαθητών.
  • Στο Δήμο Αλίμου, η συγκοινωνιακή σύνδεση με το ΙΚΑ επί της Λεωφόρου Αλίμου, αλλά και η εξυπηρέτηση των μαθητών θα γίνεται με τη λειτουργία της γραμμής 141 ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΙΚΑ ΑΛΙΜΟΥ.
  • Στο Δήμο Πειραιά, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς το Κοιμητήριο του Σχιστού, επιτυγχάνεται με την τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 871 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΕΛΕΥΣΙΝΑ.
  • Στο Δήμο Κηφισιάς, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς το Κοιμητήριο της Ν. Ερυθραίας γίνεται με τη λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 560 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΜΟΡΤΕΡΟ - Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ. Ταυτόχρονα, η περιοχή της Κάτω Κηφισιάς θα εξυπηρετείται από την γραμμή 523 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΔΑΜΕΣ Β η οποία τροποποιείται για το σκοπό αυτό.
Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται τα αιτήματα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Πετρούπολης, Ελληνικού και Ζωγράφου, που ετέθησαν στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της διαβούλευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα αιτήματα αφορούν τροποποιήσεις διαδρομών, τροφοδοτικές λεωφορειακές γραμμές προς τους σταθμούς Μετρό καθώς και δημιουργία λεωφορειολωρίδων σε βασικούς οδικούς άξονες.