Αυτό όμως κατατίθεται για ψήφιση μέσα στον Ιούλιο

Τρεις μήνες διορία ζήτησαν οι πρυτάνεις για να μελετήσουν το νομοσχέδιο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2011 14:47 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 05/07/2011 16:29 |
Τρεις μήνες διορία ζήτησαν οι πρυτάνεις για να μελετήσουν το νομοσχέδιο

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΑΕΙ και των Ελλήνων Ερευνητών είχε σήμερα η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να συζητήσουν τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο. Οι καθηγητές ζήτησαν από την υπουργό περιθώριο τριών μηνών για να μελετήσουν τις νέες διατάξεις, κάτι που φαίνεται πως δεν είναι δυνατό, καθώς το νομοσχέδιο κατατίθεται μέσα στον Ιούλιο για ψήφιση.

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «σημαντικές» τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν πουθενά δίδακτρα.

Όπως τόνισε, το καθεστώς για τα συγγράμματα παραμένει ίδιο μέχρι το 2014-15, οπότε όλες οι παραδόσεις και οι σημειώσεις θα διατίθενται ηλεκτρονικά στους φοιτητές, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν και οι βιβλιοθήκες των ιδρυμάτων.

Επίσης, όσον αφορά τα τριετή προγράμματα σπουδών, ανέφερε ότι το ζήτημα είναι στην ευχέρεια των ίδιων των πανεπιστημίων.

Ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Ερευνητών χαρακτήρισε θετικές πολλές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου.

17
Σπύρος Γιακουμάκης
07/07/2011 12:33
Άκουσα την κα υπουργό να ισχυρίζεται σε συνέντευξη στον Παπαχελά στο Σκάϊ ότι το νομοθέτημά της για τα ΑΕΙ θα ψηφιστεί Αύγουστο και θα ισχύσει από Σεπτέμβριο. Οσο χάλια κι αν είναι μια κατάσταση (κι αυτό με τα προηγηθέντα νομοθετικά εκτρώματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), σε μια Δημοκρατία δεν παύεις εκλεγμένες αρχές πριν από τη λήξη της θητείας τους. Πρυτανικές εκλογές στα ΑΕΙ έγιναν πριν ένα χρόνο για τετραετή θητεία άπαξ σύμφωνα με το νόμο Γιαννάκου. Κι αναρωτιέμαι υπάρχει συνέχεια στην Πολιτεία ή όχι; Θα άρεσε στους βουλευτές, χωρίς να γίνουν εκλογές, να παυθούν με το έτσι θέλω πολύ νωρίτερα από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη θητεία τους; Κατά τη γνώμη μου, για τις όποιες αλλαγές πρέπει να προβλεφθεί ένα μεταβατικό διάστημα και όχι απότομα, διότι το μπάχαλο θα επιδεινωθεί δραματικά, οπότε καλύτερα απευθείας ιδιωτικοποίηση, όπως έγραψα και αλλού, να τελειώνουμε.
Ιασονας
05/07/2011 22:28
Τα πανεπιστήμια σε αυτό το χάλι τα έφεραν οι καθηγητές και οι πρυτάνεις τους μαζί με τα κομματόσκυλα των φοιτητικών παρατάξεων. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία και οι μεν και οι δε μελή Συριζα, ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αν δεν θέλετε να έχετε παρουσία σε πανεπιστήμια όπου θα λειτουργούν όπως και στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο είστε ελεύθεροι να πάρετε μεταγραφή στην Βόρεια Κορέα....
Γεωργιος. Βαββας
05/07/2011 21:34
Οι διαμαρτυρόμενοι πρυτάνεις ομολογούν ότι είναι ανίκανοι και ανάξιοι να διοικήσουν και να διδάξουν. ΣΤΕΊΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΈΣΩΣ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥΣ.
Νίκος Αγκαστινιώτης
05/07/2011 20:20
Ακαδημαϊκά ομιλώντας και όχι μόνο, ένας σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος, πρύτανης, δάσκαλος, καθηγητής θα έπρεπε εκ προοιμίου να επιζητεί, να επιθυμεί και να επιδιώκει από μόνος του την όποια αντικειμενική και αξιόπιστη αξιολόγηση από ειδήμονες τρίτους, ώστε να προβάλλει και να επιβεβαιώνει προς τα έξω το έργο του (όχι βέβαια σαν αυτοσκοπό) ενώ θα αποστομώνει και θα αφοπλίζει τον όποιο επιτήδειο εκτός φυσικά αν είναι ο ίδιος.
Κ. Πολίτης
05/07/2011 20:16
Περιμένουν τον στρατό τους να επιστρέψει απο τους διακοπούλες που πληρώνει ο μπαμπας?
Orizontiomenos
05/07/2011 19:36
Οταν οι συμφωνούντες και επαυξάνοντες βρεθείτε μπρος σε ένα ακόμα πιο σκληρό σύστημα "αρίστων" πανεπιστημιακών που θα φτιάξει το νέο νομοσχέδιο θα δούμε πόύ θα στείλετε τασ πσιδιά σας.... Προφανώς στο ελληνικό Harvard!! Υπεράριστη η Διαμάντω
Νίκος Αγκαστινιώτης
05/07/2011 19:23
Ένας σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος, πρύτανης, δάσκαλος, καθηγητής θα έπρεπε να ζητά εκ προοιμίου και από μόνος του την αξιολόγηση ώστε να επιβεβαιώνεται προς τα έξω το έργο του.
Γιώργος Γ.
05/07/2011 19:21
Καλά κι εσείς δεν ντρέπεστε; Να βάζετε κοτζαμ καθηγητές να διαβάζουν νομοσχέδια Ιούλιο Αύγουστο; Λέω να τους αφήσουμε όσους μήνες θέλουν, να κάνουν τις διακοπές τους και να διαβάσουν μια και καλή το νόμο. Εσείς οι λίγοι πραγματικοί δάσκαλοι γιατί αφήνετε να σας ξεφτιλίζουν;
Π.Ε
05/07/2011 17:43
ΜΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ .ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ !!! Το γεγονός ,ότι αντιδρούν οι Πρυτάνεις, στο νέο πλαίσιο για αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης στη χώρα μας, δεν αποτελεί και σοβαρό προβληματισμό στον Ελληνικό λαό, γιατί δυστυχώς οι τίτλοι αυτοί, δεν άφησαν μέχρι σήμερα και τις καλύτερες εντυπώσεις για το πραγματικό Πανεπιστημιακό επίπεδο σπουδών. Είναι αυτοί, που έφεραν τα Ελλ. Παν/μια σχεδόν στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, επειδή το ενδιαφέρον τους καλύφθηκε από ιδιωτεύσεις του τύπου, πως να μετατραπούν σε άτυπους επιχειρηματίες και όχι σε ερευνητές -δασκάλους, που να προάγουν την εκπαίδευση και παιδεία στην Ελλάδα. Αφού η Πολιτεία τους εξασφάλισε ένα αξιόλογο μισθό, αυτοί αντί να επιδοθούν στην εργασία και λειτουργική αποστολή τους, μετέβαλαν εκ του ασφαλούς και κινήθηκαν ,ως μικρόψυχοι, τυρβάζοντες επι τα 'ίδια, επικαλούμενοι τίτλους που δεν δικαιολογούν τον αντικειμενικό λόγο τους, ωστε να εκφράζονται και ως αντιδρώντες, του καλού καιρού, χωρίς να σκέφτονται τα έργα και τις ημέρες των Πρυτάνεων και των καθηγητών στην τελευταία 30/τία !!! Ας σκεφτούν τι έκαναν και μετά ας μιλήσουν.
συντεχνιο-στοπ
05/07/2011 17:42
Τρείς μήνες για να το μελετήσουν; Προφανώς για να κλείσουν τα "τσιφλίκια" τους με την έναρξη της φοιτητικής περιόδου... Να ψηφιστεί εδώ και τώρα...
n/a
05/07/2011 16:48
"Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «σημαντικές» τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν πουθενά δίδακτρα. Όπως τόνισε, το καθεστώς για τα συγγράμματα παραμένει ίδιο μέχρι το 2014-15, οπότε όλες οι παραδόσεις και οι σημειώσεις θα διατίθενται ηλεκτρονικά στους φοιτητές, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν και οι βιβλιοθήκες των ιδρυμάτων. Επίσης, όσον αφορά τα τριετή προγράμματα σπουδών, ανέφερε ότι το ζήτημα είναι στην ευχέρεια των ίδιων των πανεπιστημίων."
Τέρμα στην πανεπιστημιακή μαφία
05/07/2011 16:38
Ούτε 3 μέρες. Προχώρα Διαμαντοπούλου. Αυτή τη φορά, ίσως και τη μόνη, όλος όλος ο λαός είναι μαζί σου.
Pelegrino
05/07/2011 16:06
Μη μου φωνάζετε! Από τις 5μμ και μετά βρίσκομαι στη θεατρική μου ομάδα και κάνουμε πρόβες. Για αυτό θέλουμε 3 μήνες να το μελετήσουμε. Οχι και να κόψουμε το σανίδι για ένα λοκο-νόμο !!!!
τρεις μηνες
05/07/2011 15:44
Τρεις μήνες θέλουν για να "οργανωθούν"... καταλήψεις, πορείες, τα γνωστά...
Η ελλάδα αλλάζει με ταχείς ρυθμούς
05/07/2011 15:41
Τρεις μήνες; Για να το μελετήσουν; Μετά άλλους τρείς για να καταθέσουν τις απόψεις τους και τρία χρόνια συζητήσεις με το υπουργείο μέσα από τις οποίες θα προκύψει το θετικό συμπέρασμα ότι υπάρχει περιθώριο σύγκλισης σε επιμέρους ζητήματα για τα οποία θα χρεαιστεί βέβαια χρόνος για να εντοπιστούν, να γίνει επεξεργασία και μια κοινή επιτροπή που θα εισηγηθεί ένα νέο νομοσχέδιο που θα βασίζεται μόνο σε αυτά τα σημεία προσέγγισης.
Professor Pelegrino
05/07/2011 15:37
3 μήνες θέλεις κύριε Πελεγκρίνο? Καλά με τέτοιους ρυθμούς (=τα ζώα μου αργά) κάνεις την ερευνητική σου δουλειά στο πανεπιστήμιο? (Άν κάνεις, που πολύ αμφιβάλλω....)
ΜΚ
05/07/2011 15:12
Τρεις μέρες και πολλές είναι. Μόνο το χρονικό διάστημα που ζητούν επιβεβαιώνει την αχρηστία τους. Αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν είναι να μαζευτούν οι ορδές των παρατάξεων προς "ενίσχυση" των επιχειρημάτων τους.