Ενιαία στάση από την Ευρώπη ζήτησε ο κ. Παπανδρέου

Έκκληση Μπαρόζο για συναίνεση στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2011 01:34 |

Έκκληση για εθνική συναίνεση στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στον έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τον προβληματισμό του για την έλλειψη ενιαίας στάσης στην Ευρώπη σ’ ότι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης. 

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση των δύο ανδρών και στη διάρκειά της συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως κι οι τρόποι αντιμετώπισής της.

Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε την έκκλησή του για εθνική συναίνεση στην Ελλάδα κι εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, απόψε.

Τόνισε, επίσης, πως ο δρόμος της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων, μολονότι απαιτεί θυσίες, είναι μονόδρομος για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τον προβληματισμό του για το διχασμό που διαπιστώνεται στην Ευρώπη όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης δημοσίου χρέους στην Ελλάδα.