∆εκάδες χιλιάδες Αθηναίοι πληµµύρισαν την Πλατεία Συντάγµατος και έστειλαν ειρηνικό µήνυµα αγανάκτησης

Η µεγάλη γιορτή της διαµαρτυρίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΣΙΟΣ, ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ, ΖΩΗ ΛΙΑΚΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2011 07:00 |
 Η µεγάλη  γιορτή της  διαµαρτυρίας
Κάποιοι από τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγµα θέλησαν να απαντήσουν στον Θ. Πάγκαλο που χαρακτήρισε µόδα τους «Αγανακτισµένους»

Λαοθάλασσα πολιτών έστειλε χθες το απόγευµαµηνύµατα αγανάκτησης από την ασφυκτικά γεµάτη Πλατεία Συντάγµατος και τους γύρω δρόµους σε µια ειρηνική συγκέντρωση διαµαρτυρίας που ξεπέρασε κάθε προηγούµενο. Από τις έξι το απόγευµα έως αργά το βράδυ η ροήτων ανθρώπων που έφταναν στο σηµείο της διαδήλωσης, η οποία όµως είχε ατµόσφαιρα γιορτής, ήταν αδιάκοπη.

ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ. Γονείς µε παιδιά στην αγκαλιά, µαθητές,φοιτητές, ποδηλάτες, συνταξιούχοι, νοικοκυρές, καλλιτέχνες ενώθηκαν προκειµένου να εκφράσουν – όπως έλεγαν – την αγανάκτησή τους για την οικονοµική κρίση και τα µέτρα λιτότητας. ∆ύο ήταν τα κυρίαρχα συνθήµατα: «Πάρτε το Μνηµόνιο και φύγετε από εδώ» και «Κλέφτες».

Ο όγκος της διαδήλωσης ήταν τέτοιος που ξεπερνούσε προεκλογικές συγκεντρώσεις οι οποίες πραγµατοποιήθηκαν στο Σύνταγµατα προηγούµενα χρόνια. Εκτιµάται ότι ο αριθµός των συγκεντρωµένων ξεπέρασε τις 70.000. ∆εν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν τον παραλληλισµό λέγοντας ότι, εάν ήταν µια κοµµατική συγκέντρωση, θα έλεγαν «ο λαός της Αθήνας µίλησε. Και σήµερα το ίδιο µπορούν να πουν, µόνο που δεν ανήκουµε σε κανένα κόµµα». Βα

Εκτιµάται ότι οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν χθες στην Αθήνα ξεπέρασαν τις εβδοµήντα χιλιάδες
σικά... αξεσουάρ των πολιτών ήταν οι σφυρίχτρες, τα κατσαρολικά – τα οποία τα χτυπούσαν ρυθµικά –, σηµαίες αλλά και αυτοσχέδια πανό.

Ενδεικτικό είναι ότι για πρώτη φορά, µετά την περασµένη Τετάρτη, ηµέρα που ξεκίνησαν οιδιαδηλώσεις των «Αγανακτισµένων», η Πλατεία Συντάγµατος γέµισε ασφυκτικά όχι µόνο µπροστά από τη Βουλή, στη Λεωφόρο Αµαλίας, αλλά σχεδόν παντού: κόσµος υπήρχε από τις αρχές της Πανεπιστηµίου έως το Ζάππειο και από τη Φιλελλήνων έως τις αρχές της Σταδίου. Αρκετοί µάλιστα είχαν σκαρφαλώσει σε δέντρα, κάγκελα, ακόµη στο µικρό στέγαστρο στον σταθµό του τραµ.

Η αριθµητική υπεροχήτης χθεσινής συγκέντρωσης των χιλιάδων «Αγανακτισµένων» άρχισε ναφαίνεται ξεκάθαρα από τηµεγάλη κίνηση στους σταθµούς του Μετρό. Οι συρµοί περνούσαν ασφυκτικά γεµάτοι, οι πίνακες µε τα δροµολόγια άρχισαν να αυξάνουν τα λεπτά καθυστέρησης. ∆εν είναι τυχαίο ότι οι οδηγοί των συρµών έλεγαν ότι τόσο κόσµο µέσα στα βαγόνια δεν είχαν δει ούτε σε µεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αλλο ένα στοιχείο που έκανεαυτή τη συγκέντρωση διαφορετική ήταν η άρτια οργάνωση. Είχαν δηµιουργηθεί οµάδες καθαριότητας αλλά και ένα ιατρείο σε ετοιµότητα για τις πρώτες βοήθειες. Πολλοί διαδηλωτές είχαν µαζί τους απόµια σακούλα απορριµµάτων διότι οι κάδοι δεν επαρκούν.

Μολονότι και αυτή η συγκέντρωση δεν είχε κοµµατική καισυνδικαλιστική ταυτότητα, δενέλειψαν και εκείνοι που επιχείρησανανεπιτυχώς να µοιράσουν κοµµατικά φυλλάδια και εφηµερίδες, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν ανταπόκριση από τους διαδηλωτές.


Κάτω από τον Λευκό Πύργο

Η ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ έκανε τους θεσσαλονικείς «αγανακτισµένους» να αργήσουν λίγο χθες το απόγευµα στο ραντεβού τους µπροστά στον Λευκό Πύργο.

οµως µετά τις οκτώ, χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν για πέµπτη ηµέρα. Μαζί τους διαδήλωσαν και εργαζόµενοι στην Εταιρεία υδρευσης - αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) που διαµαρτύρονται για την επικείµενη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.


Με στυλ και φαντασία

«Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ βία είναι η φτώχεια», φώναξαν οι διαδηλωτές της Πλατείας Συντάγµατος. Εκτός από συνθήµατα, όµως, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες έδιναν το στίγµα της διαµαρτυρίας µε θεατρικά και µουσικά δρώµενα. Στη φωτογραφία, το καρότσι της νοικοκυράς γεµίζει µε... πείνα, µε τα µέτρα του Μνηµονίου και τις απαιτήσεις του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου. οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, µάλιστα, είχαν αρχίσει από νωρίς χθες το πρωί και εξελίσσονταν παράλληλα µε τη συγκέντρωση έως αργά το βράδυ.


Κατσαρόλες αντί για σηµαίες

ΣΗΜΑΙΕΣ – µε εξαίρεση κάποιες ελληνικές – οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισµένων» δεν έχουν. Κατσαρόλες, τηγάνια και άλλα µαγειρικά σκεύη, τα οποία χτυπούσαν δυνατά και µε ρυθµό, κρατούσαν όµως χιλιάδες διαδηλωτές. αλλωστε, ένα από τα συνθήµατα που ακούστηκαν χθες ήταν:

«Kάνουµε θόρυβο γιατί πεινάµε, κρατάµε τον ρυθµό γιατί ελπίζουµε».


«Αγανάκτηση» Πεταλωτή για Πάγκαλο

Σε εντυπωσιακό «άδειασµα» του Θόδωρου Πάγκαλου προχώρησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής: Πήρε σαφείςαποστάσεις από τη θεωρία που διατύπωσε στο«Εθνος της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας«µόδα νέων τεχνολογιών χωρίς ιδεολογία» το συνεχώς διογκούµενο κίνηµα των «Αγανακτισµένων»που γέµισε χθες την Πλατεία Συντάγµατος, ενώ έκανε µεγάλες συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

«Ας µην ξεχνάµε ότι συγκεκριµένες ιδεολογίες στο Πολυτεχνείο θεωρούσαν ότι εκείνο το κίνηµαήταν προβοκατόρικο» , δήλωσεστον Αnt1 ο κ. Πεταλωτής, επιχειρώντας µια συσχέτιση των θέσεων Πάγκαλου µε τις απόψεις του παράνοµου ΚΚΕ τις πρώτες ηµέρες τηςεξέγερσηςτου Νοέµβρη του ‘73.

Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι τα όσα συµβαίνουν στις πλατείες τις τελευταίες ηµέρες «δείχνουν πραγµατικά ποιεςείναι οι ανάγκες του κόσµου σήµερα».

«Ακόµα και η µόδα των νέων τεχνολογιών είναι ιδεολογία»,τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μάλιστα, σε µια εµφανή προσπάθεια να µη βρεθεί απέναντι από τους «Αγανακτισµένους», ο κ. Πεταλωτής εξέ φρασε τηνάποψη ότιοι αγανακτισµένοι πολίτες έχουν ιδεολογικά κίνητρα όταν κατεβαίνουν στους δρόµους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι µια συνεχής άρνηση δεν βγάζει πουθενά. Στη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε µεταξύ άλλων ότι «κινήµατα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήµατα που βασίζονται σε ένασυναίσθηµα, σε µιαστιγµή οργής,δύο πράγµατα µπορούν ναπροσφέρουν: είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσµατική τελικά εκτόνωση είτε ανοίγουν τονδρόµο γιατην κατάληψη της εξουσίας µε αντιδηµοκρατικές µεθόδους σεοργανωµένες µειοψηφίες. Τα εύκολα “όχι” πολλές φορές ενώνουν πολύ πιο άνετα απ’ τα πολύ πιο δύσκολα “ναι”».

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ. Η δήλωσητου κ. Πάγκαλου είχε ως αποτέλεσµα να βρεθεί στο στόχαστρο – πέραν της κυβέρνησης – των διαδηλωτών της Πλατείας Συντάγµατος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε «την τιµητική του», ειδικά στον κεντρικό πυρήνα της χθεσινής συγκέντρωσης µπροστά από τη Βουλή,απ’ όπουακούστηκαν αρκετά προσωπικά συνθήµατα εναντίον του, µεχαρακτηριστικότερο εκείνο που έλεγε: «∆εν τα φάγαµε µαζί».


Από τη Μαδρίτη στη Βαστίλλη

ΕΠΕΙΤΑ από δυο εβδοµάδες συνεχούς παρουσίας στην Πουέρτα ντελ Σολ κι αφού διαπιστώθηκε κάποια κόπωση, οι «Αγανακτισµένοι» της Μαδρίτης συγκεντρώθηκαν χθες προκειµένου να συζητήσουν για το µέλλον της κινητοποίησής τους. Πιστοί στους ρυθµούς µιας πόλης που φηµίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, οι Μαδριλένοι άρχισαν τη δηµόσια διαβούλευση µετά τις 9 το βράδυ τοπική ώρα.

Στη Βαρκελώνη, εκατοντάδες «Αγανακτισµένοι» έδωσαν ραντεβού στην Πλάζα Καταλούνια. Η συγκέντρωση συνοδεύτηκε από µίνι συναυλία του δηµοφιλούς τραγουδιστή Πάκο Ιµπάνιεθ.

Την ίδια ώρα στη Βαλένθια περίπου 5.000 διαδήλωσαν στους ρυθµούς του συνθήµατος «Ελα µαζί µας, κλέβουνκι εσένα».

Η ισπανική διαµαρτυρία συνοδεύτηκε χθες από εκδηλώσεις συµπαράστασης που είχαν προγραµµατιστεί σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τρεις χιλιάδες Γάλλοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους µε συγκέντρωση στη Βαστίλλη. Οι «Αγανακτισµένοι» διαµαρτυρήθηκαν εναντίον της «ανεργίας, της διαφθοράς και της ανασφάλειας», ενώ ένα πανό έκανε την εµφάνισή του µε το ισπανικής εµπνεύσεως σύνθηµα «Πραγµατική ∆ηµοκρατία τώρα».

Με άλλα πανό και πλακάτ, οι διαδηλωτές καλούσαν τους Παριζιάνους να «ξυπνήσουν». Συγκέντρωση λίγων εκατοντάδων ατόµων πραγµατοποιήθηκε και στη Λισαβώνα, ενώ στις Βρυξέλλες οι διαδηλωτές δεν ξεπέρασαν τις λίγες δεκάδες.

50
ΠΤ
01/06/2011 01:21
@Ας γελάσω!!! Μιά χαρά μας τα λες ρε συ φίλε αλλά ένα πράγμα μη λες, οτι τάχα μου η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τα πάντα να αποτρέψει την κατάσταση. Μπορεις να μου αναφέρεις 2-3 "μεγάλα κεφάλια" της τωρινής κυβέρνησης που τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν στην πολιτική σκηνή και δεν είχαν ιδέα τι γινόταν με χρέος κτλ;; Μην λέμε και οτι θέλουμε...!
Προς "αγανακτισμενους" κηφηνες δημοσιου-ΔΕΚΟ:
31/05/2011 20:19
Εγώ ως ιδιωτικός υπάλληλος ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον κηφήνα του δημοσίου! Δεν έχω καμία σχέση με τον υπάλληλο της ΔΕΗ, της ΕΚΟ, με τον χειριστή κλαρκ στον ΟΛΠ που παίρνει 68,000 ευρώ το χρόνο, δεν έχω καμία σχέση με την κυράτσα που δουλεύει σε υπουργείο, καθαρίζει 2,000 ευρώ επί 14 και 12:45 το μεσημέρι έχει ήδη φύγει για το σπίτι της! Εσείς και τα χαμόγια που σας διορίσανε τα φάγατε αλλά το λογαριασμό τον πληρώνουμε τα γνωστά υποζύγια του ιδιωτικού τομές! Όσο και αν προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω μας η πρησμένη σας κοιλιά, οι γεμάτες σας τσέπες και τα σινιέ ρούχα σας, σας κάνουν και ξεχωρίζετε σαν τη μύγα μες στο γάλα! Ενας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αγανακτησμενος!
ενας
31/05/2011 16:41
εδω μαμα κανουμε τεστ παρθενιας στις ελληνιδες διαδηλωτριες...βαφτα μαυρα...
ενας
31/05/2011 16:41
εδω μαμα κανουμε τεστ παρθενιας στις ελληνιδες διαδηλωτριες...βαφτα μαυρα...
ΑΡΜΕΝΗΣ
31/05/2011 12:56
Ο κύριος Πάγκαλος μπερδεύει το απολιτίκ με το "α-κομματίκ". Εάν ένας δεν εκφράζεται από κάποιο κόμμα, πηγαίνει κανονικά στην κάλπη και ψηφίζει λευκό (το οποίο αξίζει να τονισθεί πως υποχρεωτικά πρέπει να δίδεται από την εφορευτική μαζί με τα λοιπά ψηφοδέλτια) είναι "απολιτίκ"; Πρέπει ντε και καλά να ψηφίζει κάποιο απίθανο κόμμα τύπου "Κόμμα Χανουμοβαζελόγαυρων" γιο να είναι "πολιτίκ";
leon
31/05/2011 00:38
kala vre pedia. Ligi istoria an tha diavasete afti panta einai hortati kai sti hlidi kai olla dorean. Kai opios leei tin alithia ton skotonoune. Iisous hristos theodoros kolokotronis sokratis kai alloi poloi hiliades mas skotonoune. Kai theloun na mas valoun kai to tsipaki mesa mas.
gmix
30/05/2011 22:23
Και μόνο που τις συγκεντρώσεις τις χαρακτηρίζετε "ΓΙΟΡΤΗ" αντιλαμβάνεται κανείς πόσο "ενοχλούν" αυτούς που λαμβάνουν τις τραγικές για το λαό αποφάσεις . Είνα δυνατόν να είναι η διαμαρτυρία γιορτή ;
Τζαναμπετ
30/05/2011 21:32
Στο δια ταυτα.. ...και επειδη ο νεορωμιος προτιμαει να ζει σε μια Μεταοθωμανικη Βαλκανικη Λαμογιοκρατια και οχι σε μια Ευρωπαικη Ελληνικη Δημοκρατια, θα κανει οτι μπορει για την οριστικη χρεοκοπια και την επιστροφη στη δραχμη... Οι τσιφτετελληνες καλα κρατουν..
Νικος Νικολαιδης - ΣΦ
30/05/2011 21:30
Φωτεινή Αναστασίου 30/5/2011 17:45 Μ αυτους που ψηφισαν τους πολιτικους τι θα κανουμε ; Εξορια κι αυτοι ; Θα εξοριστουν τα 2/3 της Ελλαδος ! Στη δημοκρατια το ψαρι βρωμαει απ την ουρα, δυστυχως...Κι οσο για τις συγκεντρωσεις, να υπενθυμισω οτι οι μεγαλυτερες συγκεντρωσεις που γνωρισε ποτε η μεταπολεμικη Αθηνα ηταν το 85 και το 89 για να εκλεχτουν αυτοι που τωρα βριζεις. Τελος δε θα πρεπει να ξεχασουμε τις συγκεντρωσεις για το Σκοπιανο. Εκατομμυρια κοσμος στη Θεσσαλονικη, Πλατεια Αριστοτελους, ο Σαββοπουλος με καριοφιλι παροτι δεν εχει παει στρατο κτλ. Κερδισαμε τιποτα ; Κερδισαμε τιποτα με ολες αυτες τις μεγαλειωδεις συγκεντρωσεις ; Ουτε να γελασω δε μπορω.
EC
30/05/2011 19:34
Το έχω ξαναπεί, η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα τη δημιουργία ιδιωτικού τομέα. Μερικοί απειλούνται από την πρόσταση, αλλα πρέπει να καταλάβουν ότι σε ένα υγιή ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται τα δεδουλευμένα (που ακούστηκε να μένει κάποιος απλήρωτος για μήνες!), θα έχουν τη δυνατότητα να επιλεγουν τον εργοδότη τους και προπάντων, θα είναι σεβαστοί διότι θα αποτελούν το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχειο μια επιχείρησης. Δυστυχώς, αυτό προϋποθέτει προσόντα (εφευρετικότητα, ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα) καθώς και πολλές θυσίες που δεν γίνονται ούτε με πορείες ούτε με διαμαρτυρίες. Το ξέρουμε ότι είσαστε αγανακτισμένοι..είναι αυτονόητο. Πάμε παρακάτω. Πως γίνεται να εκμεταλλευτείτε την κατάσταση που βρίσκεστε, τα δανεικά, τις θυσίες σας, και τις προτάσεις της τρόικας ώστε να κάνετε μια νέα αρχή.
αριστεροι διαδηλωτες
30/05/2011 19:03
- Τα μνημόνια μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη και τη συμφωνία της ΝΔ) απειλεί ότι αν δεν το βουλώσουμε δεν υπάρχει σωτηρία. - Οδηγούν το λαό στη χρεωκοπία και ξεπουλούν τη χώρα στους ξένους δανειστές. - Ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι. Παλεύει για το δίκιο του. Εμπνέεται από το κουράγιο των αραβικών λαών. Ενώνει τη φωνή του με τους λαούς της Ευρώπης που αντιστέκονται. - Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί παλλαϊκό ξεσηκωμό γιατί είμαστε αντιμέτωποι και με την κυβέρνηση και τα αρπαχτικά των ιμπεριαλιστών, ΔΝΤ και ΕΕ. - Το σύστημα μας φοβάται ενωμένους γι’ αυτό – και με την συνδρομή των ΜΜΕ – προσπαθεί να μας διαχωρίσει σε πολιτικοποιημένους και απολίτικους, σε κομματικοποιημένους και ακομμάτιστους, σε Ελληνες και ξένους. - Στο μαζικό κίνημα μετέχουν και αυτοί που έχουν κόμμα ή ιδεολογία και αυτοί που δεν έχουν αρκεί όλοι να ενώνονται σε ένα κοινό σκοπό. - Χειραφέτηση από το σύστημα δε σημαίνει μόνο ότι δεν τους ψηφίζω αλλά και πως δεν υποκύπτω στην ιδεολογική τους τρομοκρατία που θέλει να ταυτίζει την οργανωμένη πορεία με καπέλωμα των κομμάτων, την απεργία με τερτίπια των εργατοπατέρων, τα ΜΑΤ με την προστασία του πολίτη, την ενυπόγραφη προκήρυξη με προσηλυτισμό, την πάλη των ιδεών με την γραφική πολιτικολογία, το πολιτικό σύνθημα με παρωχημένη αντίληψη. - Η αγανάκτηση πρέπει να γίνει κίνημα αντίστασης με συγκεκριμένο στόχο την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων. Αυτό είναι το επαναστατικό καθήκον της περιόδου. - Δεν θέλουμε το κίνημά τους να γίνει συμβουλάτορας του συστήματός τους. Δεν θέλουμε επιτροπές λογιστών να μας πουν πόσο χρέος να πληρώσουμε γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα. Δεν θέλουμε να υποδείξουμε την επόμενη κυβέρνηση. Θέλουμε να είμαστε μέρος μιας περιπέτειας ακηδεμόνευτων αγώνων αντίστασης στην επίθεση. Αγώνων με παρελθόν, παρών και μέλλον. Η εμπειρία του χθες τροφοδοτεί τους νέους πιο μαζικούς αγώνες. Θέλουμε να γίνει η αγανάκτηση οργανωμένο κίνημα αντίστασης ενάντια στη πολιτική του συστήματος και με στόχο την ανατροπή της: στη πλατεία και στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Με οργάνωση, αγώνα, ενότητα ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
Δεν πουλάμε -Δεν χρωστάμε - Δεν πληρώνουμε!
30/05/2011 18:37
Το κίνημα στις πλατείες έχει υπερβεί την Αριστερά, αυτή πρέπει να σπάσει την αμηχανία της και να τρέξει να συναντηθεί μαζί του. Αυτή η προσπάθεια συνάντησης της Αριστεράς με το κίνημα στις πλατείες, ίσως, κινήσει διαδικασίες να αλλάξει και η ίδια η Αριστερά!
Παπαδακης Νικος
30/05/2011 18:02
Ετσι κι αλλοιως κραταμε τους τοκογλυφους λογιστες και γιαπηδες δανειστες μας στο χερι.Εμεις χρωσταμε?αλλα εκεινοι κανει να παιρνουν οποτε μπορουμε να τους βαλουμε τα παπαρια στη μεγκαινη και να επαναδιαπραγματευτουμε το μνημονιο και το χρεος τωρα πριν βρουν καμια πατεντα και μας βγαλλουν απο τη ζωνη του ευρω.Ασχετως εαν απειλλουν με μη καταβολη των επομενων δοσεων ξερουν πολυ καλα οτι κατι τετοιο θα ηταν και το δικο τους οικονομικο τελος.Οποτε μη μασατε.Αλλα τι να κανουμε με το γιωργακι που μας κυβερνα.Θυμηθηκα τωρα μια ατακα του Χαρυ Κλιν σε ανυποπτο χρονο πανω απο 15 χρονια πριν οταν σχιλιαζε τους πολιτικους και ειχε πει. Αμ το γιωργακι τι σου λεει το γιωργακι .Δεκα χρονων ειπε μπαμπα και φωταγωγηθηκε τα Καστρι.
Μιχάλης
30/05/2011 17:53
Δεν ξέρω.. Αλλα από ότι βλέπω αγανακτισμένοι δεν υπάρχουν στις χώρες της Ετρώπης με δεξιές κυβερνήσεις!!! Τυχαίο;;; Δε νομίζω!!!!!
Φωτεινή Αναστασίου
30/05/2011 17:45
Οι πολίτες απέδειξαν με την άψογη στάση τους όλες αυτές τις ημέρες του κινήματος των Αγανακτισμένων, ότι δεν χρειάζονται "πάτρονες" για να μη δημιουργούνται επεισόδια και έκτροπα όταν συγκεντρώνονται για να εκφράσουν τηνάποψή τους. Ισα - ίσα, όπως έχουμε διαπιστώσει, όταν "πατρονάρονται" οι πολίτες, ένθε κα κείθεν, συμβαίνουν τα χειρότερα, έως και θανάσιμοι τραυματισμοί και απερίγραπτοι τραμπουκισμοί.
Μπορούμε, λοιπόν, να συνευρισκόμαστε και να διαδηλώνουμε ή να "εκδηλώνουμε" αυτό που θέλουμε, χωρίς να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, για χάρη κάποιων άλλων... όποιοι κι αν είναι αυτοί...
Θα τολμήσω να προτείνω να το πάμε λίγο παρακάτω:
Θα ξεκινήσω ως εξής, για να καταλήξω σε αυτό που θέλω να πώ: Ο αγαπητός Διονύης Σαββόπουλος πρόσφατα έκανε μία πρόταση σχετικά με τους λαθρομετανάστες, η οποία, πολύ φοβάμαι, ότι παρεξηγήθηκε πολύ, γιατί δν εννοούσε ο άνθρωπος "εξορίες" του τύπου Μακρόνησου, Γυάρου και τα συναφή.. εννούσε να δώσουμε σε όλους αυτούς τους δυστυχείς τη δυαντότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς, ν έχουν τροφή που οι ίδιοι θα την καλλιεργούν, καλλιεργώντας τη γή σε ερημωμένα νησιά μας, αντί να τους αναγκάζουμε, κρατώντας τους ομήρους ενός ανύπαρκτου Συστήματος, να γίνονται οι επίδοξοι δολοφόνοι μας.
Και φτάνω τώρα στην πρότασή μου, για τη συνέχεια του κινήματος: Τι θα λέγατε να επιλέξουμε ένα από αυτά τα "άγονα" νησιά και να "αδειάσουμε" εκεί τους 300 "λεβέντες" της Βουλής μας, μαζί με τους παρατρεχάμενούς τους και να τους αφήσουμε ή να φαγωθούν μεταξύ τους, ή ν'' αναγκαστούν να βρούν τρόπο να επιβιώσουν εκεί, όπως επιβιώνουν οι απλοί άνθρωποι σε πολλούς "σκληρούς" τόπους της Πατρίδας μας. Ετσι, και θα τους ξεφορτοθούμε αναίμακτα και θα τους δώσουμε την ευκαιρία για "ενδοσκόπηση"... (χωρίς φύλακες και παρόμοια μέτρα, εννοείατι, αλλά και χωρίς ούτε μία βάρκα, σαν μέσο διαφυγής)
Κι εμείς οι υπόλοιποι, στη συνέχεια να βρούμε επιτέλους τον τρόπο, να γιατρέψουμε την αιώνια εθνική μας αρρώστια, τη Διχόνοια και να συζητήσουμε (και να βρούμε όμως) τους τρόπους να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα που έχουμε μπροστά μας. Υπάρχουν τρόποι, αλλά θα πρέπει να φανούμε γενναίοι κι αποφασισμένοι, κι ακόμα έτοιμοι να στερηθούμε την περιττή πολυτέλεια στην οποία μας έχουν εθίσει (ήταν άλλωστε ο καλύτερος τρόπος να μας έχουν στο χέρι).
Ισως σας φαίνεται ακραία η πρότασή μου. Ομως, αφού δεν πρόκειται κανείς από αυτούς τους κλέφτες να πάει φυλακή, έτσι όπως όμορφα τα έχουν κόψει και ράψει τα πράγματα γι "πάρτη τους", ας τους στείλουμε εμείς ο λαός (εμείς που τους ψηφίζουμε κιόλας) όλους μαζί, εκεί ακριβώς που τους ταιριάζει...
Τί λέτε; μπορούμε;
Ευτυχως!!!
30/05/2011 17:02
"Μολονότι και αυτή η συγκέντρωση δεν είχε κοατική και συνδικαλιστική ταυτότητα, δενέλειψαν και εκείνοι που επιχείρησανανεπιτυχώς να οιράσουν κοατικά φυλλάδια και εφηερίδες, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν ανταπόκριση από τους διαδηλωτές." Και μακαρι να παραμεινει ετσι... Μακαρι να μην μας ξαναγγιξει η βρωμια τους... Η απαντηση μας ειναι ο κοσμος που μαζευτηκε... Γιατι αυτοι δεν μαζευουν ουτε τους μισους? Γιατι πεφτει ξυλο μονο στις σαπιες πορειες τους? Μακαρι να καταλαβουμε την δυναμη που εχουμε να αλλαξουμε τη κατασταση και μεσα απο αυτο να αλλαξουμε και εμεις. Ειναι απολιτικ η συγκεντρωση των "αγανακτισμενων"? Τους ειδαμε και αυτους που ξερουν υποτιθεται απο πολιτικη. Μακρια τους! Αυτοι μονο ξερουν να τα βρισκουν με τις κυβερνησεις!
Σ.Μ.
30/05/2011 16:13
Πάγκαλος : όπως τρώει έτσι μιλάει, σα γουρούνι...
Σωτηρης
30/05/2011 15:45
Στο 247 το ειδα και αξιζει: "Όλοι αγανακτισμένοι είμαστε. Ο ιδιοκτήτης του Μαγαζιού Πατησιών και Ηπείρου είναι αγανακτισμένος γιατί λόγω εγκληματικότητας του φύγε ο νοικάρης και δεν μπορεί πλέον να εισπράξει τα παράλογα ποσά που του ζητούσε την τελευταία πενταετία. Ο μαγαζάτορας είναι αγανακτισμένος γιατί όχι μόνο τον έπνιξε ο παραπάνω εισοδηματίας αλλά γιατί χρωστάει σε ΙΚΑ και εφορία. Ο Τάκης είναι αγανακτισμένος γιατί η εφορία τούχει σπάσει τα νεύρα με το πόθεν εσχες. Μια BMW αγόρασε πρόπερσι και αδυνατεί να αποδείξει που βρήκε τα λεφτά. Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ είναι όλοι τους αγανακτισμένοι γιατί απαιτούν ο κάθε πολίτης να πληρώνει τις υπηρεσίες τους δυο φορές, μια με τις αλμυρές αποδείξεις που του στέλνουνε κάθε μήνα στο σπίτι και μια μέσω φορολογίας άμεσης και έμμεσης. Ο μεσάζων με την αποκλειστικότητα στα ιατρικά υλικά είναι αγανακτισμένος γιατί εάν θέλει να πουλήσει κάτι στο Χ νοσοκομείο πρέπει να πουλήσει μισοτιμής. Ο Αλέξης είναι αγανακτισμένος γιατί δεν μπορεί να πληρώσει το στεγαστικό που πήρε πρόπερσι για να αγοράσει την μεζονέτα στο Χαλάνδρι 4000 ευρω το τμ και να ζήσει σαν άνθρωπος. Η κυρά Αγγέλω στην Μακρη είναι αγανακτισμένη γιατί είναι δυο χρόνια που δεν βρίσκει να πουλήσει την ρημαγμένη απο την εγκατάλειψη βίλλα της αντι 1,2 εκ ευρώ. Ο Τουλιος είναι αγανακτισμένος γιατί ενω βρήκε το κοροΐδο να του πληρώνει 6000 ευρώ νοίκι τον μήνα στη Σταδίου του’ρθε απο πίσω η εφορία και του ζήτησε το 60% σε κρατήσεις. Ο Μίκης είναι αγανακτισμένος γιατί ως απόγονοι του Σόλωνα που είμαστε έχουμε το δικαίωμα να εισπράττουμε εσαει χρήματα από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο με πολιτικό επιτόκιο. Ο Τόλης είναι αγανακτισμένος γιατί ενω ήξερε ότι η σύμβαση έληγε 30 Απριλίου δεν κατάφερε να πάρει την παράτα μου ο κάθε κοινός θνητός έπαιρνε σε αυτήν την χώρα μέχρι μονιμοποιήσεως παραμονή εκλογών. Ο Αετονυχης χειρουργός είναι αγανακτισμένος γιατί όχι μόνο του κι ένα 30% του μισθού αλλά φοβάται και να εκβιάσει τον πάσχοντα με το φακελάκι μπάσκετ και τον κυριεύει η ασφάλεια. Ο συριζακιας της γειτονιάς είναι αγανακτισμένος γιατί το ελληνικό χρέος είναι επαχθές και εάν ο Γεώργιος είχε τσίπα αξιοπρεπείας απάνω του θα τους φεσωνε όλους χωρίς πολλά πολλά. Όλοι αγανακτισμένοι είμαστε ..."
Γερμανοβιων.Ο ταλαντουχος "κ" παγκαλος.
30/05/2011 14:47
Ειναι απιστευτο ποσο κυνικος και ποσο περιφρονητικος ειναι ο παχυδερμος παγκαλος!
Ο βολεμενος παγκαλος!

Μετα το απιστευτο,θρασυτατο,ξεδιαντροπο και εν τελει αυτοκριτικο(στο σκελος που τον αφορα) "μαζι τα φαγαμε" ,και τον παραλληλισμο του κομματος του με την πιο βρωμικη περιοδο της πιο βρωμικης ποδοσφαιρικης ομαδας της Ευρωπης,εχει επιδοθει σε δηλωσεις περιφρονησης του ελληνικου λαου....Αυτος ο πολιτικος ανηρ!
Το λαθος ηταν στα Καλυβια που του πεταξαν αυγα:λεφτα επρεπε να του πεταξουν,να δειτε πως υα επεφτε στα 4 να τα μαζεψει!

ΥΓ.Απαισιε παγκαλε,οταν μας λες οτι το πασοκ σου ειναι σαν τον ολυμπιακο,ξερεις τι σκεφτομαστε; Παραγκα,γκαγκατση,κοκκαλη,σταζι,λεωφορο Λαυριου,λιανη,ορφανο,μητροπουλους,ευρωπαικες μεγασφαλιαρες....
Αυτο ειναι το οραμα σου;
Να μας κανεις σαν δαυτους;
Jack
30/05/2011 14:30
Τί δουλειά κάνει τελικά ο χοντρός ?
Μήπως μας δουλεύει και πληρώνεται γιαυτό?
Δεν μας είπε με ποιόν τα έφαγε μαζί και τώρα
πληρώνουμε εμείς!!
Αφού δεν κάνει τίποτε γιατί δεν απωλύεται και να πάει στο άδειο ταμείο ανεργείας?
ΠΡΟΣ το κίνημα των Χαβαλέδων
30/05/2011 13:47
Για δες μεγάλη σύμπτωση, πως κατέβηκαν όλοι στο δρόμο τέλη Μαΐου. ούτε πολλή ζεστη, ούτε πολύ κρύο. "Χαμός γίνεται πάμε κι εμείς", κι οποιος φοιτητής είναι single παίζει να χτυπήσει και καμια γκόμενα. αυτό το λάθος έκανε η κυβέρνηση, τον Γενάρη με -5 και τον Ιούλιο με 39 περνάς 5μνημόνια και δε θα κατεβουν στο σύνταγμα πάνω από 10 άτομα. Α ναι - οι Ισπανοί δεν περίμεναν να φτάσει το κράτος 1μηνα πριν τη Στάση Πληρωμών για να κατεβουν στους δρόμους! ακούτε ΜΠΑΖΟΠΟΛΙΤΕΣ? όχι 1, 10 μνημόνια σας αξίζουν με τη νοοτροπία σας και τους καραγκιόζηδες που ψηφίζετε. όταν τά''λέγα 10 χρονια τώρα που βαδίζουμε, γελούσαν όλοι.. τώρα η μάνα μου με ρωτάει τι είναι τα "spreads"
Ας γελάσω!!!
30/05/2011 13:43
Χαχαχα... αγανακτισμένοι λοιπόν... ποιοί και με τι ακριβώς? Αφενός οι βολεμένοι του δημοσίου με τη μείωση του βολέματός τους... οι ελεύθεροι επαγγελματίες επειδή τους κυνηγούν για τις φοροδιαφυγές τους, οι προμηθευτές του δημοσίου για το τέλος της μάσας των προμηθειών τους, οι σκαφάτοι και ... πισινούχοι για το τέλος της ασυλίας τους από κάθε είδους νόμιμη φορολόγηση... και από την άλλοι αυτοί που πλήτονται αδίκως, τα χαμηλά εισοδήματα, οι άνεργοι... που αντί να τα βάλουν με τους πρώτους, ενώνουν τη φωνή τους με τη δική τους σε ένα βλακώδες αντικοινοβουλευτικό ντελίριο, κυρίως εναντίον μια κυβέρνησης που κάνει ό,τι τέλος πάντων μπορεί να γίνει στις παρούσες συνθήκες.... Σπουδαία αγανάκτηση... ας γελάσω και πάλι.... χαχαχα.... Tώρα μάλιστα που οι αγανακτισμένοι πήραν και τη βούλα έγκρισης του Μίκη Θεοδωράκη, ας γελάσω και για τρίτη φορά....
tt
30/05/2011 13:21
Δεν έχει σχέση με το θέμα έκλυση προς το ελληνικό κράτος η έλληνες που έρχονται να περάσουν τις διακοπέντος στην Ελλάδα από την κεντρική Ευρώπη στην Σερβία αισθάνονται ανασφάλεια πολλές φόρες ταλαιπωρούνε και από τις σερβικές αρχές και μπαίνουν σε περιπέτειες σας παρακαλώ όποιος διάβαση αυτό το μήνυμα και είναι στο υπουργία εξωτερικών να μας βοηθήσει και μείς έλληνες είμαστε στρώστε τον δρόμο τις επιστροφής στην πατρίδα για τις διακοπές μας με τριαντάφυλλα να μην χαθούμε
Σπύρος Γιακουμάκης
30/05/2011 12:55
Από την έως τώρα θητεία του στην κυβέρνηση ο κύριος Πάγκαλος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι εκείνο που στο βάθος τον εκφράζει περισσότερο είναι η ενασχόλησή του με την...αμπελουργία.
βασιλης ρενιερης
30/05/2011 12:52
δηλαδη τερμα η οποιαδηποτε απεργια,πορεια,κινηση?
βασιλης τρεμπελας
30/05/2011 12:50
οποιος διαδηλωτης μιλαει ανωνυμα ειναι αλητης
αμαν
30/05/2011 12:18
καλα οι συγκεντρωμενοι στο συνταγμα τους βρίζουν ολη μέρα και αυτοι κανουν δηλώσεις αναγνώρισης τους; καλα δεν φεύγουν καλύτερα....
teratakos
30/05/2011 11:59
...εμεις δεν εχουμε ιδεολογικο υποβαθρο...Παγκαλε και Παπαρήγα..?? γιαυτο θα πω ενα ανεκδοτο με τον Χοτζα...!! Ηταν ο χότζας εξω απο ενα χρυσοχοίο και λιμάριζε το λουκέτο του μαγαζιού , τον βλέπει ενας πολιτσμάνος και του λέει ...Χότζα τι κανεις εκεί ? Ο χότζας απαντάει...μα παίζω βιολί !!! Κι ο πολιτσμάνος απαντάει....μα δεν ακούω Τίποτα .......εεε αύριο θα Ακούσεις.....!!
ΜΙΧΑΛΗΣ Δ
30/05/2011 11:42
Καλά κάνουν αυτοί που διαμαρτύρονται ειρηνικά και τους δίνω χίλια δίκαια. ΑΛΛΑ επιδή ακούω την Αριστερά να φωνάζει έξοδος από το μνημόνιο εδώ και τώρα χωρίς όμως να διατυπώνει εναλλακτική πρόταση ρωτάω. Και μετά ΤΙ;;; Άντε και φύγαμε από το μνημόνιο. Το αποτέλεσμα θα είναι η στάση πληρωμών η επιστροφή στη δραχμή δηλαδή χρεοκοπία!!! Και ρωτώ αυτούς που ελαφρά την καρδία λένε έξοδος από το μνημόνιο. Έχουν συνειδητοποιήσει τί δραματικές επιπτώσεις θα έχει στο βιοτικό επίπεδο του λαού μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή;;;
ΧΜΜΚ
30/05/2011 11:31
Η χθεσινή συγκέντρωση είναι αφιερωμένη στους αυτιστικούς των κομματων της αριστεράς, και ιδιαίτερα στο ΚΚΕ...το ΟΧΙ σε όλα, δεν είναι πολιτική αλλά χαβαλές ανέξοδος. Μια σοβαρή αριστερά θα ήταν , σήμερα, μεσα στις εξελίξεις...
Σπύρος Γιακουμάκης
30/05/2011 11:26
Εβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κόμματος κυρίως υπεύθυνου για τον άκρατο κρατισμό στην Ελλάδα, καλείται τώρα να προβεί σε γενναίες αποκρατικοποιήσεις, διορθώνοντας τα κακώς κείμενα. Βέβαια, ευθύνη για τον κρατισμό μετά το 1974 έχουν και οι Καραμανλής-Παπαληγούρας την περίοδο 1974-1977 που δεν άφησαν τίποτα όρθιο στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έφτιαξε εκατοντάδες νέους δημόσιους φορείς για να βολέψει τεμπερχανάδες του δημοτικού και αν...
Που μέχρι τότε, κατά την Κατσιφάρειο ρήση, δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους για να μη πω η ίδια τους η μάνα! Κι αντί η κυβέρνηση να έχει ξηλώσει από την αρχή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΤΤ, ΟΣΕ κλπ ώστε να μην πληρώσουν την "κρίση" μισθωτοί και συνταξιούχοι, έκοψε αγρίως μισθούς και συντάξεις και εκτόξευσε την ακρίβεια και την ανεργία στα ύψη. Αντί να δώσει γενναία κίνητρα για νέες επενδύσεις με μηδενική φορολογία, αντί να πει στον Νετανιάχου πάμε ρε φίλε να εκμεταλλευτούμε ό,τι κοίτασμα υπάρχει στο Αιγαίο να ξεχρεώσουμε, ούτε καν έχει κηρύξει την ΑΟΖ της Ελλάδας με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να θεωρούν ότι το Καστελόριζο είναι νησί της...Μάγχης και το Φαρμακονήσι δικό τους! Τόσο καλά. Είναι μετά δυνατό να προκόψει η χώρα και να μη γεμίσουν οι πλατείες φάσκελα; Χώρια που δεν διεκδικεί καθόλου τα δεκάδες δις ευρώ των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων με αποτέλεσμα οι Γερμαναράδες να βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο να μας τα πρήζουν ότι η Ελλάδα δήθεν τους χρωστάει! Και κερατάδες και ζημιωμένοι ΓΑΠ. Εχασες το τρένο. Παραιτήσου γιατί όπως πας ούτε η ίδια σου η μάνα δε θα σε ψηφίσει προσεχώς. Στο καλό.
maria
30/05/2011 11:19
ενω με τις ιδεολογιες σας προκοψαμε ρε παγκαλε! δεν μας βαζετε πλεον στη σειρα σαν προβατακια και αυτο σε πειραζει!
tzach@
30/05/2011 11:17
Ενώ η ιδεολογία της μίζας, του ψέματος, της κλεψιάς και της αερολογίας των πολιτικών τόσα χρόνια έχει άλλη χάρη.......
Β.Μ.
30/05/2011 11:08
Γιατί ολό αυτό δεν έχει γραφτέι στό ΒΒC; Τίποτα έχουν γράψει έκει γία αυτό! Γία Έσπανια πολλά, για Έλλαδα τίποτα.
111
30/05/2011 10:57
ετσι ολοι μαζι εναντιον του χειροτερου που περασε απο την χωρα και διελυσε τα παντα .ολι μαζι στουσ δρομουσ εναντια στα αντιλαικα μετρα του τζεφρι που δεν αφησε χριστο ορθιο και διελυσε καθε κοιν.συνοχη .και μασ εφτασε στον πατο και διελυσε την νεολαια και ολο τον κοσμακη .η ανεργια στα υψη ,φοροι και καμια προοπτικη γ τ μελλον.απο τα λεφτα υπαρχουν στο τα φαγαμε ολοι μαζι.τζεφρι τ ωρα ειναι?ωρα να παρεισ δρομοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.φυγε να υσηχασουμε χειροτερεεεεεεεεεεε σ 1χρονο διελυσεσ ορτι απεμεινε στην χωρααααααααα.
Δημήτρης Β.
30/05/2011 10:56
Ένας παλιός βασιλιάς έλεγε: Με το λαό μου έχουμε έρθει σε μια συμφωνία. Εκείνος θα λέει ο,τι θέλει και εγώ θα κάνω ο,τι θέλω...
γαυρος..
30/05/2011 10:42

Πολύ φοβούμαι μήπως αυτό το αγνό και πηγαίο κίνημα,
βρεθεί κάποιος Εβραίος να το καπελώσει.

Αλλά σίγουρα θα τον εντοπίσω, και θα τον .... αποκαθηλώσω.

Ωστόσο τη ζημιά θα την έχει κάνει.

Χρειάζεται πολύ προσοχή, μακρυά από έναν Εβραίο ..... Κον-Μπετίτ

Και υπάρχουν πάρα πολοί, και πολύ καλά ....... καμουφλαρισμένοι !
GG
30/05/2011 10:31
Συγνωμη, αλλα 90 χιλιαδες δεν ειναι καν υπολογισιμος αριθμος ατομων. Να ηταν 9 εκατομμύρια ή, εστω, 900 χιλιάδες κάτι πάει κι ερχεται. Αλλα 90 χιλιάδες σε μια Ευρώπη 350 εκατομμυρίων είναι αστείο. Μηπως τα βλέπουμε τα πραγματα (παλι) με χρωματιστά γυαλιά (λέω τωρα);
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
30/05/2011 10:23
Ναι ρε Πάγκαλε, χωρίς ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ιδεολογία κατέβηκε ο κόσμος, σε χαλάει τίποτα σε αυτό ρε τ.... Η εποχές που ο δάσκαλος σας κοίμιζε το πόπολο με τα παραμύθια περί λαϊκής κυριαρχίας και εξουσίας πέρασε αλλά εσύ κάθε τρις και λίγο αλλάζεις πλευρό στον ύπνο και ονειρεύεσαι περασμένα μεγαλεία. Οι 70.00 σήμερα θα γίνουν "αύριο" 100.000 και "μεθαύριο" 500.000 για να σκάσεις εσύ και οι όμοιοι σου.
GG
30/05/2011 10:22
Καταλαβαίνω όλους τους αγανακτησμένους γιά τον αγώνα τους και τις θυσίες που καθημερινά πρέπει να κάνουν γιά την επιβιώση. Ζητούν να φύγουν οι κυβερνήσεις, η Τρόικα και όλοι οι πολιτικού που έφαγαν τα λεφτά τους. Τι γίνεται όμως με τους πολίτες φοροδιαφυγάδες που έφαγαν τα λεφτά του κράτους; Να φύγουν κι αυτοί; Θα παρακαλέσω τους Έλληνες αγανακτησμένους λοιπόν να ξανασκεφτούν το πράγμα διαφορετικά. Τι θα γίνει όταν φύγουν όλοι; Ποιός θα τους πληρώνει;
Ενας αναγνωστης
30/05/2011 10:19
Ιδεολογια θελετε; Ε λοιπον παρτε! ΔΕΝ ζω εγω σαν το ρομποτακι που με κανατε! ΔΕΝ δουλευω σαν σκλαβος, ΔΕΝ ζητιανευω τα αποφαγια που εσεις οριζετε για μενα!!!! Θα ζησω πλαθωντας ΕΓΩ την ζωη μος, χωρις να περιμενω απο τις αφεντομουτσουναρες σας σχεδιο πορειας!!! Δεν σας αρεσει; Να πα να κοψτε τον λαιμο σας!
Maxmara
30/05/2011 09:45
O κ Πεταλωτής είναι γνήσιος εκφραστής των "Αγανακτισμένων".
Οση ιδεολογία έχουν αυτοί, τόσο έχει και αυτός.
Γιαννης Κοντοες
30/05/2011 09:36
Αν ο κοσμος ηταν απο κομματα ο παγκαλος θα ελεγε οτι ειναι απο τον συνασπισμο και το ΚΚΕ.Εφοσον ειναι απο το internet ειναι κοσμος χωρις ιδεολογια.Αυτος ειναι ο αντιπροεδρος τις κυβερνησης? Και ο Παπανδρεου τον εχει ακομα εκει.Αν αυτος ο κοσμος που κατεβαινει ειρηνικα στις πλατειες και δηλωνει την αγανακτηση του απο τα μετρα κολαφος αρχισει τα επειδοσια και κανει φασαριες ποιος θα φταει κυριε παγκαλε;Λιγος σεβασμος δεν βλαπτει στον απλο κοσμο νομιζω.Κατεβηκαν ανθρωποι απο καθε ηλικια αφησαν τα σπιτια τους την κυριακη για να εκφρασουν την οργη τους με ηρεμο και σωστο τροπο και δεν εκαναν το παραμικρο.Στις εκλογες που συντομα θα γινουν θα παρεις την απαντηση που σου αξιζει και σε εσενα και στην απαραδεκτη κυβερνηση σου και τοτε θα γελαμε ολοι εμεις οπως τωρα εσυ.
kostas papanikoloau
30/05/2011 09:30
Ο Παγκαλος ειναι κ.... οπως και ο παππους του. Ο λαος μιλησε και θα μιλησει εαν δεν τον αναχαιτησουν με τις γνωστες μεθοδους.

Ας ελπισουμε, και εκει βρισκεται το κλειδι. οτι πλεον η κομματικη πολωση δεν μπορει να επιτευχθει, αφου φαινεται οτι το εμπόριο τη δημοσιουπαλληλικης αποκαταστασης απο βουλευτες προς πελατες-ψηφοφορους δεν εχει αντικειμενο. Λεμε τωρα...

Xa XA
30/05/2011 09:29
Γιατι δεν στελνετε γαι ρεπορταζ τους Καψη, Πρετεντέρη, Τρέμη να τους λυντσάρουν να γλυτώοσουμε απο αυτούς. Νομίζετε ότι και αυτοί θα την γλυτώπσυν τελικά? Σττίλτε τους Στείλτε τους !!!
PARIS
30/05/2011 09:07
Να κόψουμε και τούρτα για την γιορτή.!!!! Η οργή είναι ένα συναίσθημα που εύκολα αλλάξει χαρακτήρες να μην γελιέται κανένας. Δεν πήγε κανένας φυλακή για τα σκάνδαλα τα λαμόγια θέλουν συναίνεση στο ξεπούλημα τώρα.
john
30/05/2011 09:01
διωξτε επιτελους αυτο το μοσχαρι τον παγκαλο απο τη βουλη!
δεν μπορει να μας προσβάλει ετσι! το βρομόσκυλο!!
Τελευταίος Άγγελος
30/05/2011 08:53
Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ'' την Ελλάδα! Εμπρός να εκδιώξουμε τους εκποιητές της πατρίδας μας. Εμπρός να στείλουμε στον αγύριστο τους δολιοφθορείς της ψυχής μας. Όλοι στο δρόμο αδέρφια!
Πάν...καλε, ροχαλίζεις.
30/05/2011 08:38
Αν ιδεολογία είναι αυτό, που έχει ο Πάγκαλος στο μυαλό του, τότε ναι, κανένας άλλος έλληνας και όχι μόνο δεν έχει ιδεολογία.

Όταν όμως τόσος κόσμος ανά την Ελλάδα ξεχύνεται για ένα σκοπό στο δρόμο και κάποιοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, τότε φοβάμαι ότι δεν θα ξυπνήσουν ποτέ, απλά κάπου-κάπου στον ύπνο τους θα παραμιλάνε και δεν θα ασχολείται κανένας μα κανένας μαζί τους.
Ελπίδες από την έκρηξη ωριμότητας των Πολιτών
30/05/2011 08:15
Σύμφωνα με το γνωστό Αμερικανό οικονομολόγο K. Rogoff και την πολιτική λιτότητας που ακολουθείται, “Είναι αναπόφευκτη μία σημαντικού ύψους διαγραφή των οφειλών αρκετών υπερχρεωμένων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, παρά το ότι οι πολιτικοί επιμένουν πως κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Τα χρέη δεν έχουν αυξηθεί μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά σε ολόκληρη τη Δύση, στην “τριάδα”, όπως αποκαλούνται από κοινού οι Η.Π.Α., η ΕΕ και η Ιαπωνία”.
Οι οφειλές της υπερδύναμης υπερβαίνουν πια το 120% του ετήσιου ΑΕΠ της, εάν συνυπολογίσει κανείς τις Πολιτείες και τις κοινότητες. Όσον αφορά την Ιαπωνία, με δημόσιο χρέος στο 220% του ΑΕΠ της πριν από τη Fukushima, η Πολιτική της δεν διανοείται καν να συζητήσει για δόσεις δανείων (χρεολύσια), προσπαθώντας όσο μπορεί να εξυπηρετεί μόνο τους τόκους, παρά τα μηδενικά σχεδόν επιτόκια δανεισμού της. Εάν δεν λογικευθούμε λοιπόν άμεσα θα βρεθούμε ξαφνικά, εντός του έτους, αντιμέτωποι με ένα μίγμα “νομισματικών καταρρεύσεων” και “υποτιμητικών συναλλαγματικών πολέμων”, κινδύνους για τους οποίους δεν υπάρχει η παραμικρή προετοιμασία. Συνεχίζοντας, όπως αναφέρει ένας σημαντικός Ιάπωνας οικονομολόγος, “Μία αξιόπιστη στρατηγική πληθωριστικής υποτίμησης του νομίσματος μας, θα ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην πατρίδα μου”, ενώ οι υπόλοιπες ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, διατηρούν από καιρό τώρα υποτιμημένα τα νομίσματα τους, χωρίς να φοβούνται τον πληθωρισμό ή τις νομισματικές πιέσεις των Η.Π.Α. Παρά το ότι λοιπόν στις δύο άλλες περιοχές της “τριάδας”, στις Η.Π.Α. και στην Ιαπωνία, ο ελεγχόμενος πληθωρισμός αντιμετωπίζεται σαν τη “σωτήρια βροχόπτωση εν μέσω ξηρασίας”, η Ευρωζώνη, αδικαιολόγητα “τυφλωμένη” και υπό την “επήρεια’ της αμετανόητα επεκτατικής Γερμανίας, αδυνατεί να κατανοήσει τη θέση της, ειδικά η Γαλλία, η οποία υπέφερε ανέκαθεν από τη γείτονα της χώρα. Στα πλαίσια αυτά έχουμε την άποψη ότι εφόσον η Ευρωζώνη παραμείνει αμετακίνητη στην πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, της λιτότητας και του ισχυρού Ευρώ, όλες οι χώρες – μέλη της θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωπες, η μία μετά την άλλη με το τέρας της χρεοκοπίας, το οποίο θα διευκολύνει τα μέγιστα την περαιτέρω επέλαση των συνδίκων του διαβόλου, (την αναβίωση του ναζισμού επίσης, σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης). Το ΔΝΤ στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες των εντολέων του (του Καρτέλ και των τοκογλύφων) σχεδιάζει να εγκαταστήσει, ενδεχομένως σε συνεργασία με το Γερμανικό Καρτέλ, ένα απίστευτα ιδιωτικοποιημένο, ένα απολυταρχικό αστυνομικό κράτος, με αυστηρότερα κριτήρια από αυτά των Η.Π.Α. καταλύοντας μία για πάντα ακόμη και τη “μεταλλαγμένη” Δημοκρατία που έχουμε σήμερα: την Κοινοβουλευτική. Ευτυχώς όμως για όλους μας, η ξαφνική “έκρηξη ωριμότητας” των Πολιτών, Ελλήνων και Ευρωπαίων, φαίνεται πως τείνει να εξισορροπήσει την απίστευτη ανεπάρκεια των πολιτικών, οι οποίοι κινούμενοι μέσα στα στενά πλαίσια του “δημοσκοπικού καιροσκοπισμού” τους, “υποτακτικοί εάν όχι μπάτλερ των αγορών”, έχουν πλέον χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα. Οι Πολίτες λοιπόν, κατανοώντας ότι η δύναμη δεν δημιουργεί Δίκαιο, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υπακούσουν παρά μόνο σε νόμιμες δυνάμεις (J.J.Rousseau), γεγονός που ενδεχομένως θα τεκμηριώσει ακόμη μία φορά το ότι οι κρίσεις αποτελούν ευκαιρίες, εάν ερμηνευθούν σωστά και αξιολογηθούν ανάλογα από τα άτομα και τις κοινωνίες.