Ανοχύρωτη πρωτεύουσα

ΗΜΕΡΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Επίθεση ακροδεξιών κατά µεταναστών µε αφορµή τη διαµαρτυρία για τη δολοφονία του 44χρονου πατέρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2011 07:00 |
 Ηµέρα πογκρόµ στο Κέντρο
Από την πορεία διαµαρτυρίας των κατοίκων του Κέντρου κατά της εγκληµατικότητας, στην οποία παρεισέφρησαν ακροδεξιοί που επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς

Σε πογκρόµ κατά µεταναστών που συναντούσαν στον δρόµο ή εργάζονταν σε καταστήµατα της περιοχής επεδίωξαν να µετατρέψουν τη συγκέντρωση διαµαρτυρίας για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη οµάδες ακροδεξιών. Την ώρα που κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας ζητούσαν να ληφθούν επιτέλους µέτρα για να ζουν µε ασφάλεια στα σπίτια τους, ακροδεξιοί κυνηγούσαν και χτυπούσαν ανελέητα όποιον µετανάστη έβρισκαν µπροστά τους.

Εως αργά χθες το βράδυ 15 άνθρωποι είχαν τραυµατισθεί από αυτές τις επιθέσεις - ανάµεσά τους δύο Ελληνες που είχαν προσπαθήσει να τις αποτρέψουν - ενώ δύο Κινέζοι έφεραν τραύµατα από µαχαίρι στα πόδια. Τα επεισόδια λίγο έλειψε να πάρουν µεγαλύτερη έκταση όταν ακροδεξιοί επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βίλα Αµαλία, που εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές. Τελικά, παρενέβη µια διµοιρία των ΜΑΤ που µε τη χρήση χηµικών αποµάκρυνε τους ακροδεξιούς. Εως αργά το βράδυ, οµάδες ακροδεξιών έκαναν ιδιότυπες περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας µε στόχο µετανάστες. Η αστυνοµία είχε προχωρήσει σε 48 προσαγωγές.

Η συγκέντρωση διαµαρτυρίας ξεκίνησε στις 4 το απόγευµα στη συµβολή των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεµβρίου, εκεί όπου δολοφονήθηκε το πρωί της περασµένης Τρίτης ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης, λίγες µόνο ώρες πριν έρθει στον κόσµο το κοριτσάκι του.

Στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε προς την Οµόνοια µετείχαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διαµαρτυρήθηκαν ζητώντας από την πολιτεία µέτρα για την αντιµετώπιση της εγκληµατικότητας. Ωστόσο, η παρουσία των ακροδεξιών ήταν έντονη και τα συνθήµατα που κυριάρχησαν ήταν εναντίον της παρουσίας µεταναστών στην Αθήνα. Οι οµάδες ήταν οργανωµένες και τα περισσότερα µέλη τους, φορώντας κράνη και έχοντας τυλιγµένα τα πρόσωπα τους µε ελληνικές σηµαίες, εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον µεταναστών που εκείνη την ώρα έτυχε να περνούν από τους γύρω δρόµους.

Οι ακροδεξιοί µπήκαν στην κεφαλή της πορείας και φώναξαν συνθήµατα εναντίον των µεταναστών όπως «έξω οι ξένοι», αλλά και των πολιτικών «αλήτες, ρουφιάνοι, πολιτικοί». Τα πνεύµατα οξύνθηκαν όταν άρχισαν να κυνηγούν και σε πολλές περιπτώσεις να ξυλοκοπούν όποιον µετανάστη περνούσε. Η πορεία, πλαισιωµένη από την Αστυνοµία και άνδρες των ΜΑΤ, κατευθύνθηκε προς το ∆ηµαρχείο της οδού Αθηνάς. Εκεί οι συγκεντρωµένοι έψαλαν τον Εθνικό Υµνο φωνάζοντας συνθήµατα κατά των ξένων.

Επιστρέφοντας προκλήθηκαν και άλλα µεµονωµένα επεισόδια στην πλατεία Οµονοίας, µε νεαρούς ακροδεξιούς να κυνηγούν µετανάστες και τους αστυνοµικούς να ακολουθούν για να τους χωρίσουν, προκειµένου τα επεισόδια να µην πάρουν µεγαλύτερες διαστάσεις. Η πορεία επέστρεψε στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και της 3ης Σεπτεµβρίου, όπου και παρέµειναν αρκετοί συγκεντρωµένοι – οι περισσότεροι ακροδεξιοί και ελάχιστοι κάτοικοι. Οι τελευταίοι ωστόσο, δεν µετείχαν σε κανένα από τα επεισόδια, αντίθετα έκαναν πολλές προσπάθειες για να τα αποτρέψουν.

Εως αργά χθες το βράδυ 15 άνθρωποι είχαν τραυµατισθεί από τις επιθέσεις – ανάµεσά τους και δύο Ελληνες στην προσπάθειά τους να τις αποτρέψουν

Οι κάµερες κατέγραψαν το στυγνό έγκληµα της οδού Ηπείρου

ΔΥΟ ΚΑΜΕΡΕΣ ασφαλείας έχουν καταγράψει καρέ καρέ τη στυγνή δολοφονία του 44χρονου ΜανόληΚαντάρη, πατέρα 4 παιδιών, έξω από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου.

Οι αστυνοµικοί έχουνπροχωρήσει στην ανάλυση του οπτικού υλικού που δείχνειτρεις άντρεςνα κατευθύνονται προς το µέρος του άτυχου άντρα λίγο προτούαυτός επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για να οδηγήσει τηνετοιµόγεννησύζυγό του στο µαιευτήριο.

«Η εκτίµησήµας είναιπως πρόκειται για άτοµα αραβικής καταγωγής ή Βορειοαφρικανούς», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτεροςαξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. που δηλώνεισοκαρισµένος και ο ίδιος από τα όσα έχουν καταγράψει οι κάµερες.

«Μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα είχαν σκοτώσει έναν άνθρωπο για νατου πάρουν µία κάµερα και έφυγαν σαν µην έγινε τίποτα.

Τα χτυπήµατά τουςφαίνονταισαν καλά µελετηµένα.

Πρώτα στα πλευρά όταν τον πλησίασαν από πίσω, στη συνέχεια στα χέρια, ότανέκανε µιααπέλπιδα προσπάθεια αντίστασης και στο τέλος µαχαιριάστον λαιµό. Είναιέγκληµα πρωτόγνωρης αγριότητας και σίγουρα πρόκειται για τρίαπολύ επικίνδυνα άτοµα».

Η Αστυνοµία ζητάει πληροφορίες από τις κοινότητες µεταναστώνγια την ταυτότητα τωντριών, τα πρόσωπα των οποίωνήταν ακάλυπτα και τα χαρακτηριστικά τουςαρκετά ευδιάκριτα.

Τρισάγιο
Στο σηµείο όπου ο άτυχος Μανόλης Καντάρης άφησε την τελευταία του πνοή καθηµερινά συρρέουν πολίτες που αφήνουν λουλούδια, ενώ χθες το µεσηµέρι, οι γείτονές του έκαναν τρισάγιο

36
Grecolex
15/05/2011 07:53
Εφόσον πρόκειται για στυγνη δολοφονική επίθεση κατά του ατυχούς συμπολίτη μας, και εφόσον πρόκειται για άτομα αφρικανικής καταγωγής το πράγμα γίνεται τρομακτικά επικίνδυνο. Τολμώ την εκτίμηση ότι πρόκειται για απόρροια πρώϊμης και άναρχης ισλαμικής φονταμελιστικής δράσης και στην Ελλάδα μας. Οι μουσουλμάνοι μας μισούν και οι παραπάνω εκτελεστές αναμένουν την ένταξή τους και σε οργανωμένα δίκτυα τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Απλώς σήμερα αναζητούν τον ηγέτη τους. Ελληνες ας αφυπνιστούμε. Ηγεσία ξύπνα. Ηγέτη που είσαι; Πανστρατιά αδέλφια. Οργανωμένα και με τάξη. Ο στρατός, τα σώματα ασφαλείας και ο λαός αδελφωμένοι και με οργάνωση να εξαλείψουν δια της εκτόπισης πίσω σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαγκρέμπ-Σομαλία κλπ τους λαθρομετανάστες. Το κοράνι δεν έχει ουδεμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής που έχουμε διαλέξει. Μας μισούν το καταλαβαίνουμε; Ημασταν άραγε κάποτε άνδρες σ''αυτόν τον τόπο;
Grecolex
15/05/2011 07:52
Εφόσον πρόκειται για στυγνη δολοφονική επίθεση κατά του ατυχούς συμπολίτη μας, και εφόσον πρόκειται για άτομα αφρικανικής καταγωγής το πράγμα γίνεται τρομακτικά επικίνδυνο. Τολμώ την εκτίμηση ότι πρόκειται για απόρροια πρώϊμης και άναρχης ισλαμικής φονταμελιστικής δράσης και στην Ελλάδα μας. Οι μουσουλμάνοι μας μισούν και οι παραπάνω εκτελεστές αναμένουν την ένταξή τους και σε οργανωμένα δίκτυα τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Απλώς σήμερα αναζητούν τον ηγέτη τους. Ελληνες ας αφυπνιστούμε. Ηγεσία ξύπνα. Ηγέτη που είσαι; Πανστρατιά αδέλφια. Οργανωμένα και με τάξη. Ο στρατός, τα σώματα ασφαλείας και ο λαός αδελφωμένοι και με οργάνωση να εξαλείψουν δια της εκτόπισης πίσω σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαγκρέμπ-Σομαλία κλπ τους λαθρομετανάστες. Το κοράνι δεν έχει ουδεμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής που έχουμε διαλέξει. Μας μισούν το καταλαβαίνουμε; Ημασταν άραγε κάποτε άνδρες σ''αυτόν τον τόπο;
ΜΑΡΙΑ Α. (Κοινωνιολόγος)
15/05/2011 00:34
Εάν ο κ. Παπουτσής είναι ανίκανος να επιβάλει την τάξη στην Αθήνα, τότε να παραιτηθεί για να αναλάβει άλλος που θα μπορεί να μας προστατέψει από τις διάφορες συμμορίες των λαθρομεταναστών, από τους αναρχικούς κλπ. Δεν σας κρύβω ότι έπεσε στην αντίληψή μου μια πολύ σοβαρή ιδιότυπη σχέση συνεργασίας των αριστερών αναρχικών ομάδων με τους λαθρομετανάστες. Εάν κατάλαβα καλά, οι λαθρομετανάστες ανέλαβαν το έργο υποβάθμισης της Αθήνας (με την δημιουργία χάους) και οι αριστεροί αναρχικοί θα εκτελούν ΄΄αστυνομικά΄΄ καθήκοντα προστασίας των λαθρομεταναστών στην Αθήνα !!! Αυτό εγκυμονεί σοβαρή απειλή για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας μας.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
14/05/2011 23:15
Το πογκρομ το βιώνουν χρόνια οι Έλληνες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.
Σακης
14/05/2011 19:43
Θα πρέπει παντού να πρυτανεύει η αρχή κάθε λαός στην πατρίδα του. Το μεγάλο κεφάλαιο έχοντας επιτύχει την ελεύθερη ροή κάθε μορφής κεφαλαίου και συντελεστή εργασίας, θέλει να επιτύχει και σε μεγάλο βαθμό έχει επιτύχει (με την βοήθεια ψευτοαριστερών πολιτικών), την ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού. Οι μετανάστες είτε νόμιμοι είτε παράνομοι, συμβάλουν στην υλοποίηση του βασικού στόχου του κεφαλαίου που είναι γιγάντωση της δεξαμενής φθηνής εργασίας και παράλληλα την εκμηδένιση δικαιωμάτων.
Η πραγματικά φιλάνθρωπη και αριστερή πολιτική, θα ήταν να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να μείνουν και να προκόψουν στις πατρίδες τους, εξασφαλίζοντάς τους δημοκρατία και δίνοντάς τους την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών, που επίσης εκμεταλλεύεται το μεγάλο κεφάλαιο των ανεπτυγμένων χωρών. Έστω και με φόρο, στα εισοδήματα μας, θα έπρεπε να χρηματοδοτήσουμε την αναπτυξιακή αναγέννηση των φτωχών χωρών, έτσι ώστε να μηδενισθεί η μετανάστευση στις ευρωπαϊκές χώρες.
Η παγκοσμιοποίηση και η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων βλάπτει σοβαρά την εθνική κουλτούρα και τις ποικίλες παραδόσεις που καλλιεργήθηκαν επί αιώνες. Βλάπτει τους πολίτες των κρατών που φιλοξενούν μετανάστες και βλάπτει τελικά και τους πολίτες των φτωχών κρατών.
Όσο μάλλον στη Χώρα μας, με 30% ανεργία των νέων, που δέχεται καραβιές παράνομων μεταναστών. Δεν είναι σωστό ότι οι ξένοι κάνουν τις δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουν τις δουλειές που οι Έλληνες θα έκαναν με εξευτελιστικούς μισθούς και δικαιώματα. Πχ για 1 θέση οδοκαθαριστή σε δήμους, χιλιάδες κάνουν αίτηση, επειδή αμείβεται καλά.
Επιτέλους πρέπει να σταματήσει η μετανάστευση και να παίζουμε το παιχνίδι του κεφαλαίου. Να μείνουν και να προκόψουν στις χώρες τους, με τη βοήθεια μας.
Η Ελλάδα ανήκει μόνο στους Έλληνες.
Αγύριγο κεφάλι
14/05/2011 18:19
Πρέπει κάποτε τα δικαστήρια να επιβάλλουν ΠΟΙΝΕΣ. Δεν επιβάλλουν μέχρι σήμερα ποινές. Αθωώνουν. Εφαρμόστε κύριοι δικαστές ΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΝΟΜΟΝ και MH METATΡΕΠΕΤΕ τις ποινές σε χρηματικές και μη δίνετε ΟΥΤΕ ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που θα ασκήσει ο καταδικασθείς ή οι καταδικασθέντες,(όπως και είναι στην ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ και ΟΧΙ στην υποχρέωση από τον νόμο, του κρίνοντος δικαστηρίου) να δείτε εάν πάνε 100, ή 200 ή 500 φυλακή ΠΟΛΥΕΤΗ, τότε πως γιά 15 χρόνια θα ησυχάσουν τα πράγματα και το κεφάλι μας παρέα και πως ΔΕΝ θα δίδει η Ελλάς την εικόνα αναρχούμενου κράτους. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΝΟΜΟ. Ιδού η λύση.
kostas13
14/05/2011 17:05
αμεση απελαση ολων των μεταναστων.και εμεισ πηγαμε μεταναστεσ αλλα ηταν αλλες οι συνθηκες μας υποδεχθηκαν δωσανε σπιτια δουλεις τα παντα.η χωρα δεν αντεχει αλλο ας το καταλαβουνε ορισμενοι .αλλα αμα μενεις κηφησια και εκαλη και δεν εχεις δει τι τραβαει ο κοσμος στο κεντρο σε πιανουν οι ευαισθησιες και κατηγορας τους αλλους για ρατσιστες.εγω σαν πολιτης δεν ανεχομαι να μην μπορω να κυκλοφορησω στην αθηνα.
Νεόφοβος
14/05/2011 14:16
Κουβέντα για το πογκρομ εναντίον της Ελληνικής συνείδησης!
Νεόφοβος
14/05/2011 14:12
Υπάρχει πιο άκρα δεξιά πολιτική από αυτή του επιχειρούμενου ευνουχισμού των Ελλήνων; Ευνουχισμό σε οτιδήποτε εθνικό επιχειρεί η κυβέρνηση σε βαθμό προδοσίας. Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά. Ο διαχωρισμός είναι σε αυτούς που θέλουν Ελληνική Ελλάδα και σε όσους θέλουν ξεπαστρεμένη Ελλάδα.
ΠΟΛΙΤΗΣ ::
14/05/2011 13:45
ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ.

ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΛΗΣΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ
νεοελληνας
14/05/2011 11:03
Βιαζετε τις λεξεις, προσβαλετε τα πραγματικα θυματα πογκρομ βλεπε ρουαντα, κογκο, καμποζη, δευτερος παγκοσμιος πολεμος κ.κ. "δημοσιογραφοι"... οπως εχετε με τα γραφομενα σας σχεδον τα παντα βιασει και κυριως τους συμπολιτες σας! Δεν αναφερομαι σε μερικες δεκαδες φασιστες, αλλα στους πολιτες που δικαια διαμαρτυρονται και εσ ς ολοι οι πολυξεροι μαζι με τους κολλητους σας πολιτικους τους/μας χλευβαζετε εδω και δεκαετιες. Αλλα τα μωρα, εγιναν εφηβοι, προσεξτε καλα τα παντα κρεμονται απο μια ποοοοοοοοοολυ λεπτη κλωστη. Η οργη ολων αυτων που δεν κρυβουν τα προσωπα τους θα ειναι τεραστια σε συγκριση με την μανια καποιων επαγγελματιων κουκουλοφορων... σταματηστε να μας βιαζετε
Σιλβεστρος
14/05/2011 04:56
Οταν ηρθαν οι Ναζι στην εξουσια , εκτος απο τους αριστερους τους Εβραιους κλπ κλπ. περισσοτερο υπεφεραν -για δεκαετιες - οι ιδιοι οι Γερμανοι , οι φασιστες δεν ειναι απλως καποιοι "ιδεολογοι" ειναι το πιο μαυρο κομματι της κοινωνιας , το πιο αντι-ανθρωπινο , ειναι οι αληθινοι Αντιχριστοι γεματοι μισος , και το τπιο αηδιαστικο πραγμα ειναι αυτη η συμπλευση με την επισημη Εκκλησια , εντελως ανεξηγητο , σκεφτειτε μονο και θυμηθειτε ποιοι γταινε για την Μικρασιατικη Καταστροφη , τους Δοσιλογους της Κατοχης , να μην χανετε την Ιστορικη σας Μνημη , τιποτα αλλο δεν μπορει να πει κανεις , ψυχραιμια , μην κανει ο Ελληνικος Λαος σαν υστερικη γυναικουλα.
ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
14/05/2011 02:16
Μόνο μια Δικτατορία θα μας σώσει! Έτσι κι αλλιώς, σκατά δημοκρατία έχουμε!!! Τουλάχιστον τότε θα έχουμε τάξη και ασφάλεια. Να αναλάβει ο στρατός και να απελάσει αμέσως όλους τους λαθραίους.
peter
14/05/2011 01:39
να δώσουν στην τηλεόραση τις εικόνες. και να επικηρυχθούν. αν δεν έχουν ήδη φύγει μετά από τρεις μέρες που αφήσαν να περάσουν. μόνο έτσι θα τους πιασουμε
Βασίλης
13/05/2011 23:51
Ότι και να κάνουν στους λαθρομετανάστες, λίγο θα είναι μετά από το άγριο αυτό έγκλημα.
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ .
13/05/2011 21:20
Έξω όλοι οι ξένοι από την Ελλάδα ,αρκετά τους ανεχτήκαμε , άλλο χρειάζομαι ξένο τεχνητή ειδικευμένο για κάποια συγκεκριμένη εργασία και άλλο το γνωστό κώλοαριστερό τι να κάνουνε οι καημένοι , να πάνε να γ………….
ζητω η χουντα - ζητω το σοσιαλιστικο πασοκ
13/05/2011 17:28
Η Αστυνοία ζητάει πληροφορίες από τις κοινότητες των χρησαυγιτων για την δολοφονια του περαστικου μεταναστη απο μαχαιριες, τα πρόσωπα των οποίων ήταν ακάλυπτα και τα χαρακτηριστικά τους αρκετά ευδιάκριτα. Σε μια δημοκρατικη χωρα αυτη η παραγραφος θα υπηρχε σε ενα ρεπορταζ σχετικα με τα τελευταια γεγονοτα, αλλα αφου και η αστυνομια ειναι μεσα στο κολπο, τι να συζηταει κανεις;
cs
13/05/2011 17:03
Διωξτε επιτελους τους παρανομους μεταναστες.Ειναι αναμενομενες οι ακραιες αντιδρασεις ακροδεξιων,εφοσον η πολιτεια δεν κανει επιχειρησεις-σκουπα.!Και τα πραγματα θα χειροτερεψουν....! Οι παρανομοι μεταναστες πρεπει να φυγουν απο τη χωρα μας.Δεν τους θελει κανενας πολιτης.!Διωξτε τους επιτελους.!
ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ!
13/05/2011 16:14
Αφού το κράτος δεν απελαύνει τα εκατομμύρια των ανεπιθύμητων Μουσουλμάνων Μαμελούκων οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να προστατεύσουν τη χωρά τους και την ζωή τους!
don gamilos
13/05/2011 15:16
Την ανικανότητα υπουργών που μόνο να κρύβονται στις δύσκολες ώρες πληρώνουν πολίτες, μετανάστες και αστυνομικο?. Όταν ανέλαβε ως υπουργός ο κος Παπουτσής προανήγγειλε με τον στόμφο που τον διακρίνει τον περίφημο φράχτη στα σύνορα. Την έβγαλε την εργολαβία. Και τα μυαλά στα κάγγελα είπαν πολλοί και δυστυχώς τους επαλήθευσε ο υπουργός. Όταν ξεσπασε η κρίση στην Κερατέα ο κος Παπουτσής χρησιμοποίησε τους αστυνομικούς ως σάκους του μποξ για να ξεσπάσουν οι κάτοικοι ενώ ο ίδιος και πολλοί άλλοι συναδελφοί του, εκτός ενός, του άλλου σάκου του μποξ του κου Πάγκαλου, παρέμεινε στο γραφείο του προστατεύντας έτσι την δημόσια εικόνα του. Όταν το κράτος σε χρησιμοποιεί σαν σακί με πατάτες λογικό δεν είναι να φτάσεις να φοβάσαι και τον ίσκιο σου και να χτυπάς όποιον πάρει ο χάρος; Μετά το φονικό προχτές πήρε αμέσως τον λόγο ο κος Παπουτσής για να μας πει ότι φέρει την ευθύνη ο Δήμος της Αθήνας. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΛΗΣΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ;;;;;; Τι θα γινότανε αν επι τόπου στην δολοφονία του 44χρονου βρίσκονταν δύο δημοτικοί αστυνομικοί άοπλοι;;;;;; Ποιός είναι ο δίκος σου ρόλος σαν υπουργός; Που είναι οι αστυνομικοί στις γειτονιές; Μπορείς να μας πεις; Το υπουργείο δεν βρίσκετε εκεί για να υπηρετήσει τις φιλοδοξίες σου. Δεν έχει το δικαίωμα ο Πρωθυπουργός να βάζει τέτοια πολιτικά ζόμπι σε σημαντικές υπουργικές θέσεις απλά για να κρατήσει τις εσωτερικές ισοροπίες. Δεν μπορεί να πληρώνει η κοινωνία την ανικανότητα σε κάθε επίπεδο. Ποσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό πρωθυπουργέ μου; Τον π...λο οι ανίκανοι επιτέλους.
e.s
13/05/2011 14:41
Δεν υπάρχει πιο εξευτελιστική εικόνα από το να βλέπεις τα ακροδεξιά καθάρματα της "Χρυσής Αυγής" να κραδάνουν την Ελληνική σημαία σαν ρόπαλο. Αυτό το σύμβολο ηρωικών αγώνων γίνεται σκουπίδι στα χέρια των καθαρμάτων! Συμφωνώ με το σχόλιο του Φ.Π πιο κάτω! Πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι βιαιοπραγούν κρατώντας την Ελληνική σημαία! Αλήθεια γιατί στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπεις καμία Ελληνική σημαία?? Εγκαταλείφθηκαν τα ιερά σύμβολα του Ελληνισμού στα χέρια των ακροδεξιών. Και δυστυχώς η Αριστερά που πότισε με το αίμα της την Ελληνική σημαία, τώρα την έχει εγκαταλείψει!!
Billyka
13/05/2011 14:36
Γιατι δεν βγαζετε τις φωτογραφιες των υποπτων; Γιατι δεν βγαινουν ολοι να διαδηλωσουν εναντιον της λαθρομεταναστευσης και να συμπαρασταθουν στους κατοικους του κεντρου (και οχι , οι δημοσιογραφοι, να τους βγαζουν και χρησαυγητες απο πανω). Για τα δικαιωματα των ξενων, για τα "κεκτημενα" (€ !! !€ !!€ !!!!), για να καψουν την Αθηνα η Ελλαδα η αστυνομικους... γενικα να καψουν να καταστρεψουν να διαλυσουν...., κατεβαινουν χιλιαδες. .... ειναι φυσιολογικο;;;;
Tσουκιας Γιωργος
13/05/2011 14:31
Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. Οι μετανάστες όταν τηρουν τους νομουςτου κράτους που τους φιλοξενεί είναι ευπρόσδεκτοι (αυτο σαν λαός το έχουμε αποδείξει επανελημενα) αν όμως είναι κλέφτες,απατεώνες και δολοφόνοι ανάλογα πρέπει να τους φερομαστε. Είναι αδιανόητο όταν κάποιος με κλέβει να είναι κλέφτης ,αν είναι όμως ξενος( πακιστανος, αλβανος,...) να γίνομαι απο θυμα ,ρατσιστης! Η πολιτεία απλά δεν υπάρχει.
Tσουκιας Γιωργος
13/05/2011 14:31
Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. Οι μετανάστες όταν τηρουν τους νομουςτου κράτους που τους φιλοξενεί είναι ευπρόσδεκτοι (αυτο σαν λαός το έχουμε αποδείξει επανελημενα) αν όμως είναι κλέφτες,απατεώνες και δολοφόνοι ανάλογα πρέπει να τους φερομαστε. Είναι αδιανόητο όταν κάποιος με κλέβει να είναι κλέφτης ,αν είναι όμως ξενος( πακιστανος, αλβανος,...) να γίνομαι απο θυμα ,ρατσιστης! Η πολιτεία απλά δεν υπάρχει.
Γιαννης
13/05/2011 14:13
Δυστηχως, επειδη το κρατος δεν κανει τιποτα για το θεμα των μεταναστων, θα εχουμε ολο και πιο πολλα τετεια θλιβερα περιστατικα.
Βια απο εισαγομενους στυγερους δολοφονους.
Και βια απο σιχαμερους ελληνοφασιστες σαν απαντηση.
Και οσοι αγαπαμε την ειρηνη σιγα σιγα θα μεινουμε μειοψηφια.
ARHS
13/05/2011 13:41
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑ ΒΙΑ
Anti
13/05/2011 13:29
Zτρεις μέρες μετά την σφαγή του Μανώλη Καντάρη και ενώ η αστυνομία ξέρει τα πρόσωπά τους, οι φονιάδες του κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας. Που είναι η Ασφάλεια που θα έπρεπε - αν είχε την απαραίτητη οργάνωση - να τους πιάσει κατ''ευθείαν;; Αλλά τι ρωτάω τώρα..Η αστυνομία είναι σχεδόν διαλυμένη...
Φ.Π
13/05/2011 12:28
Φτανει πια με τα καθαρματα που βρωμιζουν την Ελληνικη σημαια και τον Εθνικο υμνο .Να γινει νομος που να τους αφαιρει την ιθαγενεια την Ελληνικη οσων βιαοπραγουν κρατωντας ελληνικες σημαιες.Φτανει πια .
MIXALHS EYTYXHS
13/05/2011 11:48
Ρε σεις για τον Λυκειάρχη που τον σάπησαν στο ξύλο 5 Πάκις επειδή φορούσε διακριτικό με την ελληνική σημαία γιατί δεν γράφετε τίποτα;
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΕΓΚΑΣ
13/05/2011 11:25
Δηλαδή περίμενε κανείς να συμβεί κατι διαφορετικό?
Γρ.
13/05/2011 11:04
....έξω οι ξένοι, αλλά και των πολιτικών αλήτες, ρουφιάνοι,
πολιτικοί. ...κανενα σχολιο,συμφωνω και επαυξανω...
ΚΩΣΤΑΣ Δ.
13/05/2011 10:52
Δεν μπορώ ακόμη να δεχθώ, πως έχει η κοινωνία εθιστεί σε πρακτικές των Ναζί και τις εγκρίνει. Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε στην δράση των αποσπάσματων θανάτου των ακροδεξιών. Το πογκρόμ κατά των μεταναστών δεν αποτελεί απάντηση στην εγκληματικότητα κάποιων. Η σιωπή μας είναι συνενοχή.
SPYROS
13/05/2011 10:31
Οσο η κυβερνηση για τους δικους της πολιτικους σκοπους (προσπαθεια ανανεωσης της εκλογικης της πελατειας μεσα απο τους λαθρομεταναστες) δεν κανει τιποτα για να στειλει πισω στην χωρα τους τους εγκληματιες/λαθρομεταναστες και συνεχιζει να τους στιβαζει στο κεντρο της Αθηνας εις βαρος των ελληνων, τοτε τοσο θα αυξανεται η δυναμη της ακροδεξιας! Μαλιστα, οπως ειχα προβλεψει την εκρηξη της βιας και την ανοδο της ακροδεξιας, σε λιγο καιρο η Χρυση Αυγη θα φαινεται μετριοπαθης οπως φαινεται σημερα ο Καρατζαφερης, μπροστα σε νεα κινηματα πολιτων που θα αναπτυχθουν και που δεν θα αρκουνται στο ξυλοκοπημα των λαθρομεταναστων αλλα θα προχωρουν πολλα βηματα παρα περα! Θυμηθειτε τα και μην κατηγορειτε τους ελληνες για ρατσιστες! Αντιθετα ρατσιστες ειναι οι οπαδοι του Συριζα οι οποιοι μαζι με τους αναρχικους των Εξαρχειων αρχιζουν να υποστηριζουν, να οργανωνουν και να εξοπλιζουν τους λαθρομεταναστες εναντιον των ελληνων (συνεντευξη του ελληνα γυμνασιαρχη που του επιτεθηκαν οι λαθρομεταναστες συνεπικουρουμενοι απο ελληνες κουκουλοφορους).
Στέλιος
13/05/2011 10:15
ντροπή η όλη κατάσταση. εαν είναι, που μερικοί είναι, πρόβλημα οι μετανάστες να τους απελάσουμε. αλλά όχι αυτό που γίνεται τώρα, δεν είναι ζώα είναι άνθρωποι.

αλλά αλβανούς και πακιστανούς έχουν αρκετοί στα σπίτια τους, αυτοί είναι μάλλον ακίνδυνοι μετανάστες.
john
13/05/2011 09:03
κατα τα αλλα εχουμε κρατος που προστατευει τους πολίτες!
Stergios Bakas
13/05/2011 08:43
Η αστυνομία άνοιξε και πάλι το στόμα της στους δημοσιογράφους για να προειδοποιήσει τους στυγερούς δολοφόνους να εξαφανισθούν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ελληνική αστυνομία μιλάει τόσο πολύ και είναι φίλική με τους δημοσιογράφους, την στιγμή που το ζητούμενο είναι ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ. Μήπως έχουμε αστυνομικούς με σοβαρές φιλοδοξίες να κάνουν καριέρα στο Χόλυγουντ ; ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥς....