Ο υπουργός Οικονομικών αποδοκίμασε την παρέμβαση Σημίτη

Παπακωνσταντίνου: «Η δημόσια συζήτηση
για αναδιάθρωση δεν βοηθά τη χώρα»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2011 10:20 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17/04/2011 13:26 |

Να βάλει τέλος τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης που φούντωσαν τις τελευταίες ημέρες και να πείσει για την αποτελεσματικότητα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποδοκίμασε την παρέμβαση Σημίτη υπέρ της αναδιάρθρωσης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, δήλωσε ότι η δημόσια συζήτηση για το θέμα «δεν βοηθά τη χώρα», ενώ αρνήθηκε επίμονα ότι η κυβέρνηση μελετά ή συζητά με τους πιστωτές της για επιμήκυνση ή «κούρεμα» του χρέους. «Το θέμα δεν τίθεται καν», ήταν η αντίδρασή του.

To Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε τους στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, επαναλαμβάνοντας ότι όλα τα μέτρα θα έχουν εξειδικευθεί και θα κατατεθούν σε ένα νομοσχέδιο μέχρι τις 15 Μαΐου. Είπε ακόμη ότι είναι βιαστικό να κρίνει κανείς την αντίδραση των αγορών στο πρώτο 24ωρο και απέδωσε την άνοδο του spread σε άγνοια.

«Οι αγορές δεν έχουν δει καν όλο το πρόγραμμα και αντέδρασαν - όπως δυστυχώς και πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία - πάνω στην γενική τοποθέτηση που έγινε δημοσίως από τον Πρωθυπουργό, χωρίς να δουν τα κείμενα και τις επιμέρους παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επηρεάζεται. «Αλίμονο αν η πολιτική αυτής της Κυβέρνησης εξαρτιόταν από την καθημερινή μεταβολή στις αγορές. Εμείς έχουμε έναν στόχο και είναι πολύ καθαρός. Θα μειώσουμε τα ελλείμματα, θα ξαναφέρουμε την ανάπτυξη, θα διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή στην χώρα και θα την βγάλουμε από την κρίση», είπε ο υπουργός.

Στήριξη από Γκάιτνερ
Τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα εξέφρασε, σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Τίμοθι Γκάιτνερ, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους, λέγοντας ότι η Ελλάδα «έχει κάνει πολύ παραπάνω από όσα περιμέναμε» και ότι «οι ΗΠΑ στέκονται με σεβασμό απέναντι στις προσπάθειές σας και βέβαια στις θυσίες που έχει κάνει ο Ελληνικός λαός».

Για τα σενάρια απομάκρυνσής του
Απαντώντας επί προσωπικού, για το αν σκέπτεται να παραιτηθεί, εξ αιτίας της καθημερινής κριτικής που δέχεται και μέσα από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν κάνει «προσωπική δουλειά» αλλά εκφράζει την πολιτική της κυβέρνησης. «Αν ξυπνούσα κάθε πρωί, με αυτό το άγχος, δεν θα μπορούσα να κάνω την δουλειά μου. Εγώ κάνω την δουλειά μου, όπως την καταλαβαίνω, δεν κάνω μια προσωπική μου δουλειά, αλλά εκφράζω την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της Οικονομίας, όπως κάνει ένας Υπουργός Οικονομικών.

Και θα το κάνω, για όσο μου έχει ανατεθεί αυτό το έργο», είπε, ενώ κληθείς να σχολιάσει παλαιότερη δήλωσή του, ότι αν έπαιρνε νέα μέτρα θα είχε αποτύχει, απάντησε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν προβλέπει οριζόντιες περικοπές: «Είναι άλλο πράγμα να κάνει κανείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, άλλο να περιορίζει τα ελλείμματα στις ΔΕΚΟ και άλλο να συγκρατεί το μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα μέσα από μια πολιτική μίαςπρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις, άλλο πράγμα να μειώνει καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου, και άλλο να επιχειρεί να διευρύνει την φορολογική βάση χωρίς να αυξάνει τον ΦΠΑ», τόνισε και ζήτησε από τους επικριτές του να που αν υπάρχει άλλη πρόταση για την έξοδο από την κρίση.

«Όποιος θέλει να ρωτήσει αν αποτυγχάνει ή επιτυγχάνει η οικονομική πολιτική και όχι ο συγκεκριμένος Υπουργός, θα πρέπει να έρθει να μας πει, με ποιο άλλο τρόπο και με ποιες άλλες παρεμβάσεις η χώρα θα σταματήσει να ξοδεύει κάθε χρόνο 20 με 25 δισ. ευρώ παραπάνω από όσα έχει. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Και αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί τώρα, θα συνεχίσουμε να φορτώνουμε χρέη στις επόμενες γενιές. Και εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε», είπε.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις
Τέλος για τις ιδιωτικοποιήσεις, υποστήριξε ότι αποτελεί σπατάλη το να μένει αναξιοποίητη η δημόσια περιουσία, η οποία, όπως είπε, θα αξιοποιηθεί με όρουςδιαφάνειας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος. Το κράτος, ξεκαθάρισε, θα διατηρήσει τον ρόλο του σε κρίσιμες υποδομές, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ.

33
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ .
19/04/2011 13:59
Εσύ Κ. Μανωλιδη τον δικό σου Γιωργάκη και τους άλλους παρατρεχάμενους να κοιτάς , είναι αλήθεια Κωνσταντίνε ότι ο μέγας υπουργός Παπουτσής είπε η Ελληνίδες να προσέχουνε όταν κυκλοφορούνε τα βράδια , δηλαδή τι να προσέχουνε ? τους νεοΕλληνες του Γιωργάκη και του Πασοκ ?
Σε ότι αφορά τους αληθινούς Έλληνες ,ναι είμαστε πιο αληθινοί από κάτι άλλους , εάν σε έθιξα πρόβλημα σου .
ΚΟΣΜΑΣ
19/04/2011 04:03
Στέλνω τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,στη πρωθυπουργάρα μας που αύριο γιορτάζει!!! Σαν αυριο, ο Ιούδας πρόδωσε το Χριστό!!!
DHMHTRHS KORINTHIOS
18/04/2011 22:37
Αχ,ρε Μανωλίδη φιλαράκι μου από Φιλιππίνες πως την καταντήσατε την πόλη μου, την χώρα μου. Και δεν εννοώ οικονομικά. Τουναντίον, η κακή οικονομία με κάνει να πιστεύω ότι πρέπει να επιστρέψω, να βοηθήσω με το συνάλλαγμα μου, με την καταναλωτική μου δύναμη. έχω ρε λεφτά ρε ..!Ούτε εννοώ τους μετανάστες, η καλή μεταναστευτική πολιτική συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας χώρας. Φοβάμαι την ανομία, φοβάμαι το έγκλημα, την καθημερινή αναστάτωση, την έλλειψη λεβεντιάς, ομοψυχίας και θέλησης να καταπολεμηθούν όλα αυτά. Ποιος πίστευε, πριν σαράντα χρόνια, ότι θα φοβόμουνα να επιστρέψω στην Ελλάδα λόγω εγκληματικότητας! ποιος; εγώ ο Δημητράκης ο Κορίνθιος η Στέφας από Ολλανδία ...καλή ανάσταση Μανωλίδη ,χαιρετισμούς στην Πεθερά σου....
TO EVRW TO KANATE DRAXMJ
18/04/2011 20:54
XEFTYLISATE THN AXIA TU EVRW STHN ELLADA
PLH8WRISMOS ANW TU 4.8%
KAI SE STIGMES KRISEWS KIOLAS GIA FANTASU NA MHN EIXE KRISH
Σωτήρης
18/04/2011 20:26
Για να εξευμενισθούν οι Θεοί (βλ. αγορές) και να πνεύσουν ούριοι άνεμοι προς την Τροία (βλ. -ξανά αγορές-) θα πρέπει σφαχτούν κάποιες βασιλοπούλες (βλ. αρχισυνδικαλιστές, λαμόγια πολιτικοί και παρατρεχάμενοι, μεγαλογιατροί κ.α.).

Αρκετά αυτές οι βασιλοπούλες φάγανε με χρυσά κουτάλια και είχαν την αίσθηση ότι διοικούν τη χώρα. Καιρός και να προσφέρουν (το κεφάλι τους).

Καιρός η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση) αυτής της χώρας να δράσει ως κυβέρνηση. Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται.
ΚΟΣΜΑΣ
18/04/2011 18:34
Για να σκεφτούμε λίγο............ Τώρα ,που ΔΕΝ γίνεται αναδιάσρθρωσηη, τί συμβαίνει? Από τη μία ,Πλουτίζουν οι μεγααλοεισαγωγείς, φουσκώνουν χρήμα οι τραπεζίτες και μεγαλομέτοχοι, και απτήν άλλη, εξαθλιώνονται οι συντ/χοι και εργαζόμενοι, ποδοπατούνται τα εργασιακά,η ανεργία η πραγματική ξεπερνά το 20%, υγεία-παιδεία πάει κατά διαβόλου. Αν γίνει αναδιάρθρωση τί θα συμβεί? Το σίγουρο είναι πως -αν είναι μονομερής,δηλ τη κυρήξουμε εμείς- θα τιναχτούν στον αέρα τράπεεζες-μεγαλομέτοχοι και κρατη. Ο λαός, θα φτάσει στο μηδέν(δηλαδή εκεί που ούτως ή άλλως μας πάνε) και θα ξεκινήσουμε απτήν αρχή(όπως θέλοει ούτως ή άλλως ο Παπανδρέου να μας πάεει). ΟΠΟΤΕ? ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Και είμαι σίγουρος πως, θα μας παρακαλάνε να μας βοηθήσουν για να μή καταστραφούν. Να βοηθήσουν πρααγματικά όμως. Και κάτι που κρρύβει ,τόσο ο κ.Προβόπουλος(αρχητραπεζίτης) ΚΑΙ η δοσίλογη κεβέρνηση.....,ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ!!!! Νά γιατί είναι ψεύτες και τους λέω ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ .
18/04/2011 17:31
Για σου Κορίνθιε καλά τα έχωσες στον φίλο μας Μανωλιδη , τι λέει ο άνθρωπος . τάχα μου οι Τσουκατος και Μαντελης ήτανε αποκλείστηκα πρόσωπα επιλογής του Σημίτη .
Καλά ο άνθρωπος είναι το κάτι άλλο , λες και ο Γιωργάκης τότε δεν ήτανε στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη , η οι προαναφερόμενοι υπουργοί δεν ήτανε εκλεκτά και εγκεκριμένα πρόσωπα από το Πασοκ .
Λέει και για τον Τσοχατζοπουλο , το μόνο που δεν λέει είναι ότι ο Τσοχατζοπουλος ήτανε επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου , άρα κολλητός και του Γιωργάκη του σημερινού ΣΩΤΗΡΑ της Ελλάδος .
Κάτι ψελλίζει και για τον τσάρο του Ελληνικού συνδικαλισμού τον Παναγόπουλο , που τον χρησιμοποιούσε το Πασοκ κάθε φορά που κυβέρνηση στην Ελλάδα ήτανε η ΝΔ , τότε ξηλώνανε πεζοδρομία , σήμερα κάνουνε απεργίες οι της ΓΣΕΕ αλλά όχι κατά της κακίας δεξιάς αλλά κατά τον συμμάχων τους του Πασοκ , και όχι για τους εργαζόμενους αλλά για την τσέπη τους , αυτά να βλέπουνε οι εργαζόμενοι που ακολουθούσανε κάθε λογής καθίκια της ΓΣΕΕ στης απεργίες , και σήμερα τα ίδια πρόσωπα λένε μα τι να κάνουμε η οικονομία της Ελλάδος καταστράφηκε τα τελευταία 5.5 χρόνια της Δ Ν , βλέπεις ο μέγας μανδαρίνος Σημίτης παρέδωσε ανθούσα οικονομία το 2004 στην Δ Ν , αυτά και κάτι αλλά δεν βλέπει ο φίλος Μανωλιδης .
Καλή σου ανάσταση και ότι επιθυμείς .


Γ.Μ.
18/04/2011 17:02
@Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 18/4/2011 09:38
Και στον κατατρεγμένο ΑΚΗ...
Σωτήρης
18/04/2011 13:47
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθωση του χρέους εκτός κι αν γίνει.
χωρις εθνικη κυριαρχία
18/04/2011 12:26
Η απάντηση που έδωσε ο "εθνοσωτήρας" είναι η ίδια που έδωσε στον Σόιμπλε και τους λοιπούς της ΕΕ ; Τί απάντηση έδωσε σ΄ αυτούς ; Τα ίδια παραμύθια που λέει σ΄ εμάς τους ιθαγενείς, τολμάει να τα πει και σ΄ αυτούς ;
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
18/04/2011 09:38
@Δημήτρης Κορίνθιος Απο παραλιακή και Ανάβυσσο, πάς άνετα Λαύριο! Όσο για το αύριο, μα δέν υπάρχει αύριο Ζήσε λοιπόν το σήμερα, μιάς κι''είναι όλα εφήμερα!!!! Y.Γ. Ξέχασες να δηλώσεις συμπαράσταση στον κατατρεγμένο Ψωμιάδη!
Γ. Σ....
17/04/2011 19:27
Δεν απέτυχε το μνημόνιο ούτε η κυβέρνηση αποτύχαμε εμείς σαν λαός και δεν φταίνε οι άλλοι φταίμε εμείς, όσο και να θέλει μια κυβέρνηση όταν δεν θέλει ο λαός δε λύνεται κανένα πρόβλημα. Όταν η Ευρώπη αποφάσισε να βγάλει ενιαίο νόμισμα φυσικά θα έπρεπε να βάλει κάποιους όρους εφόσον κάθε χώρα ήθελε να έχει αυτόνομοι οικονομία την τότε εποχή μόνο 3 χώρες είχαν έλλειμμα κάτω από το 3 % οι υπολειπόμενες δεν ήταν έτυμες για το € ακόμα και η Γερμανία. Αυτές οι χώρες που μείωσαν το έλλειμμα τους πουλώντας τα ασημικά τους μείωση δημοσίων δαπανών, μισθών μείωση προσωπικού κτλπ σήμερα έχουν και τα λιγότερα προβλήματα, αυτές οι χώρες που έλυσαν το πρόβλημα με δανικά σήμερα έχουν προβλήματα, πχ η Γερμανία μειώσεις μισθών και προσωπικού στον δημόσιο και ιδιωτικών τομέα μείωση επιδόματος ανεργίας πούλημα δημοσίων επιχειρήσεων πχ τελεκομ, Λουφτχάνσα κλπ, εμείς πήγαμε στην γκολμαν σακς και πήραμε δανικά και όχι μόνο αυτό αρχίζαμε αύξησης μισθών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όχι πούλημα ΔΕΚΟ αλλά φτιάχναμε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοράσεως που δε έβλεπε ούτε άκουγε κανένας, αγρογη, κάθε δήμος αθλητική ακαδημία, περιβαλλοντολογική σχολή όχι μείωση των δημοσίων δαπανών αύξηση και όλα με δανικά. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι δεν μας δίνει κανένας δανικά τι κάνομε μπαίνομε στο ΔΝΤ με κάποιους όρους λεφτά θέλαμε όχι όρους πήραμε τα λεφτά δεν τηρήσαμε τους όρους, το αντίθετο εκβιασμούς έως την Ακρόπολη κλείσαμε, κλείσαμε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια και σταματήσαμε να δουλεύουμε δηλαδή είναι σαν να είσαι στον κρεμώ και να σου δένει κάποιος το χέρι και εσύ να πηδάς, όλοι λένε για λιτότητα δεν παύομαι όμως να πεινούμε τον ποιο ακριβό καφέ στην Ευρώπη η το αναψυκτικό,ποτό, φαγητό, δεν θέλομε ανταγωνιστικότητα δεν θέλομε παραγωγικότητα, ο Γερμανός δουλεύει και κάποιες ώρες άνευ αποδοχών για να μην γίνουν απόλυσής εμείς τι κάνομε, απεργία. Αν κάποιοι νομίζουν ότι με την αναδιάρθρωση η την χρεοκοπία θα καλυτερεύσουν τα πράγματα είναι γελασμένοι, εκτιμώ τον κ. Σιμίτι είναι ένας σπουδαίος οικονομολόγος αλλά να μας εξηγήσει αν κάνομε αναδιάρθρωση ο δρόμος της επιστροφής στην οικονομική ομαλότητα θα είναι ποιο μακρύς και δύσκολος πχ Αργεντινή μαι καλύτερη οικονομική ικανότητα και με χρέος ούτε 100 δις και τόσα χρόνια δεν κατάφερε να ορθοποδήσει ακόμα έχομε λίγη ελπίδα αρκεί να θέλομε, γιατί να γράφω τόσα πολλά τα γράφει ο άλλος με δυο λέξης, ρωτήσατε τον Φωτόπουλο
Πάρτε σοβαρά μέτρα
17/04/2011 18:41
Συνέβη το φοβερό, σε οργανισμό του δημοσίου (ΕΘΕΛ;) να αποκαλυφθεί φοβερή απάτη με πλαστογραφίες (πλαστογράφηση πιστοποιητικών περί αιμοδοσίας) και αντί να απολυθούν άμεσα οι ένοχοι και να πάνε εισαγγελέα & φυλακή, τους τιμώρησαν απλώς με κάποιες μέρες στέρησης μισθού, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! δεν υπάρχει καθόλου δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο; πώς να μας εμπιστευτούν οι αγορές και οι άλλες κυβερνήσεις; πώς να αποκαταστήσουμε έτσι την υπόληψη της χώρας; να γίνουν τα πάντα ιδιωτικά, μόνο έτσι έχουμε πιθανότητα να σωθεί η χώρα να μειωθεί η σπατάλη δημόσιου χρήματος.
ΜΚ
17/04/2011 18:39
Ποιοι είναι αυτοί που συνιστούν αναδιάρθρωση και γιατί τη συνιστούν; Μήπως έχουν τζογάρει πάνω σ΄αυτή;
Μήπως η υπόθεση μοιάζει με με αυτούς που ασφαλίζουν το μαγαζί τους και όταν πάψει να είναι κερδοφόρο (για τους ίδιους) του βάζουν φωτιά για να "εισπράξουν";
Η μελλοντική γενιά
17/04/2011 18:31
Τι να μας κάνουν οι ιδιωτικοποίησεις; φυσικά και χρειάζονται, αλλά δεν αρκούν! Kατάργηστε τα 2/3 του δημόσιου τομέα από αύριο κιόλας! εκατοντάδες / χιλιάδες άχρηστοι δημόσιοι φορείς και επιδοτούμενες υπηρεσίες συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται καταστρέφοντας - με τη γραφειοκρατία, διαφθορά και τους πόρους που απορροφούν - την ιδιωτική παραγωγική οικονομία. Προχθές στην κρατική τηλεόραση ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αποκάλυψε ότι 1000 (ναι, χίλιοι!!! ) αυτοαποκαλούμενοι "λογοτέχνες" πήραν "σύνταξη" (χωρίς να έχουν καταβάλει αντίστοιχες εισφορές) από το δημόσιο, προφανώς σε βάρος των φορολογουμένων και της μελλοντικής ανάπτυξης!!! κατάργηστες όλα τα δεκάδες άχρηστα ΑΕΙ, ΤΕΙ και δημόσιους (τάχα ερευνητικούς, πολιτιστικούς, κλπ) οργανισμούς που δεν προσφέρουν τίποτα σε κανέναν και κρατήστε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Σταματήστε να πληρώνετε, άμεσα, στο δημόσιο υπερωρίες, επιδόματα συμμετοχών σε επιτροπές, κλπ, αυτά που και σε όλες τις άλλες πολιτισμένες χώρες της Δυτ. Ευρώπης θεωρούνται μέρος της κανονικής δουλειάς. Και όποιου δεν του αρέσει, ας παραιτηθεί κι ας εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα! Τι σας φταίει η μελλοντική γενιά να συνεχίζεστε να δανείζεστε προς χάριν της διατήρησης του τωρινού υπερμεγέθους δημ. τομέα και να τη φορτώνετε με νέα χρέη;
Φόν Φούφουτος.
17/04/2011 17:52
Ποτέ πρίν, τόσοι λίγοι, δεν έκαναν τόσο πολύ κακό, σε τόσους πολλούς.
Δημήτρης Κορίνθιος
17/04/2011 17:44
Μανωλίδη τί λέει ό άρχηγός σου γιά τό αύριο
έδώ δέν μπορούμε νά πάμε μέχρι τό ΛΑΥΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!
Δημήτρης Κορίνθιος
17/04/2011 17:40
τά πρασινα παπαγαλάκια ,πέτσα δέν έχουν άπάνω τους
μέ θράσος συνεχίζουν νά στέκωνται πίσω άπό τήν βλακεία τους ,γιά τό χάλι πού έφεραν τά λαμόγα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους,Ξυπνατε ρεεεεε χαραξε!!!!!!!!
προδότης ο Παπακωνσταντίνου της ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ
17/04/2011 16:57Αυτός ο "τίμιος" άνθρωπος ήταν προεκλογικά ο βασικός σύμβουλος επί των οικονομικών του Παπανδρέου, ο οποίος "έβλεπε" χρήματα την εποχή που δεν τα έβλεπε κανένας άλλος. Αυτός ήταν ο σύμβουλος του Σημίτη, που δεν "γνώριζε" τι συνέβαινε με την ελληνική οικονομία και "αιφνιδιάστηκε" όταν αντίκρισε τα άδεια της ταμεία. Αυτός, ο οποίος προεκλογικά έβλεπε την Cosco και τους Κινέζους σαν αποικιοκράτες. Αυτός ο σοσιαλιστής, ο οποίος προεκλογικά διαδήλωνε μαζί με τους συνταξιούχους για τις αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, που δεν τις έδιναν οι "τσιγκούνηδες" της Δεξιάς. Αυτός ο σοσιαλιστής του Κολεγίου και των επί χρήμασι αποκτηθέντων πτυχίων θέλει να βάλει τώρα την Εταιρεία, (ΚΕΔ) η οποία διαχειρίζεται το Ελληνικό Δημόσιο Κεφάλαιο, στο χρηματιστήριο. Την Εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται ένα σοβαρό ποσοστό της ίδιας της πατρίδας μας. Την Εταιρεία, που ακόμα δεν έχει αποβάλει από τους "κόλπους" της τους επίορκους υπαλλήλους της, οι οποίοι συμμετείχαν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

. Θα βάλει στο χρηματιστήριο την περιουσία του ελληνικού λαού, για να την αρπάξουν τα αφεντικά του Γιώργου, του Παπακωνσταντίνου ή της Διαμαντοπούλου από τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ.

Όταν το κάθε βουνό, το κάθε νησί, το κάθε λαγκάδι σ'' αυτήν τη χώρα μπορεί να "αξιοποιηθεί" και να βγάλει τεράστια κέρδη, είναι τουλάχιστον αφελές να προσπαθήσει κάποιος να το βάλει σε ένα "ΚΕΔοτσουβάλι", για να το ξεπουλήσει όλο μαζί. Βλάκας να είναι κάποιος, δεν το κάνει.

Άρα, επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με βλάκες, προφανώς έχουμε να κάνουμε με προδότες. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Είναι δυνατόν να θέλει ένας υπουργός των οικονομικών να βγάλει στο "σφυρί" τέτοιου μεγέθους περιουσία, για να εισπράξει 3 ή 4 δις; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει; Τι συζήτησε ο Παπανδρέου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs στο Πεντελικό; Ποιος έδωσε εντολή και πότε να αποτιμηθεί σε τρέχουσες τιμές η Δημόσια Περιουσία; Η εντολή δόθηκε όταν ο Παπανδρέου ισχυριζόταν ότι το κράτος "έχει" χρήματα να δώσει αυξήσεις στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ή όταν αυτό μπήκε στο ΔΝΤ; Η εντολή δόθηκε όταν ο Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε την Ευρώπη ότι η Ελλάδα δεν ζητάει χρήματα ή μετά την εμφάνιση των σκουπιδιών της τρόικας;

Εδώ εύλογα θα πει κάποιος ότι ...;"είναι σχεδόν αναγκαστική η πράξη αυτή ...;Κινδυνεύουμε άμεσα με χρεοκοπία και κάτι θα πρέπει να πουλήσουμε για να σωθούμε" ...;Πρέπει να πληρώσουμε τα "λάθη" μας ...;όπως θα έλεγαν οι Ευρωπαίοι "φίλοι" μας ...;Περίπου, θα λέγαμε εμείς. Γιατί; Γιατί εμείς θα πρέπει να ξεπληρώσουμε με πραγματικό κεφάλαιο τα "πέτσινα" χρήματα της Νέας Τάξης. Μας έστελναν κοντέινερ με ψεύτικο πληθωριστικό χρήμα και θα τους το ξεπληρώσουμε με πραγματικό κεφάλαιο; Τι θα γίνει λοιπόν; Θα πτωχεύσουμε; Όχι βέβαια. Θα περιμένουμε. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν άλλες χώρες, που βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση μ'' εμάς. Θα περιμένουμε στην αφόρητη "ζέστη" να δούμε τι θα κάνουν αυτοί, οι οποίοι "καίγονται". Δεν θα είμαστε εμείς τα μόνα κορόιδα του Πλανήτη, να ξεπουλήσουμε την πατρίδα μας, για να ξεπληρώσουμε τα πέτσινα χρήματα των τοκογλύφων. Δεν θα είμαστε εμείς οι "άτυχοι", επειδή έχουμε την τύχη να διατηρούμε ως λαός κολοσσιαία Δημόσια Περιουσία.
. Γιατί η Ελλάδα να είναι το θύμα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και των τοκογλύφων της και όχι η Ιρλανδία; Γιατί να βιάζεται να ξεπουλήσει τη Δημόσια Περιουσία της η Ελλάδα και όχι η Ολλανδία; Για όσο διάστημα δεν βλέπουμε κάποιους Ολλανδούς να πουλάνε κανάλια, κάποιους Άγγλους να πουλάνε παλάτια και κάποιους Ιρλανδούς να φεύγουν τελείως από το θεόφτωχο νησί τους, δεν έχουμε κανέναν λόγο να βιαζόμαστε. Αν βιάζεται ο Παπακωνσταντίνου, ας πουλήσει τη δική του περιουσία και ας καταθέσει τις εισπράξεις στον λογαριασμό της γελοιότητας, που ελέγχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. ....

Αυτοί μας "παρακάλεσαν" να μας σώσουν ...;Όχι εμείς. Δεν είδαμε τα πτυχία τους και θαμπωθήκαμε. Λύσεις ψάχναμε κι αυτοί μας ορκίζονταν ότι τις διαθέτουν. Αυτοί ανέβαιναν στα "μπαλκόνια", για να μας πουν ότι από "εκεί" φαίνονταν τα χρήματα. Αν αυτό δεν ισχύει, είτε γιατί δεν γνώριζαν είτε γιατί δεν καταλάβαιναν, ας πάνε στα σπίτια τους. Δεν θα λείψουν από κανέναν. Γι'' αυτό να είναι σίγουροι. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το δούλεμα με τους ίδιους ρυθμούς. Δεν είναι δυνατόν να δανείζεται η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία με 2 και 3% και η Ελλάδα να "σώζεται" από το ΔΝΤ με το τοκογλυφικό 5%. Αυτά είναι εγκλήματα, που σύντομα θ'' αποκαλυφθούν. Σύντομα θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους ηγέτες μας όχι απλά ήταν ανίκανοι, αλλά προδότες. Κάποιοι μας οδήγησαν συνειδητά στη σφαγή του ΔΝΤ επειδή ήταν προδότες και όχι επειδή απλά ήταν βλάκες. Σύντομα θα γίνουν όλα, γιατί ο χρόνος έχει χάσει πλέον τον παλιό "αργό" ρυθμό του. Σήμερα τα πάντα γίνονται με τρομακτικές ταχύτητες και αλίμονο σ'' αυτόν που δεν το έχει συνειδητοποιήσει και λειτουργεί με τον "παλιό" χρόνο.

Μέχρι τότε όποιος τολμήσει να βγάλει αυτό το κεφάλαιο στο "σφυρί", να ξέρει ότι στην πραγματικότητα βάζει το κεφάλι του στη λαιμητόμο. Οι ξένοι τοκογλύφοι εύκολα ή δύσκολα δραπετεύουν από τους τόπους όπου εγκλημάτησαν. Οι προδότες όμως δεν γλιτώνουν με τίποτε. Ούτε τα βουνά ούτε τα λαγκάδια θα φύγουν από την Ελλάδα, επειδή θα τα "πάρουν" οι ξένοι. Αλίμονο σ'' αυτούς που θα τους τα δώσουν, όταν οι Έλληνες συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά. Αλίμονο σ'' αυτούς, οι οποίοι για μια πρόσκληση στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ πρόδωσαν τους Έλληνες και πρόσφεραν "γη και ύδωρ" σε ξένους.

Είναι φανερό ότι κάποιοι διακατέχονται από άγνοια κινδύνου. Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και η φωτιά μπορεί να σε κάψει. Ο ελληνικός λαός σήμερα δεν αντιδρά, γιατί απλά περιμένει να δει πού οδηγούνται τα πράγματα. Όταν καταλάβει τι συμβαίνει, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους προδότες. Ο Παπακωνσταντίνου είναι προφανές ότι δεν καταλαβαίνει τη σημαντικότητα των συνεπειών, που έχουν οι επιλογές του. Αυτό αποκαλύπτει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο λαός τον παρακολουθεί και περιμένει. Περπατάει που περπατάει σαν την "κρεμάστρα" ο φαιδρός Παπακωσταντίνου και δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η "μοίρα" της είναι να την "κρεμάνε".

Χρήστος Πάτρας
17/04/2011 16:49
Το καλύτερο ανέκδοτο που έχω τελευταία ακούσει...

Δήλωση Παπακωνσταντίνου σε κανάλι ....." εγώ είμαι οικονομολόγος....!!!!!"

χα χα χα χα ... Ρε τον μπαγάσα με έκανε και ξεράθηκα στα γέλια....

Αυτό που δε διευκρίνησε μόνο ο ξερόλας χαρτογιακάς οινομολόγος και ερημοσπίτης...!! είναι να μας πεί σε πιά επιχείρηση ή έστω περίπτερο ήταν οικονομολόγος και τί κατάληξη είχε η επιχείρηση αυτή, πρίν πρίν αναλάβει την Ελλάδα με μοναδικό προσόν του να είναι φιλαράκι του Γεώργου...


Χρήστος
yianna-singapore
17/04/2011 15:19
Για να γινει οποιαδηποτε αναδιαρθρωσις πρεπει να υπαρχει μινιμουμ αξιοπιστια απο μερους μας και μινιμουμ πρωτογενες πλεονασμα ,βλεπετε τιποτα τετοιο και εγω δεν το βλεπω?
( η μεν αποκταται με εrγα και αποδειξεις , οχι με σχετα σχεδια kαι λογια , η δε , ακομα τρεχει πανω απο -10% ) για αυτο το λογο δεν εχει γινει ακομα
εδω που βρεθηκαμε η που μας εφεραν , δυο επιλογες εχουμε και μονο
1. πτωχευσις ( κανονικοτατη με ολα οσα συνεπαγεται)
2. παρατασις , δηθεν αγωνας , φουμαρα και ολο αυτο ακριβως που γινεται τους τελευταιους μηνες , για να δωσομαι το περιθωριο στους ευρωπαιους μηπως σωσουν το ευρω , να δωσουμε παραλληλα την ευκαιρια να πλουτησουν με οτι προλαβαινουν εκεινοι οι καημενοι που δεν προλαβαν ( δανεια ακομα περνοντε ) και βεβαια να δωσουμε την ευκαιρια στον καημενο τον Γιωργο να ζησει το μυθο του και στον αλλο Γιωργο να κανει τις διεθνεις σχεσεις του για να ανοιξουν οι οριζοντες τους
σκληρη η αληθεια , αλλα το καλλυτερο σημειο για να ξεκινησει κανεις
Tok Tok
17/04/2011 15:12
Αναδιαρθρωση θα γινει οταν μας αφησουνε τα αφεντικα. Μονομερως δεν μπορουμε να το κανουμε, διοτι θα εχει παγκοσμιες οικονομικες επιπτωσεις. Ο δε Σιμητης ειναι βαλτος απο την κυβερνηση να κανει τετοιες δηλωσεις. Και ταχα μου διαφωνουνε δημοσιως. Εδω ο κοσμος το εχει βουκινο, και εμεις....
Σπυρος Β.Δαρσινός
17/04/2011 14:35
Δεν καταλαβαίνετε τι γίνετε ?
Η Ελληνική οικονομία έχει σπάσει τα πόδια της και την πάνε από τις αμασχαλές το Δ.Ν.Τ. και η Ευρώπη,γιατί αν την αφήσουνε κάτω θα κολήσουνε κι αυτοί.
Ηρθε η ώρα να πληρώσουνε αυτοί που έχουν γι αυτούς που βυζάξαν.
Σε δύο τρεις μήνες θα παρακαλάνε την Ελλάδα γιά αναδιάρθρωση ,που σημαίνει χασούρα γι αυτούς,
Οτι δεν μπόρεσε να κάνει ο κομμουνισμός το κάνει ο καπιταλισμός από την άλλη άκρη.Ότι δεν μπόρεσε να κάνει η παιδεία το κάνει η ανάγκη της υλικής συνύπαρξης..
Τελικά,υπάρχει διακοσύνη στον πλανήτη,μόνο που εμείς διαλέγουμε τον επίπονο και μακρύτερο δρόμο της
diafaneia
17/04/2011 14:06
h dhmosia emfanish twn provlhmatwn=diafaneia
ma8ete to ti 8a pei dhmokratia pasokes epitelus
H EVRWPH SAS APETHSE DIAFANEIA
σαμαρας
17/04/2011 12:55
Παπαγαλάκια όλα ,να σας θυμίσω ότι μόνο η ΝΔ καταψήφισε το μνημόνιο.Και απο δω πάει ,από κει πάει , πάλι την πολιτική της θα εφαρμόσει το θασοκ.Οπως κάνει τα τελευταία 30 χρόνια άλλωστε.
σαμαρας
17/04/2011 12:51
@ John from Sydney
Καλά εσύ με το που φύγεις απο κει στην σύνταξη ελά στο Ελλάντα. Τέτοια κομματόσκυλα είναι ακόμα και δω δυσεύρετα.
ΥΓ Το ΄΄λεφτά υπάρχουν'''' σου λέει κάτι;
ΜΚ
17/04/2011 12:41
Δεν βοηθά την χώρα και η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης και ο ερασιτεχνισμός των υπουργών της, που συμπεριφέρονται σαν να διοικούν κάποια ΜΚΟ και σε κάθε τι που ακούνε σκέφτονται πως θα αντιδράσει ο κάθε αρχισυνδικαΛΗΣΤΗΣ.

Είναι λυπηρό να βλέπεις βουλευτές και υπουργούς να ενδιαφέρονται τόσο για την εκλογική τους πελατεία. Το να βάζεις τη σωτηρία της χώρας σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την επανεκλογή σου δεν απέχει πολύ από την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Δυστυχώς, ολόκληρη η κυβέρνηση είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ για τις μέρες που ζούμε και το μεγάλο δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Δεν ύπάρχουν πια μεγάλοι έλληνες πολτικοί. Μόνο κάποιοι μικροί, μοιραίοι και άβουλοι.
Αει..
17/04/2011 12:23
μπορώ να ζητήσω απο το διεθνές δικαστήριο να καταργήσει το ελληνικό κοινοβούλιο?
Αει..
17/04/2011 12:23
μπορώ να ζητήσω απο το διεθνές δικαστήριο να καταργήσει το ελληνικό κοινοβούλιο?
ss
17/04/2011 12:06
Σταφυλιδης Ατωνιος Reichsstrae 40 Hernen 44651 Αυτή που υπηρετούν στο κράτος πόλη απλά δημόσιοι υπάλληλοι σε όλους τους τομής του κράτους να τους κόψουν τους μιστούς π.χ περνούν 1000€ να το κάνουν 500€ αυτί επιδίωκαν μια θέση σε αυτό αυτί έκαναν τα οργιά διότι ήταν εξαιτούμενη ελεγχόμενη και λαδωμένη και δεν υπηρετούσαν τους νόμους αυτού του καταραμένου κράτους ότι Άλο και να ειπωθεί για το χρέος είναι λάθος αυτί η γλείφτες μας έφεραν αιδώ
Επιτέλους φώς!
17/04/2011 11:51
Πολύ σωστή και ξεκάθαρη η τοποθέτηση του κ. Παπακωνσταντίνου!
Αλίμονο αν η πολιτική αυτής της Κυβέρνησης εξαρτιόταν από την καθημερινή μεταβολή στις αγορές. Εμείς έχουμε έναν στόχο και είναι πολύ καθαρός. Θα μειώσουμε τα ελλείμματα, θα ξαναφέρουμε την ανάπτυξη, θα διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή στην χώρα και θα την βγάλουμε από την κρίση.
Έτσι μπράβο! Και ο δραστικός περιορισμός της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι μια καλή αρχή.
Άντε να πληρώσουν και αυτοί που έκαναν τις χοντρές μπάζες σε βάρος του ελληνικού λαού...
NIKOS
17/04/2011 11:35
Hacking σε 10 εκατ. λογαριασμούς e-mail! στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, την επίθεση στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ και αρκετές ακόμη επιθέσεις σε κορυφαίους οργανισμούς, την απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε 10.000.000 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρηστών από όλο τον κόσμο αποσπώντας ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης!!!

Τα δικά μας τα λαμόγια βεβαιώνουν ότι θα προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομενα της φοροκάρτας και της κάρτας του πολίτη καθώς και όλες τις συναλαγές.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον. ???
Δημήτρης Κορίνθιος
17/04/2011 11:00
Εξαφανήσου ,άνικανε άπό τόν Ελληνικό χώρο!!!