Κόντρα υπουργείου - ΤΕΕ για τα επαγγελµατικά δικαιώµατα

Διευρυµένο Επιµελητήριο θέλει ο Πανάρετος - σφοδρή αντίδραση των µηχανικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2011 07:00 |
 Κόντρα υπουργείου - ΤΕΕ  για τα επαγγελµατικά δικαιώµατα

Ενα διευρυµένο Τεχνικό Επιµελητήριο (ΤΕΕ) που θα απονέµει επαγγελµατικάδικαιώµατα διαφόρων επιπέδων στους µηχανικούς - µέλη του οι οποίοι θα είναι από απόφοιτοι πανεπιστηµίων και ΤΕΙ µέχρι απόφοιτοι ΙΕΚ και κολεγίων επιχειρεί να δηµιουργήσει το υπουργείο Παιδείας.

Ο υφυπουργός Ι. Πανάρετος άρχισε χθες δηµόσια διαβούλευση στο ∆ιαδίκτυο (http://ypepth.opengov. gr/panaretos/?p=6205) για τη δηµιουργία του διευρυµένου Τεχνικού Επιµελητηρίου, το οποίο είναι ο πρώτος από τους επιµελητηριακούς και επαγγελµατικούς φορείς που αναµένεται να αλλάξουν µορφή,ώστε να αναλάβουν την ευθύνη πιστοποίησηςτων µελών τους και απονοµής συγκεκριµένου επιπέδου επαγγελµατικών δικαιωµάτων σε κάθε µέλος, ανάλογα µε τις σπουδές και την εµπειρία του. Εξάλλουη επικείµενηθέσπιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ)µε 8 επίπεδα (από τη στοιχειώδη εκπαίδευση ώς τις διδακτορικές σπουδές) θα λειτουργήσει προς την ίδια κατεύθυνση. «Ο ενιαίος φορέαςθα πιστοποιεί τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλµατος σε διάφορες βαθµίδες τεχνικής ευθύνης, αρχικά βάσει προγραµµάτων σπουδών, προσδιορίζοντας επίσης µηχανισµούς µετάβασης σε ανώτερα επίπεδαµε βάση γέφυρες σπουδών και επαγγελµατικής εµπειρίας» αναφέρει το κείµενο διαβούλευσης. Εάν ο πτυχιούχος προέρχεται από τµήµα ακαδηµαϊκά πιστοποιηµένο, τότε µεαπόφαση του αρµόδιου οργάνου του φορέα θα απονέµεται ο τίτλος και θα καθορίζεται το επίπεδο τεχνικής ευθύνης. ∆ιαφορετικά, το υποψήφιο µέλος θα πρέπει να περάσει σειρά δοκιµασιώνγια τηνπιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

Ωστόσο η αντίδραση του προέδρου του ΤΕΕΧρ. Σπίρτζη στα«ΝΕΑ», που εκφράζει κάθετη διαφωνία µε τις προτάσεις Πανάρετου, ήταν χαρακτηριστική – όσο καιχιουµοριστική: «Τινα σας πω,κι εγώ προτείνω να γίνει µέλος του νέου ΤΕΕ και οΜποµπ οΜάστορας!Είναι σαν να εισηγείται να γίνουν µέλη του Ιατρικού Συλλόγου οι νοσοκόµες και το βοηθητικό προσωπικό. Ουδέποτε συζητήσαµε για τέτοιο θέµα µε τον κ. Πανάρετο».

Η οργάνωση και λειτουργία του ενιαίου φορέα θα εξειδικευτείσε συνεργασία µε τους εκπροσώπους των αρµόδιων υπουργείων και επιστηµονικών, επαγγελµατικών συλλόγων και φορέων.

ΟΙ 7 ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΈΣ. Οι 7 αρµοδιότητες του διευρυµένου ΤΕΕ, όπως το προτείνει ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος, είναι οι εξής:

1 Πιστοποίηση γνώσεων, εµπειρίας, δεξιοτήτων, ικανοτήτων 2. ∆ιασφάλιση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας των µελών του 3 ∆ιασφάλιση τηςδεοντολογίας του επαγγέλµατος 4 ∆ιασφάλιση τηςποιότηταςκαι της ασφάλειας έργων και προσφερόµενων υπηρεσιών 5 ∆ιαβάθµιση τωνεπαγγελµατικών δραστηριοτήτωνσε επίπεδο τεχνικής ευθύνης µε βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων 6 Μελέτηεξέλιξηςτου επαγγέλµατος τουµηχανικούστις διάφορες ειδικότητες 7 Μελέτη και συµµετοχή στη σύζευξη επαγγέλµατος, επιστήµης και τεχνικής, στο πλαίσιο τηςευρωπαϊκής πρακτικής.

«Δυνατότητα άσκησης του επαγγέλµατος σε διαφορετικές βαθµίδες τεχνικής ευθύνης»

Ποιοι επαγγελµατικοί τίτλοι θα απονέµονται:

1. μηχανικός µε τα εξής προσόντα:

α. Διπλωµατούχος τµήµατος µηχανικών πολυτεχνικής σχολής ή πολυτεχνείου µε 5 έτη σπουδών β. πτυχιούχος πανεπιστηµίων αλλοδαπής, µε αναγνωρισµένο M.Sc. γ. πτυχιούχος πανεπιστηµίων αλλοδαπής µε διδακτορικό δίπλωµα δ. πτυχιούχος ιδρυµάτων τριτοβάθµιας εκπαίδευσης αλλοδαπής µε 4 έτη σπουδών, σύµφωνα µε τις προϋποθέσεις του π.Δ. 38/2010 (σ.σ. µε το οποίο η νοµοθεσία µας προσαρµόστηκε πέρυσι στην ευρωπαϊκή οδηγία για την αναγνώριση επαγγελµατικών προσόντων και στους αποφοίτους κολεγίων)

ε. πτυχιούχος τει µε διδακτορικό δίπλωµα στ. πτυχιούχος τει και µεταπτυχιακό δίπλωµα ειδίκευσης έπειτα από 3 χρόνια πιστοποιηµένης εµπειρίας 2. μηχανικός εφαρµογών ή τεχνολόγος µηχανικός, τίτλος που απονέµεται στα συνδεδεµένα µέλη 3. Απόφοιτοι ΙΈΚ και άλλων τεχνικών σχολών
«Μποµπ ο µάστορας»

Σύµφωνα µε τον υφυπουργό το διευρυµένο τεε θα απονέµει επαγγελµατικά δικαιώµατα διαφόρων επιπέδων στους µηχανικούς - µέλη του. Η αντίδραση του προέδρου του τεε Χρ. Σπίρτζη στα «ΝεΑ» ήταν χαρακτηριστική: «τι να σας πω, κι εγώ προτείνω να γίνει µέλος του νέου τεε και ο Μποµπ ο Μάστορας»!

45
Θανος Γ
29/04/2011 13:03
Καποτε ηταν οι βασιλεις οι οποιοι οριζαν τα επαγγελματα, στα μεσα του μεσαιωνα οι συντεχνιες και η γραφειοκρατια και τωρα στον ελευθερο κοσμο οι ελευθερες αγορες. Εμεις ηθελα να ''ξερα θελουμε να ειμαστε πραγματικα ελευθεροi? Διαφορετικα δεν υπαρχει λογος να ζουμε σε εναν τοπο ο οποιος καταπολεμα με μισος καθε ειδουν δημιουργια...
Παναγιωτης
28/04/2011 21:56
Η γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει να δημιουργηθουν 3 διαφορετικα επιμελητηρια, ενα για ελληνικα ΑΕΙ, ενα για ΑΕΙ της αλλοδαπης και αλλο ενα για ΤΕΙ. Με το υπαρχων καθεστως ειναι σαν να βαζουμε τον λυκο να φυλαει τα προβατα, τα συμφεροντα ειναι παρα πολλα και δεν υπολογιζουν τιποτα περα απο το ευκολο κερδος.
Κ.Τ.(Μηχανικός)
12/04/2011 10:50
Ισως κάποιος σε αυτο το τόπο πρέπει να αναρωτηθει γιατί χρειάζεται ΤΕΕ τη στιγμη που τα επαγγελματικά δικαιωματα στα δίνει το πολυτεχνειο με τις γνωσεις που σου προσφέρει κατα τη διάρκεια των σπουδων! Στην Ευρώπη τελειώνεις το πανεπιστημιο στελνεις το βιογραφικό σου και ξεκινας. Εδω στο Ελλαδισταν πρεπει να προσκυνησεις και να εξομολογηθεις πρώτα στους ιερεις του συνδικαλισμου και των συντεχνιων! ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΟΛΑ! Και πολύ σωστα είπε κάποιος ποιο είναι το ερευνητικό έργο των απαξιωμένων μας μηχανικών? Απλά τους βαζουν να βαζουν σφραγίδες .... εφόσον όλα ερχονται ετοιμα απο έξω! Βασικά δεν κάνουν τίποτα εκτος απο copy ^ paste!
Γιαννης Π
11/04/2011 18:14
Για τον κυριο Χρ. Σπίρτζη ο Bill Gates, Werner von Siemens, Ferdinand Porsche, Enzo Ferrari, Nikola Tesla και πολυ αλλοι, ειναι εκπροσωποι του Μποπ του Μάστορα. Κριμα αλλα το επιπεδο αυτου του κυριου οπου τυχανει να εκπροσωπει το ΤΕΕ ειναι πολυ χαμηλοτερο των περιστασεων, οχι μονο για την αναπτυξη του κλαδου των μηχανικων, αλλα και γενικα για ολη την αναπτυξη και ευημερια των ανθρωπων οι οποιοι ζουν και εργαζονται στην Ελλαδα. .
G.T
08/04/2011 21:30
Έλεος με τους μηχανικούς. Ο πλέον διαπλεκόμενος κλάδος σε όλα τα επίπεδα. Κατέστρεψαν όλες τις Ελληνικές πόλεις (θυμηθείτε τι είπε ο Εγγονόπουλος για τους φοιτητές του), έφτιαξαν δρόμους, πλατείες και δημόσια έργα με κόστος Χ-πολλαπλάσιο (στο Χ βάλτε ότι νούμερο θέλετε) από το κανονικό, και πόσα άλλα που δεν ξέρουμε. Είναι κράτος εν κράτει. Δεν ισχύουν γι'' αυτούς οι νόμοι (αρχιτεκτονικοί, πολεοδομικοί, φορολογικοί, κλπ).
asxetos
08/04/2011 20:44
γιατι κυριοι μηχανικοι - πανεπιστημονες διαμαρτηρεστε? μηπως τις μελετες τις κανετε εσεις [η] οι των τει , και βαζετε μονο υπογραφη? μηπως ολα τα σχεδια δεν ειναι ετοιμα σε προγραμματα και πουλιουνται και αντιγραφονται? μηπως απελευθερωθηκε και δεν το ξερουμε το επαγγελμα σας και δεν το ακουσαμε? μηπως γιατι το 1/3 των εθνοσωτηρων μας ειναι σαν και σας και γιαυτο εσεις οι πανεπιστημονες μας σωσατε? εχω κι αλλα πολλα να πω και περιμενω προκληση απο πανεπιστημονα εργολαβο για να τοποθετηθω.υ.γ. κυριοι παραδεχτειτε πως το μονο που σας ενδιαφερει ειναι να μην πεσουν οι τιμες και να μη μοιραστει η πιττα εις βαρος του ελευθερου ανταγωνισμου. αλλα μην ανησυχειτε , τα μελη της συντεχνιας σας που ειναι και εθνοσωτηρες θα σας σωσουν τη παρτιδα.ευγε κ. κ. πολυεργολαβοι.
Δημήτρης
08/04/2011 19:27
Δεν είναι απαραίτητα κακή η πρόταση, αφού διαχωρίζει τους διλωματούχους από τους τεχνολόγους μηχανικούς (και στα επαγγελματικά δικαιώματα, υποθετω) και διευρύνει τη βάση του ΤΣΜΕΔΕ (αν υποχρεώνει τους νέους τεχνολόγους να σφαλιστούν σε αυτό).
ΕΛΛΗΝΑΣ
08/04/2011 17:19
Ε βεβαια αν δεν διακωμωδησουν την κατασταση λίγο τι θα βρουν τα ΜΜΕ να πιπιλισουν....!!!!!!! Τι εγινε σας βγαλαν κυριοι του ΤΕΕ το δακτυλο απο το μελι και φωναζετε ε...??? Ειπαμε τα κυκλωματα και τα μονοπωλια θα σπασουν...!!!!!!
Νίκος Μ.
08/04/2011 15:02
Τι να πω πια! Αυτός ο Πανάρετος ό,τι έχει ακουμπήσει το έχει κάνει χάλια. Τώρα θέλει να μαγαρίσει και τον κλάδο των μηχανικών. Φαντάσου πόσο καταλαβαίνει τη διαφορά επιπέδου σπουδών μεταξύ Πολυτεχνείου και ΤΕΙ. Αυτό το παράδειγμα με τις νοσοκόμες και τον Ιατρικό Σύλλογο το λέμε χρόνια τώρα, αλλά προφανώς τα συμφέροντα κάποιων θέλουν οπωσδήποτε την υποβάθμιση του ΤΕΕ.
tt
08/04/2011 13:33
Το διαδίκτυο είναι ενημέρωση επίσης ενδιαφέρουσες προτάσεις Θα παρακαλούσα και θα πρότεινα όλους τους έλληνες που παίζουν στο χρηματιστήριο Αγοράστε τώρα μετοχές από τον DAX 30 και κυρίως τις γερμανική τράπεζα μπορείτε και άλλες. υπάρχουν πόλη λόγοι η αγορά να γίνει από ελληνικούς οίκους Επίσης είναι και ένας τρόπος να συνεχίσει στην τσέπη σας να υπάρχει το ευρώ και θα είστε ασφαλής χωρίς ταλαίπωρες επίσης θα δημιουργήσετε προβλήματα στο μελών σε αυτούς που σήμερα σας προβληματίζουν και το βασικότερο τα κέρδη θα είναι τρομακτικά
ΚΩΣΤΑΣ κ
08/04/2011 12:00
Οι σταλινικού - μαοικού τύπου ισοπεδώσεις δεν οδηγούν πουθενά ή μάλλον στην απόλυτη ''μπαχαλοποίηση''.Να τον χαιρετε ο κ. πρωθυπουργός, που ζητά κια προσόντα για την στελέχωση θέσεων γενικών γραμματέων , προέδρων οργανισμών κλπ.
Ιωάννης Καπαγερίδης
08/04/2011 10:20
Μετά από 8 χρόνια σπουδές, ένα πτυχίο ΤΕΙ, ένα Μάστερ και ένα Διδακτορικό, και ενώ είμαι Chartered Engineer, και Chartered Scientist στην Αγγλία, και μέλος δύο συλλόγων μηχανικών μεταλλείων του εξωτερικού, για την Ελλάδα του 2011 συνεχίζω να είμαι ο Μπομπ ο Μάστορας. Η χυδαιότητα και το θράσος ορισμένων σε αυτή τη χώρα ξεπερνάει κάθε όριο.
Πάνος
08/04/2011 02:05
Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα και μεγαλύτερες λέρες από αυτούς που προεδρεύουν σε κάστες τύπου ΤΕΕ δύσκολα συναντάς.
ΜΠ[ΟΛΩΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
08/04/2011 01:46
Δεν πρεπει να συγχαιουμε το ενιαιο φορεα κατασκευαστικου κλαδου ....χωρις να ειμαι υπερμαχοσ τησ ενταξησ των κολεγιων σε ενα ενιαιο φορεα λογω αμφιβολου προελευσης γνωσης και ποιοτητας απο διαφορεσ σχολεσ λιγων τετραγονικων μετρων στην ευρωπη ή στην ελλαδα.....με τη διαφορετικοτητα του ρολου που εχουν στην ελληνικη κοινωνια οι μηχανικοι των ΤΕΙ με τους αντιστοιχους και παραδοσιακα γνωστωτερους μηχανικους ΑΕΙ . η μονη δικαιολογια που επιτρεπει αντιδραση ειναι η οικονομικη παγκοσμια κριση η οποια εχει επηρεασει σημαντικα ολοκληρο τον κατασσκευαστικο κλαδο .......ως Μηχανικός Τ.Ε. δεν εχω καμια δυσκολια στο να ξεχωρισω την διαφορετικοτητα των ομοειδων ρολων που ομωσ δεν ταυτιζονται ......διοτι ....δεν θα υπηρχε κανενας λογος συνυπαρξης των δυο ιδρυματων ...οσο και αν το προσπαθουν ορισμενοι κυκλοι ....δεν μπορει να καταργηθει κανενας φορεας ...διοτι ο ενας εχει την αναγκη του αλλου ....αυτο που ισως κανει καποιους ανασφαλεις να ανησυχουν ειναι μηπως ο ενας φορεας ενα ηλιολουστο πρωϊνο καταργησει τον αλλο ....ε..αυτο δεν μπορει και δεν πρεπει να γινει διοτι αυτοματα θα δημιουργηθει κενο σε ολοκληρο τον τεχνικο κοσμο με επιπτωσεις στην ποιοτητα κατασκεων που παραδιδονται καθημερινα στην κοινωνια.Μηπως ήρθε ο και καιρος να συνεργαστουμε οι δυο φορεις πιο στενα.......το οποιο μπλοκαρισμα του ενος προς το αλλο ιδρυμα (ΤΕΕ) το μονο που πετυχαινει ειναι η συγχυση στην αγορα και ο μη καθορισμος των διαφορετικων αλλα ομοειδων ρολων.....το ολο θεμα μου θυμιζει .... την περιπτωση που η ανθρωποτητα ανακαλυψε νεες μορφες ενεργειας - ηλιακη ,αιολικη ...ομως επειδη εχει συνηθισει τστην καταναλωση πετρελαιου φοβαται να προσθεσει στην ζωη της και ενα νεο τροπο εξελιξης ...οσο επιμενουμε σε καποια πραγματα στεγανα του παρελθοντος( 1930 ) τοσο .......καθυστερουμε να ανελιχθουμε σε κατι καλυτερο απ΄το χτες .........δεν το καταλαβαινουν ορισμενοι .........μελετη χωρις επιβλεψη εφαρμογης ....ειναι σαν τον ασθενη που πηγαινει στο γιατρο ....αλλα παραλειπει να παρει τα φαρμακα του απο φαρμακειο .....με ασπιρινες .μονο δεν θεραπευεται ο αρρωστος.....(ασπιρινες: ο καθε λογης πολυξερος τεχνιτης που δεν ξερει να διαβασει μια μελετη ..και κανει οτι κανε και στην προηγουμενη οικοδομη ...ποιος θα μεριμνησει για το τελικο αποτελεσμα .....επι τοπου ποιος θα βρισκεται απο κοντα ...σε καθημερινη βαση ...την παροιμια οταν λειπει η γατα ...χορεύουν τα ποντικια την ξερετε???)
Απορια
08/04/2011 01:15
Ξερει κανεις που μπορω να βρω τη γατα του Μπομπ του Μαστορα? Ευχαριστω πολυ. Α, αληθεια εκεινο το παλληκαρι που ειχε κανει την μελετη για το σκεπαστρο στο αρχαιολογικο χωρο της Θηρας στην Σαντορινη τι να κανει αραγε?
ΜΠΟΛΩΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
08/04/2011 01:09
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ....ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ...ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ .......ΟΜΩΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΤΟΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ...ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ .......ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΟ 1981..ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΕΙ ..ΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΙ ΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ .....ΚΑΤ ΈΜΕ Η ΣΩΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΝΤΟΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΕΙΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ....ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΕΦ , ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. , ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ,ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ , ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ , ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ Τ.Ε. ΕΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ..ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ...... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΧΑΙΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ......ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΕΙΔΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ Ι...ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΙΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ .....ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ......ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΙ ...ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΚΛΠ......ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ..ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟΝ ΑΝΤΟΙΣΤΟΙΧΟ ΚΛΑΔΟ ΑΛΛΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΜΟΕΙΔΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ . ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ΣΤΟΝ 21ο ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΘΜΕ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΤΗΝ 1η ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ......ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΩΜΕΝΑ ΤΟΥ 1930.....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ??????
christos
07/04/2011 23:50
Και εγώ μηχανικός από ΑΕΙ είμαι αλλά υπάρχει μια αλήθεια που πρέπει να πούμε. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι μια ακόμα συντεχνία που μάχεται με νύχια και με δόντια για να μην αφήσει άλλους να έχουν το δικαίωμα να αναλαμβάνουν και να υπογράφουν τεχνικές μελέτες και τεχνικά έργα.
Είναι γνωστό σε όλους ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που δεν έχει ούτε βιομηχανία έντασης γνώσης ούτε ουσιαστική παραγωγή ερευνητικού έργου, η "επιστημοσύνη" των μηχανικών εξαντλείται σε αεριτζήδικες κτιριακές μελέτες και όπου ακόμα και η μελέτη θερμομόνωσης θεωρείται ότι πρέπει να αναλαμβάνεται μόνο από μηχανικούς ΑΕΙ. Λες και οι μηχανικοί των ΤΕΙ δεν μπορούν να κάνουν μια τέτοια μελέτη.
Με τέτοια μυαλά δεν πρόκειται να αλλάξει η χώρα !
Metanasths
07/04/2011 21:24
Παναρετε παιζεις με τα μεγαλα συμφεροντα του ΤΕΕ, προσεχε! Αν και πιστευω οτι θα σταματισεις πρωτου καν αρχισεις ....
στρατος ραπτοπουλος
07/04/2011 20:58
Τι λέτε τώρα ρε παιδιά ...θα μπειτε στο αβατο του συντεχνιακού ΤΕΕ....οι ανθρωποι ζουν στον περασμένο αιωνα. Αντι να συζητησουν για λύσεις που οι ιδιοι αποδεχονται στην αγορα εργασίας το παίζουν κοκορια... Αλλα οσο και να κραυγάζουν το παιχνιδι που παιζουν τοσα χρόνια σε βαρος των "ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ'''' ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ τελειώνει... Γελίοι .....
μπομπ ο μαστορας
07/04/2011 19:55
τι να σας πω, εδω γινονται μελη πτυχιουχοι του ΔΠΘ με διαφορά ΠΟΛΛΏΝ εκατοντάδων μοριων από το ΕΜΠ, και οσοι ειχαν δηλωσει στις πανελλήνιες λιγο μακρύτερα.. πχ βουλγαρια ρουμανια κλπ. Αντιθετα ανθρωποι που δουλευουν δεκαετιες και διαθετουν μεταπτυχιακα και διδακτορικά αντιμετωπίζονται με σοφισματα τυπου νοσοκομας απο μπουμπουνες επαγγελματιες συνδικαλιστές.Ο συντεχνιασμός καλά κρατεί και καλά προβάλεται από τα ΝΕΑ.
Μάκης
07/04/2011 19:47
Καλά δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης για τον Μπομπ το Μάστορα..
Αλήθεια το Υπουργείο παιδείας τι δουλειά έχει με το ΤΕΕ;;
Πιο κατάλληλο δε θα ήταν το ΥΠΕΧΩΔΕ για να κάνει την όποια πρόταση...
Τι είναι ο πανάρετος ( που τον βλέπω και στα θέματα παιδείας να έχει extreme προτάσεις) που από το παιδείας θα κάνει προτάσεις για αλλαγές στο ΤΕΕ;;;
Στην Ελλάδα ο κυνηγός μιλάει για ψάρεμα και ο ψαράς για για κυνήγι...
Ότι να ''ναι...
DIONISIS O MIXANIKOS
07/04/2011 18:19
Καλησπέρα Λογω ΣΠΟΥΔΩΝ αλλά και ΕΡΓΑΣΙΑΣ είμαι σε θέση να γνωρίζω σε "βάθος" τις γνώσεις όλων των βαθμίδων. Εγώ θα πρότεινα στον κ. Πανάρεττο αλλά και στην συναδέλφισα Μηχανικό κ.Υπουργό να κάνουν ένα απλό πείραμα : Να δώσουν προς επίλυση σε αποφοίτους ΤΕΙ ένα απλό διέρειστο δοκό ή ένα κύκλωμα 2 απλών βρόγχων. Οι επιλύσαντες ,και θα υπάρχουν πολλοί , παίρνουν ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ .... Οι μή .... απλά γίνονται ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ. Πάντως υπάρχουν και απόφοιτοι ΤΕΙ άκρως καταρτισμένοι [Γειά σου Μιχάλη ,Γειά σου κουμπάρε Γιώργο ,...,] που ΜΕΤΑ πήγαν στο Πολυτεχνείο και έγιναν "τσακάλια". Το επίπεδο σπουδών των δύο κατηγοριών δεν επιδέχεται ΣΥΓΚΡΙΣΗ.... Σας ευχαριστώ
Γιώργος Κονιδάρης
07/04/2011 16:28
Κύριε πρόεδρε του Τεε μπερδεύετε τα τρόλευ με τα βερίκοκα επειδή είναι κίτρινα. Δεν μιλάμε για ιατρο και νοσοκόμα αλλα για 2 εόδη γιατρών που οι μεν πρώτοι έχουν απεριοριστες αρμοδιοτητες και οι 2οι μπορουν μέχρι μικρές επεμβάσεις. Οσο για το Μπομπ τον μάστορα, αν άνθρωποι με δοκτορά και μάστερ θεωρούνται απο εσάς μαστόρια, έχετε πολυ λανθασμένη αντίληψη για την παιδεία και μάλλον πρέπει να παραιτηθείτε αντί να μιλάτε για αυτην. Τέλος το ΤΕΕ ιδρύθηκε ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους και όχι ως συνδικαλιστικός σύλλογος κάποιων.Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που έχει αυτό το σύστημα. Για την καταντια της χώρας ευθύνονται άνθρωποι με παρωπίδες όπως εσείς. Το χρήμα θολώνει, το καταλαβαίνω. Αλλά υπάρχουν και όρια. Αλλωστε κανείς δεν είπε όλοι ναχουν απεριοριστα δικαιώματα. Αλλά με βάση τις σπουδες πρέπει να έχουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν. Η γνώση και η μόρφωση αποκτούνται και αποτελούν διαρκή εξέλιξη του ανθρώπου. Εσείς αυτά αν δεν τα ξέρετε, δεν ταιριάζετε στη χώρα που χιλιάδες χρόνια πριν ύμνησε την εξέλιξη αυτή.Λυπάμαι για τη χώρα κ τη νοοτροπία που παραδίδετε. Περαστικά μας.
Ανώνυμος
07/04/2011 15:46
Ναι και τον Μπομπ τον Μάστορα αν αξίζει.
Μπομπ ο μάστορας
07/04/2011 15:27
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τόσα χρόνια είναι ντροπή και ασέβεια προς όλα τα παιδιά που έλιωσαν και λιώνουν κυριολεκτικά για να τελειώσουν ένα πολυτεχνείο στη χώρα μας. Όλοι στο ίδιο καζάνι..έλεος πια. Δεν σνομπάρω κανέναν από τα ΤΕΙ αλλά απαξιώνουν τους μηχανικούς συνεχώς, αλλά βέβαια σε αυτή τη χώρα ότι δηλώσεις είσαι. Για ποια αξιοκρατία να μιλήσω όταν ξέρω πως ανταγωνίζομαι και το τελευταίο ΤΕΙ της χώρας μας. Και δεν είναι μομφή αυτό αλλά όπως όταν δίνουν ΑΣΕΠ, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, έτσι θα έπρεπε να αναγνωρίζεται και η προσπάθεια των μηχανικών που μόχθησαν από το λύκειο να διαβάζουν όλη μέρα για να πάρουν το δίπλωμα. Να ανοίγει και ένας νοσοκόμος ιατρείο, να κάνουμε και ΤΕΙ νομικής, να εισάγεται με 12 και να έχει τα ίδια δικαιώματα χωρίς εδαφικούς προσδιορισμούς κλπ, να δούμε πως θα αρέσει αυτό στους βουλευτές μας. Σας σιχάθηκα πια το ακούτε? Είμαι διπλωματούχος μηχ.μηχ με master και δεν θεωρούμε άνεργος και πληρώνω το ΤΣΙΜΕΔΕ ως σερβιτόρος(δεν έχω δικαίωμα να γραφτώ στο τεμείο ανεργείας. Κλείστε τα πολυτεχνεία τώρα να γίνει μηχανικός και ο κάθε πικραμένος. Αμάν πια. Αλλά βέβαια αυτή η χώρα ποτέ δεν σεβάστηκε τα παιδιά της, όλοι κουτσοί στραβοί στον Αγ.Παντελεήμωνα.Έτσι δεν είναι κύριοι Νομικοί Βουλευτές?Μια ζωή για το επάγγελμα σας ενδιαφερόσασταν. Γιατί αν δεν ίσχυε αυτό τότε θα νομοθετούσατε να αναγνωρίζεται ως μηχανικός όποιος πάρει δίπλωμα από πολυτεχνείο έχοντας το δικαίωμα των κατατακτηρίων. Εκεί να σας δω ποιος μπορεί να αντέντει!! Μας ξεφτιλίζεται χρόνια τώρα και συνεχίζετε. Τρίζουν τα κόκκαλα των Aβέρωφ, Στουρνάρη, Tοσίτσα που ίδρυσαν το ΕΜΠ.
Βαγγέλης Κιντσάκης
07/04/2011 14:28
O Πρόεδρος του ΤΕΕ Κ.Σπιρτζης,καλό θα ήταν να ενημερωθεί ως προς την ύπαρξη ανεξάρτητου Νοσηλευτικού Συλλόγου από πενταετίας τουλάχιστον ο οποίος περιλαμβάνει τους αποφοίτους Νοσηλευτές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι αποτελούν ξεχωριστή επιστημονική ειδικότητα μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του Εθνικού συστήματος υγείας με σημαντικότατο έργο τόσο στην πρόληψη των αθενειών όσο και στην αποκατάσταση των ασθενών.Καλό θα ήταν να αποφεύγονται εκφράσεις οι οποίες θίγουν την Νοσηλευτική επιστήμη η οποία είναι αμιγώς ανθρωπιστική και δεν έχει να κάνει ούτε με νοσοκόμες ούτε με βοηθητικό προσωπικό.
ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΛ
07/04/2011 13:40
για μενα αυτο που μετραει περισσοτερο ειναι η ικανοτητα και η εμπειρια και μετα οι τιτλοι, που τελευταια βλεπουμε και πως εχουν αποκτηθει απο πολλους, αν ο μπομπ ο μαστορας ειναι ικανος και εμπειρος να μπει.. γιατι δεν καταλαβαινω το χιουμορ του κ. σπιρτζη που μαλλον πισω απο αυτο κρυβονται καρεκλες και συμφεροντα.
Βάγγος (πρωϊνός-πρωϊνός)
07/04/2011 13:24
Δυό γάϊδδαροι μαλώνανε...
Bob o Μάστορας
07/04/2011 13:23
Θερμά συγχαρητήρια στο ΤΕΕ,
Τόσα χρόνια αντιδικίες με τα ΤΕΙ, τόσα χρόνια πόλεμος για το διαμοιρασμό της πίτας αγοράς και ακόμα να θελήσει να συνειδητοποιήσει (γιατί μπορεί αλλά απλά δεν το κάνει) ότι δεν κάνει το πτυχίο τον πτυχιούχο αλλά ο πτυχιούχος το πτυχίο του. Ο βασικός τίτλος σπουδών μου (BSc) είναι από ΤΕΙ και στην Ελλάδα (κυρίως λόγω ΤΕΕ) αντιμετώπισα τον απίστευτο εκπαιδευτικό ρατσισμό και εργασιακή περιθωριοποίηση. Αφού λοιπόν απογοητεύτηκα αναγκάστηκα να φύγω από τη χώρα μου, συνεχίζοντας τις σπουδές μου. Πλέον είμαι καθηγητής σε Βρετανικό πανεπιστήμιο και δημιουργώ την καριέρα που στην Ελλάδα δεν μου δόθηκε ποτέ η δυνατότητα εξ'' αιτίας αυτών των ανεγκέφαλων παράσιτων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση (και αν θέλουμε να νομίζουμε ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί τότε απλά στρουθοκαμιλίζουμε). Παρεπιπτόντως, επειδή όσες σπουδες και να πραγματοποίησα (έχω πλέον μεταδιδακτορικο - PDoc) εξακολουθώ να μην μπορώ να εγγραφώ στο επιμελητήριο της χώρας μου γιατί είμαι ΤΕΙτζής.

Μετα τιμής
Bob o Μάστορας
pelagia fvtiadou
07/04/2011 13:18
επιτελους ! να δοθουν και να κατοχυρωρουν επαγγελματικα δικαιωματα π.χ στους μηχανικους περιβαλλοντος, οι οποιοι μετα απο 5 χρονια πολυτεχνειακες σπουδες δεν εχουν κατοχυρωμενα δικαιωματα !!!!!!
Νικολόπουλος Σαράντης
07/04/2011 13:14
Είμαι πτυχιούχος μηχανικός έργων υποδομής , Έχω δουλέψει σε πολλά δημόσια έργα. Ένα απ'' αυτά ήταν και η Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου. Ο επικεφαλής του τμήματος τοπογραφικών εργασιών (Γάλλος) μου πήρε συνέντευξη. Όταν προσπάθησα να του εξηγήσω πως ήμουν από σχολή ΤΕΙ ,με διέκοψε: Πόσα χρόνια; 3,5 του λέω. Πολικός μηχανικός σκέτο και με μια κίνηση του χεριού του τελειώνει την κουβέντα. Δεν γίνεται στο εξωτερικό να μας σέβονται , και εδώ μέσα ,να προσπαθούν να μας εξευτελίσουν. Με τέτοιες βρισιές , περίγελος γίνεται ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΕΕ , Χρ. Σπίρτζης. Αλλά τελείωσαν οι μέρες κυριαρχίας του ΤΕΕ. Στην Ευρώπη δεν περνάνε οι συντεχνίες! Η εποχή του Βυζαντίου έχει τελειώσει , εδώ και πολλά χρόνια !
Χρήστος ο μηχανικός
07/04/2011 12:44
Ντροπή. Αντί για την αναβάθμιση των επιπέδων ποιότητας, δημιουργούν το κλίμα για την περαιτέρω υποβάθμιση, βοηθώντας να βυθιστεί μια ώρα νωρίτερα το σύνολο της χώρας. Χωρίς την ύπαρξη πραγματικών Μηχανικών και μια πραγματικά επαγγελματική αρχής αληθινών Μηχανικών (ΤΕΕ), πώς θα βελτιωθεί η ποιότητα; Κοιτάξτε το χάος και τή ακριβή κακή ποιότητα γύρω σας. Ντροπή και πάλι!
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.ΜΠ. msc
07/04/2011 12:19
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ .Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ .Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ,ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ (ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Κ.Τ.Λ) ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Ή ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ .ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ,ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ,Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΒΛΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ .ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ,ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ.
Μπλάθρας Κωνσταντίνος
07/04/2011 11:40
Συμπληρωματική ερώτηση (δεν γράφτηκε λόγω λάθους). Σχετικά με τις παραπάνω προτάσεις. Ποιος θα ΤΟΛΜΗΣΗ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ;
Μπλάθρας Κωνσταντίνος
07/04/2011 11:38
Αντ'' όλων αυτών προτείνω : 1) Απονομή διπλώματος Μηχανικού αμέσως μετά το Λύκειο, με μία απλή αίτηση. 2) Δημιουργία Σώματος Πιστοποίησης , από Καθηγητές (Πολυτεχνείου θα έλεγα) με τουλάχιστον διεθνή διαπιστευμένη Ακαδημαϊκή παρουσία, δημοσιεύσεις κ.λ.π. Όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να δίνει εξετάσεις στο Σώμα Πιστοποίησης, και μετά την επιτυχία του θα λαμβάνει άδεια για τον συγκεκριμμένο μόνο τομέα, περιορισμένου χρόνου. (π.χ. πενταετία). 3) Δημιουργία Σώματος Πιστοποίησης Σχολών, όπου θα κατατίθενται τα πιστιποιητικά διδακτορικών- δημοσιεύσεις και επιστημονικό έργων διδασκόντων- διδασκομένων, ανά διετία. Αναλογία διδασκόντων-διδασκομένων ανά έτος και ποσοστό επιτυχίας σε εξετάσεις τομέα. 3.1) Τα θέματα των εξετάσεων Τομέα , θα καθορίζονται απο επιτροπή
ΤΕΕ μόνο στην ελλάδα
07/04/2011 10:46
Η Λύση είναι να καταργηθεί το ΤΕΕ, ωστέ να σπάσουν οι "κλίκες" και και να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας.
Γιώργος Κ.
07/04/2011 10:32
Εφόσον υπάρχει η διάκριση που προτείνεται με τις 3 κατηγορίες, το ΤΕΕ δεν έχει κανένα δίκιο να διαμαρτύρεται. Το ΤΕΕ μάλλον δεν έχει καταλάβει την αποστολή του και εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν μια ερμητικά κλειστή συντεχνία. Το ΤΕΕ είναι Δημόσιο Νομικό Πρόσωπο και θα ακολουθεί αυτό που η πολιτική ηγεσία αποφασίζει. Κανένας πτυχιούχος μηχανικός δεν θίγεται από την προτεινόμενη αλλαγή. Απλώς το ΤΕΕ είχε μάθει σε κλειστές διαδικασίες και να προασπίζει τα στενα συντεχνιακά συμφέροντα μερικών εποαγγελμάτων (η επιστήμη έρχεται σε δέυτερη μοίρα). Το ΤΕΕ δεν είναι επιστημονικός Σύλλογος, όπως ο Ιατρικός ή ο Δικηγορικός Σύλλογος, αλλά Επιμελητήριο. Συνεπώς ας κοιτάξουν να παίξουν το ρόλο τους, αλλιώς ας παραιτηθούν.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΤΕΙ
07/04/2011 09:54
Υ.Γ
Κάποια στιγμή ο κ. Σπιρτζής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του κλάδου του και για την κατάντια της χώρας.
α) Οι υπερτιμολογήσεις των έργων από μηχανικούς έγιναν, που είναι ταυτόχρονα και επιχειρηματίες.
β) Για το ότι δεν έχουμε σιδηρόδρομο στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.
γ) Για το ότι δεν έχουμε αυτοκινητόδρομο μεταξύ Αθήνας-Θεσ/κης δική τους ευθύνη.
δ) Για το ότι έχουν κλείσει τα περισσότερα εργοστάσια στην Ελλάδα έχουν και αυτοί μερίδιο.
ε) Για να μην πούμε για την έλλειψη ρυμοτομικών σχεδίων, διαφθορά στις πολεοδομίες (αυτοί τις ελέγχουν), τσιμεντοποίηση κλπ.
Ο Μπομπ ο Μάστορας ίσως θα έφτιαχνε καλύτερα και σίγουρα γρηγορότερα τα Τέμπη.
ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ
07/04/2011 09:45
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΠΟΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΤΕΙ
07/04/2011 09:35
Έχουν πετύχει το ακατόρθωτο αυτοί του ΤΕΕ. Αναγνωρίζονται στην Ελλάδα τα πτυχεία τετραετούς φοίτησης από την ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης Βουλγαρίας) και όχι των ελληνικών ΑΤΕΙ. Ένα κόλλημα από παλιά.
Όσο για τις γνώσεις? Ένας που τελειώνει ηλεκτρολόγος στο πολυτεχνείο, σε 5 χρόνια, αποκτά δικαιώματα για ηλεκτρολογία, ηλεκτρονικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επιπλέον έχει και δικαιώματα μηχανολόγου. Η ποιότητα των γνώσεων του στο σύνολο αυτών των αδειών εννοείται ότι θα είναι απαράδεκτη. Στο ΤΕΙ με 4 χρόνια σπουδών, παίρνει κανείς άδεια ηλεκτρολογίας μόνο, πολύ υποδεέστερη από του Πολυτεχνείου. Ο βασικός λόγος είναι ότι το ΤΕΕ είναι ταυτόχρονα "κλαμπ" και σύμβουλος του κράτους.
Μηχανικος ΤΕΙ
07/04/2011 09:26
Ρε παιδια ας ηρεμήσουμε λίγο!!!!! εχω τελειώσει ΤΕΙ 4 ετούς φοίτησης όπως αναφερεται ειχά το ίδιο πλήθος μαθημάτων με αποφοιτο ΑΕΙ εχω εμπειρια σε εργοταξια (αν και γυναίκα) , εχω κάνει μεταπτυχιακο σε ΑΕΙ (κ το τελείωσα στην ώρα μου) με συμφοιτητές αποφοιτούς ΑΕΙ και μου απαγορέυετε κύριοι το ΤΕΕ να έχω πλήρη δικαιώματα γιατι όταν δώσατε πανελληνιές μπήκατε με μεγαλύτερο Βαθμό??? Κ να μην ξεχνόμαστε Εμεις του ΤΕΙ όπως μας αναφέρετε έχουμε και 6 μηνη πρακτική που σημαίνει ότι αν κάποιος τελειώνει στην ώρα του κάνει περίπου 4,5 χρόνια σπούδών! Αν ήμουν στην Αγγλία μπόρει με τα χρόνια εμπειρίας μου και το μεταπτυχιακό μου να λάμβανα θέση απόφοιτου ΑΕΙ! ΕΕΕΕΕ ρε ξύλο που σας χρειάζεται εσας του ΤΕΕ!!!!!!! Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!!!!!!
Βασιλειου Π
07/04/2011 09:12
Η απόλυτη ισοπέδωση. Ο- Η απόφοιτος του Πολυτεχνείου της Αθήνας τησ θεσσαλονικης κ λ π της Ζυρίχης του Harvard του MIT στην ιδια γραμμή με τον απόφοιτο ΕΑΠ που μπήκε ...με κλήρωση και εφτιαξε εργασίεσ στα φροντιστήρια ...τον ΚΑΤΕΕ (που έγινε σε μια νύχτα ΤΕΙ ) ,τον ΙΕΚ (έλεος). Το μεταπτυχιακό του Πολυτεχνείου της Αθήνας τησ θεσσαλονικης κ λ π της Ζυρίχης του Harvard του MIT μοριοδοτείται με 160 μορια όπωσ και του ΕΑΠ..... Το πτυχίο ΠΕ βαθμολογειται το ιδιο με το ΤΕΙ. και μη μου πειτε οτι ειναι αδικο να μην ειναι ολοι ιδιοι με το επιχειρημα οτι οι λεφταδεσ πηγαν στο ΜΙΤ ..ενώ οι αλλοι δεν ειχαν λεφτα για φρντιστηρια να μπουν στο πολυτεχνειο.... ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.... ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΖΗΤΩ Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΎΝΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕΡΒΙΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΦΥΤΕΥΑΝ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΥΤΕΨΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΛΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΤΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ (μετα απο 6 μηνεσ για μεγαλυτερο μισθο) ΕΜΠΡΟΣ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ .
νικ δε γκρικ
07/04/2011 08:56
Βρε ειναι ο Μπομπ ο σφουγκαρακις βρε χουχουνια
geolimn
07/04/2011 08:38
Η γνωστή κλίκα του ΤΕΕ....Ξέρετε πολλές νοσοκόμες με διδακτορικά-μεταπτυχιακά από Ιατρικές σχολές???
Κι όμως πολλοί κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους πολυτεχνικών σχολών με βασικές σπουδές τετραετούς φήτησης....Ας πάψουμε επιτέλους να θεωρούμε άξιες λόγου μόνο τις βασικές σπουδές και ας λάβουμε υπόψη το σύνολο των σπουδών-γνώσεων και εμπειρίας...
Σημειώνω ως παράδειγμα οτι απόφοιτοι της Σχολής Μηχανικών Αεροπορίας με τεράστια εμπειρία στο χώρο της συντήρησης αεροσκαφών και με μεταπτυχιακά/διαδακτορικά από πολυτεχνικές σχολές εσωτερικού/εξωτερικού δεν γίνονται δεκτοί με το πρόσχημα του τετραετούς κύκλου βασικών σπουδών...χαχα!
cs
07/04/2011 08:20
Οχι και ο Μπομπο ο μαστορας...Οι μηχανικοι των ΤΕΙ βρισκουν πιο ευκολα δουλεια στην αγορα εργασιας....Δε σημαινει οτι επειδη καποιος αποφοιτησε απο ενα Πολυτεχνειο,πως ειναι και σε θεση να αναλαβει σημαντικα project,γιατι δεν εχει την πρακτικη εμπειρια....Απειροι αποφοιτοι του Πολυτεχνειου,διχως εμπειρια,βαζουν κατοπιν αμοιβης την υπογραφη τους σε εργα,και διχως να εχουν πατησει στο εργο.......!........Ειμαι πεπεισμενη πως οι αντιδρασεις απο το ΤΕΕ υπαρχουν,για να διατηρησουν οι αποφοιτοι την αμοιβη για την υπογραφη τους...!...Και οι μηχανικοι μια συντεχνια ειναι,που με καθε τροπο προσπαθει να κρατησει με νυχια και με δοντια τα κεκτημενα της,ενω η αγορα εργασιας προσταζει αλλα........!