ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ

Αλλαγές και στα δρομολόγια του ΟΣΕ στην βόρεια Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2011 11:36 |

Αναστέλλονται επ’ αόριστον τα δρομολόγια όλων των διεθνών αμαξοστοιχιών ενώ, παράλληλα, επέρχονται μεγάλες τροποποιήσεις στα δρομολόγια του ΟΣΕ κυρίως στην βόρεια Ελλάδα.

Επιπλέον, αλλαγές σημειώνονται και στα δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Λιοσίων - Κιάτο.

Ειδικότερα:

- Στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Έδεσσα καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων, επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και αντίστροφα.

Επίσης δρομολογούνται δύο ζεύγη εκδρομικών αμαξοστοιχιών μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Άρνισσας και αντίστροφα, τα οποία, σε συνδυασμό με λεωφορεία στο σταθμό της Άρνισσας, θα εξυπηρετούν εκδρομείς προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.

- Στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη - Δίκαια καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και από την ίδια ώρα και ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων.

Το νέο πλέγμα δρομολογίων αποτελείται από δύο ζεύγη:

- Το IC 90/91 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 07:24 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο 604 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) και από Δίκαια ώρα 16:26 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο IC75 από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα).

- Το 610/611 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 15:48 και από Δίκαια ώρα 05:19.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου παραμένουν ως έχουν, με μόνη διαφοροποίηση την 8λεπτη αύξηση, για τεχνικούς λόγους, του χρόνου διαδρομής τους στο τμήμα γραμμής Λιοσίων - Κιάτου.

Κατόπιν τούτου διαφοροποιούνται οι αναχωρήσεις και αφίξεις στους σταθμούς μεταξύ Θριασίου/Ασπρόπυργου - Κιάτου και προς τις δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα από Άνω Λιόσια για Κιάτο, το τρένο θα αναχωρεί κάθε ΧΧ:22 ενώ από Κιάτο η αναχώρηση θα γίνεται κάθε ΧΧ:40.