Λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο βίας που σημειώθηκε στο Θέατρο Τέχνης με αφορμή την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δεσμεύτηκε να καλυφθεί από το υπουργείο το ποσό των ζημιών που υπέστη το θέατρο.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί με τον διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο δεσμεύτηκε να καλυφθεί όλο το ποσό των ζημιών και φέρεται να είπε πως «το θέατρο δεν είναι γήπεδο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος θα παρακολουθήσει την παράσταση αμέσως μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Ισραήλ, ενώ την αποψινή παράσταση θα παρακολουθήσει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ, εξαγριωμένοι χούλιγκαν επιτέθηκαν με μολότοφ στο Θέατρο Τέχνης, προκαλώντας τη ματαίωση της πρεμιέρας του έργου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 25 οπαδοί του Ολυμπιακού, που έφεραν τσεκούρια, βόμβες μολότοφ αλλά και όπλα, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν μολότοφ ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Τεχνικοί και υπάλληλοι του θεάτρου που προσπάθησαν να τους απωθήσουν, τραυματίστηκαν και η πρεμιέρα διεκόπη για να συνεχιστεί λίγη ώρα αργότερα. Η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αργύρης Μπακιρτζής είχε συγκεντρώσει πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος τρομοκρατήθηκε από την πρωτοφανή επίθεση αλλά επανήλθε στο θέατρο για να παρακολουθήσει την κωμωδία του Σταύρου Τσιώλη.