Τι δηµοκρατία έχουµε;

Καθηγητές πανεπιστηµίου, συγγραφείς και δηµοσιογράφοι δίνουν απαντήσεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2011 07:00 |
 Τι δηµοκρατία έχουµε;
Μετανάστης στην είσοδο του νεοκλασικού κτιρίου στη συµβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου

Μετά την «κρίση της Νοµικής», τον ρόλο που έπαιξαν οι πρυτανικές αρχές και οι καθηγητές, τα κόµµατα, οι µηχανισµοί διαφύλαξης της τάξης, η σιωπηρή πλειοψηφία, οι πολιτικές µειονότητες και τα ΜΜΕ, το ερώτηµα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο:

Κάθε προσπάθεια ένταξης, διαλόγου περί ρατσισµού, ανθρωπισµού, νοµοθεσίας και πρακτικής αντιµετώπισης έχει ακυρωθεί από τις ακρότητες.

∆ικαίωµα να καίµε ανθρώπους
ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ

Πριν από πολλά χρόνια οΧάρρυ Κλυνν είχε πει πως η δηµοκρατία σε αυτή τη χώρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και µοναδικό. Ενα είδος φολκλόρ. Γι’ αυτό και την ξεχωρίζουµε από τις υπόλοιπες αποκαλώντας την Ελληνική ∆ηµοκρατία. Πράγµατι, η έννοια δηµοκρατία στην Ελλάδα µεταφράζεται στη φράση «κάνουµε ό,τι γουστάρουµε, δεν δίνουµε λογαριασµό σε κανέναν και όποιος µας εµποδίσει είναι φασίστας».

Κατ’ αρχάς έχουµε δικαίωµα να λέµε ό,τι θέλουµε. Να αποκαλούµε δηµοσίως κάποιον προδότη, κλέφτη, παιδεραστή. Επίσης, µπορούµε, αν γουστάρουµε, και να τον στοχοποιούµε. Να γράφουµε το όνοµά του σε αφίσες στο κέντρο της πρωτεύουσας ή να αναρτούµε τη µάπα του στο Ιντερνετ ή σε εφηµερίδες λέγοντας: «Αυτός είναι. Βρείτε τον». Εχουµε δικαίωµα να ψηφίζουµε και να βάζουµε σε δηµοτικά συµβούλια (και αύριο και στη Βουλή) άτοµα που χαιρετούν ναζιστικά. Εχουµε δικαίωµα να δέρνουµε ή ακόµη και να καίµε ανθρώπους ζωντανούς. Γιατί είµαστε ο λαός. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός… Συγγραφέας
Συµβιβασµός
ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΤΖΗΜΠΙΡΟΥ

Ισως µπορούµε να γίνουµε λίγο πιο αισιόδοξοι. Η µίνι κρίση της Νοµικής φαίνεται ότι διευθετείται χωρίς ανεπανόρθωτα δράµατα, µε µεθόδους παράλληλες µε αυτές που ελπίζουµε ότι θα οδηγήσουν στο ξεπέρασµα και της µείζονος οικονοµικής και κοινωνικής κρίσης.Η συνταγή είναι απλή: ψυχραιµία, όχι βιασύνη, µεθοδικές κινήσεις, ήπια επιµονή στις αρχές. Τα πάθη, οι κορόνες, οι συναισθηµατικές φορτίσεις, ο γρήγορος ενθουσιασµός και η εύκολη απογοήτευση διογκώνουν τη δηµαγωγία, τρέφουν τα άκρα, οδηγούν σε πολλαπλή κοινωνική υποβάθµιση. Η µετριοπάθεια αποτελεί βάση της δηµοκρατίας. ∆ηµιουργεί το απαραίτητο γόνιµο κλίµα για την πεµπτουσία των δηµοκρατικών λειτουργιών, τον συµβιβασµό µεταξύ αντίθετων τάσεων.

Καθηγητής ΕΜΠ
Οργάνωση και κανόνες
ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το µεταναστευτικό είναι ένα µεγάλο πρόβληµα που δυστυχώςδεν επιδέχεται εύκολες λύσεις. Η Πολιτεία κρυβόταν γιαχρόνια πίσω από το δάκτυλό της περιµένονταςίσως να λυθεί από µόνο του. Καθυστέρησε πολύ να αντιδράσει µε τρόπο συνεκτικό. Η αδυναµία του κράτους είναι τεράστια και οι πολιτικοί µας αρχίζουν συνήθως να αντιµετωπίζουν τα προβλήµατα όταν είναι ήδη πολύ αργά. Τώρα ήρθαν και οι άλλοι που προσπαθούν να εκβιάσουν λύσεις (;) δηµαγωγώντας, παραβιάζοντας για µια ακόµη φορά το χιλιοταλαιπωρηµένο και κακώς νοούµενο πανεπιστηµιακό άσυλο. Η δηµοκρατία για να λειτουργήσει χρειάζεται οργανωµένο κράτος, κανόνες και υπεύθυνους πολίτες. Τα έχουµε όλα αυτά; ∆ιερωτώµαι.

Καθηγητής στη Νοµική, πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ
∆ιεκδικώντας τα αυτονόητα
ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εχουµε µια δηµοκρατία µε υψηλό τυπικό επίπεδο ενασχόλησης µε τα δικαιώµατα (συνταγµατικές και νοµοθετικές προβλέψεις πλήρεις και συχνά «προχωρηµένες) αλλά χαµηλή πραγµατική προστασία (οι διατάξεις µένουν ανεφάρµοστες από τις δηµόσιες Αρχές ή/και δεν αξιοποιούνται µε αντίστοιχα «προχωρηµέ νο»τρόπο απότη ∆ικαιοσύνη). Τρανότερη απόδειξη οι πολύ συχνές καταδίκες της χώρας µας από τα διεθνή δικαστήρια.

Εχουµε µια δηµοκρατία που, πάλι στα χαρτιά, προνοεί γιατις µειονότητες και τους παρέχει ασφαλιστικές δικλίδες, ευνοϊκές εξαιρέσεις και δικαιώµατα, µόνο που όλα αυτά, στηνπράξη, υπόκεινται στην ασφυκτική καχυποψία του κράτους, του πολιτικού συστήµατος και της κοινωνίας. Χαρακτηριστικά παραδείγµατα η κυριαρχία µιας εντελώς πλειοψηφικής εκδοχής του κοινοβουλευτισµού και η πολύ περιορισµένη κοινωνική ένταξη των µεταναστών.

Εχουµεµια δηµοκρατία στην οποία κυριαρχεί ησύγχυση µεταξύ «δηµόσιου» και «ιδιωτικού», «νόµιµου» και «ηθικού», µε αποτέλεσµα η ηθικολογία να παίρνει τη θέση του κράτουςδικαίου και να το αποδυναµώνει. Κρίσιµα πεδία εδώ η διαιώνιση της διαφθοράς, η αποτυχία κάθε είδους «αυτο-κάθαρσης», η ανυπαρξία πολιτικής διαλεύκανσης σκανδαλωδών υποθέσεων.

Εχουµεµια δηµοκρατία στην οποία τα κόµµατα και οι οµάδες συµφερόντων έχουν αντιστρόφως ανάλογη δύναµη από την πραγµατική επιρροή τους, ενώ η «κοινωνία των πολιτών» παραµένει ασθενής, γιατί είναι υποταγµένη στη λογική της εξουσίας. ∆εν χρειάζεται να ψάξουµε µακρύτερα από τη διαρκή αναβολή των «αυτονόητων» µεταρρυθµίσεων και την «ανακούφιση» της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ όταν αυτές επιβλήθηκανβίαια και έξωθεν.

Συνταγµατολόγος, πρώην ευρωβουλευτής
Νοσταλγοί της χούντας
ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ∆ΑΜΙΑΝΙ∆Η

Τι ακριβώς συνέβη αυτές τις τρεις µέρες, πώς επέδρασε στην ψυχοσύνθεση µας; Πέρασα άσχηµα την τελευταία νύχτα, ανοίγονταςκάθε τόσο ραδιόφωνο να µάθωτι έγινε, κατάφεραν τελικά να βγάλουναναίµακτα τους µετανάστες από τη Νοµική ή κάνανε τηΣόλωνος πεδίο µάχης, να ζήσουµε Τύνιδα και Κάιρο; Είχε γίνει πυροσβεστική πολιτική παρέµβαση, αλλά µε τόσους θερµόαιµους, αποφασισµένους, τόσους απελπισµένους επιπλέον και άλλους οπλισµένους, θα κατάφερναν ώς το τέλος να µη σκοτωθούν;

Την αυγή µετις καλές ειδήσεις, σε παραίσθηση αϋπνίας, ένιωσασα να ήµουν η µάνα µου περιµένοντας να µάθω αν βγήκαν από το Πολυτεχνείο επί χούντας. Επιδίωξη όσων είχαν την ιδέα του εγκλεισµού δεν ήταν να ζήσουν Κάιρο και Τύνιδα. Ηθελαν να ζήσουν χούντα. Ασυνείδητα, επειδή τότε ήταν εποχή µεγάλων συγκρούσεων, φάση αγώνων. Ετσι νοµίζουν.

Το άσυλο επί χούντας είχε νόηµα. Η καταπίεση δεν ήταν οµοιόµορφη, υπήρχαν περιοχές πιο χαλαρές.Εξάλλου, οι εξεγέρσεις έγιναν όταν δοκίµαζε η χούντα να δώσει ελευθερίες. Το άσυλο τότε προστάτευε ζωέςκαι σωµατικές ακεραιότητες. Το να καταλυθεί, όπως καταλύθηκε το 1973, είχε κόστος και για τη χούντα όπως αποδείχτηκε. Αυτή τη φορά χούντα θαήµασταν οι έλληνες πολίτες που θα επιτρέπαµε να γίνει ντου στηΝοµική. Κοντέψαµε. Μας γλίτωσε η ψυχραιµία ορισµένων ανθρώπων. ∆εν ξέρω ποιοι είναι. Τους βγάζω το καπέλο.∆εν άφησαν να γίνει η ηρωική έξοδος, ούτε τίποτε άλλο ηρωικό.

Τα «παιδιά» µπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται, έφτασαν πολύ κοντά στον στόχο. Πώς να διεκδικήσουν τώρα άσυλο οι Αφγανοίµε τα ραµµένα στόµατα, πώς να ξαναβρούµε την καθηµερινότητα της αλληλεγγύης; Πώς να κουβεντιάσουµε για τις νοµιµοποιήσεις, τον Αγιο Παντελεήµονα, την ξενοφοβία, τη µισαλλοδοξία; Κάθε προσπάθεια ένταξης, διαλόγου περί ρατσισµού, ανθρωπισµού, νοµοθεσίας και πρακτικής αντιµετώπισηςέχει ακυρωθεί από τις ακρότητες.

Σχολιογράφος στα «ΝΕΑ»
Καθήκον και ευθύνη
ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΚΙΝΤΗ

Ηδηµοκρατία συγκροτεί θεσµούς µε συγκεκριµένο χαρακτήρα και αρµοδιότητες που υποβάλλουν συγκεκριµένα καθήκοντα και ευθύνες. Στη χώρα µας, παρότι υποτίθεται αναγνωρίζουµε τις παθογένειες της µεταπολίτευσης, εξακολουθούµε να παραδίδουµε τους θεσµούς στην ασυδοσία προσώπων και οµάδων που τους µεταχειρίζονται µε κυνική αδιαφορία για τον µόχθο που απαιτήθηκε για να δηµιουργηθούν καινα λειτουργήσουν. Ετσι, αυτόκλητοι εκπρόσωποι και διαµεσολαβητές αναλαµβάνουν ρόλους που οι ίδιοι σχεδίασανσ’ ένα έργο καρικατούρα καιπεριφέρονται, ως θίασος µπουλουκιού, από τα άθλια καταλύµατα που επιφυλάσσει η ελληνική κοινωνία στους µετανάστες, στα σαλόνιαπολυτελών ανακαινισµένων νεοκλασικών µπροστά σε ένα κοινό – τους πολίτες και τους µετανάστες όχι µόνο της Νοµικής αλλά όλης της επικράτειας – που παρακολουθεί εµβρόντητο και παραγκωνισµένο στο περιθώριο της δηµόσιας ζωής.

Οι µετανάστες τηςΝοµικής ορθώς διεκδίκησαν την προβολή που φέρνει µια θεαµατική ενέργεια για να φέρουν στο προσκήνιο τα προβλήµατά τους που πολλαπλασιάζονται από µια στρουθοκαµηλική και άτσαλη πολιτική του ελληνικού κράτους για το µεταναστευτικό. Οµως, οι υπεύθυνοι στην κυβέρνηση, στη δικαιοσύνη, στα κόµµατα, στις πρυτανικές αρχές, γιατί δεν κάνουν εγκαίρως ο καθένας, στον τοµέα του, το καθήκον του; Γιατί αποποιούνται τις ευθύνες που απορρέουν από τον ρόλο τους και κρύβονται πίσω από τις ευθύνες άλλων;

Καθηγήτρια, Πανεπιστήµιο Αθηνών
Ασκηση υποκριτικής
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟ∆ΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εκ πρώτης όψεως η σκηνή της δηµοκρατίας µας παραπέµπει σε τραγική σκηνή. Το δράµα που ξεκίνησε το 1974, κορυφώθηκε στις δεκαετίες ογδόντα και ενενήντα, καταρρέει τώρα συµπαρασύροντας τους συντελεστές του.

Υπάρχουν όµως ορισµένες βασικέςδιαφορές. Οι πρωταγωνιστές, οι δυόµισι πολιτικές δυναστείες, δεν δείχνουν να αντιλαµβάνονται ότι η µοίρατους έχει συντελεσθεί. Οι από µηχανής θεοί αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και ο χορός, εµείς δηλαδή, παρακολουθούµε άφωνοι – γιατί και οι κραυγές µας την αφωνία µας δηλώνουν – τις πέτρες που γκρεµίζονται στα κεφάλια µας. Το έργο είναι κακοπαιγµένο και ο δραµατουργός ατάλαντος.

Επειδή όµως η τραγωδία ενέχει και κάποιου είδους µεγαλείο αυτό που ζούµε θυµίζει περισσότερο την ιθυφαλλική µικρότητα της κωµωδίας. ∆ιάφοραανθρωπάκια συγκρούονται επί σκηνής προσπαθώντας να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι το µέγεθός τους δεν είναι τόσο µικρό όσο φαίνεται. Γκρεµίζονται στην πρώτηλακκούβα και, δόξα τωΘεώ, από λακκούβες άλλο τίποτε. Κι εµείς γελάµε για να µην κλάψουµε.

Συµπέρασµα: η δηµοκρατία, όπως κάθε ανθρώπινη δραµατουργία, για να σταθεί στα πόδια της απαιτεί κάποια κεντρική ιδέα. Αλλοι τη λένε πολιτικό όραµα, άλλοι απλώς αυτοσυνειδησία. Αλλιώς δεν είναι τίποτε άλλο από άσκηση υποκριτικής που δοκιµάζει τα νεύρα και καταπονεί τη φαιά ουσία.

Συγγραφέας, πρόεδρος ΕΚΕΒΙ
Ξεκάθαρους ρόλους
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΟ∆ΙΝΟΥ

Ουδείς γνωρίζει πια αν µπορεί να ονοµαστεί δηµοκρατία η γενικευµένη οχλαγωγία των καναλιών. Οι ατέρµονες αερολογίες που ενδύονται τον µανδύα των δελτίων ειδήσεων. Η υποκατάσταση της όποιας ∆ικαιοσύνης από εισαγγελείς τηλεοπτικούς αστέρες. Η ενοχοποίηση των πάντων, περιλαµβανοµένων ολόκληρων κοινωνικών οµάδων.

Κυρίως όµως, ουδείς µπορεί να ονοµάσει δηµοκρατία την αιφνίδια ανακάλυψη/ενοχοποίηση του Αλλου. Βασίσαµε την πρόσφατη αναπτυξιακή µας φούσκα στο φθηνό ξένο εργατικό δυναµικό. Αποποιηθήκαµε την όποια χειρωνακτική εργασία υπέρ µιας επίφασηςεσαεί µόρφωσης.Τώρα αποστρέφουµετους οφθαλµούς εγκαθιδρύοντας ως ισότιµο συνοµιλητή το αυγό του φιδιού. Κι όλα τούτα υπό το βλέµµα µιας κυβέρνησης που παρακολουθεί µε ενδιαφέρον τα τεκταινόµενα, πανεπιστηµιακών αρχών που νίπτουν τας χείρας τους, πολιτικών που περί άλλα τυρβάζουν.

Η δηµοκρατία απαιτεί µεταξύ άλλων ξεκάθαρους ρόλους. Φοβάµαι πως κανείς πια δεν παίζει τον ρόλο που προγραµµατικά έχει διεκδικήσει. Ισως το τιµιότερο θα ήταν να πούµε στους µετανάστες ότι κάποιο λάθος έκαναν πιστεύοντας ότι έχουν οριστικά διαφύγει από τον Σαντάµ ή τους Ταλιµπάν. Στις χώρες τους, τουλάχιστον η δηµοκρατία δεν είναι κληρονοµική. Περιβαλλοντολόγος - συγγραφέας
Συµβόλαιο υποκρισίας
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΚΑΡΗ

Το πρόβληµα δεν είναι ποια δηµοκρατία έχουµε. Σ’ αυτό το ερώτηµα, η απάντηση είναι απλή και εύκολη. Εχουµε ένα από τα θεσµικά πιο κατοχυρωµένα δηµοκρατικά καθεστώτα της Ευρώπης. Το πρόβληµα είναι ότι έχουµε µετατρέψει το κοινωνικό συµβόλαιο σ’ αυτή τη χώρα σε ένα συµβόλαιο υποκρισίας.

Υποκριθήκαµε για χρόνια τη – δανεική – ευηµερία. Τώρα που αυτό το παραµύθι µας τελείωσε, υποκρινόµαστε τη ∆ικαιοσύνη µε Εξεταστικές Επιτροπές για εγκλήµατα που παραγράφηκαν. Από τη µεταπολίτευση ώς τώρα υποκρινόµαστε ότι υπερασπιζόµαστε ένα πανεπιστηµιακό άσυλο, που δεν έχει όµοιό του σε καµιά χώρα, και το οποίο χρησιµεύει εν πολλοίς ως πεδίο για παντός είδους ανίερες συναλλαγές. Υποκρινόµαστε ότι κάνουµε αντίσταση µε το να µην τηρούµε τους νόµους, επειδή έτσι µας βολεύει.

Υποκρινόµαστε ότι κοπτόµαστε για τους µετανάστες, όταν η χώρα µετατρέπεται σε ξέφραγο αµπέλι. Και υποκρινόµαστε ότι θα τη θωρακίσουµε µε ένα φύλλο συκής µήκους δωδεκάµισι χιλιοµέτρων.

Ας µην αναρωτιόµαστε, λοιπόν, για το είδος δηµοκρατίας που έχουµε. Ας αναρωτηθούµε καλύτερα, αν µας συµφέρει όλους εµάς, το πολιτικό σύστηµα, τους φορείς και τους απλούς πολίτες, να υποσκάπτουµε τα θεµέλια της θεσµικής δηµοκρατίας, για να τη µετατρέψουµε σε ζούγκλα.

Συγγραφέας

55
Σταθης
31/01/2011 21:13
Μιά δημοκρατια όπου η παρανομία ανταμοίβεται. Σέ καθε φανάρι καί ένας παράνομος χωρίς να υπάρχει κράτος. Δεν μιλάμε πλεον γιά τούς αλβανούς αδελφούς μας. Ριζώσανε αυτοί; Ο Μαροκινός προκλητικός καί θρασύς ''εκπροσωπος'' τών εισβολέων στή Νομικη δήλωσε μέ τό γνωστό βλακώδες υφος πρός τήν αστυνομια ""ΑΝ ΘΑ ΕΛΘΕΤΕ, ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΑΣ."" !!! Αυτα είπε ό μέγας ηγέτης πόυ ''απαιτεί '' λέει νομιμοποίησει όλων τών αποβλητων ΄που μαζευτήκανε σ αυτή τη χωματερή ανθρώπων.

Και η καλή μας δημοκρατία τούς μετέφερε αντί στό ΧΙΛΤΟΝ σέ μεγαλοπρεπές κτήριο αντί νά τούς μαζέψει και δρόμο. Συνεπώς, σ αυτή τή δημοκρατία κάνεις ότι θέλεις, προκαλείς, απαιτείες, επιβάλλεις, επιδοτείσαι καί το κράτος σε χαιδεύει ΑΡΚΕΙ ΝΆ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ.

ΥΓ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;
ksypnate
31/01/2011 17:28
EXETE DHMOKRATIA TOY KWLOU.
γιωργος Καπα
31/01/2011 08:37
Δημοκρατία Νέου Τύπου

Είμαστε η μόνη Δημοκρατική χώρα στον κόσμο η οποία εδώ και δεκαετίες κυβερνείται από τρεις οικογένειες των οποίων οι σημερινοί απόγονοι (βλ Μπακογιάννη) είναι και οι πιο πιθανοί αυριανοί ηγέτες της. Είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου που εδώ και δεκαετίες ΚΑΤΑ-δυναστεύεται από στρατιές δημοσίων υπαλλήλων το προσφιλές χόμπι των οποίων είναι η αγενέστατη και υπεροπτική συμπεριφορά απέναντι στο μέσο πολίτη με στόχο τον απόλυτο εξευτελισμό του και καταρράκωση του ηθικού του. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου η βλακεία, ατιμωρησία, αμάθεια, αραχτή, τσαπατσουλιά και αναξιοκρατία επιβραβεύονται καθημερινά. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με τόσο άθλιες υποδομές και οδικό δίκτυο. Είναι πράγματι ασύλληπτο το φαγοπότι των πολιτικών-αρπακτικών, νυν και τέως, που έχουν κατασπαράξει τη σάρκα του έλληνα, στραγγίζοντας το αίμα σταγόνα - σταγόνα απειλώντας πλέον να του ρουφίξουν και το μεδούλι. Και όμως παρόλα αυτά, οι πολίτες αυτής της χώρας αδυνατούν να παραμερίσουν τον φανατισμένο κομματισμό, τις ξεφτισμένες ιδεολογικές τους προτιμήσεις, τον ασύδοτο εγωισμό τους και την σχιζοφρενή φαντασιοπληξία τους πως, δήθεν, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, προκειμένου φιλότιμα και ταπεινά να παράγουν, να συμμετάσχουν, να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν, να συνεισφέρουν και να αντισταθούν.

Είναι πια καιρός να παροπλιστούν οι δεινόσαυροι έλληνες πολιτικοί και να αντικατασταθούν από νέους, ικανούς, έξυπνους και εργατικούς ανθρώπους με φιλότιμο, παιδεία και ηθικές αρχές. Είναι καιρός να καταργηθούν ΟΛΑ τα κόμματα της σημερινής βουλής και να παραιτηθούν όλοι οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές που καταδυναστεύουν τον απλό εργαζόμενο κατακρεουργώντας και τα τελευταία ψήγματα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας προστάζοντας τους να έρθουν σε σύγκρουση με την κοινή λογική, ενώ εκείνοι απολαμβάνουν τις πολυτελείς δερμάτινες πολυθρόνες τους σε υπερπολυτελή ιδιόκτητα γραφεία προετοιμάζοντας προσεχτικά το επόμενο βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά σε ένα υπουργικό πόστο.

Είναι καιρός να πάψουν να υφίστανται οι πολιτικές νεολαίες που απαξιώνουν την ανώτατη εκπαίδευση προς χάριν ολίγων τραμπούκων που λυμαίνονται τις αίθουσες διδασκαλίας απομυζώντας ψηφοθηρικά οφέλη που θα τους καταστήσουν αυριανούς εφιάλτες των ονείρων των συμφοιτητών τους.

Είναι καιρός να σταματήσει επιτέλους η εκκλησία να παριστάνει τον άπορο σωτήρα του Έθνους το οποίο μαρτυρικά υπομένει το ζυγό της αδιαμαρτύρητα και με το αζημίωτο εδώ και γενεές.

Είναι καιρός η μιντιακή ολιγαρχία να σταματήσει να αναπαράγει βαρύγδουπες και άνευ ουσίας δηλώσεις των λίγων εκλεκτών τους και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μακριά από τα συμφέροντα των υπεργολάβων-ιδιοκτητών.

Τέλος στην υποκρισία και στη διγλωσία. Τέλος στον φαρισαϊσμό και τον τραμπουκισμό του συνονθυλεύματος που έχει το θράσος να αυτοονομάζεται Ελληνικό Κυρίαρχο Κράτος. Τέλος σε όλους όσους το απαρτίζουν και αδυνατούν να το εκλάβουν ως ιερό καθήκον. Καθήκον απέναντι σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρες, έλληνες και μη, καθήκον απέναντι στην ιστορία αυτής της χώρας, καθήκον απέναντι στην σημερινή και στις μελλοντικές γενεές.

Απαξιώστε κάθε καθεστώς πληρώνοντας το με το ίδιο νόμισμα. Μην ξαναψηφίσετε ποτέ και κανέναν. Μην ξαναπατήσετε στην εκκλησία. Διαγραφείτε από τα συνδικάτα σας και κάθε μορφή πολιτικής ένταξης και εξάρτησης. Απαιτήστε αξιοκρατία και διαφάνεια, ΠΑΝΤΟΥ. Καταδώστε κάθε μορφή αδικίας και απαράδεκτης συμπεριφοράς σε κάθε επίπεδο. Απομονώστε τα λαμόγια. Διαμαρτυρηθείτε για κάθε παρατυπία που δεν συνάδει με ένα κράτος δικαίου.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια Δημοκρατία Νέου Τύπου στα θεμέλια της οποίας θα κτιστεί ένα κράτος δικαίου με αξιοκρατικά κριτήρια, σύγχρονους και αποτελεσματικούς νόμους, που σέβεται τον τίμιο πολίτη, απαξιώνει και τιμωρεί τους λαθρο-επιβήτορες. Ένα κράτος που προάγει την άμιλλα και τη συνεργασία για το κοινό όφελος, ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη παρέχοντάς του τη δυνατότητα για να ευημερήσει και όχι απλόχερα δίνοντας τις παροχές και τα επιδόματα για να αδιαφορήσει. Ένα κράτος που θα απαιτήσει από τον πολίτη να τηρεί τις υποχρεώσεις του και θα το επιτύχει.
Ενα θύμα της κρατικής Μαφίας
31/01/2011 08:33
Απο τα σπάργανα με ηθικό δολόφονο του Σωκράτη τη Δικαιοσύνη με Δημοκρατικό μανδύα καπέλωσε τη Δημοκρατία η οικονομική Μαφία
Ένα απο τα αμέτρητα Θύματα της Δικαιοσύνης
trancend
31/01/2011 05:56
Τη εγινε η ανθρωπια ελλας ελληνων χριστιανων
Βασίλης Κρητικάκης
31/01/2011 04:48
Τον Δεκέβριο, η νορβηγική επιθεώρηση Ny Tid της απέμεινε τον τίτλο της Νορβηγίδας της Χρονιάς. η ΚΎΒΕΡΝΗΣΗ αρνήθηκε να επέβει και να δώσει εντολή στις μεταναστευτικές αρχές ναάρουν την εντολή για την απέλασή της, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για όλους τους άλλους μετανάστες χωρίς χαρτιά που διώχνονται κάθε εβδομάδα από τη Νορβηγία..... ...διώχνονται κάθε εβδομάδα από τη Νορβηγία... διώχνονται ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τη Νορβηγία ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ καθε βδομάδα ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ. ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ. ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟ-ΧΝΩ-ΝΤΑΙ, οπως λέμε ΕΞΩ ΡΕ, απο την ΝΟΡΒΗΓΙΑ. ΕΞΩ! Εμεις ειμαστε οι εξυπνοι. Ασε τους κουτόφραγκους να τους διώχνουνε.
ΜΑΝΩΛΗΣ
31/01/2011 01:10
Δημοκρατία θα έχουμε στην Ελλάδα όταν τα μέσα ενημέρωσης όπως τώρα εσείς "ΤΑ ΝΕΑ", δίνετε το ΛΟΓΟ ΚΑΙ σε Έλληνες πολίτες οι γνώμες των οποίων ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Ελλήνων πολιτών. Αυτήν τη στιγμή, η πλειοψηφία ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, σέβεται τη ζωή και τον πόνο όλων των ανθρώπων σε όλη τη γη, αλλά λέει ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ άλλο. Στη Δημοκρατία, η άποψη και η θέληση της πλειοψηφίας οφείλουν να γίνονται σεβαστά και να υλοποιούνται. Είτε αρέσει στους λίγους, είτε όχι, πρέπει να εφαρμόζονται. Εσείς, "ΤΑ ΝΕΑ", είστε από τους λίγους μήπως...;
κωνσταντίνος
31/01/2011 01:07
http://www.facebook.com/note.php?note_id=150807938306998&id=176539572378987
A.M.
30/01/2011 22:44
Σοσιαλιστική χούντα έχουμε...
D.S.
30/01/2011 20:13
Δυστυχώς έχουμε μια πασοκική δημοκρατία
Tommy
30/01/2011 19:56
Ideology is the cancer of society. When are you going to put your country first? Order=peace. Chaos=death.
Γιώργος
30/01/2011 19:14
"Υποκρινόαστε ότι κοπτόαστε για τους ετανάστες, όταν η χώρα ετατρέπεται σε ξέφραγο απέλι. Και υποκρινόαστε ότι θα τη θωρακίσουε ε ένα φύλλο συκής ήκους δωδεκάισι χιλιοέτρων." Είναι πραγματικά θλιβερό... Μόνο αυτή ήταν φράση που βρίθει νοημάτων, γιατί πολύ απλά είναι εντός τόπου και χρόνου! Τόσοι ...φωτισμένοι άνθρωποι και κανείς τους δεν μίλησε με ρεαλισμό. Μας έχει αλλοτριώσει το "πολιτικά ορθόν" και το καμουφλάζ, η επίδειξη. Ποτέ δεν θα πάψω να θαυμάζω τα όσα πρέσβευε ο "ηλίθιος" του Ντοστογιέβσκι... Τόσος φαρισαϊσμός πια μαζεμένος δεν αντέχεται... Φτάνουν οι εκθέσεις ιδεών, η ουσία μας λείπει, το αυτονόητο έχει χαθεί, το καταλαβαίνετε;; Γιατί τόσο φούμο, τόση ανασφάλεια, ποιος θα πει τη ...καλύτερη παρλαπίπα;;; Γιατί;;; Μόνο ένας να λέει τη φράση που πληγώνει τη κοινωνική ζωή σήμερα; Γιατί έτσι, φωτισμένοι συνάνθρωποί μου;;; Η Δημοκρατία της αυθεντίας εν δράσει... Πάντως ωραία λόγια...
Δημήτρης Κορίνθιος
30/01/2011 18:19
Γιατί ό λαός δέν άνατρέπει αύτήν τήν Κυβέρνηση..
?έν υπάρχει χρόνος άναμονής ...καί γιατί περιμένουμε ?.Είναι Δηοκρατία αύτή ?΄έκτός καί μάς νομίζουν τρελλούς , Ή οί πολιτιικοί μας έχουν ΑΛΤΖΧΑΙΜΕΡ
σέ στάδιο έφηβικής άνικανώτητος , σωστό είναι νά πάρουν τά κουβαδάκια τους καί παιχνίδη σέ άλλη παραλία

rovespiere
30/01/2011 18:18
Μα έτσι λειτουργεί η δημοκρατία; Με τραμπούκους να κατεβαίνουν σε απεργίες; Με λαθραίους να κταλαμβάνουν τη Νομική; Με τρομοκράτες που απαιτούν; Με ΑΚΗΔΕΣ, ΤΟΛΗΔΕΣ, ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ που κλ΄βουν ανενόχλητοι; Θέτε κι άλλα παραδείγματα; Διαβάστε την εφημεριδα σας, πηγαίνετε μια βόλτα στο κέντρο, ακούστε ραδιόφωνο, με συμβασιούχους και διαφόρους που τσεπώνουν ανενόχλητοι. Δίχως ΚΑΘΑΡΣΗ - δίχως ΙΣΟΝΟΜΙΑ - δίχως ΝΟΜΟΥΣ που τηρούνται - δίχως ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ - σε λίγο θα είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ κι από τώρα. Αν δεν σταματήσει το ΑΠΡΑΞΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΝΑ''ΧΕΙΣ μια απ΄τα ίδια και χειρότερα μας περιμένει. Και σε λίγο θα αλλάξουμε και όνομα θα λεγόμαστε ΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ. Παω το καλοκαίρι διακοπές στο ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.
Μιχαηλιδης Πετρος
30/01/2011 18:01
Η Δημοκρατια λειτουργει κατ επιφαση ενω το πολιτευμα παραμενει Ολιγαρχικο. Αυτο ειναι μια πραγματικοτητα. Εξαλου η ιστορια διδασκει οτι οταν γινονται επαναστασεις χωρις νεκρους και ελενχομενες μεταβολες παλι απο Δικτατοριες σε Δημοκρατιες και αυτες οι μεταβολες γινονται οπως στην Ελλαδα το 74 και δεν υπαρχει επαναστατημενος λαος που να υποστηριζεται απο κοματι του στρατου,η οποιαδηποτε μεταβολη ειναι πληρως ελενχομενη. Εξ αλλου στην Ελλαδα η στημενη απο τους πολιτικους και τους Αμερικανους δουλεια φανηκε στην πορεια και οταν εκτονωθηκε η οργη του λαου. Τα χρονια περασαν πολοι πεθαναν ,οι νεοι δεν θυμουνται τι ακρυβως σημαινει Δεξια,η ιδια η Δεξια αλαξε τηρωντας την συμφωνια ,εδω που τα λεμε δεν την επαιρνε να κανει και αλιως, η αριστερα εβαλε πολυ νερο στο κρασι της ,οι Αμερικανοι κρατησαν τις βασεις τους και την Ελλαδα υπο τον πληρη ελενχο τους ,οι ολιγαρχες και οι πολιτικατζηδες πλουτιζουν και ο λαος ζει μεσα σε ενα καθεστως ελενχομενης Δημοκρατιας. Ετσι ειναι ολοι ευχαριστημενοι,εκτως απο ορισμενους διανοουμενους ,ιδεολογους και πολιτικους φιλοσοφους που ξερουν τι ακρυβως πολιτευμα ειναι η Δημοκρατια,και διαμαρτυρωνται. Ομως ποιος τους ακουει?
Ε.Ρ.
30/01/2011 18:00
Τι δημοκρατία έχουμε; Αρρωστη δημοκρατία! Βαρυά άρρωστη!
Todo Palante
30/01/2011 16:33
ΜΜΕπληκτος 29/1/2011 22:34 ................ Σωστος. Η ερωτηση του δημοσιευματος ειναι παγιδα. Ειναι σαν να ρωταμε τα Αγγουρια να κρινουν τον αγροτη που τα φυτεψε. Μια μεταλλαγμενη ντοματα δεν θα μπορεσει να κρινει κατα ποσο ειναι δηλητηριωδες το περιβαλλον οπου μεγαλωσε............ Ετσι οποιος βλεπει τηλεοραση ειναι αξιωματικα ανικανος η θα καταστει συντομα ανικανος να δρασει σαν ελευθερος Πολιτης. Και το ζητουμενο σημερα ειναι ο Πολιτης. Οχι ο Ηγετης. Ο Ψυχραιμος Πολιτης, γνωστης των δικαιωματων του και των ευθυνων του μπορει να οργανωθει με αλλους συν Πολιτες ακομα και μεσα στα υπαρχοντα νομικα Πλαισια. Οργανωσεις Πολιτων μπορουν καλλιστα, περα απο κομματικες προσκολησεις να διεκδικησουν τα αυτονοητα. Ασχετα αν καποιος ειναι δεξιος η αριστερος, ειναι αυτονοητο πλεον να Απαιτει διαφανεια απο τον οποιοδηποτε διαχειριζεται τις υποθεσεις στο Ονομα του. Πρεπει ολοι να κατανοησουμε οτι τα κομματα ειναι ξεπερασμενα ως φορεις εκφρασης των συγχρονων ιδεων των πολιτων και ανικανα να ικανοποιησουν επικαιρες αναγκες. Τοπικες Οργανωσεις πληροφορημενων Πολιτων ειναι αυτονοητο να αμφισβητουν τα παντα μεχρι να εχουν απτες αποδειξεις στα χερια τους. Θα μου πειτε οτι ακομα και στις οργανωσεις αυτες θα αναδειχθουν Ηγετες. Αν ομως υπαρχει συναινεση και εστιαση στα Αυτονοητα θα υπαρξουν και καταλληλοι Ελεγχοι περιορισμου των αυθαιρεσιων. Βασικο συστατικο επιτυχιας μιας τετοιας οργανωσης ειναι η ψυχραιμια και η προσεκτικη αναλυση των δεδομενων. Τα δεδομενα οδηγουν απο μονα τους σε λυσεις. Πρεπει επισης να κατανοησουμε οτι η βια δεν οδηγει πουθενα. Ειναι πλεον καιρος να αναλαβουμε τις ευθυνες μας ολοι εμεις που κατακρινουμε, και λοδωρουμε τους Απο Πανω μας και να παρουμε τα ηνια του μελλοντος μας στα χερια μας. Οι εξεργερσεις τυπου Τυνησιας και Αιγυπτου δεν ειναι για τα Ελληνες, Η βιαιες αντιδρασεις ενεχουν παντα τον βεβαιο Κινδυνο να καπελωθουν απο εξωτερικους παραγοντες με αποτελεσμα να τη διαλυση της οποιας οργανωσης. Ειμαι βεβαιος οπως και πολλοι απο σας οτι θεωρειτε τους εαυτους σας ικανους να διεκδικησετε τις Ελευθεριες σας οπως διατυπωνονται στο Συναταγμα και στους Νομους και να απαιτησετε την εφαρμογη τους. Και ειμαι επισης βεβαιος οτι αν η Νομοθεσια ειναι ανεπαρκης η αναχρονιστικη θα μπορεσετε να την εκσυγχρονισετε ωστε σε πρωτη φαση να εδραιωθη ενα πραγματικο Κρατος Δικαιου. Κανεις Ηγετης δεν ειναι πλεον ικανος να το κανει αυτο. Πολλοι Πολιτες ομως μπορουν, φτανει να εχουν ξεκαθαρους κοινους παρονομαστες ............ Εμεις θα κανουμε τις θυσιες που χρειαζονται? Μπορουμενα αρχισουμε πετωντας την τηλεοραση απ το παραθυρο, να βγουμε στις γειτονιες και στα παρκα και να μιλησουμε με τους συν Πολιτες μας. Με ενα μικρο βημα αρχιζει το καθε μεγαλο ταξιδι.
Γιάννης
30/01/2011 16:12
Ε '' όχι και δημοκρατία στην Ελλάδα. To πιο σύντομο ανέκδοτο μετά το Αλβανός τουρίστας τξς δεκαετίας του 80 και πριν είναι η ''''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''''. Τα ΝΕΑ άλλη μια φορά δείχνουν να μην έχουν καταλάβει σε ποιους απευθύνονται .Η κοινωνία δεν τρώει πια κουτόχορτο και ο δημοκρατικός πολίτης έχει από καιρό πάρει διαζύγιοι της Ελληνικής αριστεράς .χα χα χα χα. Δημοκρατια στην Ελλαδα?
ksypnate gia na koimhthite
30/01/2011 15:43
Egw to eipa kai esy akoma to paizeis koufos.Ellhnikh Dhmokratia =Dhmokratia toy kwlou.Dystyxws einai alhtheia.
ΠΑΚ
30/01/2011 15:00
Τη λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , να μή τη ξανααναφέρετε εσείς που κάθε μέρα τη ποδοπατάτε . Λίγη τσίπα δεν βλάπτει. Η Δημοκρατία ,κύριοι, δεν είναι λάστιχο. Είναι πεντακάθαρη έννοια που δεν χρειάζεται καμμιά επεξήγηση(σαν τη σοσιαλδημοκρατία τ0υ George,που είναι φασισμός στη πράξη).
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας
30/01/2011 14:59
Πρώτα τη βράβευσαν και ετά την απέλασαν! Η Νορβηγίδα της Χρονιάς ήταν παράνοη ετανάστρια από τη Ρωσία Επιμέλεια: Γιώργος Αγγελόπουλος Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011 ΤΑ ΝΕΑ Οι διαδηλώσεις των πολιτών για να παραείνει στη Νορβηγία δεν απέδωσαν. Η νεαρή γυναίκα κέρδισε τις καρδιές πολλών Νορβηγών, όχι όως και αυτές των γραφειοκρατών της χώρας. Και χθες το απόγευα, η 25χρονη Μαρί Αελί, η οποία είχε ανακηρυχθεί Νορβηγίδα της Χρονιάς, όως ήταν στην πραγατικότητα πρόσφυγας από τη Ρωσία και ονοαζόταν Μαντίνα Σαλάοβα, υποχρεώθηκε να επιβιβαστεί σε πτήση για τη Μόσχα, αφού απορρίφθηκαν οιπροσφυγές της για να είνει στη Νορβηγία, τη χώρα όπου έχει περάσει το ένα τρίτο της ζωής της. Στην πτήση τη συνόδευσαν δύο αστυνοικοί και ο νορβηγός φίλος της. Η Αελί συνελήφθη στις 12 Ιανουαρίου αφού ήταν επί πολλά χρόνια στη Νορβηγίαπαράνοη ετανάστρια, αλλάκαι άριστηφοιτήτρια του Πανεπιστηίου του Τροντχάι. Την περασένη εβδοάδαένα Εφετείο και ετά το Ανώτατο ?ικαστήριο διέταξαν την αποφυλάκισή της, όως είχε εντολή να εφανίζεται καθηερινά στο αστυνοικό τήα. Και όταν εφανίσθηκε χθες το πρωί, της είπαν ότι σε λίγες ώρες θα γινόταν η απέλασή της. Πράγατι, στη 1.30 .., η Αελί και ο νορβηγός αγαπηένος της, ο Αϊβιντ Τρένταλ, επιβιβάζονταν σεπτήση της Aeroflot για τη Μόσχα. η ΑΜΕΛΊ αντιστεκόταν στην υποχρεωτική επιστροφή της στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η Νορβηγία είναι το σπίτι ου. Εφτασε στη χώρα ε τη οικογένειά της από τη Βόρεια Οσετία όταν ήταν ακόη όλις 12 ετών και παρέεινε παρανόως αφού απορρίφθηκε η αίτηση της οικογένειας για άσυλο. Εαθε άπταιστανορβηγικά, χρησιοποίησε πλαστές ταυτότητες για να σπουδάσει, ζούσε δουλεύοντας ως καθαρίστρια στη αύρη αγορά. Και πέρυσι έκανεγνωστή την ιστορία της, γράφοντας ένα βιβλίο γιατη ζωή της ως εργάτριαςχωρίς χαρτιά, ε τίτλο Παράνοη Νορβηγίδα, το οποίο έριξε τους προβολείς σε χιλιάδεςανθρώπους που ζουν όπως αυτή στη Νορβηγία. Τον ?εκέβριο, η νορβηγική επιθεώρηση Ny Tid της απένειε τον τίτλο της Νορβηγίδας της Χρονιάς. η ΚΎΒΕΡΝΗΣΗ αρνήθηκε να επέβει και να δώσει εντολή στις εταναστευτικές αρχές ναάρουν την εντολή για την απέλασή της, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για όλους τους άλλους ετανάστες χωρίς χαρτιά που διώχνονται κάθε εβδοάδααπό τη χώρα
ΑΗΔΙΑ
30/01/2011 14:39
Καλό είναι να εκθέτουν και οι "πνευματικοί" άνθρωποι τις απόψεις τους, για να καταλαβαίνουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε... Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα. Εμπρός της γης οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ..!!!!! Αυτοί που έχουν κατεβάσει τα βρακιά σε ντόπιες και ξένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ, μας κάνουν κήρυγμα για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα από τους μετανάστες και τους αριστερούς!!!!!!!!!!!!!!!!! ...Αηδία... Η μόνη αντίδραση που τους αξίζει.
ΜΜΕπληκτος
30/01/2011 13:35
Ας μου επιτραπεί και το εξής: Φίλτατε @ΚΔ. Πολλά θετικά στο σχόλιό σου . Μία αντίφαση όμως. Αφού όπως λες στη παρ.2. οι ψήφοι εξαγοράζονται. Στην παρ. 5 . Δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου. Γιατί στην παρ. 6, επικαλείσαι την πλειοψηφία;
Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο
30/01/2011 13:23
Οι πρωτοι που φταινε για την ελλειπη λειτουργια της δημοκρατιας στην Ελλαδα ειναι οι καθηγητες πανεπιστημιου, οι δημοσιογραφοι και οι λεγομενοι "διανοουμενοι", δηλαδη ολοι οι πιο πανω ( διχως καμια εξαιρεση )...Κι αυτο για την κοντοφθαλμια τους, τον ωφελιμισμο τους και την πληρη ελλειψη πολιτικης παιδειας ( ειδικα οι καθηγητες και οι "διανοουμενοι" ) που τους χαρακτηριζει, δεκαετιες τωρα. Ο Ελληνικος λαος υποφερει εξαιτιας τους, ΟΧΙ εξαιτιας των πολιτικων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
30/01/2011 13:19
Η Δημοκρατια μας ειναι καποιοι να κρινουν και να μας το παιζουν φιλανθρωποι, υπερ των παρανομων μειψηφιων και κατα της πλειοψηφιας και καποιοι αλλοι εμετικοι προδοτες να αμφησβητουν ακομα και την επανασταση του 1821 , και την ιδια την υπαρξη μας ως εθνος . Σιχαινομαι !
!!!δημοκρατια στην Ελλαδα!!!!!!ωραιο το ανεκδοτο!!!!!!!!!!!!!!!
30/01/2011 12:26
Το ερωτημα ειναι τι δικτατορια εχουμε!! πως τολματε και μιλατε για δημοκρατια;;;;;;;;;;σε ηλιθιους απευθυνεστε;;η περνεται ολοι 592 ευρω το μηνα;;;με κλεφτες εκτος φυλακης ψευτες (λεφτα υπαρχουν) με κοινοβουλευτικα πραξικοπηματα (παπακωσταντινου) με οικογενειακες δυναστειες 100 χρωνων με μειωσεις μισθων (σε χαμηλομισθους και συνταξιουχους ) βαρια φορολογια απαραδεκτες αυξησεις με φασιστοκαναλα που κατευθυνουν το λαο με ξεπουλημα της χωρας με λαθρομεταναστες που μας επιβληθηκαν χωρις να ερωτηθει κανενας με οικονομικες ανισοτητες τολματε και μιλατε ακομα για δημοκρατια;;;;;;;;;
λιγη ντροπη δεν εχετε;;;;
σε ποιους απευθυνεστε;;;;;;
Ελληνες ειμαστε και οχι ουγκαντεζοι κυριοι!!δεν κοιμομαστε να το καταλαβεται πια φασιστικη οικογενειοκρατια 50 χρονων την βαπτιζεται δημοκρατια!!με 3 οικογενειες να δυναστευουν τοσα χρονια τον τοπο δημοκρατια δε γινεται!!
Α.Λ.Π.
30/01/2011 12:18
Τόσοι πολλοί "μεγαλόσχημοι" και δημοσιολογούντες χωρίς τίποτα να πούν 29/1/2011 16:49__Εγώ μόνο τον τίτλο διάβασα! Ξέρω τι δημοκρατία έχουμε...
Α.Λ.Π.
30/01/2011 11:47
Τι θρησκεία έχουμε;___ Έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: "Αδελφοί, αν θέλετε να ιατρεύσετε την ψυχή σας, τέσσερα πράγματα σας χρειάζονται! Κάμνουμε μία συμφωνία; Από τον καιρόν που εγεννηθήκατε έως τώρα, όσα αμαρτήματα επράξατε, να τα πάρω εγώ εις τον λαιμόν μου, αρκεί η ευγένειά σας να θελήσετε να σηκώσετε τέσσερες τρίχες! Σας είναι βαρύ και δύσκολον; -Και τί θα τα κάμω εγώ τα αμαρτήματά σας; -Έχω μίαν καταβόθρα και τα ρίχνω μέσα! -Ποία είναι η καταβόθρα; -Είναι η ευσπλαχνία του Χριστού μας. Πρώτη τρίχα είναι: Όταν θελήσετε να εξομολογηθείτε, το πρώτον θεμέλιον είναι, να συγχωράτε τους εχθρούς σας. Το κάμνετε; Επήρατε την πρώτην τρίχα!… Δεύτερη τρίχα είναι: Να εύρετε πνευματικόν καλόν, γραμματισμένον, ενάρετον, να εξομολογηθείτε τας αμαρτίας σας. Όταν κάνεις την αμαρτίαν, τότε πρέπει να εντρέπεσαι. Όταν εξομολογείσαι, πρέπει να μην έχεις καμμίαν εντροπήν. Όταν εξομολογείσθε, να λέγετε όλα σας τα αμαρτήματα καθαρά. Και πρώτον να ειπείς του πνευματικού σου: -Πνευματικέ μου, θα κολασθώ διότι δεν αγαπώ τον Θεόν και τους αδελφούς μου με όλην μου την καρδιάν, ωσάν τον εαυτόν μου. Το έκαμες; Εσήκωσες και την δευτέραν τρίχα. Ή τρίτη τρίχα είναι: σαν εξομολογηθείς, θα σε ερωτήσει ο πνευματικός: -Διατί, παιδί μου, τα έκαμες όλα αυτά τα αμαρτήματα; Πρόσεχε, μη κατηγορήσεις άλλον! Τον εαυτόν σου μόνον να κατηγορήσεις! Και να ειπείς: Τα έκαμα από κακήν μου προαίρεσιν. Εγώ φταίω. Είναι βαρύ να κατηγορηθείς τον εαυτόν σου; Όχι; Λοιπόν, την επήρες και την τρίτην τρίχα. Έχομεν την τετάρτην τρίχα. Όταν ο πνευματικός σου δώσει ευλογίαν και αναχωρήσεις, να αποφασίσεις με στερεάν γνώμην και απόφασιν, καλύτερα να πεθάνεις, καλύτερα να χύσεις το αίμα σου σε μαρτύριο, παρά να ξαναπέσεις σε αμαρτίαν. Το κάνεις και αυτό; Αν ναι, να εσήκωσες και την τέταρτη τρίχα. Αυτά είναι τα ιατρικά σου, αδελφέ. Τόσο ελαφρά, σαν να σηκώνεις τέσσερες τρίχες!."___ Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα
Παράγκας(Γηγενής Έλληνας Ιδιωτικός Υπάλληλος)
30/01/2011 10:42
Τι Δημοκρατία έχουμε;;;..........Χμμμμ...(α)Κληρονομική, (β)Δημοκρατία των "300"(ψηφίζονται από τον "κομματικό" στρατό, τώρα μετράνε και οι αλλοδαποί ψήφοι!!!!!!!) και 1.300 υπαλλήλων τους και (γ)"Επιλεκτική". Ευχαριστώ.
Χρήστος
30/01/2011 09:06
Ο όρος "Δημοκρατία" στην Ελλάδα είναι συνώνυμος της ατιμωρησίας, του χαβαλέ, της προχειρότητας και του χύμα.
απόφοιτος νομικής
30/01/2011 03:29
Εγώ ξέρω ακριβώς την έννοια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Ελληνική Δημοκρατία= Δημοκρατία του k..ου!!!!!!
Μποεμ
30/01/2011 03:00
Απο προτην εικωναν ο καθενας οταν προσθετει και ενα μηκρον πετραδακι με τη σκεψη του και την αποψην του γεννηκως, δεν τεκμηριωνει το θεωρημα Δημοκρατια τοιουτον εστειν. Διοτι η ηδια λεξης το ερμηνευει, ισσουτε με την λαικην θελλησην, ηδαλλως την πληοψηφιαν της λαικης γνωμης, ετσι απλα. Τωρα το ηδος της Δημοκρατηας την οποιαν επιθυμουμε, αφτο εξαρτατε απο την πλοιωναζουσαν γνωμην του λαου. Πολλυ λογηκον ειναι οι κηβερνοντες να αντιλαμβανοντε την πληοψηφιαν της λαικης θελησεως, και τοιουτοτρωπως να ενεργουν.
Ειρήνη Καλογεράκη
30/01/2011 00:08
Στην Ελλάδα βασιλεύει μία Δημοκρατι-κή α-ναρχία. Πηγάζει από τον λαό και γιά να εξυπηρετεί τον λαό. Ο Σόλων τον 6 αιώνα πχ, έβαλε το πρώτο ληθαράκι . Ο Γιώργος Παπανδρέου, 27( 6 21) αιώνες αργότερα, αγωνίζεται να το κρατήση στη ζωή. Εξαρτάται από όλους εμας η επιβίωσή του.
ΜΜΕπληκτος
29/01/2011 22:34
Ας μου επιτραπεί να τονίσω τα εξής: Ισως το τιιότερο θα ήταν να πούε στους ετανάστες ότι κάποιο λάθος έκαναν πιστεύοντας ότι έχουν οριστικά διαφύγει από τον Σαντά ή τους Ταλιπάν. Στις χώρες τους, τουλάχιστον η δηοκρατία δεν είναι κληρονοική. ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΟ?ΙΝΟΥ. Τι ποιο αληθινό; Τώρα, για το τι δημοκρατία έχουμε; Μιλάμε ακόμα για δημοκρατία όταν κυβέρνησή μας είναι η Τρόικα, σπόνσορας των κυβερνόντων κομμάτων η SIEMENS, η ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση του λαού γίνετε από τα Ι.Χ. ΜΜΕ της υποκουλτούρας , η τσιγγανούλα ψάχνει με το γάντζο στα σκουπίδια και στις βιτρίνες φυγουράρουν σταράκια των 300 ευρώ; Μιλάμε για δημοκρατία, όταν με τους βομβαρδισμούς και την οικονομική λεηλασία των λαών της Αφρικής και Μ. Ανατολής, δημιουργούνται κύματα προσφύγων, εναντίων των οποίων (και όχι εναντίων των ληστών τους) λυσσομανούν άνθρωποι, που κόπτονται για το χριστιανισμό και εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή, επειδή έτσι τους κατάντησε η κυρίαρχη ιδεολογία με τα Ι.Χ. ΜΜΕ; Μιλάμε για δημοκρατία όταν ο λαός θέλει μόνιμη και σταθερή εργασία , ψηφίζει κάποιους που του υπόσχεται σοσιαλισμό και του βγαίνει βάρβαρος θατσερικός νεοφιλελευθερισμός; Η διέξοδος θα μου πείτε; Τη δείχνουν κοινωνιολόγοι που έχουν στο κέντρο τον άνθρωπο και όχι τις αγορές.
ΚΔ
29/01/2011 22:27
Δεν έχουμε δημοκρατία γιατί:
1. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν κυβερνούν τρεις οικογένειες τα τελευταία 40 χρόνια έχοντας κάνει μαγαζάκι τους τα ελληνικά κόμματα.
2. Δημοκρατία δεν υπάρχει, όταν πολιτικοί εξαγοράζουν την ψήφο πολιτών, το παραδέχονται κιόλας θρασύτατα, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν αντιπρόεδροι κυβερνήσεων.
3. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν πηγαίνεις φυλακή επειδή παρανομείς, αλλά δεν πηγαίνεις φυλακή όταν παρανομείς και είσαι: πολιτικός, διαπλεκόμενος επιχειρηματίας, διαπλεκόμενος μεγαλοδημοσιογράφος, διαπλεκόμενος μεγαλοδικηγόρος, διαπλεκόμενος μεγαλογιατρός και γενικότερα διαπλεκόμενος.
4. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν άνθρωποι καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα απλά και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι: σύζηγοι πολιτικών, γκόμενες πολιτικών, αδέρφια πολιτικών, ξαδέρφια πολιτικών, κουμπάροι πολιτικών, μπατζανάκηδες πολιτικών.
5. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου, αντίθετα υπάρχει ένας κατευθυνόμενος τύπος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα κομμάτων και γενικότερα συμφέροντα.
6. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν μικρές μειοψηφίες (προσφάτως μέχρι και οι λαθρομετανάστες που δεν είναι κάν πολίτες αυτής της χώρας, ούτε καν βρίσκονται σε αυτή τη χώρα νόμιμα) μπορούν να κάνουν ο,τι τους καπνίσει όποτε τους καπνίσει καταπατώντας το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους χωρίς να δίνουν λογαριασμό στους άλλους, ακόμα και όταν οι άλλοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία και ζημιώνονται απο τις πράξεις της μειοψηφίας.
7. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν αδυνατείς να διεκπεραιώσεις τις υποθέσεις σου με το δημόσιο που με τα λεφτά σου συντηρείς -όντας Έλληνας φορολογούμενος πολίτης - τις διεκπεραιώνεις όμως θαυμάσια, αν είσαι πρόθυμος να δώσεις φακελάκι.
8. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχοντας κουραστεί απο αυτού του είδους τη δημοκρατία, εύχεται ενδόμυχα ή φανερά να καταληθεί η δημοκρατία και ονειρεύεται: 1. Τη δικτατορία του Προλεταριάτου. 2. Την αναρχία. 3. Μια νέα στρατιωτική δικτατορία.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
ΚΟΣΜΑΣ
29/01/2011 19:06
Έχει γέλιο η κ.ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ με τις ....αυπνίες της!!!!!!!!!!! Αυπνίες είχε πάλι, σε ένα γραφόμενο-λίβελλο κατά του Μίκη(πως τάχα υπέφερε νύχτες με τα βασανιστήρια και τη <<προδωσε>> με τη ΣΠΙΘΑ!!!!!!!!!). Πρέπει νάχει πρόβλημα η κυρία λιβελλογραφούσα. όσον αφορά το ερώτημά σας....Δημοκρατία έχουμε τόση ,όσο ο Παπανδρέου επιττρέπει. Όσο είναι δημοκρατία να κάνεις άλλα και να λές άλλα. Να υποθηκεύεις μιά χώρα και να εξαθλιώνεις ένα λαό. Αν αυτά τα λέτε δημοκρατία, τότε δεν ξέρετε τί λέτε
apostolhs
29/01/2011 18:35
τόση έλλειη ευασθησίας από ανθρώπους των γραμμάτων δεν μπορούσα να τη φανταστώ.
ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΜΙΤ
29/01/2011 18:18
Στην Ισπανία όποιος νοικιάσει το σπίτι του σε μετανάστη που δεν έχει άδεια θεωρημένη από την αστυνομία τιμωρείται με κατάσχεση του ακνήτου. Φαίνεται ότι οι Ισπανοί δεν είναι δημοκράτες. Τι ηλίθιοι....
Τόσοι πολλοί "μεγαλόσχημοι" και δημοσιολογούντες χωρίς τίποτα να πούν
29/01/2011 16:49
Διάβαζα, διάβαζα και στο τέλος κατάλαβα ποσο κουτός είμαι. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που δημοσιολογούν για να ικανοποιοήσουν το συντάκτη που τους το ζήτησε, ωραιολόγησαν, εξυπνολόγησαν αλλά δεν είπαν τίποτα - ή τουλάχιστον εγώ ο χαζός δεν κατάλαβα να λενε κάτι (ή μήπως δεν θέλουν να χαρακτηριστούν οι μισοί "συνασπισμένοι" και οι άλλοι μισοί "πολιτικώς ανορθόδοξοι";
Παναγιώτης M.
29/01/2011 16:31
Ας σταματήσουμε επιτέλους να στηρίζουμε αριστερά κόμματα. Ας σταματήσουμε επιτέλους να στηρίζουμε τους εχθρούς της προόδου για μπορέσουμε τέλος πάντων να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Το κράτος βούλιαξε από επικίνδυνους λαθρομετανάστες και τα αριστερά κόμματα τα στηρίζουν,ντροπή τους. Κόμματα που δε σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους πρώτον είναι παράνομα και δεύτερον καταστρέφουν, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να τα διαολοστείλουμε.
κρητικος ιχνηλατης
29/01/2011 16:06
μεταναστες παντου εργατες μικροπολητες καθαριστριες ε να μην τους βαλουμε και και στην παραπολιτηκη....την ευθηνη την εχουν ολοι οι καθηγητες τις νομικης αν αγαπανε την δουλεια που κανουν και σεβωνται τους νομους που διδασκουν θα επρεπε να εχουν προβλεψει νομικα τις κρισεις οπως την τωρινη .αν μπουν δικλιδες δεν υπαρχει λογος να χαθουν τα κεκτημενα τις δημοκρατιας μας......
Δημήτρης Κόρίνθιος
29/01/2011 16:05
Iσως μάς δώσουν τήν άπάντηση οί Αιγύπτιοι!!!!!!!!!!!!!

Τί δηοκρατία έχουε ?

Είναι νά ψάχνεις ? τόσες Δεκαετίες τώρα μάς έγινε έρώτημα ?..........

Καθηγητές πανεπιστηίου, συγγραφείς και δηοσιογράφοι δίνουν απαντήσεις πόσο Δημοκρατικά ...άνεβάζουμε τούς Ταγούς μας ΣΈ ΚΆΤΙ ΠΟΎ ΜΌΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δέν μάς προσφέρουν..........

Γερμανοβιων αναλυων
29/01/2011 15:43
Η δημοκρατια ειναι σαν την μαστιχα:την μασαμε,την πλαθουμε οπως μας βολευει,αν μας δωσουν πολλη μπορει και να στραβοκαταπιουμε,και στο τελος,οταν σφιξουν οι κωλοι την φτυνουμε.
Δημοκρατια ειναι:
για τους εισαγγελεις να μην αναλαμβανουν αυτεπαγγελτη δραση(κοινως:αει αποντες).
Για πολλους δημοσιογραφους να γραφουν αυτα που τους διεταξαν,και να επικαλουνται μετα την...ελευθεροτυπια.
Για τον συνασπισμο ειναι το δικαιωμα να μας δειχνει καθε φορα την ανιατη ανωριμοτητα του.
Για το ΚΚΕ,να απαιτει αυτα που ομοιδεατες του στην αν.Ευρωπη εκμηδενισαν με τα τανκς.
Για τα λαμογια να απαιτουν την απουσια διεθνους(πχ Τροικα) ελεγχου,οταν μας λεηλατουν.
Για το ΛΑΟΣ το δικαιωμα να μας γεμιζει με λαικιστικες μπουρδες.
Για τον Καραμανλη,να μην καθησει στο εδωλιο του κατηγορουμενου.
Το ιδιο και στα ανθη πουχε στον κηπο του.
Για τον Τσοχατζοπουλο να επενδυει το εισοδημα των 4.000€ της μηνιαιας αποζημειωσης που λαμβανει,αγοραζοντας και αναπαλαιωνοντας νεοκλασσικο (συνολικης αξιας ανω του 1 εκ.€)απεναντι απο την Ακροπολη(το Μπε Εμ Βε τζιπ δεν χρειαζοταν....αναπαλαιωση:ηταν ολοκαινουργιο!)
Για τα σαπροφυτα των κοινωνικων παρυφων,το δικαιωμα να διαφθειρουν επιορκους προς οφελος τους.

Και ολοι μαζι να πληρωνουμε σημερα τον λογαριασμο!
Βικυ
29/01/2011 15:34
Και αφού κάναμε την αυτοκριτική μας και διαπιστώσαμε τις αδυναμίες μας σαν πολίτες ή σαν θεσμοί, πώς τα διορθώνουμε για να μη γίνουμε Αίγυπτος (για να αναφέρω το πιό πρόσφατο μόνο συμβάν); Ο καθένας να πρέπει παίζει τον ρόλο του σωστά, θεοί, πρωταγωνιστές και χορός. Αλλά συνήθως εμείς οι Ελληνες προτιμάμε τα δυνατά συναισθήματα, είτε το δράμα είτε την φαρσοκωμωδία, και αν έχουμε μια κάποια εξουσία μόνο αν την καταχραστούμε ικανοποιούμαστε.
ΠΣ του εξωτερικου (γλυτωσα απο το μπαχαλο)
29/01/2011 15:20
χα χα χα χα. Δημοκρατια στην Ελλαδα? Εχουμε μπερδεψει αυτο το θεσμο με το ''κανω οτι θελω, οπου θελω, οταν θελω χωρις να δινω δεκαρα για τους αλλους επειδη ετσι μου γουσταρει''. Αναρχια και μπαχαλο. Δεν υπαρχει πλεον δημοκρατια στην Ελλαδα. Οι αναρχο-τσιριζοφασιστες και οι εργατοπατερες εχουν διαλυσει καθε θεσμο δημοκρατιας.

χαχχαχαχαχαχαχα ακου δημοκρατια στην ελλαδα....!!!! Καλο αστειο.
n
29/01/2011 14:59
σαν να προσβάλλεται η νοημοσύνη μας όταν τίθεται τέτοιο ερώτημα με την αφορμή την απεργία πείνας μεταναστών εργατών, όταν σκάνδαλα, ατιμωρησία και διαφθορά, δημοσιογραφικός παπαγαλισμός, άκρατη καταστολή και άλλα πολλά που τα γνωρίζουν οι κονδυλοφόροι άχουν ουσιαστικά αφαιρεσει το νόημα της λέξης εδώ και καιρό..
Παράγκας
29/01/2011 14:50
Παρεξηγημένη Δημοκρατία. Απελάστε!!! 2.000.000 λαθρομετανάστες έχουμε!!! Δεν πάει άλλο. Ξυπνήστε!!!Η Αθήνα(και άλλες πόλεις)κατάντησε γκέτο!!!
Παράγκας
29/01/2011 14:34
Την (μεταπολιτευτική)Δημοκρατία των "300" και 1.300 υπαλλήλων τους!!! Α! και ένα πρόεδρο Δημοκρατίας.
ΝΟΜΟΛΑΓΝΟΣ
29/01/2011 13:55
Μήπως απλώς αρκεί τελικά η περίφημη εφορμογή των νόμων?
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ
29/01/2011 13:21
Αναρωτιέμαι εκλεκτοί αρθρογράφοι το γιατί ξοδέψατε τόσο μελάνι και τόσο χαρτί για να επαληθεύσετε αυτό που λέγεται και γράφεται επί δεκατίες. Πολύ αργά και πολύ λίγο αγαπητότατοι.

Το Δημοκρατικό Πολίτευμα έχει στην πράξη, στην ουσία καταλυθεί, έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Αυτά που ζούμε, δεν είναι η κηδεία αλλά το τριετές μνημόσυνο. Που ζούσατε τόσα χρόνια;

Η Χώρα έχει παραδοθεί σε μη Έλληνες με ευθύνη των πολιτικών και το μόνο μας εφόδιο είναι πλέον ο Πατριωτισμός των Ελλήνων που προβλέπει το Σύνταγμά μας.

Μια Νέα Ελληνική Δημοκρατία πρέπει είναι ο στόχος μας.
ΑΒΦ
29/01/2011 12:53
To πιο σύντομο ανέκδοτο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Γεράσιμος Χαριτόπουλος
29/01/2011 12:34
Τι δημοκρατία έχουμε, επιτέλους, όταν ο (κατά τα άλλα συμπαθέστατος) γιος μεγάλου συγγραφέα καλείται να είναι ο πρώτος που θα μας δώσει τα φώτα του επί του ζητήματος και οι υπόλοιποι, μη γιοί, να ακολουθήσουμε στην ουρά;

Δημοκρατία σημαίνει καταρχάς κράτος του Δήμου, δηλαδή των πολλών, όχι κράτος των γνωριμιών. Ας το πιάσουμε (ας το πιάσετε μάλλον) από εκεί και βλέπουμε.
Φώτης Ραϊσάκης
29/01/2011 12:31
Ποια δηοκρατία έχουε; βλέπε: Ισοκράτης 436-338 π.χ.

<Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και τις ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία>

Λοιπον ας μην αναρωτηόμαστε! Φώτης
ταριφας
29/01/2011 12:19
εγω ξερω ενα, αν πιασουν ταξι σε κουρσα με παρανομους μεταναστες σε στελνουν αυτοφωρο και μπορει να χασεις και το ταξι. Τους "φοιτητες", αληθεια ποτε σπουδαζουν αυτα τα παιδακια και ποιος τους πληρωνει τα εξτρα? και επαγγελματιες "βοηθους ", αληθεια που εργαζονται και απο ποιον πληρωνονται ολοι οι "καλοκαρδοι" αυτοι? θα τους στειλει καποιος στον εισαγγελεα?????????????????????
Ελένη Π.
29/01/2011 12:12
Τα ΝΕΑ άλλη μια φορά δείχνουν να μην έχουν καταλάβει σε ποιους απευθύνονται και μας σερβίρουν γραμμή ΣΥΡΙΖΑ με γνώμες γνωστών αριστεριτζήδων περί λαθρομεταναστών και ασύλου (ανιάτων). Ολα αυτά πασπαλισμένα τη συνήθη μπουρδολογία. Η κοινωνία δεν τρώει πια κουτόχορτο και ο δημοκρατικός πολίτης έχει από καιρό πάρει διαζύγιο από το παλαβομένο κομμάτι της αριστεράς που στην τελική δουλεύει εναντίον του. Να δω πότε θα καταλάβουν τα ΝΕΑ ότι δεν απευθύνονται στο 3% του ΣΥΡΙΖΑ.