Μετακόµισαν τα ξηµερώµατα

Πολύωρες διαπραγµατεύσεις των εισαγγελέων µε τους µετανάστες µετά την άρση του ασύλου

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2011 07:00 |
 Μετακόµισαν τα ξηµερώµατα
Είναι λίγο µετά τις 03.00 όταν οι λαθροµετανάστες αρχίζουν να µαζεύουν τα πράγµατά τους προκειµένου να εγκαταλείψουν τη Νοµική και να µετεγκατασταθούν στο κτίριο της οδού Πατησίων

Στις 3.30 το πρωί άρχισε τελικά η αποχώρηση των 250 παράνοµων µεταναστών και δεκάδων υποστηρικτών τους από το κτίριο της Νοµικής Σχολής. Πραγµατοποιώντας πορεία κατευθύνθηκαν προς το κτίριο «Υπατία», στην Πατησίων, που τους παραχωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη του, τον γνωστό δηµοσκόπο Ντ. Ρουτζούνη.

Προηγήθηκε έναπολύωρο θρίλερ, µε σκληρές διαπραγµα τεύσεις, ύστερα από την άρση του πανεπιστηµιακού ασύλου, που έγινε το απόγευµα, κατόπιν αιτήµατος του πρύτανη της Σχολής.

Μία ξαφνική εµπλοκή όσον αφορά το κτίριο όπου θα στεγάζονταν οι 250 παράνοµοι µετανάστες φρενάρισε τη νυχτερινή συµφωνία για αποχώρησή τους από τη Νοµική Σχολή. Λίγο πριν από τις 2 τα ξηµερώµατα ο εκπρόσωπος του ∆ικτύου για τα Πολιτικά ∆ικαιώµατα Ν. Γιαννόπουλος, ο οποίος µετέχει στην Επιτροπή Αλληλεγγύης των Μεταναστών, ανακοίνωσε ότι ο κ. Ρουτζούνης, ιδιοκτήτης του κτιρίου της οδού Πατησίων που παραχωρήθηκε στους απεργούς πείνας, είχε ενδοιασµούς για τη νυκτερινή τους µετακόµιση.

Είχε προηγηθεί εννιάωρη διαπραγµάτευση, µε τους εισαγγελείς να καλούν τους µετανάστες να αποχωρήσουν και τους εκπροσώπους τους να κρατούν σκληρή στάση. Το θρίλερ που εκτυλίχθηκε κάτω από ασφυκτικά αστυνοµικά µέτρα, τα οποία είχαν καταστήσει απροσπέλαστο το κτίριο της Νοµικής, είχε πολλές διακυµάνσεις, καθώς οι λαθροµετανάστες άλλαζαν συνεχώς στάση. Αρκετές φορές η κατάσταση έφτασε στο παρά πέντε πριν από την αστυνοµική επέµβαση για την εκκένωση του κτιρίου, που αποσοβήθηκε την τελευταία στιγµή µε την παρέµβαση διαφόρων διαµεσολαβητών – όπως ο Αλέκος Αλαβάνος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. ∆ρίτσας και ο πρύτανης του Πανεπιστηµίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης.

Είχε προηγηθεί η επί τρία 24ωρα και πλέον ζητούµενη δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστηµίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη προς τις εισαγγελικές αρχές για άρση του πανεπιστηµιακού ασύλου, που ουσιαστικά άναβε το πράσινο φως για την επέµβαση της Αστυνοµίας. 

Η κυβέρνηση είχε από νωρίς το απόγευµα καταστήσει σαφές και σε όλους τους τόνους ότι «ο νόµος θα εφαρµοστεί προς κάθε κατεύθυνση» και πως «θα αποκατασταθεί η τάξη», ενώ είχε σπεύσει να ενηµερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς. Με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να είναι σε συνεχή ενηµέρωση στο Νταβός, η υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση σύσκεψη στη Βουλή κατέληξε στην απόφαση ότι δεν µπορούσε να παρέλθει χωρίς να υπάρξει αποτέλεσµα το τελεσίγραφο που ήδη από χθες είχε σταλεί στους λαθροµετανάστες. Η σύσκεψη, που έλαβε τη µορφή οµάδας διαχείρισης κρίσης, κατέληξε στην απόφαση ότι η παράταση του νόθου καθεστώτος που διαµορφωνόταν εγκυµονούσε σοβαρούς κινδύνους για τη διασάλευση της δηµόσιας τάξης.

Η κατάσταση έφθασε στο παρά πέντε πριν από την επέµβαση για εκκένωση

ΣΤΡΟΦΗ 180° ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Θεαµατική στροφή στο ζήτηµα της κατάληψηςτης Νοµικής έκανε χθες η Κουµουνδούρου: χθες το απόγευµα έπειτα από ατελείωτες ώρες συνεδριάσεων, ο Συνασπισµός εξέδωσε ανακοίνωση µε την οποία ουσιαστικά πήρε αποστάσεις από την αρχικη απόφαση των µεταναστών να απορρίψουν την πρόταση για µεταφορά τους σε άλλο χώρο.

«Σεβόµαστε την ελευθερία έκφρασης και γνώµης, ιδιαίτερα όσων επιλέγουν να αγωνίζονται µε οριακές µορφές πάλης. Ωστόσο θεωρούµε ότι η σηµερινή τους στάση δεν βοηθά τον αγώνα τους, παρά δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να επιδιώξει την κατάργηση του ασύλου.

Χρειάζεται µεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΝµε την οποία καταγράφεται η διαφοροποίηση του επίσηµου κόµµατος από τους χειρισµούς που έγιναν στη Νοµική, και η οποίακινείται σε εντελώς διαφορετικούς τόνους από τις προηγούµενες ανακοινώσεις της Κουµουνδούρου αλλά και τις δηλώσεις του άλέξη τσίπρα για το ζήτηµα.

Παρέµβαση για τα γεγονότα της Νοµικής, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.∆., έκανε χθες και ο επικεφαλής του Μετώπου Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι όποιος – όπως ο κ. Σαµαράς – ζητάει την κατάργηση του ασύλου, δεν είναι Ελληνας.

Απαντώντας στον κ. Αλαβάνο το Γραφείο τύπου της Ν.∆. τον κατηγόρησε ότι έφτασε στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να µοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας.


Ν.Δ. - ΛΑΟΣ: ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Σε µπρα ντε φερ ανάµεσα στη Ν.∆. και τον ΛάΟΣ εξελίχθηκε το ζήτηµα του πανεπιστηµιακού ασύλου, καθώς χθες το κόµµα του Γιώργου Καρατζαφέρη έσπευσε να καταθέσει νοµοθετική πρόταση για την κατάργησή του. Η κίνηση Καρατζαφέρη προκάλεσε αµηχανία στο γαλάζιο επιτελείο, το οποίο εµµέσως πλην σαφώς επέκρινε τον ΛΆΟΣ ότι αντιγράφει τον σχεδιασµό της Ν.∆. «Χαιρόµαστε που όλο και περισσότεροι υιοθετούν την πρόταση του προέδρου της Ν.∆. για κατάργηση του απηρχαιωµένου θεσµού του ασύλου», ανέφερε ο γραµµατέας πολιτικού Σχεδιασµού της Ν.∆. Μάξιµος Χαρακόπουλος. Η διελκυστίνδα στη «δεξιά πολυκατοικία» συνεχίστηκε µε τον κ. Καρατζαφέρη να κατηγορεί τη Ν.∆. ότι εκείνη αντέγραψε τις θέσεις του ΛΆΟΣ, καθώς το κόµµα του είχε εισηγηθεί από το 2008, στο πλαίσιο της συνταγµατικής άναθεώρησης, την πλήρη κατάργηση του ασύλου, έχοντας τότε απέναντι τη Ν.∆. και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόµµατα.

35
Πααγιώτης Μ
30/01/2011 00:25
Να μετακομίσουν στον τόπο τους και η Νέα Δημοκρατία να το βουλώσει.Εύγε Ραγκούση με το Νέο ΠΑΣΟΚ.
rovespiere
29/01/2011 20:32
Αφού είναι στη Νομική, έτσι ως έχουν μαζεμένοι, μαζεύτε τους και βουρ από κει που ήρθαν. Κι ας σταματήσουμε να τους λέμε ''μετανάστες'' είναι ΛΑΘΡΑΙΟΙ, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, είναι ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, να πάνε να καταλάβουν τα σπίτια του ΤΣΙΠΡΑ.
Α.Σ.
28/01/2011 21:39
@Δημήτρης Π. Διαβάζοντας το σχόλιό σας, σκέφτηκα πώς αυτό είναι πραγματική θέση που κερδίζεις όταν το διαβάζεις. Τί αντίθεση με τα άθλια ρεπορτάζ των δημοσιογράφων γι'' αυτό το θέμα.
ΓΙΑΝΝΗΣ
28/01/2011 17:45
Σκεφτείτε οι 300 λαθρομετανάστες να είχαν καταλάβει το καράβι που τους μετέφερε στον Πειραιά και να το κρατούσαν στα διεθνή ύδατα. Σκεφτείτε διαπραγματεύσεις μεταξύ Τσιπρα & Σία, λιμενικών, Πολεμικού Ναυτικού, Τουρκικού Ναυτικού που θα έλεγε ότι το καράβι είνιαι σε τουρκικά ύδατα, ΟΗΕ και ποιός ξέρει ποιου άλλου. Αυτό θα ήταν γλέντι.
Ανάποδος
28/01/2011 15:55
Κοιτώντας το Gall-up, πείσθηκα για το πόσο δίκιο έχει ο Πάγκαλος (σε αρκετά...). Το 40% είναι "ευχαριστημένο" με την ασυδοσία του ασύλου ...
prof georgios
28/01/2011 15:55
Με τα τελευτεα γεγονοτα, Το Πανεπιστημιακο ασυλο θα καταργηθει εξετιας τον αριστερον κομματον,

.

Δημήτρης Π
28/01/2011 15:18
Εκ παραδρομής το Γιαννόπουλος έγινε Νικολόπουλος. Ο Νικολόπουλος δεν ασχολήται με το μεταναστευτικό είναι αλλού.
Βασίλης
28/01/2011 14:30
Μεγάλο κατόρθωμα ! Αντί να επέμβουν άμεσα και με χρήση βίας να πετάξουν έξω από την Νομική και να απελάσουν άμεσα τους λαθρομετανάστες, καθόταν και "διαπραγματευόταν" μαζί τους. Αυτό είναι κράτος ; Μάλλον καλά τα λέει η χρυσή αυγή.
ΓΙΑΝΝΑ
28/01/2011 12:24
Η Πατησίων είναι καταραμένη. Καταληψίες λαθρομετανάστες στην Ηπείρου και λίγο πιο πάνω στην ΑΣΟΕΕ, πόρνες στην πλατεία Αμερικής!!! Η κυβέρνηση αν έχει αυτοσυντήρηση πρέπει να ακούσει την κοινή γνώμη που βράζει και να διώξει άμεσα όλους τους λαθρομετανάστες από τη χώρα. Πάμε σε κατάλυση της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας. Πάμε σε καταστάσεις απελπισίας και τρόμου. Ξυπνήστε όλοι εκτός από τους προδότες του ΣΥΡΙΖΑ και τους πράκτορες της Τουρκίας.
Δημήτρης Π
28/01/2011 11:59
Τεράστια είναι η ανευθυνότητα του σύριζα που οργάνωσε την κατάληψη με πρωτοστάτες Τσίπρα,Νικολόπουλο,Αλαβάνο,Παπαδημούλη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αναλάβει το ρόλο του προβοκάτορα ενάντια στην ανόρθωση της οικονομίας και της δημοκρατίας της χώρας. Ο Νικολόπουλος είχε σαφή εμπλοκή στην απεγνωσμένη ενέργεια αυτών των κατά τα άλλα δυστυχισμένων ανθρώπων. Ο Αλαβάνος στις δηλώσεις του ,ως γνωστός ανόητος, μπέρδευε το άσυλο (ικεσία) της αρχαίας Ελλάδας,με το πολιτικό άσυλο που απαιτεί προσωπική δίωξη του πρόσφυγα λόγω πολιτικής η θρησκευτικής δράσης,και το πανεπιστημιακό άσυλο που είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στο Πανεπιστήμιο και φυσικά δεν μπορεί να καταργηθεί αλλά μπορεί να συζητηθεί ο τρόπος προστασίας του. Οι πρόσφυγες η οικονομικοί λαθρομετανάστες δεν μπορούν να μείνουν στην Ελλάδα και γιά λόγους ασφαλείας αλλά και οικονομικούς λόγους που η χώρα δεν μπορεί να αναλάβει. Αρα ο εκβιασμός από τους διακινητές και οργανωτές έγινε εν γνώση αυτού του γεγονότος,εκμεταλεύτηκαν δηλαδή την δυστυχία αυτών των ανθρώπων γιά να εκθέσουν την κυβέρνηση και τη χώρα και να την δυσφημίσουν διεθνώς. Ευτυχώς εξέθεσαν μόνο τον εαυτό τους. Αυτός βέβαια δεν είναι λόγος γιά να το ξεχάσει η κυβέρνηση. Να το λάβει υπ όψιν της. Και φυσικά να συνεχίσει την δουλειά της που ηταν ο στόχος της προβοκάτσιας.
Παράγκας
28/01/2011 11:59
Εγγυηθείτε την απάλειψη της ανεργίας(800.000 εγγεγραμμένοι) και αφήστε τις...ελληνοποιήσεις(2.000.000 είναι οι μετανάστες!!!!!!!!!)!!!! Ελεος!!!
ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ
28/01/2011 11:48
δεν ειμαι δεξιος και ουτε ειμαι εντελως συμφωνος με την καταργηση του ασυλου αλλα ελεος κυριε αλαβανε... δεν ειναι ελληνας οποιος ζηταει την καταργηση του ασυλου και ειναι ελληνας οποιος υποθαλπτει παρανομια υπο την σκεπη του ασυλου?? επισης ΝΔ και ΛΑΟΣ ανταγωνιζονται ποιοι ειναι πιο συντηρητικοι απο τους 2??? μην φοβαστε και οι 2 ειστε εξισου απεχθεις στο λαο!!
Αει..
28/01/2011 11:33
που να στα λέω γυναίκα. μας έχουν παει σε ένα κτίριο μούρλια. μάζεψε παιδιά, γονείς, πεθερικά, σκυλιά και τρεχάτε αμέσως. μπορείτε να καταλάβετε και το προεδρικό αεροπλάνο στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυμουργού τους, για να έρθετε τζάμπα.
τσαντιλας
28/01/2011 10:59
οποιος τα είδες χθες θα ξέρει οτι πράγματι ο ιδιοκτήτης είχε υπαναχωρήσει και οι μετανάστες ήταν με τα πράγματα στα χέρια και γύρισαν πίσω. επίσης ένας μετανάστης προσπάθησε να αυτοκτονήσει στα αλήθεια. και τον κράταγαν. καθόλου σκλήρη σταση δεν κρατήθηκε από τους ματανάστες. Διαβάστε τις ανακοινώσεις τους στο blog τους.
o-r
28/01/2011 10:43
Κριμα για τα μαυρα τα καταμαυρα κορακια και τους μπαχαλακηδες του κακου συναπαντηματος που λεγεται ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τηε συμφορας της Ελλαδας που η Κυβερνηση δεν επεσε στην παγιδα να επεμβη δια της Αστυνομιας και να χυθει αιμα οπως το ειχανε σχεδιασει. Εδω που τα λεμε και αρκετοι Δημοσιογραφοι και οχι μονο δεν επιθυμουσαν ευτη την ηρεμη εκβαση επειδη δεν θα εχουν τιποτα αλλο επι του θεματος.
Νικος
28/01/2011 10:35
Γιωργο
Επιτελους σταματα τα ...ταξιδακια και ασχολησου με τα καθημερινα γιατι δεν σε βλεπω καλα.
Ενταξει οτι δεν θα ξαναβγης το ξερουμε αλλα το θεμα ειναι πως θα φυγης. καταλαβες?????????
MARKOS
28/01/2011 10:33
Ουφ επιτέλους μετά από αυτό σίγουρα... - οι τιμές της βενζίνης δεν θα πέσουν. - οι μισθοί δεν θα περικοπούν. - δεν θα υπογραφούν επιχειρησιακές συμβάσεις. -δεν θα γίνουν απολύσεις. - θα πάψουν οι Τούρκοι να σουλατσάρουν στο Αιγαίο. - Θα έλθει πιο κοντά ο Κουβέλης στο ΠΑΣΟΚ... ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ
SPYROS
28/01/2011 10:24
Το μεταναστευτικο εχει ξεφυγει πια απο την δυνατοτητα αντιμετωπησις του απο την Ελλαδα. Βασικα οι λαθρομεταναστες εχουν καταλυσει το ελληνικο κρατος και αποτελουν ηδη κρατος εν κρατει και μαλιστα πιο ισχυρο απο το ελληνικο κρατος. Το απεδειξαν αυτο σε 2 περιπτωσεις. Πρωτα με την καταληψη ολων των δημοσιων χωρων για την δημοσια προσευχη τους πριν απο 2-3 μηνες και κατα δευτερο λογο με το επεισοδιο της Νομικης! Η Ελλαδα εχει μια τελευταια ευκαιρεια (ισως) αν αρχισει αμεσα τις μαζικες απελασεις. Καθε μηνα μπαινουν στην Ελλαδα περιπου 10,000 λαθρομεταναστες και προστιθενται στα ηδη υπαρχοντα 2,500,000 λαθρομεταναστες που βρισκονται ηδη εδω. Ειναι απλα μαθηματικα να υπολογισει καποιος σε ποσο διαστημα οι λαθρομεταναστες θα ειναι πλειοψηφια στην Ελλαδα και ουσιαστικα θα διοικουν αυτην την χωρα η οποια δεν θα ειναι πια Ελλαδα. Επσης το γεγονος οτι ειναι μουσουλμανοι και νοιωθουν εκ προιμιου αλληλεγυη για την μουσουλμανικη Τουρκια μας δειχνει σε λιγα χρονια ποιος πραγματικα θα κυβερνα τον ελλαδικο χωρο. Οσοι δεν τα καταλαβαινουν ολα αυτα, με την αρνηση τους να δουν την πραγματικοτητα ουσιαστικα βοηθουν στην εξαφανιση της Ελλαδας.
Ιωάννα
28/01/2011 10:19
Δεν κατάλαβα γιατί δέν τούς μεταφέρανε στό Χίλτον που διαθέτει καλύτερη θέρμανση και εξαιρετικό φαγητό; Επίσης, αρκετά καλά ξενοδοχεία στήν Κρήτη, Σαντορίνη κλπ θα μπορούσε αυτό τό υπέροχο κράτος νά μεταφέρει ολους αυτούς τούς υπέροχους ανθρώπους, μαζί μέ τα αδέλφια μας από τήν Αλβανία (ουδείς ασχολείται πλέον) πρός δόξαν τής κακομοιριάς καί εξαθλίωσης όπου τό κράτος υποκύπτει σε εκβιασμούς λαθραίων και παρανόμων.
αχ
28/01/2011 10:10
Θα μιλήσει ο Αλαβάνος για Έλληνες????ούτε με το κυάλι δεν τους έχει δει..!!!!
τριανταφυλλάκος ηλίας
28/01/2011 10:08
Θα πρεπει να είμαστε ευγνωμονες που τα πραγματα εξελιχθησαν χωρίς,εντασεις.. Παρόλα αυτα,,,,,αυτό που τελικά αντιλαμβάνομαι,,,,είναι ότι αυτό το συστημα που πολεμά την Ελλάδα ειναι πολυ πιό σοβαρό απο ότι πιστευει ο κόσμος. Περναμε,, δυσκολες μερες..
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
28/01/2011 09:50
Εθεταν και όρους οι λαθρομετανάστες. Οι μόνοι αποδεκτοί όροι μίας ευνομούμενης πολιτείας θα ήταν οι εξής: σύλληψη, δίκη, απέλαση
cm
28/01/2011 09:46
Πόσο εύκολο τελικά είναι να γίνει άρση του πανεπιστηιακού ασύλου όταν το θέλουνε. Όλα έληξαν με ειρηνικό τρόπο και αυτό έχει σημασία. Τουλάχιστον οι μετανάστες δεν προκάλεσαν ζημιες και δεν κατέστρεψαν δημόσια περιουσία. Δείξανε μεγάλο σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση. Πόσο παράλογη χώρα τελικά μπορεί να είμαστε. Όταν οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχικοί κάνουν επεισόδια και καταστρέφουνε δημοσια περιουσία τότε δεν μπορούν να άρουν το πανεπιστηιακό άσυλο. Θα πρέπει κάποιοι να ντρέπονται, αλλα που τσίπα στην σημερινή εποχή. Με τις πέτρες πρέπει να τους πάρουμε...
Ελενη
28/01/2011 09:44
Και η....διακινηση λαθρομεταναστων θα μεινει ..ξεκρεμαστη?τι εγινε ο εισαγγελεας ελαβε εντολη να ..διακοψει την ερευνα απο το ...πολιτικον!!προσωπικο!!!δεν θα διωχθουν αυτοι που τους διεκινησαν?εγω παντως εχω εμπιστοσυνη στο ελληνικον κρατος!περιμενω!!
Πλούταρχος Λευκαδίτης
28/01/2011 09:43
Το ότι το κράτος που υφίσταται δεν λειτουργεί σαν κράτος, είναι γνωστό από καιρό. Το ότι θα έφθανε στο έσχατο αυτό σημείο εξευτελισμού, να συνδιαλλέγεται με τους λαθρο-εισβολείς, δεν το περίμενα ούτε στην επόμενη ζωή να το ζήσω. Από πότε κύριοι της εκάστοτε Κυβέρνησης καταδέχεστε να συνδιαλλέγεστε με τον Αλαβάνο, το Γιαννόπουλο, τον Κούρκουλα, τον Κωνσταντίνου και τα λοιπά σούργελα των σκοτεινών ΜΚΟ; Με ποια θεσμική ιδιότητα ο Αλαβάνος αναλαμβάνει χρέη διαπραγματευτή, εκπροσωπώντας άτομα που είναι παράνομα στη χώρα, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, κάθε έννοια Συντάγματος; Γιατί επιτέλους δεν εφαρμόζεται ο Νόμος, όπως τόσο εύστοχα ευαγγελίζονται οι φερόμενοι ως Πρωθυπουργός και Υπουργός των Εσωτερικών αντίστοιχα; Γιατί οι λιμενικοί τόσο στα Χανιά όσο και στον Πειραιά επέτρεψαν τον πλου, με άτομα στο καράβι που κινήθηκαν συντεταγμένα, δεν υπάρχουν πουθενά καταχωρημένοι στα ελληνικά μητρώα και ενδεχομένως να μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια των υπολοίπων επιβατών; Γιατί κανένας μα κανένας αστυνομικός ούτε στον Πειραιά, αλλά ούτε και στην υπόλοιπη διαδρομή προς το κέντρο των Αθηνών δεν ενδιαφέρθηκε ούτε στο ελάχιστο να δει προς τα που κινείται αυτό το μπουλούκι; Αναπάντητα ερωτήματα που δυστυχώς δίνουν τροφή σε όλους τους "κακούς συνωμοσιολόγους"...
Μάκης
28/01/2011 09:40
Νάναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αγαθοεργίες του, πάντα τέτοια, βρε παιδιά. Άρε, Τσίπρα και Σία, δεν πάτε καθόλου καλά.
Και δεν έχετε ίχνος ντροπής και σοβαρότητας.

Κάτι τέτοια κόμματα μόνο στην ψωροκώσταινα υπάρχουν, αλλά μέχρι πότε;;;
Maria
28/01/2011 09:40
Δεν ντρεπομαστε λεω εγω,μας πηραν ειδηση και οι λαθρομεταναστες.Τι ξεστηλισμος ειναι αυτος της κυβερνησης,και δεν βρισκετε ενας να τους μηνυσει!..ειναι δυνατον να πληρωνει ο φορολογουμενος για να κανουν τις δημοσιες σχεσεις τους τα κομματα?τοσα χρηματα δοθηκαν για να ανακαινησθει η νομικη,και με το ετσι θελω να καταλαμβανετε αποοοο.......λαθρομεταναστες!εε να παμε να την καταλαβουμε και εμεις οι συνταξιουχοι των 400 ευρω που ετοιμαζονται να μας περικοψουν και τις επικουρικες!δεν καταλαβαινω εχουν δικαιωμα !!!!να την καταλαβανουν οι ξενοι και δεν εχουμε δικαιωμα εμεις να δικδικουμε τα δικαιωματα μας??τι Προπυλαια τι Νομικη!!!θα πρεπει να το πουμε στον προεδρο μας...ολοι εχουμε δικαιωμα να καταλαμβανουμε τα ανωτερα εκπαιδευτικα ιδρυματα,ευτυχως που υπαρχει και το ασυλο...αν ειναι δυνατον να μας προλαβουν οι λαθρομεταναστες!!
aris
28/01/2011 09:35
γιατι τους πηγε στην πατησιων που 2 τετραγωνα πιο κατω εχει αλλους 100000 μεταναστες (βικτωρια-βαθης-αγιος παντελεημων ) και δεν τους εστειλε σε κτιρια του παλαιου ψυχικου (εχει εγκαταλελημενα ακομα και εκει) , της κηφισιας ή της Γλυφαδας. Αλλα βολευει το γκετο, ..τι μπορει να περιμενει κανεις απο ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ.
Σ.Μ.
28/01/2011 09:32
Επειδή εντός ολίγων εβδομάδων θα προσχωρήσω στο κλαμπ των ανέργων, θα ήθελα να παραγγείλω ένα νεοκλασσικό στην Κηφισιά, με κήπο, πισίνα, υπηρετικό προσωπικό, λιμουζίνα και μερικά μετρητά για τα πρώτα έξοδα. Αλλιώς θα κάνω κατάληψη στη νομική, στο χημείο, στην καλών τεχνών και ίσως περάσω και από τη φιλοσοφική. Θα ήθελα επίσης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ να αναλάβουν να με φροντίζουν και να με σκεπάζουν το βράδυ που κοιμάμαι για να μην κρυώσω.
Ανάποδος
28/01/2011 09:29
Μαααασσσστααα! Ο κ. Αλαβάνος μοιράζει πιστοποιητικά Ελληνικότητας .... Το 4% απευθύνεται αφ'' υψηλού προς τη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.... Μένει καμία αντίρρηση για το τι θα είχαν κάνει αν κάποτε είχαν νικήσει ? Ή μήπως και αυτό δεν πρέπει να λέγεται ως ταμπού (όπως το άσυλο...) απέναντι στις μειοψηφίες του 4 5% που ουσιαστικά κυβερνούν τη χώρα μεταπολιτευτικά...
cs
28/01/2011 09:23
Επαναλαμβανω.............Γιατι δεν κανουν δημοψηφισμα για την πληρη καταργηση του ασυλου...????........Τοτε ο ΣΥΝ και διαφορες ομαδες,θα καταλαβουν οτι ο περισσοτερος κοσμος δεν θελει το ασυλο,και δεν θελει το Πανεπιστημιο να καταστρεφεται καθε 3 και λιγο απο διαφορους αναρχικους,μεταναστες,και αριστεριστες.Κανεις δεν θελει καθε 3 και λιγο να καταστρεφουν τα μαγαζια,τα αυτοκινητα και την περιουσια του κοσμου που μενει τριγυρω....!
Παπά Μαρία
28/01/2011 09:06
Κάποιοι μετά απ΄όλη αυτή την κατάσταση συνεχίζουν να επιμένουν ότι καλά έκαναν οι λαθρομετανάστες και πήγαν να φιλοξενηθούν στο κτήριο της Νομικής. Για μας τον απλό λαό που καθε τόσο πληρώνουμε για τη συντήρηση και αποκατάσταση των δημοσίων κτηρίων είτε αυτά είναι πανεπιστημιακά είτε άλλα...είναι αδιανόητο να παραχωρούνται σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ για τέτοιου είδους καταστάσεις. Σε ποιό κράτος της Ευρώπης θα κάναν αυτού του είδους τις ενέργειες λαθρομετανάστες σε πρώτη ευκαιρία θα τους στέλναν σπίτια τους. Εμείς καθόμαστε και τους παρακαλάμε. Λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι έχουν πυγμή. Μήπως να τους κάναμε κυβέρνηση, για να τη δείξουν αυτή την πυγμή και αλλού;
Μαρίνα
28/01/2011 08:57
Όπως περίτρανα καταλάβατε το 1% του Σύριζα και μια χούφτα αναρχικοί κυβερνάει και ντροπιάζει αυτή την χώρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ
28/01/2011 08:51
Αίσχος ,το Ελληνικό κράτος εφτασε να διαπραγματευεται με τα ανδρεικελα του σύριζα και των δουλεμπόρων αντιρατσιστών για την τήρηση της νομιμότητας.Πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων που αγωνίζονται για τον επιούσιο και δεν έχουν καιρό για καταλήψεις και συκοφαντικές συναυλίες .Η αδικία στους Ελλήνες θα γεννήσει οργή.
xxx
28/01/2011 08:25
Γιατί να μετακομίσουν σε άλλο κτίριο. πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία εξακολουθούν να είναι οι λαθρομετανάστες. Διώξανε το πρόβλημα από τον πανεπιστημιακό χώρο και τώρα τους βάλανε κάπου αλλού! ενώ θα έπρεπε να φύγουν από την χώρα. προφανώς δεν σας ενδιαφέρει ότι δεν θέλουμε μετανάστες και πολύ περισσότερο λαθρομετανάστες στην ελλαδα!