Λουκέτα πολλών αστέρων

Εγκληµατικότητα και κρίση οδηγούν σε κλείσιµο πολυτελή ξενοδοχεία του κέντρου

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Κώστας Ντελέζος   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2011 07:00 |
 Λουκέτα πολλών αστέρων
To πολυτελές ξενοδοχείο «Fashion Ηouse» στην Οµόνοια του οµίλου Grecotel είναι ένα από τα «θύµατα» της εγκατάλειψης της περιοχής και της κρίσης. Η Grecotel έβαλε επίσης λουκέτο και στο «Athens Acropol» στην ίδια περιοχή. Στα δύο ξενοδοχεία είχαν γίνει σηµαντικές επενδύσεις λόγω των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004

Η αύξηση της εγκληµατικότητας στο «αµαρτωλό» τετράγωνο Οµόνοια - Πλατεία Κάνιγγος - Πλατεία Καραϊσκάκη - Πλατεία Κουµουδούρου, η οικονοµική κρίση και η καθοδική πορεία του τουρισµού της Αττικής έχουν προκαλέσει ντόµινο λουκέτων στα ξενοδοχεία.

Ετσι, κλείνουν το ένα µετά το άλλο όχι µόνο µικρές µονάδες αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε σηµαντικές επενδύσεις για τη φιλοξενία των επισκεπτών των Ολυµπιακών Αγώνων. Νέαθύµατατηςκατάστασης αυτής είναιτα ξενοδοχεία «FashionHouse» και «Athens Acropol», της γνωστής αλυσίδας Grecotel. Ηεταιρεία αποφάσισε να αποσυρθεί από την περιοχή της Οµόνοιας, καθώς αδυνατεί να αντιµετωπίσει τη χαµηλή πληρότητα, στην οποία τα έχει καταδικάσει η εγκληµατικότητα και η πρωτοφανής εγκατάλειψη της περιοχής. Σύµφωνα µε τους υπευθύνους της εταιρείας, το προσωπικό των δύο ξενοδοχείων θα απορροφηθεί στο σύνολό του από τις άλλες µονάδες που διαθέτει στην Αττική. Στα πρόσφατα θύµατα της κρίσης συγκαταλέγεται και το ιστορικό «Εσπερία», που λειτουργούσε από το 1961 στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου 22. Ως αιτία για το λουκέτο στο «Εσπέρια» προβλήθηκε από τη διαχειρίστρια εταιρείατο υψηλόενοίκιο (1,5 εκατ. ευρώ ετησίως) που αδυνατούσε ναπληρώσει στο Ταµείο Νοµικών, ιδιοκτήτη του ακινήτου. «Οι υποχρεώσειςκαι τα προβλήµατα άρχισαν να γίνονται ανυπέρβλητα τα τελευταία δύο χρόνια, όταν ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια γύρω από το Σύνταγµα και άρχισαν οι ακυρώσεις και η πτώση του τζίρου», εξηγεί ο κ. Καλλίγερος. «Αναγκάστηκα, λοιπόν, να ζητήσω από τον ιδιοκτήτη, δηλαδή από το Ταµείο Νοµικών, µια λογική µείωση του ενοικίου, πράγµα που δεν συνέβη».

Για τον ίδιο λόγο, έκλεισε και το «Κάνιγγος 21» (4 αστέρων), Χαλκοκονδύλη 12στην Πλατεία Κάνιγγος, του επιχειρηµατία Βασ. Σακελλάρη. Το συγκεκριµένο ξενοδοχείο, δυναµικότητας 72 δωµατίων, είχε ανακαινιστεί πλήρως για τους Ολυµπιακούς και απασχολούσε 30 εργαζόµενους. Ο διαχειριστής έβαλε λουκέτο µε την αιτιολογία ότι δεν µπορούσε να ανταποκριθεί στο υψηλόενοίκιο που είχε ορίσει το Ταµείο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταµείων. Ιδια αιτία προέβαλαν και οι ενοικιαστές του «La Mirage» (3 αστέρων), ακριβώς πάνω στην Πλατεία Οµονοίας, το οποίο ανήκειστο ΜετοχικόΤαµείο Αεροπορίας.

Και µικρότερες µονάδες Ηδη από τις αρχέςτου 2010 στη δίνη του κυκλώνα είχαν βρεθεί καιµικρότερες µονάδες γύρω από την περιοχή της Οµόνοιας και της ΠλατείαςΣυντάγµατος οι οποίεςέκλεισαν καθώς οι ταραχές, η εγκληµατικότητα και η υποβάθµιση του κέντρου έδιωξαν και τους τελευταίους πελάτες. Συγκεκριµένα, λουκέτο έβαλαν τα µικρότερα εµπορικά ξενοδοχεία «Αθηναία» (2 αστέρων), µε 40 δωµάτια επί της Αγίου Κωνσταντίνου, το «Αµαρυλλίς Ιν» (2 αστέρων) στην οδό Μενάνδρου και το «City Plaza» (3 αστέρων) του κ. Δ. Τσατσάνη, εµπορικό στέκι στην Πλατεία Βικτωρίας. Στα ξενοδοχεία που δενάντεξαν την κρίση περιλαµβάνεταιακόµη το «Ιλισσός» (4αστέρων) των Δ. και Λ. Σταµατίου, στις αρχές της Λεωφόρου Συγγρού µε θέα την Ακρόπολη που απασχολούσε 40 εργαζόµενους.

ΥΨΗΛΑ ΕΝΟΊΚΊΑ
Μείωση τουριστών και υψηλά ενοίκια, από τις βασικές αιτίες που κατεβαίνουν τα ρολά

18
ΣΑΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
25/01/2011 13:53
ΕΠΕΙΓΟΝ κύριοι, το ξενοδοχείο ILISSOS, λειτουργεί κανονικά και ουδέποτε έκλεισε.
ΜΚ
23/01/2011 12:24
@Γιώργος 21/1/2011 20:08
"H κατάσταση του κέντρου / γκετου είναι υποκινούμενη. Δεν υπάρχει πολιτική θέληση να ρίξει φως στην υπόθεση."

Είμαι απόλυτα σύμφωνος. Ακόμη θα πρόσθετα ότι υπάρχει πολιτική θέληση, αλλά για το ακριβώς αντίθετο. Να γίνει το κέντρο ερείπιο και δη φθηνό ερείπιο. Όπως φθηναίνουν την εργασία, έτσι φθηναίνουν και τις περιοχές που κάποτε ήταν "φιλέτο".
Τότε και μόνο τότε θα έρθουν οι "παραγωγικές επενδύσεις" απ΄ έξω. Φθηνοί εργάτες, φθηνοί υπάλληλοι, φθηνή γη στην περιφέρεια, φθηνή γη στο κέντρο και ξανθά ακριβοπληρωμένα αφεντικά. Κάποια υποδομή έτοιμη (μετρό). Εδώ βιάστηκαν λιγάκι, βλέπεις οι σταθμοί στο Μεταξουργείο, στο Σταθμό Λαρίσης κ.α. ανέβασαν τις τιμές των περιοχών αυτών. Μάλιστα κάποιοι ξενοδόχοι θέλησαν να κάνουν και επενδύσεις στις περιοχές αυτές. Και τώρα τις ξανακατεβάζουν επειγόντως

Παλιά, όταν μια πόλη διαλυόταν από βομβαρδισμούς, στη συνέχεια ανθούσαν οι κατασκευές, αυξάνονταν οι θέσεις εργασίας και μετά ξανά ευημερούσε.
Έτσι αφού καταστράφηκαν οι Γερμανικές πόλεις στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, σήμερα έχουμε το λεγόμενο "Γερμανικό θαύμα".
Σήμερα είναι λίγο δύσκολο να βομβαρδίσουν την Αθήνα (θα γινόταν αντιληπτό), αλλά απλά αφήσανε τις Αφρικανοασιατικές ορδές και τους διάφορους δικούς μας (?) επαγγελματίες τάχα αντιρατσιστές (ποιοι τους πληρώνουν άραγε;) να κάνουν ουσιαστικά το ίδιο σε πιο αργό, σταδιακό και "αφομοιώσιμο" βαθμό.
Έτσι λοιπόν, σε 10-20 χρόνια θα γίνει το ίδιο θαύμα. Με μια όμως διαφορά. Δεν θα είναι, κατ΄ αντιστοιχία, "Ελληνικό θαύμα", αλλά θα είναι πάλι "Γερμανικό θαύμα" (και των στενών συγγενών τους). Ζωτικός χώρος για επέκταση και κατοχή. Ο θρίαμβος του 5ου Ράιχ. Πάντοτε θέλανε τον ήλιο μας οι Βόρειοι.
ΜΚ
23/01/2011 08:56
Ας είναι καλά οι επαγγελματίες Αντιρατσιστές, τα νέα φρούτα που ξεπήδησαν από κάτι ακροαριστερά υπόλοιπα.
Μιχάλης
23/01/2011 06:32
Η καλύτερη επένδυση αυτή τη στιγμή (όλοι οι κτηματομεσίτες το λένε) είναι η αγορά ακινήτων στο τρίγωνο της αμαρτίας. Θα αποδώσει αργά, αλλά θα αποδώσει πολλά. Όποιος έχει περισσευούμενο χρήμα θα πρέπει να αγοράσει σε τιμή τιποτένια αυτά τα κτίρια. Και να κάνει και ένα εικόνισμα στο Τσίπρα, στο Αλαβάνο και στον ανεκδιήγητο αντιρατσιστή δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντινίδη (άξιος ο μισθός του).
MS
23/01/2011 02:22
Ενα ολόκληρο άρθρο για τα ξενοδοχεία που κλείνουν και δεν αναφέρθηκε ο λόγος : η λαθρομετανάστευση ! Τα ξενοδοχεία μια χαρά θα ήταν και η Αθήνα θα είχε πολύ περισσότερους τουρίστες αν δεν υπήρχαν οι λαθρομετανάστες, αυτή είναι η πραγματικότητα !
MIKE
23/01/2011 00:25
Διατηρώ γραφείο επί της Πανεπιστημίου και σχετικά υψηλά, δηλ. προς το ύψος της οδού Αμερικής που και καλά, σαν σημείο λογίζεται με βάσει τις αντικειμενικές τάχα μου φιλέτο. Το φαινόμενο των μαύρων και καφέ ακρίδων που πετάνε την πραμάτεια τους μπροστά ακόμα και στα σκαλιά του μετρό του Πανεπιστημίου των Αθηνών, ή ακόμα πιο προκλητικά πλαγίως του ιστορικού ξενοδοχείου Μ. Βρετανία χειροτερε΄τει μέρα τη μέρα. Το φαινόμενο επίσης, των ληστειών, τραμπουκισμών και λοιπών κακών, σε στυλ οδού Πειραιώς όπως κατεβαίνουμε για Λένορμαν (εκεί που έχουμε το Εθνικό Θέατρο και τα γραφεία της ΝουΔους!), μεγαλώνει μέρα τη μέρα ακόμα και στην κατά τα άλλα πανάκριβη - μονάκριβη Ερμού! Όσο για τα τσιράκια του καπιτάλα Αλαβάνου και Τσίπρα, αυτά φτάνουν με βαριοπούλες πλέον έως και την πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι! Τυχαίο; Μάλλον όχι. Παίζουν δύο τινά, ως ένα βαθμό αλληλένδετα. Ο Παραδιάς της ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων το έχει πιάσει και σε ανύποπτο χρόνο σχολιάσει. Μεγάλα συμφέροντα κυρίως του κατασκευαστικού κλάδου και μερικά hedge fund με ειδίκευση στις υπεραξίες από ακίνητα, παλεύουν με όπλο τους και εν αγνοία αυτών, τους λαθρομετανάστες ή ψευτοαριστερούς, να καταστήσουν τις εμπορικές τιμές των περιοχών του κέντρου μηδενικής αξίας, ώστε να αποκτήσουν σημαντικό μέρος αυτών και ύστερα, με άνεση και πολιτική διαπλοκή να επιφέρουν την τάξη και την άνθηση που θα επιτρέψει να καταγραφούν τεράστιες υπεραξίες επί των ακινήτων! Γνωστή συνταγή που έχει δουλέψει σε Ιταλία, ΝΥ, Λονδίνο ακόμα και Βερολίνο... Μή τσιμπάτε! Μή πουλάτε τσάμπα κύριοι...... και πάνω από όλα χώστε κλώτσο στους αρουραίους παράνομους εισβολείς γυφτοαλλοδαπούς! Θυμηθείτε τί έκαναν άνευ αδείας για το Κοράνι λείαν προσφάτως και τις προκλητικές τους στάσεις με παράνομες συγκεντρώσεις για προσευχή στον Αλλάχ έξω από μέρη σύμβολα της δυτικής δημοκρατίας...
Μήτσος
22/01/2011 23:46
Kλείνουν επιχειρήσεις όπως τα ξενοδοχεία, μειώνονται τα κρατικά έσοδα, αυξάνονται οι φόροι σε όσους (ακόμη)μπορούν και πληρώνουν. Μέχρι πότε θα μπορούν κι αυτά τα κορόιδα; Και όλα αυτά λόγω της συνειδητής υποβάθμισης αυτής της χώρας από ορδές απολίτιστων εποίκων; Μήπως εγώ ο έλληνας φταίω για τα χάλια αυτού του πλανήτη και πρέπει να πληρώσω το λογαριασμό για τα ιμπεριαλιστικά παιγνιδια των μεγάλων; Μήπως ήμουν αποικιοκράτης και δεν το γνώριζα; Αλλά ξέρω.. Αν μιλήσω για σύνορα, ασφάλεια, λύση του μεταναστευτικού γα χαρακτηριστώ φασιστας, λαομίσητος ρατσιστής και θα πέσω θύμα ιδεολογικής τρομοκρατίας.... Ε, όχι άλλη προδοσία σε βάρος αυτού του λαού... Πολίτες γρηγορείτε!
Διομήδης Ν.
22/01/2011 19:35
Παιδιά εσείς που χάνετε τη δουλειά σας παρακαλώ μην είστε θυμωμένοι αλλά απευθυνθείτε στην Παπαρήγα, στο Τσίπρα και λοιπούς ψευτοαριστερούς προοδευτικούς και τον απίθανο νέο Δήμαρχό σας και να είστε βέβαιοι ότι η υπόθεσή σας θα τακτοποιηθεί αμέσως, Τί άλλο θα ακούσουμε ακόμη, Ωστε για την κατάντια και την ερήμωση του κέντρου του πάλαι ποτέ κλεινού άστεως δεν είναι υπεύθυνοι οι πάσης φύσεως λαθρομετανάστες με όλη την παραβάτικότητά τους- λαθρεμπόριο, ναρκωτικά, πορνεία,κλεψιές,επιθέσεις σε άνύποπτους περαστικούς- αλλά οι ''''φασίστες'''' και οι ''''ρατσιστές'''' μόνιμοι κάτοικοι και επιχειρηματίες του κέντρου. Φασίστες και ρατσιστές είναι αυτοί που εκβιαστικά θέλουν να επιβάλουν στους κατοίκους του κέντρου ένα νέο τρόπο ζώής που οι ίδιοι δεν θέλουν. Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση όλων των επισκεπτών μας εξ Ασίας και Αφρικής εντός ολίγου οι Ελληνες κάτοικοι των εν λόγω περιοχών και πολλών άλλων θα χρειάζονται διαβατήριο για να επισκεπτονται το κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδος. Βέβαια η υπομονή έχει και τα όριά της.Ο, σε καταστολή ευρισκόμενος, Ελληνικός λαός κάποτε θα ξυπνήσει από το λήθαργό του και τότε, να είστε σίγουροι, ότι όλα θα αλλάξουν.
ξενος στον τοπο μου
22/01/2011 12:44
Να χαιρονται οι Αθηναιοι τους δημαρχους που επελεξαν στο παρελθον.. Αυτοι τους εσκαψαν τον λακκο... Δεν πειραζει ομως... παλια λεγανε οι κουτσουροκεφαλοι... < ψωμι και ελια και Κωτσο βασιλια.> Τωρα λενε <<ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην εξουσια και ας γινουν ολα μπαρουτι και σταχτη.. >> Αυτο το κρατος επιλεξατε κυριοι αυτο πηρατε.. Για ρουσφετια και διορισμους επιλεξατε τους αντιπροσωπους σας, ρουσφετια πηρατε... τωρα μην σας κακοφαινονται αυτες οι καταστασεις.. Εξ αλλου τι το θελουν το κεντρο οι Αθηναιοι. ? Σε λιγο θα το πουλησουν σε πονηρους και αμεσως αυτοι θα διωξουν τους ξενους στο αστραμα.. Ξερουν τι κανουν .. δεν ειναι κοροιδα.. Ανοητοι εισαστε εσεις οι Αθηναιοι που δεν βλεπετε την παγιδα.. Για δωστε ομως καμια ψηφο παρα πανω στους αλλους απο την αλλη μερια και θα δειτε τι τροπη θα παρουν τα πραματα.. Τι σας εμποδιζει.. ? το ΣΥΡΙΖΑ.. ?
Γιάννης
22/01/2011 05:30
Οτι και να έγραψαν οι εξυπνάκηδες πριν, ας ακουστώ και εγώ που εργάζομαι στον τουρισμό. Το City Plaza επί της Αχαρνών ήταν από τα καλύτερα τριάστερα της Αθήνας και σε πολύ καλό σημείο, ανάμεσα στους σταθμούς Βικτώρια και Λαρίσσης προσφέροντας στους τουρίστες άμεση πρόσβαση στα μνημεία της πόλης. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια οι πελάτες καταληστεύονταν στους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα πορτοφόλια, κάμερες κλπ να κάνουν φτερά και αυτό επειδή οι τουρίστες κάνουν μπαμ και γίνονται ευκολότερα στόχος. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μετανάστες όρμαγαν στα σταθμευμένα πούλμαν έξω από το ξενοδοχείο για να κλέψουν τις βαλίτσες. Το βράδυ οι πυροβολισμοί και συμπλοκές αποτελούσαν συχνό φαινόμενο. Τα complaints των τουριστών ώθησαν τα μεγάλα tour operators να φέρνουν πλέον τους τουρίστες με κρουαζιερόπλοια τα οποία σταματάνε για λίγες ώρες στον Πειραιά με αποτέλεσμα να μαραζώσουν τα ξενοδοχεία της Αθήνας. Το ίδιο ισχύει για το Acropol και Fashion House στην Ομόνοια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθα αντιμέτωπος με οργισμένους τουρίστες που ήθελαν να αλλάξουν ξενοδοχείο επειδή δεν άντεχαν να διαμένουν σε μια ζώνη που είναι ένα απέραντο δημόσιο ουρητήριο. Μόνο η είσοδος του Acropol τρόμαζε τους τουρίστες επειδή ήταν σαν τις καινούργιες εισόδους στις τράπεζες με ανιχνευτή μετάλλων. Το Αμαρυλλίς Ινν δε, είχε την ατυχία να βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της Αθήνας, την Μενάνδρου και ο Κακλαμάνης είχε δεσμευτεί να καθαρίσει την περιοχή μέχρι τα Χριστούγεννα του 2008! Και οι αιματηρές διαδηλώσεις και τα δεκεμβριανά του 2008 προκάλεσαν ντόμινο ακυρώσεων, το έζησα, μην κοροιδευόμαστε. Και το Κάννιγγος 21 δεν πήγαινε πίσω, ήταν περιτρυγιρισμένο από μαύρες ιερόδουλες και ναρκομανείς. Δεν θέλω να κάνω σύγκριση με άλλες πόλεις του εξωτερικού. Απλά αυτοί οι λόγοι ήταν αρκετοί για να διώξουν τους τουρίστες. Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων της Αθήνας βρίσκεται ακριβώς στο επικίνδυνο τετράγωνο. Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονταν συγκινημένοι στην πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού να γευτούν την ελληνική φιλοξενία και το πρώτο πράγμα που έβλεπαν ήταν οι βρωμιάρηδες πακιστανοί, αφγανοί κλπ να τους καταληστεύουν. Φυσικό είναι να στραφούν αλλού. Κύριοι, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση μας βουλιάζει οικονομικά, πάρτε το χαμπάρι! Όποιος πονάει τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες ας αφήσει τα κηρύγματα και ας τους φιλοξενήσει σπίτι του!
Αγύριγο κεφάλι
22/01/2011 01:52
Πότε και ποιά κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια εκπόνησε ένα σοβαρό πρόγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής γύρω από την Ομόνοια, αν και είναι γνωστά από ετών τα εκεί προβλήματα ακόμη και στην ...Αλεξανδρούπολη, όπου τα έχουν πληροφορηθεί. Καμία. Ασχολούνται με ψευτο - εξεταστικούλες επιτροπές και παραμύθια της Χαλιμάς, αν και όλοι τους είναι απόλυτα σίγουροι ότι τίποτα το ωφέλιμο γιά την χώρα δεν πρόκειται να προκύψει από αυτές. Δυστυχώς αποδεικνύονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.
Γιώργος
21/01/2011 20:08
H κατάσταση του κέντρου / γκετου είναι υποκινούμενη. Δεν υπάρχει πολιτική θέληση να ρίξει φως στην υπόθεση. Πλέον περισσότερη ασφάλεια νιώθει κανείς στα 6άρχια. Το κόλπο είναι γνωστό: - Υποβάθμιση μίας περιοχής - Φτηνές αγορές ακινήτων - "Πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων" - Αυξηση των αξιών των ακινήτων - "Πωλείται loft διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας" σε βάθος 30ετιας αυτά.... υπομονή στους μόνιμους κάτοικους.
Α.Σ.
21/01/2011 18:33
Δεν γνωρίζω άν οι λόγοι που προβάλλονται είναι αληθινοί ή όχι. Πάντως για τη GRECOTEL, οφείλω να παρατηρήσω ότι πήρε το ΦΙΛΟΞΕΝΑ πριν μερικά χρόνια στην Καλαμάτα και κατάφερε φέτος να βάλει λουκέτο για το χειμώνα, πρώτη φορά στα χρονικά. Εμείς όμως οι ντόπιοι το βλέπαμε ότι ερχόταν αυτό. Πολύ υψηλές τιμές, αποκοπή από τον κόσμο της Καλαμάτας, ύφος ψυχρό και αφιλόξενο. Το είχαμε προβλέψει αρκετά νωρίς. Και είναι κρίμα, να μαραζώσει το ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ που ήταν σημείο αναφοράς για τους Καλαματιανούς. Γι'' αυτήν την περίπτωση ποιά είνα η αιτία που επικαλείται η επιχείρηση;
Προχθες
21/01/2011 18:20
η ΕΤ1 έδειξε την ταινία GOMORRA .

Όλα δείχνουν ότι η Αθήνα έχει ήδη σκάψει το λάκο της.
terry
21/01/2011 16:06
Προφανώς όλοι όσοι τα γράφουν αυτά μένουν κάπου αλλού και τα βλέπουν στην τηλεόραση. Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Δρόμοι όπως η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου ή πλατείες όπως η πλατεία Κάνιγγος δεν έχουν ουσιώδη προβλήματα με "εγκληματικότητα" ή "λαθρομετανάστες". Ας μην χρεώνουν συνεχώς οι επιχειρηματίες τις όποιες άστοχες κινήσεις τους σε εξωτερικούς παράγοντες. Το ότι δεν θα σε πειράξει κανείς στην Πανεπιστημίου ή τη Σταδίου όμως, δεν σημαίνει από την άλλη ότι βρίσκεσαι στο Παρίσι ή στο Λονδίνο. Άρα δεν μπορεί να χρεώνεις ένα δωμάτιο στο κέντρο της Αθήνας (στην Αθήνα γενικώς) λες και ήρθε ο άλλος στο Μόντε Κάρλο.
βασιλης τρεμπελας
21/01/2011 14:55
βλεπω ολα τα κτιρια φιλετα ανηκουν στα λαμογιοταμεια.
περα απο αυτο ας κανουν κατι για το κεντρο γιατι θα γινει πολυ χαλια.ποιον συμφερει αυτη η αθλιοτητα δεν ξερω ακομα
Βασίλης
21/01/2011 13:14
Συγχαρητήρια σε όλους τους "προοδευτικούς" και "αντιρατσιστές" για το κατάντημα της περιοχής Πλατείας Ομονοίας. Μετά και την αποχώρηση των δύο Ξενοδοχείων της Grecotel θα μαραζώσει η περιοχή ακόμη περισσότερο, αν όχι θα γκετοποιηθεί ακόμη πιο γρήγορα. Όταν φωνάζαμε ότι η εισβολή τόσων λαθρομεταναστών θα αποβεί μοιραία, ακούγαμε ότι είμαστε "ρατσιστές", "φασίστες", "χουντικοί" και άλλα τέτοιου είδους κοσμητικά. Τώρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να δεί κανείς που βρίσκεται το δίκαιο. Εαν δεν ληφθούν ΑΜΕΣΑ και ΔΡΑΣΤΙΚΑ μέτρα, δύο είναι οι πιθανότητες : ή θα επιβληθούν πλήρως οι λαθρομετανάστες στην περιοχή, ή θα πάρουν οι πολίτες την κατάσταση στα χέρις τους. Όπως συνέβη στον Άγ. Παντελεήμονα. Και όχι μόνο εκλογικά...
Λαζαρος
21/01/2011 12:55
Δεν μου κανει καμμια εντυπωση , αναρωτιεμαι συνεχως πως γινεται οι πολιτικοι να μην περνανε απο το κεντρο πως γινεται να μη βλεπουν τα χαλια του. Ενα ΓΕΡΟ χερι ξυλο θελουν ολοι οι .βουλευτες. Βεβαια αν ρωτησεις μαγαζατορες αθηνα θα σου πουν οτι η υποβαθμιση του κεντρου ειναι εσκεμμενη...
Ο θυμος μου οπως και αλλων αθηναιων εχει γιγαντωθει πλεον