Συµβιβασµός Τίνας µετά τη θύελλα

Συνεδρίαση - φωτιά µε τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για τα 10 στρέµµατα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος ∆ηµήτρης Τζάθας   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2011 07:00 |
 Συµβιβασµός Τίνας  µετά τη θύελλα

Σε συµβιβαστική λύση κατέληξε η σκληρή αντιπαράθεση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ µε την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη, σχετικά µε τους όρους δόµησης σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Natura.
Επειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο καιµια συνεδρίαση -φωτιά του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι φωνές των βουλευτών κατά τηςυπουργού ακούγονταν µέχρι έξω από την κλειστή αίθουσα, η κ. Μπιρµπίλη παρεµβαίνοντας στην αρµόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόµου δέχθηκε να ισχύσει η αρτιότητα των 4 στρεµµάτων για όσα αγροτεµάχια έχουν κατατµηθεί ήδη, αλλά µετά την ψήφιση και τηνισχύ του νόµου η αρτιότητα να αυξηθεί στα 10 στρέµµατα. Παράλληλα η υπουργός αποδέχθηκε απαίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και – αργότερα – βουλευτών όλων των κοµµάτων που µετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου να προσδιορίσει επακριβώς στο νοµοσχέδιο, το οποίο θα επαναφέρει στην Επιτροπή την επόµενη εβδοµάδα, πού θα ισχύει η αρτιότητα των 10 στρεµµάτωνεντός των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί Natura.

Πριν από τη συνεδρίαση του ΚΤΕ, η κ. Μπιρµπίλη που εµφανιζόταν αµετακίνητη για τα 10 στρέµµατα είχετετ α τετ συνάντηση µε τη γενική γραµµατέα παρά τω Πρωθυπουργώ Ρεγγίνα Βάρτζελη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η κ. Βάρτζελη της συνέστησε να αποδεχθεί τη συµβιβαστική λύση που πρότειναν οι βουλευτές ώστε να αποφευχθεί το αδιέξοδο, που θα προκαλούσε ρήξη στις σχέσεις τηςΚοινοβουλευτικής Οµάδας µε την κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο προεδρεύων της Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης ∆ριβελέγκας κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίµου και είχε συνεργασία µε τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. ∆ριβελέγκα «να τα βρουν οι βουλευτές µε την υπουργό» για να προχωρήσει το νοµοσχέδιο χωρίς εµπόδια στη Βουλή και να γίνει διαβούλευση επίτων διατάξεων του νοµοσχεδίου ώστενα αποφευχθούν τριβές, οι οποίες θα µπορούσε να προκαλέσουν πρόβληµα στην κυβέρνηση.

Χωρίς ενηµέρωση
Οκ.∆ριβελέγκας, απότηνπλευρά του,φέρεταιναµετέφερεστον Πρωθυπουργό τον έντονο προβληµατισµό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας για την άρνηση των υπουργών να συνεργάζονται µε τους βουλευτές. Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγµα το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, το οποίο καταρτίστηκε από το υπουργείοΠεριβάλλοντος χωρίς προηγούµενη ενηµέρωση των βουλευτών. Πρέπει να σηµειωθεί ότι το θέµα αυτό, της απαξίωσης τωνβουλευτών από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, ήταν ένα από τα ζητήµατα που τέθηκαν µε ένταση κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ, η οποία όπως προαναφέρθηκε χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους και βαριές εκφράσεις εκ µέρους των βουλευτών.

«∆εν µας λαµβάνετε υπόψη»
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι ο βουλευτής Ζακύνθου ∆ηµ. Βαρβαρίγος τόνισε απευθυνόµενος στην υπουργό «δεν µας ακούτε, δεν µας λαµβάνετευπόψη, γιατί δεν µας θεωρείτε συµµάχους σας. Μας έχετε στη λογική της οµηρίας». Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου δήλωσε ενοχληµένη για την απουσία από πλευράς υπουργείου µιας διαβάθµισης σε σχέση µε την αρτιότητα των οικοπέδων στις περιοχές Natura:«Με ενοχλεί», είπε, «η ισοπεδωτική αντιµετώπιση όλης της χώρας από τις υπηρεσίες του υπουργείου. ∆εν είναι νοµοθετικό έργο αυτό».

Ο βουλευτής τηςΒ’ Αθηνών Γιάννης Βούρος, υπογράµµισε ότι «καλή είναι η οικολογία αλλά να µην καταντά οικολολαγνεία. ∆εν µπορεί να σκεφτόµαστε πού θα γεννήσει ο πελεκάνος και να τινάζεται στον αέρα το αναπτυξιακό σχέδιο µιας περιοχής»... ΟβουλευτήςΑιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουµπλής επιτέθηκε συνολικά στο νοµοσχέδιο που παρουσίασε η υπουργός, χαρακτηρίζοντάς το «νοµικά κενό» και απαιτώντας από την κ. Μπιρµπίλη να το επαναφέρει δεόντως συµπληρωµένο και εναρµονισµένο µε την πραγµατικότητα που υπάρχει στη χώρα. Ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης χαρακτήρισε άδικο το νοµοσχέδιο και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι απέναντι, διότι όπως είπε «δεν µπορεί να ισχύει το ίδιο κριτήριο σε όλες της ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ως Natura». Ο βουλευτής ∆ωδεκανήσου Νίκος Ζωίδης τόνισε ότι «δεν είναιδυνατόν να καταργούνται αναδροµικά όλεςοι µέχρι τώρα παρεκκλίσεις» και υποστήριξε ότι «αυτός που έχτιζε στα 2 στρέµµαταήταν ο φτωχός και όχι ο πλούσιος».

Η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη εκδήλωσε εξ αρχής τη διαφωνία της για την «οριζόντια λογική των 10 στρεµµάτων» και εισηγήθηκε στο υπουργείο να καταθέσει διαχειριστικές µελέτες για τις ζώνες που προστατεύονται από τη συνθήκη Natura.

«Σε εγρήγορση»
Οσυνάδελφός τηςστον ίδιο νοµό Χρήστος Μαγκούφης, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, κάλεσετους συναδέλφους του να είναι σε εγρήγορση, εκτιµώντας ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να νοµοθετήσει και άλλα µέτρα τα οποία θα πλήξουν το κοινωνικό σύνολο.

Υπέρ επί της αρχής του σχεδίου νόµου τάχθηκε η βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας ∆ιονυσία Αυγερινοπούλου, ωστόσο χαρακτήρισε την επίµαχηδιάταξη κοινωνικά άδικη επειδή παραβλέπει το γεγονός ότι η ελληνική ιδιοκτησία είναι µικρής έκτασης.

Κατά του άρθρου ήταν και η εκπρόσωπος τουΚΚΕ ∆ιαµάντω Μανωλάκου λέγοντας ότι «κινείται στη λογική του φασττρακ αφού χτυπά τη µικρή ιδιοκτησία γιατί θα σπεύσουν ν’ αγοράσουνοι πλουτοκράτες εκτάσεις για ένα κοµµάτι ψωµί».

Για καταφανή αδικία που δεν λαµβάνει στοιχειωδώς την οικονοµική πραγµατικότητα και τον κατασκευαστικό κλάδο, έκανε λόγο ο βουλευτής τουΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ενώ η βουλευτήςτου ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ ∆ιώτη τάχθηκε υπέρτης σταδιακής κατάργησης της εκτός σχεδίου δόµησης.

Ανάλογηθέσηγιατηνκατάργηση της εκτόςσχεδίου δόµησηςεξέφρασαν τόσο ο βουλευτής τουΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και οΚυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ωστόσοεπεσήµανε ότι δεν πρέπει όλες οι περιοχές Natura να αντιµετωπίζονται µε τον ίδιο τρόπο, θέση - άποψη µε την οποία συµφώνησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης ο οποίος συµπλήρωσε την αναγκαιότητα της έκδοσης ειδικών περιβαλλοντικών µελετών. Από την πλευρά τους, η Τίνα Μπιρµπίλη αλλάκαιοαναπληρωτήςυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης τάχθηκαν υπέρ της σταδιακής κατάργησης των εκτός σχεδίου δόµησης περιοχών,ενώ η υπουργός αναγνώρισε ότι δεν µπορεί ο νοµοθέτης να έρχεται και να ανατρέπειτον οικογενειακό προγραµµατισµόόταν κάποιος έχει ακόµη και πρόσφατα αγοράσει έκταση µικρότερη των 10 στρεµµάτων σε περιοχές Natura.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ
Θα ισχύσει η αρτιότητα των 4 στρεµµάτων για όσα αγροτεµάχια έχουν ήδη κατατµηθεί

Κόβουν τα οικόπεδα για να προλάβουν την ψήφιση του νόµου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Προκόπης Γιόγιακας , (prok@dolnet.gr)

ΣΕ ΑΓΩΝΑ δρόµου αναζήτησης... τεχνασµάτων προκειµένου να υπάρξουν περισσότερα κατατετµηµένα οικόπεδα 4 στρεµµάτων αναµένεται ότι θα επιδοθούν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στο χρονικό διάστηµα που θα µεσολαβήσει µέχρι την ψήφιση του νοµοσχεδίου τού υπουργείου Περιβάλλοντος, µε το οποίο αυξάνεται στα 10 στρέµµατα η αρτιότητα των εκτός σχεδίου οικοπέδων που περιλαµβάνονται στο ∆ίκτυο Προστατευόµενων Περιοχών Natura 2000.

Αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι εκτιµούν ότι η χθεσινή «οπισθοχώρηση» της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρµπίλη δηµιουργεί ευκαιρίες εύκολου κέρδους για όσους έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατατµήσεις. Ετσι, όπως λένε, τώρα όποιος έχει – για παράδειγµα – 20 στρέµµατα σε αυτές τις περιοχές θα τα κατατάµει σε 5 οικόπεδα των 4 στρεµµάτων. Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο εγχείρηµα, αφού, σύµφωνα µε τη νοµοθεσία, θα πρέπει να υπάρχει πρόσοψη σε δρόµο που να προϋπάρχει του 1923 (αφού απαγορεύεται το χτίσιµο στα λεγόµενα «τυφλά» οικόπεδα). Την ίδια ώρα, σύµφωνα µε συµβολαιογράφους, για να γίνει κατάτµηση θα πρέπει ο ιδιοκτήτης των 20 στρεµµάτων να παραχωρήσει ένα µικρό ποσοστό σε τρίτο πρόσωπο (τη σύζυγό του, για παράδειγµα) και είναι µια διαδικασία που µπορεί να γίνει και σε τρεις µέρες.

Το συνηθέστερο, εντούτοις, τρικ θα είναι οι συνενώσεις οικοπέδων προκειµένου να εξασφαλίσουν ότι µπορούν να χτίσουν σε 4 στρέµµατα.

Ετσι, τα µικρά οικόπεδα που µέχρι τώρα ήταν στα... αζήτητα – αφού ήταν αδόµητα – θα γίνουν ανάρπαστα για όσους θέλουν µερικά στρέµµατα παραπάνω για να φθάσουν τα 4. Επίσης, οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα αρχίσουν να προσκοµίζονται και ψεύτικα τοπογραφικά...

Ο νόµος
Το µέτρο αφορά 419 περιοχές σε όλη την Ελλάδα – που καλύπτουν το 21% της συνολικής έκτασης της χώρας και περιλαµβάνονται στο ∆ίκτυο Natura 2000. Με την ψήφιση του νοµοσχεδίου η αρτιότητα των οικοπέδων αυξάνεται στα 10 στρέµµατα προκειµένου ο ιδιοκτήτης να πάρει οικοδοµική άδεια για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα. Επίσης καταργούνται οι παρεκκλίσεις µε τις οποίες επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η δόµηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα ακόµη και 750 τετραγωνικών µέτρων.

Η αρτιότητα των 10 στρεµµάτων δεν θα ισχύει για την ανόρυξη φρεατίων, την κατασκευή αντλητικών εγκαταστάσεων και µικρών αποθηκών και υδατοδεξαµενών.

Οι αντιδράσεις
«Η ενδεχόµενη απόρριψη της διάταξης για την εκτός σχεδίου δόµηση εντός προστατευόµενων περιοχών, που περιλαµβάνεται στο υπό συζήτηση νοµοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, θα αποτελέσει ιστορική ντροπή για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της χώρας».

Αυτό υποστηρίζουν µε χθεσινή κοινή ανακοίνωσή τους δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις:

WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική ΟρνιθολογικήΕταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισµού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και ∆ίκτυο Μεσόγειος SOS.

Οπως επισηµαίνουν: «Το δικαίωµα για διάσπαρτη δόµηση µε µόνο κριτήριο την ιδιοκτησία 4 στρεµµάτων γης, που µε τις ισχύουσες παρεκκλίσεις µπορεί να µειωθεί σε 750 τ.µ., έχει υποβαθµίσει το σύνολο της ελληνικής υπαίθρου, κατακερµατίσει σηµαντικά οικοσυστήµατα και δώσει κίνητρο για καταπατήσεις και δασικούς εµπρησµούς».

36
Παπαδημος Δημητρης
21/01/2011 00:08
Ντροπή και πάλι ντροπή για τις νοοτροπίες που φταίνε για το κατάντημα των πόλεων και οικισμών της χώρας. Από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους οι ελέω Τούρκων ιδιοκτήτες δεν άφησαν κανένα σχέδιο να εφαρμοστεί, δεν άφησαν δρόμους και πλατείες και πάρκα για πράσινο και για ανάσες. Τώρα θέλουν να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει σε φυσική ομορφιά και στην ύπαιθρο και ιδιαίτερα στις χαρακτηρισμένες NATURA περιοχές. Χτίστε λοιπόν γιατί χανόμαστε! Άξιοι μικροί και μεγάλοι ιδιοκτήτες,σας προστατεύουν άξιοι βουλευτές.Αυτοί που ξεπούλησαν ολόκληρη τη χώρα συναινόντας στο μνημόνιο, θα λογαριάσουν τώρα τις περιοχές φυσικού κάλλους; Σε ποια πολιτισμένη χώρα επιτρέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, πόσο μάλλον σε περιχές φυσικού κάλλους; Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τέτια υποκρισία. Πόσο ακόμα θα υποβαθμίζουμε τη ζωή και τη νοημοσύνη μας. Μ΄αυτές τις αξίες θα μεγαλώσουν και τα παιδιά μας; Μα τα καλύτερα απ'' αυτά ήδη αναζητούν ευκαιρίες να φύγουν απ'' αυτή τη χώρα. Θα το αντέξουμε κι΄αυτό;;;
NM
20/01/2011 22:55

Θα χτίσουμε όλη την Ελλάδα και μετά θα αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουμε τουρισμό. Το χτίσιμο θα έπρεπε να είναι πολύ πιο πολύ καθορισμένο. Πρόσφατα ήμουν στην μουσουλμανική Τουρκία και από άποψη πολεοδομίας είναι καλύτεροι από εμάς. Οι οικοδόμοι θα μπορούσαν να έχουν δουλειά αν η δόμηση ήταν τακτική και όχι όπως τώρα.

Ένα παράδειγμα πιθανής βελτίωσης είναι με τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Έχουν δώσει τα οικόπεδα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς και μένουν επί δεκαετίες άχτιστα. Την ίδια στιγμή άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να χτίσουν και έχουν χρήματα να χτίσουν δεν έχουν νόμιμο οικόπεδο.

Εγώ προτείνω μια λύση. Κατάσχεση από το δημόσιο και δημοπρασία.
α) Όλων τον παλιών κατοικιών που μένουν ανεκμετάλλευτες
β) το ίδιο για τα οικόπεδα εντός οικοδομικών συνεταιρισμών που έχουν την ίδια τύχη.

Η μπιρμπίλη και οι οικολόγοι έχουν δίκιο όπως και οι οικοδόμοι. Το θέμα είναι ποια είναι η λύση και η λύση είναι ανακατανομή γης και εφαρμογή του natura.
Areti
20/01/2011 22:22
to perivalon theli sevasmo alla kai ta matakia mas theloun TINA.kalopisou ligo!!!! imarton.
Βαγγέλης Ε.
20/01/2011 11:10
για τα 4 σρέμματα εντος αττικής τι θα γίνει? έχουν αχρηστεύει την περιουσία του κοσμάκη και κανείς δεν μιλάει.
Μποεμ
20/01/2011 04:30
Προτασης. Να νομοθετησουν οι παλιαχρηστοι αντιρησειες οπου χαρακτηριζεται το τμημα Εθνηκος δρημος να δημευεται, και μαλληστα ανευ αποζημοιωσεως.
nik
19/01/2011 19:18
Μπραβο Μπιρμπιλη καταφερες να εφαφανισεις πλεον οποιαδηποτε οικοδομικη δραστηριοτητα στη χωρα σπροχνωντας στην ανεργεια χιλιαδες ανθρωπους!Αυτα ειναι τα αποτελεσματα οταν βρισκεται σε τετοιο υπουργειο καποια ακροαριστερη που εκ πεποιθησεως μισει την λεξη ιδιοκτησια...
Γερμανοβιων αγανακτισμενος!
19/01/2011 18:04
Αθωοι ΚΑΙ για το Βατοπεδι;
Οταν οι δαδες καινε τους δρομους,μην τολμησουν να ρωτησουν γιατι!
Τι πρεπει να γινει επιτελους για να αποκτησει δικαιοσυνη αυτη η χωρα;
Τι πρεπει να κανουμε,για να την παρουμε πισω απο τα βρωμερα τους χερια;
Ως ποτε πρεπει να ανεχομαστε αυτο το συνδικατο εγκληματος-ατιμωρησιας;
Τι κακο καναμε σαν λαος να μας στειλει ο Θεος αυτους τους επιορκους;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ;
Ρε γελοιοι:τοσα σκανδαλα και ουτε εναν,ετσι:για ξεκαρφωμα,δεν στειλατε μεσα;Δεν καταλαβαινετε οτι οταν το ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ μας ξεχειλισει,δεν θα σταματησουμε στα λαμογια;Οτι καθε συνενοχος τους θα βρεθει προ των ευθυνων του;Ποσα ελικοπτερα θα χρειαστειτε;;;;;;;;
Αλεξανδρος Αθ.
19/01/2011 17:57
Πραγματικα λυπαμαι που βλεπω τοσους οικολογουντες να στηριζουν την πιο αποτυχημενη υπουργο.
Ναι, πρεπει να αναβαθμισουμε το περιβαλλον. ναι, πρεπει να απαγορευσουμε την αναρχη δομηση. ναι, πρεπει να τιμωρουνται αυστηροτατα ολοι οι παρανομουντες, και να γκρεμιζονται αμεσα ολα τα αυθαιρετα. Πρεπει να πηγαινουν στην φυλακη οσοι κτιζουν παρανομα, και οι ιδιοκτητες, και οι κατασκευαστες, και οι εργατες που δουλευουν στα αυθαιρετα, και οι δικηγοροι και οι συμβολαιογραφοι που συμμετεχουν στα κολπα νομιμοποιησης των αυθαιρετων.
Αλλα με τα λεφτα των αλλων δεν μπορεις να γινεις οικολογος...
Αν θελεις να στερησεις πολιτες απο τα περιουσιακα τους στοιχεια για να κανεις οικολογικη παρεμβαση, να τους αποζημιωσεις. Δεν ειδα δυστυχως ουτε την απατεωνισσα υπουργο, ουτε κανεναν απο τους υποστηρικτες της εδω να λενε τιποτα για αποζημιωση των νομιμοφρονων ιδιοκτητων ακινητων...
Αν θελεις να κανεις κοινωνικη και περιβαλλοντολογικη πολιτικη πρεπει να δειχνεις σεβασμο και στο περιβαλλον, αλλα και στους νομοταγεις πολιτες...
Η απαραδεκτη υπουργος για μια ακομη φορα αμελησε να σεβαστει τους νομοταγεις πολιτες. Γιατι οι θιγομενοι ηταν αποκλειστικα οι 200.000 νομοταγεις πολιτες, που αγορασαν ενα οικοπεδο 4 στρεμματων για να κτισουν νομιμα. Οσοι παρανομοι ηθελαν να κτισουν, εκτιζαν ετσι και αλλιως και θα συνεχισουν να κτιζουν και σε οικοπεδα των 200 μετρων ή σε οικοπεδα του δημοσιου που θα κλεβουν...
evangelos symeonoglou
19/01/2011 15:57
VLEPETE LIPON AGAPITOI PATRIOTES TOY PASOS TIS MIZAS KE DIMOSIOGRAFOI POU IPIRETITE AFTI THN MAFIOZIKI SIMORIA TON PASOKON KE ND TI SIMENI PATRIOTES!! LIPON ETSI GINETE APO TOTES POY KANAME THN EPANASTASI TOY 1821! PANDOY ANTHELINES KE APATEONES POLITIKOI POY DOYLEVOYN MONO GIA TA PROSOPIKA TOYS KERDH!MIA FORA VGIKE ELLINIDA VOULEFTIS NA KANI KATI KALO GIA THN AMIRI ELLADITSA KE ORMIKSANE H ALITES NA THN FANE! LIPON PROSEKSTE PIANOY TO MEROS PERNETE KE ESIS? TIS ELLADAS H TIS MIZAS KE TIS APAKSIOSIS! GIATI ERXONTE PRAGMATA POY DEN TA EXETE KSANADI!! OUTE MIA APOTHIKI DEN PREPI NA KTISTI STHN PANEMORFI EPARXIA MAS! OKSO ALITES
Κ Λαμπρου
19/01/2011 14:50
Το αρθρο του Ριζοσπαστη επι του θεματως: Με πρόσχημα και άλλοθι την προστασία του περιβάλλοντος, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας ακυρώνει όποια προστασία υπήρχε για το περιβάλλον, με στόχο να παραδώσει φιλέτα γης στο μεγάλο κεφάλαιο. Οπως κατήγγειλε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, το νομοσχέδιο είναι ψευδεπίγραφο και έρχεται ως συνέχεια άλλων φιλομονοπωλιακών νομοθετημάτων, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το Φαστ Τρακ, αλλά και άλλων πολιτικών που εφαρμόζονται κατ'' επιταγήν της ΕΕ. Στόχος, είπε, είναι να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο πλαίσιο για να παραδοθούν φιλέτα γης στο κεφάλαιο παρά τη ρητορική για την πράσινη ανάπτυξη. Με το νομοσχέδιο, είπε, ανοίγουν πόρτες και παράθυρα για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εμπορευματοποίησή της με πρόσχημα τη βιοποικιλότητα. Η βουλευτής τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πολιτική βούληση για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο καταστρέφει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που έχει ως μόνο στόχο το κέρδος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ασωπό. Στόχος, είπε, είναι να προωθηθούν οι μεγάλες μπίζνες, αφού προβλέπεται η έγκριση επενδυτικών σχεδίων με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για λόγους οικονομικού συμφέροντος. Αλλωστε, συνέχισε, στην εμπορευματοποίηση της γης και τη συγκέντρωσή της στα χέρια λίγων, οδηγεί και το σχετικό άρθρο που θέτει το όριο των 10 στρεμμάτων αντί για τέσσερα για χτίσιμο σε περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ. Με αυτήν την πρόβλεψη το μεγάλο κεφάλαιο θα σφετεριστεί για ένα κομμάτι ψωμί τη γη, αφού με το όριο των 10 στρεμμάτων πέφτει κατακόρυφα η αξία των μικρών ιδιοκτησιών και οι κάτοχοί της θα την πουλάνε στα μεγάλα συμφέροντα εξασφαλίζοντας στο κεφάλαιο φθηνή γη. Εκτός των άλλων, ανέφερε η Δ. Μανωλάκου, με το νομοσχέδιο εξοστρακίζεται η δασική νομοθεσία που σε ένα βαθμό προστάτευε τις δασικές εκτάσεις, δίνεται η διαχείριση των ευαίσθητων περιβαλλοντικών περιοχών σε ιδιώτες μέσω ΝΠΙΔ και υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και για μείωση της έκτασης μιας προστατευόμενης περιοχής. Στην παρέμβασή της, η υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα καταθέσει αλλαγή στο συγκεκριμένο άρθρο με τα 10 στρέμματα. Σημειώνουμε ότι είχε προηγηθεί σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την υπουργό Περιβάλλοντος υπό την παρουσία του γραμματέα του κόμματος Μ. Καρχιμάκη όπου ασκήθηκε κριτική στην προωθούμενη από την υπουργό ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία στις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ θα μπορεί να χτίζεται έκταση που είναι πάνω από 10 στρέμματα, αντί για τα τέσσερα που ίσχυε μέχρι τώρα. Τελικά, φαίνεται να κατέληξαν στην εξής αλλαγή: Ολες οι κατατμήσεις που έχουν γίνει πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου με βάση τα τέσσερα στρέμματα να ισχύουν κανονικά και η νέα ρύθμιση να ισχύει για τα καινούρια.
Αντωνης
19/01/2011 14:34
Ειναι λυπηρο να διαβαζει κανεις αποψεις και ατυχεις χαρακτηρισμους που προσδιδουν οικολογοι σε οσους δεν συμφωνουν με την υπουργο και τις αποψεις της . Ευτυχως δεν εχουν ολοι την νοοτροπια οτι τα ξερουν ολα και οτι ειναι οι μονοι εκφραστες και προστατες του περιβαλοντος. Εμεις οι υπολοιποι ειμαστε ψηφοθηρες (οι πολιτικοι), καταπατητες, τσιμενταρουμε, απατεωνες, μεσιτες κτπ. Δυστυχως οι οικολογοι σε πολλες περιπτωσιες ειναι τοσο δογματικοι και φανατισμενοι που δεν βλεπουν την αντιπερα οχθη. Ισως αυτες οι εμμονες να ειναι η κυρια αιτια που τα εκλογικα τους ποσοστα ειναι παρα μα παρα πολυ χαμηλα. Το περιβαλον αφορα ολους μας και οχι μονο τους ιδιους για να προκαλουν προσπαθωντας να επιβαλουν τις αποψεις τους με το ετσι θελω. Χρειαζετε συνενοηση και κατανοηση. Δεν μπορει για παραδειγμα να ετοιμαζει η υπουργος ενα νομοσχεδιο που θα προκαλεσει τεραστα αναστατωση να μην ενημερωνει τους συναδελφους της και να χρειαζεται η παρεμβαση του πρωθυπουργου (καλα να παθει...) για να καταλαβει οτι το παρακανε. Μπορει ενας υπουργος να γνωριζει σε βαθος πανω απο 400 περιοχες της χωρας? Οχι βεβαια και κανεις δεν απαιτει να τις ξερει. Ομως οι μανδαρινοι που εχει μαζεψει στο υπουργειο της εχουν αποψη γιατι να ρωτησει τους τοπικους βουλευτες (οποιουδηποτε κομματος). Αυτοι ειναι ψηφοθηρες... Δημοκρατικη η Δογματικη αντιληψη? Νομιζω οτι το Ε-mail του "Αγανακτησμενου Δικηγορου" περιεχει αποψεις που θα επρεπε να σκεφτουν οι συμβουλοι της υπουργου και οχι να παιρνουν αποφασεις ισοπεδοτικες και οριζοντιες τυπου ποναει δοντι κοβω κεφαλι. Δεν ειμαστε ολοι αδιαφοροι απεναντι στο περιβαλον. Εαν δεν λυθει το προβλημα της επιβολης των νομων ουτε τα 10 στρεμματα δεν αρκουν.
Γιώργος Π
19/01/2011 14:00
Ρε ψευτοοικολόγοι της τρύπιας δεκάρας πάτε να μας κάνετε το άσπρο μαύρο;
Ποιόν ευνοεί η ρύθμιση στην τελική;
Ξυπνάτε.
Αν εγώ έχω ένα αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων που μπορεί αργότερα να χτίσω αμέσως γίνεται άχρηστο.
Ο λόγος απλός.Θα χάσει 50-60% της αξίας του και θα έρθει ένας μάγκας με φράγκα να το πάρει κοψοχρονιά μαζί με 1-2 όμορα.
Το νομοσχέδιο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και τσακίζει τις μικρές περιούσιες ευνοώντας το μεγάλο κεφάλιο
Ειρήνη Καλογεράκη
19/01/2011 13:46
Mε 200000 πολίτες , ιδιοκτήτες των εν λόγω οικοπέδων , το μόνο που θα ανθίσει, είναι η παράνομη δόμηση και τα φακελάκια, για το κλείσιμο των ματιών. Σεβασμός του περιβάλλοντος ναι, αλλά και προταιρεότητα των αναγκών των πολιτών. Και όχι μόνο γιατί οι πολίτες φηφίζουν και όχι τα αγριοκούνελα. Ο νόμος αυτός πορεί να είναι σωστός σε συγκεκριμμένες περιπτώσεις αλλά δεν μπορεί να ισχύει στα τυφλά για όλη την Ελλάδα. Είναι δε άδικο για όλους αυτούς οι οποίοι αγόρασαν τα 4000μ με την δυνατότητα οικοδομής στο συμβόλαιο αγοράς, και τα ακριβοπλήρωσαν εν σχέσει με την αξία του μέτρου, όταν πρόκειται για απλή αγροτική γη, να βρεθούν τώρα στο κενό.
Γερμανοβιων
19/01/2011 13:19
Ξερετε,ερασιτεχνες και μαθητευομενοι μαγοι-υπουργοι,ειναι μια πολυτελεια για χωρες που εχουν λυμενα τα προβληματα τους....
Σε εμας,με την κρισαρα στην οποια μας εριξαν οι πολιτικοι(τρομαρα τους) και οι εισαγγελεις(με την πολυ υποπτη αδρανεια τους),δεν υπαρχουν περιθωρεια για τετοιου ειδους ναζακια!
Συνεπως,η κ.Μπιρμπιλη,ειτε θεωρει εαυτον ικανον και παραιτειται(αφου δεν την αφηνουν να "λειτουργησει"),ειτε συνεχιζει το υπουργηληκι,αρα σε αυτην την περιπτωση καταδειχνει τις σκεψεις της:"αχ,καλε,ποσο καλη υπουργος ειμαι.Και πως μου αρεσςει η υπουργικη καρεκλα",η,καπως ετσι....Απο δαυτους εχουμε μπουχτισει...Να πατε στο καλο,κι απο εκει που ηλθατε (:τις επιχειρησεις του αμεμπτου ηθους κ. Κοκκαλη)κ.Μπιρμπιλη μας.
Φόν Φούφουτος.
19/01/2011 13:04
Είδατε χαμό για το νομοσχέδιο της Τίνας?
Έτσι είναι.
Όταν υπάρχουν συμφέροντα, οι βουλευτές, κάνουν επανάσταση.
Όταν, όμως, κόψανε συντάξεις και μισθούς, περάσανε ασφαλιστικά και εργατικά, αυξήσανε φόρους κτλ, άκρα του τάφου σιωπή.
Ολα για την ξεφτιλισμένη ιδιοκτησία....
19/01/2011 12:07
Ψηφίσαν οι "κοπρίτες" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το "κατοχικό" μνημόνιο που μας έστειλε στα τάρταρα και δεν ψηφίζουν το κουτσουρεμένο νομοσχέδιο προστασίας των περιοχών Natura. Τι να πει κανείς πολύ ξεφτίλα.
οοοοο
19/01/2011 12:03
Δεν κατανοω την Real eastate αυαισησια και την ανησυχια των βουλευτων του Πασοκ και αντι να συζητησουν με την Υπουργο την καλλιτερη λυση δινουν τροφη στους σκιτσογραφους να την παρουσιαζουν με τον κυκλο της σκοποβολης. Γιατι αυτη η επιθεση και με αυτη την ενταση συντροφοι??? εντασεις μπορει και πρεπει να διατυπωνονται απο τους βουλευτες αλλα το μετρο πρεπει να πρυτανευει.
τσαντιλας
19/01/2011 11:55
τελείως θα έπρεπε να απαγορευτεί η δόμηση στις natura! όταν ψηφίζαν το μνημόνια δεν αντιδρούσαν οι του ΠΑΣΟΚ. ένα καλο νομοσχέδιο έκανε η κυβέρνηση και αυτοί αντιδρούν για χαρη των αφεντικών τους εργολάβων.. ντρόπη και στο ΚΚΕ που μας δουλεύει ψιλό γαζί...δεν το περίμενα αυτό
OOOOOOOO
19/01/2011 11:30
Ασχετο με το αρθρο αλλα επ''ευκαιρια θα ηθελα να σχολιασω την παρακατω ειδηση που διαβασα και να πω οτι μερικοι που αμφεβαλλαν απο την αρχη για τις προθεσεις των δυο αυτων κυριων με αφορμη το μνημονιο θα αναγκαστουν να αναθεωρησουν την γνωμη τους. Αν βεβαια μερικοι πιστεωατε οτι θα παραιτειτο ο ενας απο βουλευτης διαπραξατε μεγαλο λαθος και λυπαμε που θα αισθανεστε ασχημα που σας κοροιδεψε. Εγω απο την αρχη δεν ειχα καμια αμφιβολια για το πολιτικο αναστημα των ανδρων αλλα το ερωτημα ειναι τι κανει το Πασοκ??? θα τους εχει ακομη στα μελη του ή θα τους διαγραψει αμεσως???

Νέα πολιτική κίνηση θα κάνει την εμφάνισή της σήμερα Τετάρτη 19/01, στις 14:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ, με ιδρυτικά στελέχη τους Ανεξάρτητους Βουλευτές Βασίλη Οικονόμου και Γιάννη Δημαρά.
Μαρία Βερνάρδου
19/01/2011 11:21
Στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπου εντάσσονται και οι περιοχές NATYRA υπάρχουν ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ και όχι ΟΙΚΟΠΕΔΑ (δείτε τα συμβόλαιά σας και θα το διαπιστώσετε), Για να γίνουν τα αγροτεμάχια οικόπεδα θα πρέπει να ενταχθούν σε εντός σχεδίου περιοχές, με τις απαιτούμενς βέβαια αστικές υποδομές που συνιστούν καλή ποιότητα ζωής (πράσινο, δρόμοι, ύδρευση. αποχέτευση, αποκομιδή αποριμμάτων κλπ). Για την ιστορία και σε ότι αφορά περιοχές όπως τα μικρά νησιά, στις περιόδους ακμής τους οι άνθρωποι κατοικούσαν μέσα στους οικισμούς γιατί η αγροτική γη είχε αγροτική χρήση και άλλη αξία. Για παράδειγμα πριν τη περίοδο της μαζικής μετανάστευσης, η Σύμη είχε 30.000 καττοίκους και η Πάτμος 10.000 κατοίκους που ζούσαν μέσα στους υπάρχοντες μέχρι σήμερα οικισμούς.
ΧΜΑΚ
19/01/2011 11:21
Ο ΓΑΠ επεδειξε περισση σπουδη στην απαγορευση του καπνισματος αλλα εκανε την κοτα στο θεμα δομησης των
περιοχων Natura. Μα ποσο μικρος εγινες και ποσο χαμηλα πεφτεις
crom
19/01/2011 11:14
γιαουρτια που τους χρειάζονται...
Αγανακτισμενος δικηγορος
19/01/2011 11:12
Ο νομος που ηθελε να περασει η κα.υπουργος ηταν απολυτα σωστος. Ντροπη στους βολευτες (η κα.Μπιρμπιλη ΔΕΝ ειναι βουλευτης, ειναι σκετο υπουργος) που ξεσηκωθηκαν, μηπως τους γκρεμισουν τα αυθαιρετα στις περιοχες Νατουρα.

Ας τους καθησυχαζε, οτι ο νομος αυτος θα ειναι σαν ολους τους αλλους του κρατους, δηλαδη ΔΕΝ θα ισχυει για βουλευτες, υπουργους, διευθυνταδες ΔΕΚΟ, Διοικητη της Τραπεζας της Ελλαδος, επιχειρηματιες, εφοπλιστες,κτλ.
Ερση Μ.
19/01/2011 10:59
Κοντρα στο αυτονοητο οι βουλευτισκοι, εγκαλουν την Τινα Μπιρμπιλη γιατι κανει το καθηκον της να προστατεψει οτι στραπατσαρισμενο εχει μεινει απο το φυσικο καλλος της πατριδας μας...Αστειοι πολιτικαντηδες ομως, τι περιμενεις...τσιμεντο ολα να γινουν.
Κωνσταντινιδης Κ.
19/01/2011 10:41
Η σταση της κ.Μανωλάκου και του ΚΚΕ σε αυτο το ζητημα με ξαφνιαζει. Πρεπει η δεν πρεπει να σταματηση η εκτος σχεδιου δομηση; Τωρα και προηγουμενος δεν ειχαν την δυνατοτητα η πλουτοκρατες να αγορασουν μεγαλα κομματια γης; Οι μικροιδιοκτητες στις περιοχες Νατουρα και μη, ειναι εν δυναμη εργολαβοι / κατασκευαστες και τους τα χαλαμε; Δεν αφορα εμας τους μικρους ιδιοκτητες η υποβαθμηση του περιβαλλοντος μεσω της ισχυουσας νομοθεσιας; ΥΓ:Μεγαλωσα στον Καυκασο(ΣΕ), οπου δεν υπηρχε εκτος σχεδιου δομηση, οπως και σε ολη την ΣΕ.
Ι. Μ.
19/01/2011 10:09
Θα είχα πολλαπλή κατανόηση για το περιβαντολογικό πνεύμα της κ. Υπουργού. Προσδίδει τεράστια αξία στον τόπο, όχι μόνο περιβαντολογική. Βέβαια απαιτείται και ανάλογος συντονισμός με την πραγματικότητα. Δεν μπορείς να παραμελείς το επίγειο χάος και να πετάς διαστημικά σε άλλους ορίζοντες. Προτεραιότητα έχουν θέματα με την διερεύνηση των αυθαιρέτων. Όσοι έκτισαν παράνομα, αυθαίρετα τις τελευταίες δεκαετίες, κατέστρεψαν το περιβάλλον στις ωραιότερες περιβαντολογικές περιοχές, νοικιάζουν, δεν πληρώνουν φόρο, οικονομών, δεν δουλεύουν, βιούν υποκριτικά εις βάρος της κοινωνίας ως φτωχοί , φουκαράδες, θα πρέπει να ελεγχθούν και εν ανάγκει να αποκατστήσουν την ζημιά της δημόσιας περιουσίας συν την περιβαντολογική καταστροφή που επέφεραν. Και μόνο μια τέτοια έρευνα με αντικειμενικά εφοριακά/περιβαντολογικά κριτήρια θα είχε τρομερή δημοσιονομική επιτυχία για το Κράτος και την κοινωνία. Ή κοινωνία θα αντιληφθεί, ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει την πάγια τάση της απόκτηση αυθαιρέτου σε μηδενική ταρίφα. Παράλληλα η κοινωνική αδικία είναι απερίγραπτη.
Τώρα διερωτάται κανείς, τι νόημα έχει το σχέδιο της κ. Μπιρμπίλη, αν δεν επέλθει τάξη στην μέχρι τούδε επικρατούσα κοινωνική νοοτροπία. Το κακό θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Η παρανομία θα γίνει νόμος και εντός της Natura. Θα επιφέρει μάλιστα υψηλότερα και ασφαλέστερα κέρδη. Η κερδοσκοπία δεν θα σκοντάψει στον νόμο της κ. Μπιρμπίλη. Το πρόβλημα της κ. Μπιρμπίλη δεν είναι η καθ΄ εαυτού ευγενή και γνήσια περιβαντολογική της προληπτικότητα, αλλά το χάος που δημιουργείται από την έλλειψη ορθής ακολουθίας προτεραιοτήτων. Για άλλη μια φορά: Μη πετάμαι στα σύννεφα. Τα επίγια έχουν προτεραιότητα.
Luc
19/01/2011 10:09
Κύριοι των "ΝΕΩΝ", θεωρείτε οτι η φωτογραφία και ο τίτλος τους άρθρου σας είναι καλόγουστοι και πετυχημένοι; Ειδικά μετά από ότι έγινε στην Αριζόνα;
ZOULAS MICHAIL
19/01/2011 09:46
Τι εννοει η εξωγηινη?
ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ?
ΛΟΛ ΛΟΛ
Καλε χρειαζετε 2 χρονια κατ''ελαχιστον για να βγει μια αδεια στισ Κυκλαδες.....................................
Μαλλον εννοει στον Πλανητη της.........................
iakovos
19/01/2011 09:45
Για ποιο λογο έκανε πίσω??? Για 200000 μεγαλοσυμφέροντα??? Τους υπόλοιπους 9800000 τους ρώτησε?? Πλήρη απαγορευση δομησης επρεπε να γινει σε τετοιες περιοχες.........
Παράγκας
19/01/2011 09:44
"Δεν μας λαμβάνετε υπόψιν"!!! Άκουσον-Άκουσον!!! Τους επιστήμονες που μιλούν για Κλίμα Ερημοποίησης της Ελλάδας, τους λαμβάνει κανείς υπόψιν;;;;;;;
Boux
19/01/2011 09:11
Ο βουλευτής ?ωδεκανήσου Νίκος Ζωίδης τόνισε ότι δεν είναιδυνατόν να καταργούνται αναδροικά όλεςοι έχρι τώρα παρεκκλίσεις και υποστήριξε ότι αυτός που έχτιζε στα 2 στρέαταήταν ο φτωχός και όχι ο πλούσιος. O ΦΤΩΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ΣΕ ΡΕΜΜΑΤΑ, ΣΕ ΔΑΣΗ ΚΛΠ... Η ΑΥΘΑΙΡΑΙΣΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ARHS X.
19/01/2011 09:00
Το μόνο λάθος της Μπιρμπίλη είναι ότι δεν απαγόρευσε τελείως τη δόμηση στις περιοχές Natura. Έλεος με τις κακόγουστες βίλλες σε κάθε απίθανο σημείο της Ελλάδας.Δεν πρόκειται για ικανοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, αλλά για ικανοποίηση του κάθε ψηφοφοράκου! Ένα σωστό αναπτυξιακό σχέδιο χρειάζεται όχι 4, ούτε 10 στρέμματα!Χρειάζεται εκαντοντάδες....!
BOUX
19/01/2011 08:55
Στα 10 στρεμματα μια χαρα. Να σωθει η υπαιθρος απο τα τερατουργηματα (με τις παρεκκλισεις προσοψης κλπ η Ατιικη εχει γινει ενα αισχος)
Kessisis Georgios
19/01/2011 08:43
"Στα Apx...a μας που θα γεννήσει ο Πελεκάνος" είπε ο Βουλευτής K. Βούρος??!!
Εύχομαι να γίνει parapera γνωστη αυτή η Aποψη και να μην πατήσει ούτε ένας "οικολολαγνος" !!!! Τουρίστας στο "beautiful Greece"
αυτό το καλοκαίρι.

Με αγάπη,
Kessisis Georgios,
Germania
petros tsonopoulos
19/01/2011 08:25
Η κα Μπιρμπιλη μου ειναι αντιπαθής, ομως το μετρο που ηθελε να περασει ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟ αντιθετα οι ξεφτίλες Βολευτες επιβεβαιωσαν τον χαρακτηρισμο μου. ΦΤΑΝΕΙ πια, δεν θα χορτασουμε ποτέ, πρεπει να τσιμεντωσουμε ολη την Ελλαδα ? Δεν θιγει τους μικροιδιοκτητες (αν υπαρχουν) αλλα κυριως τους εχοντες που θα χασουν πολλα λεφτα ... κοβοντας οικοπεδα Ας τσιμεντωσουν την υπολοιπη Ελλαδα (που ηδη το κανουν) και ας αφησουν τις περιοχες ΝΑΤURA.
Παράγκας
19/01/2011 08:22
(Κατά τα άλλα)...."Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη, διαφορετική Ελλάδα και σε αυτή την πρόκληση απαντάμε ρητά: Ναι, η Ελλάδα αλλάζει, θα αλλάξει και θα αλλάξει για πάντα". Αυτό τόνισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, απευθύνοντας χαιρετισμό στη ημερίδα που πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, στην οποία συμμετέχουν οι προϊστάμενοι των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό. "Μην κάνετε πίσω!!! Γκρεμίστε και τα..."σπιτάκια" που τα..."πνίγει" το πράσινο, μέσα σε κάποιο δάσος. Όχι άλλο Τσιμέντο. Νισάφι!!!! Ως Εδώ!! Μην κάνετε πίσω!!!