Ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα καιοι δυο τουςδεσμεύθηκαν ότι τέτοιου είδους συναντήσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα γίνονται πιο συχνά.

Ελιωσε ο πάγος μεταξύ μας, ανέφερε ο μητροπολίτης Ανθιμος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για να προσθέσει και ο κ. Μπουτάρης πως «αυτά ανήκουν στο παρελθόν». «Όλα πήγαν καλά και αν είναι και κάποια θέματα προσωπικά, δεν ανακοινώνονται», τόνισε ο μητροπολίτης, ενώ ο δήμαρχος παρατήρησε πως «οτιδήποτε προσωπικό αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς τους δυο και μένει μεταξύ μας».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Μπουτάρης γνωστοποίησε πως ο δήμος θα καταργήσει τις δωρεπιταγές που δίνει στους απόρους και το ποσό θα πάει στην Εκκλησία ως αρμόδια για τη στήριξη των ατόμων αυτών.

Κατά τ’ άλλα, ο μητροπολίτης εξέφρασε τα παράπονά του στο νέο δήμαρχο γιαγ την ηχορύπανση από τα μπαράκια που λειτουργούν στην περιοχή της Μητρόπολης. Απαντώντας ο κ. Μπουτάρης είπε πως δεν να αφήσει έτσι το θέμα, καθώς κάποιοι μαγαζάτορες υπερβάλλουν και η υπερβολή αυτή «θα κοπεί μαχαίρι».

Πολιτικό όρκο για το νέο δήμαρχο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μητροπολίτης δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του κ. Μπουτάρη αφού ο όρκος που θα δώσει θα είναι πολιτικός. Θα υπάρχουν, όμως, εκπρόσωποί του για όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.

Ο μητροπολίτης Ανθιμος θα παραστεί ωστόσο στην κοπή της βασιλόπιτας του δήμου, την ημέρα παράδοσης-παραλαβής, θα την ευλογήσει και το πρώτο κομμάτι θα είναι του Χριστού, όπως επεσήμανε ο κ. Μπουτάρης.