Μετωπική στη Βουλή για τα εργασιακά

Γιώργος: «Σώσαµε θέσεις εργασίας». Παπαρήγα: «Θα σας πάρουν µε τις πέτρες»

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Δημητρης τζάθάς   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2010 07:00 |
 Μετωπική στη Βουλή για τα εργασιακά
Αλέξης Τσίπρας: Το ∆ΝΤ θέλει να µετατραπούν οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου στα εργασιακά σε Λατινική Αµερική

Ανοιχτό άφησε χθες από το βήµα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόµενο να προσφύγει σε δηµοψήφισµα στην περίπτωση που οι αλλαγές οι οποίες θα προκύψουν από τη Σύνοδο Κορυφής την ερχόµενη εβδοµάδα είναι µεγάλες.

«Το είπα στη Μέρκελ και τους άλλους πως, εάν η διάσταση και η σηµασία είναι τέτοια, θα πάω σε δηµοψήφισµα. Να δούµε πώς θα είναι αυτή η διαπραγµάτευσηκαι θα το αντιµετωπίσουµε», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής ΟµάδαςτουΣΥΡΙΖΑΑλέξη Τσίπρα, ο οποίος έθεσετο ζήτηµα του δηµοψηφίσµατος.

Στο επίκεντρο της συγκεκριµένης Συνόδου Κορυφής θα βρεθεί µια σειράαποφάσεων που συζητούνται στην Ε.Ε. γιαθεσµικέςαλλαγές στοντρόπο λειτουργίας της για τηναντιµετώπιση κρίσιµωνκαταστά σεων. Ορισµένοι κάνουν λόγο για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβώνας, διότι µεταξύ άλλων προβλέπει και µέτρα όπως τη στέρηση ψήφου στα ευρωπαϊκά συµβούλιαγια χώρες που εµφανίζουν µεγάλο δηµοσιονοµικό πρόβληµα.

Νωρίτερα όµωςυψηλότατοι τόνοι αντιπαράθεσης χαρακτήρισαν µια θυελλώδη Ωρα του Πρωθυπουργού, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε τα σφοδρά πυρά της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι µε την πολιτική του επιστρέφει τη χώρα σε εργασιακό µεσαίωνα.

«Αυτά που κάνουµε είναι για να διασφαλίσουµε σιγουριάκαι ασφάλειαστον εργαζόµενο… Εναρµονίζουµετην πραγµατικότητα µε τις εργασιακές υποχρεώσεις που υπάρχουν µέσα από τις επιχειρησιακές συµβάσεις… Μπροστά µας υπάρχει µία επιλογή, όπως στις ∆ΕΚΟ και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα:

Ή θα σώσουµε τις θέσεις εργασίας ή θα πιεστούν να απολύσουν ή ακόµη και να κλείσουν», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε µε έµφαση πως πρώτο µέληµα της κυβέρνησης είναι ηδιασφάλιση θέσεων εργασίας, πως χρειάζονται θυσίες και ότι στόχος είναι «να βγούµεαπό το τούνελ έχοντας τις µικρότερες απώλειες, µε τις επιχειρήσεις να λειτουργούν και µε τηδιατήρηση των θέσεων εργασίας».

Η Αλέκα Παπαρήγα. Εντο νη ωστόσο ήταν η επίθεση της γενικής γραµµατέως της Κ.Ε. του ΚΚΕ, η οποία µίλησε για «επικίνδυνη κυβέρνηση που γράφει τον λαό στα παλαιότερα των υποδηµάτων της». Η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι οι απεργίες θα συνεχιστούν και µετά την ψήφιση, «µε διαδικασία fast track του νόµου για τις εργασιακές σχέσεις», ενώ εξέφρασε την άποψη ότιοι µισθοί θα συµπιεστούν προςτα κάτω και πως «αντί τα 740 ευρώ οι εργαζόµενοι θα παίρνουν 300-400 ευρώ τον µήνα».

«Μηδενίσατε τα πάντα… Αν ο λαός δεν αντεπιτεθεί και δεν σας πάρει πολιτικά µε τις πέτρες, τότε η εθνική και η συλλογική σύµβαση θα πάνε προς τακάτω. Οι βιοµήχανοι θέλουν βάρβαρο τον νόµο», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Η αντίδραση του Πρωθυπουργού ήταν άµεση: «Ταλέτε εσείς που κάνατε µείωση µισθών στην Τυποεκδοτική και στον 902;Είπατε στη Βουλή πως είχατε µείωση των εργασιών σ’ αυτές τις εταιρείες και θέλατενα τις νοικοκυρέψετε. Ελπίζω νατις νοικοκυρέψετε όπως εµείςθα νοικοκυρέψουµε τη χώρα υπέρ των εργαζοµένων», παρατήρησε ο Γ. Παπανδρέου Ο Αλέξης Τσίπρας. Αναλόγως σφοδρή όµως ήταν και η κόντρα του Γ. Παπανδρέου µετον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος – µεταξύ άλλων – επέκρινε δριµύτατα την εµφάνιση στη Βουλή των Ντοµινίκ Στρος-Καν και Ολι Ρεν, λέγοντας ότι «ήρθαν µε ηγεµονικό τρόπο, απευθυνόµενοι σε υποτακτικούς, σε ιθαγενείς µε χάντρες και καθρεφτάκια».

«∆υστυχώς η χώρα µας είχε προβλήµατα και γι’ αυτό ήρθαν.

Στηλιτεύετε το γεγονός ότι έρχονται, αλλά δεν αναζητείτε τα αίτια. Πείτε και µια φοράότι εδώ µας έφεραν οι κυβερνήσεις της Ν.∆.

που έβαλαν δύο φορές τηχώρα σε επιτήρηση», απάντησε ο Πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα περισσότερη σοβαρότητα. Λίγο πριν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «κυβέρνηση υποτακτικών, δούρειο ίππο για να µπει το ∆ΝΤ στην Ευρώπη και να µετατραπούν οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου στα εργασιακά σε Λατινική Αµερική», ενώ επέκρινε προσωπικά τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «επέλεξε να µας ρίξει στην αγκαλιά των τοκογλύφων και θεσµοθετεί τον εργασιακό µεσαίωνα».

Τσίπρας:
«Είστε κυβέρνηση υποτακτικών»

«Θα ψηφίσουµε µε το πιστόλι στον κρόταφο»

∆ιαρροές α λα…Μνηµόνιο φοβούνται τώρα στην κυβέρνηση για το πολυνοµοσχέδιο - σκούπα (∆ΕΚΟ, εργασιακά) που ψηφίζεται µε διαδικασία κατεπείγοντος την ερχόµενη Τρίτη στη Βουλή.

Ηδη, από το βράδυ τηςΠέµπτης οπότε παρουσιάστηκαν οι διατάξεις του στοΥπουργικό Συµβούλιο σήµανε συναγερµός στη γραµµατεία της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ, που αναλαµβάνει επιχείρηση προσέγγισης των διαφωνούντων βουλευτών.

Σε πρώτη φάση θαπραγµατοποιηθεί εκτάκτως διευρυµένο ΚΤΕ το πρωί της ∆ευτέρας όπου οι αρµόδιοι υπουργοί (Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη) θα ενηµερώσουν τους βουλευτές για τις ρυθµίσεις του πολυνοµοσχεδίου. Στο µεταξύ εντός του Σαββατοκύριακου θα σταλούν σε όλα τα µέλη της Κ.Ο. ενηµερωτικάσηµειώµατα για τις δροµολογούµενες αλλαγές και ενσωµατωµένη επιχειρηµατολογία υπέρ της ορθότητας των µεταρρυθµίσεων.

Παράλληλα, θα γίνουν προσωπικά τηλεφωνήµατα ενδεχοµένως και κατ’ ιδίαν επαφές µε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ούτως ώστε να απορροφηθούν οι κραδασµοί από τις ρυθµίσεις τού υπό ψήφιση νοµοσχεδίου και θα ζητηθεί η στήριξητων κυβερνητικών αλλαγών στην επίµαχη ψηφοφορία. Πάντως το κλίµα στην Κοινοβουλευτική Οµάδα είναι πολύ βαρύ, κάτι που φάνηκε και στις συζητήσεις που έκαναν µεταξύ τους οι βουλευτές χθες είτε στη Βουλή είτε σε τηλεφωνικές επικοινωνίες. «Θα ψηφίσουµε µε το πιστόλι στον κρόταφο» έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής προβλέποντας ότι «θα µας ζητήσουν να ψηφίσουµε το νοµοσχέδιο για να εξασφαλίσουµε την τέταρτη δόση του δανείου». Την ίδια ώρα άλλος έµπειρος βουλευτής σχολίαζε πως «είναι ακατανόητο, αφού ο Τόµσεν δήλωσε ότι δεν χρειάζονται µειώσεις µισθών στον ιδιωτικό τοµέα, πάµε προς αυτήν την κατεύθυνση». ∆υσαρεστηµένος από τις εξελίξεις δηλώνει και ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος είπε στα«ΝΕΑ» ότι στο ΚΤΕ της ∆ευτέραςθα θέσει θέµα επικύρωσης του Μνηµονίου. «Υπάρχει πρόβληµασυµµετοχής και συνδιαµόρφωσης» έλεγε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη διαδικασία επικαιροποίησης του Μνηµονίου.

Τρεις οµάδες. Με µια πρόχειρη χαρτογράφηση της Κ.Ο., στο ΠΑΣΟΚκαι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι στην παρούσα φάση οι βουλευτές χωρίζονται σε τρεις µεγάλες οµάδες. Η πρώτη συγκροτείται από φιλοπαπανδρεϊκούς που έχουν σχεδόν πειστεί ότι έχει αρχίσει ήδη η χώρα να βλέπει φως στο τούνελ για την έξοδο από την κρίση. Η συγκεκριµένη οµάδα δεν προκαλεί καµία ανησυχία. Η δεύτερη οµάδα αποτελείται από τους λεγόµενους εκσυγχρονιστές, που, σύµφωνα µε περιγραφή συναδέλφων τους, «ικανοποιούνται από τη λήψη των µέτρων και θέλουν να δουν τον κόσµονα πεθάνει για νασωθεί η χώρα». Υπάρχει όµως και η τρίτη οµάδα που δεν περνά απαρατήρητη για τη στάση της. Είναι η οµάδα βουλευτών που δεν υπουργοποιήθηκαν και εµφανίζονται δυσαρεστηµένοι από την επιλογή να µείνουν εκτός κυβέρνησης. Ενδεχοµένως, λένε µε νόηµα στο Μαξίµου, βουλευτές της εν λόγω οµάδας να µην ψήφισαν υπέρ της παραποµπής των πρώην υπουργών της Ν.∆. στην περίφηµη ψηφοφορία για το Βατοπέδιο.

10
Δημοσθενης Μπογδης
12/12/2010 11:41
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα σχόλια σας στα περισσότερα των όποιων εισάγετε την ενδιαφέρουσα αποψη του Έλληνα της Διασποράς και όχι αυτή του Έλληνα της Διαφθοράς , η του παθιασμένου κομματικού οπαδού .
Είσθε σε θέση να βλέπετε και να συγκρίνετε με γνώση και αυτοκριτική διάθεση , αγαπητέ κ. Ι. Μποφιλια για κάτι καλύτερο όπως το έχετε εμπεδώσει από την δική σας εμπειρία .
Γι’ αυτό και οι γνώμη σας μετράει . Η εξυγίανση στα πολίτικα μας έρχεται πράγματι!

Ενώνω και εγώ την δική μου αποψη μαζί σας, τονίζοντας ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα μας θα πάψου να υπάρχουν όταν σε μόλις λίγα χρονιά από σήμερα με την αποβολή εκ μέρους των κυβερνήσεων του πολιτικού κόστους , για τα μέτρα που παίρνουν , την απάλειψη των ρουσφετιών , την Διαφάνεια και την Αξιοκρατία που με πράξεις και όχι μόνον λόγια εισάγονται από την παρούσα Κυβέρνηση στην Κοινωνία μας , και αν ακόμη
<< ματώνουμε>> κομμάτι όλοι μας προσωρινά !

Δ.Μ. 12/12/10 11:40


k.g
11/12/2010 23:20
ο καινουριος νομος θα ισχυει και για τις κερδοφορες επιχειρησεις ? δηλαδη μια επιχειρηση που τα τελευταια πεντε χρονια εχει συνεχως κερδη θα μπορει και αυτη να μειωνει μισθους στους υπαλληλους της , πουδουλευαν τοσα χρονια και κερδιζε απο την δουλεια τους?
ΚΙΤΣΟΣ
11/12/2010 18:48
Διαβαζοντας τα σχολια για το ΚΚΕ και την αρχηγο του καταλαβαινει κανεις πως φτασαμε ως εδω και ποσο ηλιθιοι μπορει να ειναι καποιοι για καποιους βλακες φταιει το ΚΚΕ που δεν εχει κυβερνησει ποτε και οχι τα δυο κομματα που ειναι στην εξουσια τα τελευταια 36 χρονια .Ελλας Ελληνων Αποβλακωμενων απο την πολυ τηλεοραση πολιτων .
Α Ανδρεου.
11/12/2010 18:43
Ναι είναι απαραίτητο το μνημόνιο, το ΔΝΤ, τα μέτρα, η τρόικα, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η κατάργηση του κράτους πρόνοιας κλπ, για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να επιβιώσει ο λαός στη δύσκολη συγκυρία . Τα ίδια ισχυριζόταν και οι κυβερνήσεις των δοσίλογων της προηγούμενης Γερμανικής κατοχής 1941-44 για την συνεργασία τους μς τους κατακτητές...
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΖΟΓΛΟΥ
11/12/2010 16:44
Διάσωση των θέσεων εργασίας ή οικονoμiκή εκτέλεση των ομήρων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα;
Δηλαδή,ποιό είναι το δίλημμα;Είτε να χαθούν θέσεις εργασίας είτε να φτωχοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι όμηροι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα;Ακόμα το πιστεύετε πως οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα είναι τόσο υψηλές που δημιουργούν πρόβλημα στις επιχειρήσεις και στην οικονομία του Κράτους;Ακόμα το πιστεύετε πως με αυτούς τους μισθούς μπορεί να επιβιώνει ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα;
Κύριοι, εδω που φθάσαμε,δεν τίθεται κανένα δίλημμα...
Μακάρι ,να υπηρετούσαν το Κράτος ,εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα...Ισως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και στο Δημόσιο...
Μας καλέσατε να στηρίξουμε την οικονομία της χώρας την οποία δεν πτωχεύσαμε εμείς,μας καταλογίσατε ο,τι μαζί τα φάγαμε,μας φτωχοποιήσατε ακόμα περισσότερο και τώρα μας απειλείτε με απώλεια των θέσεων εργασίας μας...ή μείωση των ήδη χαμηλών μισθών μας...
Κατόπιν αυτού και ανεξάρτητα αν ψηφιστούν ή όχι τα νέα εργασιακά αντίμετρα ,σας γνωρίζουμε ο,τι εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα υποβάλλουμε την παραίτησή μας απο πολίτες αυτής της χώρας και ας μας επιτρέψετε να διαλέξουμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούμε να φτωχεύσουμε οριστικά και αμετάκλητα και που ταιριάζει σε Ελληνες...Δεν είναι εθνικισμός αυτή η επιλογή,αλλά η γνωστή απο τα αρχαία χρόνια μας επιλογή , ή ταν ή επι τάς....
Δεν είναι επίσης ηθικό να απειλείτε εργαζόμενους που βρίσκονται μόνιμα εκτιθεμένοι στην ανεργία και στήν ανασφάλεια και που αμοίβονται πολύ λιγότερο απο κάποιους ευτραφείς δημοσίους υπαλλήλους,αν και με ίδια προσόντα...
Δημοσθενης Μπογδης
11/12/2010 16:06
Είπε η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό χθες στην Βουλή : << δεν θα απαντήσω στην κριτική σας για την Τύπο-εκδοτικη , ούτε για τον 902 ,γιατί στο σπίτι του πεθαμένου δε μιλούν για σχοινί …….. >>
Εννοούσε ότι δεν δίνει λόγο σε κανέναν , όταν το ΚΚΕ σαν εργοδότης απολύει εργαζόμενους για τις δίκες του ανάγκες << νοικοκυρέματος >> όπως έχει πει , πάλι από Βουλής , η Γενική Γραμματέας .
Απο κριτική στους άλλους <<καπιταλιστές >> όμως
η κ. Παπαρήγα και οι συν αυτήν , όπως και στο ζήτημα της διαφάνειας για τα κέρδη , τις εισφορές και τις εισπράξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας είναι
<<αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε >> !

Δεν σηκώνει κανέναν έλεγχο , ούτε της ΣΔΟΕ !
Αυτό το νεκρό παλαιολιθικό και φρούδο κόμμα έχει αντικαταστήσει σήμερα τα εργατικά κινήματα και τους αγώνες για πρόοδο στην Ελλάδα για τα όποια η Αντιστασιακοί του ΕΑΜ έχυσαν το αίμα τους .
Έτσι , συναγωνιστές και συναγωνίστριες , τα εκατομμύρια των Ελλήνων και εγώ μαζί τους σας λέμε ότι είμαστε αποφασισμένοι με θυσίες να περισώσουμε τα όνειρα και τα οράματα μας για την Αλλαγή που περιμένουμε για τον Τόπο από το Νέο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου .
Προχωραμε μπροστά έστω και με θυσίες ,……. και τούτη την στιγμή προέχει η σωτηρία της Πατρίδας και όχι η πτώχευση της !

Σεις έχετε πτωχεύσει επανειλημμένα όπως και στο βρώμικο 89 !
Τελειώσατε ! Πάρτε και τον Τσιπρα μαζί σας είναι και αυτός άχρηστος σαν τον Σαμαρά !
Δ.Μ. 11/12/10 16:05
ΚΟΜΝΗΝΟΣ
11/12/2010 14:08
Η συμμορία Παπανδρέου ολοκληρώνει το έγκλημα που ξεκίνησε η κομπανία Καραμανλή. Σύντομα θα δρέπουν τις δάφνες του να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Λατινική Αμερική, από τροπικούς παραδείσους που θα τους παραχωρήσουν αυτοί που τους προσέλαβαν για το έγκλημα.

Θα καμαρώνουν σα γύφτικα σκερπάνια για ένα λαό με ατομικές συμβάσεις κατέργου και πείνας, αμόρφωτο (που να βρεθούν δίδακτρα για ιδιωτικοποιημένη παιδεία), με χαμηλό προσδόκιμο ζωής (που λεφτά για νοσήλια), χωρίς συντάξεις, χωρίς πρόσβαση σε βασικές υποδομές που θα είναι ιδιωτικές, ολιγοπωλειακές και άρα μη προσβάσιμες για το μισό λαό τουλάχιστον.

Και πάνω θα βρίσκονται οι υπάνθρωποι του πλούτου να ζουν τη σάπια και κακόγουστη χλιδή τους στις πλάτες μιας δυστυχισμένης κοινωνίας.

Καλά να μας κάνουν όμως, αφενός αφού ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λες και δεν ξέρουμε ότι αυτοί εκπροσωπούν τους εχθρούς της κοινωνίας τους επιχειρηματίες και αφετέρου είμαστε παθητικοί τηλεθεατες και προτιμάμε τη μη συμμετοχή κι ας μας κοστίζει ολοένα και περισσότερο.

Ο Παπανδρέου, μόλις τα συμφωνήσει και για το Αιγαίο θα τους είναι πλέον άχρηστος και θα τον στείλουν πίσω στην πατρίδα του. Θα προσλάβουν τον -και καλά- "αντιμνημονιακό" Σαμαρά, να αναλάβει το άχαρο ρόλο της καταστολής οποιουδήποτε ήρωα απομένει ν'' αντιπαλεύει το νεοφιλελεύθερο βαρβαρισμό και τη δικτατορία της αγοράς. Μέχρι τώρα το δράμα της Ελλάδας παίζεται κεκλεισμένων των θυρών από χαρακτήρες που είτε δεν τους ψήφισε κανείς, είτε αναδείχτηκαν από καλπονοθευτικά συστήματα "ισχυρών (δηλ. αντιλαϊκών) λαϊκών εντολών".

Καιρός να παίξουμε κι εμείς το δικό μας ιστορικό ρόλο και να μεταφέρουμε τη σκηνή σε δρόμους και πλατείες. Φτάνουν πια οι δακρύβρεχτες ερμηνείες της Κατσέλη, του Λοβέρδου, του Παπακωνσταντίνου. Όχι άλλο Πάγκαλο! Καιρός για ειδικά εφφέ και επικές σκηνές που θα μείνουν στα επίκαιρα της εποχής και τη συλλογική μνήμη, όπως τα Δεκεμβριανά ή το Πολυτεχνείο.

Δεν αρχίσαμε χειρών αδίκων. Εμένα πια με πήραν τα γεράματα για να μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω από χαμομήλι, αλλά επαφίεται στους νέους σε Ελλάδα και Ευρώπη να γράψουν την ιστορία τους ή να δουν το κοινό μέλλον να σβήνει. Όσο μπορούμε με τη φυσική μας παρουσία κι αν δε μπορούμε με τη σκέψη μας να είμαστε κοντά τους, όπου αντιστέκονται στην ανελευθερία και τον οικονομικό φασισμό της αγοράς. Και αηδιασμένη περιφρόνια για όσους γελοίους "συντηρητικούς", συνειδητους προδότες της Ελλάδας, τους κατηγορούνε...

Γιατί η ιστορία έχει αποδείξει πως με τα αφεντικά και τους εκβιασμούς τους δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης. Ή ο εργάτης στη Μακρόνησο ή τα αφεντικά στα γκουλαγκ.
Παναγιώτης Μ
11/12/2010 14:01
Επί πέντε χρόνια η Νέα Δημοκρατία με τον Καραμανλή κοιτούσε τα ταβάνια ενώ η χώρα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Αποδείχθηκε πως δεν ήταν απλά ανίκανη, αποδείχθηκε άκρως επικίνδυνη.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
11/12/2010 13:56
Όταν η Παπαρήγα κάνει απολύσεις και μειώσεις μισθών στίς επιχειρήσεις του ΚΚΕ, τις αποκαλεί νοικοκύρεμα! Στηλώνει τα πόδια της όμως όταν, αυτό ακριβώς χρειάζεται να κάνουν κάποιες επιχειρήσεις, ώστε να νοικοκυρευτούν και να ξεπεράσουν τήν κρίση! Η κ. Παπαρήγα, προτιμάει να κλείσουν
και να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων μερικές χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι! Αλήθεια, η κ. Παπαρήγα επιθυμεί όντως να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να διασωθεί, ή μήπως μέσα της παρακαλάει να γονατίσουμε όλοι από τήν πτώχευση για νάχει να λέει!
Ι. Μποφίλιας
11/12/2010 12:34
Δίδεται μια μοναδική ευκαιρία να βγούμε από την κρίση. Το μνημόνιο είναι ένα κατάλογος σφαλμάτων του παρελθόντος που πρέπει να τύχουν το ταχύτερο επιδιόρθωσης μέσω αναδιάρθρωσης. Για έναν που εγκατάλειψε την πατρίδα του (βάναυσο θύμα αγρίων πελατειακών σχέσεων) για να κερδίσει το ψωμί του στην πατρίδα της κ. Μέρκελ για λίγα Ευρώ, κάτω από μάλιστα ψευτοφιλικές συνθήκες είναι ακατανόητη η αθλιότητα των απαιτήσεων αυτών που τυγζάνουν ποπρονομιακςή μισθοδοσίας, πάνω από 5.000 € μηνιαίως, να απειλούν και εκβιάζουν, το τι μέλει γίνει, αν η μειωθεί κατά ελάχιστα ποσοστά το πελατειακό εισόδημά τους. Είναι ντροπή αν χιλιάδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, η β. Ελλάδα κινδυνεύει απερημωθεί, για να εξασφαλισθεί σε μία προνομιακά ευνοϊκή ομάδα η απόλαυση χλυδής και ασυδωσίας. Βούλιαξαν την Ελλάδα στο σκότος της υποτέλειας, εξόντωσαν την ανταγωνιστηκότητα. Επιμήκυνση της αποπληρωμής συνοδεύεται και με επιμήκυνση της σήραγγας, του τούνελ που λέμε, που στο τέρμα του το φως λιγοστεύει, γίνεται αμυδρέστερο. Εδώ απαιτείται ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ που να στηρίζει ανεπιφύλακτα την αύξηση της ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ. Οποιαδήποτε αντίσταση σ΄ αυτό το νόμο (εκβιασμοί, απεργίες, ανόητες καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες, εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων, πλαστογραφίες στοχείων κλπ.) να θεωρείται πλέον ως προδοσία, εχθρική επίθεση κατά του Έθνους. Άμεση επέμβαση των Εισαγγελλικών Αρχών. Οι αξιοκρατικές δυνάμεις που υπηρετούν στην χώρα της κ. Μέρκελ πρέπει να ανακληθούν για να συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστηκότητας του τόπου που γεννήθηκαν.
Εδώ υπάρχουν τεράστια περιθώρια καταπολέμησης της κρίσης. Ας σταματήσουμε να ελπίζουμε στα "δανεικά" και να βασιστούμεεπιτέλους στα ίδια μας τα χέρια.