ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ θυρών άρχισε χθες η δίκη των 11 νεαρών στο Τριµελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας. Οι κατηγορούµενοι είχαν συλληφθεί στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια επεισοδίων και καταστροφών κυρίως σε καταστήµατα τραπεζών που σηµειώθηκαν τον Δεκέµβριο του 2008, µετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εννιά αγόρια και δύο κορίτσια βαρύνονται µε σειρά κατηγοριών που εµπίπτουν στον αποκαλούµενο τροµονόµο. Οι κατηγορούµενοι, οι οποίοι το 2008 ήταν µαθητές Γυµνασίου και Λυκείου (σήµερα 6 από αυτούς έχουν πλέον ενηλικιωθεί), σύµφωνα µε το κατηγορητήριο φέρονται ως «µέλη εγκληµατικής οργάνωσης µε δοµηµένη και διαρκή λειτουργία που επεδίωκε τη διάπραξη διάφορων αδικηµάτων κακουργηµατικού χαρακτήρα».

Συνοπτικά οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι: αντίσταση από κοινού, σύσταση εγκληµατικής οργάνωσης από κοινού, στάση, εµπρησµός, παράνοµη οπλοφορία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βοµβών.

Η ακροαµατική διαδικασία άρχισε µε την εξέταση των µαρτύρων κατηγορίας που είναι συνολικά 69.

Μετά την κατάθεση των πρώτων µαρτύρων -αστυνοµικών, η διαδικασία προχώρησε µε ταχύτατους ρυθµούς, µε αποτέλεσµα έως τη µεσηµβρινή διακοπή να έχουν καταθέσει 55 µάρτυρες.

Οι µεν αστυνοµικοί (12 συνολικά), σύµφωνα µε πληροφορίες, αναγνώρισαν σε γενικές γραµµές στα πρόσωπα των νεαρών τους υπαίτιους των καταστροφών. Οµως οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι καταστηµάτων τραπεζών και του Δηµοσίου, καθώς και καταστηµατάρχες της πόλης δεν αναγνώρισαν τους νεαρούς.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόµενη Δευτέρα.

Στο µεταξύ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας το οποίο περιφρουρούσαν ισχυρές αστυνοµικές δυνάµεις είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί δεκάδες νεαροί, µεταξύ τους και πολλοί µαθητές, οι οποίοι σε ένδειξη συµπαράστασης προς τους 11 είχαν αναρτήσει πανό µε συνθήµατα κατά του τροµονόµου και υπέρ της αθώωσης των κατηγορουµένων.