Εκατόν τριάντα άτοµα κλήθηκαν µέσα σε µόλις 54 ώρες να σχηµατίσουν οµάδες, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους στον µέγιστο δυνατό βαθµό.


Στο τρίτοκατάσειρά «Start Up Weekend» πήραν… σάρκα και οστά συνολικά 13 επιχειρηµατικές προτάσεις.

Στο Κέντρο Καινοτοµίας της Microsoft, δεκάδες ενδιαφερόµενοι, φοιτητέςαλλά και άνθρωποι των νέων τεχνολογιών, «έριξαν» στο τραπέζι τις ιδέες τους και προσπάθησαν να τις φέρουν εις πέρας. Η καινοτοµία και η δυνατότητα εµπορικής αξιοποίησης ήταν και τα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία ανέδειξαν και τους νικητές.

Ο Νάσος, οΓιουτζίν και ο Ραούλ στο τριήµερο αυτό εργαστήριοκατάφεραννα υλοποιήσουντο webskrib. «Πρόκειται για µία εφαρµογή η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Ιντερνετ να µπορούν να επισκέπτονται µία ιστοσελίδα και να κυκλώνουν, να µαρκάρουν, να υπογραµµίζουν ήακόµη και να κρατούνσηµειώσεις σε ένα σηµείο της ιστοσελίδας, το οποίο τους ενδιαφέρει. Κάτι, δηλαδή, που θα µπορούσαν να κάνουν στο χαρτί, σε ένα βιβλίο ή στο περιοδικό», λέει στα «ΝΕΑ» ο Νάσος Κουτζούκης, ένας εκ των τριών µελών της οµάδας.

Η ιδέα ήταντου ίδιου: «Στόχος µας είναι να το βγάλουµε σε πρώτη φάση σε µία δωρεάν εκδοχή για τα iphone και τα ipad, µιας και οι κάτοχοί τους είναι πιοεξοικειωµένοι µε τις νέες τεχνολογίες. Θα είναι και για µας µία πιλοτική διαδικασία, βάσει της οποίας θα δούµε αν οι χρήστες το χρησιµοποιούν και αν τους άρεσε». Πάντως, το µόνο που αποµένει για να βγει η ιδέα στην… αγορά είναι να λυθούν κάποιες τεχνικές λεπτοµέρειες.

Το webskrib, µάλιστα, πήρε το πρώτο βραβείο στη διοργάνωση και θα εκπροσωπήσει τοStartup Weekend Athens στο Global Startup Battle, όπου θα διαγωνιστεί µε τις διακριθείσες ιδέες από τα Startup Weekends άλλων πόλεων. «Το Κέντρο Καινοτοµίας υποστηρίζει έµπρακτα προσπάθειες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας καθώς και επαγγελµατικής δικτύωσης ανθρώπων που επιθυµούν να εισέλθουν στην αγορά µε ιδέες, γνώσεις, κέφι και διάθεση για εντατική εργασία», σηµειώνει ο κ. Patrick Malone, διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς.

Στη δεύτερηθέση ισοβάθµησαν το «The Virtual Life Project», µια πλατφόρµα διαδικτυακών παιχνιδιών κοινωνικής δικτύωσης βασισµένη στην υπό ανάπτυξη γλώσσα HTLM 5,και η ιδέατου babelverse. «Το «The Virtual Life Project» δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να δηµιουργήσει έναν ήρωα – ψηφιακή προέκταση τουεαυτού του που θα έχει πολλά κοινά στοιχεία µε την πραγµατική ζωή του παίκτη και θα περιφέρεται στον τρισδιάστατο κόσµο, εκπληρώνοντας αποστολές και µαζεύοντας εµπειρία», λένε τα µέλη της οµάδας. Ο Μάγιελ ντε Μπορνιόλ κατάγεται από τηΓαλλία, ενώ ο Τζόζεφ Ντιουν από τη Μεγάλη Βρετανία. Αρχικά και οι δύοέψαξαν και βρήκαν δουλειά στην Ελλάδα, προσωρινά. «Ωστόσο, µαγευτήκαµε και µείναµε. Κάναµε, µάλιστα, και τη δική µας επιχείρηση στον τοµέα του ∆ιαδικτύου», εξηγεί ο Μάγιελ. Μαζί µε τον Βίνσεντ Ρόιδηµιούργησαν µέσα σε λίγες ώρες το babelverse (αντιστροφή της Βαβέλ). Ετσι,όπως εξηγείο Γάλλος, «η πλατφόρµα θα είναι ένας live µεταφραστής, ο οποίος θα βοηθάτους χρήστες ακόµη και µέσω κινητού τηλεφώνου να µεταφράζουν όσα λέει ο συνοµιλητής τους».