Μήνυμα κατά της αποχής από τον Κάρολο Παπούλια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2010 12:48 |

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία και από τους αγώνες που δίνει ο ελληνικός λαός, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος μέμφθηκε όσους ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της χώρας «από τον καναπέ τους».

«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και μεγάλη λαϊκή συμμετοχή. Η Δημοκρατία χρειάζεται αγώνες. Δεν μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ και να μιλάς για αγώνες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στα Ιωάννινα.

Ο Κάρολος Παπούλιας κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και ευχήθηκε να πάνε όλα καλά για την Ελλάδα.

16
Έλενα
16/11/2010 00:20
Είμαι 23 χρονών και δεν ψήφισα. Σε βουλευτικές έχω ψηφίσει δύο φορές, και όσο περισσότερο σκέφτομαι πως πήγα, τόσο πιο ηλίθια αισθάνομαι. (Δεν εννοώ πως μετάνοιωσα για τα κόμματα που ψήφισα, μετάνοιωσα που έλαβα μέρος στην όλη διαδικασία). Η τωρινή επιλογή μου ήταν συνειδητή και ποσώς με ενδιαφέρει πως θα με χαρακτηρίσει ο Πρόεδρος ή οποιοσδήποτε άλλος. Εξάλλου, δεν τον έχω σε εκτίμηση (ούτε αυτόν, ούτε τον κ. Πάγκαλο που έχει πει κάτι αντίστοιχο, αν θυμάμαι καλα), δεν καταλαβαίνω, συνεπώς, γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει η γνωμη του...
ΑΡΜΕΝΗΣ
15/11/2010 08:56
Τυπικά, ο Πρόεδρος έχει δίκαιο. Μόνο τυπικά όμως.

Η αποστροφή προς τα πολιτικά δρώμενα, τυπικά πάντοτε, θα έπρεπε ν'' απεικονισθεί με ένα γερό ποσοστό στα λευκά (ούτε καν στα άκυρα) ψηφοδέλτια. (π.χ. 50%).

Ουσιαστικά όμως, κατά τη γνώμη μου, η αποχή ΔΕΝ εκπέμπει το ίδιο μήνυμα. Ειδικά δε η αποχή των νέων ανθρώπων. Του μέλλοντός μας δηλαδή. ΄΄Οταν κάποιος δεν συμμετέχει σε κάποια διαδικασία το κάνει για τρείς λόγους. Είτε (1) λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, είτε (2) λόγω απαρεσκείας και, (3) λόγω απαξιώσεως. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το πολιτικό σκηνικό έχει τόσο απαξιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα ψηφοφόρου που δεν μπαίνει καν στον κόπο να συμμετάσχει στη διαδικασία των εκλογών που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας. Τα πράγματα δηλαδή νομίζω πως είναι πολύ πιο σοβαρά απ'' ο,τι φαίνονται.

Δε θα με ανησυχούσε τόσο ένα ποσοστό λευκών πάνω από το 50%. Αυτό, κατά την προσωπική μου οπτική, θα σήμαινε πως το Εκλογικό Σώμα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αποδοκιμάζει πρόσωπα και κόμματα. Η αποχή όμως, μεταφράζεται σαν αποδοκιμασία ΟΛΗΣ της λειτουργίας της Δημοκρατίας. Στην πρώτη περίπτωση αποδικιμάζονται οι παίκτες. Στη δεύτερη, απαξιώεται όλο το παιγνίδι. Άστοχη η μομφή του Προέδρου. Δε νοείται να μέμφεσαι κάποιον που δε θεωρεί σκόπιμο να συμμετέχει σε κάτι που βρίσκει άχρηστο. Σ'' αυτό ακριβώς το σημείο έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να εγκύψει όχι μόνον ο κύριος Παπούλιας αλλά και όλοι οι πολιτικοί.
ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ
15/11/2010 07:03
Μήνυμα κατά της αποχής από τον Κάρολο Παπούλια.

Κάρολε βλέπω ότι Πάλι μας Κούφανες με την Ρηξικέλευθη Παρέμβασή σου στα Κοινά.

Όταν τα Κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ βόλευαν τον Κάθε Τεμπελχανά, Άχρηστο, Παράσιτο στο Δημόσιο Πού Ήσουν?

Όταν ο Μπουγάτσας άφησε τα Λαμόγια να Ρημάξουν την Ελλάδα που Ήσουν? Στον Καναπέ?

Κάρολος Καναπές,

Έτσι θα σε αποκαλώ στο μέλλον.
ΑΝΕΡΓΟΣ, 30ΑΡΗΣ, ΑΠΕΧΩΝ...
15/11/2010 04:20
Τα αεροπλάνα για Μαδαγασκάρη πηγαινοέρχονται σχεδόν άδεια αξιότιμε, κε. πρόεδρε. Σας διαβεβαιώ επίσης ότι τα καθίσματα είναι πιο αναπαυτικά από την προεδρική σας καρέκλα. Εμπρός λοιπόν, αδράξτε την ευκαιρία όσο είναι ακόμα νωρίς και προλαβαίνετε...
ppaul
14/11/2010 19:37
Μάλλον δεν καταλάβατε το μήνυμα του κόσμου Κ. Πρόεδρε Που προφανώς είναι . . . ( Να Φύγετε Κύριοι Να Πάτε Αλλού)
Mιλος Γιανίδης
14/11/2010 18:35
...Πέστε στον Πρόεδρο ότι δεν έχουμε καναπέ!
Φόν Φούφουτος.
14/11/2010 18:34
Καλός ο καναπές, δεν λέω, αλλά, επειδη είσαι καθιστός, καλύτερο το κρεββάτι, που είσαι ξάπλα.
ΚΟΣΜΑΣ
14/11/2010 17:52
Και κάτι ακόμη κ. Πρόεδρε. Αύριο που θάμαστε στο Σύνταγμα, θα θέλαμε να έρθεις κι εσύ. Για να κάνεις πράξη τις παραινέσεις σου στους καναπεδάτους
ΚΟΣΜΑΣ
14/11/2010 17:49
Λυπάμαι ,κ.Πρόεδρε, που θα σου πω πως δεν γίνεσαι πιστευτός. Γιατί, εσύ που ανακατευεσαι στα κοινά, τί έκανες ώστε να αποτραπεί η λεηλασία και το ξεπούλημα της Ελλάδας ,που είσαι πρόεδρος? Ακούμε........................
ΑΚΖ
14/11/2010 17:27
Ας διασφαλίσει πρώτα η Εξοχότης του την ορθή και κατά νόμον διενέργεια των εκλογών και μετά να ζητήσει τη συμμετοχή μας. Τι ποσοστό των εκλογικών τμημάτων λειτούργησε χωρίς εφορευτικές; Σε πόσα μασκαρευτήκανε οι εκπρόσωποι των κομμάτων ως εφορευτικές επιτροπές; Γιατί την περασμένη Κυριακή 7-8 το πρωί βάζαμε 3 σταυρούς στην περιφέρεια και από τις 8 και μετά 4 σταυρούς; Καλό θα ήταν ο τοποτηρητής του πολιτεύματος να μην υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών καθισμένους στους πολυτελείς καναπέδες που του παραχωρήσαμε εμείς.
Χρήστος Πάτρας
14/11/2010 16:26
Καλά κρασιά Κύριε Πρόεδρε..

Στο εκλογικό τμήμα που πήγα να ψηφίσω από τους 420 εγγεγραμένους μέχρι τις 1600 είχαν ψηφίσει μόνο οι 117..

Ας το καταλάβουν λοιπόν όλοι καλά.

Η πολιτική και οι πολιτικοί όπως την/ τους ξέρουμε έχουν τελειώσει..

Έχουν πάει άκλαφτοι μαζί με το μηνόνιο ή αντιμνημόνιο...

Και το γαμώτο είναι ότι την τελευταία ευκαιρία την έχασε ο πιό συμπαθής πολιτικός ο Γιώργος Παπανδρέου.. Την έχασε για μερικές μ____ίες (υβριδικά. opengov, κάπνισμα, λαθρομετανάστες, λιμενεργάτες του ΟΛΠ, αγρότες, απραξία και τραλαλά τραλαλό για 6 μήνες) και για μερικούς και μερικές ηλίθιους/ες μερικούς ασχετους ξερόλες και κάπιους παλαιοπολιτικούς μαυρογυαλούρους..

Η τελευταία ευκαιρία εξανεμίστηκε γιατί αντί απο την πρώτη μέρα αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, δημαδή το δημόσιο, αυτός σκότωσε την μοναδική αγελάδα που εβγαζε ακόμη γάλα.. Την σκότωσε για να ταίση του δημόσιους γυμνοσάλιαγκες..

Τώρα ας μείνει με την Μπιρμπίλη και την Ξενογιαννακοπούλου..Ά έχει και την Μπατζελή και την Αποστολάκη το ξέχασα..

Χρήστος
mix
14/11/2010 16:12
Ο Ελληνας χρωσταει 33.000 Ευρώ το κεφάλι στους δανειστές. Αν αφαιρέσουμε αυτούς που δε δουλεύουν - παιδια, ηλικιωμένους, ανάπηρους - ο Ελληνας εργαζόμενος χρωσταει 66.000 Ε το κεφάλι - εισόδημα περίπου 4 χρονων για τον καθένα στην καλή περίπτωση. Και ο πρόεδρος το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι έχουμε δημοκρατία και οτι αυτή αποκτήθηκε με αγώνες... Για να δουμε ποιος την κατέστρεψε τη δημοκρατία... κυριε προεδρε... Ε μα σίγουρα η αποχή!!
ΦΚ
14/11/2010 16:01
Πρόεδρε, καλύτερα να το κάνεις ΜΟΚΟ. και να ζητησεις έμπρακτα συγνώμη για την συμμετοχη σου στο εθνικό έγκλημα της μετατροπής του ελληνα σε δημοσιο υπάλληλο και καταναλωτη επιδοτησεων που το κόμμα σου και εσύ υπηρέτησες πιστά για χρόνια. Ο καθωσπρεπισμός σου είναι είναι κάλυψη ενοχής. Μη θες σεβασμό για αυτό.
Κ.Κ.
14/11/2010 15:13
Μάλλον δεν είστε σοβαροί. Θα απέχουμε για πάντα
msss
14/11/2010 14:27
Ο κυριος Παπούλιας προτού εξαπολύει μύδρους εναντίον των πολιτών να αναλάβει το καθήκον του ως πρώτος πολίτης της χώρας και να καλέσει τα κόμματα σε συνεννόηση, το σύνταγμα σε μεταρρύθμιση και την πολιτεία σε αλλαγή. Είναι ένα πολυτελες διακοσμιτικό στοιχείο στη χειρότερη φαση της προεδρευομένης ελληνικής δημοκρατίας - το πολιτευμα το οποίο η θέση του πρεσβεύει - και το μόνο που βρήκε να πει είναι ενα κατηγορώ στους απέχοντες...
ΛΙΟ114
14/11/2010 14:13
Θα καθίσω στον καναπέ γιατί κανείς από τους δύο υποψήφιους δεν θα καλέσει το δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη της Κωνσταντινούπολης σε κοινή εκδήλωση για μείωση των στρ. δαπανών από το 4% στο 0.5-1% που είναι στην Ευρώπη, για να έχει πόρους να πληρώσει τους αυριανούς ‘δημογιατρούς’, ‘δημοκαθηγητές’ ή δημοδιδασκάλους. Όσο για το ..δεν μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ και να μιλάς για αγώνες, πολύ σωστό… γι’ αυτό αύριο θα διαδηλώνω κατά του μνημονίου, και στις 17 Νοέμβρη πάλι. Πολύ σωστό.