Κράτησε ο Γιώργος

Ψήφος συνέχειας αλλά και ηχηρό µήνυµα από την αποχή - ρεκόρ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2010 07:00 |
 Κράτησε ο Γιώργος
Ο Πρωθυπουργός άσκησε το εκλογικό του δικαίωµα στη Νέα Ερυθραία. Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχε το βράδυ µε συνεργάτες του, στην Ιπποκράτους και το Μαξίµου, δέχτηκε σχεδόν οµόφωνα εισηγήσεις να µην επιλέξει πρόωρες εθνικές εκλογές

«Ψήφο αντοχής» έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου το εκλογικό σώµα, κι εκείνος, διαβάζοντας επακριβώς το µήνυµα της κάλπης, µε δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, συνεχίζει την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας και προχωρεί σε αλλαγές παντού.

Της απόφασης του Πρωθυπουργού για µη προσφυγή σε πρόωρες εκλογές προηγήθηκε ένα δραµατικό παρασκήνιο µε αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Ιπποκράτους και στο Μέγαρο Μαξίµου, όπου σχεδόν το σύνολο των στελεχών τού συνέστηνε να µην προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως, µε την επίκληση του διλήµµατος των εθνικών εκλογών, κατάφερε να διατηρήσει την ηγεµονική του θέση µεταξύ των πολιτικών δυνάµεων έστω και µε σηµαντική µείωση της εκλογικής του δύναµης σε σχέση µε τον περσινό του θρίαµβο στις εθνικές εκλογές. Ωστόσο κανείς δεν µπορεί να παραγνωρίσει την αντοχή που επέδειξε η Ν.Δ., η οποία ωστόσο δεν κατέφερε να ξεπεράσει το ιστορικό χαµηλό των εθνικών εκλογών.

Πάντως, το πολυσήµαντο µήνυµα της κάλπης δεν αφήνει ανέγγιχτο κανέναν. Το τεράστιο ποσοστό της αποχής – το µεγαλύτερο από τη µεταπολίτευση – αφορά το σύνολο των πολιτικών δυνάµεων, καθώς από τη µια πλευρά βρισκόταν το δίληµµα του ΠΑΣΟΚ κι από την άλλη το άτυπο αντιµνηµονιακό µέτωπο της αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσµα ήταν ένας στους δυο ψηφοφόρους να γυρίσει την πλάτη στις κάλπες.

Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να προηγείται σε 7 από τις 13 εκλογικές περιφέρειες και να είναι οριακά δεύτερο σε µία, αλλά µια απλή άθροιση των ψήφων φανερώνει ότι σε σχέση µε τις περσινές εθνικές εκλογές απώλεσε σε απόλυτους αριθµούς περίπου 1 εκατοµµύριο ψηφοφόρους. Αλλες 600.000 ψηφοφόρους απώλεσε η Νέα Δηµοκρατία, παρά τον πανηγυρικό χαρακτήρα που επιχείρησε να δώσει για το εκλογικό αποτέλεσµα ο πρόεδρος του κόµµατος Αντώνης Σαµαράς. Από τα αξιοσηµείωτα της χθεσινής εκλογικής αναµέτρησης ήταν η δήλωση Σαµαρά ότι η Ν.Δ. αποτελεί πλέον «αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση» εξουσίας, παρά το γεγονός ότι σύµφωνα µε τις αναλύσεις του αποτελέσµατος η αξιωµατική αντιπολίτευση δεν συγκεντρώνει πανελλαδικά πάνω από 31-32%.

Αλλωστε, το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης δεν έθεσε θέµα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε αντίθεση µε τα µικρότερα κόµµατα και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ, που διά του προέδρου του Αλ. Τσίπρα µίλησε για κυβέρνηση η οποία δεν διαθέτει πλέον δηµοκρατική νοµιµοποίηση. Αναµφισβήτητα, στους νικητές της χθεσινής εκλογικής αναµέτρησης συµπεριλαµβάνεται το ΚΚΕ που σηµείωσε αύξηση των εκλογικών του ποσοστών, και στους χαµένους ο ΛΑΟΣ τα ποσοστά του οποίου εµφανίζονται συµπιεσµένα, δείγµα ότι πλήρωσε τόσο τη συµπόρευσή του µε τη Ν.Δ. σε αρκετές περιφέρειες όσο και τη στήριξη του Μνηµονίου.

Η µεγάλη ανατροπή
Εχει τη σηµασία του το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τη µεγάλη ανατροπή στη µάχη της Αττικής, καθώς ο υποψήφιό ς του Γιάννης Σγουρός κατάφερε να κερδίσει όχι µόνο τον κύριο αντίπαλο υποψήφιο της Ν.Δ. Βασ. Κικίλια, όσο και τον προερχόµενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο Γιάννη Δηµαρά, ο οποίος µόλις πριν από µερικές ηµέρες προηγούνταν σε όλες τις δηµοσκοπήσεις.

Στις µικρές νίκες του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς συγκαταλέγεται και το ότι τελικά έµεινε εκτός β’ γύρου ο αντάρτης υποψήφιος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Γ. Καλούδης παρά τα όσα υποστήριζαν οι δηµοσκοπήσεις των τελευταίων ηµερών.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Ολα τα στελέχη εισηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό να µην προχωρήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Σκληρά ντέρµπι στον β'' γύρο

ΟΛΑ ΤΩΡΑ παραπέµπονται στον β’ γύρο, όπου ήδη από χθες το βράδυ τα κόµµατα άρχισαν παρασκηνιακές διαπραγµατεύσεις προκειµένου να εξασφαλιστεί η στήριξη των υποψηφίων τους, καθώς την επόµενη Κυριακή θα κριθούν οι 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας – το ΠΑΣΟΚ φαινόταν τις πρώτες πρωινές ώρες να κερδίζει δύο, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αντίθετα, κανείς από τους τρεις µεγάλους δήµους δεν κρίθηκε χθες και όλα παραπέµπονται στην αναµέτρηση της προσεχούς Κυριακής, που µπορεί να κρύβει µεγάλες εκπλήξεις, όπως για παράδειγµα στον Δήµο Αθηναίων όπου ο Γ. Καµίνης συγκέντρωσε ένα αξιοσηµείωτα µεγάλο ποσοστό και πλέον αντιµετωπίζει τον Νικ. Κακλαµάνη, ο οποίος παρουσίασε µεγάλη φθορά, ουσιαστικά από µηδενική βάση. Στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκας έχει προβάδισµα από τον Γ. Μπουτάρη, αλλά όλα είναι ανοιχτά για τον β’ γύρο, ενώ αµφίρροπη φαίνεται ότι θα είναι η αναµέτρηση στον Πειραιά, όπου ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γ. Μίχας δεν φάνηκε να δικαιώνει την επιλογή του και τον θόρυβο που την ακολούθησε µε τον αποκλεισµό του νυν δηµάρχου Π. Φασούλα, καθώς έλαβε ένα ποσοστό σηµαντικά κατώτερο του αναµενόµενου.

42
Μητσάρας
09/11/2010 23:04
Μέχρι σήμερα δεν άκουσα ακόμη τις πόρτες του Κορυδαλλού να ανοίγουν για να υποδεχθούν "αυτούς που έκλεψαν" !!! Μήπως είναι κι'' αυτή η διάγνωση μπλόφα ??? Μήπως είναι σωστή η ατάκα του Πάγκαλου και επειδή δεν χωράμε όλοι στον Κορυδαλλό γίνεται η χώρα φυλακή ??? Που θα βρώ απάντηση στα υπαρξιακά μου ερωτήματα ???
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ.
09/11/2010 20:05
Η κυβέρνηση ας κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις με την Τρόικα και να εφαρμόσει χωρίς πισωγυρίσματα την πολιτική που υπέγραψε. Αν κάποιοι δεν ψήφισαν ή αυτοί που ψήφισαν έδωσαν ψήφο διαμαρτυρίας ξέρουν καλά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση έξω απ τη συμφωνία με την τρόικα εκτός απ τη χρεοκοπία της χώρας και την δραματική επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου και ο λαός θα επανέλθει με την ανόρθωση της χώρας και της οικονομίας. Να μην υπάρξει πανικός. Η εκλογολογία και πολύ περισσότερο οι εκλογές οδηγούν σε πολιτική αστάθεια και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του λαού για έξοδο από την πολύμορφη κρίση. Αυτό το κλίμα θα το συντηρήσει σύσσωμη η συμμαχία του 89.Να υποχρεωθούν τράπεζες να διευθετήσουν δόσεις όσο έχασαν μηνιαία μισθωτοί και συνταξιούχοι από το πρόγραμμα σταθερότητας. Το ίδιο να γίνουν ρυθμίσεις και σε εισφορές ακόμη και πάγωμα σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας. Να συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός λαός ότι δεν έχει δικαίωμα να κλέπτει κανένας από ΦΠΑ ούτε λεπτό. Οι 75000 που έδωσαν ψήφο στο ΚΚΕ για να καταδικάσουν τις συνέπειες του μνημονίου πρόσφεραν διέξοδο της χώρας με το κλείσιμο των δρόμων, την καταδίκη του τουρισμού, την δυσφήμιση της χώρας και μια ιδεολογία τροφοδότησης της αναρχίας, τρομοκρατίας και έπεισαν και 1.500.000 να μην ψηφίσουν θα λυθούν τα προβλήματα ;Να μην προχωρήσει ο Καλλικράτης γιατί θα είναι 1000 δήμαρχοι και 4000 αντιδήμαρχοι χωρίς δευτερο και τρίτο μισθό.Μας λένε δεν έπρεπε να προχωρήσει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα μα όσα υπήρχαν δεν θα τα έπαιρναν οι δήμοι και όσα υπάρχουν οι νέοι δήμοι θα τα πάρουν.Δεν χρειάζεται να τα παίρνουν με ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης ας ψάξουν να τα παίρνουν οι ίδιοι με μελέτες και προγράμματα απο την Ε.Ε.
Γ. Σ.....
09/11/2010 17:00
Το μήνυμα ήταν σαφές, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει άλλος καλύτερος να κυβερνήσει αυτήν την μπάχαλο χώρα αλλά ούτε κανένας άλλος έχει την διάθεση και συνεχίζουμε αλά όμως από εδώ και πέρα αποτελεσματικά, το ότι δεν πανηγύρισαν αυτό έχει ελπίδες ωριμότητας του Ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης έστω και να μην είχε καμιά διαφορά ποσοστόν με την ΝΔ διότι όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδος που αναγκάστηκε να λάβει τέτοια μέτρα αλλά και άλλες κυβέρνησής φθείρονται πχ Γερμανία ενώ η οικονομία της πάει καλύτερα από κάθε αλί χώρα της Ευρώπης έχει χάσει το 10 % τον ψηφοφόρων της και χάνει και τα κρατίδια που στην Γερμανία είναι δύσκολο να κυβέρνησή αν δεν έχει και την πλειοψηφία των κρατιδίων, λοιπόν που είναι το πρόβλημα , η Κυβέρνηση έχει πλειοψηφία και την εμπιστοσύνη των περισσότερων Ελλήνων και γιαυτό εφόσον τα άλλα κόμματα δεν θέλουν καμιά συνεργασία να τους γράψει στα παλιά της τα παπούτσια και να κυβερνήσει αυταρχικά με δίκαιες και βαθιές τομείς στην οικονομία και κοινωνία αυτό περιμένει ο λαός θέλει κάθαρση του παλαιού συστήματος τιμωρία και όχι ατιμωρησία δικαιοσύνη για όλους
Χανς Καστόρπιος
09/11/2010 13:51
Κράτησε......το μαστίγιο...
Μάκης Π.
09/11/2010 13:19
Ψήφο ΟΡΙΑΚΗΣ αντοχής πήρε το ΠΑΣΟΚ, ενώ βέβαια "κόπηκε αρκετά στο ξύρισμα" ,καθόσον απέφυγε να χρησιμοποιήσει το "ξυραφάκι" με τη δέουσα προσοχή, με ηρεμία, με σταθερότητα, με αφρό ξυρίσματος και aftershave ρε αδερφέ..... Προτίμησε να κάνει τη δουλειά αρκετά άγαρμπα και επιθετικά. Τέρμα τα κουνήματα για το ΠΑΣΟΚ, αν δεν το πήρατε χαμπάρι. Απεδείχθη δια των εκλογών ότι, η βάση στην οποία στηρίζεται το σώμα του κόμματος σμίκρυνε και στένεψε πάρα πολύ, διότι πολύ απλά τα χέρια του και τα πόδια του απλώθηκαν δυσανάλογα και υπερβολικά ..... κλωτσώντας κι αρπάζοντας. Χάθηκε η ισορροπία όμως και τώρα το κέντρο βάρους πάει κι έρχεται .....εδώ να πέσω , εκεί να πέσω, που να πέσω και πως να σταθώ..... .
Ψηφοφόρος
09/11/2010 01:45
Δεν πιστεύω ούτε στις εκτιμήσεις των κομματικών αρχηγών ούτε στην σοφία του λαού (δεν θα είμασταν στα χάλια που είμαστε αν ήμασταν πάντα σοφοί, αλλά αυτά πρέπει να λένε οι πολιτικοί). Κανένας να μη θριαμβολογεί γιατί οι καιροί είναι πονηροί. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το λιγότερο που χρειαζόμασταν ήταν εκλογές, χωρίς να έχουμε κανένα άλλο κόμμα που να έχει μια καταλαβίστηκη πρόταση για το πού θα βρεί τα χρήματα για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, όσο φιλεργατικό και αν είναι. Ετσι, παρ’όλη την δυσαρέσκεια, το ΠΑΣΟΚ έτυχε να έρθει πάλι πρώτο παρόλη την πτώση του. Σύμπτωση ήταν. Θα ευχηθώ να είναι αυτοί που εξελέγησαν ικανοί και τίμιοι, ανεξαρτήτως χρώματος. Και φυσικά δεν θα σκεφτώ ότι η αύξηση του ΚΚΕ σημαίνει ότι θα πάρουν τόσους ψήφους στις γενικές εκλογές. Το ότι έμειναν σταθεροί σε κείνα που έλεγαν μπορεί και να είναι γιατί δεν μπορούν να σκεφτούν τίποτα άλλο, ενώ τα ίδια μπορούν να τα μάθουν μερικοί και να τα παπαγαλίζουν. Οσο για κείνους που δεν ψήφισαν, κανένας δεν μπορεί να πεί ότι ήταν υπέρ ή κατά του μνημονίου. Εκείνοι που έριξαν λευκά μπορούμε να πούμε ότι εξέφρασαν την οργή τους προς όλους. Αλλά εκείνοι που δεν πήγαν καθόλου (εκτός και ήταν για λόγους υγείας ή μεγάλης απόστασης) είναι άξιοι της μοίρας τους και δεν αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους, για να μάθουν ότι αν δεν ψηφίζουν δεν μετράνε. Για μένα ειναι απλά αδιάφοροι, μαγκάκηδες, εξυπνάκηδες, κουτοπόνηροι, ωχαδερφάκηδες, ίσως και βολεμένοι με οποιαδήποτε κυβέρνηση, ζαμανφουτίστες με μία λέξη. Νομίζουν ότι η αποχή είναι πολιτική πράξη αλλά αυτό που επιτυγχάνουν είναι να έχουν αυτό που ίσως δεν θέλουν, και φορτώνουν και στους άλλους το αποτέλεσμα της δικής τους αποχής.
Δημοσθενης Μπογδης
08/11/2010 19:01
Από 1ης Ιανουαρίου παραιτούμαι από Βουλευτής είπε ο κ. Δημαράς .
Αν και καθυστερημένα καλά θα κάνει , γιατί με την σημαία του ΠΑΣΟΚ εκλεγμένος , διαφωνεί ριζικά με την φιλοσοφία της διάσωσης της χώρας από την πτώχευση…
Σαν να μην έφτανε αυτό , από πάνω σαν Νεοδημοκράτης διασπαστής , στρέφεται και εναντίον του ίδιου του κόμματος του συμμαχώντας με τον κ. Σαμαρά σε << αντιμνημονιακο μέτωπο >> όταν η αγωνία μας θα πρέπει να εντοπίζεται στην σωστή εφαρμογή του σχεδίου <<Καλλικράτης >> για να εξοικονομήσουμε πόρους και να βγούμε από κάθε εξάρτηση της Τρόικας μια ώρα αρχύτερα .
Τέτοιες τακτικές δεν είναι δυνατόν να ανέχονται οι Έλληνες ψηφοφόροι , γιατί και αντέκρουσαν Σαμαρά και Δημαρά με αποφασιστικότητα .
Ο δεύτερος δεν έχει πλέον θέση στο ΠΑΣΟΚ ούτε και στην καρδία των Ελλήνων όταν δεν μπορεί να διακρίνει ότι ήταν καλύτερα για την δεδομένη στιγμή της αγωνίας και της συγκυρίας να χάσει ακόμη και ο φτωχός Δημόσιος Υπάλληλος ένα ελάχιστο ποσόν από το εισόδημα του για ένα μικρό χρονικό διάστημα , παρά να πτωχεύσει η Χώρα και να χάσουν όλοι όλα και για πάντα !
Ο πρώτος τα ξέρει και συμφωνεί με αυτά που έγιναν για την εξασφάλιση της δανειοδότησης μας από την Τρόικα και έτσι την υποχρεωτική εφαρμογή των ορών της …. γιατί συνέβαλε στην κατάσταση το χρέος το έλλειμμα , την μηδενική ανάπτυξη , τα σκάνδαλα και το μπάχαλο που άφησαν οι της ΝΔ όταν εγκατέλειψαν το καράβι ακυβέρνητο σαν αρουραίοι από το καράβι που έκανε νερά ! Και ενώ τα ξέρει άλλα λέει εντος και άλλα …εκτός Ελλάδας
Δ.Μ. 8/11/10 19:00
IKB
08/11/2010 18:28
Κάτι πραγματικά όμορφο είναι η δημιουργική λογιστική περί τα εκλογικά όπως μας συμφέρει και ανάλογα με το κόμμα της αρεσκείας μας. Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι και γι΄αυτό σε βουλευτικές εκλογές πέρνουν τα πραγματικά ποσοστά, κοινώς τον πούλο. Αναφορικά με την αποχή μόνο μικρονοϊκοί μπορεί να την θεωρούν καλή γιατί η απουσία μόνο με ............μπορεί να παρομοιαστεί, δηλ. πράξη χωρίς περιεχόμενο ή καλύτερα πράξη που το περιεχόμενο το βλέπει μόνο αυτός που το κάνει.
αλλα λογια
08/11/2010 17:38
Χθες βράδυ ο γιωργάκης πήρε την ειδοποίηση της δικής του περαίωσης.
δωστε τουσ προδοτεσ στο λαο!!!!1
08/11/2010 17:36
Ασ βγει ασυνοδευτος στο δρομο χωρισ τουσ μπραβουσ του αυτοσ και οι υπουργοι του να δουμε ποιοσ αντεξε!!μη μασ κοροιδευεται λοιπον !!
Δημοσθενης Μπογδης
08/11/2010 17:27

Οι διαγραφόμενες ανατροπές στην Πρωτεύουσα με τον Γ. Καμινη , στην Συμπρωτεύουσα με τον Ι. Μπουταρη και στην Πελοπόννησο με τον Τατουλη , αποδεικνύουν ότι τίποτε δεν << πάει σαν άλλοτε >> . Συνεχίζεται από μέρους της Κυβέρνησης η πορεία προς την αλλαγή με σταθερότητα , εργασία ειλικρίνεια προς τον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη , με διαφάνεια , με αξιοκρατία , Δικαιοσύνη και Ισότητα .
Παρά την λυσσαλέα αντίδραση της αντιπολίτευσης και την παράλογη προτροπή της να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή και αιτία το Μνημόνιο , οι Έλληνες έκλεισαν τα αυτιά τους στις Σειρήνες του παλαιοκομματισμού και της αντίδρασης και έδωσαν εντολή στον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό , τις μεταρρυθμίσεις εκεί που τις έχει αρχίσει και να τις συνεχίσει για την ανάπτυξη και στην Δικαιοσύνη , την παιδεία και τον εκλογικό νόμο , μεταξύ άλλων .
Την αποχή των πολιτών από τις κάλπες ( που πράγματι πλήττει την χώρα γενικά και όλο το πολίτικο μας σύστημα ) δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν οι της ΝΔ και ΚΚΕ παρόλο ότι μαζί με το σύνθημα εναντίον του Μνημονίου ήταν στην κορυφή της ατζέντας τους προεκλογικά . Από την άλλη , ότι υποστηρίζεται σαν αύξηση ποσοστών στην Δύναμη του ΚΚΕ , είναι καθαρή ουτοπία . Προήλθε ακριβώς από την προαναφερθείσα αποχή , ενώ είναι και η ανταμοιβή της Δεξιάς προς την Αριστερά των άκρων .
Κάτω το ΠΑΣΟΚ , Έξω από τους Κανόνες του Μνημονίου και της ΕΕ , έλεγαν ΝΔ και ΚΚΕ . Έχουμε λοιπόν τώρα και τους Δεξιούς ψαλτές της Αριστεράς να κρατούν τον ισο της Βυζαντινής μουσικής και δολοπλοκίας για την αρμόνια συμπόρευσης . Κάτι τέτοιο για μεν τις Αυτοδιοικητικες αναμετρήσεις περνά απαρατήρητο , άλλα σε Εθνικές Εκλογές είναι ο τάφος αμφοτέρων των παρά φύση συμμάχων ! Το είδαμε το 1993 !

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
08/11/2010 16:27
Γιατί μιλάτε όλοι για μπλόφα του Γιώργου που έπιασε; Ο Γιώργος σας πρόσφερε μοναδική ευκαιρία να φέρετε τον Σαμαρά σ''ένα μήνα και να "σωθείται"! Γιατί μωρέ κλωτσήσατε την ευκαιρία; Γιατί μουδιάσατε και τρέξατε να ικανοποιήσετε τον Γιώργο, βγάζοντας και πάλι το ΠΑΣΟΚ πρώτο και με διαφορά; Γιατί δεν δώσατε στον Σαμαρά την ευκαιρία να κάνει πράξη τα μαγικά του; Γιατί στερήσατε την οικονομία απ''τις αναπτυξιακές ανάσες του Σαμαρά; Γιατί χάσατε την ευκαιρία ανατροπής του μνημονίου; Γιατί ανεβάσατε τόσο ψηλά τον Δημαρά και μετά τον αφήσατε να πέσει κάτω με γδούπο και να σπάσει τα μούτρα του; Γιατί;
giogud
08/11/2010 15:53
Θα σας πω μια ιστορία άσχετη με τις δημοτικές εκλογές αλλά σχετική με την σαπίλα μας. Μου την διηγήθηκε ένας εξαγωγέας και έχει να κάνει με την επιστροφή ΦΠΑ. Επιστροφή ΦΠΑ συνήθως δικαιούνται όσοι κάνουν εξαγωγές προς την ΕΕ. Η πώληση ονομάζεται ενδοκοινοτική και δεν υπόκειται σε ΦΠΑ. Αν ο εξαγωγέας αγοράζει τα υλικά με ΦΠΑ τότε μαζεύεται ΦΠΑ που του το χρωστάει το κράτος. Το μέγα πρόβλημα είναι οτι για να πάρεις αυτήν την επιστροφή, πρέπει να λαδώσεις. Μιλάμε για λάδι που φτάνει παντού. Από τον υπάλληλο της εφορίας μέχρι και τον εκάστοτε υπουργό οικονομικών. Παίρνουν όλα τα κόμματα ανάλογα με τα ποσοστά τους. Οι προϊστάμενοι εφοριών και οι συνδικαλιστές. Είναι αυτό που λένε "αριστεροί και δεξιοί όλοι ίδιοι στο φαΐ. Το αποτέλεσμα είναι οτι αν εσύ δεν θέλεις να λαδώσεις και για να μην φορτωθείς ΦΠΑ αναγκάζεσαι να αγοράσεις από χώρα της ΕΕ και όχι από Ελλάδα γιατί η εισαγωγή από ΕΕ δεν έχει ΦΠΑ. Μου είπε και το παράδειγμα ενός εξαγωγέα που το μηχάνημα του χρειάζονταν πολλά καλώδια και είπε οτι ενώ υπάρχουν 2 πολύ καλές βιομηχανίες καλωδίων αναγκάζεται να εισάγει από Βουλγαρία παρόλο που οι τιμές εκεί είναι ακριβότερες και η ποιότητα χειρότερη. Απλά κερδίζει το ΦΠΑ και τον συμφέρει. Τα συμπεράσματα δικά σας.
SKT
08/11/2010 15:50
Τελικά ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ την πάτησαν.

Πολύ θα ήθελαν να καταψηφιστούν ακόμα χειρότερα ώστε να πάνε σε εθνικές εκλογές. Σε αυτές είτε θα χάναν χοντρά (αμφιβάλλω με αυτόν τον περίεργο ακροδεξιό-λαϊκιστή που έχουν στη Νέα Δημοκρατία για αρχηγό) είτε θα έπρεπε να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα / μνημόνιο / πολύ δύσκολες αποφάσεις που έρχονται.
Τώρα θα είναι αναγκασμένοι να προβούν σε απολύσεις δημοσίων υπαλληλων μονοι τους.
Τελικά αυτοί που απείχαν από τις εκλογές τους την κάτσανε άσχημα των κυβερνώντων.

Good luck Giorgos.
prof georgios
08/11/2010 15:25
Το ΠΑΣΟΚ βγηκε νικητης, γιατη μετα απο τοσες δυσκολες αποφασις (πραγματικα δυσκολες με ελημα στο 15%), ο κοσμος ο σοστος και τημειος (και μπραβο του) κραηισε την ψυχρεμια του και εδοσε στον Σαμαρα ακομα ενα χαστουκι
.
ΓΙΑΤΗ? γιατη δεν ξεχνα τον Σαμαρα και της χειραψιες που εκανε τοτε με τον Καραμαλλη που συνφονουσε σε οτι ελεγε ο Κοστας. και ξερει οτι ο Γεωργος πολεμα για τον Ελληνα και την Ελληνιδα. Καπια στιγμη εαν δεν τυμορηθουνε απο τους δεξειους δικαστες θα τιμοριθουνε απο τον κοσμακη..

Η Ντορα τουλαχιστον κρατησε καπια αποσταση..
Βογιατζή Ευτυχία
08/11/2010 14:55
Ούτε σε δίλημμα είμαστε ούτε σε τρόμο. Απλά βαρεθήκαμε να ακούμε ψέμματα και ανακρίβεις, γιαυτό και η αποχή.
Προτιμήσαμε λοιπόν να πάμε μία πεζοπορία στη φύση παρά να ψηφίσουμε επειδή........ Απλά τα πραματάκια!!
Θα ψηφίσουμε όταν θα διακρίνουμε κάποιον με διαφορετική άποψη που τυχόν μας πείσει. Καθόσον δεν "μασάμε" πιά
Ο πρωθυπουργός να ασχοληθεί με την αποχή, και να την ερμηνεύσει και να μας πεί και μας τι συμπέρασμα βγάζει!!
Όσο για την υποτιθέμενη επιτυχία του Σαμαρά τι να πεί κανείς??
γιωργος
08/11/2010 14:46
Βασιζόμενος στα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικων εκλογών, παραθέτω τα κάτωθι 25 σημεία για την εξέλιξη της Δημοκρατίας μας η οποία είναι η μεταβασή της στην Άμεση Δημοκρατια: 1. Γιατί το ισχύον κοινοβουλευτικό – αντιπροσωπευτικό σύστημα δεν συνιστά δημοκρατία αλλά μια κεκαλυμμένη ολιγαρχία. 2. Γιατί οι επαγγελματίες πολιτικοί αποδεικνύουν καθημερινά ότι λειτουργούν με γνώμονα το δικό τους συμφέρον ή το συμφέρον των παραγόντων που στηρίζουν την πολιτική τους καριέρα. 3. Γιατί μόνο έτσι θα εξουδετερωθούν οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η διαπλοκή, η γραφειοκρατία, ο κομματισμός, ο δημοσιοϋπαλληλισμός και η ολοσχερής εξαχρείωση πολιτών και πολιτικών. 4. Γιατί τα κοινοβουλευτικά συντάγματα αποτελούν αναχρονιστικά πολιτειακά κείμενα που εμποδίζουν τη δημοκρατία να ανθίσει. 5. Γιατί κράτος και πολίτες, αντί να είναι ένα και το αυτό, συνιστούν δύο διαφορετικούς κόσμους όπου ο ένας καταπιέζει και ο άλλος καταπιέζεται.. 6. Γιατί τα κόμματα είναι συγκεντρωτικοί μηχανισμοί, χωρίς ίχνος εσωτερικής δημοκρατίας, που ιδιοποιούνται την εξουσία με το άλλοθι της δημοκρατικής εκλογής και μετατρέπουν το κράτος πολιτών σε κομματικό κράτος. 7. Γιατί ουσιαστικά η εξουσία ασκείται από εθνικά και διεθνή οικονομικά κέντρα των οποίων η δημοκρατική ευαισθησία εξαντλείται στην προστασία του δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας και στην προάσπιση του κέρδους. 8. Γιατί ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος απόλυτα ελεγχόμενος από το οικονομικό κατεστημένο και τα πολιτικά του παράκεντρα από τέταρτη εξουσία ανάγεται κατά περίσταση σε τρίτη, δεύτερη ή πρώτη. 9. Γιατί τα εκπαιδευτικά συστήματα είναι προσαρμοσμένα στο στόχο δημιουργίας σπουδαίων επαγγελματιών κι ασήμαντων πολιτών. 10. Γιατί αυτό που κάποτε ονομάσαμε συνδικαλιστικό κίνημα πλέον δεν είναι ούτε συνδικαλιστικό ούτε κίνημα αλλά ένας μηχανισμός χειραγώγησης των εργαζομένων και παραγωγής κομματικών στελεχών. 11. Γιατί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων αντί να καταγράφουν την κοινή γνώμη και να προβλέπουν τα εκλογικά αποτελέσματα κατευθύνουν τη μεν και διαμορφώνουν τα δε. 12. Γιατί οι σύγχρονες κοινωνίες δεν έχουν ανάγκη από – ούτως ή άλλως ιστορικά αποτυχημένους - χαρισματικούς ηγέτες αλλά από υπεύθυνους πολίτες. 13. Γιατί οι διανοούμενοι, δέσμιοι του ακαδημαϊκού αριβισμού και της μιντιακής προβολής, αντί να πρωταγωνιστούν σε ένα νέο Διαφωτισμό με στόχο τη χειραφέτηση του πολίτη υποδύονται τους κομπάρσους στο έργο βαλτωμένη δημοκρατία. 14. Γιατί όσο η τρέχουσα νόθα δημοκρατία εκφυλίζεται τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβολής ολοκληρωτικών λύσεων, κάτι που η ιστορία του 20ού αιώνα μάς το δίδαξε πολύ εμφατικά. 15. Γιατί οι περιοδικές ή απρόβλεπτες, μικρές ή μεγάλες οικονομικές κρίσεις έχουν κατά βάση πολιτικές αιτίες, οι οποίες συνοψίζονται στην εξής μία: το οικονομικό κατεστημένο αυτονομείται από την κοινωνία, θέτει υπό την κηδεμονία του το πολιτικό προσωπικό και επιδίδεται χωρίς αιδώ σε άγρια λεηλασία του εθνικού και παγκόσμιου πλούτου οδηγώντας το καπιταλιστικό σύστημα στα όρια του, με το κόστος να πληρώνεται πάντα από τους πολλούς. 16. Γιατί η δικαστική εξουσία, που στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία υποτίθεται πως υπάρχει για να ελέγχει τις άλλες δύο εξουσίες, είναι στην πράξη δέσμια της εκτελεστικής, γεγονός που επιβεβαιώνεται κραυγαλέα από τη θεσμοθετημένη εφαρμογή της βουλευτικής ασυλίας. 17. Γιατί η αχαλίνωτη μάχη των συμφερόντων και η απουσία ατομικής ευθύνης υπονομεύουν σοβαρά το φυσικό περιβάλλον και απειλούν την ίδια τη ζωή. 18. Γιατί στον 21ο αιώνα η φιλελεύθερη δημοκρατική κοινωνία γνωρίζει την πιο ακραία ίσως ηθική κρίση από καταβολής κόσμου. 19. Γιατί η τεχνολογία μάς δίνει επιτέλους τη δυνατότητα να καθορίζουμε τις δημόσιες αποφάσεις, αίροντας το πρόβλημα της μεγάλης εδαφικής και πληθυσμιακής κλίμακας που καθιστούσε την άμεση δημοκρατία πρακτικά ανεφάρμοστη στους νεότερους χρόνους.. 20. Γιατί εφοδιασμένοι με γνώση κι απεριόριστες δυνατότητες πληροφόρησης έχουμε πλέον την ωριμότητα ως πολίτες να αναλάβουμε την ευθύνη της ύπαρξης μας και να πάψουμε να την εναποθέτουμε εν λευκώ στους επαγγελματίες πολιτικούς. 21. Γιατί η άμεση δημοκρατία είναι το μόνο πολιτικό σύστημα που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εξομάλυνση της αντίφασης ανάμεσα στην ισότητα και την ελευθερία. 22. Γιατί στο αμεσοδημοκρατικό πολίτευμα η τυραννία της πλειοψηφίας ελαχιστοποιείται, εφόσον πλειοψηφίες και μειοψηφίες εναλλάσσονται και αναδιατάσσονται διαρκώς με τις συνεχείς τοπικές, εθνικές, περιφερειακές η υπερεθνικές ψηφοφορίες. 23. Γιατί οι ειδικοί θα τεθούν επιτέλους στην υπηρεσία του πολίτη και θα λογοδοτούν σ’ αυτόν για κάθε τους πράξη. 24. Γιατί στην παγκοσμιοποίηση των golden boys θα απαντήσουμε με την παγκοσμιοποίηση των golden citizens. 25. Γιατί, σε τελική ανάλυση, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η δημοκρατία είναι να εξελιχθεί.
GOLDEN BOY 8/11/2010 10:09
08/11/2010 14:24
Μετά τα λεφτά υπάρχουν η καθαρή νίκη που δεν υπήρξε! Πρόκειται για μέγιστο ψεύτη απατεώνα!
Αν είναι όπως τον λες εσένα πρέπει να σου αρέσει. Εσύ δεν είσαι που θεωρείς σοβαρό τον Καρατζαφέρη;
Καζαουμπόν
08/11/2010 14:18
Πω πω σκούξιμο από τους ξυνισμένους "αντιμνημονιακούς" της δεξιάς & αριστεράς ... Περαστικά σας κύριοι και κυρίες ... Θα σας κάνει ο Παπανδρέου ανθρώπους θέλετε δεν θέλετε. Ελληνάρες της κακιάς ώρας ...
Κώστας
08/11/2010 14:08
Δηλαδή την αποχή την αντιλαμβάνεστε ως μήνυμα: "Ας τα φάμε όλοι μαζί εις βάρος των επόμενων γενεών";. Αυτό καταλάβατε κύριε Παπαχρήστο; Το λέω, γιατί εγώ για άλλο λόγο δεν πήγα να ψηφίσω.
ΓΜ
08/11/2010 13:03
Mπραβο λαβατε το μηνυμα .Συνεχιστε να παιρνετε δανεια κρατηστε την προμηθεια σας και βαλτε μας ποιο μεγαλους φορους.Μραβο λαβατε το μηνυμα
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
08/11/2010 12:59
Σας θεωρούσα ποιο σοβαρή εφημερ''ιδα. Μα είναι σοβαρά αυτά που λέτε? Άντεξε ο Παπ.Που ???? Έχασε 8,5% απο τη διαφορά που είχε στις εκλογές Λαμβάνει τις μισές περιφέρειες αν τις λάβει. Με μπλόφα κατάφερε να βγάλει πρώτο το ΣΓΟΥΡΟ μάλλη αλλιώς θα κατεποντίζετο.Έχει μόνιμα μαζί του τους με παρωπίδες Κρητικούς που τον σώζουν κι ας έχουν τόση ανεργία. Ισως είναι μεσα στους φοροφυγάδες γιαυτό τη βγάζουν καθαρή ενώ όλοι οι άλλοι υποφέρουμε και μου λέτε άντεξε με όλα τα ΜΜΕ να παίζουν το βιολί των εκλογών και το φόβο της τρόικας. Σοβαρότης κύριοι.Ντροπή σας. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του ιδρυτή σας. Άλλο να υποστηρίζετε ένα κόμα και άλλο να γινεσθε συνεργοί στον αξανδραποδισμό του λαού από παπατζίδικες κουβέντες.
μήνυμα είναι
08/11/2010 12:57
Το μήνυμα είναι ένα: κάθε δύο μήνες το ΠΑΣΟΚ χάνει 1%
ΦΟΙΒΟΣ
08/11/2010 12:48
Καμία ψήφο αντοχής δεν πήρε η κυβέρνηση. Θέλουν να αγνοούν οτι το 40% δεν ψήφισε τα άκυρα. Μετράνε τα αποτελέσματα μόνο επι των έγκυρων!!! Το μηνυμα είναι σαφές. Υπάρχει σαφές ρεύμα αποδοκιμασίας του πολτικού μας συστήματος. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την υποκρισία , το ψέμα και την παράδοση της χώρας στην δικτατορία του ΔΝΤ. Ωστόσο η λαική απαίτηση για αλλαγή δεν έχει εκδηλωθεί δυναμικά και παοφασιστικά. Τα αποτελέσματα δείχνουν ο κόσμοε είναι ακόμα δυστακτικό για την μεγάλη ανατροπή γιατι δεν έχει αναδειχτεί η εναλλακτική πρόταση. Πολλοί φοβούνται οτι αν καταψηφίσουν τα σημερινά κέντρα εξουσίας ( Πασόκ και ΝΔ) , θα βρεθουμε μετέωροι. Θέλουν κάπου να πατήσουν πριν το βαπόρι του διεφθαρμένου δικομματισμού βουλιάξει.
ALKHS
08/11/2010 12:47
Τί να αλλάξετε βρε; Κλέβετε το Κράτος κάθε μέρα όπως ο σουβλάκιας της Ραφήνας. Μετά από τα δύο εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί μόνο για τα καύσιμα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους επί δέκα μήνες, νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για τις σπατάλες του κυβερνητικού επιτελείου μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ τα μαχητικά δεν έχουν καύσιμα για εκπαίδευση, οι υπουργοί του μνημονίου, αποδεικνύονται λάτρεις της χλιδής, όπως αναφέρεται και σε σημερινό δημόσίευμα της εφημερδίας "Ελεύθερος Τύπος". Π.χ. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, χρησιμοποίησε τις, κατ''αυτόν "αντιπαραγωγικές Ένοπλες Δυνάμεις" για να μεταβεί με ελικόπτερο AS-332 Super Puma για τη VIP μετακίνησή του από την Κέα στην Τήνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Η πτήση του "παραγωγικού" Πάγκαλου κόστισε 17.000 ευρώ. Οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες είναι συχνές. Τακτικό και το μπουγιουρντί που έρχεται στον ελληνικό λαό και συνήθως είναι κοντά στα 50.000 ευρώ. Χαρακτηριστικά και τα δύο προκλητικά ταξίδια του κ. Δρούτσα εντός και εκτός Ελλάδας. Στο πρώτο ο κ. Δρούτσας αξίωσε το VIP αεροσκάφος να μετακινηθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να τον μεταφέρει στην Κρήτη. Το ίδιο συνέβη και κατά την επιστροφή. Το βαρύ... πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών κόστισε 24.000 ευρώ όταν η business μετακίνηση με αεροπλάνο της γραμμής είναι 350 ευρώ. Διπλάσιο και το κόστος του διήμερου ταξιδιού του στο Σεράγεβο τον περασμένο Ιούνιο, αφού το αεροσκάφοςEMPRAER Legacy έκανε δύο φορές το δρομολόγιο με επιστροφή. Ο υπουργός Οικονομικών που ασχολείται με τα δισεκατομμύρια του ελλείμματος και του χρέους της χώρας προφανς θεώρησε αμελητέο το ποσό των 145.700 ευρώ (μαζί με τέλη στάθμευσης, κέτερινγκ, οδοιπορικά, διανυκτέρευση προσωπικού=200.000 ευρώ) που κόστισε το ταξίδι του με αεροσκάφος Gulfstream στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου που έχει τακτικό προορισμό τις Βρυξέλλες, δύο μόνον επισκέψεις του στοίχησαν 110.000 ευρώ με συνοδεία 3 και 4 ατόμων αντίστοιχα. Mέσα σε όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί η "σεμνή" και σπάνια χρήση των μεταφορικών μέσων της Π.Α. από τη νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Ε.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης).
Αλεκος Παναγούλης
08/11/2010 12:04
Τωρα που το ΚΚΕ & Αριστερες Συσπειρωσεις δεν προχωρούν σε Β γυρο, ΟΛΟΙ στην ΑΠΟΧΗ την επόμενη κυριακη.
ΓΙΩΡΓΟΣ
08/11/2010 11:55
με πράσινα γυαλιά μη σου πω κια θρίαμβος οτυ πασόκ...πως το φέρατε απο δω,το φέρατε απο κεί, να διάβαζε κάποιος το άρ8ρο που απείχε απο τα πολιτικά δρώμενα της χώρας θα νόμιζε οτι το πασόκ είχε κερδίσει περσι με 2 μονάδες κια διατήρησε τα ποσοστά του. δηλαδή σε ποιά περίπτωση θα κέρδιζε η ΝΔ δε μπορώ να καταλάβω. Απο καμμία εώς μια περιφέρεια πήγαινε, 6 πήρε στο τέλος με τα διλλήμματα και τις εξυπνάδες του Γιωργου. τελικά το μόνο που κατάφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν απλά να ανεβάσει τα σπρέντ (πρέπει να του σ΄τησουν αδριάντα οι ξένοι).μόνοι μας τα κάνουμε, δε χρειαζόμαστε πια πίεση απο κανένα ξένο. κατα τα άλλα το πασόκ άντεξε..τι να πώ!
Βλαξ
08/11/2010 11:51
Μονο στην Ελλαδα συμβαινει μετα απο καθε εκλογικη αναμετρηση να νικανε ολοι !!!!!
Αυτο πουθενα αλλου δεν γινεται .
Γιαυτο χρεωκοπησαμε ....
Dr. Benway
08/11/2010 11:47
Την έκανε γαργάρα ο ΓΑΠ με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Εξετέθη με τα ψευτοδιλήμματα που είπε για πρόωρες εκλογές.

Για να δούμε τα νέα μέτρα μετά τις 15.11 που θα μάθουμε το έλλειμμα.

Πιστεύω ότι θα πρέπει να απολύσουνε ΔΥ από τις ΔΕΚΟ σε πρώτο βήμα, και για να το κάνει αυτό ο ΓΑΠ δεν θέλει να υποστεί μόνος του το πολιτικό κόστος.

Έτσι θα πάμε για οικουμενική κυβέρνηση για διώξουνε τους πλεονάζοντες ΔΥ από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Κώστας
08/11/2010 11:44
Μετά την ολοφάνερη "μπλόφα" του διλήμματος Παπανδρέου, πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός, αυτός που προσπαθεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό (γέλια), έχει χάσει δια παντός τη δική του αξιοπιστία. Ότι και να πεί από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να γίνει πιστευτό από κανέναν. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κυβέρνησή του.
Παναγιωτης Μπενος Αμβουργο
08/11/2010 11:41
Είναι ηλιου φαεινότερον ότι ο Πρωθυπουργός θα εξαντληση την Τετραετία,δεν πρόκειται να παει για εκλογές,πρόωρες εκλογές είναι παύση πληρωμών την επομενη ημερα ,και άμεση πτώχευση,είναι γραμμένο στην σελίδα 5 του μνημονίου καλά θα κάνετε να το διαβάσετε ορισμένοι... Συμπληρώνω ότι δεν θα κινδυνεύσει τίποτε για την υπόλοιπη ευρώπη από την φημολογούμενη χρεοκοπία της Ελλάδος,εδώ κυβερνήσεις με πάνω κάτω ίδια χαλια σαν την Ελλάδα και έχουν λαβει ήδη εδώ και εβδομάδες σκληρά και πρωτόγνωρα "μετρα'''' και χωρίς να είναι καν σε καμια τριμελή ,πενταμελή η σαρακοστή επιτροπή ,εμείς ακόμη εις την Πατρίδα αγρόν αγοράζουμε ,τους έδεσε αρκετά καλά η Κατά Τράγκα γελοία περιγραφή και φθονερή συνάμα γκιόσα !!! ,η Merkel θα ήθελες τράγκα να την είχες αφεντικό σου, όμως δεν ...με μια απίστευτη οικονομία αυτη τι στιγμη η Ατμομηχανή της Ευρώπης η Γερμανία δεν έχει ανάγκη από την Αγορά της Ελλάδος και ούτε την ενδιαφέρει τι θα κανει ο Τσιπρας η ο Κικιλιας , για την Γερμανία μονο η σταθερότητα είναι μοχλός και δύναμη ανάπτυξης.
Γ.Κ.
08/11/2010 11:40
Την επόμενη Κυριακή, ΚΑΝΕΙΣ στις κάλπες
SPYROS
08/11/2010 11:33
Οι πασοκοι και τα κυβερνητικα φερεφωνα (ΜΜΕ και λοιπα πρασινα παπαγαλακια) ειναι τοσο μυωπικα που δεν βλεπουν ουτε καν το αυτονοητο! Οτι δηλαδη οι πολιτες γυρισαν τελειως την πλατη τους στην καταδικαστεα κυβερνηση και πολιτικη του ΓΑΠ. Διοτι πως μπορει αλλοιως να μεταφραστει η αποχη του 40% των ψηφοφορων απο τις εκλογες σαν αποδοκιμασια οχι μονο προς το πολιτικο συστημα γενικωτερα αλλα ειδικα στην αδιεξοδη πολιτικη της κυβερνησις? Εκτος και αν ο Ραγκουσης θεωρει οτι η ''σιωπηλη πλειοψηφια'' του 40% των απεχοντων απο τις εκλογες υποστηριξε το Πασοκ!!?? Επισης ποια εκλογικη νικη πετυχε ακριβως το Πασοκ? Ποια περιφερεια κερδισε? Αν δεν κανω λαθος, σχεδον σε ολους τους δημους και τις περιφερειες παμε σε επαναληπτικες εκλογες με 80% πιθανοτητες να χασουν οι υποψηφιοι του Πασοκ απο τους αλλους υποψηφιους μολις ενα χρονο μετα την πλειοψηφικη νικη του Πασοκ στις εθνικες εκλογες! Αν εκανε τωρα εκλογες ο ΓΑΠ θα τις εχανε οχι απλα αλλα με μεγαλο ποσοστο και δεν καταλαβαινω τους πανηρυρισμους των ΝΕΩΝ και των αλλων φερεφονων της εξουσιας! Εκτος και αν λενε το ασπρο - πρασινο για να μας μπερδεψουν. Περιμενετε να δειτε τι ερχεται απο το τελος Νοεμβριου και μετα. Ο τυφωνας Κατρινα θα φαινεται σαν θαλασσινο παιγνιδι μπροστα στα νεα μετρα της κυβερνησις που ερχονται μεσω της τροικας και του ΔΝΤ! Κοροιδα...
Ενας αναγνωστης
08/11/2010 11:10
Καπως προωρο μου φαινεται ειτε το να ειμαστε αισιοδοξοι, ειτε το να ειμαστε απαισιοδοξοι με τα αποτελεσματα των εκλογων αυτων. Ακομη και η αποχη ρεκορ μπορει να βγει σε καλο κατω απο τις ασταθεις πολιτικες συνθηκες, αν φυσικα ειναι μια αφετηρια για νεους πολιτικους σχηματισμους, οι οποιοι θα καλυπτουν καλυτερα τις προσδοκιες των τωρα απεχοντων. Φαινεται οτι στο μυαλο των ψηφοφορων εξαπλωνεται ολο και πιο πλειοφηφικα η εντυπωση οτι καμια απο τις <<κλασσικες>> πια πολιτικες προσεγγυσεις δεν αρκει για λυση των σημερινων προβληματων. Ολα αυτα τα πατροπαραδοτα πια <<πιστευω>> εχουν τις ανεπαρκειες τους για το σημερα, ολα απαντουν σε ερωτηματα τα οποια δεν τιθενται πλεον με την μορφη που ηταν γνωστα πριν κατι δεκαετιες, αλλα τα κομματα που αντιπροσωπευουν αυτα τα <<πιστευω>> επιμενουν σε ξεπερασμενες ιδεολογιες. Αν σταθουν ακομη περισσοτερο κατω απο την δια της αποχης εξασκουμενη πιεση του ψηφοφορου για μια λιγοτερο ιδεολογικη και περισσοτερο πραγματιστικη προσεγγυση, ισως να αποδωσουν παλι καλυτερα. Αλλιως θα πεθανουν απο μονα τους, και τοτε... ιδωμεν. Πολλα καλα και πολλα ασχημα ειναι δυνατα σε εποχες στις οποιες αρχιζουν να μπαινουν ξεπερασμενες ιδεολογιες στα βιβλια ιστοριας σαν στοιχεια που οδηγησαν τις κοινωνιες στο σημερα, το οποιο ομως εχει τα δικα του χαρακτηριστικα και δεν χρειαζεται παμπαλαιες πια πεποιθησεις. Για την ωρα το ξερουμε αυτο αλλα ειμαστε ακομη στο ψαξιμο και μεχρι στιγμης δεν βρισκουμε και τιποτα ιδιαιτερο. Ετσι η παραμενουμε στα τετριμενα πια σχηματα, η κανουμε ενα βημα παραπερα και απεχουμε. Να μη γελιουνται οι εκαστωτε <<αρχηγοι>> με τις ψηφους που αποκομιζουν. Τις αποκομιζουν ελλειψη αλλης δυνατοτητας αλλα δεν αντιπροσωπευουν πια το επιθημητο. Εχουν οχι το ποσοστο εμπιστοσυνης η πεποιθησης των πολιτων, αλλα μαλλον ενα ποσοστο ρουτινας. Ακουγεται ισως απαισιοδοξο, αλλα δεν ειναι. Μια τετοια αρνηση του ηδη υπαρκτου πολιτικου κοσμου πολλες φορες καταληγει στον οριστικο αποχαιρετισμο του παλαιου και στην εναρξη του συγχρονου. Αλλες φορες παλι καταληγει σε καταστροφη. Οποτε ολα ειναι δυνατα.
γγ
08/11/2010 10:53
Το παίζουν τώρα μετεωρολόγοι που αναλύουν το είδος της βροχής. Αυτό που έπεσε χθες δεν ήταν βροχή.
Διαμαρτυρομενος ............ιουδαιος
08/11/2010 10:49
ο δρομος για μεταρυθμισεις ειναι ανοιχτος κυριε παπανδρεου , δεν σας εμποδιζει τιποτα , το μονο που απαιτειται απο εσας και το βαθυ πασοκ ειναι πολιτικη βουληση για να γινουν οι απαραιτητες τομες ............ που αν δεν τις κανεται αλιμονο στην χωρα και σε εσας .......... θα σας γραψει η ιστορια σαν τους πλεον αναξιοπιστους, και ουσιαστικα το κομμα που οδηγησε την χωρα στην χρεωκοπια και στην πληρη διαλυση , αυτο που ουσιαστικα θελουν ολοι οι αντιπαλοι σας εντος κομματος και εκτος .

αν δεν γινουν τα επομενα δυο χρονια οι αλλαγες που απαιτουνται στον δημοσιο τομεα στον μεγαλο ασθενη .......... θα περασεται στο πανθεον των πολιτικων που οδηγησαν την χωρα στον ολεθρο , το ονομα σας θα σβηστει απο προσωπου ελλαδος για πολλες δεκαετιες .

ο χρονος σας εχει ληξει προ πολλου ....... τα λογια πια δεν εχουν καμμια σημασια ........ απαιτουνται πραξεις τολμηρες και εργα , οχι ημιμετρα σαν την αρση του καμποταζ , που θα βελτιωσουν την κατασταση στην χωρα .
Φόν Φούφουτος.
08/11/2010 10:16
Η αποχή, δηλαδή το γύρισμα της πλάτης στο πολιτικό σύστημα, έφτασε το 50% παρά τα εκβιαστικά διλήμματα. Τα κόμματα, βέβαια, μιλούν για επιτυχίες, βγάζουν ποσοστά και υπολογίζουν κέρδη. Μετράνε ''κουκιά'' και κάνουν το άσπρο μαύρο, κατά το πώς τα βολεύει. Το σοβαρότερο μήνυμα, των εκλογών, την αποχή, το περνάνε στα ψιλά. Η απαξίωση τους, όμως, είναι πραγματική και έντονη, έστω και εάν δεν θέλουν να το δεχθούν. Ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει τα ίδια και τα ίδια αδιέξοδα, εδώ και 3 δεκαετίες. Βαρέθηκε τους πολιτικούς λόγους, τις αφίσες, τις ντουντούκες, τις πλαστικές σημαιούλες, τις συγκεντρώσεις, τις κονκάρδες. Υπάρχει, λοιπόν, ακόμα ελπίδα.
GOLDEN BOY
08/11/2010 10:09
Μετά τα λεφτά υπάρχουν η καθαρή νίκη που δεν υπήρξε! Πρόκειται για μέγιστο ψεύτη απατεώνα!
tk
08/11/2010 09:54
Μην ξανα ακούσω κανέναν σας να κράζει.Κάθε μέρα γκρίνια και όταν έρθει η ώρα να μιλήσετε στην κάλπη κοτάρες.
oisterwijk
08/11/2010 09:35
Το αιώνιο Πασοκ και τα φερέφωνά του νίκησε.
Ο Γιωργακακακούληε και οι συν αυτώ θριάμβευσαν.
Ο Γιωργακακακούλης ναί αυτό το άβουλο ανθρωπάκι είπε ότι του είπαν να πει και λέει ότι του λένε να πει.
Ούτε κατάλαβε ούτε πρόκειτε ποτέ να καταλάβει.
Α.Λ.Π.
08/11/2010 09:15
Αποχή και αντοχή δε ...συμβαδίζουν! Όσο δυναμώνει η μία τόσο αδυνατίζει η άλλη. Είναι "ποσά" αντιστρόφως ανάλογα... Κουράγιο! έχει ο ...θεός!
αλκαλ
08/11/2010 08:23
συνεχισε και μη φοβασε, αν ειναι να σωθουμε μακαρι, και ας υποστουμε τις θυσιες. Ο Αντωνης ομως τι θα λεει τωρα ; θα γινει κλακαδορος του ΚΚΕ ;