Δήλωση 12.000 έυρώ - κατάθεση 10 εκατ.!

Οργιο φοροδιαφυγής από 2.250 γιατρούς εντόπισε το ΣΔΟΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2010 07:00 |
 Δήλωση 12.000 έυρώ - κατάθεση 10 εκατ.!

Παχυλοί τραπεζικοί λογαριασµοί µέχρι και 10 εκατ. ευρώ και ισχνές φορολογικές δηλώσεις ακόµα και κάτω από το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αποτελούν το κοινό γνώρισµα 2.250 ιδιωτών, νοσοκοµειακών και γιατρών του ΙΚΑ που πιάστηκαν στην απόχη των ελέγχων του Σώµατος Δίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος
Για πολλούς από αυτούς, οι ενδείξεις απόκρυψης εισοδήµατος συνοδεύονται από ευρήµατα συµµετοχής σε κυκλώµατα υπερτιµολογήσεων και πλαστών συνταγογραφήσεων. Ολοι τους βρίσκονται τώρα αντιµέτωποι µε το άνοιγµα των τραπεζικών λογαριασµών τους ώστε να «δέσουν» οι υποθέσεις και να επιβληθούν οι σχετικές καµπάνες προστίµων. Μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονοµικών προειδοποιεί πως εκτός από τα πρόστιµα, όπου χρειάζεται θα γίνουν και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και οι καταθέσεις που ήδη άνοιξαν θα βρίσκονται στην πρώτη γραµµή.

Το θέµα συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη, κατά την οποία σύµφωνα µε πληροφορίες ο κ. Λοβέρδος ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων στους γιατρούς του ΕΣΥ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το κύριο µέρος της έρευνας του ΣΔΟΕ θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του µήνα, οπότε και θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για τη φοροδιαφυγή και την τιµωρία των γιατρών που βρίσκονται υπό έλεγχο.

Τραπεζικά εµπόδια
Οπως λένε αρµόδια στελέχη, τα αποτελέσµατα θα έρχονταν νωρίτερα αν δεν υπήρχαν τα προσκόµµατα που προβάλλουν πολλές τράπεζες στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης του τραπεζικού απορρήτου. Βεβαίως οι φορολογικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασµούς, αλλά ορισµένες τράπεζες προκειµένου να προστατεύσουν τους «καλούς πελάτες» τους δεν διευκολύνουν τους ελεγκτές, παρά το γεγονός ότι η νοµοθεσία για τον παράνοµο πλουτισµό ορίζει σαφώς τις υποχρεώσεις των τραπεζών απέναντι στους ελεγκτές.

Οι φορολογικοί παράδεισοι
Προβλήµατα εντοπίζονται και για το άνοιγµα τραπεζικών λογαριασµών σε φορολογικούς παραδείσους αλλά και για λογαριασµούς offshore µε έδρα την Κύπρο. «Δεν είναι δυνατόν να µας απαντούν στα αιτήµατα για συνδροµή στην έρευνα µέσα σε µία εβδοµάδα οι Γερµανοί, οι Αγγλοι και οι Ιταλοί και να έχουµε πρόβληµα µε γειτονικές χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ. Ελεγχοι διενεργούνται επίσης για πλαστές συνταγές από γιατρούς του ΙΚΑ και του Οργανισµού Περίθαλψης Ασφαλισµένων του Δηµοσίου. Ο χάρτης των τραπεζικών λογαριασµών που έχουν ανοίξει µέχρι σήµερα δείχνει στο σύνολο των 2.250 γιατρών, 1.000 από τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως από τη συµπρωτεύουσα, 250 από το Κολωνάκι, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται ευρύτερα από την Αττική. Καταθέσεις 1 - 10 εκατ. ευρώ
Το ΣΔΟΕ άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στον χώρο της υγείας από τον περασµένο Φεβρουάριο. Μέχρι σήµερα έχει προβεί στον έλεγχο 2.250

ιδιωτών και νοσοκοµειακών γιατρών και τα ευρήµατα είναι εντυπωσιακά. Οι τραπεζικοί λογαριασµοί τους σε Ελλάδα και εξωτερικό αποκαλύπτουν καταθέσεις από 1 έως και 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ορισµένοι από αυτούς, υπερβαίνοντας κάθε όριο προκλητικότητας, δήλωναν στην Εφορία εισοδήµατα ακόµα και κάτω από το αφορολόγητο όριο εξασφαλίζοντας έτσι και επιστροφή φόρου.

Η αρχή έγινε από τους 151 του Κολωνακίου, εκ των οποίων ένας στους πέντε δήλωσε στην Εφορία καθαρά ετήσια εισοδήµατα χαµηλότερα των 10.000 ευρώ, άλλοι τόσοι δεν ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ και µόνο 11 γιατροί δήλωσαν καθαρό εισόδηµα άνω των 100.000 ευρώ. Υπήρξαν µάλιστα τρεις γιατροί που ενώ διατηρούσαν ιατρείο σε µια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, δήλωσαν στην Εφορία καθαρό ετήσιο εισόδηµα από 300 έως 1.002 ευρώ.

Στη συνέχεια το ΣΔΟΕ άρχισε να ελέγχει τα δηµόσια νοσοκοµεία, τους γιατρούς του ΕΣΥ και τις σχέσεις µε ιδιωτικές εταιρείες και θεραπευτήρια για να διαπιστώσει ένα απίστευτο γαϊτανάκι υπερτιµολογήσεων, τριγωνικών συναλλαγών, έκδοσης πλαστών παραπεµπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων–µαϊµού, όπου η ζηµία του Ελληνικού Δηµοσίου θεωρείται σχεδόν ανυπολόγιστη.

Τα λαβράκια που έχει εντοπίσει αναδεικνύουν όργιο φοροδιαφυγής αλλά και διαφθοράς, καθώς σε ορισµένες περιπτώσεις εµπλέκονται ακόµα και υπάλληλοι υπουργείων.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
των γιατρών που φοροδιαφεύγουν προκλητικά και είναι ιδιώτες, νοσοκοµειακοί και του ΙΚΑ

76
Κώστας Παππάς
07/11/2010 10:32
Αυτοί οι γιατροί που πιάστηκαν με τα αμύθητα ποσά στις καταθέσεις τους, φαίνεται οτι είναι ,τελικά, οι χαζοί της παρέας γιατί οι πιό ξύπνιοι πρόλαβαν και τα έβγαλαν με διάφορους ,γνωστούς, τρόπους εκτός Ελλάδος και τώρα καααααααάθονται χαλαροί , ενω τους πρώτους τους πιάσανε με τα βιβλιάρια στο χέρι..
Κώστας
νεοελληνας
06/11/2010 08:37
αυτο που θα κερδισει το κρατος με αυτο το τροπο ειναι τα μαυρα λεφτα να κρυβονται καλυτερα, στις πολιτισμενες χωρες ουδεις τα εχει σε καταθεσεις αλλα τα κρυβουν στα σεντουκια η λυση του θεματος δεν εχει εφαρμοστει πουθενα ακομα και ειναι μονο μια, η πληρης καταργηση του νομισματος και γενικευμενη χρηση του πλαστικου χρηματος[καρτες],ωστε να ειναι ολα γραμενα..Εαν οι πολιτικοι που κυβερνανε θελουνε στην πραγματικοτητα να εξαφανισουνε την φοροδιαφυγη, τη διαφθορα και ενα σωρο αλλα κακα σε μια νυχτα λυση υπαρχει αλλα μαλλον αυτη η κατασταση καποιους βολευει........
K K
06/11/2010 07:44
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έρχεται σήμερα αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις βάσει των οποίων θέτει σταδιακά νέους στόχους για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση του μεγάλου αριθμού των φοιτητών/τιρών του, ώστε να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις και να αναπτύξουν τις ικανότητες που θα τους καταστήσουν δημιουργικούς επιστήμονες και ικανούς επαγγελματίες στη σημερινή ραγδαία εξελισσόμενη κοινωνία, η οποία αποτελεί μέρος της ευρύτερης Ευρωπαϊκής κοινότητας. Αντιδρώντας στην εμπορευματοποίηση των πανεπιστημιακών σπουδών και στην ανάπτυξη ενός άκρως ανταγωνιστικού συστήματος που απαντάται στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πολλών δυτικών χωρών στις μέρες μας, αποποιείται τον παραδοσιακό του ρόλο στην παραγωγή μιας ελίτ διανοούμενων.
Πειραιωτης Μαουνιερης
05/11/2010 22:59
Κυριε ΑΖ μας,μπορει να εχετε και τα δικηα σας,αλλα εγω ξερω,οτι αν δεν σου αρεσει η δουλεια σου,ή δεν σε πληρωνουν καλα,σηκωνεσαι και φεγεις,και πας εκει που σου δινουν τα εκατομμυρια. Γιατι δεν πατε λοιπον,οι γιατροι,στα ιδιωτικα,να σας γεμισουν χρυσαφι; Αλλα τα ιδωτικα,θα πιασουν πατο σε λιγο,με την κριση οπυ υπαρχει,και ηδη εχουν μια μειωση,πανω απο 20%,οποτε τα κρατικα Νοσοκομεια,ειναι η μονη λυση. Γι αυτο,χαλαρωστε λιγο,και αφηστε τα μεγαλα λογια. Η ολοι θα ζησουμε,ή ολοι θα πεθανουμε. Μη νομιζετε οτι με την κριση να καλπαζει,θα βαλετε τον κοσμο να πουλαει τα σπιτια του,για να σας τα χωνει. Προβλεπω μεγαλα αγγουρια να κυκλοφορουν,για να μην πω και κουμπουρια,αν η κατασταση ξεφυγει.
rovespiere
05/11/2010 20:33
Τον ΤΟΛΗ και τα μάτια σας! Μην πληρώσει το παιδί τίποτα και του χαλάσει η καρδιά. Άντε τώρα, τα 5.5 εκατ ευρώ ας τα μαζέψουν από τους χ-συνταξιούχους, και χ-μισθους όχι από τον ΤΟΛΗ μας και τη κυριούλα του.
SKT
05/11/2010 20:32
@Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 5/11/2010 09:18
"...Και επί τέλους Γιώργο, να πάρουμε και τίποτε πίσω! Καθιερώστε άμεσα ένα fast-truck εκδίκασης των εν''''λόγω υποθέσεων, να γεμίσουν και τα ταμεία..."

Απολύτως σωστή πρόταση. Χρειάζονται fast-track διαδικασίες καθώς και ένα fast truck για να μεταφέρει γρήγορα στα κρατικά ταμεία τα τεράστια ποσά που κλέψανε οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, πριν προλάβουν να αντιδράσουν.
Ενας αναγνωστης
05/11/2010 19:35
Ναι, ναι βεβαια, φωναζουν τωρα οι <<αλλοι>> νεοελληνες, που ειναι τοσο, μα τοσο τιμιοι, ωστε αν μπορουσαν οι ιδιοι τους δεν θα καναν τετοια τερτιπια. Βεβαια! Μα μιλαμε τωρα για ανθρωπους με... συνειδηση, ετσι; Μιλαμε για φανταστικους πολιτες, μιλαμε για νεοελληνες. Ειμαστε ο βρωμεροτερος, ο πιο ψευτης, ο πιο ψωρονταης, ο πιο ακοινωνητος, ο πιο αχρηστος λαος, αλλα κατα τα αλλα μας σωζει το αν πιασουν κανα γιατρο με φουσκωμενο πορτοφολι, η οποιον δηποτε αλλο, αρκει να ειναι... <<αλλος>>. Ετσι μπραβο, συνεχιστε συμπολιτες μου, και μετα 800 χρονια παλι τα ιδια σκατα θα εχουμε. Να μεινουμε δηλαδη στα πατροπαραδωτα πραγματα με τα οποια μεγαλωσαμε, να αισθανομαστε τελος παντων οτι ειμαστε <<Ελληνες>>.
ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ
05/11/2010 19:27
Αντε τε παιδιά και ανησυχούσαμε. Επιτέλους, μετά από αυτές τις επιτυχίες βρέθηκαν τα λεφτά. Άρα πες τε του Γιωργάκη πως δεν χρειάζεται να παραιτηθεί. Οι δανειστές θα πάρουν τα λεφτά τους, το χρέος θα μειωθεί, το ίδιο και η ανεργία, οι τιμές θα πέσουν, οι συντάξεις θα αυξηθούν, θα κάνουμε και ενισχύσεις, θα παγώσουν και οι αυξήσεις των ΔΕΚΟ. Πιστεύω σε καμιά 10ριά μέρες θα ξελασπώσουμε, αν μάλιστα πάρουμε και τα λεφτά από αυτούς με τα γιότ θα δανείσουμε και την Κίνα. Από δευτέρα περιμένω να καταρρεύσουν τα σπρέντ. Ευτυχώς που είναι και ο ΣΔΟΕ παρά τρίχα τη γλιτώσαμε. Ουφ!
Dimitrios Tsatsas
05/11/2010 16:20
Vana, σε χαιρομαι και σε χαιρετιζω. Εισαι ισωσ η μονη εδω μεσα που εχει καταλαβει οτι η εξουσια δημιουργει στενοτητεσ και μονοπωλια και ετσι ειναι αμεσοσ συνεργοσ των οιονδηποτε εκμεταλευτων μασ. Και τωρα, αφου ζοριστηκαν απο τισ αγορεσ και τουσ πολιτεσ-ατομα, ζητουν τα ρεστα απο τουσ προ τινοσ φιλουσ και αδερφους τουσ. Η μονη λυση ειναι ο ανταγωνισμοσ ακομη και απο αλλοδαπουσ γιατρουσ, φαρμακοποιουσ, δικηγορουσ κτλ. Πιο ριζικη λυση ακομα, η διαλυση του κρατουσ!

Απο το κεφαλι βρωμαει το ψαρι...
AZ
05/11/2010 16:04
Με 63 Ευρώ μεροκάματο (Επιμελητής Α ΕΣΥ), είναι δυνατόν ο άλλος να κάνει χειρουργείο χωρίς να πληρωθεί. Ρε είστε με τα καλά σας? Να πληρωθεί επίσημα πρέπει ο γιατρός και από το ταμείο του αρρώστου (γιατί δεν έχουν περιουσία τα ταμεία?, αλήθεια πόσα έπαιξαν στο χρηματιστήριο και τα δομημένα???). Παντως έχουν καταφέρει να σας στρέψουν εναντίον των γιατρών και ξερνάτε χολή. Οταν όμως θα ιδιωτικοποιηθεί το συστημα και θα πρέπει να πληρώσετε (επίσημα βέβαια και με απόδειξη πάνω απ'' όλα) τα υπ''ερογκα ποσά που θα σας ζητούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, τότε θα σας δώ. Τη διαφθορά την εξέθρεψαν οι κκ πολιτικοί με τη ψηφο υμών των ιδίων που παριστάνετε τους τιμητές. Δεν ρωτήσατε όμως τα δισεκατομμύρια των τραπεζών(αφορολόγητα!!!) και των μιζών από εξοπλισμούς πως έγιναν????? Γιατί δεν στρέφετε τα βέλη σας εναντίον τους. Καταλάβατε τι παιχνίδι παίζεται???? Στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου και είναι και συζητήσιμο αν ισχύουν αυτά που γράφονται. Παντως κάνουν επιτυχημένη ψυχοθεραπεία τα ΜΜΕ. ΑΖ
andras
05/11/2010 15:56
Άκου λέει 10.000.000ευρ!!!Ποσο άλλο κλέφτης μπορείς να είσαι!!Φυλακή,"τσακιστετους",από όλους αυτούς τους γλοιώδης τύπους αφήσαμε την Ελλάδα,και την βλέπουμε στις διακοπές μας..άξεστοι,ψευτοδημοκράτες,ελεεινοί μισάνθρωποι,δολοφόνοι με όλη την σημασία τις λέξεως, "κενενα" οίκτο-στην φυλακή και κατάσχεσης τον χρημάτων-
Α.Π.
05/11/2010 15:28
Για νέο μας το λέτε;; Εμείς που τους έχουμε χρυσοπληρώσει για να φτιάξουν αυτές τις καταθέσεις, δεν το ξέρουμε;; Το θέμα είναι γιατί σας πήρε τόσα χρόνια να ξυπνήσετε - και φυσικά τί ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε για όλα αυτά. Θα πάει κανείς φυλακή ή θα μείνουμε στα λόγια πάλι;;
Τα λεφτά υπάρχουν
05/11/2010 14:41
Δηλαδή θα ήταν καλύτερα, αν είχαν 10 εκατομμύρια εισόδημα και μόνο 12.000 € καταθέσεις;;; Αφήστε τους κλέφτες ήσυχους...εε τα παιδιά ήθελα να πω.

Αφού κανείς δεν μπήκε ποτέ φυλακή ή δεν έφαγε ένα βαρβάτο πρόστιμο, γιατί να μην τα κάνουν τόσοι και τόσοι;
SKT
05/11/2010 13:23

Έχει δίκιο η Σιντελα και οι άλλοι αναγνώστες που ζητάνε τα ονόματα των φοροφυγάδων γιατρών. Εκτος από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων θα πρέπει να τους επιβληθούν και κυρώσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο. Αφαίρεση άδειας εξάσκησης επαγγέλματος για κάνα-δυο χρονια. Και αν πιαστούν να ασκούν ιατρική χωρίς άδεια, τότε φυλακή.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
05/11/2010 12:57
Μόνο οι πολιτικοί φταίνε. Εμείς είμαστε όλοι τίμιοι πολίτες που στενάζουμε κάτω απο τον πολιτικό ζυγό. Μας έχουν φάει τα λεφτά οι πολιτικοί. Φέρτε πισω τα κλεμμένα. νεοέλληνες υποκριτές..
σιντελα αρφαραχ
05/11/2010 12:45
Τα ονόματα τους; Δεν ντρέπεστε να εξευτελίζετε τους φτωχούς και ηλίθιους στα ριαλιτι όλη μέρα στην τηλεόραση και τους ''έξυπνους'' που έχουν χτίσει βίλες και δεν μας έχουν αφήσει βρακί για βρακί να χαίρουν κάλυψης και προστασίας.
γαυρος
05/11/2010 10:50

τώρα που επι τέλους άλλαξαν όλους τους προϊσταμένους των εφοριών,
και μπήκαμε στην διαδικασία περαίωσης της περαιώσεως,

έχει να πέσει πολύ χρήμα στις τσέπες των εφοριακών,

αλλά και στις τσέπες των υπουργών και του κόμματος.
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
05/11/2010 10:44
Αν δεν γίνει νόμος του κράτους ότι όποιος φοροδιαφεύγει,

θα τιμωρείται με ελάχιστη ποινή,

τουλάχιστον δεκα χρόνια.

τότε μονον θα πάψει να υπάρχει φοροδιαφυγή.

Επί πλέον αυτό το μέτρο, θα δώσει την δυνατότητα στους πολιτικούς μας, να κλέβουν περισσότερα !

αλλά θα μένουν και κάποια ψίχουλα γιά το λαό.
ΚΩΣΤΑΣ
05/11/2010 09:54
μαλλον ειχε δικιο ο γιωργος οταν ελεγε λεφτα υπαρχουν ολοι αυτοι οι αλητες γιατροι οι οποιοι εχουν κατακλεψει το δημοσιο χρημα πρεπει να πανε φυλακη και να επιστρεψουν τα κλεμενα ναι να επιστρεψουν τα κλεμενα.διοτι τι να λεει αν καποιος παει 2 χρονια μεσα και μετα βγει και εχει 2000000ευρω καταθεσηκατι τρεχει στα γυφτικα. κατασχεση των χρηματων κατασχεση της περιουσιας και 10 χρονια φυλακη.μονο ετσι θα νιωσει δικαιωση ο φτωχος λαος που απο το υστερημα πληρωνει τους φορους του κανονικα ενω ολοι αυτοι οι κοπριτες οι αλητες οι απατεωνες καρπονονται τα χρηματα του ελληνικου λαου.
tom
05/11/2010 09:34
δέσμευση περιουσιών, και φυλακή για παραδειγματισμό. μόνο έτσι θα μας αποδείξετε ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε να αλλάξετε την ελλάδα.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
05/11/2010 09:18
Και φυσικά δεν θάναι μόνο τα λεφτά των καταθέσεων! Οι γιατροί τα κλεμμένα τα επενδύουν και σε ακίνητα, χρυσές λίρες, αγροκτήματα κ.λ.π. Επομένως, πολλαπλασιάστε τουλάχιστον επί 3 τις καταθέσεις, για να βρείτε πόσα μας έκλεψαν οι αλητήριοι! Ακόμη μήν ξεχνάτε πώς, πίσω από κάθε γιατρό που υπερσυνταγογραφεί, υπάρχει και ένας τουλάχιστον φαρμακοποιός, συνεργός στο πλιάτσικο των ασφαλιστικών μας ταμείων! Ψάξτε λοιπόν και για τους φαρμακοποιούς που κρύβονται πίσω απ''τούς γιατρούς!
Και επί τέλους Γιώργο, να πάρουμε και τίποτε πίσω! Καθιερώστε άμεσα ένα fast-truck εκδίκασης των εν''λόγω υποθέσεων, να γεμίσουν και τα ταμεία! Δεν μπορεί να πληρώνουν μόνο τα θύματα των λαμόγιων!
vana
05/11/2010 08:29
Ολοι τα γνωρίζαμε αυτά και δεν χρειαζόταν να έρθει το ΣΔΟΕ για να μας πληροφορήσει. Επίσης η αυθαιρεσία στήθηκε και διατηρήθηκε από τους εκάστοτε εξουσιαστές αφού και εκείνοι με την σειρά τους απολάμβαναν αντίστοιχες οικονομικές απολαβές. Δεν γνωρίζαμε τα φακελάκια? δεν γνωρίζαμε τα ακαταλόγιστα ποσά για επισκέψεις σε γιατρούς χωρίς απόδειξη? όπως και οι εκάστοτε εγχειρήσεις που πλήρωνες νοσοκομεία γιατρούς και ξαναέδινες και φακελάκι από πάνω χωρίς να φαίνονται πουθενά αυτά τα χρήματα? Δεν γνωρίζαμε ότι η κατάντια των Δημοσίων Νοσοκομείων με τους ειδικευόμενους γιατρούς που με τις διαγνώσεις τους σε έστελναν στον άλλο κόσμο, ενώ από την άλλη οι μεγαλογιατροί των δημοσίων νοσοκομείων εμφανιζόντουσαν μετά από πελατειακή συμφωνία ενώ σε εφημερίιες ήτανε πάντα άφαντοι? παραλλήλως ήτανε και μέτοχοι σε διάφορα ιδιωτικά νοσοκομεία που φυσικά γινότανε το έλλα να δείς? Το πιο τραγικό ήτανε ότι οι γιατροί δεν ενημερώνονται ιατρικά ώστε να αντιμετωπίζουν διάφορα περιστατικά. Η ενημέρωσή τους γίνεται αποκλειστικά από φαρμακευτικούς καταλόγους οι οποίοι τους ενημερώνουν τι φάρμακο θα δώσουν στην αντίστοιχη πάθηση, δηλαδή πέρα από τους φαρμακευτικούς καταλόγους δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν. Οταν πήγαινες σε γιατρό του ΙΚΑ δεν σε κοίταζε καν τον ενοχλούσες τον αλήτη, του έλεγες το πρόβλημα έκανε ότι σε άκουγε έκοβε μια συνταγογραφία και σε έστελνε στο διάολο. Αν το φάρμακο πετύχαινε αυτό που είχες ήσουνα τυχερός διαφορετικά πήγαινες και ξαναπήγαινες σου έγραφε άλλα φάρμακα και αφού εξαντλούσες όλο τον φαρμακευτικό κατάλογο των εταιρειών πήγαινες στα επίγοντα λόγω των διαφόρων παρενεργειών που σου προκάλεσαν οι άσχετες συνταγογραφίες αν δεν κατέληγες θα ήσουνα επίσης τυχερός. ολα τα γνωρίζατε και τα γνωρίζαμε, οι καταγγελίες πεταγόντουσαν στο καλάθι των αχρήστων. Πόσοι από τους βουλευτές είναι μέτοχοι σε ιδιωτικά νοσοκομεία? Η διαφθορά είναι προϊόν της πολιτικής και των πολιτικών που τα τελευταία χρόνια ξεσάλωσαν και κατέστρεψαν τα πάντα. Αν δεν ξεκινήσετε να ξεσκεπάζετε τους πάντες από το συνάφι σας δεν θα ξεδιαλυθεί τίποτα!
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
05/11/2010 08:06
Βγάλτε τα ονόματά τους στην δημοσιότητα....
διαπομπεύστε τα τα λαμόγια...
να μάθουμε και μεις ποιοι είναι?

Σπύρος
05/11/2010 05:14
Ελέγξτε προσεκτικά ποιοί είναι οι υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καθώς και ποιά είναι τα κομματικά μέλη των δύο μεγάλων κομμάτων στην περιφέρειά σας και τότε θα συνειδητοποιήσετε γιατί η διαφθοράκαι η φοροδιαφυγή βασιλεύουν σε αυτόν τον τόπο.

Στα δύο μεγάλα κόμματα έχουν βρει καταφύγιο πολλοί από τους φοροφυγάδες και επίορκους, αλλά παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις "να ματώσουμε", τίποτε απολύτως δεν έχει γίνει στην πράξη και βέβαια ούτε μια μύτη δεν έχει ανοίξει.
Δημητακης
05/11/2010 03:04
Στο Ελλαδα ολλοι κλεβουνε, για μην μας παραξηγησουν κιολας, αλλα οχι και οι γιατροι να δηλωνουν 12000 τον χρονο εφωσον ηερουμαι ποσα κανουν,καποτε μου σηνεβη ενα δυστημα στο εξωτερηκο και οταν βγηκα απο το νοσοκομιο μετα απο 3 μηνες εχωντας σηνηθηση το Ελληνικο συστημα ευχαρηστησα τον γιατρο και προσπαθησα να του δωσω 500 δολ.για καφε που λεμε εμεις οι Ελληνες μου τα πεταξε και μου ειπε να μην τον προσβαλω αλλα τι να κανουμε θα περαση και αυτο και θα ξεχασθη και θα ερθουν και χυροτερα ...
Δημητρακης
05/11/2010 02:32
Μην πονοκεφαλαται και κουραζεσθαι ουτε φυακη θα πανε ουτε θα τα δωσουν πισω τα κλεμενα πιος θα τους τιμωριση ο εφοριακος ...ο αστηνομικος... ο εισαγγελεας...και ναι ξεχασα ο υπουργος...αλλα τι να κανουμε τωρα (η Θεια η Αγλαια φτει για ολλα
Πασόκος.
04/11/2010 23:53
KOΣΜΑΣ 4/11/2010 13:57. Φίλε Κοσμά τα κατάφερες, τα επιχειρήματά σου με πείνασε, την Κυριακή θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ και δαγκωτό.
Μιχάλης
04/11/2010 22:48
@Πειραιωτης Μαουνιερης 4/11/2010 18:45
"Το θεμα,δεν ειναι να πανε φυλακη,αλλα να γυρισουν πισω τα λεφτα. "

Και εγώ αυτό λέω, αλλά δεν το βλέπω πιθανό.
Αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γενικευθεί και στην περίπτωση των πολιτικών, οπότε ...ξέχνα το.

Τι τα θέλεις φίλε μου, ο ένας κρατάει τον άλλο...
Έτσι και φύγει ένας "πόντος", το πουλόβερ θα ξηλωθεί.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
04/11/2010 20:05
Αφού το κράτος ακόμη δεν τους πήρε τα κλεμένα ,λόγω ανικανότητας , ας τους πάρει τουλάχιστον το επίδομα φτώχιας που σε πολλούς απο αυτούς το έδωσε απλόχερα ,λόγω της φτωχής φορολογικής δήλωσης που υποβάλλανε ,στις άρμόδιες Δ.Ο.Υ., έτσι απλά χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς απέναντι σε μας τα κοροϊδα που πληρώνουμε φόρους και για την αφεντιά τους ??????
Πειραιωτης Μαουνιερης
04/11/2010 18:45
Το θεμα,δεν ειναι να πανε φυλακη,αλλα να γυρισουν πισω τα λεφτα. Με τοκους και επιτοκια επιπλεον. Στη φυλακη,θα τους πηρωνουμε κι απο πανω. Και μαλισταεξω,θα βλεπυν καλυτερα τι ειχαν και τι εχασαν,και θα τους στοιχιζει ακομη περισσοτερο. Στη φυλακη,μετα απο λιγο,θα προσαρμοστουν,και δεν θα τους πολυφαινεται.
αμιαντος
04/11/2010 15:02
αυτοι οι τυποι σιγουρα θα εχουν βγει στα καγγελα και θα καταριουνται το μνημονιο!!!! Μπορει να ειναι και υποψηφιοι για να διαχειριστουν τα οικονομικα της περιφερειας λετε?
δημητρησ 5591
04/11/2010 15:01
η ελλαδα δεν πασχει απο νομουσ πασχει απο δικαστικουσ που να θελουν να εφαρμοσουν τουσ νομουσ σε ολουσ,αυτοι οι κυριοι εαν δεν μπορουν να αποδειξουν που βρικαν τα χρηματα χωρισ να τα εχουν δηλωση , πρεπει η δικαιοσυνη να τουσ τα παρη , αλλα για πια δικαιοσυνη μιλαμε , οι δικαστεσ εφαρμοζουν και εξαντλουν την αυστιροτητατουσ στουσ ανυσχηρουσ πολιτηκα πολιτεσ ,γιατη οι ισχυροι ξεφεβγουν.
Γκιλοτίνα!!!!!
04/11/2010 14:57
Δεν θέλει πολύ... μονάχα 5 παραδειγματικές "εκτελέσεις"... Το ιδανικότερο θα ήταν να υπήρχε και καμιά γκιλοτίνα.. αλλά δυστυχώ ζούμε σε άλλες εποχές.....
Να τους τσακίσουνε όμως, ρίχνοντάς τους ισόβια φυλάκιση, χωρίς κανένα δικαίωμα αναστολής, εξαγοράς ή ότιδήποτε άλλο...Να σαπίσουνε εκεί! Μόνο 5 άτομα. Τίποτα παραπάνω. Οι υπόλοιποι μετά θα ήταν Παναγίες!!! Αι στα κομμάτια όλοι τους!
από Φλώρινα
04/11/2010 14:45
Για μία ακόμη φορά διαπιστώσεις... Τόσο κόπο κάνει σε εσάς τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσετε μία συγκεκριμένη υπόθεση από την αρχή μέχρι το τέλος; Μπορεί για παράδειγμα να γίνει ένα δημοσίευμα για να δούμε το αν υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση των ιατρών του Κολωνακίου οι οποίοι δεν έκοβαν αποδείξεις, δεν κρατούσαν βιβλία κτλ ή στη άλλη υπόθεση με τους ορθοπεδικούς και τα υλικά από συγκεκριμένη βρετανική εταιρεία; Αυτά είναι που ενδιαφέρουν, η διαπίστωση του εγκλήματος δίχως τιμωρία προκαλεί το κοινό αίσθημα
GREVENA IQ
04/11/2010 14:34
Πρεπει καποιοι να μπουνε φυλακη!!!!!!τελος!οσο για τους γιατρους πιρανχας;;;;;;ντροποι τους........ετσι βγαζατε τα λεφτα,κυριοι γιατροι;;;;;;ετσι αγοραζατε τα Καγιεν;;;;;με κλεψιες;;;;σαν δεν ντρεπεστε.....μας το παιζετε και επιστημονες.....επιστημονες της κλεψιας ειστε....κοσκωταδες......
GREVENA IQ
04/11/2010 14:31
Σκεφτητε τη γινοτανε τοσα χρονια στην Ελλαδα!!!!!τελικα μηπως ο Γιωργος ειχε δικιο οταν ελεγε οτι λεφτα υπαρχουν;;;;
KOΣΜΑΣ
04/11/2010 13:57
Ο Παπανδρέου , αλλά και όλοι όσοι μετέχουν στη κατοχική κυβέρνηση, απέχουν κατά τι από το να συλληφθούν για Προδοσία και κατάχρηση εξουσίας. Φτάνει να βρεθεί ένας νέος ΣΑΡΖΕΤΑΚΗΣ που να τιμά τη δικαιοσύνη και τον όρκο του. Γιαυτό και κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη λαική νομιμοποίηση. Εκβιάζουν και τρομοκρατούν, αφού δεν μπορούν κάτι άλλο να κάνουν.
Μιχάλης
04/11/2010 13:54
Όλοι έχουμε ακούσει τους Ελεύθερους επαγγελματίες, όπως είναι και πολλοί γιατροί, να μιλανε για τα λεφτά που πληρώνουν στο κράτος. Τα δεδομένα όμως, δείχνουν άλλα. Οι μόνοι που πληρώνουν είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν. Καταθέσεις από 1 έως 10.000.000 ευρώ. Αν κάνω τον πολλαπλασιασμό του κατώτερου ορίου με το 2500 προκύπτει 2.500.000.000 εισόδημα. Κρυμμένο εισόδημα. Η οικονομική κρίση δεν είναι για όλους. Οι τράπεζες διαβάζω δημιουργούν προβλήματα. Δεν πρέπει για το ΣΔΟΕ να υπάρχει τραπεζικό απόρρητο. Ο ιδιωτικός τομέας κρύβει πολλά εισοδήματα. Ιδίως ορισμένοι τομείς. Άλλωστε είναι φυσιολογικό όταν η παραοικονομία αγγίζει το 40%. Το να είσαι στη Ζώνη του Ευρώ, έχει και απαιτήσεις. Να το σκαφτόσασταν καλύτερα όταν σας είπαν να μπείτε.
Γ. Σ...
04/11/2010 13:28
Τους έπιασαν λέει και τους γιατρούς του Κολωνακίου έπιασαν και τι τους έκαναν ακόμα τώρα αποδείξεις δεν κόβουν, και τους τρομοκράτες ήξεραν αλλά δεν τους έπιαναν και τώρα αν ψάξεις θα δεις της φωτογραφίες τους, σε άλλες χώρες είναι η φωτογραφίες κάποιον τέτοιων σε όλες της δημόσιες υπηρεσίες και στην τηλεόραση και επικηρυγμένοι με ένα ποσόν χρημάτων και τους πιάνουν, θέλουμε να μάθουμε όχι πιάσαμε ξέρομε τι τους κάνομε, κλέφτες, τρομοκράτες δεν έχουν δικαίωμα προστασίας προσωπικών δεδομένων η έχετε φόβο μην χαλάσετε την καρδιά του Τσιπρα του δημοκράτη
ninu
04/11/2010 13:09
Ε και τι θα γινει? Θα πληρωσουν ενα συμβολικο ποσο για ''''περαιωση'''', ενω εχουν κλεψει εκατομμυρια μαυρα, ενω καποιος που πλήρωνε κανονικα τους φορους του θα πληρωσει και αυτος το ιδιο ποσο για την περαιωση του . Αυτο δεν ειναι φορολογικη δικαιοσυνη για παρα πολλους με αποτελεσμα το κρατος να βαζει συνεχεια το χερι στην τζεπη μας.ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ !!!
filolaos
04/11/2010 13:06
ίσως τελικά να μην φταίνε ΜΟΝΟ οι δημόσιοι υπαλληλοι για το κατάντημα της χωρας...
Βογιατζή Ευτυχία
04/11/2010 13:06
Ωραία, τους "πιάσανε" αν και το ξέρανε τι έπαιζε, θα τιμωρηθούν?? θα πληρώσουν?? γιατί ακούμε τους πιάσανε και τους πιάσανε και παρακάτω τίποτα, όρα και Βοσκόπουλο
Γερμανοβιων.
04/11/2010 12:51
Επειδη εμεις,ο κοσμακης,χρηματοδοτουμε σημερα αυτα που τα λαμογια εκλεψαν,εχω μια παρακληση:μη βγαλετε ονοματα στην φορα!Μη τους τιμωρησετε!Δωστε τους κι αλλα!Αυτα τα λαμογια ειναι που δινουν τον τονο τοσα χρονια!Γι αυτο,αγαπω αυτον που εχει 10 εκατομμυρια,και δηλωνει εισοδημα....300€!Το ερβτημα που τιθεται ειναι:να του δωσουμε το νομπελ ιατρικης,η,το νομπελ οικονομιας;Η,και τα δυο;

ΥΓ.Ειναι απιστευτο το ποσα σκανδαλα ξεσκεπαζονται τον τελευταιο καιρο,και ομως:ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ!Ουτε ενας ενοχος!Ουτε ενας στην φυλακη!Τι γατους εισαγγελεις εχει αυτη η χωρα;Τι σιδηρες συνειδησεις διαθετουν;Τι περιεργο που ξεπεσαμε στην σημερινη καταντια;Η εικονα που εχω για τους εισαγγελεις μας:Καλοζωισμενοι,με υφος 100 καρδιναλλιων,να σταυρωνουν τα χοντρα τους δακτυλα,και να μας λενε"δυστυχως δεν μπορω να καμω τιποτα!Μου λειπουν αποδεικτικα στοιχεια!"....
Ελλαδα,ο παραδεισος του καθε γιοσακη....
Αντώνης Περπέρης
04/11/2010 12:45
Πρέπει να ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές ,πώς πηγαίνουν ταξίδια σε όλα τα μέρη της γης, δήθεν για σεμινάρια, οι γιατροί και ποιός πληρώνει ΤΕΛΙΚΑ το κόστος των ταξιδιών τους.Επίσης να ελεγχθεί αν γιατροί πληρώνονται για να γράφουν φάρμακα συγκεκριμένων εταιριών
GOLDEN BOY
04/11/2010 12:30
Όταν κλέβεις εκτός από το ότι σου κατάσχουν τα κλεμένα πας και ΦΥΛΑΚΗ! Για να δούμε!
Θεμης
04/11/2010 11:58
Τωρα που επιασαν τους γιατρους που εκλεβαν μηπως θα πιασουν και τους πολιτικους που εκλεβαν???????
IKB
04/11/2010 11:34
Ότι δεν δικαιολογείται να κατάσχεται, ιδιαίτερα σε υπάλληλους του δημοσίου, δηλ. του ΕΣΥ και η έρευνα να πάει πάρα πολλά χρόνια πίσω, συμπεριλαμβάνοντας ελεγχόμενους αλλά και ελεγκτές, δηλ. και εφοριακούς χωρίς εξαιρέσεις. Τολμάνε ? Για τους εφοριακούς μιλάω.
elena
04/11/2010 11:26
Nα τα ουσιαστικά..Τόσες ημέρες αναρωτιέμαι και πασχίζω μήπως κι ακούσω κανέναν άνθρωπο να μιλήσει για κάτι ουσιαστικό. Δυστυχώς οι περισσότεροι, για να μην ισοπεδώσω την ελάχιστη ελπίδα που έχει μείνει σε ορισμένους για τα κοινά, αναφέρονται στο θα κάνουμε-εφ’ όσον και αν. Επί του πρακτέου έως και την τελευταία στιγμή τίποτα. Άντε κανένα κάγκελο να βάψουν σε καμία παιδική χαρά ή επιτέλους βγήκες από το σπίτι σου και δεν αντίκρισες μια στοίβα σκουπίδια γιατί στην ώρα τους αυτή την φορά οι σκουπιδιάρηδες βγήκαν στο σεργιάνι πιεζόμενοι από τους εκάστοτε υποψηφίους..
Και βεβαίως οι υποψήφιοι μιλώντας στα ΜΜΕ χωρίς να γνωρίζουν τις κύριες αρμοδιότητες τους και τις δυνατότητες τους με το νέο σύστημα τάζουν και ξανά τάζουν αλλά πώς? Λέγοντας πολλές φορές για να κάνουμε πρέπει να έχουμε μελέτες όπου για να εγκριθούν θα ζητήσουμε την συμφωνία των Υπουργείων κ.ο.κ.
Τελικά ένας λόγος για τον οποίο δεν αξίζει να ψηφίσει κανείς δεν είναι τα κόμματα αλλά τα πρόσωπα που βάζουν υποψηφιότητα και τα οποία προέρχονται , τα περισσότερα, από το σαθρό βάθρο αυτό της κομματικοποίησης και της καλοπέρασης, δυστυχώς για εμάς.
Γιατί το λέω? Μα απλά άκουσα μόνο θα και θα… δεν άκουσα από κανένα εκ των υποψηφίων να λέει πως εάν έχει παραπάνω προσωπικό ο Δήμος θα κάνει περικοπές για να εξοικονομήσει χρήματα δεν άκουσα πως εάν ακόμα θέλει να κρατήσει το παραπάνω προσωπικό θα τους βγάλει έξω να καθαρίζουν τους δρόμους ή να βάφουν ή να επισκευάζουν ή κάτι άλλο. Παρά κοιτούν πως θα κρατούν μόνιμο προσωπικό γραμματειακό κυρίως εξυπηρετώντας κομματικά συμφέροντα συνεχίζοντας το έργο το παλιό δηλαδή μόνον να απομυζούν τον κόσμο να γεμίζουν τα ταμεία τους να κάνουν κάτι για τα στραβά μάτια και μετά το ταμείο τους να είναι μείον και φτού κι από την αρχή. Προσωπικά θεωρώ πως σε σαθρές βάσεις νεοτερισμοί δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ούτε τίποτα νέο να πραγματοποιηθεί. Πρέπει να υπάρχουν σωστά θεμέλια για να λειτουργήσει η τοπική κοινότητα/Δήμοι και αυτό ξεκινά αφενός με την νοοτροπία των καρεκλοκενταύρων και κατόπιν των εργαζομένων των Δήμων, κάτι που αυτή την στιγμή και με την ισχύουσα νομοθεσία δείχνει αδύνατο.
Ο-Ρ
04/11/2010 11:25
Εμ τι νομισες Γιωργο οτι ο υπερ παντων αγωνας αριστεροδεξιων και λοιπων που ειναι η ψυχη και η καρδια τους στο Πασοκ γινεται για ην αυτοδιοικηση και την αστεια δικαιολογια του μημονιου που θα τιμησουν και θα υπηρετισουν εαν εκλεγουν?? λαθος.. για τον λογο αυτο που αναφερει η ειδηση εδω και τοσα αλλα που ερχονται ειναι ο στοχος για να σε σταματισουν. Διαβασε μερικα σχολια στα μπλογκς ακομη και εδω μεσα να δεις που παει η δουλεια.
Διαμαρτυρονται (δεν τους χαρακτηριζω δεν αξιζει) γιατι δεν κυνηγανε τους φοροφυγαδες κλπ και μολις τους βαλεισ χερι ''η σε ειρωνευονται ή αμφισβητουν οτι ετσι εχουν τα πραγματα. Σε πληρη αμηχανια και συνχυση οι ανθρωποι και το μονο που τους εμεινε ειναι ο πολεμος κατα του μνημονιου αλλα στην ουσια ειναι υπερ της μασας και της βουτας.
Κ.Τ
04/11/2010 11:14
Oχι μονο τους γιατρους αλλα κ διαχειριστες-φαρμακοποιους των νοσοκομειων που κανουν ενεξελεγκτες-στοκ παραγγελιες αμεσα σε ολα τα νασοκομεια της χωρας γιατι το παρτυ συνεχειζετε με λιγο πιο χαμηλο ρυθμο λογω της καταστασης.
Ο γιατρος με τον ενα η αλλο τροπο μερικα θα τα δικαιολογησει αλλα τα λαυρακια ειναι στα φαρμακια!!!
Λύβης Γ.
04/11/2010 11:06
Ερώτημα 1ο Μετά την επιβεβαίωση της ασύλληπτης ληστείας του Δημόσιου χρήματος από τα τρωκτικά (γιατρούς και φαρμακοποιούς) και τους "συνεργάτες τους" φαρμακοβιομήχανους και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, θα δούμε ξεκάθαρα τα ονοματεπώνυμα όλων αυτών των παλικαριών να τα καμαρώσουμε και να τα ...φτύσουμε ομαδικά ?
Ερώτημα 2ο Θα ελαφρύνει άραγε το Δημόσιο τους φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω κατά το ποσό τ ο υ λ ά χ ι σ τ ο ν των διαφυγόντων φόρων η απλώς θα τους χαιδέψει το μάγουλο με κάποιας μορφής ...περαίωση??
Ερώτημα 3ο (και σπουδαιότερο)
Θα πάει ε π ι τ έ λ ο υ ς ρε αδέρφια κάποιος από δαύτους ''μέσα" , κατά προτίμηση σε κάποια πτέρυγα ...ποινικών ??? Ερωτήματα που νομίζω αφορούν μυριάδες Νεοελλήνων....

Γιώργος Π.
04/11/2010 11:02
Δηλαδή όλοι αυτοί δεν "εντάσσονται" στην "περαίωση"; Καλά μας τα λέει το ΣΔΟΕ εδώ και έναν χρόνο. Όλο βρίσκει, ανακαλύπτει, ξεμπροστιάζει κ.λ.π. κ.λ.π. Και μετά έρχεται το Υπ. Οικονομικών και τραβάει μια περαιωσούλα, κι από δω παν κι οι άλλοι. Το πρακτικό αποτέλεσμα όλων αυτών κύριοι; Πόσα λεφτά εισπράξατε από όλες αυτές τις μεγαλόστομες διακυρήξεις και ανακαλύψεις;
Τάσος Κορίνθιος
04/11/2010 10:53
Να τους τσακίσουν.
Όμως τα δεκάδες ακίνητα και τους λογαριασμούς των πολιτικών ποιός θα τα ελέγξει?
Δεν ξέρω αν είδατε πριν 3 εβδομάδες την εκπομπή Πρόσωπο με πρόσωπο, όπου βγήκε στον "αέρα" μια τηλεθεάτρια με μύδρους εναντίον των πολιτικών για τα χάλια της χώρας, η οποία δήλωνε Οδοντίατρος. Ένας εκ των καλεσμένων της εκπομπής ήταν ο Πάγκαλος και τη ρώτησε πόσο φόρο πλήρωσε. Η γυναίκα απάντησε 50000, ο Πάγκαλος έπαθε ήττα προς στιγμήν, αλλά αμέσως μετά δήλωσε οτι θα ελέγξει τα λεγόμενα της κυρίας.
Ο Πάγκαλος προφανώς μπορεί να την ελέγξει, τον Πάγκαλο εμείς μπορούμε?
κπ
04/11/2010 10:26
Το κρίμα είναι όμως, ότι ενώ υπάρχουν άλλοι τόσοι και περισσότεροι γιατροί που προσφέρουν πραγματικό λειτούργημα. με τρελές ώρες εργασίας και συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τους παίρνει όλους η μπάλα της κακής φήμης "γιατρός = κλέφτης". Κρίμα, για ένα από τα πιο χρήσιμα επαγγέλματα όπου υπάρχουν τόσοι σωστοί, μορφωμένοι, σκληρά εργαζόμενοι συμπολίτες μας.
Bill
04/11/2010 10:23
Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού να πέσουμε και μέσα και μετά να βάλουμε τάξη σ''αυτην την χώρα. Τόσα χρόνια τόσες κυβερνήσεις τι κάνανε κάθε μέρα στο Μαξίμου ? Καφεδάκι , τάβλι και η ζωη συνεχίζετε μέχρι που φτάσαμε στο παρα 1. Έλεος ως πότε οι 300 θα είναι απλά λαμόγια ... το αυτονόητο ζητάμε.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ
04/11/2010 10:13
...Τώρα κατάλαβα γιατί ωρύεται και βρίζει ο Τράγκας και τα βάζει με τους Γερμανούς της Merkel ..!,μα τι αφελής που είμαι....αυτοί φταίνε που αποκρύπτουν τα αίσχη τους οι γιατροί από την Εφορία ,μα πως δεν το αντελήφθηκα πιο μπροστά?
Μ
04/11/2010 10:13
Τους εντοπίσατε και μπράβο σας. Φυλακή πότε θα πάνε; Οι καταθέσεις τους πότε θα κατασχεθούν ως προιόν εγκλήματος; Αν αυτό το κάνανε στην Αμερική πχ τώρα θα βλέπανε πάμπτωχοι τον κόσμο πίσω από τα σίδερα. Εδώ τι περιμένουμε;
Γιάννης Παπαγεωργίου
04/11/2010 10:09
Τώρα αυτές οι έρευνες του ΣΔΟΕ ισχύουν? ή είναι βαζελίνη για τους χαμηλόμισθους κ συνταξιούχους?
Γαρατζέος
04/11/2010 10:04
Ε και? Εκλογές έχουμε σε 4 μέρες, ας ρίξουμε κάνα πυροτέχνημα μπας και μπει κανα ψηφαλάκι στο σακούλι...
A_K
04/11/2010 09:51
Παλιά η συνταγή. Και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, κάθε φορά που άδειαζε το ταμείο, ανακάλυπταν πως οι πλουσιότεροι Ρωμαίοι ήταν προδότες, ασεβείς ή τοκογλύφοι, τους εκτελούσαν και δήμευαν την περιουσία τους. Αν υπάρχουν στοιχεία για εισφοροδιαφυγή, ας πάνε στη φυλακή οι εν λόγω γιατροί και οι εφοριακοί που έλεγχαν τις δηλώσεις τους τα τελευταία έτη (ή ας ανοίξουν τουλάχιστον οι λογαριασμοί των εφοριακών αυτών). Αν δεν υπάρχουν στοιχεία -που συνήθως δεν υπάρχουν- ας πάνε φυλακή ή ας απολυθούν οι εφοριακοί που είχαν χρέος να τους ελέγχουν και δεν το έκαναν.
ο Μήτσος
04/11/2010 09:50
Παπαπα! Θα φτάσει πάλι το μαχαίρι στο κόκαλο πάλι φαίνεται.... Θα την πληρώσουν δύο και οι υπόλοιποι θα προκύψουν κουμπάροι πολιτικών, άρρωστοι, πεθαμένοι και δεν θα τους ακουμπήσει κανείς ποτέ. Κλασσικά!
ΘΝΣ
04/11/2010 09:49
Για να δούμε, θα τραβήξουν κανένα αυτί στα αλήθεια, ή θα βρουν δουλειά για χρόνια δικηγόροι και φορολογικά δικαστήρια???
ΘΝΣ
04/11/2010 09:49
Για να δούμε, θα τραβήξουν κανένα αυτί στα αλήθεια, ή θα βρουν δουλειά για χρόνια δικηγόροι και φορολογικά δικαστήρια???
temis
04/11/2010 09:47
Αν βρομίσουν και αυτή !! η κοινωνίες είναι σε μεγάλο πλήγμα. Ο Ιπποκράτης είναι ανάγκη να παραμείνει σαν αμετάκλητος όρκος στης κοινωνία τον ιατρών για να μείνουν ''Σεβαστά πρόσωπα'' . Η κοινωνία με έξοδα της τον κατατάσσει σε αυτό το μοναδικό επάγγελμα για να κρατήσει τον όρκο του Ιπποκράτη.... η πολιτεία πρέπει να τους κτυπήσει βάναυσα , όχι μόνο κατασχέσεις, αλλά και ''''ταμπέλα με ξυρισμένο κεφάλι'''' και γύρο γύρο από την ομόνοια για σκληρό παρά δειγματισμό.. βέβαια θα επιμείνουν ! στο ότι , εφόσον ο Τσοχατζόπουλος και το κλεφτό σινάφι πολιτικών δεν μπαίνει φυλακή !! εμείς γιατί να μπούμε . κ GAP τα βραβεία να τα παίρνεται από τους έλληνες πολίτες και όχι από την D / Bank άιντε λοιπόν hope you act as a Greek this time. Περικλής ’O ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΑΘΛΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ. ( Περικλής (από τις λέξεις περί κλέος = o περιτριγυρισμένος από δόξα, περίπου 495-429 π.Χ.)
cs
04/11/2010 09:42
Μακαρι να τους πιασουν ολους...Τοσα χρονια,βαρεθηκαμε τα να δινουμε φακελακια και μαυρα λεφτα στις επισκεψεις στα ιατρεια τους........!
Δημοσθενης Μπογδης
04/11/2010 09:39
Kαι όμως η Γη κινείται ! Όπως και ,, τα λεφτά Υπάρχουν ! ,,

Έλα όμως που υπάρχουν και οι αντιδραστικοί συμπολίτες μας που με το πες- πες των αρχικλεφταραδων που είχε στις τάξεις του ,η υπό την προστασία του το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υποβοηθούμενο από τα τάχα κομουνιστικά κόμματα παλαιάς η νέας κοπής που μόνο διχασμό , στασιμότητα και μούχλα πρεσβεύουν και ποτέ μέχρι σήμερα μια μαθηματικά 1 ) ενέργεια/καμπανια για να ξεκολλήσουμε από την μιζέρια που μας έχει καθηλώσει στα σημερινά χάλια .Μας έχουν μάθει το παραμύθι της ψωροκώσταινας …..
Το δίκαιο του εργάτη τάχα , αυτό που του στερούν από τις δίκες τους εκδοτικές εταιρείες , τις οποίες δεν θέλουν να επιθεωρήσουν οι της ΣΔΟΕ, ούτε σε αποδείξεις πιστεύουν .
Ούτε την προέλευση των χρηματοδοτήσεων τους ( μπας και τους βγει κανένας Γερμανός , ονόματι Χρηστοφορακος ) …Βγάλτε συμπέρασμα !

Παλιότερα μας το φούρνιζαν << βιβλιάριο προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων >> , για χρονιά μετά είναι το βιβλιάριο του ΙΚΑ . Μόνο μια κυβέρνηση που καταλύει τα ρουσφέτια , εφεύρει την ξεχασμένη, η , την χαμένη Διαφάνεια στις Δημόσιες υποθέσεις και δεν ενδιαφέρεται για πολιτικά κόστη , μπορεί και τα βάζει με τους Νταβατζηδες , τους κλεφτογιατρους , ανταμείβοντας παράλληλα τους λειτουργούς με πιστή στον όρκο τού Ιπποκράτη .

Ο δικός μας όρκος , ο Δημοκρατικός θα ξαναδοθεί την ερχομένη Κυριακή στις κάλπες . Θέλουμε γιατρούς χωρίς φορολογικά σύνορα , η θέλουμε Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση με θάρρος και τολμά , με ύφος και ήθος να προχωρήσουμε και σε δυο τρία χρονιά να διώξουμε και τους ,<<κουτόφραγκους>> γιατί θα ξέρουμε που είναι , θα πονάμε και θα διαχειριζόμαστε τίμια και αποδοτικά για τον Λαό , τα δικά μας ΦΡΑΓΚΑ …. <<Καλλικράτης >> λοιπόν για μας …
Για όσους δεν καταλαβαίνουν Κικιλιας και Δημαράς !

Δ.Μ. 4/11/10 09:40
ΓΣ
04/11/2010 09:35
Οι τράπεζες που δε συνεργάζονται να τιμωρούνται με πρόστιμο το δεκαπλάσιο του ποσού της κατάθεσης.
costas dourtounis
04/11/2010 09:31
Αρχισε παλι η συκοφαντηση ενος ολοκληρου κλαδου απο τα παπαγαλακια της εξουσιας!Δεν λετε ομως κυριοι οτι για καθε εναν απο τους-πραγματικα καταπτυστους-2300 γιατρους-μεγιστανες υπαρχουν τουλαχιστον 5 που ειναι ανεργοι ή που δουλευουν με τετοιο τροπο και τετοιες αποδοχες που ειναι το λιγοτερο ανακολουθοι προς τις θυσιες που εχουν κανει για την κτηση ενος τοσο δυσκολου και απαιτητικου τιτλου.Επισης δεν μας λετε ενα μονοστηλο και μια 30λεπτη εμφανιση στο γκλαμ δελτιο των 8 πληρωνει τοσο καλα ωστε ολοι σας να ζειτε με στυλ Χαουαρντ Χιουζ;Διοτι αν δεν με απατα η μνημη μου για τον κλαδο σας υπαρχουν στη συνειδηση του κοσμου οι περισσοτερες υπονοιες για υπογειες συναλλαγες εναντι σημαντικων χρηματικων -και οχι μονο-ανταλλαγματων με την εξουσια.
Γιάννης
04/11/2010 09:30
Τι αίσχος είναι αυτό.....Ούτε για φτύσιμο δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι. Και είναι αυτοί οι οποίοι θα βγουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν αν η κυβέρνηση τους περικόψει κάποιες υπερωρίες των 100-150 ευρώ.... Χώρα αλαλούμ!!!
Ηλίας
04/11/2010 09:17
Έχουμε μπουχτήσει από ανακοινώσεις για φοροδιαφεύγοντες. Καιρός να δούμε φυλακίσεις και κατασχέσεις περιουσιών όλων αυτών που φοροδιαφεύγοντας κατέστρεψαν τη χώρα.

Η σημερινή κυβέρνηση χαιδεύει τους ελεύθερους επαγγελματίας κάνοντας τα στραβά μάτια στην απίστευτη φοροδιαφυγή τους, την ίδια ώρα που στέλνει μαζικά κάτω από το επίπεδο της φτώχιας εκατομμύρια άνεργους, μισθωτούς και συνταξιούχους. Η ίδια έσκαψε τον λάκο της και φρόντισε να μεγαλώσει το λάκο που δεκαετίες τώρα βρίσκεται η χώρα.
Μιχάλης
04/11/2010 09:16
"...όπου χρειάζεται θα γίνουν και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων..."

Καλά.... εκλογική δέσμευση κι αυτή ή υποθετικός λόγος 2ου είδους δηλών το απραγματοποίητο;

(αφελής ερώτηση: σε ποιες περιπτώσεις δεν θα χρειάζεται;)
ΚΟΣΜΑΣ
04/11/2010 09:12
Ο κύβος ερρίφθη. ΜΑΥΡΟ στον ...επίσημο τρομοκράτη. Ο λαός , κ.Παπαχρήστο, τρομοκρατείται από τη κατοχική κυβέρνηση καθημερινά. Υπάρχει χειρότερου είδους τρομοκρατία ,από το πετσόκομα σύνταξης? ενός που δεν μπορεί να αντιδράσει , του συνταξιούχου? υπάρχει χειρότερου είδους τρομοκρατία από τον αποκλεισμό των νέων από εργασία? Ο λαός σηκώνει αδιάφορα τους ώμους του , με τις στρακαστρούκες και γελάει πικρά
XARHS PAPADOPOYLOS
04/11/2010 08:33
Απο συνταξιουχους , και μισθωτους ηξεραν τον τροπο να τα παρουν αμεσα , απο τις γνωστες ομαδες που εχουν την δυνατοτητα να φοροδιαφευγουν μετα απο ενα χρονο ειναι στο ψαξιμο ακομα . Εχουν και το μαχαιρι και το πεπονι στα χερια τους (νομοθεσια , ελεγκτικες υπηρεσιες) ας κανουν χρηση του πραγματικου ποθεν εσχες και ο καθε κατεργαρης στον παγκο του. Γιωργο τερμα η ανοχη απο εδω και περα απο τους απλους πολιτες ,αφου πηγες με τα λαμογια και εσυ.
ΚΟΣΜΑΣ
04/11/2010 08:33
Λόγιαλόγιαλόγια....μπλαμπλαμπλα
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
04/11/2010 08:22
Εν μέσω οικ. κρίσης οι ξεφτίλες συνεχίζουν να πίνουν το αίμα όλων μας! Είναι για φτύσιμο! Αποκάτυψη ΤΩΡΑ!
Δ.Υ.
04/11/2010 08:09
2.250 X 10.000.000 = 22.500.000.000 ευρώ

Λεφτά υπάρχουν ..... και δεν τα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι !!!!!