Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στη διαφθορά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2010 15:11 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 26/10/2010 15:15 |
Τα κράτη με κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις στη διαφάνεια.

Στην 78η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -χαμηλότερα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- βρίσκεται η Ελλάδα ως προς το δείκτη αντίληψης της διαφθοράς.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς». Η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,5 βαθμούς έναντι 3,8 το 2009, χρονιά στην οποία βρισκόταν στην 71η θέση της κατάταξης

Την καλύτερη επίδοση με 9,3 εμφανίζουν η Δανία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση με την Κίνα, την Κολομβία, το Λεσότο, το Περού και τη Σερβία.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης, Κώστας Μπακούρης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς (προστασία πληροφοριοδοτών, παρεμβάσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, «Διαύγεια», νέος νόμος για τον έλεγχο των δαπανών στις περιφερειακές εκλογές, παρεμβάσεις με τον Καλλικράτη κλπ), ωστόσο, εξήγησε ότι η «προσπάθεια δεν είναι αρκετή καθώς οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρηματιών.»

Παράλληλα, τόνισε ότι επιλογές όπως η περαίωση και η εξαγγελία της πρόθεσης για νομιμοποίηση αυθαιρέτων/ημιυπαίθριων οδηγούν σε διαφορετική κατεύθυνση και στέλνουν λάθος μηνύματα.

«Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης για εδραίωση της διαφάνειας πρέπει να γίνουν πράξη το συντομότερο δυνατόν. Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η βελτίωση της χώρας στο δείκτη θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προσέλκυση νέων επενδυτών».

Επιδείνωση εντοπίζεται, εκτός από την Ελλάδα, σε Τσεχία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μαδαγασκάρη, Νίγηρα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Βελτίωση συγκριτικά με τις βαθμολογίες του 2009 παρουσίασαν το Μπουτάν, η Χιλή, ο Ισημερινός, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Γκάμπια, η Αϊτή, η Τζαμάικα, το Κουβέιτ και το Κατάρ.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκοντα ασταθείς κυβερνήσεις, σε χώρες με παρελθόν συγκρούσεων. Το Αφγανιστάν και η Μιανμάρ μοιράζονται την προτελευταία θέση με βαθμολογία 1,4, ενώ η Σομαλία έρχεται τελευταία με βαθμολογία 1,1.

«Τα φετινά αποτελέσματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες για την ενίσχυση της διακυβέρνησης σε ολόκληρο τον κόσμο… Η ανοχή απέναντι στη διαφθορά είναι απαράδεκτη. Πάρα πολλοί φτωχοί και ευάλωτοι άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν από τις συνέπειες της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερη εφαρμογή των υφιστάμενων κανόνων και νόμων», δήλωσε η πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ουγκέτ Λαμπέλ.


 

63
Αγύριγο κεφάλι
30/10/2010 19:05
Αγαπητέ Κοσμά. Ώστε, όπως προκύπτει από την απάντηση σου , για την οποία και σε ευχαριστώ, φταίει για όλα αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ελλάδα μας ο σημερινός Πρωθυπουργός; Και δεν φταίει , κατά την απάντηση σου, ο λαός που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις σκάνδαλο θα βρεις από κάτωq Εδώ η λαθρεμπορία καυσίμων τείνει να γίνει το εθνικό μας σπόρ ,αγαπητέ Κοσμά. Έγιναν ζάμπλουτοι σε βάρος του Δημοσίου Ταμείου και του φτωχού λαού μας απίθανοι και αμέτρητοι κύριοι…καθωσπρέπει σήμερα ευυπόληπτοι συμπολίτες μας …Για να μην αναφερθώ στα μαύρα βαγόνια ,για το οποία οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων δεν έβγαλαν άχνα ,για να μην αναφερθώ στις συντάξεις των …πεθαμένων τις οποίες εξακολουθητικώς και προκλητικά κάθε μήνα, κάθε χρόνο, επί πολλά έτη τις εισέπρατταν κάποιοι. αφού υπέγραφαν, για να μην πω για το αξίας εκατομμυρίων ευρώ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ και πανάκριβο υλικό των Δημοσίων νοσοκομείων το οποίο πεταγότανε χάριν των μιζαδόρων. Για να μην πω, για να μην πω. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Εσύ Κοσμά που ενημερώνεσαι κάθε μέρα πολύ καλά και από αυτό εδώ το forum, δεν πρέπει να τα αγνοείς, νομίζω, αυτά. Όπως ,πιστεύω και δεν αγνοείς ποία η ερμηνεία στην αγγλική γλώσσα της λέξεως …greek! (Με τα σχόλια μου προσπαθώ να δείξω ότι πρώτα πρέπει να κοιτάμε κάθε στιγμή το πρόσωπο μας στον καθρέφτη, άλλως να κάνουμε την αυτοκριτική μας- ξέρεις εσύ από τέτοια- ή να εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα την Σωκρατική προτροπή "γνώθι σαυτόν").
Θ Κ
28/10/2010 22:43
Αγαπητέ john from sydney 28/10/2010 04:27 Είναι τεράστια και κυρίαρχη η ευθύνη των ηγετών, ώστε να μπορέσουν να συλλάβουν, να προτείνουν εθνικό όραμα και να εργαστούν για την επιτυχία του. Ακόμα κι αν ο λαός, όπως στην περίπτωσή μας, επιβράβευε μέσω της ψήφου του το λαϊκισμό, την απάτη και την πελατειακή σχέση, οι ευθύνες των ηγετών παραμένουν κυρίαρχες, όσο κι αν ο αριβίστας (και ανεξήγητα φερόμενος ως ευφυής) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χωρίς ντροπή δήλωσε ότι "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά". Τι κάνουμε λοιπόν; Αν υποθέσουμε ότι ο λαός είναι η ομάδα, δυστυχώς (ή ευτυχώς) είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε ομάδα. Ευτυχώς μπορούμε να αλλάξουμε σχετικά πιο εύκολα προπονητή ή ηγεσία αν προτιμάτε για ένα αγώνα που προβλέπεται να είναι αγώνας αντοχής. Είναι προφανές ότι οι έλληνες είναι πληγωμένοι, απογοητευμένοι και οργισμένοι. Οι μόνοι που εμφανίζονται ανέμελοι και ανεύθυνοι σε προκλητικό βαθμό, είναι οι ηγέτες μας, εμφανιζόμενοι έκπληκτοι για το μέγεθος του προβλήματος, προτείνοντας συνταγές επίλυσης και αποσιωπώντας ότι οι ίδιοι είναι ο πυρήνας και η ουσία του προβλήματος. Παρακολουθείστε το επίπεδο της αντιπαράθεσης για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές και θα καταλάβετε. Τι μπορούμε να κάνουμε; έχουμε μια θαυμάσια ευκαιρία να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα οργής σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς σχηματισμούς, αφού για εντελώς ευτελείς και ιδιοτελείς λόγους κομματικοποίησαν αυτές τις εκλογές. Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να δοθεί σε κομματικό υποψήφιο. Αν την επομένη των εκλογών οι πολιτικοί αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα της κάλπης και αν διαθέτουν στοιχειώδες φιλότιμο (αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος) θα πρέπει να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την πολιτική. ΟΙ Τούρκοι πριν από λίγα χρόνια έστειλαν στο σπίτι τους τα 3/4 της αντίστοιχης βουλής. Μην ανησυχείτε για ακυβερνησία, υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις που θα καλύψουν το κενό στηρίζοντας μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με μέλη ότι τεχνοκρατικά αξιολογώτερο διαθέτει η χώρα. Αναλογισθείτε μόνο την επαγγελματική επάρκεια τύπων όπως ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής, ο Αλαβάνος, η Κατσέλη, ο Παπουτσής, ο Πεταλωτής, η Γκερέκου, ο Γιακουμάτος, ο Μαγγίνας, ο Καρατζαφέρης, η Γεννηματά και πάρα μα πάρα πολύ άλλοι. Με αυτούς θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα μια κρίση που αφορά την επιβίωσή της; Πόσο χειρότεροι μπορεί να είναι οι διάδοχοί τους;
Πάτροκλος
28/10/2010 17:14
Εύλογα τα ερωτήματα που αφορούν στις πιέσεις στη χώρα μας, γιατί ειδικά σε αυτή και όχι σε άλλες. Απαντώ χρησιμοποιώντας τον όρο Soft Power (ήπια ισχύς ή δύναμη), όρος της πολιτικής επιστήμης των διεθνών σχέσεων, που επινοήθηκε από τον Αμερικανό πολιτικό επιστήμονα Joseph Nye (πρώην πρόεδρος του National Intelligence Council και αναπληρωτής υπουργός άμυνας των ΗΠΑ). Ο Nye περιγράφει την άσκηση πολιτικής εξουσίας (ειδικότερα την άσκηση επιρροής στα γεγονότα των διεθνών σχέσεων) με βάση την πολιτιστική έλξη και την ιδεολογία, αλλά και με τη βοήθεια διεθνών οργανισμών. Χαρακτηριστικό της soft power είναι η άσκηση εξουσίας με επιρροή στους στόχους των πολιτικών παιχτών ή φορέων χωρίς να χρησιμοποιούνται (οικονομικά) κίνητρα ή (στρατιωτικές) απειλές. Οι πιέσεις μέσω ερευνών για τη διαφθορά, εκθέσεων οίκων αξιολόγησης για την οικονομία ή την ποιότητα της δημοκρατίας (freedomhouse) κοκ. αυξάνουν την πολιτισμική έλξη του φιλελεύθερου αμερικανικού μοντέλου πολιτικής, οικονομικής, και κοινωνικής οργάνωσης προσφέροντας του αποδοχή και νομιμοποίηση. Η άσκηση επιρροής έχει άλλοτε γενικότερο (πολιτισμικό) χαρακτήρα και διαχέεται (πρότυπα κατανάλωσης, αντιλήψεις για τη δημοκρατία, αντιλήψεις περί πολέμων των Αμερικανών προέδρων, δημιουργία εντυπώσεων αλλά και προϋποθέσεων σύγκρουσης Ισλάμ και Δύσης), άλλοτε παίρνει χαρακτήρα ισχυρών πιέσεων σε υπερεθνικούς οργανισμούς (δες ΕΕ, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία μέσω αγορών) και άλλοτε απευθύνεται σε συγκεκριμένες χώρες (στην προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα), επηρεάζοντας τις (ευνοϊκές) εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις προς μια συγκεκριμένη (και επιθυμητή) κατεύθυνση. Παραπέμπω επίσης στις πηγές σε ότι αφορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, δεν προσφέρεται το πλαίσιο για στρατηγικές αναλύσεις. Κλείνω με την εκτίμηση, ότι υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης της διαφθοράς στη χώρα μας, προτείνω όμως να είμαστε προσεκτική ποιες πολιτικές νομιμοποιούμαι και με αυτές ποιες (ευρύτερες) εξελίξεις αποκτούν δυναμική (δες το κοινωνικό κράτος).
Αγύριγο κεφάλι
28/10/2010 13:44
Πάντως με απλά λόγια. Για την διαφθορά ας μη προσπαθούμε να βρούμε άλλοθι τους ξένους. Εμείς φταίμε. Ναι παιδιά. Εμείς μόνο φταίμε και κανείς άλλος .Ότι κάποιοι δηλαδή συμπατριώτες μας Έλληνες πήγαιναν ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ και επί ΠΟΛΛΟΥΣ μήνες και επί ΧΡΟΝΙΑ και υπέγραφαν γιά τους πεθαμένους και εισέπρατταν από το Δημοσίου Δικαίου Ταμείο την σύνταξη γήρατος (απίστευτα πράγματα),φταίνε οι ξένοι γι΄αυτό που μας βγάζουν πρώτους στη διαφθορά; Βεβαίως και πρώτα από όλους φταίνε γιά αυτήν (την διαδθορά) οι ηγέτες μας, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά το ακαταδίωκτο γιά πάρτη τους και βλέπουν και αυτά και οι πιό κάτω και λένε και εκείνοι βαράτε του Κολοκοτρωνέϊκα .Εγώ θα μείνω πίσω στην κλεψιά; Σκέφτεται ο άλλος; Επομένως γιά άλλη μία φορά αποδεικνύονται σοφές ΟΛΕΣ οι παροιμίες, μία εκ των οποίων λέγει ,ως γνωστόν ,ότι το ψάρι ΑΡΧΙΖΕΙ να βρωμάει από το ΚΕΦΑΛΙ !
ΚΟΣΜΑΣ
28/10/2010 12:58
@ Αγύριστο κεφάλι @ θα προσπαθήσω να σου δώσω την κατ εμέ απάντηση στ ερώτημά σου. Μια τόσο μικρή χώρα,σαν την Ελλάδα, το τελευταίο 10μηνο είναι στο επίκεντρο της παγκόσμιας σκηνής. Ένας πρωθυπουργός , οχι και υπερμορφωμένος, έχει ανοιχτές όλες τις διεθνείς <<πόρτες>> και προβάλλεται από τυχοδιωκτικές αγορές, ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΚΟΜΙΣΙΟΝ κατά κόρον και βραβεύεται. Τυχαίο? δεν νομίζω. Όλα αυτά φίλτατε, γιατί με τη βοήθειά του μας έκαναν ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ , ώστε να δουν πώς αντιδρά ένας λαός στην πλήρη εξαθλίωσή του. Κι όχι οποιοσδήποτε λαός, αλλά ενας σαν τον ελληνικό, με ιστορία λαμπρή αλλά και λαός της ευρωζώνης. Αυρτή είναι, κατ εμέ, η απάντηση
Αγύριγο κεφάλι
28/10/2010 11:11
Eγώ ήμουν σαφής στο ερώτημα μου και δεν λέω άλλα αντ΄ άλλων όπως μερικοί- μερικοί και θέτω συγκεκριμένη ΒΑΣΗ στη συζήτηση και δεν πηδάω από το ένα θέμα στο άλλο. Ερώτησα λοιπόν να μου πει όποιος έχει βέβαια την λογική και την δυνατότητα να απαντήσει , το γιατί οι λεγόμενοι "διαφθορείς της παγκοσμιοποίησης", οι οποίοι υποτίθεται ότι κρύβονται πίσω από αυτές τις έρευνες, θέτουν μεταξύ των πρώτων χωρών που επιδίδονται στο σπορ της διαφθοράς την Ελλάδα και όχι άλλες χώρες όπως η Φινλανδία, η Δανία και η Μεγ.Βρετανία. Γιατί δηλ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ για αυτές τις χώρες, ρώτησα. Ήταν σαφέστατη ,νομίζω, η ερώτηση μου. Και απάντηση ΔΕΝ έλαβα ακόμη. Τώρα, όσο για τον ακατανόητο εκνευρισμό για μία ερώτηση που έκανα και την ανοίκεια προσωπική επίθεση εναντίον μου, τα αντιπαρέρχομαι διότι δεν είναι της αρμοδιότητος μου να τα θεραπεύσω αλλά του ψυχιάτρου όπως και δήποτε…και ταχαίως μάλιστα.
Κ. Αράπικος
28/10/2010 10:09
@ john from sydney 27/10/2010 05:59
Ποιά μισοξεχασμένα ελληνικά σου φίλε μου; Άψογα είναι. Δεν βλέπεις τι ανορθογραφία, τι βαρβαρότητα και τι απαξίωση γιά την Ελλάδα καταγράφεται από κάποιους που ζουν τώρα στο εξωτερικό και συνέχεια βρίζουν τον τόπο καταγωγής τους; Αλλά κι από ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα και δεν μπορούν να γράψουν σωστά δυό φράσεις; Είναι συγκινητικό το σχόλιό σου και λέει περισσότερα άπό όσα έγραψες.
ΚΟΣΜΑΣ
28/10/2010 10:02
Δεν βλέπω νάχουν στο χάρτη , χώρες που μόνιμα εξαγοράζουν ολόκληρες κυβερνήσεις κατ επάγγελμα. Γερμανια-Γαλλία-Μ.Βρεττανία-Αμερική. Βέβαια είναι οι χώρες που συντάσσουν τις εκθέσεις αυτές, οπότε χαζές είναι να βάλουν τον εαυτό τους? ΓΕΡΜΑΝΙΑ και ΓΑΛΛΙΑ έσω μεγαθυρίων τύπου ΖΗΜΕΝΣ-ΝΤΑΣΟ κλπ ,αμφιβάλει κανείς πως εξαγοράζουν κυβερνήσεις ? Μ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ-ΗΠΑ , οι μητροπόλεις της διαφθοράς. π.χ. Πού στο διάολο τα βρήκε ο ΜΠΛΕΡ και ίδρυσε τράπεζα πλουσίων?
Nikos I.
28/10/2010 09:56
Εντελώς ανεξάρτητα από αυτό τον δείκτη και από αυτούς που τον εκπονούν: ο κάθε έλληνας πολίτης με λίγη αυτοκριτική γνωρίζει εάν, με ποιό τρόπο και σε ποιό βαθμό έχει συμβάλλει σε αυτό το φαινόμενο. Είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τη σκέψη μας, τις συνήθειες και τις πρακτικές μας, δίνοντας ενδεχομένως μια διαφορετική αγωγή και ένα καλύτερο παράδειγμα στα νέα παιδιά;
Schwartze Sonne
28/10/2010 09:48
Να κλείσει σήμερα η ζημιογόνα δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και ο ραδιοφωνικός σταθμός FM100 !!!!

Να συλληφθεί και να μπει φυλακή ο κλέφτης δήμαρχος Θεσσαλονίκης (αυτός με τα blazer...) για τα 50.000.000 που έκλεψε με την παρέα του από το δήμο Θεσσαλονίκης και επειδή κλέβει 6.000.000 ευρώ το χρόνο, από τα δημοτικά τέλη, για να πληρώνει τους παχυλούς μισθούς των δήθεν δημοσιογράφων της TV100 (οι γνωστοί οσφυοκάμπτες).

Συγχαρητήρια στον κύριο Προβόπουλο για τις πολύ σωστές ιδέες του για την οικονομία και τον περιορισμό των απίστευτα υψηλών δημοσίων δαπανών !!!!

Προβόπουλος for President !!!!!

Παπαγεωργόπουλος in jail !!!!!
john from sydney
28/10/2010 04:27
@ ΘΚ 27/10/2010 13:03

Καλέ μου φίλε, μη μας λές πράγματα που ξέρουμε.......

Λέγε μας τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα και πως πρέπει να γίνει.
Και κάτι άλλο: Ποιός νομίζεις πως μπορεί να το κάνει;
Κάποιος φίλος μου δημοσιογράφος μου είπε κάποτε:
"Είναι άσκοπο να οργίζεις τον λαό άν δεν έχεις που να διοχετεύσεις την οργή του".
μήτσος
28/10/2010 01:38
@ΘΚ όταν ανακαλύψαμε τη φιλοσοφία, πάλι παγκόσμια πρωτοτυπία είχαμε, το ίδιο ισχύει και με το άσυλο... είτε άντρας είτε γυναίκα καπνίζει το ίδιο πράγμα είναι για την ποιότητα των μεταναστών δεν ξέρεις το βγάζεις από το κεφάλι σου τα περίπτερα υπάρχουν και σε άλλες χώρες, πχ ΗΠΑ κομμουνιστικά κόμματα υπάρχουν και σε άλλες χώρες, σε μερικές διοικούν κιόλας. αν ο άλλος θέλει να περνάει 1 μάθημα τον αιώνα εσένα τι σε κόβει; έτσι και αλλιώς δουλειά δεν υπάρχει...
ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ
27/10/2010 22:29
Είναι φυσικό αφού έχει κυβερνηθεί από τους πιό διεφθαρμένους πολιτικούς της Ευρώπης και δυστυχώς κανένας τους δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και για τίποτα.
Πάτροκλος
27/10/2010 20:45
Διαγράψτε το νεολογισμό (χαχα) <<για προσβάσιμους λόγους>> (γερμανική έκφραση) και αντί αυτού για κατανοητούς λόγους.
Πάτροκλος
27/10/2010 20:06
Προσθήκη: Εύχομαι να αντιληφθήκατε τα μεταξύ των γραμμών υπονοούμενα χαχα...
Μάριος
27/10/2010 19:56
H Eiρήνη Καλογεράκη με δέκα λέξεις είπε ακριβώς αυτό που πρέπει όλοι να καταλαβουμε. Σπούδασα καί έζησα στην Αγγλία καί ειλικρινά βλέπω καί ζώ τή διαφορά κάθε λεπτό. Βεβαίως διαφθορά υπάρχει παντού, σέ όλα τά κράτη ακόμα καί στή Σουδηδία , Νορβηγία, Αγγλία αλλά αυτό τό δικό μας είναι τό κάτι άλλο. Παντού καί πάντα λες καί είναι τρόπος ζωής όπως καί στήν Αίγυπτο. Είμαστε όλο λόγια καί τόσο πατριώτες που αλλάζουμε ιστορικά ονόματα που περιέχουνε τή λέξη "τούρκο"ή τόν καφέ γιατί είναι οι τουρκαλάδες ειναι ...εχθροί μας . (πχ το ιστορικό Τουρκολίμανο έγινε Αγγουρολίμανο ή κάτι τέτοιο) .
Δυστυχώς μερικοί ευτυχώς ελάχιστοι δέν θέλουν να παραδεχτούν ότι η κατρακύλα τής χωρας μας ξεκίνησε πρίν ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ καί συνεχίστηκε ΑΠ ΟΛΟΥΣ.
Θοικος
27/10/2010 19:43
Κυριε Μεταναστα,το να ισχυριζεσαι οτι ακομα πεινας,για μενα σημαινει οτι ή εισαι αεργος,και οχι ανεργος,γιατι εμενα οι αλλοδαποι που καμια φορα συνανταω σε διαφορες δουλειες,μου λενε το εξης.Οποιος θελει να δουλεψει,υπαρχει δουλεια, δουλευεις μεν, αλλα παιρνεις λιγα,τοτε και να με συγχωρεις,τοσα αξιζεις,και αρα,τοσα παιρνεις. Η πιατσα,δινει ο,τι αξιζει κανεις. Η εκφραση,αξιζεις,σημαινει οτι στη συγκεκριμενη συγκυρια,αυτη πρεπει να ειναι η αμοιβη σου,αφου αυτα,οπως ξερεις,ειναι θεμα προσφορας-ζητησης,ο,τι και να λεει η καθε κυβερνηση. Τα φερνεις,τα παιρνεις,ελεγε ενας ιδιοκτητης μαγαζιου διασκεδασης,σε καλλιτεχνη,καποτε.
rovespiere
27/10/2010 19:22
Και θα σας ρίξω και ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΨΗΦΟ μαύρη κατάμαυρη, κι όλη δική σας. Σε όλα τα κόμματα αυτούς που τα κάναμε, αυτούς που απλώς ξέρανε, αυτούς που κάνανε την πάπια, αυτούς που έμμεσα τα αρπάξανε. Αυτούς που ακόμα τα τρώνε! Όταν κόβει η κυβέρνηση από χαμηλοσυνταξιούχους, από χαμηλά εισοδήματα, από ανάγκες βασικές, ενώ συνεχίζουν οι ΤΟΛΗΔΕΣ ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ ΑΚΗΔΕΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΔΕΣ και βάλε - όταν αυτοί όλοι έπρεπε να είναι ΦΥΛΑΚΗ - πάρτε λοιπόν μια διεφθαρμένη ψήφο ως απάντηση.
Γιάννης Οθείτης
27/10/2010 19:22
ποιοι καταγγέλουν την χώρα ότι είναι διεφθαρμένοι(επειδή την κατοικούν πολλοί διεφθαρμένοι είναι...κατασυκοφάντης και πρέπει να καταγγελθεί και ως ...ψευδομάρτυρας. Είτε ξένος είναι είτε ελληνας έχει υποχρέωση να καταγγείλει ονομαστικά τους διεφθαρμένους να καταδικαστούν ή στην Ελλάδα ή στην.....Χάγη.
Το ακούσατε κ.Πρωθυπουργέ; Να δώσεστε αμέσεως στην δημοσιότητα τους διεφθαρμένους, να δικαστούν και να δημευθούν οι περιουσίες τους να απόδοθούν στους συνταξιούχους. Ολοι μιλουνε για διαφθορά αλλά διεφθαρμένοι δεν υπάρχουν. Μόνο οι συκοφάντες τους!
Είμαστε 99.9% μια ευνομούμενη χώρα με αδιάφθαρτους κατοίκους. Είμαστε τίμιος και αξιοπρεπείς λαός, και εξ ημών βγαίνουν αφθαρτες κυβερνήσεις.
ΚΟΣΜΑΣ
27/10/2010 19:15
Φυσικά και πρέπει να διορθωθούμε. Αλλά μη το αναγάγετε σε μέγιστο πρόβλημα!!! Πάντως , χώρες που εξαγοράζουν ολόκληρες κυβερνήσεις δεν τις βλέπω. π.χ Γαλλία-Γερμανία. Οπότε αφήστε τις βλακείες και τα αυτομαστιγώματα.
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
27/10/2010 19:05

Το σωστότερο θα ήταν αν έλεγαν
ότι οι πολιτικοί της Ελλάδος είναι οι πλέον διεφθαρμένοι της Ευρώπης.

Διότι σαν λαοί, δεν νομίζω ότι μπορούμε εμείς να ξεπεράσωμε τους Γερμανούς σε διαφθορά.
αλλά και ωρισμένους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς.
Δημοσθενης Μπογδης
27/10/2010 17:45
john from sydney 27/10/2010 05:59

ΕΥΓΕ ! φιλε μου !
Μας εμπνειεις με τα γραφομενα σου θετικοτατα αλλη μια φορα !
Δ,.Μ. 27/10/10 17:46
Ειρήνη Καλογεράκη
27/10/2010 17:42
Δυστυχώς κάποιος που δεν έχει ζήσει ποτέ για ένα διάστημα σε άλλο κράτος , πολύ λιγότερο διεφθαρμένο, δεν μπορεί καν να φανταστεί , πως λειτουργεί ένα κράτος άξιο του ονόματός του! Δεν μπορεί να ξέρει... τι χάνει!
Πάτροκλος
27/10/2010 16:22
Ο δείκτης μετρά την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αντίληψη της διαφθοράς. Έρευνες αποδεικνύουν, ότι χώρες ενδεχομένως να εμφανίζουν υψηλότερη διαφθορά αλλά οι πολίτες τους για κάποιους λόγους να πιστεύουν ότι δεν εμφανίζεται (σε όποιο μεγάλο βαθμό) στη χώρα τους ή/και ότι η διαφθορά είναι χαρακτηριστικό άλλων χωρών, στην Ευρώπη κυρίως των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Γερμανία (πηγή πληροφοριών, γερμανικό κέντρο πολιτικής παιδείας http://www.bpb.de/publikationen/XHGPRP,0,0,Korruption.html). Spiritus rector των ερευνών που συγκροτούν το δείκτη είναι ο γνωστός Γερμανός Johann Graf Lambsdorff (βουλευτής του γερμανικού κόμματος των Φιλελευθέρων FDP), καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο πανεπιστήμιο του Passau, ο οποίος μέχρι το θάνατο του ενημέρωνε εξ ονόματος της Transparency International το δείκτη. Σε ότι αφορά στη μεθοδολογία: O δείκτης ενημερώνετε από διάφορες <<ανεξάρτητες>> πηγές μεταξύ των οποίων έρευνες κατοίκων και υπαλλήλων επιχειρήσεων του εξωτερικού (για παράδειγμα του World Economic Forum με έδρα το Cologny του Καντονιού της Γενεύης της Ελβετίας, οργάνωση των συναντήσεων του Νταβός) αλλά και συστηματικές έρευνες των γνωστών οίκων αξιολόγησης στηριγμένες σε εθνικές εκθέσεις εγκατεστημένων στη χώρα ανταποκριτών. Όλα αυτά δεν μειώνουν απαραίτητα την αξιοπιστία του, ωστόσο, στην κριτική του ανήκουν τα εξής: 1. Η υποκειμενική αντίληψη της διαφθοράς επηρεάζεται ποικιλοτρόπως, 2. Δεν μπορεί να διατηρηθεί ως μοναδική μέθοδος μέτρησης. Στην τωρινή συγκυρία η αντίληψη της διαφθοράς στη χώρα μας εμφανίζεται αυξημένη για προσβάσιμους στον καθένα λόγους.
ροδανθος
27/10/2010 15:44
Μα καλα γιατι γραφετε τετοια πραγματα στις εφημεριδες. Υποτιθεται οτι τετοια νεα επρεπε να τα κρυβουμε απο ολο τον κοσμο κατα τον Αντωνη Σαμαρα. Μαλιστα οποιος αναφερεται σε τετοια στοιχεια περι διαφθορας ειναι και προδοτης. Αλλωστε γνωριζει ο Αντωνακης οτι οταν καποιος ειναι ετοιμος να δανισει η να επενδυσει στην Ελλαδα δεν διαβαζει ποτε τις λιστες με τις πιο διαφθερμενες χωρες...περιμενει να μαθει την εκταση της διαφθορας απο καποιον φιλο του, απο κανεναν πρωθυπουργο η να το διαβασει στα ΝΕΑ. Τις λιστες αυτες δεν τις διαβαζει κανενας...τι τις βαζετε εδω...για να δυσφημισετε την Ελλαδαρα μας το κανετε...προδοτες....
Μαριος ο εθνικαφρωνας
27/10/2010 15:16
Σερβοι αδελφια μας. Ιδια θρησκεια ιδια νοοτροπια ιδια εθνικιστικη υστερια ιδια βαθμολογια στη διαφθορα. Τυχαιο? δε νομιζω.Το ουνα φατσα ουνα ρατσα στην απολυτη ταυτιση του. Και ας αφησουμε τους Ευρωπαιους Ιταλους μακρυα απο επιπλαστες ομοιοτητες που μας βολευει να κατασκευαζουμε στην προσπαθεια μας να διωξουμε το στιγμα του αιωνιου και αμετακινητου ανατολιτη.
Σιγα τα αυγά!
27/10/2010 14:48
Ενω οι άλλοι είναι καθαροί; Σε άλλα ναί, σε πολλά μας ξεπερνάνε
Aduan
27/10/2010 13:49
@ Δημοσθενης Μπογδης

Εσυ τωρα μας μιλας για την παραταξη που τις δεκαετιες 80 και 90 εδραιωσε τη διαφθορα, και την εκανε επιστημη !! Μιλας για τους Σοσιαληστες της Ελλαδος !!
oyst
27/10/2010 13:03
το σηκωσαμε κ αυτο. παμε για το παγκοσμιο. οεο.
METANASTHS
27/10/2010 13:03
Ζω σε μια διεφθαρμενη χωρα. Βλεπω διεφθαρμενη τηλεωραση. Ενημερωνομαι απο διεφθαρμενα ΜΜΕ. Φορολογουμε απο διεφθαρμενους. Ψηφιζω διεφθαρμενους. Με κυβερνουν διεφθαρμενοι. Με χτυπουν τα Ματ,με πυροβολουν και σκοτωνουν,οπως τα καθοδηγουν οι διεφθαρμενοι. Με περιθαλπει ενα διεφθαρμενο σηστημα ΙΚΑ. Αλλα το οτι μαζι τα φαγαμε δεν το θυμαμαι, γιατι ακομα ΠΕΙΝΑΩ. Κορουπτελλαδααααα.....
Θ Κ
27/10/2010 13:03
Πλήθος οι πρωτιές που απεικονίζουν το πρόβλημα: Οι χειρότεροι οδηγοί και οι πιο αγενείς, τα περισσότερα τροχαία, τα μεγαλύτερα φουγάρα και τα πιο απείθαρχα, οι περισσότερες γυναίκες καπνιστές (να χαρώ χειραφέτηση), η μεγαλύτερη παραοικονομία, οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, οι πιο τεμπέληδες και οι πιο αμόρφωτοι (εξαιρούνται τα πλαστά διπλώματα, οι χειρότεροι κρατικοδίαιτοι μικρομασαίοι επιχειρηματίες (τρομάρα τους), το πανεπιστημιακό άσυλο (παγκόσμια πατέντα), οι περισσότεροι και οι χειρότερης ποιότητας μετανάστες, η ασχημότερη και πιο βρώμικη πρωτεύουσα της Ευρώπης (δεν ξέρω αν μας συναγωνίζεται η Σόφια), οι περισσότεροι νόμοι (που δεν τηρούνται όμως), η μεγαλύτερη αριθμητικά αστυνομία, τα περισσότερα Καγιέν, οι περισσότεροι πεθαμένοι και οι περισσότεροι ανάπηροι συνταξιούχοι, οι περισσότεροι αντιστασιακοί (γενικώς), οι περισσότερες (μακράν) αθλητικές εφημερίδες (πως επιβιώνουν άραγε;), οι περισσότεροι καθηγητές ανά 100 μαθητές (τα κενά όμως κενά), οι περισσότεροι συνταξιούχοι φοιτητές, οι περισσότερες γεννήσεις με καισαρική (τον Αύγουστο που οι γυναικολόγοι θέλουν να πάνε διακοπές, πληθαίνουν περισσότερο), τα περισσότερα ταξί, φαρμακεία, βενζινάδικα, περίπτερα (άλλη παγκόσμια πατέντα), οι περισσότεροι δικηγόροι, οι περισσότεροι πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, οι περισσότεροι τηλεεισαγγελείς - τιμητές που δεν έχουν πάει στρατό (Μάκης, Λάκης και το κακό συναπάντημα, πχ ο λαμπερός Σάκης), το μοναδικό και μεγαλύτερο σε εκλογικά ποσοστά σταλινικό κόμμα του κόσμου και η λίστα πραγματικά δεν έχει τελειωμό.
Todo Palante
27/10/2010 12:53
@Αγύριγο κεφάλι 26/10/2010 22:50 ........................ Αυτα που λες ειναι επιχειρηματα καφενειου....... θα σου πω για τις χωρες που αναφερεις και οπου εχω ζησει. Στη Μεγ.Βρεταννία η διφθορα ειναι παντου. Γινεται ομως με το γαντι και σε κλειστους old boy κυκλους. Κυβερνησεις, ξεπουλημενες που λενε ψεματα και εμπλεκουν τη χωρα σε πολεμους χωρις καμια αιτια. Θατσερ και Μπλαιρ μεγαλοι ψευτες και απολυτα διεφθαρμενοι. Σε επιπεδα αυτοδιοιηκησης τα νταραβερια δινουν και παιρνουν. Βεβαια οι εγγλεζοι εχουν την ιδιομορφια να ειναι θρησκευτικα προσκολλημενοι στη κοινωνικη ταξη οπου γεννηθηκαν και εμπιστευονται (ακομα) το συστημα τους και την αρχουσα ταξη. Γι αυτο η αντιληψη τους ειναι ακομα θετικη για το συστημα τους. Ολα αυτα επιδεχονται μακροσκελεις αναλυσεις που δεν ειναι του παροντος. ............ Οσο για την Αντορρα δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα Duty free shop στα βουνα. Ski and shop. Αυτο δεν ειναι κρατος. Ειναι υπο την προστασια του δεσποτη της Seu d'' Urgell (εδω γελαμε). .................... Στην Ελλαδα η διαφθορα εχει ιστορικες ριζες, γεωπολιτικες αιτιες και ειναι εισαγομενη. Αν ειμαστε γεωγραφικα τοποθετημενοι οπου και η Φιλανδια θα ειμαστε και μεις αξιοπρεπεις ( θα μου πεις οτι ...αν η γιαγια σου ειχε καρουλια..:)) ). ............... Μονο η προσωπικη αναβαθμιση της Παιδειας του καθε πολιτη μπορει να φερει καποια αλλαγη. Αν λοιπον εσυ καταπινεις αμασητα οτι σου πασαρουν εισαι καταδικασμενος να ζεις στο βουρκο και να αναμασας κατινιες. Πριν γραψεις κατι σκεψου το πρωτα. Εκτος κι αν εχεις το βιτσιο να αυτογελοιοποιησαι δημοσια.
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
27/10/2010 11:37
Κι άλλη ευρωπα''ι''κή πρωτιά μετά το EYRO 2004 και την Παπαρίζου ! Μήπως να βγούμε με σημαίες στην Ομόνοια να πανηγυρίσουμε;
cs
27/10/2010 10:22
Οι πολιτικοι λαδωνονται...........Οι δημοσιοι υπαλληλοι λαδωνονται......οι φοροφυγαδες λαδωνουν τους εφοριακους και φοροδιαφευγουν...... Στον ιδιωτικο τομεα,επισης,για να παρει καποιος προμηθευτης δουλεια θα πρεπει να λαδωσει........ Αξιοκρατια δεν υπαρχει πουθενα στην Ελλαδα,ουτε στο δημοσιο ουτε στον ιδιωτικο τομεα..... Η χωρα ειναι πληρως διεφθαρμενη.......!
Δημοσθενης Μπογδης
27/10/2010 10:02
Για την καταπολεμηση της διαφθορας χρειαζεται πρωτα απολα ο συμβολισμος ανωθεν .
Εδω και τωρα το τηρει το Νεο ΠΑΣΟΚ με την σταση του Πρωθυπουργου μας και των συνεργατων του.
Και οι αλλοι τι κανουν ; ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ


Στα τυχερά παιχνίδια της τράπουλας χρειάζεται εκτός της τύχης και η ικανότητα , το ύφος και η αποφασιστικότητα του παίχτη. Η μπλόφα είναι μέρος του παιχνιδιού άλλα γίνεται από τους καλούς παίχτες στην κατάλληλη στιγμή και με τις κατάλληλες συνθήκες έτσι για να αποδεδειχθεί χρήσιμη ,να περάσει και να γίνει κερδοφόρος .
Το θέμα του Μνημονίου που έχει υπογράψει η Χώρα μας με την Τρόικα προκειμένου να παίρνει τα αναγκαία δάνεια ύψους 110 δυς Ευρώ με χαμηλό επιτόκιο έτσι ώστε η Χώρα μας να μην κάνει στάση πληρωμών και δήλωση πτώχευσης, μέχρι να σταθεί στα πόδια της και να αντιμετωπίσει τους διεθνείς μεσίτες χρηματοδότησης ,δεν ενδείκνυται ούτε προσφέρεται για χαρτοπαικτικούς τρόπους αντιμετώπισης ούτε και πρέπει να παρουσιάζεται με τέτοιους Όρους .
Ο κ. Σαμαράς όμως με τα ρετάλια της ακροδεξιάς που έχουν απομείνει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συν αυτά που περιμένουν να την κατασπαράξουν διαλύοντας την εις << τα εξ ων συνετέθη >> δηλαδή τους αρχάγγελους της ρουσφετολογίας , της ρεμούλας , των μιζών , των υπεράκτιων φοροδιαφηγαδων και των υπερασπιστών τους , παραδικαστικών κυκλωμάτων με Σανιδάδες για σανίδα σωτηρίας τους , που τους κάλυψαν για 5,5 ολόκληρα χρονιά , μαζί και ο εξόριστος της Ραφήνας που μας έβαλαν στον κλοιό και τα αυστηρά μέτρα του ΔΝΤ , αρέσκονται στις πολίτικες Μπλόφες .
Έτσι κατά την συζήτηση και την ψηφοφορία στην Βουλή του Νόμου για το Μνημόνιο Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς , μπλοφάρισαν και το καταψήφισαν . Η μπλόφα τους εκείνη πέρασε γιατί το ΠΑΣΟΚ επ’ ουδενι δεν θα χαντάκωναν την Πατρίδα μας σε πτώχευση μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ο Σαμαράς . Όλοι Ξέραμε ,το είπε ξεκάθαρα και ο επί των οικονομικών σύμβουλος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι << αν χρειαζόντουσαν 180 ψήφοι στην Βουλή για να περάσει το μετρό και η Νέα Δημοκρατία θα το ψήφιζε >> !
Σαν τζάμπα μάγκες που είναι διαχρονικά οι Νεοδημοκράτες και το καταψήφισαν και πέρασε σαν το μοναδικό και το απόλυτα σωστό μετρό για την Ελλάδα μας έτσι όπως αυτοί την κατάντησαν ! Κράτησαν την πίτα τους και τον σκύλο τους χορτάτο . Μια του ψεύτη , δυο του κλέφτη όμως και η δεύτερη όμως μπλόφα του κ. Σαμαρά όταν προετάθη εισέπραξε τα << Ρέστα της Κυβερνητικής παράταξης >> . Θέλετε σκληρό Ροκ ; πάρτε το !
Μας έλεγαν για μήνες τώρα ότι οι Αυτοδιοικητικες Εκλογές για τους περιφερειάρχες και τους Δημάρχους της Χώρας δεν είναι ουσιώδεις για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που είναι το σωστό και καίριο , άλλα είναι Δημοψήφισμα εναντία στην πολιτική της Κυβέρνησης και , πιο χαρακτηριστικά είναι ένα Δημοψήφισμα εναντία στο Μνημόνιο .
Μπλόφαρε ο Σαμαράς ότι είχε τάχα φουλ του άσσου, και ο Παπανδρέου όρυξε τα ρέστα του εκεί γιατί ο ίδιος έχει στρειτ φλας στον άσσο σπαθί !
Αν μετά το << Δημοψήφισμα >> σας κύριοι της αντιπολίτευσης δημιουργηθούν θέματα που αποσταθεροποιούν την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας και των εγχωρίων εταίρων της εργασίας της οικονομίας και της προσδοκώμενης ανάπτυξης η οποία θα επουλώσει τις πληγές που μας άφησαν αυτοί που κρύβονται στην Ραφήνα και αυτοί που έχουν να δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη για το Σκάνδαλο του Βατοπεδίου , τότε τον λόγο θα τον έχουν οι Βουλευτικές κάλπες . Όταν δεν θέλετε να βοηθήσετε στην σωτηρία της Πατρίδας μας κύριοι της αντιπολίτευσης μην τουλάχιστον προσθέτετε προβλήματα ! Έλεος , πια ! Αντιμετωπίσετε την οργή του Λαού όπως σας πρέπει , δεξιοί , Ελληναραδες και εξαπτέρυγα της 5,5ετιας και της συμφοράς !
Εμείς τώρα που διορθώσαμε ότι κακό είχε γίνει στο κόμμα μας κατά το παρελθόν , κοιτάμε με αισιοδοξία και με πανάξιο Αρχηγό το μέλλον για την σωτηρία από την πτώχευση και το κάλο της πατρίδας και των απόγονων μας ! Σας περιμένουμε όπου , όπως και όταν διαλέξετε .
Δ.Μ. 27/10/10 10:02

Γ. Καρέλης
27/10/2010 09:15
Aπο διαφθορα μάλλον ειμαστε στα ιδια με την Ανατοληκη ευρωπη και ειμαστε λιγοτερο διεφθαρμένοι απο τους Ιταλους(ισχυρη κατα τα άλλα οικονομια και προτυπο για πολλους Ελληνες, και φυσικα ο αρθρογράφος το κρυβει). Και φυσικα ειμαστε πιο διευθαρμένοι απο τους Σλαβομακεδονες! Εχουμε γινει και πρωτοσελιδα στην Ευρώπη! Οχι τιποτα άλλο αμα αρχισουμε πάλι ιστοριες για το ονομα ολοι θα νομίζουν οτι κάνουμε καποια κομπινα -οποτε αυτοματως χανουμε ολα μας τα δικαια, αφου πρωτα τα έχουμε χάσει λογο υστεριας!
Πάντος πάλι καλα που δεν θεωρουμε υπευθηνους για την διαφθωρα τους μετανάστες -για τον ραγια που νομιζει οτι ειναι κοτζαμπάσης (κοινος νεοελληνα) δεν ειναι παραλογη σκεψη!

Παντος καποιος ειπε -εμμέσος- οτι μεγαλοποιουμε την διαφθορα μας. Σωστος! Ειναι και αυτος ενας τροπος ηθηκης αποκτοινωσης ("αφου το κάνουν ολοι το κάνω και εγω") ή κομπλεξ ανοτερωτητας ("ολοι ειναι διεφθαρμένοι έγω όχι, δοξάστε με")!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
27/10/2010 08:58
Η Κυβέρνηση έχει αναλωθεί σε λόγια, πολλά και παχυά λόγια καταπέλτες κατά της διαφθοράς, στήν πράξη όμως παίρνει ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό! Ποιός διεφθαρμένος πλήρωσε μέχρι σήμερα;
Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι, κέντρα διαφθοράς είναι η τοπική αυτοδιοίκηση! Είδατε κανένα από τους τόσους δημοτικούς άρχοντες ν''απέχει και να μή ζητά την ψήφο μας και πάλι; Σκοτίστηκαν οι μάγκες!
Εδώ, ακούμε λόγια και λόγια για την εξάλειψη της σπατάλης καί στο τσάφ η Διαμαντοπούλου με την ιδιαιτέρα τους, ξοδεύουν τα μαλλιά της κεφαλής μας για να διαμείνουν σε βασιλικές σουϊτες κατά την επίσκεψή τους στην Αμερική! Στ''αποτέτοια τους έγραψαν τις εξαγγελίες για περιορισμό της σπατάλης!
Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να συνέλθει, να σταματήσει την εκλογολογία και τα εκβιαστικά διλήμματα και να στρωθεί σε πράξεις κατά της σπατάλης και της διαφθοράς! Αλλοιώς μας βλέπω πιό κάτω και από την Σομαλία!
Τάσος Κορίνθιος
27/10/2010 08:20
Χειρότερη βαθμολογία το 2010 από το 2009?
Η Ελλάδα του Γιώργου χειρότερη από την Ελλάδα του Κώστα?
Δηλαδή θα πιστέψουμε τις βλακείες που λέει ο Ελληνικός λαός "κάθε πέρσι και καλύτερα"?
Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Ο Γιώργος το είπε καθαρά οτι πολεμά την διαφθορά. Τώρα αν έκανε μερικά λαθάκια, όπως η περαίωση και η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, δεν έγινε και τίποτα. Δεν βλέπετε οτι έχει τιμωρήσει όσους καταλήστεψαν τα προηγούμενα χρόνια τον Ελληνικό λαό?
john from sydney
27/10/2010 05:59
Τα εθνικά χρώματα της δεύτερης πατρίδας μου είναι χρυσό(κίτρινο) και πράσινο. Γι αυτό είμαι ευγνώμων στους ακροδεξιούς του καιρού μου. Μη έχοντας κάποιο μέλλον στην πατρίδα μου, άφησα τους αγέρες της περίστασης να με σηκώσουν και να με μεταφέρουν σε τούτη την ευλογημένη χώρα που αγαπώ σαν την δικιά μου πατρίδα.
Αλλά όπως λέμα εδώ: μπορεί οι αγέρες να πήραν το παιδί από την πατρίδα, αλλά κανείς κερατάς δεν μπορεί να πάρει την πατρίδα από το παιδί. Γι αυτό παλεύω με κάτι μισοξεχασμένα ελληνικά να πω δυό καλέ ς κουβέντες για την Ελλάδα και ποιός ξέρει.... μπορεί να ακουστώ από κάποιον παλαιομοδίτη σαν και εμένα.
Bάγγος
27/10/2010 03:43
Διαφθορά στην Ελλάδα. Σιγά τα μάραθα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
27/10/2010 01:16
Δέν νομίζω ,οι κρατικοί λειτουργοί ,οι πολιτικοι κλπ ηγέτες μας να είναι τόσο φτωχοί και πεινασμένοι κα Βογιατζη ? Δόξα τον θεό απο περιουσιακά στοιχεία όλοι τους ,μια χαρά τα πάνε , οπότε κατι άλλο πρέπει να φταίει ???
Φώτης
27/10/2010 00:10
Ρε παιδιά, στο χάρτη η Ιταλία είναι με κόκκινο χρώμα και η Ελλάδα με πορτοκαλί όπως και η Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιταλία είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμάς;

Επίσης, ο τίτλος λέει (στην πιο διεφθαρμένη Ευρώπη) και το άρθρο λέει (στην Ε.Ε.). Υπάρχει μια διαφορά 20 & κάτι χωρών. Πιο είναι το ορθό και γιατί το λάθος;

Προσπαθείτε με αυτούς τους φτηνούς τρόπους (ακραίους τίτλους) να εντυπωσιάσετε τον αναγνώστη ή να πουλήσετε το άρθρο μιας και η μόδα των Ελληνικών ΜΜΕ απαιτεί την Ελλάδα τελευταία παντού;

Αν θέλετε να διαφημίζετε ότι ο έντυπος τύπος είναι καλύτερος από την τηλεόραση, να το αποδείξετε και με πράξεις, όχι μόνο στα λόγια!

Γράφετε ότι τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς.

Ποια είναι αυτή η οργάνωση. Σε ποια χώρα εδρεύει. Ποιοι και από πού είναι οι ερευνητές και βάση ποιών κριτηρίων βαθμολογούν την κάθε χώρα; Ποιος την χρηματοδοτεί. Μήπως πρόκειται για έναν από αυτούς τους αφιλοκερδείς οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος και είναι όλοι τους συνδεδεμένοι με κάποιο μπλεγμένο τρόπο με Αμερικανικά συμφέροντα;

Μήπως από την άλλη τέτοια αποτελέσματα επηρεάζουν διεθνή χρηματιστήρια, μονάδες δανεισμού, επιτόκια κ.λπ.;

Απλά επειδή δεν πιστεύω ότι αυτές οι έρευνες βγαίνουν από κει ψηλά, πάνω απ’ τα συννεφάκια, από κάποιο καλό παππούλη με άσπρα γένια.

Εδώ τους Ολυμπιακούς ή ένα mundial πάνε να αναθέσουνε και πέφτει του κόσμου λάδωμα. Δώσανε Νόμπελ στον Ομπάμα ένα μήνα μετά που είχε εκλεγεί. Αρνηθήκανε το Νόμπελ στον Καζαντζάκη γιατί δεν ήθελε ή Ελληνική εκκλησία και ευτυχώς που ο Καμί στον οποίο δόθηκε το Νόμπελ, στην απονομή, δήλωσε δημοσίως ότι το Νόμπελ ανήκε στον Καζαντζάκη.
Αγύριγο κεφάλι
26/10/2010 22:50
Ναι γιατί όμως αυτοί "οι διαφθορείς της παγκοσμιοποίησης." που υποτίθεται ότι κρύβονται πίσω από αυτές τις έρευνες, δεν λέν και γιά π.χ την Φινλανδία τίποτα, ότι δηλ. είναι διεφθαρμένη χώρα, ή γιά την Δανία ή την Μεγ.Βρεταννία. Εδώ είναι το θέμα .Δηλαδή άλλη όρεξη δεν είχανε και βάλθηκαν να ασχοληθούν με την Ελλαδίτσα. Εμείς ασχολούμεθα π.χ με την Μάλτα, ή την Ανδόρα ή το Σαν Μαρίνο; Γιατί λοιπόν;
Ekso Apo Ta Dontia
26/10/2010 22:47
Οχι... Ποτέ... οι στατιστικές πρέπει να κάνουν λάθος.....
τασος κυρινης
26/10/2010 22:22
Ιδου το αισχος της ατιμωρησιας!!!!!!
Πανος
26/10/2010 22:15
Γεννήθηκα Έλληνας, μεγάλωσα Έλληνας και κατάντησα Έλληνας.
κατι σφαλιαρες που θελετε....
26/10/2010 20:03
Μας βρηκανε μικρους και μας βαρανε...
Todo Palante
26/10/2010 19:59
Ρε παιδια μην σας παιρνει απο κατω με τις βλακιες που αραδιαζουν οι φυλλαδες και τα παραγαλακια τους. Εχετε προσβαση σε υπολογιστη γιατι δεν ψαχνετε λιγο? Η Κολομβια ειναι σε πολυ χειροτερη κατασταση απο την Ελλαδα κι ομως στο ''δεικτη αντιληψης διαφθορας" ειναι στην ιδια θεση με την Ελλαδα. Η " Διεθνης Διαφανεια" δεν τιποτα αλλο απο ενα προπετασμα καπνου που ιδρυθηκε απο πρωην μελη της Παγκοσμιας Τραπεζας αδερφου ιδρυματος του ΔΝΤ.. Φτανει να δειτε ποιοι ειναι οι χρηματοδοτες της. Μερικοι απο αυτους ειναι οι μεγαλυτεροι διαφθορεις της "παγκοσμιοποιησης". Δηλαδη αυτοι που λαδωνουν τους πειναλεους πολιτικους για να παιρνουν δουλειες και να δηλητηριαζουν το περιβαλλον. Deustche Bank, Hochtief, Rio Tinto, Pfizer ειναι μερικοι απ αυτους. Αυτοι που δημιουργουν πανικους και οικονομικα σεναρια για να σας εκβιαζουν. Ο δε " δεικτης" διαφθορας τους στατιστικα ειναι τοσο ανυποστατατος που κανεις σοβαρος ερευνητης δεν μπορει να τον παρει στα σοβαρα. Ειναι απλα ενα ακομα διακοσμητικο στοιχειο στο σκηνικο που στηνουν διαφοροι για να γινεται το Παιχνιδι στην καμπουρα σας. ................ Ποτε θα μαθετε να φιλτραρετε τα δεδομενα που μπαινουν στα πανω στα πανω ντουλαπια?
Todo Palante
26/10/2010 19:44
Αυτα τα "στοιχεια" προοριζονται για ηλιθιους. Ποιος απο σας τα μασαει αυτα? Ψαξτε και βρητε ποιοι ιδρυσαν την Διεθνη Διαφανεια, ποιοι την χρηματοδοτουν και ποιες απ αυτες τις εταιριες ειναι γνωστες για δωροδοκιες. .............. Βαλανε τους λυκους να βελαζουν μπας και τσιμπησει κανα χαζοπροβατο και απ οτι βλεπω τσιμπατε κατα χιλιαδες. ................. Καλα το λενε " A sucker is born every minute"
Eye opener
26/10/2010 19:22
Ο χάρτης αυτός είναι σοκαριστικός. Τι αποδεικνύει? Οτι όπου υπάρχει " καπιταλιστικό κεφάλαιο" ΔΕΝ υπάρχει διαφθορά. Ακριβώς το αντίθετο από την λαική αντίληψη.
Μιλτιάδης ο Νεώτερος
26/10/2010 18:55
Γη ο μόνος πλανήτης στους Γνωστούς γαλαξίες που υποχρεώνει τους κατοίκους του να πληρώνουν για να ζουν στον πλανήτη τους...
Αγύριγο κεφάλι
26/10/2010 17:53
Αυτά να τα βλέπουν οι κύριοι πολιτικοί οι οποίοι δεν εφαρμόζουν τον κοινό ποινικό νόμο (και όχι τις σαχλαμάρες τύπου :νόμος περί ευθύνης υπουργών) πρώτα στον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.Διότι πάντοτε το ψάρι από το κεφάλι αρχίζει να βρωμάει...
αναγνώστης
26/10/2010 17:34
να αναρτηθούν αμέσως τα ονόματα των διεφθαρμένων στο διαδίκτυο
ΑΒΓ
26/10/2010 17:32
η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνειιιι, δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιααααά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταιιιιιίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά ξανά στη δο και ξανά προς τη δόξα τραβαααααά...
ανώνυμος
26/10/2010 17:19
δεν είναι δυνατόννννννννν!!!!
ο Χάρος
26/10/2010 17:09
{Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στη διαφθορά} Ψηφίστε αντι Μνημόνιο Ελληνάρες. Οχι στην ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ναι στην Διαφθορά. Λες και όλοι σας γλύφατε από το μελι όλα αυτα τα χρόνια. Ζηστε στην εικονκή σας πραγματικότητα και την μιζερια που σας υποσχονται σε σας και τα παιδιά σας οι εραστες του αντι Μνημονίου. Χαχαχαχααααααααααχαχααχααααααα!!!!
Κατινα απο ΡΟΔΟ
26/10/2010 16:28
....Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ , γίναμε ρεζίλι στην γειτονιά.
Φόν Φούφουτος.
26/10/2010 16:28
Αποκλείεται !!!!
Στέλλα Πετρίδου
26/10/2010 15:44
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στη διαφθορά

Σέ μία στάνη πού ψοφάνε πρόβατα, τό τελευταίο πού έμεινε καί ζεί ΒΑΣΛΙΑΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ είναι ο ΛΥΚΟΣ.....................
mpouxesas sardanapalos
26/10/2010 15:42
Δεν μας λενε και τιποτα νεο....ειμαστε διαφθερμανοι...τωρα και επισημως και με ευσημα...
Στέλλα Πετρίδου
26/10/2010 15:31
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στη διαφθορά
Ουδέν σχόλιο απαντά η Ρηγίλλης στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε

ΈΧΕΤΕ ΔΕΙ ΔΗΜΙΟ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΟΣ...............
Βογιατζή Ευτυχία
26/10/2010 15:31
Όταν υπάρχει φτώχεια και πείνα, η διαφθορά είναι το ΄"μέσον"
Δημήτρης
26/10/2010 15:28
Για νεο μας το λετε;

Απο τον πρωθυπουργο μεχρι τον πιο απλο πολιτη, ειμαστε ακρως διεφθαρμενοι και θα καταπατησουμε οποιον νομο βρεθει εμποδιο στα προσωπικα σχεδια μας, ειδικα με την σκεψη οτι επικρατει ατιμωρησια.

Υπαρχει λογος που υπαρχουν νομοι. Οταν δεν υπαρχουν -δεν τηρουνται - γινεται αυτο το χαος που ονομαζεται Ελλαδα.