Καµπάνα 1,3 δισ. για µαύρες επιδοτήσεις

Πρόστιµα-µαµούθ από την Ευρωπαϊκή Ενωση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2010 07:00 |
 Καµπάνα 1,3 δισ. για  µαύρες επιδοτήσεις
Εγγραφο της αρµόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την αντιπροσωπεία της Κοµισιόν στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2008, µε το οποίο η υπηρεσία αποφεύγει να διαβιβάσει τα στοιχεία για τις ενισχύσεις που δόθηκαν το 2007 σε πυροπαθείς αγρότες

Νέα βαριά καµπάνα εις βάρος της Ελλάδας ύψους 343,7 εκατοµµυρίων ευρώ επιβάλλει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για παράνοµες αγροτικές ενισχύσεις που έδωσε για προεκλογικούς και άλλους λόγους η κυβέρνηση της Νέας Δηµοκρατίας την περίοδο 2004-2007.

Οι παράνοµες αυτές ενισχύσεις ανεβάζουν το ύψος των πιθανών προστίµων που θα επιβληθούν στη χώρα τους επόµενους µήνες στο 1,3 δισ. ευρώ, χρήµατα που θα επιβαρύνουν ακόµη περισσότερο το έλλειµµα. Πρόκειται για τις αλόγιστες παροχές στις οποίες είχε επιδοθεί η κυβέρνηση Καραµανλή προκειµένου να ικανοποιήσει αιτήµατα τα οποία υπέβαλλαν αθρόα «γαλάζιοι» συνεταιριστές στη λογική τού «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά». Σύµφωνα µε έκθεση που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» και αφορά την εκκαθάριση λογαριασµών των γεωργικών ταµείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα θα κληθεί να επιστρέψει στην Ε.Ε.:

n Το Πακέτο Χατζηγάκη ύψους 500 εκατοµµυρίων ευρώ που δόθηκε παράνοµα, χωρίς καµία έγκριση της Κοµισιόν, και εξ αυτού του λόγου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί την άµεση επιστροφή τους από την Ελλάδα n Μεγάλο µέρος των αποζηµιώσεων που έδινε χωρίς έγκριση ο ΕΛΓΑ για καταστροφές παραγωγής οι οποίες κατά σύστηµα διογκώνονταν, µε αποτέλεσµα το χρέος του οργανισµού να φθάσει τα 4 δισ. ευρώ – έναντι 700 εκατ. ευρώ που ήταν το 2003. Το χρέος αυτό, το οποίο προχθές µε τροπολογία στη Βουλή ανέλαβε το Ελληνικό Δηµόσιο, επιβαρύνει το έλλειµµα της χώρας κατά 1,6%!

n Ενα πλήθος εκπρόθεσµων πληρωµών, πολλές από τις οποίες υπερέβαιναν το όριο πληρωµών των κοινοτικών επιδοτήσεων, στη λογική ότι ας δοθούν τώρα οι ενισχύσεις, κι όταν έρθει ο έλεγχος από τις Βρυξέλλες βλέπουµε τι θα κάνουµε!

Σε ό,τι αφορά την αυριανή «καµπάνα» των 343,7 εκατ. ευρώ, από την ίδια έκθεση συµπεραίνεται ότι οφείλεται σε κακή εφαρµογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την έλλειψη ελεγκτικών µηχανισµών οι οποίοι θα µπορούσαν να πιστοποιήσουν το ύψος των ενισχύσεων που δόθηκαν στους αγρότες µε βάση το µέγεθος της παραγωγής τους. Αφορούν δε στρεµµατικές ενισχύσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τις επιδοτήσεις καπνού, σταφίδας, και των αιγοπροβάτων, αλλά και προγράµµατα αγροτικής ανάπτυξης στα µικρά νησιά του Αιγαίου – προγράµµατα που αφορούν την περίοδο Σηµίτη ύψους περίπου 3,9 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σηµειωθεί ότι το πρόστιµο που θα ανακοινωθεί αύριο δεν επιδέχεται έφεση και θα πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου. Επ’ αυτού, είναι απαραίτητο να συµπληρωθεί ότι αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες εκκαθάρισης λογαριασµών για την περίοδο 2007-2009, που θεωρείται η πιο «αµαρτωλή» της Ν.Δ. στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διαδικασίες που αναµένεται να καταλήξουν σε πρόστιµα περίπου 620 εκατοµµυρίων ευρώ. Επίσης υπάρχουν σε εξέλιξη έλεγχοι που βρίσκονται σε πολύ πρώιµο στάδιο και οι οποίοι κανείς δεν µπορεί να ξέρει πού µπορεί να καταλήξουν. Υπάρχει επίσης αριθµός ελέγχων οι οποίοι έχουν καταλήξει σε ευρήµατα και αυτή την περίοδο ζητούνται από τις ελληνικές αρχές στοιχεία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τις τελευταίες ηµέρες η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων έπεσε από τα σύννεφα, όταν ανακαλύφθηκε ότι, από παράλειψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου το 2007, η χώρα θα κληθεί να επιστρέψει στην Κοµισιόν ένα πόσο ύψους 270 εκατ. ευρώ. Οπως αποκαλύφθηκε, η κυβέρνηση Καραµανλή υπό την προεκλογική πίεση των αγροτών, της Πελοποννήσου κυρίως, αλλά και της Εύβοιας των οποίων οι σοδειές είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές του 2007, προχώρησε στην καταβολή ενισχύσεων ύψους 270 εκατοµµυρίων – επιπλέον εκείνων που είχε εγκρίνει η Κοµισιόν. Εν γνώσει της προφανώς ότι ήταν εντελώς παράνοµο να δοθούν αυτά τα ποσά και δίνονταν για προεκλογικούς λόγους, η κυβέρνηση απέφυγε να ενηµερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μάλιστα η αρµόδια διευθύντρια σε έγγραφο που κοινοποιεί στα εδώ γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 9 µήνες µετά τις εκλογές, αναφέρει ότι «η κοινοποίηση (της απόφασης για τις ενισχύσεις) δεν θα πραγµατοποιηθεί άµεσα αλλά εν ευθέτω χρόνω»!

ΧΡΕΗ 1,6% ΤΟΥ ΑΕΠ
Στα 4 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη του ΕΛΓΑ που έχει αναλάβει το Δηµόσιο

Εκρυβαν στοιχεία από την Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ τις ενισχύσεις 270 εκατ. ευρώ στους πυροπαθείς αγρότες το 2007, η κυβέρνηση Καραµανλή πάντα για προεκλογικούς λόγους προέβη αυθαίρετα και σε µία ακόµη ενέργεια για την οποία η Ελλάδα καλείται να δώσει εξηγήσεις: ενώ το όριο των ζηµιών που ορίζει η Κοµισιόν είναι 30%, η κυβέρνηση το µείωσε στο 15% χωρίς – για ευνόητους λόγους – να ενηµερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χωρίς να λάβει στοιχειωδώς µέριµνα για τη δικαιολόγηση µε στοιχεία των πληρωµών.

Κατά την έκθεση που διαθέτουν «ΤΑ ΝΕΑ», η περίοδος 2007-2009 ήταν η πιο φαύλη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς, πλην των παράνοµων ενισχύσεων που δίνονταν αφειδώς, υπήρχε πλήθος περιπτώσεων κατά τις οποίες απέκρυπταν στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αδιαφάνεια σε πληρωµές επιδοτήσεων, διοικητικές αµέλειες που επισύρουν κοινοτικά πρόστιµα, αµέλειες στην εφαρµογή της κοινοτικής νοµοθεσίας που επίσης επισύρουν πρόστιµα κ.λπ.

Ο Κ. Σκανδαλίδης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Κώστας Σκανδαλίδης υπόψη του οποίου τέθηκαν τα στοιχεία αυτά δήλωσε στα «ΝΕΑ»: «Η κυβέρνηση κάνει µια γιγαντιαία προσπάθεια να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου. Είναι προφανές ότι µπροστά σ’ αυτά που ανακαλύπτουµε, υπάρχουν συγκεκριµένες ευθύνες που δεν είναι µόνο πολιτικές. Σε ό,τι µας αφορά, είµαστε αποφασισµένοι να δώσουµε τέλος στην περίοδο των ψεύτικων υποσχέσεων στους αγρότες και των ενισχύσεων κάτω από το τραπέζι προκειµένου να τους κλείσουµε το στόµα. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα δεν επιτρέπει τη συνέχιση καταδικασµένων πολιτικά συµπεριφορών. Στοχεύουµε σε µια νέα σχέση µε τους αγρότες και θα δουλέψουµε εντατικά για να την πετύχουµε».

65
Κατίνα
22/10/2010 08:12
Αλεκος Παναγουλης 21/10/2010 10:13 Τίναι καλέ ο αστικός τύπος; Ο τύπος που διαβάζουν στις μεγάλες πόλεις; Μα στην Αθήνα χωριάτες είναι οι περισσότεροι. Και αυτοί είναι που έχουν και τα λεφτά. Η μπας και αστικός τύπος είναι ο τύπος για αστους σα να λέμε 1789 ή σα να λέμε 1909; Μα οι αστοί αυτοί χρυσέ μου τείνουν προς εξαφάνιση. Τους τσάκισε ο εμφύλιος, μετά τους καταπάτησε το συνοθύλευμα των βλαχαδερών που κουβάλησε μαζί του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι εναπομείναντες ισοπεδώθηκαν από τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Για ποιούς αστούς μιλάς; Δεν σε καταλαβαίνω παιδί μου, δεν καταλαβαίνω την ορολογία σας κάθε φορά που σας διαβάζω.
Lone Greek
22/10/2010 06:58
@Αλεκος Παναγουλης 21/10/2010 10:13 Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς τους κομμουνιστές της Ελλάδας να τροποποιούν τις κομμουνιστικές τακτικές ανάλογα με τις περιστάσεις. Έτσι, ενώ δολοφόνησαν 8.000.000 κουλακους, δηλαδή μικροϊδιοκτήτες γης στη Ρωσία, τώρα τους θέτουν υπό την προστασία τους.
ΚΟΣΜΑΣ
21/10/2010 16:58
Δημεύστε τη περιουσία του Καραμανλή και Παπανδρέου. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι. Ο Καραμανλής ενέδωσε στις πιέσεις του Παπανδρέου. Πιστεύω πως τα ακίνητα στη Ραφήνα και Καστρί φτάνουν για τα πρόστιμα
ολα τα κιλα - ολα τα λεφτα..
21/10/2010 16:50
343,7 εκ ευρώ δεν είναι πολλά...να τα πληρώσει η ΝΔ.ΔΑΠ, ΔΑΚΕ

ναι-ναι, , κουπονια, , λαχειοφορο αγορα, να πουλησουν και τις ελληνικες σημαιες που ανεμιζαν στις ομιλιες του μπουλη..

Α, και κατι αλλο , στο πρωτο μνημονιο , στο παλιο αν το γνωριζετε , ποιος κυβερνουσε τοτε , το πασοκ;, η αριστερα;
Παρατηρητής
21/10/2010 14:34
Ελεος...Οχι άλλη παραπληροφόρηση Το πρόστιμο αφορά κακή εφαρμογή της ΚΑΠ και έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών πιστοποίησης των ενισχύσεων, για την περίοδο 1999-2007 Οχι το πακέτο των 500 εκ. .. Ελεος σε αυτη την χώρα
Γ.Σ....
21/10/2010 14:32
Εγώ τα διαβάζω και μου είναι αδύνατον να το πιστέψω. Είναι αυτός ο αγρότης που μου είχε κλείσει τον δρόμο και δεν με άφηνε να περάσω και κλαιγόταν ότι το κράτος του χρωστάει λεφτά που του ανήκουν και τον λυπόμουν που καθόταν στο κρύο με μια ψησταριά γεμάτη μπριζόλες και εγώ για να πάω 100 χιλ έκανα μια μέρα και χάλασα το αυτοκίνητο μου και για να επιστρέψω πλήρωσα 2 ήμερες ξενοδοχείο, η ο άλλος που έτρεχαν τα κώματα της τότες αντιπολίτευσης και τους έλεγαν κλείστε και άλλους δρόμους έχετε δίκιο. Και κατά πρώτον πως είναι δυνατόν να πάρεις κάποια επιδότηση που δεν σου ανήκει ποιος την ενέκρινε ο αρμόδιος του συνεταιρισμού δεν ήξερε ότι δεν έχεις λάδι να φας πως σου ενέκρινε να πάρεις επιδότηση για το λάδι η κάτι άλω που δεν έχεις η αποζημίωση, πως είναι δυνατόν να παίρνεις για πράσινα άλογα και για χωράφια στον φεγγάρι επιδότησης, ποιος τα ενέκρινε δεν υπάρχει κανένα σύστημα ελέγχου, πως είναι δυνατόν να το ξέρουν οι κουτόφραγκοι της ΕΕ και εμείς όχι. Και τώρα τι κάνομε εάν πράγματι είναι έτσι θα επιστρέψουν τα λεφτά πίσω οι πρόεδροι των συνεταιρισμών θα τιμωρηθούν οι αγρότες θα τιμωρηθούν η θα τους δώσουμε συχωροχάρτι όπως κάναμε με την περαίωση στους φοροφυγάδες. Αν πράγματι οι κινητοποίησης ήταν εκβιασμός ποιος θα μου πληρώσει έμενα την ζημιά του αυτοκινήτου μου που αναγκάστηκα και πέρασα από έναν αγροτικό δρόμο και το ξενοδοχείο, εγώ τιμωρήθηκα διότι οι κοινοποίησης μου στοίχισαν περίπου 1000 € ποιος θα με αποζημιώσει έμενα είναι κανένας υπεύθυνος γιαυτό ποιον να καταγγείλω να μου πλήρωσή την ζημιά μου πίσω
KOSTAS GIAVASOGLOU
21/10/2010 10:23
Επιτέλους τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, εν προκειμένω ίσως να θεμελιώνεται το αδίκημα της απιστίας κατά υπουργών. Θα πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή της βουλής ώστε ου τυχόν υπεύθυνοι να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο.
Αλεκος Παναγουλης
21/10/2010 10:13
Αστραψε και βρόντηξε χτες μερίδα του αστικού Τύπου γιατί η ΕΕ απειλεί με πρόστιμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Και δώσ'' του αναλύσεις για τους αγρότες που τα έφαγαν και δώσ'' του κλάμα για τον υπόλοιπο πληθυσμό που κάνει θυσίες για να πληρώσει τα πρόστιμα. Να ''λεγε τέτοια πράγματα κάποιος που δεν ξέρει, θα ''λεγες άστο να περάσει. Ομως, τα γράφουν αυτοί ακριβώς που χρόνια και χρόνια έδειχναν την ΕΕ σαν τη χρυσή αγελάδα την οποία οι αγρότες δεν είχαν να κάνουν άλλο παρά να την αρμέξουν. Είναι αυτοί που γνωρίζουν πως οι επιδοτήσεις της ΕΕ χρησιμοποιήθηκαν σαν το τυρί στη φάκα για να φθαρούν συνειδήσεις, αλλά και για να προχωρήσει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και, ταυτόχρονα, να βγουν από τη μέση αγροτικά προϊόντα που παρήγε η χώρα μας και είχε συγκριτικό πλεονέκτημα. Ετσι, η Ελλάδα, από πλεονασματική στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο με την ΕΕ, έγινε ελλειμματική, με αθρόες εισαγωγές σε βασικά αγροτικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, κρέας, αλλά και μαλακό σιτάρι, καπνός, τεύτλα, ζάχαρη κ.ά. Γι'' αυτή την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με τη συμβολή και του αστικού Τύπου, αλλά και από τους γαλαζοπράσινους νομάρχες και δημάρχους, που προπαγάνδιζαν τα περί πακτωλού χρημάτων από την ΕΕ, δεν υπάρχει λέξη στα κατά τ'' άλλα δακρύβρεχτα χτεσινά ρεπορτάζ. Κι όμως, είναι μια πραγματικότητα για την οποία έχουν μιλήσει ξανά και ξανά οι δυνάμεις που συγκροτούν τη Λαϊκή Συσπείρωση, πριν απ'' όλους το ΚΚΕ. Χτες ξανά ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Θεσσαλία θύμισε ένα προς ένα αυτά τα στοιχεία. Αλλά λέξη δεν περνά γι'' αυτά στον αστικό Τύπο. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν παίρνουν παρά ψίχουλα επιδοτήσεων και άλλων ενισχύσεων, το συντριπτικό ποσοστό των οποίων καταλήγει στις φαρδιές τσέπες λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων. Αρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες δε χρωστάνε τίποτα, ούτε στην ΕΕ, ούτε στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που χρωστάνε και πρέπει να πληρώσουν είναι οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, οι εμποροβιομήχανοι που θησαυρίζουν κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Σ'' όλους αυτούς πρέπει να δώσει απάντηση ο αγροτικός πληθυσμός και με την ψήφο του στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
21/10/2010 09:42
Το πρόστιμο να επιμεριστεί στούς αγρότες, και μάλιστα σ''αυτούς που εισέπρατταν παράνομες επιδοτήσεις! Δεν θα την πληρώσουν πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή ο Αραμπατζής ήθελε χρήματα στο βιβλιάριό του για να φύγει από τον Προμαχώνα!
Να θεσπιστεί λοιπόν νόμος! Τα πρόστιμα να βαρύνουν τήν τάξη που έκανε τις λαμογιές και φάγαμε το πρόστιμο! Δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε εμείς και να κονομάνε παρανόμως άλλοι!
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ.
21/10/2010 05:46
Καθώς περνά ο καιρός βρίσκονται και νέες μαύρες τρύπες. Το ΠΑΣΟΚ κληρονομώντας μια χαώδη κατάσταση είπε βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση και πρέπει να κάνω στάση πληρωμών αν δεν βρω χρήματα.Να χρεοκοπήσει η χώρα ; Η Ε.Ε είπε θα σε δανείσω και επειδή δεν έχω τεχνογνωσία να σε δανείσει και να επιβλέπει και το Δ.Ν.Τ που είσαι μέλος.Θα σε δανείσουν όλα τα κράτη μέλη αλλά με ένα μνημόνιο για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους.Το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε.Εφερε στη Βουλή το μνημόνιο .Περίμενε προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κάποιους αποδεκτούς όρους από τους δανειστές αλλά τίποτε παρά αφορισμούς. Υπάρχει άλλη πηγή δανειοδότησης για να μην χρεοκοπήσει η χώρα;Να τα πάρεις απ την πλουτοκρατία ,τους Βιομηχάνους απάντησαν οι γνωστοί ,άγνωστοι ή νεόκοποι προστάτες των εργατικών συμφερόντων και της φτωχολογιάς και το ΠΑΣΟΚ λέει εγώ τους φορολογώ με 45% ,στη γείτονα Βουλγαρία ή την Κύπρο 20% και όλοι μου λένε θα κλείσουμε,θα πάμε στη Βουλγαρία ,κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει με τέτοια και έκτακτη φορολογία ,θα υπάρξει ύφεση. Που διαφωνούσαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής,εισφοροδιαφυγής και στην ανάπτυξη;Όχι .Διαφωνούσαν στις περικοπές .Μα αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή και δεν υπάρξει ανάπτυξη πως θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;Πρακτικά κανείς δεν διαφώνησε .Απλά δεν το ψήφισαν για να έχουν άλλοθι.Τώρα καλούν το λαό να καταδικάσει το μνημόνιο χωρίς να έχουν δώσει καμιά πειστική απάντηση ότι την άλλη μέρα θα φύγει το μνημόνιο, θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις,θα μειώσουμε φόρους,ΦΠΑ ,θα μονιμοποιήσουμε όλους,δεν πρόκειται να πειράξουμε τις ΔΕΚΟ κ.α. παρόμοια .Το ΠΑΣΟΚ έλεγε με το μνημόνιο δρομολόγησα τον τρόπο να μην χρεοκοπήσει η χώρα και παρ ότι το συζητήσαμε με όλους κανείς δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό.Η καταδίκη του μνημονίου θα είναι η αποδοχή να χρεοκοπήσει η χώρα.Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσει η χώρα.Έχουν φτιάξει περιουσίες που και αύριο με το επίπεδο που θα ζει ο Ελληνικός λαός αυτοί θα ζουν καλύτερα.Αλλωστε το ευρώ που πολλοί το έχουν θα μας αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές.Ή μήπως δεν μεθοδεύεται ένα νέο 89 για συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Όταν βλέπεις πολιτικά κόμματα να μέμφονται τον Παπανδρέου ότι είπε λεφτά υπάρχουν και ότι με αυτό εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό και πήρε την ψήφο του και δεν ντρέπονται να πουν γιατί δεν υπάρχουν και ποιοι ευθύνονται γιαυτό και ότι το μνημόνιο υπάρχει γιατί δεν υπήρχαν τι να περιμένεις;Τουλάχιστον ο Ελληνικός λαός θα περισώσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία ή θα αποθρασύνει τους ευτελιστές της; Τι να περιμένεις όταν ξευτελίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που δεν στοιχίζει ούτε 50 λεπτά στα 4.500.000 Έλληνες φορολογούμενους το μήνα όταν χαρίζουν το ΦΠΑ σε φοροκλέπτες που δεν δίνουν αποδείξεις που συνολικά είναι πολλά ευρώ την ημέρα .Γιατί αυτές οι κραυγές είναι γιαυτούς και όχι για τον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο.
Γιάννης Ν.
21/10/2010 01:04
Πέντε σελίδες διαμαρτυρίας (μέχρι στιγμής) και αγανάκτησης επειδή φάγαμε πρόστιμο 343,7 εκ ευρώ, διότι επιδοτήθηκαν οι αγρότες παρά τις οδηγίες της ΕΕ. Μάλιστα. Μόνο που να, παρ'' όλες τις φιλότιμες προσπάθειές μου, κάποιος διάολος όπως φαίνεται δε μ'' αφήνει ν'' αγανακτήσω κι εγώ μαζί σας. Γιατί βλέπω πως μου ζητούν ν'' αγανακτήσω επειδή το σημερινό χρέος μας αυξάνεται κατά 0,085 τα εκατό από το πρόστιμο αυτό. Που, αν λογαριάσουμε και τους τόκους του ήδη υπάρχοντος χρέους μας, τότε το ποσοστό της χειροτέρευσής του από το πρόστιμο, πρέπει σίγουρα να είναι πάρα πολύ λιγότερο. Με άλλα λόγια, μου φαίνεται μέσα στην ανεμοζάλη που δέρνει το φτωχό μου το μυαλό τώρα στα γεράματα, ότι μερικοί προσπαθούν να με κάμουν να ξεχάσω ποιοι φταίνε και γιατί για το 99,92 τα εκατό του προβλήματος που μας πνίγει και ν'' αρχίσω να κυνηγώ εκείνους φταίνε για το 0,085 ?? Ετσι είναι αν κατάλαβα καλά ? Δεν ξέρω αν υπάρχει κανείς που να συμμερίζεται τη γνώμη μου, αν και αμφιβάλλω. Γιατί, αν θέλουμε να παραφράσουμε λιγάκι και το γνωστό τραγούδι, μου φαίνεται πως ο Ελληνας, έχει καταντήσει όχι καν ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ, αλλά να ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΞΥΠΝΗΤΟΣ. Αν πάτε να ψηφίσετα αύριο με τέτοια μυαλά, καλά ξεμπερδέματα ...
Ο θειος απ το Σικαγο
21/10/2010 00:33
Για σταθειτε ρε παιδια, πριν μερικους μηνες δεν ηταν η περηφανη κι αδικημενη αγροτια που εκλεινε τους δρομους με τα τρακτερ και τις ελληνικες σημαιες και τις παρατες, και βοηθειστε γιατι χανομαστε? 1,3δις σε επιδοτησεις-απατη!!! Και η χωρα εισαγει απο σταρι μεχρι σαρδελα! Εμ, βεβαια, ποιος να ασχολειται τωρα με τα χωραφια και τις ελιες, εδω το φαι λεγεται επιδοτηση και τρακτερ στα διοδια!!!
''Ακος Μπαραμπάς Ελβετια
20/10/2010 22:23
..κάποιος antreas η ανδρέας το έγραψε νομίζω και έχει δίκιο, οι Ουκρανές με τις υπόλοιπες σλαβικές Ράτσες τα φάγανε τα λεφτά η Λιεφτα κατα το υπαρχουν η που ειναι τα Λεφτα ? τον αγροτών και τις επιδοτήσεις από την ONE χάχα να φάνε και αυτοί οι καυμένοι οι Πρώην κομμουνισταί λίγο "παντεσπάνι" βρε κυρια μου ,μια ζωή μπομπότα και κριθαρίσιο ψωμί και νεοτερων ουδέν χαχαχα ,ετσι λαδώσανε λιγάκι το στομάχι τους. Οι Υπερήφανοι Έλληνες αγρόται "επιτελεσασι" ένα τεραστιων Φιλανθρωπικών έργον και δεν λυγίσανε εις τας προκλήσεις του καπιταλισμού ""ανορθώσανε"" το ελληνικό κύρος εις τας Πτωχάς αυτάς νεαράς και με συναίσθημα ευθύνης δώσανε τα φώτα του πολιτισμού της HELLAS της "αυταπαρνησις",της ανιδιοτελούς προσφοράς του ανθρωπισμού κοκ κοκ .., αυτός ο Χατζηγάκης όμως τι ρολο έπαιζε φανάρι κρατούσε ? κρίμα ρε φίλε και σε εκτιμούσα.
Αλεξανδρος Αθ.
20/10/2010 21:55
Δεν χρειαζεται να σχολιασω και εγω, ολοι οι προηγουμενοι με καλυψαν. Αλλα επειδη ειμαι σιγουρος πως ολο και καποιος εντεταλμενος της ΝΔ θα φροντισει να μας θυμισει πως "και το Πασοκ τα ιδια εκανε, χασαμε 500 εκ. Ευρω το 2005 που τα ζητησε η ΕΕ πισω", θα προλαβω να σας θυμισω εγω το τι εγινε με την υποθεση εκεινη, την μοναδικη που επιστραφηκαν χρηματα.
Ως αντιπολιτευση, ο υποδικος πλεον για το Βατοπεδι Δουκας ειχε καταγγειλει στην ΕΕ την Ελλαδα πως εκανε παρανομες πληρωμες εργων. Στις αρχες του 2005, σε μια συζητηση για την πρωτη προταση μομφης εναντιον της ΝΔ για την οικονομια, για να κερδισει τις εντυπωσεις αποφασισε να μην υποστηριξει τα δικαια της Ελλαδας στην αρμοδια επιτροπη της ΕΕ, βγαζοντας ψευτη τον εαυτο του και την καταγγελια του, αλλα να μην προσκομισει τα στοιχεια που εδειχναν πως οι πληρωμες ηταν συμφωνες με την νομοθεσια της ΕΕ. Ετσι η Ελλαδα καταδικαστηκε, και αναγκαστηκε να επιστρεψει 500 εκατομμυρια, επιτρεποντας στον Δουκα να κραυγαζει στην βουλη "οριστε τι μας κανατε, χασαμε 500 εκατομμυρια".
Βεβαια, ενω το Πασοκ αντετεινε πως τα χασαμε εξαιτιας του Δουκα που απεκρυψε τα πραγματικα στοιχεια, και πως ακομα και ετσι δεν χαθηκαν οριστικα, γιατι θα τα παιρναμε παλι για αλλα εργα που ειχαν γινει με κρατικα κονδυλια, η εντυπωση εμεινε...
Τα χρηματα αυτα, που επιστραφηκαν το 2006, επετρεψαν στην ΝΔ να βγει απο την επιτηρηση μειωνοντας πλασματικα το ελλειμμα.
pme
20/10/2010 20:14
Δεν βλέπω αυτούς που φωνάζουν "να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν" να μιλάνε. Δεν είναι καλή ιδέα (πάντα κατά την λογική κάποιων) να επιστρέψουν τα χρήματα αυτοί που τα πήραν μιας και τουλάχιστον για αυτά έχουμε ποσά και ονοματεπώνυμα;
jiannis
20/10/2010 20:08
πως ειπατε προστιμο 345 εκαττομυριων ευρω για παρανομε χρηματοδοτοιησεις αχ δεν το πιστευω ειναι ραδιοργειες του πασοκ να κοψει το μεγαλο μαγο λαικιστη σαμαρα απο την αντιμνημονιακη προπανγδα τωρα τη θα μας πει για αυτο παλι οτι το ηξερε το πασοκ και παπανδρεου και το εκρυβαν .την καραμελα να πεταμε την ευθυνη στους αλλους που αγωνιζονται να βγαλουν την ελλαδα απο τον βουρκο που αφησε η τελευταια καταστροφη απο τον καταληλοτερο και τον σαμαρα και τα αλλα παιδια του βατοπεδιου των ομολογων του αναψυκτηριου .για αυτο κοσμο συνεχιζουμε τον αγωνα ολοι μαζι με το πασοκ και το γεωργο παπανδρεου να αλλαξουμε την χωρα .τα κροκοδειλιασια δακρυα των αντιμνημονιακων κορων ειναι μια περιπετεια για την χωρα .τιμωρηστε λοιπον αυτους που προσπαθουν με τις δυσκολιες μας να παιξουν με τον πονο μας και την τσεπη μας .
tasos k.
20/10/2010 18:13
Αυτή την πατάτα δεν πρέπει επιτέλους κάποιος να την πληρώσει????Να δημευθούν οι περιουσίες όλων αυτών που με τον ένα η άλλο τρόπο υποθήκευσαν το μέλλον του τόπου μας!!!
Αδιακρητος
20/10/2010 17:40
Υπαρχει πραγματηκη δικαιοσυνη η ειναι τυπου Σανηδα ? δεν υπαρχει ουτε ενας εισαγελεας με συνηδηση και Ελληνηκο φιλοτημο ? οι εξεταστηκες που γινοντε στη βουλη δεν θα φερουν κανενα αποτελεσμα θα βγουν ολοι λαδι μονο ο εισαγελεας αν κινηθη αυτεπαγελτος για οτι κατηγοριες ερχωντε στο φως και συλαμβανη και ανακρηνη τους υποπτους μπορει να δωση σωστη διαφανεια !!! αν περημενουμε απο τους βολεμενους σωθηκαμε
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ
20/10/2010 17:20
Καραμανλής και Παπανδρέου ευθύνονται. ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
για δεσιμο
20/10/2010 17:14
Ρε παιδια τοσα δις ξοδευουμε για δεκο,μαιμου περιθαλψη,μαιμου εκπαιδευση, πολιτικοκομματικο συστημα γιαλατζι,χαριστηκα δις με χιλιους τροπους σε μμε,κολητους,αργοσχολους,επιτροπες και τελειωμο δεν εχουν,μας πειραξαν μερικα εκατομ. που ταφαγαν οι αγροτες μας στα καζινο και τα μπ...λοξενοδοχεια της Σοφιας? Εμενα αυτο που με πειραζει ειναι οτι τα τρωνε παντα οι ιδιοι,οι τσιφλικαδες βαμαβκοπαραγωγοι,ελαιοπαραγωγοι και οι πρωην καπναδες που τα κονομησαν χοντρα τα τελευταια χρονια παιζοντας το πουλακι τους στα ξενυχταδικα,ενω υπαρχουν σκληρα εργαζομενοι αγροτες που ειναι εγκατελειμενοι στη τυχη τους.Αυτους ρε κωφοι των υπουργειων βοηθηστε κι ας φαμε προστιμο,θα μου πειτε ομως οι οργανωμενοι προκαλουν εντυπωσεις υπερ του ενος η του αλλου,πανω απ ολα το κομμα και η οικονομια στο διαβολο.
Νίκος_Φ
20/10/2010 17:08
Όχι κύριοι, να πληρώσετε εσείς που τους ψηφίζατε και τους ανεχόσαστε. Δεν έδιναν λεφτά στα κρυφά, το ξέραμε όλοι. Ποιός βγήκε να διαμαρτυρηθεί που δίναν στους αγρότες. Δόστε κιαλλα λέγανε οι πολλοί, λες και δίναν από τη τσέπη τους. Τώρα φωνάζετε που ήρθε ο λογ/σμός. Αργά. Ή μήπως δε διαμαρτυρήθηκαν όλοι οι προοδευτικοί που ξεφούσκωσε ο Σημίτης τα λάστιχα των τρακτέρ, όταν οι αγωνιστές ξεκουράζονταν σε κοντινό σκυλάδικο. Άξιοι της μοίρας μας, συλλογικά κρίμα σε όσους από εμάς πληρώνουν τις αμαρτίες της πλειοψηφίας.
Αγύριγο κεφάλι
20/10/2010 17:08
Μην ζορίζεστε. Ηρεμήστε. Δεν πρόκειται κανείς από τους πολιτικούς να πάει φυλακή. Δεν πρόκειται κανείς από τους πολιτικούς να πληρώσει ούτε μισό ευρώ από την τσέπη του γιά αμελή (είναι και αυτή παράνομη κατά το αστικό δίκαιο όπως και η δολία) διαχείριση που έγινε επί των ημερών που διοικούσε χαρτοφυλάκιο του κράτους. Ξέρουν αυτοί . Άμα κατασιγάσει λίγο και η τωρινή μπόρα θα βγουν πάλι με χαρμόσυνο ύφος και ως "νικητές" και πάλι θα ορίζουν και θα διορίζουν. Ξέρουν αυτοί .Αυτούς θα ξαναψηφίσουμε πάλι .Δεν έχουμε άλλους .Γιά αυτό μη χαλάτε φαιά ουσία .Η τύχη της χώρας αυτής είναι προδιαγεγραμμένη ΑΠΟ ΜΕΣΑ. ''Οχι απ΄ έξω. Δυστυχώς...
Κ.Δ.Β. / 20/10/2010
20/10/2010 17:06
Δεν εκρήγνυται τόσο πολύ ο κόσμος ,για τον άθλιο, αυθαίρετο, ασυνείδητο κι ανεύθυνο τρόπο που λειτουργούν κάποιοι υπουργοί μας, όσο για εκείνους που ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ της επιλογής τους. Αυτοί κρύβονται ανίκανοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να κάνουν δημόσια το πολιτικό τους "χαρακίρι". Εξέλειπε, άραγε, η ντροπή και το φιλότιμο της παραδοσιακής αστικής και πολιτικής ελληνικής οικογένειας; Διερωτάται κανείς πώς μπορεί να κυκλοφορεί μεταξύ μας με το βλέμμα της αθωότητας στα μάτια του και με το κούτελο καθαρό στο πρόσωπο, αλλά, και να κοιμάται χωρίς εφιάλτες, ο επαγγελματίας ψεύτης πολιτικός που μας κατάντησε να διεκδικούμε την πρωτιά και το νόμπελ του διεθνούς εξευτελισμού της χώρας, ρίχνοντας τις ευθύνες σε πεντέξι "τσαμπατζήδες" του Μπαϊρακτάρη και παραδειγματίζοντας ο ίδιος το δύστυχο ψηφοφόρο του στο δρόμο της οκνηρίας και της ανευθυνότητας, του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας. Στην αρχαία Ελλάδα τους πολιτικούς αυτούς τους ξοστράκιζαν δια βίου, τους εξευτέλιζαν με δήμευση μέρους ή του συνόλου της περιουσίας τους και με στέρησή των πολιτικών τους δικαιωμάτων, στην έσχατη δε περίπτωση του "δις εξαμαρτείν" τους πότιζαν με το κόνιο. Ολαός ανυπομονεί να δει!!!
Kωστής Σαρακοστής
20/10/2010 15:59
Οι κύριοι αυτοί που έκαναν αυτές τις παρανομίες πρέπει να παραπέμπονται απευθείας στη δικαιοσύνη! Όχι άλλες εξεταστικές με ξεχωριστά πορίσματα και εκατέρωθεν καταγγελίες πάνω στις καταγγελίες! Δεν μασάμε κουτόχορτο! Η σιωπή του Καραμανλή είναι κι αυτή αδίκημα! Πού είναι όλα αυτά τα πρωτοκλασάτα στελέχη του για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους; Μόνο η κ. Μπακογιάννη απέμεινε ενεργή λόγω της εξοβελισμού της από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά το εγχείρημά της για δημιουργία καινούριου κόμματος γίνεται σε στιγμή που δεν έχει καμία ανάγκη ο τόπος από καινούριους σωτήρες!
ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ
20/10/2010 15:46
Αυτά τα παλιόσκυλα Καραμάν -Αλή ο τρακτερόβιος Χατζηγάκης και οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστάρες να πληρώσουν, αυτοί τα έφαγαν αυτοί να τα δώσουν. Καλά ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει να τους κάτσει στο σκαμνί; Αυτός ο μπουγάτσας-σουβλάκιας- κ.λ.π δεν θα πληρώσει; Να του δεσμεύσουν τη περιουσία του. Αυτός έδινε τις εντολές τι στο διάολο εμείς θα τα πληρώσουμε πάλι;;;
Ο ανορθογραφος
20/10/2010 15:22
Έλα κ. Καραμανλή που κρύβεσε από τον ελληνικό λαό. Επίσης και συ κ. υπουργέ
γεωργίας της Νέα δημοκρατίας που κρύβεσε. Βγείτε στο φως να δουν τα χάλια
σας οι απανταχού έλληνες. Κ. Σαμαρά για ποιο αντιμνημονιο εξακολουθεί να
μιλάς, αυτή είναι η κατάντια σας. Α.. Ξέχασα συ δεν ήσουν στην κυβέρνηση
Καραμανλή, ήσουν σε κάποιο νησάκι του ειρηνικού, δεν ήξερες ούτε για το
έλλειμμα 4%- 16% ούτε για τα σκάνταλα, ούτε που οι ομοϊδεάτες σου φαλίρισαν
την Ελλάδα και τώρα γυρίζεις από και από κει και πετάς ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ, αντί να
βάλεις την ουρά στα σκέλια και να βοηθήσεις μήπως βγούμε από το τούνελ
που μας βάλατε. Δεν συμπαθώ τον κ. Μητσοτάκη αλλά δεν είχε άδικο που
σε αποκάλεσε ΛΑΙΚΙΣΤΗ.
obama bin laden
20/10/2010 14:59
Αυτη η Νδ διάλυσε την χώρα εντελώς. (Οχι δεν ειμαι Πασοκ για να σας προλάβω)
Βογιατζή Ευτυχία
20/10/2010 14:58
Παρακολούθησε κανείς την εκπομπή του κ. Μπαξεβάνη στην ΝΕΤ, επί του θέματος??????? Όλα τα τιμολόγια κλπ πλαστά, παίρνανε τις επιδοτήσεις και καθόντουσαν στα καφενεία!!!!!
Απορώ τόοοοσα χρόνια κανείς δεν ήξερε?????? ΘΕΑΤΡΟ
Τιμωρος
20/10/2010 14:09
Αυτοι που τα δωσανε να τα πληρωσουν !!!
Δηλαδη κανανε μνημοσυνα με ξενα κολυβα ??
Κι αν δεν εχουν να τα πληρωσουν , να κατασχεθουν οι περιουσιες που κανανε κλεβοντας !!!
Και να πανε φυλακη για κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος !!!
ΦΥΛΑΚΗ - ΦΥΛΑΚΗ - ΦΥΛΑΚΗ !!!!!
Δεν παει αλλο , παρτε μετρα εδω και τωρα .
Η οργη μας εχει ξεχειλισει !!!!!
GOLDEN BOY
20/10/2010 14:03
Μερικοί ξεχνάτε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Γιωργάκη να δώσει στους αγρότες 1 δις από τα 28 που είχαν δοθεί ως εγγύηση στις τράπεζες!
Γρηγορις
20/10/2010 13:31
Α ρε Χαζε λαε !!..΄τι νομιζουμε οτι εμεις ειμαστε οι εξυπνοι? κε οι Ευρωπαιοι οι κουτοι?...βλακες ..
TT
20/10/2010 13:24
Η αγρότες χωρίς να πληρώσουν μια πήραν σύνταξη επίσης μετάξι τους ο ένας κλέβει τον άλλον η λέξι φορολογία είναι άγνωστη γι αυτούς επίσης εάν η αγρότες δούλευαν συστηματικά και με μέθοδο θα είχαν διαφορετικά αποτελέσματα και θα ήταν για την κοινωνία και το κράτος οπός πολύ παλιά παραγωγική και όχι ζημιογόνα για τους αγρότες και το ότι είναι τεμπέληδες για άλλα είναι υπεύθυνο το κράτος και όχι αυτί με τι ακαταστασία και την τεμπελιά τους και μερική π.χ τριανταφιλοπουλος τους έχουν αγίους να πάει ο κύριος αυτός να δη στα χωριά τι άμετρα τι τουρκοκρατία επικρατή και μετά να μιλήσει για το αγγελικό πονεμένο προφίλ το αγροτών η αγρότες του λόγου μι παραγωγική έχουν ένα τεράστιο μερίδιο στην δικονομική καταστροφή τα λεφτά τον επιδοτήσεων σι η φόροι που δεν καταβάλουν έχουν συμβάλει στην καταστροφή αυτή είναι η αλήθεια Κ. Τριανταφιλοπουλε για τους αγγέλους (αντί να κοπρίσουν την γι ρίχνουν λιπάσματα η εύκολη λύση και φυσικά τα προϊόντα γίνονται άνοστα από το χημικό υλικό η αυλές τους γεμάτο μπάσα και βρομιές τους έχουν χορό για να γεμίζουν τα μηχανήματα ραντισμού και αυτί προτιμούν ακόμα και σήμερα να παίρνουν νερό από τα κανάλια δηλητηρίασαν την ύπαιθρο ούτε τα πεδία τους δεν συλλογίζονται ) αυτή είναι συνονθύλευμα τεμπέληδων και αγρικων
Andreas
20/10/2010 13:19
Να τα ζητήσουν ονομαστικά από αυτούς που τα πήραν όχι από όλο τον ελληνικό λαό. Από τον Μπούτα και το συνάφι της Θεσσαλίας.
Μην ξεχάσουμε και τις Ουκρανές αυτές εξάλλου καρπώθηκαν το ρευστό των επιδοτήσεων...
Αθάνατη πατρίδα να ζήσουν τα κλεφτόπουλα (κατά κυριολεξία)...
jr
20/10/2010 13:02
Ωραία, να τα πληρώσουμε και αυτά οι ίδιοι γνωστοί νομοταγείς ηλίθιοι, το θέμα είναι ότι αύριο θα ξεκινήσουν πάλι τα ίδια. Επίσης είναι προφανές ότι δε μπορείς να βάζεις στην ίδια μοίρα τους μικροκαλλιεργητές που προσπαθούν να επιβιώσουν και τους λαμογιομεγαλοϊδιοκτήτες που είχανε τα κονέ με τον ΕΛΓΑ. Και βέβαια η ασυδοσία βολεύει αυτούς που βγάζουν εκατομμύρια χρησιμοποιώντας τη. Τα πράγματα είναι απλά: πόθεν έσχες στους μεγαλοαγρότες, επανέλεγχος των στρεμμάτων τους και σύγκριση με τις αποζημιώσεις που έχουν βγει από τους ελεγκτές, ενώ επιτέλους πρέπει να προχωρήσει και το περίφημο κτηματολόγιο. Αυτά, αν και δυστυχώς η μόνη λύση φαίνεται να είναι η μετανάστευση, όσο τα λαμόγια βασιλεύουν σε κάθε επίπεδο και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινωνίας. Α! και για τους ανιστόρητους Ελληναράδες που ονειρεύονται Νύχτες των Κρυστάλλων ίσως πρέπει να μας αναφέρουν και εναντίων ποιών εθνικών ομάδων θα γίνει το Πογκρόμ καθώς για τη κατάντια μας φταίμε αποκλειστικά και μόνο εμείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
ΚΟΣΜΑΣ
20/10/2010 13:01
Από το 1995 άρχισε η μεγάλη προδοσία κατά της Ελλάδας. ΒΑΣΩ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ-ΠΑΓΚΑΛΟΣ και με το ΟΚ του ΓΙΩΡΓΟΥ, ανέτρεψαν τον ΑΝΤΡΕΑ και την υπερήφανη ελληνική πολιτική του , και ξεκίνησαν μια νέα- θατσερική και υποταγμένη στα συμφέροντα και τη Γερμανία πολιτική. Πρώτη κίνηση, το θάψιμο της απαίτησής μας του κατοχικού δανείου από τους γερμανούς. Τα 9 αυτά χρόνια όλοι του συστήματος , τα άρπαζαν άγρια. Χαλκιδική, Βατοπέδι, Χρηματιστήριο,ζημενς, Ολυμπ.αγώνες. Το μεγάλο φαγοπότι. Δις ευρώ στις τσέπες τους. Και ευνόητο είναι πως έπρεπε και το έτερον ήμισυ να φάει. Η Ν.Δ..... Και ήρθαν κι αυτοί κοροιδυοντας το λαό , με τάχα επανιδρύσεις του κρατους και λοιπές σαχλαμάρες.... και έφαγαν....έφαγαν....έφαγαν. Βλέποντας ο Γιωργος το φαγοπότι της ΝΔ ζήλεψε αφάνταστα και άρχισε να κάνει δολιοφθορές. Πήγαινε και ξεσήκωνε συνδικάτα ξεπουλημένα και αγρότες και απαιτούσε, με σηκωμένες γροθιές να φάνε ΟΛΟΙ. Επειδή ο ΑΤΙΛΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ , ενοχλείτο τα μάλλα από τις φωνές , τους έδινε και σαυτούς. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ .ομως δεν ησύχαζε. Ήθελε εξουσία και ας μην αξίζει. Ξέροντας το κόλπο, μας ξανακορόιδεψε , πήρε την εξουσία και για να γαντζωθεί καλά, άρχισε να φωνάζει για κλέφτες-αλήτες και διεφθαρμένους έλληνες. ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΤΡΟΙΚΑ και μας πηδάνε. Και ζούνε αυτοί καλά κι εμείς ΑΣΕ ΝΑ ΠΑΝΕ
sotos
20/10/2010 12:51
Στο τέλος αυτοί που θα βγουν στους δρόμους θα είναι άλλοι από αυτούς που υπολογίζει το ΚΚΕ. Και αυτοί οι άλλοι θα πάρουν με τις πέτρες τους αγρότες, τους ΔΥ, τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και όλους τους αλήτες που εξακολουθούν να φοροκλέβπτουν. Το νου σας.
ΓΤ
20/10/2010 12:38
οι ανθρωποι αυτοι που φεσωνανε με τετοια ανεση το κρατος τοσα δις ευρω, πως στο διαολο μπορουν και κυκλοφορουν ακομη αναμεσα μας; οχι δεν το λεω μονο απο θεμα δικαιοσυνης (ποιος την εχασε να τη βρουμε εμεις εδω...) το λεω απο θεμα συνειδησης... το λιγοτερο που θα περιμενα ειναι να πηδηξουν απο καμια γεφυρα... προδοτες, σκουλικια, ξεφτυλισμενοι. Ξυπνα δλδ ο Χατζηγακης καθε μερα και νιωθει οτι ολα ειναι καλα; οτι δεν τρεχει και τπτ με αυτα που εκανε; αν ψαχνουν οι διαφοροι ψευτοεπαναστατες για στοχους, ας αφησουν τους δημοσιογραφους και τους αστυνομικους ησυχους, ας πανε κατευθειαν στη ριζα του κακου. Αυτους ΚΑΝΕΙΣ δε θα τους κλαψει.
ΓΤ
20/10/2010 12:32
οι ανθρωποι αυτοι που φεσωνανε με τετοια ανεση το κρατος τοσα δις ευρω, πως στο διαολο μπορουν και κυκλοφορουν ακομη αναμεσα μας; οχι δεν το λεω μονο απο θεμα δικαιοσυνης (ποιος την εχασε να τη βρουμε εμεις εδω...) το λεω απο θεμα συνειδησης... το λιγοτερο που θα περιμενα ειναι να πηδηξουν απο καμια γεφυρα... προδοτες, σκουλικια, ξεφτυλισμενοι. Ξυπνα δλδ ο Χατζηγακης καθε μερα και νιωθει οτι ολα ειναι καλα; οτι δεν τρεχει και τπτ με αυτα που εκανε; αν ψαχνουν οι διαφοροι ψευτοεπαναστατες για στοχους, ας αφησουν τους δημοσιογραφους και τους αστυνομικους ησυχους, ας πανε κατευθειαν στη ριζα του κακου. Αυτους ΚΑΝΕΙΣ δε θα τους κλαψει.
Κώστας Διδ.
20/10/2010 12:14
Ο Χατζηγάκης ήξερε ότι ήταν παράνομη η χορήγηση των 500 εκατομ, ΕΥΡΏ στους βαμβακοπαραγωγούς.
Τώρα πρέπει όλοι οι έλληνες να πληρώσουμε το ποσό αυτό στην Ε.Ε. Κι αυτό δεν αλλάζει.
Τουλάχιστον , αν ο κ. Ζατζηγάκης έμπαινε φυλακή για τα επόμενα χρόνια της ζωής του ,θα ήταν μια σωστή ενέργεια της Πολιτείας για σωφρονισμό όλων των υπουργών.
αμαν πια
20/10/2010 11:36
να πληρώσει ο κος Χατζηγάκης και ο κος Καραμανλής και ο κος Παπαθανασίου και οι αγροτοσυνδικαλιστες που επειδή έχουν τρακτέρ που μπορούν να κλείνουν δρόμους νομίζουν ότι πρέπει να τους γίνονται όλα τα χατήρια. Εγώ που είμαι ιδιωτική υπάλληλος και δεν προστατεύομαι από κανέναν, γιατί θα πρεπει να πληρώσω τα σπασμένα του κάθε κερατά? Υπάρχει κάποιος νομικός να με πληρωφορήσει αν μπορώ να κινηθώ νομικά εναντίον όλων αυτών που τα πήραν και τώρα θέλουν να τα πληρώσω εγώ και όλοι οι άλλοι που δεν τα φάγαμε μαζί τους? Σοβαρολογώ
ΧΜΜΚ
20/10/2010 11:30
343,7 εκ ευρώ δεν είναι πολλά...να τα πληρώσει η ΝΔ.
Τάσος Κορίνθιος
20/10/2010 11:14
1,3 δις ευρώ πρόστιμο!!!
Βλέπω από τώρα την τιτάνια μάχη της κυβέρνησης, αν τα χρήματα θα είναι από αύξηση ΦΠΑ ή από μείωση μισθών ή από κάτι άλλο σχετικό. Και αφού παλέψουν σκληρά για να αποφασίσουν, θα πληρώσουμε και αυτό το λογαριασμό.
Αλήθεια, δεν παίζει να μας πουν ποιοί υπουργοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες ευθύνονται για το πρόστιμο, να ξέρουμε έστω για ποιούς πληρώνουμε?
Marku Efi
20/10/2010 10:55
Η διαφάνεια αφορά όλους τους Έλληνες και τέτοιες ερωτήσεις γκάλοπ διατυπώνονται για να γίνεται απλά λόγος... Δεν αμφισβητούνται ποτέ τα δεδομένα.Τελεία και παύλα!
Πανος Κετικιδης
20/10/2010 10:54
Ζηταμε δικαιοσυνη. Επιτελους καποιος εισαγγελεας να φερει τον Κ. Καραμανλη στο δικαστιηριο.
Θοδωρος
20/10/2010 10:42
Καλλα η διαφθορα στην Ελλαδα εχει φτασει σε σημεια πραγματικα γελοια, εχει δικιο ο Παγκαλος ολλοι οι Ελληνες φαγανε τις σαρκες της Ελλαδος. Ακομα και στους ανθρωπους του ΔΝΤ πηγανε να κανουν τις ατιμιες τους. Για να αλλαξουμε πρεπει πρωτα να τιμωρηθουν οι δημοσιοι υπευθυνοι και οι πολιτικοι που για τον αλφα η βητα λογο δεν σταματησαν την κατασταση. Και μετα εχουμε και το τελευταιο των 500 εκατομυριων που δοθηκαν χωρις εγγριση της Ευρωπης. Η Νεα Δημοκρατια ολλοι μα ολλοι δεν ειναι δυνατον να βρισκωνται μεσα στο κοινοβουλιο ειναι ο ιδιος ο ελληνικος λαος που πρεπει να τους βγαλει εξω και ειναι κουτο να βαλουμε ολλα τα χορτα στο ιδιο καζανι να βραζουν. Οτι και να εκανε το ΠΑΣΟΚ ποτε δεν εφτασε την υποκρησια των Νεοδημοκρατων που δια του στοματος του Καραμανλη λεγανε οτι αγαπανε την Ελλαδα, αλλα τι περιμενεις ο αρχηγος τους τελειωσε ενα Πανεπηστημιο ιδιοτικο με ασημαντη απηχηση παγκοσμιως δεν ειχε δουλεψει πουτε στην ζωη του και μετα εβαλε υπουργο εξωτερικων ποιον τον προπαπου μας. Τραβηξτε μια γραμμη και ξαναφτιαξτε το κρατος ολλοι πρεπει να πληρωσουν ακομα και οι εργατες που με τα οχηματα των δημων κανανε ιδιοτηκες δουλιες τα Σαβατοκυριακα η οι Λιμενοεργατες που κερδιζαν λεφτα τεραστια υπερανω της εργασιας που προσφεραν. Δεν σωζετε κανεις σας αν δεν αλλαξουμε η Ελλαδα παει στον διαολο και οι Ελληνες για δουλεια θα πηγαινουν στην Τουρκια οι δε ελληνιδες θα κανουν τις καμαριερες στα ανατολικα κρατη για να επιζησουν δεν ειναι μονο οι πολιτικοι που φτενε και που για παραδειγμα και λογο της θεσεως τους πρεπει να πληρωσουν, φτενε ολλοι οι Ελληνες αυτοι ομως θα πληρωσουν μονο με την τσεπη τους. Ντροπη μα ντροπη πια οποιος Ελληνας δεν ζημιωσε το κρατος ασ σηκωσει το χερι του αν φυσικα υπαρχει. Ντροπη και απεραντη λιπη τα μονα συναισθηματα που μπορουμε να εχουμε ΚΡΙΜΑ για ολλες τις θυσιες των πατεραδων μας και προγονων μας
Σ.Μ.
20/10/2010 10:41
Μας πούλαγαν τα όπλα τους, δανειζόμαστε από αυτούς για να τα αγοράσουμε, τώρα τους χρωστάμε άπειρα χρήματα και μας βάζουν πρόστιμα γιατί βοηθήσαμε τους αγρότες. Στο Β'' Παγκόσμιο Πόλεμο βίασαν τις γυναίκες μας, έσφαξαν τα παιδιά μας, λεηλάτησαν την χώρα μας και τώρα θέλουν και τα ρέστα. Βέβαια δεν φταίνε αυτοί, η κυβέρνηση;;; Παπανδρέου-Τσολάκογλου ανέλαβε την ευθύνη της μεγάλης προδοσίας. Όμως η νύχτα των κρυστάλλων πλησιάζει .......
Γιάννης Παληός
20/10/2010 10:37
Μάθατε για την απάτη. Οι απατεώνες γνωστοί. Αν δεν τους τιμωρήσετε στέλνοντάς τους στην δικαιοσύνη,απλά επιβεβαιώνετε για μια ακόμη φορά τις γνωστές ρήσεις. Όλα τα γουρούνια έχουνε την ίδια μούρη, και όμοιος ομοίω αεί πελάζει
fanis
20/10/2010 10:35
Να τα πληρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση όλα
Ι. Μποφίλιας
20/10/2010 10:21
Η σιωπή του κ. Καραμανλή προμηνύει "κακούς οιωνούς". Αντί να αντικρούσει, όσα λένε εις βάρος του υπερασπίζοντας ταυτόχρονα έτσι και το άμεσο συμφέρον του Τόπου, αφήνει τα πάντα να κατρακυλήσουν ανεμπόδιστα και να πλημυρήσουν υπόγεια και υποδομές, αφήνοντας τον έλληνα "ξεβράκωτο" και εγκαταλελλειμένο στο έλεος πλέον εξοργισμένων "δημίων" και όχι συνετών εταίρων.
Από καιρού έπρεπε να είχε πάρει θέση στα "greek statistics" και να αιτιολογήσει με κάθε τρόπο την στάση απένατι στην κομμισσιόν. Να αποφευχθεί έτσι η προσβολή κατά ολόκληρου του Λαού. Και όσο διατηρούνται τα ψευδή στοιχεία ανεξερεύνητα, στο ακέραιο, τόσο θα πέφτουν βροχή τα πρόστιμα, αποκλεισμοί, προσβολές διαφθοράς, στάση και επιστροφή οικονομικών χορηγήσεων, μείωση στο ελάχιστο κάθε βοήθειας, σύσφιξη των δεσμών της σκλαβιάς στο αγκαθώδες σκαμνί της επιτήρησης, μέχρι να ξεράσεις την αλήθεια ή απαυδήσεις από μόνο σου. Για την ώρα ψάχνουν τι άλλο πρόσθετο κακό θα υποστείς σε περίπτωση υποτροπής. Έλεος! Αυτοί θα σου διαλλέξουν εκείνα ακριβώς τα κατάλληλα μέσα που θα πιστεύουν, ότι σου αξίζουν. Κάτσε, λοιπόν, μη κάνεις τίποτα, ανέμενε σιωπηρά την τύχη σου.
Κύριε Καραμανλή μπορεί να συγκίνησες κατά καιρούς την ψυχή του έλληνα, αλλά δεν έχεις ιδέα, το τι θα πεί "κουτόφραγκος". Ότι "στραβό" έκανες θα το πληρώσεις. Θα στο πάρει πίσω στο ακέραιο. Όσο για το ψέμμα των στατ. στοιχείων η τιμωρία ξεκίνησε, αλλά δεν πρόκειται να λήξει. Αντίκρουσε λοιπόν, τουλάχιστο εκείνες τις κατηγορίες/καταγγελλίες που ξεσπάνε επάνω σου και αφορούν ταυτόχρονα τις τύχες του ελληνικού Λαού. Πρόλαβε, πρόβλεψε. Άλλως διερωτάται κανείς από τι είδους ποιότητα ανθρώπων αφέθηκε να κυβερνάται ο τόπος; Διαπιστώνεται άγνοια απλών κανόνων στοχειώδους συμπεριφοράς. Αρετή δεν είναι η σύναιση ή η σιωπή. Αρετή είναι το θάρρος για την αλήθεια. Η αυτοθυσία για επικράτηση των αξιών. Η τόλμη για το καλό του τόπου. Μόνο βλαχαντερά θέτουν το τομάρι τους υπεράνω πάντων αυτών.
ΝΠ
20/10/2010 10:18
Ποια λεφτά θα δώσετε στην ΕΟΚ? Αν θέλετε να είσαστε σωστοί να τα πάρετε απο τον Καραμανλή-τον Αλογοσκούφη-τον μέγα Παπαθανασίου και τον Μαρίνο Αντύπα Χατζηγάκη που έχει και πύργο στο Περτούλι.
Αν δεν τα πάρετε προχωρήστε σε συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας τους και φυλακή.Γιατί δηλαδή να πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι.Να πληρώσουν αυτοί που τα έδωσαν και αυτοί που τα έλαβαν.
Τέλος.

Δεν μπορεί οι αγρότες (όχι όλοι) να είναι οι μάγκες του κράτους και συνάμα να έχουν καταντήσει και χειρότεροι τεμπέληδες από αυτούς του Δημοσίου.
Maxmara
20/10/2010 10:18
Τα λεφτά δεν θα δωθούν πίσω. Η "περήφανη αγροτιά" τα επένδυσε παραγωγικά σε αυθαίρετα, καζίνο, Μερσεντές και Ουκρανές.
Πειραιωτης Μαουνιερης
20/10/2010 10:12
Που ειναι τωρα,ο λαλιστατος τρακτεροβιος,Χατζηγακης,που εδωσε τα 500μυρια για ψηφοθηρικους λογους,να μας εξηγησει γιατι τοκανε; Να τα πληρωσει απ την τσεπη του,και απο το κομμα του ο καραγκιοζης.
temis
20/10/2010 10:11
Σε μια χώρα που η πολιτική ''γίνονται πλούσιοι'' , Είναι νοητό η κοινωνία να βρίσκετε στην φτώχια... η τεμπέληδες πολιτική έγιναν πλούσιοι και από την αγροτιά μας που δεν πήρε αδίκως η μάζα!! τα χρήματα, η κατάντια προβληματίζει και σήμερα η εργατική τάξει δεν έχει να πάρει για τα παιδιά της τα απαραίτητα βιβλία κλπ τα σχολειά πέφτουν λαμαρίνες σοβάδες αφήνοντας την ανέγερση καινούργιων και τεράστιων χριστιανικών εκκλησιών να διδάσκουν τη έκανε ο Αβραάμ και η σάρα!! Αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας διδάσκουν για την Πηνελόπη η παπάδες ? το ελληνικό κράτος τι κάνει !! .Κατάληξη , και τα 5 κώματα εργάζονται για την εξαφάνιση του ΕΛΛΗΝΑ , κρίμα! Αν μπορούμε άμεσα όλη μας! να τους διώξουμε από την Ελλάδα , δίνοντας την εξουσία μόνο σε ελεγμένα κατά 100% ελληνόπουλα, έχουμε πιθανότητες να ξεπληρώσουμε το ΔΝΤ ‘και να πάει στο καλό ‘’ και μακριά από την ωραία μας Ελλάδα . κ Υπουργέ πάρτε τα δισ που έκλεψε η πολιτική σας ''παρέα'' όπως λένε πολλή ? και βάλτε τους όλους στην φυλακή για πάντα .... ο έλληνας αυτό θέλει να δει ! για να πειστεί πλέον σε αυτά που λέτε ! . Και άμεσα επιβάλετε στην βουλή κάτι σαν το παρακάτω , και να γίνει νόμος. 1ον εφόσον ένας δημόσιος λειτουργός η υπάλληλος η υπουργός ,εφόσον κατηγορηθεί βάση θετικών στοιχείων, ότι καταχράστηκε 1 εύρο του ελληνικού δημοσίου, τότε άμεσα χωρείς ‘αναβολές και υποστήριξη συνδικάτα κλπ κλπ’’ να απολυθεί από την εργασία του χωρείς ουδεμία αποζημίωση. 2ον Εάν καταχραστή 2 εύρο τότε και 5 χρόνια (αμετάκλητη ) φυλάκιση 3ον Εάν καταχραστή 3 εύρο τότε και 30 χρόνια (αμετάκλητη) φυλάκιση . Είναι το σωτήριο ! και καλύτερο φάρμακο για την πάταξη και την σωστή διαδρομή της διαφάνειας
Σπύρος Τσουβελεκίδης
20/10/2010 10:00
Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση στην πρώτη τετραετία της κέρδισε τις εκλογές κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα "Τσοβόλα δώστα όλα", μάλλον θα έπρεπε να πούμε " Καραμανλή δώστα όλα". Από την άλλη μεριά θα πρέπει να πούμε, ότι το ΚΚΕ θα πρέπει να φοβάται από τη Ν.Δ., διότι με αυτή την τακτική η Ν.Δ. θα του πάρει όλους τους ψηφοφόρους! Εμ βαρεθήκαμε πλέον!
Μισθωτός
20/10/2010 10:00
Αν θυμάστε το πακέτο Χατζηγάκη δώθηκε μετά από σκληρό εκβιασμό από την μεριά των αγροτών που ζητούσαν ακόμα μεγαλυτερα λύτρα για να ανοίξουν τους δρόμους... Και τώρα θα το πληρώσουμε ξυνό όλοι μας... Όχι ότι υποστηρίζω τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ αλλά καλό είναι να βλέπουμε τα γεγονότα σε όλη τους τη διάσταση. Και βέβαια έχουν το δικαίωμα οι αγρότες να φωνάζουν όταν το εισόδημά τους συρικνώνεται αλλά τα αιτήματα και οι πρακτικές διεκδήκησης πρέπει να περνούν και από το κόσκινα του εφικτού και του κοινού συμφέροντος.
Γ.Δ.
20/10/2010 09:48
Είμαι πεπεισμένος οτι ο κος Χατζηγάκης ( αυτο το μπουμπούκι του κάμπου που διόριζε κόσμο ενώ είχαν προκυρηχθεί εκλογές και άφησε απλήρωτους λογαριασμούς
κινητών στο υπουργείο ) θα τα πληρώσει απο τη τσέπη του.
ΚΟΣΜΑΣ
20/10/2010 09:47
Επειδή είμαστε έλληνες κι επειδή έχουμε πολύ καλή μνήμη, ποιός δεν θυμάται στς διαδηλώσεις των αγροτών επί ΝΔ, τον σημερινό Τσολάκογλου με σηκωμένη γροθιά, να απαιτεί να δώσουν τα 500 εκατ στους αγρότες? Έχει τεράστιες ευθύνες ο Καραμανλής που ενέδιδε και κανονικά πρέπει να δημευτεί η περιουσία του. Αλλά το ίδιο πρέπει και για τον απατεώνα προδότη
Σαχ
20/10/2010 09:32
Μήπως τα παραλέτε λίγο;
Κι εγώ δε συμπαθώ την ΝΔ αλλά σε εφημερίδα του μεγεθους σας, θα ήμουνα πιο διακριτικός / συγκρατημένος..
GOLDEN BOY
20/10/2010 09:29
Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη!
kostas
20/10/2010 09:19
Ας τα πάρουν πίσω από τους αγρότες - απατεώνες του τα εισπράξανε! Δεν αντέχει ο λαός και ο εργατης αλλο άρμεγμα!
George
20/10/2010 08:57
και μετα αναρωτιομαστε ποιος εφαγε τα λεφτα! μα φυσικα οι βολεμενοι του ελληνικου λαου! απο το βουλευτη μεχρι τον τελευταιο υπαλληλο του δημου! αφου εδω ολοι κανουν προσληψεις, ολοι διαχειριζονται χρημα και ολοι δεν εχουν καμια ευθυνη!
Α.Λ.Π.
20/10/2010 08:40
Έπεφτε χαλάζι στον Έβρο και έπαιρναν αποζημίωση και οι παραγωγοί της Κρήτης! Τώρα πέφτουν τα πρόστιμα σαν το χαλάζι που τα πληρώνουν και οι ...οικοδόμοι...Ο μοναδικός ανοδικός δείκτης στη χώρα μας είναι ο δείκτης του δημόσιου ελλείμματος που δεν λέει να σταθεροποιηθεί κάπου, για να πάρουμε μια ανάσα ανακούφισης...Αυτό το ...σφίξιμο από την αγωνία μας για που θα σταθεροποιηθεί το έλλειμμα του 2009 θα εξελιχτεί σε ειλεό...
ο αδέκαστος
20/10/2010 08:38
Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση και δήμευση όλης της περιουσίας στους υπεύθυνους, από υπουργούς μέχρι αγροτοσυνδικαλιστές. Και δίκες γρήγορα- όχι σε δέκα χρόνια! Τελικά οι αγρότες μας έχουν στοιχίσει πιο πολύ και από τις ΔΕΚΟ και το ΕΣΥ μαζί...
Dr. Benway
20/10/2010 08:22
Εάν είναι αλήθεια ατά που γράφει ο δημοσιογράφος, τότε πρέπει οπωσδήποτε να πάνε φυλακή τα λαμόγια της ΝΔούλας.

Είναι απίστευτο το πλιάτσικο και το τσιμπούσι που οργανώσανε και τα φάγανε και μάλιστα με τρόπο ώστε τώρα να πληρώσουμε πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων...

Ο Χατζηγάκης πρέπει να πληρώσει τα πρόστιμα από την τσέπη του. Εγώ πάντος δεν πληρώνω και φεύγω από το Ελλαδιστάν να βρώ δουλιά στο εξωτερικό.

Το 2007 - 2009 είναι η περίοδος καταστροφής της χώρας χωρίς προηγούμενο. Ανεύθυνα και ληστρικά ο Μπουγάστας έδωσε το πράσινο φώς για να ξοδέψουνε όλα και ακόμη τώρα μετά από 3 χρόνια (από 2007) ανακαλύπτουνε τις ψεφτιές, κλεψιές και λαμογιές των γαλαζοπόντικων.
888
20/10/2010 08:20
<Φέρτε πίσω όλα τα λεφτά για όλα τα κιλά...>

Στο Καταλληλότερο, Χατζηγάκη, Μπασιάκο και τάλλα παιδια ο λογαρισμός.

Αντωνάκη έλα τώρα πλήρωνε αφου έχεις τον τρόπο να μηδενίσεις το χρέος.
Αποδειξέ μας το, τωρα πληρώνοντας για όλα τα κιλά.