Ανοιξα επιχείρηση στον καιρό της κρίσης

Πολύ καλές ευκαιρίες για έναν νέο επιχειρηµατία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αγγελική Καραγεώργου   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2010 07:00 |
 Ανοιξα επιχείρηση  στον καιρό της κρίσης
«Η επιχείρηση είναι σαν ένα ταξίδι µε αεροπλάνο. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα φτάσεις» λέει ο Γαβριήλ Μανδελένης, ο οποίος εγκαινιάζει ένα εστιατόριο µε ελληνική κουζίνα στα Ιλίσια

Ενα µπαρ-εστιατόριο στο Γκάζι, ένα κατάστηµα µε κοσµήµατα στο Κολωνάκι και ένα εστιατόριο στα Ιλίσια είναι τρεις νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν τον καιρό της κρίσης στην Ελλάδα.

«Δεν µε φοβίζει τίποτα» υποστηρίζουν και οι τρεις επιχειρηµατίες στα «ΝΕΑ», εξηγώντας ο καθένας τους λόγους που τον οδήγησαν σε µια τέτοια απόφαση παρά την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονοµία.

«Είναι η καλύτερη περίοδος για να ανοίξεις µια επιχείρηση. Τώρα ένας νέος επιχειρηµατίας µπορεί να βρει πολύ καλές ευκαιρίες, είτε στις τιµές των ενοικίων είτε στο κοµµάτι των κατασκευών και του στησίµατος», λέει στα «ΝΕΑ» ο Τάσος Φρόνιµος, ιδιοκτήτης κοσµηµατοπωλείου στο Κολωνάκι.

«Αγαπώ το αντικείµενο»
Η πρωτοτυπία του αντικειµένου, η πίστη και οι γνώσεις του πάνω σε αυτό, σε συνδυασµό µε την κακή οικονοµική συγκυρία που διευκολύνει – όπως υποστηρίζει – την προσπάθειά του, τον οδήγησαν στη δηµιουργία του δικού του καταστήµατος τον περασµένο Ιούνιο. Εχοντας ζήσει δέκα χρόνια στην Αµερική και δουλεύοντας σε κοσµηµατοπωλεία του Λος Αντζελες, ο Τάσος έδειξε εµπιστοσύνη στις δυνάµεις του και προχώρησε. «Ξέρω την πώληση του κοσµήµατος. Αγαπώ το αντικείµενο αυτό και το πιστεύω. Γι’ αυτό δεν φοβάµαι. Οι επιχειρήσεις-φούσκα που δεν έχουν γερές βάσεις κλείνουν», τονίζει και εξηγεί ότι γερές βάσεις σηµαίνει να είσαι γνώστης του αντικειµένου µε το οποίο ασχολείσαι. «Δεν σηµαίνει, σήµερα που έχω χρήµατα θα ανοίξω κατάστηµα µε ρούχα και αν είµαι τυχερός θα πάει καλά. Είµαι κοσµηµατοπώλης, γνωρίζω το αντικείµενο χρόνια και το υποστηρίζω».

Σε ό,τι αφορά την αγορά του Κολωνακίου, η οποία τους τελευταίους µήνες εµφανίζει έντονα τα σηµάδια της ύφεσης, είναι σαφής:

«Η αγορά του Κολωνακίου πάει καλά σε επιλεγµένα καταστήµατα.

Προσωπικά και µέχρι στιγµής είµαι ευχαριστηµένος. Ακόµη και τον Αύγουστο που έλειπαν οι περισσότεροι από την πόλη, έµεινα ικανοποιηµένος».

Παραδέχεται, ωστόσο, ότι το κεφάλαιο για να ανοίξει το κατάστηµά του το είχε ήδη. «Δεν θα προχωρούσα ποτέ σε µια τέτοια κίνηση –είτε υπήρχε η οικονοµική κρίση είτε όχι – αν δεν είχα συγκεντρώσει πρώτα τα χρήµατα» λέει και προσθέτει: «Για εµένα πάνω από όλα µετράνε οι πελάτες µου και η σχέση µου µαζί τους. Σίγουρα το κέρδος είναι ο στόχος κάθε επιχείρησης, αυτό όµως θα έρθει σιγά σιγά» σηµειώνει. Εξηγεί ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τον φοβίζει ή να τον αγχώνει. «Η δηµιουργία ενός τέτοιου καταστήµατος ήταν όνειρο ζωής για εµένα. Οταν θέλεις κάτι πολύ, το ψάχνεις και το πετυχαίνεις. Εγώ πέτυχα το όνειρό µου κι ας ήταν σε καιρό κρίσης».

Ο κ. Φρόνιµος δραστηριοποιείται τη στιγµή που στην αγορά κλείνουν συνεχώς επιχειρήσεις και οι προβλέψεις για τον εµπορικό κόσµο είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. «Η επιχείρηση δεν σταµατά σε καµιά περίπτωση. Αν ένας επιχειρηµατίας περίµενε τις καλές κοινωνικές και οικονοµικές συνθήκες της χώρας για να ανοίξει ένα κατάστηµα, δεν θα το έκανε σε ποτέ. Αλλωστε, είµαι της άποψης ότι µια σωστά δοµηµένη επιχείρηση δεν χάνει» υποστηρίζει ο Γαβριήλ Μανδελένης, ο οποίος σε λίγες µέρες εγκαινιάζει ένα εστιατόριο µε ελληνική κουζίνα στα Ιλίσια.

Οπως εξηγεί, δεν υπάρχει κάτι που να τον φοβίζει. «Η επιχείρηση είναι σαν ένα ταξίδι µε αεροπλάνο. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα φτάσεις. Σε κάθε περίπτωση, όµως, µετράει η διαδροµή. «Ξεκινάω µε θετική σκέψη» λέει χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει µάλιστα ότι το θετικό της κρίσης είναι το «ξεκαθάρισµα» που πρόκειται να γίνει.

«Θα µείνουν όσοι αντέξουν» λέει και υπογραµµίζει ότι «ο έλληνας επιχειρηµατίας θα πρέπει να βγάλει από το µυαλό του το υπερκέρδος και να εναρµονιστεί µε τα λογικά ποσοστά του» σηµειώνει.


«Δεν φοβάµαι τίποτα»

«Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πάντα θα ξοδεύει σε φαγητό και ποτό, πόσω µάλλον αν αυτά συνδυάζουν ποιότητα µε καλή τιµή. Ωστόσο, εµείς πήραµε το ρίσκο και σε κάθε περίπτωση θα µείνει το κτίριο».

Ο Κωνσταντίνος Ζάχαρης είναι 25 ετών και τελειόφοιτος του ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τον περασµένο Νοέµβριο, µαζί µε την αδελφή του και τον εξάδελφό του και έχοντας την οικονοµική στήριξη των οικογενειών τους, πήραν την απόφαση να δηµιουργήσουν το δικό τους µπαρ-εστιατόριο στο Γκάζι. Οπως εξηγεί ο κ. Ζάχαρης, δεν υπάρχει κάτι που να τον φοβίζει σε αυτό το καινούργιο ξεκίνηµα, αφού η πρωτοβουλία του εγχειρήµατος προέκυψε ύστερα από ώριµη σκέψη. «Ο κλάδος των κατασκευών, µε τον οποίο ασχολείται η οικογένειά µου, τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει πτωτική τάση. Ετσι, το κτίριο αγοράστηκε και κτίστηκε αρχικά ως επένδυση, µε το σκεπτικό κυρίως της ενοικίασης. Στην πορεία όµως προέκυψε η ιδέα, αφού η αγορά δεν κινείται, να ασχοληθούµε εµείς µε αυτό», λέει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει µάλιστα ότι σκοπός τους δεν είναι να κάνουν ένα βιαστικό και εντυπωσιακό ξεκίνηµα, αλλά να προχωρήσουν µε αργά και σταθερά βήµατα. «Σε πρώτη φάση θέλουµε να αρχίσουµε να βγάζουµε τα έξοδά µας και να διατηρήσουµε µια σταθερή θέση στον χώρο» υπογραµµίζει και δεν κρύβει ότι εµπιστεύεται ιδιαίτερα την περιοχή του Γκαζιού, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δηµοφιλής.

«Κριτήριό µας από την αρχή ήταν να παρέχουµε ό,τι ζητάµε οι ίδιοι ως πελάτες» σηµειώνει και εξηγεί πως οι τιµές του µαγαζιού θα κινηθούν σε λογικά, για την αγορά, επίπεδα. Ενδεικτικό είναι ότι µία µπίρα ή ένα µπουκαλάκι κρασί θα πωλούνται στην τιµή των πέντε ευρώ.

29
Γιαννης Στεργιου
27/09/2010 15:03
Ναι έχω κι εγώ να συμφωνήσω τουλάχιστον με κάποια από τα παραπάνω σχόλια και λέω με κάποια γιατί ναι μεν έχει ο καθένας το δικαίωμα να κρίνει αλλ ά δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορεί και ειδικά όλοι αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και περιμένουν από τους γονείς τους με την σύνταξη να τους ταίσουν ή από την γκόμενα που τους τρέφει. Γιατί στην Ελλάδα οι περισότεροι από αυτούς που θίγονται και πιάνονται από μιά έκφραση του στύλ 5 ευρώ η μπύρα κλπ" ξύνονται όλοι μέρα............. Είστε τόσο κακόψυχοι που αντί να λέτε μπράβο σε ανθρώπους νέους που ή έιχαν το κεφάλαιο και αποφάσισαν να επενδύσουν ή και πούλησαν την περιουσία τους προκειμένου να κάνουν κάτι ουσιαστικό αντί να κάθονται σαν ηλίθιες γκόμενες να κλαίγονται έπιασαν την ευκαιρία και ρίσκαραν ενώ αλλοί κρύβονται πίσω από την φράση " είμαι άνεργος αλλά και κάτω από 700 ευρώ αν μου δώσουν εγώ δεν πάω να δουλέψω". Καλά λοιπόν το κάνουν οι Αλβανοί και ο κάθε αλλοδαπός που τρέχουν και δουλέυουν προκειμένου να ζήσουν και δεν κλαίγονται και το παίζουν κοριτσάκια με τα σπίρτα στην παγωμένη γωνίτσα τους και περιμένουν απλά να ψοφήσουν. Σας λυπάμαι όλους εσάς που αντί να χαίρεστε που οι συγκεκριμένες κινήσεις ανεβάζουν την αγορά και δίνουν ακόμη ελπίδες αλλά και καλύπτουν κάποιοες θέσεις εργασίας, κάθεστε και κλαίγεστε σαν ζητιάνοι.
ΜΙΧΑΛΗΣ Δ
25/09/2010 13:13
SPYROS 24/9/2010 15:24
Δεν κατάλαβα πού είναι το πρόβλημά σου!!! Με τα δικά σου τα λεφτά έσητσαν τα καταστήματα;;; Δανειά από σένα πήραν;;; Δεν λέω πως δεν είναι ρίσκο η κίνησή τους αυτή αλλά νομίζω πως τους αξίζει ένας καλός λόγος!!! Και η κυβέρνηση πού κολλάει εδώ;;; Μη δείτε κάποιον να πετυχαίνει!!! Αμέσως να πέσετε σαν όρνια να τον φάτε!!!
Τώρα ως προς την τιμή της μπύρας αν σε ορισμένα καταστήματα την πληρώνεις 9 10 και 11 ευρώ τότε πράγματι η τιμή των 5 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή!!!
Τέλος να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στην επιχειρηματική δραστηριότητα των παιδιών!!!
@ Απόστολος 24/9/2010 22:35
25/09/2010 12:51
Η ευχή γιά καλή επιτυχία είναι δεδομένη. Έχουν δίκιο όμως οι σχολιαστές. Δεν είναι παραγωγικές αυτές οι επιχειρήσεις.
Μιά Οικονομία γιά να ζήσει, πρέπει να παράγει. Και το να προσφέρεις μπύρα στα 5 ευρώ ή στην οποιαδήποτε τιμή δεν είναι παραγωγή. Αν έφτιαχνε μπύρα, θα ήταν παραγωγική.
BX
25/09/2010 12:02

Κάποιοι αντί να κλαίγονται παίρνουν η ζωή τους στα χέρια τους και προχωρούν. Κάποιοι άλλοι αντί να τους λάβουν σαν παράδειγμα μεμψιμοιρούν και το μόνο που προσφέρουν είναι κακόβουλα σχόλια. Ευτυχώς (για εσάς) που οι υπηρεσίες του δήμου υπολειτουργούν αλλιώς τα απορριμματοφόρα θα είχαν μαζέψει και εσάς.

Χρειαζόμαστε λέει παραγωγικές επιχειρήσεις. Από πότε αυτό είναι υποχρέωση ενός απλού πολίτη που προσπαθεί να προσκομίσει τα προς το ζην;

SPYROS
25/09/2010 11:36
Τι λέτε ρε παιδια? 5 ευρω για μια μπύρα? Το καλοκαιρι ειχαμε παει Barchelona και η μπυρα ηταν γύρω στα 3 ευρώ. Mάλλον ο αρθρογρλαφος νομίζει ότι οι Ελληνες είναι πιο πλούσιοι απο τους Ισπανούς! Η'' μάλλον πιο κορόιδα ΄-)))
jiannis
25/09/2010 11:25
πρωτον να ευχηθω καλη επιτυχια στο ξεκινημα αυτο.αλλα εδω στην ελλαδα εχουμε καταστρατηγηση την λεξη επιχειρηματιας .τα μπαρ και τα καφε ειναι μερικος επιχειρηση στο κλαδο τον υπηρεσιων και τις εστιασης .η ουσιαστικη λεξη επιχειρηματιας ειναι αυτος που ουσιστικα παραγει προιον και το πουλα η εντος της της χωρας ειτε εκτος.εγω π.χ παραγω τα τζακια νεας γενιας χωρις καμιναδα με την παραγωγηκη μοναδα στιν ελλαδα με μια ιδεα προτοποριακη και οικολογικη στοχος .οι εξαγωγες και η κυριαρχια στιν ελληνικη αγορα με κοπο και θυσιες θα τα καταφερουμε .και ενα π.χ. εδω και δεκα μερες πλεον εχω τα εμπορευματα στης μεταφορικες για να πανε σε συνεργατες σε αλλες πολης οι ανθρωποι και δεν μπορουν να παραδωσουν και δεν μπορουν να εισπραξουν .γιατι τοσα χρονια που ειμουν εξω δεν ειχα τετοια προβληματα θα μας εξηγησουν ολοι αυτοι που κλεινουν τους δρομους καθε φορα που κατι δεν τους αρεσει οι δρομοι ειναι δημοσιοι και δεν εχει κανενας το δικαιωμα να τον κλεινη και να κατεβαζει τον διακοπτη του ρευματος.καλη δουλεια στα παιδια.θα παω για ενα καφε ελπιζω να τον εχετε σε ευρωπαικη τιμη και οχι ελληνικη
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
25/09/2010 09:54
Απόλυτα υγιής αντίδραση των νέων επιχειρηματιών! Οι κρίσεις αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες για ν''ανοίξει μια νέα επιχείρηση! Διότι, και βρίσκεις εύκολα επαγγελματική στέγη αλλά και την βρίσκεις φτηνή! Επίσης, αυτοί που ήδη δραστηριοποιούνται στον κλάδο, αντιμετωπίζουν άμεσα βιοτικά προβλήματα και παλεύουν να σωθούν, ώστε δέν τους μένει χρόνος ούτε και διάθεση ν''ασχοληθούν μ''εσένα που μπήκες στον χώρο τους, ώστε να σε πολεμήσουν και να σε αποβάλλουν! Αν μάλιστα μπείς και λογικά στην αγορά, δώσεις βαρύτητα στον πελάτη καί όχι στο γρήγορο κέρδος, οι πιθανότητες να εδραιωθείς έναντι των κερδοσκόπων ανταγωνιστών σου που πνέουν τα λοίσθια είναι μεγάλες!
Γιάννης
25/09/2010 08:02
Αυτες ειναι ολες οι δουλειες του τεμπελη.καθομαι απραγος σε ενα μαγαζι και περιμενω να μπει καποιος για να του δωσω μια μπυρα.ελεος!!!!!! ΔΟΥΛΕΥΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ArtemisMatsas
25/09/2010 04:30
5 Ευρω η μπιρα να την πιει μονος του, εγω θα την πιω αλλου που την εχουν 2,5
ΤΖΟΡΤΖ
25/09/2010 02:12
Ρε πάτε καλά? 5 και 6 ευρώ το μπυρόνι? Αφού στην υπεραγορά κάνει 79 λεπτά! Και γιατί παρακαλώ να έρθω στο Γκάζι? Για να τρώω στη μάπα τους Πάκις? Είστε άρρωστοι μου φαίνεται!
ΑΝΤΖΕΛΑ
25/09/2010 02:11
Μόνο αν είσαι αφελής επενδύεις στη Γκρέτσια πια. Και μάλλον, υπάρχουν ακόμα αφελής τύποι... Καλή διαύγεια στο μέλλον μάγκες... αν ξεφύγετε το εμπορικού σας επικήδειου...
ΣΩΤΗΡΗΣ
25/09/2010 02:07
Εσείς μιλάτε για τους Τιτάνες των τριων επιχειρησεων... Για τους Τιτανικούς των 4500 που έκλεισαν μέσα στον Αυγουστο και το Σεπτέμβρη δεν μιλάτε λαμόγια του Τύπου,ε; Είπαμε, πράσινη στήλη αλλά όχι και έτσι!
Sougiamoto Magazaki
25/09/2010 01:48
Καλή επιτυχία στα παιδιά.
Μην είστε μικρόψυχοι ρεεεε !!
agia triada thessaloniki
25/09/2010 00:21
καλη επιτυχεια στα παιδια.εχω εστιατοριο και θελω να πω οτι χρειαζονται χερια για αυτην την δουλεια και μεγαλη υπομονη.η κριση μας εκανε και εμας καλυτερους στην δουλεια μας σκεφτομαστε πολυ παραπανο τα παντα.
Χρήστος
25/09/2010 00:10
Στο κέντρο του Λονδίνου η βαρελισια μπυρα 550ml έχει 3.5 λίρες, δηλαδή περιπου 4 ευρώ. Τα συμπερασματα μονοι σας
Απόστολος
24/09/2010 22:35
Από τα αναγραφόμενα καταλαβαίνει κανείς την νοοτροπία των Ελλήνων. Δηλαδή, παρόμοιο παράδειγμα, να μην παντρευόμαστε γιατί υπάρχει πιθανότητα να χωρίσουμε. Τι λέτε βρε κακομοίρηδες; Αντί να ευχηθείτε καλή επιτυχία στα παιδιά, αμέσως να τους φάτε; Μπράβο ρε, και στα δικά σας...
Α.Σ.
24/09/2010 22:12
Μόνο που αυτό που χρειαζόμαστε είναι παραγωγικές επιχειρήσεις, από εμπορικές είμαστε πλήρεις.
ΜΑ
24/09/2010 19:02
Το πιο σωστό το είπε ο Οικονομολογος 24/9/2010 12:16... Για να δούμε σε ένα χρόνο τι θα έχουν απογίνει... Ένα πρόβλημα (ακόμα) που έχει η Ελλάδα είναι πως όλοι θέλουν να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι. Η αναλογία επιχειρήσεων/ μαγαζιών με τον πληθυσμό είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από ότι στη Γαλλία που έχει περίπου επταπλάσιο πληθυσμό...
12
24/09/2010 16:15
Ρωτηστε σε εναν χρονο πού βρισκονται. Αν δεν εχουν αλλα εισοδηματα (οπως για παραδειγμα τα παιδια του εργολαβου) θα ειναι τυχεροι αν βρισκονται εκτος σιδερων. Επισης, καλες οι ευκαιριες, αλλα τα λεφτα γενικως που τα βρηκαν; Μπορει ενα μαγαζι που ηθελε ενοικιο 8.000€ τωρα να θελει 4.000€ και αυτο να θεωρειται ευκαιρια, ωστοσο πού βρισκει κανεις τα λεφτα και με δεδομενο οτι οι τραπεζες δεν δινουν δεκαρα τσακιστη;;;;;;
Φούστας Δημήτρης
24/09/2010 16:09
Καλή τύχη στους νέους επιχειρηματίες. Θα τη χρειαστούν....
Ο θειος απ το Σικαγο
24/09/2010 15:58
Ναι ρε παιδια, ανοιξτε μερικα φαγαδικα και μπαρ ακομα, δεν εχουμε αρκετα στην Ελλαδα και χρειαζονται περισσοτερα για να μπορουν οι ελληνες να ξοδευουν τα λεφτα τους... Και οπως παντα, μακρυα απο επιχειρησεις γνωσης, μακρυα απο εξαγωγες, μακρυα απο παραγωγη... Αφηστε τα αυτα για τους γερμανους, αμερικανους, κινεζους...Εμεις εκει, παντα μεταπρατες...
Πλούταρχος Λευκαδίτης
24/09/2010 15:40
Ένα ευχάριστο νέο μετά από πάρα πολύ καιρό προπαγάνδας και δυσάρεστων ειδήσεων. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα παιδιά!
SPYROS
24/09/2010 15:24
Αυτο ειναι το περιφημο πλανο αναπτυξης της κυβερνησις? Ανοιχτε ολοι απο ενα μαγαζακι για να χτυπησουμε την ανεργια? Ελατε ολοι να γινουμε καταστηματαρχες και να πηγαινουμε ο ενας στα εγκαινια του αλλουνου για να δειχνουμε οτι ο κοσμος κυκλοφορει! Ρε δεν παμε καλα, καθολου καλα...
Νικος
24/09/2010 15:00
Κριτήριό ας από την αρχή ήταν να παρέχουε ό,τι ζητάε οι ίδιοι ως πελάτες σηειώνει και εξηγεί πως οι τιές του αγαζιού θα κινηθούν σε λογικά, για την αγορά, επίπεδα. Ενδεικτικό είναι ότι ία πίρα ή ένα πουκαλάκι κρασί θα πωλούνται στην τιή των πέντε ευρώ.

Ενδεικτικό ότι και αυτός που επιλέγει την τιμή των 5 ευρώ ως λογική και αυτός που το παρουσιάζει δεν έχουν ιδέα της πραγματικής κατάστασης της αγοράς και το που κατευθύνεται η ρευστότητα και η αγοραστική δύναμη του Έλληνα. Λυπάμαι παιδιά αλλά του χρόνου αν δεν πουλάτε 2,5-3 ευρώ το μπυρόνι θα πάτε στανταρ άκλαφτοι.
xt
24/09/2010 14:51
Κατεβαστε τις τιμες!! κρασι και μκρη μπυρα 5 ευρω....ολοι εχουν γινει κουτοφραγκοι
Fani
24/09/2010 14:28
Μπύρα 5 Ευρώ!!!!!!!! για 330cl??????? οκτομπερφεστ και παλι οκτομπερφεστ! και μοθ φαινοταν και ακριβα! δεν ήξερα δε ρώταγα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
24/09/2010 13:14
Α) Δεν υπάρχει περίπτωση οι συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες να έχουν άλλα εισοδήματα και να θέλουν να σκοτώσουν τον χρόνο τους? ( μπάρ στο γκάζι κοσμηματοπωλείο στο Κωλωνάκι) .

Β) Είναι δηλαδή αυτό τώρα σοβαρή επιχειρηματικότητα? σαν τη δεκαετία το 90 που όλοι ανοίγαν μπαρ και περιμέναν να ρτα πιάσουν χοντρά.
Οικονομολογος
24/09/2010 12:16
Πεντε ευρω η μπιρα ειναι λογικη τιμη;;;;;;;

Ανεξαρτητα απο αυτο, θυμηθειτε να τους ξαναρωτησετε σε κανα χρονο τι απεγιναν. Μα ειναι σοβαροι; Εστιατορια και κοσμηματοπωλειο σε καιρο κρισης;

Sorry αδερφια, θα πατε ακλαυτοι...

Χρήστος
24/09/2010 10:03
και η μπύρα 5 ευρώ είναι λογική τιμή;