Ο Μητρόπουλος έγινε... Τσακνής

Ο ΣΥΝ τον στήριξε για περιφερειάρχη, αλλά εκείνος στηρίζει τον Δηµαρά...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2010 07:00 |
 Ο Μητρόπουλος έγινε... Τσακνής

Σε θέατρο του παραλόγου παραπέµπουν όλα όσα διαδραµατίζονται τις τελευταίες ηµέρες στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως η υποψηφιότητα του χώρου για την Περιφέρεια Αττικής.

Τελικώς ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του, ο Συνασπισµός ενέκρινε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου, η Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε και τους δύο, αλλά εξέτασε την πιθανότητα καθόδου των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θοδωρή Δρίτσα και Νάντιας Βαλαβάνη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνήθηκε αλλά πρότεινε την κ. Βαλαβάνη, η κ. Βαλαβάνη απέσυρε την υποψηφιότητά της και µε τη σειρά του ο κ. Μητρόπουλος µε δήλωσή του στα «ΝΕΑ» τονίζει ότι αν οι ΠΑΣΟΚογενείς φορείς της Δηµοκρατικής Συνεννόησης συµφωνήσουν στην υποψηφιότητα του Γιάννη Δηµαρά θα τη στηρίξει άνευ όρων!

Γεγονός είναι πάντως ότι µέσα σε τρεις µήνες ο ΣΥΡΙΖΑ τριχοτοµήθηκε, κάτι που θα έχει συνέπεια να συγκροτηθούν τουλάχιστον δύο χωριστά ψηφοδέλτια για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος χθες στις 12 το µεσηµέρι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής. «Γνωρίζουµε ότι το περιβάλλον των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι νοσηρό και τοξικό από προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν µάς ενδιαφέρουν τα αξιώµατα της περιφερειακής αρχής αλλά η ενεργοποίηση της κοινωνίας», είπε επισηµοποιώντας την κάθοδό του.

Είχε προηγηθεί µαραθώνια µεταµεσονύχτια συνεδρίαση της Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η αντιπροσωπεία της Κουµουνδούρου µετέφερε στις συνιστώσες της συµµαχίας την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισµού για υποστήριξη της υποψηφιότητας του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς τα στελέχη του Αριστερού Ρεύµατος δεν συµµετείχαν, ενώ κάποια µέλη του οργάνου ζήτησαν την κάθοδο του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Εκ παραλλήλου, ο ΣΥΝ είχε ως εναλλακτική πρόταση την υποψηφιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα µε το σκεπτικό ότι θα µπορούσε να προκαλέσει τη συσπείρωση όλων των συνιστωσών. Η συνεδρίαση διεξήχθη σε τεταµένο κλίµα, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις από στελέχη του Μετώπου (Νταβανέλλος, Θεωνάς, Τσακνιάς) που επέµεναν στην υποψηφιότητα Βαλαβάνη. Η συνεδρίαση κατέληξε περί τις 03.30 σε αδιέξοδο. Ηδη, το ΔΗΚΚΙ και µέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ είχαν καταθέσει πρόταση υπέρ της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το πρωί σε νέα συνεδρίαση, παρουσία και της Ν. Βαλαβάνη και του Θ. Δρίτσα και του Π. Λαφαζάνη, οµόφωνα όλοι οι παρόντες τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Λαφαζάνη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όµως την απέρριψε και αργότερα µε δήλωσή του τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Ν. Βαλαβάνη. Η ίδια, πάλι, µε δήλωσή της επισηµαίνει πως παρότι αποδέχθηκε αρχικά την πρόταση του Αριστερού Ρεύµατος και του Μετώπου να είναι υποψήφια, τώρα την απορρίπτει καθώς µεσολάβησε η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου από τον Συνασπισµό.

Κοµφούζιο
Στην Κουµουνδούρου µετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως «η συµµαχία δεν είναι κόµµα για να διασπαστεί», προέβλεπαν ωστόσο ζοφερό το µέλλον του εγχειρήµατος. Παράλληλα τόνιζαν ότι θα αρχίσουν και οι οργανωτικές διαδικασίες για την καλύτερη υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος όµως µε δήλωσή του στα «ΝΕΑ» απέφυγε να παρουσιάσει την κάθοδό του µε τον Συνασπισµό ως δεδοµένη. Αντιθέτως, το µέλος του Εθνικού Συµβουλίου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από εκδήλωση που συγκαλεί τη Δευτέρα η Δηµοκρατική Συνεννόηση, που έχει επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόµου.

Οπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, σε περίπτωση που οι ΠΑΣΟΚογενείς φορείς (Δηµοκρατική Συνεννόηση, Νέοι Αγωνιστές και η Ενωση για την Εργασία και το Κοινωνικό Κράτος)

οµόφωνα αποφασίσουν τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Δηµαρά, τότε «θα στηρίξω άνευ όρων τον φίλο µου τον Γιάννη και θα κατέβω µαζί του». Σε ερώτηση των «ΝΕΩΝ» τι θα πράξει αν ο Συνασπισµός αρνηθεί τη στήριξη στον κ. Δηµαρά – κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο – ο κ. Μητρόπουλος απάντησε ότι τότε θα δούµε τα πράγµατα από την αρχή.

ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Παρά τις πιέσεις, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής

Μαλώνουν για το ποιος... φταίει για τη ρήξη

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ υποψηφιότητα Αλαβάνου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τόνισε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ανακόψει την αναγκαία συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς µε δυνάµεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και αντιµάχονται την πολιτική του ΔΝΤ και της τρόικας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δηµήτρης Παπαδηµούλης επέκρινε δηµόσια τον Αλέκο Αλαβάνο λέγοντας ότι προσπάθησε να επιβάλει µε ορισµένους καινούργιους συµµάχους του µέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητά του περίπου εκβιαστικά και ότι αυτό είναι το χρονικό µιας προαναγγελθείσης ρήξης. Στον κ. Παπαδηµούλη απάντησε καυστικά η Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ υπενθυµίζοντάς του ότι «για χάρη του ο ΣΥΝ διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2004» και συστήνοντάς του στο σπίτι του κρεµασµένου να µη µιλάει για σχοινί.

28
αντι μνημονιο ΔΗΜΑΡΑς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12/09/2010 02:20
Μπραβο στο Μητροπουλο που στηριζει τον κυριο Δημαρα!!! ολοι θα τον στηριξουμε εγω ξερω τουλαχιστον 32 ατομα που θα τον στηριξουν!!!! Μαυρο στους προδοτες που ψηφισαν το μνημονιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ζητω ο Δημαρασ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ Σωτήρης 11/9/2010 13:08
11/09/2010 22:21
Όταν κάποιος κατακρίνει τον αντικομμουνισμό, δεν εννοεί αυτούς που είναι εναντίον αυτού του συστήματος, όπως έχουν κάθε δικαίωμα. Εννοεί τον χυδαίο αντικομμουνισμό. Παράδειγμα: Πριν πολλά χρόνια, σε μιά παρέα, κάποιος έλεγε τα εξής: "Τι είναι ο κομμουνισμός; Όλα κοινά. Περπατάς ας πούμε στο δρόμο με την γυναίκα σου κι έρχεται ο άλλος και στην παίρνει. Γιατί είναι όλα κοινά". Κατάλαβες; Μ΄ αυτή την έννοια κατακρινουμε τους αντικομμουνιστές.
Όταν λέει ο φίλος μου ο Αντρέας ότι απορρίπτει το ΚΚΕ γιατί η έλλειψη της ελεύθερης αγοράς δημιουργεί ελλείψεις αγαθών και στρεβλώσεις παίρνει θέση απέναντι σε ένα σύστημα. Όταν λέει ο Άδωνις - Σπύρος Γεωργιάδης στη Βουλή οτι το ΚΚΕ συνεργάστηκε με τους Γερμανούς διαπράττει παληανθρωπιά του χειρίστου είδους, διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα και προσβάλλει βάναυσα όσους τον ακούνε. Πρόκειται γιά παράνοια. Πιστεύω να βοήθησα στην κατανόηση του ζητήματος.
ΚΟΣΜΑΣ
11/09/2010 18:13
Κ. Μητρόπουλε μη το βάζεις κάτω
Σωτήρης
11/09/2010 13:08
@ανέστιος κάνεις λες και ο αντικομουνισμός είναι κάτι κακό!! Μόνο στην Ελλάδα θα το δεις αυτό να θεωρείται κακό να είναι κάποιος εναντίον του πιο απάνθρωπου και ισοπεδωτικού συστήματος μετά τον φασισμό. Και τέλος πάντων οι δεξιοί κουτσά στραβά έχουν απολογηθεί για τα λάθη τους την χούντα και τα σχετικά και τα εγκλήματα τους, ο Περισσός πότε;;;
@ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 10/9/2010 17:04
10/09/2010 20:41
Θα ψάχνει την ψήφο του στην κάλπη ο Μητρόπουλος! Το ίδιο και οι Συριζαίοι, Αλαβάνοι κλπ.. Άντε γειά.. Ωραίος ο θίασος του Συριζα..Ωραίος ο θίασος αλλά βλάπτει μόνο τον εαυτό του. Ενώ κάτι έγχρωμες υπερπαραγωγές (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) έχουν καταστρέψει την Χώρα.
@ sdorgos 10/9/2010 14:16
10/09/2010 20:37
Όχι δεν έχω καμμία απολύτως τύψη. Δεν έχω πειράξει στη ζωή μου ούτε μυρμήγκι και δεν υπήρξα κυβερνήτης σε καμμία από τις χώρες που λες. Συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει ούτε γιά πατέρα και γυιό. Και θα υπάρξει γιά μένα επειδή κάποιοι άλλοι - που εσύ μου τους χρεώνεις - καταπίεσαν ή διέπραξαν εγκλήματα; Από που κι ως που να έχω τύψεις; Έκανα κάτι; Εσύ έχεις τύψεις που ο Μπους δολοφόνησε στο Ιράκ εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε την χώρα; Άσε που έφερε στην επιφάνεια τους μουλάδες. Έχεις τύψεις που στη Χιλή μόνο τις πρώτες μέρες του πραξικοπήματος δολοφονήθηκαν 20.000 αθώοι άνθρωποι; Τι θα μπορούσες να κάνεις; Ε, ότι μπορούσες να κάνεις εσύ γιά την Χιλή άλλα τόσα μπορούσα να κάνω κι εγώ γιά την Τσεχοσλοβακία. (Που σημειωτέον δεν άνοιξε μύτη) Δηλαδή τίποτα. Αλλά αν σε πείραξαν αυτά που σου έγραψα εσύ ξεκίνησες πρώτος. Και θα μπορούσα να πάρω πίσω τα πάντα εκτός από ένα. Το "προκλητικά άσχετος". Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι κάποιος που βάζει στην ίδια κατηγορία ΚΚΕ και ΣΥΝ; Όταν μάλιστα προσθέτει και τα Μ-Λ εκεί η ασχετοσύνη κι η προκλητικότητα χτυπάνε κόκκινο.
Εσύ όπως πας θα μου ζητήσεις τον λόγο γιά τα εγκλήματα του Πολ Πότ.
Αλλά μπορείς σς παρακαλώ να μου πεις ποιά ακριβώς εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διέπραξαν οι κομμουνιστές; Μπορεί να μη με αφορά, αλλά έτσι από ιστορική περιέργεια. Γιατί αν πιάσουμε τα εγκλήματα των καπιταλιστών, μόνο γιά να τα απαρριθμήσουμε θα μας φάει καμμιά βδομάδα.
Να ξέρεις όμως ότι όλος αυτός ο διάλογος θα είχε αποφευχθεί αν δεν είχες γράψει εκείνο το "αληταράδες". Έχω μεγαλώσει αλλιώς κι αυτό το ψευτομάγκικο στυλ μ΄ ενοχλεί όσο δεν φαντάζεσαι. Μπορώ να μιλήσω από κομμουνιστές μέχρι φασίστες αλλά τα μαγκάκια και οι δήθεν μου τη σπάνε, που θά έλεγες κι εσύ με τους φίλους σου.
@ Φάνης Π. 10/9/2010 12:23
10/09/2010 20:08
Ρε φίλε η πολιτική αυτοκτονική τάση, μόνο βρωμιά δεν είναι. Ποιά βρωμιά. Θα πάρουν την Κυβέρνηση να ριχτούν στις μίζες; Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να έχουν εξουσία ενώ παλευουν πάντα γύρω στο 5%. Σου φαίνεται αυτό βρωμιά; Εμένα μου φαίνεται πολιτική παράνοια.
@ 0-R 10/9/2010 11:51
10/09/2010 20:04
Θέλει να γίνει διάσημος ο Μητρόπουλος ε; Τον καημένο δεν τον ξέρει κανένας, ''Ολη η Ελλάδα μονάχα.
Όλα τα κομματόσκυλα όλων των κομμάτων, τάλε κουάλε. Κοινό σας σημείο το διαζύγιο από τη λογική κι η έλελιψη ντροπής.
@ ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. 10/9/2010 10:33
10/09/2010 20:00
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
Οι σταλινικές ρίζες τους εμποδίζουν να συμπεριφερθούν δημοκρατικά


Γιά μερικούς δεν ξέρει κανείς τι να κάνει. Να κλάψει, να βρίσει, ν΄αρχίσει να κτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.
Αγόρι μου είσαι τρελλός; Ο ΣΥΡΙζΑ διαλύεται επειδή οι σταλινικές του ρίζες τον εμποδίζουν να φερθεί δημοκρατικά; Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται επειδή ο καθένας εκεί μέσα λέει και κάνει ότι του καπνίσει χωρίς καμμία συνέπεια. Ποιές σταλινικές ρίζες; Τι σου έχουν πει γιά τον Στάλιν; Ότι έκανε εσωκομματικές εκλογές με δημοκρατία κι ελευθερία κι όποιος αντιδρούσε τον υποδεχόταν στο Κρεμλίνο με χαμόγελα; Ηλίθιος είσαι ή κάνεις τον ηλίθιο;
Δεν έχεις τι να κάνεις, ήθελες να γράψεις κάτι και μιά κι είσαι παντελώς άσχετος, είπες. Δεν λέω κάτι γιά Στάλιν; Παντού κολλάει. Κι έπεσες πάνω στην περίπτωση. Αντί γιά τους απογόνους του Στάλιν έπεσες στους οπαδούς του Μαρξ (Γκράουτσο Μαρξ, όχι Καρλ).
ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
10/09/2010 17:04
Θα ψάχνει την ψήφο του στην κάλπη ο Μητρόπουλος! Το ίδιο και οι Συριζαίοι, Αλαβάνοι κλπ.. Άντε γειά.. Ωραίος ο θίασος του Συριζα..
Ανέστιος
10/09/2010 15:56
@sdorgos: τι σχέση έχει τι σας είπε ο ΠΣ χτες και απαντάτε εδώ σήμερα; μήπως είχε δίκιο τελικά; απο που κι ως που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να απολογείται για τα εγκλήματα των σταλινικών; τότε να απολογηθείτε και σεις για τις δεξιές χούντες εδώ και σε όλο τον κόσμο. νισάφι πια με τον αντικομμουνισμό!
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
10/09/2010 15:47
Μπράβο,σύντροφοι! Αργήσατε αλλά τον πετύχατε! Για να είναι,όμως,πλήρες το πακέτο και ολοκληρωμένη η επιτυχία,πρέπει να προτείνετε τον Αυτιά για αντιπεριφερειάρχη!Ενωμένοι θα κάνουν θαύματα.Ξέρω,βέβαια,ότι η λέξη ''ενωμένοι'' είναι ταμπού για την αριστερά,αλλά σας ζητώ να το τολμήσετε!
sdorgos
10/09/2010 14:16
Κύριε ΠΣ 99, χθες σχολιάσατε την άποψη μου με χαρακτηρισμούς ;''''o κάθε τρελαμένος'''', ''''παίρνεις ληγμένα'''',''''προκλητικά άσχετος'''',''''για αληταράδες ψάξε στη παρέα σου και κοιτάξου στον καθρέφτη''''.Δεν χρησιμοποίησα λέξη αληταράδες απλά σαν άνθρωπος πολιτικοποιημένος με πείρα, λέω αυτά που συμβαίνουν στην κομμουνιστική παράταξη.Και κάθε κομμουνιστής εκφράζεται σαν εσάς όταν σας λέει τα στραβά σας.Είτε ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,Μ-Λ και αν ονομάζεστε ίδιοι είστε.Αν χωρίσατε επιβαιβεώνεται το πρόβλημά σας .Έχω όμως μια εμμονή και αυτό είναι το πρόβλημά μου.Για υπηρεσιακούς λόγους επί 8 έτη διέσχισα όλες πρώην σοσιαλ. χώρες για πάνω από 2 έτη.Καλά το κατάλαβες λοιπόν απέκτησα και αληταράδες φίλους γιατί επικοινωνούσα κυρίως με ανώτερους αξιωματούχους και κατάλαβα ότι οι λαοί αυτοί δεν τους απασχολεί πόσα πτυχία έχουν οι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η απάντηση για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος που διέπραξαν οι εκεί κομμουνιστές για ''''νάχουν ανάπαψη οι δικοί τους''.''Έκτοτε μου κόλησε αυτή η ιδέα και συμπάσχω και να κατανοώ τις κατάρες τους.Αυτοί εκεί καταριούνται ξέρεις. Εσεις έχετε τύψεις?
Δημήτρης Συριόπουλος
10/09/2010 13:01
Η κυβέρνηση Πασοκ και οι τυχοδιωκτισμοί Παπανδρέου θα βάλλουν σε δοκιμασία την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να αντιδράσει άμεσα δεν υπάρχουν μονόδρομοι στη δημοκρατία. Να καταψηφισθεί μαζικά η κυβερνητική πολιτική και οι συνδυασμοί που στηρίζονται από το Πασοκ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μπράβο στον Αλαβάνο Ας μάθουμε να ζούμε και με τις διαφωνίες μας η κίτρινη δημοσιογραφία ( διαλύεται ο Συριζα ) διευκολύνει τον Παπανδρέου
Vaggelis
10/09/2010 12:40
ουστ νουμερα!!!
Μιχάλης.
10/09/2010 12:26
Είδα χθες τον κύριο Μητροπουλο σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και παραλίγο να πεθάνω από τα γέλια. Όταν άρχισε να προσφωνεί την παρουσιάστρια και τους σχολιαστές. Ακόμα και ο σκληρός Γιάννης όρχησε να γελά!!!! Είναι δυνατόν σκέφτηκα να πηγαίνει αυτός ο άνθρωπος για υποψήφιος; Η κολακεία είναι ανεκτή μέχρι ένα σημείο, μετά καταντά γελοιότητα. Να θυμίσω εδώ ότι ο κύριος Μητροπουλος έχει τηλεοπτικό βήμα, από διάφορες εκπομπές και μάλιστα πολύ συχνά, κάτι που δεν το έχουν άλλοι υποψήφιοι. Δηλαδή ένας υποψήφιος που δεν τον καλούν και τόσο συχνά στην τηλεόραση, όταν τον καλέσουν τι πρέπει να κάνει; Μπορεί να μας λύσει την απορία ο κύριος Μητροπουλος; Όπως είπε και ο Αλ Πατσινο στην ταινία: Ο Δικηγόρος του Διαβόλου: η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία.
Φάνης Π.
10/09/2010 12:23
Τρεις κι ο κούκος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ο ένας προσπαθεί να καπελώσει τον άλλο! Να χαρώ εγώ αριστερά που έχει και πρόταση για τα σοβαρά κοινωνικά θέματα... Όλη η βρωμιά του πολιτικού φάσματος εκεί έχει μαζευτεί;;;
3 ΣΕΠΤΕΒΡΗ 1974
10/09/2010 12:11
Η ανατροπη αυτης της αντιλαικης Δεξιας κυβερνησης που εξαπατησε τον Δημοκρατικο λαο του Πασοκ γιατι αλλα ειπε και αλλα εκανε ,ειναι δικη μας δουλεια . Ειναι δουλεια των οργανωμενων τιμιων μελλων του Πασοκ που πλαισιομενα απο τον Δημοκρατικο μας λαο θα δωσουμε εδω και τωρα ενα ισχυρο μπατσο σε ολλους αυτους που για την νομη της εξουσιας και την εξυπηρετηση ντοπιων και ξενων οικονομικων και πολιτικων συμφαιροντων καταπροδωσαν τις ηθικες και πολιτικες αξιες του Δημοκρατικου λαου μας.. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ εγινε πραξη και ο λαος περιμενει τα μελη και τα στελεχη του ιστορικου ,Δημοκρατικου και Σοσιαλιστικου κινηματος του Πασοκ να τον καθοδηγησουν στον αγωνα και στην νικη στις εκλογες που ερχονται,εναντια στην πολιτικη αυτης της νεοδεξιας κυβερνησης που καπηλευεται τους αγωνες και τις θυσιες μιας ολοκληρης παραταξης. Σε αυτον τον αγωνα που ειναι αγωνας εναντια στην εξαρτηση και την υποτελεια της χωρας στους ξενους και ταυτοχρωνα αγωνας για την δημοκρατια σε ολες τις φασεις της δημοσιας ζωης και αγωνας για την καθημερινη επιβιωση του λαου μας θα παμε μαζι με ολες τις προοδευτικες Δημοκρατικες και Αριστερες δυναμεις για την ανατροπη της ξενοδουλης κυβερνησης και του μνημονιου της, με επικεφαλη τον καθηγητη Μητροπουλο η τον Γιαννη Δημαρα. Οποιος δεν ενωσει τις δυναμεις του με αυτο το λαικο κινημα θα ειναι με την πολιτικη της κυβερνησης ουσιαστικα.Αυτος θα κτυ6πηθει αλυπητα.Τερμα τα πολιτικα παιχνιδια αλητειας σε βαρος του λαου.
Αλεκος Παναγουλης
10/09/2010 12:02
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τα όσα αποκάλυπταν οι τάσεις και οι συνιστώσες στις μεταξύ τους αντεγκλήσεις είναι δηλωτικά του περιεχομένου της κατ'' επίφαση ενότητας που επικαλούνται οι οπορτουνιστές. Πολύ περισσότερο, αποτελούν ασφαλές κριτήριο για το λαό να τους γυρίσει οριστικά την πλάτη, να καταδικάσει το ρόλο τους σαν αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, με την αθώωση της στρατηγικής της σοσιαλδημοκρατίας και τη συνδρομή τους στην αντιδραστική συνδικαλιστική ηγεσία.
0-R
10/09/2010 11:51
Αυτους τους τυπους ειχε τοσα χρονια το πασοκ στο Εθνικο του συμβουλιο. Διαγραψτε τον αμεσως να τελειωνουμαι και ας λειει οτι θελει μετα και ας βοσκει στα αριστερα χωραφια των ΤσιπροΑλαβανων οπου ειναι και ο φυσικος του χωρος απ''οτι φανηκε τελικα. Τρομαρα του θελει να τον στηριξουν και οι Πασοκοι λες και ειναι οργανα του να τον ακολουθουν απο εθνικο συμβουλιο σε Εθνικο συμβουλιο. Γνωστος θελει να γινε πανω απ''ολα προς αγραν πελατων των συμβασιουχων του δημοσιου και να εκδικηθει το πασοκ απο την αλλη αυτο ειναι ολο. Διαγραψτετον διαφορεςτικα θα χασεται και εμας απο ψηφοφορους, να τελειωνουμαι με τους ψευτοοαριστερους του Ψυχικου και των λοιπων βορειων προαστιων.
Αλεκος Παναγουλης
10/09/2010 11:44


Ο εκ νέου υποψήφιος των ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. για το Δήμο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης στάθηκε ουσιαστικά ο καλύτερος δήμαρχος Αθήνας και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε το αντιλαϊκό Μνημόνιο και τον αντιδραστικό Καλλικράτη. Συνέχισε την εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και τη φορολόγηση των δημοτών. Εκλεισε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σπρώχνοντας τα παιδιά στους ιδιώτες που λυμαίνονται το χώρο. Τάχθηκε κατά των εργατικών κινητοποιήσεων στο κέντρο. Χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, μέσω επιστολών, ο Καρατζαφέρης του έθεσε ζητήματα όπως ότι η Αθήνα υποφέρει από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση (..) από το παρεμπόριο, από τις συνεχείς πορείες και διαδηλώσεις στο κέντρο (...) Επιβάλλεται πληρέστερη αστυνόμευση (...) να αναδείξουμε τα προβλήματα από τις διαρκώς αυξανόμενες διαδηλώσεις που αναστατώνουν, στην κυριολεξία ρημάζουν, το εμπορικό κέντρο, να δοθεί ένα τέλος στις αυθαιρεσίες. Ο δε Κακλαμάνης του απαντούσε ότι μάλλον υπάρχει κοινή θέση στον κορμό των θεμάτων που θίγεις.

Ο επίσημος κυβερνητικός υποψήφιος (με τη στήριξη μερίδας τής πάντα πρόθυμης ανανεωτικής αριστεράς) για την Αθήνα, Γ. Καμίνης, διορισμένος από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Συνήγορος του Πολίτη, ισχυριζόταν ήδη από τις 10/11/2003, ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας (διώξεις αντιφρονούντων, όπως τις προσδιόρισε, και χούντα), μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας δεν αποδέχονται ρυθμίσεις στο δικαίωμα π.χ. της ελεύθερης συνάθροισης, το οποίο (έλεγε) ασκείται πολλές φορές καταχρηστικά. Χαρακτήριζε σκανδαλώδη την ανοχή σε καταλήψεις δρόμων και του κέντρου της πόλης. Πρόσθετε ότι πρέπει το θέμα να ρυθμιστεί και να επιβληθούν στοιχειώδεις περιορισμοί. Παρέμεινε Συνήγορος και επί ΝΔ. Βέβαια, ουδέποτε συνηγόρησε υπέρ του πολίτη που γκρεμοτσακίζεται από τις σκαλωσιές για το μεροκάματο ή κακοπληρώνεται, δουλεύοντας δεκάωρα ανασφάλιστος σε επιχειρήσεις. Αλλά επαναλάμβανε στις 9/12/09: Τίθεται ένα γενικότερο ζήτημα προστασίας δικαιωμάτων, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με το θέμα των συναθροίσεων (...) Δυστυχώς η δημοκρατική πολιτεία ακόμα (...) δεν έχει κατορθώσει να ψηφίσει ένα νόμο για τις διαδηλώσεις, που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων. Και των ανθρώπων οι οποίοι δημόσια διαδηλώνουν τις πεποιθήσεις τους, αλλά και αυτών των υπολοίπων, των οποίων ενδεχομένως να κινδυνεύει η ιδιοκτησία, οι επιχειρήσεις τους.
Αλεκος Παναγουλης
10/09/2010 11:40
Οι εκλογές του Νοέμβρη είναι οι πρώτες εκλογές μετά το μνημόνιο. Μετά την αντιλαϊκή επίθεση που αφαίρεσε κατακτήσεις πολλών δεκαετιών από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Γι'' αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη πολιτική μάχη θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το εάν θα βάλει ο λαός εμπόδια στα μέτρα του μνημονίου ή θα τα δεχτεί χωρίς αντίδραση. Γι'' αυτό το λόγο, η συμμετοχή και η ψήφος σε αυτές τις εκλογές έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον του λαού. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, οι υποστηρικτές του μνημονίου. Στήνουν, λοιπόν, διάφορες παγίδες. Παίζουν διάφορα χαρτιά. Είτε προωθώντας τη στάση της αποχής, είτε προβάλλοντας μια αντι-μνημόνια λογική, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου που έχει χτυπηθεί αλύπητα από αυτήν την πολιτική. Επιστρατεύουν λογικές τοπικών προβλημάτων και αυτοδιοικητικών κριτηρίων, για να κρύψουν ότι η τοπική Διοίκηση είναι μέρος του αστικού κράτους και μηχανισμός του. Για να συσκοτίσουν ότι ο Καλλικράτης είναι εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του μνημονίου, χτυπώντας εργασιακά δικαιώματα (απολύσεις, μερική απασχόληση), προωθώντας ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποιώντας τομείς (Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία), επιβάλλοντας φόρους για κάθε υπηρεσία.

Η ψήφος συνδέεται με τους καθημερινούς αγώνες σε άλλα μέτωπα. Στο χώρο δουλειάς, στο συνδικάτο, στη γειτονιά, στο σχολείο, παντού. Ο αγώνας, για να μην αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να ζεσταθούν τα νοικοκυριά, για να δοθεί επίδομα ανεργίας στους ανέργους τέτοιο που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, για να μην αυξηθεί η τιμή του ψωμιού, να μπορούν τα νέα ζευγάρια να στέλνουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς χωρίς να πληρώνουν, αποκτά περιεχόμενο και μέσα από την ψήφο. Κάθε άλλη εξέλιξη, σε μια περίοδο που ετοιμάζεται νέα καταιγίδα μέτρων σε βάρος του λαού, αποδυναμώνει τον αγώνα και στα υπόλοιπα μέτωπα. Πολύ περισσότερο αποδυναμώνει την προοπτική της λαϊκής πάλης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Πόσες φορές δεν έχουν πει τα αστικά επιτελεία ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει την έγκριση του λαού, επειδή δίνει στα δύο κόμματα και τα στηρίγματά τους υψηλά εκλογικά ποσοστά; Μπορεί να μην είναι έτσι, μπορεί ο άνεργος να επιλέξει κάποιο αστικό κόμμα, έχοντας υποστεί ωμό εκβιασμό ή να το κάνει με βαριά καρδιά, ωστόσο τα αστικά κόμματα εκμεταλλεύονται αυτήν την πραγματικότητα και την παρουσιάζουν σαν δεδομένο, σαν λαϊκή θέληση.

Οι εκλογές του Νοέμβρη είναι κεντρικό πολιτικό θέμα για τη λαϊκή οικογένεια. Κριτήριο πρέπει να είναι το εάν ο υποψήφιος που επιλέγει θα στηρίξει τους λαϊκούς αγώνες, θα αποκαλύψει την πολιτική της άρχουσας τάξης, θα συμμετέχει στο συντονισμό της δράσης σε όλους τους χώρους. Ο λαός δεν έχει ανάγκη από περιφερειάρχες και δημάρχους που εφαρμόζουν την κυρίαρχη πολιτική. Οσοι θέλουν να αντιπαλέψουν το μνημόνιο, τον Καλλικράτη, πρέπει να δώσουν μαζική στήριξη στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Κώστας Διδ.
10/09/2010 11:16
Ρωτήστε έναν καθηγητή που διδάσκει το μάθημα της στατικής να σας πεί πόσο εύκολο είναι να βρούμε τη συνισταμένη 12 δυνάμεων (συνιστώσες τις ονομάζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) που δρουν πάνω σε ένα σώμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Όταν δε οι συνιστώσες αλλάζουν θέσεις από στιγμή σε στιγμή αυτό είναι αδύνατο. Αυτά τα ξέρει ο Αλ. Τσίπρας.
Γι'' αυτό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραμείνει ως κόμμα (και αυτό είναι λυπηρό), αλλά ως λέσχη προβληματισμού.
ΣΠΥΡΟΣ
10/09/2010 10:45
Εντάξει αγαπητοί, δεν έγινε και τίποτα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει δυο ή και τρείς και πέντε αν θέλετε υποψηφίους. Ούτως ή άλλως είναι σωστό αυτό που είπε κάποιος μέσα από αυτές τις στήλες, ότι αυτοί μόλις καταφέρουν και γίνονται δυο, τότε χωρίζουν στα τρία… Η σαπουνόπερα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπαγιατέψει πια και δεν κάνει νούμερα… Νούμερα πλέον έχουν γίνει οι ίδιοι. Καληνύχτα σύντροφοι και ανάψτε και κανένα φώς…
Χρόνια χελιδόνια που πετάξατε… Και που’ σαι σύντροφε, και σταγόνες της βροχής είναι αυτά που θα μου πεις…
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
10/09/2010 10:33
Οι σταλινικές ρίζες τους εμποδίζουν να συμπεριφερθούν δημοκρατικά! Κολλημένοι σε δόγματα αδυνατούν να δούν τι είναι προοδευτικό σήμερα....Απαράδεκτοι!
giorgos zervos
10/09/2010 09:28
Είναι φανερό πλέον ότι όλοι αυτοί αγωνίζονται για το ...καλό της κοινωνίας!!...
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
10/09/2010 09:18
12 συνιστώσες είσαστε, κατεβάστε 12 υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής να τελειώνουμε! Έχουμε τόσα προβλήματα, δέν μπορούμε ν''αντέξουμε και αυτή την εκκρεμότητα με τον Συνασπισμό!
Επίσης, θέλω να τοποθετηθεί και ο ΣΤΑΜΟΣ ΣΕΜΣΗΣ, να ξέρουμε τί γίνεται!
ΑΡΚΟΣ
10/09/2010 09:06
Χειρότερη και από το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουμε να καταντήσουμε.