ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ 200.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2010 12:56 |

Εξήντα χιλιάδες περισσότεροι είναι οι φετινοί δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

Ο Ο.Γ.Α. ανακοίνωση την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος για το 2010, το οποίο απευθύνεται φέτος σε 200.000 άτομα, έναντι 140.000 δικαιούχων του προηγούμενου έτους. Η διάθεση των βιβλίων τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010. Η χορήγηση των δελτίων γίνεται κατά σειρά προσέλευσης των δικαιούχων και μέχρι εξάντλησης των αντιτύπων.

Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, είναι η ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων είναι:

- Οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
- Οι ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους
- Τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ο.Γ.Α. (σύζυγοι-παιδιά) που έχουν ασφαλιστεί στον Ο.Γ.Α. για περίθαλψη
- Επιζώντες (χήρες - ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου Ο.Γ.Α.).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων, αξίας 20 ευρώ, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), και να ενημερώνονται για τα συμβεβλημένα με τον Ο.Γ.Α. βιβλιοπωλεία-εκδοτικούς οίκους του νομού τους, από τους αναρτημένους στα Κ.Ε.Π. καταλόγους ή από την ιστοσελίδα του Ο.Γ.Α. www.oga.gr.

Κατά την προσέλευσή τους οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν το βιβλιάριο υγείας, την αστυνομική τους ταυτότητα και το απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή το απόκομμα καταβολής εισφορών, προκειμένου να ελέγχεται τόσο η ταυτοπροσωπία, όσο και η θεώρηση του Βιβλιαρίου Υγείας για το έτος 2010.

Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του Ο.Γ.Α. θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει στείλει ο Ο.Γ.Α.

3
Pinelopi Georgoudi
08/09/2010 11:35
Αγρότες σήμερα είναι και νέα παιδιά 20 -23 -30 χρονών που επέλεξαν να μείνουν πίσω και να συνεχίσουν την δουλειά των γονιών τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αμόρφωτοι και ότι δεν είχαν άλλη εναλλακτική στη ζωή τους. Αγρότες είναι και οι γονείς μου 50άρηδες που λείπουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα χωράφια αλλά και να διαβάζουν ξέρουν και να εκτιμούν ένα καλό βιβλίο επίσης μπορούν. Σαφώς οι καιροί που ζούμε είναι απάνθρωποι και εξαιρετικά δύσκολοι για όλους μας, αλλά ας μην τα γκρεμίζουμε και τα καταδικάζουμε όλα. Ένα βιβλίο, μια παράσταση πιστέψτε με είναι μια πολυτέλεια απαγορευτική για πολλούς συνανθρώπους μας αγρότες ή μη που είναι κρίμα να την στερήσουμε. Δες τε το σαν ένα παράθυρο σε καινούργιους κόσμους και εμπειρίες τόσο ξένες όσο η "τσάπα" και το "άρεμα" για όλους εμάς πίσω από τα γραφεία μας.
Ανδρέας Φραντζής
27/08/2010 10:55
Ο σκοπός του προγράμματος είναι προφανής για αυτούς που δε σκέπτονται αρνητικά. Η γιαγιά θα ήθελε να διαβάσει ή θα ήταν καλό για όλους να διαβάσει ένα βιβλίο, αλλά δε θα πάει να το αγοράσει, θεωρώντας το πολυτέλεια.
Metanasths
27/08/2010 00:13
ποιος ο λογος και ο σκοπος του προγραμμτος δεν καταλαβαινω, εαν η γιαγια στο χωριο που ειναι πραγματικη αγροτισα και οχι "μαιμου" , θα ειναι ικανη να παει στη πολη για ... ε, οχι υπαρχουν παντα λεφτα για πεταμα και τροποι απασχιλησης αργοσχολων υπαλληλων