Εξήντα χιλιάδες περισσότεροι είναι οι φετινοί δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

Ο Ο.Γ.Α. ανακοίνωση την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος για το 2010, το οποίο απευθύνεται φέτος σε 200.000 άτομα, έναντι 140.000 δικαιούχων του προηγούμενου έτους. Η διάθεση των βιβλίων τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010. Η χορήγηση των δελτίων γίνεται κατά σειρά προσέλευσης των δικαιούχων και μέχρι εξάντλησης των αντιτύπων.

Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, είναι η ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων είναι:

– Οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

– Οι ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους

– Τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ο.Γ.Α. (σύζυγοι-παιδιά) που έχουν ασφαλιστεί στον Ο.Γ.Α. για περίθαλψη

– Επιζώντες (χήρες – ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου Ο.Γ.Α.).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων, αξίας 20 ευρώ, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), και να ενημερώνονται για τα συμβεβλημένα με τον Ο.Γ.Α. βιβλιοπωλεία-εκδοτικούς οίκους του νομού τους, από τους αναρτημένους στα Κ.Ε.Π. καταλόγους ή από την ιστοσελίδα του Ο.Γ.Α. www.oga.gr.

Κατά την προσέλευσή τους οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν το βιβλιάριο υγείας, την αστυνομική τους ταυτότητα και το απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή το απόκομμα καταβολής εισφορών, προκειμένου να ελέγχεται τόσο η ταυτοπροσωπία, όσο και η θεώρηση του Βιβλιαρίου Υγείας για το έτος 2010.

Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του Ο.Γ.Α. θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει στείλει ο Ο.Γ.Α.