«ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Η Λ. Κατσέλη ενημέρωσε την τρόικα για νομοσχέδιο- σκούπα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2010 07:00 |
 «Ξεκλειδώνουν» όλα  τα κλειστά επαγγέλματα

Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και ορκωτοί λογιστές παίρνουν σειρά, μετά τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, που θα γίνει με νομοσχέδιο- σκούπα ώς το τέλος του χρόνου.

«Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν για να πέσουν οι τιμές», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, ενώ λίγο νωρίτερα η υπουργός Οικονομίας κ. Λ. Κατσέλη είχε πει ότι ενημέρωσε την τρόικα για τις προθέσεις της κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα συνολικά, με ενιαίο νομοσχέδιο για όλα τα επαγγέλματα και όχι για το καθένα χωριστά, ώς το τέλος του χρόνου.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί δέσμευση έναντι της τρόικας, που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προτείνει τη σχετική νομοθεσία ώς το τέλος του χρόνου και να την έχει ψηφίσει ώς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011. Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, σε συμφωνία με την τρόικα, να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα αυτό, ώστε να έχει ολοκληρώσει και την ψήφιση του νομοσχεδίου ώς το τέλος του χρόνου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο αυτό χρονοδιάγραμμα θα αποτυπωθεί και επισήμως μεταξύ των δύο πλευρών στην αναμενόμενη «αναθεώρηση» του μνημονίου, που συμφωνήθηκε να γίνει, στο πλαίσιο της συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών τη Δευτέρα. Η επίσπευση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, όπως και του ανοίγματος των αγορών, κυρίως της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, για την οποία ασκήθηκαν επίσης έντονες πιέσεις από κοινοτικής πλευράς, είναι τώρα μεταξύ των προτεραιοτήτων της τρόικας, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να στηριχθεί η ανάπτυξη, όπως υποστηρίζουν.

Γενικώς η έμφαση που δίνεται τώρα είναι στα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, καθώς τα δημοσιονομικά έχουν ήδη μπει σε έναν δρόμο και αν δεν συμπληρωθούν με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν τη χώρα σε βαθιά ύφεση.

Με την κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων ελπίζεται ότι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, θα ενταθεί ο ανταγωνισμός και θα πέσουν οι τιμές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει σε ύψη ρεκόρ.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σε συνδυασμό με μία γενικότερη απελευθέρωση των αγορών θα μπορούσε να ενισχύσει την ανάπτυξη κατά 13,2% σε μία τετραετία και να οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών μισθών κατά 10,8%.

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να δείξει ότι μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει τους σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους του μνημονίου, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» που θα δημοσιεύσει ειδικό αφιέρωμα στην Ελλάδα αύριο, με θέμα το κατά πόσον η «τραγωδία» της κρίσης χρέους μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία να αντιμετωπίσει τα πιο πιεστικά της προβλήματα και να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχεται ότι υπάρχουν ζώνες κινδύνου που μπορεί να υπονομεύσουν τη δημοσιονομική εξυγίανση αναφέροντας χαρακτηριστικά τις υπερβάσεις δαπανών στα κρατικά νοσοκομεία.

Ακόμη, τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις που απομένουν πρέπει να εφαρμοστούν το ταχύτερο δυνατόν.

«Κάθε φορά που προσπαθείς να μεταρρυθμίσεις κάτι, θα υπάρχουν συμφέροντα που θα αντιτίθενται, έτσι όσο πιο γρήγορα συγκεντρώσουμε αυτές τις αλλαγές, τόσο το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
«Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν για να πέσουν οι τιμές», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών

Παπουτσής για τρόικα: «Χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι...»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Νταλιάνη

ΕΝΤΟΝΗ επίθεση κατά της τρόικας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των εκπροσώπων της που, συμπτωματικά, αυτές τις ημέρες έχουν συνεχείς συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς για την αξιολόγηση της εφαρμογής του μνημονίου, εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, λίγες ημέρες μετά το «φον φούφουτοι» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές στην ομιλία του χθες στο Θερινό Τμήμα της Βουλής στους «υπαλλήλους των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης», μερικές φορές μάλιστα προσθέτοντας και τον χαρακτηρισμό «χαμηλόβαθμοι», κατηγορώντας τους ότι υποστηρίζονται από αντίστοιχα επικοινωνιακά προγράμματα, καλώντας τους να συνειδητοποιήσουν ότι εδώ είναι μια χώρα η οποία βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως τόνισε μάλιστα στη συνέχεια αναφερόμενος ειδικά στην πληροφορία περί πώλησης του 40% της ΔΕΗ, «δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει το πειραματόζωο για τις οποιεσδήποτε ιδεολογικές αγκυλώσεις και τους δογματισμούς των οποιωνδήποτε χαμηλόβαθμων υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μακριά και πέρα από το συμφέρον του ελληνικού λαού και από το δημόσιο συμφέρον».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πώλησης ποσοστού της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ είναι μια μεγάλη επένδυση του κράτους για πάνω από 50 χρόνια, και σε κάθε περίπτωση «κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και κυρίως σε έναν τόσο μεγάλο οργανισμό όπως είναι η ΔΕΗ.

111
ροδανθος
03/08/2010 17:41
Νεος Δικηγορος,

αν νομιζεις οτι ειμαι φραπεδομαγγας μπορεις να πας σε αυτην την ιστοσελιδα και να δεις ποσα μελη εχει ο καθε δικηγορικος συλλογος. Εχει συλλογους που κατα πασα πιθανοτητα ο αντιδικος σου θα εχει για δικηγορο τον αδερφο η ξαδερφο του δικου σου. Τοσες επιλογες. Αντε γεια.

ροδανθος
03/08/2010 17:38
Νεος Δικηγορος,

προς απαντηση σου αποσπασμα που αφορα τις εκλογες του Δικηγορικου Συλλογου Ευρυτανίας - Καρπενησίου.

Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας - Καρπενησίου, εξελέγη Πρόεδρος με ποσοστό 100% ο Βασίλειος Γκαρίλας, με ενιαίο ψηφοδέλτιο (εγγεγραμμένοι 12, ψήφισαν 11, έγκυρα 8, λευκά 3, ποσοστό συμμετοχής 91,67%).

ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 12 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ. Αυτο σημαινει οτι αν εχεις μια υποθεση στην Ευρυτανια εχεις 12 επιλογες. Καταλαβαινεις οτι ολοι γνωριζονται μεταξυ τους. Ο δικηγορος της αλλης πλευρας κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι φιλος με τον δικηγορο σου. Πλειαδα επιλογων, ουτε σε κομμουνιστικα καθεστωτα δεν νομιζω να υπαρχει περιπτωση να πας σε μια δικη και να εχεις μονο 12 επιλογες δικηγορου.
Sando
01/08/2010 23:42
Είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εδώ και 9 χρόνια και θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι θα σημάνει πρακτικά για τον απλό πολίτη η "απελευθέρωση" του δικηγορικού και συμβολαιογραφικού κλάδου.
Απελευθέρωση πρακτικά σημαίνει...κατάργηση των ελάχιστων προεισπραττόμενων αμοιβών στα συμβόλαια και στα Δικαστήρια....αυτό με μια πρώτη ανάγνωση ακούγεται ωραίο...όμως στην πράξη σημαίνει ΑΥΞΗΣΗ των δικηγορικών και συμβολαιογραφικών αμοιβών....πως θα γίνει αυτό????
Ο πελάτης μέχρι σήμερα ήξερε επι παραδείγματι ότι για ένα συμβόλαιο αγοράς με μια συγκεκριμένη αναγραφόμενη αξία (συνήθως η αντικειμενική) θα πληρώσει στο δικηγόρο και το συμβολαιογράφο ένα ποσοστό που το καθορίζει απο πριν ο νόμος....με την απελευθέρωση... δικηγόροι και συμβολαιογράφοι δε θα δεσμεύονται απο κανένα ποσοστό και θα ζητούν όποια αμοιβή θελήσουν....όσο πιο νέοι στο χώρο είναι...τόσο πιο ευάλωτοι θα είναι στο να κάνουν εκπτώσεις..απο ανάγκη.
Δικηγόροι και συμβολαιογράφοι ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ (αποτελούν αυτοί το 90% των ενεργών συναδέλφων, καθότι σχεδόν όλοι οι νέοι συνάδελφοι δεν ανοίγουν δικά τους γραφεία, παρά δουλεύουν σε άλλα γρφεία ως υπάλληλοι) θα αυξήσουν τις τιμές...οι οποίες παρέμεναν αμετάβλητες, χωρίς καμία αύξηση επί σειρά ετών!!!!
Καλώς ή κακώς με το μέχρι σήμερα καθεστώς όλοι δεσμευόμασταν από τον "τιμοκατάλογο" νομικών αμοιβών που καθόριζε το κράτος....απο δω και πέρα ανάλογα με το πόσο έμπειρος είναι ο δικηγόρος που πας να προσλάβεις...αναλογικά μεγαλύτερη θα είναι και η αύξηση στην αμοιβή του.
Ουσιαστικά λοιπόν, η "απελευθέρωση" θα εξαθλιώσει τους νεαρούς συναδέλφους, οι οποίοι (λόγω έλλειψης πελατείας στην αρχή της καριέρας τους) θα αναγκαστούν πολλές φορές να παράσχουν τις υπηρεσίες τους για ένα κομμάτι ψωμί....παράλληλα όμως θα λύσει τα χέρια όλων των υπολοίπων.....οι οποίοι περιμένουμε την ''απελευθέρωση" στις αμοιβές..πως κα πως!!!
Μ
31/07/2010 04:46
Ο κάθε κομπλεξικός που δεν κατάφερε να γίνει δικηγόρος ή συμβολαιογράφος ή κάποιο άλλο επιστημονικό επάγγελμα χαίρεται όταν ακούει για άνοιγμα των επαγγελμάτων χωρίς να έχει ιδέα τι σημαίνει. Μετά σας φταίει το ΔΝΤ...Αφού το κεφάλι σας είναι άδειο και αγύριστο καλά να τα πάθετε.
Α.Β.
31/07/2010 02:47
Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και ορκωτοί λογιστές παίρνουν σειρά,

Κονωμανε 3.000 το μηνα ο φτωχοτερος.
ΝΤΟΥΛΗΣ
31/07/2010 02:46
Το επαγγελμα του τρομοκρατη , θα ανοιξει ?
Μαρκος Νικος
31/07/2010 01:54
Ολοι οι Ελληνες πρεπει να αλλαξουν την αρωστημενη νοοτροπια για να παει μπροστα η Ελλαδα. Δεν φταινε μονο οι
πολιτικοι της Ελλαδος αλλα ολοι οι Ελληνες. Ο καθενας προσπαθει με διαφορα τεχνασματα ( γλυψιμο, κλπ) να πιασει μια θεση στο Δημοσιο γιια να μπορει να κανει διακοπες!! Γιατι οι περισσοτεροι Δημοσιοι υπαλληλοι ενδιαφερονται μονο για την τσεπη τους παρα για την προοδο της Χωρας. Υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις! Υπομονη 3 χρονια ακομα και θα ειμαστε σε καλυτερη κατασταση απο σημερα. Καλη επιτυχια!
Να ανοιξουν και οι φαρμακοβιομηχανιες
31/07/2010 01:40
Να ανοιξουν και οι φαρμακοβιομηχανιες, να πεσει συναγωνισμος και να αγοραζει ο κοσμος φτηνοτερα φαρμακα
γιωργος
30/07/2010 23:14
να ανοιξει και το επαγγελμα του δημοσιογραφου,να ερχονται βουλγαροι και ρουμανοι δημοσιογραφοι με λιγα ελληνικα και να δουλευουν στα καναλια και στις εφημεριδες για 400 ευρω.τωρα δεν σας συμφερει αγαπητοι δημοσιογραφοι πουτα εχετε βαλει με τα ταξι τα φορτηγα την αγροτια και τον καθε λογης μεροκαματιαρη?λιγο πιο αντικειμενικη δημοσιογραφια δεν θα εβλαπτε!!!!
Stephen Doultry
30/07/2010 22:56
Τα κλειστά επαγγέλματα είναι μια μεγάλη ελληνική αλητεία. Αλητεία αφού απαγορεύει σε κάποιους ανθρώπους όχι λόγω ικανοτήτων αλλά λόγω βύσματος και χρημάτων να μπουν σε ένα επάγγελμα! Η απαίτηση για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων δεν έχει καμία ομοιότητα με όσους βλακωδώς απαιτούν ισοπέδωση των μισθών προς τα κάτω, όχι δεν είναι αυτή η περίπτωση. Προσωπικά σαν άνθρωπος που έχω μεγάλη ευαισθησία στην δικαιοσύνη δεν μπορώ να ανεχτώ να απαγορεύουν από κάποιον να ασκήσει ένα επάγγελμα επειδή αυτό είναι κλειστό ή απαιτεί τεράστια κεφάλαια ή παράλογες αδειοδοτήσεις. Είναι απίστευτο να υπάρχουν τόσες χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι από την μια και από την άλλη ένα λόμπι συμβολαιογράφων να μεταφέρουν στα παιδιά τους την άδεια λειτουργίας όπως οι ευγενείς του 15ου αιώνα τους τίτλους ευγενείας. Είναι απίστευτο στην Ελλάδα του 2010 να μην μπορεί κανείς ούτε ταξιτζής να γίνει και να είναι αναγκασμένος να δουλεύει μόνο υπάλληλος (οδηγός) για ταξιτζήδες και μάλιστα ανασφάλιστος! Είναι ασύλληπτο να υπάρχουν τόσοι άνεργοι ιατροί, βιολόγοι, φυσικοί, ιατρικοί επισκέπτες με πολύ καλή κατάρτιση και από την άλλη να επιτρέπεται να έχουν φαρμακεία μόνο οι φαρμακοποιοί. Η έννοια της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα είναι ταμπού. Όταν ο γιατρός εξετάζει κάποιον και του παίρνει 100 ευρώ κανείς δεν σκέφτεται ότι ο γιατρός ασκεί επάγγελμα, όταν ο συμβολαιογράφος μας γδύνει πάλι το θεωρούμε φυσιολογικό. Αν πάει όμως κάποιος να ανοίξει ένα μαγαζί ή ένα γραφείο προσφέροντας κάτι χρήσιμο και όχι κοινότυπο τον θεωρούμε καπιταλιστή ενώ ακόμη και η σταλινική Παπαρήγα έχει πει ναι στην αυτοαπασχόληση. Προτιμάμε δηλαδή αντί να είναι κάποιος αυταπασχολούμενος να είναι στέλεχος ή υπάλληλος του κώλου σε κάθε απατεώνα ιδιώτη ή ανήθικη πολυεθνική.
ΛΑΒΑΣ
30/07/2010 22:47
Οι μεταπράτες του Περισσού

888 30/7/2010 10:24

Ε΄σεις από το 1974 (μετά την μεταπολίτευση ντε) τί έχετε κάνει για να λάβουν οι χιλιάδες εκτοπισθέντες αριστεροί (οχι ΚΚΕδες) στη Γιουρα και το Μακρονήσι;

888 30/7/2010 10:24

Αγαπητέ φίλε 888, εγώ δεν μπορώ να σου λύσω την απορία σου, παρά την ηλικία μου.
Μπορώ όμως να σου πω τι έκανε το ΚΚΕ με τους εξόριστους της εθνικής αντίστασης, τους δολοφονημένους αγωνιστές, το αίμα των σκοτωμένων του ΕΛΑΣ και ΕΑΜ.
Το βρόμικο 89 σκεφτήκανε ότι έχουν αρκετό εμπόρευμα να πουλήσουν και σαν φθηνοί μεταπράτες ανακαλύψανε, ότι η δωσίλογη δεξιά δεν είναι μπαμπούλας και πως μπορούσανε, ξεπουλώντας το εμπόρευμα, να συγκυβερνήσουν, και τότε είδαμε τι μπορεί να γεννηθεί από το ζευγάρωμα γαϊδάρου και αλόγου.
Από τότε η συνεύρεση συνεχίζεται και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ακόμα και εδώ στο φόρουμ η στις ανακοινώσεις της αιρέσεως του Περισσού.
Το μόνο που δεν συγχωράω στον εαυτό μου, μου έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, παραθεριστής της Μακρονήσου και άλλων ιδρυμάτων, είναι το πως φάνηκα τόσο…….βάλε την συνηθισμένη λέξη.

Πάντα αγωνιστικά
ΛΑΒΑΣ
Νεος Δικηγορος
30/07/2010 22:18
Προς Ροδανθο :

να μας πεις ποιοι ειναι αυτοι οι δικηγορικοι συλλογοι με τους 10-15 εγεγραμμενους.Στοχεια και αποδειξεις.Οχι λογια παχια και ανωνυμοι λαικισμοι.Αρκετα πια με τους φραπεδομαγκες του διαδικτυου !
ΑΝΑΠΟΔΟΣ
30/07/2010 21:18
Μου ρχεται να βάλω τα κλαματα για την ανέχεια που διακατέχει τα κλειστα η ευνοημένα, σοβιετικής εμπνεύσεως και πρακτικής, επαγγέλματα: μεταφορείς,ναυτεργάτες-ναυτοτεμπέληδες,φαρμακοποιούς,δικηγορολαμόγια,ταρίφες(που σημειωτέον πουλούσαν τις αδειες εχοντας παρει γραμμή τι ερχεται),μηχανικούς που σ''αυτους ειναι παραδομένη αυτή η χώρα,κλπ κλπ.Τελικα ο μόνος πλουσιος εχων και κατέχων ειναι ο μισθωτος.Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ: μια παραγωγή του ΔΝΤ σε συνεργασία με την τροϊκα.VENCEREMOS
γιαννης
30/07/2010 21:16
ασ προχωρησει στο ανοιγμα ολων το κλειστων επαγγελματων και στο τελος ολος κοσμος θα ειναι μαζι της και ασ νομιζουν μερικη οτι δεν θα βρουν ουτε την δικη τους ψηφο βλ. pan. οπως λενε μερικοι .παντα στιν ελλαδα φερνουν ολοι τον πανικο ετσι κανανε τοσα χρονια ταξιτσιδες βενζιναδες δικηγοροι δικαστικοι φορτηγατζηδες συμβολαιογραφοι φαρμακοποιει πεστε μου ολοι αυτοι γιατι να εχουν κλειστο επαγγελμα για τι να προστατευονται απο τον ανταγωνισμο οπως ειμαστε ολοι εμεις οι μικροεπιχειρησεις .και εγω θελω αποζημιωσει εαν κλεισω το μαγαζακι μου 200000 ευρω και ας το πηρα π.χ, τζαμπα τοσα χρονια δουλευω.γελοιες καταστασεις και αφρικης .οχι λοιπον να μην κανει η κυβερνηση πισω πλεον εδω και τωρα ανοιγμα τα epαγγελαματα οχι σε τρια χρονια εχει 10 χρονια που ξερουν οτι πρεπει να ανοιξει το επαγγελαμα των φορτηγων.μην το παιζουν τωρα παρθενες δεν ηξερα δεν ρωταγα
Γ ΦΑΚ
30/07/2010 20:49
Πως θεωρείται κλείστο το επάγγελμα του μηχανικού με 120000 μηχνικούς σε όλη την Ελλαδα και 3000 προστιθέμενους ετησίως; Οποιος σπουδάσει μηχανικός μπορέι να δουλέψει ως μηχανικός. Η ελάχιστη αμοιβή σκοπό έχει να αποκλέισει τους αεριτζηδες που ευτελίζουν τις μελέτες και κατασκευές.
Aγύριγο Κεφάλι
30/07/2010 19:03
Συγκινούμαι πολύ όταν ακούω ότι οι καημένοι οι συμβολαιογράφοι υποβάλλονται στην εξής υπεράνθρωπη θυσία:Υποχρεώνονται ,λέει ,από το κράτος γιά να αποδώσουν στο Ταμείο Νομικών τα υπέρ τούτου τέλη εκ των συμβολαίων και έχουν και απασχολούν και υπαλλήλους ,λέει,και πληρώνουν τον φόρο τους γιά τις μισθωτές υπηρεσίες προς αυτούς. Διερωτώμαι ,μέχρι βαθμού άγχους και αγωνίας ,τι θα γίνει η πόλη της Βενετίας και η γύρω περιοχή αυτής εάν τυχόν χαθεί μία από τις βελόνες τις οποίες παράγει!
Μπαλοδήμος
30/07/2010 18:50
Ρε Ατώνη, έχω βαρεθεί να το λέω.Το άνοιγμα των υπέρκορων κλειστών επαγγελμάτων, αν και ηθικά απόλυτα σωστό, έτσι όπως είναι δομημένη η ελληνική οικονομία και όπως η κυβέρνηση το πλασάρει, αποτελεί τη μεγαλύτερη μούφα όλων των εποχών.Μη χαλάς τη ζαχαρένια σου. Τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα θα ανοίξουν, οι μεγαλοκαρχαρίες τρίβουν τα χέρια τους και άμα δεις εσύ μείωση ανεργείας, αύξηση απασχόλησης, αύξηση ΑΕΠ και μείωση τιμών προς όφελος του καταναλωτή εγώ θα βάλω χαλκά στη μύτη.
Δημοσθενης Μπογδης
30/07/2010 18:09
Φίλε Ροδανθε ,
Πολύ σωστά θέτεις το θέμα των Δικηγορών και των κατά τόπους συλλόγων τους . Λες και οι νόμοι για τον Νομό Κοζάνης είναι διαφορετικοί από αυτούς της Αχαΐας.
Αλλά και οι Συμβολαιογράφοι , μπορείς να μου εξηγήσεις τι χρειάζονται ; Τόσο ανίκανους Δικηγόρους έχουμε που να μη μπορούν να συντάξουν ένα πωλητήριο ενός ακινήτου ! ενώ το << γνήσιο της υπογραφής >> που είναι και η όλη υπόθεση σε οπουδήποτε συμφωνητικό μπορεί να επιβεβαιώνει ο κάθε αρχιφύλακας υπηρεσίας του οποιουδήποτε Αστυνομικού Τμήματος .
Τα δε υποθηκοφυλακεία ανά την επικράτεια τι τα θέλουμε ;

Αν διαβάσεις ένα πωλητήριο , θα δεις ότι ο/η τεμπελχανά(ου)συμβολαιογράφος κάνει , ξεπατικωτη το προηγούμενο και καταναλώνει τις μισές σελίδες να περιγράψει την ιδιοκτησία του γραφείου του .
Άσε που με την δική του σφραγίδα συμβάλει στην εξαπάτηση της εφορίας !
Το τίμημα είναι τόσο, λέει το συμβόλαιο , αλλά εδόθη στον δικαιούχο εκτός … του συμβολαιογραφικού μου γραφείου !
Αρα η τιμη δεν ειναι αυτη που αναγραφεται στο συμβολαιο .

Για να συνταθεί ένα πληρεξούσιο τι χρειάζεται ο συμβολαιογράφος να πιστοποιήσει , ότι αναθέτω στην κουμπάρα μου να με εκπροσωπήσει στην γενική συνέλευση της πολυκατοικίας μου ,και να πάρει το συστημένο γράμμα από το ταχυδρομείο ;
Δεν αρκεί η πιστοποιημένη μου υπογραφή ;

Τέλος ,υπάρχει ξετσιπωσιά στην ομάδα τους , η είναι η ιδέα μου παρμένη από την στάση που έδειξαν μεταξύ άλλων στο πως αντιμετώπισαν το μέλλος της συντεχνίας τους αυτής που ακούει στο όνομα κ. Πελεκη-Βουλγαρακη !

Γυναίκα εν ενεργεία Υπουργού , γίνεται Εθνική Συμβολαιογράφος με σωρεία των συμβολαίων που συντάσσει για να πουληθούν Συμφέροντα Δημοσίου !

Για το γνήσιο της υπογραφής και της αηδιαστικής μου διάθεσης για τέτοια σκουπίδια !
Παύλος Ξανθόπουλος
30/07/2010 15:45
Κλειστά επαγγέλματα έχουν και οι κατοχή άδειας χρηματιστών,τραπεζών συν εφοπλιστών... Κλειστό είναι και το edranio του γεωργάκη στο ΠΑΣΟΚ... "ανιξτετα" olla.... Μην παίρνετε την αξιοπρέπεια μονο από τους πολίτες... Θρασύδειλοι !
Schwartze Sonne
30/07/2010 15:35
Για τα ταριφάκια ούτε κουβέντα ????

Όποιος έχει τα τυπικά προσόντα ή το κεφάλαιο που απαιτείτα, να κάνει ότι δουλειά θέλει !!!!

Αυτό θα πει ελεύθερη αγορά !!!!!!
Δημήτρης Κορίνθιος
30/07/2010 15:14
Το μόνο σίγουρα ανοικτό επάγγελμα είναι ένα. Του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ.

Ο κάθε ένας μπορεί να παριστάνει τον δημοσιογράφο. Οι περισσότεροι το κάνουν με το αζημίωτο.καί δέν είναι λίγοι
οί βολεψακιδες πού χαιδεύουν τά αύτάκια κάποιου καθήμενου σέ ύψηλή καρέκλα
Νεος Δικηγορος
30/07/2010 14:08
Προς Γερωγιδη : να προσεχεις τα λογια σου,φιλαρακο,λεξεις οπως "νταβατζηδες",να τις πεις στο καφενειο και στην οικογενεια σου που σε παιρνει.Δεν θα αναλυσω καν πως αμοιβεται ενας νεος δικηγορος μετα αο χρονια σπουδων.Αντε,αρκετη υπομονη καναμε με τον καθε ασχετο ανωνυμο φραπεδομαγα του διαδικτυου.
Ευστράτιος Ρήγος, Χέρνε, Γερμανία
30/07/2010 14:08
Γενικά είμαι υπέρ των απελευθερώσεων των επαγγελμάτων. Τί θα επιφέρουν οι επικείμενες στόν καναναλωτή δέν ξέρω. Αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι στην Δανία αντιστοιχούν 16.800 κάτοικοι σε κάθε φαρμακείο. Στην Γερμανία 3.800 και σαν τελευταία χωρα στον πίνακα μετά απο την Κύπρο βρίσκεται η Ελλάδα με 1.200 κατοίκους. Βγάλτε συμπέρασμα!
ροδανθος
30/07/2010 13:12
Αγύριγο κεφάλι,

πολυ σωστα τα λες. Οσον αφορα τους δικηγορους εχουμε κατι περιπτωσεις τραγελαφικες. Σε κατι μικρους νομους υπαρχουν μονο 10-15 δικηγοροι εγγεγραμενοι. Αν δηλαδη εχεις μια υποθεση σε αυτον τον νομο επιτρεπεται να παρεις μονο εναν απο αυτους τους 10 δικηγορους. Ολοι αυτοι γνωριζονται μεταξυ τους και ειναι φιλοι. Επιπλεον δεν ενδιαφερονται για την υποθεση σου γιατι ειναι σαν μονοπωλιο ειτε ασχοληθουν μαζι σου ειτε οχι τα λεφτα θα τα παρουν. Αν εσυ εχεις εναν δικηγορο απο την Αθηνα αυτος απαγορευεται να παραστει στον νομο με τους 10 δικηγορους. Επειδη ομως οι 10 σε εχουν γραμμενο στα ..... τους παιρνεις τον δικηγορο απο την Αθηνα. Αυτος πληρωνεται για να οργανωσει την υποθεση σου, αλλα δεν επιτρεπεται να παραστει. Πρεπει λοιπον να βρεις εναν απο αυτους τους 10 κηφηνες, ο οποιος θα δεχτει να λαβει οδηγιες απο τον δικο σου, και να παραστει στην δικη. Θα πρεπει να τον πληρωσεις και αυτον τον κηφηνα, και επιπλεον να υπενθυμισω οτι αυτος μπορει να κανει του κεφαλιου του γιατι οπως ειπα αυτοι οι δεκα γνωριζονται μεταξυ τους και ειναι φιλοι. Ειναι φιλοι μιας και ειναι μελη του μονοπωλιου που εχει δημιουργησει το κρατος σε εκεινη την περιοχη. Ειναι ανοιχτο επαγγελμα αυτο. Κατι παρομοιο γινεται και με αλλα επαγγελματα. Ολα τα κρατη εχουν κανονες για την ρυθμιση των επαγγελματων αλλα οι κανονες δεν δημιουργουν μονοπωλια και καταστασεις οπου πρεπει να γλυφεις κηφηνες για να κανεις μια δουλεια. Αυτη ειναι η διαφορα της Ελλαδας με τις προηγμενες χωρες αλλα και με καποιες τριτοκοσμικες ... δυστυχως. Το γλυψιμο ειναι τροπος ζωης και προβλεπεται απο τους νομους. Θελει εναν Ελληνα που ειναι παντα με σκυφτο το κεφαλι και με την γλωσσα εξω να ειναι υποχρεωμενος να γλυψει τον καθε κηφηνα για να κανει την καθε χαζοδουλεια. Ειναι ανοιχτα επαγγελματα αυτα;
δημήτρης
30/07/2010 10:27
δεν είναι κλειστό το επάγγελμα του μηχανικού. όποιος σπουδάσει γίνεται. δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των μηχανικών ούτε γεωγραφικός περιορισμός. όσον αφορά την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών αυτό θα οδηγήσει σε θάνατο χιλιάδες μικρά γραφεία που ασχολούνται με την έκδοση των οικοδομικών αδειών. οι ελάχιστες αμοιβές εξασφάλιζαν μία ποιότητα στις μελέτες. τώρα θα οδηγηθούμε σε μελέτες σούπερ μάρκετ......
888
30/07/2010 10:24
@ ΚΟΣΜΑΣ & οι άλλοι

<ΕΝΤΟΝΗ επίθεση κατά της τρόικας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των εκπροσώπων της που, συμπτωματικά, αυτές τις ημέρες έχουν συνεχείς συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς για την αξιολόγηση της εφαρμογής του μνημονίου, εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής...>

Ρε Κοσμά από πότε το ΚΚΕ, η Αλέκα, η Λιάνα γίνατε τιμητές και σωματοφύλακες της Τρόικας;
Σας έθιξε ο Παπουτσης (όποιος και αν είναι) τους "προστάτες" σας;
Ε΄σεις από το 1974 (μετά την μεταπολίτευση ντε) τί έχετε κάνει για να λάβουν οι χιλιάδες εκτοπισθέντες αριστεροί (οχι ΚΚΕδες) στη Γιουρα και το Μακρονήσι;
Τότε που αποδεδειγμένα αυτοί έπαιρνα "μεροκάμματο" 1/4 κουραμάνας και τα λααμόγια της Εθνοσωτηρίου το χρήμα του μεροκάματου;
Ποια είνα ακόμη και σήμερα η Αλληλεγγύει σας στους συντρόφους;
Η αυτή είναι ο "οβολός" του ΚΚΕ προς τον "Ε΅θνάρχη" για την επίσημη αναγνώρισή σας:

Μπορείς να πιάσεις σύντροφε "καυτά κάστανα";
Πιάστο!!!!

888
ΓΕΩΡΓΙΔΗΣ
30/07/2010 10:09
Να ανοίξουν τα επαγγέλματα των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων κυρίως που έχουν φθάσει στο σημείο να είναι οι νταβατζήδες του Ελληνικού λαού. Κάτι μου λέει όμως ρε παιδιά , ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν να μείνουν απέξω. Βλέπετε και οι περισσότεροι πολιτικοί , δικηγόροι είναι.
Μ
30/07/2010 09:29
Δεν βλέπω αναφορά στο άρθρο στα ταξι, ΥΠΟΠΤΟ!!!
Αντώνης
30/07/2010 07:37
οι δικηγόροι κατ΄ευφημισμό μόνο ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν δικαίωμα για ένα μόνο δικηγορικό γραφείο.
ενώ θα μπορούσαν ελεύθερα να ανοίξουν όσα και όπου θέλουν , όπως πολλοί άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.
συνεπώς η επαγγελματική τους ελευθερία είναι κατακρεουργημένη.
παρομοίως και συναφώς δεν μπορούν να αναλάβουν μία υπόθεση από το πρωτοδικείο μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο αφού χρειάζεται η λεγόμενη νομιμοποίηση των κατά τόπων δικηγόρων.
ούτε φυσικά μπορούν να ιδρυθούν εταιρείες δικηγόρων με εξιδεικευμένο αντικείμενο δικαίου
οι συμβολαιογράφοι αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα κλειστού επαγγέλματος, μάλιστα με πληθυσμιακό περιορισμό
ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τους φαρμακοποιούς οι οποίοι σε αντίθεση με τους δικηγόρους και γιατρούς έχουν δικαίωμα σε ένα μόνο φαρμακείο αλλά σε διεύθυνση η οποία υπόκειται σε πληθυσμιακό περιορισμό, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από τις γενέτειρες τους αν δεν μπορούν να αγοράσουν στην μαύρη αγορά με 500 χιλιάδες ευρώ άδεια σε μία πόλη...
έπονται οι μεταφορείς, τουριστικά λεωφορεία, ταξί, περίπτερα , λαικές..
όλα αυτά συνθέτουν το κρατικομονοπωλιακό πάζλ της ελληνικής οικονομίας με συνέπεια η κυρίαρχη ιδεολογία να είναι υπερεθνικιστική και ολοκληρωτική και όχι φιλελεύθερη , δημοκρατική...
ΔΥΤΗΣ
30/07/2010 00:07
Με αυτό το παραμύθι γιά το άνοιγμα των δήθεν κλειστών επαγγελμάτων σε ποιους απευθύνονται, σε κάφρους μήπως. Σε όλες τις χώρες ανέκαθεν δεν υπάρχουν ρυθμιστικοί κανόνες που ρυθμίζουν τα επαγγέλματα, ακόμα και στα περίπτερα. Οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι στην Ελλάδα σε σχέση με τον πληθυσμό είναι π ε ν τ α π λ ά σ ι ο ι έ ω ς δ ε κ α π λ ά σ ι ο ι απ΄ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι καθορισμένες αμοιβές τους είναι πολύ μικρότερες. Η μήπως θεωρούν σαν αμοιβή του συμβολαιογράφου τα ποσοστά που το κράτος τον υποχρεώνει να εισπράττει από τον κόσμο γιά να τα αποδώσει σαν εισπράκτορας στο Δημόσιο, στο Ταμείο Νομικών, στα Υποθηκοφυλακεία κ.λ.π. κ.λ.π. και όταν από την καθαρή αμοιβή του δίνει το σαράντα πέντε τοις εκατό (45%) στην εφορία και χώρια μισθούς και Ι.Κ.Α. υπαλλήλων, που πληρώνει από την τσέπη του γιά να κάνει επί πλέον και δουλειά δημόσιας υπηρεσίας ανέξοδα γιά το κράτος. Και επιτέλους στην παροχή επιστημονικών υπήρεσιών δεν πρέπει να υπάρχουν εξειδίκευση, άδειες και προσόντα ή μήπως θα μπορούν και οι φιλιππινέζες να γίνουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί. Ας πουν την αλήθεια στο τι θέλουν να κάνουν.. Μήπως να εξαφανίσουν την επιστημονική τάξη στην Ελλάδα και να μετατρέψουν τους επιστήμονες σε υπαλλήλους μεγάλων εταιρειών real estate, που θα αναλάβουν μονοπωλιακά τον τομέα της παροχής υπηρεσιών και να κάνουν το κόστος τους απαγορευτικό γιά τον πολίτη. Γιατί άραγε αυτοί οι κύριοι δεν μιλούν γιά το μεγάλο μονοπώλιο στις αερομεταφορές με την συγχώνευση Ολυμπιακή και Αegean, εξ αιτίας της οποίας από τώρα πριν ακόμα γίνει τα εισιτήρια σε ορισμένες περιοχές αυξήθηκαν μέσα σε ένα μήνα κατά 300%, ή γιά τα καρτέλ των ακτοπλοϊών σε κάποιες νησιωτικές περιοχές, που εκβιάζουν τους νησιώτες, ή γιά το άκρον άωτον του προστατευτισμού και των μονοπωλιακών ρυθμίσεων στις Τράπεζες. Ας σοβαρευτούν πριν γραφτούν στην Ιστορία με τα πιό μελανά χρώματα!!!! επαγγέλματα είναι κλειστά τα επαγγέλμ ατα
Αγύριγο κεφάλι
29/07/2010 22:29
Ανοιγμα χωρίς περιορισμούς των κλειστών επαγγελμάτων.Ενδειικτικά: 1)Οι δικηγόρου να μπορούν να παρασταθούν ελεύθερα σε οποιαδήποτε αστική και διοικητική υπόθεση σε οποιοδήποτε πρωτοδικείο της χώρας χωρίς να είναι υποχρεωμένος ο πελάτης τους να πληρώσει ως νταβαντζιλίκι και την παράσταση δικηγόρου της έδρας του πρωτοδικείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση και ο οποίος τύποις μόνο παρίσταται προς "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ" του δικηγρόρου που ήλθε από το άλλο πρωτοδικείο γιά να κάνει την δουλειά του εκειί. 2)Ολοι οι δικηγόροι ως έχοντες τις νομικές γνώσεις να μπορούν να κιαταρτίζουν στο γραφείο τους τα συμβόλαιια των πελατών τους .Κάτι που έως σήμερα έκαναν μόνο οι συμβολαιογράφοι. 3)Κάθε οδηγός εφ΄όσον έχει επαγγελματικό δίπλωμα να δύναται να αποκτήσει άδειες (όσες θέλει) φορτηγών, νταλικών και ταξί.Κάποιοι που μέχρι σήμερον της έχουν τις απέκτησαν ΔΩΡΕΑΝ κατά την επταετία και προ αυτής από τον μακαρίτη τον Θανάση ΓΙαννόπουλο υπουργό συγκοινωνιών το έτος 1965. Τέλος λοιπόν τα προνόμια,Ελευθερία.
Αγύριγο κεφάλι
29/07/2010 22:13
Επιτέλους.Ελευθερία.Ελευθερία .Ελευθερία.Το να μπορεί κάποιος, εφ΄όσον διαθέτει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα ,ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΕΙ όπου αυτός ΘΕΛΕΙ.Ξέρετε έχει καταστεί μεγάλο πρόβλημα το να μπορεί κάπιοιος να εργασθεί νόμιμα στην Ελλάδα.Επιτέλους ελευθερία .Και μόνο γι΄αυτό τιμή και δόξα στο ΔΝΤ.
ΚΟΚΑ
29/07/2010 22:12
Πάντα στα αυτιά των χαζών , ακούγονται ευχάριστα μερικές ωραίες λέξεις... ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ πχ. Κι όταν γίνει νομίζουν πως θα δει καλό ο πολίτης!! Τόσο χαζός κόσμος υπάρχει!!! Απελευθερώθηκε η τηλεφωνία, η ενέργεια, ακόμη και το ψωμί. είδαμε κάποια μείωση σε τιμές? αύξηση θάλεγα. και θάλεγα ακόμη πως είδαμε χειρότερες υπηρεσίες. ψωμί πχ πουλάνε και σούπερμάρκετς. ακριβό τόχουν και κατεψιγμένο παρακαλώ,
απορίες
29/07/2010 21:41
Θέλω να ξέρω αν θα ανοίξουν τα κοράκια, που μέχρι σήμερα για να γίνεις κοράκι ήθελες άδεια της εκκλησίας παρακαλώ, και τους αξίζει περισσότερο κι από τους ταρίφες. Όποιος έχει δουλέψει σε νοσοκομείο ξέρει πως κάθε κοράκι δίνει χαρτζιλίκι σε νοσοκόμες για να ειδοποιηθούν πρώτοι σε περίπτωση θανάτου, και φτάνουν πριν από τους συγγενείς, και αναλαμβάνουν το νεκρό ετσιθελικά, και φυσικά έχουν την πείρα να χειριστούν τους ταραγμένους συγγενείς, που δεν είναι στην κατάστασή τους ικανοί να φέρουν αντιρρήσεις και να ψάξουν για ανταγωνιστικότερες τιμές... εδώ κι αν υπάρχει συντεχνία...
@ Μ.Χ από @cs
29/07/2010 21:04
ΜΧ έχεις δίκιο. Σε περιόδους μεγάλης ανεργίας, έτσι λέγανε "μπες στο Δημόσιο". Δεν το λέγανε όμως επειδή ήσαν καλά τα λεφτά (μισθοί πείνας ήσαν πάντα), αλλά επειδή υπήρχε η μονιμότητα.
@cs. Επειδή, αύθαίρετα, με είπες δημόσιο υπάλληλο, ενώ δεν είμαι, τα πήρα στο κρανίο που λέει η νεολαία και σου τα σούρνω κανονικά, σε προηγούμενο σχόλιό μου. Αν αναρτηθεί, αγνόησέ το. Αλλά κι εσύ πας γυρεύοντας. Χωρίς να ξέρεις πιός είναι ο άλλος πετάς κουβέντες.
@ Pecos 29/7/2010 10:32
29/07/2010 20:46
Τι εννοείς να ανοίξει το επάγγελμα του βουλευτή; Όποιος θέλει βάζει υποψηφιότητα.
@ Παράγκας(ανάμεσα σε 1.114.000(!)Κ.Υ.) 29/7/2010 08
29/07/2010 20:44
Ποιός σου είπε ότι με 1 χρόνο παίρνει σύνταξη ο οποιοσδηποτε; Που το είδες αυτό; Πως μπορεί να γίνει; Μήπως το άκουσες κάπου και το έδεσες κόμπο; Ράδιο Αρβύλα που λέμε;
Τουρνιστας
29/07/2010 19:24
Σειρα εχουν οι Ταριφες και να ετοιμαζονται οι φαρμακοποιοι οι μηχανικοι κλαι μετα οι συμβολαιογραφοι
Πειραιωτης Μαουνιερης
29/07/2010 19:21
Κυριε ομοηχε,οι δικηγοροι,δε μπορουν να δουλεψουν σε αλλο νομό,απ αυτον στον οποιον πηραν την αδεια πχ.Το ηξερες;
PAN
29/07/2010 19:12
Προφανώς όλες αυτές οι ανακοινώσεις βασίζονται στό ότι δέν πληρώνει κανείς γιά τίς βλακείες πού λέει. Ποιές τιμές θά πέσουν ; Τών μεταφορικών? Γιατί? τό κόστος τών μεταφορικών είναι υψηλό λόγω "χαμηλού ανταγωνισμού"? Ποιά έρευνά σας τό έδειξε αυτό? ΚΑΜΜΙΑ!! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ! Είναι υψηλές οι αμοιβές τών μηχανικών καί τών δικηγόρων καί "υποφέρουν τά νοικοκυριά" από αυτό? Σέ ποιούς πουλάτε αυτά τά φούμαρα? Ποιές δουλειές θά ανοίξουν εάν "απελευθερωθεί" η αγορά τών "κλειστών επαγγελμάτων"?ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ? ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΗΣΙΕΣ!! Παπακων/νου καί Σία καί ΟΛΟΣ Ο ΣΥΦΕΡΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, σέ ότι αφορά σέ εμένα, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!!!
Boux
29/07/2010 19:09
Συγγνωμη ειναι κλειστο επαγγελμα του μηχανικου;; αμα εχεις διπλωμα πολυτεχνειου εισαι μηχανικος, δινεις στο τεε εξετασεις και παιρνεις αδεια. Δηλαδη θ''ανοιξει για ποιους;; Ας μου πει καποιος
ροδανθος
29/07/2010 18:50
σδοργος,

σωστα το λες αλλα αυτο που γραφεις ειναι αντιθετο με την λογικη πανω στην οποια εχει φτιαχτει το συγχρονο Ελλ. κρατος και αυτη ειναι οτι για ολα φταινε οι ξενοι. Αρα ο κουτοπονηρος Ελληνας σκεφτεται οτι αυτα που λενε οι ξενοι ειναι εναντιον μας αρα πρεπει να κανουμε τα αντιθετα. Δηλαδη οι ξενοι που μας δανειζαν για δεκαετιες ολοκληρες και μας δανεισαν το μεγαλυτερο ποσο που εχει ποτε δοθει στην ιστορια της ανθρωποτητας σε μια χωρα θελουν να πτωχευσουμε και να χασουν και αυτοι τα χρηματα τους. Πολυ χαζοι αυτοι οι ξενοι τελικα ... που να μας φτασουν εμας σε εξυπναδα. Θα ρωτησει τοτε ο κουτοπονηρος Ελληνας, μα τοσο πολυ θελουν οι ξενοι το καλο μας; Η απαντηση ειναι απλη. Δεν θελουν το καλο μας. Θελουν να εχουν προσβαση σε μια απο τις λιγες χωρες του κοσμου που γειτνιαζουν με 3 ηπειρους. Αυτην αλλωστε την στρατηγικη θεση ειναι που διαπραγματευομαστε, και πουλαμε για χρονια ολοκληρα. Ολο παραπονιομαστε οτι παιζονται παιγχνιδια στην πλατη μας. Μα εμεις τι κανουμε για δεκαετιες? Απο που εχουμε φτασει να θρεφουμε ολες αυτες τις στρατιες νεοπλουτων Ελληνων? Μηπως πουλαμε αυτοκινητα, αεροπλανα, δορυφορους κλπ.? Οχι βεβαια. Την στρατηγικη μας θεση πουλαμε παιζοντας παιγχνιδια στην πλατη του ενος και του αλλου. Δεν νομιζω να υπαρχει αλλη χωρα του κοσμου με τοσο υψηλο βιοτικο επιπεδο που να μην παραγει τεχνολογικα αγαθα. Αυτος ειναι ο λογος που οποτε χρειαστηκαμε οπλα μας τα παρειχαν σε γενικες γραμμες ευκολα, υποστιριχθηκε η ανεξαρτησια μας σε γενικες γραμμες, μπηκαμε απο του πρωτους στην ΕΕ (ενω η οικονομικη μας κατασταση δεν ηταν για ΕΕ) αποκλεισαμε τους Τουρκους για μισο αιωνα εκτος ΕΕ, και τωρα που πτωχευσαμε εγινε η μεγαλυτερη μεταβιβαση χρηματων στην ιστορια της ανθρωποτητας. Θελουν το κακο μας οι ξενοι? Ισως οι Αγγλοι να θεωρουν οτι η Τουρκια θα μπορουσε να διαδραματισει τον ρολο της Ελλαδας αλλα δεν ειναι πολλοι αυτοι που συμφωνουν μαζι τους, και ακομα και αυτοι δεν θελουν να πτωχευσουμε. Αυτο ομως που θελουν οι ξενοι ειναι το καλο τους, και το καλο τους συναδει με το να τα εχουν καλα μαζι μας και με το να παμε οικονομικα καλα ετσι ωστε να μην χασουν τις οικονομιες τους. Ετσι λοιπον οπως πολλες φορες στο παρελθον, το καλο τους ειναι προς ωφελος μας και προς το καλος μας. Οποιος θελει να ζει ακομα με τον μυθο οτι ολοι οι ξενοι ειναι εναντιον μας μπορει να συνεχισει να βλεπει τα πραγματα μονολιθικα και με παιδικη φαντασια. Το θεμα ειναι οτι ο καθενας ειναι με τον εαυτο του και με αυτο που τον συμφερει και αυτο που συμφερει πολλους ξενους ειναι να μην χρεωκοπησουμε.
ST
29/07/2010 18:37
Το γεγονος και μονο οτι αυτος ο κοπρος αποτελεσε ελεω μιμης εκπροσωπο της Ελλαδας στην Ευρωπη (επιτροπος) δειχνει το μεγεθος της ξευτιλας και της ισοπεδωσης των παντων που η πασοκικη λοιμικη εφερε σε αυτον τον τοπο τα τελευταια 30 χρονια....

Τι να σχολιασεις απο τα λεγομενα ενος πασοκοαγραμματου.....

ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Α. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ
29/07/2010 18:14
Παπουτσή πες μας γιά το πρώτο μεροκάματο που έβγαλες στην ζωή σου. Ρωτήσατε ρε λεχρίτες πάνω στα παραμύθια της ΕΟΚ με έστω και ένα δημοψήφισμα το τι θέλει ο κυρίαρχος όπως λέτε λαός; Εμπρός κάντετο. Αλλά γνωρίζεται πολύ καλά γιά το τι θα γείνη. Βρήκαν ένα άλλο βλάκα με κάτι απατεώνες να τον στηρίζουν ώστε να ρημάξεται την πατρίδα μου. Θα έρθη η ώρα σας.
sdorgos
29/07/2010 16:38
Τι μας φταίει η τρόικα κύριοι.Σταματήστε να είστε δούλοι των κομμάτων σας τα οποία λένε κάτι απλά για να λένε.Εκτός και εάν πατρίδας σας είναι το κόμμα σας.Αντί να κάθονται οι πολιτικοί μας στην περιστρεφόμενη πολυθρόνα τους και να χασομερούν με τα ΄΄εντάξει η μετάθεση,η μετάταξη,η πρόσληψη όπου ναναι γίνεται''''εγώ βλέπω ότι τους έχουν πιάσει απο το λαιμό οι ξένοι και τους λένε ρε άχρηστοι γιατί δεν πιάνετε τη φοροδιαφυγή,γιατί ελέιματα στα νοσοκομία,στον ΟΣΕ,παντού?Θα σας πάρει ο διάολος αν δεν βάλετεε τάξη.Αντί να τους ευχαριστούμε που στρμώχνουν πολιτικούς και τεμπέληδες του δημοσίου ψελίζουμε. Γιατί να σας λάβω υπόψιν?Ελληναράδες γαρ.
DK
29/07/2010 16:11
@ΘΝΣ, δηλαδή ρε Θανάση όλοι οι Ευρωπαίοι που έχουν ανοιχτά επαγγέλματα τρώνε κρέας για τα σκυλιά; Γι αυτό έχουν τετραπλάσια μεροκάματα από μας; Ήθελα να ήξερα, είμαστε τόσο βλάκες ή τόσο κολλημένοι; Αν μηλάγαμε για μέτρα που εφαρμόζονται για πρώτη φορά, θα μπορούσαμε να αντιδικούμε. Αλλά όταν έχουμε χώρες που ευημερούν δίπλα στην πόρτα μας και εμείς κάνουμε τον ανένδοτο για να μην εφαρμοστούν οι ίδιες πολιτικές και σε μας, τότε πραγματικά είναι να τρελαίνεται κανείς μέχρι πού μπορεί να φτάσει η βλακεία.
Χεσ'' τα Επαναστατών
29/07/2010 16:11
Οι δικηγόροι δεν είναι κλειστό επάγγελμα. Οποιοσδήποτε με πτυχίο νομικής μπορεί να δώσει εξετάσεις και αν πάρει πάνω από τη βάση μπορεί να εγγραφεί στον Δικηγορικό Σύλλογο, με κόστος παραβόλου εγγραφής καμία 200άρα ευρώ όλα και όλα. Πώς είναι κλειστό επάγγελμα?? Μήπως έχουμε μπλέξει τη βούρτσα με κάτι ομόηχο?
DK
29/07/2010 16:00
@δημήτρης, "Καλή αμοιβή μηχανικού εγγυάταιι σωστές μελέτες με αποτέλεσμα λειτουργική, ασφαλή, αισθητικά ωραία και οικονομική κατασκευή"......ναι όντως το έχω παρατηρήσει αυτό. ειδικά το "αισθητικά ωραία" (πολυκατοικία). Αφήστε τις γκρίνιες και τις υποκρησίες. Όταν ανοίξουν τα επαγκέλματα θα επικρατήσει αξιοκρατία και ανταγωνισμός, άρα θα βελτειωθεί η ποιότητα. Άνοιγμα δεν είναι ο θάνατος του εμποράκου, αλλά ο θάνατος της αναξιοκρατίας και της μαφιόζικης διαπλοκής.
Nikos G
29/07/2010 15:35
O delaxo ειπε "Και μαζί με τους πυλώνες, τα φράγματα, και τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ θα έχουμε και πυλώνες, φράγματα, και λιγνιτωρυχεία του κάθε ανταγωνιστή της? " Πολυ πιθανον να εχεις και αλλες μοναδες παραγωγης ρευματος αλλά οχι πυλωνες γιατι συνηθως ολοι οι ανταγωνιστες χρησιμοποιουν το προυπαρχον δικτυο διανομης ηλεκτρικου ρευματος(στην δικη μας περιπτωση της ΔΕΗ). Απλα θα πρεπει να συνεισφερουν και αυτοι οικονομικα στην συντηρηση του δικτυου και να δινουν και καποια τελη για την χρηση του( σε αλλες χωρες αυτο ειναι εφικτο, στην Ελλαδα μαλλον θα μπερδεψουν τα μπουτια τους και θα κατηγορουν ο ενας τον αλλο για καθε τι στραβο, βλεπε ΟΤΕ και λοιπες εταιριες παροχης internet που χρησιμοποιουν το δικτυο του).
29-26
29/07/2010 15:14
Χρόνια πολλά ακούμε σε αυτή τη χώρα για τις υψηλές τιμές των προϊόντων που δε πέφτουν με τίποτα. Κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί υπουργοί δημιουργώντας επιτροπές επί επιτροπών, έχουμε δει τον Κουλούρη να κατεβαίνει στις αγορές on camera και να κάνει παρατηρήσεις σε καταστηματάρχες, αλλά και πρωθυπουργούς να δεσμεύονται ότι θα καταπολεμήσουν τα καρτέλ που σκοτώνουν την αγορά και πνίγουν τους καταναλωτές.

Μπούρδες. Η μαγεία της εικόνας που καθηλώνει το κοινό και δεν βγάζει ποτέ πουθενά. Τα πράγματα, ευτυχώς είναι πιο απλά από τις θεωρίες συνωμοσίας που ήθελαν την καταστροφή της χώρας από <<κάποιους>> και την εξαφάνιση της από τον χάρτη. Κάποιοι άνθρωποι τα φώναζαν χρόνια αλλά λόγω της μαστούρας των δανεικών που έρεαν και του δημοσίου που χάριζε αφειδώς λεφτά ήταν σαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Κλειστά επαγγέλματα είναι μια ταρίφα, Αυτό κάνει τόσο, πάει και τελείωσε. Πώς να δουλέψει ο νόμος της ελεύθερης αγοράς όταν οι τιμές έχουν οριστεί από το κράτος και είναι υψηλές; Η μεταφορά προϊόντων super market από Αθήνα-Τρίκαλα κοστίζει 2.000 ευρώ ασχέτως αν έχει κόστος 200 ευρώ. Γιατί; Επειδή 500 άνθρωποι σε ένα επάγγελμα που δεν εκδίδει νέες άδειες, χέρι-χέρι με την εκάστοτε κυβέρνηση δημιουργούν ένα καρτέλ και διαμορφώνουν τις τιμές.

Τριτοκοσμικές καταστάσεις που χρήζουν άμεσης αλλαγής και μόνους ωφελημένους θα έχουν εμάς τους καταναλωτές. Αυτονόητα πράγματα που πρέπει να έρθει μια τρόικα ελεγκτών να τα αλλάξει. Τόσα χρόνια όλοι οι κυβερνώντες τα ήξεραν αλλα ήταν απο τα θέματα που κανείς δεν <<άγγιζε>>. Διαβάζω σήμερα στα ΝΕΑ ότι ο υπουργός οικονομικών δήλωσε <<για να πέσουν οι τιμές θα ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα>>. Καταστάσεις που εξοργίζουν και μετά απο τόσα χρόνια ακρίβειας που εσύ έχεις πληρώσει, σε κάνουν να λες <<ευτυχώς που ήρθε η τρόικα>>...
http://29-26.blogspot.com/
Φόν Φούφουτος
29/07/2010 15:11
Σκούπαααααα ! Σκούπα σ'' όλα να σωθεί η Ελλάς. Λές και η Ελλάδα είναι κάτι το αλλιώτικο, μία ιδέα να πούμε. Λές και οι Έλληνες δεν είναι η Ελλάδα. Σκούπα, λοιπόν στούς Έλληνες, για να σωθεί η Ελλάδα (?) Στους μισθωτους, σκούπα στους συνταξιούχους, στους Δ.Υ.,στους φορτηγατζήδες, στους .... και έπονται και οι υπόλοιποι. Όχι βέβαια όλοι. Υπάρχουν και κάποιοι που μένουν πάντα έξω από τις υποχρεωσεις και τα υποχρεωτικά. Είναι αυτοί που ενώ είμαστε, λέει, όλοι ίσιοι, αυτοί είναι λίγο πιό ίσιοι.
κωστας
29/07/2010 15:07
Η ΝΔ ειναι τοσο απουσα που το ΠΑΣΟΚ κανει και χρεη αντιπολιτευσης! Το ΚΚΕ ειναι εκτος τοπου και χρονου, το Συριζα πνεει τα λοισθια και το ΛΑΟΣ οπου φυσαει ο ανεμος...Στην αλλη όχθη, οι εργατοπατερες μυριζουν το αιμα και εξασφαλιζουν το μελλον τους..

Διαπιστωνουμε δυστυχως ξανα και ξανα, ποσο ανικανο ειναι το πολιτικο κατεστημενο σ αυτη η χωρα. Τι κριμα να μην υτπαρχει η παραμικρη ελπιδα αυτος ο τοπος να ωφεληθει εστω και λιγο απο αυτη την κριση...0=r
29/07/2010 14:57
Εγω και τα παιδια μου περιμενουν ενα ολοκληρο χρονο δουλειας , μοχθου και στεναχωριες τξς καθημερινοτητας να παρουμε το σαραβαλακι για τις ολιγημερες διακοπες μας για να αντεξουμαι αλλο ενα ισως τον χειροτερο χρονο που μας περιμενει. Δεν μπορουσα ομως να φυγω γιατι ετυχε το σαραβαλακι να μην εχει σταγονα βενζινη επειδι ενας ξεδοντιαρης συνδικαλιστης μου κουνουσε γτο δαχτυλο λεγοντα μολων λαβε (ουτε να το προφερει ο αχρηστος δεν ηξερε), ενα αλλος με μια κεφαλα σαν το βοδιου απο την καλοπεραση να μου λεει οτι απεργει γιατι ο Ρεπας δεν εκανε δημοσια δηλωση και ενα αλλος αδειοδοτημενος απο τα παλια (67-74) προσπαθοσε να με πεισει οτι πληρωνει 20,000 τον μηνα τοκους για τις αμετρητες αδειες που εχει αποκτησει με την ανακυκλωση κατω απο το τραπεζι.
΅Εαω εδωσαν τοσα χρηματα να το δηλωσουν εγγραφως και μολις το δηλωσουν να τους αρπαξει το ΣΔΟΕ για να δουνε εαν προερχονται απο δηλωμενο εισοδημα. Να μια καλη ιδεα για το υπουργειο υποδμων σε συνεργασια με το οικονομικων να τους σπασει τον τσαμπουκα μια και εξω.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
29/07/2010 14:35
Οι ολίγοι εις βάρος των πολλών! Οι διάφοροι προνομιούχοι μας κάνουν και μάθημα δημοκρατίας, όταν καποιος τους θίξει! Νυν υπέρ των προνομίων ο αγών! χα- χα!
αχ
29/07/2010 14:15
Σιγά σιγά Παπουτσή μην ανοίγεσαι, παραμονεύουν ντομάτες στην γωνία....!!!!βγήκε να γαυζίσει ο παπουτσής για να λέει μετά οτι αντιστάθηκε..!!!χαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Schwartze Sonne
29/07/2010 14:02
Τους ταρίφες δεν τους πιάνει η σκούπα ???

Για σένα που ζητάς να "ανοίξουν" τα επαγγέλματα των καταστηματαρχών !!!!!!!!!!!!!!! έχω μια ερώτηση .......

Από τι ώρα πίνεις ??
Γ.Γιωργος - Μελβουρνη 29/7/2010 21.00μ.μ.
29/07/2010 13:39
Ολα τα εθνη-κρατη ζουνε μεχρεη και πολλα κρατη (Ε.) παρουσιασαν ψευτηκα στατιστηκα εν γνωσει των αρμοδιων ακομη.Βεβαιως τα μονοπωλεια να σπασουν και ο συναγωνισμος δρα υπερ του καταναλωτη, Αλλα ορισμενα κερδοφορα ΔΕΚΟ πρεπει να υπαγωντε στο κρατος- δικαιου. Γιατι οι αδιφαγοι ιδιοτες δημιουργουν ανεργεια μειωνοντας χιλιαδες εργαζομενουςκαι ολο θα ζητουν ενισχηση απο το κρατος . ( παραδειγμα Αυσρταλια ΟΤΕ, Ταχυδρομεια που δουλευα 35 χρονια ., αστυκες συνκ/νιες κ.λ.π.) Ο συνδικαλισμος τελειωσε η δουλεια του πλεον . Δεν χρειαζεται -τελειωσε τον κυκλοτου, και ας μας κοροιδευε καμια φορα. Οσο για απορητα εθνικα , μυστηκα και προδοσιες, φιλοι μου σημερα δεν υπαρχουν. Αμα θελουν σε βρησκουν και σε βλεπουν και σε ακουν και στο υπνοδωματιο τι κανεις ακομη. Ο οπλισμος αγοροπωλησιες , αμυνες κ.λπ. επαψαν ναναι μυστηκα. Η τεχνολογια εκτωπησε πολλα πραγματα Ολα τα ανωτερω δεν ειναι καινουργια . Ευκαρια στην σημερινη Κυβερνηση ( σαυτην ελαχε η τυχη) , να διορθωση συν θεμελα την Ελλαδα και ειδικα την γραφειοκρατια, τη ν δωροδοκια και ολα τα κακα.Δεν ντρεπομαστε καθολου μια ζωη ολοκληρη να μην ξερει ποσους δ. υπλ/λους και ποσους συνταξ/χους εχει ΄? Με αγαπη και γνωση. Γ.Γ.
Μ.Χ
29/07/2010 13:26
Προς cs Ποιες ελληνικες ταινιες βλεπεις? Ανεκαθεν το ονειρο του Ελληνα ηταν να χωθει στο δημοσιο και αυτο αποτυπωνετε στις περισσοτερες Ελληνικες ταινιες. Θυμαμαι γονεις και συγγενεις να λενε... Το δημοσιο ειναι σιγουρια....Δεν σε κουναει κανεις... Θα αραζεις και θα πληρωνεσαι... Μισθο Βρεξει-χιονισει... Για ποιες εμμονες μιλας?
Αλεξανδρος Αθ.
29/07/2010 13:04
Ειναι απαραδεκτη η ελλιπης ενημερωση απο τα ΜΜΕ για την αληθεια σχετικα με τα "κλειστα" επαγγελματα. Ειναι εξισου απαραδεκτη και η σχετικη παραπληροφορηση που προερχεται απο ολα τα κομματα.
Ναι, το ανοιγμα των χερσαιων μεταφορων θα βοηθησει στην αναπτυξη και στην συμπιεση του κοστους. Ναι, η εξαλειψη της κατωτατης αμοιβης για τους μηχανικους και αλλους επαγγελματιες μπορει να μειωσει το κοστος.
Πως ομως θα μειωθει το κοστος απο το ανοιγμα του επαγγελματος του φαρμακοποιου π.χ.? Οταν ανοιξουν περισσοτερα φαρμακεια θα πωλουνται τα ιδια φαρμακα, στις ιδιες τιμες, καθορισμενες απο το κρατος, με μεγαλυτερα παγια εξοδα απο τους φαρμακοποιους. Αν επροκειτο να καταργηθουν οι καθορισμενες απο το κρατος ανωτατες τιμες των φαρμακων, θα υπηρχε προφανως αυξηση του κοστους.
Θα πρεπει να γινει πληρης ενημερωση, για καθε κλαδο ξεχωριστα, και οχι να βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι ολα τα "κλειστα" επαγγελματα. Γιατι π.χ. το επαγγελμα του μηχανικου ΔΕΝ ειναι κλειστο αλλα απλα εχει ελαχιστη τιμη για την εκδοση αδειων, γιατι ο συμβολαιογραφος π.χ. ειναι κλειστο επαγγελμα και με ελαχιστες καθορισμενες τιμες, και γιατι υπαρχουν και αλλα κλειστα επαγγελματα που δεν συζητιουνται καν, οπως του υποθηκοφυλακα, που υπαρχει ακομα αν και θα επρεπε να καταργηθει με την αναπτυξη του κτηματολογιου.
Ελπιζω καποια στιγμη να βρεθει καποιο ΜΜΕ που να κανει ερευνα σχετικα, και οχι απλως να μεταδιδει απλως οτι του πασαρουν η κυβερνηση και οι συντεχνιες.
Δημοσθενης Μπογδης
29/07/2010 13:00
ΚΟΣΜΑΣ 29/7/2010 09:32 : <<ΠΑΠΟΥΤΣΗ οσφυοκάμπτη κόψε τα ανέκδοτα και τους λεονταρισμούς τύπου ΠΑΓΚΑΛΟΥ. Είσαι γλοιώδης και γελοίος. Απ όταν ο ξενόδουλος Παπανδρέου σέστειλε πακέττο στην Αμερική γα ...επιμόρφωση, κόντυνες πολύ. Αει χάσου αλήτη πολιτικέ >>

Ρε συ , Κοσμάς ο Ευαγγελιστής έγινες ;
Με την κουμμουνιστική ξεπερασμένη , καταδικασμένη και θαμμένη για πάντα τακτική των << (κ)τουπ(τ)αμάρων >> αγωνιστών της λατινικής Αμερικής ρομφαία σου , (νομίζεις ) κατακεραυνώνεις άπαντες που δεν συνάδουν με τις κουταμάρες σου .

Νομίζεις ότι κάτι λες , πετώντας λάσπη .
Έμενα προσωπικά με ρωτάς πόσα τάχα παίρνω γι'' αυτα που γράφω ,( τα οποία στο κάτω –κάτω είναι περιγραφή της επικαιρότητας και των όσων γίνονται στη προσπάθεια της Κυβέρνησης για την Αλλαγή ) από την δική σου κολλημένη νοοτροπία σε νέκρα και αντιδραστικά για τον Λαό συστήματα .

Οι ίδιοι οι ηγέτες σου δεν βοηθούν τα επιχειρήματα σου με το να υποστηρίζουν, πότε τους δεξιό-Αγροτο-τεμπέληδες , μετά τα τσόγλανο <<παιδια του Πειραιά >> που κλείνουν τα λιμάνια και τον Τουρισμό και τώρα τους Χουντο-νταλικέρηδες του Πατακου .

Σε πειράζει ο Παπουτσής αλλά είσαι ευχαριστημένος με τα παραμύθια των σεξοβομβών σου Αλέκας και Λιάνας !

Κασμα και φτυαρι χρειαζεσαι Κοσμα να τις θαψεις !
AIR
29/07/2010 12:44
Βεβαια κ. Παπουτση δεν σας βολευει η πωληση του 40 % της ΔΕΗ, γιατι στους λογαριασμους της φορτωνεται τα παντα!!!
Ακομη και τους τεμπεληδες χαραμοφαηδες δημοσιογραφισκους της ΕΡΤ, μεσα απο λογαριασμους της ΔΕΗ τους πληρωνουμε.
Μια ζωη ειμαστε αιχμαλωτοι της ΔΕΗ.....
Μονοπωλιο βλεπεις.......Αρα φορτωστε.....
Ειδες τι γινεται με την κινητη τηλεφωνια???? Πως λειτουργει ο ανταγωνισμος???? Με κερδισμενους τους καταναλωτες!!!!!
Οπου λειτουργει σωστα ο ανταγωνισμος, κερδισμενοι παντα ειναι οι καταναλωτες.
Τις ημερες αυτες με τις απεργιες των βυτιοφορων, οσα πρατηρια ειχαν καυσιμα, νυχτα ανεβασαν τις τιμες....κανατε κατι γι αυτο????
Πολλα στραβα λειτουργουν παγιωμενα σ αυτη τη χωρα, ομως με αφορμη την τροϊκα ειναι ευκαιρια να ισιωσουν κ. Παπουτση.

Οσο για το πολιτικο κοστος αυτο ειναι σιγουρο και δεδομενο θα το επωμιστειτε για τα καλα!!!!!
δημήτρης
29/07/2010 12:37
Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων = ο θάνατος του εμποράκου..... Είμαι πολιτικός μηχανικός και οι ελάχιστες αμοιβές που ισχύουν κατοχυρώνουν ένα επίπεδο στις πληρωμές. Εάν καταργηθεί αυτό σίγουρα οι τιμές των οικοδομικών αδειών θα πέσουν με αποτέλεσμα μικρά γραφεία που ασχολούνται με άδειες να μην βγαίνουν πέρα. Το κόστος της οικοδομικής άδειας είναι πολύ μικρό σε σχέση με το κόστος κατασκευής. Καλή αμοιβή μηχανικού εγγυάταιι σωστές μελέτες με αποτέλεσμα λειτουργική, ασφαλή, αισθητικά ωραία και οικονομική κατασκευή. Με το νομοσχέδιο αυτό θα οδηγηθούμε σε οικοδομικές άδειες σούπερ μάρκετ. . Δεν είμαι αισιόδοξος καθόλου ούτε για το επίπεδο των μελλοντικών δουλειών ούτε για τον ανταγωνισμό γιατί θα επιβιώσουν μεγάλα γραφεία που στο τέλος θα χρεώνουν ότι θέλουν...αφήστε που κάνουμε εκπτώσεις και δεν παίρνουμε ποτέ την ελάχιστη προβλεπόμενη από τον νόμο αμοιβή.......
ΘΝΣ
29/07/2010 12:30
Ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός! Δεν "ξεκλειδώνουν" επαγγέλματα, απλά καταργούνται περιορισμοί ελάχιστων αμοιβών και κέρδους. Οι κανόνες "παίρνεις ό,τι πληρώνεις" και "το φτηνό το κρέας, τα σκυλιά το τρώνε" παραμένουν...
ροδανθος
29/07/2010 12:26
@ cs,

στο Δημοσιο υπαρχουν επιδοματα ακομα και για να πας στην τουαλετα. Μην κοιτας τους μισθους στα χαρτια αλλα το τι παιρνει πραγματικα ο καθενας. Μιλαμε για πολλα χρηματα σε σχεση με την δουλεια που προσφερουν. Να μην μιλησουμε για τις αδειες μητροτητας για παραδειγμα, που αν γεννησεις 1 - 2 παιδια μπορεις να λειπεις και 2 - 3 χρονια απο την δουλεια. Οσον αφορα τα ωραρια που ειναι 5ωρα καθαρης δουλειας και πολλοι κανουν και δευτερη δουλεια εκτος γραφειου ας το αφησουμε καλυτερα. Μην ακους τις κλαψες του καθενα και τις Ελληνικες ταινιες, δες τα νουμερα με καθαρο μυαλο και βγαλε συμπερασμα. Ο Ελληνας και εκατομμυριουχος να ειναι θα κλαιγεται για αυτο τον Ελληνα που κλαψουριζει μην τον λυπασαι, οταν τον δεις σκεφτικο τοτε να εισαι σιγουρος οτι κατι συμβαινει.
Nikos G
29/07/2010 12:21
@Ζηνα Τσ. Τα ιδια λεγαν και οι Αγγλοι πριν μερικα χρονια και τωρα τραβανε τα μαλλια τους και εχουν δει τους λογαριασμους να ανεβαινουν στα υψη χρονο με το χρονο, με 5.80 ελαχιστο ωρομισθιο πολλα εκατομμυρια Αγγλων αδυνατουν να δινουν τουλαχιστον 150 λιρες (για ενα διαμερισματακι) το μηνα για ρευμα και γκαζι. Εχουν καταντησει σαν τα Ελληνικα βενζιναδικα αυτες οι εταιριες ανεβαζουν την τιμη συνεχως(δικαιολογια και καλα οτι ανεβηκε η τιμη στο γκαζι διεθνως, αλλά μετα ξεχνανε να μειωσουν τις χρεωσεις οταν αυτη κατεβει).
Μ.Π
29/07/2010 12:12
Προς Α.Παναγουλη
Μαλον φιλε συμφωνεις μετην υπαρχουσα κατασταση στα μεσα Δ.Χ αλλιως δεν εξηγειται η αρθρογραφια σου. Δηλαδη το ΚΚΕ θα ειχε αφησει την κατασταση στα ΔΧ οπως ειναι.
aperiskeptos
29/07/2010 12:11
ναι στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αλλά προς όφελος των πολλών, όχι προς όφελος των πολυεθνικών και των παροικούντων την Ιερουσαλήμ μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως θα γίνει εδώ από τον αρχισοσιαλιστή ΓΑΠ και την παρέα του. Στην Ελλάδα γνωρίζουμε μόνο την έννοια της απορρύθμισης της αγοράς. Την αναρρύθμιση την αγνοούμε. Αυτή είναι η διαφορά μας με την πολιτισμένη Ευρώπη που πολλοί εδώ φέρνουν ως υπόδειγμα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Άλλο ερμανία άλλο Ελλάντα.
μμ
29/07/2010 12:05
gr δεν ειναι εταιροι μας οι ευρωπαιοι! τα αφεντικα μας ειναι !
to good to be true
29/07/2010 11:57
Μακάρι να γίνουν αυτά που λέει το άρθρο....αλλά εγώ κρατώ μικρό καλάθι.
delaxo
29/07/2010 11:56
Δηλαδή θα μπορεί όποιος θέλει να κάνει στατικές μελέτες ή να ανοίγει φαρμακείο, όπως γίνεται π.χ. με τα γραφεία κηδειών? Και μαζί με τους πυλώνες, τα φράγματα, και τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ θα έχουμε και πυλώνες, φράγματα, και λιγνιτωρυχεία του κάθε ανταγωνιστή της? Γιούπι!!!
ΚΟΣΜΑΣ
29/07/2010 11:44
<< Να ανοίξουν όλα τα κλειστά επασγγέλματα!!!>> . Μα πόσο όμορφα ακούγεται!! Τί πιό δημοκρατικό? Και στη σκέψη του κάθε πολίτη απτόν όχλο(γιατί τέτοιοι είστε) , έρχεται μια εικόνα με πολύ πράσινο...ηρεμία... ένα ΟΥΦΦΦΦ Αναστεναγμός πως γλυτώσαμε από τους κακούς και από τώρα όλα θάναι πιό φτηνά. Δεν θα μας ληστεύουν. Δίχως να σκεφτούν πως η τηλεφωνία που από χρόνια απελευθερώθηκε μας πίνει το αίμα ακόμη. Πανάκριβη παρέμεινε mister Papandreou!! Τα μπακάλικα έκλεισαν και τα τρόφιμα πανάκριβα παρέμειναν. Το ψωμί απελευθερώθηκε και τα σούπερμάρκετς μας πουλάν κατεψυγμένο και πανάκριβο. Είστε όχλος και μ,ή σκεπτόμενοι. Πιστεύετε πως η τρόικα και τα εδώ τσιράκια τους (παπανδρέου κλπ) κόβονται για ανάπτυξη και για νά ψωνίζουμε φτηνά? Μα τόσο κορόιδα γίνατε?
MA
29/07/2010 11:41
Πάντα είχα κακή γνώμη για τον Παπουτσή αλλά τώρα πια είναι ξεφτίλας...
αντε φυγε
29/07/2010 11:40
ειναι εμετικος ο Παπουτσης
Με τα λεφτα μου ρε γαμωτο!!
29/07/2010 11:33
O Παπουτσης ειναι η επιτομη της γελοιοτητας Ο ανθρωπος που δεν δουλεψε ποτε........ Αλλα με τα λεφτα μας εκανε ζωη στις Βρυξελλες
nikow
29/07/2010 11:27
Μεταποληστευση ΜΕΤΑΠΟΛΗΣΤΕΥΣΗ
Άκος Μπαραμπάς Brunnen Ελβετια
29/07/2010 11:23
@ Άκος Μπαραμπάς Ελβετία 29/7/2010 10:32 Σίγουρα ενόχλησα τον Μπατζανάκη σου, πάντως το διάβασες το κείμενο μου. χαχαχα.... καλά κρασιά απόστρατε.
akis
29/07/2010 11:14
Παπουτση ,εσυ και οι ομοιοι σου καταντησατε την Ελλαδα τσιρκο .

Τολμας και μιλας απο πανω ,μηδενικο ε μηδενικο .
cs
29/07/2010 11:06
@cs , Εσυ λες για τις ελληνικες ταινίες του ''50.
Ετσι επρεπε να ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι.
Εαν δεν σου αρεσει μπορεις να παρετηθεις.
Ε.Μ
29/07/2010 11:05
Αυτο που πρέπει να κάνει ειναι να καταργησει την εφαρμογη ιατρικής πράξης στα όρια του εκάστοτε ιατρικου συλόγου για να σταματησει και το αρμεγμα των ασθενων να ερθουν εταιρειες παροχης ιατρικων υπηρεσιων για να κανει φτηνα κανεις την δουλεια του.Και για να ακριβολογησω ειμαι ασθενης μενω στα Χανια γνωστο και και μη εξαιρετεο ιδιωτικο νοσηλευτηριο μου ζητησε για μια επέμβαση 10.000 ο ιατρος μαζι με την κλινικη (3 μερες νοσηλειας) υπόψιν η επεμβαση αυτη στο νοσοκομειο δεν γινεται η κλινική λοιπόν σαν το μοναδικο ίδρυμα που παρεχει τετοιου ειδους επεμβάσης κοπαναει στα αυτια.Την ίδια επέμβαση την έκανα στο Ηράκλειο με 6500 δεν ειναι ανέντιμο λοιπόν να εχουν αφησει εναν ιδιωτη στην υγεια να εκμεταλευεται τον ανθρωπινο πόνο για να πλουτίζει? ποιος τον προστατευει ?ασε που το έχει τακτικη να τηλεφωνει μετα 2 εβδομάδες και να ζηταει αλλα 2-3000 σαν επιπροσθετα έξοδα. Είναι δυνατο΄ν επισης ολόκληρος νομός Χανίων να μην εχει μαγνητικό τομογράφο? στο νοσοκομείο και να υπάρχουν 2 ιδιωτικοι απο έξω? και ο αξονικός στο νοσοκομειο να ειναι χαλασμένος μονίμως βρε σαν δεν ντρέπονται
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 32
29/07/2010 11:01
Εάν και δεν είμαι ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ θα δώσω θερμά συγχαρητίρια στην κυβέρνηση εάν υλοποιήσει την πρόθεση της για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Κάποιοι "μάγκες" κληρονομούν μια άδεια κλειστου επαγγέλματος απο τον πατέρα τους ή την αγοράζουν λόγω κοινωνικής δυκτίωσης και λύνουν το πρόβλμα της ζωής τους. Τα κονομάνε επειδή ο νόμος απαγορεύει τον ανταγωνισμό και κατωχυρώνει τις ολιγοπωλιακές τους τιμολογήσεις.
Κλειστό επάγγελμα = κοινωνικός αποκλεισμός και συντηριτισμός.
Palhs
29/07/2010 10:57
Γιώργο προχωρα, είμαστε μαζί σου! Είσαι σε σωστή κατεύθυνση!
Δημοσθενης Μπoγδης
29/07/2010 10:49
Σθεναρή στάση της Κυβέρνησης και γενναία η απόφαση του Πρωθυπουργού για την Επίταξη των Δημοσίας χρήσης πιστοποιητικών (αδειών ) στα αντίστοιχα φορτηγά και βυτιοφόρα, καθώς και των υπηρεσιών των ιδιοκτητών τους για την άδεια αυτήν που τους παρέχει η πολιτεία .

Μπορούμε να πούμε επί τέλους , ότι η διάσπασης των κλειστών επαγγελμάτων που για δεκαετηρίδες ταλαιπωρούν διχάζουν και κλέβουν τις οικονομίες και την πρόοδο των Ελλήνων είναι προ των πυλών .

Να η ΑΛΛΑΓΗ . Την καλωσορίζουμε εμείς οι απλοί πολίτες !
Όσο για τα μέλη των κλειστών συντεχνιών και επαγγελμάτων που διατήρησαν την καταστρεπτική αυτή πολιτική με την ανοχή και πολλες φορες συνεργασία των πολιτικών του παρελθόντος, που ήταν εις βάρος του γενικού καλού των Ελλήνων , οφείλουν να δεχτούν την πρόοδο αυτή , χωρίς να επιβάλλουν αντίποινα στους πολίτες.

Τώρα θα πρέπει να αποδεικνύουν ποιοι είναι , τι κάνουν και αν αξίζουν γι’ αυτό που κάνουν …
Όχι άπλα και μόνο ότι το ΔΗΛΩΝΟΥΝ !

Δ.Μ. 29/7/10
αλσιδ
29/07/2010 10:43
Δεν μπορώ να καταλάβω από που και ως που οι μηχανικοί και οι δικηγόροι θεωρούνται κλειστό επάγγελμα. Οποισδήποτε κατέχει αναγνωρισμένο πτυχίο από ΑΕΙ της ΕΕ ή μέσω ΔΟΑΤΑΠ για εκτός ΕΕ μπορεί να ενταχθεί μέσω ανοιχτής διαδικασίας στους αντίστοιχους επαγγελματικούς συλλόγους (ΤΕΕ, ΔΣΑ κλπ.) και να εξασκήσει το επάγγελμα. Είναι σε όλους γνωστό ότι η αγορά στους μηχανικούς και στους δικηγόρους είναι έτσι και αλλιώς υπερκορεσμένη και λειτουργεί με τις ελάχιστες αμοιβές εδώ και χρόνια. Να σημειωθεί ότι οι ελάχιστες αμοιβές, συχνά παγωμένες για δεακετίες, υπολείπονται σημαντικά των πραγματικών δεδομένων της ΕΕ. Να μάθουμε να διαβάζουμε και πέρα από την κρατική προπαγάνδα. Και να μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι!
OBama bin Laden
29/07/2010 10:42
Χαχα θα ανοίξει και των συμβολαιογράφων?
King Lee
29/07/2010 10:42
να ανοιξουν τα κλειστα επαγγέλματα αλλά να ανοιξουν και οι πορτες της βουλής για όλους και όχι για τα δυο κόματα. Ας προχωρήσει το νομοσχέδιο για τις μονοεδρικές σε κάθε μεγάλο δήμο και να δουμε ποιος θα χαρεί τελευταίος.
@ cs
29/07/2010 10:36
Ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια; Εδώ στις ελληνικες ταινίες αν τα έφτιαχνε κάποια κοπέλλα με δημόσιο υπάλληλο οι γονείς της απελπιζόντουσαν. Είστε καθόλου καλά; Έχετε μιά εμμονή και την περιφέρετε; Και στο συγκεκριμένο θέμα τους δημόσιους υπάλληλους που τους είδες;
Pecos
29/07/2010 10:32
Ψεκάστε, Σκουπίστε, Τελειώσατε !!!!

Σκούπα νόμος για όλα τα κλειστά επαγγέλματα, και κατάργηση των συντεχνιών.

Να το δω και να μην το πιστέψω.

Πρέπει όμως να ανοίξουνε και το κλειστό επάγγελμα το πολιτικού και του βουλευτή...

Όσο για τον ανεκδιήγητο Παπουτσή, τι να πει κανείς?
@ Άκος Μπαραμπάς Ελβετία
29/07/2010 10:32
Έχω μείνει Ελβετία και ξέρω ότι είναι μιά Χώρα που όλα λειτουργούν ρολόι, δεν υπάρχει ηχορύπανση, οι Άλπεις, τα δάση, οι λίμνες σε ηρεμούν. Εσένα όμως σε βλέπω σε έξαρση. Δεν κοιτάς μήπως σε κοροϊδέψανε, σε πήγανε κάπου αλλού και σου είπανε ότι είσαι στην Ελβετία;
Γιατί κι αυτό το κείμενο σου, χωρίς μιά τελεία, με παραλήρημα μου μοιάζει.
GR
29/07/2010 10:31
Εάν ο κύριος πειράχτηκε που ελεγχόμαστε όπως λέει από χαμηλόβαθμους υπαλλήλους καλύτερα να ρωτήση ποιος έφερε την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση ? όχι ο χαμηλόβαθμος υπάλληλος της τρόικας ή της Ε.Ε. άλλα οι υψηλόβαθμοι σαν την χάρη του! Και τι σημαίνει που είμαστε στον επικαλούμενο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαικής Ένωσης? Ίσα Ίσα επειδή είμαστε στον σκληρό πυρήνα θα έπρεπε να πέρναμε πιο υπεύθυνα της ευθύνες μας τόσο απέναντι στην ομαλή λειτουργία του κράτους και στην ομαλή λειτουργία της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους της! Μήπως ξέχασε ο κύριος που παραπονιέτε για το ποιον είμασταν περίγελος τους τελευταίους μήνες? ΄Ολη η ευρώπη έμαθε τις λέξεις φακελάκια (fakelaki) The Greek Statistics αυτό κύριε δεν είναι ταπεινωτικό? γιοα τον κάθε έλληνα? Τώρα αφού ζούμε με δανεικά τα οποία πρέπει να πληρώσουμε πίσω πρέπει να ανεχτούμε τον κάθε υπάλληλο γιατί στο εξωτερικό ο υπάλληλος όσο χαμηλόβαθμος και να είναι κάνει την δουλειά του με υπευθυνότητα και τα βγάζει σε πέρας! ενώ εδώ δυστυχώ ς οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν θέλουν να ακούνε την λέξη ευθύνη! δεν ευθύνεται κανένας για τίποτα! ότι έγινε έγινε με την επιφοίτηση του Αγίου Πνέυματος! Μην κοροιδευόμαστε! φθάνει επιτέλους αφήστε του λαικισμούς επιστρέψτε στην πραγματικότητα! στο σήμερα και το αύριο!
yiannis 407
29/07/2010 10:27
Αντε επιτέλους να ανοίξει η αγορά. Εχουμε την κάθε συντεχνία και 30 χρόνια τώρα τη λιβανίζουμε.... Επιτέλους έπρεπε να έρθουμε σε αυτή την κατάσταση λόγω της πολιτικής ατολμίας των ηλιθίων πολιτικών που επένδυαν στο μέλλον..... Να το μέλλον των παιδιών μας......
Ε
29/07/2010 10:23
Αυτό το γνωρίζετε (βλ. παρακάτω) ?? Κάποτε λεγόταν ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και τιμωρείτο με θάνατο. Ευτυχώς που εν τέλει ο Ελληνικός χώρος δεν προστατεύεται απο αυτούς!!

"Μία απάντηση ως προς το πώς έλαβαν πλήρη γνώση τα μέλη της αντιπροσωπείας της τρόκας που συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ΕΜΠΑΕ και του λεπτομερούς σχεδιασμού των Επιτελείων δίνει δεκασέλιδη λεπτομερέστατη αναφορά για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Π.Ν. που έστειλε σε ένα από τα μέλη της τρόικας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα της διαγραφής του προστίμου των ΕΝΑΕ, ο (κατά γενική ομολογία αποτελεσματικός και συμπαθής, αλλά σφάλων προφανώς από άγνοια, εν προκειμένω) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Πλασκοβίτης για το θέμα των ΕΝΑΕ. Αποδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα οικονομικά υπουργεία διαρρέουν-παραδίδουν συστηματικά στην τρόικα άκρως απόρρητα στοιχεία, εν γνώση του ειδικού χειρσμού που απαιτούνται τα έγγραφα αυτά και εδώ πλέον έχουμε μείζον πολιτικό ζήτημα. Διότι ανάλογες αναφορές από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών έχουν υπάρξει για τα ΕΜΠΑΕ του Στρατού και της Αεροπορίας, προς άλλους αποδέκτες της τρόικας.

Πιθανόν δεν γνωρίζουν ότι τα εθνικά εξοπλιστικά προγράμματα απαγορεύεται ρητώς και δια ροπάλου να κοινοποιούνται σε ξένους υπηκόους. Αυτό παλαιότερα λεγόταν και κατασκοπεία. Και μάλιστα είναι εν γνώση των κυβερνητικών παραγόντων ότι πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες. δημοσιεύεεται μόλις ένα μέρος των εγγράφων αυτών, το πιο ανώδυνο, περισσότερο για να ντοκουμενταριστεί το όλο θέμα.

Μάλιστα στην αρχή του κειμένου, όταν γίνεται αναφορά στο ΕΜΠΑΕ γίνεται παραπομπή όπου εξηγείται με κάθε λεπτομέρεια για τον ρόλο και τον τρόπο που λειτουργεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα! Σε ότι αφορά τις λεπτομέρεις που δίνονται για τα εξoπλιστικά προγράμματα του Ναυτικού, ειδικά των FREMM, αυτές ξεπερνούν και τις πιο λεπτομερείς εσωτερικές αναφορές των Επιτελείων ενώ είναι σε πλήρη γνώση των συντακτών ότι πρόκειται για απόρρητα στοιχεία

Στην αναφορά αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της χαρακτηριστικά: …we hereby provide you with additional detailed information regarding the exact stage of the procurement procedure for each of the future naval projects of the Hellenic Navy. Kindly note that the abovementioned confidential information and documentation, wich you have already reviewed, as well the information contained herein, concludes the evidence that the Commission has requested on the future naval programs of the HR”.

Ένα από τα απίστευτα της εν λόγω παραγράφου είναι η φράση (σε ελεύθερη μετάφραση) Με όλο το θάρρος σημειώνουμε ότι … σας στέλνουμε όλα τα μελλοντικά μας προγράμματα του Ναυτικού όπως μας τα ζήτησε η Επιτροπή!

Είναι το πρώτο επίσημο έγγραφο του ελληνικού δημοσίου μετά την γερμανική Κατοχή με το οποίο τίθενται υπ’όψιν των ξένων υπηκόων πληροφορίες κρίσιμης αποκλειστικά εθνικής σημασίας, οι οποίες βέβαια, άλλο είναι να κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και άλλο να περιλαμβάνονται σε επίσημο έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας προς ξένους υπηκόους.

Αύριο ή την ερχόμενη Δευτέρα, με τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανα χείρας συναντώνται οι σύγχρονοι γκαουλάϊτερ (τώρα τους λένε κομψά ελεγκτές) της τρόκας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να επιβάλουν περαιτέρω περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες κυρίως, δηλαδή καύσιμα για τα αεροσκάφη, τα άρματα, ανταλλακτικά, περιορισμό των ασκήσεων κλπ.

Η διάτρηση του σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας είναι γεγονός…
Ζηνα Τσ.
29/07/2010 10:21
Η ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ θα πρεπει να προχωρησει αμεσα! Η ΔΕΗ στην Ελλαδα ειναι ενα μονοπωλιο με συνεπεια να ζημειωνεται μεγιστως ο καταναλωτης. Το ξερετε οτι στη Γερμανια ο καταναλωτης επιλεγει την εταιρεια ηλεκτροδοτησης μεσα απο την ύπαρξη πάνω από 300 επιχειρησεις???
Για ποια πειραματοζωα μιλαμε οταν στην υπολοιπη Ευρωπη ο ενεργειακος τομεας δεν ειναι πια μονοπωλιο αλλα επικρατει ο ανταγωνισμος προς οφελος τοσο του κρατους (οχι πια ζημιεσ) οσο και του καταναλωτη. Η Ελλαδα βρισκεται πολλα χρονια πισω και τετοιου ειδους προστασια της αγορας δεν την αφηνει να αναπτυχθει και να συμβαδισει με τουσ υπολοιπους εταιρους στην Ευρωπη.
Φτανει πια! Αν δεν μπορουμε να προχωρησουμε σε αυτες τις κινησεις μονοι μας, τοτε ναι ας επιβληθουν μεσα απο την Ευρωπαικη και το ΔΝΤ.

Μια φοιτητρια απο το Βερολινο με εμφαση των σπουδων σε επιχειρησεις δικτυων(π.χ. ΔΕΗ).
DON GAMILOS
29/07/2010 10:19
Άλλο ένα φάντασμα από το παρελθόν φωνάζει. Το μνημόνιο είναι μνημόσυνο για τους πολιτικούς ξερόλες. Πολλά είναι τα ζόμπι στη βουλή...
Θάνος
29/07/2010 10:17
Ανοίξτε και τα επαγγέλματα και των επιχειρηματιών, γιατί οι μπάσταρδοι δεν μας σέβονται ως πελάτες, έξου και η πειρατεία και η αγορά στο εξωτερικό ! Αυτά τα αγαθά που ανοίγετε δεν είναι τίποτα μπροστά σ'' αυτά που μας διασκεδάζουν και θέλουμε για την καλυτέρευση της ζωής μας ! Αν ανοίξετε τα επαγγέλματα των καταστηματαρχών, επιχειρηματιών κ.α., θα μειωθεί η τιμή εκεί που θέλουμε όλοι !
Αλεκος Παναγουλης
29/07/2010 10:17
Ολες τις μέρες προετοίμαζαν το κλίμα και την κοινή γνώμη να δεχθεί πως είναι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών που εκβιάζουν την κοινωνία, είναι ενάντιά της και όχι η κυβέρνησή τους που με το φιλομονοπωλιακό νομοσχέδιο για τις μεταφορές εμπορευμάτων ενισχύει το κεφάλαιο, ωθώντας στην καταστροφή τους αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες φορτηγών. Χτες, λοιπόν, δημοσιογράφοι των αστικών τηλεοπτικών σταθμών, ανάμεσά τους οι Καψής και Χασαπόπουλος του ΜΕΓΚΑ, Κώνστας του Αλτερ και άλλοι της συνομοταξίας ανέλαβαν το ρόλο του δημοσιογράφου - δικηγόρου υπεράσπισης της κυβέρνησης, για να επιβάλουν στους εργαζόμενους την αναγκαιότητα και το δίκιο της κατάπτυστης απόφασης για επιστράτευση και επίταξη, στο όνομα των συμφερόντων της κοινωνίας και της οικονομίας, δηλαδή για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Για το λαό που του μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, που του επιβάλλουν δουλειά ως το θάνατο δε δίνουν δεκάρα. Ούτε εισαγγελείς να ήτανε. Αλλά, είπαμε, ΜΜΕ των επιχειρηματιών, δημοσιογράφοι των συμφερόντων τους είναι...
ΚΦ
29/07/2010 10:06
οι αλλαγες αυτες ειναι στο προγραμα της κοινης αγορας, και πρεπει να γινουν, η ελλαδα ηταν η μοναδικη χωρα που πηρε παρατα, σε ολη την ευρωπη ισχυει το ιδιο καθεστως, αρα και εμεις θα ακολουθησουμε τις οδηγιες και τις συμφωνιες που υπογραψαμε.
cs
29/07/2010 10:04
O Παπουτσης Λαϊκιζει...!!!!!........Δε φτανει που ερχονται να μας βαλουν ταξη οι Ευρωπαιοι,αλλα τους βριζουμε κιολας....!!!!Δυστυχως,κυριε Παπουτση,δεν ειμαστε Ευρωπαιοι...Μπανανια ειμαστε,με τεμπεληδες δημοσιους υπαλληλους,που εκβιαζουν το κοινωνικο συνολο με απεργιες,και πολιτικους-λαμογια,που απο τη μια πλευρα λαϊκιζουν,και απο την αλλη τρωνε με χρυσα-κουταλια.!
ΝΕΣΤΩΡ
29/07/2010 10:03
Ωραία! Ηταν που ήταν μπουρδέλο η αγορά, θα την αποτελειώσετε. Και μετά θα γεμίσει η αγορά μηχανικούς και δικηγόρους μαιμού! Αλλά δε νομίζω να προλάβετε, Γιωργάκη! Θα πας στη μάνα σου στο Αμέρικα και θα πας νύχτα για να μη σε λυντσάρουν. Ήδη δεν κυκλοφοράτε στο δρόμο για να μη φάτε ντομάτες! Την επόμενη φορά δεν θα σε ψηφίζουν ούτε οι σφουγγοκωλάριοι πρασινοφρουροί σου!
Χρήστος Κ
29/07/2010 09:59
Μάρέσει ο Παπουτσής! Δεν κάνει αντιπολίτευση η ΝΔ και κάνει αυτός!!
Πλούταρχος Λευκαδίτης
29/07/2010 09:49
Ευτυχώς οι σοσια-ληστές, ή αλλιώς η Εθνικοσοσιαλιστική Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - Ντόρας τρέχει να κάνει αυτά για τα οποία κατηγορούσε τη ''δεξιά''. Μη νομίσει κανένας ότι το άνοιγμα των λεγόμενων ''κλειστών επαγγελμάτων'' θα είναι προς όφελος των πολιτών. Παραμύθια της πράσινης χουντο-διακυβέρνησης... Όλα αυτά θα αποβούν και εις βάρος των επαγγελματιών - "συντεχνιών" που θίγονται και του απλού πολίτη, αλλά και του ίδιου του κράτους... Όσο για εσένα γελοίε Παπουτσή, μη μιλάς άλλο... Έχεις καταντήσει αηδιαστικός και γλοιώδης, τζάμπα πασοκο-μάγκας, που από τη μία βρίζεις και από την άλλη ψηφίζεις. Απαξ και ψήφισες, δε δικαιούσαι δια να ομιλείς και να βρίζεις την τρόικα... Εσείς μάς τους κουβαλήσατε αυτούς εδώ... Και μια πρόταση: Αφού όπως αποδεικνύεται πανταχόθεν ότι δεν κυβερνά το τσίρκο του non-PASOK, προτείνω - στο πλαίσιο του περιορισμού των κρατικών δαπανών - να τους διώξουμε όλους και να φέρουμε για πρωθυπουργό τον Paul Thomsen. Και πιο οικονομικός και σαφώς πιο σοβαρός!
elena
29/07/2010 09:48
καλά κάνουν και πολύ αργησε η Ελλάδα να το εφαρμόσει. γεμίσαμε γκέτα - χοντροσυμφέροντα και τύπους που μας εκβιάζουν με το νόμο κιόλας!!
ΚΟΣΜΑΣ
29/07/2010 09:32
ΠΑΠΟΥΤΣΗ οσφυοκάμπτη κόψε τα ανέκδοτα και τους λεονταρισμούς τύπου ΠΑΓΚΑΛΟΥ. Είσαι γλοιώδης και γελοίος. Απ όταν ο ξενόδουλος Παπανδρέου σέστειλε πακέττο στην Αμερική γα ...επιμόρφωση, κόντυνες πολύ. Αει χάσου αλήτη πολιτικέ
Άκος Μπαραμπάς Ελβετία
29/07/2010 09:18
Είχανε μια σκασίλα κ. Παπουτσή οι Χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσις για τις απόψεις σου θα σε ξεσκονίζουν και θα σε ελέγχουν από εδώ και στο έξεις και θα πεις και ένα τραγούδι ,μπροστά τους κανεις τούμπες και από πίσω τους υποτιμάς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς μα εσύ τους κουβάλησες στην πατρίδα σου τι θέλεις να χαϊδέψεις τα αφτιά της κυρα μαρίας και του κυρ γιάννη? χάχα βρε θα πεις τον δεσπότη παναγιώτη ας προσεχες αφού είσαι "υπό πτώχευση" θα κανεις και παρατηρήσεις από πάνω ?. Μήπως δυσκολεύεστε αγαπητέ ,η Ευθύνη είναι όλον είχες όλα αυτά τα χρονια την ευκαιρία και την ευχέρεια να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο δεν πρόκανες όμως και τώρα κανεις τον κουτσαβάκη Χαχαχα, ήθελα να ξέρω που θα κρυφθείς σε λίγο καιρό.
ΑΜΙΧΑΛΗΣ
29/07/2010 09:15
Τριάντα χρόνια οι διαθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει και που είχε πει ο " κακός " Μητσοτάκης , η ΕΟΚ κλπ κλπ κλπ δεν έκαναν τίποτα εκτός από το να κοροιδεύουν και να εξαπατούν για να ξαναβγούν .
Εγώ θα έλεγα όχι χαμηλόβαθμους αλλά τους τελευταίους κλιτήρες έπρεπε να τους στείλουν και πολύ τους είναι .
Σαν δεν ντρέπονται και οι 300 , έχουν το θράσος και μιλούν .
Να θυμίσω δε στις τελευταίες εκλογές το επιχείρημα ότι κρίση δεν υπάρχει ψηφίστε μας . ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ .

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
29/07/2010 09:09
Αντί να ανοίξουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα, κλείνουν και άλλα .Αναφέρομαι στο ΓΕΩΤΕ (Συντεχνιακό όργανο των Γεωπόνων) το οποίο εκβιάζει το Υπουργείο αγροτικης ανάπτυξης να συμπεριλάβει στο νόμο για τα σχέδια βελτίωσης διάταξη που να προβλέπει την συνταξή τους μόνο απο τα μέλη τους αποκλείοντας τους πτυχιούχους των ΤΕΙ και μάλιστα με καθορισμό ελάχιστης αμοιβής,πράγμα εντελώς απαράδεκτο μιας και στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό με αποτέλεσμα μια σχετική μελέτη να κοστίζει εως και το 20% του προυπολογισμού. Πιστεύω οτι η Κα Υπουργός δεν θα δεχτεί τέτοια κατάσταση,αλλά σε αντιδιαστολή θα διευκολίνει την εξυγίανση και αναβάθμιση των συλογικών οργάνων των Αγροτών τα οποία θα αναλάβουν για λογαριασμό τους όλο αυτό το έργο και οχι μόνο.-
Γιάννης Ζ-Αθηναίος
29/07/2010 09:05
Ας πει κάποιος στο σουλατσαδόρο της πολιτικής, ότι η σωστή σκέψη και κρίση δεν εξαρτάται από το βαθμό στην ιεραρχία που έχει ο καθένας. Αλλά δυστυχώς το ελάχιστο μυαλό που έχει δεν ξέρει ούτε και αυτό να το χρησιμοποιεί αποδοτικά. Γιάννης Ζ-Αθηναίος, 29/7/2010
Γιάννης Ζ-Αθηναίος
29/07/2010 08:45
Και όμως κύριε Χονδρέ, το κράτος είναι κάτι σαν τη κοιλιά σου. Αν δεν μπορείς να το βάλεις σε τάξη, γίνεται κάτι που θα σε καταστρέψε τελικά και αυτό ακριβώς συνέβει και με την χώρα. Οσον για τον άλλον τον χαριτωμένο διαμαρτυρόμενο (αν γίνει υπουργός θα πάψει) σε ένα υγιές κράτος θα ήταν ένας καφενόβιος άεργος, εδώ έτυχε επειδή ακριβώς είναι έτσι το κράτος και τα κόμματα να γίνει βουλευτής. Η ευκαιρία είναι μοναδική για να γίνει κάποτε η χώρα -έστω βίαια-μια περισσότερο υγιής χώρα με λιγότερους σουλατσαδόρους σε στυλ Παπουτσή, και μπριζολοκέφαλους σε στυλ Πάγκαλου. Γιάννης Ζ-Αθηναίος
Παράγκας(ανάμεσα σε 1.114.000(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)Κ.Υ.)
29/07/2010 08:35
Τι θα γίνει με τις ήδη συντάξεις των μεταναστών από πρώην Ανατολικές Χώρες, με ένα(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) χρόνο δουλειάς, απολαμβάνουν και "αιμορραγούν" , με σύνταξη, το Ι.Κ.Α;;....Με τους διπλάσιους (και πως "προσλήφθηκαν") υπαλλήλους της Βουλής-"Ναό" της Ελληνικής Δημοκρατίας(sic);;;;;;
ΑΑ
29/07/2010 08:29
Ήθελε μαλλον πολυ μυαλο για μια κυβερνηση να το κανει αυτο επιτελους. Να ανοίξουν και οι χερσαίες επιβατικές μεταφορές. Φτάνει πια με το νταβατζιλικι των ΚΤΕΛ που κλεβουν ολον τον κοσμο και μαλιστα με αθλιες υπηρεσιες.
Metanasths
29/07/2010 08:29
Και εσυ κ.Παπουτση που εισαι υψηλοβαθμο στελεχος εισαι το υποδειγμα πολιτικου.....μας τα εκανες ολα καλα χαχαχαχαχαχα
Παράγκας(ανάμεσα σε 1.114.000(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)Κ.Υ.
29/07/2010 08:26
Παπουτσής για τρόικα: "Χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι...".................Είδαμε και τα χαμπάρια, τα ελληνικά μυαλά-εγκεφάλων, στα 36 χρόνια μεταπολί(σ)τευσης!!!