ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Στα μαλακά Γιοσάκης και Κεχαγιόγλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2010 07:00 |
 Στα μαλακά Γιοσάκης και Κεχαγιόγλου

ΜΕ ΤΗ λέξη «αθώος» σφράγισε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χρήστος Κουμπής τις περισσότερες κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους στην υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.

Υστερα από επτά συνεδριάσεις και αφού προηγουμένως είχε αποτιμήσει το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων της πολύμηνης διαδικασίας, η οποία είχε αρχίσει στις 30 Μαρτίου 2009, ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται ότι πείστηκε για την ενοχή και μόνο για επιμέρους αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται - κατά το κατηγορητήριο- στον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, στον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, στον εισαγγελέα Νίκο Αθανασόπουλο και στις πρωτοδίκες Παναγιώτα Τσέβη και Αννα Κοροβέση.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας πρότεινε την πλήρη αθώωση από όλες τις Την ενοχή του αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη (δεξιά) και του δικηγόρου Σ. Κεχαγιόγλου (αριστερά) μόνο για επιμέρους αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων
κατηγορίες για τον πρώην προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Γεράσιμο Διονυσάτο, τον δικαστή Αναστάσιο Σάββα, τους δικηγόρους Γιώργο Νικολακόπουλο, Νίκο Εμμανουηλίδη, Μαρία Βραχά, Σταυρούλα Ψύρα, Μαρία Σφέτσου και Ιωάννα Κοσυβάκη. Και αυτό γιατί από τη διαδικασία δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία που να τον οδηγούν σε διαφορετικό αποτέλεσμα πλην της αθώωσης των οκτώ δικαστών και δικηγόρων. Ο κατάλογος με τις αθωώσεις συμπληρώνεται με την ανάλογη πρόταση για δύο δικαστικούς υπαλλήλους και μία αστρολόγο που επίσης είχαν παραπεμφθεί στη δίκη αυτή.

«Δεν ήταν συμμορία»
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν στοιχειοθετείται ούτε το αδίκημα της συμμορίας που αποδίδεται κατά το κατηγορητήριο στη φυγόδικη Αντωνία Ηλία και σε πέντε ακόμη άτομα.

Συγκεκριμένα, σε ό, το αφορά τον Ι. Γιοσάκη ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος μόνο για συνδρομή σε μία πράξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για συνδρομή σε απάτη και για τέσσερις περιπτώσεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, προτείνοντας την αθωώσή του από όλες τις άλλες κατηγορίες. Για τον Σ. Κεχαγιόγλου ζήτησε την ενοχή του για μία περίπτωση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χωρίς την επιβαρυντική περίσταση ότι τελούσε την πράξη «κατ΄ επάγγελμα», ενώ για τον εισαγγελέα και τις δύο δικαστικές λειτουργούς εισηγήθηκε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

2
Ι.Βενετής
26/07/2010 09:27
Αυτο για όποιον δεν κατάλαβε λέγετε δικαιοσύνη, ισονομία και το κυριότερο Κράτος δικαίου!
Δημοσθενης Μπογδης
26/07/2010 08:55
Αυτα τα βλεπετε Κασσανδρες ;

Δεν ειναι μοναχα οι πολιτικοι ΜΑΣ που Αθωονονται απο τους Δικαστικους ΜΑΣ ...

Ειναι και οι Δηκιγοροι ΜΑΣ και οι Παπαδες ΜΑΣ ....

Ολη η Κοινωνια ΜΑΣ εναι ανεκτικη , επιρρεπης στην παχυδερμικη ΜΑΣ διαθεση και του στιλ
<<ελα μωρε και τι εγινε ; >>

Γιαυτο χρειαζονται οι Ενεργοι ΠΟΛΙΤΕΣ . Για να γινουμε σοβαροτερη Κοινωνια .