«Η σωστή διακυβέρνηση αντίδοτο στην κρίση»

«Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2010 17:08 |

Η αξιόπιστη και υπεύθυνη διακυβέρνηση, η πάταξη διαφθοράς και φοροδιαφυγής και η συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι τα αντίδοτα στην κρίση, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του με τίτλο «Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες» στο περιοδικό Foreign Policy.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «δεν πρέπει να λατρεύουμε τις αγορές σαν θεούς», μιλά για το κλίμα τρόμου που αντιμετώπισε η Ελλάδα και εμφανίζεται ξανά αισιόδοξος ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και θα αποπληρώσει τα δάνειά της.

«Σημαντική μερίδα των πολιτών καλούνται να αναλάβουν το βάρος, παρότι δεν ευθύνονται για την κρίση. Η κρίση οφείλεται στην κακή διαχείριση και διακυβέρνηση των τελευταίων έξι ετών, στην έλλειψη διαφάνειας, στην κηδεμονία και τις πελατειακές σχέσεις, ακόμη και στη διαφθορά. Και όλα αυτά εντάθηκαν από τη διεθνή οικονομική κρίση» αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου.

«Στην Ευρώπη δεν χρειαζόμαστε λιτότητα. Χρειαζόμαστε περισσότερη υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση» τονίζει ο πρωθυπουργός μιλώντας στο περιοδικό Foreign Policy.

«Γι' αυτό, θέλουμε να κάνουμε τις κυβερνήσεις και τα συνταξιοδοτικά μας συστήματα πιο αποτελεσματικά. Χρειαζόμαστε επίσης ανάπτυξη, επενδύσεις στην παιδεία, στην καινοτομία και την πράσινη ενέργεια και πρέπει, επίσης, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το ανεκτό σε μια Δημοκρατία», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση «περί παρεμβάσεων ευρύτερων δυνάμεων» στα ελληνικά πράγματα, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει: «Αυτή είναι μια παράδοξη κατάσταση, που τη ζούμε σε όλο τον κόσμο. Βέβαια, αυτό που κάνουμε, όσο γίνεται πιο συστηματικά, είναι να δίνουμε στους πολίτες την αίσθηση ότι, ελέγχουμε την κατάσταση, ότι αντιμετωπίζουμε αυτή την κρίση».

«Υπήρξε μια στιγμή σχεδόν τρόμου, όταν μας τρομοκρατούσαν καθημερινά οι αγορές, όταν μας έλεγαν ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος και όλοι οι 'γκουρού' της οικονομίας, ότι 'θα χάσετε τα χρήματά σας, τα ευρώ σας, τις οικονομίες σας, θα γίνει καταστροφή' κ.λπ. Χρειάστηκε, λοιπόν, να κινηθούμε μέσα σε ένα τέτοιο ψυχολογικό κλίμα. Ήταν πολύ δύσκολο, ασφαλώς, αλλά αυτό περίμεναν από εμάς οι άνθρωποι, τόσο από εμένα, όσο και από την κυβέρνηση μου και, γενικά, αυτό περιμένουν από τους ηγέτες στη χώρα, να χαράξουν μια σταθερή πορεία» επισημαίνει.

«Επειδή, όμως, τα προβλήματα αυτά είναι παγκόσμια, επειδή είναι αλληλένδετα, οι άνθρωποι νιώθουν ανήμποροι και αυτό είναι πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Και αυτό το αίσθημα της αδυναμίας δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια, μεγαλύτερη δυσπιστία στους πολιτικούς θεσμούς, που μπορεί να κυμαίνεται από την απάθεια στη βία, από τον ριζοσπαστισμό στον λαϊκισμό.

»Αυτό είναι ένα βαθιά δημοκρατικό ερώτημα: πώς εξασφαλίζουμε ότι οι δημοκρατικές δομές μας θα λειτουργούν σε έναν κόσμο τόσο αλληλένδετο; Και όμως, σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση, παραμένουμε ακόμα σε εθνική και όχι σε διεθνή βάση. Πώς αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά; Αυτή θα είναι η ουσία των προβλημάτων του πλανήτη μας, τους επόμενους μήνες και χρόνια» σημειώνει ο Γ.Παπανδρέου.

Όταν χτύπησε η τραπεζική κρίση, όλοι ακούσαμε για αριθμούς, που ούτε τους είχαμε ποτέ ονειρευτεί -δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια. Υπάρχουν οι φορολογικοί παράδεισοι, οι κινήσεις κεφαλαίων, που μπορεί να είναι πολύ γρήγορες και ανεξέλεγκτες, και οι χώρες μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένες. Αλλά αυτό ισχύει και για το περιβάλλον, για τις πανδημίες, για τους πρόσφυγες, τις επικοινωνίες. Όλα αυτά προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες, αλλά μπορεί επίσης να μην ελέγχονται και να γίνουν επικίνδυνα» αναφέρει.

Και σημειώνει ότι «πρέπει να βρούμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση και πρέπει να στηρίζεται πάνω σε κοινές αξίες, στις οποίες να συμφωνούμε -δημοκρατικές αξίες. Και αυτή, πιστεύω, ότι θα είναι μια μεγάλη πρόκληση»

Αναφερόμενος στο μέλλον της ευρωζώνης, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως η κρίση έδειξε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο και όχι λιγότερη Ευρώπη», αλλά χρειάζεται περισσότερο συντονισμό για τη διακυβέρνηση και τις αναπτυξιακές στρατηγικές.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε μια πορεία εμβάθυνσης της ολοκλήρωσής μας. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω, σε πιο εθνικιστικές, πιο εγωκεντρικές πολιτικές, σε μεγαλύτερη ανασφάλεια, εύκολη απόδοση στερεοτύπων και αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων ανάμεσά μας» αναφέρει.

108
Νικος Νικολαιδης
22/07/2010 20:56
Βασιλη : να τι εγραψα σε προηγουμενη αναρτηση μου. Εαν ξερεις καποιον καθηγητη Ελληνα που να εχει αναλυσει αυτο το κοσμοιστορικο γεγονος πες μου...."Κανεις καθηγητης δεν εχει βγει να εξιστορησει οτι το προβληματικο Δημοσιο ειναι παιδι του εμφυλιου μας πχ. Το οτι ο μισος πληθυσμος της Ελλαδος μαζευτηκε σε μια και μονο πολη μεσα σε σαραντα μολις χρονια ! Το δημογραφικο μας που ειναι η βαση της ψυχολογιας του αισχρου κομματισμου. Κανεις οικονομολογος δεν εχει βγει στα μηντια να αναλυσει ποιοι ειναι οι παιχτες και το ονομα, η ουσια του δραματος που περνα ο λαος μας σημερα παροτι καθηγητες ηταν αυτοι που στελεχωναν και στελεχωνουν υπουργεια ολων των κυβερνησεων τοτε και φυσικα τωρα. Περισσοτερο κι απ τους πολιτικους ( αυτους δηλαδη που υπογραφουν πολλες φορες πραγματα που ποτε δεν εχουν σπουδασει...) καταδικαζω αυτους που ως "ειδικοι" απετυχαν στον τομεα τους. Αυτοι δε μπορει να ειναι αλλοι παρα οι εξπερτς - ακαδημαικοι. Σχεδον κανεις δε ξερει το προσωπο τους, λιγοι το εργο τους γι αυτο και ειναι στο απυροβλητο και φυσικα τρεχουν να κρυφτουνε την κρισιμη ωρα...Κυτταξτε την συμπεριφορα τους.
Δημοσθενης Μπογδης
22/07/2010 19:44
Stergios Bakas 22/7/2010 17:06

Κυριε Μπακα ,
ηταν καιρος πια να βγει αυτη η αγνακτισης σας για τους δυο τρεις Ελληνογερμανους που προσπαθουν να δειξουν σε μας εδω στην Πατριδα , οτι ο εργατικος Ελληνισμος ,αυτος ο υπεροχος πλουτος του Αποδημου Ελληνισμου ειναι ολοι Φασιστο-βασιλο-χουντικοι .

Οταν περασα περσυ απο το Βερολινο ειδα τις σχεσεις σας και την αρμονια με τους Τουρκογερμανους εργαζομενους , καταλαβα οτι δεν υπαρχει μισος απο μερους σας προς την προοδο που φερνει η συνυπαρξης των Λαων .
Τι εχει να χωρισει ο εργατης με τον Εργατη ;

Εισθε προοδευτικοι Ελληνες που προωθειτε τα Ελληνικα συμφεροντα ηθη και εθιμα με περιφανεια για την πατριδα σας .
Δεν ειναι δυνατον να εκτρεφετε τετοιο μισος για τις επιλογες του Ελληνικου Λαου στην Πατριδα μας ....

Και εδω , φιλοι μου ,η μεγιστη δυνατη πλειοψηφια των ,εργαζομενων , των μισθωτων , των ανεργων , των φοιτητων , των συνταξιουχων και των αναξιοπαθουντων , εχουν εναποθεσει τις ελπιδες τους στην Σωτηρια των Δημοσιονομικων μας πρωτα ....
και μετα στην ΑΛΛΑΓΗ των οσων παθογενιων και των ελατοματων του παρελθοντος μας , που διαιωνιζαν Δεξιες παραταξεις και αριστεριστικες επιπολαιοτητες των , αλογων και διευθαρμενων πολιτιοκων κομματων και Εξουσιων .

Προχοραμε , φιλοι μου , μην αφηνετε τα μανιταρια να σας λεν διαφορετικα . Ακουτε κ. Μπακα ;

Η Ελλαδα βγαινοντας απο την οικονομικη κριση , θα ειναι ιδια , η καλυτερη απο την δικη σας θετη Πατριδα , γιατι δεν το θελετε μοναχα εσεις , αλλα και μεις εδω συμβαλοντας με τις στερησεις μας για το καλυτερο μελλον των παιδιων μας .

Την Θελουμε Δικαιοσυνη και θα τα καταφερουμε .Προχωρουμε με εναν φωτησμενο , τιμιο , εργατικο και ανθρωπινο ηγετη τον οποιο και υποστηριζουμε .
Τα σχολια εδω απο Κασσανδρες και παρατηρητες του μισους η απο αριθμιτικα υπολοιπα και τα πολλαπλασια τους ειναι σταγωνες στον ωκεανο ., μερικοι κοκοι ακ=μμο της θαλασσας .

Ειμαστε στον σωστο επιτελους δρομο !

ΔM. 22/7/10 19 :44
ΧΑΧΑΧΑ
22/07/2010 17:42
Τεμπέληδες? ΟΧΙ .....Μα.....ες είναι πούχουν τέτοιο <<πρωθυπουργό>>!!!!!!!!
Stergios Bakas
22/07/2010 17:06
Προς Syriotis Georgios Horn-Bad Meinberg Γερμανία Είσαι ένας από τους ραγιάδες έλληνες, ανίκανος να καταλάβει τον κόσμο και την Γερμανία. Σας έχουμε συνηθίσει εσάς από την Γερμανία στο φόρουμ των Νέων και δεν εκπλησσόμεθα. Πιστεύετε ότι επειθδή είστε στην >Γερμανία είστε ασφαλείς και βολεμένοι. Πόσο σας περιφρονούτμε, εμείς οι ελεύθεροι έλληνες που σκεπτόμαστε χωρίς βολέματα και χωρίς ιδιωτικό συμφέρον...
Syriotis Georgios Horn-Bad Meinberg Γερμανία
22/07/2010 15:38
Stergios Bakas 22/7/2010 11:00 Μπάκα όταν βάζεις στο στόμα σου την Γερμανία να πλένεις το στόμα σου ,όσο για τον Πάγκαλο μιλα η ιστορία του αυτός δεν είπε ..ρε στρατηγέ δεν λέμε εκεί ότι την πήρε ο Αέρας την Σημαία στα Ίμια ? άντε κανε μου την χάρη, από την Γερμανία τρώμε ψωμί και σπουδάζουν τα παιδιά μας , χώρια τα γερόντια μας μην μπλέκεις ξένες χώρες για το ελληνικό κατάντημα . Πάρε τηλέφωνο τον Αποστόλη τον Βοσκόπουλο να σου το εξηγηση η παραδείγματος χάριν με τον αγιο Αγγέλου εναν απλό η δεν ητανε ? δικηγόρο με 400.00 στην ακρη ,αντε ρε ξεφτίλες ...!. Στην Γερμανία εάν δεν κόψεις απόδειξη και δεν αποδόσεις τον νόμιμο ΦΠΑ φτύνεις το γαλα της Μάνας σου, αλλου αυτά Bakas η Μπάκα.
Ευχαριστώ τα ΝΕΑ για την Φιλοξενία
Αχιλλεας
22/07/2010 14:21
Απο οτι καταλαβα για ολα φταινε οι κακοι οι ξενοι.
Οι Αγγλοι , Γαλλοι, Πορτογαλλοι.
Πρεπει να μας δινουν λεφτα και να γινουμε ολοι δημοσιοι υπαλληλοι και να καθομαστε.
Ολοι εναντιων τησ Ελλαδας ειναι.
Απο την ωρα που ξυπνανε σκεφτοντε πως θα καταστρεψουν την Ελλαδα.
Κωνσταντινος
22/07/2010 14:09
Η αποβλακωση των ελληνων συνεχιζεται ακαθεκτη. Ο παπανδρεου εβαλε παλι την γνωστη κασετα περι ελπιδας και αισιοδοξιας. Απλα αναρωτιεμαι υπαρχει εστω και ενας ελληνας που να πιστευει το οτιδηποτε απο αυτα? Δυστυχως τα ζωα ειναι αρκετα σε αυτη την χωρα αλλιως οι πολιτικοι δεν θα ξεστομιζαν τετοιες ασυναρτησιες. Τα καναλια ειναι σε πληρη συνενοηση με τα πολτικο συστημα και ολη η ενημερωση ειναι κομενη και ραμενη αναλογως. Εχει λυσαξει αυτος ο Τακης στο ΜΕΓΑ οτι τον Γκωλια τον δολοφονησαν τρομοκρατες. Οι τρομοκρατες ποιους διωκουν τους ηθικους η τους ανηθικους? Ο Γκωλιας το μονο που εκανε ηταν να βγαζει στην φορα ολες τις βρωμιες ολων αυτων που παρελαυνουν στις τηλεορασεις.
αγανακτισμενοσ πολιτησ
22/07/2010 13:56
στεργιο ο πανικοσ προερχεται απο την οικ.αφαιμαξη 8μηνων του γιωργακι φιλε .ολα τα αλλαειναι ανοησιεσ καιοσο πιο γρηγορα φυγει και ο 2ροσ χειροτεροσ τοσο το καλυτερο αυτοσ με την αθλια κυβερνηση του που δεν μασ εχει αφησει ευρω για ευρω.
Νικος
22/07/2010 13:45
Οι πολιτικoι είναι τεμπέληδες ! ! !
12
22/07/2010 13:00
στεργιο ναι τα λεει σωστα δεν ειναι τεμπεληδεσ για αυτο μασ τα κει κοψει ολα ,ανεβασε τον φπα 23% /πεσ τα εξω αυτα που λεσ σε συνταξιουχο ,παραγοντα της αγορασ ,μισθωτο και μετα τα συζηταμε παλι.να τον χαιρεστε τον 2ρο χειροτερο,..............8μηνεσ τι εχι κανει οεο.............πατωσε την χωρα και τον ελληνα φορολογουμενο ...........να πω και ενα ευχαριστο που τον υποστηριζετε...............ανεβαζει παλι τα τελη κυκλοφοριασ ..................μασ τα παιρνε χοντρα τωρα θα μασ τα ξαναπαρει ..δωρακι για σασ που τον στηριζετε.......................τωρα να δω τι θα λετε που θα σασ τα παρει ακομα πιο χοντρα.
Δημοσθενης Μπογδης
22/07/2010 12:42
134 22/7/2010 09:38


Για αλλη μια φορα φιλε , επιτερεψατε μου να σας επαναλαβω οτι ο Γιωργος Παπανδρεου ηταν πολυ σωστος οταν ελεγε τα λεφτα υπαρχουν .

Ειναι μεσα στις αλογιστες δαπανες που εκαναν οι εγκαθετοι της Νεας Δημοκρατιας , οι κολλητοι , οι κουμπαροι του Κ. Καρακανλη , του ελαχιστου , τα δωρα σε ειδος φοροαπαλαγων στους Εχοντες και τους κατεχοντες << ημετερους >> , στις προσληψεις των << δικων μας παιδιων >> , στα ταξιδια για γλεντια του Λιαπη , στα σπιτια του Βουλγαρακη , μηδε εξαιρουμενου του αυθαιρετου στην Διξαπατρη του Λικαβηττου .

Ακομη στις αυθαιρετες και εκτος ΑΣΕΠ προσληξεις στην Βουλη Των Ελληνων ( μεταξυ των οποιων ειναι και του ιδιου του Αγγελου ).
Η του αλλου καραγκιοζη , του Χατζηγακη με τις προσληψεις σε μαιμουδες υπηρασιες !

Ειναι ακομη , μεσα σε αυτα που μοιραζε ο Μαρκοπουλος σε ψηφοφορους του στη Ευβοια , αγοραζοντας σταυρους προτιμησης , η στις κουρτινες στο γραφειο του << Αρουλη>> σας .

Δια της σωστης , αυστηρης και υπευθυνης διαχειρησης στο μελλον , ολων των πορων . Με την επιτηρηση ολων , να μην κλεβουν την εφορια .....

Γιαυτο , αγαπητε ,μην επανλαβεις σαν μομφη το << τα λεφτα υπαρχουν >>, γιατι .....αν σε παραλαβουν αλλοι πιο επιμελεις απο μενα σχολιαστες , θα τρεχεις και δεν θα φτανεις , τρεχοντας και καταπατοντας στην σπουδη σου Μανιταρια !

Δ.M. 22/7/10 12:40
γιωργος
22/07/2010 12:35
Η πολιτική στην Ελλάδα θα υπέφερε πολύ λιγότερο αν ακολουθούσε γραμμένους και δημοσιευμένους κανόνες δεοντολογίας και αν όλα τα πολιτικά στελέχη των κομμάτων εκπαιδεύονταν τακτικά για την τήρησή τους.
Μιχάλης.
22/07/2010 12:15
Κανένας δε λέει ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλους. Αυτό που λένε, είναι για την διαφθορά και την κουτοπονηριά. Αν ο Μαντοφ είχε κάνει τις κομπίνες του στην Ελλάδα, δε θα πήγαινε ποτέ φυλακή. Στην Αμερική όμως πήγε. Αυτη ειναι η διαφορα. Φαίνεται και στο σκάνδαλο Siemens, στο Βατοπαιδι, στα Δομημένα Ομόλογα, στα Εξοπλιστικά προγράμματα, στο Κτηματολόγιο και σε κάθε μεγάλη προμήθεια. Φαίνετε στο πάρτι της σπάταλης ΕΡΤ. Φαίνετε στο πως χειρίστηκε η Τράπεζα της Ελλάδος τους σορτακηδες. Κάποιος να ξυπνήσει τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου.
Βασίλης
22/07/2010 12:03
Νίκο,

Έχουν γίνει τέτοιες αναλύσεις και σε αυτό το φόρουμ, αν και για πολλούς ίσως ήταν γραφικές(!)...το πρόβλημα όμως δεν είναι οι αναλύσεις αλλά η εφαρμογή τους!

Ακολουθεί ανάλυση που έκανα με ειδική διάλεξη στους φοιτητές μου και συναδέλφους εδώ στο εξωτερικό τον Ιανουάριο...

''Η ΕΕ είναι μια πολιτικο-οικονομική ένωση κρατών. Έτσι την βλέπει όλος ο υπόλοιπος κόσμος και έτσι την αισθάνονται και οι νεώτεροι πολίτες της. Η συνθήκη της Λισαβώνας έρχεται να το επιβεβαιώσει, αφού συγκριτικά στις ΗΠΑ ή άλλο ομόσπονδο κράτος θα ήταν πολύ δύσκολη μια αντιστοιχη υπερψήφιση με τα σημερινά δεδομένα μιάς τέτοιας κεντρικής μεταβίβασης εξουσιών. Η αποσπασματική ανάλυση του ενός εκ των δύο σκελών (οικονομικης-πολιτικής) θυμίζει την προσπάθεια να περπατήσουμε με το ένα πόδι όταν διαθέτουμε δύο, δεν πάμε μακριά και κουραζόμαστε εύκολα.

Η πορεία της ΕΕ σημαδεύτηκε απο δύο γεγονότα τον ψυχρό πόλεμο και την λήξη του. Το πρώτο έδρασε καταλυτικά στην γέννηση του Γαλλο-Γερμανικού άξονα ώς πρώτο στάδιο για την εξέλιξη της ΕΕ και το δεύτερο γαλβάνησε την ΕΕ στο να εντάξη την Αν Ευρώπη στους κόλπους της και να εξασφαλίση την ασφάλεια προς όφελος της διευρημένης Ευρώπης και των γειτόνων της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσσίας. Το κλειδί ή και τέστ στην δευτερη αυτή διαδικασία ήταν η ένταξη της Αν Γερμανίας και η απορόφηση των αρνητικών κραδασμών. Η Δ. Γερμανία βρήκε σε αυτή τη διαδικασία σύμμαχο όλη την τότε ΕΕ και όχι μόνο.

Το Γερμανικό σχέδιο ‘Μάρσαλ’ για την Αν. Γερμανία και γενικά ανατολική Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Κροατία πιο πρόσφατα) βρήκε στήριξη έμπρακτη απο το σύνολο των Ευρωπαικών κρατών που εν γένη δέχτηκαν την αρχηγία της Γερμανίας στο εν-λόγω εγχείρημα και την στήριξαν. Η βιομηχανία της Γερμανίας ενισχύθηκε στο πλάισιο της λεγόμενης ολοκλήρωσης και εξορθολογισμού της Ευρωπαικής βιομηχανίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας έζησε και ζεί ημέρες δόξας, όπως και άλλοι βιομηχανικοί κλάδοι.

Το πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία άρχισε να διαφαίνεται με την στάση της Γερμανίας στην υπόθεση εξαγοράς της Μάννεσμαν απο την Βόνταφον, όπου ο κρατικός παρεμβατισμός εμπόδισε την εν λόγω εξαγορά. Η Ευρωπαική οικονομική ολοκλήρωση προυποθέτει και την λειτουργία ανοικτών αγορών αμφότερα. Αλήθεια, τι ελπίδες θα είχε η βιομηχανία μεταποίησης τροφίμων ή κατασκευών λ.χ. της Ελλάδος στο να διεμβολίσει αντίστοιχα την Γερμανική αγορά, βιομηχανία, ή κρατικές προμήθειες, με ή χωρίς τη βοήθεια δωροδοκιών; σίγουρα λιγότερες απο τις αντίστοιχες ελπίδες της Γερμανικής βιομηχανίας ναυπήγησης πλοίων, ή αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Ελληνικός κρατικός δανεισμός είναι γνωστό ότι κατευθύνθηκε στην ευρεία κατανάλωση που εγχώρια εξελίχθηκε σε αύξηση τιμών και προιόντων του κατασκευαστικού τομέα και εξίσου σημαντικά στην στήριξη Ευρωπαικών βιομηχανιών όπως λ.χ. η αυτοκινητοβιομηχανία.

Μέτρα όπως αυτό της απόσυρσης ΙΧ στηριξαν και στηρίζουν την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και δευτερεύοντως τις Ελληνικές υπηρεσίες ενώ θα περίμενε κανείς ο υποστηρικτικός Ελληνικός βιομηχανικός τομέας να υποβοηθηθεί απο Γερμανικές επενδύσεις, ενώ βιομηχανίες με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας να διεμβολίσουν αντίστοιχες αγορές. Να δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα δηλαδή, όπως κάνει η Αμερική με τα ΕΦ-16 στην ΕΑΒ. Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λ.χ. να παράγει μαζικά προιόντα, όπως εξαρτήματα, εν-Ελλάδι (που αγοράζει Γερμανικά), και όχι μόνο στην Γερμανία και χώρες εξαρχής χαμηλού εργατικού κόστους, ή ακόμα και να αναπτύξη και παράγει λ.χ. αμφίβια οχήματα/αυτοκίνητα με κοινοπραξίες ναυπηγίων-αυτοκινητοβιομηχανιών.

Εδώ έγκειται το πρόβλημα, αυτό δεν συνέβη στο επίπεδο των επενδύσεων όπως γνωρίζουμε, αλλά ούτε και της κατανάλωσης:

Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας μερικώς ωθούμενη απο τον Ελληνικό δανεισμό δεν κατευθύνθηκε σε αύξηση μισθών των Γερμανών, αλλά σε αύξηση ΑΕΠ και απασχόλησης όπως και προβλέπετο αρχικά για την απορόφηση των Ανατολικο-Ευρωπαίων. Η Γερμανική ατμομηχανή της Ευρώπης. Ωστόσο, οι Γερμανοί τουρίστες (εν-αντιθέση με τα προιόντα που υπόκεινται σε δασμούς) κατευθύνθηκαν λ.χ. πρωταρχικά στην Τουρκία ξοδεύοντας μέρος των εν-λόγω εισοδημάτων τους. Αυτό προκύπτει εύκολα αν αναλογιστεί κανείς ότι το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών Ελλάδος-Γερμανίας είναι ελλειματικό ως προς τα βιομηχανικά προιόντα, στηριζόμενο πάραυτα, ως προς τα ελλείμματα απο Ελληνικές πολιτικές όπως το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ, ενώ το 2009 επι παραδείγματι είδε σταθερή μείωση τουριστών απο Γερμανία και Ην. Βασίλειο προς Ελλάδα αν αντιθέση με την Τουρκία.

Σε βάθος χρόνου τα δανεικά Ελληνικά Ευρώ του 2009 μετατράπηκαν σε εισόδημα Γερμανών και εν μέρει σε τουριστικό εισόδημα της Τουρκίας και αντίστοιχες επενδύσεις, ενώ η επιστροφή στην Ελλάδα υπο μορφή Γερμανικής κατανάλωσης ή επενδύσεων μειώνεται (ναυπηγεία- τουρισμός). Φταίει άραγε μόνο η δομή της Ελληνικής οικονομίας για αυτό, ή μήπως και η πελατειακή αντίληψη της Γερμανικής βιομηχανικής πολιτικής όπου ο καλός Ευρωπαίος εταίρος την πληρώνει τελικά;

Υπό τις παρούσες συνθήκες η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράζει βιομηχανικά προιόντα κατ’αναλογία απο της χώρες που επενδύουν ή αυξάνουν τον τουρισμό τους στη χώρα όπως και να εφαρμόζει αντίστοιχα Ελληνικό-κεντρική αντί για Ευρω-κεντρική βιομηχανική και εμπορική πολιτική, όπως η Γερμανία- στο μέτρο του δυνατού, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να εξακολουθεί εσαεί να στηρίζει αυτούς που δεν την στηρίζουν στην πραγματική οικονομία (και όχι στα δανεικά).

Ενώ η Γερμανία του σήμερα σίγουρα δημιούργησε ερωτηματικά με την οικονομική αλαζονεία της και με διάφορες δηλώσεις αξιωματούχων, για την ικανότητα της σε βάθος χρόνου να ηγηθεί της Ευρώπης, η Ελλάδα δημιούργησε ερωτηματικά με την οικονομική απραγία της και αντίστοιχες δηλώσεις, για την ικανότητα της να ασκήση οργανωμένη επιθετική οικονομική πολιτική στην Ευρώπη με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία και την μεταποίηση.''

....απο 9/12 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4550245&ct=3

''''Μάλλιασε η γλώσσα και το πλεικτρολόγιο δυστυχώς η αλήθεια γυμνή είναι κακάσχημη...
''...Εξάλλου, το περιοδικό επικαλείται πηγή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας που τάσσεται υπέρ του να αφεθεί η Ελλάδα να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της...''
Σκεφτείται σε ποιές συνέπειες αναφέρεται και σε ποιές πράξεις. Μήπως έξοδο απο το ΕΥΡΩ?? γνωρίζω ότι οι ΗΛΙΘΙΟΙ ίσως και να πανηγυρίζουν. Και εγώ θα πανηγύριζα αν η ΕΛΛΑΔΑ αποτελείτο απο ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ με αίσθηση πειθαρχίας, ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, αυτοθυσίας, πίστης και ΠΑΙΔΕΙΑΣ (όχι με την σημερινή κατάντια της λέξης).
Δυστυχώς απωλέσαμε το δικαίωμα να είμαστε πιστευτοί. Όταν βρίζαμε την απογραφή ως αντεθνική και τώρα ως κυβέρνηση κατηγορούμε την αντιπολίτευση για το κατάντημα είμαστε ΜΗ ΣΟΒΑΡΟΙ ειδικά όταν λέμε τώρα εμπιστευτείτε μας θα την κάνουμε σωστότερη και δηλώνουμε ακοστολόγητες ΠΑΡΟΧΕΣ...
Το δια ταύτα. Σταματάμε τις παρλαπίπες και σοβαρευόμαστε. Σταματάμε την μικροπολιτική και ανοιγόμαστε σε σοβαρούς και ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ πολιτικούς που θα παίρνουν αποφάσεις ζυγίζοντας το ΕΘΝΙΚΟ και όχι το λεγόμενο ''πολιτικό κόστος''. Κάνουμε ότι χρειάζεται για να προκόψει ο τόπος, ΟΧΙ το ΚΟΜΜΑ. Δηλαδή, λ.χ. αύξηση του ΦΠΑ, τέλος στα τζάμπα συγγράμματα και λοιπές παροχές παρά μόνο με δημόσια δήλωση εισοδήματος απο τους αιτούντες φοιτητές. Το ίδιο και τα χρόνια φοιτητικής εκπαίδευσης = 6 με δυνατότητα άτοκου δανείου για αποδεδειγμένα άπορους μέχρι να βρούν δουλειά. Συνεχίζουμε την ίδια ΛΟΓΙΚΗ νοικοκυρευματος σε ΟΛΟΥΣ τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ τομείς...ενισχύουμε την παραγωγική βάση
και επιτέλους ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ (ΒΑΡΙΑ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και δεν ενισχύουμε με επιδοτήσεις καφετέριες και υπηρεσίες (μπουζουξίδικα, υδραυλικούς κλπ)...παρά μόνο έρευνα και τεχνολογία με βιομηχανικές εφαρμογές που δημιουργούν πολλαπλασιαστικές προστιθέμενες αξίες!!!!!!!!!!''''

Χαίρομαι που απο τότε που γράφτηκε αυτό ο ΦΠΑ αυξήθηκε αν και οι επιδοτήσεις δίνονται με προτεραιότητα την αυξηση της απασχόλησης και όχι την σε βάθος παραγωγικότητα δυστυχώς. Ελπίζω να σταματήσει να χαρακτηρίζεται ο τουρισμός ως ''βαριά βιομηχανία'' γιατί γελάνε και οι κότες...

Η ανικανότητα διαπραγματευσης της πραγματικής οικονομίας εντός ΕΕ μας σπρώχνει προς την Κίνα, Λιβύη, κλπ. Δεν φταίει μόνο η Γερμανία και η ''ΕΕ'' για αυτό, αλλά το ότι παραδοσιακά οι ''Δανοί-Έλληνες'' ψηφοφόροι πανηγύριζαν όταν η Ελλάδα διαπραγματευόταν και πετυχαινε αυξηση αγροτικών επιδοτήσεων σε βάρος της βιομηχανικής παραγωγής!

Αυτές οι μέρες αναπολούνται ως ''λαμπρες μέρες που τρώγαμε με χρυσά κουτάλια!''

Άλλα κράτη με συμφωνίες κυρίων επιτύγχαναν αυξηση βιομηχανικής παραγωγής και καταμερισμό εντός ΕΕ. Η περήφημη ''πρασινη ανάπτυξη'' ''εχει ξεχαστεί όπως προείπα όταν ανακοινώθηκε- διότι πως θα ανταγωνιστούμε την Γερμανία, Ολλανδία κλπ που επενδύουν στις εν-λόγω τεχνολογίες εδώ και 30 χρόνια δις ευρώ? στην καλύτερη θα έχουμε εφαρμογές και αυτές οι χώρες την μεταποίηση και εν λόγω βιομηχανία...

Η μόνη διέξοδος για την Ελλάδα για ανάπτυξη είναι η διαπραγμάτευση εντός ΕΕ του οικονομικού μας ρόλου- ποιός θα την κάνει? χρειαζόμαστε άξους και όχι καμένους διαπραγμετευτές που πήγαν στις Βρυξέλες με άδειους χαρτοφύλακες να υπερασπιστούν αδιέξοδες παροχολογίες. Η ''κόντρα'' μεταξύ υπουργείου ανάπτυξης και οικονομίας είναι ενδεικτική της αδυναμίας διπραγμάτευσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή- δυστυχώς!

''μη μου τους κύκλους τάρεττε''
SPYROS
22/07/2010 11:37
Νικος Π. (Μελβουρνη),

κοιταξε τα χαλια σας εκει κατω που γουογκς σας αποκαλουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ οι αυστραλοι και σας κοιτανε με μισο ματι και ασε μας εμας τους βλαχους. Εμεις θα τα καταφερουμε με το ενα ''η τον αλλο τροπο, χωρις να χρειαστει να ξαναερθει ο αυστραλος πρωθυπουργος στον δικο μας (οπως εγινε επι Ανδρεα Παπανδρεου) και να τον παρακαλεσει να κανει κατι με τις συνταξεις ''μαιμου'' που επαιρναν (και παιρνουν απο οτι ξερω) οι ελληνες της Αυστραλιας και κοντευαν να ξετιναζουν το ασφαλιστικο συστημα της χωρας εκει! Μεχρι τους νομους τους αλλαξαν οι αυστραλοι για να απαλλαγουν απο την λαμογια των μεταναστων! Και οποιος ξερει απο Αυστραλια και γενικα απο εξωτερικο, ξερει επισης οτι οι νομοι τους δυσκολα αλλαζουν!
Φτασατε στο σημειο να δικαζεστε για αγριες δολοφονιες (Τασμανια και Σιντνευ), για πολιτικες απατες, για μαζικους βιασμους (αυτο δεν θυμαμαι αν εγινε στην Μελβουρνη ''η στο Σιντνευ αλλα ηταν προσφατο), μεχρι και ελληνας καταδικαστηκε στην Αυστραλια γιατι συμμετειχε σε συμμορια δολοφονων καννιβαλων! Ευγε, μας κανατε εθνικα υπερηφανους! ''Αδελφια'' μεινετε εκει που ειστε! Μην μας ξαναρθετε. Αρκετα προβληματα εχουμε με κατι αλλους λαθρομεταναστες εδω που εχουν κανει και την δικη μας χωρα ''μπουρ....ο''.
dr
22/07/2010 11:36
ο παπανδρεου τα λεει σωστα οι ελληνεσ δεν ειναι τεμπεληδεσ .ε και 8μηνεσ τι εχει ο γιωργακισ για αυτο?ζουμε μονο για να δουλευουμε για να βγαλουμε τα βασικα και ο γιωργακισ ανεβαζει φπα ,τωρα θα ανεβασει και τα τελη κυκλοφοριασ ,οπωσ τοσα αλλα μεχρι τωρα .καποιοσ με την εκπληκτικη πολιτικη του γιωργακι πρεπει να δουλευει 12 με 15 ωρεσ η 2δουλειεσ για να βγαλει τα βασικα και παλι δεν του φτανουν .τι λενε μερικοι εδω υπερ του γιωργακι που ανεβασε φπα ,ανεργια στα υψη κλπ/δουλευομαστε εδω.τι να πει κανεισ ,δειτε εξω στην αγορα που δεν κινειτε τιποτα,,,8 μηνεσ μασ εχει γονατισει στην φορολογια .μειωσε μισθουσ ,συνταξεισ .βγαλτε τισ παροπιδεσ πια.
Stergios Bakas
22/07/2010 11:00
Ο Γιώργος Παπανδρέου, επιτέλους, τα λέει σωστά. Οι έλληνες δεν είναι τεμπέληδες και το έχουμε αποδείξει προπαντός στο εξωτερικό, όταν δεν έχουμε εχθρό μας το αποσαθρωμένο γραφειοκρατικό σύστημα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς μας. Η Ελλάδα πέρασε από μία κόλαση και λαός και κυβέρνηση δεν λύγισε παρόλη την λιγοψυχία του πολιτικού κόσμου και ιδιαίτερα της Αριστεράς. Ο ΛΑΟΣ ήταν το μόνο κόμμα που βοήθησε και αυτό το τιμά. Η κρίση απέδειξε, επίσης, ότι η Γερμανία δεν είναι η χώρα που θα πρέπει να ηγείται της ΕΕ. Είπε κάποτε ο Πάγκαλος για τους γερμανούς ότι είναι γίγαντες στο σώμα με πολύ μικρό μυαλό και πειράχθηκαν. Η κρίση απέδειξε ότι ο Πάγκαλος ακριβολογούσε και οι γερμανοί καλό θα είναι να αρχίσουν να σκέπτονται πολιτικά και όχι σαν προτεστάντες παπάδες. Τι αποσκοπούσαν, όμως, οι δανειστές μας, τα τσιράκια τους στον διεθνή τύπο και οι ραγιάδες των ελληνικών ΜΜΕ; Ηθελαν την χρεωκοπία της Ελλάδος για να κλονίσουν όλη την ΕΕ και φυσικά την ζώνη του ευρώ. Οι δικοί μας οι ραγιάδες, πάντως, χαμπάρι δεν πήραν για τον στόχο που αφορούσε την χώρα μας. Η πορεία εμβάνθυνσης της χώρας μας, για την οποία μιλά ο Παπανδρέου, θα πρέπει να αρχίσει με την κάθαρση της Ελλάδας από πολλά κακά που την ταλαιπωρούν. Δεν είναι μόνον η διαφθορά, η βλακεία και η κακοδαιμονία που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά κυρίως ο ραγιαδισμός που αντικρύζει κανείς στα ΜΜΕ, σε οργανωμένες μειοψηφίες που ψελλίζουν δήθεν ιδέες και σε καραγκιόζηδες της διανόησης που σιωπούν, όταν ο λαός έχει ανάγκη να ακούσει μία ολοκληρωμένη και ορθολογιστική πρόταση. Το κακό δεν είναι για την Ελλάδα οτι περνά μία κρίση. Το χειρότερο είναι ότι λείπει ο ορθολογισμός που θα αποτρέψει τον γενικότερο κοινωνικό πανικό.
Νικος Π
22/07/2010 10:47
@ Βραδύνους
Κανενας Πολιτης δεν ζητιανεψε φιλε μου, τα χρηματα αυτα, παλι πλακακια η κυβερνηση σας με αυτους που εβαλε στα εδω ποστα τα κανανε, και να''σε σιγουρος οτι εμεις και τους γιουχαραμε και τους κυνηγαμε ακομα. Παντως Βραδυνους, για Ενημερωμενους εισαι πολυ Νυχτομενους. Και πουσε, οταν διχνεις με το δακτυλο, τα αλλα τεσσερα δακτυλα διχνουν προς εσε! Κοιτατε να βαλετε μυαλο μερικοι εκει στην Ελλαδα και μην ψαχνετε μια ζωη για τον (αλλο) φταιχτη.
17
22/07/2010 09:45
@ΑΚ. αυτοι που σχολιαζουν λενε την γνωμη τουσ .βρηκαν χρονο και σχολιαζουν.δεν ειναι κακο .μην τα ισοπεδωνουμε ολα.....
134
22/07/2010 09:38
@ειστε απραδεκτοι εδω/που ειμαστε απαραδεκτοι φιλε μου?ηρεμησε καταρχασ.τι εταζε ο γιωργκισ προεκλογικα?1 ] που ειναι τα χρηματα που λεγε οτι υπαρχουν? 2που ειναι η μειωση τησ ανεργιασ?που ειναι οι αυξησεισ σε μισθουσ και συνταξεισ 3που ειναι η πρασινη ενεργεια που θα φερνρ νεεσ θεσεισ εργασιασ?4που ειναι νεες επενδυσεισ ?που ειναι η μειωση τησ ανεργιασ που ειναι τωρα στο 11.7%/θεσ και αλλα?οκ .αυξηση εγκληματικοτητασ .μειωση αγοραστικησ δυναμησ,εκρηκτικη αυξηση ανεργιασ ,απολυσεισ ,μηδεν επενδυσεισ . κλπ.λοιπον καταλαβε φιλε μου δεν ειναι μισοσ ειναι αγανακτηση.τον ψηφισαν για να φτιαξει και να ανασανει η χωρα και ο γιωργακισ την εχει διαλυσει σε 8μηνεσ .μειωση μισθων ,φοροεπιδρομη παντου ,αυξηση φπα στο 23%με πατωμενουσ μισθουσ και συνταξεισ .ελεοσ δηλ και λεσ εσυ για μισοσ ?πωσ να μην τον βριζουν με ολα τα παραπανω που σου πα φιλε?βγεσ εξω στην νεκρη αγορα ρωτα ενα μισθωτο .η συνταξιουχο βγαλε τισ παροπιδεσ και δεσ καθαρα .οκ .και επισησ που ειναι το 1.5δισ απο την φοροδιαφυγη?καλημερα και καλο κουραγιο ευρωελληνεσ.
Βραδύνους
22/07/2010 06:21
SPYROS 21/7/2010 16:06 Σπύρο, καλά του τα είπες του Μελβουρνιώτη. Εγκρίνω και επαυξάνω... Οταν ζητιάνευαν από τον ελληνικό λαό τα εκατομμύρια δολ για να ξεχρεώσουν τη βρομοκοινότητά τους ήταν καλά; Οι αλήτες αφού τα είχαν γιατί δεν τα ξεπλήρωναν μόνοι τους αλλά φεύγανε τα δανεικά κι αγύριστα από τους πολιτικάντηδες συγγενείς της ελληνικής βουλής στους βλαχοδήμαρχους της Μελβούρνης; Τώρα μας βρίζουν κι απο πάνω τα βόδια έτσι; Μπορεί να μη συμφωνώ μαζί σου σε άλλα θέματα αλλά εδώ σε παραδέχτηκα! Σωστός και εύγε! Βραδύνους ο Ελλην
Νικος Νικολαιδης
22/07/2010 06:18
@Νικος Νικολαιδης 22/7/2010 03:04 Σοβαρολογω και μαλιστα απολυτα. Δε ξερω κατα ποσο εσεις σοβαρολογειτε. Συγκρινετε τη λεξη νεοναζι με τεμπελης απο που κι ως που ; Και γιατι θεωρειται ανυποστατο θεμα κατι το οποιο ειναι αδιαμφισβητητο γεγονος για οσους παρακολουθουν τα διεθνη επικοινωνιακα γενομενα και το κυριοτερο : δρουνε σ αυτα ; Που εισασταν οταν μας επιτιθεντο με ακριβως αυτη τη "μιμ" απο Καναδα ο Στεφεν Βραντ της Globe and Mail, ο Ρας Μπε''ι''κερ στην Αυστραλιανη The Age, η Sunday Telegraph, o Σκοτ Οστλερ της SF Chronicle που μας ειχε χαρακτηρισει και Ναζιστες τον Μαρτιο του 2004 και ειχε γινει σαλος, λαβαινοντας ανω τον 600 ηλεκτρονικων επιστολων απο Ελληνες του Σαν Φρανσισκο, ο Νταλμπεργκ του Associated Press με αρ8ρα του απο Ιουλιο του 2003, ο Τζον Ροουλινγκς στο Observer, o Μπρους Μακ Ολ στο εγκυρο Αμερικανικο εβδομαδιαιο The New Yorker, o Μποροβιτζ στο αλλο εγκυρο εβδομαδιαιο Newsweek, η Καρολιν Ρεντζιντορ της Αυστραλιανης Daily Telegraph, η εφημεριδα Bulletin στην ιδια ηπειρο, το BBC, η Lafayette Daily Advertiser στη Λουιζιανα, ο Γουιλσταιν του Associated Press ( φιλαρακι του Νταλμπεργκ απο το πανεπιστημιο της Πολιτειας της Indiana πιο πανω ), το περιοδικο VIA παρακλαδι του Sports Illustrated, ο Λανχοφ της Toronto Sun στον Καναδα, δεκαδες αλλοι που απαντησα προσωπικα πριν-και-μετα το 2004 οπως εκεινος ο ραδιοφωνικος σταθμος του Σικαγο που προανεφερα το 2005 ; Ειναι αυτο ανυποστατο θεμα ; Τι λετε ;;; Γιατι δε πατε στο φορουμ της καταπληκτικης Ελληνικης ιστοσελιδας stadia.gr εκει που μιλα για τον επικοινωνιακο ακτιβισμο του Αθηνα04 να δειτε ποσο ανυποστατο ειναι ; Γιατι τις προαλλες δεκαδες καθηγητες του εξωτερικου σε μια πρωτη για Ελληνες ακαδημα''ι''κους του εξωτερικου γραψαν ( με το ζορι...) μια επιστολη η οποια διανεμηθηκε σε ξενα ΜΜΕ αν δεν απατωμαι, με ακριβως ΑΥΤΟ το "μιμ" για θεμα και με αφορμη τις διαφορες αναρτησεις σε πολλα φορουμ οπως αυτο στην Wall Street Journal κατα την περιοδο των πρωτων μηνων της οικονομικης μας κρισης αλλα και προσφατα οταν πολλοι Αμερικανοι μαθανε οτι πρεπει να μας δωσουνε γυρω στο μισο δις δολλαρια οικονομικη ενισχυση ; Καλα εσεις που ζειτε αγαπητε ;;; Διαβασατε τις προηγουμενες αναρτησεις μου ;;; "Η μηπως αγνοηται οτι μεταψυχροπολεμικα το ιματζ κοντρολαρει σε μεγαλο βαθμο το πολιτικο γιγνεσθαι μιας κυβερνησης ; Εκτος κι αν ειστε απ αυτους που θεωρουσαν τους Ολυμπιακους μας ενα αθλητικο γεγονος. Οποτε εκει σηκωνω τα χερια...Θα χαρω να ακουσω σε ποια δεδομενα στηριζεται τη λογικη σας.
@Νικος Νικολαιδης
22/07/2010 03:04
Σοβαρολογείτε; Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική σας! Επικοινωνιακά η συζήτηση επί ανυπόστατου θέματος δημιουργεί θέμα και μάλιστα πρώτιστα πολιτικό και όχι επικοινωνιακό. Κανείς γερμανός καγκελάριος λόγου χάρη δε θα έμπαινε σε συζήτηση περί του <<οι Γερμανοί είναι νεοναζί>>. Έλεος!
Είστε απαράδεκτοι οι περισσότεροι εδώ...
22/07/2010 02:53
Μπορεί ο καθένας μας να είναι κριτικός σε ότι αφορά την κυβερνητική πολιτική, αλλά... η υπονόμευση κάθε προσπάθειας της κυβέρνησης να αναστηλώσει την Ελλάδα στο εξωτερικό είναι κάτι το ασύλληπτο και τρελό! Θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι σας κινεί τελικά, προς τι αυτό το μίσος; Θα συμφωνήσω ωστόσο ότι πρέπει ο κ. Παπανδρέου να είναι προσεκτικός. Εικόνα και τίτλος αλλά και η συζήτηση που ανακύπτει αποτελεί δυσφήμιση της χώρας. Ο πρωθυπουργός έγινε θύμα παραποίησης. Δεν επιτρέπεται να δέχεται να συζητά για θέμα με τέτοιο τίτλο, που στοιχειοθετεί σκηνικό κατάρρευσης.
Νικος Π (Μελβουρνη)
22/07/2010 01:13
@ SPYROS

Εδω γελανε, και πολυ μαλιστα, τι να πεις εσυ ρε καραμητρο για τους Ελληνες μεταναστες. Εμεις καταφεραμε να επιβιωσουμε, και να πετυχουμε σε τοπους αγνωστους με Handycap την γλωσα. Οι πιο πολλοι σημερα εχουν δικες τους δουλειες, τα παιδια μας (ναι αυτα που κοροιδευτε οταν ερχοντε για διακοπες) σημερα ειναι χειρουργοι, δικαστες κ.ο.κ
οσο για την εγκληματικοτητα, δεν κοιτας πρωτα τα χαλια σας που εχετε κατακαψει την Χωρα, εχετε εγκλωβησει τον αθωο κοσμακι. καταστρεφετε περιουσιες, σκορπατε τον πανικο, και λετε οτι πολεματε για τα δικαιωματα σας. ( Ολα αυτα κρυμενοι κατω απο κουκουλες.)
Νικος Νικολαιδης
22/07/2010 00:27
fuser 21/7/2010 13:26 Συμφωνω, ουτως η αλλως μας τα ειπε ο καθηγητης που σχολιαζει το συγκεκριμενο αρ8ρο στην ιστοσελιδα του Foreign Policy. Ο λογος που αρνουμαι να εμβαθυνω στην οντολογια τ στατιστικου ειναι γιατι κανεις καθηγητης μεχρι τωρα δεν εχει καθησει να αναλυσει τη νοοτροπια μας. Γιατι πχ να πω καποιον συμπατριωτη μου τεμπελη οταν ειναι γνωστο σε ολους το Δημοσιο υδροκεφαλιστηκε απο κλιεντελιστικες μεθοδους στελεχωθηκε σε μεγαλο βαθμο απο αμορφωτους που δε μπορουσαν να παραγουν κατι ευθυς εξ αρχης; Τελος παντα πιστευα οτι το προβλημα της Ελλαδος τα τελευταια πενηντα χρονια δεν ειναι πολιτικο. Ειναι δη-μο-γρα-φι-κο. Οταν εχεις μια χωρα που μεσα σε σαραντα χρονια ο μισος της πληθυσμος μεταναστευσε σε τρεις πολεις ( Αθηνα, Νεα Υορκη, Μελβουρνη ) κι ουτε ενα βιβλιο να εξιστορει το γεγονος, οτιδηποτε πολιτικες να κανει κανεις γινονται με σημαδεμενη κοινωνιολογικη τραπουλα. Υπηρχε τεραστια αναγκη να αποκατασταθει ο Ελληνας οικονομικα και σε ατομιστικο επιπεδο αφου ηταν μακρια απο το σπιτι του. Αυτη ακριβως την αναγκη εκμεταλευθηκαν τα κομματα με αποτελεσμα η αγαπη και ο σεβασμος που εβρισκε κανεις εστω σε τοπικιστικο επιπεδο να μεταμορφωθει σε αμοιβαιο συμφερον και αισχρο κλιεντελισμο. Πες με εθνικιστη αλλα εγω επειδη ακριβως ζω και στη διασπορα, βλεπω τη διασπορα ως απορροια της μανας πατριδας δε μπορω να γυρισω και να πω τον Ελληνα τεμπελη. Εκει ακριβως πρεπει να ορθωσουμε αναστημα, να δουμε με ειλικρινεια τη ριζα του κακου, οχι τις ταμπελες που ονομαζουν το κακο, καποιοι Αγγλο-Αμερικανοι ( της συμφορας και της "προοδου"...). Συμφωνω και διαφωνω μαζι σου.
SKT
21/07/2010 22:31
Ίσως θα ήταν καλύτερα αν οΓΑΠ δήλωνε:
"Greeks are not lazy, they are crazy"
Βακαλο
21/07/2010 20:37
Κομίζετε γλαύκαν εις Αθήνας κε. Πρωθυπουργέ. Οι Έλληνες ασφαλώς και δεν είναι τεμπέληδες. Οι Έλληνες στο εξωτερικό μεγαλουργούν. Έχετε αναρωτηθεί γιατί? Τι αλήθεια φταίει? Πώς εδώ όχι και έξω ναί? Φταίει, λοιπόν, ο Έλληνας?
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
21/07/2010 19:13
Συνταξιούχοι με 3 έως 8 συντάξεις και 3 με 4 ΑΦΜ, πολυσυνταξιούχοι που λάμβαναν παρανόμως ΕΚΑΣ, ζευγάρια
που έκαναν ξεχωριστές δηλώσεις για να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ εις διπλούν, Μεγαλοσυνταξιούχοι ευγενών ταμείων (π.χ. Ταμείου Νομικών) που είχαν το θράσσος να λαμβάνουν και τήν προνοιακή σύνταξη του ανασφάλιστου υπερήλικα και δεν συμμαζεύεται! Συνολική κατάχρηση δημόσιου χρήματος 1,5 με 2 δίς ευρώ ετησίως, όπερ σημαίνει πώς, μόνο από τήν εισοδό μας στο ευρώ που δήθεν γίναμε σοβαρή χώρα, οι πονηροί συμπατριώτες μας εισέπραξαν παρανόμως άνω των 15 δίς ευρώ, καταδικάζοντάς μας όλους σε πτώχευση! Πως διάολο μωρέ αντέξαμε 200 χρόνια με τέτοιους κοπρίτες πολιτικούς;
Γιώργο, για μάζεψε τα παρανόμως εισπραχθέντα από πονηρούς ποσά, μπάς και μπορέσουμε να σωθούμε οι έντιμοι!
νικος
21/07/2010 19:01
τεμπεληδες δεν ειμαστε Μ___ΕΣ και κομπιναδορους και απατεωνες και μαφοιζους και λησταρχους και αλητες και δωσιλογους πολιτικους εχομεν ΔΥΣΤΥΧΩΣ 330δισ χρεος σε 36 χρονια στο γκινες βραβειο
ΘΕΟΣ
21/07/2010 17:32

Οι Γερμανοι δεν ειναι τσιγγουνηδες.
Στάμος Σέμσης
21/07/2010 17:25
Έχει δίκιο ο γραφικός ''''μη μου τους κύκλους τάρεττε''''! Έπρεπε να περάσει στην αντεπίθεση ο Γιωργάκης και να πει πόσο πολύ δουλεύουμε (την κοινωνία) εμείς οι Έλληνες, της αφεντιάς του συμπεριλαμβανομένης! Όχι κύριοι! Εμείς - ως απόγονοι του Περικλέους - δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε τεμπέληδες! Είμαστε απλά λαμόγια και συνένοχοι στην κατάντια της χώρας μας! Γιατί δεν πήραμε τους κλέφτες πολιτικούς, μεγαλοεργολάβους, προμηθευτές του Δημοσίου, μεγαλοσυνδικαλιστές, κρατικοδίαιτους, Βγενόπουλους και Σια με τις πέτρες; Μήπως επειδή έχουμε κι εμείς συμμετοχή στον "φόνο"; Μήπως επειδή όλη μας η εξυπνάδα - όποια είναι αυτή - διοχετεύεται στο πως θα κοροϊδέψουμε και θα "ρίξουμε" τον Έλληνα, και όχι Αφγανό, συμπολίτη μας; Τις προάλλες ένας στομφώδης κάτοικος Πολιτείας, απόγονος Περικλέους από το Κακοσάλεσι, πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο, μπροστα στη στάση του λεωφορείου και κάνοντας όπισθεν - εκτός των άλλων "αρετών" του, ήταν και ατζαμής - γκρέμισε τον στύλο που συγκρατούσε την μπάρα που είχαμε βάλει για να μην παρκάρουν στο γκαράζ μας, όπως έκαναν αναρίθμητοι ελληναράδες, σπάζοντάς μας καθημερινά τα νεύρα! Ξέρετε τι είπε μόλις του φώναξα από το μπαλκόνι να μην φύγει και να πληρώσει τη ζημιά; Είπε πως η μπάρα είναι παράνομη και πως εμποδίζει τους ανάπηρους! Αυτό που τον βόλευε δηλαδή, μπας και δεν πληρώσει! Προφανώς, το μότο του ανδρός (;) ήταν: "Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης"! Αυτός είναι ο μέσος Έλληνας! Ένα άνανδρο τομάρι που ξεχνάει πως οι άντρες - εξέλειπε κι αυτό από τον άθλιο λαό των νεοελλήνων - πληρώνουν τις ζημιές που κάνουν! Τι άλλη ανοησία μου είπε; Πως η μπάρα είναι κοντά σε στάση λεωφορείου - λες και σταθμεύει η μπάρα! - "ξεχνώντας" πως ο ίδιος πάρκαρε πάνω στη ίδια εκείνη στάση του λεωφορείου! Αλλά το αυτοκίνητό του, δεν εμπόδιζε τους ανάπηρους! Είχε δίκιο, δεν εμπόδιζε μόνο τους ανάπηρους, εμπόδιζε και τους αρτιμελείς! Το ωραιότερο όλων; Φώναξε και την τροχαία ο άθλιος, η οποία - πιστή στο καθήκον - αν και είδε που ήταν παρκαρισμένος, "ξέχασε" να τον γράψει, επειδή ο τροχαίος με το κωμικό τικ, βαριόταν! Και όταν - με τα πολλά - πλήρωσε το αμύθητο ποσό των € 73,80 , μας υπενθύμισε πως η μπάρα είναι παράνομη - ενώ του είχαμε επιδείξει την άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου - και εκτόξευσε την παρακάτω, συγκαλυμμένη, καθώς επρόκειτο για "κότα", απειλή: "Εύχομαι να μην σας συμβεί στο μέλλον κάτι με την μπάρα". Πήγα να του πω, "κι εγώ το ίδιο εύχομαι για εσένα μεγάλε", αλλά απαξίωσα, καθώς το τυπάκι δεν ήταν ούτε για φτύσιμο! Αυτός είναι ο σύγχρονος λεβέντης και μπεσαλής νεοέλληνας! Αυτός ο απατεώνας, τον οποίον υπερασπίζονται στα φόρουμ, όλοι οι κατα φαντασίαν απόγονοι του Περικλέους, που βλέπουν στα μούτρα του την αφεντιά τους! Όπως έλεγε και ο Νιόνιος στο "Κούρεμα", "μαλλιαροί μου ελλαδίτες, θλιβερές μου πορδές". Σας έχω ένα νέο: Και να βουλιάξουμε, δεν πρόκειται να αλλάξουμε. Είμαστε ανεπανόρθωτα χαλασμένοι, όπως ο κουραδόμαγκας που γκρέμισε τη μπάρα, όντας παράνομα σταθμευμένος, και ζητούσε και τα ρέστα! Άντε τώρα παλληκάρια μου, να συνεχίσετε τον ύπνο του - λέμε τώρα! - δικαίου...
ΑΚ
21/07/2010 17:13
Όχι, όχι, οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες - είναι εντελώς τυχαίο ότι κάθονται και γράφουν σχόλια εδώ μέσα εν ώρα εργασίας!!!
GREVENA IQ
21/07/2010 17:11
ο ΓΙΩΡΓΟΣ δεν σας κανει;γιατι;επειδη γλιτωσε την Ελλαδα απο βεβαιει καταστροφη;ο χοντροποντικας Καραμανλης ηταν καλυτερος;το βοδι...ο ασχετος,μας κατεστρεψε και τωρα τρωει γαριδακια και γελαει μαζι μας;και επιτελους ας σταματησει αυτη η υποκρισια απο ολους τους Ελληνες!σε μια χωρα 11.000.000 υπαρχουν 200.000 αναπηρικες συνταξεις!οι περισσοτερες μαιμου.....ολοι μας βαλαμε το χερακι μας για να φτασουμε εδω.....μια ζωη,οι αλλοι μας φταινε...εμεις τιποτα!εγω πραγματικα απορω πως υπηρχαμε σαν χωρα!σαν κρατος με τοσες απατεωνιες που καναμε ως λαος......ρουσφετια....κλεψειματα!μεταθεσεις ευνοικες για τα παιδακια μας....τερμα τα πανηγυρια...κυριοι!γιατροι,δικηγοροι,απλη πολιτες ολοι στην κομπινα ειμασταν!μην κανετε τωρα τους χαζους....κουτοπονηρε Ελληνα!αντε μπραβο.....λιγα λογια τωρα και δουλεια.....τα παραμυθια τις χαλιμας αλλου...ξεραμε τη γινοτανε...ξερουμε τη γινετε!ο ρολος τις ΜΑΡΘΑΣ ΒΟΥΡΤΣΗ δεν σας παει καθολου.....και ξερετε γιατι;γιατι βαλατε τις χερουκλες σας πανω στον πλουτο τις Ελλαδος.....κλεψατε,αρπαξατε οτι μπορουσατε...και τψρα το παιζετε και θυματα!!!!αντε ρε.......νουμερα!
Νικος Νικολαιδης
21/07/2010 16:42
Βασιλη - Δε ξερω καθηγητη που να μην εχει κομπιουτερ. Δε ζουμε πλεον στη δεκαετια του 80. Μπορουνε να βγουνε στο διαδικτυο να αναρτησουνε οτι επιθυμει η ψυχη τους, απο καταγγελιες εως ιστορικες-κοινωνιολογικες και οικονομικες αναλυσεις, απο στατιστικα μεχρι οδηγους αντιμετωπισης της κρισης. Μπορουν να φτιαξουν ιστοσελιδα, να αναρτησουν σχολια σε φορουμς σαν αυτο εδω ( και ανωνυμα μαλιστα αν φοβουνται ), να γραψουν σε μπλογκς κοκ. Υπαρχουν χιλια δυο πραγματα που μπορουν να κανουν. Οι ακαδημαικοι μας για μια ακομη φορα, τρεχουν να κρυφτουνε. Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η θεσουλα τους και πως να εκδιδουν προσωπικα τους βιβλια ως ποζα σε μια κοινωνια η οποια, με ιστορικη ευθυνη δικια τους σε μεγαλο βαθμο, δε διαβαζει... Εκει που αναφερεσαι για τον τιτλο εχω να πω οτι ο Παπανδρεου χτυπα το λεγομενο επικοινωνιακο "μιμ" ( γραφεται meme στα Αγγλικα - με s ο πληθυντικος ). Οταν χτυπας το "μιμ" χτυπας την λεξη-στερεοτυπο δε πας να αποδειξεις το επιχειρημα. Επικοινωνιακα δηλαδη η χρηση του τιτλου ειναι ορθη οσο κι αν φαινεται πολιτικα λαθος. Δινει στοιχεια απο το OECD ( οχι απο τα Eurostats ) ισως επειδη στην κοινωνιολογια να ειναι πιο εγκυρα, ''η τα νουμερα να ναι λιγακι πιο θετικα για μας αυτη τη στιγμη αλλα ο τιτλος ειναι επικοινωνιακα ορθος, εχει την αρμοζουσα στην προκειμενη περιπτωση επιθετικοτητα να χτυπησει την λεξη-στερεοτυπο ''η καλυτερα το επικοινωνιακο σλογκαν ''η "μιμ", με-τω-πι-κα στην Αμερικανικη ( μιμ-ντριβεν-μαλτιμηντια οικουμενη ), και καλα κανει. Για τη δευτερη επισημανση σου επειδη ειναι πολιτικου χαρακτηρα και γω ζω στη διασπορα δε μου πεφτει λογος να εκφραστω.
SPYROS
21/07/2010 16:06
Νικος Π. (Μελβουρνη),

''Φιλαρα'' ξερεις γιατι εισαι μεταναστης στην Αυστραλια? Οχι γιατι σου αρεσει η χωρα (δεν ξερω αν εχεις βγει παραεξω απο την Μελβουρνη) αλλα γιατι προφανως δεν εβρισκες δουλεια στην Ελλαδα ''η γιατι ησουν ''ΤεμπεληΣ''! Διαλεξε και παρε οτι σε βολευει (συμφωνα με τα δικα σου λεγομενα οσοι δεν εχουν δουλεια στην Ελλαδα ειναι τεμπεληδες, ετσι?). Α, και κατι αλλο. Εγω πιστευω τα χειροτερα για τους μεταναστες και τους λαθρομεταναστες. Πιστευω οτι ειναι οτι χειροτερο κυκλοφορει στις χωρες τους και πανε στις αλλες χωρες για να πλενουν κανενα πιατο και να νομιζουν οτι κανουν κατι! Οσον αφορα τους ελληνες της Αυστραλιας, τωρα τελευταια εχουμε διαβασει ουκ ολιγα κατορθωματα σας. Δολοφονοι, βιαστες, Λαμογια, κλπ! Καλα πατε, συνεχιστε.... ''αδελφια''..
ραχάτ
21/07/2010 15:45
πτώμα είμαι πάλι σήμερα...
Δημοσθενης Μπογδης
21/07/2010 15:23
Για σας ορισμένους από σας του Φόρουμ με ονόματα , ψευδώνυμα και υποκατάστατα που ότι και να κανει , πει , η , ακόμη και για το γεγονός ότι υπάρχει ο Πρωθυπουργός μας είναι μεμπτό και κατακριτέο , θέλω να σας διαμηνύσω ότι είσθε σε λάθος τακτική δημιουργώντας αντίστροφα αποτελέσματα από αυτά που νομίζετε ότι καταφέρνετε .

Η απλή λογική σας έχει εγκαταλείψει και είσθε έρμαια του μίσους και των εμπαθειών σας για κάτι που δεν μπορείτε, ούτε σεις οι ίδιοι ,να στοιχειοθετήσετε και να παρουσιάσετε , πολλω δε μάλλον , να πείσετε την κοινή γνώμη περί << του κάλου που εκτρέφετε εις …. τας Κεφαλάς σας >>.

Σας διαφεύγει το γεγονός ότι ζούμε κάτω από ένα Δημοκρατικό σύστημα οι πολίτες του οποίου έχουν εκλέξει με τις δημοκρατικές διαδικασίες μια Κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία δινοντας της την αυτοδυναμία που χρειάζεται για να Χειρισθεί τα προβλήματα της Χώρας , τα όνειρα των πολιτών και τα οράματα του Έθνους μας.

Ο Πρωθυπουργός στις κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες δεν διαφεύγει της αντιπολίτευσης των αντιφρονούντων και αυτό ακριβώς γίνεται στην Βουλή των Ελλήνων , στα ΜΜΕ , στα Μπλογκς και στα καφενεία . Δικαίωμα σας . Οπως είναι και δικαίωμα της σιωπηρής πλειοψηφίας να ακούει , να μορφώνει γνώμη ,με την γνώση και την Διαφάνεια που αναντίρρητα έχει θεριέψει στην Πατρίδα μας τους τελευταίους μήνες με τα μέτρα που ήδη πήρε η Κυβέρνηση ,και τέλος να εκφέρει την γνώμη της ( η σιωπηρή πλειοψηφία ) ΕΠΙΣΗΣ . Στρατολογώντας και τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε και εμεις , σαν ενεργοί πολίτες και όχι σαν φερέφωνα προπαγάνδας για ειδικά συμφέροντα .

Ο γραφών (έχει εισπράξει γελοία σχόλια από γελοίους σχολιαστές για το αν είναι κομματόσκυλο , η πόσα παίρνει , εκεί που τα λέει όπως τα βλέπει , τα νοιώθει και τα ζυγίζει για και μόνο την υπερηφάνεια και το φιλότιμο . Αυτά , όταν έχουν λείψει ολοσχερώς από μερικούς Έλληνες – ελπίζει λίγους - που τα αντικατέστησαν με απληστία για << το κάτι τι τους >> και την διαφθορά ακόμη και στις περισσότερο αυτονόητες ενέργειες ενός απλού υπεύθυνου πολίτη ) υπογράφει πάντα ονομαστικώς και ολογράφως .

Με τα παραπάνω λεχθέντα σας προσκαλώ , αν είσθε όπως διακηρύσσετε πολιτικά όντα που ενδιαφέρεσθε για το καλό του τόπου και όχι της πάρτης και του πολιτικού σας<< ΠΑΡΤΥ>>, όταν κατακρίνετε μια ενέργεια του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να παρουσιάζετε εκτός των επιχειρημάτων σας, γιατί θεωρείτε τέτοιες ενέργειες λάθος , και τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνετε στο κατεξοχή συζητούμενο θέμα .

Περιμένω να ακούσω και από σας : είναι οι Έλληνες Τεμπέληδες ; πως και γιατί ; Αν είναι , πως πρέπει να γίνουν εργατικότεροι ! Να δουλεία για νοήμονες αναγνώστες και όχι για οπαδούς γηπέδων που βγάζουν το άχτι τους , για κάποιο αδιερεύνητο ακόμη λόγο , η για ψυχικές διαταραχές και απόλαυσης του <<Δοξάστε με του τα είπα χύμα του μ…..κα ! ρε μ…κα με διάβασες ; >>

Δ.Μ. 21/7/10 15:15
Μητσάρας
21/07/2010 15:20
"Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες" λέει ο ΓΑΠ και ταυτόχρονα σκέφτεται από μέσα του : "... γι'' αυτό πρέπει να τους βάλω να δουλέψουν περισσότερο για μένα και να τους περιορίσω το φαγητό γιατί φέρνει νύστα !"
Νεκταριος απο Κρητη
21/07/2010 15:17
@ 12-14 και λοιπα παιδακια

καλα ειστε ανοητοι, πασχετε απο επιλεκτική αμνησία, ή απλως εισασταν οι βολεμενοι του συστηματος και τωρα σας τσουζει; εκνευριζομαι οταν βλεπω ανθρωπαρια να καταφερονται με τοσο μενος εναντιον του Παπανδρεου κατηγορωντας τον για τοσα πολλα, ενω κατα την περιοδο διακυβερνησης του ακαταλληλοτερου κατα την οποια συντελεστηκαν εγκληματα εις βαρος της χωρας ολοι αυτοι υμνουσαν τον καραμανλη. ειτε θελετε να το παραδεχτειτε ειτε οχι, ο Παπανδρεου ειναι ο Ελληνας πολιτικος με την μεγαλυτερη απηχηση στο εξωτερικο τα τελευταια 30 χρονια τουλαχιστον, και αν δεν ηταν αυτος να οργωνει τον κοσμο προσπαθωντας να συμμαζεψει τα ασυμαζευτα του καραμανλη τα πραγματα θα ηταν πολυ χειροτερα και θα ειχαμε ηδη πτωχευσει. και μην δω καμια βλακεια για μπιλντεμπεργκ και τα λοιπα γιατι ολοι ξερουν οτι αυτα ειναι για τα παιδιακια. σταματηστε λοιπον τις βλακειες που γραφετε και βαλτε το μυαλουδακι σας να δουλεψει, αν βεβαιως διαθετετε, και δουλεψτε και σεις λιγακι. το νομοθετικο εργο που εχει γινει σε 9 μηνες, δεν εχει γινει σε 30 χρονια, και αν εχει αδικιες και παραληψεις, στο συνολο του ειναι σωστο και θα βοηθησει τη χωρα. κι εγω ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος και μετακινουμαι 50 χλμ καθε μερα για να παω στη δουλεια μου, αλλα βλεπω οτι κατι καλο παει να γινει. σταματηστε λοιπον αυτη την καραμελα για τον Γιωργο Παπαδρεου, γιατι εγειρονται ερωτηματα σχετικα με τη δικη σας νοητικη κατασταση. δειτε τα πταγματα αντικειμενικα και οχι με τα μπλε και κοκκινα γυαλακια σας.
ΜΑ
21/07/2010 14:44
@Τσοπανος Χαρης 21/7/2010 07:55
Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά αν δεις οι περισσότεροι το πέρασαν στο ντούκου. Και μετά αναρωτιόμαστε τι πάει στραβά...
"Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!"
21/07/2010 14:33
@Παράγκα: διαμαρτύρεσαι για τα κοντα 300 Ευρώ το 15μερο. Δεν ξέρω αν μιλάς προσωπικά. Αν ναι, τότε πιστεύω ότι 300 Ευρώ θα πρέπει να πληρώνεις ΕΣΥ για το ιντερνετ (φαντάζομαι και τηλέφωνα) που χρεώνεις στα αφεντικά σου...Είσαι αέναη δυσφήμιση του ιδιωτικού τομέα
durruti
21/07/2010 13:50
Στην Ευρώπη δεν χρειαζόμαστε λιτότητα. Χρειαζόμαστε περισσότερη υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση

Για αυτό εμάς που δεν είμαστε Ευρώπη, αλλά Αφρική, έχει βάλει να μας γ....σουν χωρίς σάλιο...

Ρε Γιωργάκη ο πατέρας σου τελικά τπτ δε σου έμαθε. Τουλάχιστον αυτός ήταν μερακλής σε αυτά. Εσύ δεν το ξέρεις ότι πήδημα ανομολόγητο ουκ έστιν πήδημα;
Αφού μα ς το ρίχνεις που μας το ρίχνεις βγες και πες το να το παίξεις και καμπόσος...
Αλλά μάλλον κ εσύ από ανάγκη το κάνεις, και τον εαυτό σου στα τέσσερα τον προτιμάς για αυτό και ονειρεύεσαι παγκόσμιες διακυβερνήσεις κλπ. να σε γλεντάνε...
κ μετά λέγαμε το χοντρό πισωγλέντη...
Λευτέρης
21/07/2010 13:36
Ορισμός Τεμπέλη: Μια ολόκληρη ζωή τσιγαριλίκι, φραπέ, ταβλάκι σουβλάκι, ποτό, αθλητική εφημερίδα, χέσιμο, μπάκα ως απέναντι και άντε εξαναγκαστικά και καμιά υπερωρία πασιέτζα στο γραφείο. Ξέρετε κανέναν Έλληνα που να μην χαρακτηρίζεται από τα παραπάνω. Εκτός από εμένα...
LES290
21/07/2010 13:32
Πάντως οι Έλληνες είναι σίγουρα καραγκιόζηδες αφού έχουν για πρωθυπουργό ένα γελοίο υποκείμενο.
fuser
21/07/2010 13:26
@Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο 21/7/2010 08:02 Νικο τα περι eurostat γνωστα και σωστα, αλλα η σχεση ωρων εργασιας με την παραγωγη ειναι στην χωρα μας χειροτερη απο αλλες χωρες (καλα αν αναφερθουμε στον ευρυτερο δημοσιο τομεα ο ορος "τραγικη" ειναι ο καταληλοτερος)
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
21/07/2010 13:19
Βρέθηκαν 25.000 μαϊμού αναπηρικές συντάξεις! Αν εξαιρέσουμε τα κόματα της αριστεράς, αντιστοιχούν περίου 100 μαϊμούδες συνταξιούχοι, για κάθε θέση βουλευτή κόματος εξαουσίας! Και αυτό γιατί φυσικά, το 100% των μαϊμού συντάξεων αναπηρίας, είναι βουλευτικά ρουσφέτια του κερατά!
Δεν ξέρω αν τους πάρουν πίσω τα λεφτά που παρανόμως εισέπραξαν μέχρι σήμερα αυτοί οι κόπροι! Το πλέον δίκαιο όμως θάταν, τα κοστολογηθεί τό μέχρι σήμερα κόστος και να ζητηθεί από τους φαύλους βουλευτές που έκαναν τα ρουσφέτια! Χρεώστε τους καριόληδες, γιατί αν δεν πληρώσουν
θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί μόλις φύγει η Τρόϊκα!
Σε 8.900 υπεραιωνόβιους, μα ήδη πεθαμένους από καιρό, πλήρωναν τ''ασφαλιστικά μας ταμεία συντάξεις! Ποιός τις λάμβανε; Μήπως οι συγγενείς; Μήπως κάποια μαφία υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων; Θα το ψάξει κανείς; Θα γυρίσουν τα χρήματα στα Ταμεία μας; Θα δώσουν λόγο οι επίορκοι λειτουργοί που κατέβαλαν τις συντάξεις;
Εάν τόσοι πολλοί είναι οι υπεραιονόβιοι πεθαμένοι συνταξιούχοι, πόσοι άραγε πεθαμένοι κάτω των 100 ετών εξακολουθούν νά λαμβάνουν συντάξεις; Γίνεται έλεγχος; Η κοινή λογική λέει ότι θα πρέπει νάναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες! Μα, κράτος είναι αυτό; Καταδικάζουμε στην φτώχεια εκατομμύρια έντιμους πολίτες για να τα κονομάνε κάποιοι πονηροί; Θα βάλει κανείς καμιά τάξη μή σας πάρει και σας σηκώσει;
Θ Κ
21/07/2010 12:04
Ευτυχώς που δεν μας ρώτησαν αν είμαστε και χαζοί. Ας περιμένουμε την επόμενη συνέντευξη.
Οι Έλληνες ΕΙΝΑΙ τεμπέληδες.
21/07/2010 12:03
Οι Έλληνες ΕΙΝΑΙ τεμπέληδες. Και μάλιστα πολύ. Γιατί είναι οι μόνοι που περιμένουν απο τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις χρυσάφια και φλουριά αντί να δουλέψουν. Γιατί είναι η μόνη χώρα στην οποία αντί οι νέοι να ψάξουν να βρουν δουλειά καίνε και καταστρέφουν πόλεις στο όνομα μιας κομμουνιστικής ουτοπίας. Γιατί είναι οι μόνοι που δεν πληρώνουν τους φόρους τους νομίζοντας πως είναι cool να κοροϊδεύεις το κράτος και τις αρχές. Γιατί είναι ο μόνος που παραπονιέται για την ανεργία ενώ οι καφετέριες είναι γεμάτες άεργους (όχι άνεργους). Γι'' αυτόν άλλωστε τον λόγο οι σοσιαλιστικές ουτοπικές ιδεολογίες ανθίζουν ενώ σε άλλη χώρα η λέξη κομμουνιστής είναι βρισιά. Γιατί ο κομμουνισμός είναι για τους τεμπέληδες που περιμένουν τα πάντα απο τις κυβερνήσεις δίχως να δουλεύουν. Ο Έλληνας πρέπει κάποια στιγμή να μάθει πως δουλεύει ο κόσμος, να παρατήσει τα όνειρα της επανάστασης και να στρωθεί στην δουλειά και να αρχίσει να πληρώνει κανέναν φόρο επιτέλους.
ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ
21/07/2010 11:38
Θα τα καταφερουμε. Ποτε δεν καναμε κατι διαφορετικο για να το κανουμε και τωρα.
Οσο και να γκρινιαζουμε να τρωγομαστε μεταξυ μας και να μας επιτιθονται , θα τα καταφερουμε.

Τελος
14
21/07/2010 11:35
γιωργακι βρεσ αεροπλανο και φυγε.ο κοσμοσ ξυπνησε .εισαι ο χειροτερος που περασε .εχεισ διαλυσει την χωρα .φυγε γιατι δεν σε βλεπουμε καλα .ο κοσμοσ εχει εξαγριωθει.................αλλα εταζεσ αλλα κανεισ..........
Νικος Π. (Μελβουρνη)
21/07/2010 11:34
Αν δεν ηταν τεμπελιδες και καλοπερασακιδες θα ειχαν σημερα ενα κομποδεμα για τις δυσκολες μερες, αλλα ξεχασα πως να βαλεις στην ακρη με τα ψιχουλα που παιρνεις. Ισα ισα για κανα μπουζουκακι, κανα μπαρακι, ταβερνακι και καμια εξορμιση στην Επαρχια φτανουν. Α, ναι και για boutique DIESEL και στο τελευταιο χωριο. Περαστικα σας!
Βασίλης
21/07/2010 11:33
Νίκο,

Συμφωνώ απόλυτα με το κύριο σημείο του άρθρου σου περί ακαδημαικών κλπ, παρότι υπάρχουν αυτοί που τα λένε αλλά δεν έχουν βήμα γιατί όπως γνωρίζεις τα κόμματα ελέγχουν τον τύπο. Αλλά έχω δύο επισημάνσεις.

1ον αντί να ''αμύνεται'' στο άρθρο (δεν είμαστε τεμπέληδες!) θα έπρεπε να λέει ότι οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά με άνω των 44 ωρών κλπ.

2ον τα περί παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι θολά και αφελή, μάλον χαιδεύουν αυτιά...

''μη μου τους κύκλους τάρεττε''
aggelos Kyriou
21/07/2010 10:55
ουτε τεμπλεληδες είναι,, ούτε σκουλήκια, ούτε κυβερνούνται απο ηλιθιους.
Nikitas P
21/07/2010 10:26
Ρε ΓΑΠ, τι να πω για εσενα, καμμενο χαρτι εισαι τελειως, ξεφτιλας, βλακας και ρομπας. Μη μιλας αλλο, λες μονο βλακειες οι οποιες δυσφημιζουν εναν ολοκληρο λαο. Μα καλα, μηδεν αντιληψη? Πως βγηκες τοσο καθυστερημενος? Τεμπελης εισαι εσυ που δεν εχεις δουλεψει ουτε μια μερα στη ζωη σου και οι υπολοιποι 300 καραγκιοζηδες.
ΣΓ
21/07/2010 09:53
Παιδια ειναι φως φαναρι οτι τον Σωκρατη τον φαγανε οι κυβερνητικοι και αντιπολιτευτες γιατι εκρυβε πολλα για κεινους....για να μπορεσει να σπασει την ανωνυμια των blogs... Κε ΓΑΠ...ακους τις σειρηνες ? Ετοιμασε βαλιτσες πριν ειναι αργα !!!! Σε λιγο δεν θα ξερετε απο που να φυγετε, εαν δεν δωσετε στο λαο αυτα που χρωστατε εσυ ο πατερας σου και ολα τα λαμογια που παρελασαν απο την βουλη. Οπως δεν σκεφτεσαι τον λαουτζικο και τον εχεις χ_σμενο...ετσι θα σε εχει και αυτος.... κοντος ψαλμος...ερχονται !!!!!
12
21/07/2010 09:53
διακυβερνηση?που ειναι?ποιος κυβερνα?α ο γιωργακισ ?τωρα σωθηκαμε.8 μηνεσ διαλυση τησ χωρας.καλα μασ δουλευουν?11.7%ανεργια.απολυσεισ ,μειωση μισθων ,συνταξεων,η αγορα νεκρη,αυξησεισ φορων ,εξαθλιωση,αυξηση εγκληματικοτητασ,ανασφαλεια,που ειναι η σωστη διακυβερνηση οεο? 16000λουκετα και στο 1.5 μυριο ανεργοι..αυτη ειναι η κυβερνηση που εταζε τα παντα και φτασαμε σημερα στην εξαθλιωση και στον πατο.μην νομιζουν οτι δουλευουν τον κοσμο.οι εκλογεσ κοντα .θα πεσει μαυρο.
Απένταρος Δίφραγκος
21/07/2010 09:35
Μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς! Πές ρε Γιώργο ότι πληρωνόμαστε καλά και έχουμε μεγλαλες περιουσίες μπας και μας βρείς και καμία καλή νύφη εκεί στα ξένα!!!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
21/07/2010 09:32
Ο Έλληνας δέν είναι τεμπέλης! Δουλεύει και πολύ μάλιστα! Αλλά, με την εργασία απλά επιβιώνεις! Δεν αποκτάς πλούτο! Αυτοί που αποκτούν πλούτο δέν εργάζονται ή δεν έχουν εργαστεί ποτέ! π.χ ποιός πολιτικός δούλεψε ποτέ στην ζωή του; Και όμως, το σύνολο σχεδόν των πολιτικών απέκτησε τεράστιες περιουσίες! Πλούσιοι γίνονται οι γιατροί! Με τα φακελάκια τους και τις προμήθειές τους! Πλούσιοι γίνονται δημόσιοι λειτουργοί με τις μίζες καί τα γρηγορόσημά τους! Πλούσιοι γίνονται οι λαθρέμποροι, οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέφτες! Πλούσιοι γίνονται αυτοί που κληρονομούν πλούτο! Όλοι οι άλλοι, απλά επιβιώνουν!
Άκος Μπαραμπάς Ελβετία
21/07/2010 09:29
Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες στο περιοδικό Foreign Policy. μα βρε πανβλακα Παπανδρεου και μονον απο την Λεζαντα εκανες αρνητικη διαφημηση (to mold)...
Καποιος να του λεει οχι για το Rexona για το Δαφνί. Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Διεύθυνση. Αθηνών 374 12462 Χαϊδάρι (Αθήνα...
Γ.Β
21/07/2010 09:22
αν το καινουργιο στομιο της BP δεν κανει για τον κολπο του μεξικου φερτε το απο εδω....καπου θα βρουμε να το βαλουμε!!
Νεόφοβος
21/07/2010 09:16
Ο Governor of the State of Greece κάνει κοινωνιολογικές εκτιμήσεις; Τότε θα ήξερε και άλλα πράγματα. Αλλά τι να καταλάβει ο Governor από τους Έλληνες, έχοντας 3 στους 4 παππούδες αλλοδαπούς!
Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο
21/07/2010 08:02
Ο τιτλος του αρ8ρου ειναι ορθος κα8ως και η φωτογραφια. Για τουλαχιστον μια δεκαετια τωρα, στο εξωτερικο εχει ξαναρχισει η στερεοτυπικη προπαγανδα εναντιον του Ελληνα οτι ταχα ειναι τεμπελης. Επειδη κανω επικοινωνικαο ακτιβισμο εδω και αρκετο καιρο απο δω απο την Αμερικη και ειμαι συνδρομητης του περιοδικου αυτου για τουλαχιστον 15 χρονια ( ανηκε στον Καρνεγκι ) αλλα και πολλων αλλων οπως το πιο εγκυρο Foreign Affairs του CFR στην Νεα Υορκη και πολλων εφημεριδων και τις αρχειοθετω, μπορω να πω οτι η προπαγανδα αυτη ξεκινησε ως κριτικη γυρω στο 1999-00 οταν ο Σαμαρανκ μας απειλησε να παρει πισω τους αγωνες απο το Αθηνα04 και να τους δωσει στο Σιδνε''ι''. Το ιδιο διαστημα ξεκινησε και στην Αγγλια. Ισως καποιοι να θυμουνται οτι οι Εγγλεζοι ειχαν κανει και βιντεο με εργατες που καθονταν σε μια γωνια ενος υπο κατασκευη σταδιου και τρωγανε πατατακια ενω αθλητες τρεχανε στα κολουαρ ) κοκ. Τα αρ8ρα δεν ηταν πολλα αλλα επειδη η Ελλαδα ηταν συνεχεια στα παγκοσμια μηντια λογω Ολυμπιαδας απο το 2002 εως το 2004, το στερεοτυπο συντηρηθηκε και αργοτερα ( πχ το 2005 απαντησα γραπτως σε ενα ραδιοφωνικο σταθμο στο Σικαγο παροτι ζω στο Σαν Φρανσισκο που εκανε πλακα για την Ελληνικη τεμπελια ). Ειχα μαλιστα βρει στα Eurostats οτι ο Ελληνας δουλευε περισοτερες ωρες απο καθε αλλο Ευρωπαιο λαο ( 44,4ωρες/εβδ ). Ειχα γραψει πολλα γραμματα σε δεκαδες εφημεριδες και στο Λονδινο και στην απεσταλμενη της Γκαρντιαν στην Αθηνα την γνωστη Ελενα Σμιθ αλλα και στην Αυστραλια, στον Καναδα κοκ. Στη συνεχεια πεσαμε στα Eurostats στη δευτερη και τριτη θεση παντα ομως ψηλοτερα απο την Δυτικη Ευρωπη. Ο Παπανδρεου απαντα σε επικοινωνιακο επιπεδο και προσπαθει να κτυπησει αυτο το πραγμα, δε μιλα σε πολιτικο επιπεδο οπως συλλαμβανεται απο εναν Ελληνα στην Ελλαδα που δε διαβαζει τον ξενο τυπο. Η φωτογραφια ειναι σωστη γιατι αυτη τη στιγμη το μοναδικο πραγμα που εχουμε ειναι τα ωραια μας νησια και χρειαζομαστε τονωση του τουρισμου μας. Ολοι το κανουνε ποσο μαλλον εμεις που το χρειαζομαστε οσο κανεις αλλος αυτη τη στιγμη. Θλιβομαι ομως απο την πληρη αποχη της Ακαδημιας μας ! Κανεις καθηγητης δεν εχει βγει να εξιστορησει οτι το προβληματικο Δημοσιο ειναι παιδι του εμφυλιου μας πχ. Κανεις οικονομολογος δεν εχει βγει στα μηντια να αναλυσει ποιοι ειναι οι παιχτες και το ονομα, η ουσια του δραματος που περνα ο λαος μας σημερα παροτι καθηγητες ηταν αυτοι που στελεχωναν και στελεχωνουν υπουργεια ολων των κυβερνησεων τοτε και φυσικα τωρα. Περισσοτερο κι απ τους πολιτικους ( αυτους δηλαδη που υπογραφουν πολλες φορες πραγματα που ποτε δεν εχουν σπουδασει...) καταδικαζω αυτους που ως "ειδικοι" απετυχαν στον τομεα τους. Αυτοι δε μπορει να ειναι αλλοι παρα οι εξπερτς - ακαδημαικοι. Σχεδον κανεις δε ξερει το προσωπο τους, λιγοι το εργο τους γι αυτο και ειναι στο απυροβλητο και φυσικα τρεχουν να κρυφτουνε την κρισιμη ωρα...Κυτταξτε την συμπεριφορα τους.
Γιάννης Σπηλιώτης
21/07/2010 07:58
Τα κλασσικά όπως πάντα. Μέχρι σήμερα ήξερα οτι όσοι δουλεύουν τσάμπα υπερωρίες για να μην τους διώξει το αφεντικό, όσοι κάνουν 2 και 3 δουλειές για να βγάλουν το μήνα, όσοι είναι άνεργοι και έχουν κάθε μέρα το άγχος της επιβίωσης και δέχονται να δουλέψουν μαύρα για να μην απλώσουν το χέρι, είναι εργατικοί και φιλότιμοι. Τώρα έρχεται ο ΓΑΠ να μας πει οτι αυτοί οι άνθρωποι λέγονται τεμπέληδες. Λες και εμείς φέραμε τον τόπο σε αυτή την κατάσταση. Λες και εμείς χαρίζαμε κινητά στους φίλους μας για να κάνουν τηλεφωνήματα 20 εκατομμυρίων ευρώ, λες και εμείς ανακαινίζαμε τα γραφεία μας με λεφτα του κράτους, πάντα σεμνά και ταπεινά. Λες και όλοι μας μένουμε σε Κηφισιές, Κολωνάκια, Ψυχικά, με λεφτά που ποτέ δεν ξεκαθαρίστηκε από πού προέρχονται. Λες και εμείς χτίζαμε αυθαίρετες βίλες σε δασικές εκτάσεις, φιλοξενώντας ανασφάλιστους μετανάστες. Ο ΓΑΠ, μπορεί να μην ξέρει ελληνικά, αλλά δεν είναι ηλίθιος, ξέρει πολύ καλά τί λέει. Εμείς είμαστε ηλίθιοι που τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια, επειδή τα μικρά κόμματα δήθεν δεν έχουν την εμπειρία πώς να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο. Είδαμε πώς καταντήσανε τη χώρα μας οι έμπειροι. Λουστείτε τους. Εγώ στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω τρανσέξουαλ.
Τσοπανος Χαρης
21/07/2010 07:55
Αυτο περι παγκοσμιας διακυβερνησης το προσεξε κανεις?
Περναει ακομη λιγο απαρατηρητο αλλα σε λιγο καιρο θα μας το φερει καπελο μαζι με την πεινα και τον ελεγχο των παντων.
ΕΛΛΗΝΑΣ
21/07/2010 06:07
Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες.

Πανίβλακα Γιωργάκη.

Είσαι για Φάσκελα και πολλές Κλοτσιές.

Ανόητε, σκέψου πριν το ανοίξεις το Ρημάδι το Στόμα σου.

Δεν σου είπε κάποιος από τους Πανηλίθιους Συμβούλους σου που σε περιτριγυρίζουν, ότι τέτοια Ρουκέτα είναι άκρως Δυσφημηστική για έναν ολόκληρο Λαό.

Και αξιοποιείται κατά το δοκούν από τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
SKT
21/07/2010 05:35
"Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες"

Σωστός !!! Πέστα εσύ ρε ΓΑΠ γιατί εγώ βαριέμαι.

Και που είσαι?
Να μην ξεχάσεις την κόκκινη γραμμή που δεν αφήνουμε κανένα να την περάσει καθώς και το περίστροφο που μας έχουν βάλει στον κρόταφο οι διεθνείς κερδοσκόποι.
Moνοφθαλμος
21/07/2010 05:08
Παιδια ΗΡΕΜΗΣΤΕ .

Δεν ξερετε οτι στους στραβους βασιλευει ο Μονοφθαλμος ;;;;

Εχετε κανα καλυτερο ;;;
Αυτον ψηφισαν οι Ελληνες , αυτον θα φαμε στη μαπα ακομα 3 χρονια .

Τουλαχιστον ας του πει καποιος απο τα σα''ι''νια τους Συμβουλους του να μην λεει ΒΛΑΚΕΙΕΣ .
Αμα ανοιγει αυτο το ρημαδι το στομα του , φευγουν οι ΡΟΥΚΕΤΕΣ .
ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΥΝΤΗΞΕΙ ....
Συνεχίστε
21/07/2010 04:08
Ακολουθείστε το σύνδεσμο του περιοδικού, μετά στο άρθρο και στο σχόλιο στη τρίτη σελίδα, κάποιου ''Ελληνα Δρ. τάδε. Διαψεύδει τον πρωθυπουργό (!). Αυτό δεν θα το έκανε κανείς άλλος από Έλληνα! Αναρωτιέστε γιατί η χώρα βρίσκεται στην γνωστή κατάσταση;
Mpetoblakas
21/07/2010 03:49
Ρε ας βάλουνε το ΓΑΠ το χοντρό το Σαμαρά και τον Πάγκαλο μια βδομάδα οικοδομή να δουν τι εστί βερίκοκο.
Pecos
21/07/2010 03:44
Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες...

Κε ΓΑΠ, όλοι το γωρίζουμε ότι οι έλληνες πλην ΔΥ και πολιτικών δεν είναι τεμπέληδες.

Τι καραγκιζιλίκια είναι αυτά που σάς βάλανε οι σύμβουλοί σας να κάνετε? Τι ρεζιλίκια είναι αυτά?

Με ποιό δικαίωμα μας ξεφτιλίζετε παγκοσμίως?

Αμάν πια και με το φόντο το ελληνικο νησί, οι δηλώσεις σς, λες και είστε πλασιέ τουριστικών γραφείων.

ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΜΕΝΑ
Aνδρεας
21/07/2010 03:20
Αδελφια Ελληνες ,εκει που οδηγουνται τα πραγματα , πρεπει να κατανοησουμε ολοι την σοβαροτητα των περιστασεων και αντι να επιτιθεμεθα οι μισοι εναντιον των υπολοιπων ,ας αποφασισουμε απο τωρα την ιδρυση μιας παγκοσμιας Νεας Φιλικης Εταιρειας με στοχο την σωτηρια της Πατριδος. Πιστευω πως αν το θελησωμε θα το πετυχουμε.Η μεμψημερια δεν μας οδηγει, παρα σε μεγαλυτερες απογοητευσεις στο μελλον.
Ναι
21/07/2010 02:49
Εύγε κ. Παπανδρέου για τη στοχευμένη συνέντευξη και τη διπλωματία σας. Ωστόσο σας παρακαλώ να είστε προσεκτικός στις επιλογές σας. Ο τίτλος του περιοδικού είχε (έχει) στόχο τη γελοιοποίηση του περιεχομένου και του λόγου σας αν όχι ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Είναι απαράδεκτο αν όχι εξευτελιστικό, ο πρωθυπουργός εκπρόσωπος μιας χώρας να παρουσιάζεται με αυτό τον τρόπο σε εξώφυλλο περιοδικού. Η εικόνα προφανώς υπηρετεί ακριβώς αυτό τον σκοπό.
ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΟΥΛΗΣ
21/07/2010 01:19
Οι Ελληνες δεν είναι τεμέληδες......Απλά οι άλλοι είναι πολύ εργατικοί....
Γραβατας
21/07/2010 01:06
Αμα βλεπω αυτη τη βυσινι γραβατα , με πιανει τρομος !!!!!

Το ατομο δεν ξερει τι λεει ......

Αλ τσαντιρι νιουζζζζζζ
καθε Τριτη στις 9 !!!!!!!!!!!!!!
Γιώργος.
21/07/2010 00:38
Πρώτα διασύρει τη χώρα και τους Έλληνες διεθνώς και στη συνέχεια δηλώνει πως δεν είμαστε τεμπέληδες. Με ασυνέχειες και άνοες δηλώσεις ο Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης εμπαίζει τον κάθε Ελληνα πολίτη, ο οποίος είναι από τους σκληρότερα εργαζόμενους στην Ευρώπη, παρά την αναίσχυντη προπαγάνδα του.
Γιωργος
21/07/2010 00:17
Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους πολιτικούς(όχι ότι δεν έχουν δίκιο όσοι το κάνουν, συμπεριλαμβανομένου εμού του ιδίου), αλλά μια ερώτηση έχω μόνο. Γιατί αφού ξέρουμε τι γίνεται τόσα χρόνια με τους πολιτικούς δεν τους αλλάζουμε; Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια..Απλά λυπάμαι για την Ελλάδα μας.
Παράσιτο
20/07/2010 23:26
Του Δ/Υ γιατί τους βρίζεις κ λες οτι δεν είναι τεμπέληδες...παραξηγήθηκαν οι άνθρωποι
ΚΟΣΜΑΣ
20/07/2010 22:47
Νά πάλι η παγκόσμια διακυβέρνηση!!!
ΚΟΣΜΑΣ
20/07/2010 22:38
Σκέτο απατεώνα <<πρωθυπουργό>> έχουμε
A.Λ.
20/07/2010 21:30
Αν ήμασταν μόνο τεμπέληδες τότε η Ελλάδα θα ήταν μία χώρο νορμάλ σχεδόν όπως όλη η άλλη Ευρώπη. Είμαστε πολύ χειρότεροι …
Μιχάλης
20/07/2010 21:00
σωστά, δεν είναι τεμπέληδες, αλλά η ανοργανωσιά τους χαρακτηρίζει, στην Ευρώπη οι εργαζόμενοι δεν θα πήγαιναν στην δουλειά κάτω από τέτοιες συνθήκες στρές, αντιπαραγωγικότητας, γραφειοκρατίας, κομπίνας κλπ, εδώ η εργασία πρέπει να ταλαιπωρεί γιατί σημαίνει δουλεία και όχι έργο...
Α_Κ
20/07/2010 20:42
Αν το ''λεφτά υπάρχουν'' δε σας είχε πείσει πως ο άνθρωπος ζει στο δικό του κόσμο, τώρα δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία. Ώρα είναι να πεί πως οι Έλληνες δεν είναι και λαμόγια.
SKT
20/07/2010 20:15
Είμαστε σοβαροί να έχουμε το ΓΑΠ για πρωθυπουργό?
Ο τύπος είναι ένας ονειροπόλος που αντί να κραδαίνει ένα μαστίγιο και να οδηγεί την χωρα μακριά από την κρίση, λέει γλυκανάλατες βλακειούλες για διεθνείς κυβερνήσεις και αλλα γραφικά.
Ζούμε στο 2010 και όχι στα 60s και 70s.

Don''t feed the hippies.
Επαγγελαματίας Είρων
20/07/2010 19:48
Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, τεμπέληδες είναι οι Έλληνες πολιτικοί που δεν έχουν εργαστεί ποτέ τους...
Nois Alleris
20/07/2010 19:23
Αν επρόκειτο για έκεθση ιδεών ή απλά θεωρητική τοποθέτηση σε πολλά θα συμφωνούσα με τον ΓΑΠ. Οι αγορές δεν είναι βέβαι θεοί, αλλα τομάρια κερδοσκόπου, πολλοί έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, αλλά πολλοί είναι, σε όλη τη κοιινωβική κλίμακα, και καπελώνουν του τίμιους. Όμως έχουμε να κάνουμε με πολιτικές αποφάσεις. Και αυτές είναι τιμωρία των αθώων και αθώωση των ενόχων. Οι κλέφτες του δημόσιου χρήματος κυκλοφορούν με γεμάτες τις τσέπες τους και τα εγωιστικά μοανχοφαγάδικα κτήνη διαφεντέυουν τη κοινωνία μας. Γαλλία 1789, Ρουμανία 1989. Ελλάδα????
μικ
20/07/2010 19:22
ακόμη και εκείνοι που κάθονται στο Καστελλόριζο όλη την ημέρα να μην κάνουν τίποτα;
Βλαξ
20/07/2010 19:11
Φυσικα δεν ειναι τεμπεληδες οι Ελληνες .
Εκτος βεβαι απο τους παρα κατω

1. Πρωθυπουργοι / γιατι αφησαν τη χωρα να κατρακυλησει τοσο πολυ
2. Υπουργοι / γιατι ειναι ασχετοι , ανικανοι και κλεφτες
3. Βουλευτες / γιατι γλυφουν τους Πρωθυπουργο/Υπουργους να γινουν υπουργοι
4. Οι διορισθεντες απο τους ανωτερω
5. Οι Δημοσιοι υπαλληλοι ( 80% τεμπεληδες )
6. οι υπολοιποι κλεφτες
7. αυτοι που ζουν με τα λεφτα του μπαμπα

Οι υπολοιποι Ελληνες δεν ειναι τεμπεληδες , και οχι μονο αυτο , αλλα με τους φορους που πληρωνουν ζουν και ολους τους προαναφερθεντες .

Τωρα , ας μου πει καποιος γιατι φαληρησε η Ελλαδα ,
μιας και δεν ειμαστε τεμπαληδες .
Κε ΓΑΠ , Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟς ... Δεν το ξερεις ???
Θα σου τραβηξω το αυτακι .........
GOLDEN BOY
20/07/2010 19:04
''Εχει χαζέψει ο άνθρωπος από τα πολλά ταξίδια! Βρίσκεται σε διαρκές jet lag. Δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται!!
Καποιος να τον σταματησει
20/07/2010 18:58
Δεν υπαρχει καποιος να τον σταματησει να μην λεει Βλακειες ???
Υποτιμαει τη νοημοσυνη μας και τη νοημοσυνη ολων !!!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ
20/07/2010 18:45
Οι ελληνες δε ειναι τεμπεληδες οι πολιτικοι μας ειναι τρομπες
με αρχηγο εσενα και μετα το χοντρο !
ST
20/07/2010 18:38
Απο την διαπιστωση εξαιρουνται αυτος και η παρεα του με την μπιρμπιλαινα, τον γερουλανο την παρταλιζα και αλλες γραφικες προσωπικοτητες της πασοκοκυβερνησης...

Α και μην ξεχασω και την Φωφαρα......
Obama bin Laden
20/07/2010 18:34
Παρ''το αυγό και κούρεφτο
Παράγκας(έλινα ιντιοτικό ιπάλιλο)
20/07/2010 18:29
"Υπήρξε μια στιγμή σχεδόν τρόμου, όταν μας τρομοκρατούσαν καθημερινά οι αγορές, όταν μας έλεγαν ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος και όλοι οι ''γκουρού'' της οικονομίας, ότι ''θα χάσετε τα χρήματά σας, τα ευρώ σας, τις οικονομίες σας, θα γίνει καταστροφή'' κ.λπ.".......(Θυμήθηκα τα πράσινα παπαγαλάκια από τα διαφημιστικά σποτ των Ευρωεκλογών της Νέας Δημοκρατίας, που έλεγαν "καταστροφή"- "καταστροφή" ). Παράλληλα, υποστήριξε ότι "πρέπει να βρούμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση και πρέπει να στηρίζεται πάνω σε κοινές αξίες, στις οποίες να συμφωνούμε – δημοκρατικές αξίες. Και αυτή θα είναι μια μεγάλη πρόκληση".....(Άντε πάλι, με την Παγκόσμια Διακυβέρνηση…)
SPYROS
20/07/2010 18:27
Ευχαριστουμε για την διαπιστωση κε Jeffrey. Το να παραδεχεται ενας αμερικανος οτι ''οι ελληνες δεν ειναι τεμπεληδες'' εχει καποια αξια αν δεν σε παρει ο κλαυσιγελος. Γιατι ρε Jeffrey μας κανεις ρομπα? Ηρθες στην χωρα μας, σε (καλο)δεχτηκαμε (χαριν του μπαμπα σου πρωτιστως), σε καναμε και βουλευτη/υπουργο και τωρα πρωθυπουργο, εσυ γιατι μας κανεις περιγελο του πλανητη? Γιατι μας κανεις πολιτες β'' κατηγοριας? Σου ειπε κανεις οτι θελουμε τετοιου ειδους υπερασπιση? Οι ξενοι κατηγορησαν τους πολιτικους μας οχι τον ελληνικο λαο! Δηλαδη εσενα και αλλους 299 ''τεμπεληδες'' και λαμογια. Εσυ γιατι λες για εμας?
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗς
20/07/2010 18:19
Γιατί δεν κατεβαίνετε στο λαό να μας τα πείτε αυτά? Δεν ξέρουμε αγγλικά και διαβάζουμε ό,τι μας σερβίρουν σε ερμηνεία. Έτσι νομίζετε πως κυβερνάνε? με συνεντεύξεις σε ξένα φυλλάδια? Μή φοβάστε. Ελάτε στο λαό. Δεν τρώμε.
ΚΟΣΜΑΣ
20/07/2010 18:15
Τόσο απαξιωτική για την Ελλάδα και τους Έλληνες , συνέντευξη, μόνον ένας έξω από την ελληνική πραγματικότητα , θα μπορούσε να δώσει. Πράγματι, δίνετε την αίσθηση πως ελέγχετε τη κατάσταση. Αλλά δεν την ελέγχετε.
Dimitrios Tsatsas
20/07/2010 18:15
Λογω ζεστης, διακοπων και τεμπελιας, ηλπιζα να μη χρειαστει να γραψω παλι στα ΝΕΑ για μια περιοδο. Ελα ομως που ο Θεοσταλτος μιλησε παλι και με εβγαλε απο την θερινη μου ναρκη....

Ταδε εφη γιωργακης:Χρεαζομαστε πιο πολυ και καλη διακυβερνηση για να βγουμε απο την κριση. Ειναι σαν να λες στον τοξικομανη οτι μεγαλυτερες δοσεις των αιτιων του κακου θα τον θεραπευσουν.

Ζητα <μια παγκόσμια διακυβέρνηση και πρέπει να στηρίζεται πάνω σε κοινές αξίες, στις οποίες να συμφωνούμε>. Με ποιο δικαιωμα θελει και αυτος και οι λοιποι κρατιστες να μας επιβαλλουν αλλο ενα στρωμα κυβερνωντων; Ποιες αξιες και τινος; Η δικη μου αρχη ειναι οσο λιγοτερο κρατος, τοσο καλυτερα. Θα το λαβει αραγε υποψη του αυτο η θα συνεχισει ακρατητος προς την αποθεωση του κρατους;

Ουτε τον ψηφισα, αλλα και κανεναν αλλον, ουτε τον θεωρω ηγετη μου. Εμπιστευομαι τον εαυτο μου και τις ικανοτητες μου. Αν κανω λαθος λαμβανω τις ευθυνες μου, αν πετυχω ομως γαιτι να μοιραστω τους καρπους του αγςνα μου με τον Γιωργακη και την πολιτικη ταξη την οποια εκπροσωπει τοσο αξια;

Μας δουλευει και απο πανω: <Η κρίση οφείλεται στην κακή διαχείριση και διακυβέρνηση των τελευταίων έξι ετών, στην έλλειψη διαφάνειας, στην κηδεμονία και τις πελατειακές σχέσεις, ακόμη και στη διαφθορά. Και όλα αυτά εντάθηκαν από τη διεθνή οικονομική κρίση>

Εξι χρονια Γιωργακη είναι μονο η κορυφη του παγοβουνου. Βαλε καμμια τριανταρια ακομη και αρχιζεις να πλησιαζεις την αληθεια. Η διαφθορα και οι πελατειακες σχεσεις δεν θα εκλειψουν αν δεν εκλειψει ο θεσμος του υπερογκου και καλοταισμενου δημοσιου τομεα. Αφηστε μας πια να κουμανταρουμε μονοι μας, χωρις βαριδια στα ποδια και σακκιδια στην πλατη. Μας εχετε πνιξει στο ψεμμα και με ολες τις πολιτικες κινησεις που, ισως καλοπροαιρετα αλλα μαλλον λογω αμαθειασ, κανετε μας ριχνετε ολο και πιο βαθεια στο βουρκο. Ελεος!

Επισης λεει το παιντι: Γι'' αυτό, θέλουμε να κάνουμε τις κυβερνήσεις και τα συνταξιοδοτικά μας συστήματα πιο αποτελεσματικά. Χρειαζόμαστε επίσης ανάπτυξη, επενδύσεις στην παιδεία, στην καινοτομία και την πράσινη ενέργεια και πρέπει, επίσης, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το ανεκτό σε μια Δημοκρατία

Εσεις οι πολιτικοι πολλα θελετε αλλα τα εχετε σκατωσει ολα. Κυβερνησεις που δεν κυβερνουν αλλα απλα απομυζουν και παραγουν λογια, αναπτυξη, πρασινη αναπτυξη κυριως, με πολλα λογια και φοροεπιβαρυνσεις στους πολλους και επιδοτησεις στους λιγους, παιδεια που δεν λειτουργει και βγαζει εγκεφαλικα ξεπλυμενους νεους. Η φοροδιαφυγη ειναι ο μονος πια αναιμακτος τροπος αντιστασης που εχει απομεινει στον ηθικο και τιμιο Ελληνα. Και πληρωνει και τον κοροιδευτε απο πανω: Συνταξεις, παιδεια, υγεια, κρατικες υπηρεσιες, οργανισμοι κοινης οφελειας: ολα ειναι παραμυθια για να καθησυχαζετε τους πτωχους τω πνευματι. Σας εχουμε παρει χαμπαρι ομως και η ωρα της ξεκαθαρισης των λογαριασμων πλησιαζει.

Οσο για τον ρολο της αγορας και της πολιτικης, νομιζω οτι υπερτιμα την δευτερη και υποτιμα την πρωτη. Οπου κυβερνα η αγορα και πλουτος υπαρχει και κατανειμετε στους περισσοτερους.Οπου κυβερνα η πολιτικη, φυσικα επομενο να στιβεται η παραγωγικη ταξη για να καλοπερνα η πολιτικη.

Ο ελληνας δεν ειναι τεμπελης. Το εχουμε πολλακις αποδειξει εμεις οι Ελληνες του εξωτερικου. Ο Ελληνας του δημοσιου τομεα στην Ελλαδα ειναι αποδεδειγμενα ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΣ. Οσο για τους λοιπους , τους εχετε κανει τεμπεληδες με την αρπαχτικη σας πολιτικη....
Παράγκας(έλινα ιντιοτικό ιπάλιλο)
20/07/2010 18:12
""""Η αξιόπιστη και υπεύθυνη διακυβέρνηση, η πάταξη διαφθοράς και φοροδιαφυγής και η συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι τα αντίδοτα στην κρίση, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του με τίτλο "Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες" στο περιοδικό Foreign Policy."" (Τρίτη 20/7/2010 μετά Χριστόν).....Οι γηγενείς ή οι (βιαστικά-γιατί-άραγε) ελληνοποιημένοι "Ελληνες";;; Μπερδεύτηκα!
Παράγκας(έλινα ιντιοτικό ιπάλιλο)
20/07/2010 18:02
Που να προλάβουν να τεμπελιάσουν, με το νέφτι στον...πόλο τους, 36 τώρα χρόνια μεταπολίτευσης, ε;;;;;. Είναι καλοί όμως, δίνουν και τον μισθό τους και το ψηφαλάκι τους, από λιτότητα σε λιτότητα 36 συναπτά τώρα μεταπολιτευτικά έτη!!!!..... Α!!! όλα κι όλα!!!!, η αλήθεια να λέγεται.
Πλούταρχος Λευκαδίτης
20/07/2010 17:59
Τζέφρη, είσαι για φάπες... Άλλα έλεγες πριν από λίγο καιρό όταν γυρνοβολούσες ανά τας Ευρώπας, κατηγορώντας μάς ως κηφήνες, ωσάν και του λόγου σου παλιοκαραγκιόζη... Μήπως τελικά σε ''μάλωσε'' η mother γιατί χαλάς το ίματζ της οικογένειας...;;;;
Παράγκας (Έλινα ιντιοτικό ιπάλιλο)
20/07/2010 17:49
“Αν τα νησιά του Αιγαίου δεν είναι παρά φυσική προέκταση της Ανατολίας, τότε η συμπερίληψή τους στην ελληνική επικράτεια δεν αποτελεί παρά ιστορικό ατύχημα που πρέπει να διορθωθεί” Τάδε έφη, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο σύγγραμμά του, “Το στρατηγικό βάθος” (Πηγή : εφημερίδα “Κεφάλαιο”, 17/7/2010, σελ. 23, στήλη “Διπλωματία”).... Το γνωρίζετε αυτό;;;...
Παράγκας(έλινα ιντιοτικό ιπάλιλο,ανάμεσα σε 1.114.000(!!!!!!!!!) Κ.Υ.)
20/07/2010 17:42
Από το "Δεν φταίει ο μισθωτός δε θα πληρώσει ο κοσμάκης" στο....."Γκρικς άρεντ λέιζι" αλλά όχι και σκλαβάκια και λακαμάδες, να δουλεύουμε, ειδικά οι γηγενείς γκρικς Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, με μισθό δεκαπενθημέρου 296,00 ευρώπουλα(!!!!!), με μισές και σε εξάμηνο(!!!!) και αν, με την ακρίβεια των πάντων(!!!!), εξόφληση των αποζημιώσεων(!!!!) και τον ανταγωνισμό με τον γιατί-τόση-βιασύνη-άραγε-"έλληνα" Χασαν-ίδη, και Διαιτησία-"χειρουργείο", την ίδια ώρα που στην υγειά του κορόιδου Ιδιωτικού Υπαλλήλου τρωγοπίνουν πάρα πολλοί!!! Ως εδώ!!!!. Νισάφι πιά!!!!. Τι θα γίνει με τα γκόλντεν μπόις και γκέρλς, τις "προσλήψεις" του "Ναού" της Δημοκρατίας-Βουλής και τις "άλλες" "νυχτερινές" και ντάλα καλοκαίρι προσλήψεις;;;;;Εεεε;;;;. Τι οικονομικές θυσίες γίνονται από τους 300;;;
ΜΚ
20/07/2010 17:38
Οι έλληνες δεν είναι τεμπέληδες.

Σίγουρα, αλλά με τις επιδοτήσεις, με τα χαριστικά δάνεια, με τις αρπαχτές, τα πλασματικά χρόνια υπηρεσίας, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και να μην είσαι τεμπέλης γίνεσαι.

Τώρα που φεύγουν σιγα-σιγά και με το καλό οι διάφοροι μετανάστες, πόσοι Έλληνες θα είναι πρόθυμοι να κάνουνε τις δουλειές που κάνανε αυτοί, δουλειές που οι πατεράδες μας δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να κάνουν.
ΕΞΩΑΠΟΕΔΩΡΕ
20/07/2010 17:35
Οι Ελληνες δεν ειναι τεμπεληδες, απλα θελουν να δουλευουν οσες ωρες λιγοτερο γινεται και να παιρνουν τρελλα λεφτα γιατι ετσι εχουν συνηθησει και ετσι τους βολευει !!!! Ειναι απλα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ του κερατα !!!!!!
NM
20/07/2010 17:34
Ελληνες.......απλα πρεπει απο εδω και περα, χαφιεδες, υπανθρωποι και αξιοι των σκεψεων και πραξεων τους, μιζαδοροι, κομπλεξικοι, ανικανοι, αμορφωτοι, οπισθοδρομικοι, ρουφιανοι,...και φυσικα τεμπελιδες......αυτοι ειναι οι Ελληνες.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΟΣ.....
Βλαξ
20/07/2010 17:34
((((( Πρέπει να ακολουθήσουμε μια πορεία εμβάθυνσης της ολοκλήρωσής μας. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω, σε πιο εθνικιστικές, πιο εγωκεντρικές πολιτικές, σε μεγαλύτερη ανασφάλεια, εύκολη απόδοση στερεοτύπων και αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων ανάμεσά μας ))))))

Καλα, θελει και τα λεει Η του ξεφευγουν ???
Που ζει ο ανθρωπος ???
Αν καταφερει καποιος και βγαλει νοημα απο τα ανωτερω λογια του Πρωθυπουργου μας , να μου το πει και μενα .
Το μονο που καταφερνει ειναι να δινει τροφη στον Λαζοπουλο να τον κορο''ι''δευει .
Θεε μου , τι Βλαξ ....
Βλαξ
20/07/2010 17:28
Γιωργακηηηηηηηηηηη
Σου εχω πει επανηλειμενως να μην λες βλακειες !!!!
Χαζο παιδι χαρα γεματο ......