«Καύσωνα» ανατιμήσεων φέρνει ο ΦΠΑ

Φόβοι για άνοδο του πληθωρισμού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Σκούφου   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2010 07:00 |
 «Καύσωνα»  ανατιμήσεων  φέρνει ο ΦΠΑ

Νέο κύκλο ανατιμήσεων στην αγορά φέρνει από σήμερα η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε χιλιάδες προϊόντα, υπηρεσίες και στα ακίνητα.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ μια σειρά υπηρεσιών όπως είναι των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, οι υπηρεσίες που παρέχουν οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι αλλά και τα ταξί. Ηεξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τον πληθωρισμό, ο οποίος από 5,4% που ήταν τον Μάιο αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από το 6% τους επόμενους μήνες.

Είναι η δεύτερη φορά από την αρχή του χρόνου που αυξάνονται οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών εξαιτίας του ΦΠΑ και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η αύξηση αυτή με συντηρητικούς υπολογισμούς θα κοστίσει στις τσέπες των ελλήνων καταναλωτών περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι αυξήσεις του ΦΠΑ αναμένεται να φέρουν στην αγορά μπαράζ ανατιμήσεων στις τιμές εκατοντάδων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης αλλά και υπηρεσιών καθώς οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι αδυνατούν να απορροφήσουν και αυτή την αύξηση όπως έκαναν τον περασμένο Μάρτιο. Ενδεικτικό είναι ότι στα είδη σούπερ μάρκετ από την αύξηση του ΦΠΑ τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν περίπου κατά 6 ευρώ τον μήνα ενώ μέχρι σήμερα από τις μεγάλες αλυσίδες μόνο μία έχει δεσμευτεί ότι δεν θα περάσει τις αυξήσεις στην αγορά. Παράλληλα οι καταναλωτές από σήμερα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ακριβότερα και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα διόδια στις εθνικές οδούς αλλά και τα καύσιμα.

Τα θεραπευτήρια
Η μεγαλύτερη επιβάρυνση στις τσέπες των καταναλωτών φαίνεται να προκύπτει από τις υπηρεσίες εκείνες οι οποίες μέχρι σήμερα δεν υπάγονταν σε ΦΠΑ, όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα καθώς η επιβολή ΦΠΑ τις κάνει κατά 11% ακριβότερες. Ενδεικτικά για μια αξονική τομογραφία αυξάνεται το κόστος για τους ασθενείς κατά 19,25 ευρώ αφού από 175 ευρώ που ήταν το κόστος μέχρι χθες, σήμερα το κόστος αυξάνεται σε 194,25 ευρώ.

Επίσης το κόστος της νοσηλείας έπειτα από επέμβαση τυμπανοπλαστικής από 2.500- 3.500 ευρώ διαμορφώνεται σε 2.775- 3.885 ευρώ. Μάλιστα οι αυξήσεις στον τομέα της υγείας θα οδηγήσουν το επόμενο διάστημα σε αλυσιδωτές αυξήσεις και στον κλάδο των ασφαλειών αφού οι ασφαλιστικές εταιρείες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την απότομη αύξηση του κόστους νοσηλείας και των εξετάσεων των ασφαλισμένων τους.

Στο σούπερ μάρκετ
Εως και 11 ευρώ περισσότερα καλούνται οι καταναλωτές να πληρώσουν για να γεμίσουν το καλάθι του σούπερ μάρκετ από την αρχή του χρόνου μετά και τη δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ που περνά στην αγορά από σήμερα. Οι καταναλωτές πλέον επιβαρύνονται με αυξήσεις της τάξης του 1,7% στις τιμές των προϊόντων που υπάγονται στον συντελεστή 23%, όπως είναι τα απορρυπαντικά, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, τα είδη καθαρισμού και κατά 0,9% στις τιμές των προϊόντων που υπάγονται στον συντελεστή 11%, όπως είναι τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά.

Ετσι για την αγορά 39 βασικών καταναλωτικών αγαθών μία οικογένεια πλήρωνε στην αρχή της χρονιάς 532,07 ευρώ τον μήνα ενώ σήμερα μετά τις δύο αυξήσεις του ΦΠΑ το μηνιαίο κόστος έχει διαμορφωθεί στα 543,48 ευρώ. Μέχρι σήμερα οι επιχειρηματίες από τον κλάδο του λιανεμπορίου τροφίμων- εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων- δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους για το εάν θα απορροφήσουν και τη δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ, κάτι που τον περασμένο Μάρτιο έκαναν για συγκεκριμένες ομάδες προϊόντων κυρίως ιδιωτικής ετικέτας.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις του ΦΠΑ θα οδηγήσουν το επόμενο δίμηνο και σε άλλες αυξήσεις των προϊόντων καθώς οι επιχειρήσεις θα επιβαρυνθούν και με το αυξημένο κόστος στις χονδρικές τιμές αλλά και το κόστος των μεταφορικών.

Ο ΣΤΟΧΟΣ
Η κυβέρνηση φιλοδοξεί από την αύξηση του ΦΠΑ να συγκεντρώσει επιπλέον έσοδα 3 δισ. ευρώ

Τρία λεπτά το λίτρο το καπέλο στη βενζίνη

ΣΕ 1,52- 1,53 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται από σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 21% που ήταν σε 23%.

Ετσι η αύξηση που προκύπτει υπολογίζεται σε 2- 3 λεπτά το λίτρο. Και ενώ οι τιμές των καυσίμων τραβούν την ανηφόρα επιβαρύνσεις προκαλεί η αύξηση του ΦΠΑ από 10% σε 11% και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ετσι ένας λογαριασμός των 100 ευρώ το 4μηνο, από 110 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ αυξάνεται σε 111 ευρώ. Ανάλογες είναι οι αυξήσεις στα τιμολόγια σταθερής και κινητής τηλεφωνίας όπου ο ΦΠΑ αυξάνεται από 10% σε 11%. Συγκεκριμένα για ένα πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας όπου ο καταναλωτής πληρώνει μόνο το πάγιο και έχει τη δυνατότητα απεριόριστων κλήσεων με μηνιαίο κόστος 22,97 ευρώ, με την νέα αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23% θα πληρώνει 23,34 ευρώ.


Τριπλή επιβάρυνση στα συμβόλαια

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΦΠΑ θα αναγκαστούν να πληρώσουν από σήμερα οι καταναλωτές που θα θελήσουν να συνάψουν συμβόλαια σε συμβολαιογραφικά γραφεία. Η υπαγωγή σε ΦΠΑ των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων αλλά και των υποθηκοφυλάκων αυξάνει κατακόρυφα το κόστος αφού για την υπογραφή ενός συμβολαίου αγοραπωλησίας ακινήτου είναι απαραίτητη η εμπλοκή των τριών καθώς εκτός από τον συμβολαιογράφο είναι αναγκαία και η παράσταση δικηγόρου αλλά και η εγγραφή στο υποθηκοφυλακείο. Ετσι για ένα συμβόλαιο ακινήτου αντικειμενικής αξίας 100.000

ευρώ το κόστος στον συμβολαιογράφο από 1.300

ευρώ που ήταν αυξάνεται σε 1.600 ευρώ ενώ η παράσταση δικηγόρου από 1,000 ευρώ που ήταν διαμορφώνεται σε 1.230

ευρώ. Δηλαδή μόνο από τις δύο αυτές υπηρεσίες η επιβάρυνση των καταναλωτών φτάνει τα 530 ευρώ.

52
φατε τους προδοτες
03/07/2010 02:11
Ετοιμαζουν το σκλαβοπαζαρο των ελληνων για να ερθουν τα κορακια που θα αγορασουν τη χωρα και να βρουν φτηνους δουλους . Τι περιμενεται μωρε απανω τους να τους παρουμε τα κεφαλια τι φοβαστε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Ειμαστε πολύ περισσοτεροι απο τους προδοτες ΑΥΤΟΙ ΜΑς ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ δεν το εχετε καταλαβει ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ την χωρα μας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; και να υποβαθμισουν τη ζωη μας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Πως τολμουν να πανε κοντρα στο συνταγμα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Γιατι τους αφηνουμε καιι δεν τους βαζουμε φυλακη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Απανω τους !!!!!!!!! ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και αυτοι και οι πουλημενοι συνδικαλιστες και οι χουντοδημοσιογραφοι και οι δικαστες που εξαντλουν το γραμμα του νομου στους φτωχοδιαβολους και οχι στους αρχικλεφτες κεραυνος στα πουλημενα; κεφαλια τους ξεσηκωθειταιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
134
02/07/2010 08:23
εχει ναπεσει μαυρο στον γιωργακι?και κραξιμοοοοοοοοοοοοοοο.γιωργακι φυγε οσο ειναι νωρις 2ρε χειροτερε.φυγε να ανασανει ο λαος..8 μηνες τα χεις ισοπεδωσει ολα.
ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΤΟ ΛΑΟ
02/07/2010 00:23
Εχει να φαει πετρα η χουντα του Πασοκ που θα παει συννεφο ηδη δεν τολμουν να βγουν μερα εξω βγαινουν νύχτα οπως τους κακαποιους φοβουνται να κυκλοφορησουν και καλα κανουν Προχτες η Διαμαντοπουλου Μπιλντεμπεργκ μαζι με το χοντροΠαγκαλο εφαγαν κραξιμο και μπουκαλια στη Θεσσαλονικη , Κριμα να μην ειμαι κι εγω εκει . Οι εφημεριδες και τα Μεσα Μαζικης Αποβλακωσης γιατι το κρυβουν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Νικος
02/07/2010 00:03
Μερικα εχω να πω σημερα
1ον Ο φπα ειναι ενα μεσον δικαιον για ενα κρατος να μπορεσει να ξεπεραση μια οικονομικη κριση οπως αυτη που
εχει ταραξει την παγγοσμια οικογενεια. (Ελλαδα) Ο καταναλωτης συμπεριφερετε ετσι ωστε να προσεχει τις αγορες του και να επιλεγη τα ειδη που εχει αναγγη και οχι να πηγαινει στα μαγαζια και να αγοραζη αδιακριτα.

2ον Εκτελεσε του πλουσιους και η ανεργια θα παρη τεραστιες διαστασεις

3ον Το πλεον κυριοτερο απ ολα αυτα ειναι οτι ολοι δεν μπορουμε να ειμαστε καπετανεοι διοτι το βαπορι δεν θα φτασει ποτε στον προορισμο του
elanicotora@hotmail.com
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ
01/07/2010 22:18
Τί και πόσα εισέπραξε το κράτος μέσα στον Ιούνιο απο τα πρόστιμα που επέβαλε το ΣΔΟΕ ? Οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τους διευθυντές των ΔΟΥ και να μήν περιμένουν πότε θα τους ενημερώσει ο Υπουργός !
Φορολογούμενος πολίτης
01/07/2010 22:11
Κύριε Παπακωνσταντίνου ενημερώστε μας πόσα εισπράξατε απο τις οφειλές που ρυθμίσιηκαν έως 30/6 ?
ΜΙΚΕ
01/07/2010 21:35
Και κάτι για να γελάσουμε με τη ψυχλη μας. Το ΚΚΕ εφαρμόζει το μηνμόνιο στο 902 και στο Ριζοσπάστη. Για κλάμματα!
γκ
01/07/2010 21:04
@ Τassos K

Φίλε έχεις πει όλη την αλήθεια.Μπράβο σου και εύχομαι να πάει πολύ καλά η δουλειά που άνοιξες. Εχω απηυδήσει πια με τη μιζέρια, τα κόμπλεξ και τη ζήλεια όλων των αποτυχημένων που δεν ξέρουν τι σημαίνει να εργάζεσαι 12-15 ώρες την ημέρα, όχι γιατί κάποιος προϊστάμενος σε αναγκάζει αλλά γιατί θέλεις να δημιουργήσεις κάτι ο ίδιος. Έχω δική μου επιχείρηση και όταν μπαίνει μέσα και ζεις με δάνεια δεν σε ρωτάει κανένα κωλοκράτος πως τα βγάζεις πέρα και πότε και αν θα κάνεις απόσβεση. Μόλις βγάλεις το 1ο ευρώ κέρδους πέφτει να στο πάρει με φόρους για ΄΄έχοντες΄΄ και άλλες τέτοιες λαικίστικες μπούρδες. Να σαι καλά που ακούγεται και καμία αλήθεια και δεν νιώθουμε εξωγήινοι στην ίδια την πατρίδα μας...
Μητσάρας
01/07/2010 20:57
Σήμερα σταμάτησα σ'' ενα βενζινάδικο και ζήτησα 10 ευρώ βενζίνη. Κι ο βενζινάς με ρώτησε: "Είναι μεγάλος ο λεκές;"
Βακαλο
01/07/2010 20:49
Προσοχή ! Μήν λέτε τέτοια ! Μήν λέτε τέτοια ! Αυτά είπε και η Κατσέλη και θύμωσε ο Παπακωνσταντίνου και τώρα δεν της μιλάει.
Βασίλης
01/07/2010 19:23
Οταν το φπα φθάσει στο 45% ,η βενζίνη πωλείται στα κοσμηματοπωλεία , το ψωμί πωλείται με δελτίο,και η αμοιβή της εργασίας θα είναι στην διακριτική ευχαίρεια του εργοδότη τότε έχω μια διαίσθηση ότι οι ελληνες θα ξεσηκωθούν.Τυχαίο? δεν νομίζω,ευχαριστώ γειά σας.
...
01/07/2010 17:45
Πάντως τις πετρούλες του Γιωργάκη τις μαζεύουμε.

Και απο Σεπτέμβρη θα αρχίσουμε να τις πετάμε... Μαζί με τις κοτρώνες!!!

Άντε και καλό ΔΕΚΕΜΒΡΗ!!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ !
666
01/07/2010 17:41
Απάντηση στον αγράμματο της στήλης CO2! ΣΥΣΤΗΜΑ “ΕΡΜΗΣ” Για απάτη και υπεξαίρεση στελέχη ΕΑΒ και Siemens Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες , εκτός από το σύστημα ασφαλείας C4I, to oποίο ουδέποτε παραδόθηκε, υπάρχει και η συνέχεια απατών σχετικά με τις συμβάσεις που σύναψαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ! Συγκεκριμένα : Για τρία κακουργήματα που αφορούν τη σύμβαση για την προμήθεια των στρατιωτικών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων ΕΡΜΗΣ, από την οποία φέρεται να προκλήθηκε ζημιά εκατομμυρίων στο Ελληνικό Δημόσιο, θα κληθούν να λογοδοτήσουν σε ειδικό ανακριτή τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Βούλγαρης, που διενήργησε έρευνα για την υπόθεση, άσκησε χθες κατά παντός υπευθύνου ποινική δίωξη για απάτη από κοινού, απόπειρα απάτης και υπεξαίρεση από κοινού κατά του Δημοσίου, ενώ τον επιμερισμό των ποινικών ευθυνών και την προσωποποίηση των κατηγοριών θα αναλάβει να κάνει ο ειδικός ανακριτής που θα χρεωθεί τη δικογραφία. Εκτός αν κριθεί ότι, λόγω της εμπλοκής και σ'' αυτή την υπόθεση της Siemens, που ήταν μία από τις υποκατασκευάστριες εταιρείες του έργου, θα πρέπει η δικογραφία να διαβιβαστεί για λόγους συνάφειας στο Εφετείο, όπου ειδικοί εφέτες ανακριτές διενεργούν έρευνα για τα “μαύρα ταμεία” του γερμανικού κολοσσού. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης είχαν κληθεί με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης των πράξεων πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΑΒ από το 1998 μέχρι και πρότινος. Η επίμαχη σύμβαση αφορούσε την αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού συστήματος και οι πρώτες υπογραφές είχαν πέσει το 1999 με αντισυμβαλλόμενους το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών) και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Με τη σειρά της η ΕΑΒ ανέθεσε την εκτέλεση των συμβάσεων σε διάφορες υποκατασκευάστριες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και τη Siemens. Αξιοσημείωτο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι, αν και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα το σύστημα “ΕΡΜΗΣ” έπρεπε να είχε παραδοθεί από το έτος 2006, δεν έχει ακόμη δοθεί ολόκληρο. Στο μεταξύ, όμως, η ΕΑΒ έχει εισπράξει άνω του 80% των χρημάτων. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τη σχηματισθείσα δικογραφία, ΕΑΒ και Siemens συνέστησαν μία κοινή εταιρεία, που θα αναλάμβανε μέρος της κατασκευής του έργου, αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία, όμως, δεν λειτούργησε ποτέ. Επίσης κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας εντόπισε υπερκοστολογήσεις και απόπειρες υπερκοστολογήσεων σχετικών συμβάσεων. Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης είχε κληθεί ως μάρτυρας ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος, όμως, εξεταζόμενος είχε δηλώσει άγνοια για διακίνηση μαύρου χρήματος σχετικά με τις επίμαχες συμβάσεις. Η άσκηση της ποινικής δίωξης καταδεικνύει ότι οι ενδείξεις που αξιολογήθηκαν από τον εισαγγελέα αφορούν μόνο ευθύνη μη πολιτικών προσώπων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση όφειλε να διακόψει την έρευνά του και να διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή. Δηλαδή σύστημα “C4I” και σύστημα “ΕΡΜΗΣ” = Μηδέν εις το Πηλήκιον, και το χρήμα στην τσέπη των Tρεπεκλήδων κ.λ.π. Πρασινοφρουρών !...
Πολιτης Γ Κατηγοριας
01/07/2010 15:04
Φ.Π.Βητα απο σημερα Και να αναμενουμε και το Φ.Π Γαμα τελος του ετους?
Γ.............. τα
ΑΛΕΧΑΝΔΡΟ
01/07/2010 14:43
Είμαι μισός Αργεντίνος (από μάνα) και μισός Έλληνας. Ο πόνος μου είναι διπλός. Οι πειρατές της Γουολ Στριτ αφού διέλυσαν ένα υπερήφανο κράτος σαν την Αργεντινή, τώρα χύμιξαν να ισοπεδώσουν τη χώρα, μάλλον τον τόπο που γέννησε πολιτισμό. Κατάφεραν να αφελληνίσουν κάθε θετική ιδεολογία των Ελλήνων, τους έστρεψαν στην επίπλαστη ευμάρεια των καταναλωτικών αγαθών και αφού ύστερα τους έβαλαν να φαγωθούν μεταξύ τους, σπεύδουν να τους χρεωκοπήσουν και να τους στείλουν μια ώρα αλχήτερα στο πολιτιστικό, οικονομικό, ηθικό και λοιπά μεσαίωνα. Ξυπνήστε ρε, γιατί θα έχετε και έχουμε χειρότερο τέλος από το Αργεντίνικο.
SAKHS
01/07/2010 14:40
Πασοκ_χάος! Να μας ζήσει η πράσινη χούντα και η πράσινη υπανάπτυξη! Ούτε βρακί στο ΧΧΧ ας δεν μας άφηκαν,
Μας βλέπουν.........................by Παράγκας
01/07/2010 14:36
Από την μία, Τρέχουμε για δανεικά, Πάγωμα μισθών, Ξεθεμελείωμα δικαιωμάτων Ιδιωτικού Υπαλλήλου(!!!!!!!!!!), ΦΠΑ στο "ταβάνι" και από την άλλη ….. “”Καταπέλτης είναι για ακόμα μία χρονιά η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν 39 αναιτιολόγητες προεκλογικές προσλήψεις στην Κτηματολόγιο ΑΕ, καθώς και 25 συμβάσεις μίσθωσης έργου στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου που υπεγράφησαν προεκλογικά και προέκυψαν σχέσεις εξαρτημένης εργασίας. Διαπιστώθηκε επίσης η ύπαρξη πλήθους επιτροπών και υποεπιτροπών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο υπουργείο Υγείας οι οποίες δεν είχαν αντικείμενο εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως διευθύντρια του υπουργείου Υγείας μετείχε σε 31 επιτροπές! Από τον έλεγχο του πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων προέκυψε ότι αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει καταθέσεις 9 εκατομμυρίων ευρώ.”"”"....... (Ξυπνάτε έλλη(νες καφέ φραπέ και εσπρέσο φρέντο τάβλι και παραλία!!!!!) Από skai.gr
ggg
01/07/2010 14:29
@ Γεώργιος Γ. 1/7/2010 11:43
Φίλε Γιώργο, δεν τάχω ούτε χοντρά ούτε είμαι εκατομυριούχος. Είμαι εργαζόμενος και οικογενειάρχης. Με το χαμόγελο ενοώ να δείτε επιτέλους και το πράγμα από την καλή όχι μόνο από την ανάποδη. Μου λές για τη κυβέρνηση. Θα σου πω και γώ μερικά πραγματάκια. Ποιός έφερε την Ελλάδα σ΄αυτό το σημείο που είναι σήμερα; Ο ΓΑΠ; σίγουρα όχι. Αυτός τουλάχιστον προσπαθεί να σταματήσει τις μαλακίες του μπουγάτσα. Ή μήπως αμφιβάλεις γι΄αυτό; Υπηρεσίες, νοσοκομεία, ασφαλιστικό και πολλά άλλα, τόσα χρόνια έτρωγαν με 20 μασέλες. Η σημερινή κυβέρνηση τουλάχιστον προσπαθεί να τα συμαζέψει και να δημιουργήσει ένα κλιμα διαφάνειας που να μπορεί ο κάθε έλληνας να ξέρει τι γίνεται στην Ελλάδα. Όσο γιά τη κατανάλωση.... νομίζω ότι είσαι και σύ όπως ο κάθε Έλληνας καλοπερασάκιας. Τι ενοώ; Ενοώ φραπεδιά στη καφετέρια, τάβλι, μπανάκι στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι και αν είναι δυνατόν να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μπροστά στο κύμα να μη περπατήσουμε κανένα μέτρο και μας πέσει ο κώλος, με τα ψαράκια μας στη ταβέρνα και ένα σωρό άλλα....Τα ζω καηθμερινά και αν πεις όχι τότε έχεις λάθος γνώμη γιά τους Έλληνες. Από την άλλη, ίσως εσύ αποτελείς εξαίρεση. Αυτό δεν το γνωρίζω. Φίλε μου αν νομίζεις ότι αδικείσαι να βγεις στο εξωτερικό να δεις πως ζει ο κόσμος εκει και μετά έλα να το συζητήσουμε. Τόσα χρόνια πλήρωνες ΦΠΑ και έμπαινε στη τσέπη του κάθε μαγαζάτορα ή βενζινοπώλη. Τώρα τουλάχιστον θα πληρώνεις και θα πηγαίνει στο κράτος γιά να βγάλει τα σπασμένα του μπουγάτσα. Άν δεν σου αρέσει ο ΓΑΠ, τότε ψήφησε άφοβα κανένα Τσιπρο΄παπαρω΄σάμαρο μήπως και γλιτώσεις κανένα ευρουδάκι από τον ΦΠΑ και μπείς περισσότερο στη κρίση και τρώς πιό χοντρά αγγούρια μετά. Μη τρέφεις τη ψευδέσθηση φίλε μου ότι αν βγει ο Σαμαράς ή όποιοςδήποτε άλλος θα καλυτερέψει η κατάσταση, απεναντίας θα γίνει ακόμα χειρότερη. Σκέψου καλά αυτά που λέω και θα δεις ότι έχω δίκιο. άν δεν θέλεις να χαμογελάς, τότε μείνε κατσούφης και κακόμοιρος, ίσως καταφέρεις κάτι καλύτερο έτσι.
ΡΟΥΛΑ
01/07/2010 14:24
Πόσο χρονικό διάστημα θέλει για να χάσω 40 κιλά .

Για να μην ψωνίζω, από το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ .....
ΜΠΡΑΒΟ
01/07/2010 14:21
Καλά , πολύ το σκευτήκατε το οικονομικό πλάνο ...

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ARHS X.
01/07/2010 14:12
@ γιώργο ''''δουλευταρά'' Φίλε Γιώργο,αυτοί που διαμαρτύρονται δεν είναι τεμπέληδες και απατεώνες, όπως κακώς, θεωρείς.Είναι εργατικοί και έντιμοι άνθρωποι.Τους αεριτζήδες και του απατεώνες δεν τους αγγίζουν τα μέτρα του Γιώργου σου, για μια νέα Ελλάδα.Η νέα γενιά δεν είναι στη συντριπτικοί πλειοψηφία τους τεμπέληδες και ''''φραπεδάκιες'''' και νευριάζω όταν ακούω άτομα σαν και εσένα που στήριξαν και στηρίζουν,που έθρεψαν και θρέφουν αυτό το σύστημα αναξιοκρατίας και απατεωνιάς , να μιλούν απαξιωτικά για όλους τους Έλληνες και να τους αποκαλούν τεμπέληδες και απατεώνες!Δες τι παρέδωσες σε όλους εμάς και άσε τις επικίνδυνες γενικεύσεις σου! Υ.Γ.Αν είναι να παίρνω 300 Ευρω για 12 ώρες ανασφάλιστης εργασίας, για να κάνω μάγκα τους κλέφτες και τα λαμόγια(συμπεριλαμβανομένου και του Γιωργάκη σου) καλύτερα να πίνω καφέ και να πετάω βοτσαλάκια στη παραλία!
Η αλήθεια να λέγεται
01/07/2010 14:07
Από ένα μισθό 1.000 ευρώ:
- Παρακρατείται 18% ασφαλιστικές εισφορές
- Παρακρ. 15 % φόρος εισοδήματος
ΚΑΘΑΡΑ : 700 περίπου
Αν τα ξοδέψεις για να ζήσης :
Πληρώνης μέσο ΦΠΑ και λοιπούς φόρους 20 %
Αρα ουσιαστικά καταναλώνεις μόνο 55Ο ΕΥΡΩ ...
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα ....
Αντε ζήσε οικογένεια με 550 ευρώ - διότι αυτά τα παίρνεις μετά
τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσία και σε ηλικία 30 - 35 ετών ...
TassosK
01/07/2010 13:59
@Δημήτρης.

Τι λες ρε Δημητρη, να φορολογουν τα υψηλα εισοδηματα με δυσαναλογους φορους?
Τι εχουμε κομμουνισμο? Δηλαδη καποιος που ειναι ικανος (ή οχι) αλλα καταφερνει και παραγει εργο και εχει εισοδηματα που καποιος αλλος ειναι, ειτε ατυχος έιτε απλα τεμπελης και αχρηστος θα εχουν διαφορετικη αντιμετωπιση?

Γιατι λοιπον αυτος που εχει δυνατοτητα να παραγει εργο να το κανει? Για να του περνει το κρατος τα μισα? Δεν λεω καν για το 90% που γραφεις.

Μεγαλε μπορεις να βγαλεις τοσα? Δωσε ενα ποσοστο στο κρατος μεσω της καταναλωσης απο το ΦΠΑ απο τη φορολογια. Οσα και να βγαζεις.
Ετσι ολοι θα προσπαθουν να παραγουν ξεροντας οτι το κρατος δεν ειναι κλεφτης-τσιφλικας που δεν ξερεις τι θα σου παρει και τι ξημερωνει την αλλη μερα αλλα υπαρχουν νομοι, σταθεροι στο χρονο, που εφαρμοζονται.
Απο την αλλη σε πραγματικα αδυναμους να προσφερουν ανθρωπους θα πρεπει να υπαρχει καποια επιδοματικη πολιτικη.
Σιγουρα οχι οπως τωρα που ο καθε τεμπελης (δεν τους βαζω ολους στο σακο) παει και εισπρατει το επιδομα ανεργειας ανεξελεγκτα χωρις καποιος να κοιταει αν εχει περασει καποια συνεντευξη για δουλεια, χωρις ο ΟΑΕΔ (αλλος αχρηστος οργανισμος και αυτος) να προτεινει θεσεις κλπ κλπ.
Εχουμε γεμισει τρωκτικα-τεμπεληδες και αδικημενους που απαιτουν και διαμαρτυρονται για αυτους που καλως ή κακως εχουνε μια παραπανω ανεση.
Σημειωτεον, εγω δεν ανοικω στην κατηγορια των κατεχοντων. Ειμαι απλα οκ.
Ειμαι υπαλληλος γραφειου και εχω ανοιξει εδω και 1 χρονο δικο μου μαγαζι. Κανω δυο δουλειες δηλαδη. Αν αποτυχω θα ειναι δικο μου το φταιξιμο και δεν θα ζηταω ευθυνες απο αλλου για τις επιλογες μου.
Αν ομως πετυχω και περασω στην κατηγορια των κατεχοντων (λεμε τωρα) το κερδος απο το ρισκο που πηρα και τη δουλεια που ριχνω τοσα χρονια δεν θα το μοιραστω με κανενα μιζερο τεμπελη με τη δικαιολογια του κοινωνικου κρατους και αλλου τετοιου τυπου παπαρδελες.
666
01/07/2010 13:54
Ελληνες, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχετε πάθει μεγάλη ζημιά. Διαβάστε όμως πρώτα το μνημόνιο και ποιος σας δανέισε τα χρήματα και πως. ΕΕ και kfW ( Kreditanstalt fuer Wiederaufbau) Έτος ιδρύσεως 1948 Διαβάστε και ψάξτε σε ποιόν ανήκει η Τράπεζα. Ψάξτε να βρείτε πόσα θα βάλει στην τσέπη, και αν είναι λιγότερα από 2,5δις€- πριν φύγει οι οικογένεια Παπανδρέου με το Ελικόπτερο! Είναι πραγματικό φαινόμενο.Είναι από την γέννα του καρμίρης-κακομοίρης άνθρωπος, που, αν δεν τον έλεγαν Παπανδρέου, είμαι σίγουρος ότι θα ζητιάνευε γιατί δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο. Όλοι γελάνε μέχρις δακρύων, όταν ο Ανελλήνιστος παίρνει θέση μπροστά στο μικρόφωνο. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι ξεκαρδίζονται, όταν ο Ανελλήνιστος ανεβαίνει με το ατελείωτο θράσος του βλάκα στα πιο γνωστά πόντιουμ της Γης. Οι τοκογλύφοι τα έκαναν πάνω τους από τα γέλια, όταν ο Επαίτης φώναξε με τη στεντόρεια φωνή της γριάς Μαργαρίτας …"τοκογλύφοι αφήστε μας ήσυχοι". Ελληνες, σώστε το ιδρώτα σας. Έχετε όλο το συνταγματικό δικαίωμα να εμβάσετε τα χρήματά σας στο εξωτερικό. Όσοι έχουν πάρει μέχρι σήμερα το πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, να μην πληρώσουν το καθυστερημένο και αναδρομικό ΕΤΑΚ και ότι άλλο που θα σας έλθει. Το κράτος είναι βλάκας και ο ανελλήνιστος το αποβλάκωσε περισσότερο. Ελληνες, δεν μπορούν να σας βάλουν φυλακή. 1.Δεν φτάνουν οι φυλακές.2. Αν σας βάλουν φυλακή δεν θα μπορούν να σας πάρουν τίποτα και θα σας ταΐζουν από πάνω. Όσο σας έχουν έξω θα ελπίζουν στα χρήματά σας. Ελληνες, αυτοί σας παίρνουν την σύνταξη το 13ο και 14ο, σας παίρνουν τα επιδόματα ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει 18000,00€ μισθό.
8μηνες φοροι και απολυσεις
01/07/2010 13:54
ετσι γερα γιωργακι παρτα ολα .διελυσε και αλλο την χωρα .βγηκες να ρημαξεις οτι απεμεινε σε αυτην τη χωρα .τι να πουμε σε 8μηνες τιποτα δεν αφησες ορθιο.2 φορες αυξηση φ.π.α .μειωση μισθων,συνταξεων,απολυσεις ,διαλυση ασφαλιστικου,ανεργια στα υψη.μασ εβαλεσ στο δντ.παντωσ μπραβο ο κοσμακις θα σε θυμαται ως ο 2ρος χειροτερος
gp
01/07/2010 13:49
Το ΦΠΑ υπακούει κι αυτό στους νόμους της αγοράς όπως κι ένα οποιοδήποτε προιον. Αν αυξήσεις την τιμή του πέρα από κάποιο όριο μπαίνεις μέσα γιατί χάνεις κρίσιμη μάζα πελατών. Και μάλιστα πελάτες που έτσι κι αλλιώς έχουν ισχνό κίνητρο για να τον πληρώνουν. Και το όριο αυτό για την Ελληνική οικονομία είναι γύρω στο 18%. Γι''αυτό και κάθε αύξηση που κάνουν πέρα απ''αυτό βάζει μέσα το Δημόσιο αντί να προσθέτει έσοδα. Ελάτε τώρα ρε παιδιά, αυτά τα μαθαίνουν τα παιδάκια στην πρώτη δημοτικού, τι να λέμε τώρα...
Giorgos
01/07/2010 13:42
Συνονόματε Γιώργο (γιώργος 1/7/2010 13:02) μου αρέσει η θετική αύρα που διακατέχει τα λεγόμενα σου.. Το ζητούμενο για τον τόπο είναι να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη, ευνομία.. Αν εσύ πιστεύεις ότι όλα αυτά υπάρχουν ή μπορούν να επιτευχθούν με την επιβολή μέτρων που πλήττουν τους μη έχοντες και μεροκαματιάρηδες... ε τότε.. τι να πω. Μείωση των μισθών, συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αύξηση ΦΠΑ, για να εξοικονομηθούν τα χρέη μας. Κανείς δεν μιλάει για μείωση των τιμών. Οι τιμές παραμένουν στα ύψη......
Ελενη Β.
01/07/2010 13:26
Μπράβο βρέ Γεώργιος Γ. 1/7/2010 11:43 πές τα. Ο ggg έχω την εντύπωση πώς δέν ζεί στην Ελλάδα και δέν έχει ιδέα τι του γίνεται. Το χαμόγελο που το βρήκε? Αυτό το δικαίωμα στο να χαμογελάμε μας το έχουνε στερήση πολλά χρόνια τώρα. Μόνο αυτοί χαμογελάνε και "τρώνε" χρόνα τώρα με τα δικά μας λεφτά και με τις δικές μας πλάτες.
Ο Απόστολος - apostolos.000@gmail.com 1/7/2010 11:03 τα είπε σωστά "Μετά τον πόλεμο ο Τρούμαν - πρόεδρος των ΗΠΑ - αύξησε τους μισθούς για να αυξήση την κατανάλωση - χωρίς να απασχολείται με την άνοδο του πληθωρισμού.Το θέμα για αυτόν ήταν η κίνηση της αγοράς."
Και δέν είναι μόνο η αύξηση των μισθών, αλλά η μείωση των τιμών στην αγορά.

anaksios
01/07/2010 13:19
Τα λαμόγια έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, μας παιρνουν και τα σώβρακα και έχουν και την απαίτηση να μην μιλάμε κιολας, θα δικαστούν και θα καταδικαστούν ως συνεχιστές των λαμογιών και του ξεπουλήματος και αυτοί. Αφου δεν μιλαμε όμως καλα να πάθουμε....
παμε ...... σαν αλλοτε
01/07/2010 13:18
<<<<Το υπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε τη χρηματοδότηση κονδυλίων στην ΕΘΕΛ καθώς παρατηρούσε ότι δεν υπήρξε καμία μείωση στα κονδύλια που η εταιρεία χρειάζεται για να καλύψει τις λειτουργικές της δαπάνες με αποτέλεσμα η μισθοδοσία του Ιουνίου να μην έχει καταβληθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ. Αν και ύστερα από παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε έγκριση για την καταβολή περίπου 20 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της ΕΘΕΛ ωστόσο οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να ακινητοποιήσουν τα λεωφορεία μέχρι να τους καταβληθούν οι μισθοί.>>>

Η ίδια πολιτική συνεχίζεται σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που η χώρα έχει υπαχτεί σε σκληρή επιτήρηση και κηδεμονία από το ΔΝΤ .
Ούτε μια τόσο μικρή περικοπή σε κανέναν δημόσιο οργανισμό , ΔΕΗ, ΕΘΕΛ , ΟΣΕ ( ΩΧ !!! ένα δις τον χρόνο μέσα , ενώ την ίδια στιγμή , καταργεί το δώρο στα γεροντάκια με κέρδος 300 εκατ )
Την ίδια στιγμή αρνείται να στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία με μεταρρυθμίσεις στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες νέους . για να μην πειράξει τους νεροκουβαλητές του συστήματος τα αγαπημένα παιδιά της Χαριλάου Τρικούπη συνδικαλιστές ελληναραδες που εργάζονται όταν βαριούνται μέχρι θανάτου .
οι δανειστές της Ελλάδος θέλουν να εξασφαλίσουν τα χρήματα τους , τα χρήματα που επί πολλές δεκαετίες ανεύθυνοι πολιτικοί και συνδικαλιστές δανειζόντουσαν και κατασπαταλούσαν αφειδώς δίνοντας προνομιακές συντάξεις στα 42 , διογκώνοντας το δημόσιο με άχρηστους διορισμούς , που βαζαν τροχοπέδη στην παραγωγικότητα και την ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας . ( βλέπε ΟΣΕ ,) , πολύ λίγο ενδιαφέρονται για τον κοσμάκη .
Πιστεύει κανείς ότι αυτή η χώρα θα γλιτώσει από την καταστροφή . ;;;;;;;;;;;;;;
Μόνο οι χαζοί και οι αγράμματοι , γιαυτο θα το δείτε να συμβαίνει μέχρι την άνοιξη του 2011 δεν θα έχει μείνει ούτε λέπι στις ελληνικές τράπεζες.
γιώργος
01/07/2010 13:02
έχουμε παιδιά που θέλουμε να τα δούμε να έχουν μια δουλειά η όχι να τα δούμε να απασχολούνται κάπου παρα να κάθονται στην καφετερια όλη μέρα η σπίτι και να κοιμούνται μέχρι το μεσημέρι για όλα αυτά πρέπει να πληρώσουμε τώρα να αλλάξουν τα πάντα. το party τελειωσε τώρα η δουλεύεις η πεθαίνεις, η μένεις νηστικός η χάνεις το σπίτι σου, και και... η κυβερνήσει η μάλλον η ΕE αλλάζει την ελλάδα τις τεμπελιάς, τις μίζας, τις κλεψιάς, και σε αυτό τον χορό θα χορέψουμε θέλοντας και μη. τα σπίτια είναι τα πιο ακριβά στην ευρώπη σε ένα κράτος με μισθό 900 euro. ένα τριάρι στην γερμανία 80000 στην ελλάδα 160000 τώρα θα κατέβετε στα 80000 και εσείς η στα 60000 ίσως και στα 20000. τι στο καλο έχει η ελλάδα και είναι τόσο ακριβά τα σπίτια πως θα γίνει ανάπτυξη με τόσο υψηλές τιμές. καταλάβατε ότι δανεικά μας δίνανε και τώρα μας τα κόψανε. με δανεικά ζούσαμε και κλέβανε το κράτος. ξεχάστε την ελλάδα του χτες γεννιέται μια νέα ελλάδα που ίσως τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν να βρούνε δουλειά, να κάνουν επιχείρηση, να κάνουν εργοστάσια να απασχολούν προσωπικό. παπανδρέου συνέχισε αυτοί που διαμαρτύρονται είναι οι τεμπέληδες και απατεώνες τους χτες.
κουλοι..στραβοι..στον Αγ.Παντελειμωνα
01/07/2010 12:51
Εχω την εντυπωση..οτι βαζουν φορους για να παρουν 3 που υπολογιζουν και επειδη παιρνουν..το μακρυτερο....εφευρισκουν καινουργιους...η κανουν αυξησεις στους ηδη υπαρχων φορους.

Εχουν μιωση βεζινης 30% και βαζουν κιαλους φορους,σκεφτονται...να γιξουν και τα τελη κυκλοφοριας πανω...οκ.....θα πανε στα 50% μιωση.

Τσιγαρα..αυξηση...οκ...τοκοψαν καμποσοι και οι περισσοτεροι το εριξαν στον καπνο......40% μιωση και απο κει....

Δεν πουλειτε τιποτα στην κτηματομεσιτικη αγορα....αυξηση των αντικημενικων σκεφτονται....

Σαινια ειναι.......που θα παει??Θα καταλαβουν καποτε οτι πηραν λαθος δρομο...οταν αρχισει ο κοσμακης και δαγκωνει αυτια.....

Σε λιγο ο καθε ενας μας θα εχει την κατσικουλα του και τις κοτουλες του...αντε και κανα γουρουνακι.....νταξει την βγαλαμε την χρονια......χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα
Δημήτρης
01/07/2010 12:49
To ΦΠΑ είναι ο πιο άδικος φόρος γιατί επιβαρύνει δυσανάλογα τα τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα. Είναι ένας φόρος που είναι ο ίδιος για όλους, φτωχούς και πλούσιους. Είναι ένας φόρος παράλογος που μπαίνει σε αγαθά που είναι κατοχυρωμένα ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, όπως το δικαίωμα για τροφή, νερό. Καταργήστε το ΦΠΑ, ούτως ή άλλως δεν μπορείτε να το εισπράξετε κύριοι. Φορολογήστε τα εσοδήματα από π.χ 80.000 ευρώ και πάνω με 90% και τελείωσε το φορολογικό. Αλλά ότι να πούμε τώρα είναι αργά. Αυτή τη στιγμή η δημοκρατία (αυτή η κουτσουρεμένη έστω που είχαμε) στη χώρα μας έχει καταλυθεί. Οι προκομένοι "αντιπρόσωποι" μας έχουν παραδόσει τα ηνία της χώρας στο Δ.Ν.Τ. Αν δεν κάνουμε ότι μας λένε, απλά δεν μας δίνουν την επόμενη δόση του δανείου....
Νικος
01/07/2010 12:40
Δεν ειναι τιποτα μπροστα στις θυσιες που κανει ο σωτηρας της πατριδος ΓΑΠ..... θα συνηθυσομεν και παλι θα τον ψηφισομεν......
Παράγκας
01/07/2010 12:37
Που είναι τώρα οι...καταναλωτικές οργανώσεις;; Που χάθηκαν, όταν παλαιότερα καλούσαν για μπουκοτάζ στο....γάλα;;;;...(Ξυπνάτε έλλη(νες καφέ φραπέ και εσπρέσο φρέντο τάβλι και παραλία!!!!!)
Νικος
01/07/2010 11:50
Να μπει ΦΠΑ και στις μιζες που περνουνε οι πολιτικοι.200 δις μιζες απο την ζιμενς,με 23% ΦΠΑ ειναι 46 δις μονο απο τις μιζες της ζιμενς.Τοσα λεφτα χανοντε απο τις αφορολογιστες μιζες!!!
Μανωλης ο Κρητικος
01/07/2010 11:46
Αντι ολοι να κατηγορουμε την Κυβερνηση - αντιπολιτευση και γενικα καθε πολιτικο, ας κατηγορησουμε πρωτα τον εαυτον μας. Καναμε πλουσιους τους ξενους που ηρθαν, δουλεψαν και δουλευουν στην Ελλαδα διοτι εμεις θεωρουμε υποτιμητικο να παμε για δουλεια, τεμπελιαζουμε ολη μερα και λεμε δεν υπαρχει δουλεια, τιποτε κτλ. Οι ξενοι πως βρισκουν. Οι Δημοσιογραφοι καλα θα κανουν να γινουν πρωτα Ελληνες οχι Ανθελληνες για να παει μπροστα αυτος ο τοπος, ο δικος μας τοπος. Καιρος να σταματησουν να γραφουν τοσα αρνητικα σχολεια . Ο κοσμος σιγα-σιγα τους πηρε χαμπαρι. Ελευθερια λογου ναι. Πανω απο ολα ομως Η ΕΛΛΑΔΑ.
Γεώργιος Γ.
01/07/2010 11:43
Ρε ggg, τα θες και τα λες ρε φίλε ή σου ξεφεύγουν? Από 19% στο 23% έτσι μπαμ μπαμ σε λίγους μήνες, και μας λες να χαμογελάμε κιόλας? Φαίνεται εσύ τα ''χεις χοντρά και οι μικροαυξήσεις αυτές δεν σε επηρεάζουν, αλλά μίλα για την πάρτη σου και μη μας λες διάφορα για χαμόγελα και ότι θα βγει η Ελλάδα απ'' την κρίση με τη βοήθεια όλων μας. Γιατί, όλοι μας τα φάγαμε δηλαδή?

Όσο για τα έσοδα στα οποία προσβλέπει η καλή μας Κυβέρνηση από την άυξηση του ΦΠΑ, να μην πω τι θα πάρει!
Περιθώρια μείωσης της κατανάλωσης υπάρχουν μεγάλα, και ο κόσμος δεν είναι βλάκας να αφήνει να τον κλέβουν. Γκέγκε??

delaxo
01/07/2010 11:19
Δεν θα υπήρχαν φτωχοί αν δεν υπήρχαν πλούσιοι...
ggg
01/07/2010 11:18
Αγαπητοί Έλληνες, όποιος πάει στο σούπερμαρκετ και γεμίζει τέτοιο καρότσι (γιατί αυτό δεν είναι καλάθι) πάει να πει ότι τρώει του καλού καιρού και τα 5 ευρώ που θα πληρώσει παραπάνω με τη καινούρια νομοθεσία δεν του προξενούν κανένα αίσθημα δυσφορίας. Όσο πιό μικρό είναι το καλάθι τόσο πιό λίγα θα πληρώσει η νυκοκοιρά. Βάλτε τα πράγματα κάτω και μετρήστετα. Θα δείτε ότι το χρηματικό ποσό που πρέπει να πάει στον ΦΠΑ (φυσικά να κόβεται απόδηξη από το κατάστημα) είναι μηδαμινό. Θα παρακαλούσα λοιπόν τους κυρίους δημοσιογράφους να σταματήσουν επιτέλους να γράφουν τέτοια σχόλεια, τάχα μου καυτές αυξήσεις.... Σταματήστε επιτέλους να ξεσηκώνετε το κόσμο. Δεν τρώμε κουτόχορτο. Βγάλαμε σχολείο και ξέρουμε να μετράμε. Με τη βοήθεια όλων μας πρέπει να βγεί η Ελλάδα από τη κρίση. Εσείς κάνετε τη κατάσταση ακόμα χειρότερη. Γράψτε έστω και μιά φορά κάτι θετικό γιά την όλη κατάσταση. Βοηθήστε το κόσμο να ξεπεράσει τα προβλήματά του, αντί να του δίνετε πάντα στο κεφάλι. Ο ΦΠΑ θα πληρωθεί ούτως ή άλλως. Και μη ξεχνάτε.... πάντα με χαμόγελο
delaxo
01/07/2010 11:06
Άντε, και 25% με το καλό! Η βυθοσκόπηση των υπνωτισμένων ραγιάδων συνεχίζεται...
Ελενη Β.
01/07/2010 11:04
Αυξάνεται το ΦΠΑ, κόβετε συντάξεις, δώρα, μισθούς, κ.ο.κ. και περιμένετε να κινηθεί η αγορά???? Βρέ, πάτε καλά. Τώρα είναι που δέν θα υπάρχει καθόλου κίνηση στα μαγαζιά κλπ. Τώρα είναι που θα κλείσουνε ακόμα εκατονταδες επιχειρήσεις και μαγαζιά. Κουβαλάτε μυαλό η οχι??? Μάλλον οχι, γιατί εάν είχατε θα κατεβάζατε το ΦΠΑ να μειωθούν τιμές σε προιόντα να μπορεί ο απλώς κοσμάκης να κάνει τις πλέον απαραίτητες αγορές του και να κινηθει λιγάκι η αγορά.
Και απ''ότι καταλαβαίνω δέν σας ενδιαφέρει ούτε η αγορά, ούτε ο κόσμος ούτε τίποτα. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να βρειτε τρόπο να καλύψετε τις τρύπες που ανοίξετε όλοι εσεις οι διάφοροι με τις σπατάλες σας και τις κλεψιές σας χρόνια τώρα. Τις διακοπούλες σας και τα μπανάκια σας θα τα κάνετε στα διάφορα σκάφη που έχετε είτε εδώ είτε στο εξωτερικό και στις βιλάρες σας. Εμείς όμως που ΔΕΝ θα πάμε διακοπές εξαιτίας σας, καρφί δέ σας καίγεται ούτε σας καιγότανε ποτέ. Οτι φάτε, οτι πιείτε και οτι αρπάξει ο πισινός σας ήσασταν πάντα. Γι''αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μάλλον μας φτάσατε.
Ου να μου χαθείτε κλέφτες.
Απόστολος - apostolos.000@gmail.com
01/07/2010 11:03
Το θέμα είναι νομίζω ότι παρόλη την αύξηση του ΦΠΑ τα έσοδα παραμένουν τα ίδια. Γιατί γίνεται αυτό; Μάλλον γιατί ο κόσμος προσαρμόζει τις αγορές του αναλόγως.
Η σωστότερη λύση, αν και κάτι τετοιο αντίκειται στην λογική του υπουργείου Οικονομικών, θα ήταν κατά την ταπεινή μου γνώμη να ρίξουν τον ΦΠΑ στο 8 % ώστε ο κόσμος να αρχίσει να αγοράζει πάλι.
Δεύτερη λύση η επιβολή πλαφόν στις τιμές, και η τιμωρία - κατάσχεση περιουσίας και φυλάκιση - σε όποιους "έξυπνους" το παραβιάζουν.
Τρίτη επιλογή να διώξουν τους "οικονομολόγους" που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους από το Υπουργείο Οικονομικών και να προσλάβουν λογιστές που ξέρουν την πίάτσα και δεν είναι "του κολεγίου".
Μετά τον πόλεμο ο Τρούμαν - πρόεδρος των ΗΠΑ - αύξησε τους μισθούς για να αυξήση την κατανάλωση - χωρίς να απασχολείται με την άνοδο του πληθωρισμού.Το θέμα για αυτόν ήταν η κίνηση της αγοράς.
Νομίζει κανείς ότι οι ΗΠΑ , τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα , δεν γνωρίζουν τι κάνουν;
J.M.
01/07/2010 11:02
Αυτός ο ήλιος ο πράσινος, αυτός που ανατέλλει μας οδήγεί...
Έρε γλέντια λέμε...Όπα, όπα μπαμπάκο...Η κυβέρνηση του μπερντέ. Ένα μάτσο καραγκιόζηδες (ζητώ συγνώμη από τον συμπαθή ήρωα του θεάτρο σκιών) που έταξαν λαγούς προεκλογικά για να μας κάνουν ιερόδουλες αργοτέρα. Έτσι απλά, ήρθαν για να μας πουλήσουν.

Στο διάολο και παραπέρα. Δεν θα λυπηθώ καθόλου αν ακούσω ότι κάποιος του κέρασε τούρτα με δυναμίτιδα.
ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
JIM
01/07/2010 11:01
Παπακωνσταντίνου το μισθοδικείο θα το κρίνεται Αντισυνταγματικό ή επειδή με αυτό μπορείτε να κλέβετε βολεύει τους δικαστές και τους βουλευτές και δεν το πειράζετε???? Η τρόικα γι’ αυτό δεν είπε τίποτα. Παπανδρέου τις λαμογιές αυτές θα τις κρατήσεις ???
Αλεκος Παναγουλης
01/07/2010 10:46
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, η μεγαλύτερη πηγή φορολογικών εσόδων στην ΕΕ είναι ο φόρος επί της εργασίας, ο οποίος αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% των φοροεισπράξεων στην ΕΕ και ακολουθούν ο φόρος κατανάλωσης (περίπου 25% των φοροεισπράξεων) και ο φόρος επί του κεφαλαίου (περίπου το ένα πέμπτο των φοροεισπράξεων). Ειδικά στην Ελλάδα, ο φόρος επί της εργασίας ήταν 37%, έναντι 34,2% στην ΕΕ των 27. Οσον αφορά στο φόρο επί του κεφαλαίου, ο χαμηλότερος δείκτης σημειώνεται στην Εσθονία (10,7%), στη Λιθουανία (12,4%) και στην Ιρλανδία (15,7%) (σ.σ. που όμως δε γλίτωσαν από το ΔΝΤ...), ενώ ο υψηλότερος στη Μ. Βρετανία (45,9%), στη Δανία (43,1%) και στη Γαλλία (38,8%). Κατά μέσο όρο, στην ΕΕ των 27 ο φόρος επί του κεφαλαίου διαμορφώθηκε στο 26,1%. Ολως περιέργως όμως για την Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία το 2007 και το 2008. Το σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα σημειώνεται μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις στο δείκτη φόρου εταιρειών την τελευταία δεκαετία από 40% το 2000 σε 24% το 2010...
Νίκος Ζ.
01/07/2010 10:37
Εξίσωση: Μείωση μισθών άυξηση φόρων άυξηση βιοτικού επιπέδου = εξαθλίωση. Μία είναι η λύση: Εκτελέστε τους πολιτικούς & τους πλούσιους!
Αλεκος Παναγουλης
01/07/2010 09:54
Χωρίς καπιταλιστές, ο πλούτος δε θα πήγαινε στις τσέπες τους αλλά στην κοινωνία. Δεν θα υπονομεύονταν η παραγωγή, η ανάπτυξη, θα υπήρχε δουλειά, αξιοπρεπής ζωή για όλους. Δε θα υπήρχε κρίση, αλλά ανάπτυξη σε όφελος του λαού. Δεν είναι καταστροφή οι απεργίες. Καταστροφή της ζωής του λαού είναι η κλοπή του πλούτου από τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Αλεκος Παναγουλης
01/07/2010 09:53
Ο λαός πληρώνει. Και σε περιόδους καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε περιόδους κρίσης. Να γιατί είναι παράνομο το μνημόνιο, τα μέτρα που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, στην ανεργία και τη φτώχεια. Η κλοπή του πλούτου, που παράγουν οι εργάτες, από τους καπιταλιστές, υπονομεύει την ανάπτυξη.
ΙΚΑΡΟΣ
01/07/2010 09:18
Μήπως και για τις αυξήσεις φταίνε οι ναυτεργάτες;
12
01/07/2010 08:21
γδυστε και αλλο τον κοσμακι.ντροπη πια δεν υπαρχει?ο κοσμοσ δεν αντεχει αλλη αφαιμαξη .
Παράγκας (κάτικος απέραντο ατινανηστάν)
01/07/2010 08:18
Τόσα χρόνια δίπλα στη ΝουΔου, "σκιώδη" (sic) κυβέρνηση, λέγατε ότι θα "πατάξετε" (sic) την ακρίβεια. Τι έγιναν, οέο;;;;; Τζάμπα πήγαν (τόσα χρόνια);!;!;!;!;