«Φάμπρικα» σεμιναρίων για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών

Του Χρήστου Κάτσικα  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2010 11:33 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13/06/2010 11:36 |

Στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίστηκε στα μέσα του προηγούμενου μήνα στη Βουλή (ν. 3848/2010 «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» )επισημαίνεται ότι για να συμμετέχει υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την είσοδό του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία (ν.3848/2010) η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια πιστοποιείται: α) Με βεβαίωση περί επιτυχούς παρακολούθησης ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο παρέχεται από τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων Α.Ε.Ι. ή β) Με την κατοχή πτυχίου τμήματος Α.Ε.Ι., το πρόγραμμα σπουδών του οποίου εξασφαλίζει την προς τούτο αναγκαία θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση και οι απόφοιτοι του οποίου έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή γ) Με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων Α.Ε.Ι., ή δ) Με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής, ή ε) Με την κατοχή παιδαγωγικού πτυχίου της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής (ΠΑ.ΤΕ.Σ.) ή της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της πρώην Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.) ή της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Και εδώ αρχίζουν τα «νόστιμα». Τον Απρίλιο που μας πέρασε, λίγο μετά την παρουσίαση από το Υπουργείο Παιδείας της πρόθεσής του να θεσμοθετήσει το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας ως κριτήριο συμμετοχής στους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ) η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ανακοίνωσε ότι «σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής και Επιστημολογίας Φ.Ε του ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και το Πρόγραμμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Επιστημών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ διοργανώνει Σεμινάριο Επιμόρφωσης  το οποίο ξεκινά τέλος Απριλίου». Σύμφωνα με την Ένωση Φυσικών «κύριος σκοπός του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης είναι η Παιδαγωγική Κατάρτιση των υποψηφίων και εν ενεργεία καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) αλλά και πολλών Συλλόγων και Ενώσεων Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Φυσικών συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς τους φορείς που τα τελευταία χρόνια διοργάνωσε πολλά σεμινάρια με πληρωμή (1700 – 2.200 ευρώ) που αφορούσαν την Ειδική Αγωγή (ο νόμος προέβλεπε ότι μπορεί ο εκπαιδευτικός να προσληφθεί σε σχολείο ειδικής αγωγής εάν παρακολουθήσει σεμινάριο 400 ωρών) «ποντάροντας» σε ένα ακροατήριο με χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους που γίνονταν εύκολα αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης στη πορεία διεκδίκησης μιας θέσης στο δημόσιο σχολείο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία είναι απίστευτη κι όμως αληθινή! Παίρνοντας μια «νομοθετική πάσα» από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, διάφοροι «ειδικοί», με όχημα τη θέση τους στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, έστησαν, εδώ και 2 – 2,5 περίπου χρόνια, ένα ακριβοπληρωμένο εμπόριο ελπίδων με ακροατήριο χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους. Ουσιαστικά και τυπικά ο χώρος της Ειδικής Αγωγής και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών σε αυτόν τείνει να μετατραπεί σε επιχείρηση κερδοσκοπικών συμφερόντων και προσωπικής εκμετάλλευσης ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες πτυχιούχοι από τα τμήματα Ειδικής Αγωγής των Ελληνικών Πανεπιστημίων μένουν αδιόριστοι.

Με δήλωση της πριν από λίγους μήνες (22/12/2009) η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλουτόνισε ότι«θα καταργηθούν τα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια των 400 ωρών ως προσόν διορισμού, που αποτελούν εμπαιγμό τόσο για την επιμόρφωση που παρέχουν, όσο και για τους κατόχους αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών στην ειδική αγωγή». Η σωστή αυτή δήλωση της υφυπουργού Παιδείας ουσιαστικά αποτελούσε απάντηση στις καταγγελίες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την απίστευτη εκμετάλλευση χιλιάδων άνεργων εκπαιδευτικών από διάφορους φορείς που ουσιαστικά «πουλούσαν» πολύ ακριβά μέσω σεμιναρίων την υπόσχεση πρόσληψης στο δημόσιο σχολείο.

Ωστόσο το «χρυσό» εμπόριο σεμιναρίων όχιμόνο συνεχίζεται αμείωτο αλλά χρησιμοποιεί την υποδομή και τους υπαλλήλους της δημόσιας εκπαίδευσης. Τελευταία πάλι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλούσε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν νέο Σεμινάριο διάρκειας 400 ωρών στο Κιλκίς (εκεί έφτασε η χάρη τους αφού πέρασαν από πολλές άλλες πόλεις). Το Σεμινάριο τιμάται 2.200 ευρώ και το καταπληκτικό είναι ότι χρησιμοποιεί τις αίθουσες δημόσιου σχολείου (ΕΠΑΛ Κιλκίς) ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλούνταν να κάνουν αίτηση σε εκπαιδευτικό που εργάζεται στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ …ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην ηλεκτρονική σελίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείαςπου αφορά σε κριτήρια πρόσληψης ή επιλογής προσωπικού το οποίο να μην προσφέρεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (σε συνεργασία πάντα με κάποιον φορέα) με δίδακτρα!Θεσμοθετείται ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ); Η ΕΕΦ οργανώνει σεμινάρια παιδαγωγικών και γνωστικού αντικειμένου για τους πτυχιούχους Φυσικούς που θέλουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό. Αντίτιμο; Πάνω από 2.000 ευρώ. Βάζει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείαςκριτήριο τη γνώση της γραφής Braille για την πρόσληψη εκπαιδευτικών σε σχολεία τυφλών παιδιών; Η Ε.Ε.Φ προσφέρει Σεμινάριο 50 ωρών της γραφής Braille με δίδακτρα. Για την Ειδική Αγωγή το ίδιο. Ετοιμάζεται κρίση/επιλογή στελεχών από το Υπουργείο Παιδείας; Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει (σε συνεργασία με το ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ Πανεπιστήμιο) Σεμινάριο Εξειδίκευσης στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 250 ωρών με δίδακτρα 900 ευρώ! Σύμφωνα με την ΕΕΦ με το Σεμινάριο αυτό «προετοιμάζει τους εκπαιδευτικούς για την ανάληψη θέσης Στελέχους της Εκπαίδευσης (π.χ. συμβούλου εκπαίδευσης, υποδιευθυντή, διευθυντή, κ.λπ.), τόσο με την απόκτηση γνώσεων Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων, όσο και με τις κατάλληλες δεξιότητες για την αποτελεσματική διεκπεραίωση του έργου τους ως στελέχη της εκπαίδευσης».

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια υπονοείται ή δηλώνεται ότι «το προσόν της Βεβαίωσης Επιμόρφωσης πριμοδοτείται για διεκδίκηση διευθυντικών θέσεων στο Δημόσιο Τομέα (Σχολεία και Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης)»

Τι συμβαίνει; Πως καταλήξαμε να ιδιωτικοποιούνται «προσόντα» που μέχρι πριν από λίγο προσφέρονταν δωρεάν από το δημόσιο Πανεπιστήμιο ή από άλλους δημόσιους φορείς; Πως γίνεται η πρόσληψη στη σχολική εκπαίδευση ή η επιλογή εκπαιδευτικών για στελέχωση της εκπαίδευσης να «ξεκλειδώνει» με σεμινάρια που πρέπει να πληρωθούν ακριβά;

Για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) δίνεται η δυνατότητα, μέσω αυτών των προγραμμάτων, να χορηγούνται ακαδημαϊκοί τίτλοι και επαγγελματικές πιστοποιήσεις με υψηλότατο κόστος (που ξεκινάει από 1700 € έως και 2.500 € το άτομο) για τους συμμετέχοντες ανέργους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με καταγγελίες επιμορφούμενων, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, τουΣυλλόγου Μετεκπαιδευομένων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Μαρασλείου κλπ στα σεμινάρια αυτά ο δημόσιος έλεγχος είναι ανύπαρκτος, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι διαρκώς αυξανόμενος, ενώ ορισμένα συρρικνώνονται στο εξάμηνο και η επιμόρφωση «στριμώχνεται σε «αγχωμένα» Σαββατοκύριακα με 9ωρα και 10ωρα μαθήματα από πόλη σε πόλη σε όλη την Ελλάδα.

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ

Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει πως μεθοδεύεται όλη αυτή η ιστορία. Τα θέματα των Σεμιναρίων συνδέονται σχεδόν πάντα με τα κριτήρια προσλήψεων. Ακούγεται ότι στα Διαπολιτισμικά σχολεία θα προσλαμβάνονται όσοι έχουν ανάλογη εξειδίκευση; Δημιουργείται Σεμινάριο που παρέχει Βεβαίωση για τη Διαπολιτισμική εκπαίδευση! Ακούγεται ότι για την πρόσληψη στα ειδικά σχολεία θα «μετράει» μια ανάλογη εξειδίκευση ή η νοηματική γλώσσα ή η γνώση της γραφής Braille; Οργανώνονται ανάλογα Σεμινάρια με ανάλογες Βεβαιώσεις. Το παράξενο είναι ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ερχόταν να επικυρώσει κάθε φορά με νόμο την πρόσληψη εκπαιδευτικών που ανάμεσα σε άλλα θα είχαν και τη Βεβαίωση παρακολούθησης ανάλογων Σεμιναρίων. Σε περίπτωση που η υπάρχουσα νομοθεσία δεν προβλέπει τη «χρήση» ανάλογης «Βεβαίωσης» τότε ξεσηκώνονται όσοι «εξειδικεύθηκαν» από τα γνωστά Σεμινάρια και απαιτούν να μοριοδοτηθούν τα προσόντα που με τόσο κόπο και χρήμα απέκτησαν!

57
Ωρομίσθιος Πληροφορικός
15/06/2010 14:07
Τα πράγματα είναι απλά. Χρήμα, χρήμα, χρήμα... Αν πραγματικά το υπουργείο θέλει οι εκπαιδευτικοί να έχουν επάρκεια(πράγμα σωστό βέβαια) α) ας προσαρμόσει στα διάφορα ΤΕΙ και ΑΕΙ μαθήματα παιδαγωγικής ώστε όποιος βγαίνει από την τριτοβάθμια Εκπ/ση να έχει την ικανότητα να διδάξει. Έχει αντιληφθεί κανείς ότι πάνω από το 70% των ειδικοτήτων στην Β'' Βάθμια Εκπ/ση δεν κατέχει τέτοιο τίτλο με βάση το πτυχίο του; β) Να οργανώσει το ίδιο το υπουργείο δωρεάν σεμινάριο παιδαγωγικής επάρκειας όπως κάνει και με τους εκπαιδευτικούς της Α'' βάθμιας για να πάρουν πιστοποίηση στην πληροφορική. Αυτές είναι μόνο δύο σκέψεις. Υπάρχουν βέβαια και πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να σκεφτεί μία πρόταση η οποία θα συμφέρει σε όλους. Είμαι ωρομίσθιος εδώ και 2 χρόνια (δεν είναι τίποτα βέβαια μπροστά σε άλλους συναδέλφους). Έφυγα από την μία άκρη της Ελλάδας για να πάω να διδάξω στην άλλη με ένα εισόδημα της πλάκας το οποίο κατατίθεται και καθυστερημένα με την ελπίδα ότι θα κάνω 5 με 6 χρόνια υπομονή μέχρι να διοριστώ ή στην καλύτερη περίπτωση να με πάρουν αναπληρωτή και έρχεται το υπουργείο να μου ζητήσει επάρκεια την οποία μπορώ βέβαια αν θέλω και να την αγοράσω . Πώς θα την αγοράσω;;;; Υπάρχουν εγγυήσεις για αυτό ή θα έρθει άλλη υπουργική απόφαση να αναιρέσει τα προηγούμενα με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί και η επάρκεια ως άλλη μία οργανωμένη κομπίνα . Δηλαδή μέχρι εχθές κάναμε όλοι εμείς οι μη έχοντες το προσόν αυτό για αυτήν την δουλειά και σήμερα δεν κάνουμε; Ακόμα και τον ΑΣΕΠ τον έκαναν μπίζνα. Πληρωμή παράβολου, αγορά μαγικών σημειώσεων, φροντιστήρια με αστρονομικά δίδακτρα και άλλα πολλά…. Χρήμα, χρήμα, χρήμα…. Αλλά που θα πάει, αργά ή γρήγορα θα τελειώσει και αυτό έτσι όπως τα έκανα και τότε ίσως να θέλουν να φάνε και την σάρκα μας. Καλό καλοκαίρι και ραντεβού το Σεπτέμβριο για μια ακόμα πιο δυνατή σχολική χρονιά με πολλά happenings…
Ένας εκπαιδευτικός
15/06/2010 12:28
Είμαι Μαθηματικός εργαζόμενος στο χώρο της ιδιωτικής και φροντιστηριακής εκπαίδευσης τα τελευταία 17 χρόνια. Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο προσόν ενός εκπαιδευτικού είναι η εμπειρία του. Αυτή δεν μπορεί να αναπληρωθεί ούτε με σεμινάρια ούτε με κανενός είδους επιμόρφωση και πάρα πολλές φορές είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον βαθμό του πτυχίου! Άλλωστε είναι γενικά παραδεκτό ότι εκτός των άλλων η διδασκαλία είναι μια μορφή τέχνης και τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με την προσωπικότητα του εκπαιδευτικού και το μεράκι που δείχνει στην καθημερινή επαφή του με τα παιδιά. Ας έρθουμε τώρα στο Ελληνικό Δημόσιο. Η αδυναμία επιλογής των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΩΝ εκπαιδευτικών οδήγησε στην επιβολή ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ και ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ κριτηρίων επιλογής δηλ. έχουμε καταντήσει στο σημείο να θεωρούμε άξιο έναν εκπαιδευτικό ο οποίος διαθέτει κάποιο...πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης ή κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο χωρίς να γνωρίζουμε καν τον ίδιο τον άνθρωπο, λες και η αξία μπορεί να μετρηθεί με τα χαρτιά. Από την άλλη έχουμε και τους...επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα κατάσταση και διοργανώνουν πάσης φύσης σεμινάρια επ'' αμοιβή εξευτελίζοντας τον ρόλο τους και δημιουργώντας έτσι άλλη μία βιομηχανία παραγωγής τίτλων με τις ευλογίες του Κράτους. Να σημειωθεί εδώ ότι δεν είμαι κατά της επιμόρφωσης, το αντίθετο μάλιστα είμαι υπέρ της αυτομόρφωσης μέσα από ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Δεν φταίνε όμως οι επιτήδειοι... Αυτοί υπάρχουν σε όλες τις καταστάσεις αλλά δρουν πάντα στα περιθώρια που τους αφήνει το Δημόσιο. Φαίνεται όμως ότι το Ελληνικό Κράτος έχει κάνει την επιλογή του ΚΑΙ στον χώρο της Παιδείας: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ. Και ύστερα περιμένουμε βελτίωση της Παιδείας...
K.L.
15/06/2010 09:56
όποια πέτρα σηκώσεις, την ίδια βρωμιά θα βρείς απο κάτω
καθηγητής γερμανικής γλώσσας
15/06/2010 08:55
Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, η επιστημονική ένωση των καθηγητών Γερμανικής Φιλολογίας, καταδικάζει την ενέργεια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) να εξαγγείλει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης και την καλεί να ανακαλέσει την απόφασή της. Δε συνάδουν με το ρόλο των επιστημονικών ενώσεων στην ελληνική εκπαίδευση τέτοιες συμπεριφορές άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης των συναδέλφων.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
15/06/2010 05:03
ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Oι βάρβαροι που βεβηλώνουν την Ελλάδα με δήθεν προοδευτικές ιδέες , στην ουσία όμως εντολές εχθρικών προς την Ελλάδα κρατών θα με βρουν πολέμιό τους ! Οπως επίσης και αυτοί , που με βάση τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης και τις εντολές των ΗΠΑ , υποβάθμισαν την Ελληνική Παιδεία και παραποιούν την ελληνική ιστορία , ισχύει το ίδιο ! Αυτό άρχισεν επί Ανδρέα Παπανδρέου και συνεχίσθηκε από την κ. Ρεπούση και την ομάδα της , με συνεργό τη Ν.Δ. και την κ. Γιαννάκου ! Ούτω η κατά παραγγελία κακοποίηση της ελληνικής ιστορίας , ξεκίνησε με εντολή των ΗΠΑ , για να βελτιωθεί η εικόνα των Τούρκων γενοκτόνων. Ετσι δεν ήταν δυνατό να μην συνεχισθεί από το νέο ΠΑΣΟΚ. 17-1-2010 Φ.Π. Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης , διάβασε στη Βουλή ανακοίνωση της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών, με φράσεις από το βιβλίο της Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα , το οποίον αναφέρει και τα εξής : “Δεν είμαστε Ελληνες , “μας έκαναν Ελληνες” , “η επανάσταση του 21 ήταν επεκτατική πολιτική”, “οι Ελληνες είναι ρατσιστές”, “βασιζόμαστε στον τούρκικο πολιτισμό”. Κατόπιν απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους είπε τα εξής : “Δεν ντρέπεστε για τη Δραγώνα κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που την έχετε στο υπουργείο Παιδείας ; “. {Σ. Φ.Π. Θα παρατηρήσω ότι η Δραγώνα παρέλειψε να μας είπει ότι κλέψαμε και τον προαιώνιο πολιτισμό των Σκοπιανών απογόνων του Αλέξανδρου. Θα το άφησε προφανώς ως παρακαταθήκη για κάποιο άλλο βιβλίο της}. Αν λοιπόν αναλογισθούμε ότι το βιβλίο ιστορίας της 4ης δημοτικού σελ. 98 αναφέρει για το Αλβανικό Επος ότι : “Οταν ήρθε ο πόλεμος του 1940, πήρε τον πατέρα του μικρού βοσκού και τον έστειλε να σκοτώνει ανθρώπους “. Επίσης στης 6ης δημοτικού πρόσφατα ανέφερεν ότι η σφαγή των αμάχων στη Σμύρνη , η πυρπόλησή της οι βιασμοί και το πλιάτσικο από τους αιμοσταγείς Τσέτες του Κεμάλ, ήταν απλώς : “Συνωστισμός στην παραλία της”. Επίσης οι ινστρούχτορες του ΠΑΣΟΚ στο φόρουμ έχουν επανειλημένως αναφερθεί ότι οι Ελληνες στρατιώτες κάνανε χειρότερα από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στη Μικρά Ασία . Σχετικώς με το υπουργείο Παιδείας υπάρχει επίσης κακό προηγούμενο από τον νυν πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Κι’αυτό διότι υπουργός ων Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικώς με το θρήσκευμά του, δήλωσεν “ΑΘΕΟΣ”. Επειδή δε με ανεγκέφαλους ανθέλληνες εθνικοσοσιαλιστές κουταλοφόρους δεν είναι δυνατός ο διάλογος , αναφέρω τα εξής : Ενα κράτος κινδυνεύει περισσότερο από τους πολίτες του, παρά από τους εχθρούς του. {Σπινόζα} 29-12-2009 Φ.Π. Υ.Γ. 2-1-2010 Επειδή στη σχετική , άσχετη όμως με το θέμα συνέτευξη μ διαπιστώνουμε ότι : άλλα λόγια ν’αγαπιώμαστε , θα παρακαλούσαμε την εν λόγω κυρία να απαντήσει επί των συγκεκριμένων φράσεων που αναφέρει η επιστολή των αποστράτων αξιωματικών, και όχι εκεί που αυτή και ο συντάκτης της συνέτευξης κατευθύνουν τις ερωτήσεις !... 17-1-2010 Φ.Π.
Eλενη
15/06/2010 04:57
Κ. Κατσικα,

λαμβανοντας υποψη την οικτρη οικονομικη κατασταση της χωρας αλλα και των πολιτων, θα επρεπε να προταθει να γινουν πιο αποτελεσματικα τα ιπρογραμματα σπουδων των 4 χρονων τα οποια προετοιμαζουν τους μελλοντικους εκπαιδευτικους. Αν το Υπουργειο εχει κοτσια και εθνικη πολιτικη θα πρεπει να ορισει ελαχιστο προγραμμα σπουδων με συγκεκριμενο περιεχομενο και πρακτικες ασκησεις ωστε να θεωρειται το πτυχιο εγκυρο. Δεν ειναι καθολου απαραιτητο να προστεθουν επιπλεον σπουδες και σεμιναρια με απιστευτο κοστος για ολους και αμφιβολο αποτελεσμα, εκτος απο την οικονομικη ενισχυση των καθηγητων.
Αρκει οι υποψηφιοι εκπαιδευτικοι να διδασκονται πρωτα οτι ειναι απαραιτητο για την δουλεια τους και στη συνεχεια να παιρνουν μαθηματα επιλογης αν το επιθυμουν, που συνηθως ειναι οι τιτλοι προγραμματων και διδακτορικων των καθηγητων.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
15/06/2010 04:46
H ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ @ Αδιαφορουντες εκπαιδευτικούς : Σήμερα αποχαιρετά τους Ελληνες Πομάκους μαθητές της η ηρωική δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου, κατόπιν της μετάθεσής της , από το σχολείο που δίδασκε , γιατί η ειδική γραμματέας του υπουργείου Εθνικής [ως ποτε ;] Παιδείας και Θρησκεμάτων Θάλεια Δραγώνα τους έχει καταχωρήσει ως Τούρκους και όχι ως Ελληνες , με τη συμπαράσταση του κ. Γ. Παπανδρέου !... Ο καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιώργος Παύλος ανήκων στη γενιά του Πολυτεχνείου, δήλωσε τα έξής ανατριχιαστικά επιβεβαιώνοντας αυτά που αναφέρω σ’ αυτό το φόρουμ από το 2008, και που έχω δεχθεί άπειρες ύβρεις και επιθέσεις από τους πράκτορες της ΜΙΤ και των Νοφικών που σχολιάζουν σ’ αυτό . Ο εν λόγω καθηγητής όπως ήταν επόμενο δέχτηκε και αυτός επίθεση από τον πράκτορα της Μ.Ι.Τ. “Αμπντουχαλίμ Ντεντέ”, για τη δήλωσή του που ήταν η εξής : “ Κυπροποιείται η Θράκη και η Ελλάδα Θρακοποιείται”. H σχετική δική μου δήλωση επ’ αυτού στις αρχές του 2009 ήταν η εξής : “Η Θράκη Κοσοβοποιείται”, και το Αιγαίο διχοτομείται”. Και οι δύο είχαμε και έχουμε δίκιο !... Ούτω το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετέθεσε την ηρωίδα δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου , από το Μεγάλο Δέρειο της Δυτικής Θράκης που δίδασκε τα παιδιά των Πομάκων, στη Θεσσαλονίκη με την υπ’ αριθ. {36292/29/3/2010} υπουργικής απόφασης με εντολή της υπερυπουργού Θάλειας Δραγώνα , που κάνει μεγάλο αγώνα για την τουρκοποίηση των Πομάκων της Θράκης , με την αμέριστη βοήθεια του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Η κ. υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει αυτή την απόφαση της γραμματέας της και ο νοών νοήτω ! Αυτή ήταν προφανώς η δυσκολία της εξεύρεσης γραμματέων στα υπουργεία , γιατί στην ουσία αυτοί θα διατάζουν και οι μαριονέτες υπουργοί θα υπογράφουν τις αποφάσεις των ΗΠΑ που εκτελεί ευπειθέστατα ο θεόσταλτος πρωθυπουργος μας !... Ούτω η ουρανόπεμπτη Θάλεια Δραγώνα με τα αμφισβητούμενα επιστημονικά πτυχία , που είναι απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων της , όπως και ο θεόσταλτος πρωθυπουργός είναι υπεράνω των νόμων και του ελληνικού κράτους . 15-6-2010 Φ.Π.
Σιόλια Μαριλένα
14/06/2010 23:20
8 χρόνια αναπλήρωσης για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και έχουν και το θράσος να συνεχίζουν την πληρωμένη γνώση! καλά οι γονείς ήθελα να ήξερα δεν βλέπουν το ζοφερό μέλλον που περιμένει τα παιδιά τους με άσχετους δασκάλους? μόνο στα χέρια τους είναι το θέμα πλέον! εμείς πάντως στο σχολείο εγγραφα αρνηθήκαμε την πρακτική άσκηση συναδέλφου νηπιαγωγού των 400 ωρων. χαμένος κόπος διότι η κυρία το πήρε το χαρτί και χωρίς πρακτική ενώ εμείς τρώμε τις φρίκες μας κάθε μέρα γιατί αυτό διαλέξαμε από τα 18 μας να κάνουμε στην ζωή μας.
Obama bin Laden again
14/06/2010 22:37
αα και η εκπαίδευση θα γίνει ιδιωτική σε λίγο...

καλή διασκέδαση

Ζήτω η αριστερά , ζήτω το ΠΑΣΟΚ, ζήτω ο σοσιαλισμός!!!
ΖΗΤΩ
Obama biin Laden
14/06/2010 22:32
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πανελλήνιου Φιλελεύθερου Κινήματος φταίει.


Για κάθε εμπόδιο που βάζει στην εισαγωγή στην δευτεροβάθμιαεκπαίδευση, μεταβιβάζει εισόδημα απο τους απελπισμένους νέους σε πονηρούς "φροντηστηριάρχες"...

Να τα χαίρεστε .....
Π.Τ , Μ.Ρ. , Φ.Μ γονείς πτυχιούθχων
14/06/2010 21:42
κ. Κάτσικα καλησπέρα. Παρακολουθούμε συχνά τα θέματά σας μέσα από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και τις περισσότερες φορές έχουμε μαι απόλυτη συμφωνία με όσα λέτε. Έχουμε καταλάβει χρόνια τώρα ότι δεν έχετε εξάρτηση από κανένα κέντρο, από κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις και γι αυτό ίσως τα βλέπετε και τα παρουσιάζετε τόσο καθαρά. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά οφείλουμε να σας συγχαρούμε όμως για το θέμα που αναδείξατε με όσα κάνει η ένωση φυσικών. Γνωρίζουμε από κοντά το ζήτημα αυτό γιατί τα παιδιά μας πλήρωσαν ένα σωρό λεφτά για σεμινάρια θάλεγα της πλάκας (τι σεμινάριο μπορεί να είναι όταν γίνεται σε οκτάωρα σάββατο κυριακή ας μη μιλήσουμε για το περιεχόμενο). Η υπόσχεση ήταν ότι με αυτή τη βεβαίωση θα διοριστούν και στο τέλος έμειναν βεβαιώσεις κουρελόχαρτα.
Ευτυχώς προλαβαίνετε τώρα και τους αποκαλύπτετε για να μη την πατήσουν κι άλλοι. Να είσθε καλά
Πατρινός
14/06/2010 21:32
Η Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με αφορμή καταγγελίες ανέργων εκπαιδευτικών και φοιτητών στην υπ’ αριθμόν 7. 27. 02. 09 συνεδρίασή της ασχολήθηκε επί μακρόν με το φαινόμενο που παρατηρείται έντονα αυτή την εποχή, της παροχής σε άνεργους εκπαιδευτικούς σεμιναρίων Ειδικής Αγωγής από Πανεπιστημιακά Τμήματα και Πανεπιστημιακούς άσχετους με την Ειδική Αγωγή. Τα σεμινάρια αυτά καλούνται ή καλύτερα υποχρεούνται στην ουσία, αφού αυτά αποτελούν προϋπόθεση διορισμού, να παρακολουθήσουν οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, αντί υψηλού κόστους (συνήθως 2000-3000 Ευρώ).
Η νομιμοποίηση και η θεσμοθέτηση αυτών των καθαρά κερδοσκοπικών σεμιναρίων δυστυχώς έγινε με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας το οποίο αντί των σεμιναρίων ΕΠΕΑΕΚ που αναγνώριζε με τον προηγούμενο νόμο 2817/2000, τώρα με το νέο νόμο 3699/08 της Ειδικής Αγωγής (άρθρο 22) αναγνωρίζει οποιαδήποτε Πανεπιστημιακά σεμινάρια ειδικής αγωγής 400 ωρών ως προσόν διορισμού των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.

Με τον τρόπο αυτόν το ΥΠΕΠΘ αφενός

α) εμπορευματοποιεί το έργο των δημοσίων Πανεπιστημίων αφού οι συμμετέχοντες καλούνται να πληρώσουν ακριβά δίδακτρα

β) ιδιωτικοποιεί μέρος του εκπαιδευτικού έργου των δημοσίων Πανεπιστημίων, απαξιώνοντας το Διδασκαλείο Ειδικής Αγωγής και τις αντίστοιχες μεταπτυχιακές σπουδές

γ) αφήνει ανεξέλεγκτους τους κερδοσκόπους, αφού δεν θέτει κριτήρια σχετικά με το ποιος μπορεί να υλοποιεί τέτοιου είδους σεμινάρια, με ποιες διαδικασίες, με τι είδους διδάσκοντες, με τι προγράμματα σπουδών, τι είδους δίδακτρα και με ποιο τρόπο θα αξιολογούνται αυτά τα προγράμματα

δ) δημιουργεί μια γενιά ανειδίκευτων εκπαιδευτικών με αμφιβόλου ποιότητας κατάρτιση, οι οποίοι δυστυχώς θα στελεχώσουν μονάδες ειδικής αγωγής καλύπτοντας οργανικές θέσεις και εμποδίζοντας έτσι τους πραγματικά ειδικευμένους με μεταπτυχιακές σπουδές εκπαιδευτικούς να καταλάβουν μια θέση ανάλογη των προσόντων τους και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα και

ε) δημιουργεί συνθήκες ανισότητας και εκμετάλλευσης των ανέργων εκπαιδευτικών καθώς και των μαθητών με ειδικές ανάγκες.
Με βάση τα παραπάνω η Γ.Σ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών καλεί:

1) το ΥΠΕΠΘ να αποσύρει το άρθρο 22 του νόμου 3699/08 ή να το επαναδιατυπώσει όπως ήταν στο νόμο 2817/2000, ώστε να αναγνωρίζονται μόνο τα σεμινάρια που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται με προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ τα οποία ελέγχονται και αξιολογούνται βάσει κριτηρίων και προσφέρονται δωρεάν στους επιμορφωμένους,

2) οι Διοικήσεις των Πανεπιστημίων να αποφανθούν για την νομιμότητα της διεξαγωγής αυτών των σεμιναρίων με δίδακτρα στο πλαίσιο της δωρεάν-δημόσιας εκπαίδευσης που παρέχεται από τα ΑΕΙ, καθώς και για τους τρόπους ελέγχου που θα πρέπει να καθιερωθούν, ώστε να διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικής και ουσιαστικής επιμόρφωσης βάσει εγκεκριμένων από τα θεσμοθετημένα αρμόδια όργανα προγραμμάτων σπουδών.

3) τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς τους να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη αυτή κερδοσκοπία εις βάρος τους και να απαιτήσουν την παροχή από το ΥΠΕΠΘ και τα αρμόδια Πανεπιστημιακά Τμήματα δωρεάν και υψηλού επιπέδου προγραμμάτων κατάρτισης που να οδηγούν σε πιστοποιημένη γνώση και σε συγκεκριμένους τίτλους ( δίπλωμα-πιστοποιητικό κατάρτισης) .

4) τους αρμόδιους φορείς της ειδικής αγωγής να καταγγείλουν την ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της. Επίσης να απαιτήσουν από το ΥΠΕΠΘ να καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 3699/2008 και να επαναπροσδιοριστούν με βάσει τη διεθνή εμπειρία τα κριτήρια διορισμού εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.΄Τάσος Αυγ.
14/06/2010 21:25
Μπράβο στα ΝΕΑ και στον Χρήστο Κάτσικα που τολμούν και αποκαλύπτουν μια γάγραινα της εκπαίδευσης. Αυτό που συζητιέται χρόνια στους εκπαιδευτικούς κύκλους για τις αρπακτές της κατ ευφημισμό επιστημονικής ένωσης φυσικών επιτέλους βγή κε στον αέρα.
ekp
14/06/2010 21:21
Έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μεριμνήσει ώστε η παιδαγωγική επιμόρφωση των υποψήφιων εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου να γίνει αποκλειστικά από τα ΑΕΙ και χωρίς δίδακτρα, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Πεππές με επιστολή του προς την υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.


Κυρία Υπουργέ,

Με το νόμο για την εκπαίδευση που μόλις νομοθετήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων προβλέπεται η υποχρεωτική κατοχή Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας για την συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των υποψήφιων για κατάληψη μονίμων θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση.

Πριν ακόμη πάει ο νόμος στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, συγκεκριμένη Επιστημονική Ένωση σε συνεργασία με συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν Σεμινάριο Επιμόρφωσης στην Παιδαγωγική Κατάρτιση Εκπαιδευτικών! Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι διάρκειας 200 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κ.α.).

Με αφορμή το γεγονός αυτό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στην εμπλοκή Επιστημονικών Ενώσεων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων (Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, κ.ά.) σε προγράμματα που θα χορηγούν το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας επ’ αμοιβή.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μεριμνήσει ώστε η παιδαγωγική επιμόρφωση των υποψήφιων εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου να γίνει αποκλειστικά από τα ΑΕΙ και χωρίς δίδακτρα.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΟΛΜΕ θα αντιταχθεί και θα καταγγείλει κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης που ευτελίζει το εγχείρημα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

alex
14/06/2010 19:24
Αγαπητέ κύριε Κάτσικα σας ευχαριστώ θερμότατα για το θέμα! Αν ξεκινήσω την προσωπική μου ιστορία με την σαπίλα της ένωσης θα χρειαστεί βιβλίο.Τα θερμά μου συγχαρητηρια!
ΜΚ
14/06/2010 16:21
@ ωρομισθιος 14/6/2010 10:11

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ. Συνοψίζει την πραγματικότητα στην παιδεία μας που πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί ή κάνουν πως δεν έχουν αντιληφθεί.

Να δούμε πότε θα ξυπνήσουν και θα καταλάβουν τη λαμογιά της υπόθεσης αυτοί στο Υπουργείο "Πώς Λέγεται Τώρα" (αυτές είναι αλλαγές!).
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
14/06/2010 15:22
Είναι δυνατόν διετής μετεκπαίδευση(ΜΔΔΕ) να επιδοτείται με 2 μόρια και ολιγόωρα σεμινάρια με 3;Δεν είναι ύποπτο;
Γιώργος Μαρκόπουλος
14/06/2010 14:30
Αγαπητέ κ. Κάτσικα σας συγχαίρω που βγάλατε στην επιφάνεια ένα θέμα που βασανίζει τα τελευταία χρόνια την εκπαιδευτική κοινότητα ωστόσο κανείς δεν τολμούσε να το αναδείξει. Είμαι από τους οπαδούς της ανάγκης για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όμως εδώ πρόκειται για καραμπινάτη εκμετάλλευση με στόχο τον πλουτισμό κάποιων. Κια πάλι εύγε τιμάτε την δημοσιογραφία
ΜΚ
14/06/2010 12:51
Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να πάρει μια γεύση της υψηλής επιστήμης της Παιδαγωγικής ρίχνοντας μια ματιά σε τυπικά θέματα "παιδαγωγικής" του ΑΣΕΠ στην ιστοσελίδα:

http://www.fa3.gr/phys_educ_2/12_exams-asep-Paidag_1.htm

Εκεί θα μάθει κανείς π.χ. ότι υπάρχει και η έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ" (!!! ??? !!!!) [ερωτ. 39]

Υποθέτω πως στο στυλ αυτό θα προβλέπεται ότι ο δάσκαλος ή ο καθηγητής θα πρέπει να ρωτά τους μαθητές αν συμφωνούν με τη λύση μιας άσκησης ή όχι, και η ορθότητα ή όχι ερμηνεία ενός αρχαίου κειμένου θα αποφασίζεται δι΄ ανατάσεως των χειρών. Εκτός αν η βαθμολογία θα γίνεται δια βοής.

Αυτά έστειλαν την εκπαίδευση στον πάτο και οι έλληνες μαθητές δεν μπορούν να διακριθούν σε κανένα παγκόσμιο διαγωνισμό.
Π. ΚΩΝ/ΝΟΣ
14/06/2010 10:16
Δεν γνωριζω, εάν στους συμμετέχοντες των σεμιναρίων δίδουν ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Εάν ΝΑΙ πως δικαιολογούνται να χρησιμοποιούνται οι δημόσιες δομές για την υλοποίηση των σεμιναρίων; Αλήθεια τα μέλη που συμμετέχουν στα σεμινάρια τα δηλώνουν στην Δήλωσή τους ως ΕΙΣΟΔΗΜΑ;
ωρομισθιος
14/06/2010 10:11
αλλη μια ντροπη της ελληνικης παιδειας. μετα τις νεες εξυπναδες του υπουργειου παιδειας θα πρεπει να παιρνουμε και πιστοποιητικο παιδαγωγικης καταρτισης λες και ενας φιλολογος προοριζεται για κατι αλλο εκτος απο εκπαιδευτικος... στις φιλοσοφικς σχολες και ειδικα στα τμηματα τυπου φπψ γινονται παρα πολλα παιδαγωγικα μαθηματα. νισαφι πια. τι παραπανω θα μαθουμε με ενα ακομα χρυσοπληρωμενο εξαμηνο σεμιναριο; αν και φιλολογος εχω κανει αρκετη παιδαγωγικη για να γνωριζω πως προκειται για μια υπερτιμημενη, ευκολη λαικιστικη και μοδατη -για τους ακριτους εγκεφαλους- ''επιστημη'', της οποιας η προσφατη μεταμοντερνα μεθοδολογια ( που συνοψιζεται στην ατακα οι μαθητες δε φταινε ποτε, μονο οι διδασκοντες φταινε και στην ταση για ολοενα και μικροτερη προσφορα ουσιαστικων γνωσεων για να μην κουραζονατι τα παιδια) εχει οδηγησει στη δημιουργια ενος χαοτικου κλιματος στα σχολεια απο τα οποια βγαινουν στρατιες αγραμματων υποψηφιων ανεργων, που ποτε δε θα καταδεχτουν να κανουν τις δουλειες που προοριζονται για τους τριτοκοσμικους αλλοδαπους γιατι εχουν απολυτηριο... το κακο με τις παιδαγωγικες θεωριες ειναι οτι τις εχουν δημιουργησει ανθρωποι που δεν εχουν καμια σχεση με τη σχολικη πραξη της μεσης εκαπιδευσης, δηλαδη δασκαλοι που νομιζουν οτι οσα ισχυουν για τα απλοικα αντικειμενα του δημοτικου ισχυουν και για την μεση εκαπιδευση και σνομπ απο καθεδρας πανεπιστημιακοι που εχουν ξεχασει προ πολλου τι σημαινει μεση εκπαιδευση. αυτα...
ΒΑΙΟΣ
14/06/2010 09:51
Απορώ γιατί διαμαρτυρόμαστε. Τώρα μας πειράζει για τα σεμινάρια ειδικής αγωγής και όταν πριν μερικά χρόνια η Ενωση Φυσικών έκανε σεμινάρια 400 ωρών, οπου δίδασκε word & windows και κατάφερε να διορίσει λίγο πάνω από τους μισούς πληροφορικάριους που διδάσκουν σήμερα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν μιλούσε κανένας!!!!!
ΦΥΣΙΚΟΣ
14/06/2010 09:20
Καλό είναι να γράφετε ότι αυτά τα αίσχη τα κάνει το Δ.Σ της Ένωσης Φυσικών και όχι τα μέλη της Ένωσης πολλά από τα οποία τα τελευταία χρόνια ντρέπονται για τις εμπορικές δραστηριότητες της Ένωσης
Ενδιαφερόμενος
14/06/2010 06:11
Για να δούμε πότε θα καταλάβει ο κόσμος ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με τη ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ! ! !

Από τότε που γίνανε Πανεπιστημιακά Τμήματα, το μόνο που ζητούν οι "παιδαγωγοί" είναι μια ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ!

Θέλουν να χώσουν τη μύτη τους σε όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, σε όλα τα φροντιστήρια, σε όλα τα ΚΕΚ, σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Αυτό είναι ΑΙΣΧΡΟ και θα το πληρώνει ο κοσμάκης.

Κύριε Κάτσικα, θα πρέπει να κάνετε αυτό σαφές σε όλο το κόσμο.

Όσοι μόνο διορίζονται στη Μέση Εκπαίδευση, τότε και μόνο θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια 1-2 μήνων πάνω στα παιδαγωγικά, σεμινάρια που θα τα οργάνωνε και θα τα πλήρωνε το Υπουργείο και ΤΕΡΜΑ.

Τώρα ένα πλήθος πτυχιούχων θα τρέχουν και ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για αυτή την "κατάρτιση" τη στιγμή που μικρό ποσοστό από αυτούς τελικά θα διορισθεί.
@ροδανθός
14/06/2010 04:43
Ένα πανεπιστήμιο οφείλει να βγάζει καθηγητές της ανάλογης ειδικότητας, με φοιτητές που επιλέγουν την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Π.χ. το τμήμα φυσικής στην αθήνα έχει κατεύθυνση εκπαίδευση, αλλά δεν πηγαίνει εκεί το 90% των φοιτητών όπως θα έπρεπε. Αντίθετα μερικοί έξυπνοι, κοροιδεύουν τους φοιτητές ότι θα ήταν καλύτερο να πάρουν άλλες κατευθύνσεις, για να διατηρήσουν τη θέση τους και μετά παρέχουν σεμινάρια 400 ωρών για να έχεις και την "καλή κατεύθυνση" και το πιστοποιητικό. Αναφορικά με την Κούβα το σχόλιο είναι εντελώς ανόητο. Αν υπήρξες ποτέ φοιτητής στην Ελλάδα θα διαπίστωνες τι κακό μας έχει κάνει η αντιγραφή...
Δημήτρης Κορίνθιος
14/06/2010 00:00
Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Πάτρα μεταξύ εκπαιδευτικών, φοιτητών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. .
Σήμερα το πρωί οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές , κρατώντας πανό και θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, περιμένοντας την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία θα ερχόταν στην Πάτρα για να παραστεί στην εκδήλωση φιέστα που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων προς τιμήν των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν αποφοιτήσει από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης..
Η κυρία Διαμαντοπούλου μετά την τελευταία …άτυχη επίσκεψή της στον Βόλο μάλλον θεώρησε ότι το όλο κλίμα δεν την σηκώνει για εκτός έδρας επισκέψεις. Έτσι, η οργή των παρευρισκομένων όπως ήταν φυσικό ξέσπασε στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού. Με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης άρχισαν να καταφθάνουν οι επίσημοι, μητροπολίτης, δήμαρχοι, πρυτανικές αρχές, ο βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος κ.α οι οποίοι πέρασαν μάλλον εύκολα μέσα στο Δημοτικό Θέατρο. Όταν όμως μετά από 10 περίπου λεπτά έφτασαν μαζί οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο υφυπουργός κ. Κατσιφάρας, και οι κ.κ Παπαδόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος και στη προσπάθεια τους να μπουν μέσα στην αιθουσα, ο κόσμος άρχισε να τους φτύνει και να τους στολίζει με κοσμητικά επίθετα!!
. Μετά από μια ώρα περίπου η ψυχική οδύνη τους εκτοξεύθηκε στα ουράνια! Είδαμε λοιπόν έντρομους τον υπουργό και τους βουλευτές κουστουμαρισμένους να τρέχουν κυνηγημένοι από το πλήθος, διασχίζοντας τη μεγάλη πλατεία Γεωργίου, σε χρόνο που θα ζήλευε και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Γιουσέιν Μπόλτ , παρακάμπτοντας και σκοντάφτοντας σε σκουπίδια που έχουν μαζευτεί σε λόφους σε όλη τη πόλη λόγω του κλεισίματος της χωματερής στην Ξερόλακα, και οι οποίοι βουλευτές στην προσπάθεια τους να σωθούν εισέβαλαν σε γνωστή καφετέρια στέκι της πόλης.
Περιττό να πούμε ότι …φύγανε καφέδες, …. αναποδογυρίστηκαν τραπεζάκια και πολλά άλλα κωμικοτραγικά που τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες. Η όλη ιστορία πάντως τελείωσε όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα οι βουλευτές μετέβηκαν σε παρακείμενο γραφείο του κόμματος.
Όλα τα παραπάνω γεγονότα είχαν την τύχη να τα τραβήξουν και κάμερες τοπικών καναλιών, που είχαν μαζευτεί για ρεπορτάζ για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ που γινόντουσαν δυο τετράγωνα μακριά από την πλατεία και έτσι με τα πρώτα επεισόδια έτρεξαν και αποθανάτισαν τα γεγονότα. Αυτό όμως που μένει να δούμε είναι αν τα κανάλια δείξουν αυτές τις σκηνές!! Μιας και όπως είδαμε και στη Τρίπολη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, στα περισσότερα ΜΜΕ επικρατεί η λογική μούγκα στην στρούγκα .ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΜΕΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ!!!!!!!!!!!A_K
13/06/2010 22:43
Δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της γκρίνιας σας. Σας ενοχλεί ότι το Υπουργείο ζητούσε εξειδικευμένο προσωπικό (λ.χ. με γνώσεις braille); Ότι ενώ το κράτος αδιαφορούσε για την επιμόρφωση του προσωπικού που προσλάμβανε κάποιοι κάλυπταν τα κενά αυτά, έστω με το οικτρό επίπεδο που επέτρεπαν οι γνώσεις τους ως Έλληνες ακαδημαϊκοί; Ότι αξίωναν να πληρώνονται για τα σεμινάρια αυτά, πληρώνοντας μάλιστα και τους αναλογούντες φόρους; Ότι το υπουργείο ασκούσε στα σεμινάρια αυτά την ίδια εποπτεία που ασκεί στα ΑΕΙ; Σε κάθε περίπτωση, δεν είδα να αρθρώνει η ΟΛΜΕ κάποια εναλλακτική πρόταση διαρκούς επιμόρφωσης (ας διοργάνωναν αυτοί ένα σεμινάριο σοβαρό και δωρεάν!). Οπότε η όψιμη τους αγανάκτηση μάλλον προκύπτει από το ότι κάποιοι δεν πρόλαβαν να "πιστοποιηθούν" και τώρα νιώθουν αδικημένοι.
γιωργος θ
13/06/2010 21:54
Σκεφτείτε ότι όλοι αυτοί υποτίθεται ότι είναι Πανεπιστημιακοί "Δάσκαλοι'' οι οποίοι μωρφώνουν τα παιδιά μας. Και ο Μπαμπινιώτης ήθελε να τους δώσει και τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Φαντάζεστε τι θα γίνει αν οι πανελλαδικές εξετάσεις πάνε στα χέρια τους ? Αλήθεια η ελληνική διανόηση πού βρίσκεται? ΙΔΙΩΤΕΥΕΙ?
Νεμεσις
13/06/2010 21:30
Εισαγγελεα...
έχει παρελθόν η φάμπρικα
13/06/2010 21:24
H συγκεκριμένη φάμπρικα της ΕΕΦ που δεν ασχολείται με την ουσία (π.χ προβλήματα εκπαιδευτικών,επαγγελματικά θέματα αποφοίτων,εξελίξεις στο γνωστικό αντικείμενο) κατά καιρούς προσπαθεί να βγάλει λεφτά με πολλούς τρόπους.Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με το θέμα των ενεργειακών επιθεωρητών που ξεκίνησε με την υπόσχεση βεβαίωσης ενεργειακών επιθεωρητών και κατέληξε με την βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου...φυσικά με το αζημίωτο

Τότε είχαν βγάλει τις εξής ανακοινώσεις:

Παράθεση
2η ανακοίνωση - τελική
Σεμινάριο Φυσικών ενεργειακής αποδοτικτητας των κτιρίων
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ:
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στα πλαίσια των δράσεων των πρωτοβουλιών των καταστατικών στχων και σκοπών της, αποφάσισε την διοργάνωση επιστημονικού επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους φυσικούς, μέλη της ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις σχετικά με τη μελέτη και πιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικτητας των κτιρίων.
Ο τομέας περιβάλλοντος και μετεωρολογίας του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Σανταμούρη Ματθαίο ανέλαβε την επιστημονική ευθύνη του σεμιναρίου.
Συγκεκριμένα :
• Ανέλαβε την σύνταξη του προγράμματος διδασκαλίας, της επιλογής των πανεπιστημιακών δασκάλων και της επιλογής των θεματικών ενοτήτων.
• Όρισε την χρονική διάρκεια του σεμιναρίου σε 200 ώρες διδασκαλίας ως εξής:
-60 ώρες διδασκαλίας σε αίθουσα
-80 ώρες διδασκαλίας elearning
-40 ώρες πρακτικής εξάσκησης –μετρήσεων ενεργειακής απδοσης κτιρίων
-20 ώρες εργασίας
Το ολικ κστος του σεμιναρίου είναι 600€
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΝΙΟΧΟΣ ( Βερανζέρου 26, Ομνοια , ως εξής :
Σάββατο - Κυριακή -Δευτέρα απ 9:00 - 14:00
Πέμπτη απ 18:00 - 22:00
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο τομέας περιβάλλοντος και κτηριακών μελετών του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα χορηγεί σε κάθε φυσικ βεβαίωση παρακολούθησης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του σεμιναρίου : Ενεργειακής Απδοσης Κτηρίων – Εξοικονμησης Ενέργειας και Εφαρμογής Ανανεώσιμων Μορφών Ενέργειας στα κτίρια.
http://www.eef.gr/thenews/view/369

1η ανακοίνωση
Σεμινάριο Εξειδίκευσης Φυσικών ως Ενεργειακών Επιθεωρητών
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στα πλαίσια της επιμρφωσης των φυσικών, μελών της, αποφάσισε την διοργάνωση σεμιναρίου με σκοπ να αποκτήσουν τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις για να χαρακτηριστούν ως ενεργειακοί επιθεωρητές.
Την επιστημονική ευθύνη του σεμιναρίου: Της σύνταξης του προγράμματος διδασκαλίας, της επιλογής των πανεπιστημιακών δασκάλων και της επιλογής των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος, ανέλαβε το τμήμα φυσικής του Παν/μίου Αθηνών με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Σανταμούρη Ματθαίο.
Η χρονική διάρκεια του προγράμματος του σεμιναρίου είναι 120 ώρες.
Εξ αυτών οι :
-40 είναι ώρες διδασκαλίας
-40 είναι ώρες elearning
-20 πρακτικής εξάσκσησης -μετρήσεις σε διάφορα κτίρια
-20 ώρες εργασίας
Το κστος του σεμιναρίου είναι 350 ευρώ
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε 4 Σαββατοκύριακα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε φυσικς θα παίρνει απ το τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Αθηνών βεβαίωση εξειδίκευσης του, ως ενεργειακού επιθεωρητή.
Πληροφορίες: Γραφεία της Ε.Ε.Φ.:
Τηλ.: 210-3635701
ΜΚ
13/06/2010 20:54
Υποθέτω πως είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβουν ότι όλα αυτά για τις "παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές επάρκειες" αποτελούν ευκαιρίες ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ των "ειδικών" επί του θέματος, όπως και για νέες θέσεις σε φροντιστήρια. Σωστά αναφέρει ο τίτλος: ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ !!! Άχρηστα σεμινάρια - άχρηστες δαπάνες.

Χιλιάδες φοιτητές θα υποχρεωθούν εκτός από την επιστήμη που σπουδάζουν, να μάθουν πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν (αν ποτέ σώσουν και γίνουν καθηγητές) στον μαθητή που θα τους πετάξει μια σαΐτα την ώρα που θα γράφουν στον πίνακα.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα σχετικά θέματα παιδαγωγικών (ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών) του ΑΣΕΠ για να ξεραθεί στα γέλια !!!

Τι σημαίνει αυτό; Ένα σωρό "ειδικά συγγράμματα" και "βοηθήματα" σχετικά με τις "παιδαγωγικές τρίχες" θα αγορασθούν (ή θα τα πληρώσει το κράτος) από νέους ανθρώπους που ποτέ δεν θα μπουν σε τάξη. Αυτό είναι ΟΡΓΙΟ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ!!

Και αυτοί οι ίδιοι που ευθύνονται για την κατάντια της Μέσης Εκπαίδευσης (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) θα είναι οι "κατ΄ εξοχήν ειδικοί" για τη διδασκαλία αυτών των μπουρδολογιών.

''Οταν βλέπεις σε κλάδους, όπως οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί, οι φυσικοί κ.α., οι πιθανότητες επιτυχίας στο ΑΣΕΠ να είναι από 1 στους 10 έως 1 στους 50, δεν βλέπω το λόγο να πάρουν όλοι αυτοί τσάμπα και βερεσέ αυτήν την παιδαγωγική "εκπαίδευση" (ο Θεός να την κάνει εκπαίδευση).

Να κοιτάξουν οι φοιτητές και οι νέοι επιστήμονες την επιστήμη τους, να την μάθουν καλά, να δώσουν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ μόνο σε θέματα της επιστήμης τους (το πολύ-πολύ ακόμη και σε θέματα που σχετίζονται με τη διδακτική της επιστήμης τους) και ΤΕΡΜΑ.

ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΕΤΥΧΟΥΝ και όταν διοριστούν, πριν αρχίσουν τα μαθήματα, θα μπορούσαν να περάσουν από ένα εντατικό σεμινάριο 2 μηνών πάνω σε γενικά παιδαγωγικά θέματα και θέματα διδακτικής (για να περάσει και ο καϋμός των "παιδαγωγών"). Ως διορισμένοι πλέον θα έχουν και κάποιο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα.

Προσωπικά πιστεύω πως ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ για να διδάξει π.χ. ο Φυσικός, είναι να γνωρίζει καλά την επιστήμη της ΦΥΣΙΚΗΣ. Αν δεν είναι καλοί στην επιστήμη τους οι καθηγητές των διαφόρων ειδικοτήτων, όσο καλά και αν μάθουν τα παιδαγωγικά κ.λπ. θα είναι ανίκανοι να σταθούν στην τάξη.

Zeta
13/06/2010 20:48
Συγχαρητήρια για την ανάδειξη του θέματος. Επιτέλους σπάει η συνωμοσία σιωπής που είχε επιβληθή τόσο καιρό όπου όλοι έκαναν πως δεν έβλεπαν αυτό το απίθανο αλισβερίσι.
Βάσω Κ.
13/06/2010 20:43
Απόφοιτος ειδικής αγωγής εδώ και τρία χρόνια ως αναπληρώτρια μαθαίνω την Ελλάδα: με τη βαλίτσα στο χέρι κάθε χρόνο και με την ελπίδα να δουλέψω τον επόμενο... Οι ίδιοι μας οι καθηγητές μας καρφώνουν το μαχαίρι στην πλάτη. Αντί να προασπίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους, συμβάλλουν μέσω των σεμιναρίων στην υποβάθμιση του πτυχίου μας. Με το αύριο να είναι αβέβαιο -πλέον για όλους μας σχεδόν- κατανοώ την αγωνία συναδέλφων που αγωνιούν να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο, έστω ως αναπληρωτές, ακριβοπληρώνοντας σεμινάρια αμφιβόλου ποιότητας κι αναποτελεσματικότητας. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι μαζί να μποϊκοτάρουμε την επιχείρηση που έχει στηθεί για την Ειδική Αγωγή αλλά και γενικότερα για το χώρο της εκπαίδευσης...
Μιχαλης Π.
13/06/2010 20:27
Δεν κατάλαβα ρε παιδιά , τζάμπα να εκπαιδευτούν; Αυτοί οι άνθρωpoi θα δώσουν 2.000-3.000 και θα μπούν στο Δημόσιο , άρα θα εξασφαλιστούν , δεν πρέπει να πληρώσουν. Και επειδή έχω δουλέψει σε τέτοιο κέντρο σαν εκπαιδευτής περιττό να σας πω το χαμηλό επίπεδο , είναι για γέλια κι όμως αυτοί θ'' ανέβουν τα σκαλιά της ιεραρχίας και όλα για 2.000-3.000. Μια χαρά είναι η τιμή
ΦΥΣΙΚΟΣ
13/06/2010 17:52
Τα τελευταία χρόνια η ΕΕΦ ασχολείται μόνο με σοβαρές μπίζνες
ασεμιναριαστος
13/06/2010 17:49
Αντίστοιχα σεμινάρια προκήρυξε και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έναντι 1.700 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ήδη περάσει στο 2ο κύκλο τέτοιων σεμιναρίων μέσω της Μονάδας εφηβικής Υγείας της Παιδιατρικής Κλινικής του ιδρύματος και σε συνεργασία με το ΚΕΑΤ. Μάλιστα, το πανεπιστήμιο διοργανώνει τέτοια σεμινάρια όχι μόνο στην Αθήνα (όπου κοστίζουν 2.250 ευρώ!), αλλά και στο Κιλκίς (με κόστος 2.000 ευρώ)!

Επίσης, και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φαίνεται να διοργανώνει ή να συνδιοργανώνει τέτοια σεμινάρια με άλλους φορείς (το κύρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επικαλείται σε σχετικό σεμινάριο που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών!). Ειδικά για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σημειώνουμε ότι στους κόλπους του λειτουργεί το μοναδικό πανεπιστημιακό Τμήμα για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, οι απόφοιτοι του οποίου όμως δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και διορισμού τους στην εκπαίδευση με βάση το αντικείμενο σπουδών τους... σε αντίθεση με όσους αποφοιτούν από τα σεμινάρια των 400 ωρών! Ουσιαστικά, είναι σα να υποδεικνύεται στους αποφοίτους του συγκεκριμένου Τμήματος στο Βόλο, αφού πάρουν πτυχίο να περάσουν κι από ένα σεμινάριο (με το ανάλογο κόστος), μαζί με εκπαιδευτικούς και αποφοίτους άλλων άσχετων ειδικοτήτων, για να αποκτήσουν δικαίωμα να δουλέψουν πάνω σε αυτό που έχουν σπουδάσει (δηλαδή πλήρης αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος).

999
13/06/2010 16:46
Βγήκαν πάλι οι "μάγκες" να φάνε τα λεφτά των ανθρώπων που τελείωσαν πανεπιστήμιο... Τι σεμινάρια και κολοκύθια κάθεστε και μου λέτε. Δεν αποβλέπουν αυτά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αποβλέπουν στην τσέπη τους. Καλύτερα πανεπιστήμια για καλύτερους δασκάλους και καθηγητές χρειάζεται. Για τα παιδιά μας! ΥΓ. Δεν είμαι εκπαιδευτικός
Ελένη αναπληρώτρια
13/06/2010 16:11
κ. Κάτσικα συγχαρητήρια. Αναδεικνύετε μια πληγή που κοντεύει να γίνει ρήγμα ολάκερο. Όπως και στην περίπτωση των εξετάσεων στο ΑΣΕΠ, που βασιλεύουν τα φροντιστήρια, έτσι τώρα και στην κτήση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης η αγορά θα γεμίσει με μαγαζιά, που με την ανοχή, τη στήριξη ή την εξουσιοδότηση του Υπουργείου θα θησαυρίσουν σε βάρος των υποψηφίων.
NASOS
13/06/2010 16:08
Στο Γολγοθά των εκπαιδευτικών που φιλοδοξούν να διοριστούν έχουμε κατά σειρά: Πτυχίο, μετά πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, κατόπιν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ δύο, τρεις και τέσσερις φορές, δύο χρόνια δόκιμος με επιτήρηση του μέντορα και στο τέλος -όποιος αντέξει- αξιολόγηση για να πάει σε μονιμότητα.
Για να μπούμε στο πανεπιστήμιο ιδιωτικοποιημένο το κόστος, τώρα ιδιωτικοποείται και για το πιστοποιητικό. Ας είναι καλά ε ένωση φυσικών κατά τα άλλα επιστημονική...
Ιάσονας
13/06/2010 15:32
Αυτό που αναδεικνύεται από τη συγκεκριμένη πρακτική των εν λόγω Πανεπιστημίων είναι ότι αυτά κάνουν πλουσιοπάροχες εκπτώσεις στο δημόσιο χαρακτήρα τους και ταυτόχρονα ανοίγουν το δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο επαγγελματικός κυνισμός της αγοράς και της ιδιωτικοποίησης δεν έχει όρια, όταν επιμορφωτές και επιμορφούμενοι θα εμπλακούν σε μια επιμόρφωση της πλάκας από τη μια και της ημι-μάθειας από την άλλη, της εξαγοράς διπλωμάτων από τη μια και της αρπαχτής από την άλλη. Ο κυνισμός αυτός μοιραία θα αποβεί σε βάρος των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Όταν από αυτά τα ταχύρρυθμα παρα-προγράμματα τύπου ΙΕΚ, που δεν έχουν τα αναγκαία επιστημονικά εχέγγυα (κραυγαλέα είναι η περίπτωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), θα βγαίνουν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, τότε αλίμονο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η επιμόρφωση της πλάκας γρήγορα και άμεσα θα μεταβιβαστεί πάνω στις πλάτες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το ζήτημα υπερβαίνει ακόμη και το πεδίο της ειδικής Αγωγής, αφού αν αυτά τα σεμινάρια νομιμοποιηθούν στην πράξη, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για όλα τα πανεπιστημιακά Τμήματα, ώστε να στήνονται ιδιωτικά μαγαζάκια στο εσωτερικό τους τα οποία επί πληρωμή θα χορηγούν εξειδικεύσεις και επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε βάρος των Δημόσιων πανεπιστημίων και των πτυχίων που χορηγούν τόσο στις βασικές σπουδές , όσο και στις μεταπτυχιακές.
πτυχιούχος τμήματος ειδικής αγωγής
13/06/2010 15:04

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ


Η ομοσπονδία μας εκφράζει την αντίθεσή της και καταγγέλλει την μεθοδευμένη, ιδιωτική επί της ουσίας, αλλά και τύποις κρατικοφανή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσω των 400 ωρών σεμιναρίων, την οποία έχουν στήσει ανά την επικράτεια πανεπιστημιακοί, κάνοντας χρήση της σφραγίδας και της υπογραφής της κρατικής τους θέσης στα πανεπιστήμια και όχι της συνείδησης και της ευθύνης όπως επιτάσσει η θέση τους.
Ο φορέας μας καταγγέλλει την στάση της πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιαίτερα αυτή των συμμετεχόντων στην εκμετάλλευση της αγωνίας των εκπαιδευτικών για επαγγελματική αποκατάσταση προς ίδιον οικονομικό όφελος εις βάρος της πολυπαθούς ειδικής αγωγής.
Πρωτίστως όμως καταγγέλλουμε την αχαρακτήριστη στάση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο δεν ηγείται της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών ώστε να έχει και την ευθύνη. Η άνευ ελέγχου επιμόρφωση αυτού του τύπου, εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, επιπόλαιας και ανεύθυνης επιμόρφωσης με αποτέλεσμα την ημιμάθεια η οποία ως γνωστόν θολώνει, μπερδεύει και παραπλανεί και τους γονείς αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Θεωρούμε πως μόνο η επιστημονική προσέγγιση της ειδικής αγωγής έξω από συμφέροντα και μικροπολιτικές θα μπορέσει να βοηθήσει την ειδική αγωγή.
Τέλος καλούμε το Υπουργείο:
1. Nα δημιουργήσει άμεσα τις προϋποθέσεις λειτουργίας των διδασκαλείων Α’/Β//θμιας
2. Να αναλάβει υπό την αιγίδα toy την επιμόρφωση δια μέσου των 400 ωρών σεμιναρίων, ειδάλλως να αποσυρθεί από το νομοσχέδιο η διάταξη αυτή,
3. Να γίνει σαφής η διάκριση μεταξύ ειδίκευσης και επιμόρφωσης καθ΄ ότι προκύπτουν επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία μπερδεύουν τους γονείς.
4. Και τέλος η επιμόρφωση να γίνει σε όλους του εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων επάνω στην ειδική αγωγή.


Με βάση την δημοσιοποίηση που έχει γίνει, αναλυτικότερα υλοποιούνται:
-Από το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το ΚΕΑΤ
-Από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (5 τμήματα, σύνολο επιμορφούμενων περίπου 600 άτομα)
-Από το Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
-Από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
-Από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
-Από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.Πέτρος
13/06/2010 14:25
Εδώ κοιτάξτε τι σεμινάρια πουλάνε μόνο στη Δράμα όλα αυτά τα βρήκα στη διεύθυνση http://www.dramina.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=59&Itemid=96Εξετάσεις για τη Γραφή Braille
01/06/2010
Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για τη Γραφή Braille θα γίνουν στις 8/6/2010 στις 16.30 στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310830095

Περιεχόμενο Σπουδών του σεμιναρίου εξειδίκευσης στην Παιδαγωγική Κατάρτιση
22/04/2010
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διοργανώσει στη Δράμα σεμινάριο εξειδίκευσης στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ συνολικής διάρκειας 200 ωρών και κόστους 500 Ευρώ.
ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης είναι η Παιδαγωγική Κατάρτιση των υποψηφίων και εν ενεργεία καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερα...
Διεξαγωγή Σεμιναρίου εξειδίκευσης στην Παιδαγωγική Κατάρτιση
21/04/2010
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διοργανώσει στη Δράμα σεμινάριο εξειδίκευσης στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ συνολικής διάρκειας 200 ωρών και κόστους 500 Ευρώ.
Περισσότερα...
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το σεμινάριο εκμάθησης της γραφής Braille
21/04/2010
Ξεκίνησε στη Δράμα το σεμινάριο που διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα την Εκμάθηση Γραφής Braille. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, είναι διάρκειας 50 ωρών και έχει κόστος 300 Ευρώ.
Περισσότερα...
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το σεμινάριο εκμάθησης της γραφής Braille
21/04/2010
Ξεκίνησε στη Δράμα το σεμινάριο που διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα την Εκμάθηση Γραφής Braille. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, είναι διάρκειας 50 ωρών και έχει κόστος 300 Ευρώ.
Για πληροφορίες ή εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 6974405732 και 2521048373.
Διεξαγωγή Σεμιναρίου εξειδίκευσης στην Παιδαγωγική Κατάρτιση
21/04/2010
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διοργανώσει στη Δράμα σεμινάριο εξειδίκευσης στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ συνολικής διάρκειας 200 ωρών και κόστους 500 Ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6974405732.
Ωρολόγια προγράμματα για το τελικό σεμινάριο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα στις 27/3/2010
24/03/2010
Ωρολόγια προγράμματα για το τελικό σεμινάριο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα στις 27/3/2010.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3/2010

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΒΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ - ΑΙΘΟΥΣΑ: 1
ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ: 3
ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΚΟΣΚΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ: 2
ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ: 2

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα Εκμάθηση Γραφής Braille
02/02/2010
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Δράμας, με θέμα Εκμάθηση Γραφής Braille.
Διάρκεια Σεμιναρίου: 50 ώρες. Κόστος σεμιναρίου 300 €
Ο αριθμός των επιμορφούμενων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Μιχάλης Λ.
13/06/2010 14:20
κ. Κάτσικα για διαβάστε εδώ: στη Δράμα έφτασε η χάρη τους - 500 ευρώ παρακαλώ


Διεξαγωγή Σεμιναρίου εξειδίκευσης στην Παιδαγωγική Κατάρτιση
21/04/2010
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διοργανώσει στη Δράμα σεμινάριο εξειδίκευσης στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ συνολικής διάρκειας 200 ωρών και κόστους 500 Ευρώ.
tsik
13/06/2010 14:05
Σχετικά με σεμινάρια που έσπευσε να προσφέρει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να αποκτήσουν το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, φυσικά πληρώνοντας αδρά . Πάντα οι αδύναμοι οικονομικά και κοινωνικά πρέπει να πληρώνουν για να ζουν πλουσιοπάροχα και με ανέσεις οι προνομιούχοι αυτής της χώρας που τα βρήκαν όλα έτοιμα και δεν κοπίασαν. Και τώρα με τις μειώσεις μισθών το ίδιο δε γίνεται; πληρώνουμε εμείς οι μισθοσυντήρητοι με τους πενιχρότατους μισθούς, αναφέρομαι στους εκπαιδευτικούς, που αμείβονται λιγότερο ακόμη και από κάποιους αποφοίτους δημοτικού σχολείου που είναι διορισμένοι στο δημόσιο, αυτά που έφαγαν οι πολιτικοί ιθύνοντες και οι ημέτεροί τους. Προφανώς, κάποιοι οσμίστηκαν χρήμα με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας ή πρόσφεραν χρήματα σαυτούς που θέλουν να το καθιερώσουν.

Ας μη λησμονούμε ότι η΄Ε.Ε.Φ. πρόσφερε στη δεκαετία του 1990 σεμινάρια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς και οι τελευταίοι με υποτυπώδεις γνώσεις διορίστηκαν ως καθηγητές πληροφορικής, μετά η ειδική αγωγή και σήμερα αυτό. Ας μη γελιόμαστε δε φταίει η Ε.Ε.Φ. αλλά η εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου που προλειαίνει το έδαφος για τέτοιες πρακτικές!

Φανή
13/06/2010 13:55
Έχει κανείς αμφιβολία ότι εάν το Πιστοποιητικό αυτό αποκτιέται μετά τις προπτυχιακές σπουδές, θα ζητήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία να συμμετέχει; Έχει κανείς αμφιβολία ότι τα ίδια τα Πανεπιστήμια στα πλαίσια των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων του Μη τα περιμένετε όλα από τη δημόσια επιχορήγηση - δεν υπάρχει δυνατότητα - βγάλτε το ψωμί σας μόνοι σας δεν θα επιδιώξουν να στήσουν ΚΕΚ για τα Πιστοποιητικά;
Δημήτρης Ν.
13/06/2010 13:37
Ο εμπαιγμός προς το επιστημονικό προσωπικό της χώρας είναι τεράστιος. Διαμαντοπούλου είσαι για κλάματα και θα έρθει γρήγορα η ώρα που θα εγκαταλείψεις το υπουργείο σου ως ανίκανη και αποτυχημένη.
Εκπαιδευτικός
13/06/2010 13:35
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Η γάταααααα. Πως Χρηματοδοτούνται οι εκστρατείες των πολιτικών? Από επιχειρηματίεεεεεες. Που τα βρίσκουν τα λεφτά οι επιχειριματίες? Από τα σεμινάριαααααα . Γιατί πάει ο κόσμος στα σεμινάρια? Γιατί του το επιβάλουν οι πολιτικοί με τα νομοθετήματα τους, αφού δεν αφήνουν άλλη επιλογήηηηη. Γιατί ψηφίζουμε τέτοια τσογλάνια? Προφανώς γιατί είμαστε μαλ........ς. Όταν ξυπνήσουν οι Έλληνες, μπορεί και να φτιάξουμε κράτος, ως τότε θα έχουμε το μπουρδέλο που γνωρίζουμε όλοι. Περαστικά μας...
Πληροφορικός
13/06/2010 13:23
Και να μην ξεχνάμε (επειδή πέρασαν και τα χρόνια) ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ήταν αυτή που πρωτοδιοργάνωσε τα σεμινάρια των 400 ωρών πληροφορικής παλαιότερα και "στελέχωσε" όλα τα σχολεία με Θεολόγους του DOS, Γυμναστές του UNIX και Ιχθυοκαλλιεργητές της COBOL, τους οποίους για 30 χρόνια από τότε, τους λούζονται δυστυχώς όλοι στα σχολεία (και ειδικά στα Γυμνάσια γιατί εκεί έχουν βρει "καταφύγιο" προκειμένου να κρύψουν την ασχετοσύνη τους). Περαστικά μας !!!
τασος βενετης
13/06/2010 13:15
Προσφέρει Εθνική Υπηρεσία η ενημέρωση του δύσμοιρου Ελληνικού λαο''υ για την αλήθεια της δυνατότητας επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω της απόκτησης ενός πτυχίου που δεν είναι συνήθως επιλογή του ενδιαφερομένου. Το Υπουργείο να στρέψει το βάρος στον επαγγελματικό προσανατολισμό να καταργήσει τα περιττά ΤΕΙ και ΑΕΙ να συνδέσει την εκπ/ση με την αγορά εργασίας και να πάψει να εθελοτυφλεί ότι τάχα προσφέρει γνώση κι όποιου του αρέσει. Δεν μπορεί να στήνεις παγίδες στους νέους μας. Ηδη τα καλύτερα μυαλά φεύγουν στο εξωτερικό όπου βρούν δουλειά ακόμα και άσχετη με τις σπουδές τους η ελπίζουν και προσπαθούν να ασκήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν αλλά το πληρώνουν ακριβά με το πούλημα ελπίδων που τελικά τους κατευθύνουν στην μετάθεση του προβλήματος της ανεργίας και καθιστώντας τους ενειδίκευτους εργάτες σε ....προχωρημάνη ηλικία ψυχικά ράκη.
Γιάννης αδιόριστος
13/06/2010 13:03
Νέο σκάνδαλο σε εξέλιξη στην εκπαίδευση με την προφανή συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας;!;!;

Οι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, αφού πλούτισαν στις πλάτες χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών στήνοντας τα τελευταία 2 χρόνια μια φάμπρικα με σεμινάρια ειδικής αγωγής, υφαρπάζοντας από 1500 έως 2500 ευρώ από τον κάθε αδιόριστο εκπαιδευτικό έρχονται σήμερα να ξαναστήσουν παρόμοια φάμπρικα ...με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου να εισάγει με το πολυνομοσχέδιο το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΠΠΔΕ). Σχετικά με το ΠΠΔΕ το πολυνομοσχέδιο αναφέρει τα εξής:

Για να συμμετέχει υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την είσοδό του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. Η παιδαγωγική κατάρτιση παρέχεται : α) με πρόγραμμα στο πλαίσιο των σπουδών που ξεκινά σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα ΑΕΙ άμεσα ή μετά την αποφοίτηση, ενταγμένο στα Προγράμματα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με τη μορφή Ειδικού Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής, ή β) Μέσω της απόκτησης Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στην Παιδαγωγική, τις Επιστήμες της Αγωγής, ή τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης.


Έσπευσε, λοιπόν, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, εκ των διοργανωτών σεμιναρίων ειδικής αγωγής, να ανακοινώσει τη διεξαγωγή σεμιναρίου για παιδαγωγική κατάρτιση εκπαιδευτικών. Στο site της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (http://www.eef.gr/thenews/view/374), αναφέρεται ότι το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους όμως, αναφέρουν ότι το σεμινάριο κοστίζει 300 ευρώ και ότι κατά 90% θα δίνει στον εκπαιδευόμενο το ΠΠΔΕ με βάση το νέο πολυνομοσχέδιο. Πρώτα, λοιπόν, ξεκίνησαν τα σεμινάρια της ειδικής αγωγής που σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Λυκουρέντζο οι ιθύνοντες της Ένωσης Φυσικών τα έκαναν νόμο, τώρα τα σεμινάρια παιδαγωγικής κατάρτισης σε αγαστή συνεργασία με την κ. Διαμαντοπούλου.


Καταγγέλλουμε την πρόθεση τέτοιου είδους μεσαζόντων στην εκπαίδευση που πλουτίζουν για ακόμα μια φορά στις πλάτες αδιόριστων εκπαιδευτικών. Καταγγέλλουμε τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας να αφήνει ανοιχτές πόρτες σε τέτοιου είδους σεμινάρια με πιθανή συμμετοχή παραγόντων του στο νέο "φαγοπότι".


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
www.oromisthioi.gr - 6970139038

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristoi.blogspot.com - 6994027752
Ελευθερία
13/06/2010 12:44
"Ιχθυοκαλλιέργειες και ειδική αγωγή"

"Όχι δεν είναι ψέμα! Το ΤΕΙ Άνω Ραχούλας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τις ιχθυοκαλλιέργειες και την ειδική αγωγη! Οσοι είστε άνεργοι και απελπισμένοι τρέξτε να κάνετε το σεμινάριο και σας περιμένει δουλειά!Ελπίζω να μην πίστεψε κανείς τα προλεγόμενα απλά θέλω να τονίσω την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή! Οι κατεξοχήν δάσκαλοι ειδικης αγωγής απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι εδώ και.. 9 χρόνια αναπληρώτες χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και οι απλοί δάσκαλοι, εκείνοι που τόσα χρόνια μόλις τους παρουσιαζόταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες αρνούνταν να το αναλάβουν, τρέχουν να κάνουν τώρα σεμινάρια ειδικής αγωγής για να πάρουν τα 195 ευρώ παραπανω και μαζί τους τρέχει και κάθε άλλος δύσμοιρος, δασολόγος , κομμωτής , αισθητικός για να βολευτεί σε ΤΕΕ ειδικής αγωγής! Για αυτό το λόγο λοιπον παρουσιάζεται αυτη η ομαδική παράκρουση για την ειδική αγωγή και όχι γιατί έτσι ξαφνικά γίνανε όλοι τόσο ευαίσθητοι!Καταγγέλω λοιπόν όλους αυτούς που τρέχουν και κάνουν το σεμινάριο και θα καταλάβουν μια θέση στην ειδική αγωγή ενώ γνωρίζουν πως δεν έχουν γνώσεις και τα απαραίτητα προσόντα!Καταγγέλω τους απλούς δασκάλους που αδιαφορούν για την εργασιακή ομηρία των συναδέλφων τους ειδικών παιδαγώγων μα πάνω απ όλα αδιαφορούν για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες αφού γνωρίζουν πως δεν είναι οι κατάλληλοι αλλά καταλαμβάνουν θέσεις σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης ΜΟΝΟ για το προσωπικό οικονομικό τους συμφέρον!Καταγγέλω το Υπουργείο Παιδείας που δεν διέκοψε ακόμη αυτά τα σεμινάρια της ντροπής!Και τέλος ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που διδάσκουν σε αυτά τα σεμινάρια γιάτι ενώ γνωρίζουν πως υπάρχουν 1000 άτομα πλήρως ειδικευμένα απο το πανεπιστήμιο στην ειδική αγωγή, αυτοί υποτίθεται πως επιμορφώνουν άλλους! Και λέω υποτίθεται γιάτι σε αύτα τα σεμινάρια δεν υπάρχουν παρουσιολόγια , οι εξετάσεις γίνονται με ανοικτά βιβλία, οι πτυχιακές εργασίες είναι 2 σελίδες και το ΦΕΚ της κυβέρνησης λέει πως το σεμινάριο θα το παρακολουθήσουν 15 άτομα καιη επιλογή τους θα γίνει με αυστηρά κριτήρια και στο τέλος το παρακολούθουν 250 άτομα! Ποιός λοιπόν υπολογίζει όλα τα παραπάνω όταν κάθε επιμορφούμενος πλήρωνει 2500 ευρώ? Εδώ μιλάμε για την κότα με τα χρυσά αυγά και όχι για ειδική αγωγή!Βέβαια ολά αυτά έχουν κόστος σε έμας τους ειδικούς παιδαγώγους που το δίκιο μας έχει χαθεί απο τα συμφέροντα των πανεπιστημιακών που κυριολεκτικά έχουν θησαυρίσει αλλά το σημαντικότερο είναι πως τα παιδιά χάνουν τους δασκάλους τους, αυτούς που έχουν πτυχίο στην ειδική αγωγή και στη θέση τους θα έχουν τον κάθε άσχετο που με ένα σεμινάριο αυτοαποκαλείται... ειδικός!
ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ (κανονική όχι με δήθεν σεμινάριο)ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ.............!"
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
13/06/2010 12:38
Η νομιμοποίηση και θεσμοθέτηση των καθαρά κερδοσκοπικών σεμιναρίων έγινε με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου παιδείας, το οποίο αντί των σεμιναρίων ΕΠΕΑΕΚ που αναγνώριζε με τον προηγούμενο νόμο 2817/2000, με το νέο νόμο 3699/08 περί ειδικής αγωγής (άρθρο 22) αναγνωρίζει οποιαδήποτε πανεπιστημιακά σεμινάρια ειδικής αγωγής 400 ωρών ως προσόν διορισμού εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Με τον τρόπο αυτό το ΥΠΕΠΘ :

α) εμπορευματοποιεί το έργο των δημοσίων πανεπιστημίων

β) ιδιωτικοποιεί μέρος του εκπαιδευτικού έργου των δημοσίων πανεπιστημίων

γ) αφήνει ανεξέλεγκτους τους κερδοσκόπους

δ) δημιουργεί μιά γενιά ανειδίκευτων εκπαιδευτικών με αμφιβόλου ποιότητας κατάρτιση, εμποδίζοντας τους πραγματικά ειδικευμένους να καταλάβουν μιά θέση ανάλογη των προσόντων τους και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα

ε) δημιουργεί συνθήκες ανισότητας και εκμετάλλευσης των ανέργων εκπαιδευτικών και των με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών.

Αυτά τα προφητικά έλεγε Φεβρουάριο του 2009 η Γ.Σ. του παιδαγωγικού δημοτικής εκπαίδευσης Πατρών, και κατέληγε αξιώνοντας :

Από την τότε ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να αποσύρει το άρθρο 22 του 3699/08. Από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων να αποφανθούν για τη νομιμότητα διεξαγωγής αυτών των σεμιναρίων με δίδακτρα στο πλαίσιο της δημόσιας και δωρεάν (υποτίθεται) εκπαίδευσης που παρέχεται από τα ΑΕΙ . Από τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς τους να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη αυτή κερδοσκοπία που στρέφεται και σε βάρος τους ως καταρτισμένων επιστημόνων. Από όλους τους αρμόδιους της ειδικής αγωγής φορείς να καταγγείλουν την ιδιωτικοποίηση και υποβάθμισή της.

Λιγότερο ή περισσότερο, οι αποδέκτες των αξιώσεων που τον Φεβρουάριο του 2009 πρόβαλλε δημόσια το παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης Πατρών, έχουν σήμερα ανταποκριθεί. Ολοι πλην του πρώτου αποδέκτη, δηλαδή του αρμόδιου υπουργείου παιδείας. Του διαχρονικού όπως δυστυχώς αποδεικνύεται ουραγού, σε ότι αφορά την προσπάθεια για σύγχρονες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιά τούτης εδώ της χώρας...
Κ.Π. (ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΚΟΥΕΙ;)
13/06/2010 12:35
Απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΟΕ σε σχέση με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (απόφαση 46053/Γ6/27-4-2010 Ειδ. Γραμματέα) να εγκρίνει πρακτική άσκηση, εντός του δημοσίου σχολείου, των επιμορφούμενων στα σεμινάρια των 400 ωρών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνει το υπουργείο Παιδείας.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο "η κατάργηση των σεμιναρίων ως προσόν διορισμού δεν συνεπάγεται όμως και απαγόρευση διοργάνωσής τους από τα Πανεπιστήμια ή από άλλους φορείς με ή χωρίς πληρωμή, δεδομένου ότι αυτό θα ήταν πρωτοφανές στα εκπαιδευτικά δεδομένα και αδύνατον να συμβεί ιδιαίτερα στα Πανεπιστήμια λόγω του αυτοδιοίκητου".

Επισημαίνει δε, ότι "η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν τα σεμινάρια ειδικής αγωγής ως προσόν διορισμού έχει απολύτως εκπληρωθεί βάσει των νέων διατάξεων του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου για την παιδεία. Η ΔΟΕ είναι και ενήμερη και σύμφωνη. Η συγκεκριμένη διάταξη, όπως συμβαίνει και με άλλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αλλάζουν τα εκπαιδευτικά δεδομένα, έχρηζε σύντομης μεταβατικής περιόδου, προκειμένου να μην αιφνιδιαστούν οι εκπαιδευτικοί".

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει διαγωνισμό για την ειδική αγωγή, για τους κλάδους ΠΕ61-ΠΕ71, κάτι που, όπως τονίζει, αποτελεί πάγιο αίτημα και της ΔΟΕ για το διορισμό των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ ανέφερε τα εξής:


"Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (απόφαση 46053/Γ6/27-4-2010 Ειδ. Γραμματέα) να εγκρίνει πρακτική άσκηση, εντός του δημοσίου σχολείου, των επιμορφούμενων στα σεμινάρια των 400 ωρών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως έχουμε τονίσει κατ'' επανάληψη με τις αποφάσεις μας 1678/17-12-2008 και 463 18-12-2009 ...Για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους δίνεται η δυνατότητα, μέσω αυτών των προγραμμάτων, να χορηγούνται ακαδημαϊκοί τίτλοι και επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε φορείς που βρίσκονται εκτός Δημόσιου Πανεπιστημίου, με υψηλότατο κόστος (που ξεκινάει από 1700 ευρώ έως και 3.300 ευρώ το άτομο) για τους συμμετέχοντες ανέργους εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό ότι δε μιλάμε πια για εμπορευματοποίηση της γνώσης, αλλά για μια καθαρή ιδιωτικοποίηση, μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.... Το Δ.Σ .της ΔΟΕ έχει δηλώσει την πλήρη αντίθεσή του στη διοργάνωση των σεμιναρίων αυτών. Κατά τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 16-12-2009 η υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου είχε χαρακτηρίσει τα σεμινάρια αυτά ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ και δεσμεύθηκε πως θα καταργηθούν και ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ προσόν διορισμού.

Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί:


* Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων και τους Δ/ντές των σχολείων, να αρνηθούν την πραγματοποίηση των πρακτικών ασκήσεων στο δημόσιο σχολείο.
* Τον Ειδικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή του.
* Την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να καταργήσει ΤΩΡΑ, και όχι μετά το δεύτερο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όπως προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο, τη δυνατότητα χρήσης, ως προσόν διορισμού, των σεμιναρίων 400 ωρών και να ζητήσει από τους φορείς που τα διοργανώνουν να τα σταματήσουν άμεσα".
ΨΑΧΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
13/06/2010 12:33
400 ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ.
Απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας εδώ και μήνες εξελίσσονται 400ωρα σεμινάρια ειδικής αγωγής από διάφορους φορείς, χωρίς καμία εγγύηση δημόσιου χαρακτήρα και ελέγχου, λειτουργούν χωρίς εσωτερικό κανονισμό, (συμμετέχουν όμως πανεπιστημιακοί με το αζημίωτο, που ανοίγουν σκανδαλωδώς την πόρτα του Δημόσιου Πανεπιστημίου στα ιδιωτικά συμφέροντα) στα οποία οι άνεργοι εκμεταλλευόμενοι εκπαιδευτικοί και μη, πληρώνουν υπέρογκα ποσά από 1750 έως 3500Ε.

Απευθύνονται μάλιστα και σε απελπισμένους εν δυνάμει διοριζόμενους στο δημόσιο πτυχιούχους, κάθε ειδικότητας, που οι περισσότεροι από αυτούς δεν κατέχουν πιστοποιημένη διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια.

Πού και Πώς θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά χιλιάδες ώρες με πρακτικές ασκήσεις, όπως εξαγγέλλουν αυτά τα σεμινάρια στο πρόγραμμά τους; Μήπως θα επαναληφθούν γνωστές σκηνές απίστευτης ελληνικής προχειρότητας ή θα παραμείνει άσκηση επί χάρτου;

Δημιουργείται και προστίθεται άμεσα ένα ακόμη βαρίδι χείριστης υπηρεσίας, στην ήδη βυθιζόμενη και κρατικά εγκαταλελειμμένη στα αρπακτικά νύχια ιδιωτικών συμφερόντων ειδική αγωγή.

Ταυτόχρονα αυτές οι πανάκριβες παρακολουθήσεις των μαθημάτων, με στοιχεία ειδικής αγωγής διαφημίστηκαν σε ιστοσελίδες της κρατικής διοικητικής εκπαιδευτικής πυραμίδας της Π.Ε και Δ.Ε . σε συμπαιγνία με κερδοσκόπους ιδιώτες, για να απομυζήσουν χρήματα από άνεργους ή φιλομαθείς εκπαιδευτικούς.

Με το ίδιο αγοραίο καθεστώς που διέπει τα 400ωρα σεμινάρια ειδικής αγωγής, διοργανώνονται από διάφορους φορείς και κερδοσκοπικές ενώσεις, παρόμοια ακριβοπληρωμένα σεμινάρια νέων τεχνολογιών, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης κ.α. που παρέχουν πιστοποιητικά εξειδίκευσης για τοποθέτηση σε ανάλογες θέσεις.

Η Δ.Ο.Ε. παγιδευμένη σε μια παθητική, υποτελή έως και αυτοκαταστροφική τακτική που αντιστρατεύεται την ίδια τη διδασκαλική μετεκπαίδευση, χαρακτηρίζει τα πτυχία όλων των διδασκαλείων των Π.Τ.Δ.Ε. ενδοϋπηρεσιακή !!! υπόθεση. Ένας χαρακτηρισμός που υποβαθμίζει την αξία, το περιεχόμενο και υπονομεύει κατ’ επέκταση την δυναμική προοπτική των τίτλων αυτών, όταν μάλιστα η χώρα μας μέσα στο έτος 2010 καλείται να αντιστοιχίσει, να κατατάξει την θέση του κάθε τίτλου σπουδών (εννοείται και τα επαγγελματικά δικαιώματα) σε ένα από τα οκτώ επίπεδα πανευρωπαϊκής πιστοποίησης.

Οι εκπαιδευτικοί διψούν για αναβαθμισμένη, διαρκή, ποιοτική μετεκπαίδευση-επιμόρφωση με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, όπως οφείλει η πολιτεία και ολιγωρεί εδώ και δεκαετίες να παρέχει και όχι τη δια βίου εκμετάλλευσή τους με ακριβοπληρωμένα πιστοποιητικά χαμηλής κατάρτισης, που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των όρων πρόσληψης και αναρρίχησης στον ποθητό δημόσιο τομέα.
Με απογοήτευση διαπιστώθηκε ότι σιώπησε συγκαταβατικά η νέα υπουργός Παιδείας και δια βίου μάθησης κ. Διαμαντοπούλου, όταν ερωτήθηκε για το αν θα επιτρέψει να συνεχιστούν τέτοιου είδους σεμινάρια, που αναμφισβήτητα δεν δικαιολογούν το ελπιδοφόρο νέο όνομα του Υπουργείου ενώ υπήρξε λαλίστατη για την αναγκαιότητα επιμόρφωσης-αξιολόγησης και την απειλητικά αιωρούμενη σύνδεσή τους με τον ήδη πενιχρό μισθό των εκπαιδευτικών, όπως και με την άρση της μονιμότητας.

Αποτελεί προτεραιότητα να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις για:
• Να διακοπούν άμεσα τα σεμινάρια 400 ωρών και να καταργηθούν με διορθωτική νομοθετική ρύθμιση , επειδή ναρκοθετούν την ποιότητα της εκπαιδευτικής λειτουργίας, στον ήδη πολύπαθο χώρο με ανύπαρκτες δομές της ειδικής αγωγής.
• Να μετεκπαιδευτούν και να εξειδικευτούν από το Υπ. Παιδείας περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή μέσα από το θεσμό των διδασκαλείων των Π.Τ.Δ.Ε. και των ΑΕΙ.
• Να κινητοποιηθεί ουσιαστικά, χωρίς στρουθοκαμηλισμούς, η Δ.Ο.Ε. έστω και τώρα, για να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
• Την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με αποκλειστικό προαπαιτούμενο το πτυχίο με παιδαγωγικές γνώσεις, που θα πρέπει να ισοδυναμεί με επαγγελματικό δικαίωμα.
• Να υποστηριχτεί και να διευρυνθεί ο θεσμός των τμημάτων ένταξης και να στελεχωθούν πλήρως με εκπαιδευτικούς και επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμβάσεις έργου για να προχωρήσει η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων ΑΜΕΑ στο κανονικό σχολείο ώστε και το κοινό σχολείο να λειτουργήσει εύρυθμα χωρίς επιπρόσθετες δυσκολίες.
• Να ενισχυθούν οικονομικά, να οχυρωθούν και να αναβαθμιστούν θεσμικά τα Διδασκαλεία και τα Π.Τ.Δ.Ε. της χώρας ώστε να βελτιστοποιηθεί η ακαδημαϊκή τους προσφορά στο χώρο της ειδικής, γενικής αγωγής και του μορφωτικού τους ρόλου γενικότερα για εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας.

Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της γνώσης και της ελπίδας.

Αναστασιάδης Χρήστος
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Συλλόγου Μετεκπαιδευομένων Διδασκαλείου Π.Τ.Δ.Ε .- Α.Π.Θ. Δ. ΓΛΗΝΟΣ

ΑΠΟ ΟΛΜΕ
13/06/2010 12:28
ΟΛΜΕ


Κυρία Υπουργέ,
Με το νόμο για την εκπαίδευση που μόλις νομοθετήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων προβλέπεται η υποχρεωτική κατοχή Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας για την συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των υποψήφιων για κατάληψη μονίμων θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση.
Πριν ακόμη πάει ο νόμος στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, συγκεκριμένη Επιστημονική Ένωση σε συνεργασία με συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν Σεμινάριο Επιμόρφωσης στην Παιδαγωγική Κατάρτιση Εκπαιδευτικών! Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι διάρκειας 200 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κ.α.).
Με αφορμή το γεγονός αυτό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στην εμπλοκή Επιστημονικών Ενώσεων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων (Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, κ.ά.) σε προγράμματα που θα χορηγούν το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας επ’ αμοιβή. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μεριμνήσει ώστε η παιδαγωγική επιμόρφωση των υποψήφιων εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου να γίνει αποκλειστικά από τα ΑΕΙ και χωρίς δίδακτρα. Σε διαφορετική περίπτωση η ΟΛΜΕ θα αντιταχθεί και θα καταγγείλει κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης που ευτελίζει το εγχείρημα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
ροδανθος
13/06/2010 12:25
Αγαπητε κ. Κατσικα, περιγραφετε μια κατασταση που ισχυει σε ολο τον κοσμο ως απιστευτη και ως φαμπρικα. Παντου σε ολο τον κοσμο απαιτουνται αυτα τα προσοντα. Για να διδασκεις τυφλους απαιτειται να ξερεις την γραφη για τυφλους και για να εισαι δασκαλος απαιτειται να εχεις περασει απο σεμιναρια παιδαγωγικης. Αυτα τα μαθηματα δεν διδασκονται συνηθως στις σχολες. Αν τα εχεις διδαχτει παιρνεις πιστοποιηση απο την σχολη σου. Σε ολο τον κοσμο για να αποκτησεις αυτες τις γνωσεις πληρωνεις. Εν παση περιπτωση, τα πανεπιστημια πρεπει να εχουν το δικαιωμα να ζητησουν χρηματα για γνωσεις που ζητα το κρατος και δεν προσφερονται απο το προγραμμα. Μεχρι εδω λοιπον καλα. Ολα αυτα που περιγραψατε ως απιστευτα και παλαβα λοιπον ισχυουν σε ολο τον κοσμο (με εξαιρεση την Κουβα ισως, οπου ομως αν σε πιασουν να κλεβεις σε εξετασεις για παραδειγμα μπορει να πας και φυλακη). Τα μονα μου ερωτηματα ειναι που κολλαν οι Φυσικοι στην συγκεκριμενη υποθεση και γιατι αλλα τμηματα οπως η Παιδαγωγικη δεν προχωρησαν στην οργανωση αναλογων σεμιναριων. Αυτα τα ολιγα...για τα απιστευτα που ισχυουν σε ολο τον κοσμο. Ειναι λοιπον παραλογες ολες οι χωρες του κοσμου ενω εμεις ειμαστε οι μονοι λογικοι...για αυτο αλλωστε ειμαστε εκει που ειμαστε.
Βασίλης
13/06/2010 12:21
Πολύ καλά κάνετε κ. Κάτσικα και τους αποκαλύπτετε. Είναι απαράδεκτοι και κάνουν αυτό το πράγμα χρόνια και δεν υπολογίζουν κανένα.