Πέντε πορίσματα, με διαφορετικά συμπεράσματα για τους υπαιτίους του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, παραδόθηκαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία δεν συμφώνησαν, για μια ακόμη φορά, στη σύνταξη κοινού πορίσματος.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση του «σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου», έγινε γνωστό ότι δεν επήλθε διακομματική συμφωνία και, ως εκ τούτου, τα κόμματα δεν εξέδωσαν κοινές πορισματικές θέσεις για την έναρξη, την πορεία και την τεκμηρίωση του σκανδάλου.

Στα πορίσματα που παραδόθηκαν στον Φίλιππο Πετσάλνικο:

– Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητεί περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών της Ν.Δ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, Αλέξανδρου Κοντού, Ευάγγελου Μπασιάκου, Κωνσταντίνου Κιλτίδη, Πέτρου Δούκα και Γιώργου Βουλγαράκη.

– Η Νέα Δημοκρατία ζητεί περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών του νυν υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καταλογίζοντας, παράλληλα, πολιτικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει πρόσωπα.

– Το Κ.Κ.Ε. μιλά για διαχρονικό σκάνδαλο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ.

– Ο ΛΑ.Ο.Σ. ζητεί περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών Γιώργου Δρυ, Απόστολου Φωτιάδη, Αλέξανδρου Κοντού και Πέτρου Δούκα, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι την κεντρική «διαχείριση» της υπόθεσης των ανταλλαγών είχε το Μέγαρο Μαξίμου.

– Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τέλος, ζητεί προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών προσώπων, χωρίς όμως να τα κατονομάζει.