Πλήρης σύνταξη με σαράντα χρόνια ασφάλισης

Σε εκκρεμότητα ο τρόπος υπολογισμού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2010 07:00 |
 Πλήρης σύνταξη  με σαράντα  χρόνια ασφάλισης

Πολιτικές-σοκ έρχονται στο Ασφαλιστικό, με ριζικές ανατροπές στα όρια ηλικίας για σύνταξη, στα χρόνια ασφάλισης και στο ύψος των συντάξεων.

Η κυβέρνηση, υπό την πίεση της τρόικας, προχωρεί σε άνευ προηγουμένου ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα. Στη χθεσινή δραματική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι από το 2011 έως το 2015:

1Ολοι θα παίρνουν την πλήρη σύνταξη με διπλή προϋπόθεση: 60 χρόνια ηλικίας και 40 χρόνια ασφαλιστικής κάλυψης. Για τις μειωμένες συντάξεις, προϋπόθεση είναι η ηλικία των 65 ετών- αλλιώς θα επιβάλλονται ποινές.

2Καταργούνται η 35ετία και η 37ετία. Εως το 2015, τα 37 έτη αυξάνονται σταδιακά στα 40.

3Θα επιβάλλεται η ποινή της μείωσης της σύνταξης (6% τον χρόνο) σε όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών με λιγότερα από 40 χρόνια ασφάλισης.

4Στα 40 έτη ασφάλισης θα περιλαμβάνονται η στρατιωτική θητεία, ο χρόνος σπουδών, η ανατροφή παιδιών και ο χρόνος ασφάλισης που διανύθηκε σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία. (σ.σ.: με εξαγορά ο χρόνος σπουδών και η στρατιωτική θητεία, ενώ η ανατροφή παιδιών θα λογίζεται ως κοινωνική παροχή).

48% το ποσοστό αναπλήρωσης
5Σε εκκρεμότητα παραμένει η ερμηνεία για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Η τρόικα επιμένει ότι πρέπει από το 2015 να αλλάξει για όλους τους ασφαλισμένους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, θέτοντας ως όρο για τον υπολογισμό της σύνταξης στο νέο σύστημα το ποσοστό αναπλήρωσης- συμπεριλαμβανομένης και της βασικής σύνταξης- να μην υπερβαίνει το 45%-48%. Αυτό οδηγεί σε μισή σύνταξη! Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θεωρεί ότι στο μνημόνιο το 1,2 της ετήσιας αναπλήρωσης αφορά τον μέσο όρο και η κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε μια τέτοια δραματική ανατροπή των συντάξεων.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν γνώση του Ασφαλιστικού, κατά μέσο όρο ένας εργαζόμενος με μισθό 2.000 ευρώ παίρνει σήμερα σύνταξη περίπου 1.600 ευρώ. Με την ισχύ του νόμου Ρέππα θα κατέβει γύρω στα 1.400 ευρώ. Αν μάλιστα υιοθετηθεί η απαίτηση της τρόικας, η σύνταξη θα πέσει στα 950 ευρώ- ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει να την ανεβάσει ώς τα 1.300 ευρώ.

6Δεν θίγονται όσοι θεμελιώνουν ασφαλιστικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010.

Για τους πριν από το 1983
Απομένει να διευκρινιστεί από το υπουργείο Εργασίας τι θα γίνει με όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1983, την κλιμάκωση των αυξήσεων στα όρια ηλικίας και στα συντάξιμα έτη, τα θεμελιωμένα δικαιώματα και τον νόμο Πετραλιά. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι το όλο θέμα αφορά όλους τους ασφαλισμένους πλην αυτών του Δημοσίου. Το τελικό νομοσχέδιο- μετά και την τελική διαβούλευση με την τρόικα- αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του Ιουνίου.

Οι γυναίκες του Δημοσίου
Τονίζεται ότι στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπονται και τα παρακάτω:

1Από το 2011 έως το 2013 αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο (εξίσωση με τους άνδρες). 2«Πέναλτι» στις μειωμένες συντάξεις- και για τη διαδοχική ασφάλιση- από το 4,5% στο 6%.

Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία Τα ποσά για τον ΛΑΦΚΑ
3Νέος ΛΑΦΚΑ: Για σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ τον μήνα. Από την 1η Αυγούστου επιβάλλεται ειδική εισφορά, η οποία διαμορφώνεται:

Στο 3% για συντάξεις από 1.401 έως # 1.700. Στο 5% για συντάξεις από 1.701 έως # 2.300. Στο 7% για συντάξεις από 2.301 έως # 2.900. Στο 9% για συντάξεις από # 2.901 και πάνω. Για την πρώτη κατηγορία το ποσό της σύνταξης μετά την παρακράτηση της εισφοράς δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.400 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση το τελικό ποσό της σύνταξης μετά την παρακράτηση δεν μπορεί να υπολείπεται του ανωτέρω ποσού της σύνταξης, που προκύπτει μετά την παρακράτηση της εισφοράς για την αμέσως προηγούμενη κατηγορία.

4Από την οικονομική βιωσιμότητα του κάθε Ταμείου θα εξαρτάται το ύψος της επικουρικής σύνταξης. Μέχρι το τέλος του 2011 η Εθνική Αναλογιστική Αρχή πρέπει να εκπονήσει μελέτες βιωσιμότητας όλων των επικουρικών ταμείων. Τα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών φορέων πρέπει εντός δύο μηνών από τη διαβίβαση της μελέτης να καθορίσουν το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων, σύμφωνα με τις προτάσεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Σε όσα Ταμεία δεν ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, τα ποσοστά αναπλήρωσης θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας.

Η ασφάλιση των συνταξιούχων
5Αν δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος θα αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης ή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών.

6Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, υποχρεούνται να καταβάλλουν προσαυξημένες κατά 50% εισφορές, ενώ η σύνταξη θα περικόπτεται κατά το ποσό που υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (περί τα 2.000 ευρώ).

ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑ
Στα 40 έτη ασφάλισης θα περιλαμβάνονται με εξαγορά: η στρατιωτική θητεία και ο χρόνος σπουδών. Επίσης η ανατροφή παιδιών και ο χρόνος ασφάλισης σε άλλα ταμεία

Χωρίς συγκοινωνίες αύριο η Αθήνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος

ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των απεργιακών κινητοποιήσεών τους μέσα στο καλοκαίρι απειλούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, που αντιδρούν στα μέτρα μείωσης των αποδοχών τους, στο νέο Ασφαλιστικό και στις περικοπές των επιδοτήσεων των συγκοινωνιακών φορέων.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προχώρησαν στη σύσταση Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας, η οποία εγκαινιάζει τη συνδικαλιστική δράση της με 24ωρη απεργία αύριο σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (πλην του προαστιακού σιδηροδρόμου). Στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορούν μόνο τα Ι.Χ. και τα ταξί, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει κυκλοφοριακό μπλακ άουτ.

Συγκεκριμένα, για 24 ώρες η Αθήνα θα μείνει χωρίς αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ. Το μόνο μέσο μεταφοράς που θα λειτουργεί θα είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς οι εργαζόμενοί του ανήκουν στην Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών, οι οποίοι ωστόσο ετοιμάζουν από την πλευρά τους δύο νέες 24ωρες απεργίες. Η πρώτη θα γίνει στις 10 Ιουνίου και η δεύτερη μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται κλιμάκωση με συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στάσεις εργασίας τις πρωινές και τις βραδινές ώρες (εναλλάξ).

87
Θ. Κολοκοτρώνης
03/06/2010 22:54
Όταν η ανεργία θα φτάσει το 25% (μπορεί και του χρόνου), η βενζίνη τα 2 ευρώ, ο ΦΠΑ το 25%, ο στασιμοπληθωρισμός το 10%, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο και οι μισθοί δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων θα μειωθούν κατά μέσο όρο κατά 30-40%, σκεφτήκατε μωρέ σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα; Ρε Έλληνες, είναι δυνατόν να τους αφήσουμε να διαλύσουν τη χώρα και να την ξεπουλήσουν στις πολυεθνικές; Σκεφτήκατε τι αύριο ξημερώνει για τα παιδιά μας; Σε τι θα διαφέρουμε τότε από σύγχρονους σκλάβους; Ξυπνάτε ωρέ Έλληνες! Καλές είναι οι αναλύσεις και ο καταλογισμός ευθυνών, αλλά είναι η ώρα να συζητάμε όταν η μάχη μαίνεται; Το κρίμα στο λαιμό μας!
athanasia
03/06/2010 21:16
Eiμαι 55 χρονων ανεργη και σαν εμενα ειναι αρκετες χιλιαδες στον ιδιωτικο τομεα ,Μπορειτε να σκεφτειτε καποιο εργοδοτη που προσλαβει ανεργους πενηνταρηδες αρα μας καταδικαζουν σε ισοβια πεινα ανασφαλιστους στο περιθωριο τηςκοινωνιας. ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ χωρις να εχουν καταλαβει ποσο οριακα μας εχουν φερει. Δεν θαπαραιτηθουμε τοσο ευκολα γιατι εχουμε π αιδια και θα αγωνιστουμε μεχρι τελους. Οι πολιτικες που μας μαυριζουν τη ζωη θα ανατραπουν και τοτε καποιοι πρεπει να κρυφτουν γιατι η χωρα μας ειναι πετρωδης.
Αλέξανδρος
03/06/2010 18:58
Και εγώ συμφωνώ πως τα μέτρα είναι λογικά κ φυσιολογικά... επιτέλους μία κυβέρνηση έκανε το λαό να καταλάβει πως οι σπατάλες κάποτε τελειώνουν... Αν δεν υπήρχαν αυτά τα μέτρα μετά δεν υπήρχαν κ καθόλου λεφτά... Ευτυχώς που το καταλάβαμε νωρίς κ υπάρχουν κ κάποιοι από πάνω μας (Ε.Ε, κ έστω κ το ΔΝΤ) για να μας το θυμίζουν...!
Μ.Γ. 1981
03/06/2010 15:35
Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια των Ελλήνων για διαμόρφωση στάσης στις τρέχουσες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις σαν μία ζυγαριά. Όσο δύσκολο είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας τόσο απαραίτητη είναι αυτή για να αντιμετωπίσουμε με τους όρους που να μας ευνούν περισσότερο την κυριολεκτικά δυσχερή εποχή που έρχεται.
timteam2
03/06/2010 15:07
Ερχονται σιγα σιγα ολα τα μετρα που μας εχει ετοιμασει το ΔΝΤ και αποκαλυπτεται το νεοφιλελευθερο πειραμα που θελει να εφαρμοσει το καπιταλιστικο συστημα στην χωρα μας...Εχουμε ιστορικη ευθυνη να κατεβουμε στον δρομο με κερακια,κατσαρολες,πετρες, μολοτοφ και οτιδηποτε αλλο ικανο να ανατρεψει αυτο το αισχος της κυβερνησης...
Nasos
03/06/2010 14:50
Μήνυμα προς την τελευταία ελπίδα της χώρας. Τον Γιώργο Παπανδρέου... μόνο αυτός έχει τη δύναμη να τα αλλάξει όλα...
αλλα αν συνεχίσει έτσι, ζυγίζοντας πάντα το πολιτικό κόστος όπως οι προηγούμενοι... βάζω στοίχημα οτι σε 1 χρόνο δεν θα υπάρχει ουτε ΠΑΣΟΚ ουτε ΝΔ...

Βρείτε και φέρτε πίσω τα κλεμμένα, βάλτε τους κλέφτες στη φυλακή (όχι μόνο τους πολιτικούς, αλλά και όσους υπηρέτησαν το σύστημα της διαφθοράς... ναιιιιι το βαθύ κράτος που δημιουργήθηκε από το 80 και συνεχίζει να δολοφονεί σήμερα τα όνειρα των παιδιών μας) και ίσως υπάρξει εξιλέωση...

Αφήστε ΠΙΑ τις ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς..... εμείς εχουμε ξυπνήσει.... μονο εσείς κοιμάστε ακόμη και υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.... Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ..

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣ...

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
03/06/2010 13:36
To ύψος της σύνταξης θα πρέπει νά ορίζεται από το ύψος των κρατήσεων που υφίσταται ένας εργαζόμενος κατα την διάρκεια του εργασιακού του βίου, πλέον της συμφωνηθείσης εισφοράς του εργοδότου και που θα προκύπτει απο αναλογιστικές μελέτες! Το κράτος θα πρέπει να επεμβαίνει μόνο στο προνοιακό κομάτι της σύνταξης (εφ''όσον υπάρχει) καί θα προκύπτει από τήν ανάλογη εισφορά του κράτους προς τα Ταμεία! Είναι απαράδεκτο, εργαζόμενοι οι οποίοι επί σειράν ετών, πλήρωναν τις εισφορές τους για ένα δεδομένο ύψος σύνταξης, να υφίστανται σήμερα μειώσεις ή περικοπές, επειδή το κράτος είτε κακοδιαχειρίστηκε τα διαθέσιμα των Ταμείων, είτε τα λήστεψε, κάνοντας κοινωνική πολιτική με ξένα κόλυβα! Νομίζω πώς, κανείς νεοπροσλαμβανόμενος, αν έχει τήν ευχαίρεια, δέν θα επιλέξει να πληρώνει την οποιαδήποτε εισφορά για σύνταξη 500 ευρώ! Το ποιό έντιμο είναι να δημιουργηθούν δεσμευμένοι κατά εργαζόμενο λσμοί στίς Τράπεζες, οι οποίοι και θ''αποδίδονται στον εργαζόμενο μετά το πέρας του εργασιακού του βίου, ώστε νάχει κάτι για τα γεράματά του, λαμβάνοντας από το κράτος μόνο το προνοιακό
κομάτι ως σύνταξη! Όλα τάλλα είναι κλεψιά του κερατά που σμπαραλιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος! Να επιστρέψουν στούς νύν συντατιούχους τις κρατήσεις πλέον τόκων που τους έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και να μας κόψουν πλήρως τις συντάξεις, αντί της κοροϊδίας των 500 ευρώ!
Ενας αναγνωστης
03/06/2010 13:23
@politis 3/6/2010 01:29: <<Με 500 ευρώ θα μπορούμε να ζούμε πλουσιοπάροχα!!!>> Την κατανοητη ειρωνια σας δια της υπερβολης επιτρεψτε μου να παρω για μια στιγμη σαν απολυτη προταση: Δεν ειναι ο στοχος της συνταξης να ζουν οι συνταξιουχοι πλουσιοπαροχα. Αν εμεις το καταλαβαμε ετσι μεσα στην αδιακοπη ψωροκωσταινικη μεγαλομανια μας, τοτε δεν φταει το κρατος. Ουδεις κρατικος μηχανισμος σε τουτη την υδρογειο υπεγραψε ποτε συμβολαιο γενεων που προδιαγραφει πλουσιοπαροχο βολεμα του συνταξιουχου! Αν τωρα ο συνταξιουχος θελησε στα νιατα του να καταλαβει αυτο που κανεις δεν του ειπε, τοτε... δικο του προβλημα. Δεν ειναι το κρατος ιδρυμα πραγματοποιησης των ατελειωτων υλικων επιθυμιων του καθε εργαζομενου. Καλα θα ηταν να ειναι ετσι, αλλα δυστυχως... οταν εχεις τρια φραγκα να μοιρασεις τοτε οσο και να μαινωνται οι <<αδικημενοι>> τα φραγκα δεν πολλαπλασιαζονται. Να μαθουμε λοιπον να ζουμε με λιγοτερα! Δεν ειναι <<αφορητο>> να ζει κανεις σαν συνταξιουχος σε ενα μικρο διαμερισμα ενος δωματιου, ουτε και ειναι <<κατω της υποληψης μας>> να αγοραζουμε αγαθα οχι για να περισσευουν αλλα για να αρκουν. Η λεξη <<οικονομια>> ειναι ελληνικης (ελληνικοτατης!!!!) προελευσεως. Και εμπεριεχει και την ανθρωποπρεπη προυποθεση οτι... οπως ελεγε και ο παπους μου, το ματι του ανθρωπου να ειναι χορτατο με οσα χρειαζεται ο ανθρωπος, κι ας ειναι και μονο ενα μηλο, αν αυτο αρκει. Δεν μπορουμε δηλαδη να φωναζουμε για <<προδοτες>> και <<αισχη>> τη στιγμη που νοιαζομαστε οχι για το αν θα ζησουμε, αλλα για το αν θα ζησουμε <<πλουσιοπαροχα>>!
Ανεργη Φοιτητρια
03/06/2010 13:16
Σίγουρα η πικρή αλήθεια είναι η εξής: 1) Όσοι είμαστε στα παραγωγικά για την οικονομία μας χρόνια, συντηρούμε τους συνταξιούχους μας και τα παιδιά μας γιατί εμείς παράγουμε λεφτά. 2) Όσο περισσότερο σπουδάζουμε τόσο λιγότερο παράγουμε λεφτά γιατί παρατείνεται ο χρόνος που μένουμε εκτός παραγωγικής διαδικασίας στην πράξη. Επομένως, χαίρομαι που επιτέλους τα χρόνια σπουδών προσμετρούνται όπως και η στρατιωτική θητεία πριν από το νέο νόμο γιατί έχω φτάσει τα 26 αισίως, μου έχουν φάει πολλοί εργοδότες ένσημα. Έχω 20 μήνες ένσημα με 3,5 χρόνια πραγματικής εργασίας και 6 κανονικής φοίτησης χρόνια στα θρανία των ΑΕΙ με μεταπτυχιακό τίτλο. Τα προβλήματα που βρίσκω είναι ωστόσο ότι, έχω παράξει χρήμα σε επιχειρήσεις για το οποίο ποτέ δε θα ανταμοιφθώ λόγο απουσίας κρατικού ελέγχου στους μικρομεσσαίους απατεώνες. Δεύτερον, βλέπω ότι πλέον λίγοι θα πάρουν τη σύνταξη που πρέπει μιας και όλες οι επιχειρήσεις πλέον κολλάνε το ίδιο ένσημο στους υπαλλήλους τους (υπάλληλος γραφείου κωδικός 424000) ανεξάρτητα από τοείδος της δουλειάς που παράγουν. Αυτός ο κωδικός είναι από τους πιο κακοπληρωμένους, οπότε καταλαβαίνεται όλοι τι συντάξεις θα πάρουμε εμείς οι νεώτεροι. Τρίτον, με τα ένσημα που μου έχουν φάει, μπορεί η επόμενη εργασία μου να είναι πληρώνεται όσο και το μέχρι πρότεινος επίδομα του ΟΑΕΔ, δυστυχώς...παρά τις γνώσεις που μπορώ να προσφέρω σε μια επιχείρηση. Θλίβομαι, που πάει να γίνει κάτι καλό για μια χώρα υψηλά ποσοστά με πολύ υψηλά για την ΕΕ αποφοίτων ΑΕΙ και πάραυτα μελετιέται τόσο αποσπασματικά με αποτέλεσμα τελικά να χαντακώνει
τσίου
03/06/2010 12:45
αμ το άλλο ότι δηλ. όλα τα επιδόματα χάνουν την αυτοτελή φορολόγηση όλοι εκτός των βουλευτών και μάλλον των δικαστών τα τσιράκια τους δηλ. και όταν ο μισθός ενός βουλευτή φτάνει στα 150 χιλ.πληρώνει στο κράτος μόνο 4500χιλ ενώ κανονικά θά έπρεπε να δίνει φόρο 45.000 έως 55000 .που είστε κ.Τσίπρα Παπαρήγα και λοιποί αγωνιστές της αριστεράς γιατί τώρα δεν μιλάτε δεν σας συμφέρει ...βεβαίως βεβαίως....!!
MARI
03/06/2010 10:21
Προς "PAVLOS LOLOS"
Κοιτα φιλαρακι, διαβασα τα εξωφρενικα πραγματα που εγραψες εδω μεσα!!?
Δεν ξερω σε τι κατασταση βρισκονται τα λογικα σου και επισης δεν μπορω να γνωριζω και την ηλικια σου, εαν εισαι καποιας ηλικιας , θα σεβαστω τα χρονια σου και δεν θα παρασυρθω περισσοτερο.....
Εαν ομως εισαι νεος ανθρωπος, ενα σου λεω μονο......εχεις παθει παρακρουση σιγουρα!!!!
Πηγαινε ΤΩΡΑ σε ενας συνταξιουχο και ρωτησε τον με αυτα τα χρηματα που παιρνει ΤΩΡΑ πως περναει
επειτα πες του οτο απο''δω και στο εξης θα παιρνει το μισο απο αυτο που θα παιρνει τωρα....
Ειμαι σιγουρη οτι θα σου απαντησει καταλληλα, αλλα το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι???
οτι καποιοα στιγμη θα φτασεις και''συ στην ηλικια τους και θα βριζεις την ωρα και την στιγμη που υποστηριζεις μια ρουφιανικη κυβερνηση που σε συνεργασια με τηις ΗΠΑ ξεπουλαει την χωρα και τους κατοικους της !!!!
Δεν ξερω αν νοιωθεις περηφανος γι''αυτο..
politis
03/06/2010 01:29
Φυσικά και είναι απόλυτα ...λογικά τα μέτρα...Με 500 ευρώ θα μπορούμε να ζούμε πλουσιοπάροχα!!!Υπαρχουν πολιτικοί που υπέγραψαν πραγματικά κάτι τέτοιο???
ΡΟΥΛΑ
02/06/2010 23:14
Συμφωνώ ,
ΑΙΣΧΟΣ
Α.Σ.
02/06/2010 19:29
Βρίσκω απολύτως λογικά και δίκαια τα μέτρα για το ασφαλιστικό. Δεν είναι δυνατό να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη πριν τα 60 και μετά να ζει άλλα 20-25 χρόνια. Από πού θα πάρει αυτός τη σύνταξη, από τιους πιο νέους, οι οποίοι χρωστάνε να εργάζονται για να κάθονται οι παλιότερο; Αν δε, υπολογίσουμε και το χρόνο σπουδών που δεν ίσχυε μέχρι τώρα, ερχόμαστε ουσιαστικά στην 35 ετία. Μπράβο!
ΑΡΜΕΝΗΣ
02/06/2010 17:44
Ουφ ευτυχώς που υπάρχουν λεφτά......
ΓΧ
02/06/2010 15:48
Και εαν η Ελλαδα γλιτωσει την πτωχευση μεχρι το τελος του 2014, απο το 2015 και μετα, και παλι δεν θα μπορη να πληρωνη συνταξεις πανω απο το 48% του μισθου.
Απο που θα βρεθουν τα λεφτα, οταν αναμενεται η ανεργια να φταση το λιγοτερο το 20% τα επομενα χρονια?
Μας λενε δυστηχως την πικρη αληθεια, αλλα εμεις δεν θελουμε να την δεχθουμε.
ΦΚ
02/06/2010 14:58
Προσεξτε ΦΚ@ Kου κου 2. 6. 2010 13.12 Κυριε <<προσεξτε>> αυτο ειναι το ονομα σας ειμαι στην Γερμανια 40χρονια και δουλευω στην Γερμανικη τραπεζα Landesbank Bayern LB δηλαδη στην εθνικη τραπεζα βαυαριας, δεν ξερω τι παραμυθια διαβασες απο την εφημεριδα τα Νεα αλλα εμενα στην τραπεζα μου δωσανε το χαρτι και μου λενε οτι θα πας στην συνταξη στα 66χρονων, με την καινουργια ρυθμηση που εγινε στην Γερμανια αυτη που γεννηθηκαν μεχρι και το 49 θα μπορουν να πηγαινουν στα 63 αλλα θα τους εχουν κανει πολλες κρατησεις και δεν τους συμφερει, για τους μετα το 50 γεννηθεις, η συνταξη παει στα 66 και 67 αυτα για να σας τονισω οτι δεν λεω ψεμματα, ουτε εχω και καποιο συμφερον, ουτε ειμαι οργανωμενος σε καποιο ελληνικο κομμα, απλως βλεπω σαν ελληνας του εξωτερικου, οτι με τον κομματισμο και τον φανατισμο σας ωδηγησατε την ελλαδα στην καταστροφη, νομιζετε τα ξερετε ολα, και ολοι σας αδικουν και εσεις δεν φταιτε σε τιποτε, κανατε την πατριδα μας μια τριτοκοσμικη αφρικανικη χωρα, το μονο που παραγεται ειναι κουτσομπολιο, καφεδακι, και πολυ μπαρλα και θελεται και συνταξεις απο τα 45 χρονων, καποιος ομως πρεπει να παραγει γαι να εχει το κρατος να σας πληρωσει τα δανεικα τελειωσαν, καμμια χωρα δεν μας δανειζει πλεον, δεν μπορει η Γερμανια και οι αλλοι ευρωπαιοι να πανε στα 67 και εμεις να ζηταμε δανεικα για συνταξεις ειναι προκληση, αφηστε λοιπον τις εξυπναδες και προσαρμοσθητε στα ευρωπαικα δεδομενα που ισχυουν για ολους.
pavlos Lolos
02/06/2010 14:31
Επιτέλους ηρθε το ΔΝΤ να μας βάλει σε τάξη τα μέτρα είναι λογικά και σύνφωνα με τις δυνατότητας της χώρας για να σταματήσουν οι δημόσιοι τεμπέληδες να βγαίνουν στην σύνταξη απο τα 50-55 χρόνια και με 80% - 100% του μίσθού.

1)Από δω και πέρα κάνενας δεν θα βγαίνει στην σύνταξη πριν τα 60 και θα παίρνει πλήρη σύνταξη στα 65 . Παρα πολύ σωστό μέτρο και λογικό .
2) Οταν δουλέυεις έχεις πιο πολλές αναγκες π.χ. οικογένεια παιδιά να αγοράσει σπιτι κτλπ. Οταν είσαι σε ηλικία σύνταξης δεν σου χρειάζετε να παίρνεις το 80%με 100% του μισθού μπορείς να ζήσεις και με το 50%. Πάρα πολύ σωστό και λογικό μετρο.
΄
Μπράβο στο ΔΝΤ γιατι μερικοι νομίζανε ότι μπορεί η χώρα να δανείζετε για να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους με δάνεικά χωρίς ποτέ να τα δώσει πίσω.
ΤΑΚΗS
02/06/2010 14:26
Έφυγαν οι κλέφτες και ήρθαν οι καραΚΛΕΦΤΕΣ! ΠαΣΟΚχούντα! Δικαιώματα έχουν μόνο οι λαθρομετανάστες, οι ντόπιοι ημέτεροι καρχαρίες και τα τσακάλια του εξαγορασμένου Τύπου της παράγκας. Αίσχος!
Γεώργιος Κυριαζής
02/06/2010 14:25
Φίλε ΦΚ & κου κου, εγώ σου είπα πότε θα πάρω εγώ πλήρη Σύνταξη και όχι τον μέσω όρο Σύνταξης των Γερμανών ο οποίος πέρυσι μπορεί να ήταν 61,7 αλλά είναι μειωμένος (3,6 % για κάθε χρόνο πριν τα 65). Σίγουρα αυτοί οι νόμοι δεν είναι καλοί για εμάς (σύνταξη στα 67 ή στα 45 πλήρης εργάσιμα χρόνια ) και εάν οι Γερμανοί ξεσηκώνονταν σίγουρα δεν θα είχανε φτάσει εκεί. Άλλα όπως δικαίως γράφεις τα χρέη της Γερμανίας θα ήταν τότε πολύ μεγαλύτερα από ότι είναι τώρα και ποιος ξέρει που θα οδηγούσε αυτό την οικονομία της Γερμανίας. Ένα όμως είναι σίγουρο και αυτό όλοι οι οικονομολόγοι το τονίζουν εδώ. Εάν η Γερμανία είχε τους ίδιους Νόμους Συνταξιοδότησης που έχει η Ελλάδα θα είχε φαλιρίσει εδώ και πολύ καιρό.
ΒΑΓΓΟΣ
02/06/2010 14:25
Σούργελο, μάζεπτα από το Υπουργείο της κοπροσκυλιάς και τράβα χάσου. Εχεις καταντήσει φρικτός θίασος. Α, και δεν μας είπες; Τί μισθό παίρνεις τεμπέλη;
ΜΙΚΕ
02/06/2010 14:24
Ο υπουργός κουκουρούκου πού κρύβεται πάλι; Πίσω από τις λέξεις άραγε; Άλλα μας λέει το πρωί, άλλα το μεσημεράκι και άλλα το βραδάκι; Που σπούδασες κυρ υπουργίσκε της πενταροδεκάρας; Με τα συντάξιμα των κοπριτών ομοϊδεατών σου της Βουλής γιατί κάνεις κιχ; Μήπως επειδή δεν περικόπτεται τίποτα;
gp
02/06/2010 14:07
Δεν σε συμφέρει να πληρώνεις ΙΚΑ πλέον. Δούλεψε μαύρα, κάνε ιδιωτικό συμβόλαιο περίθαλψης και βάλε τα περισσευούμενα χρήματα σε προθεσμιακή, ομόλογα, κτλ.
στειας
02/06/2010 13:53
Οι γαλλογερμανικες τραπεζες εχουν στη κατοχη τους 200 δις ελληνικα ομολογα.Αν οι κυβερνοντες δεν ηταν πουληταρια / κοτες και με δεδομενη τη χρεωκοπεια που ερχεται (το ποτε μονο δεν ειναι γνωστο - διαβαστε ολα τα αρθρα των γνωστων οικονομολογων) ,γιατι δεν εκβιαζουν τις Τροικες για ευνοικοτερους ορους ,οι οποιες το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να περισωσουν τα λεφτα τους ?Ας χρεωκοπησουμε λοιπον (αναποφευκτο) μια ωρα νωριτερα να ξερουμε τι μας γινεται. Εχω αρχισει να θαυμαζω τη Τουρκια για τη σταση της στο ΔΝΤ, στους Εβραιους και οπου χρειαστει.Συγκρινετε τους με τους δικους μας σφουγκοκωλαριους /αποβλακομενους καρποζοεισπραχτορες.Ποσο ξεφτιλησμενοι εχομε γινει..
STATHIS
02/06/2010 13:34
Εγώ ως cabinet (καμπινέ) ήξερα την τουαλέτα......
Ενας αναγνωστης
02/06/2010 13:25
Κου κου 2/6/2010 11:36: <<Τα νοικοκυρια ειναι απλως η μικρογραφια του "κρατους".>> Λαθος! Μπορει μεν νοικοκυρια και κρατος να σπαταλουσαν πολυ πιο πολλα απο οτι εβγαζαν, και να ειναι τωρα και τα δυο χρεωμενα μεχρι το λαιμο, αλλα τα οικονομικα ενος νοικοκυριου ειναι πολυ διαφορετικης ποιοτητας απο τα οικονομικα ενος κρατους. Η κρατικη οικονομια δεν καλυπτεται με εναν απλο λογαριασμο συν/μειον. Βεβαια αυτο δεν αλλαζει τιποτα στην κατασταση. Μπηκαμε μεσα σε ολα τα επιπεδα.
ΓΙΩΡΓΟΣ
02/06/2010 13:15
Ξεκίνησα να δουλεύω από το 1975 .Δεν αναγνώρισα στρατό και απεργίες. Αφού θέλουν να φύγουμε με σύνταξη στα 65 και με μικρή σύνταξη, θα μείνω στη δουλειά και θα αναγκαστούν να με διώξουν γιατί ούτε θα βλέπω ούτε θα ακούω σε εκείνη την ηλικία, και θα Τους ρίχνω και μαύρο δαγκωτό σε κάθε ΄βουλευτικές εκλογές για την κατάσταση που έφεραν το ασφαλιστικό.
Προσέξτε ΦΚ & κου κου
02/06/2010 13:12
Προσέξτε ΦΚ& κου κου γιατί γράφετε ανακριβειες.Ο μέσος όρος συνταξιοδότησης στην Γερμανία είναι 61,7 έναντι 61,4 στην Ελλάδα. Το σχετικό πίνακα δημοσίευσαν πολλές φορές τα ΝΕΑ. Επίσης αγαπητέ κου κου τα Γερμανικά νοικοκυριά είναι πολύ πιο καταχρεωμένα απο τα Ελληνικά και το Γερμανικό χρέος 1,7 τρις. Οσο για την πληροφορία οτι θα πάρεις σύνταξη στα 66 ειλικρινά λυπάμαι.Μήπως όμως δεν έκανες και συ αρκετά για να διεκδικήσεις καλύτερα δικαιώματα;
Μήπως φταίει το οτι έκανες μόκο όπως προτρέπεις εμάς να κάνουμε; Και εσύ που έκανες τι κατάλαβες;
Γεώργιος Κυριαζής
02/06/2010 13:07
Είμαι 45 ετών και εργάζομαι στην Γερμανία πάνω από 20 χρόνια. Εγώ εδώ στην Γερμανία θα πάρω πλήρης σύνταξη στα 67 ή στα 45 πλήρης εργάσιμα χρόνια (χωρίς συνυπολογισμό των πλασματικών χρόνων όπως σπουδές κα...) Εφόσον οι Γερμανοί φορολογούμενοι, στηρίζουν σε αυτήν την δύσκολη περίοδο την Ελλάδα, νομίζω ότι θα ήταν ένα ηχηρό βήμα αλληλεγγύης προς τους Γερμανούς να εφαρμοστούν τα ίδια Ασφαλιστικά Μέτρα και στην Ελλάδα. Ειδάλλως δίνετε η εντύπωση ότι εμείς είμαστε τα κορόιδα που δουλεύουν για τους άλλους. Και αυτό σίγουρα δεν αναπτύσσει θετικά αισθήματα προς τους Έλληνες εδώ στην Γερμανία.
Παράσιτο
02/06/2010 13:04
Τελικά σταμάτησαν να μας δίνουν δανεικά κ δεν έχουμε να πληρώσουμε τις συντάξεις?
Προβοκατορας εκπροσωπος των αγορων
02/06/2010 13:02
Εχω βαρεθει πια να ακουω πως η κυβερνηση, υπο την πιεση της τροικας θα κανει αυτο και εκεινο...

Ποιος κυβερνα, κ.Παπανδρεου; Η τροικα ή εσεις;

Ο Ντομινικ του ΔΝΤ ειπε σε συνεντευξη τυπου στο εξωτερικο πως το μνημονιο του ΔΝΤ το συνεταξε η Ελληνικη κυβερνηση και απλα το ΔΝΤ δεχτηκε πως αυτα τα μετρα ειναι αρκετα και το συνυπεγραψαν. Δηλαδη τα μετρα που ερχονται δεν ειναι επινοηση της τροικας και του ΔΝΤ αλλα δικα σας.

Καποιος, λοιπον, απο τους 2 ψευδεται... Ο Ντομινικ ή ο Πρωθυπουργος της Ελλαδος... Με βαση διαχρονικα στοιχεια για τα ψεματα των πρωθυπουργων αυτης της χωρας αλλα και βαση τα προσφατα ψμεατα σας (λεφτα υπαρχουν,κτλ) θα πιστεψω τον κ.Ντομινικ.

Επομενως, σταματηστε να δακτυλοδειχνετε τον δαιμονα ΔΝΤ για τα μετρα που παιρνετε εσεις... Κανενας δεν σας αναγκαζει να τα παρετε... Αν δεν θελετε να ξαναβγειτε τις αγορες, αλλα δεν θελετε και το πιεστικο ΔΝΤ, προχωρηστε σε αναδιαρθρωση του χρεους και υποτιμηση της χωρας με παραλληλη εξοδο απο την Ευρωζωνη.

Λυσεις αλλες υπαρχουν,θέληση, κοτσια και θαρρος δεν υπαρχουν... Ιδιως οταν δεν εχετε το θαρρος να πειτε πως ναι, εμεις παιρνουμε τα μετρα και οχι η νεα κυβερνηση της Ελλαδος, το ΔΝΤ
giorgos
02/06/2010 13:00
Τι είμαστε κύριε Aneleite; Μικρογραφία του κράτους; Από πότε αυτοί που δουλεύουν έγιναν ένα μ΄ αυτούς που ΚΛΕΒΟΥΝ;...
Βασιλης Κ
02/06/2010 13:00
Αφου ψηφισαμε τον χαζο να μας κυβερνηση, καλα κανουνε οι ξενοι και μας ζηταν και τα σωβρακα. Μονο που ο Γιωργακης και ο Λοβερδος θα παρουν σε, οτω χρονια και δευτερη και τριτη συνταξη. Να οι καλυτερες μερες
Μηνάς
02/06/2010 12:44
Κλείδωσε; Τι κλείδωσε; Αφού λεφτά για συντάξεις δεν θα υπάρχουν όποια και να είναι τα όρια.
Ανδριτσος
02/06/2010 12:35
Στη ρυθμιση 60 χρονων και 40 χρονια εργασιας να προστεθει 1) η στατιωτικη θητεια και η ανατροφη παιδιων να προσμετρονται ,χωρις πληρωμη,ως κοινωνικη προσφορα.
2)η ποινη του-6% να βγαινει οπως μπαινει οταν ο συνταξιουχος συμπληρωσει τα 65.
Αυτα μπορουμε να τα ενταξουμε συμφωνα με το μνημονιο.
Τα υπολοιπα να επανεξεταστουν απο την μετα ΔΝΤ κυβερνηση με γνωμονα την βιωσιμοτητα του συστηματος.
Παρτε θεση κυριε Σαμαρα εδω κρινεστε.
αμαν
02/06/2010 12:35
θα χορτασουμε παλι θεατρο του λαμβερδου στην τιβι.
υπαρχει απαντηση σε ολα αυτα: ολοι στους δρομους
george
02/06/2010 12:34
φατε πασοκ που του δώσατε και αυτοδυναμία κορόιδα, πιστέψατε τα ψεμματα τα του. εσείς φταίτε για την κατάντια του λαού. τόσα χρόνια κλεβουν και κοροιδεύουν και εσεις επιμένετε εκει να τους ψηφίζετε.
anest
02/06/2010 12:26
" ενώ η ανατροφή παιδιών θα λογίζεται ως κοινωνική παροχή"
αυτο ειναι αδικία, οι γονεις παιρνουν επιδόματα για τα παιδια, αρκουν αυτα τα επιδοματα!
Τάκης
02/06/2010 12:24
Μαρία 2/6/2010 10:44
ΟΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!

ΟΞΩ και εσύ Μαρία αν δεν κόβεις αποδείξεις...
παναγιωτης ανδρ.
02/06/2010 12:23
Πιο ξεφτιλισμενη κυβερνηση δεν υπαρχει, συμπεριλαμβανομένης κ της προηγούμενης των κλεφτών του Καραμανλή. Το Σεπτεμβρη εταζαν αταζαν εναλλακτικες πολιτικες Στιγκλιτσ τσομσκι κλπ. και τωρα παιρνουν μετρα που οι δεξιοι ουτε φανταζονταν. Μας στερουνε καθε ελπιδα, καθε αξιοπρεπεια, καθε ποιοτητα ζωης. Προτεινω οταν συμπληρωνουμε 40 ετη εργασιας,(ανεξαρτητου ηλικιας) για να μην επιβαρηνουμε το κρατος, να μας κανουνε απευθειας ευθανασια. τουλαχιστον θα ειναι κατι εντιμο... Ωπου βλεπουμε μεγαλοστελεχη του Πασοκ πρεπει να τους φτυνουμε στην κυριολεξια., να τους πεταμε γιαουρτια. ειναι η μονη ελπιδα, η τουλαχιστον θα καταλαβουν τι νιωθουμε και θα εκτονωθουμε.
Γιάννης Λειβαδίτης
02/06/2010 12:16
Τα σαράντα είναι βαρειά αλλά έτσι μας κατάντησαςνοι καραγκιόζηδες (πολιτικοί και συνδικαλιστές) με τις μα....... τους τα τελευταία πενήντα χρόνια.Σύνταξη στα δεκαπέντε χρόνια για να μεγαλώσουν τα παιδιά, λες και στα άλλα κράτη γεννούσαν κουνέλια, οι κομμώτριες στα βαριά, οι αγρότες σύνταξη χωρίς να πληρώνουν, οι παλινοστούντες κομμουνιστές σύνταξη εις υγείαν των κορόιδων και χιλάδες άλλες περιπτώσεις και όλα αυτά με ξένα λεφτά. Πιστεύαμε αλήθεια ότι οι ξένοι θα συνέχιζαν να μας δίνουν λεφτά για να τα τρώμε; Και πάλι καλά που μας δίνουν κα άλλα.
Θα ήθελα να ρωτήσω τη κυβέρνηση τα εξής: Πότε θα σταματήσουν οι φόροι και επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, βλέπε Ταμείο Νομικών, Ταμείο Δημοσιογράφων (μέσω της διαφήμισης), Μηχανικών (αν δεν κάνω λάθος ένα ποσοστό από τα δημόσια έργα πηγαίνει στο ταμείο τους), Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα στα ταξί και διάφορα άλλα.
Τέλος, καποιος πρέπει νε εξηγήσει σε αυτούς τους ηλίθιους που ζητουν επαναφορά στη δραχμούλα μας ότι αν γίνει κατι τέτοιο τα αυγά θα πάνε στο χιλάρικο το ένα.
Για να δούμε
02/06/2010 12:14
@ MARI και όσους ενδιαφέρονται

Γονατιστη η χωρα θα ζητησει την επιστροφη του Κωστα Καραμανλη...

Άλλο ένα λαμπρό γονυπετές μυαλό. Ανεξάρτητα με το αν το ΠαΣοΚ τα καταφέρει, ανεξάρτητα από το εάν ο ΓΠ είναι ικανός ή όχι αν δεν μπορείς να δεις το πόσο ανίκανος ήταν ο Κ. Καραμανλής, σε σημείο που όταν είδε το μέγεθος της κατάστασης "την έκανε" και προκήρυξε εκλογές (διότι αυτός αποφάσισε να φύγει και να προκηρύξει εκλογές) τότε είσαι τροφή γι αυτούς που πολεμούν τη δημοκρατία. Ξύπνα εσύ και όλοι οι άλλοι. Τα Ελληνικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου είναι παρωχημένα. Με το να ακολουθούμε σαν βλαμμένα πρόβατα κάποιους αυτοαποκαλούμενους ηγέτες απλά τους ακολουθούμε στην καταστροφή. Αν θυμάστε καλά σε κάποιες εκλογές που δεν υπήρξε πλειοψηφία είχε σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτή ήταν και η καλύτερη κυβέρνηση που είχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ξεκολλήστε από τις κυνο-κομματικές μπούρδες που σας σερβίρουν και με τη σειρά σας εσείς σερβίρετε και κοιτάξτε προς το μέλλον. Δεν ήμαστε πλέον στη δεκαετία του 50. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Η θα απομονωθούμε και θα συρρικνωθούμε ή θα προχωρήσουμε μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Αν μπορούν οι υπόλοιποι λαοί να σχηματίζουν κυβερνήσεις που έχουν την ικανότητα, τουλάχιστον εν μέρει, να προσφέρουν στους λαούς τους ευκαιρία για εξέλιξη, εμείς γιατί δεν μπορούμε; Πως είναι δυνατόν να αφήνουμε τις τύχες μας στα χέρια αυτών που αποδεδειγμένα δεν έχουν καταφέρει τίποτε τα τελευταία 40 χρόνια. Πως είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι αυτοί που λυμαίνονται την Ελλάδα, ανεξάρτητου χρώματος, στο ίδιο χρονικό διάστημα, τώρα άλλαξαν και θα μας οδηγήσουν σε ευημερία; Δεν έχετε ακούσει ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει;

Είμαστε στο 2010, στο τέλος της δεκαετίας που για πολλούς συγγραφείς του 20ού αιώνα ήταν η εποχή των θαυμάτων, η εποχή της φαντασίας και το μόνο που έχουμε καταφέρει να επιδείξουμε σαν χώρα είναι η αναμάσηση των συνθημάτων της μεταπολίτευσης, μια μεταπολίτευσης που δεν ήλθε ποτέ. Σαν πρόβατα όλοι ακολουθούμε στα τυφλά τους όποιους δημαγωγούς εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε για να μας γκρεμίσουν. Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς. Δεν έχετε βαρεθεί; Δεν ξέρετε, όλοι, μέσα σας τι εστί ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΚΚ (σε διάφορες εκδόσεις) ή ΛΑΟΣ; Δεν νιώθετε αν αυτά που λένε είναι εφικτά; Δεν καταλαβαίνετε ότι σε μια προβληματική αγορά αυτός που υπόσχεται χρυσά κουτάλια απλά έχει πτυχίο μπουρδολογίας; Δεν μπορείτε να δείτε ότι σε μια χώρα δεσμευμένη με χρέη και τόσο αδύναμο κοινωνικό ιστό, όπως η Ελλάδα, ο/η πολιτικός που υπόσχεται τσαμπουκάδες και αγώνες είναι συμφοιτητής του προηγούμενου; Πως είναι δυνατόν να δείχνετε συνέχεια εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους; Έχετε καταλάβει ότι σαν λαός έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας; Από τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τους εαυτούς μας και είμαστε διαχωρισμένοι σε φατρίες με διάθεση η μια να καταστρέψει την άλλη τι περιμένετε; Να μας σεβαστούν οι άλλοι;

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν Έλληνες και όχι σαν οπαδοί κομμάτων. Κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε ότι τα συμφέροντα του γείτονά μας είναι και δικά μας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι την ποιότητα στην ζωή που ονειρευόμαστε πρέπει να την απαιτήσουμε όλοι μαζί.

Δεν έχει σημασία ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία. Οι κυβερνήσεις που έχουμε μέχρι τώρα κάνουν ότι θέλουν και δεν λογοδοτούν διότι είμαστε διαιρεμένοι, Ξέρουν πολύ καλά ότι σαν λαός δεν έχουμε την δύναμη να ζητήσουμε το καλύτερο. Ξέρουν επίσης ότι επειδή δεν έχουμε αξιοπρέπεια μπορούν να μας διαχειρίζονται σαν εργαλεία για τους δικούς τους σκοπούς και ότι εμείς το δεχόμαστε διότι μας δωροδοκούν ποικιλοτρόπως. Αυτό που θα αφήσουμε εμείς τώρα είναι το κληροδότημα που θα λάβουν τα λίγα παιδιά που έχει η Ελλάδα. Και όπως ξέρετε πολύ καλά, τα εφόδια που έχουμε στο ξεκίνημά μας παίζουν αποφασιστικό ρόλο για την μετέπειτα πορεία μας. Το βάρος του που θα πάμε δυστυχώς ή ευτυχώς πέφτει πάνω μας. Και αν η πρόσφατη ιστορία μας μας έχει δείξει κάτι είναι ότι δεν υπάρχουν θαύματα ή θαυματοποιοί.

ΙΩΑΝΝΑ
02/06/2010 12:13
θέλω τη δουλειά μου, θέλω τη σύνταξή μου,Γιατί εγώ κύριοι πρέπει να δουλέψω σαράντα χρόνια και να είμαι 65 χρονών για να πάρω επίδομα αντί για σύνταξη? Γιατί όλοι οι βουλευτάδες (βολεμένοι και ευνοημένοι) να συνταξιοδοτούνται με διαφορετικούς όρους? Η τρόϊκα που σας επιβάλλει τους κανόνες που μας ανακοινώνετε, δεν βάζει κανόνες για σας τους αλήτες, κλέφτες κι απατεώνες του Ελληνικού λαού? και τι νομίζετε τελικά ότι θα τα καταφέρερετε? Ο φτωχός Ελληνας τι θα έχει να φοβηθεί πως θα χάσει? Νομίζετε πως δεν θα ξεσηκωθεί? πως θα δεχθεί να περνάτε εσείς καλά και εμείς σκατά, συνεχίστε και θα δείτε
o - r
02/06/2010 12:06
ΟΚ Αριστεροι της κακιας ωρας σας καταλαβαινουμε δεν αντεχετε αλλο οχι τα μετρα αλλα χωρις την δεξια στην εξουσια οποτε αντε κουραγιο βαλτε ολοι απο ενα χερακι και καντε την επανασταση σας να φυγει η κυβερνηση καμια αντιρρηση.
Εαν ομως η ζωη μας αντι να καλλιτερευσει καταστραφει τελειως γιατι δεν καταλαβαινουν οι εραστες του ΠΑΜΕ και του τσιπρα ποσο ασχημα ητανε και ειναι τα πραγματα, ενα ειναιι σιγουρο ξερουμε ποιον θα παρουμε στο κυνηγι.
Ενταξει, φυγανε και ερχονται οι αλλοι, τι νομιζετε οτι θα γινει θα παρουν τα μετρα πισω και θα αρχισουν να μοιραζουν χρημα?? δεν καταλαβαινετε οτι δεν υπαρχει αλλος δρομος και αυτον θα ακολουθισουν ολοι?? τα υπολοιπα ειναι μαλακιες για να ξεσηκωνουν τον κοσμο οι επαγγελματιες μπαχαλακηδες και οι επαγγελματιες απεργοι τοι ΠΑΜΕ. Αληθεια που και ποτε εργαζονται αυτοι και ειναι μερα νυχτα στα μπλοκα των λιμανιων και των υπουργειων???
Nassos
02/06/2010 12:02
@ Χρηστος 2/6/2010 10:41 Ένα δεν καταλάβαμε οι περισσότεροι. Δεν θέλουν ανάπτυξη οι κυβερνώντες που ψηφίσαμε αγαπητέ, εάν ήθελαν τη συνταγή την ξέρουν. Λίγες να είναι οι ημέρες τους αλλιώς θα είναι πολλές και δύσκολες οι δικές μας. Δεν θέλουν ανάπτυξη επαναλαμβάνω ακολοyθόυν εντολές καταστροφής της χώρας. Τελεία και παύλα.
Φίκος
02/06/2010 11:57
Η κυβέρνηση δοσίλογων πρέπει να παρατηθεί άμεσα και να σχηματισθεί κυβέρνηση από ικανούς και έντιμους Έλληνες. Εδώ και τώρα λαϊκά δικαστήρια για όλα τα λαμόγια της πολιτικής.
Σπύρος Γιακουμάκης
02/06/2010 11:55
Υπάρχει κι άλλη λύση. Συνάδουσα πιότερο με την "ευαισθησία" ισραηλινού τύπου του ΔΝΤ. Να δουλεύεις δηλαδή με συνεχώς μειούμενες απολαβές μέχρι να καλέσουν τον νεκροθάφτη! Το κράτος θα πληρώνει μόνο τα έξοδα ταφής ή καψίματος. Περί ορέξεως...κλπ
Ετσι κ. Παπακωνσταντίνου θα εξοικονομηθούν πόροι εκατοντάδων δις ευρώ για το Δημόσιο. Ο (Κου Κλουξ) Καν θα ενθουσιαστεί τόσο που θα σας εγκρίνει με τη μία άλλα 100 δις δάνειο. Προχωρήστε λοιπόν άμεσα το "φιλόπτωχο" αυτό σχέδιο!
Aneleitos
02/06/2010 11:54
και ελπιζω να θυμαστε στις εκλογες του 2000 πως βγηκε το ΠΑΣΟΚ του Σημιτη και του Γιωργακη... εγγυόταν 50 ευρω σύνταξη παραπάνω απο τα 150 που εδινε απο τον Κωστακη.. ..αυτα για να τα θυμομαστε για να δουμε πως σκεφτομασταν οι ελληνες που μας παραμυθιαζαν με Ισχυρη Ελλαδα και αρλουμπες ... τα κομματα μια χαρα τα ειχαν βρει και ετρωγαν τοσα χρονια τα χρηματα που παιρναμε απο την Ε.Ε με δικες τους εταιριες και κανοντας περιουσιες.. που πηγαν ολα αυτα τα χρηματα? τα ειδαμε ποτε κομμενα στο δρομο?? και τωρα ζητουν τους δανεικους μισθους και τις δανεικες συνταξεις να τις επιστρεψουμε... τα λεφτα και μονο απο μια δυο λοβιτουρες φτανουν και αντισταθμίζουν τα λεφτα (τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ..) που χανουν οι συνταξιουχοι.. οι απλοι και καθημερινοι ανθρωποι που με αξιοπρεπεια και θυσιες δουλευαν για να εχουν τα λογικα σε αυτη τη ζωη.. !! ελεος πιααα.. η στειχιωδης λογικη ειναι αρκετη να μας κανει να ξυπνησουμε.. αλοιμονο για το τι μας περιμενει.. με μια κυβερνηση που αποδεικνυεται κατωτερη των περιστασεων, με το να εχει παραδωσει την χωρα σε χρονο ρεκορ σε καθε ειδους τροικες.. και δεν θα αργησει ο καιρος που θα καταλαβουμε ολοι οι Ελληνες οτι ο γεωγραφικος τοπος που ζουμε απλα ειναι δανεικος και α λεμε και ευχαριστω που υπαρχουμε και ζουμε.. οσοι εχουμε μεινει τελικααα απο τους γννησιους αφου σε λιγα χρονια θα ειμαστε μειονοτηταα..
Κου κου
02/06/2010 11:36
@ Μητσος 2/6/2010 09:39

Ουτε κι εσυ ,ως μεσος ελληνας ,εισαι σε θεση να διαχειριστεις τα λεφτα σου.Γι αυτο τα περισσοτερα νοικοκυρια ειναι καταχρεωμενα,ο μεσος ελληνας τα τελευταια χρονια ,ξοδευε πολυ περισσοτερα απ οσα εβγαζε..Τα νοικοκυρια ειναι απλως η μικρογραφια του "κρατους".
ΦΚ
02/06/2010 11:30
Η Συνταξη σε ολα τα κρατη της κοινης αγορας ειναι στα 65 και 67, ζω στην Γερμανια και γνωριζω οτι για να παω στην συνταξη θα πρεπει να παω στα 66 συνεπως ελληνες αυτο εχει επιβληθει σε ολα τα κρατη της κοινης αγορας τι φωναζεται λοιπον, εαν δεν σας αρεσει να βγητε απο την ΕΕ ενωση κανενας δεν σας κραταει με το ζορι.τελειωσε το παρτυ παρτε το χαμπαρι η κοινη αγορα δεν δινει αλλο πακετα, η συνταξη απο 45 χρονων και το φακελακι με το μεσο να βγαζουμε φουσκες συνταξεις ειναι παρελθον. κοιταξτε τα ταμεια ειναι αδεια κανενας δεν δουλευε ολη η ελλαδα ειναι συνταξιουχοι απο 45 χρονων.
Αλεκος Παναγουλης
02/06/2010 11:26
Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα ή αρκούν αυτά που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο;. Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, αυτό είναι το επαίσχυντο δίλημμα που θέλουν να περάσουν ως κυρίαρχο στο λαό η κυβέρνηση και καλοταϊσμένα παπαγαλάκια του συστήματος. Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που βάζουν οι σοβαροί δημοσιογράφοι στον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, σαν έτοιμος από καιρό, παίζει μια χαρά το παιχνίδι του, δηλαδή να εμπαίζει και να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Αλεκος Παναγουλης
02/06/2010 11:23
Μέχρι σήμερα, με ευθύνη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, το εργατικό κίνημα βρίσκεται πολύ πίσω από τις ανάγκες της ταξικής πάλης, ενώ τα αιτήματα που προβάλλονται δε συγκρούονται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και, επομένως, δεν μπορούν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το ίδιο επικίνδυνη είναι και η λογική της Αυτόνομης Παρέμβασης, που, εκτός του ότι προβάλλει μαζί με τη ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ τη λογική του εφικτού και της διαχείρισης, η μόνη κριτική που ασκεί στη ΓΣΕΕ είναι ότι κάνει λάθος, ενώ πρόκειται για συνειδητή πολιτική τακτική και στρατηγική στήριξης και εξυπηρέτησης του κεφαλαίου.
Μας βλέπουν!!!...(by Παράγκας)
02/06/2010 11:23
"Δραματικές αποφάσεις για το νέο Ασφαλιστικό"...του απλού πολίτη-εργαζομένου-ψηφοφόρου;;;;;;;;...Εεεε;;;;
Αλεκος Παναγουλης
02/06/2010 11:23
Οιι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τις όποιες, δήθεν φιλεργατικές, χωρίς ουσία κορόνες ακούγονται από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σε διάφορα συνδικάτα, μιλώντας ακόμα και για απεργίες διαρκείας. Γιατί ποτέ δεν προετοίμασαν και δεν οργάνωσαν τέτοιους αγώνες. Ακόμη και όταν αποφάσιζαν απεργίες, τις υπονόμευαν.
DK
02/06/2010 11:22
επίσης ο Λοβέρδος ψςύδεται ότι δήθεν η τρόικα ζητάει πράγματα που δεν ήταν στο μνημόνιο. Εγώ άκουσα σε ανύποπτο χρόνο ότι η αναπλήρωση 1.2 ήταν στο μνημόνιο. Απλώς ο Λοβέρδος κάνει τον κουτοπόνηρο και λέει 1.2 <<μέσο όρο>>. Που και μέσος όρος να είναι, το αποτέλεσμα ως προς τη μείωση των συντάξεων είναι ακριβώς το ίδιο. Απλώς παριστάνει ότι υπολογίζει με δική του πατέντα το μέσο όρο ώστε να βγένει άλλο αποτέλεσμα, πιο βολικό για τον ίδιο. Και μετά λέει ότι η τρόικα ζητάει πράγματα εκτός μνημονίου. Η κοροιδία καλά κρατεί!
Αλεκος Παναγουλης
02/06/2010 11:21
Ολα τα προηγούμενα χρόνια καλλιέργησε ως μονόδρομο την ταξική συνεργασία, τον κοινωνικό εταιρισμό, για να γίνει δήθεν πιο ανθρώπινος ο καπιταλισμός με ένα πιο σωστό μείγμα πολιτικής, ωφέλιμο για εργοδότες και εργαζόμενους. Στήριξαν και προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των εργαζομένων τη λογική της ανταγωνιστικότητας, τις πολιτικές χτυπήματος της μόνιμης και σταθερής εργασίας, γενίκευσης των ελαστικών και προσωρινών μορφών εργασίας. Υπογράφουν κατάπτυστες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις που φθάνουν μερικά λεπτά του ευρώ, κάνουν συμφωνίες με τους βιομηχάνους στηρίζοντας τις δικαιολογημένες απολύσεις.
Αλεκος Παναγουλης
02/06/2010 11:20
Ενα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων έχει αντιληφθεί καλύτερα το ρόλο της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ και γενικότερα των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αλλωστε, για τα μέτρα που παίρνονται σήμερα και για όσα ετοιμάζονται να παρθούν στη συνέχεια, η συμβιβασμένη πλειοψηφία φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί δεν προειδοποίησε τους εργαζόμενους, δεν προετοίμασε και δεν οργάνωσε αγώνες ενάντιά τους, αν και τα γνώριζε.
Αλεκος Παναγουλης
02/06/2010 11:19
Οταν το ΠΑΜΕ πρότεινε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του Προκρούστη στο Ασφαλιστικό, πριν ακόμη έρθει το προσχέδιο νόμου, και ενώ όλοι γνώριζαν ότι οι συντάξεις θα ανήκουν στο παρελθόν, η ΓΣΕΕ έλεγε να δούμε πρώτα το νομοσχέδιο. Καθηλώνοντας στην αδράνεια τους εργαζόμενους, όταν απαιτείται μέγιστη καθολική πάλη. Αν αυτά δεν είναι ουσιαστική στήριξη της άγριας κυβερνητικής πολιτικής, τότε τι είναι; Δεν εξιλεώνεται επειδή τάχα δεν πήγε στο διάλογο για το μνημόνιο θανάτου εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων. Κάνει, τάχα, πως διεκδικεί την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, όταν μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα, και την ίδια ώρα ετοιμάζονται μισθοί για νέους 560 ευρώ και τρίχρονο πάγωμα των μισθών των άλλων εργαζομένων.
Αλεκος Παναγουλης
02/06/2010 11:17
Η επίθεση στα δικαιώματα και στο σύνολο της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων είναι τόσο άγρια και βάρβαρη, που η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ ψελλίζει - υποκριτικά - για αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υποκριτικά, γιατί στο νόμο για την καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων βρήκε θετικά στοιχεία
DK
02/06/2010 11:14
η κυβέρνηση έχει δύο σκληρές επιλογές. Είτε τη δραστική μείωση του δημοσίου, είτε τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων. Η ίδια έκανε την επιλογή της. Η τρόικα ενδιαφέρεται για τη νείωση των δαπανών, η κυβέρνηση επιλέγει το μοντέλο.
costas dourtounis
02/06/2010 10:57
Ερωτημα πρωτο-και ειλικρινα θα ηθελα να παρω καποια απαντηση:Υπαρχει κανεις που πιστευει οτι .."δοθηκε μαχη με την τροικα...";Ακομη περισσοτερο αυτοι που τα διαρρεουν πιστευουν οτι ο,υποψιασμενος πλεον, Ελλην πολιτης τσιμπαει το τυρακι;Ειναι πλεον δεδομενο οτι αφου ολοκληρωθηκε επιτυχως το ξεπουλημα της χωρας στο ΔΝΤ τωρα αρχιζει μια σειρα πειραματων.Μισθοι,συμβασεις,ασφαλιστικο και αλλα που σιγουρα θα ανακυψουν στην πορεια ειναι ολα μερος ενος εκτεταμμενου πειραματος.Πως ανταποκρινεται μια δυτικη τυπου κοινωνια σε ακραιες αλλαγες.
Ερωτημα δευτερο:Αν θυμαμαι καλα η μη καταβολη των ασφαλιστικων εισφορων δεν επισυρει προσωποκρατηση.Αρα κανω την εξης σκεψη.Εγω που ειμαι αυτασφαλιζομενος να σταματησω την καταβολη των ασφαλιστρων.Με τα χρηματα που εξοικονομω να φροντισω με καποιο τροπο για το μελλον μου-ή για το παρων μου.Ουτως ή αλλως δεν εχω κατι δελεαστικο να με περιμενει.Αν ειναι να πληρωνω τωρα μια περιουσια για να παρω ενα φιλοδωρημα να λειπει το βυσινο!Οσα φαμε οσα πιουμε και οσα-πολλα καθως φαινεται-αρπαξει ο.....
13
02/06/2010 10:50
γερα γιωργακι .τωρα συνταξη θα παρουμε λιγο πριν μασ παρει ο αγ.πετροσ .αυτο θα πει σοσιαλισμοσ .απο 800 ευρω στα 400 συνταξη .προτοτυπια τησ κυβερνησαρασ μασ.8μηνεσ ολα μασ τα πηρε.ο γιωργακισ μασ αδειασε το πορτοφολι γρηγοροτερα απο καθε αλλον .μεγαλε γιωργο μεσα σε 8μηνεσ?ηγετη .μπραβο οοοοοοοοοοο,εισαι μεγαλοσ.συνεχισε ετσι.να μασ γδυνεισ και αλλο.οισ νταξιουχοι πριν την ωρα τουσ τουσ στελνεισ.οι μισθωτοι τουσ εξαθλιωνεισ,οι νεοι δεν εχουν ονειρα λεσ καιτουσ αφηνεισ,επιχειρησεισ κλεινουν,εγκληματικοτητα στα υψη.το θεαρεστο εργο σου θα μεινει ανεξιτηλο καθε ελληνα φουκαρα που του χεισ ρουφηξει το μεδουλι.
Jack
02/06/2010 10:46
Τί λέει η τρόϊκα , η κυβέρνηση και ο μεγάλος Πετσάλνικος για τους βολευτές ? Τσιμουδιά !
Για τους βολευτές, τους ανίκανους, τους λουφαδόρους που άδειασαν τα ταμεία, γέμισαν τις τσέπες τους και έφεραν τη χώρα στη πτώχευση? Και πέρνουν σύνταξη μετά από μία 4ετή θητεία ? Ρόπαλο !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιατί πληρώνουμε επιδότηση κομμάτων μέχρι και 140 εκατ. τον χρόνο? Επιδότηση ιδρυμάτων πρώην και νυν προθυπουργών? Και .... και ....

Πρώτα να κοπούν αυτά και μετά οι συντάξεις.
Ρόοοοοπαλοοο
Σταυρος
02/06/2010 10:44
Ρε ...σεις
Ενταξει μην παλευετε με τους φλωρους του ΔΝΤ αλλο θα σας σκιστη το ...καλτσον. Μας υποχρεωσατε επιτυχατε μπραβο σας θα το ...εχωμε υπ''οψιν μας
Μαρία
02/06/2010 10:44
Αχ καλά να πάθεις Νεοέλληνα που ψήφισες το συγκεκριμένο κόμμα αχ τί καλά αχ τί καλά αχ τί καλά :) Τώρα μή μιλάς σκύψε το κεφάλι και κάνε κάμψεις για το ξεροκόμματο που σου δίνουν να τρως! ΟΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!
Χρηστος
02/06/2010 10:41
Εμεις κυριοι σας εψηφισαμε για να παλεψετε να διαπραγματευτητε να.....τακτοποιησετε οτι πρεπει και γενικα να ξεφυγωμε απο την ....γωνια
Εαν ητανε να σας βαλωμε να λετε σε ολα ΝΑΙ δεν χρειαζοτανε κανεις απο εσας. Εμεις σας ψηφισαμε για τα ακολουθα
1.Αλλαγη αμεση του νομου περι ευθυνης υπουργων
2.Δραστικη μειωση ΦΠΑ
3.Πενταετης καταργησι του ποθεν εσχες
4.Ανοιγμα διαδικασιων για επαναπατρισμο κεφαλαιων
εξωτερικου
5.Προσεγγισις μεγαλοεπιχειριματιων για επενδυσεις με
ευνοικους και ελκυστικους ορους
6.Ιδιωτικοποιησις των περισσοτερων δημοσιων υπηρεσιων
7.Αυστηρος ελεγχος τιμων για αισχροκερδια
Με ολα αυτα τα μετρα εσεις τι λετε????Θα υπαρξη αναπτυξις
θα κινηθη η αγορα θα πεση ζεστο χρημα στην αγορα τι λετε???Ολα τα αλλα ειναι βλακειες και αποτυχιες
Κυριοι του ΠΑΣΟΚ για αναπτυξη σας ψηφισαμε οχι για καταστροφη της ζωης μας
ΑΛΛΑΧΤΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΡΑ
για δεσιμο
02/06/2010 10:37
Ενταξει η κυβερνωντες αποδειχτηκαν απατεωνες και θα φανε το φτυσιμο, θαθελα ναξερα ο Σαμαρας τι ρολο βαραει,ο κοσμος καιγεται κι αυτος ?????? Αν δεχεται την πολιτικη της κυβερνησης να βγει και να το πει αλλιως θελουμε συγκεκριμενες δεσμευσεις,ο χρονος τρεχει,το εγκλημα στο ασφαλιστικο συντελειται, αν ξεκινησουν βιαιαες καταστασεις το πραγμα θα χειροτερευσει, ξεχαστε τα μπανια μαγκες και δουλεψτε γιατι θα σας παρει και θα σας σηκωσει ολους ανεξαιρετως.....
Ενας αναγνωστης
02/06/2010 10:33
@ΚΟΣΜΑΣ 2/6/2010 09:06: <<Φύγετε ΠΡΟΔΟΤΕΣ του λαού. Φύγετε πρίν σας ....φύγουμε κακήν κακώς..>> Τα ακουσαμε λιαν συχνως, εχουν γινει πια βαρετα. Αυτες οι κορωνες ακι οι φοβερες δεν πειθουν πια. Αλλα ας υποθεσουμε οτι τους... φευγουμε. Ενταξει, και μετα;
Σιωπή, η πατρίδα κοιμάται (γιατί είναι ναρκωμένη)
02/06/2010 10:31
Δεν βλέπω, βέβαια, κανέναν από τους "ήρωες" και "αγωνιστές" (Γιωργάκης, Λοβέρδος, Παπακ/νου, και σία) να παραιτούνται των μισθών τους και των δικαιωμάτων τους. Εκεί, κάνουνε το κορόιδο. Για εμάς, "χτυπάτε τους μέχρι να ξεψυχίσουν." Αυτό είναι το Πασόκ και η κλίκα του, με πρωτεργάτη τον Σημίτη, που πήγε και μας έχωσε στην φάκα, και γέλαγε σαν χάχας. Και όσοι θεωρούσαν αυτόν τον άνθρωπο τον "καλύτερο πρωθυπουργό" της χώρας, τώρα ας αναρωτηθούν γιατί δεν έχουν να πληρώσουνε το νοίκι τους.
Κωστας
02/06/2010 10:25
Ρε σεις τρελλαθηκατε?????? Θα παθετε ζημια δεν το καταλαβαινετε????Ειναι δυνατον να παιρνετε τετοιες αποφασεις για εμας χωρις να μας ρωτατε???????
Μαζεφτε τα και δρομο εαν δεν μπορειτε να κανετε τιποτα αντε ...μπραβο
Μπαίνει μια τάξη
02/06/2010 10:25
Πρέπει να ισχύσουν και αναδρομικά , με περικοπές σ'' ''αυτούς που έχουν ήδη βγεί στη σύνταξη και δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη το 60 έτος.
GT
02/06/2010 10:09
Απλά είστε πολύ λίγοι αγαπητοί κύριοι. Δεν έχετε κάνενα ηθικό ανάστημα και κυρίως δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχετε εκλεγεί από τον λαό και για τον λαό. Δοκιμάζετε την υπομονή μας και τη λογική. Σας αξίζουν βαρύτεροι χαρακτηρισμοί, αλλά θα μείνω στο γεγονός ότι απλά είστε ανίκανοι.
Χ.Κ.
02/06/2010 09:42
Λέω, τώρα, άμα δεν πληρώσει κανένας τίποτα, τι θα κάνουν;
Άμα πούμε όλοι μαζί μιά ωραία πρωϊα, "δεν θέλουμε σύνταξη, δε θέλουμε τίποτα, και δεν πληρώνουμε τίποτα" τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι "σωτήρες" μας;

Μπορεί να πει κάποιος "μα, θα γίνουμε ζούγκλα έτσι"
Μα πιό ζουγκλα απ ότι είμαστε μπορούμε να γίνουμε;
delaxo
02/06/2010 09:40
Θα ισχύουν τα ίδια ΚΑΙ για τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ???
Μητσος
02/06/2010 09:39
Για να εξηγούμαστε: Δεν ζητάμε εμείς τη σύνταξη. Το κράτος έχει αποδείξει ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τα λεφτά. Συνεπώς δώς μας τα λεφτά πού μας κρατάς γιά συντάξιμα καί ασε μας να κανονίσουμε μόνοι μας. Δεν μας κάνεις κάποια χάρη, εσύ μας κρατάς λεφτά χωρίς να μας ρωτάς. Δεν μπορείς να τα διαχειριστείς, άστο μην κουράζεσαι, δώσμου τα λεφτά αυτά καί δεν θέλω σύνταξη.
MARI
02/06/2010 09:37
Να παραιτηθει ο ανικανος και τα τσιρακια του ΤΩΡΑ! Υπάρχει διέξοδος, και οχι μια , πολλες!!
Έλεος πια, το θρασος τους δεν έχει όρια, ......Και μετα απορούν γιατι δεν βγαινει ο Καραμανλης να μιλησει.Κλαλα τους κανει, για να δουμε μεχρι σε ποιο σημειο εξεφτελισμου θα φτασει πια η Κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ που ρημαζε επι 20 και βάλε χρονια την χωρα......Δεν βλεπω ομως τα ΜΜΕ να λενε πια το γνωστο ρητο "για ολα φταιει η ΝΔ, η κακη διακυβερνηση της, ο κακος Καραμανλης κλπ...."
Γονατιστη η χωρα θα ζητησει την επιστροφη του Κωστα Καραμανλη...θελω ομως να δω τα αποτελεσματα απο το ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ!!!...μήπως κι''αυτο ειναι αλο ενα ΦΙΑΣΚΟ του ΑΝΙΚΑΝΟΥ????
Α.Λ.Π.
02/06/2010 09:26
Αν όλοι οι Έλληνες παίρναμε τη σύνταξή μας στα 58 και αν ήταν απόλυτα ανταποδοτική και αν τα ταμεία εισπράττανε τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, σήμερα δεν θα υπήρχε ανάγκη να "πάμε" στα 40/60 50%. Φυσικά και το ξέρω! Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν εξπρές του μεσονυκτίου...
Παράγκας
02/06/2010 09:10
Δεν φτάνει που κάνουμε τον σταυρό μας, να έχουμε δουλειά, να μην απολυθούμε, διαβάζουμε για μειώσεις μισθών (και βασικών !!!!!), αποζημιώσεων, συντάξεις κ.λ.π. (Η τρόικα τι λέει άραγε για μισθοδοσία των Β ο υ λ ε υ τ ώ ν ;;;;). Μάθετε πρώτα, στην “ΔΗΜΟΣΙΟ Α.Ε.”, πόσους πληρώνει, ποιους, πως, γιατί, αν το αξίζουν, αν είναι αργόμισθοι, διπλοθεσίτες, τα “δωράκια”, παγώστε τις Kρατικές Προσλήψεις (συμβάσεις, εποχικούς, κανονικούς, ανανεώσεις, μονιμοποιήσεις, μ ε τ α τ ά ξ ε ι ς, για 10 (δέκα χρόνια !!!!), δημιουργήστε ένα μη ανταγωνιστικό, στις προσλήψεις, “Κράτος Α.Ε.”(συνεχίζουμε να διαβάζουμε για προσλήψεις στο “Κράτος Α.Ε.”(!!!!)) και αφήστε μας ήσυχους !!! Ν ι σ ά φ ι πια!!!…. Ε π ε ί γ ο ν ! ! !: Δώστε κίνητρα και κουράγιο, να δημιουργηθούν Ε λ λ η ν ι κ έ ς οικογένειες για να γεννηθούν Ελληνόπουλα!!!!!… Καλημέρα σας.
ΚΟΣΜΑΣ
02/06/2010 09:06
Φύγετε ΠΡΟΔΟΤΕΣ του λαού. Φύγετε πρίν σας ....φύγουμε κακήν κακώς..
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
02/06/2010 08:58
Ανδρέα Λοβέρδο, νομίζω έχεις μεγάλη πλάκα.
Ταξιάρχης
02/06/2010 08:52
Μιλάμε για εντελώς σοσιαλιστικά μέτρα. Ζήτω ο Γιωργάκης Πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, ζήτω και ο Εχούντ Μπαράκ υπουργός άμυνας του Ισραήλ και αντιπρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς.Το κεφάλαιο τρέμει με τέτοιους ηγέτες
Παράγκας.......(Έλινα Ιντιοτικό Ιπάλιλο)
02/06/2010 08:44
(Δημιουργήστε από "χτες" ένα μη ανταγωνιστικό "Δημόσιο Α.Ε.").......... Καλά...σαράντα χρόνια εργασίας (και αν είσαι και Ιδιωτικός Υπάλληλος..."την έκατσες την βάρκα")...............Με αυτή την "αιμορραγία" τι θα κάνετε;;;;;;........."""Το… σύστημα λειτουργεί ως εξής: μετανάστες από κράτη της ανατολικής Ευρώπης (τα οποία υπάγονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση) δουλεύουν 14 χρόνια στη χώρα καταγωγής τους και στη συνέχεια έρχονται στην Ελλάδα. Με βάση τη νομοθεσία και με έναν μόλις χρόνο δουλειάς μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ σε ηλικία 60 ετών οι γυναίκες και στα 65 οι άντρες. Με τα χρόνια αυτά θα εισπράττουν από το ΙΚΑ το ποσό των 486 ευρώ τον μήνα, ενώ αν έπαιρναν σύνταξη στη χώρα τους θα περιορίζονταν περίπου στα 80 με 100 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το μεγαλύτερο ταμείο της χώρα μας, έχοντας εισπράξει εισφορές μόνο για έναν χρόνο, καταβάλλει από 386 έως και 406 σε κάθε αλλοδαπό (τα υπόλοιπα 80 έως και 100 ευρώ δίνονται από τον φορέα της χώρας προέλευσης).”"""(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Οργισμένος
02/06/2010 08:38
Τι απαγορεύει στην επόμενη κυβέρνηση να αλλάξει αυτόν τον νόμο και να επαναφέρει τα όρια και το ύψος των συντάξεων σε καλύτερο επίπεδo;
Πολύ θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό......
Τι, μόνο 40;;;;;;
02/06/2010 08:36
Άντε, βρε, να τα κατοστήσουμε!!! Αυτό δεν είναι δουλειά αλλά δουλεία, "κύριοι"... Πολύ παλέψατε για τα 37, που λέγατε.

Απ''ό,τι λέτε τελικά τελικά, πάντα κάτι διαφορετικό και συνήθως αντίθετο κάνετε, εύγε!!! Εσείς δεν θέλετε σανίδα βρεγμένη, αλλά γροθιά στο στομάχι, γιατί πάντα χτυπάτε κάτω από τη ζώνη. Ντροπή σας
Παράγκας
02/06/2010 08:35
Με αυτά και μ αυτά, ξέχασα να πω καλό μήνα στους αγαπητούς ψηφοφόρους-συντηρητές της ελλαδίτσας μας!!!!....(με τους βουλευτές (σύνταξη) τι θα γίνει;;;)
as
02/06/2010 08:30
-Σοσιαλισμός: Κοινωνικοοικονομική θεωρία που αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
-Σοσιαλδημοκρατία: Πολιτική ιδεολογία που επιδιώκει τις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές του σοσιαλισμού με βαθμιαίες μεταρρυθμίσεις.
-Μετά τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει έναν σοσιαλισμό δικιάς του πατέντας, τον σοσιαλισμό με απάνθρωπο ή νεοφιλελεύθερο πρόσωπο.
-Μέτρα απαράδεκτα για ένα κόμμα που τολμά να αυτοαποκαλείται σοσιαλιστικό.
-Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται να λεηλατηθούν από την κυβέρνηση όλα τα εργασιακά δικαιώματα τους που αποκτήθηκαν με τόσους αγώνες, η οργή του κόσμου διογκώνεται, είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα δεχθούμε αυτή την απίστευτη κοινωνική σκληρότητα μοιρολατρικά, οι εργαζόμενοι έχουν κατανοήσει ότι πίσω από την ανάλγητη δεξιά - ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ανακάλυψε ως μόνη πηγή αύξησης των εσόδων του κράτους, τους μισθούς και τις συντάξεις, είναι τα συμφέροντα που υπηρετεί!
-Κάποια στιγμή, σύντομα μάλιστα θα φύγουν και θα είναι βράδυ σαν τους κλέφτες οι άξιοι συνεχιστές της δεξιάς γαλάζιας κυβέρνησης, από την εξουσία που προεκλογικά διέφεραν τόσο πολύ μόνο στα λόγια.
666
02/06/2010 08:14
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΚ ΣΑΣ που το ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ του φαύλο και διεφθαρμένο ΣΥΣΤΗΜΑ μοιάζει με αυτόν του κύκλου της σκύλας Ο αναπαραγωγικός κύκλος <η σκύλα μου σέρνει >, <η σκύλα μου ζητάει>, <η σκύλα μου έχει οίστρο> μοιάζει με αυτό των παθοκων και του κόμματος. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η αναπαραγωγική δραστηριότητα της θηλυκού σκύλου δεν σταματά μετά από κάποια ηλικία απλά περιορίζεται αρκετά. Έτσι λοιπόν κάπου είναι γραμμένο και το τσιτάτο < η σκύλα είναι πάντα γόνιμη> και αφού έκανε τον κύκλο της, τώρα επανεμφανίστηκε. Αυτή την φορά με την μορφή Λοβέρδου