Πολιτικό τσουνάμι μετά την ομολογία του πρώην υπουργού

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΕΛΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2010 13:48 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27/05/2010 17:58 |
Ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη, στον οποίο απαγορεύθηκε η έξοδος απο τη χώρα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία εις βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να κινήσει την διαδικασία απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του εν λόγω πρώην υπουργού, που είναι κατηγορούμενος για το έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κατόπιν τούτου στις 14.00 σήμερα εκδόθηκε από την Ιωάννη Σακελλάκο διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος του Τάσου Μαντέλη από την χώρα.


Η θέση της κυβέρνησης

Τη «σαφή» και «αυτονόητη» καταδίκη και απαξίωση και του Τ. Μαντέλη «και οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου που συμπεριφέρθηκε με ανάλογο τρόπο» εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Γιώργος Πεταλωτής.

«Θέλουμε να έλθουν τα πάντα στο φως, επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων που πλήγωσαν τη δημόσια ζωή της χώρας, αδιαφορώντας αν και εμείς θα ματώσουμε, αρκεί οι πολίτες να αντιληφθούν ότι η ατιμωρησία και η ανευθυνότητα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.

Επεσήμανε δε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και κίνησε τις διαδικασίες για τις εξεταστικές επιτροπές, «ακόμα και για κάποιες που μας έλεγαν ότι δεν θα τολμούσαμε να ανοίξουμε, επειδή ίσως εμπλέκονταν και παλαιότερα στελέχη και μέλη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς εάν γνώριζαν στο ΠΑΣΟΚ κάτι το 2008 σχετικά με τον κ. Μαντέλη και διεγράφη σύμφωνα με αυτό, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «αν το γνωρίζαμε θα το αποκαλύπταμε» και υπογράμμισε ότι «όπου υπάρχει υπόνοια ότι κάποιο πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν συνάδει με τη νομιμότητα, ενεργούμε δεόντως».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι δεν έχει αποδειχτεί ότι μπήκαν «μαύρα» χρήματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι υπήρξαν δύο στελέχη του Κινήματος, που δεν είναι πλέον στο κόμμα, δείχνει την γενναιότητα και την αποφασιστικότητα του ΠΑΣΟΚ «όταν άλλα κόμματα με τρόπο που δεν συνάδει με τη δημοκρατία αρνούνται να δεχτούν έλεγχο στα οικονομικά τους».

Για το εάν θα υπάρξει τιμωρία του Τ. Μαντέλη, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν κάνουμε πίσω και ανοίγουμε τις διαδικασίες ώστε να υπάρχει αποτύπωση των πολιτικών ευθυνών και ενδεχομένως των ποινικών».

Πρόσθεσε δε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης θα φέρει νομοσχέδιο για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μην υπάρχουν σκανδαλώδεις παραγραφές σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. 

Σχετικά με το εάν διερευνώνται συμβάσεις στις οποίες είχε βάλει την υπογραφή του ο Τ. Μαντέλης (ΟΣΕ, ΟΤΕ), ο κ. Πεταλωτής είπε ότι είναι θέμα των εξεταστικών και τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε καμία σκιά να βαραίνει τον πολιτικό κόσμο».

Σχετικά με την έξοδο του Τ. Μαντέλη από την Ελλάδα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση αλλάζει το άδικο πλαίσιο που υποθάλπει την ατιμωρησία και τόνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε κανείς να μην έρχεται από εδώ και πέρα στη Βουλή και να φεύγει ατιμώρητος, ομολογώντας ότι χρηματίστηκε, κάτι που όπως είπε, ισχύει και για σήμερα.

Σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο Σ. Βαλυράκης δήλωσε πως θα ενεργοποιηθούν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι έβλάψαν το δημόσιο συμφέρον.Ντόμινο εξελίξεων

Ντόμινο εξελίξεων σε ολόκληρη την πολιτική ζωή της χώρας προκαλεί η ομολογία του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη ότι εισέπραξε «χορηγία» από την Siemens.
 
Έρευνα στα γραφεία της SIEMENS στο Μαρούσι διενεργεί το ΣΔΟΕ ύστερα από εντολή της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Μαντέλη.

Την άποψη ότι στην υπόθεση της Siemens προκύπτουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μη παραγεγραμμένες, εξέφρασε ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, έργο της Εξεταστικής είναι να επισημάνει σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων «και εδώ υπάρχουν αποδείξεις». Από εκεί και πέρα, συνέχισε, τη διαδικασία την ορίζουν η Βουλή και το Σύνταγμα.

Ο κ. Βαλυράκης σημείωσε πως θα ζητηθεί η ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών, και σε διεθνές επίπεδο, σχετικούς με τη διακίνηση «μαύρου χρήματος». Στην υπόθεση αυτή, τόνισε, έχουμε ένα «διεθνές οργανωμένο έγκλημα».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο, από το βήμα της Βουλής για απίστευτες αποκαλύψεις διαφθοράς ενός ακόμα κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

«Η ομολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ότι χρηματιζόταν θα μείνει στην ιστορία ως το πλέον αρνητικό ορόσημο στις σχέσεις του πολιτικού κόσμου με τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια.

Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί συνεχώς τη Νέα Δημοκρατία για σκάνδαλα, οι αποδείξεις όμως, βαραίνουν μόνο το ίδιο», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην υπόθεση Μαντέλη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για απίστευτες αποκαλύψεις διαφθοράς ενός ακόμα κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και για κυνική ομολογία που καταδεικνύει τις εφιαλτικές διαστάσεις της διαφθοράς «που κατατρώγει τα σωθικά της Δημοκρατίας, απογοητεύει τους πολίτες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τα πορίσματα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που με προτροπή του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μελετά το φαινόμενο της Διαφθοράς και τη λήψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμησή της.

Παράλληλα,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής  Δημήτρης Παπαδημούλης, ζήτησε την κλήση  στην Επιτροπή του πρώην συμβούλου του Τάσου Μαντέλη, Αριστείδη Μαντά, που είχε θητεύσει σε υψηλές θέσεις στα ΕΛΤΑ και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

«Ο κ. Μαντέλης θα "κελαηδήσει" περισσότερο αν φοβηθεί ότι μπορεί να πάει φυλακή για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, του νόμου περί μαύρου χρήματος, του νόμου περί πόθεν έσχες και για φοροδιαφυγή. Περιμένουμε, έστω και τώρα, τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης», δήλωσε .


Αντιδράσεις και στη Βουλή

Το θέμα Μαντέλη κυριάρχησε και στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον «Καλλικράτη».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου των πολιτικών και των κομμάτων της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, υποστήριξε ότι μπορεί να τιμωρηθεί ο πρώην υπουργός, ενεργοποιώντας το νόμο που αφορά απόκρυψη φορολογικών στοιχείων στο «πόθεν έσχες».

Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας ζήτησε και τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υποστήριξε την ανάγκη βαθύτερης εξέτασης του σκανδάλου Siemens και τόνισε ότι «η χθεσινή κυνική ομολογία του κ. Μαντέλη και όσα αποκάλυψε για 'μίζες', είναι μικρό δείγμα από την δυσοσμία ενός καπιταλιστικού πολιτικού συστήματος που σαπίζει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Aστέριος Ροντούλης μίλησε για συνολική ευθύνη όλων όσοι άσκησαν την εξουσία από το 1974 και μετά, αλλά και για ευθύνη σε πρόσωπα με συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα.

Έντονα επικριτικός ήταν κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η κυνική εμφάνιση και ομολογία του κ. Μαντέλη αναδεικνύει, πέρα από θράσος και ύβρη προς τον ελληνικό λαό, πως έχει σχέση με την άνεση που του παρέχεται ότι δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν θεσμοί ελέγχου και τιμωρίας αυτών που διασπάθησαν το δημόσιο χρήμα, διέφθειραν την πολιτική ζωή και κινήθηκαν στο σκοτάδι της αδιαφάνειας.»

101
ΚΟΣΤΑς Ο ΑΛΗΘΗς
29/05/2010 04:59
Δεν εχω εκπλαγη καθολου απο το σκανδαλο του τασου μαντελη,( εσεις τον εκφωνειται Κυριο ) μονον κυριος δεν μπορει να ειναι εαν φυσικα αυτα που λεει η εξεταστικη επιτροπη ειναι αληθεια, αλλοστε δεν ειναι κατι καινουργιο, αυτο γινεται τα τελευταια 30 χρονια σε καθημερινη βαση ο κλεψας του κλεψαντος. Το θεατρο που πεζετε στη σκηνη απο Κυβερνηση και αντιπολητευση ειναι για το θεαθεινε,η δημουργια εξεταστικων επιτροπων απο τη βουλη των 300 για εμε ειναι καταναλωτικη επιτροπη παραγραφων και το κοστος τεραστιο, θα βγαλουν οτι βγαλουν στη φορα πολυ δουλεια για τα ΜΜΕ και στο τελος εαν καποιος παει φυλακη θα ειναι αυτος που ξεχασε να πληρωση την εφορια κατω των 1000 ΕUΡΟ, συγουρα κανενας πολιτικος, και μπορει παραδειγματικα κανενας νεος Κωσκοτας απο τους χιλιαδες που θα κυκλοφορουν ελευθεροι (Και το Κ το γραφω κεφαλαιο γιατι κοντα σε αυτους ο Κωσκοτας ηταν Αγγελουδι.) Δεν καταλαβαινω ομως τι ρολο παιζει η εξεταστικη επιτροπη ,με τον πρωτο που εχει συλλαβει βγηκε στα καναλια και πανηγυριζει το κατορθωμα της, σαν να λεη τους λοιπους πρωην και νυν συναδελφους τους φυγαδεψτε ολο το αφορολογητο εξω και εαν το κακο ειναι μεγαλητερο φυγετε και εσεις για να επιτρστρεψετε ξανα μετα ΛΑΜΠΑΔΩΝ . Και μη μου πειτε οτι εαν ο μαντελης θελει να φυγει δεν μποορει να φυγη; Και καλα κανη και δεν φευγει νομικος ειναι ασυλια εχει κατα συνεπεια τα αδικηματα εχουν παραγραφη,εδω εχουν παραγραφη αυτον που τα κανανε προσφατα και εαν τον ζωρησετε και πολυ μπορει να το δειτε και προθυπουργο του Αζερπαιζαν. Απουσιαζω 44 χρονια απο την Πατριδα και την επισκεπτωμε πολυ τακτικα, η πολιτικη της χωρας δεν εχει αλλαξει καθολου, παει απο το κακο στο χειροτερο,πιστεψτε μου ραγιζει η ψυχη μου για ολα αυτα που γινονται στη χωρα μου, με ανηθικους,ασυνειδητους πολιτικους και μερικους κακους πολιτες. Λυπαμαι πολυ αλλα δεν φτιαχνει ρε παιδια το Ελληνικο Κρατος ,στο τελος θα υποκυψη στα τραυματα του με επιδεσμους δεν θεραπευετε η πληγη χρειαζετε αντιβιοση και μαλιστα σε μεγαλη δοση. Ο ΘΕΟς ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
29/05/2010 03:13
TO ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ @ Nota Kimothoi 28-5-2010/15:28 :

Αγαπητή κ. Κυμοθόη , θα σας παρακαλούσα να μου επιτρέψετε να παρατηρήσω στα αναφερόμενα στο σχόλιό σας τα εξής :

α] Η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκλέχτηκε από το λαό , αλλά διορίστηκε από την κυβέρνηση . Οταν προσπάθησε να εκλεγεί από τον λαό ως βουλευτής , απέτυχεν οικτρώς . Αυτό όμως είναι προσόν γιατί ο πρόεδρος πρέπει να είναι εξαρτώμενος από τον δικτάτορα που ασκεί την εξουσία του ενός ανδρός που ισχύει στην Ελλάδα , ο οποίος χρειάζεται έναν πρόεδρο ως διακοσμητική γλάστρα . Ελπίζω να σας έδωσα μια πολύ καλή ιδέα για το νέο σας πίνακα που θα κάνει θραύση !...

β] Αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι μόνον Δημοβόροι , αλλά και Ευρωβόροι , καθώς δε και Εωσφόροι .

γ] Ο νυν πρωθυπουργός εκλέχτηκε από το {29,5%} επί του αριθμού του εν Ελλάδι εκλογικού σώματος . Κι’ αυτό αφού δημιουργήθηκε το κατάλληλο κλίμα αρχικώς το 2007, που ηττήθηκε ο εκλεκτός των ΗΠΑ, όστις από την επομένη της ήττας του ζητούσε νέες εκλογές για νωπή εντολή του λαού. Εν συνεχεία δημιουργήθηκε ο νέος Δεκέμβρης του 2008, με μισθοφόρους Αλβανοκοσοβάρους προσληφθέντες από τις μυστικές υπηρεσίες εχθρικών προς την Ελλάδα κρατών. Στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2009, πραγματοποιήθηκε μπαράζ εμπρησμών στα ελληνικά δάση από τους μισθοφόρους και τους πράκτορες του Δεκεμβρίου , με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της Ν.Δ. υπό τον κ. Κ. Καραμανλή να παραδώσει αυτοβούλως την εξουσία στον Αμερικανό κ. Γ. Παπανδρέου, με εντολή των ΗΠΑ και του Club Bilderberg , του οποίου τυγχάνουν μέλη αμφότεροι !...

δ] Μην εχετε εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο , τα περισσότερα από αυτά που αναφέρονται είναι κατευθυνόμενα προβοκατορικά κείμενα . Αλλωστε αυτά αναφέρουν και οι περισσότεροι σχολιαστές του φόρουμ , που παριστάνουν τις αυθεντίες και τους ιστορικούς .

ε] Το πολίτευμα της Ελλάδας έπαψε να είναι Προεδρευομένη Δημοκρατία από τον 1985 , όταν ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αναθεώρησε το Σύνταγμα , υποβάθμισε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας , και τοποθέτησε νέο πρόεδρο τον κινηματογραφικό αστέρα των Β. Βασιλικού και Κ. Γαβρά , γιατί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να πράξει όλα αυτά που έπραξε , με αποτέλεσμα να χρεωκοπήσει η Ελλάδα εθνικώς , ηθικώς και οικονομικώς !...

στ] Δηλαδή το πολίτευμα που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα είναι κατ’ όνομα Προεδρευομένη Δημοκρατία , αλλά με δικτατορικό κοινοβουλευτικο μανδύα τύπου Αδόλφου Χίτλερ. Οποιος δε από τις μαριονέτες που παριστάνουν τους βουλευτές , και κοστίζουν στον φυτοζωούντα ελληνικό πληθυσμό άνω των {50.000} μηνιαίως φανερά { χώρια οι κομπίνες , οι απαλλαγές και οι παρατρεχάμενοι} τολμήσει να έχει άποψη, διαγράφεται τηλεφωνικώς από τους φεουδάρχες αρχηγούς των δήθεν δημοκρατικών κομμάτων !...

Υ.Γ. Αν επιθυμείτε σωστή εθνική ενημέρωση υπεράνω κομμάτων , μπορείτε να μου ανακοινώσετε το e-mail σας για επικοινωνία . Κι’ αυτό διότι ως συγγραφέας μπορείτε να προσφέρετε πολλά στο κοινωνικό σύνολο !...
29-5-2010 Φ.Π.

Χρηστος
29/05/2010 00:56
Δεν δωροδοκήθηκε ο Τάσος η Γουκος Μαντέλης, Δημητρη Κορίνθιε .Σαν καλός ποιητής που είσαι,επιβάλλεται να χρησιμοποιείς με ακρίβεια τις λέξεις.Ο Τάσος ο Μαντέλης επιχορηγήθηκε.Μια πολύ σοβαρή εταιρεία,που η τεχνική της εγγυάται,διέβλεψε το ασύλληπτο πολιτικό ταλέντο του και,κινούμενη από αμιγώς φιλελληνικά συναισθήματα,αποφάσισε να τον συνδράμει με ένα συμβολικό ποσόν,ώστε να συνεχίσει απερίσπαστος να εκσυγχρονίζει την πατρίδα μας.Και η πατρίδα τού φέρθηκε σαν μητριά και τον ανάγκασε να ξενιτευτεί στο μακρινό Αζερμπα''ι''τζάν.Η αχάριστη Ελλάδα συνεχίζει να χαρίζει τα καλύτερα παιδιά της στους ξένους.Και μετά αναρωτιόμαστε πώς φτάσαμε σ΄αυτό το χάλι! .Γεια σου Δημητρη ο παλιος σου φιλος χρήστος.
Θ Κ
29/05/2010 00:44
Φαντάσου τώρα ο Μαντέλης να συμβουλεύσει το γιόκα του, (ο οποίος απέσυρε μέρος των χρημάτων για τις σπουδές του στην Αμερική), όταν με το καλό πάρει πτυχίο, να παραμείνει εκεί που βρίσκεται, γιατί η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα που βασιλεύει η αναξιοκρατία! ΥΓ: Προς κυβέρνηση: Οκ παιδιά το καταλάβαμε ότι αφού αρχίσατε με δικό σας είστε αποφασισμένοι να φτάσει το μαχαίρι μέχρι τις αιμοροϊδες, πάμε τώρα να αποκαλύψουμε τον υπουργό από τη ΝΔ και μετά συνεχίζουμε με τον πρώην Εθνικής Άμυνας (εγκεφαλικό θα πάθει ο Ποκοπίκο) και τον άνευ λόγου και αιτίας χαμογελαστό οικονομολόγο. Μετά πάμε Βατοπέδι για λίγο ΝΔ και βλέπουμε, μέχρι να αρχίσουν τα μπάνια του λαού να πάει και η Τρέμη να λιαστεί στην Ψαρού γιατί έβγαλε σπυράκια στο ντεκολτέ από τα Bulgari.
Νίκος Γ.
28/05/2010 23:43
Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ στο θέμα Σημίτη αν δεν είναι αλλοπρόσαλη είναι τουλάχιστον μικρόψυχη.Οι νεοδημοκράτες της εξεταστικής όπως φαίνεται θα ζητήσουν συντεταγμένα την κληση του Σημίτη με τον ίδιο τρόπο που δεν ζήτησαν την κλήτευση του Καραμανλή για το Βατοπέδι.Οι δικοί του τι ακριβώς θα κάνουν;θα ψηφίσουν κατά συνείδηση;και μετά αυτοδιαφημίζονται στα κανάλια ότι η εξεταστική λειτουργεί χωρίς κομματικές ή εσωκομματικές σκοπιμότητες.
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ.
28/05/2010 20:43
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω ούτε τον Αλέκο Αλαβάνο ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.Φαίνεται ότι ο Αλέκος έχει έτοιμο στρατό αυτούς που έκαναν τουλούμι τον Πολυζωγόπουλο μετα τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ,τον Κακλαμάνη και δεν άφησαν τίποτα όρθιο πριν κανα χρόνο στην Αθήνα.Τους έχει μαζέψει ,τους έχει εκπαιδεύσει να φύγει νύχτα ο Παπανδρέου .Ο Αλέξης δεν έκανε μήνυση στον ατυχή Ν. Βούτση που αν και Πατέρας του παιδιού του δεν γνώριζε ότι το παιδί του οπλοφορούσε και ότι προετοίμαζε ληστείες και άλλες παράνομες πράξεις.Δεν τον ενοχοποίησε γιατί συγκάλυπτε τον ένοχο και επικίνδυνο γιό του.Ενοχοποιεί τον Κώστα Σημίτη που δεν πήρε είδηση τις πράξεις Μαντέλη, Τσουκάτου κ.α.
Δημήτρης Κορίνθιος
28/05/2010 16:58
Ναι, αλλά ο Μαντέλης λειτουργούσε ως “Γούκος”, δηλαδή σαν frontman ενός πολιτικού (παύλα) επιχειρηματικού ομίλου με διάφορα ονόματα: ΠΑΣΟΚ Α.Ε., Οικουμενική Α.Ε. κ.λπ.
Στη διάρκεια του βίου αυτού του επιχειρηματικού ομίλου υπήρξαν διάφοροι CEO (πρωθυπουργοί, πρόεδροι βουλής, πρόεδροι επιτροπών προμηθειών κ.λπ.).
Τα ερωτήματα είναι απλά:

1) Ολοι αυτοί οι πολιτικοί προϊστάμενοι και συνέταιροι του Μαντέλη τί θα γίνουν; Μένουν στο σκοτάδι;

2) Ο Μαντέλης που εξελέγη και επανεξελέγη με χρήματα από ΜΙΖΕΝS, τώρα παίρνει βουλευτική αποζημίωση και σύνταξη υπουργού. Αυτά τα λεφτά θα τα απαιτήσει πίσω το Ελληνικό Δημόσιο; Εχει σκοπό ο Σαμαράς να κάνει σχετικό διάβημα;

3) Τα υπ. αρ. (2) χρήματα πήγαν σε δημοσιογράφους και καναλάρχες για να έχουν τον Μαντέλη σε όλες τις συζητήσεις πρώτο τραπέζι πίστα. Θα θυμάστε τι γινόταν τότε. Στα τρία τηλεοπτικά παράθυρα, στο ένα ήταν σε κάθε περίπτωση ο Μαντέλης και στο άλλο ένα σκουλήκι που σιχαίνομαι να αναφέρω. Η ερώτηση είναι: Αυτά τα χρήματα της MIZENS που μετατράπηκαν σε τηλεοπτική εικόνα, που με τη σειρά της μετατράπηκε σε ψήφους, ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΓΑΝ; Αυτοί δεν είναι συνυπεύθυνοι; Δεν ήξεραν; Βεβαίως και ήξεραν! Αλλά όταν σου πληρώνει μισθό η ΜΙΖΕΝS μέσω του Μαντέλη, βγάζεις το σκασμό.
Αυτοί γιατί δεν θεωρούνται εξίσου ΜΙΖΩΜΕΝΟΙ κύριοι;
αστεριχ
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
28/05/2010 16:44
@Nota Kimothoi
Θα μπορούσε απλά να πανηγυρίσεις ότι εμπλούτισες το λεξιλόγιό σου με μιά καινούργια λέξη! Δεν ήταν ανάγκη να μας μπλέξεις με γρίφους κ. προσκυνήτρια "ιερών λειψάνων"!
ΔΑΡΚΩΝ
28/05/2010 16:35
ΠΡΟΣ: Σταματία Αυγουλάκη Κουρή. 28/5/2010 14:01 .... να αγιάσει το στάμα σου ή μαλλον η πένα σου......!!!!! Είναι αυτό που ονομάζω εδώ και πολύ καιρό ''''δικτατορία του έντιμου και καθαρού Έλληνα πολίτη''''. ....απλά τόσα χρόνια οι πραγματικοί Έλληνες σιωπήσαμε και αφήσαμε τους απατεώνες πολιτικούς-λαμόγια, αριστερο-ψευτοπροοδευτικούς και σια να βεβηλώνουν την πολιτισμική μας κληρονομιά. Μέχρις εδώ όμως....πλησιάζει η ώρα για ανατροπή της φαυλοκρατίας..... ΔΡΑΚΩΝ
Nota Kimothoi
28/05/2010 15:38
Χρόνια τώρα μιλάμε για τα ίδια και τα ίδια ενώ υπάρχει μια παράξενη "ομερτά" στους χώρους της απάτης εις βάρος της αξιοπρέπειας των Ελλήνων/δων.
Το μόνο που θα πω είναι ότι:
Έχουμε ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και δεν νοείται να υπάρχουν τόσοι ΔΗΜΟΒΟΡΟΙ * και να σιωπούν Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ-ΑΞΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι οποόι εκλέχτηκαν από το λαό για να υπηρετούν το λαό και τα συμφέροντά του.

*ΔΗΜΟΒΟΡΟΙ=ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΑ=αυτοί που κτασπαράζουν το δημόσιο χρήμα
Διαβάστε σχετικό άρθρο στο:

http://Axieros.blogspot.com

Με σεβασμό και εκτίμηση σε όσους ακόμα έχουν ΝΟΥ καθαρό σε τούτη την Ελεύθερη Δημοκρτατική χώρα.
Νότα Κυμοθόη, Ζωγράφος-Συγγραφέας
ΔΝΤ
28/05/2010 15:28
ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ: Νέο ήθος και ύφος, πρωτόγνωρα μέτρα,
Παναγιώτης Μ. 27/5/2010 23:31

Αυτό λέω κι εγώ!
θα θα θα
28/05/2010 15:19
όλο το κείμενο είναι γεμάτο "θα"..... θυμιζει κατι σαν.... "απο Δευτερα θα αρχισω διαιτα"....
ΜΠΑΜΠΗΣ
28/05/2010 14:52
Πετάξτε έξω από την Ελλάδα τη ΖΙΜΕΝΣ ή μάλλον, ΜΙΖΕΝΣΣΣΣ!
Αλεκος Παναγουλης
28/05/2010 13:07
ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΙ αυτός ο Κώστας Σημίτης! Φοβερό πράγμα να κυβερνάς τη χώρα από το 1996 έως το 2004 και 6 χρόνια μετά να μαθαίνεις ότι εκείνη την περίοδο κάποιοι από την κυβέρνησή σου έπαιρναν μίζες, συγνώμη, χορηγίες... Γι'' αυτό ο άνθρωπος έβγαλε ανακοίνωση όπου δηλώνει και θλιμμένος και εξοργισμένος με αυτά που μαθαίνει. Ενας ακόμη στο ΠΑΣΟΚ που ...πάγωσε από έκπληξη, μετά από τον σημερινό πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου. Αλλά πώς θα μπορούσε να γίνει! Τότε ο ένας ασχολούνταν με το να βάλει τη χώρα στην ΟΝΕ ως πρωθυπουργός και ο άλλος με τα εθνικά θέματα ως υπουργός Εξωτερικών. Δεν είχαν χρόνο να ελέγξουν τι έκαναν τα στελέχη της κυβέρνησής τους. Αλλωστε, πού να ...πάει το μυαλό τους πως θα μπορούσαν να συμβούν τέτοια πράγματα... Σημασία είχε και έχει να σώζεται ο καπιταλισμός.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
28/05/2010 13:02
@Φιλιππινέζος Παρατηρητής
Για συνήγορος του Μαντέλη είσαι μια χαρά! Πλήν όμως, αγνοείς
ότι ο Εισαγγελέας απαγόρεψε την έξοδο από τήν χώρα στον Μαντέλη για αδικήματα που διέπραξε εν''όσο δέν ήταν υπουργός, ούτε κάν βουλευτής! Τό μόνο έγκλημα που κατά το διάτρητο πλέον Σύνταγμά μας που παρεγράφη, είναι αυτό της δωροληψίας! Εν τω μεταξύ έχει διαπράξει σωρεία εγκλημάτων ως απλός πολίτης! Και γι''αυτά θα πληρώσει! Σιγά μήν καίγεσαι Φ.Π. για την παραβίαση του Συντάγματος!!!!
ΚΟΣΜΑΣ
28/05/2010 12:25
Μερικοι έχουν τη γνώμη πως έγινε δικαστικό πραξηκόπημα. Ίσως...δεν το ξέρω ,ούτε θα ασχοληθώ με αυτό. Ας κάνουν τη δουλειά τους σωστα. Εμείς ας μή πέσουμε στη παγίδα που μας στήνουν με αυτά, που τυς βολεύουν για να μας αποπροσανατολίζουν, ενώ περνούν εγκληματικά μέτρα κατά του λαού οι αλήτες και απατεώνες της κυβέρνησης. Σχετικά με τις μίζες ώφειλε από πολυ καιρό η αλοίθωρη δικαιοσύνη να δώσει εντολή να συλληφθούν ΣΗΜΙΤΗΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και οι ....συναρμόδιοι υπουργοί, ώστε να ξεβρωμίσει η Ελλάδα από απατεώνες πολιτικούς. Ο Παπανδρεου έπρεπε ήδει να έχει δικαστεί και για το αδίκημα της προδοσίας.
ΑΚΠ
28/05/2010 11:39
Παιδιά στο συγκεκριμένο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα χώνετε στον Παπανδρέου , αυτός δεν έκανε τις εξεταστικές, έλεγε πριν τις εκλογές στον Καραμανλή να τους πιάσουν όλους από όπου και αν προέρχονται και αυτός έκλεινε νύχτα την βουλή για να τους σώσει, ο Παπανδρέου ποτέ δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι άμοιρο ευθυνών αντιθέτως ο Σαμαράς όλη την ώρα λέει ότι ένα σκάνδαλο είναι πράσινο και το άλλο είναι πράσινο και πάει λέγοντας , μάλλον άλλος Σαμαράς ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση για να τα λέει αυτά αλλιώς αν είναι αυτός τότε γελάνε και οι πέτρες τις ρηγίλλης. Ο μηδενισμός και τσουβάλιασμα είναι η εύκολη απάντηση σε όλα για μερικους αλλά πρέπει να επικροτούμε διάφορες κινήσεις όχι για κανένα άλλο λόγο παρά για μας, καλά από τους κομμουνιστές δεν περιμένω ποτέ να αλλάξουν με μια αντίδραση γεννήθηκαν μέσα τους αλλά οι νεοδημοκρατες μην το παίζεται οι τίμιοι και δίκαιοι της χώρας όταν μέχρι πριν μερικους μήνες ήσασταν κυβέρνηση(ίσως η χειρότερη) με τα γνωστά σε όλους κατορθώματα , κάθαρση παντού και όλα στην φόρα όχι μόνο των άλλων.
γιωργος
28/05/2010 11:30
Πρέπει να τονιστεί ότι διαφθορά δεν είναι μόνον ο χρηματισμός δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να νομίζουμε ότι αντιμετωπίζεται το πρόβλημα απλώς με την αυστηρότητα και τη σκλήρυνση της ποινικής καταστολής αναφορικά με το έγκλημα της δωροδοκίας. Διαφθορά είναι και η παραβίαση των νόμων και των αρχών της χρηστής διοίκησης, η επίδειξη εύνοιας προς κάποιους σε βάρος άλλων, προκειμένου να επιτευχθούν κομματικά οφέλη, ο εθισμός γενικά των ασκούντων οποιαδήποτε εξουσία στην υπέρβαση των ορίων της, η ηδονή της εξουσίας με όλες τις επιμέρους ηδονές που συνεπάγεται αυτή η υπέρβαση.
ΚΦ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
28/05/2010 11:29
κ. Εισαγγελείς και λοιποί Δημοσιογράφοι, με τα παράνομα 1,20 Ευρώ που εισέπραξαν οι τράπεζες και τα οποία μαζί με τις άλλες παράνομες εισπράξεις από παράνομους τόκους και τις παράνομες χρεώσεις επίσης νομιμοποίησαν ως έσοδα απο την παράνομη αυτή δραστηριότητα τους , τι θα γίνει ? Αυτά τα επιτρέπετε γιατί έτσι συνηθίζεται ??????? Μπορείτε να υπολογίσετε το ύψος του ποσού ? Μήπως είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό ώστε να ανασάνουμε ......έστω δημοσιονομικά , γιατί τα θύματα οι πελάτες έπαθαν ήδη .....ασφυξία και να τιμωρηθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι δράστες και ηθικοί αυτουργοί για τις παράνομες αυτές πράξεις !
ΕΔΩ ΚΙΝΕΖΟΣ
28/05/2010 11:24
Ο σημίτης (όνομα και πράμα) μας θεωρεί ακόμα για πολύ Μεγάλους Κάφρους και παίζει τον ρόλο του κινέζου......!!!!! Να ξέρει όμως ότι πέρα από τις λαμογιές της διακυβέρνηση του, αυτός (μαζι με τον πάγκαλο) υπέστειλαν την ελληνική σημαία και δεν υπερασπίστηκαν ελληνικό έδαφος (Ίμια, το Γενάρη του 1996). Αυτό κατά το σύνταγμα που ορκίστηκαν (να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρα) είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και δεν παραγράφεται ΠΟΤΕ !!!!! Η Χούντα του λαού που σιγά-σιγά ψήνεται δεν θα έχει άλλη επιλογή από την πραγματική τιμωρία που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις σύμφωνα με το εθιμοτυπικό και ιστορικό δίκαιο (βλ. Γουδί). ΚΙΝΕΖΟΣ
γιωργος
28/05/2010 10:48
Τελικά, φαίνεται πως είχε δίκιο ο Αριστοτέλης, που πριν από 2.500 χρόνια έγραφε στα Ηθικά Ευδήμεια Α: Οι πολλοί των πολιτικών ουκ αληθώς τυγχάνουσι της προσηγορίας. Ου γαρ εισί πολιτικοί κατά την αλήθειαν. Ο μεν γαρ πολιτικός των καλών εστί πράξεων προαιρετικός αυτών χάριν, οι δε πολλοί χρημάτων και πλεονεξίας ένεκεν άπτονται του ζην ούτως. Και σε απλά ελληνικά: οι περισσότεροι από τους πολιτικούς δεν αξίζουν να ονομάζονται έτσι. Γιατί ο πραγματικός πολιτικός επιδιώκει τις καλές πράξεις χωρίς υστεροβουλίες, ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν την πολιτική αποβλέποντας στον πλουτισμό ή άλλες πλεονεξίες. Και η σημερινή πραγματικότητα, όχι μόνο η ελληνική, τον δικαιώνει πλήρως. Το αποδεικνύει: ¦Η κρίση της πολιτικής. ¦Η αποστασιοποίηση του πολίτη. ¦Το χαμηλό επίπεδο αξιοπιστίας. ¦Η έλλειψη χαρισματικών ηγετών. ¦Tα κάθε λογής σκάνδαλα που καθημερινά βγαίνουν στη δημοσιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο με πρωταγωνιστές πολιτικούς. ¦Η διαπλοκή του κεφαλαίου με την πολιτική. ¦Η διόγκωση των προβλημάτων του απλού πολίτη. Εκείνο, όμως, που θα ενοχλούσε περισσότερο τον Αριστοτέλη, αν ζούσε στην εποχή μας, θα ήταν η (μη) αντίδραση της κοινής γνώμης απέναντι σε όλα αυτά. Αλλά, την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος: οι επιθυμίες των ανθρώπων είναι από τη φύση τους απεριόριστες και οι περισσότεροι ζουν για την ικανοποίηση τους. Φροντίζουν, λοιπόν, οι πολιτικοί για την απεριόριστη ανάπτυξη των επιθυμιών μας, που, τελικά, εξελίσσονται σε ανάγκες, η ικανοποίηση των οποίων γίνεται αυτοσκοπός και μοναδικός μας στόχος. Κι'' έτσι, σ'' εμάς δεν μένει χρόνος να ασχοληθούμε με την πολιτική και τους πολιτικούς. Και αναθέτουμε την πρωτοβουλία και την αποκλειστικότητα της ενασχόλησης με τα κοινά σ'' αυτούς, που έχουν το χρόνο. Της διαχείρισης, δηλαδή, όχι μόνο των συντελεστών της παραγωγής, αλλά και της ίδιας μας της ύπαρξης. Και εμείς, οι πολίτες του κόσμου, αποχαυνωμένοι μιλάμε στο κινητό ή παρακολουθούμε τα κουτσομπολίστικα μεσημεριανάδικα. Όπως έλεγε, όμως ο Μαρξ: Η δουλειά των φιλοσόφων περιορίζεται στο να ερμηνεύουν τον κόσμο. Εμείς, όμως, πρέπει να κάνουμε κάτι για να τον αλλάξουμε.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
28/05/2010 09:50
@Αλέξανδρος Αθ. 28-5-2010/08:45 :

Στην πολιτική Οικονομία ισχύει ο νόμος του “Γκρέσαμ” :

“Το κακό νόμισμα εκδιώκει το καλό” .

Αυτό δυστυχώς είναι το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια και οι οπαδοί του, που παριστάνουν τους τυφλούς και τους κουφούς , στις λοβιτούρες του ! 28-5-2010 Φ.Π.
Ανδρέας Μπαντίνας Συνταξιούχος
28/05/2010 09:45
Σαν Έλληνας που διώχτηκα και έφυγα από την Ελλάδα και λόγο βιοποριστικού προβλήματος (πείνα ),στις αρχές το 70, και λογου Δικτατορίας του Φασίστα Παπαδοπουλου, εφαγα και αρκετό ξύλο θλίβομαι και συνάμα νιώθω ένα είδος σιχαμάρας για οτιδήποτε πέρασε από την πολιτική ζωή της χώρας αυτής μετά το 1961. Δεν είναι δυνατόν να μεγαλώνουν και "να σπουδαζουν" τα παιδιά τους κάποιοι οποιοιδήποτε με δήθεν χορηγίες από πολυεθνικές και χιλιάδες ελληνόπουλα να μην έχουν τα απαραίτητα ως προς το ζέιν. Δεν είναι δυνατόν άτομα σαν τον Σημίτη, τον Γιωργάκη A P και ακόμα και τον K. Καραμανλή, η τον Σαμαρά , Καρατζαφέρη ,να εμπαίζουν τον λαό και να μην του λένε την αλήθεια, κρινόμενοι πίσω από δήθεν έργα που μας έφτασαν να έχουμε τον Μπαμπούλα βαθιά μέσα μας. Ας ξυπνήσουμε επί τέλους και ας δούμε ότι όλοι μας κορόιδευαν και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Και αυτό συνέλληνες είναι το φταίξιμο της ΝΔ και του K. Καραμανλή, σαν απλός Έλληνας πολίτης περίμενα από τον Κώστα να τους βάλει όλους μέσα χωρίς καμια εξαίρεση είτε είναι Σημήτιδες είτε είναι ο Κόκκαλης είτε ο Βγενόπουλος είτε η Dora είτε ΕΓΩ ο ίδιος ο ανδρεας, γιατι ειμαι και ΕΓΩ λαμογιο με τον τρoπο μου ποιoς δεν είναι ?δεν το έκανε και λουζόμαστε τώρα τους πρασινοφρουρούς στα κανάλια να λένε: Έφαγε ο Μαντέλης, αλλα όλοι ίδιοι είναι!!! Όλη η αλήθεια πρέπει να βγει στη φορα να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί των μεγιστάνων στην Ελλάδα και να μας πούνε από που τα βρήκανε την στιγμή που η Ελλάς δεν παράγει, δεν εξάγει τίποτα εκτος από "φραπεδομαγκια" και "εξυηπνακιδες" πάντως τύπου. Αίσχος καταντήσαμε χειρότεροι και από αφρικανική δήθεν δημοκρατία. Ελπίδα δεν βλέπω και ας την ευαγγελίζεται συχνά ο Σαμαράς. Ο Ηρακλής που εξόντωσε κάποτε τη λερναία ύδρα θα τα βρίσκε μπαστούνια με αυτό το σύστημα.
Προτείνω δημευση περιουσιών μονον αυτο πονάει τιποτε αλλο..
Φιλιπινεζος Παρατηρητης
28/05/2010 09:30
@ Αξιότιμον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε :

Κύριε ανώτατε εισαγγελικέ λειτουργέ . Κατά το Σύνταγμα , δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εισέλθετε στην ουσία υπόθεσης , και να λάβετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά διαπραχθέν αδίκημα από υπουργό . Αρμόδια για αυτό είναι μόνον η Βουλή των Ελλήνων και ουδείς άλλος !

Αν πράγματι πράξατε κάτι τέτοιο είστε επίορκος στον όρκο που δώσατε στο εν λόγω Σύνταγμα . Επίσης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών , δεν είναι υποχρεωμένος να εισακούσει την εντολή σας , διότι τότε εμπίπτει και αυτός στην ανωτέρω περιγραφομένη παραβίαση του Συντάγματος !...

Αν πράγματι ο κ. Ι. Σακελάκος άσκησε δίωξη και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του κ. Αν. Μαν τέλη , το πιθανότερο μετά από την αναχώρησή του , για τον κατευνασμό της λαϊκής οργής , πρέπει να σας απομακρύνει παραχρήμα αμφοτέρους ο υπουργός της Δικαιοσύνης , ως επικίνδυνους για τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας . Οπως εναι γνωστό είμαι πολέμιος των κουταλοφόρων υπουργών του ΠΑΣΟΚ .

Αυτή όμως η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από υμάς , μας βάζει σε σκέψεις μήπως πρόκειται για σκευωρία με τη συμμετοχή της Δικαιοσύνης , για την εφαρμογή των μέτρων Εκτακτης Ανάγκης , που είχε ζητήσει τον Δεκέμβριο του 2008 , ο κ. Γ. Παπανδρέου από τον τότε πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή , με απώτερο σκοπό την εσωτερική εμφύλια σύγκρουση και την αιματοχυσία που θα ακολουθούσε , αν η τότε κυβέρνηση έκανε αυτό που της ζήτησε ο κ. Γ. Παπανδρέου !...

Δηλαδή διαπιστώνοντας ο κ. Γ. Παπανδρέου, ότι ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει βίαια στις αποκαλύψεις των κλεπτών υπουργών του ΠΑΣΟΚ , καθώς και των μέτρων λιτότητας λόγω αυτών , αλλά και των εν συνεχεία εθνικών παραχωρήσεων , κάνει πρόβα τζενεράλε για τη νέα γυψοποίηση του ελληνικού λαού σύμφωνα με την εντολή των αφεντικών του, για την παγκόσμια διακυβέρνηση από τους πεφωτισμένους ! 28-5-2010 Φ.Π.

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
28/05/2010 09:21
Κύριε Παπανδρέου,
Πως θα ξεβρωμίσει η χώρα, με τους ρυθμούς που δουλεύει η δικαιοσύνη; Είναι τόσο πολλοί οι Μαντέληδες και τόσο λίγοι οι εισαγγελείς, που αν δεν επιταχυνθούν οι ρυθμοί, θα χρειαστούν 100 χρόνια για να ξεβρωμίσει ο τόπος! Θάπρεπε ήδη κ. Παπανδρέου, να δώσετε εντολή ελέγχου του πόθεν έσχες όλων όσων ασχολήθηκαν με την πολιτική κατά τήν περίοδο της μεταπολίτευσης καί άνοιγμα όλων των λσμών μέχρι β'' βαθμού συγγένειας! Δυστυχώς για τους πολιτικούς, θά πρέπει να μας αποδείξουν ότι είναι καθαροί! Στο λαό έχει εμπεδωθεί η άποψη ότι, όλοι είναι βρώμικοι μιζαδόροι! Δεν μπορεί να βρήκατε τον τρόπο να κατάσχετε τα δώρα των συνταξιούχων και να μήν μπορείτε να βρείτε τρόπο να κατάσχετε τον παρανόμως αποκτηθέντα πλούτο! Φέρτε ένα νόμο στην βουλή, που θα λέει ρητά ότι, όποιουδήποτε πολιτικού ή Δημόσιου λειτουργού, η κινητή καί ακίνητη περιουσία του δέν συνάδει με τα νόμιμα εισοδήματά του, αυτή αυτομάτως κατάσχετε υπέρ του δημοσίου! Απλά πράγματα καί καθαρά! Να υποχρεωθούν όλοι ν''αποδείξουν τήν νόμιμη απόκτηση του πλούτου τους ή να τον επιστρέψουν στό δημόσιο οικειοθελώς!
Ανταποκριτης
28/05/2010 09:09
Γιατι σας κανει εντυπωση ο μεγαλος αριθμος ακινητων που κατεχει ο κ. μαντελης? Ο Καρατζαφυρερ εχει πολυ περισσοτερα, ομως κανενας δεν αναρωτηθηκε πως αποκτηθηκαν. Με το μποντυ μπιλντινγκ ? με τις ανοστες διαφημισεις ? η με τις βιντεοκασσετες που μοιραζε τη δεκαετια του 80?
Αλεξανδρος Αθ.
28/05/2010 08:45
Φιλιππινεζος Παρατηρητης 28/5/2010 07:22 ,Η αληθεια δινει λακωνικη απαντηση, το ψεμα συνηθως φλυαρει. (Γερμανικη παροιμια
Κόλιας Αμοιρίδης
28/05/2010 08:30
Νεφεληγερέτης 27/5/2010 14:42

που το βρήκατε αυτό το "εκτίθενται" κε Παπαχρήστου

Το ρήμα είναι τίθημι και εκτίθημι με την πρόθεση εκ.
Ο πληθυντικός της μέσης παθητικής φωνής του ενεστώτος είναι: εκτιθέμεθα- εκτίθεσθε, όπως εσείς τώρα, και εκτίθενται, όπως πολύ σωστά γράφει ο κ. Παπαχρήστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ
28/05/2010 06:38
Ήμουν μικρό παιδί που ο πατέρας μου λέει στη κυρά Βασίλω:Ο αδελφός σου ο Θύμιος είπε στο κουνιάδο του, που φιλοξενούσε το γιό του που σπούδαζε στην Αθήνα.Στις 20 Σεπτέμβρη θα σφάξω το μοσχάρι και θα σου το στείλω.Το έσφαξε την παραμονή και λέει στη γυναίκα του :Εμείς Γιωργία θα φάμε το πατσά.Το απόγευμα τηλεφωνεί ο κουνιάδος:Θύμιο να μου στείλεις και το πατσά αρέσουν πολύ στη γυναίκα μου και στα παιδιά.Εμείς γελάσαμε και η κυρά Βασίλω λέει:Νίκο μου όποιος έχει κορίτσια μη γελά τις πουτάνες,όποιος έχει αγόρια μη γελά τους αλήτες και όποιος έχει κουνιάδια μη γελά τα κουνιάδια γιατί βομπιριάζουν.Μόνο που ο πατέρας μου λέει :Ο δικός μου ο κουνιάδος είναι αξιοπρεπής.Είναι κουμουνιστής.Μόνο που δεν παρακάλεσε να πάρει και το πατσά αλλά εκβιαστικά τον πήρε .Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων .Προς τι η έκπληξη του Μαντέλη,του Τσουκάτου κ.α.Ξεχνάμε την κατάντια του Ηλία του Τσιριμώκου κ.α. Ουκ έστιν αριθμός;
Teras
28/05/2010 06:34
Απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε όλους τους πολιτικούς των 2 μεγάλων κομμάτων. Αν αυτοί και τα μέλη της στενής τους οικογένειας αγόρασαν ένα σωρό ακίνητα και έχουν πολλές καταθέσεις, να περαστούν από κόσκινο. Και να θυμάστε, αν επιστρέψετε τα λεφτά και κάνετε λίγη φυλακή θα σωθείτε. Αν δεν το κάνετε τελείωσε το ανέκδοτο...
Ειδήσεις Mega
28/05/2010 04:32
Στις ειδήσεις του Mega νομικοί διαβεβαίωναν ότι δεν μπορεί να διωχθεί ο Μαντέλης. Βλέπετε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση λειτουργεί ο νόμος; Όλα στο φως και η σαπίλα στη φυλακή.
Πληροφόρηση;
28/05/2010 04:25
[ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ] Από τη Βυρτεβέργη στη Ραφήνα...


Το <<υπόδειγα της προτεσταντικής νοικοκυροσύνης>> ούτε υπόδειγμα οικονομικής νοικοκυροσύνης, αλλά πολύ περισσότερο υπόδειγμα <<προτεσταντικής ηθικής>> δεν είναι. Η αναπαραγωγή στερεοτύπων και προκαταλήψεων είναι άστοχη. Και η <<εσογειακή χαλαρότητα>> των Ελλήνων κάθε άλλο από χαλαρότητα αποδεικνύεται, αλλά έλλειμα πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης και λειτουργίας τους δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δυσαρέσκεια των Γερμανών προκύπτει από τη σφιχτή εισοδηματική πολιτική σε περιόδους υψηλούς κερδοφορίας, τη διαφθορά στη χώρα, τη φυγή κεφαλαίων και της παραγωγής σε <<φθηνές>> χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Ο <<γερμανικός εθνικισμός>> μεταφράζεται σε κοινωνική κρίση και δικαιολογημένη οργή των πολιτών έναντι της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας και της ΕΕ. Ωστόσο, όπως και στην Ελλάδα υπάρχει συγκάληψη και παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, με στόχο να στραφούν οι πληθυσμοί σε τυφλή εχθρότητα, από την οποία βγαίνουν αυτοί κερδισμένοι, οι οποίοι προκάλεσαν την κρίση.

Αξιοπρεπείς Τσόντες
28/05/2010 03:50
Αγόρασα στον ανήλικο γιο μου μια συλλογή από τσόντες, να τις βλέπει όλη μέρα ώστε να αποφύγω τη δυσάρεστη έκβαση είτε να σιχαθεί τη χώρα του, είτε να πιστέψει πως το έγκλημα δεν τιμωρείται αν είσαι αρκετά ψηλά και αρχίσει να προσπαθεί να γίνει υπουργός. .... πάντως ο νόμος που απαγορεύει τα άσεμνα θεάματα στους ανήλικους δεν έχει σκεφτεί να συμπεριλάβει την ελληνική πραγματικότητα στο σύνολό της; Μόνο μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό: ΑΙΣΧΟΣ!

ΥΓ: Μην τυχόν και πιστέψει κανείς πως του δείχνω πραγματικά τσόντες του παιδιού, το έγραψα μεταφορικά. Δεν ξέρεις καμια φορά σε αυτόν τον τόπο ποιον μπορεί να δικάσουν .... και τι κλέφτες ολκής να είναι ελεύθεροι και να .... βασιλεύουν.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
28/05/2010 03:28
Ο ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ {Δημοσιεύθηκε 26-11-2008}

@ Νομάρχην Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδην υποψήφον Πρόεδρον της Ν.Δ. 21-11-2009 . Για την ιστορία !

Η λαϊκή σοφία έχει εκφρασθεί για τους ανθρώπους της νύχτας , όπως ο νομάρχης κ. Π. Ψωμιάδης ως εξής :

“Οποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και κόπρανα πατεί ”.

Εν τη κουτοπονηρία του δε, προσπάθησε να συνταυτίσει τον εαυτό του και την τύχη του νμε τον κ. πρωθυπουργό, κάνοντας την εμετική δήλωση περί των αετών του Βορρά κ.λ.π., πλην όμως ότι το παρμύθι του που μέχρι πρότινος πέρναγε , μιάς και το έπαιζε ως το παιδί της φτωχομάνας Θεσσαλονίκης ξέφτισε , γιατί μπήκε σ’ ένα χορό που δεν γνώριζε. Κι’ αυτό διότι δήλωσε ξεδιάντροπα σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικώς με τις υπογραφές του στην οπερέτα “Βατοπέδι” τα εξής : “Μη με ρωτάτε ρε παιδιά δεν θυμάμαι , με είχε υπνωτίσει ο Εφραίμ”.

Ετσι αντί να αυτοαθωώνεται στην Εξετασtική Επιτροπή της Βουλής , θα πρέπει να απαντήσει κατά πρώτον στο λαό της Θεσσαλονίκης , στη συνέχεια δε της υπόλοιπης Ελλάδας,
αλλά και στον κ. εισαγγελέα -αν και όταν- θα κληθεί , στα κατωτέρω :

Είναι αλήθεια ή όχι ότι με την επιστολή του υπ.αριθ. πρωτ. {4466/16-12-05}, κατήγγειλε στον κ. πρωθυπουργό και σε άλλα μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ. την παρανομία που
διέπρατταν οι ιερομόναχοι σε συνεργασία με μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ. ; Κατά τον ποινικό νόμο αφού γνώριζε την παρανομία και δεν την κατήγγειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα κατέστη συνεργός . Επειδή δε απεδείχθη ότι ψεύδεται προσπαθώντας να αποσείσει τις σε βαθμό κακουργήματος ευθύνες του, του υπενθυμίζω αυτά που ανέφερε στη σχετική επιστολή του, προς τον κ. πρωθυπουργό. Αυτά δε που δήλωσε εκ των υστέρων ότι δήθεν ο κ. πρωθυπουργός μπορεί να μην έλαβε γνώση, τα πιστεύει μόνον αυτός , πιθανώς δε και ο αντ’αυτού ασκών τα καθήκοντα του πρωθυπουργού κ. Θ. Ρουσόπουλος . Η σαφέστατη αυτή επιστολή του αναφέρει και τα εξής :

“Τυχόν εμμονή σας στην υλοποίηση της μυστικά μεθοδευμένης και χαριστικής αυτής ανταλλαγής , πέραν από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλέσει για την κυβέρνηση ,
θα προκαλέσει και θύελλα αντιδράσεων”.

Κατόπιν αυτής της καταγγελίας του ο κ. Π. Ψωμιάδης ενεπλάκη και αυτός στο κόλπο των δισεκατομμυρίων, οπότε άλλαξε άρδην τακτική για λόγους που πρέπει να εξηγήσει
στον κ. εισαγγελέα , αφού εξέδωσε την υπό στοιχεία {2355/03-05-2006} απόφασή του ως νομάρχη Θεσσαλονίκης , με την οποίαν έγινε δυνατή η σχετική παράνομη και χαριστική παραχώρηση , που πριν από μόλις τρείς μήνες την είχε καταγγείλει ο ίδιος !...

Διευκρινίζω ότι χωρίς αυτή την απόφαση δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίηση αυτής της απάτης . Ούτω θα πρέπει μάλλον να ανοίξουν και οι λογαριασμοί του κ. Π. Ψωμιάδη ,
καθώς και των μελών της οικογενείας του !...

Αλλά δεν σταματούν εδώ οι παρανομίες του κ. Π. Ψωμιάδη . Μετά το πέρας της παράνομης αυτής συναλλαγής , μερίμνησε για τη μεταγραφή στα υποθηκοφυλακεία που υπάγοντο τα εν λόγω ακίνητα και έτσι παρεχωρήθη η κυριότης τους στους απατεώνες .

Αν δεν ενεργούσε γιά τη μεταγραφή τους και προέβαινε σε καταγγελία , δεν θα είχαν τη δυνατότητα μεταπώλησης οι απατεώνες καλόγεροι και οι συνεταίροι τους , αλλά και φίλοι του νομάρχη κ. Π. Ψωμιάδη , κ.κ. Πάπιστας και Καραμπέρης . {ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε.}.

Υπομιμνήσκω ότι ο κ. Π. Ψωμιάδης εργαζόταν ως τραγουδιστής στο λαϊκό νυχτερινό κέντρο του πατέρα του κ. Καραμπέρη . Κατά τα άλλα για να χρησιμοποιήσω το λεξιλόγιό τους , είναι πεντακαθαρίδης και παντελονάτος αθώος , ο αστείος αυτός άνθρωπος που επέλεξαν οι Θεσσαλονικείς για νομάρχη τους . Κι’ αυτό γιατί ο κουτοπόνηρος Πανίκας τους φανατίζει έναντι των “Χαμουτζήδων”. {Αθηναίων}, εκμεταλλευόμενος τα παλαιά κατάλοιπα κάποιων Θεσσαλονικέων έναντι των Αθηναίων .

Δηλώνω δε υπεύθυνα ότι η “Παράγκα” των κατά Πανίκα παρακρατικών χαμουτζήδων , σαφώς αγαπάει περισσότερο από αυτόν τη Θεσσαλονίκη και τα εκεί αδέλφια της , Ελληνες Μακεδόνες και Ποντίους , τους οποίους ντρόπιασε ο Πανίκας !... 26-11- 2008 Φιλιππινέζος Παρατηρητής..

@ Αλέξανδρο Αθ. 27-5-2010 : Αγαπητέ Αλέξανδρε , ο Φ.Π. ως γνωστόν αυτά που ανφέρει είναι τεκμηριωμένα , και χωρίς να διεκδικεί το αλάνθαστο , σπανίως κάνει λάθη επί ιστορικών και νομικών θεμάτων. Αν διάβαζες προεκτικά , θα διαπίστωνες ότι ο κ. Τσουκάτος θα έπρεπε να γίνει ήρωας και όχι αποδιοπομπαίος τράγος για να
δικαιολογηθούν αυτοί που υπεξαιρούσαν τα χρήματα που κατέθεταν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ διάφοροι , και δεν τα περνούσαν στο βιβλίο εσόδων αλλά τα τσέπωναν. Και αντί να ριχθεί φως στο ποίοι ήσαν αυτοί , κατηγορούν τον κ. Τσουκάτο, όχι γιατί δωροδοκήθηκε , αλλά γιατί … αποκάλυψε τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ !...

Σχετικώς με τον κ. Μπέζα , δηλώνω ότι πρέπει να του απαγγελθεί καητηγορία , διότι δήλωσε ότι απαγόρευσε τις μεταβιβάσεις των οικοδομικών φιλέτων της Πυλαίας κ.λ.π. , και στη συνέχεια ο Πάπιστας και τα αφεντικά του , άρχισαν να κατασκευάζουν μαιζονέτες και να τις πωλούν. Μεγάλη ποινική ευθύνη έχει και ο
Νομάρχης της Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης , όπως θα διαπιστώσεις από το σχόλιό
μου που δημοσιεύτηκε κατά τον κρίσιμο χρόνο και που επαναδημοσιεύω. Είσαι πολι-
τικός μηχανικός και αν δεν έχεις αντιληφθεί την ενοχή του “Πανίκα” , φίλου των Καραμπέρη - Πάπιστα , θα καταλάβεις αμέσως ! Αλήθεια το νυχτερινό κέντρο του
πατέρα Καραμπέρη φίλου του Πανίκα , “Αναμνήσεις” αν θυμάμαι καλά , εξακολουθεί να λειτουργεί ; Με εκτίμηση 28-5-2010 Φ.Π.
Νεα Δημαγωγία
28/05/2010 02:48
Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ....Πόσο γρήγορα ξεχάσανε...Μητσοτακηδες...Ντορα και siemens....Καραμανλής Ρουσόπουλος και τα άλλα καλά παιδιά.Ελλαδάρα αθάνατη...Α ναι και ο πρώη καταλληλότερος ξέρουν που μένει...Μην φοβαστε...γαβγιζει τώρα,αλλα δεν δαγκώνει.PS3 θα παίζει...παρηγοριά για το κελί το 13
ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ
28/05/2010 01:39
Απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα σε όλο το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙνα μη νομίζουν ότι βγάζοντας μερικών τα άπλυτα στη φόρα θα ξεχαστεί έτσι εύκολα η αγοροπωλησία της Ελλάδας και η ισοπεδοσή της . Ειδικά για την σημερινή κυβέρνηση πρέπει να γίνει λαικό δικαστήριο!
Δημήτρης Κορίνθιος
28/05/2010 01:09
Ας μην ξεχνάμε ότι το 1998, που δόθηκαν τα χρήματα δεν ήταν εκλογική χρονιά και τα χρήματα αυτά, όπως προκύπτει από το άνοιγμα των λογαριασμών δεν...
κατευθύνθηκε προς τις εκλογικές δαπάνες.
Αυτό πάλι είναι μικρής σημασίας.
Από την στιγμή, που δέχεσαι χρήματα από έναν προμηθευτή του Δημοσίου, από την στιγμή μάλιστα, που είσαι σε ισχυρή θέση για να επηρεάσεις τα συμφέροντα του και να τα ευνοήσεις, είναι αυτομάτως παθητική δωροδοκία αλλά και απιστία εις βάρος του Δημοσίου. Η πράξη αυτή είναι κακουργηματική. Αλλά δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ποινικά επειδή ο κ. Μαντέλης δεν φέρει πλέον ποινικές ευθύνες επειδή τα όποια ποινικά του αδικήματα έχουν παραγραφεί εδώ και χρόνια.
ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΦΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ .Βέβαια γνωστές οι πρακτικές τους
Δημήτρης Κορίνθιος
28/05/2010 00:40
H ομολογία Μαντέλη για της μίζες απο τη Siemans φαίνεται πως τελικά ήταν αναπόφευκτη ενώ κάποιοι προσπαθούν να τον παρουσιάσουν το μοναδικό "μαύρο πρόβατο" στην προσπάθεια να κουκουλώσουν τα αίσχη της κυβέρνησης Σημίτη και να βγάλουν "λάδι" τον πρώην πρωθυπουργό...


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης "καρφώνει" τώρα τον πρώην στενό συνεργάτη και υπουργό του στην προσπάθεια του να εξιλεωθεί (οσάν να μην γνώριζε τίποτα)Ο
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ ΖΩΗ ΜΟΥ

Α.Χ
28/05/2010 00:36
Στο ΠΑΣΟΚ ,συμφερει και ευχονται να την κοπανηση ο Μαντελης γιατι οπως ειναι στριμογμενος ο πρ. Υπουργος ,ειναι αδυνατο να επωμισθη τις ευθυνες ολων . Οποτε ειναι λογικο και αναμενομενο να μιληση . Κι''αν μιληση θα πεση το Πασοκικο ταβανι και θα πλακωση το μισο ΠΑΣΟΚ. Αχ βρε George παιδι μου γιατι ξυνεσαι παντα στη γκλιτσα του βλαχου;
Α.Χ
28/05/2010 00:20
Ολα αυτα τα χρονια της πασοκικης ρεμουλας ,ο ΓΙΩΡΓΟΣ ειχε αποχωρησει απο το ΠΑΣΟΚ, ''''η και τοτε ταξιδευε ανα τον κοσμο προς επιλυσιν διεθνων προβληματων;
parthenios christos
27/05/2010 23:35
Η απολυτη ξευτηλα της πολιτικης σκηνης στον τοπο μας.
Ανυποψιαστοι δεν ειμασταν.
Θλιβερη η εικονα των φωστηρων,που ηθελαν να μας σωσουν.
Το χειρωτερο οτι μεχρι στιγμης προερχωντε απο Σοσιαλιστικο κομμα.
Οι δεξιοι ειναι ηταν χορτασμενοι,βλεπεις απο προγενεστερες αρπαχτες.
Καιρος ηταν να φτιαχτουν στον τοπο αυτο και οι Σοσιαλδημοκρατες.
Και ολα αυτα με την εκκωφαντικη σιωπη της θεοστραβης Δικαιοσυνης.
Που στο διαβολο ειναι το κρατος δικαιου?
Που στο διαβολο ειναι οι αρχες της Δημοκρατιας?
Που στο διαβολο πηγαν οι ηθικες αξιες?
Που στο διαβολο................
χ.π
νπ
27/05/2010 23:02
Οι Μαντέληδες παίρνουν τις χορηγίες τους και τώρα την πληρώνουν οι χήρες.
ΤΕΡΙ
27/05/2010 22:59
Το πραμα ειναι απλο διαβαζοντας αυτα που γραφει κ πως τα γραφει ο Μπογδης καταλαβαινεις οτι το Πασοκ μετραει μερες τι κριμα.
ΤΕΡΙ
27/05/2010 22:48
Με οπιο δασκαλο καθισεις τετοια γραμματα θα μαθεις!
Θυμαμαι το συχωρεμενο που μας εμαθε πως να κλεβουμε ο ενας των αλλο κ ολοι μαζι το κρατος.
Που εκανε κρουαζιερα στο αιγαιο ενω η μισοι καλαματα ειχε γκρεμιστει.
Ηταν ρε παιδι μου αγαπησιαρης.
ΤΕΡΙ
27/05/2010 22:43
Με οπιο δασκαλο καθησης τετια γραμματα θα μαθεις!
Κ θυμαμ
Τ/Ο
27/05/2010 22:38
Με τους πολιτικους που ειχαν-εχουν παρε δωσε με μεγαλεμπορους ναρκωτικων<<δες πρως κρητη μερια>> τι γινετε?
Τ.ο
27/05/2010 22:33
Ρε παιδια εκεινο το κοριτση η κυρια Σταη που χαθηκε!
nemessis
27/05/2010 22:30
Ιδού ο αρχιτέκτων της ατιμωρησίας Δύο νόμοι, δύο συνταγματικές διατάξεις και μία πάγια πολιτική βούληση των κομμάτων εξουσίας περί αυτοπροστασίας αποτελούν τον πυρήνα του καθεστώτος ατιμωρησίας, που έχει τροφοδοτήσει τη συστημική διαφθορά και απαξίωσε τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας. Η πρώτη συνταγματική διάταξη, το άρθρο 86, εγγυάται τη σύντομη και σύννομη (δυστυχώς) παραγραφή αδικημάτων και στην ουσία την ασυλία των Πολιτικών. Η δεύτερη συνταγματική διάταξη, άρθρο 19 παράγραφος 3 του Συντάγματος, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι ευφυής κίνηση αυτοπροστασίας και φίμωσης των αντιπάλων (δημοσιογράφων) του -επί της ουσίας- συντάκτη του συνταγματικού αυτού μορφώματος. Του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πρόκειται για το άρθρο που απορρίπτει ως παρανόμως ληφθέντα, στοιχεία που κατεγράφησαν με παράνομα μέσα (κρυφή κάμερα ή κρυφή ηχοληψία). Το πνεύμα του άρθρου 19 επεκτάθηκε στη συνέχεια με την αλλαγή των προνοιών του Ποινικού Κώδικα, με αποτέλεσμα την ποινικοποίηση της καταγραφής εγκληματικών πράξεων με μέσα που θεωρούνται παράνομα. Όπως ομολογεί και αφήνει άφωνο τον ακροατή του ανώτερο στέλεχος της Δικαιοσύνης το άρθρο 19, σκέψη και εφαρμογή του Ευ. Βενιζέλου, σημαίνει πως, αν ένας ντετέκτιβ στήσει κρυφή κάμερα για καταγραφή παράνομης συνεύρεσης της συζύγου ενός πελάτη του και κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης ο εραστής δολοφονήσει την ερωμένη του ή το αντίστροφο, το καταγεγραμμένο στοιχείο δεν αποτελεί εύρημα για τη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για παραλογισμό. Είναι αλήθεια ότι αυτή η πρόνοια του Συντάγματος δένει τα χέρια των δημοσιογράφων και απελευθερώνει τους Πολιτικούς. Είναι, επίσης, αλήθεια πως η πρόνοια αυτή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι αυταπόδεικτο ότι η σύλληψη της ιδέας από το συγκεκριμένο πολιτικό (2001) στόχευε στην απαλλαγή από κατηγορίες πολιτικών ή επαγγελματιών ή επιχειρηματιών, που θα συλλαμβάνονταν από τον φακό να παρανομούν. Το πολύ πρόσφατο παράδειγμα της παγίδευσης της πρώην Δούκισσας του Γιορκ και πρώην συζύγου του βασιλικού γόνου, πρίγκιπα Άντριου, η οποία κατεγράφη να ομολογεί πως άνοιγε επιχειρηματικές πόρτες δια της ισχύος του ονόματος του πρώην συζύγου της, καταδεικνύει πως στις δυτικές κοινωνίες η έννοια της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος προτάσσεται πάσης άλλης πιθανής ή απίθανης έκθεσης προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Με λίγα λόγια, τα δυτικά Συντάγματα δεν προφυλάσσουν τον εγκληματία -όχι τον κοινό ποινικό, αλλά και τον κάθε πολιτικό- και επιτρέπουν στο δημοσιογράφο να καταγράφει αποδεικτικά στοιχεία της ενοχής του. Αυτά, όταν η ενέργεια αφορά στην προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Ευθύνη υπουργών Το άλλο πόνημα που ευτελίζει το δημόσιο βίο είναι ο νόμος 3126, που ψηφίστηκε την 25η Φεβρουαρίου του 2003 και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, φύλλο 66, την 19η Μαρτίου του ιδίου έτους. Αν κανείς εντρυφήσει στις παραγράφους του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, αντιλαμβάνεται πως οι πρόνοιες είναι κομμένες και ραμμένες (αν όχι κεντημένες) πάνω στον καμβά αυτοπροστασίας των πολιτικών προσώπων, όχι έναντι των εχθρών της Δημοκρατίας, αλλά έναντι των κατηγόρων τους για διαφθορά, υπεξαίρεση, χρηματισμό, υπέρβαση καθήκοντος κλπ. Είναι αξιοπερίεργο ότι αυτές οι διατάξεις και αλλαγές του Ποινικού Κώδικα συμβαίνουν εντός της περιόδου 1996 -2009, κατά την οποία παρατηρείται η θεαματική ενίσχυση φαινομένων διαφθοράς στη χώρα με τις τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία, το πολιτικό σύστημα, τη δικαιοσύνη, τους πολιτειακούς, κρατικούς και κοινωνικούς θεσμούς.
λογικος
27/05/2010 21:53
ολο τουσ γερμανους κατηγορειτε .οι γερμανοι παραγουν στην σημερινη εποχη πολιτισμο. βραβειο νομπελ λογοτεχνιας σε γερμανιδα.την τελευτεα δεκαετια οι γερμανοι εχουν παρει τοσα βραβεια νομπελ που εμεις για να τους φτασουμε με την νοοτροποια μας πως για ολα οι αλλοι φταινε ,θα κανουμε 1000 χρονια και αν...
Ερεισίτυχος
27/05/2010 20:58
"...προκύπτουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μη παραγεγραμμένες..."
Τι είναι τελικά αυτή η παραγραφή για τους πολιτικούς ρε παιδιά; Μιλάμε για εξωφρενική ξετσιπωσιά ή κάνω λάθος;
Μπράβο Θαπατέρο
27/05/2010 20:57
Μπράβο ρε Θαπατέρο
πήρες μέτρα έγκαιρα πριν σε πλακώσει το ΔΝΤ.
Οι δικοί μας εδώ.Τίποτα. Περίμεναν και περίμεναν και περίμενα! Γιατί άραγε;
Εξεταστικές και κουραφέξαλα.
Αποτελέσματα θέλουμε δικαστές που να δικάζουν θέλουμε όχι πολιτικούς που αλληλοκαλύπτονται.Όχι άλλο θέατρο.
Σας σιχαθήκαμε τόσα χρόνια. Καθήστε τελειώστε και μία υπόθεση ΕΓΚΑΙΡΑ πριν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ.
Καημένη Ελλαδίτσα με τους μικρότατους πολιτικούς σου!
για δεσιμο
27/05/2010 20:43
Το δολωμα ειναι ο Μαντελης,γιαυτο μη τσιμπατε παιδες,το πολυ χρημα πηγε αλλου και για να μη ψαχτει επεσε το καπνογονο για καλυψη. Αλλο που δεν ηθελαν τα χρυσοπληρωμενα παπαγαλακια του συστηματος,επεσαν με τα μουτρα για τη πληρη συσκοτιση.Φατε τον Μαντελη και τη γλυτωσαν οι μαγκες.Αν σκεφτουμε οχι μονο τα 100 εκ. της σιμενς αλλα τις διαχρονικες μιζες των εξοπλιστικων προγραμματων μιλαμε για δις, και φυσικα ολες τις αναθεσεις του δημοσιου αλλα και της τοπικης αυτοδιοικησης,αλλη μεγαλη αμαρτια, τοτε τα λιγα εκατομ. που τρωνε οι εφοριακοι,οι τελωνες και φαρισαιοι,και πολυ περισσοτερο ο Μαντελης,μολις 200 χιλ ευρω φανταζουν ψιχουλα.Κοιταξτε γυρω σας,τοσα ακινητα και κινητα πολυτελειας,τοσο χρημα,τοση χλιδη μπορειτε να δειξετε τα δικα σας? Οχι?Γιατι ρε παιδια δεν εργαζεστε, δε φτυνετε αιμα καθε μερα,δε μαζευετε τα ενσημα ενα ενα? Πως αυτοι που δεν δουλεψαν ποτε εχουν τοσο πλουτο? Γιατι δεν τους πιανουν? Γιατι επιλεκτικα καποιους και οχι ολους?
ΑΚΠ
27/05/2010 20:11
666 απάντησε μου σε παρακαλώ αλλά και οι υπόλοιποι που κράζετε ασταμάτητα για να καταλάβω , μας λες δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ότι οι τρεις Κώστηδες(θείος Καραμανλής, μητσοτάκης και ο ανιψιός) έφτιαχναν την Ελλάδα και ερχόταν κάθε φορά ένας Παπανδρέου και τα χάλαγε ??? τέλος να σας θυμίσω όλους ότι η ΝΔ έλεγε όχι στις εξεταστικές και τις έφερε ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ οκ? Μη τα μηδενίζουμε όλα και πάνω από όλα κομμένη η υποκρισία , να βγαίνουν και οι τυφλωμένοι από το πάθος δεξιοί να μας που ότι για ότι στραβό έχει γίνει στον τόπο φταίει ένα κόμμα , το λένε ποιοι αυτοί που έχουν το σκάΝΔαλο στο αίμα τους έλεος πια με αυτό το παραλήρημα που σας έπιασε κάποιους οι οποίοι 5 χρόνια κάνατε ΜΟΚΟ ΜΟΚΟ ΜΟΚΟ…
aperiskeptos
27/05/2010 20:10
για το μαύρο χρήμα που πήγε από τα ταμεία της Siemens σε δημοσιογράφους θα πει κανείς τίποτε;
Παράγκας
27/05/2010 20:03
Διόρθωση: είναι στην Ελλάδα, δεν αναχώρησε.
ΦΚ
27/05/2010 20:01
Φαντασθητε ελληνες αν ηταν στην κυβερνηση η ΝΔ θα εβγαινε κατι στην φορα, οι ανθρωποι ολα τα εκρυβαν κατω απο το χαλι, αλλα δεν πειραζει ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα ολοι θα λογοδοτησουν και ολα θα ερθουν στην επιφανεια και οσοι φταινε ειτε πασοκ ειναι ειτε ΝΔ η ΚΚΕ και Συνασπισμος ολοι θα πανε φυλακη.
Ελπίζω να μην βγει τίποτα και από Ρωσία :)
27/05/2010 19:40

Το θετικό με όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι δέσμευση του Σημίτη για αγορά Eurofighter μπορεί να θεωρηθεί πλέον ως προϊόν χρηματισμού όποτε είναι στην ουσία άκυρη.

Διότι εφόσον υπάρχουν πάνω από μία περιπτώσεις χρηματισμού σημαινόντων στελεχών της κυβέρνησης Σημίτη από την ίδια Γερμανική εταιρία μπορεί να θεωρηθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν αρκετοί περισσότεροι.

Οπότε ανεξάρτητα από το αν πάρουμε ή όχι τα αεροσκάφη, κανείς δεν μπορεί να εγκαλέσει την Ελλάδα για ανακολουθία και αναξιοπιστία σε αυτό το θέμα.
Β.Τ
27/05/2010 19:38
Το υψος των χρηματων που παραδεχθηκε ο Μαντελης οτι πηρε (περιπου 450000 ευρω) , το ξοδεψε η Βουλη το 2008 σε χαρτικα - υλικα καθαρισμου- ιατροφαρμακευτικο υλικο.
Γιατι τωρα εμενα μου φαινεται ολο αυτο ως ενα καλοστημενο παιχνιδι ανταλλαγης και αποκρυψης πολυ περισσοτερων χρηματων?
Σε κριση ειλικρινειας βρεθηκε ξαφνικα ο Μαντελης και παραδεχθηκε αυθορμητως πηρα τοσα?
Αν ξοδευουμε 450000 σε χαρτι υγειας ,ΑΖΑΧ και γαζες δεν ειναι ψιχουλα αυτα τα λεφτα για να χρηματιστει υπουργος?
Ρωταω ετσι απλα με το μικρο αλλα προστυχο μυαλο μου ο αδαης!!!!!
Ενας αναγνωστης
27/05/2010 19:37
Γιατι διαβαζωντας πολλα απο τα σχολια των συναναγνωστων δεν μπορω να ξεφορτωθω την εντυπωση οτι... ολα τα αναρθρα ουρλιαχτα περι <<τιμωριας των υπευθηνων>> που γραφαμε και γραφαμε και γραφαμε ηταν στην ουσια αερας κοπανιστος; Μηνες και μηνες λυσσαξαμε << να τους βαλουν φυλακη>>, και τωρα που το αρχιζουν... παλι δε μας αρεσει. Μηπως ουρλιαζουμε μονο για να ουρλιαζουμε; Μηπως εχουμε γινει διαμαρτυρομενοι εξ επαγγελματος;
666
27/05/2010 18:56
Ο άλλος ξύπνιος αλλά βλάχος Καστανίδης ψήφισε ένα νόμο για δεκαετία και κάτι διαγραφές που βγήκαν ακόμα και ποινικοί κρατούμενοι από τις φυλακές. Για ψάξτε το. Μήπως τον έφτιαξε έτσι το νόμο για να μην μανταλώσουν τον Μαντέλη;Κορόιδα, σε λίγο αρχίζουν και τα κόλπα του Βερελή ή DAIMLER.Ρε παιδιά η λύση είναι μια. ΓΟΥΔΙ
Κόλιας Αμοιρίδης
27/05/2010 18:51
Η Σύγκριση

Οξύθυμε φίλε Μανωλίδη, δίνω μεγάλη σημασία στην γνώμη των δημοκρατικών ανθρώπων και καθόλου στο υβρεολόγιο των άκρων, κομμουνιστών τε και φασιστών.
Η ουσία βρίσκεται στην διαφορά αντιμετώπισης της διαφθοράς και των διεφθαρμένων.
Τώρα έχουμε ένα δεδικασμένο, ένα προηγούμενο και δεν θα μπορέσει κανείς επιλήσμων Ζαγοριανός στο μέλλον να παραβεί το καθήκον του, ούτε εισαγγελείς με χαλασμένες συνειδήσεις να μας θεωρούν κάφρους.
Προσωπικά δεν πιστεύω, πως αν τώρα είχαμε Νέα Δημοκρατία και η υπόθεση αφορούσε δικό της υπουργό, θα είχαμε τέτοια, δίκαια αναμενόμενη, παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Μάλλον θα επικαλούντο την παραγραφή βάσει του γνωστού νόμου που ψηφίστηκε και από τα δύο κόμματα.
Υ.Γ. Η Τζάκρη μάλλον είναι αθώα του αίματος, διότι η εντοπιότητα πράγματι ισχύει, όπως και στην ΔΕΗ, που μαζί με την ανεργία δίνουν στον υποψήφιο πολλά μόρια, ορισμένου χρόνου εργασίας.
Κόλιας Αμοιρίδης


Σ/χος
27/05/2010 18:49
Ο Σημιτης και ο Καραμαλης ειχαν μαζεψει γυρω τους ολους τους λαδιαρηδες και δεν καταλαβαν τιποτα!!!!!!!
Μαλλον τους επνιξε η τσικνα του λαδιου!!!
666
27/05/2010 18:25
Η αγνότητα είναι μια παπανδρεική αρετή. Ο Μανωλίδης λέει, Η αγνότητα είναι θεϊκότητα. <<Ο γιωργάκης ειναι θεοσταλτος>>. Η αγνότητα του γιωργάκη πηγάζει και από την αγνότητα του πατερούλη του, προσφέρει πνευματικό άρωμα – γινόμαστε καθαροί κι ευωδιαστοί, είμαστε καθαροί πνευματικά. Το πνευματικό άρωμα αυτό με τη σειρά του, θα έλξει υψηλές οντότητες, αγγελικές, οι οποίες θα δώσουν προστασία από τα υλιστικά βέλη, θα προσφέρουν έμπνευση και υγεία πνευματική.Η SIEMENS είναι το μεγάλο ψέμα για να φάνε τον γιωργάκη.
Σ.Π.
27/05/2010 18:21
Το σύστημα παίρνει τα μέτρα του. Θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε να μην διανοηθεί κανένας άλλος να ανοίξει το στόμα του.
nassos
27/05/2010 18:16
@ Πραγματιστής 27/5/2010 17:45 {Συγχαρητήρια στο Πασοκ που κρατάει το λόγο του. Είπε όλα στο φως .....} Σιγά μη καούμε από το πολύ φως !!! Έχουμε πει τόσες φορές να σταματήσετε τα ληγμένα αλλά δεν βαριέσαι στου Παθόκου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα......
A. M.
27/05/2010 18:12
Γιωργάκη.
Μπορείς να μου πεις γιατί Στρουθοκαμηλίζεις ;
Οπως λέτε διαβάζεται όλα τα blogs στο internet, σε εμένα γιατί αποφεύγεις να μου δώσεις μία απάντηση για το θέμα τις κλοπής των ιδεών μου από το Ερευνητικό Κέντρο Λαυρίου;
Ολη η Ελλάδα περιμένει μία απάντηση.
Βάλε εισαγκελέα.
Αντώνης Μαύρος
O-ρ
27/05/2010 18:07
Κυβερνουσε και φερει την ευθυνη για τους συνεργατες του αλλα αλλο αυτο και αλλο εν χορο να τον αποκαλειται κλεφτη γιατι ολοι γνωριζετε οτι ο ανθρωπος σε αυτο το θεμα ειναι καθαρος περαν των οποιων λαθων. Ας ζητησουν λοιπον οι Νεοδημκρατες να του ανοιξουν τους λογαριασμους του και μετα να ανοιξουν ολων απο το 1974 και μετα και κατοπιν θα δειτε ποιοι θα κλαινε και ποιοι θα γελανε. Αυτα...
Κατηγορηστε τον για χιλια δυο αλλα οπως και εγω τγο εκανα αλλα οχι οτι ειναι κλεφτης ετσι πιστευω και ειναι ευκολο να παοδειχθει αλλα κατοπιν δεν ξερω αν ολοι ςσεις θα παρετε πισω αυτα τα επιθετα που χρησημοποιειτε γιατι με την ιδια λογικη θα πουμε για τα γαλαζια σκανδαλα οτι αποδεκτης ητανε ο τοτε προθυπουργος ενω ολοι ξερετε οτι δεν ηταν τετοιος τυπος, ειναι καθαρος.
nionios
27/05/2010 18:04
Έρχονται μεγαλύτερα ψάρια!
Άκης Χαραλάμπους
27/05/2010 17:57
Παρατηρώ με έκπληξη την ... έκπληξη των συναναγνωστών μου και ταυτόχρονα την απύθμενη υποκρισία και τον όψιμο ιησουητισμό τους.
Μόνο μια ερώτηση σε σκεπτόμενους έχω να κάνω μετά από αυτά.

Αν ο Μαντέλης είναι απατεώνας , που είναι , κι αν πηρε λεφτά για την προεκλογική του εκστρατεία που ήταν όντως ακριβή ,τότε όλοι αυτοί που εκλέγονταν συνεχώς στη Β Αθήνας και σε σειρά προτίμησης πάνω απ αυτόν με τι χρηματοδοτούσαν το δικό τους " αγώνα"?
ΦΚ
27/05/2010 17:55
και ο Σημιτης ειναι μια γλιτσα και λεποδυτης, και πολυ σωστα εκανε ο Παπανδρεου και τους πεταξε εξω απο το πασοκ, δεν αφησε κανεναν, εν αντιθεσει με την ΝΔ που οι ανθρωποι ειναι ολοι αγιοι και ομολογουν την αθωωτητα τους, ειναι ολοι τους μπουμπουκια, κλεφταραδες, απατεωνες, λεποδυτες, αλλα εχουν ενα κοινο ειναι ενωμενοι και ξερουν να κρυβουν καλα το μυστικο τους , επι 5,5 χρονια φιλοι μου γινονταν το πανυγηρι της μασας, ο φουσκας ο καραμανλης τους αφησε και ο καθενας εκλεβε οσο μπορουσε σεμνα και ταπεινα μεχρι που τα τιναξαν ολα και παρεδωσαν την εξουσια , το πρωτο που κανανε ιδρυσανε ερευνητικα προγραμματα φαντασματα, συστησανε νεους δημοσιους φορεις τυπου μαυρης τρυπας, ολοκληρωσανε νεους αλογιστους διορισμους 80.χιλιαδες ατομα, και απειρα σκανδαλα των ημετερων βουλγαρακηδες Ροσοπουλοι βατοπαιδεια , κουμπαροι και τοσα αλλα και ερχεται η πανουργα η δεξια να μας πη οτι ειναι και αθωα, αυτους μια φυλακη δεν τους χωραει, αλλα ετσι ειναι, αφου δεν τιμωρειται κανενας στην ελλαδα αποθρασυνθηκαν και εβγαλαν γλωσσα.
Καισαρ
27/05/2010 17:48
Τώρα πια έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να << ομολογούν >> οι κάθε λογής πολιτευτές και οι βοηθοί τους ότι τα πήραν. Δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα γιατί ας μη ξεχνάμε όλοι μας ότι, πριν από τις εκλογές η μεν Ν.Δ. εξόρισε από τα ψηφοδέλτια της του Βατοπεδινους, το δε ΠΑΣΟΚ τους ζημενικους και αφού ξέβγαλαν όλους τους υπόλοιπους στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ όλοι εμείς τρέξαμε να ψηφίσουμε τους φρεσκοπλυμένους, τους σταθερούς τους δοκιμασμένους, για πειράματα είμαστε τώρα; Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα διότι το ίδιο ακριβώς γίνετε από την μεταπολίτευση και μετά, αλλά εμείς εκεί το βιολί μας, ή άντε να κάναμε κανένα πολιτικό βηματάκι τιμωρώντας τους κακούς αλλά πάντα << εντός, εντός και επί τ΄αυτά> Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα όσο υπάρχουν νόμοι όπως ο περί ευθύνης υπουργών έστω και τροποποιημένος όπως θέλει να τον πλασάρει η κυβέρνηση για να <μην ποινικοποιησουμε την πολιτική ζωή> , βέβαια ίσως μπουν δυο τρεις φυλακή προκειμένου να ικανοποιηθεί ο λαός φτάνει να μη θιγεί η ουσία της εξουσίας. Έχουν να φοβηθούν πολύ αν τους τρομάξουμε εμείς, ο λαός, αν του αμφισβητήσουμε, αν γυρίσουμε την πλάτη μας στα < δοκιμασμένα κόμματα της εξουσίας > και τους υπηρέτες τους ή αφεντικα τους, μεγαλοεκδότες και δημοσιογράφους - παπαγαλάκια Θα τρομάξουν αν δεν μπορούν πια να στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, θα τρομάξουν αν δεν μπορούν να μας τρομοκρατούν με κουκουλοφόρους και την ιδεολογική τρομοκρατία των καναλιών θα τρομάξουν άλλα δεν θ΄ αλλάξουν θα προσπαθήσουν να μας εξαπατήσουν όμως τώρα πια είναι στο χέρι μας να τους στείλουμε σπίτι τους, ας προετοιμαζόμαστε.
Αχαχούχα (by Παράγκας)
27/05/2010 17:46
Ρε παιδιά, έξοδο από το Αιζερμπαιτζάν;;;; (Δεν έχει φύγει ο άνθρωπος;;;; το άκουσα στον Αντ1 το πρωί ότι έφυγε)
Πραγματιστής
27/05/2010 17:45
Συγχαρητήρια στο Πασοκ που κρατάει το λόγο του. Είπε όλα στο φως και μέρα με τη μέρα το κάνει πράξη. Μόνο με αλλαγή νοοτροπίας πηγαίνει η χώρα μπροστά.Οσοι εθελοτυφλούν η νοσταλγούν το παρελθόν δεν κατάλαβαν τι είπε ο λαός. Φυσικά όλα στο φώς σημαίνει να λες την αλήθεια και να μην χαιδεύεις αυτιά. Ως γνωστόν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η υπόθεση της διαφάνειας και η ακύρωση της ατιμωρησίας έκανε ένα βήμα. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη τετραετία θα έχουμε μιά διαφορετική Ελλάδα πολύ πιό κοντα σε αυτό που όλοι θέλουμε.
Ζαχαρίας Μπατάλιας
27/05/2010 17:44
Τί απαγόρευση εξόδου...Αυτός θα είναι ήδη στο καζακστάν τώρα...

Του είπαν "φύγε σήμερα" για να εκδόσουμε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αύριο!

Έτσι δεν την έκανε και ο Χριστοφοράκος?
Αλεκος Παναγουλης
27/05/2010 17:21
Για όλες αυτές τις ομορφιές, ο νυν πρωθυπουργός δεν ήξερε απολύτως τίποτε; Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε; Τίποτε δεν του λέγανε τέλος πάντων σε αυτό το κόμμα; Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ έκτοτε - όπως δηλώνει - άλλαξε! Τώρα η διαφάνεια είναι σημαία του και όλα είναι καθαρά, κρυστάλλινα και χωρίς σκιές. Μόνο που τότε η SIEMENS δεν έκανε χορηγίες για τα ωραία μάτια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αλλους λόγους προφανώς είχε... Για να ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές πλήρωνε. Πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων, συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απευθείας αναθέσεις που φυσικά να την βολεύουν. Το ΠΑΣΟΚ έκτοτε έχει ...αλλάξει πολιτική; Δεν κάνει ιδιωτικοποιήσεις, συμπράξεις και απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες; Φυσικά και τα κάνει όλα αυτά. Μόνο που μας διαβεβαιώνει πως τα κάνει ...δίχως χορηγίες και δε βολεύει συγκεκριμένες εταιρείες. Τις βολεύει όλες!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
27/05/2010 17:15
Θα διαφωνίσω με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη! Σ''ένα χώρο διεφθαρμένων, όπως είναι ο πολιτικός κόσμος της μεταπολίτευσης, πολύ δύσκολα ευδοκιμεί ένας έντιμος άνθρωπος! Τα πράγματα είναι απλά! Τον έντιμο τον αποβάλλει το σύστημα! Έχετε την εντύπωση ότι, αν ο Μαντέλης αντιλαμβάνοντας κάποιον έντιμο στο περιβάλον του θα τον άφηνε; Όχι ασφαλώς, γιατί, ένας έντιμος σε περιβάλον διεφθαρμένων είναι επικίνδυνος! Και εσύ Σαμαρά, μήν βιάζεσαι
να βγάλεις γλώσσα και να εκμεταλευτείς την περίπτωση Μαντέλη! Τώρα που το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνει, θα βγούν
στήν φόρα και πολύ δικοί σου! Άλλωστε, δέν είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό που πέρισυ έκλεισε την Βουλή για να κουκουλωθούν τά σκάνδαλα! Δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ αυτό που επέτρεψε στον Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα να διαφύγουν στο Εξωτερικό, αποκρύπτοντας τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη! Δεν ήταν
το ΠΑΣΟΚ αυτό που παρέλαβε το C4I! Γενικά κ. Σαμαρά, ο χώρος των σκανδάλων δέν είναι χωρίς αγκάθια για να κινηθείς αντιπολιτευόμενος το ΠΑΣΟΚ! Εξ''άλλου, μήν ξεχνάς ότι έχεις χρεωμένο και τον συνομιλητή του Εφραίμ, κάτοικο της Ραφήνας!
Επι τέλους κινήθηκε και ένας εισαγγελέας! Σώζει όμως την τιμή
της αδρανούσας Ελληνικής δικαιοσύνης; Θα γίνει τίποτε για ν''απαλλαγεί ο τόπος απο το μελίσσι των τρωκτικών; Θάμασταν πολύ ευτυχείς αν οι βρωμιάρηδες πολιτικοί περιορίζονταν μόνο στους Μαντέλη καί Τσουκάτο! Πολύ φοβάμαι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Δηλαδή, νάναι μετρημένοι στά δάχτυλα του ενός χεριού οι καθαροί!
Ακόμη, σταματείστε να μας πιπιλάτε τί ορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών! Όλοι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε υπό διεθνή οικονομική κατοχή, και το Σύνταγμα ήδη έχει πολαπλώς παραβιαστεί, όσον αφορά την προστασία που παρέχει σε μισθωτούς και συνταξιούχους! Ε λοιπόν, παραβιάστε το καί όσον αφορά την προστασία που παρέχει σε λωποδύτες πολιτικούς! Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς! Δεν μπορεί να κατάσχετε τα δώρα των συνταξιούχων καί εργαζομένων, και ν''αφήνετε άθικτες τις καταθέσεις και τις περιουσίες των Μαντέληδων, προϊόντα κλοπής του ιδρώτα του Ελληνικού λαού! Και προπάντων, μή νομίζετε ότι δίνοντας τον Μαντέλη, θα κατευνάσετε την λαϊκή οργή! Ο λαός γνωρίζει ότι, υπάρχουν πολλοί Μαντέληδες που θα πρέπει να σύρουν τον σταυρό του μαρτυρίου! Ο λαός απαιτεί πολύ αίμα πολιτικών για να κατευναστεί!
Υ.Γ. Δεν πείσατε κανένα για την "αθωότητα" της Τζάκρη! Καλού κακού συμμαζευτείται και αφήστε το παραμύθι!
Βραδύνους
27/05/2010 17:00
Σοφός ο Σ.Μ τάδε έφη Είναι σαν να λέει ο διάβολος ότι όλη η κόλαση δεν είναι ένας αμαρτωλός τόπος. Εκείνο που λυπάμαι είναι ότι τόσα χρόνια ξόδεψα ένα φορτηγό χρήματα σε θέατρα και κινηματογράφους όταν το αρτιότερο και ποιοτικότερο θέαμα ήταν στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Εδώ είναι όλα τα λεφτά... Το θέαμα που προτείνεις, διαθέτει όλα τα στοιχεία Πάθος έρωτα και σεξ Ροζ σελίδες ίντριγκες δολοπλοκίες σουρρεαλισμό γκραν γκινιόλ Μόνο που στην τιμή διαφωνώ λίγο βρε ΣΜ μου. Ο Μπέργκμαν, Ο Μπουνουέλ κι ο Αριστοφάνης δεν σ'' εστειλαν στο ΔΝΤ. Αυτοί όμως; Βραδύνους ο Ελλην
ΧΚ
27/05/2010 16:55
Η ζημια δεν ειναι τα 200 χιλ. ευρο που πηρε ο κυριος, αλλα τα δις που χρεωθηκαμε για να παρει την μιζα του.
Αχρηστες πανακριβες εφαρμογες που θα πληρωνουμε για δεκαετιες...
Το κακουργημα που τον βαραινει δεν ειναι μόνο η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αλλα και η απιστια.
666
27/05/2010 16:52
ΧΩΡΙΣ αμφιβολία, ζούμε την εποχή της αμφισβήτησης και του παθοκ και του επαίτη. Ένα Παθοκ που ενώ διατυμπανίστηκε ως αιών της ελευθερίας, του φωτός του ανθρωπισμού, του σοσιαλισμού, εν τούτοις αποδεικνύεται τώρα όλη η αλήθεια με μόνο μια κατάθεση. Το καταραμένο αυτό και υπάνθρωπο κατασκεύασμα του Ανδρέα, ξεβρακώθηκε διότι έκανε και το λάθος να μας αφήσει το βλαστάρι του να μας κυβερνήσει. Ο ελληνισμός με τον προδότη,περνάει μέσα από καινούργια δεσμά και νέες αιχμαλωσίες. Ο Μεγάλος Αδελφός Μαντέλης και οι πάσης φύσεως Τσουκάτοι όμως σας ξεφτίλισαν. Ίσως ο Μαντέλης με την κατάθεση αυτή προσέφερε μεγάλη, την μεγαλύτερη υπηρεσία στην χώρα και είναι πλέον καιρός να αποκαθηλώσουν, έστω και βίαια τον ζητιάνο.Όλα τα ήξερε ο γιωργάκης, αυτό το ξενόφερτο και άβουλο ον χωρίς προσωπικότητα και χωρίς πυγμή, δεν έχει πλέον την δυνατότητα της αντίστασης ή της όποιας αντίδρασης. Όλα αυτά, όμως, δεν ήλθαν τυχαία. Μεθοδεύτηκαν εδώ και χρόνια για να μπορέσουν κάποτε τα διάφορα εξουσιαστικά κέντρα να επιβάλλουν την ανθελληνική πολιτική τους και δεν είναι τυχαίο πως και οι 3 Παπανδρέου ήταν και είναι Αμερικανοί υπήκοοι έχοντας ως κύριο στόχο την μοναδική πηγή χαράς να καταστρέψουν την Ελλάδα., Την εκπληκτική και ανεπανάληπτη κατάθεση του Μαντέλη, ποίοι έχουν συμφέρον να την δολοφονήσουν ; Φυσικά ο Κινέζος. Είναι τόσο μεγάλες οι ηθικές εκτροπές του σημερινού παθοκισμού, που δεν τολμάς πλέον να ονειρευτείς κάτι το καλύτερο για την Ελλάδα. Ό,τι φαντασθεί ο νοσηρός νους ή ο διεστραμμένος εγκέφαλος του σημερινού ανθρώπου, διότι αυτόν τον χαρακτήρα μας πέρασε το διεφθαρμένο παθοκ, θα το βρεις μέσα στο καταραμένο αυτό κατασκεύασμα.
ΣΚ
27/05/2010 16:47
Απατεώνες και με τη βούλα οι στενότεροι συνεργάτες του Σημίτη; Σωπάτε ρε παιδιά κάποιο λάθος θα έγινε!!!.εμένα μου έμαθαν οτι την Ελλάδα την κατέστρεψε ο κακός Καραμανλής και η επάρατος Δεξιά από το 2004 και μετά...δηλαδή μαλλλον και πρίν έγιναν κάποια μικροπραγματάκια (Χρηματιστήρια, εξοπλισμοί, υπερκοστολογήσεις ολυμπιακών κλπ..)..Αλλά πάστηκε μαα....ς ο Κωστάκης και τους χαριστηκε τότε καλά να τον κάνουν....θα μας βγεί τώρα ο Γιώργαρος (ναι ο Τζέφρευ..) υπέρμαχος της καθαρσης και ουδεμία σχέση με τους τότε ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ....είπαμε..αυτός όταν δε ταξίδευε έκανε κανό η πδήλατο..δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα...
Νίκος
27/05/2010 16:39
Ο Μαντέλης την έκανε σήμερα πρωι για Αζερμπαιτζάν και ο Αρειος Παγος το μεσημέρι αποφάσισε την έξοδό του απο τη χώρα........ρε κρα ρε, ρε κρά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τσουκάτος Μαντέλης Τσοχατζόπουλος Παπαντωνίου στην "πρωτοπορία" του σοσιαλ(Η)στ(ρ)ικού κινήματος.

Ο Αντώνης φωνάζει ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο είχε λαδιάρηδες με τη Ζίμενς....Υπομονή Αντωνάκη! Ή αν διαφωνείς διέγραψε και τον Καμμένο που λέει ότι ύπάρχουν και "μπλε" λαδοπόντικες.
Η μέρα που η Βουλή θα καεί πλησιάζει όλο και περισσότερο και κάποιοι ακόμα νομίζουν ότι θα την σκαπουλάρουν με γελοία πολιτικάντικα επιχειρήματα για να γλυτώσουν το κόμμα μαζί με τους γαλάζιους λαδοπόντικες για μικροκομματικά ωφέλη.
Φουφουτος
27/05/2010 16:38
@Axaios

Φίλε ο Σημίτης έκανε μεγάλα λάθη αλλά έκανε και πολλά σωστά και πολλά έργα! Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που δεν κάνανε τίποτα!

Στο τέλος τέλος Ελλάδα είμαστε και το κλέψειν είναι hombie και προορισμός ζωής! Πώς θα σταματήσει αυτό?? Με το να κόβεται το χέρι όποιου κλέβει ή στην κρεμάλα!
AKΠ
27/05/2010 16:36
Ο κύριος Σαμαράς αντί να καθαρίσει το κόμμα του πανηγυρίζει λες και είναι παρθένα η ΝΔ στα σκάνδαλα και δη στο συγκεκριμένο , ο Παπανδρέου τουλάχιστον έκανε τις εξεταστικές και είπε να πιαστούν από όπου και αν προέρχομαι , 100 εκατομμύρια ευρώ πήγαν σε μίζες λένε οι γερμανοί και εμείς δεν βρήκαμε από αυτά ούτε καν το εκατομμύριο , κύριε Σαμαρά τα υπόλοιπα 99.000.000 που πήγαν ?? όλα στο ΠΑΣΟΚ ?? για τα υπόλοιπα σκάνδαλα των ημερών σας θα μας πείτε τίποτα , να πιαστούν όλοι και όλα δεν λέω το αντίθετο αλλά πρώτη φορά βλέπω να ασχολείται μια χώρα με 200.000 ευρω που χρησιμοποίησε ένας πριν 12 χρόνια ( τα αλλά 250.000 λέει δεν τα πείραξε αν θυμάμαι καλά) την στιγμή που έχουν πάει σε μίζες δεκάδες εκατομμύρια και αμέτρητα δις σε σπάταλες δημόσιου χρήματος πολύ πιο πρόσφατα, το δάσος πρέπει να κοιτάμε είτε έχει πράσινα φύλλα είτε μπλε, κατάργηση βουλευτικής ασυλίας τώρα και η παραγραφή να γίνεται μετά θάνατον , βαρέθηκα την υποκρισία των πολιτικών την στιγμή που ξέρουν ότι άνθρωποι μέσα από τα κόμματα τους έχουν κάνει τερατουργήματα , μην τους τσουβαλιάζουμε όλους πιστεύω ότι υπάρχουν και καλοί μέσα στη βουλή.
Foufoutos
27/05/2010 16:34
Γ__ την ατυχία μας!

Όπως είπε ο Γιωργάκης , ούτε οι Έλληνες είναι όλοι κλέφτες , ούτε όλοι οι Γερμανοί είναι Εθνικοσοσιαλιστές.

Γα__το δεν γινότανε να μην είναι όλοι οι Γερμανοί κλέφτες και όλοι οι Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές??

Φτού γ__ την ατυχία μου! Όσοι είναι κλέφτες να τους κοπεί το χεράκι! Πώπω καλά το 90% των Ελλήνων θα είχαν ένα χέρι!
ΚΟΣΜΑΣ
27/05/2010 16:34
ΣΗΜΙΤΗΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Το τρίδυμνο που ρούφηξαν το αίμα του λαού. Και πιό στυγνός ο Παπανδρέου, που δέχτηκε να μας εξαθλιώσει . Απατεώνες φύγετε...........
JIM
27/05/2010 16:20
Καλά είναι τόσο μ@$#^$@ οι πολιτικοί μας που ξαφνικά κατάλαβαν πως κάποιοι τα αρπάζουν ή είναι τόσο λαμόγια που θέλουν να φαίνονται ως παραπλανηθέντες ??? Όπως και να είναι πότε θα δούμε ποιοι έπερναν τις αυγουλιέρες και τα λευκά από την SIEMENS ???
Κ.Κ.
27/05/2010 16:17
Ποινική δίωξη στον Μαντέλη. Επιτέλους. Τα κοπρόσκυλα μας έχουν φέρει στα πρόθυρα χρεωκοπίας και έχουν το θράσος να μας κοροϊδευουν με τις χορηγίες τους.
αντωνης
27/05/2010 16:12
@Δημήτρης Ν. 27/5/2010 09:46 Γραφεις:<<Γιωργο, αν θέλεις να συνεχίσει ο μέσος Έλληνας να σε υποστηρίζει...κτλ.>>. Τι σε κανει να πιστευεις οτι. ο Γιωργος και ο καθε Γιωργος που γινεται πρωθυπουργος θελει να την στηριξη του μεσου ψηφοφορου στην διαρκεια της θητειας του (διαβασε job του)? Ας ειμαστε ρεαλιστες: την στηριξη μας την θελουν μονο στις εκλογες, και μεχρι τοτε θαχουνε ξεχαστει πολλα. Ο βουλευτης που θα κανει την προεκλογικη του εκστρατεια. χρειαζεται χρηματοδοτες κι αυτοι δεν ειμαστε εμεις οι μεσοι ψηφοφοροι, ειναι αυτοι που εχουν την δυνατοτητα να χρηματοδοτησουν. Και οσοι εχουν αυτη την δυνατοτητα δεν χαριζουν χρηματα, τα επενδυουν. Συνεπως ο βουλευτης δεν αντιπροσωπευει ταχα μου τον ψηφοφορο, αλλα στηριζετε στον χρηματοδοτη του, την δικια του στηριξη θελει και ειναι υποχειριο του (κι εχει κι απο πανω μονο 4 χρονακια στην διαθεση του να βγαλει κι αυτος κανα φραγκο). Οι ιδεολογιες και οι ελπιδες ειναι για το κοπαδι και καλα θα κανουμε να τις ξεχασουμε.
mike
27/05/2010 15:52
xaxaxaxaxa!!!!!!!!! έδωσε σήμερα εντολή η εξεταστική για έρευνα σδοε στη ζίμενς για υπόθεση μαντέλη (12 χρόνια μετά)
ένας
27/05/2010 15:48
Πως ονομάζεται η Ελλάδα στα Τουρκικά ξέρετε?

Yunanistan

Όπως λέμε Πακιστάν, Αφγανιστάν κλπ

Κάτι κατάλαβαν οι Τούρκοι στα 400 χρόνια
aperiskeptos
27/05/2010 15:40
υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ένας υπουργός για να υπογράψει συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ λαδωνόταν μόνο με 200.000 ή 250.000 μάρκα; Το είπε ο Μαντέλης΄εμμέσως πλην σαφώς. Για τέτοια πράγματα χρειάζονται 10 εκατ. μάρκα. Είχαν και φιξ ταρίφα. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η φιξ ταρίφα ήταν μόνο για την περίπτωσή του;
Schwartze Sonne
27/05/2010 15:39
Αλήτες !!!

Ο κόσμος πεινάει και αυτοί παίρνουν μίζες και σπουδάζουν τα παιδιά τους στην Αμερική !!!!
ΝΙΚΟΣ
27/05/2010 15:12
Ειναι ντροπη για τον νομικο πολιτισμο της χωρας μας ενας πολιτικος να ομολογει δημοσιως οτι λαδωθηκε απο ξενη επιχειρηση και να μη μπορει να διωχθει και τιμωρηθει.Το απολυτο αισχος.Ηθελα να ξερω ποια Κυβερνηση ψηφισε εναν τετοιο νομο σκανδαλο.Βεβαιως, ο Μαντελης μπορει να αποφυγει τις νομικες συνεπειες του νομου για τις πραξεις του ομως δεν μπορει να αποφυγει την κριση και την καταδικη εκ μερους της κοινωνιας που κατα τη γνωμη μου η ηθικη απαξια της κοινωνιας ειναι πολυ σκληροτερο τιμημα για καποιον ακομη και απο μια ποινη.Τελος θα πρεπει να αλλαξει αμεσως ο νομος περι ευθυνης υπουργων και να παψει να υφισταται ασυλια για οποιονδηποτε.
ΑΚΠ
27/05/2010 15:07
Ο κύριος Σαμαράς αντί να καθαρίσει το κόμμα του πανηγυρίζει λες και είναι παρθένα η ΝΔ στα σκάνδαλα και δη στο συγκεκριμένο , ο Παπανδρέου τουλάχιστον έκανε τις εξεταστικές και είπε να πιαστούν από όπου και αν προέρχομαι , 100 εκατομμύρια ευρώ πήγαν σε μίζες λένε οι γερμανοί και εμείς δεν βρήκαμε από αυτά ούτε καν το εκατομμύριο , κύριε Σαμαρά τα υπόλοιπα 99.000.000 που πήγαν ?? όλα στο ΠΑΣΟΚ ?? για τα υπόλοιπα σκάνδαλα των ημερών σας θα μας πείτε τίποτα , να πιαστούν όλοι και όλα δεν λέω το αντίθετο αλλά πρώτη φορά βλέπω να ασχολείται μια χώρα με 200.000 ευρω που χρησιμοποίησε ένας πριν 12 χρόνια ( τα αλλά 250.000 λέει δεν τα πείραξε αν θυμάμαι καλά) την στιγμή που έχουν πάει σε μίζες δεκάδες εκατομμύρια και αμέτρητα δις σε σπάταλες δημόσιου χρήματος πολύ πιο πρόσφατα, το δάσος πρέπει να κοιτάμε είτε έχει πράσινα φύλλα είτε μπλε, κατάργηση βουλευτικής ασυλίας τώρα και η παραγραφή να γίνεται μετά θάνατον , βαρέθηκα την υποκρισία των πολιτικών την στιγμή που ξέρουν ότι άνθρωποι μέσα από τα κόμματα τους έχουν κάνει τερατουργήματα , μην τους τσουβαλιάζουμε όλους πιστεύω ότι υπάρχουν και καλοί μέσα στη βουλή.
Sceptic
27/05/2010 15:03
Τον Μαντέλη κοιτάτε που τα πήρε πρίν δώδεκα χρόνια....ξυπνάτε ρεεεεεεεε είναι και οι άλλοι που τα πήρανε πρόσφατα και δεν έχουνε φύγει για το Αζερμπαιζάν αλλά είναι και μέσα στην βουλή!!!!!!!!
Μιχάλης
27/05/2010 14:59
ωραία, ποινική παραγραφή, την ίδια με όλους τους πολίτες, αλλά να επιστραφούν οι μίζες σε μία πολιτεία που μάχεται για την επιβίωσή της...
Κώστας Μανδαλίδης
27/05/2010 14:50
Αυτά ακριβώς που κάνανε την περίοδο Σημίτη τα πρωτοπαλίκαρά του (οι περισσότεροι είναι και νυν υπουργοί) και ο Μαντέλης ανάμεσά τους, προσπαθούν να μιμηθούν στο ίδιο υπουργείο οι κ.Ρέππας, Σηφουνάκης και ο γ.γ. κ.Τσιόκας.Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού φορέα σημαίνει λεφτά κάτω από το τραπέζι για τα αεροδρόμια, τον ΟΣΕ, την ΥΠΑ, τα λιμάνια, κλπ
Οι ίδιοι πολιτικοί είναι αυτοί που φορτώνουν στους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες χρέη και στη συνέχεια ξεπουλάνετο δημόσιο πλούτο (εννοείται χωρίς χρέος, τα χρέη πηγαίνουν στον Προϋπολογισμό) και παίρνουν τις μίζες... συγνώμη, τις χορηγίες ήθελα να πω.
Η πατρίδα "πεινάει" πρόεδρε και όταν σου φωνάζαμε "άλλαξέ τα όλα" σήμαινε και "άλλαξέ τους όλους" σήμαινε και "άλλαξε και την νοοτροπία του κόμματος".
Το ερώτημα που πλανάται πλέον στον αέρα είναι με ΠΟΣΑ ΘΑ
"ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΕΙΤΕ" από τους μεγαλοκαρχαρίες με τα νέα κόλπα για ιδιωτικοπιήσεις και ΣΔΙΤ;
Ο Σημίτης φαίνεται "αγανακτισμένος" με τον Μαντέλη.Αύριο κ. Παπανδρέου θα είστε και εσείς ανάλογα αγανακτισμένος με τους αντίστοιχους υπουργούς;
Συμπατριώτη Μιχάλη Χαραλαμπίδη δεν υπήρχε άλλος σακ και σένα που να "προέβλεπε" το μέλλον της χώρας και του ΠΑΣΟΚ με τόση ακρίβεια(σε ομιλία του στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996).Ξέρεις γιατί δεν υπήρχε άλλος; Οι υπόλοιποι είχαν μπουκωμένο το στόμα και λαδωμένα τα χέρια!!!
Δ.Υ.
27/05/2010 14:43
Η φοραδιαφυγή παραγράφηκε ;;;;

Βάλτε τον στην φυλακή για φοροδιαφυγή.

Ο Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγεί είχε φυλακιστεί.
Ορίωνας
27/05/2010 14:32
Θα ήθελα πολύ να μάθω το εξής: Όλοι (σχεδόν) οι Έλληνες, είναι εκνευρισμένοι κατά όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως. Στις επόμενες εκλογές, λοιπόν, όλοι αυτοί που θα πάνε στις συγκεντρώσεις, ζητωκραυγάζωντας και κουνώντας σημαιάκια και πανό, ποιοί θα είναι;;;
Θ.Α
27/05/2010 14:31
Μόνο οι του ΠΑΣΟΚ ομολογούν προς το παρόν. Οι της Ν.Δ με το να μην το παραδέχονται οτι τα ΠΗΡΑΝ πιστεύουν -ότι και εμείς πιστεύουμε -ότι δεν το έκαναν; Ούτε στη Simens ούτε στο Βατοπαίδι έχουν ανάμειξη;
EB
27/05/2010 14:06
Βρωμα και δυσοδια! Οχι μονο απο το πολιτικο κατεστημενο του δικομματισμου αλλα απο το ιδιο το καπιταλιστικο συστημα. Το λαδωμα , η αδιαφανεια, τα μυστικα κονδυλια, οι αρπαχτες , τα ξεπουληματα λαικης περιουσιας στο κεφαλαιο κλπ ειναι απλως τα συμπτωματα ενος συστηματος που ειναι σαπιο και ζεχνει. Να το θαψουμε μια ωρα αρχιτερα. Την Τριτη 1.η Ιουνη ολοι στους δρομους μαζι με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να συνεχισουμε το σκαψιμο του ταφου του ! Οι καπιταλιστες χρειαζονται τον εργαζομενο για να του δημιουργει τον πλουτο του αλλα ο εργαζομενος δεν χρειαζεται το καπιταλιστη για να επιβιωσει ! Μπορει και πρεπει να χτισει την δικια του εξουσια , την ΛΑΙΚΗ!!