Το νέο δόγμα του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας

Ελεύθερη είσοδος στις πλαζ!

Γκρεμίζονται όλα τα εμπόδια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ prok@dolnet.gr   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2010 07:00 |
 Ελεύθερη  είσοδος  στις πλαζ!

Κατάργηση του εισιτηρίου στις οργανωμένες πλαζ και γκρέμισμα όλων των εμποδίων και των εξωτερικών περιφράξεων προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες είναι το νέο δόγμα του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΟΡΣΑ).

Η πρόταση για την κατάργηση του εισιτηρίου στις εκμισθωμένες-οργανωμένες πλαζ θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από την ομάδα εργασίας του ΟΡΣΑ. Οι μελετητές θεωρούν ότι σε όλες τις εκμισθωμένες παραλίες η είσοδος πρέπει να είναι ελεύθερη για τους λουομένους, οι οποίοι θα πληρώνουν για τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες και για ό,τι άλλο αγοράζουν...

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η κατάργηση του εισιτηρίου θα επιτευχθεί με την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων- που ισχύουν για τις εκμισθωμένες πλαζ- ή εάν θα ισχύσει μετά τη λήξη των συμβάσεων.

Η ομάδα εργασίας του ΟΡΣΑ (που αποτελείται από τους αρχιτέκτονες Μάρω Ευαγγελίου, Τζίνα Σταυράκη, Ευαγγελία Χατζηκωνσταντίνου και Πασχάλη Σαμαρίνη) έχει αναλάβει τον συντονισμό των μελετών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από φορείς του Δημοσίου (όπως είναι η Κτηματική Υπηρεσία) και τους δήμους για το θαλάσσιο μέτωπο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως και την Αγία Μαρίνα στο Κορωπί.

Για εφέτος τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία μόνο 3 ελεύθερων παραλιών- συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων- γύρω από το πρώην νυχτερινό κέντρο «Φαντασία» που κατεδαφίστηκε.

Τα προτεινόμενα για την περιοχή σχέδια, που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», αφορούν, εκτός από την αφαίρεση όλων των εμποδίων που φράζουν την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα (όπως είναι τα κάγκελα, τα συρματοπλέγματα και οι τσιμεντένιοι όγκοι), την ενίσχυση της τοπικής βλάστησης (κυρίως με αλμυρίκια) και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, πεζόδρομου και ξύλινου deck περιπάτου.

Από το 2011, όπως επισημαίνουν από τον ΟΡΣΑ, θα αρχίσουν οι παρεμβάσεις για την ανάπλαση του κόλπου της Ελευσίνας, της Δραπετσώνας (με την αναβάθμιση των βιομηχανικών κτιρίων και τη δημιουργία Κέντρου Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων), των δυτικών συνοικιών του Πειραιά (κυρίως με τη σύνδεση του κέντρου της πόλης με το λιμάνι), του Φαληρικού Ορμου, του μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού και το άνοιγμα στο κοινό των νοτίων ακτών του Σαρωνικού. Και στο... βάθος θάλασσα. Εξι χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στο παραλιακό μέτωπο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως τη Γλυφάδα βλέπει κανείς μπάζα, περιφράξεις, κατασκευές νυχτερινών κέντρων και στο... βάθος θάλασσα.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΡΣΑ κ. Γιάννος Πολύζος, «η Αθήνα ποτέ δεν ήταν παραθαλάσσια πόλη, αν και η θάλασσα υπήρξε πάντα ένας από τους σημαντικούς παράγοντες της ιστορίας της. Ακόμη και η σύγχρονη ανάπτυξη της πόλης φαίνεται να γυρίζει την πλάτη στη θάλασσα, ενώ η έμφαση δίνεται στις ζώνες γύρω από την Αττική Οδό και τα Μεσόγεια. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, αγνοείται ένα από τα κυριότερα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, που είναι μια μεσογειακή παραθαλάσσια μητρόπολη...». Το «εργαλείο» για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα αποτελέσει, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Πολύζο, το Προεδρικό Διάταγμα του 2004- που υπεγράφη από την πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου- το οποίο προέβλεπε μέσα σε διάστημα 5 χρόνων την απομάκρυνση όλων των κέντρων από την παραλία. Το Π. Δ. ωστόσο παραμένει ανενεργό εδώ και 6 χρόνια...


Τριάντα χρόνια σχεδιάζουμε...

Πριν από τους Ολυμπιακούς του 2004 όλες οι μελέτες που συντάχθηκαν για την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου είχαν ως πρότυπο το μεταολυμπιακό θαύμα της Βαρκελώνης και το άνοιγμα της πόλης στο θαλάσσιο μέτωπο ήταν... σχεδόν βέβαιο. Σήμερα έξι χρόνια μετά συζητάμε και πάλι ότι πρέπει να ανοίξει το θαλάσσιο μέτωπο...

Η ιδέα της ελεύθερης πρόσβασης στο παραλιακό μέτωπο συντηρείται-σύμφωνα με ειδικούς- τα τελευταία 30 χρόνια και δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. «Κάθε μητρόπολη που σέβεται τον εαυτό της έχει μέτωπο στο νερό είτε πρόκειται για ποτάμι είτε για λίμνη είτε για θάλασσα», λέει ο αρχιτέκτονας -δρ πολεοδόμος κ. Σπύρος Τσαγκαράτος. «Εμείς είμαστε ακόμη στον σχεδιασμό... Χρειάζεται τόλμη κα γκρέμισμα όλων των εμποδίων-ακόμη και των κέντρων που φράζουν την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Φθάσαμε στο σημείο σήμερα να μην υπάρχει ένας μεγάλος κάθετος δρόμος που να καταλήγει στη θάλασσα. Ακόμη και η Συγγρού πηγαίνει παράλληλα προς το παραλιακό μέτωπο».

32
Parthenios christos
25/05/2010 07:33
Kαιρος ηταν να πεσουν τα τοιχοι και απο τις Πλαζ-παραλιες.
Το ολο επιχειρημα παταγωδως απετυχε,αφου θησαυρησαν καποιοι απο το υστερημα του απλου πολιτη.
Ενα αγαθο οπως η προσβαση στην παραλια να ειναι ενα δυσβαστακτο εξοδο,μονον εδω θα μπορουσε να ευδοκιμησει.
Στην χωρα της πατεντας και του ΑΕΡΑ.
Ας ανοιξουν λοιπον οσες παραλιες ακομη δεν εχουν παραχωρηθη σε ιδιωτες,και οι επιδοξοι ιδιοκτητες των μπαρ-καντινων,ας αναλαβουν και την υποχρεωση καθαριοτητας.
Ετσι απλα.
χ.π
Στείλτε τον Κώστα Μπουγάτσα για Μπάνιο
24/05/2010 06:24
Ελεύθερη είσοδος στις πλαζ!

Δηλαδή ο Κώστας Μπουγάτσας μπορεί να εισέλθει σε οιαδήποτε Πλαζ.
Ο Αντώναρος θα του κουβαλάει τις πετσέτες και ο Πάκης τα κουβαδάκια.
Ο Αγγέλου θα του φέρει το βιντεο γκέιμ και ο Ρουσσόπουλος τα Παναθηναικά Νέα.
Μπορεί να σκάσουν μύτη και οι Μαυροφουστανάδες Αρσένιος και Εφραίμ.

Κίνδυνος 1
Δε θα μείνει φαγώσιμο στην καντίνα για τους άλλους λουόμενους.

Κίνδυνος 2
Αν η τρελλοπαρέα του Κώστα Μπουγάτσα αποφασίσει να κολυμβήσει, όχι μόνο τα ψάρια αλλά και το πλανγκτόν θα βγεί από το νερό.
ελενη
24/05/2010 01:00
Μας δουλευετε μωρε? Ποιες παραλιες Ειναι οι πιο βρωμικες παραλιες,απο το πρωι στις 6:00 κανουν οι γεροι και οι γριες μπανιο και λουζονται κιολας με το σαμπουαν στο χερι,τις υπολοιπες ωρες ειναι ολοι οι αλλοδαποι,ναι με χαλαει απιστευτα να κανω μπανιο μεσα στα κατρουλια τους γιατι οτι ειναι τσαμπα χαλαει δεν υπαρχει ποιοτητα και μαζευεται η σαρα και η μαρα οτι να ναι να πουμε.
ελεος πια τα χλασατε ολα με το να 8ελετε τσαμπατζιδικη ζωη ολα χυμα ο ενας πανω στον αλλον,ακομα κια οι αλλοδαποι μεσα στο νερο δεν μπαινουν,εν τελει οσοι πανε στις παραλιες της αττικης πανε μονο για να παρουν ματι τα γκομενακια ουστ
Δημήτρης Κορίνθιος
23/05/2010 23:53
Ηγέτες υπήρχαν στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια και θεωρώ βέβαια ηγέτη και τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπου επί δικών του ημερών η ΕΛΛΑΔΑ άρχισε να κατρακυλά με γρήγορο ΡΥΘΜΌ. Μορφές που κοσμούσαν το κοινοβούλιο , Αντώνης Τρίτσης, Αθανάσιος Κανελλόπουλος Παπαληγούρας κ.α. δεν μπορούν νά βρεθούν ούτε για δείγμα έπί τών ημερών μας. Αντί αυτών, βουλευτές με χαμηλό πνευματικό επίπεδο { ή χωρίς ίχνους φαιάς ούσίας}ζουν εις βάρος του ελληνικού λαού βυθίζοντας τη χώρα στην βλακεία την φτώχεια τριτοκοσμικού έπιπέδου. Λοιπόν, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος ηγέτης στις μέρες μας γιά αύτήν τήν χώρα, θα πρέπει εμείς οί ΈΛΛΗΝΕΣ να δώσουμε προϋποθέσεις ,ΚΑΙ Ό ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
Βακαλο
23/05/2010 22:11
Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, σχοινί και μία μεγάλη πέτρα.
Πειραιωτης Μαουνιερης
23/05/2010 19:32
Εκανα χειμερινο μπανιο,επι 10 χρονια,και ειδα και εφριξα,απο τη γυφτια και τη χολερα του Ελληνα. Σκουπιδια,βρωμιες,καταστροφες σε κοινοχρηστους χωρους.Μεχρι τις σαπουνοθηκες κλεβανε,απο τις τουαλετες του ξενοδοχειου,που υπηρχαν εκει.Χωρια η κατασταση μεσα στις τουαλετες.Δεν εμπαινα μεσα,κι ας κατουριομουν. Για το Εντεμ μιλαω,οχι για την κωλοπετεινιτσα. Ο Ελληνας,δυστυχως,δεν εκτιμα,ο,τι κρατικο.Θελει να πληρωνει για να καταλαβαινει την αξια του.Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου. Γι αυτο,συμφωνω με το φιλο πιο πανω,που μιλαει για την δυνατοτητα,να απολαμβανει την καθαριοτητα και την ηρεμια,πληρωνοντας καποιο λογικο αντιτιμο.
Αθανασοπούλου Αθανασία
23/05/2010 18:57
Να γίνει και κάτι για τον σκανδαλώδη αποκλεισμό των παραλιώβν από ξενοδοχεία που απαγορεύουν σε πολίτες την πρόσβαση στη θάλασσα. Υπήρχε και γι΄αυούς νόμος. τι έγινε; άλλαξε; έγινε ανενεργός; Έχω υπόψη κάτι ξενοδοχεία στην Κρήτη αλλά και στη Σκόπελο...
Ενας αναγνώστης
23/05/2010 18:12
@ Χαρης τις δουλειές που τώρα έχουν οι ξένοι (οικοδομή, χωράφι, έργα στο δρόμο) πριν λίγα χρόνια (πριν το ''90) τις είχαν Ελληνες που βρώμαγαν. Εσύ που δεν βρωμάς λοιπόν να πληρώνεις στην Μυκονο . Εγώ, που σπουδάζω και δεν μπορώ να πληρώνω θα κάνω παρέα με τον βρωμερό εργαζόμενο που είναι αλλοδαπός. Γιατί ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΆ και είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ. φιλικά Κανείς δεν είπε οτι η κοινωνία είναι δίκαιη. Αλλά βγάλτε τα ρατσιστικά απο τη μέση.. Τα χρηματα δεν εχουν έθνος.
ΑΚ
23/05/2010 17:16
Ελπίζω να ισχύσει και για την υπόλοιπη Ελλάδα αυτό (που δεν είναι μόνο η Αθήνα).
georgakis
23/05/2010 17:14
Προς τον Γιαννη-Αν το κρατος ειναι μπαχαλο και μπηκαν ολοι οι αλλοδαποι, αυτο δεν σημαινει οτι ο ελληνας θα πρεπι να πληρωνει και εισοδο και ξαπλωστρα. Εδω δεν ειναι αποικιες οπως οι Βερμουδες και δεν ξερω εγω που αλλου, με τους ιθαγενεις να μην μπορουν να κολυπησουν οπου και οι αποικιοκρατες
Οσο ζώ ελπίζω
23/05/2010 17:02
Η κυβέρνηση βάζει στη θέση τους ορισμένα πράγματα και μπράβο της.
Πράγματι τίποτε δεν είναι δωρεάν, υπάρχει όμως ο λεγόμενος κοινωνικός μισθός.
Ολα δεν μπορεί να γίνουν εμπορεύματα.
Αλλωστε η ευημερία πρέπει να διαχέεται και αλίμονο αν γεμίσουμε συρματοπλέγματα μήπως και κάποιος μη Ελληνας θα καταχραστεί τον κοινωνικό μισθό.
Ο ξένος θα πληρώσει ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφετέριες και παρόμοια.
Και ίσως ένα μέρος του ΦΠΑ που θα πληρώσει θα φτάσει και στο κράτος.
DK
23/05/2010 16:57
χε χε, με το χρεοκοπημένο κράτος νομίζετε ότι υπάρχει έστω και μία περίπτοση στο εκατομύριο το κράτος να πετάξει στασκουπίδια κάποια έσοδα; Ακόμα υπάρχουν κοροίδα που χάφτουν το λαικισμό; Απορώ με το κόμπλεξ ορισμένων. Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να είχα πρόβλημα ούτε να κάνω μπάνιο τσάμπα, ούτε να μην πάρω ξαπλώστρα, ούτε να φέρω τα κεφτεδάκια απ το σπίτι. Δηλαδή τί πειράζειθ αν κάποιες παραλείες είναι μισθωμένες και έχει το κράτος έσοδα;
Ευρωπαιος
23/05/2010 16:40
Το εγκαταλελειμενο Φαντασια βρηκαν να γκρεμισουν... Να σε δω ρε Μπιρμπιλη να πας να γκρεμισεις το Νεραϊδα, το Ρουμ να σε παραδεχτω, που ειναι ετοιμα να μπουν στην θαλασσα... Οσο για το τραμ, οσο δεν ενεργοποιειται το προασινο κυμα που εχει εγκατασταθει για να μην κολλαει στα φαναρια, ειναι μια ανοητη εναλλακτικη μετακινηση...
Χάρης
23/05/2010 16:33
Κάθε λαός έχει την πόλη και την ζωή γενικότερα που του αξίζει. Άλωστε και τα κέντρα στην παραλιακή, που λητούργησαν και λητουργούν εκεί στηρίχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν απο Αθηναίους που κανένα πρόβλημα δεν είχαν με το γεγονός ότι το κέντρο καταπατά την ακτή.
gk
23/05/2010 16:20
Γιάννης @

Ακριβώς. Όπως πρέπει να υπάρχουν ελεύθερες παραλίες έτσι πρέπει να έχω κι εγώ το δικαίωμα να πληρώνω σε κάποιες άλλες και να κάνω μπάνιο σαν άνθρωπος, με την ντουζιέρα μου, την ομπρέλλα μου και χωρίς όλες τις γυφτόφατσες και τους άπλυτους δίπλα μου. Ισα δικαιώματα για όλους, όχι μόνο ότι μας βολεύει....
Βραδύνους
23/05/2010 16:17
Ορσε ΟΡΣΑ!
Ελλάδα 2010 και υπό συζήτηση το θέμα της "απελευθέρωσης" των ακτών για τους λουόμενους.
Εισερχόμεθα σιγά σιγά στον 19ο αιώνα, μια και για τον 20ο και τον 21ο είναι νωρίς ακόμη.
Τί περιμένεις από έναν υπανάπτυκτο λαό που καταβάλει ακόμη το αντίτιμο των θαυμάτων του κι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Αγιο Φως ανάβει μόνο του κάθε Πάσχα στα Ιεροσύλυμα.

Δυστυχώς η (παραφρασμένη)ρήση

Ενα καθεστώς που δεν υπολογίζει τίποτε άλλο εκτός από τη χαζομάρα των ψηφοφόρων του, θα παραμείνει στην εξουσία τόσο, όσο οι φηφοφόροι του δεν ελπίζουν σε τίποτε άλλο εκτός από την ικανότητα του καθεστώτος να λύσει τα προβλήματά τους.

ισχύει ακόμη!
Γιαννης Τσικης
23/05/2010 16:16
Κια φυσικά ελεύθερες παραλίες για όλους, χρειάζετε όμως και κάτι ακόμη. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Φτάνουν τόσα που ζητάτε απ'' το λαό, δώστε του μια ανάσα τους καλοκαιρινούς μήνες. Εχετε την εντύπωση πως με αυτή την ακρίβεια, την μείωση των μισθών και συντάξεων θα μπορέσουν πολλοί να κάνουν διακοπές; Ανοιχτές όλες οι παραλίες για όλους . Ιδού λοιπόν η Ρόδος [δεν την βλέπω,,,] ιδού και το πήδημα.
[Αυτό το είδαμε!!!!!], Εχαριστώ θερμά.
Aντιλαίκιστής
23/05/2010 15:32
Ενας αναγνώστης

Συμφωνώ και επαυξάνω. Λες τα πράγματα όπως πρέπει να είναι. Μπράβο....
πελεκάνος
23/05/2010 14:02
'' Οχι σκουπίδια ,όχι πλαστικά,σε θάλασσες καί ακτές΄''
Σπύρος Γιακουμάκης
23/05/2010 12:48
Ελεύθερη η είσοδος στις πλαζ. Το εισιτήριο πληρώνεται μόνο κατά την έξοδο!
Χ.Κ.
23/05/2010 12:09
Όπως γίνεται σε όλες τις πλαζ όλου του κόσμου
Μιχάλης
23/05/2010 11:58
Μπράβο και πάλι μπράβο
Ενας αναγνωστης
23/05/2010 11:39
Ο <<δωρεανισμος>> επιστρεφει με αλλη μορφη. Σου παιρνω μισθο και συνταξη, και σου δινω παραλιες και φασολια. Και για δωρακια απο το κρατος ο Ελληνας ειναι μεσα στη χαρα. Τελος παντων.... Το ετσιθελικο μπλοκαρισμα μιας παραλιας ειναι φυσικα παρανομο, αλλα σε κυριο λογο για την αθετηση των σχετικων νομων περι ιδιοκτησιας, και οχι γιατι εμποδιζονται καποιοι να κανουν εκει το μπανιο τους. Αλλωστε κι αυτοι θυμουνται την παραλια μονο οταν μπλοκαριστει. Τοτε ειναι που ντε και καλα πρεπει να πανε εκει. Ετσι, για να εχουν λογο να φωναζουν, θαρεις και λιγες ειναι οι παραλιες της χωρας. 16000 χιλιομετρα ακτες κι εμεις δεν βρισκουμε αλλο μερος να κανουμε μπανιο; Ενα απο τα πατροπαραδωτα χομπυ μας πρεπει να ειναι η παρεξηγηση. Μας αρεσει να αισθανομαστε αδικημενοι συνεχως. Ας το αφησουμε κι αυτο ομως. Η δωρεαν εισοδος σε οργανομενες πλαζ ισως (ισως λεω) χτυπησει τον τουρισμο. Πρεπει να σκεφτουμε κατα ποσο η μειωση των εισοδηματων λογω δωρεαν εισοδου σε οργανομενες πλαζ μπορει να αντισταθμιστει με επιπροσθετη προσελκυση τουριστικου κοινου, το οποιο υποτιθεται τοτε οτι θα ξοδεψει τα χρηματα του καπου αλλου. Αυτο δεν ειναι για βιαστικες αποφασεις. Θελει πρωτα μελετη προσφορας και ζητησης, δηλαδη: Τι τουριστικο κοινο ερχεται στην Ελλαδα; Τι θελει να κανει; Μπορουμε να το χωρισουμε σε ομαδες; Αν ναι, τοτε τι προσελκυει τις ομαδες αυτες; Για τι πραγματα θελουν να χρησιμοποιησουν τα χρηματα τους; Υποθετω οτι ενα μαγαλο μερος θα θελει μια ελευθερη προσβαση σε παραλιες, αλλα και ενα αλλο μεγαλο μερος θα θελει οργανωμενες πλαζ. Να μη το χασουμε το δευτερο μερος με <<ολικες λυσεις>>. Η καλυτερη λυση ειναι να εχουμε και τα δυο. Και δε χαθηκε ο κοσμος αν ενα ποσοστο των ακτων μας ειναι οργανωμενες πλαζ. Ειπαμε, 16000 χιλιομετρα παραλιες εχουμε. Αν δεν παω χωρις εισιτηριο στην πλαζ Α, τοτε παω 100 μετρα παραπερα και τελειωσε η υποθεση. Εκτος φυσικα αν σαν Ελληνα με ικανοποιει περισσοτερο η επιβολη του πεισματος μου για τζαμπατζιλικι απο οτι το μπανιο μου στη θαλασσα.
ενας αναγνώστης
23/05/2010 10:52
Απο πότε οι Ελληνες είναι είδος προς εξαφάνιση, και ειδικά στις πλαζ? Ας διεκδικήσουν τις παραλίες της Αττικής και ας μην τρέχουν στην κάθε Μυκονο με τα μαυρα χρήματα που έχουν σαν αποθεματικό . ελεος πια με τους ξένους! (δεν ειμαι αλλοδαπός)
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/05/2010 09:47
Στην παραλία που θα πρέπει νάναι ελέυθερη, θα πρέπει νάχω χώρο ελεύθερο για τις δικές μου καρέκλες καί ομπρέλες!
Μόνο εφ''όσον το θέλω, μπορώ να νοικιάσω κάτι από τον επαγγελματία! Επίσης, δικό μου θέμα είναι αν παραγγείλω καφέ ή θα τον φέρω έτοιμο από το σπίτι μου! Δεν μπορεί κάποιοι να πλουτίζουν από την δική μου ανάγκη για μπάνιο, εκμεταλευόμενοι επί χρήμασι τις καλλίτερες παραλίες! Προχώρα το Γιώργο! Μπορούμε να κερδίσουμε ένα κομένο δώρο από τήν ελέυθερη πρόσβαση στις παραλίες!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΠΑ
23/05/2010 09:33
Οι παραλίες ανήκουν στο λαό,να γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα(από νυκτερινά κέντρα έως βίλλες),και όταν λέμε όλα λέμε όλα κ.Μπιρμπίλη!
Γιάννης
23/05/2010 00:55
Άγαπητοί τίποτε στη ζωή δεν είναι δωρεάν! Βεβαίως οι ρομαντικοί συναναγνώστες χειροκροτούν το επερχόμενο "φιλολαικό" άνοιγμα των οργανωμένων πλάζ. Στις οποίες ωστόσο οι ομιλούντες την ελληνική θα αποτελούν σπάνιο, αν και μη προστατευόμενο, είδος.
nionios
22/05/2010 22:07
Το Π.Δ. έμεινε ανενεργό από τον καταλληλότερο Καραμαλή, γιατί μάλλον θα προσπαθούσε να δώσει την παραλία στην μονή βατοπεδίου.
Κρίμα, τα περί ανοιχτής παραλίας δεν ήταν επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Τώρα πως θα κράζουν οι δεξιοί???
Σοσιαλιστης
22/05/2010 21:38
Επιτέλους και ένα μέτρο φιλολαικό.
Τι να το κάνεις όμως, με την τιμή που πήγε η βενζίνη δεν μπορεί ο κόσμος να τις επισκευτεί.
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
22/05/2010 16:21
Οι αλλοτε εγκαταστασεις του ΕΟΤ σημερα ιδιωτικες φυσικο ειναι να εχουν καποια εξοδα συντηρησης ..ΑΛΛΑ..οχι απο το εισητηριο διοτι η προσβαση στην θαλασσα ειναι δικαιωμα του καθε πολιτη.Καταργηση του εισητηριου απο σημερα !!
sdorgos
22/05/2010 14:52
Mε αυτά τα έργα μένεις στην ιστορία όχι αν απόκτησες βιλλες και αρχοντικά.Τόλμησε κ.Παπανδρέου.Τόλμησε κ.Μπιρμπίλη.Και εσάς κ.κ Πολύζο,Τσαγκαράτο, Ευαγγελίου,Σταυρακάκη,Χατζηαντωνίου,Σαμαρίνη,θα σας γράψει η ιστορία και θα μας γεμίσετε χαρά και υπερηφάνεια.Δώστε στο λαό ένα δείγμα για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και πίστη ότι κάτι μπορεί να γίνει σε αυτή τη χώρα ,ότι όλα δεν είναι μόνον λόγια.Τρέξτε.
ΡΑΓΙΑΣ
22/05/2010 11:49
Ειμαστε ΡΑΓΙΑΔΕΣ!! Θελουμε να πληρωνουμε τα παντα!