Καλώς ήρθε το γιουάν...

Με μεγαλόπνοα επενδυτικά σχέδια έφτασε ο «Μr Cosco»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Πουλερές   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2010 07:00 |
Καλώς ήρθε το γιουάν...
Ο Κ. Παπούλιας υποδέχθηκε χθες τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cosco Γουέι Τζιαφού. «Χαιρετίζω έναν ένθερμο φίλο της Ελλάδας» είπε ο κ. Παπούλιας

Οι φάκελοι της κινεζικής συμμετοχής σε μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όπως ο εμπορευματικός σταθμός του Θριασίου Πεδίου, η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Ικόνιο με το Θριάσιο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, η εκμετάλλευση σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και σε άλλα λιμάνια της χώρας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου), η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ο τουρισμός, η κατασκευή και εκμετάλλευση του αεροδρομίου στο Καστέλλι στην Κρήτη και άλλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, άνοιξαν χθες και θα βρεθούν σήμερα και αύριο στην ατζέντα των επαφών του Γουέι Τζιαφού με στελέχη και άλλους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ηδη, άσχετα από την εξέλιξη που θα έχει το συνολικό επενδυτικό πακέτο των Κινέζων της Cosco και ενδεχομένως και άλλων κινεζικών επιχειρήσεων, γεγονός είναι ότι η Cosco και ο ΟΛΠ έχουν συνάψει μεταξύ τους μια ευρύτερης σημασίας στρατηγική συμμαχία, που εδράζεται μεν στη συνεργασία τους στον εμπορευματικό σταθμό του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, αλλά επεκτείνεται και στην από κοινού διεκδίκηση του εμπορευματικού σταθμού του Θριασίου, αλλά και στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Χθες, ο συνήθως λιτός στις δηλώσεις του πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Cosco και μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (είναι πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος) ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος σε ό,τι αφορά στις προθέσεις της Κίνας έναντι της Ελλάδας.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, έκανε γνωστή την απόφαση της Cosco να μεταφέρει το ευρωπαϊκό επιχειρησιακό της κέντρο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να αναδείξει τον Πειραιά σε κύρια λιμενική ευρωπαϊκή βάση. Κι αυτά καθώς η Cosco έχει επιλέξει την Ελλάδα ως πύλη εισόδου στις αγορές της Ευρώπης.

Μάλιστα, σαν σύγχρονος «φιλέλληνας» είπε ότι «γνωρίζουμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και θα βάλουμε τα δυνατά μας, θα κάνουμε το καλύτερο να σας βοηθήσουμε εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα της ναυτιλίας μας. Θα χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας για να προσελκύσουμε και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες για να υποστηρίξουν τη χώρα σας. Θα προσελκύσουμε τα διεθνή κεφάλαια στο λιμάνι σας, στη χώρα σας».

Ο κινέζος αξιωματούχος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η Ελλάδα είναι ελκυστική για επενδύσεις γιατί έχει στρατηγική θέση, είναι η πύλη της Ευρώπης» και να εκφράσει ενδιαφέρον για τους τομείς του logistics, των λιμανιών της χώρας και του τουρισμού. Για το λιμάνι του Πειραιά ο κινέζος αξιωματούχος είπε ότι στόχος είναι να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ για τη φετινή χρονιά ο στόχος της Cosco είναι να «πιάσει» 800.000 ΤΕU.

Εκτίμησε δε ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό, σημειώνοντας ότι από τον Απρίλιο έχει αρχίσει να μεταφέρει τα εμπορεύματά του και να τον χρησιμοποιεί ως βάση για τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων του ο συνασπισμός CΚΥΗ Αlliance (Cosco, Κ Line, Υang Μing, and Ηanjin Shipping).

Θέσεις εργασίας
Ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού ανέφερε στην υπουργό ότι σήμερα δουλεύουν 300 Ελληνες στην Προβλήτα ΙΙ, ενώ ο στόχος είναι οι εργαζόμενοι να φθάσουν τους 650. Παράλληλα ανέφερε ότι το διάστημα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου καταγράφηκε αύξηση άνω του 25% στον τζίρο, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου η αύξηση ήταν 43%.

Στη συνάντηση, ο γραμματέας του Δ.Σ. της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Π. Λασκαρίδης είπε ότι η πρώτη εμπειρία του με την Κίνα ήταν πολύ δυσάρεστη, στην πορεία όμως κατάλαβε ότι όλες οι καλές συνεργασίες αρχίζουν με δυσκολίες, για να συμπληρώσει ότι μετά «όλα έγιναν μέλι- γάλα και τώρα δεν έχω πρόβλημα». Απαντώντας στον κ. Λασκαρίδη, ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού ανέφερε ότι «είμαστε μια χώρα που τώρα μαθαίνουμε για τις διεθνείς σχέσεις. Ξέρουμε τα προβλήματα με τη γραφειοκρατία».

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού, ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ δήλωσαν ότι είναι ανοικτοί και προσβλέπουν στη μεγάλη στρατιά των κινέζων τουριστών. Από την πλευρά της η κ. Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι η ελληνική ναυτιλία και οικονομία προσβλέπουν πολλά σε αυτή τη συνεργασία. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης, ο γραμματέας του Δ.Σ. της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Π. Λασκαρίδης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θ. Φέσσας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ν. Αγγελόπουλος.

Η ΔΗΛΩΣΗ
«Ξέρουμε την κατάσταση της Ελλάδας και θέλουμε να βοηθήσουμε» είπε ο επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού

Θερμό τετ α τετ με τον πρόεδρο

ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΣ σχέσεις Ελλάδας- Κίνας και στις εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καλωσορίζοντας στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Cosco κάπτεν Γουέι Τζιαφού και τη συνοδεία του. «Χαιρετίζω έναν ένθερμο φίλο της Ελλάδας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Cosco, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γουέι Τζιαφού, αφού εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται δεκτός από τον κ. Παπούλια, υπενθύμισε την επίσκεψη του έλληνα Προέδρου στην Κίνα τον Ιούνιο του 2008 και υπογράμμισε τη συμβολή του στην προώθηση της συνεργασίας της Cosco με την Ελλάδα.


Τα πρότζεκτ των «δράκων»

Εμπορευματικός Σταθμός Θριασίου
Θέλουν το 51% της κοινοπραξίας που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευσή του ΟΣΕ
Εξετάζεται η συμμετοχή τους στις υπό ιδιωτικοποίηση δραστηριότητες του οργανισμού Αεροδρόμιο Καστελλίου
Θα τους ζητηθεί να συμμετάσχουν στην κοινοπραξία που θα το κατασκευάσει και θα το εκμεταλλεύεται Σιδηροδρομική σύνδεση Πειραιά
(Νέο Ικόνιο με Θριάσιο Πεδίο)

Εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν την εκμετάλλευσή του Logistics
Ενδιαφέρονται και για άλλες επενδύσεις πέραν του Σταθμού του Θριασίου Πεδίου ΣΕΜΠΟ
(Σταθμός εμπορευματοκιβωτίων ΟΛΠ)

Θα επενδύσουν 110 εκατ. ευρώ στην προβλήτα 3 Λιμάνια
Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου Ενδιαφέρονται να αναλάβουν την εκμετάλλευση των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων
Πρόσκληση για συμμετοχή τους στα δημόσια έργα

ΣΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ του κινεζικού ενδιαφέροντος για μια σειρά από οδικά, σιδηροδρομικά και αεροπορικά έργα, η δημοπράτηση των οποίων επισπεύδεται, προχωρά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αυτός είναι και ο σκοπός της εφ΄ όλης της ύλης συνάντησης που θα έχει ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας με την αντιπροσωπεία της κινεζικής Cosco με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γουέι Τζιαφού. Οπως έχει επισημάνει ο κ. Ρέππας, το υπουργείο είναι έτοιμο να θέσει υπ΄ όψιν της κινεζικής αντιπροσωπείας το σύνολο των έργων που αναμένεται να προχωρήσουν το προσεχές διάστημα. «Θα ανακοινώσουμε τους προβληματισμούς μας, θα παρουσιάσουμε το συνολικό σχέδιο, θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις που ενδεχομένως θα τεθούν από την άλλη πλευρά και ίσως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για κάποια από αυτά τα έργα, για όλα ή για κανένα», είπε ο υπουργός.

Η ατζέντα
Από την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν, η ηγεσία του υπουργείου δεν εξαιρεί τίποτα αφού, σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, στα έργα που θα παρουσιαστούν και σύντομα πρόκειται να δημοπρατηθούν συμπεριλαμβάνονται: Η κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης.

Η κατασκευή και παραχώρηση για περίοδο 40 ετών του νέου εμπορευματικού κέντρου του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο.

Η εξέταση της εισόδου στρατηγικού συμμάχου στον ΟΣΕ, ο οποίος «βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της πορείας του».

Η κατασκευή νέων οδών στην Περιφέρεια Αττικής.

Η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, η οποία θα δημοπρατηθεί σύντομα. Ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι η γραμμή «αποτελεί δημόσιο έργο και θα γίνει με εθνικούς πόρους». Υπενθυμίζεται ότι βάσει του αρχικού σχεδιασμού η συγκεκριμένη γραμμή θα ένωνε περιοχές όπως το Γαλάτσι με το κέντρο, ενώ θα εκτεινόταν ώς το Γουδή και θα κατέληγε στο Μαρούσι. Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο κυκλικού σχεδιασμού στα όρια του Δακτυλίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως του Ζωγράφου, ο Βύρωνας και η Καισαριανή.

Οσον αφορά το εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ στο Θριάσιο, τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμα τις επόμενες ημέρες, είπε ο κ. Ρέππας.


Το Λιμάνι

ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΩΡΗ συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, με τον οποίο γνωρίζονται από το 2002 (τότε είχε υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο για την είσοδο της Cosco στον εμπορευματικό σταθμό του λιμανιού του Πειραιά), ο κ. Τζιαφού ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά θα αποτελέσει την κύρια πύλη της Cosco για τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τις γύρω περιοχές, στον οποίο θα έχουν άμεση αναφορά πλην της Cosco και οι όμιλοι της Απω Ανατολής Κ Line (Ιαπωνία), ΥΜL (Κορέα) και Ηanjin (Κορέα). Στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Cosco θα εργάζονται μόνο έλληνες τεχνικοί και λιμενεργάτες, «χωρίς κανέναν Κινέζο» όπως είπε ο κάπτεν Γουέι, ο δε αριθμός των εργαζομένων θα ανέλθει σε 650.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ακόμη ότι οι δύο πλευρές (ΟΛΠ και Cosco), οι οποίες θα συλλειτουργούν στις Προβλήτες Ι και ΙΙ, θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια καλής συνεργασίας.


Τα ναυπηγεία

ΤΟ ΑΛΛΟ θέμα είναι η συνεργασία μέσω της Ναυπηγοεπισκευαστικές Υπηρεσίες ΟΛΠ (ΝΑΥΣΟΛΠ) για την ανάπτυξη των εργασιών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν επίσης σήμερα, ώστε να τεθεί το πλαίσιο συνεργασίας τους σε εξειδικευμένα θέματα (δεξαμενές, πλοία για συντήρηση και επισκευή κ.ά.). Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η κινεζική πλευρά δεν θα μετέχει μετοχικά στην εταιρεία, αλλά δεσμεύτηκε να συνεργαστεί σε επίπεδο πελατείας και με την πώληση στη θυγατρική του ΟΛΠ μιας δεξαμενής panamax μέσω leasing. Για τα υπόλοιπα θέματα συνεργασίας οι δύο πλευρές θα έχουν σειρά νέων συναντήσεων για κάθε έργο εξειδικευμένα, μέσω των θυγατρικών εταιρειών της Cosco.


Το Θριάσιο

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΟΛΠ αναφέρεται ακόμη ότι το ενδιαφέρον των δύο πλευρών, πέρα από την εξέταση των θεμάτων του επενδυτικού προγράμματος της ΟΛΠ Α.Ε., επικεντρώθηκε σε δύο κυρίως μείζονα θέματα, για τα οποία θα υπάρξουν συνεννοήσεις και κατευθυντήριες συμφωνίες εντός διημέρου: το ένα είναι η συμμετοχή της ΟΛΠ Α.Ε. και της Cosco στο υπό δημιουργία Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου.

Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα για να εξετάσουν επακριβώς το σχήμα συνεργασίας τους, όταν το έργο αυτό προκηρυχθεί από την ΕΡΓΟΣΕ. Ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού υπέδειξε ως μοντέλο το έργο της Cosco στο Ντουμπάι, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινέζικη πλευρά θα συμμετέχει στην κοινοπραξία που θα διεκδικήσει το έργο με ποσοστό 51%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα μοιραστούν ο ΟΛΠ και ο κατασκευαστικός όμιλος που θα επιλεγεί για να συμμετέχει στην κοινοπραξία.

Επισημαίνεται ότι το κόστος κατασκευής του έργου θα υπερβαίνει τα 170 εκατ. ευρώ και η εκμετάλλευσή του από την κοινοπραξία που θα κερδίσει τον διαγωνισμό (αναμένεται να προκηρυχθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα) θα εκμεταλλεύεται το έργο για 40 χρόνια.


Υποδοχή με λουλούδια στους επιβάτες του «Ζενίθ»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Ζαχαριάδης

ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ και μελεκούνια- τοπικό παραδοσιακό γλυκό από μέλι και σουσάμι- υποδέχτηκαν χτες το πρωί πάνω από 200 επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Ρόδου τους 1.200 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Ζενίθ» και των άλλων έξι κρουαζιερόπλοιων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και όπως είπε ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Χατζημάρκος «ήταν μια συμβολική πράξη για να δείξουμε ότι στην Ελλάδα η φιλοξενία εξακολουθεί να κυριαρχεί και κάποια μεμονωμένα περιστατικά δεν εκφράζουν το σύνολο του λαού».

Οι φόβοι
Οπως είναι γνωστό όταν το κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ» είχε καταπλεύσει προ εικοσαημέρου στο λιμάνι του Πειραιά μέλη του ΠΑΜΕ είχαν απαγορεύσει την αποβίβαση των επιβατών του, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό και την αντίθεσή τους στην κατάργηση του καμποτάζ. Επειδή εκφράστηκαν φόβοι επανάληψης των επεισοδίων και στη Ρόδο και μάλιστα με την κάθοδο μελών του ΠΑΜΕ από τον Πειραιά, ύστερα από εισαγγελική εντολή ελήφθησαν χθες αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει επέμβαση.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι το θέμα της πιθανολογούμενης παρεμπόδισης προσέγγισης του «Ζενίθ» «αποτελεί συκοφαντική επίθεση».

85
Κων/νος Αργυρακόπουλος
22/05/2010 05:46
Θα προτιμούσα ευρωπαίους επενδυτές παρά Κινέζους. Μπορεί όμως έτσι να είναι καλύτερα. Η Παπαρήγα και το ΠΑΜΕ δεν θα μπορούν να βγάλουν κιχ στους κινέζους σύντροφους ακόμα και αν η καταπίεση είναι χειρότερη από των καπιταλιστών της Δύσης.

Α, γυρίσματα που έχει ο καιρός... όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος!
Σοσιαλιστής
21/05/2010 22:28
Φάγαμε πρόλογο σοσιαλιστικό, πιστέψαμε ότι θα ενισχύσουν την δημόσια πρωτοβουλία,τουλάχιστον έτσι έλεγαν προεκλογικά,και αυτοί κάνουν τα εντελώς αντίθετα.
Το θέμα είναι να μπορέσεις μόνος σου να σηκωθείς στα πόδια σου, την υποδομή την έχεις, με το να διαλύεις αυτά που ήδη υπάρχουν ξεπουλόντας την πατρίδα σου στους ξένους αποδυναμώνεις την οικονομία, και κάνεις τους Ελληνες φτωχότερους.
KG
21/05/2010 22:11
Δεν βλέπω γιατι δεν πανηγυρίζει το ΚΚΕ και η Αλέκα! Αυτό είναι κομμουνυισμός! Ας το βροντοφωνάξουμε σύντροφοι: ζήτω το ΚΚ Κίνας ! Στ- άρματα, στ- αρματα, εμπροοοός στον αγώνα..
ΚΟΣΜΑΣ
21/05/2010 21:59
Μί-ζα Μί-ζα. Είναι στα κινέζικα η μίζα
Στα τσακίδια !!!
21/05/2010 21:49
Γιατί να θέλω τρικοκοσμική αντιμετώπιση της χώρας μου ;

Γιατί να υποστηρίζω μη Ευρωπαίους στην ήπειρό μου ;

Γιατί να σαμποτάρω τη σύσφιξη μεταξύ ΟΛΩΝ των ευρωπαϊκών κρατών ;

Γιατί να συνεχίσω τον κατήφορο των προηγούμενων γενεών, του εμφυλίου και του πολίτη-πελάτη ;

Η αντιστροφή ξεκινάει από ΄ ΜΕΝΑ !!!
ΕΚΠΟΊΗΣΗ
21/05/2010 20:54
Μου κάνει εντύπωση που οι Έλληνες θέλουν να ξεπουληθεί η Ελλάδα και παρακαλούν κιόλας. Ντροπή ............... Ούτε ένα λιθαράκη δεν πρέπει να δώσουμε σε κανένα κινέζο σε κανένα γερμανό σε κανενα τούρκο ανήκει μόνο στους Έλληνες και εκεί θα πρέπει να βάζουμε τελεία. Αντί να ξεσηκωθούμε εναντίον αυτών που φούσκωσαν το εικονικό χρέος αν υπάρχει χρέος γιατί δεν είμαστε σίγουροι γι αυτό κάνουμε παζάρια σαν την πόρνη που την ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά και όχι η ηθική και το τίμημα. είμαστε μια πλούσια χώρα με πολλές φυσικές ομορφιές ηλιόλουστη με καλό καιρό καιρό και δεν το εκμεταλλευόμαστε είμαστε πανακριβοι αγενής και βρομιάρηδες και το κυριότερο δεν αγαπάμε την πατρίδα μας. Μόνο τα λεφτά σκεφτόμαστε . Αν δεν την αγαπήσουμε δεν τη σεβαστούμε και δεν δεν δουλέψουμε σκληρά για αυτή θα τη χάσουμε και όταν θα τα έχουμε πουλήσει όλα τι θα μείνει για εμάσ;;;;;;;
GEORGE GEORGELLIS
21/05/2010 19:53
οι επενδυσεις βαζουν λεφτα στη χωρα!
Αλεξανδρος Αθ.
21/05/2010 17:10
@ ΑΝΔΡΕΑΣ 20/5/2010 19:39, δεν εχεις απολυτο δικιο. Το Πασοκ ποτε δεν ηταν γενικα εναντιον της συμβασης για τον Πειραια, αλλα ειδικα εναντιον συγκεκριμενων σημειων της συμβασης με την Κοσκο, και ειχε υποσχεθει επαναδιαπραγματευση για τους συγκεκριμενους ορους.
Το ιδιο ειχε κανει με επιτυχια και στην συμβαση για το Ελ. Βενιζελος, οπου μειωσε αισθητα το κερδος της Χοχτιφ, μειωνοντας κατα 20 χρονια την περιοδο εκμεταλλευσης αλλα κυριως μη αποδιδοντας στην Χοχτιφ εκατονταδες χιλιαδες στρεμματα περιμετρικα του αεροδρομιου για εκμεταλλευση επι 50 χρονια.
Το Πασοκ ηταν εναντιον της παραχωρησης του λιμανιου της Θεσσαλονικης καθως δεν θα υπηρχε ανταγωνισμος, αλλα παντα επιδιωκε ξενες επενδυσεις εκμεταλλευομενο τα γεωπολιτικα πλεονεκτηματα της Ελλαδας, οπως εκανε ο Σημιτης με τον αγωγο Αλεξανδρουπολης - Μπουργκαζ που εκτοτε δυστυχως βαλτωσε.
Ηδη παντως σε 6 μηνες εκδηλωθηκε ενδιαφερον για επενδυσεις πολλων δισεκατομμυριων ευρω απο Κινεζους και Αραβες, και αυτο δεν ειναι τυχαιο... Γιατι στην εξωτερικη πολιτικη ο Παπανδρεου τα πηγαινει παντα καλα. Καιρος ειναι να αποδειξει πως και στα οικονομικα ειναι ικανος, γιατι μεχρι τωρα δυστυχως δεν το εχουμε δει...
Ο θειος απ ''το Σικαγο
21/05/2010 16:29
Οποιος βαλει μια δραχμη σ αυτον το τοπο καλως να ορισει. Οχι πως εχει η ελλαδα σημερα την πολυτελεια να επιλεγει τις ελαχιστες επενδυσεις που γινονται στον τοπο αλλα και αυτες οι ελαχιστες δεν ειναι αυτες που χρειαζεται η ελλαδα μακροπροθεσμα. Οποιος κοιταξει προσεκτικοτερα που βαζουν λεφτα οι ελαχιστοι που επενδυουν στη χωρα θα διαπιστωσει πως ειναι ειτε μεταπρατικου επιπεδου (πχ εμπορευματικος σταθμος) ειτε -κυριως- τουριστικων ακινητων (πχ Costa Navarino). Σαν καθε αλλος τριτοκοσμικος η Ελλαδα το μονο που μπορει να κανει ειναι να ξεπουλησει τις φυσικες της ομορφιες και τη γεωγραφικη της θεση. Οι θεσεις εργασιας που ανοιγουν ειναι χαμηλοτατης προστιθεμενης αξιας, χειρωνακτικης φυσης και χαμηλων ικανοτητων. Ειναι πλεον σαφες οτι στον διεθνη καταμερισμο εργασιας η Ελλαδα ειναι ο σερβιτορος... Αφηστε τους αλλους να εξορμουν -και να πλουτιζουν- στην παγκοσμια οικονομια της γνωσης και της τεχνολογιας, αυτα για μας ειναι ψηλα γραμματα. Ποιος και γιατι να ερθει εδω να στησει επιχειρησης γνωσης (λογισμικο, πληροφορικη, μηχανολογικο εξοπλισμο, υπηρεσιες εξειδικευσης, βιοτεχνολογια κτλ)? Εμεις μονο για γκαρσονια και φορτοεκφορτωτες κανουμε...
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
21/05/2010 16:23
Κακό πράγμα να γλύφεις εκεί που έως εχθές έφτυνες μπορεί να πάθεις δηλητηρίαση .
ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ
21/05/2010 14:35
Όταν σταματήσει ο κάθε άθλιος πολιτικός να βαφτίζει έργα "δικά του" και ο κάθε φανατισμένος τρισάθλιος ψηφοφόρος να φωνάζει "αυτό το έργο το υπέγραψε/σχεδίασε/σκέφτηκε το δικό μου κόμμα", τότε ίσως να δει προκοπή αυτό το κράτος. Τα έργα είναι για το κράτος και τον λαό. Όχι για το κάθε κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία. Η κομματικοποίηση των πάντων μας έχει καταστρέψει.
Χριστίνα Νικολάου
21/05/2010 14:17
Nα, επιτέλους που και κάποιος μας σέβεται και μας βοηθάει!!
Όχι σαν τους "φίλους" μας τους Ευρωπαίους, που το μόνο τους νοιάζει είναι πως θα πλουτίσουν εις βάρος μας!!! Δώστε τα όλα, ΟΣΕ, Αεροδρόμιο μπας και σωθούμε!!
Mε εθνικούς....τι???
21/05/2010 14:07
Η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, η οποία θα δημοπρατηθεί σύντομα. Ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι η γραμμή αποτελεί δημόσιο έργο και θα γίνει με εθνικούς πόρους.

Πειραιωτης Μαουνιερης
21/05/2010 10:38
Καλο το λαδι,αλλα αν γινει κατι τετοιο,θα πεις το λαδι,λαδακι,(εκτος και αν εισαι παραγωγος βεβαια),καθως η τιμη του,θα παει στα υψη.Τουλαχιστον διπλασια. Η αληθεια να λεγεται.
Πειραιωτης Μαουνιερης
21/05/2010 10:35
Ρε συ Κορινθιε,βαρεθηκα να διαβαζω τα ιδια και τα ιδια. Τα κομματα στην Ελλαδα,ειναι διαχρονικα τα ιδια. Διερμηνευουν τη θεληση των Ελληνων,να ζουν χωρις να δουλευουν,και να παιρνουν συνταξη στα 40,και πιθανον και λιγοτερο. Γινεται λοιπον πλειστηριασμος ,και καθε φορα,κερδιζει ο ενας απο τους δυο,ταζοντας περισσοτερα. Βεβαια το πασοκ,εχει και τα δηθεν ιδεολογικα του κολληματα,εξ ου και οι κραρικοποιησεις-αποκρατικοποιησεις,καθως και οι αθλιοι συνδικαλισταδες,αν και οι τελευταιοι,ειναι διαπαραταξιακοι. Και βεβαια,η ηθικη παρουσια,ειναι το μεγαλυτερο ατου καθε φορα,πραγμα που εχει ριξει κυβερνησεις,πιο πολυ κι απ τα λεφτα. Γιατι ο Ελληνας,μπορει ο ιδιος,να ειναι κλεφτης ολκης,αλλα ολα κι ολα,τον πολιτικο,τον θελει,τυπο και υπογραμμο. Γαι να βλεπει καποιον,που να μην του θυμιζει τον εαυτο του. Γι αυτο,βαρεθηκα να σε βλεπω,να γραφεις,τα ιδια και τα ιδια,πραγμα που σε κατεβαζει. Εκτος και αν σου δινουν λεφτα απο τη Ρηγιλης,οποτε,αξιος ο μισθος σου.
Αχαιός
21/05/2010 09:30
...Ορισμένοι εδώ θα έβγαζαν `Ιμπεριαλιστικές` ακόμα και και τις επενδύσεις που έκανε η ΣΕνωση στον Β Παγκόσμιο για να ανορθώσει οικονομικά τις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Κάθε επένδυση είναι κακή και ιμπεριαλιστική εκτός εάν έχει την έγκριση του Γραμματέα του Κόμματος (ΚΚΕ-Ελληνικό Τμήμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς).

Οσοι θεωρούν την επένδυση της Κόσκο ωφέλιμη για τον εργάτη, είναι `οπουρτουνιστές`, `ρεβιζιονιστές`, `φραξιονιστές`, `πράχτορες της Ινέλιντζενς Σέρβις`, `πράχτορες της ΣΙΑ`, `φερέφωνα της ντόπιας πλουτοκρατίας`, `μαριονέττες του Τζώρτζ Σόρος` και `οχτροί της εργατικής τάξης`.

Τι άλλο μπορέι να κάνει κανείς εκτός του να γελάσει; Οχι σας ρωτάω δηλαδή.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
21/05/2010 09:10
"Σί-λά, Σί-λά"
Καιρός να μαθαίνουμε και κάποια Κινέζικα!
Παύλος Ξανθόπουλος
21/05/2010 08:48
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ k.Γιαννης.Τ 20/5/2010 12:58 "Τα υποκαταστατα του Σταλινισμου.Συμφωνει με τις Επενδυσεις του Μαο (κινεζων)?Ειμαι πολυ περιεργος να μαθω. Τι να σκεφτεται η γρια ιερεια του Περισσου? Τα κεφαλαια των Κινεζων θα ειναι Κουμμουνιστικα?ήΚαπιταλι στικα?Αναλογα με την τρελλα της στιγμης θα βαπτιστουν.(!) " Το σημερινό κατεστημένο τις Ελλάδος που είναι μια συνεχεια του παλιού...,γελοιοποιούσε και γελοιοποιεί το ΚΚΕ διότι ζήταγε και ζητα διακρατικές συμφωνίες ώστε να ωφελούνται οι πολίτες και όχι οι "απιτιδιοι"/ημέτεροι... Με το σημερινό κατεστημένο τις Ελλάδος ,προσφέρονται οι Έλληνες πολίτες σε κάθε κατεργάρη ως μια φοβισμένοι και υποταγής μάζα επί το πλείστον εξαρτώμενη, αλλα και "ελενηομενι" από MAT και από ένα στράτευμα που σαν κύριο στόχο του έχει να ψάχνει να βρει εχτρούς μέσα στο εσωτερικό τοις Ελλάδας(όπως και ο στρατός της Θαϊλάνδης) και όχι να στηρίζει την πατρίδα εν ώρα ανάγκης... Σε μια τέτοια κατάντια τι άλλο παρα ιμπεριαλιστικά θα μπορεί να είναι αυτά τα κεφαλαια... "Με αυτούς τους πολίτες που τιμούν τα "ξετροπα" γαϊδούρια σιχτίρ τα χρονια τα παλιά σιχτίρ και τα καινούργια"!
nik karas
21/05/2010 08:43
Οταν ο χονδρος υπεγραφε την συμφωνια με του ΚΙΝΕΖΟΥΣ εσεις τα ΠΑΣΟΚΙΑ βριζατε,απεργίες,σκάνδαλο φώναζε ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, τώρα όμως σκυβέτε ,προσκύνατε ,θυμίζει το ανέκδοτο με τα πετροχελιδονα! Νομίζετε ότι ο ελληνικος λος είναι μ____ες ουτσ απο δω πρασινοι παπαγάλοι!
Δημήτρης Κορίνθιος
21/05/2010 00:44
Οι υπουργοί της κυβέρνησης των αρπακτικών έχουν κάνει τρόπο ζωής το να γλύφουν εκεί που μέχρι εχθές έφτυναν, αποδεικνύοντας το ύφος και το ήθος τους ως πολιτικές καρικατούρες.
Τόν λυσσαλέο πόλεμο την περίοδο 90-93 στην αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, μέχρι την πλήρη αντίθεση στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco και τις ανοησίες περί κατάργησης της σύμβασης, τα πράσινα αρπακτικά τηρούν συντεταγμένα τη θέση υπέρ της διάλυσης της Ελλάδας.
Έτσι λοιπόν σήμερα, βλέπουμε υπουργούς να στήνονται και να κάνουν επικύψεις στους Κινέζους της Cosco (ναι αυτούς που δεν ήθελαν) προκειμένου να προβούν σε επενδύσεις στο λιμάνι΄ πρό τών έκλογων
Αυτή είναι η συνεπής πολιτική των υπεύθυνων για τη λεηλασία του εισοδήματος της χαμηλής και μεσαίας τάξης.
Δημήτρης Κορίνθιος
20/05/2010 21:54
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης. σημειώνοντας: Ακόμη πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, επί Νέας Δημοκρατίας, υπεγράφη η συγκεκριμένη ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας σύμβαση, για την οποία πλέον το Πα.Σο.Κ πανηγυρίζει. Και ότι, για αυτό το λόγο, βρίσκεται στην πατρίδα μας ο Πρόεδρος της Cosco Captain Wei Jafou, με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς
gk
20/05/2010 21:44
ΑΝΔΡΕΑΣ

Πέστα ρε άνθρωπε. Θα μας το βγάλουν και ως επίτευγμα της χοντρο Κατσέλη... Αν είναι δυνατόν!!!
nionios
20/05/2010 21:20
"" από τα έτοιμα τρως του Καραμανλή...""

Ναι σίγουρα, τα άρματα και τα αεροπλάνα και τις φρεγάτες που υπέγραψε ο Καραμαλής αλλά δεν πλήρωσε τρέχει να ξεπληρώσει ο Παπανδρέου.

Τα έτοιμα του Καραμαλή είναι στην Ραφήνα μπριζολίτσες και ξύδια, έτοιμα είναι όπως πάντα πρώτο τραπέζι πίστα για τον καλό πελάτη...
Α.Λ.Π.
20/05/2010 20:24
Τίποτε δεν αξίζει για τους Έλληνες. Τελικά, τίποτε δεν τους αξίζει. ΧΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ 20/5/2010 19:52 Αντί του: ΧΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ, θα ήταν πιο κομψό να έλεγες: Να πάμε να χαθούμε όλοι. Προς τι η εξαίρεση της αφεντιάς ΜΑΣ...
ΧΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ
20/05/2010 19:52
Τίποτε δεν αξίζει για τους Έλληνες. Τελικά, τίποτε δεν τους αξίζει.
ΑΝΔΡΕΑΣ
20/05/2010 19:49
Μα δεν ξερετε καποιοι γιατι δαιμονοποιουν ,οπως λεγεται ,τις Ελληνο-Κινεζικες Συμφωνιες ; Μα γιατι αυτες εγιναν απο τον πρ΄πρωθυπουργο , τον ''''Χοντρο '''' ντε ,,,
ΑΝΔΡΕΑΣ
20/05/2010 19:39
Καποιοι απο πολιτικη σκοπιμοτητα παραπληροφορουν τον κοσμο. ΟΙ συμφωνιες με τους Κινεζους ,ειναι πολυ μεγαλης σημασιας για την Ελλαδα απο πολλες πλευρες και ο χρονος θα το αποδειξη ποσο ανευθυνη ηταν η σταση του ΠΑΣΟΚ ,οταν η προηγουμενη κυβερνηση προχωρουσε στην συναψη αυτων των Συμφωνιων με την Κινα . Και οσο κι,αν ενοχλη καποιους ,αυτες οι Συμφωνιες πιστωνονται προσωπικα στον πρ. πρωθυπουργο ,τον Κ. Καραμανλη. Τωρα αυτοι που τον τον εβριζαν ,απευθυνουν ''''συγχαρητηρια στην κ. Κατσελη . Προσωπικα κι,εγω της απευθυνω τα συγχαρητηρια μου γιατι δεν επεμεινε στην προτερα της θεση [οταν ηταν στην Αντιπολιτευση] περι καταργησης αυτων των Συμφωνιων οταν το ΠΑΣΟΚ γινοτανε κυβερνηση ,. Ευτυχως που εγκαιρως αντεληφθησαν το συμφερον της Χωρας. Απομενει η κ. Υπουργος να προωθηση και την συμφωνια της εξαγωγης ελαιολαδου που κι αυτη υπεγραφη απο τον πρ. προθυπουργο .
Δημήτρης
20/05/2010 17:29
 
Γενικότερα πάντως,το να κρίνουμε κατεστημένα στην Κίνα,στην Τουρκία,στο Ιράν κλπ είναι τόσο υποκριτικό όσο το να τρώμε 2 μπριζόλες την ημέρα και να λέμε τι απάνθρωποι που είναι οι εργάτες στα σφαγεία που σκοτώνουν τα καημένα τα ζωάκια...Για ψάξτε λίγο ποιός διπλασίασε εν μια νυκτι τις τιμές στο ρύζι και τα άλλα τρόφιμα με τα οποία προσπαθεί να επιβιώσει ο τρίτος κόσμος...Όχι,δεν είναι οι Κινέζοι!
Είδα χτες τον Εξάντα και ομολογώ πως σοκαρίστηκα...
akis
20/05/2010 16:47
 ,μεχρι τωρα το λιμανι ηταν αιχμαλωτο των ....που τσεπωνανε 150.000 το χρονο .

Τουλαχιστον τωρα θα υπαρχει αξιοκρατια και οποιος εχει προσοντα μπορει να δουλεψει στο λιμανι 
LM
20/05/2010 16:43
Σταματήστε να πουλάτε την Ελλάδα κομμάτι, κομμάτι.
 
Βασίλης
20/05/2010 16:32
Φαίνεται να μαθαίνουμε σιγά σιγά απο τις βλακείες μας και η κυβέρνηση επιτέλους να κάνει την στοιχειώδη δουλειά της. Τέτοιους επενδυτές να δώσουμε παράδειγμα στους Γερμανούς! αλλά ποιός να το κάνει αυτό με τις παλινοδείες και λάθη...

''μη μου τους κύκλους τάρεττε''
E.D.
20/05/2010 15:44
Το κακό είναι πως οι κινέζει θα φέρουν και δικούς τους εργάτες - έτσι ακόμα πιο πολύ θα πέσουν τα μεροκάματα.... Πάνε να ξεκάνουν και την ναυτιλία - το μόνο όρθιο που έχει μείνει στην ισοπεδωμένη μας οικονομία.
minas
20/05/2010 15:26
αραγε η  , λιανα καννελη τι εχει να πει? θα ειναι ενδιαφερον πολυ να ακουσουμε τις αποψεις της σχετικα με την κινεζικη πλουτοκρατια!!!!!!!!!!!!
περικλείδης
20/05/2010 15:16
  από τα έτοιμα τρως του Καραμανλή...

τους ρώσους τους έδιωξες, κράτα τουλάχιστον τους κινέζους, γιατί αν τους διώξεις κι αυτούς θα κάθεσαι μόνος και θα βαράς μύγες με τον Στροτς-Καν.
κοτο πουλας
20/05/2010 14:53
σαν επιστημονικη φαντασια μου φαινεται να "υποχρεωθει" ο ελληνας να δουλευει στην Ελλαδα. Επειδη σαν εργατης στα περατα της γης εχει παραγει, δεν εχει δουλεψει τους ομοιους του και να κανουν τα συνδικατα δικο τους θεο οχι να υποστηριζονται πια απο καθε λογις μωροφιλοδοξο πολιτικαντη! Τα αριστερα κομματα εκαναν καλη δουλεια για απειρα χρονια και θεματα. καιρος να δουν τι αντιπροσωπευουν. Παραγωγη με ξεσηκωμους....... για του ψυλλου το πηδημα....! Μακαρι τελικα να γινουμε μεταναστες στον τοπο μας. που να τρεχουμε... ας ερθουν εδω. μαλλον πιο καλα θα περασουμε. Το κρατος... χρεωκοπησε!
Δ.Υ.
20/05/2010 14:33
Ο Νοστράδαμος είχε πει πως στο τέλος θα επικρατήσει η κίτρινη φυλή.

Όσο για αυτούς που νομίζουν πως η πώληση της Ελλάδας είναι επειχηρηματική επένδυση είναι πολύ γελασμένοι. Αυτές δεν είναι επενδύσεις είναι πωλήσεις κανονικές.

Ας πουλήσουμε και την Κέρκυρα στους Γερμανούς να ξεχρεώσουμε.

Και δεν είμαι κουμουνιστής.
Κόκκινος
20/05/2010 14:03
Ήλθε η ώρα των κομμουνιστών.Η αντεπίθεση και πάλη φέρνει αποτελέσματα.Να βάλουμε κάτω το πρόγραμμα του σ. Στάλιν και με την αποκτηθείσα σοφία όπως λέει ο σ. Σοφιανός να αποφύγουμε λάθη.Προτείνω για 10 χρόνια κοινό σισσίτιο για όλους.Τέρμα τα ταξίδια στο εξωτερικό ακόμη και στα νησάκια, και για οικονομία αλλά και για να μην μολύνεται ο πολίτης από ξένο τρόπο ζωής.Απαγόρευση επιστροφής σε όσους σπουδάζουν έξω.Να ελέγχονται οι τουρίστες .Το συστημα all included είναι ιδανικό.Να κλέινονται στα ξενο/χεία χωρίς επαφές με κόσμο.Να μην διδάσκονται αγγλικά,γαλλικά κλπ. μόνον κορεάτικα, κουβανέζικα ,όχι κινέζικα.Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες πόλεις,θάχουμε αντιδράσεις. Να εκκενωθούν αλλά όχι όπως έκαναν οι Ερυθροί Χμερ και μας πεθάνει πολύς κόσμος.Να κλείσουν οι έξοδοι από τη χώρα.Δυσκολία θα υπάρξει στον έλεγχο από θάλασσα και τρένα.Γιαυτό να προσληφθούν αμέσως χιλιάδες σε ένοπλες δυνάμεις αστυνομία ακτοφυλακή κλπ.Για τα τρένα, στα σύνορα να αλλάξουμε το πλάτος στις ράγες όπως στα σύνορα Ουγγαρίας Ουκρανίας για να μην φεύγουν ανεξέλεγκτα.Να κρατικοποιηθούν τα πάντα και όποιοι ιδιοκτήτες θέλουν ας παραμείνουν ως διευθυντές.Εξορίες αποκεφαλισμοί και τέτοια όχι, για να μην τρομάξει ο κόσμος.Σαν υπουργός η σ. Κανέλη είναι η κατάλληλη, λόγω παλαιών σχέσεων με κεφαλαιοκράτες.Για τη στελέχωση όμως θα χρειαστούμε δυναμικά άτομα από όλο το φάσμα της κομ.αριστεράς, ξεχνώντας πίκρες και αντιθέσεις.Όλοι στην ίδια μήτρα γαλουχηθήκαμε, τα ίδια βιβλία και ήρωες μας ενέπνευσαν και μας οδηγούν.Σε τομείς οικονομίας και ανάπτυξης μπορεί να αξιοποιηθεί ο Γιωτόπουλος, ο Κουφοντίνας ,στη δημ.τάξη ο Μαζιώτης στην πυροπροστασία οι πυρήνες της φωτιάς,πάντα υπό το άγρυπνο μάτι του σ.Μπογιόπουλου .Επίσης προτείνω να καρφιτσώσουμε ένα χαμόγελο στα χείλη, να μην είμαστε έτσι βλοσυροί σαν θεούσοι, και τρομάζει ο κόσμος.Να αρχίσουμε να ανταλλάσουμε απόψεις και να ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για δυσκολίες Πολλά πράγματα θα πάρουν χρόνια ή δεκαετίες για να γίνουν και οι έλληνες είναι ανυπόμονοι. Πιο πολύ φοβάμαι κάποιους δικούς μας που θα βάζουν κάτω μαρξιστικές θεωρίες κλπ Φαντάσου να βγουν στο χρόνο πάνω δικοί μας και να ζητάνε τα 1400 ευρώ βασικό.Θα τρίβει τα χέρια της η αντίδραση.
Γιώργος
20/05/2010 13:50
Εισαστε σοβαροι? Μια ζωη δηλαδη θα εξαρτώμαστε απο τους αλλους? Κινα και Ρωσια θα πανε ψηλά γιατι προσπαθουν αλλα δυστυχώς ακομα δεν ξερουν τι εχουν..εμεις γιατι να οφειλουμε μια ζωη? Η ιστορια μας εδειξε οτι η Ελλαδα ποτέ δεν πεθαινει! Ολα ιδιωτικά? Να χρωσταμε κ αλλα? Να πουμε κ ευχαριστω δηλαδη? Ξυπνήστε! Η Ελλαδα χρειαζεται τους Ελληνές της...
Μιχάλης.
20/05/2010 13:35
Η επιλογή του κυρίου Ανωμερίτη από τον Γιώργο Παπανδρέου αποδεικνύετε πολύ σωστή. Η Ελλάδα δε πρέπει να χάσει την ευκαιρία μια σωστής συνεργασίας με την Κίνα. Μια μοναδική ευκαιρία. Άλλωστε και ο κύριος Ερντογαν έθεσε το ζήτημα της Κίνας, όσοι δε το προσέξατε. Θέλησε δηλαδή να επωφεληθεί, μια και οι Κινέζοι θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και όχι μόνο. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που θέλουν να σε βοηθήσουν νεοέλληνα. Αλλά πρώτα εσύ πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Να κάνεις μια κάθαρση, να βάλεις μια τάξη. Μη ξεχνάς ότι και το Κατάρ θέλει να κάνει μεγάλες επενδύσεις. Δεν είσαι μόνος σου δηλαδή νεοέλληνα. Το σύμπαν φροντίζει, αλλά κούνα κι εσύ λίγο τα χεράκια σου! Όχι να βγάλεις τα μάτια σου, να καθαρίσεις λίγο την βρωμιά.
Α.Λ.Π.
20/05/2010 13:29
(2/2) Άκου Έλληνες κομουνιστές! Τι ανέκδοτο και αυτό...Υ.Γ. Όσο για το: "Όταν σας έλεγαν οι Έλληνες κομμουνιστές να φτιάξουμε την "πατρίδα μας" τους κοροϊδεύατε και τους "φυλακίζατε" και τους φονεύατε...." κάλλιστα θα μπορούσε να είχαν έρθει και αντίστροφα τα πράγματα...και γιατί αυτά που "τους" έλεγαν ήταν καλύτερα από εκείνα που τους αντίλεγαν οι "άλλοι";?
Α.Λ.Π.
20/05/2010 13:28
(1/2) Παύλο & Δ.Υ.: Οι Έλληνες κομουνιστές δεν είναι καλύτεροι από τους Έλληνες καπιταλιστές γιατί είναι αμφότεροι Έλληνες. Αν δε θέλουμε να "πουλάμε" κομμάτι κομμάτι την Ελλάδα, ας μάθουμε να κάνουμε λιμάνια, γέφυρες, οδικές αρτηρίες μεγάλης ταχύτητας, διώρυγες, αποξηράνσεις, αεροδρόμια, μετρό και τόσα άλλα μεγάλα έργα για τα οποία "καλούμε" τους ξένους να τα αγοράσουν". Ας τα είχαμε κάνει όλα αυτά μόνοι μας και ας χρωστάγαμε και τρισεκατομμύρια...Συνέχεια
Giannis
20/05/2010 13:16
Οι συμφωνίες της κυβέρνησης με το πιο στυγνό δικτατορικό καθεστώς της υφηλίου αποτελούν την ταφόπλακα της ανάπτυξης της χώρας μας. Διαβάζω τα σχόλια και δεν πιστεύω στα μάτια μου!!! Αναρωτιέμαι δε, αν έστω κι ένας εδώ μέσα που αναφέρεται σε επένδυση, κατανοεί τί σημαίνει επένδυση. Η πώληση του λιμανιού ήταν η πιο επαίσχυντη πολιτική πράξη στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Οι ίδιες οι ''''ακρ''ιδες'''' ονόμασαν την πράξη τους ως ''''πύλη εισόδου'''' προς την Ευρωπαϊκή Αγορά!!! Στην κινεζική απόβαση δεν χύθηκε αίμα μόνο λίγο μελάνι από τις πένες της κυβέρνησης Καραμανλή και των φασιστικών φατριών του Δράκου!!! Επένδυση δεν είναι η πώληση επιχειρήσεων και οργανισμών επένδυση είναι η δημιουργία ανταγωνιστικής βιομηχανίας ποιοτικών προϊόντων, οι εξαγωγές με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους πολίτες της χώρας!!! Όπου πήγαν Κινέζοι οι χώρες καταστράφηκαν! Οι ΗΠΑ δεν υποφέρουν από τα subprimes και δεν ήταν η κτηματαγορά που οδήγησε στην οικονομική της κατάρρευση. Ήταν το γεγονός ότι ολόκληρος ο βιομηχανικός της μηχανισμός ''''μετανάστευσε'''' στην Κίνα αφήνοντας άνεργους εκ/ρια πολίτες της. Με τα άχρηστα προϊόντα του ο κινεζικός μονοπωλιακός μηχανισμός δημιούργησε θλίψη και απελπισία όχι μόνο στην Δύση αλλά και στην ίδια την Κίνα, όπου ανασφάλιστοι εργαζόμενοι συνθλίβονται από την 15ωρη εργασία και στοιβάζονται σαν τα κοτόπουλα στα γκουλάγκ της αμοιβόμενοι με 2 δολάρια ημερησίως. Το μανιφέστο του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας είναι ένα ''''συνθλίψτε την Δύση''''!!!!!! Τολμώ να πω πως είναι προτιμότερο να βρούμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με το πολιτικοστρατιιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας,τους μουλάδες του Ιράν, τους σατράπηδες βασιλιάδες της Μέσης Ανατολής την Αίγυπτο, την Λιβύη, την Βενεζουέλα, την Βραζιλία και όλη την Λατινική Αμερική παρά με τους φασίστες εκμεταλλευτές της Κίνας.
ένας
20/05/2010 13:15
Φίλοι Κινέζοι

Πρέπει να ρωτήσουμε το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τους λιμενεργάτες κλπ. Εδώ εμείς έχουμε πολλά δικαιώματα, πχ δεν δουλεύουμε και ζητάμε 3.000 ευρώ επιδόματα ως λιμενεργάτες. Εάν συμφωνείτε ελάτε να επενδύσετε, αλλιώς όχι.
Γ. Σ...
20/05/2010 13:08
Καλώς ήλθες καπετάνιε και στα κινέζικα χουαν ζιενγκ ???? μπας και ξεβρομίσουμε από την τεμπελιά
ΕΒ
20/05/2010 13:06
Αυτα τα γελοια ανθρωπακια απο την Κινα μου το παιζουνε "κομμουνιστες " , πρεπει οι πραγματικοι κομμουνιστες να τους παρουνε με τις κλωτσιες.΄Και αυτο to κανουνε παντου. Και συντομα θα το κανει και ο Κινεζικος λαος που του πουλανε φουμαρα περι δυο συστηματων και "σοσιαλιστικου" καπιταλισμου οι χαμαιρποι αυτοι "συντροφοι".
Σωτήρης
20/05/2010 13:04
Όσοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Λούκα Κατσέλη,( οτι καθυστερεί ή οτι διαφωνει με μερικά μετρα κ.α.) επειδή δεν την έχουν στη τσέπη τους και έχουν καταφέρει να επηρεάσουν τη κοινή γνώμη δεν βρήκαν βέβαια να της αναγνωρίσουν αυτην την επιτυχία με τους Κινέζους Αν φυσικά το θεωρούν επιτυχία λαι οχι "ξεπούλημα" κ.λ.π. κ.λ.π. Τα γνωστά ...
Γιαννης.Τ
20/05/2010 12:58
Τα υποκαταστατα του Σταλινισμου.Συμφωνει με τις Επενδυσεις
του Μαο (κινεζων)?Ειμαι πολυ περιεργος να μαθω.
Τι να σκεφτεται η γρια ιερεια του Περισσου?
Τα κεφαλαια των Κινεζων θα ειναι Κουμμουνιστικα?ήΚαπιταλι
στικα?Αναλογα με την τρελλα της στιγμης θα βαπτιστουν.(!)
Παναγιωτης
20/05/2010 12:50
Μα καλά, οι Κινέζοι θα φέρουν γιουάν Το νόμισμά τους) ή... γιέν; Γιατί το σύμβολο που έχουν ΤΑ ΝΕΑ στη πρώτη σελίδα δεν είναι το σύμβολο του Ιαπωνικού γιέν;;; Μπερδεύτηκα! Είναι όπως εμείς που πηγαίναμε και αγοράζαμε τις τηλεπικοινωνίες της Ουκρανίας και οι Ουκρανοί έλεγαν: Έρχονται οι Έλληνες με τα δολάριά τους!
EB
20/05/2010 12:49
Μετα τους Αγγλογαλους , Γερμανους και Αμερικανους οι και αποκαλουμενου ταγοι και πατερες τους εθνους κατεβαζουν τα βρακια τους και στους Κινεζους. Τα λιμανια , οι σιδηροδρομοι, τα ναυπηγεια και ολες οι υποδομες και υπηρεσιες σε αυτες τις υποδομες πρεπει να ειναι κοινωνικοποιημενες και οχι ξεπουλημενες στο διεθνες κεφαλαιο. Το συνθημα ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΓΓΛΕΖΟΙ πρεπει να συμπρηρωθει και με το ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.
antonio
20/05/2010 12:41
Θυμηθείτε τον καζαντσακι ελευθερία που σε δωρίσουν δεν είναι ελευθερία η ξένη κοιτούν την δαυλιά τους όσο μπορούν καλύτερα να κάνουν τώρα λένε η Ελλάδα είναι σε απόγνωση η πολιτική τους τώρα είναι η μεγάλη για αυτούς ευκαιρία ότι αρπάξουν από το ράκος Ελλάδα είδατε ανέφερε ότι του χρώστα το κράτος από φοροεπιστροφες 9000000 € αυτός μόνον στρατηγικός επενδυτής δεν είναι όταν μιλά για ψίχουλα και μας το πεζή λεφτάς και μιλά για δισεκατομμύρια επένδυσης κολοσσέ στα 9 εκατομμύρια για σκάφτατε λίγο μήπως έφυγαν τα αγγουριά τον γερμανών και αρπάξουμε τώρα τα κινέζικα
Παράγκας
20/05/2010 12:27
"''Έρχονται οι Κινέζοι" και ...φεύγουν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό μετανάστες (πάλι) για δουλειά. Και μένουν Ινδοί, Πακιστανοί, Μπακλαντεσιανοί, Αφρικανοί, Αλβανοί κλπ. Στα φανάρια και στην ΣοφοκλέουΜενάνδρουΕυριπίδου...γίνεται Το πανηγύρι.
ΕΛ. ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ
20/05/2010 12:23
Α τώρα τους αγαπάτε τους Κινέζους. Πριν τις εκλογές λέγατε θα τους διώξετε κ. Κατσέλη. Κυβέρνηση με σταθερη πολιτική που τηρεί προεκλογικές υποσχέσεις.
Κ.Γ.
20/05/2010 12:05
Επιτέλους ήρθαν κάποιο πολιτισμένοι άνθρωποι να επενδύσουν στην Ελλάδα...Με άλλη νοοτροπία, άλλα ιδανικά άλλη κουλτούρα. Φτάνει πια με τους δήθεν πολιτισμένους Ευρωπαίους....Καλά τους έλεγαν οι αρχαίοι βάρβαρους...Το παίζουν πολιτισμένοι αλλά θέλει η πουτ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει....Τώρα το μόνο που μένει ΄τωρα είναι να γίνει ο Έλληνας πολιτισμένος.......
ΘΩΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
20/05/2010 11:51
ΣΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ του κινεζικού ενδιαφέροντος για μια σειρά από οδικά, σιδηροδρομικά και αεροπορικά έργα, η δημοπράτηση των οποίων επισπεύδεται, προχωρά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το προβλημα με τα κινεζικα προιοντα ειναι οτι παρασκευαζονται απο φθηνα και ανθιυγεινα υλικα. Ειναι ευχαριστο απο τη μια πλευρα, που οι κινεζοι θελουν να επενδυσουν στην Ελλαδα, απο την αλλη ομως θα πρεπει να σκεφτουμε τι λογους εχουν για να προβουν σε αυτην την κινηση και που αποσκοπουν.
Παράγκας
20/05/2010 11:40
Ρε παιδιά το τσολιαδάκι σουβενιρ για τους τουρίστες που πουλάμε..."μέιντ ιν τσάινα" δεν έλεγε πριν χρόνια (δεν ξέρω τώρα).
Νικηφορος
20/05/2010 11:26
Απο τους κινεζους δεν προκειται να εποφεληθει η Ελλαδα ουτε μια δεκαρα τσακιστη... Αρκει να ρωτησετε τους Νιγεριανους κια τους λοιπους Αφρικανους εκει οπου δραστηριοποιουνται με εμφαση κινεζικες επιχειρησεις.... ουτε εναν μαυρο εργατη δεν απασχολουν... Εμεις περιμενουμε δηλαδη οι κινεζοι εργοδοτες να πληρωνουν ΙΚΑ και 13οκαι 14ο μιστο, ενω μπορουν να φερουν δικους τους με 5 Ευρω την ημερα μεροκαματο χωρις καμια ασφαλιση ??? Απλα οι κινεζοι θα κανουν την δουλεια τους και θα πληρωνουν το ενοικιο που εχουν συμφωνησει. Περα αυτου ουτε σχινι να κρεμαστουμε.. Αλλα καλα να παθουμε... οποιος δεν εχει μυαλο εχει ποδια... Ας τρεξουμε τωρα.. που ειναι οι δικες μας ΔΕΚΟ.? Τις κανανε οι δικοι μας κουμουνιστες, δεξιοι και σοσιαλ-ληστε μιστους, συνταξεις και εφαπαξ... και τωρα τις ξεπουλανε .... Τελικα αντιπροσωποι του ελληνικου λαου (βουλετευς) μας βγηκατε ολοι δοσηλογοι... για αυτο τον λογο ο ελληνικος λαος πρεπει να αποκτησει το δικαιωμα να αποφασιζει αυτοβουλα σε δημοψηφισματα.. μονο ετσι θα σωθει απο τους κοπριτες που τον κυβερνανε.. Τελος στην Υπερεξουσια της Βουλης... Αμεση δημοκρατια τωρα.....
Nameless
20/05/2010 11:21
Το Ελλαδιστάν αναπόφευκτα "πωλείται" (και) σε ΚΡΑΤΙΚΗ "κομμουνιστική" εταιρία. Διότι την εποχή των παχέων αγελάδων, ήτοι από 1981 και μετά όταν εισέρρεαν τα κονδύλια από Ε.Ε. είχε όλες τις ευκαιρίες να κατασκευάσει ΟΛΕΣ τις υποδομές σε πανελλήνιο επίπεδο (αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια, λιμάνια κτλ) να οργανώσει έναν πλήρως μηχανογραφημένο, ευέλικτο, ολιγάριθμο, εξυπηρετικό Δημόσιο τομέα και να αναπτύξει τις ΔΕΚΟ. Το Δημόσιο θα έπρεπε να προωθεί όλα τα αναπτυξιακά έργα των ΔΕΚΟ και των ιδιωτικών εταιριών, προσανατολιζόμενα σε εξαγωγικό, επεκτατικό εκτός Ελλαδιστάν, προσανατολισμό. Αντ'' αυτού τα εθνικά έργα υπερτιμολογήθηκαν και τα κονδύλια κατασπαταλήθηκαν σε ελάχιστα έργα. Π.χ. είναι δυνατόν μετά από την "Κοινωνία της Πληροφορίας 2000-2006" να μην υπάρχει Ενιαία Αρχή Πληρωμών για Δημόσιο ή να μην έχει καταγραφεί η ακίνητη περιουσία Δημοσίου (ημιτελές Κτηματολόγιο) και τα 10.000 "άγνωστα" κληροδοτήματα από ιδιώτες???!!!! Οι ΔΕΚΟ απαξιώθηκαν (και αναπόφευκτα θα πωληθούν) ενώ οι εγχώριοι ιδιώτες ήταν κυρίως κρατικοδίαιτοι. Οι ΑΝΙΚΑΝΕΣ κομματικές διοικήσεις (ανεπάγγελτων χαραμοφάηδων πολιτικάντηδων) Δημοσίου και ΔΕΚΟ σε αγαστή συνεργασία με συνδικαλιστές του προσωπικού οφέλους, δεν άδραξαν τις ευκαιρίες επί 30 χρόνια. Οι ΔΕΚΟ του Ελλαδιστάν θα έπρεπε να κυριαρχούν στη ΝΑ Ευρώπη, σε επικοινωνίες, ενέργεια, ρεύμα, ύδρευση & αποχέτευση (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ) τουλάχιστον. Δυστυχώς "ακόμα και μετά από ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΗΘΑΡΓΟ 30 χρόνων πρέπει να πληρώσεις το λογαριασμό". Τώρα βιώνουμε την εξαγορά υποδομών από μία κινέζικη "κομμουνιστική" ΔΕΚΟ..."Καλό κουράγιο" - Όλι Ρεν
takis
20/05/2010 11:03
Στην Ελλάδα έχουμε ενα ιδιόμορφο Κομμονουνιστικό Καπιταλισμό όπου έχουμε πάρει τα αρνητικά και των 2 συστημάτων.
takis
20/05/2010 11:01
Καλά έ... το τέλος του άρθρου με την υποδοχή των λιγούριδων Τσαμπίκων (τους λέω έτσι γιατι ξέρω τη συμπεριφιρά τους προς του φαντάρους) μου θυμίζει τη ταινία "Καλως ήρθε το δολλάριο"... μια ζωή γλύφτες και κακομοίριδς.. απόγονοι του Καραγκιόζη... Ξέρω όμως οτι Κινέζοι, Ταιβανέζοι (έχω ζήσει-ζώ εκεί) και Κορεάτες έχουν ρίξει ΠΟΛΥ δουλειά για να φτιάξουν τις οικονομίες που έφτιαξαν. Εμείς, πήραμε τις επιδοτήσεις και γεμίσαμε με ΛαντΡοβερ
Kostas
20/05/2010 11:01
Να δουμε πως θα καταφερουμε να τους διωξουμε κι αυτους. Μια ωραια πρωια τρεχοντας θα φυγουν
Αληθώς αριστερός
20/05/2010 10:54
Ποια Ελλάδα πουλιέται η Ελλάδα που έχουμε πουλήσει εδώ και δεκαετίες από την τεμπελιά μας και φαγοπότι, δεν μιλάμε μπας και με μια τέτοια ευκαιρία ξεχρεώσουμε λήγει. Είμαστε ο μοναδικός λαός του κόσμου που απεργούμε για να μην δουλεύουμε, δεν δουλεύουμε με αλβανούς, Πακιστανούς Κινέζους ποιοι είμαστε οι καραγκιόζηδες του κόσμου είμαστε, από που θα ξεχρεώσουμε τα παλούκια που έχομε βάλει. Να βγαίνουμε σε σύνταξη από 50 να δουλεύουμε λίγο η καθόλου να πληρωνόμαστε καλά. Η Κίνα είναι αυτήν την ώρα η μόνη χώρα που έχει χρήματα και αυτά που θα αφήσει στην Ελλάδα δεν είναι δανικά αλά ούτε τσάμπα είναι μπηζηνα δηλαδή δικά μας καθαρά, μην μας πάρουν τα τρένα μας είναι υπερχρεωμένα όλα είναι χρεωμένα. Έχετε πάει στην Κίνα τα τελευταία 5 χρόνια ασφαλώς όχι μερικοί ξέρουν την Κίνα του Μάο. Στο Ντουμπάι οι περισσότεροι τουρίστες δεν είναι ούτε Αμερικανοί ούτε Ευρωπαίοι είναι Κινέζοι, και εμείς λέμε τη θα τα κάνουμε τα μανταρίνια ρε πείνα που έχει να πέσει. Που είναι ο Στάλιν να στείλει τους τεμπέληδες στην Σιβηρία
κατερινα κωστοπουλου
20/05/2010 10:43
εχουν μυαλο οι κινεζοι ρεεεεεεεεεεεεεεεε.Ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια
Ζήτω η λαϊκή Κίνα!
20/05/2010 10:23
Να κάνουν και εργοστάσια αυτοκινητων, τρένων, αεροπλάνων κλπ
500.000 πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο να ανασάνουμε. Ολοι αυτοί θα μείνουν άνεργοι;
Αμα γίνουν αυτά να δεις μετά πώς ΔΕΝ χρειάζεται να δανέιζεσαι και φυσικά για όλους τους φοροκλέφτες κατάσχεση περιουσίας και φυλακή. Κι ο άγιος φοβέρα θέλει...
bruce lee
20/05/2010 10:20
το οτι τοσα χρονια δανειζομασταν απο ευρωπαϊκες χωρες αγγλια ,γερμανια,γαλλια και παιρναμε οτι σαβουρα ειχε σε εξοπλιστικα προγραμματα κ.λ.π δεν μας πειραζε γιατι ηταν ευρωπεοι,τωρα που ενδιαφερονται οι κινεζοι να επενδυσουν στην χωρα μας εχουμε προβλημα.
ποτε επιτελους θα ανοιξουμε τα ματια μας να δουμε το συμφερον μας;;;;θα προτιμουσα να γεμισει η ελλαδα με κινεζους τουριστες παρα απο τους ευρωπεους σουηδους,αγγλους,γερμανους που βλεπουν την χωρα μας ως ασυλο και επιδιδονται σε οτι πιο χυδαιο και προκλητικο.
οσοι κινεζοι ηρθαν για τουρισμο στην χωρα μας θαυμασαν τα μουσεια μας και τους αρχαιολογικους μας χωρους αλλα συναμα σεβαστηκαν και τον ελληνα,σε αντιθεση με τους ευρωπεους.
ας συγκρινουμε την ιστορια της κινας με τις αλλες ευρωπαϊκες χωρες και θα καταληξουμε στο συμπερασμα οτι οι ανθρωποι ειναι μακραν ανωτεροι απο τους ευρωπεους.
βεβαια ο ελληνας καμακαδορος προτιμα τις ξανθιες σουηδεζες,φιλανδες,απο την σχιστοματα κινεζα .
ας παψουμε να σκεφτομαστε με το κατωθεν κεφαλι επιτελους κυριοι.
Δημήτρης Σ.
20/05/2010 10:04
Καλά, είστε όλοι σοβαροί εδώ μέσα; Εδώ κάνουμε κρα να έρθουν ξένες επενδύσεις μπας και ανοίξουν θέσεις εργασίας και μειωθεί η ανεργία και εσείς φωνάζετε; Αφού το ξέρουμε όλοι πολύ καλά, μόνοι μας τα κάνουμε σαν τα μούτρα μας!! Δεν το έχουμε, δεν μπορούμε. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτό τον έρμο τον τόπο για να καταλάβουμε ότι είμαστε για τα μπάζα όταν εμπλέκεται το δημόσιο; Τι θέλετε, να διατηρηθεί η υπάρχουσα αρρωστημένη κατάσταση; Έλεος!!
μαναβης
20/05/2010 10:00
τωρα περιμενω τους συνδικαλισταδες και εργατοπατερες να ξεσηκωθουν, να διαμαρτυρυθουν, την αντιπολιτευση να το καταδικασει και επισης να υποσχεθει οτι θα καταγγειλει τη συμφωνια και θα επαναδιαπραγματευτει τους ορους μολις γινει κυβερνηση.

εννοειται το παμε πρεπει να παει ΤΩΡΑ να κλεισει ολα τα λιμανια της χωρας.

το γιατι δεν το ξερουμε, αλλα αυτο γινεται τοσα χρονια. σου λενε κατι παει να αλλαξει, δεν το θελω γιατι ειμαι βολεμενος οπως ειμαι. αρα δε μαρεσει .
Ραφαήλ Α.
20/05/2010 09:59
Τα μυαλά μας και μια λίρα..... Έρχοντε οι κινέζοι , ιαπωνέζοι, κορορέτσι, διοτί εμείς είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τα του οίκου μας. Επί 35 χρόνια τρώγαμε τα ''ετοιμα'' των άλλων, και νομίζαμε πως δεν θα έρθει ο λογαριασμός. Μα αναρωτήθηκε ποτέ κανείς τι παράγει, τι προσφέρει ο σημερινός ''μοντέρνος'' Ελληνας ......και οι περισσότεροι ζουμε καλύτερα από τους περισσότερους συνάνθρωπους μας σε άλλες πιό παραγωγικές χώρες; Οι παλιοί έλεγαν " εάν δεν βρέξεις κ....λο , δεν έχει κ...ό. Θα δουλέψουμε για τους κινέζους, τους γερμανούς, τους ρώσους και τους κονγολέζους, διότι αυτοί είναι σε θέση να μας δώσουν δουλείες τελικά..( για το συμφέρον τους και αυτοί...αλλά πέστε μου, ποιός από μας κάνει το οτιδοίποτε για το συμφέρον του άλλου ;) Τι περιμένουμε; τους ντόπιους σώτηρες μας να μας σώσουν.......Για να συνέλθουμε λίγο και να βάλουμε το κ...λο μας κάτω να δουλέψουμε, μπας και βγούμε κάποια στιγμή από αυτό το τέλμα.... Τα περί κομμουνισμού και καπιταλισμού και σοσιαλισμού τα ακουώ βερεσέ...προφάσεις εν αμαρτία.... όλοι γνωρίζουμε μέσα μας πως όλοι μαζί φταίμε , άλλος λίγο , άλλος πολύ ( προς Θεου μη τα χαλάσουμε στο ζύγι) Ντροπή μας που αφεθήκαμε, που τεμπελιάσαμε και παραδώθηκαμε.................Τώρα δουλεία.........
Αποστόλης Παρούσης
20/05/2010 09:58
το ενδιαφερον ειναι οτι το ΠΑΜΕ, η αγνή και άχραντος παρθένος, αισθάνεται "θύμα συκοφαντικής επίθεσης" . Σωστά, οι επιβάτες των κρουαζιερόπολοιων είναι οι τραμπούκοι....
hello!
20/05/2010 09:54
χα χα φόρεσε ο λύκος την προβιά και τον περάσατε για αρνί...., μόνο κουμουνιστές δεν είναι, ιδιωτικές επιχειρήσεις, ιδιώτες νεοεκατομμυριούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ωραίος κομουνισμός!
MIXALHS S.
20/05/2010 09:52
Μακάρι να κάνουν οι Κινέζοι αυτά που λένε.

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια πραγματικά απορώ γιατί ενώ διψάμε για επενδύσεις στην χώρα μας δαιμονοποιούμε κάθε προσπάθεια που γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μακάρι να γίνουν τα παραπάνω και άλλα τ''οσο από τους Κινέζους όσο και από άλλους.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑΣ
20/05/2010 09:49
Αντε μηπως και ξυπνήσουμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας . Τη μόνη <<κουμουνιστική>> χώρα της Δύσης που οι λίγοι κουμμουνιστές επιβάλλουν τη θέληση τους στους υπόλοιπους. Επιτέλους ξεκολήστε και σκεφτείται τους όρους της συνεργασίας ώστε να κερδίσουμε και να μην φύγουν τα παιδιά μας μετανάστες σε χώρες που δεν είναι μπ......λα.
Nameless
20/05/2010 09:45
Το Ελλαδιστάν αναπόφευκτα "πωλείται" (και) σε ΚΡΑΤΙΚΗ "κομμουνιστική" εταιρία. Διότι την εποχή των παχέων αγελάδων, ήτοι από 1981 και μετά όταν εισέρρεαν τα κονδύλια από Ε.Ε. είχε όλες τις ευκαιρίες να κατασκευάσει ΟΛΕΣ τις υποδομές σε πανελλήνιο επίπεδο (αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια, λιμάνια κτλ) να οργανώσει έναν πλήρως μηχανογραφημένο, ευέλικτο, ολιγάριθμο, εξυπηρετικό Δημόσιο τομέα και να αναπτύξει τις ΔΕΚΟ. Το Δημόσιο θα έπρεπε να προωθεί όλα τα αναπτυξιακά έργα των ΔΕΚΟ και των ιδιωτικών εταιριών, προσανατολιζόμενα σε εξαγωγικό, επεκτατικό εκτός Ελλαδιστάν, προσανατολισμό. Αντ'' αυτού τα εθνικά έργα υπερτιμολογήθηκαν και τα κονδύλια κατασπαταλήθηκαν σε ελάχιστα έργα. Π.χ. είναι δυνατόν μετά από την "Κοινωνία της Πληροφορίας 2000-2006" να μην υπάρχει Ενιαία Αρχή Πληρωμών για Δημόσιο ή να μην έχει καταγραφεί η ακίνητη περιουσία Δημοσίου (ημιτελές Κτηματολόγιο) και τα 10.000 "άγνωστα" κληροδοτήματα από ιδιώτες???!!!! Οι ΔΕΚΟ απαξιώθηκαν (και από ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΗΘΑΡΓΟ 30 χρόνων πρέπει να πληρώσεις το λογαριασμό". Τώρα βιώνουμε την εξαγορά υποδομών από μία κινέζικη "κομμουνιστική" ΔΕΚΟ..."Καλό κουράγιο" - Όλι Ρεναναπόφευκτα θα πωληθούν) ενώ οι εγχώριοι ιδιώτες ήταν κυρίως κρατικοδίαιτοι. Οι ΑΝΙΚΑΝΕΣ κομματικές διοικήσεις (ανεπάγγελτων χαραμοφάηδων πολιτικάντηδων) Δημοσίου και ΔΕΚΟ σε αγαστή συνεργασία με συνδικαλιστές του προσωπικού οφέλους, δεν άδραξαν τις ευκαιρίες επί 30 χρόνια. Οι ΔΕΚΟ του Ελλαδιστάν θα έπρεπε να κυριαρχούν στη ΝΑ Ευρώπη, σε επικοινωνίες, ενέργεια, ρεύμα, ύδρευση & αποχέτευση (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ) τουλάχιστον. Δυστυχώς "ακόμα και μετά
X.T.
20/05/2010 09:45
Αφού δεν μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας ας τα κάνουν οι Κινέζοι. Μην είστε κοντόφθαλμοι, δείτε με ανοιχτό μυαλό και αφήστε στην άκρη τους "πατριωτισμούς" για μια φορά.
Γ.Γ
20/05/2010 09:28
Γιά σταθήτε ρε παιδιά... Γιατί έρχονται οι Κινέζοι ή οι όποιδήποτε ξένοι επενδυτές; Αυτό γίνεται γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν έλληνες επενδυτές; Από τη μιά θέλουμε δουλειές, καιφάλαιο, επενδύσεις και γενικά κίνηση στην Ελλάδα γιά να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, φορολογικοί πόροι και γενικά άνοδος της οικονομίας τη στιγμή που είμαστε στον πάτο και από την άλλη φωνέζετε γιατί ήρθαν οι Κινέζοι. Που είναι οι Έλληνες επενδυτές; Γιά σοβαρεφτήτε λίγο και κοιτάξτε λίγο πιό πέρα από τη μύτη σας. Με το που να βγαίνουν οι κομμουνιστές στους δρόμους και να λένε ότι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα και τον εργαζόμενο δεν είναι τίποτα άλλο από ανίδεους ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο στόχο στη ζωή τους. Πως μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλέψει αν δεν υπάρχουν δουλειές που τις φέρνει το κεφάλαιο; Βρήτε Έλληνες επενδυτές γιά να σταματήσουν οι Κινέζοι ή οι οποιδήποτε άλλοι που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Επιδή ζω στο εξωτερικό, βλέπω ότι οι Έλληνες επενδυτές επενδύουν στις διάφορες χώρες εκτός της Ελλάδας. Γιατί; Επίδή στην Ελλάδα έχουν τις βίλες τους αλλά δεν έχουν εισόδημα, δηλαδή δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα εφόσον το εισόδημά τους είναι στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό δεν πληρώνουν φόρους γιά τις βίλες τους επιδή τις έχουν στην Ελλάδα. Αυτό θα πει Έλληνας. Βάλτε μυαλό και επενδύστε στην Ελλάδα γιά να σιγουρέψετε τις δουλειές σας. Εκτός από αυτό, οι κινέζει σίγουρα θα είναι καλοί τουρίστες και όχι σαν τους Τσέχους που έχουν κατακλήσει τα ελληνικά νησιά και κάνουν τις παραλίες σταυλους........
δε γκρικ ντριμερ!!!
20/05/2010 09:17
1. θα πεσει πολι μαιμου τσαντα γκουτσι!
2.θα μαθουμε και κανα καρατε βου τανγκ σαο λιν σιου ζιτσου κτλπ!!!
3.και το καλλιτερο...-οπωσ ελεγε ο ΘΒ...ξερεις απο βεσπα???
εδω ομως θα πω....ξερεις απο μαφια αλλα Τσαινα Ταουν???
4. και κατι καλο!!!
ισως ερθει ο Τζακι Τσαν, για να κανει καμια ταινια!!!!!
ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ!
Μαχμαρα
20/05/2010 09:15
Αγαπητέ "Sakis M 20/5/2010 08:35": ίσως όχι το αδελφάκι σου αλλά συνάδελφοί του πληρωνόντουσαν σαν βασιλιάδες, δουλεύανε σαν δημόσιοι υπάλληλοι και ξοδεύανε σαν βασιλιάδες.
Maxmara
20/05/2010 09:14
ΕΞΩ οι ξένοι!
Εχουμε πολλαπλώς και συνεχώς αποδείξει οτι το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να πετύχει θαύματα. Δεν θέλουμε ξένα κεφάλαια, ουστ!
Το πετρέλαιο σε μερικά χρόνια θα τελειώσει.
20/05/2010 09:14

Οι Κινέζοι έχουν υψηλή τεχνογνωσία σε αμαξοστοιχίες υψηλών τραχυτήτων.

Μήπως να τους πουλάγαμε τον μισό ΟΣΕ να τον εκσυγχρονίσουν ;

~A.K~
20/05/2010 08:57
Καλά τώρα ρε φίλε μην τα παραλές , αυτοί της Κίνας δεν είναι πια Κομουνιστές , έχουν καταντήσει κεφαλαιοκράτες και μάλιστα του αισχίστου είδους . ΠΧ ο Cpt Γουέι Τζιαφού μεταξύ άλλων είναι και πρόεδρος δεοντολογίας το Κ.Κ Κίνας . Τώρα τι δεοντολογία μπορεί να έχει ο χριστιανός sorry ο Βουδιστής , με τα εκατομμύρια , δισεκατομμύρια Euro Dollars Yuann να γυρνάνε γύρω του. Δεοντολογία είναι μία , αυτή του χρήματος , και θεός τους ο Μαμωνάς , όχι ο Βούδας

Εδώ ένα Link από την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας με την Κα Παπαρήγα , Η οποία σημειωτέον αρνήθηκε την πώληση του ΟΛΠ στους Κινέζους "Κομουνιστές"

http://ektelonistis.blogspot.com/2009/05/blog-post_27.html

Α.Κ
Δ.Υ.
20/05/2010 08:52
"Μας την πέσαν οι βάρβαροι
μας τα πήρανε όλα
μας την πέσαν οι βάρβαροι
με κουτιά κόκα-κόλα"

Τζίμης Πανούσης
περσεφονη
20/05/2010 08:47
Αντε να τους δώσουμε και την πρωθυπουργία. Κάποιον ποιό σοβαρό από τους δικούς θα έχουν σίγουρα 1 δισ. λαός
Sakis M
20/05/2010 08:35
Λυπάμαι το αδελφάκι μου που δουλεύει στον ΟΛΠ.Από δω και πέρα θα δουλεύει σαν Κινέζος,θα πληρώνεται σαν Κινέζος και θα ζει σαν Κινέζος.
Παράγκας
20/05/2010 08:31
Έρχονται οι Κινέζοι"...αλλά η Τσάινα Τάουν στην περιοχή της οδού Πειραιώς είναι έτοιμη από καιρό.
Παύλος Ξανθόπουλος
20/05/2010 08:26
Καλά βρε ρεντίκολα,καλά βρε βρικόλακες... Από τους Κινέζους κομμουνιστάς περιμένετε να ζήσετε...? Όταν σας έλεγαν οι Έλληνες κομμουνιστές να φτιάξουμε την "πατριδαμας" τους κοροϊδεύατε και τους "φιλασκιζατε" και τους φονεύατε.... Τώρα χαίρεστε που έρχονται οι κομμουνιστές τοις Κίνας....? Ουστ καθάρματα... (θα μου πήγε πως τους δέχεστε διότι δεν έρχονται σαν "σύντροφοι αλλα σαν εκμεταλλευτές", αλλα αυτό δείχνει ποσο υπόδουλος είναι ο Έλληνας που αφήνει τους πολιτικούς να τον πουλάνε!)
Δ.Υ.
20/05/2010 08:15
Η Ελλάδα πωλείται κομάτι - κομάτι.