Βαλτώνουν 65 δισ. ευρώ

33 δισ. εκκρεμούν στα δικαστήρια και 32 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2010 07:00 |
 Βαλτώνουν 65 δισ. ευρώ

Σοκ και αγανάκτηση προκαλεί το ύψος των καταλογισθέντων φόρων, η είσπραξη των οποίων προσκρούει στην προσφιλή πολιτική των φορολογουμένων να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη «αγοράζοντας» ακόμη και 13 χρόνια εξαιτίας της πληθώρας των υποθέσεων που κατακλύζουν τις δικαστικές αίθουσες.

Αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 33 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι η υπόθεση Βοσκόπουλου και η μη καταβολή φόρων και προσαυξήσεων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ με εκκρεμότητα 17 ετών, αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου.

Παρ΄ ότι το μέγεθος των καταλογισθέντων φόρων που εκκρεμούν στα δικαστήρια είναι πραγματικά αστρονομικό, η απόλυτη αδυναμία του κράτους να εισπράξει φόρους που του αναλογούν έχει πολλές ακόμα διαστάσεις. Στα 33 δισ. ευρώ των καταλογισθέντων και εκκρεμών στα δικαστήρια φόρων προστίθενται 32 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών, εκ των οποίων αν διαγραφούν φτωχοί οφειλέτες και ΔΕΚΟ υποχωρούν στα 23 δισ. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μάλιστα διευκρινίζουν ότι είναι δύο διαφορετικά μεγέθη τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τα εκκρεμή στα δικαστήρια, που αν αθροιστούν φτάνουν τα 65 δισ. ευρώ ή περίπου 3 φορές το φετινό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι 8.282 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν πάνω από 200.000 ευρώ έκαστο, με τη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή να φτάνει τα 20,04 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα κάθε χρόνο το κράτος χάνει έσοδα 25 με 30 δισ. από τη φοροδιαφυγή, ενώ η παραοικονομία, όπως εκτίμησε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, αγγίζει το 40% του ΑΕΠ προσεγγίζοντας τα 95 δισ. ετησίως.

Εκκρεμούν μέχρι 13 χρόνια
Θεωρητικά από τα 33 δισ. ευρώ των χρεών που εκκρεμούν στα δικαστήρια, το 10% θα έπρεπε να είχε εισπραχθεί. «Μόνο και μόνο το 10% που βεβαιώνεται και πρέπει να εισπράττεται κατά την επιβολή προστίμων από το ΣΔΟΕ ή τις εφορίες είναι 3,3 δισ. ευρώ» λέει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών συμπληρώνοντας με αγανάκτηση: «Ούτε αυτό δεν πληρώνουν, αφού οι περισσότεροι επικαλούνται αδυναμία καταβολής στα δικαστήρια». Πατώντας στις δυνατότητες των νόμων, φορολογούμενοι στους οποίους καταλογίζονται πρόστιμα και έξτρα φόροι μπορούν να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, αμφισβητώντας την ετυμηγορία των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι πρότινος ο νόμος όριζε ότι με την υποβολή προσφυγής ο φορολογούμενος θα πρέπει να καταβάλει ποσό 10% επί του συνολικού φόρου και προστίμων που του έχουν καταλογιστεί και μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση παύουν να τρέχουν οι προσαυξήσεις και αναστέλλεται η παραγραφή για το ποινικό σκέλος των υποθέσεων. Με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, το ποσό που καταβάλλεται με την άσκηση προσφυγής αυξάνεται στο 25%, ο χρόνος άσκησης προσφυγής περιορίζεται από τους 6 μήνες στις 30 μέρες και μέχρι υπάρξει τελεσίδικη απόφαση «τρέχουν» οι προσαυξήσεις. «Το πρόβλημα δεν λύνεται» λένε στελέχη που γνωρίζουν καλά τον χώρο, συμπληρώνοντας ότι « στην πράξη σχεδόν όλοι οι δικαστές δέχονται τις αιτήσεις αδυναμίας πληρωμής και στο τέλος όλο το ποσό καταλήγει να διεκδικείται σε 13 χρόνια, 4 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, 4 χρόνια στο Διοικητικό Εφετείο και άλλα 5 χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

95 ΔΙΣ. ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κάθε χρόνο το κράτος χάνει έσοδα 25- 30 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή, ενώ η παραοικονομία αγγίζει το 40% του ΑΕΠ προσεγγίζοντας τα 95 δισ. ετησίως

Ακέφαλη η μία στις τρεις Εφορίες - διαλυμένες χρόνια οι υπηρεσίες ελέγχου

ΤΟ ΧΑΟΣ στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό προφανώς δεν δημιουργήθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη. Οπως επισημαίνουν όμως εκπρόσωποι των εφοριακών, η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια. «Οι ελεγκτικές υπηρεσίες ήταν κυριολεκτικά διαλυμένες και ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων έχει να εφαρμοστεί εδώ και δύο χρόνια» λένε χαρακτηριστικά.

Στην εύλογη ερώτηση γιατί δεν εφαρμόζεται ο ΚΕΔΕ, η απάντηση είναι αφοπλιστική: «Διότι αφ΄ ενός υπάρχει πολιτικό κόστος όταν προχωρά για παράδειγμα κατάσχεση και πλειστηριασμός ενός ακινήτου, αφ΄ ετέρου διότι οι Εφορίες βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης». Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Εφορίες είναι το στοιχείο ότι μία στις τρεις είναι ακέφαλη με τις θέσεις διευθυντή ή υποδιευθυντή να μετρούν κενά ακόμα και δύο ετών, ενώ με το τελευταίο κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

«Οι Εφορίες που δεν έχουν διευθυντή ή υποδιευθυντή ξεπερνούν τις 100» λένε στα «ΝΕΑ» εκπρόσωποι των εφοριακών αναδεικνύοντας δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις: οι Εφορίες Λαμίας και Κορίνθου λειτουργούν χωρίς διευθυντή για περισσότερο από δύο χρόνια! Καθοριστικής σημασίας κενά καταγράφονται και στο Λεκανοπέδιο, όπου η ΦΑΕΕ Πειραιά- η τέταρτη μεγαλύτερη Εφορία της χώρας από πλευράς είσπραξης εσόδων- είναι ακέφαλη για πολλούς μήνες, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται η Ε΄ Εφορία Αθηνών και η Ε΄ Εφορία Πειραιώς. «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» λένε οι ίδιες πηγές που σημειώνουν ότι εντός του Μαΐου θα πρέπει να καλυφθούν με βάση τον Νόμο Ραγκούση, με μόρια και αντικειμενικά κριτήρια, 2.000 θέσεις διευθυντών και τμηματαρχών για να μπορέσει να πάρει πραγματικά μπροστά η... μηχανή είσπραξης φόρων.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται πάντως έντονη κινητικότητα στο θέμα της κάλυψης των κενών στις Εφορίες και εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου το σύνολο των κενών θέσεων θα έχει καλυφθεί. Κινητικότητα καταγράφεται και στο θέμα της ενεργοποίησης των Εφοριών στην κατεύθυνση ελέγχων και είσπραξης χρεών. Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, δόθηκαν εντολές για κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

73
ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
05/11/2010 11:48
ΑΙΤΙΕΣ: 1) Για όλα ΦΤΑΙΕΙ το κράτος και ο μισθός ο βαρβάτος. ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΣ, της κρατικής μας της μηχανής η ΑΘΛΙΟΤΗΣ, και των πολιτικών η... "ανωτερότης". 2) Η σειρά των Α: *(ΑΑΑΑ……) =Άσχετοι άχρηστοι ανίκανοι ανεύθυνοι ανέντιμοι αφιλότιμοι αδίστακτοι άδικοι ανίδεοι ανάξιοι ασύδοτοι άνανδροι και ανιπρόκοποι. 3) ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. (Σελ. 87) Η γραφειοκρατική γραφειοκρατία τις ηλιθιότητας κρατάει τα πρωτιά την έκανε ο θαυμαστός κόσμος των γραμμάτων, και βρίσκετε στην κορυφή των τερατουργημάτων. Είναι δήγμα ανωτέρας κατωτερότητας συνονθύλευμα καχυποψίας και ανικανότατος. Την γραφειοκρατία την κάνανε άνθρωποι υψηλής ηλιθιότητας, δειλοί άτολμοι αναξιοθεσήτες της κυβερνητικής ανευθυνότητας. Ου μπλέξεις με την γραφειοκρατία και όταν έχεις ΔΙΚΑΙΟ και χωρίς αιτία, θα τραβγέται σε φύλακες και δικαστήρια και θα μυηθείς στις βλακείας τα μυστήρια. Για ένα χαρτί γραφειοκρατικής ΣΗΜΑΣΙΑΣ, χάνεις δύο τρία μεροκάματα εργασίας. Και δεν υπάρχει ούτε ένας αρσενικός ΑΝΤΡΑΣ να αναλογίσει την ζημία. που ζημιώνει λαό κράτος και γενικός την οικονομία. Και περιμένεις σειρές ή πηγαίνεις από ένα γραφείο στο άλλο, ώσπου δεν άντεξα και τους τα ψάλλω. 4) ΔΙΚΑΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. (σελ. 62) 1980 (Αναγνώρισαν την αντίσταση) Και μην ξεχνάτα: Μετά την Γερμανική κατοχή το 1940-45: Δυστυχώς: Μας διοικούν δωσίλογοι και μαυραγορίτες, και καθαρμάτων σάλαγοι Χήτες και γκεσταμπίτες. Όλοι τους προαχθήκανε έχουν τις πρώτες θέσεις, και άλλοι αδικηθήκανε με άγριες διαθέσεις. Ακόμη και πρωθυπουργό δωσίλογο έχουν κάνει, και τον λαό τους συνεργό κάνανε οι ρουφιάνοι. Για το κακό που έγινε κ’ αυτός φέρνει ευθύνη, διότι με την ψήφο του συντήρησε τα κτήνη. Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://www.tzinis.blogspot.com/ http://users.otenet.gr/~tzinis tzinis@otenet.gr
Στείλτε τον Μπουγάτσα στην Εφορία
21/05/2010 01:33
ΜΑΝΩΛΙΔΗ

Αν ψαχτούν ΠΑΣΟΚ καί ΝΔ και αποβάλλουν αυτά τα λουλούδια από το κόμμα τους, τότε θα ξεμείνουν από κομματικά στελέχη.
Τότε θα πρέπει ο ΓΑΠ να σε προσλάβει ως Υπουργό παρά τω Προθυπουργω, αφού θα έχει ήδη σουτάρει το μισό Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο δε διάδοχος του Μπουγάτσα θα μείνει μόνο με τους απλούς οπαδούς της ΝΔ, ούτε εκπρόσωπος τύπου θα του μείνει.
Σοσιαλιστής
21/05/2010 00:07
Η προπαγανδα οτι φταίνε οι Δ.Υ περασε όμως στον κόσμο. Επιτέλους σταματήστε να παίζετε με την νοημοσύνη μας και κάντε κάτι για να ηρεμίσετε και να βοηθήσετε τον κόσμο που είναι πέρα απο τα όριά του ήδη. Δεν φταίμε σε τίποτα!!!!
Υ.Σ Οκύριος Δασκαλόπουλος έχει να κάνει καμία δήλωση για το θέμα?Η έντιμη και ένδοξη τάξη των βιομηχάνων και του επιχειρηματικου κοσμου δεν θα μας κάνει κανένα κύρηγμα για τις δημόσιες δαπάνες?
αντωνης
20/05/2010 20:14
@Δημοσθενης Μπογδης 20/5/2010 01:52 Φιλε Μπογδη, αφηνοντας κατα μερος τις εθνικιστικες κορωνες του Σπυρου, τουλαχιστην η μια ερωτηση που σου εθεσε ειναι παρα πολυ σημαντικη. Σε τι ακριβως απεβλεπε ο κ. Παπακωσταντινου του ΠΑΣΟΚ οταν τελη Οκτωβριου 2009 μετετρεψε τον κανονισμο των πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ3 σε Τ10. Αν δεν ξερεις τι σημαινει αυτη η μετατροπη ενημερωσου πρωτα (κι εγω δεν το ηξερα και το ψαξα λιγο π.χ. στο http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1639032) και μετα αν θελεις ειναι δικαιωμα σου να συνεχισεις τα λιβανισματα, αλλα εν γνωσην σου πια για το ποιον αυτων που λιβανιζεις και για τις επιπτωσεις των πραξεων τους στον καθενα μας.
Αγγελος λακις
20/05/2010 19:28
Το χαλι μας το μεγαλο και η ξεφτιλα μας ειναι πως σαν λαος εχουμε ηδη χρεοκωπησει . Πιστευω οτι η χρεοκωπια αυτη ειναι τρεις χειροτερη απο την οικονομικη και γι αυτη την χρεοκωπια φταιμε ολοι μηδενος εξαιρουμενου . Τωρα θα μου πειτε ετσι μας εμαθαν τοσα χρονια . Ποτε δεν ειναι αργα να αφιπνηστουμε και να στειλουμε στην βουλη νεους ανθρωπους με τελειως διαφορετικη νοοτροπια ( βλεπε Αγγλια ) μπας και αλλαξει κατι σ'' αυτον τον τοπο .
Μαχμαρα
20/05/2010 15:26
Εδω υπάρχουν "καλλιτέχνες" που αναγκάστηκαν να "ξενιτευτούν" επειδή χρωστάνε στην εφορία και μετά...τους αναθέσαμε (και χρυσο-πληρώσαμε) τηn Eurovision...
marianna Marinou
20/05/2010 14:48
Ελεος για την νοημοσύνη μας πιά !

ας ισχυε το πόθεν έσχες, μόνο για τους υπεύθυνους Δικαστικού κτλ, κάθε Εφορίας, κι ας το επέβαλε κάποτε η Πολιτεία ! Είδατε τα δικά τους ακίνητα και λογαριασμους ;
Τι φοβόμαστε πιά στην Ψωροκώσταινα, τώρα που έχομε γίνει
διεθνές ρεζίλι; Mόνο το χάσιμο των επόμενω ψήφων;


SPYROS
20/05/2010 14:31
Μπογδη,

Μπορει να φαινομαι λιγο βαρβαρος στις εκφρασεις μου αλλα λεω ξακαθαρα και εμπεριστατωμενα αυτα που συμβαινουν και ξερω. Το δικο σου προβλημα ειναι οτι μιλας γενικολογα και με ''υμνους'' προς τον Γιωργακη και τους συν αυτω. Αυτο Μπογδη μου δεν βοηθαει κανενα, παρεκτος και αν εισαι ενας ''ψαλμωδος'' του ΠαΣοΚ. Αν ομως δεν υμνεις εξεπιτηδες την κυβερνηση, τοτε εχω νεα για σενα. Μονο αν εσυ ο καρφωμενος πασοκος τους κρινεις αυστηρα, οπως ο Μανωλιδης, εχει ελπιδες η κυβερνηση να κανει σωστα πραγματα, γιατι θα φοβηθει. Θα φοβηθει οτι χανει ακομη και την βαση της, τον σκληρο πυρηνα της. Αν βλεπει ομως μονο υμνοδους, τοτε θα συνεχισει τα πυροτεχνηματα και μπορει να βγαλει και κανα ματι...
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
20/05/2010 13:44
Eίναι ευκαιρία, τα δύο μεγάλα κόματα εξουσίας να ψαχτούνε λίγο! Να ελέγξουν εξονυχιστικά, τόσο τα στελέχη τους, όσο καί τους βουλευτές καί πολιτευτές τους! Είναι ανεπίτρεπτο, φοροφυγάδες του κερατά, αρχαιοκάπηλοι, ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κ.λ.π. να βρίσκουν κοματική στέγη στα δύο μεγάλα κόματα! Δεν καταλαβαίνουν ότι τους χρησιμοποιούν; Δεν καταλαβαίνουν ότι επιχειρούν μέσω αυτών να έχουν το ακαταδίωκτο ή την ανοχή των διωκτικών αρχών; Επιτρέπεται να κάνουν τήν γκάφα καί να διορίζουν υπουργούς ανθρώπους που έχουν εκκρεμότητες με την εφορία, το ΙΚΑ ή καί με τον νόμο ακόμα; Τρέμει λέει το ΠΑΣΟΚ, και ενδεχομένως
καί η ΝΔ, μήν τους προκύψουν καί άλλες περιπτώσεις τύπου Γκερέκου! Γιατί τρέμετε κύριοι; Γιατί δέν προσέχετε εξ''αρχής, αυτούς τους οποίους χρησιμοποιείται για την στελέχωση των κομάτων σας ή της Κυβέρνησής σας, νάναι άψογοι; Ποιός σας φταίει αν ο λαός σας καταλογίζει δόλο και αναξιοπιστία, όταν βλέπει τον σύζυγο ενός προβεβλημένου στελέχους σας καί διορισμένου υφυπουργού, να χρωστά για πάνω από μια 10ετία ένα τόσο μεγάλο ποσό και να κωλυσιεργεί την πληρωμή χειριζόμενος ένα σωρό τερτίπια που εσείς οι πολιτικοί καθιερώνετε; Πώς να πιστέψει ότι θα φροντίσετε να μαζέψτε τα 65 δίς που οφείλου αυτοί οι καρχαρίες, ή να χτυπήσετε την τεράστια παραοικονομία, καί δέν θα του περικόψετε καί άλλο τις αποδοχές του, προκειμένου να μήν στεναχωρήσετε αυτά τα καθίκια; Ψαχτείται λοιπόν, ΠΑΣΟΚ καί ΝΔ και αποβέλλετε αυτά τα λουλούδια, όσο υψηλές θέσεις και αν κατέχουν στο κόμα σας! Μόνο έτσι θα σας ξανα εμπιστευτεί ο λαός!
Κωστας
20/05/2010 13:34
Ευτυχώς πού φτάσαμε μέχρι εδώ καί μπορούμε να μαθαίνουμε γιά μερικά θέματα, όπως τραγουδιστές πού χρωστάνε επί 1 20 ετία φόρους, δημόσιες υπηρεσίες πού πληρώνονται καλά αλλά δεν κάνουν τίποτε καί 65 δις απλήρωτοι φόροι λόγω δικαστικών καθυστερήσεων. Αν κάποιος ζητούσε ευθύνες γι''αυτο πρίν μερικά χρόνια η απάντηση θα ήταν "πως τολμάτε να ανακατεύεστε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη". Τώρα όμως εκτός από τους πολιτικούς πού έχουν πίεση να μην μπορεί ο κάθε δικαστής να κάνει ότι του κατέβει, ισως καί οι ίδιοι οι δικαστές να καταλαβαίνουν ότι αν συνεχίσουν να σκοτώνουν την κότα με τα χρυσά αυγά, ίσως αύριο καί οι ίδιοι να μην έχουν μισθό.
g patras
20/05/2010 11:03
Μια λύση υπάρχει για να μαζέψουν τα κλεμμένα από τους φοροφυγάδες. Να υποχρεώνονται να πληρώνουν πρώτα τα χρέη τους και αν νομίζουν ότι αδικήθηκαν να προσφεύγουν αυτοί στα δικαστήρια να βρουν το δίκιο τους. Και όχι το Κράτος. Και αν δικαιώνονται να τους επιστρέφονται τα αδίκως πληρωτέα. Αυτό λέγεται ότι ζήτησε και το ΔΝΤ. Τρόπος, λοιπόν, υπάρχει, θέληση δεν υπάρχει. Αλλά οι δικοί μας κυβερνώντες δε θέλουν να κτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, γιατί από αυτή τρώνε και οι ίδιοι και πολλοί άλλοι!
Καημένε κοσμάκη!
Νικος
20/05/2010 10:39
Βρε παιδια,ειναι απολυτος φισιολογικο να υπαρχουν και καποιες επιχηρησεις που εχουν χρεωκοπησει και αδυνατουν να ξοφλησουν τα χρεη τους.Συμβαινει παντου αυτο.Στην Ελλαδα υπαρχουν 1.200.000 δημοσιοι υπαλληλοι και 4-5.000.000 ελευθεροι επαγκελματιες.Ειναι πολλοι οι 8500 που εχουν χρεωκοπησει και χρωστανε?Δηλαδη σε αλλα κρατη δεν υπαρχουν χρεοκοπημενες εταιριες?Λενε για τον Βοσκοπουλο που χρωσταει.Στην Αμερικη δεν χρωσταει ο Νικολας Γκειζ?Ο Μαικλ Τσακσον δεν χρωσταγε και αυτος στην εφορια?Ο Μπορις Μπεκερ στην Γερμανια?Εκει γιατι δεν χρεωκοπησανε?Δεν καταλαβενετε οτι η κυβερνηση προσπαθει να φορτωσει τα αιτια της ελληνικης χρεοκοποιας στις πλατες μας,ωστε να μην υπαρξει κοινωνικη οργη κατα των πολιτικων,οπου αυτοι και μονο αυτοι ειναι υπευθυνοι για αυτη την κατασταση?
Kostas
20/05/2010 09:35
Εμάς ξέρουν να μας βάζουν φόρους, οι ΠΑΕ και οι μεγαλοβιομήχανοι με τα τεράστια χρέη θα πληρώσουν ποτέ?Η αρχή έγινε με τον Βοσκόπουλο αλλά και άλλοι καλλιτεχνές με βίλλες,mercedes και κότερα διαρκώς <<ξεχνούν>> να υποβάλλουν δήλωση.Μετά φταίμε εμείς που δε ζητάμε αποδείξεις και κάνουμε παζάρια.Συγχνώμη θα με πείτε αισχρό αλλά βαρέθηκα να πληρώνω φόρο 2πλάσια από επιχειρηματίες και μεγαλοδικηγόρους γι'' αυτό το λογό ζήτησα απ΄τον εργοδότη μου και θα εργάζομαι με μαύρη εργασία.
Θεμης
20/05/2010 07:49
Δίλλημα ποιος θα αναλάβει την είσπραξη χρημάτων, έτσι δεν είναι? Γίνετε πλιάτσικο,
Εάν ο κ Παπανδρέου αγαπά την ανάπτυξη και θέλει η Ελλάδα να ‘’μπορεί όπως η Γερμανοί’’ ας αρχίσει με τους νέο προσλαμβανόμενους ‘διευθυντές εφοριών’ βάζοντας τους να υπογράψουν αυτόν τον ΝΟΜΟ….και μετά όλη η άλλη υπουργοί κλπ άτομα που είναι ‘κλειδιά’ στο δημόσιο χρήμα

'''' Εφόσον και εάν , ένας δημόσιος υπάλληλος η λέγετε Γραφέας η Δήμαρχος η Υπουργός ,
Εάν Καταχραστή 1 εύρο τότε άμεσα να απελαθεί από την εργασία του χωρείς ουδεμία αποζημίωση.
Εάν καταχραστή 2 εύρο τότε και 5 χρόνια φυλακή.
Εάν καταχωστεί 3 εύρο τότε και 30 χρόνια φυλακή.
Μόνο τότε , ο κάθε υπουργός και δημόσιος υπάλληλος δεν θα σκεφτεί την απάτη.

Τότε θα πάμε μπροστά
Δημοσθενης Μπογδης
20/05/2010 01:52
@ SPYROS 19/5/2010 17:31<<Μπογδης και υπολοιπα πασοκια, …… >>


Πρώτα απ’όλα , εγώ και τα υπόλοιπα πασοκια (όπως αρχίζεις ) ήμαστε μερικά εκατομμύρια που αυξαινόμαστε καθημερινά μεγαλώνοντας την διάφορα δημοκοπικά , από τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής , κατά τις πλέον πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης η διαφορά δυναμικότητας και λαϊκής βάσης , παρόλα τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έπρεπε να πάρει η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν θα σταθώ στις ύβρεις σου : <<Εγω καταριεμαι τον χοντρο Κωστακη που λογω της ανικανοτητας του μας σβερκωσε για αρκετα χρονια τον Γιωργακη ''''η Jeffrey (''''η Μινεσοταν οπως τον λενε οι συμπατριωτες του).Αντε γιατι πολλα λετε και σας σιχαινομαι. Πληρωνεστε τουλαχιστον για να τα λετε αυτα ''''η το κανετε λογω βλακειας? >>

… Ας σε κρίνουν άλλοι ! η , κατόπιν περισσότερο προσεκτικής και ευγενέστερης συμπεριφοράς σου ας τα βρεις από μόνος σου με την ταραγμένη σου σκέψη !

Για μεν τα Δημοσιονομικά , λακωνικά μόνον σου αναφέρω ότι περάσαμε τον κίνδυνο της διακοπής των πληρωμών μας και την απομάκρυνση μας από την πτώχευση .
Κερδίσαμε έτσι χρόνο για να βελτιώσουμε τα κοινωνικά θέματα που βασανίζουν τον Λαό και την Χωρά μας .
Σε τριάμισι χρόνια από σήμερα ( αν ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό ) Είμαι βέβαιος ότι και συ θα γίνεις πασοκος ! και που είσαι ………

δεν είναι όπως μου γράφεις <<μαγκιές >> μας αυτά που ισχυριζόμαστε ( προσθέτοντας ενιοτε και εποικοδομητική κριτική προς την ιδία μας την παράταξη )
.Είναι η χαρά μας να βλέπουμε και να υπηρετούμε οράματα, η , να εκδηλώνουμε την θέληση μας στην απάλειψη , των ρουσφετιών της αναξιοκρατίας , της αδιαφάνειας .
Αγαλλίαση να διαβλέπουμε την πραγματοποίηση του ονείρου μας …
Αυτού που θέλει την τιμωρία των κλεπτών , των επιόρκων , των καταχραστών της εμπιστοσύνης και των Αγώνων μας στο παρελθόν….. Τα περί πληρωμής μας στα επιστρέφω . Είναι ανάξια περαιτέρω σχολιασμού , βραστα στο ζουμί τους , ζητα συγνωμη που τα εγραψες .
Μπορείς και συ να ανεβάσεις την ποιότητα του πολίτικου σχολιασμού !

Γιώργος Βλάχος
19/05/2010 23:09
Στο Ελλαδιστάν όλοι κυττάζουν πως θα τη βγάλουν ατομικά αλλά με οποιοδήποτε τρόπο. Θέλουν όμως να λέγονται σοσιαλιστές. Στα ισχυρά κράτη όλοι κυττάζουν πως θα επιβιώσουν ομαδικά (πάλι με οποιοδήποτε τρόπο). Θέλουν όμως να λέγονται φιλελεύθεροι ... ! Η αντιμετώπιση των υποχρεώσεων του πολίτη απέναντι στο σύνολο αποτελούσε πάντα αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την εξουσία (για όλες τις κοινωνικές τάξεις). Τώρα μας φαίνεται παράδοξο που αποκαλύπτονται τέτοια γεγονότα.
ΚΦ - ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
19/05/2010 20:21
Προς την δικαστική εξουσία. Γιατί ακόμη και σήμερα συνεχίζετε να δέχεστε την παρελκυστική τακτική των ενόχων και να αφήνετε να σας παραπλανούν οι διοικούντες και κάθε είδους υπηρεσιακοί παράγοντες με δόλιες ...δήθεν ερμηνευτικές εγκυκλίους ( ο νόμος είναι σαφής , αλλά προς αποφυγήν παρερμηνειών κλπ.κλπ. = δηλαδή τόσο σαφής ! ) , αυθαίρετες ερμηνίες νόμων και κανονισμών , καθώς και υπέρογκες , νόμιμες μεν ...αλλά τοκογλυφικές επιβαρύνσεις και ανήθικα πρόστιμα ? Ετσι είναι προφανές , ότι συμβάλλετε στη διαιώνιση της ταλαιπωρίας , όχι μόνο των αδύναμων να αντιδράσουν στις αυθαιρεσίες των κρατικών λειτουργών και οργάνων, καθώς και στην σταδιακή αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας. αλλά και αυτού του ίδιου του κράτους επιτείνοντας τη περαιτέρω σύγχυση γύρω από τα ορθά δημοσιονομικά στοιχεία , π.χ. το ύψος του ελλείμματος ! Δηλαδή εάν τα κάθε τόσο φερόμενα οφειλόμενα 35 , η 65 δίς κ.ο.κ. , όπως λένε είναι εικονικά , ή ακόμα και κατασκευασμένα ? Ασε που θα πρέπει να αποζημιωθούν τα θύματα για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, η όχι ? Και εάν έπειτα απο πολυετή δικαστική διένεξη αποδειχθεί τόσο η αδυναμία πληρωμής, όσο και η ανυπαρξία των υποτιθέμενων οφειλών, ποιός θα ευθύνεται για την παραπληροφόρηση των πάντων ? Μήπως η κα. Μέρκελ, ο κ. Σαρκοζί, ή ο κ. Πάγκαλος ? Για πόσο καιρό θα σας καλύπτει ...ο φόρτος εργασίας , ή το ...ανέλεγκτο της κρίσης σας ?
ΚΦ - ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
19/05/2010 20:18
Και η Δικαιοσύνη τι λέει για όλα αυτά ? Απλά παρακολουθεί αμήχανη αφού κατά την κρίση τους οι αποφάσεις είναι σωστές, αλλά ο ασθενής ....απέθανε ! Τι θα γίνει λοιπόν με τους επίορκους , δυστυχώς ..πολλούς, παραβάτες του καθήκοντος κρατικούς και δικαστικούς λειτουργούς που τυράνισαν και κατέστρεψαν όλα αυτά τα χρόνια ανυποψίαστους συμπολίτες μας ? Θα κυκλοφορούν ελεύθερα σφυρίζοντας αμέριμνα ? Μήπως οι κάθε είδους δικαστικές αποφάσεις και παρεμβάσεις τους είναι αόριστες , ασαφείς και εσκεμμένα δυσκολοεκτελεστέες ? Αν όχι γιατί δεν εκτελούνται ? Δεν φοβάται κανείς τις συνέπειες ? Βέβαια όλοι ελπίζουν στην γνωστή ατιμωρησία, την παραγραφή και την ....ασυλία. Επικαλούνται δήθεν ....άνωθεν εντολές και πάντα το ...έρημο δημόσιο συμφέρον για να καλύψουν τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους. Βρέστε κ. Δικαστές τρόπους-άμα θέλετε μπορείτε-για γρήγορη και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης, ως το μόνο μέσο αποκατάστασης της πολυπόθητης ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομικής δραστηριότητας. Η έλλειψη προσωπικού και ..μέσων δεν μπορεί να είναι άλλοθι ! Διανοείσθε ποιό θα ήταν το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος εάν μειωθούν και διορθωθούν σωστά τα στοιχεία των...φερόμενων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ?
ΚΦ - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ
19/05/2010 20:07
Ευχαριστούμε τους αρμόδιους που έστω και με καθυστέρηση δίνουν στη δημοσιότητα κάπως πιο αξιόπιστα στοιχεία. Τώρα μπαίνει το βασικό ερώτημα ! Είναι σωστό το timing , δηλαδή γιατί αφήνουν , λόγω δήθεν γραφειοκρατίας και δικαστικών διενέξεων ...λες και δεν μπορούσαν να εκτελέσουν αποφάσεις πριν τη τελεσιδικία, την είσπραξη βεβαιωμένων και ......κυνηγάνε διαφυγόντα και μελλοντικές υποθετικές οφειλές , που ΘΑ εισπράξουν λένε παρά τη πρωτοφανή οικονομική ύφεση ? Αλλά έτσι είχανε μάθει, όταν διένειμαν κέρδη και έσοδα περιόδου χωρίς να σκέπτονται τις τρέχουσες υποχρεώσεις , τις οποίες άφηναν να διογκώνονται με αποτέλεσμα να υπερχρέωναν , ταμεία , ΔΕΚΟ και δημόσιο με υπέρογκα ποσά υποθηκεύοντας το μέλλον μας ! Ετσι και τώρα ψάχνουν για νέα έσοδα και αφήνουν να παραγραφούν , να ξεχαστούν και να ....ρυθμιστούν τα βεβαιωμένα. Οποίο θράσος και ......συμπεριφορές απατεώνων με νομιμοφανείς πρακτικές καλυμμένες από κάθε είδους εγκυκλίους και νομοσχέδια ! Στην υγειά μας βρε κορόιδα παιδιά!
Tάκης
19/05/2010 18:47
Γιατί άραγε εισπράττουν άνετα τους φόρους τους τα οργανωμένα κράτη; Γιατί δεν φοροδιαφεύγουν εκεί; Μεταφυσικό ερώτημα; Όχι ακριβώς. Απλουστατα, οι κρατικές οντότητες εκεί διατηρούν το ηθικό έρεισμα για να επιβάλουν την τήρηση των νόμων. Όταν εδώ ζητούν πραγματικά πολλά χρήματα (αντίστοιχα με των άλλων δυτικών κρατών) για να συντηρήσουν ένα διεφθαρμένο,παλαιοκομματικό, αδηφάγο, αντιπαραγωγικό δημόσιο που δεν προσφέρει περίθαλψη, σύνταξη, εκπαίδευση κλπ. και είναι άντρο τεμπέληδων, κομματόσκυλων ή απλώς μη απαραίτητων "εργαζόμενων", θα υπάρξουν αυτοί που αντιδρούν με τον α'' ή β'' τρόπο. Δηλ. είναι σαν να είμαι σε μια οικογένεια υποχρεωμένος να δουλεύω για να ζω τον τεμπέλη ξάδελφο. Παρά τα λαϊκίστικα που ακούγονται αν δεν εξυγιανθεί και μειωθεί δραματικά ο δημόσιος τομέας γιατρειά δεν έχει. Τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις με καμία ανταπόδοση δεν μπορούν να έχουν αντίκρυσμα. Ας είμαστε ρεαλιστές. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δημαγωγίες στις οποίες με θλίψη βλέπω ότι μετα μανίας επιδίδεται η τρέχουσα κυβέρνησης όσον αφορά δε για τους υπόλοιπους μετέχοντες του πολιτικού σκηνικού, αγρόν αγοράζουν. Για αυτό θα τους ξεπεράσει πολύ γρήγορα η πραγματικότητα.
Αεξανδρος Αθ.
19/05/2010 17:56
Συμφωνω απολυτα με πολλους αλλους που σχολιασαν οτι ο μεγαλος ασθενης στην Ελλαδα ειναι η Δικαιωσυνη.
Δικαστες πλουσιοι, που χρυσοπληρωνονται για να ασκουν το λειτουργημα τους με υπευθυνοτητα και σχολαστικοτητα, αλλα τελικα ειναι απλοι δημοσιοι υπαλληλοι, με την κακη εννοια.
Ελπιζω στην επομενη αναθεωρηση του Συνταγματος να αλλαξει το αρθρο για την αμοιβη τους, ωστε να πληρωνονται κανονικα και οχι σαν βασιλιαδες. Αποδειχθηκε πως οι πακτωλοι χρηματων δεν τους εκαναν καλυτερους δυστυχως...
Εκτος απο πολλους επιορκους δικαστες που καλυπτονται και δεν διωκονται, η πλειοψηφια τους ειναι ευθυνοφοβοι και οχι επαρκεις για να εκδικασουν ακομα και απλες υποθεσεις.
Η καθυστερηση στην ληψη των αποφασεων και η δικαιολογημενη προσφυγη των διαδικων σε ανωτερες βαθμιδες για την διορθωση των δικαστικων λαθων οδηγουν σε πολυχρονες δικαστικες μαχες, που ουσιαστικα συνιστουν αρνηση απονομης δικαιωσυνης, αρα μεγαλο ελλειμμα δημοκρατιας...
Η λυση του προβληματος ειναι μια νεα στελεχωση του δικαστικου σωματος, με ισχυρη γραμματειακη υποστηριξη και με κινητρα στους δικαστες και τους διαδικους ωστε να μην προσφευγουν σε ανωτερες βαθμιδες χωρις λογο. Φυσικα το ισχυροτερο κινητρο ειναι το χρημα... Ετσι προτεινω επιδομα σε δικαστικους που κρινουν γρηγορα, αλλα και που ικανοποιουν τους διαδικους ωστε να μην κανουν εφεση. Και επισης αντικινητρο στους διαδικους υψηλο ποσο για καθε εφεση που κανουν, και που θα το παιρνουν πισω μονο αν κερδισουν την εφεση.

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
19/05/2010 17:35
@Δημοσθένης Μπόγδης
Φίλε Δημοσθένη, γράφω "Ντροπή σας πολιτικοί" καί εννοώ όλους τους πολιτικούς της μεταπολίτευσης, και των σημερινών συμπεριλαμβανομένων, διότι, όλοι τους είναι υπεύθυνοι για το σημερινό το χάλι, αφού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβερνούν εναλλάξ τον τόπο, τα δέ μικρότερα κόματα, δέν έβγαλαν δά και αφρούς από το στόμα τους ενάντια στην φοροδιαφυγή! Υπάρχει μια γενικότερη μούγκα απέναντι στίς 2 κατάρες της φυλής μας (Ρουσφέτι καί φοροδιαφυγή), με αποθέωση το διακοματικό ρουσφέτι των υπαλλήλων της Βουλής, όπου, παρά την γενική κατακραυγή, ο κ. Πετσάλνικος
συνεχίζει απτόητος το βιολί του ικανοποιώντας τα βρώμικα διακοματικά ρουσφέτια!
Συμφωνώ πώς, τα 8 δίς ανείσπρακτους και σε δικαστική εκκρεμότητα φόρους που άφησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η "χαλαρή" διακυβέρνηση Καραμανλή τ''ανέβασε σε πάνω από 32 δίς ευρώ, μέ άλλα τόσα ανείσπρακτα λόγω αδιαφορίας
των εισπρακτικών μηχανισμών! Και ενώ χρειάζεσαι πάνω από 10 χρόνια για να τελεσιδικήσει μια απαίτηση του δημοσίου κατά του φοροφυγά, τ''ανθρώπινα δικαιώματα του οποίου σέβονται οι Κυβερνήσεις μας με ευλάβοια, κόβεις εν μια νυκτί επιδόματα, μισθούς καί δώρα, απο εκατομμύρια Έλληνες, πολλοί εκ των οποίων ζούσαν ήδη στο όριο της φτώχειας, ή εν τοιαύτοι περιπτώσει τάβγαζαν πέρα με δυσκολία!
Αυτό το ηλίθιο κράτος, είναι δημιούργημα των πολιτικών μας και γι''αυτό θα πρέπει να ντρέπονται! Ελπίδα όλων μας ήταν καί εξακολουθεί να είναι, ότι το Νέο ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου
που όλοι εμείς στηρίξαμε, θα άλλαζε ή θα αλλάξει όλα τα στραβά αυτού του τόπου που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού! Γνώριζε ο Γιώργος καί τόλεγε αυτό που εγώ καί προεκλογικά υποστήριζα, ότι, ρουσφέτι καί φοροδιαφυγή είναι οι μεγάλες πληγές της χώρας! Και ενώ για το ρουσφέτι αντέδρασε σχετικά γρήγορα, επιβάλοντας σε όλες τις προσλήψεις (πλήν Βουλής ακόμα) το ΑΣΕΠ, για την μεγάλη πληγή της φοροδιαφυγής, δέν έλαβε ακόμη τ''απαιτούμενα σκληρά μέτρα, καίτοι εδώ υπάρχει ανείσπρακτο ποσό, διπλασιο του τεράστιου ελλείμματος που παρουσίασε η χώρα!
Αναλώθηκε χρόνος για να ψηφιστεί ένα φορολογικό Νομοσχέδιο που μείωνε κατα μερικές 10δες ευρώ τον φόρο των χαμηλόμισθων καί χαμηλοσυνταξιούχων, όταν, η αδράνεια που επέδειξε και το ΠΑΣΟΚ στην ανασύσταση των φοροεισπρακτικών καί φοροελεγκτικών μηχανισμών που ο "καλπαζάνης της Ραφήνας" διέλυσε πλήρως, προκάλεσε την παρέμβαση των δανειστών μας καί την βίαιη περικοπή χιλιάδων ευρώ ετησίως από τα ετήσια εισοδήματα αυτών, που μια σοσιαλιστική κυβέρνηση όφειλε να προστατέψει!
Δεν καταλαβαίνω Δημοσθένη, όταν με μια απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ακυρώνονται δικαιώματα εργαζομένων καί συνταξιούχων, κατακτημένα με αγώνες 10ετιών, πως τολμούν να μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα φοροφυγάδων, που με νομικά τερτίπια που οι ίδιοι οι πολιτικοί
θεσμοθέτησαν, αποκτούν το δικαίωμα αποφυγής πληρωμής των φόρων για πάνω από 10 χρόνια, στερώντας το δημόσιο με τους απαραίτητους για την λειτουργία του πόρους;
Ο Γιώργος Παπανδρέου καί η Κυβέρνησή του, οφείλει άμεσα, εδώ και τώρα, να προχωρήσει σε οποιαδήποτε τροποποίηση της σχετικής Νομοθεσίας, ώστε να επιταχύνει τήν είσπραξη των οφειλομένων φόρων καθ''οιονδήποτε τρόπο, ώστε να μπορέσει, αφού εισπράξει τα καθυστερημένα και αφού συλλάβει και το μέγιστο των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν, ν''αποκαταστήσει την αδικία καί να επιστρέψει τα κλοπιμαία από μισθωτούς και συνταξιούχους! Και δέν θέλω ν''ακούσω για προστατευόμενα από το Σύνταγμα
δικαιώματα των φορολογουμένων, διότι, ποιό ιερό δικαίωμα, από το εισόδημα του εργαζόμενου καί του Συνταξιούχου που το Σύνταγμα οφείλει να προστατεύει, δέν υπάρχει!
Στο κάτω-κάτω Δημοσθένη, όπως καί κάποιος φίλος εδώ στο φόρουμ πρότεινε, θα πρέπει ο φορολογούμενος να καταβάλει
άμεσα τον φόρο που του καταλογίζεται, καί απο εκεί και πέρα,
αν νομίζει ότι αδικείται, ας προσφεύγει στα φορολογικά δικαστήρια,και εφ''όσον δικαιώνεται, να του επιστρέφονται τα αχρεωστήτως καταβληθέντα πλέον των νομίμων τόκων! Τότε να δούμε, θα τους συμφέρει τους φοροφυγάδες να τραινάρουν τις υποθέσεις για 10 χρόνια!
Εν τοιαύτη περιπτώσει Δημοσθένη, σέβομαι την ενεργή στήριξη που προσφέρεις στην Κυβέρνηση καί δεν σε παρεξηγώ! Η δική μου τακτική είναι, ενεργή στήριξη των σωστών αποφάσεων που λαμβάνει, αλλά, σκληρή καί εποικοδομητική κριτική, σε λανθασμένες αποφάσεις ή σε αδράνεια των Κυβερνώντων!
Ελπίζω και εύχομαι, ότι τόσο εσύ, όσο και εγώ, θα βοηθήσουμε
ώστε, η Κυβέρνηση αυτή να πετύχει! Το χρωστάμε στα παιδιά μας!
SPYROS
19/05/2010 17:31
Μπογδης και υπολοιπα πασοκια,

Δεν αφηνεις τις ''συντροφικες'' παρεναισεις προς τον Μανωλιδη που παρολο που ειναι πασοκος με βουλα τουλαχιστον εχει και κριση (οπως φαινεται) και δυσπιστια!
Ρε πασοκογλυφτες, κοιταξτε τα χαλια της κυβερνησις σας που
- Διορθωσε τον νομο περι ευθυνης υπουργων αλλα απο εδω και εμπρος καθοτι τα προηγουμενα ''αμαρτηματα'' δεν πιανονται (για να μην αναγκαστει να βαλει φυλακη τους πασοκους υπουργους της προηγουμενης 20ετιας)!
- Αφησε τους γερμανους να παρουν ολο το ρευστο του ΟΤΕ απο τις ελληνικες τραπεζες (500 εκατ) και να το μεταφερουν στις γερμανικες την στιγμη που ζηταει απο τους ελληνες να εμπιστευτουν την κυβερνηση και να επαναπατρισουν τα κεφαλαια τους!
- Αφησε την Ελλαδα ερμαιο των κερδοσκοπων για 7 μηνες με την ευχη μαλιστα της ΤτΕ που απεσυρε το Τ1 περιορισμο αγορας ομολογων και το αντικατεστησε με το Τ3 (δηλαδη οποιο λαμογιο ηθελε να κερδοσκοπησει εναντια στην Ελλαδα το εκανε χωρις να βαλει δεκαρα τσακιστη)!
- Ειπε ψεμματα οτι το ΔΝΤ τους ζητησε να κοψουν μισθους και συνταξεις οταν ο ιδιος ο Στρος Καν αλλα και ο Ολι Ρεν εκ μερους της Ε.Ε. ειπανε σε ολους τους τονους οτι τα μετρα αυτα τα πηρε με πρωτοβουλια της η Ελληνικη κυβερνηση χωρις να της ζητηθουν απο τους διεθνεις οργανισμους!!!!?
- Ο παγκοσμιος ΓΑΠ καθοταν σαν βρεγμενη κοτουλα διπλα στον επιθετικο Ερντογαν και ακουγε χωρις να μπορει να αρθρωσει κουβεντα λογικη με στιβαροτητα ολα οσα διετασε ο Ερντογαν πασας!
- Ολοκληρωσε με τον ψηφοθηρικο ν/σ περι ελληνοποιησις των λαθρομεταναστων, την καταστροφη της Ελλαδας που πρωτος την αρχισε ο Σημιτης οταν εφερνε καραβιες τους πακιστανους και τους αλβανους για να δουλευουν οι εργολαβοι της κυβερνησις τα ολυμπιακα εργα με μηδενικο κοστος, ασχετως αν η ολυμπιαδα στοιχισε στην Ελλαδα 5 φορες περισσοτερα απο τα αρχικα 9 δισ ευρω που ειχε υπολογιστει! Βεβαια ολοι ξερουμε ποιοι πηραν τα επιπλεον λεφτα ενω εμεις οι ηλιθιοι φορτωθηκαμε στον σβερκο μας και στα ελλειματικα μας ταμεια που πληρωνουμε μια ζωη 2 εκατομμυρια λαθρομεταναστες για το υπολοιπο της ζωης μας και βλεπουμε...
Θελεις να ακουσεις και αλλα Μπογδη ''η χορτασες με τις πασοκικες ''μαγκιες'' σας?
Εγω καταριεμαι τον χοντρο Κωστακη που λογω της ανικανοτητας του μας σβερκωσε για αρκετα χρονια τον Γιωργακη ''η Jeffrey (''η Μινεσοταν οπως τον λενε οι συμπατριωτες του).
Αντε γιατι πολλα λετε και σας σιχαινομαι. Πληρωνεστε τουλαχιστον για να τα λετε αυτα ''η το κανετε λογω βλακειας?
Γ. Δημ
19/05/2010 17:31
Καθε ληστής, βιαστής, εγκληματίας, κλπ προστατεύεται απο τα ΜΜΕ. Κρυμμένη εικόνα, κανένα όνομα κλπ. Γιατί λοιπον στήν περίπτωση Βοσκόπουλου ο κόσμος το έχει τούμπανο κ εμείς κρυφό καμαρι;;; Ευκαιρία για τίς κυρίες τών μεσημεριανών με τις τσιριχτές ανατριχιαστικές φωνές να ασχολούνται ώρες ολόκληρες με ένα ατυχές θέμα. Βεβαίως να πληρώσει ο καθε χρεωστης αλλά προστατευεις μωρέ τόν καθε εγκληματία όχι ομως ένα ας πούμε επώνυμο.

Προειδοποίηση εκτός θέματος: Στό παρκιγκ Καρφουρ Αλίμου αλβανοπακιστανοί στό καρτέρι να στριμώξουνε μοναχικές κυρίες να τούς παρουνε το ευρω στο καροτσι. Να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού τό Κρατος σφυρίζει αδιάφορα ενω ο Καρφούρ αγρον ηγόρασε. Η γράφουσα αντιμετώπισε μιά τέτοια περίπτωση σήμερα και όταν ζήτησα εξηγησεις απο τόν αλλοδαπο, δέχτηκα καταιγισμό ύβρεων. Νά τούς χαιρόμαστε λοιπόν κ. Χρυσοχοίδη.
Φαντασμενος
19/05/2010 17:02
Το ελλειμμα για το 2009 ηταν 13,6% του ΑΕΠ (260 δις το 2009),δηλαδη περιπου 35,4 δις ευρω.
Το 40% αυτου του ποσου(γραφει καποιος οτι προερχεται απο φοροδιαφυγη),ειναι τελικα περιπου 14,2 δις ετησιως..

Ας πουμε,οτι ειναι μονο τοσο..Αν απο φετος εως και το 2013 την μειωνουμε καθε ετος 20% (μη πω κανα μεγαλυτερο ποσοστο), θαχαμε βγαλει περιπου 8 δις μεχρι το 2014..

συνεχιστε να μιλατε για ευελικτη αγορα εργασιας, τονωση ανταγωνιστικοτητας κ τα υπολοιπα μετρα..
GB
19/05/2010 16:53
Εγώ προτείνω κατάσχεση ακινήτων και λογαριασμών των δικαστών που εκδικάζουν αυτές υποθέσεις έως ότου ξυπνήσουν και βγάλουν απόφαση. Μήπως μπορούν να μας απαντήσουν οι κκ, υπουργοί δικαιωσύνης με τι ασχολούνται τα δικαστήρια τους;
Δημήτρης
19/05/2010 16:23
Βρε αστείοι, ασχολείστε με τους υπουργούς και το κεφάλαιο αλλά ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. Εσύ δεν είσαι κλέφτης (α)φορολογούμενος; Ε;
Α.Β.
19/05/2010 16:15
Με λίγα λόγια Δικαστές = Λαμόγια, τεμπέληδες, άσχετοι. Φοροφυγάδες = Ίδιοι οι Πολιτικοί !
SPYROS
19/05/2010 15:43
Το κρατος λεει οτι τα 95 δις ευρω απο φοροδιαφυγη αντιπροσωπευουν το 40% του ελλειματος. Τοτε το 60% που απομενει τι αντιπροσωπευει? Μηπως την κρατικη ρεμουλα?
Δεν ειναι χαζο να ρωτας τα αυτονοητα. Μπορει και να κοιταζουμε το δεντρο και να χανουμε το δασος....
Παράγκας
19/05/2010 15:19
Προχθές : "1.179 θέσεις στα υπουργεία Αμυνας και Περιβάλλοντος" , χτες : "Κόψτε μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα",... Σήμερα: Κινδυνεύουν τα ένσημα του εργαζομένου στον Ιδιωτικό Τομέα!!!!!, Αύριο;;;;;...
κρητικος ιχνηλατης
19/05/2010 14:27
πρεπει να παμε σε νεα μοντελα εφοριακων .δεν φταιεει το κρατος. το κρατος ειμαστε εμεις αν διαφθορα εχει ξεχυλωσει ποιον και τι να ελενξεις? προταση...να παμε σε νεα μοντελα νεων εκπαιδευμενων εφοριακων οι οποιοι θα ειναι κρατικοι υπαληλοι χωρις μισθο και περιουσιακα στοιχεια...θα δουλευουν για το κρατος θα εχουν καρτα ελευθερας παντου να τους δαιθετη το κρατος οικια και αυτοκηνητο ελευθερα ψωνια και φαγητο σπουδες κ.α εξοδα διαβιωσεις για αυτους και τις οικογενειες τους χτιζωντας ετσι ενα νεο μοντελο οικονομικης αστυνομιας και εφοριας τουλαχιστον στα ανωτερα στρωματα απεξαρτημενο απο το χρημα..
Γιαννης.Τ
19/05/2010 14:03
Τωρα μπορω ανετα,να απαντησω στα τσογλανια που ειναι
`τα ΛΕΦΤΑ`` που μας ελεγες,οτι υπαρχουν.
33 ΔΙΣ ευρω εκρεμουν λεει στα Δικαστηρια?
20ΔΙΣ ευρω χρωστουν στην Κατεδαφισμενη Εφορια?
Της Δικαιοσυνης το καγκελο και της Εφορια το χαος?
Τωρα μπορω ανετα,να απαντησω στον μεταρρυθμιστη του
Κρατους της 5τιας.ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ και συ και το ασκερι σου.
Δημοσθενης Μπογδης
19/05/2010 13:38
Αγαπητέ σύντροφε Μανωλιδη ,
Είναι δικαιολογημένη η σπουδή σου για τα μέτρα που θέλεις (όπως και εγώ και όλοι οι προοδευτικοί Έλληνες ) να πάρει η Κυβέρνηση για την εξάλειψη της φαυλότητας και των συσσωρευμένων παθογενειών στο πολίτικο-οικονομικο μας σύστημα .
Δυστυχώς όμως για όλους εμάς που αγωνιούμε και πρεσβεύουμε Αλλαγή , η ταχύτητα της εφαρμογής των μέτρων που χρειάζονται να παρθούν προσαρμόζεται και στις ανθρωπίνως δυνατές ενέργειες και προεργασίες .

Η Δημοκρατία για να δουλεύει αποδοτικά και για όλους τους πολίτες , χρειάζεται περισσότερο χρόνο , γιατί αποκλείει το αποφασίζουμε και διατάζουμε .
Η φράση στο σχόλιο σου (09:07)
<<Ντροπή σας κύριοι πολιτικοί! Εκτός από την φοροδιαφυγή που οργιάζει, επιδεικνύετε και προκλητική ανικανότητα να εισπράξετε και τους βεβαιωμένους φόρους! >>
δεν νομίζω ότι απευθύνεται σε τούτη εδώ την Κυβέρνηση και τα μέλη της , αλλά σίγουρα ανάγεται στους προηγουμενους που δεν εισέπραξαν κανένα φόρο , όχι μόνον δεν έφτιαξαν κανένα νέο νόμο για αυτό και δεν τήρησαν τους υπάρχοντες , αλλά πήραν μέτρα για να απαλλάξουν από τους φόρους τους << δικούς >> τους
( βλέπε Ακρόπολις Χρηματιστηριακή και Τόλης Βοσκόπουλος ) .

Μην σου ξεφεύγει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση του Νέου ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει μόνον 7,5 μήνες και έχει ήδη δείξει τις καλές ενέργειες και προθέσεις της . ……
Για να σε προλάβω δε από μια εύλογη απάντηση
<< ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος από καλές προθέσεις >> ,
σου θυμίζω ότι το δρομολόγιο εδώ είναι αντίθετο .
Βγαίνουμε από την κόλαση που μας έχουν ρίξει οι εκλεκτοί των αντιφρονούντων με μας εδώ στην στήλη .
Μέσω στενωπού μεν , αλλά μέσω της σωστής κατεύθυνσης .
Προς την Ελπίδα της Αλλαγής των Πάντων .

Δώσε τους όμως ,σύντροφε , τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζονται να υλοποιήσουν , προθέσεις και υποσχέσεις !
Με τιμη ,
Αχαιός
19/05/2010 12:55
ΠΑΡΑΘΕΣΗ
διεκδικείται σε 13 χρόνια στο Διοικητικό Εφετείο και άλλα 5 χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
ΠΕΡΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

...ξεχάσατε τον Αρειο Παγο, τα Ευρωπαικά ΔΙκαστήρια, και φυσικά την Υπατη Αρμοστια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην οποία καταφέυγει ο πτωχός φοροκλέφτης διότι τα `ανθρώπινα δικαιώματα του καταπατούνται απο το άτεγκτο κράτος`

Με τα ώς άνω και λίγη φαντασία, μια υπόθεση φοροδιαφυγής μπορεί να φτάσει και τα 30 χρόνια έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχει σωτηρία γι αυτό το κράτος. Δεν επικρατεί Δημοκρατία, επικρατεί Αναρχία του Προλεταριάτου.
Μενέλαος
19/05/2010 12:32
Μπράβο στην κ.Λάσκαρη για το άρθρο.Η γνώμη μου είναι ότι το άρθρο πρέπει να μεταφραστεί και να σταλεί σε αρμόδια όργανα της Ευρωπαικής Ένωσης μήπως και πιέσουν από εκεί να μπει κάποια τάξη στο απόλυτο χάος.
Σπύρος
19/05/2010 12:28
Aν δεν ανασυγκροτηθεί άμεσα ο μεγάλος πάσχων της Ελληνικής κοινωνίας που λέγεται Δικαοισύνη και όχι Δημόσιος Τομέας όπως πολλοί νομίζουν, δεν πρόκειται ποτέ να δει άσπρη ημέρα αυτός ο τόπος.

Απαιτείται άμεσα συγκρότηση ανεξάρτητης δικαστικής αρχής με αποκλειστικό έργο την εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων. Τελεία και παύλα. Επίσης χρειαζόμαστε καινούργιες φυλακές αντί να αφήνουμε εγκληματίες και μεγαλοφοροφυγάδες να κυκλοφορούν ελεύθεροι υπερσυμφόρησης των ήδη υπαρχόντων. Αλήθεια συζητιούνται όλα αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο;
Nikos T
19/05/2010 12:12
Δηλαδή κύριοι πράττουν αδίκημα αυτοί που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους και δεν πράττουν αυτοί που δεν τις το δίνουν. Γιατί δεν λένε ότι τις υποθέσεις που κερδίζουν οι φορολογούμενοι καθυστερούν να τις βγάλουν μόνο και μόνο για να εκβιάζουν τον πολίτη…. Για τι δεν λένε ότι κανονικά θα έπρεπε να τα φορολογικά δικαστήρια να γίνονται εντός 1 μηνός από τον καταλογισμό του προστίμου και αντί γι αυτό προσφεύγουν σε δέσμευση λογαριασμών ποινές φυλάκισης δέσμευση τις φορολογικής δραστηριότητας; Μήπως οι κύριοι πολιτικοί επειδή δεν έχουν άλλο μέσο να εκβιάζουν του ελευθέρους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις δημιούργησαν αυτό το εκβιαστικό και άτιμο καθεστώς που λέγεται εφορία; Μήπως θα μπορούσαν οι κύριοι Πολιτικοί να μας πούνε εάν είχαν δεσμεύσει του λογαριασμούς του κ. Βοσκόπουλου ή να μας λέγανε τι ποσά πλήρωσε ο κ. Βοσκόπουλος για την ποινική πράξη της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και ακόμα να μας λέγανε εαν ο κ. Βοσκόπουλος δικαιωθεί εκτός απο ένα συγνώμη που δεν πρόκειται να το ακούσει από κανέναν εάν δικαιούται κάποια αποζημίωση για το λάθος της εφορίας. Μήπως αυτοί που έχουν όλα τα στοιχεί να μας ενημερώνανε κάποια στιγμή εκτός από τους Γιατρούς και τους Δικηγόρους ποιοι εφοριακοί τα πήρανε και πόσα λεφτά κλέβουνε από τα Ιδιωτικά και Δημόσια ταμεία. Αντί να κάνετε ένα δημοσίευμα για τον απολύτως gangsterικο τρόπο που φέρεται το κράτος και όλα τα παράγωγα του στους Ελεύθερους Επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις και ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει και να πιέσετε σε αυτό βγάζεται παπαγαλίστικα δημοσιεύματα σαν αυτό …. Με τις Υγίες σας.
SPYROS
19/05/2010 12:00
Το θεμα δεν ειναι αν θα ανακοινωθουν τα ονοματα των μεγαλο-οφειλετων, οπως απειλει η κυβερνηση σαν αλλος εκβιαστης του κοινου ποινικου δικαιου, αλλα αν μπορει η κυβερνηση να λειτουργησει σαν κρατος δικαιου και χωρις πολλες-πολλες φανφαρες να εισπραξει αυτα που πρεπει και δικαιουται. Γιατι η δημοσιοποιηση ονοματων εκτος της καφριλας που λεγεται διαπομπευση, ενεχει και ποινικους κινδυνους και μπορει το κρατος να κατηγορηθει σαν ηθικος αυτουργος σε εγκληματικες πραξεις. Ο νοων νοειτο! Το θεμα λοιπον ειναι να εισπραξει το συντομοτερον δυνατον αυτα που πρεπει!
Αλλα μια και το εφερε το θεμα μονη της η κυβερνηση, και μιλα για λιστες με ονοματεπωνυμα στοχοποιωντας καθε φορα νεες ομαδες με καθαρα παρελκυστικη πολιτικη, μηπως ηρθε η Ωρα να δουμε και μια λιστα Πολιτικων Προσωπων που εχουν φαει τον αγγλεουρα σε μιζες και κλεψιες δημοσιου χρηματος και ενω ολοι τους ξερουμε λιγο εως πολυ, εκεινοι παραμενουν στο απυροβλητο καλυμμενοι απο την βουλη και κατηγορουν ολους τους αλλους ελληνες σαν φοροφυγαδες που ομως οι ιδιοι αυτοι (οι πολιτικοι) εξεθρεψαν με την συμπρεριφορα τους?
Τοχω πει δεκαδες φορες, ολοι οι ελληνες θα γινουν υποδειγματικοι πολιτες και σωστοι φορολογουμενοι οταν οι πολιτικοι κριθουν, δικαστουν και πληρωσουν οπως ολοι οι υπολοιποι. Αλλοιως, ποιος ελληνας θα νοιωσει ''σωστος'' να πληρωσει αυτο που του αναλογει οταν σκεφτεται οτι το πιο πιθανον ειναι τα χρηματα του να καταληξουν στην τσεπη καποιου πολιτικου?
πολιτης
19/05/2010 11:57
Μας κοροιδευουν.....Κανενα μετρο για την αμεση εισπραξη των χρηματων απο φοροφυγαδες ενω εκοψαν μισθους κατα 25% σε μια νυχτα.Διεφθαρμενοι πολιτικοι , ανυπαρκτη δικαιοσυνη , διαλυμενες υπηρεσιες ελεγχου εφοριες,πολεοδομιες -απο τους πολιτικους για να μην ελεγχεται το μαυρο χρημα που μπαινει στις τσεπες των πολιτικων.....και των διεφθαρμενων δημοσιων υπαλληλων που υπηρετουν τους πολιτικους.Διαφθορα χωρις πολιτικη καλυψη δεν υπαρχει..
Τα γιουχα αρχισαν...Το επομενο σταδιο ιστορικα ειναι το λυντσαρισμα.Με την πολιτικη τους οδηγουν τα πραγματα εκει.Υπαρχει στον εργαζομενο λαο βουβη οργη.Βουλη των ελληνων σας θυμιζει κατι η βουβη οργη;
Μιχάλης
19/05/2010 11:45
Να κάνω μια "χαζή" ερώτηση; Γιατί να μην πληρώνει ο οφειλέτης το 100% του προστίμου/φόρου και μετά να πάει στα δικαστήρια να τα πάρει πίσω (και με προσαυξήσεις αν δικαιωθεί); Και βέβαια επαναφορά της προσωποκράτησης και να τους παίρνουν και δια παντός την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Να πάνε να μαζεύουν ελιές που θα βγάζουν και πάνω από 300 Ευρώ το χρόνο οι "κακόμοιροι" οδοντίατροι.
george
19/05/2010 11:39
ε ρε υπουργε αντι να μας τα λέτε κάντε κάτι για να εισπράξετε αυτά τα χρέη, έλεος πια όλο γίνονται αποκαλύψεις αλλα επι της ουσίας καμί είσπραξη και καμία τιμωρία
Παναθηναικος
19/05/2010 11:34
Συνθηκη πρωτη:φτειαχνουμε νομους.
Δευτερη:εφαρμοζονται αυτοι οι νομοι.
Τριτη:για ολους.
Τεταρτη:ανεξαρτoποιηση του κρατικου μηχανισμου απο τα κομματα,και εξαρτηση του απο τους νομους.
Πεμπτη:δικαστικη αρχη ελεγχουσα τον κρατικο μηχανισμο.
Εκτη:ανωτεροι πολιτειακοι παραγοντες(απ ευθειας υπαγομενοι στον προεδρο της δημοκρατιας)εποπτευουν την δικαστικη αρχη.
Εβδομη:δρακοντιες τιμωριες σε επιορκους κρατικους και δικαστικους παραγοντες.
Ογδοη:παραιτηση των κομματων απο τον ελεγχο του κρατους,αρα μη πολιτικο κοστος(βλ.Ευρωπη)
Ενατη:χρηση φυλακης για παρανομουντες.
Δεκατη:ικανοποιηση του κοινου περι δικαιοσυνης αισθηματος,με αμεση τιμωρια(κατασχεσεις,δημευσεις,δημοσιοποιησεις,φυλακισεις)ολων των αναμεμειγμενων σε οικονομικα σκανδαλα.Υπουργων,βουλευτων,κρατικων υπαλληλων,δημοσιων υπαλληλων,δημοτικων αρχοντων/υπαλληλων,δημοσιογραφων,επιχειρηματιων,συνδικαλιστων,αντιπροσωπων ξενων εταιρειων,και οποιωνδηποτε ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!
Φαντασμενος
19/05/2010 11:25
Εμενα μ''αρεσει πολυ που δημοσιοποιουνται τετοια στοιχεια - οχι δηλαδη πως δεν τα ξερουμε.
Και μ''αρεσει,γιατι καταδεικνυουν τα μοναδικα οικονομικα στοιχεια (μειωση φοροδιιαφυγης κ παραοικονομιας οφειλες => αυξηση εσοδων προυπολογισμου) στα οποια η χωρα εχει τεραστια αλματα να κανει και ουσιαστικα ειναι το μοναδικο χαρτι που εχει στα χερια της, ωστε προσπαθησει να σωσει την κατασταση..Θα μου πεις,θα γινει η μπανανια ρε φιλε Ελβετια? Μαλλον αυτο ειναι το ανεφικτο του ευρυτερου εγχειρηματος του πακετου διασωσης,πως πρεπει να παψουμε ναμαστε Ελληνες..
Η επομενη σκεψη ειναι πως οταν μιλαμε για δεκαδες δις που χανει αυτη η χωρα απο τα ταμεια της, λογικα αυτα θα αποτελεσουν την πηγη για εσοδα υψους 8,9 δις ευρω μεσω μη καθορισμενων μετρων - οπως δηλαδη τ
''αναφερει το παραρτημα 3 του Ν. 3845/2010, για τα ετη 2012-2013..Νομιζω,πως κι ο κος Πρωθυπουργος και ο αρμοδιος Υπουργος,θα συμφωνουν με την προχειρη και ερασιτεχνικη μου προσεγγιση για 9 δις εσοδα..(θα μου πεις απ''το ν''αντιμετωπισεις τις ασθενεις σου ως χωρα και να ταλαιπωρεισαι αδερφακι μου,μπορει να κοιταξεις να φτιαξεις ανταγωνιστικοτητα,αλαφρυνοντας τα πορτοφολια των μισθωτων του ιδιωτικου τομεα..)
Εχει πλακα παντως ρε παιδια..Χανουμε κανα 100ρι δις ως κρατος , κι αν παρατηρησουμε στο παραρτημα που προαναφερα, ολα μα ολα τα μετρα που εχουν ληφθει ΄η θα ληφθουν μελλοντικα (ψαλιδι εδω,ψαλιδι εκει,συγχωνευσεις,ιδιωτικοποιησεις κτλ,κτλ,κτλ..) αθροιζουν στα 21 δις... τα 9 δις που λειπουν,συνολικα ποσο 30 δις που αντιπροσωπευει την μειωση ελλειμματος που πρεπει να επιτυχουμε σε 4 χρονια..
Και για να περασουμε σε φαντασιακο επιπεδο,ας μοιραστουμε ολη την εικονα που αυτο το αμοιρο κρατος αυξανε κατακορυφα τα εσοδα του..Τι καλα που θα υλοποιουσε και ο κος Πρωθυπουργος την ενισχυση ενος διχτυου ασφαλειιας,μεσω μιας ανακουφιστικοτατης αναδιανομης εισοδηματος..δε χρειαζεται νασαι κι κος Στιγκλιτς που ασπαζεται τις αυξημενες δημοσιες δαπανες για την ενισχυση της ιδιωτικης ζητησης σε περιοδους υφεσης,για να σκεφτεις πως στη συγκεκριμενη φαση δε θα παμε να παρουμε δανειο για κοινωνικη πολιτικη-ουτε θα συνεχισουμε ες αει να "εξοικονομουμε" απλα και μονο..(σκεψου για κορυφωση της φαντασιωσης,πως αν δεν ειμασταν οι καννιβαλοι - που ολοι σχεδον ειμαστε - μπορει να "βγαζαμε" ανετα ακομη και το 20αρικο του πακετου,που εχει να ματωσει κοσμο και κοσμακη..)
Juan
19/05/2010 11:15
Πάντως τους τελευταίους μήνες δεν έχω ακούσει κάτι να γίνεται για το λαθρεμπόριο πετρελαίου ! ! ! Γιατι ; ; ;
Nikos
19/05/2010 11:08
Συγνωμη...αλλα που ειναι το παραξενο,οτι 8.500 Ελληνες εχουνε αδυναμια πληρωμων,επειδη εχουνε χρεωκοπησει,η δουλεια τους εχει πεσει εξω και ακομα περισσοτερο,οταν για το χρεος που εχουν στην εφορια,διπλασιαζεται απο τις προσαυξησεις?Δεν ειναι ολες οι επιχειρησεις κερδοφορες.Καποιες εχουν πεσει εξω και εχουνε αδυναμια πληρωμων.Που ειναι το παραξενο?
Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο
19/05/2010 10:47
Nikos 19/5/2010 09:40 Γεια σου Νικολα ! Να σαι παντα καλα μεγαλε.
o - r
19/05/2010 10:37
Βρε Βρε!! για κοιτα ποσοι εξαλλοι πολιτες ανακαλυψαν σε λιγοτερο απο επτα μηνες ποσα κακα εχει αυτο το κρατος που λεγεται Ελλαδα. Οταν σας λεγανε οτι λεφτα υπαρχουν γελαγατε και γελατε ακομη. Οταν καποιος ηλθε σημερα,ι εστω και με λαθη αν θελετε, και σας προσγιωσε με τα προβληματα μας και καταλαβατε ολοι σε τι κρατος ζουμε ξυπνησατε ξαφνικα και οποιον παρι η μπαλα. Και το χειροτερο συνεχιζετε να βριζεται αυτους που τα ναδεικνυουν παραδεχομενοι τις ευθυνες ολων των προκατοχων τους αλλα με θεληση να αλλαξουν εστω οτι ειναι δυνατον και αντι να βοηθησουμε ολοι βριζουμε και απαξιωνουμε τα παντα και τους παντες. Βρειτε κατι καλλυτερο και μετα διωξτε τους απο την βουλη ολους οπως θελουν οι γνωστοι αγνωστοι.
K.N.
19/05/2010 10:34
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
και ξαφνικά....
19/05/2010 10:30
μαθαίνουμε ότι πολλά άτομα χρωστούν τα χρέη είναι υπέρογκα. να ρωτησω κάτι?? ο παπανδρέου θα μάς σώσει???τόσα χρόνια γιατί κάναμε τα στραβά μάτια και ξαφνικά πήζουμε σε τέτοιες ειδήσεις και σχόλια τύπου έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας??? τώρα ξαφνικά μάς έπιασε ο πόνος???? ναι καλά
Και αυτό....................................................................by Παράγκας
19/05/2010 10:29
(για να μην ξεχνιόμαστε).... Ο αριθμός των Υπαλλήλων της Βουλής: 1991-Αθανάσιος Τσαλδάρης 571 υπ. 1994-Απόστολος Κακλαμάνης 710 υπ. 2004-Άννα Ψαρούδα Μπενάκη 824 υπ. 2006-Άννα Ψαρούδα Μπενάκη 1305 υπ. 2009-Δημήτρης Σιούφας 1514 υπ. 2010-Φίλιππος Πετσάλνικος 1700 υπ. και πλέον (από το “Πρώτο Θέμα”, σελ. 34, 9/5/2010)
Schwartze Sonne
19/05/2010 10:17
To καλοκαίρι κύριε υπουργέ που θα πρέπει να κάνετε τις επιστροφές φόρων στους διάφορους ελεύθερους επαγγελματίες που φορολογήθηκαν με τους απαράδεκτους ΜΣΚΚ που θα βρείτε τα εκατομμύρια που χρειάζονται ????

Ποιον άλλο θα κλέψετε ??? Από που θα τα πάρετε ??

Καμιά απάντηση ???

Δεν είμαστε όλοι Τζούλια και Ντούβλη για να γυρνάμε τσόντες και να τα κονομάμε !!!!!!!!!

Καμία επιστροφή φόρου !!!!! Φορολόγηση από την αρχή ή έκτακτη εισφορά το 70% του φόρου προς επιστροφή !!!!!!!!!!!!!
ΚΟΣΜΑΣ
19/05/2010 10:16
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ? Αυτό ήταν το ερώτημα κ.ΠΑΠΑΘΑΤΣΕΡ που μας τέθηκε. Σοσιαλισμός με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ ή τη Βαρβαρότητα του κυνηγιού της ευημερίας των αριθμών ,με τη παράλληλη εξαθλίωση του ΑΝΘΡΩΠΟΥ? Ξέρετε κάτι κύριε ΠΑΠΑΘΑΤΣΕΡ? Ο λαός με τη <<βοήθεια>> και πουλημένων δημοσιογράφων(υπάρχουν πολλοί για να μή πω οι περσότεροι), ξεχνάει ,αποπροσανατολισμένος,εύκολα. Λίγοι είναι οι σκεπτόμενοι. Δυστυχώς μας κοροιδέψατε και μας επιβάλατε με το έτσι θέλω , τη ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Φυσικά, πρέπει να ξέρετε-εκτός κι αν είστε ΚΑΙ ανιστόρητος- πως τίποτε δεν θα πετύχετε δίχως τη θέλησή μας. Θα εξαθλιωθούμε σίγουρα,αφού μας το επέβαλες, αλλά ο στόχος σου και των αφεντικών σου δεν θα πετύχει.
cs
19/05/2010 10:14
Ολες οι κυβερνησεις φερουν τεραστια ευθυνη για ολη αυτη την κατασταση...... Ομως,για την φοροδιαφυγη μικρης κλιμακας φερει ευθυνη και ο καθε πολιτης....Εγω αρχισα να ρωταω την διαιτολογο μου αν μπορει να μου κοβει αποδειξεις απο εδω και στο εξης....Η απαντηση ηταν πως δηλωνει ανεργη.......Σκεφτειτε πως μπορει να παιρνει χρηματα και απο το ταμειο ανεργιας.......Επειτα ρωτησα την αισθητικο μου,αν μπορει να μου κοβει αποδειξεις.........Αυτη ειναι συνταξιουχος και επισης δεν μπορει......... Δε θα συνεχισω συνεργασια με καμμια απο τις 2....Προτιμω να συνεργαστω με επιχειρησεις,που κοβουν κανονικοτατα αποδειξη,κι ας δινω κατι παραπανω,γιατι σε τελικη αναλυση,δινουν δουλεια σε κοσμο και ειναι νομοταγεις.. Πρεπει κι εμεις οι πολιτες να αρχισουμε να απαιτουμε αποδειξεις και να μη δινουμε μαυρα λεφτα.....!!!!!Καθε μαυρο ευρω που δινουμε ειναι εις βαρος μας....οφειλουμε να ευαισθητοποιηθουμε........!!!
μαναβης
19/05/2010 10:10
εχει λεει "πολιτικο κοστος" ο πλειστηριασμος ακινητου.

σκετη σαπίλα.

το προβλημα ειναι οτι ολοι μας τα ιδια θα ψηφισουμε οταν ερθει η ωρα, ασχετως τι λεμε και γραφουμε τωρα.

νδ-πασοκ 65-70%, οι ανυπολυπτοι τα λοιπα.

αποχη 90% δεν προκειται να εχουμε δυστυχως, οποτε παψτε την κλαψα.

τα θελετε και τα παθαινετε
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΕΥΤΑΚΗΣ
19/05/2010 10:06
Για μιά καινούργια αρχή είναι απαραίτητο το άνοιγμα και η δημοσιοποίηση των τραπεζικών καταθέσεων όλων των υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών,Δικαιοσύνης,Δημοσίων έργων-Πολεοδομιών,Δήμων,Νομαρχιών,Περιφερειών,ιατρών ΕΣΥ,ιδιωτών ιατρών,δικηγόρων,συμβολαιογράφων, μηχανικών και του συνόλου του πολιτικού προσωπικού. Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα τα έχουν στο Λιχτενσταϊν , την Ελβετία και την Κύπρο. Μια χώρα στα πρόθυρα πτώχευσης δικαιούται να έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση για το ποίοι κατέχουν τα 90δισ Ευρώ των καταθέσεων σε Ελβετικές Τράπεζες.
anest
19/05/2010 09:52
λιγο ασχετο,
ο "καλλικρατης" μηπως τελικα θα φερει αναστατωση και σπατάλη;
δημοι "βαρίδια";
οποιος δημος δεν θελει να συμμετασχει στον "καλλικρατη" να αναλαβει και τα σχετικά εξοδα! ειναι καλο αυτο!

δημοι με δυνατότητα τεραστιας αγροτικης παραγωγης, να παραμεινουν δημοι, διοτι υπαρχουν τοπικες ιδιαιτεροτητες.
οχι στην απροσωπη ισοπεδωση! τωρα βαραμε καρπαζια και τελειωσε!

κωνσταντινος ζ.
19/05/2010 09:49
Ελληνες, αυτο που χανουμε εδω και χρονια τωρα δεν ειναι οι φοροι και τα λεφτα. Αυτα ειναι επακολουθα του γεγονοτος οτι εχουμε χασει εδω και πολυ καιρο την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας. Οταν θα ξαναβρουμε την δυναμη για να επανακατακτησουμε την ανθρωπινη και αξιοπρεπη φυση μας τοτε ισως κανουμε καλους λογαριασμους γιατι οπως λεει η λαικη σοφια: " οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους| και μου φαινεται πως εμεις οι Ελληνες δεν ειμαστε καλοι φιλοι μεταξυ μας.
Nikos
19/05/2010 09:40
Πραγματικα τετοιο τερατουργημα κρατος μονο οι αχρηστοι των αχρηστων Ελληνες θα μπορουσαν να στησουν. Εχουμε αυτοεξευτελιστει εντελως παντου και τις πασι. Οι ανεκαθεν μαγκες του πλανητη που δηθεν τους δουλευαμε ολους και τωρα θα δουλεουμε για τους παγκοσμιους τραπεζιτες εμεις και τα παιδια μας. Η χωρα του απολυτου τιποτα, η χωρα της γραβατας και του κοστουμιου, που οποιος τα βαζει μεταμορφωνεται ως δια μαγειας σε διευθυνταρα, υπουργαρα, ισχυρος ανηρ, αποκτα εξουσια απλετη. Σε τετοιο πολιτισμικο ξεπεσμο δεν εχει διολισθησει αλλο εθνος η κρατος. Ο Ελληνας απο τα θρανια μαθενει να ειναι μαγκας, μας εφαγε η μαγκια σε αυτο τον τοπο. Στα πανεπηστημια καναμε επιστημη τις κοματικες εκλογες. Χωροι βασικης εκπαιδευσης εχουν καταντησει Μαξιμου και ρηγιλλης. Γιατι παιδεια δεν υπαρχει και απο εκει ξεκινουν ολα. Επιτυχια σημερα δεν ειναι τοσο να περασεις στο πανεπηστημιο και να μορφωθεις οσο ειναι να προκριθεις στο τελικο του Χ-factor
Όλο θα και θα και θα παψε βρε παραμυθά
19/05/2010 09:37
Κε υπουργέ των οικονομικών αντί να κάθεστε εσείς, το επιτελείο σας και τα παπαγαλάκια σας οι δημοσιογραφίσκοι να μας ζαλίζετε κάθε μέρα με πόσους μεγαλογιατρούς φοροδιαφεύγουν, πόσοι μισθωτοί υποκρύπτουν εισοδήματα (!) πόσα χρωστάει ο Βοσκόπουλος, δεν πάτε να μαζέψετε τα χρεωστούμενα απο τους κολλητούς σας και τα νεοτζάκια που έχετε δημιουργήσει? Αλλά ισχύει φαίνεται αυτό που λέει ο σοφός λαός μας ...σκύλος που γαυβγίζει δεν δαγκώνει.... σας έχουν πάρει χαμπάρι για αυτό κανείς δεν πληρώνει τα χρεωστούμενα.Και πως να τα μαζέψε τε άλλωστε αφου σε λίγο στο δημόσιο με την φόρα που έχετε πάρει θα υπάρχουν μόνο διευθυντάδες υφυπουργοί και υπουργοί!!!!! Μόνο σας παρακαλώ μη βγάλετε κανένα παπαγαλάκι απο το mega να μας λέει ότι όλα αυτά τα δις τα χρωστούν εργαζόμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι γιατι και η υπομονή στο δούλεμα έχει και τα όρια της
adio
19/05/2010 09:30
Μην πιστεύετε τα παραμύθια των διεφθαρμένων εφοριακών. Το άρθρο δεν λέει πιο ποσοστό των υποθέσεων που πηγαίνουν στα δικαστήρια κερδίζεται τελικά από το κράτος.Μπορεί κάποιος να ψάξει να το βρει; Οι περισσότερες υποθέσεις που καταλήγουν στα δικαστήρια οφείλονται στο γεγονός ότι κατά τον έλεγχο οι αρχές καταπατούν τους νόμους και το σύνταγμα με άθλιο τρόπο, οι εφοριακοί ζητούν λάδωμα κλπ κλπ. Ποιός πραγματικά έχει συμφέρον από την καθυστέρηση της εκδίκασης; Ο φορολογούμενος, που χάνει ουσιαστικά την δυνατότητα του να κάνει σχεδόν οποιαδήποτε φορολογική πράξη, ή το κράτος που με αυτόν τον τρόπο εκβιάζει τον πολίτη και την επιχείρηση για να εισπράξει χρήματα που δεν του οφείλονται για να χρηματοδοτήσει τους κομματικούς στρατούς των δημοσίων υπαλλήλων; Μην μασάτε τις αηδίες που σας ταΐζει το διεφθαρμένο κράτος.
αποστολος ν. μουδανια
19/05/2010 09:26
ακομα ψαχνεται ο υπουργος ! και η κυβερνηση !
τι να φταιει αραγε ? και να θεωριες...
ο κοσμος το ''χει τουμπανο...
οι κλεφτες και η ατιμωρησια ! φταιει ! και το ξερουν.
το πανε ομως γυρω - γυρω, για να τη σκαπουλαρουν.
ακομα και τουτη την ωρα της μαχης (για το λαο).
αυτη τη φορα,ομως,θα ματωσουν !
ολοι οι ενοχοι !

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
19/05/2010 09:07
Ντροπή σας κύριοι πολιτικοί! Εκτός από τήν φοροδιαφυγή που οργιάζει, επιδεικνύετε και προκλητική ανικανότητα να εισπράξετε και τους βεβαιωμένους φόρους! Και για να καλύψετε αυτή σας την ανικανότητα, περικόπτετε τα δώρα των συνταξιούχων! Θεσμοθετήστε άμεσα την δικαστική επίλυση των φορολογικών διαφορών εντός 6μήνου! Επιβάλετε
επί πλέον προσαύξηση των φόρων για όσους φορολογουμένους δεν δικαιώνονται στα φορολογικά δικαστήρια, ως αντικίνητρο προσφυγής! Όπως έγινε το πράγμα, οι προσφυγές γίνονται αποκλειστικά καί μόνο για να κερδηθεί χρόνος! Επίσης, ο προσφεύγων θα πρέπει να καταβάλει το 50% των καταλογισθέντων φόρων για νάχει δικαίωμα προσφυγής, διότι, ούτε το 25% θα περιορίσει αυτό το τέχνασμα! Κάντε λοιπόν άμεσα κάτι, γιατί ο κόσμος έχει αγριέψει!
leonidas
19/05/2010 09:03
Σήμερα μου ζητάνε να ζήσω με μείον 2500 ευρώ ετησίως και άμα υπολογίσω την αύξηση φπα και βενζίνης το ποσό αγγίζει τα 4000 ευρώ ετησίως.
Γιατί αντί να τα πάρουν από εμένα να μην τα πάρουν από αυτούς που χρωστάνε και δεν πληρώνουν?
Τόσα χρόνια ο κοσμάκης δεν ύξερε τίποτα για το πόσοι και πόσα χρωστάνε, γιατι?
Κάπως έτσι όμως γεννιέται ο θυμός που με τη διαρκεια του χρόνου γίνεται μίσος και βλέπουμε φαινόμενα βίας και αναρχίας στην ελληνική κοινωνία
Αντε να δούμε πως ο κάθε απατεώνας πως θα κυκοφορίσει στην κοινωνία. Παλαιότερα απλά θα τον φτύναμε και μπάστα, σήμερα φοβάμαι ότι θα δούτε τα χειρότερα
Ντροπή σας!
19/05/2010 09:01
Τέτοιο ξεφτιλισμένο κράτος! Φοροδιαφεύγοντας ο κάθε επώνυμος ή μη οδηγεί σε μειώσεις μισθών και συντάξεων για όλους!
Να συλληφούν οι κύριοι αυτοί και να κατασχεθούν οι περιουσίες και τα υπάρχοντά τους. Να εισπραχθούν τα 33 δις έστω και με το ζόρι και να ξανάρθουν οι μισθοί εκεί που ήσαν!
nikos k
19/05/2010 09:01
θα ήθελα πραγματικά να ήξερα πως θα καλυφθούν τα κενά στις εφορίες

* με βυσματικές μετατάξεις άσχετων με φορολογία, υπαλλήλων ?
* με συμβασιούχους έργου που θα πάρουν πόδι σε ένα έτος ?
* με πράσινα παιδιά ?

την ίδια στιγμή έχει παγώσει ο διορισμός των 870 εφοριακών μέσω ΑΣΕΠ που έχουν τα προσόντα να καλύψουν τις εν λόγω θέσεις, αφήνοντάς τους στην ανεργία.
paparoytas
19/05/2010 08:59
οπως ολοι καταλαβαμε τα λεφτα που ελεγε ο παπανδρεου ηταν αυτα που χρωστανε χρονια τωρα οι εξυπνοι ελληναρες που κανοντας χρηση του νομου με δικηγορους γατες καθυστερουν να πληρωσουν καταφευγοντας στα δικαστηρια και παει η βαλιτσα απο 4 εωσ 14 και βαλε χρονια.
το οτι σε ολη αυτη την κατασταση ειναι ανεμειγμενοι και πολιτικοι που για ψηφοθηρικους λογους <<παρατεινουν.>> αυτη την καθυστερηση εξηγει πως φθασαμε να δανειζομαστε απο δντ και ευρωπη και παλι καλα που μας δανειζουν θα μπορουσαν να πουν οπως το ειπε η μερκελ οτι να βαλουμε χερι στις εισπρακτικες μηχανες του κρατους και να παρουμε αυτα που χρωστανε οι ελληναρες.
αν δεν ξεχυθουν οι εφοριακοι και σε συνεργασια με τους διακστικους και δεν τελειωσουν αυτες τισ υποθεσεις δεν προκειται να κανουμε ταμειο σε αυτη τη χωρα και δεν θα ξερουμε τι χρωσταμε και που.
Τρις
19/05/2010 08:58
"Σοκ και αγανάκτηση προκαλεί το ύψος των καταλογισθέντων φόρων, η είσπραξη των οποίων προσκρούει στην προσφιλή πολιτική των φορολογουμένων να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη"...Και τί θα πεί δηλαδή αυτό? Να καταργήσουμε το δικαίωμα των φορολογούμενων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ? Μπράβο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά την κατάργηση της Βουλής κατήργησε και τα δικαστήρια.΄Αξιος ο μισθός σου, και της κας συμβούλου σου από το Συνήγορο του Πολίτη...
δικαστής ντρεντ
19/05/2010 08:56
Κατασχέσεις τώρα. Όποιος φοροδιαφεύγει είναι εγκληματίας.
NL
19/05/2010 08:45
καλα ρε παιδια να δεχτω οτι οι προηγουμενοι ηταν αχρηστοι. Αυτοι απο το Οκτωβρη που ειναι στην εξουσια ακομα να βαλουν διευθυντες σε αυτα τα νευραλγηκα τμηματα?? Ελεος δηλαδη ποσο θελουν για να κανουν απλα πραγματα
Ι. Μποφίλιας
19/05/2010 08:44
Αν ρωτήσει κανείς , τι κοινό χαρακτηριστικό έχουν οι Παβαρόττι και Σοφία Λωρέν η απάντηση δεν είναι δύσκολη: Φοροφυγάδες! Μάλιστα η απόλυτα συμπαθής Σ. Λώρεν μπήκε και φυλακή. Προσωπικά, όσο και αν μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ο αγαπητός καλλιτέχνης κ. Βοσκόπουλος δεν θα έτρεφα καμία αντίρρηση, αν ακολουθούσε την ίδια τύχη, όπως η εξ΄ ίσου δημοφιλής συνάδελφός του, εφ΄ όσο βέβαια η εφορία κάνει σωστά την δουλειά της. Θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί ό,τι η Χώρα μας έχει ιδιαίτερη οικονομική ανάγκη, χειρότερη από άλλα Κράτη Μέλη, Ιταλία και άσχημα παιχνίδια με την εφορία μπορούν να καταλογισθούν ως εθνική προδοσία. Τι να πεί ο μόνιμος κάτοικος του εξωτερικού που έρχεται αεροπορικώς από το εξωτερικό για να τακτοποιήσει έγκαιρα τις οφειλές του προς την εφορία για ένα διαμέρισμα που μισθώνει, που του άφησαν οι γονείς του, αφού ο ίδιος δεν μπορεί να το κατοικήσει, στερείται της πατρίδας του, επειδή έχασε την εργασία από πλαστογραφία των πρακτικών Αποφάσεων θύμα ΑΕΙ, λόγω καθαρώς πελατιακών σχέσεων. Κάποτε πρέπει να πληρώσουν παραδειγματικά για την άγρια προσβολή της ελληνικής νομοθεσίας. ΄Αλλως δεν πρόκειται να επιτευχθεί κανένας σκοπός σχετικός με την οικονομία, όσο σωστά σχεδιάζεται για το μέλλον.
Παράγκας
19/05/2010 08:28
(Κε Παπακωνσταντίνου), Σε επίσκεψη του Δ.Ν.Ταμείου επί ΝουΔους….(μας πήραν χαμπάρι και αυτοί….) “Δημόσιος τομέας: Μεγάλο τμήμα του κεφαλαίου που αφορά την αύξηση της παραγωγικότητας και της α ν τ α γ ω ν ι σ τ ι κ ό τ η τ α ς της οικονομίας αναλώνει το ΔΝΤ για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα. Συγκεκριμένα ζητά -για πρώτη φορά ευθέως- τη μείωση του ρ ο υ σ φ ε τ ι ο ύ στις π ρ ο σ λ ή ψ ε ι ς στις δ η μ ό σ ι ε ς υπηρεσίες και τις π ο λ ι τ ι κ έ ς παρεμβάσεις στις διοικητικές πράξεις και τις αποφάσεις που παίρνει η δημόσια διοίκηση. Σημείο κριτικής γίνεται επίσης ο υ π ε ρ π λ η θ υ σ μ ό ς και η κακή κατανομή προσωπικού στην ελληνική δημόσια διοίκηση με αποτέλεσμα, ενώ περίπου έ ν α ς στους ε ν ν έ α Ελληνες να απασχολείται στο ελληνικό Δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων), οι περισσότερες υπηρεσίες να παραπονιούνται για έλλειψη προσωπικού. Σημαντική είναι επίσης και η αιχμή του διεθνούς οργανισμού για την πολυνομία και το διοικητικό κόστος το οποίο όπως τονίζεται περνάει και στις επιχειρήσεις ως κόστος γραφειοκρατίας. Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ χαιρετίζουν την προσπάθεια του ελληνικού Δημοσίου για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων οργανισμών σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο. Τέλος ασχολούνται και με το θέμα των α μ ο ι β ώ ν στο Δημόσιο για τις οποίες σημειώνουν ότι δημιουργούν μεγάλες ανισότητες από υπηρεσία σε υπηρεσία και δεν δίνουν ουσιαστικά κίνητρα για την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας. Οι προτάσεις: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει προτάσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας οι οποίες αφορούν τρεις βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας: τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών και τη λειτουργία της αγοράς εργασίας. Συγκεκριμένα ο διεθνής οργανισμός προτείνει: Α. Για τη βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα: (-) Διακοπή των συγκυριακών προσλήψεων, μείωση του υπερπληθυσμού και περιορισμό των πολιτικών παρεμβάσεων (ρουσφετιών). (-) Επιτάχυνση της αποκρατικοποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων. (- ) Μεγαλύτερη διαφάνεια στις σχέσεις πολίτη δημοσίων υπηρεσιών” (Από Ναυτεμπορική, Σαββάτο 8 Αυγούστου 2009, σελ. 4)…. “Μέτρα για την ανταγωνιστικότητα εισηγείται το Δ Ν Τ στην κυβέρνηση”
Δ.Υ.
19/05/2010 08:25
Σώωωωωωπα !!!!
vasvas
19/05/2010 08:23
Που πήγαν τα λεφτά; Ποιος τα πήρε τα λέφτά;