Βάζουν... λουκέτο στη φοροδιαφυγή

Κλείνουν 60 νυχτερινά κέντρα, καμπάνες σε γιατρούς με εισοδήματα... φτώχειας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2010 07:00 |
 Βάζουν... λουκέτο στη φοροδιαφυγή

Λουκέτο για έναν μήνα σε 60 επώνυμα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, βγάζοντας παράλληλα στη... φόρα και τα αποτελέσματα των ερευνών για τους 151 γιατρούς του Κολωνακίου που δήλωναν εισοδήματα φτώχειας.

Τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου και εντός των ημερών αναμένονται ανακοινώσεις. Σήμερα μάλιστα, εκτός απροόπτου, αναμένεται ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, με αντικείμενο την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να δείξει το αυστηρό πρόσωπο του νόμου έναντι των φοροφυγάδων, απαντώντας- εν μέρει- και με αυτό τον τρόπο στην απαίτηση των πολιτών να πληρώσουν αυτοί που φταίνε για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας. Ετσι, στους 60 ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων που είχαν κάνει καθεστώς τη μη έκδοση αποδείξεων, έρχονται κατ΄ αρχήν λουκέτα για έναν μήνα και σε περίπτωση υποτροπής το λουκέτο θα έχει διάρκεια 6 μηνών. Παράλληλα επιστρατεύονται εισαγγελείς για υποθέσεις ύψους άνω των 150.000 ευρώ, όπου η φοροδιαφυγή αποτελεί κακούργημα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα, ιδίως ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Νυχτερινά κέντρα, μπαρ και πολυτελή εστιατόρια σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη και σε άλλους «επώνυμους» τουριστικούς προορισμούς, μπαίνουν στην αιχμή των ελέγχων χωρίς να τίθενται σε δεύτερη μοίρα οι έλεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες όπου επίσης υπάρχουν ενδείξεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Εξελίξεις αναμένονται άλλωστε και στο μέτωπο των γιατρών του Κολωνακίου (από τους 151, οι 34 δήλωσαν εισόδημα χαμηλότερο των 10.000 ευρώ και άλλοι τόσοι από 10.000 έως 20.000 ευρώ), αλλά και για τους συμβολαιογράφους οι οποίοι «φούσκωναν» τεχνητά τις δαπάνες τους για να μειώσουν τον φόρο, για ορισμένους εκ των οποίων έχουν ανοίξει ήδη οι τραπεζικοί λογαριασμοί και δεν αποκλείονται ακόμα και κατασχέσεις.

Τα πρώτα αποτελέσματα
Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα πρώτα «χτυπήματα» κατά της φοροδιαφυγής θα έρθουν λίγες μέρες μετά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του λεγόμενου «κινήματος αποδείξεων» που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ κατά 7,8% τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ έπειτα από 15 μήνες διαρκούς μείωσης, η οποία συνδέεται με την απαίτηση των πολιτών για αποδείξεις προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Μάλιστα, η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ τον περασμένο μήνα θα ήταν της τάξεως του 16% αν δεν ίσχυε η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του που αξιοποίησαν πολλές επιχειρήσεις.

Παρ΄ όλα αυτά τα περιθώρια για την αύξηση των εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ακόμα τεράστια, αφού τα στοιχεία δείχνουν διαφυγή φόρων 6 δισ. ευρώ μόνο από τον ΦΠΑ κάθε χρόνο και περί τα 30 δισ. ευρώ συνολικά.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
για υποθέσεις ύψους άνω των 150.000 ευρώ, όπου η φοροδιαφυγή αποτελεί κακούργημα

Μπαρ με εισόδημα μισθωτού

ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ στα νυχτερινά κέντρα έρχονται ύστερα από χρόνιες διαπιστώσεις εκτεταμένης... νυχτερινής φοροδιαφυγής που έμενε στο απυρόβλητο με την επιβολή αστείων- για τα δεδομένα του τζίρου- προστίμων. Στοιχεία που προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις των συγκεκριμένων καταστηματαρχών δείχνουν ότι τρία στα τέσσερα νυχτερινά κέντρα και μπαρ δηλώνουν ετήσια έσοδα κάτω από 15.000 ευρώ, φτάνουν δηλαδή να κερδίζουν λιγότερα από τη συντριπτική πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων. Παλαιότερες διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έδειξαν ότι μεταξύ 1.600 νυχτερινών κέντρων και μπαρ, τα 831 εμφάνισαν ζημίες και 361 κέντρα διασκέδασης δήλωσαν στην Εφορία καθαρά έσοδα έως 15.000 ευρώ. Στον αντίποδα μόλις 311 κέντρα διασκέδασης εμφάνισαν καθαρά έσοδα από 15.000

έως 80.000 ευρώ, ενώ πάνω από 80.000 ευρώ δήλωσαν μόλις 97 κέντρα διασκέδασης.


Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ εφοπλιστής με 120 ακίνητα

ΠΡΟΣΤΙΜΑ μαμούθ ύψους 40 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να επιβάλλει το ΣΔΟΕ σε κύπριο εφοπλιστή, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Μega. Ο εφοπλιστής φέρεται να αγόρασε 120 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, γράφοντάς τα σε off shore προκειμένου να αποφύγει τους φόρους. Δεν κατέβαλε όμως ούτε τον ετήσιο φόρο ακινήτων 3% επί της αντικειμενικής αξίας ούτε δήλωνε τα μισθώματα που εισέπραττε. Οι αγορές των ακινήτων έγιναν την τελευταία πενταετία και αφορούν ακίνητα- φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας, τη Μύκονο, την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά. Ο εφοπλιστής πιάστηκε στα «δίχτυα» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και τώρα απειλείται ακόμα και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.


Περισσότερα όπλα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

ΠΑΝΤΩΣ, τα όπλα του υπουργείου Οικονομικών κατά της φοροδιαφυγής ενισχύθηκαν σημαντικά με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, καθώς προβλέπεται σύντμηση του χρόνου άσκησης έφεσης στις 30 μέρες, λουκέτα καταστημάτων, πρόστιμα επί τόπου και ποινές φυλάκισης έως 3 μήνες.

Ειδικότερα, με ποινή φυλάκισης έως και 3 μήνες και με λουκέτα έως και για 6 μήνες απειλούνται όσοι εντοπίζονται με πλαστά- εικονικά στοιχεία ή να μην εκδίδουν αποδείξεις και λοιπά φορολογικά στοιχεία. Στις σχετικές διατάξεις του νόμου ορίζεται ότι σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων, καθώς και κάθε φορά που διαπιστώνεται από διαφορετικούς φορολογικούς έλεγχους η επανάληψη, μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων και λοιπών παραστατικών για τρεις συναλλαγές, αναστέλλεται μέχρι έναν μήνα η λειτουργία καταστήματος, γραφείου, εργοστασίου, εργαστηρίου, αποθήκης και γενικά κάθε επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επιτηδευματία.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα 3 ετών το λουκέτο θα μπαίνει για 6 μήνες.

Για πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών ή για όποιον δεν καταχωρεί στα πρόσθετα βιβλία τις συναλλαγές για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τα οικεία στοιχεία εσόδων, η ποινή είναι φυλάκιση έως 2 μήνες, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει και τους 3 μήνες.

93
Ρουφ Γκαρντεν
15/05/2010 01:02
@ΜΚ 14/5/2010 18:52

Είναι τραγικά αλλα δυστυχώς είναι η πικρη αλήθεια! Ακόμη τραγικότερο είναι το γεγονός πως η Ελληνική κοινωνία δεν τα γνωριζει όλα αυτα! Πρός επιβεβαίωση δεν έχετε παρα να κανετε μια βόλτα στα μαγαζιά του κέντρου και να πιασετε συζήτηση με τους καταστηματαρχες! Είμαι σίγουρος πως ευχαρίστως θα σας πουν τον πόνο τους και σίγουρα οι περιγραφές τους θα σας εξοργήσουν!!

Οσο για τα ΜΜΕ κάνουν μουγκα γιατι υπαρχεί συγκεκριμένη γραμμη! Ολοι είναι μια παρέα και μέσα σ αυτους και ο Τσίπρας που ουσιαστικά κάνει τον μπροσταρη αυτης της γραμμης! Αλλα μην νομίζεις πως τα υπολοιπα κομματα είναι εκτός! Εξ αλλου δεν κυβερνάει ο Τσιπρας... Φυσικά δεν αφήνω απ έξω το δήμο και την αστυνομία ε...

Τωρα ποιος τη δίνει αυτη τη γραμμη μην το ψαχνεις! Ασε πολύ βρώμα η δουλειά! Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι το αποτέλεσμα ολών αυτων... Η υποβαθμιση των Ελλήνων και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς!
ΜΚ
14/05/2010 18:52
@Ρουφ Γκαρντεν 14/5/2010 13:19

Αυτά που γράφεις είναι πραγματικά τραγικά και απορώ πως κανάλια και εφημερίδες βγάλανε τη μούγκα!

Όσο για τους Τσίπρες, είναι χαμένη περίπτωση. Κανείς δεν θα περίμενε κάτι το καλύτερο απ'' αυτούς. Αλλά μη σε νοιάζει, πάνε και το δικό τους μαγαζί τους για διάλυση!
ΜΚ
14/05/2010 18:46
@Παναγιώτης Μ 14/5/2010 00:33
"Η καταραμένη δεξιά της Ελλάδος οδεύει ολοταχώς προς διάλυση."

Ρε παιδιά ξεκολλήστε από τα πρότυπα των προηγούμενων αιώνων. Και η αριστερά (πρόοδος) και η δεξιά (συντήρηση) χρειάζονται στο τέλος-τέλος! Μπορείτε να φανταστείτε ένα φορτηγό να έχει μόνο γκάζι και όχι φρένα; Κλάφτε το!
Ή με φρένα και χωρίς γκάζι; Άχρηστο!

Οι άνθρωποι χωρίζονται όχι σε δεξιούς-αριστερούς, αλλά σε έντιμους-άτιμους, δουλευταράδες-κοπρίτες, έξυπνους-χαζούς, ικανούς-ανίκανους.

Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε απέδειξε ότι και "αριστερός" αν δηλώνεις, αν σου πέσει στο χέρι η "κουτάλα" της δίνεις και καταλαβαίνει. Δεν υπάρχουν άγιοι πολιτικοί, δεν υπάρχουν άγια κόμματα.

Πάρτε τους ικανούς, έντιμους και δουλευταράδες, που υπάρχουν σε κάθε κόμμα και φτιάξτε ένα κόμμα με πολιτικούς που θα βγάλουν την Ελλάδα από τον βούρκο που βρίσκεται.
ΒΑΤΜΑΝ
14/05/2010 13:25
@κουτοφραγκος 13/5/2010 21:51

Στην χώρα που ζεις κουτόφραγκε μπόρει να ισχύει αυτό. Στην Ελλάδα την περασμενη χρονιά εκλεισαν γυρω στις 70.000 επιχειρησεις και φετος ακόμα πιο πολλές!

Και όταν καταρευσουν τα μαγαζιά φίλε μου ποιός θα σου πλήρώνει το μισθό δημόσιε τεμπέλη;

Αν ζηλευεις κάνε και συ μια επιχειρηση! Το κράτος δινει και επιδοτησεις!
Ρουφ Γκαρντεν
14/05/2010 13:19
@MK 14/5/2010 00:21

Οντως σε γενικές γραμμες συμφωνούμε.Πληροφοριακα το θέμα του παραεμποριου είναι αρμοδιότητα ΟΛΩΝ, (ΥΠΕΕ, εφορία, αστυνομία, δήμος) αλλα βέβαια ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο ενδεικτικό του πόσο μεγαλο και δυσκολο προβλήμα είναι το παραεμποριο!

Και μιας και γράφεις:

"Χώρια που αν ο Πάκι κατασκήνωνε μπροστά στο μαγαζί μου θα τον έπαιρνε και θα τον σήκωνε. Ήδη υπήρξε αντίδραση απ'''' ό,τι άκουσα από τους εμπόρους της οδού Ερμού. Να το κάνουνε παντού!"

Μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω δυό πραγματάκια τα οποία δυστυχώς τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν και γι αυτο ο κόσμος είναι ανενημερωτος και παραπληροφορημένος!

Κατ αρχήν οποιος καταστηματαρχης αντιδρα είναι για τα ΜΜΕ ρατσιστης!

Οταν έρθει κάποιος εξω από το μαγαζι σου και πουλαει στο δρόμο είναι φυσικό να του πεις να φυγει. Αυτό έκαναν και οι καταστηματάρχες (και) στο κέντρο στην αρχη. Μπήκαν όμως Νιγηριανοι και Πακιστανοι στα μαγαζια τους και τους απειλησαν με μαχαιρια και πιστολια! Και απο πάνω βγήκαν κατι κινήσεις αντιρατσιστικές και κατι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και έβριζαν τους καταστηματαρχες στοχοποιωντας του!!!

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και όταν πρόσφατα ο εμπορικός συλλογος Αθηνών προσπάθησε να μοιράσει φυλλαδια κατά του παραεμπορίου! Τους απειλησε ανοιχτα η Νιγηριανη μαφία!

Ολα αυτα βέβαια δεν φτάνουν ποτέ στα ΜΜΕ! Φτάνουν μόνο τα βίντεο οπου κάποιοι (πραγματικα δεν ξερω ποιοι) διώχνουν τους αφρικανούς έξω από τα μαγαζια! Και ενω αυτοι λοιδωρούνται ως ρατσιστες, τα ΜΜΕ δινουν λόγο σε αφρικανούς μαφιοζους που το παιζουν και κατατρεγμένοι!

Ο Ελληνας καταστηματαρχης είναι ερμαιο των ορέξεων του κάθε κακοποιού ο οποίος δεν έχει ούτε όνομα ουτε διευθυνση και μπορει καλλιστα να σε σφαξει η να σου κάψει το μαγαζί και να την κοπανήσει για τη χώρα του χωρις να δωσει λογο σε κανένα!

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και όχι μόνο οινομικής φυσεως! Η πολιτεία είναι πραγματικα προκλητικα αδιαφορη! Η δημοτικη αστυνομία έχει έντολη απο τον δήμο Αθηναίων να "μην πειραζει το παραεμπόριο" την Κυριακή γιατι "τα καταστηματα είναι κλειστα"! (οχι πως τις αλλες μέρες την αφήνουν να κανει ελεγχους)

Αρα λοιπόν μετα απο όλα αυτα φανταστειτε να είστε καταστηματαρχης, να πληρωνετε φορους, εισφορές, μισθους κτλ. να σε ελεγχει τακτικά η εφορία και την ιδια στιγμη ακριβώς απ έξω απο το μαγαζι σου να υποδεικνυεις στον εφοριακό αυτόν που είναι παντελως παρανομος και να σου λεεί "δεν είναι αρμοδιοτητα μου"!!!

Και μετα απ όλα αυτα υπάρχει και ένα μεγάλο κομματι της κοινωνίας το οποίο κατηγορει τους καταστηματαρχες και υποστηρίζει ανοιχτα το παραεμποριο!!! Ελεός ρε παιδια!!! Και να γνωρίζεται πως όσο υποστηρίζετε το παρεμποριο περα απο την ζημια στην οικονόμια, ουσιαστικά προσκαλειται να ερθουν κι αλλοι λαθρομετανάστες, μιας και υπαρχει για όλους ζεστο αφορολόγητο χρήμα στην Ελλάδα!


Τέλος γι αυτο που γραφεις πως θα πρεπει να καταγγειλω τον υπουργο και όχι τον αφρικανοπακιστανο, τότε με την ίδια λογικη γιατι να καταγγειλω τον γιατρο και να μην καταγγειλω την εφορία που δεν τον ελεγχει;

Και θα κλεισω με μια φραση σου που τα λεεί όλα! "Αυτόν αντε βρές τον"(τον Πακιστανο). Αυτο ακριβώς είναι το πρόβλημα στη Ελλάδα αυτη τη στιγμη! Το οτι υπαρχουν 11 εκ κατοικοι με ονοματεπωνυμο που ελεγχονται σε όλα τα επιπεδα και αλλα 3 εκ που είναι "Αντε βρές τον" που μπορει να κάνουν οτι γουσταρουν ανενόχλητοι!!! (και το κάνουν)

Υποστηριξτε λοιπόν τον "Αντε βρες τον" κατηγορηστε τους νόμιμους καταστηματάρχες αλλα μην διαμαρτηρεστε όταν πληρωνετε τα χαρατσια!!! (Το τελευταίο προφανως δεν αναφερεται σ εσενα ΜΚ)

ΜΚ
14/05/2010 10:20
Όταν ο μεγαλογιατρός σου λέει 100 στο έτσι (δηλ. μαύρα) ή 150 με απόδειξη (συνήθως μέσω της κομψής γραμματέας του) στην πραγματικότητα αυτό που σου λέει είναι το εξής:

" Άκου ταλαίπωρε λιγούρη: Ξέρω πως στα χάλια που βρίσκεσαι από άποψη υγείας και από άποψη χρημάτων το πενηντάρικο μετράει πολύ για σένα. Για μένα δεν είναι τίποτα. Κάθε βράδυ γυρίζω σπίτι μου με μια σακούλα γεμάτη με τέτοια.

Για μένα είτε μου το δώσεις είτε όχι στα τέτοια μου! Αυτό που θέλω είναι να μην κόψω απόδειξη, γιατί αν κόβω στον ένα και στον άλλο λιγούρη, ανεβαίνω στο κλιμάκιο και θα με βαρέσουν κατακέφαλα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την επόμενη χρονιά (αν σταματήσουν να ζητάνε αποδείξεις οι λιγούρηδες πελάτες) θα είναι δύσκολο να δικαιολογήσω μείωση των εισοδημάτων μου σε σχέση με την τωρινή.

Οπότε ο σκοπός είναι να ΜΗΝ ΚΟΨΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και όχι να πάρω το παραπάνω πενηντάρικο.

Ακόμη ξέρω ότι έχεις μια "ψυχική εξάρτηση" από μένα, που θα σου σώσω την υγεία. Μην τυχόν λοιπόν κάνεις το λάθος και πεις πάρε 150 και δώσε απόδειξη, γιατί θα με ψάχνεις για την επόμενη φορά για ραντεβού και δεν θα με βρίσκεις. Οπότε την έκανες λαχείο".

Για κάθε ενδιαφερόμενο, η ιστοσελίδα για καταγγελίες φοροδιαφυγής του Υπουργείου Οικονομίας είναι η ακόλουθη:

http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23

Μη τους χαρίζεστε! Γι αυτούς είστε κορόιδα, σκουπίδια, ταλαίπωροι, λιγούρηδες. Ξεσκίστε τους!

Το ίδιο να κάνετε και με υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μπογιατζήδες, που κάνουν πως ψάχνονται για να βρουν το μπλοκ αποδείξεων όταν τους την ζητάτε. Μην τους πληρώσετε, αν σας πουν ότι δεν έχουν το μπλοκ μαζί τους.


ΜΚ
14/05/2010 09:39
@gk 13/5/2010 23:15

Συμφωνώ και γω. Όχι λουκέτο αλλά πρόστιμο. Αλλά όταν λέμε πρόστιμο να εννοούμε πρόστιμο! Π΄ροστιμο που πονάει και όχι πρόστιμο που δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 1/10 της ημερίσιας είσπραξης.
Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι επικερδέστερο να πληρώνει ο καταστηματάρχης πρόστιμα, παρά τους σωστούς φόρους. Αυτό θα πρέπει να κοπεί μαχαίρι.
john from sydney
14/05/2010 05:35
ΖΕΥΣ 13/5/2010 19:39

Όσο για τα μαγαζιά, δεν κονομάνε όλοι κύριοι, κτλ. κτλ. κτλ......

Είσαι καλά φίλε;
Στην κοινωνία που ζούμε, το κράτος ζητάει δύο πράγματα από ανθρώπους σαν και εσένα:
1) Να επιστρέφεις τα χρήματα του ΦΠΑ στο κράτος γιατί δεν είναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ανήκουν σε όλο τον κόσμο και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τα χρησιμοποιείς σαν διαπραγματευτικό εργαλείο να κρατιέσαι στις μπίζνες και
2) Σαν επιχειρηματίας, πρέπει να γνωρίζεις πως καμμία κοινωνία δεν φορολογεί τις ζημιές, μόνο τα κέρδη!!!
Άν εσύ αδυνατείς να βγάλλεις τα εξοδά σου στην επιχειρησή σου ( μιλάμε για τα έξοδα της επιχειρησής σου όχι τα ατομικά σου) δεν σου ζητάει κανένας τίποτε.
Ποιός σου είπε φίλε πως η κοινωνία που ζείς είναι υποχρεωμένη να σε κρατάει εσένα στις μπίζνες γιατί δεν μπορείς να βγάλλεις τα ατομικά σου έξοδα;
Όσο για τα ρίσκα που παίρνουν οι επιχειρηματίες κτλ τι θα ήθλες να γίνει; Να κάνουν μιά αίτηση και το κράτος να τους ανοίγει ένα εξοπλισμένο κατάστημα στην οδό Σταδίου με εξασφαλισμένα κέρδη που να καλύπτουν τις ΟΠΟΙΕΣ ατομικές τους ανάγκες και να μην πληρώνουν τον ΦΠΑ;
Για να μη βιαστείς να με χαρακτηρήσεις σαν "άσχετον" , σε πληροφορώ πως στα 51 χρόνια που βρίσκομαι στην Αυστραλία έχω δουλέψει και σαν εργάτης αλλά και σαν διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας με υπευθυνότητα 1200 υπαλλήλων. Ακόμη έχω ασχοληθεί και με δικές μου επιχειρήσεις με επιτυχία και τωρα στα 71 μου συνεχίζω να πληρώνω σημαντικούς φόρους στο κράτος με ευχαρίστηση, χωρίς να λαμβάνω ούτε ένα δολλάριο από πουθενά, ούτε σύνταξη δεν εισπράττω.
Αυτό φίλε ΖΕΥΣ λέγεται κοινωνική υποχρέωση και ανθρώποι σαν και εσένα δεν ξέρουν ούτε να το συλλαβίσουν.
Κάνετε στην μπάντα να πορευτεί η Ελλάδα μπροστά!
Δημήτρης Κορίνθιος
14/05/2010 02:15
Χρυσανθόπουλος Κων/νος 12/5/2010 13:24
Αγαπητέ Κώστα , έάν είχεις ύπηρετηση στό Γ΄ΣΩΜΑ
στήν Θεσσαλονίκη, τηλεφωνητής, θέλω νά έλθω σέ επαφή μαζί σου
δώσε άπαντηση έάν ναί ή άν εχεις συγγένεια μέ τον ΚΩΣΤΑ .{είχε συγγενεια στό Ξυλοκαστρο Κορίνθιας
Κ.Λ.
14/05/2010 01:57
@ΜΚ 13/5/2010 23:32 Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Αναρωτιόμουν αν υπάρχει τέτοια ιστοσελίδα στο υπουργείο οικονομικών. Εγώ το αποφάσισα, όποιος από εδώ και πέρα δεν μου δίνει από ΜΟΝΟΣ του απόδειξη θα τον καταγγέλω. Δεν θα είμαι εγώ το κορόιδο για να πλουτίζει ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο υδραυλικός, ο ταξιτζής και ο κάθε τυχάρπαστος Ελληναράς που ζει σαν το παράσιτο με τα δικά μου τα λεφτά.
Παναγιώτης Μ
14/05/2010 00:33
Η καταραμένη δεξιά της Ελλάδος οδεύει ολοταχώς προς διάλυση. Πρωτίστως δια λύσανε την Πατρίδα μας. Οι Έλληνες ενωμένοι θα την αναστήσουν και ανάσταση για την Νέα Δημοκρατία γιοκ... Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στηρίζει τα πρωτόγνωρα μέτρα για να σωθεί ο τόπος μας, η πατρίδα μας. Στηρίζει τον Νέο Ηγέτη Γιώργο Παπανδρέου.
MK
14/05/2010 00:21
@Ρουφ Γκαρντεν 13/5/2010 21:10

Νομίζω πως τελικά συμφωνούμε. Για μένα το θέμα των πλανόδιων είναι κυρίως θέμα αστυνομίας. Ίσως όμως και να κάνω λάθος, γιατί πράγματι δεν έχω ασχοληθεί. Αν όμως είναι έτσι και η αστυνομία δεν κάνει κάτι, δεν θα καταγγείλω τον Πακιστανό. Αυτόν άντε βρες τον. Θα καταγγείλω στο Υ.ΠΡΟ.ΠΟ τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, που σφυρίζει αδιάφορα.

Χώρια που αν ο Πάκι κατασκήνωνε μπροστά στο μαγαζί μου θα τον έπαιρνε και θα τον σήκωνε. Ήδη υπήρξε αντίδραση απ'' ό,τι άκουσα από τους εμπόρους της οδού Ερμού. Να το κάνουνε παντού!

Όταν όμως θα τηλεφωνήσω για να καταγγείλω τον οποιονδήποτε, από μεγαλογιατρό έως και υδραυλικό, θα τον καταγγείλω γιατί νοιώθω ότι με κοροϊδεύει κατάμουτρα και θέλει να με κάνει ΣΥΝΕΝΟΧΟ στη φοροδιαφυγή του.

Όταν μου λέει 100 μαύρα ή 150 με απόδειξη νιώθω στην κυριολεξία ότι με ΦΤΥΝΕΙ. Θέλω να μου πει "150 και πάρε την απόδειξη", όπως γίνεται σε όσες χώρες έχω πάει είτε για τουρισμό, είτε για δουλειές, ανατολικής και δυτικής Ευρώπης.

Τι σόι χώρα επιτέλους είμαστε εμείς; Χώρα με "ειδικές ανάγκες"; Χώρα ανευθυνοϋπευθύνων; Ούτε καν στα Βαλκάνια δεν μας κατατάσσουν πλέον. Και τους Τούρκους τους έχουν πιο πάνω από μας. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ:

Από πολλά χρόνια το GREEK ήταν σχεδόν συνώνυμο με το "ΧΑΡΤΟΚΛΕΦΤΗΣ", εδώ και λίγους μήνες σημαίνει διεθνώς και "ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΗΣ", χώρια που καθιερώθηκε πλέον στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία και ο όρος "GREEK STATISTICS", όταν θέλουν να αναφερθούν σε "πειραγμένες" (falsified) στατιστικές μελέτες.

Δεν ξέρω τι δουλειά κάνετε οι περισσότεροι στην ομάδα αυτή της συζήτησης, συμβαίνει όμως η δική δουλειά να με στέλνει αρκετές φορές τον χρόνο στο εξωτερικό. Πιστέψτε με: βλέποντας πως με κοιτάνε όταν λέω ότι είμαι έλληνας, θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί.

Για όσους ξένους με γνωρίζουν για πρώτη φορά, είμαι εκ προοιμίου ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, και ευτυχώς που έρχονται οι παλιοί ξένοι συνεργάτες μου και τους λένε "Τhe guy is OK" για να τους καθησυχάσουν.

Δεν ξέρω πόσοι από σας θα το αντέχατε, εγώ όμως δεν το ΑΝΤΕΧΩ! Επιτέλους θέλω να μην ντρέπομαι, αλλά να είμαι περήφανος γιαυτό που είμαι.

ΜΚ
13/05/2010 23:32
Για κάθε ενδιαφερόμενο, η ιστοσελίδα για καταγγελίες φοροδιαφυγής του Υπουργείου Οικονομίας είναι η ακόλουθη:

http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23

Όποιος δεν αισθάνεται κορόιδο βλέποντας τους άλλους να φοροδιαφεύγουν ας μη τη χρησιμοποιήσει.

Ελπίζω να ήταν τυχαίο το ότι ΤΑ ΝΕΑ δεν δομοσίευσαν το μήνυμά μου αυτό πριν από κάποιες ώρες.
gk
13/05/2010 23:15
@ ΖΕΥΣ και Ευρωπαίος αστός

Έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ σε όσα γράφετε. Μπράβο σας. Ας ακούγεται επιτέλους η αλήθεια και όχι όσα θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε.Μεγαλύτερη βλακεία από το λουκέτο σε επιχείρηση δεν υπάρχει, ειδικά την περίοδο αυτή. Πρόστιμα ίσως, αλλά όχι λουκέτο. Οι υπάλληλοι δεν φταίνε τίποτε και η ανεργία θα πάει στο 30%. Άμαν πια με το λαικισμό του Γιωργάκη....
επιτέλους
13/05/2010 23:09
στην φόρα όλα και ξεβράκωμα
κουτοφραγκος
13/05/2010 22:18
Στην ηλεκτρονικη εποχη ζουμε..
Στις ευρωπαικες χωρες ολοι ελεγχονται με το πατημα ενος κουμπιου..
Σας εφαγε η αντισταση στο ηλεκτρονικο φακελωμα..
Γι αυτο θα καταρευσετε πολυ συντομα..
Ποσο πρωτογονοι ακουγεστε..
κουτοφραγκος
13/05/2010 21:51
@ζευς
Εχουμε οσα μαγαζια εχει χωρα 60 εκκατομυριων..
Καθονται μεσα πολοι οι τεμπεληδες και πουλανε κινεζικα βρακολαστιχα στους γειτονους..
Ξυπνηστε.. Στο 2010 ειμαστε.
Τελος εποχης.
Ρουφ Γκαρντεν
13/05/2010 21:10
@ΜΚ 13/5/2010 19:22

Ποιός είπε οτι η φοροδιαφυγη δικαιολογειται! Απαραδεκτη η μία απαραδεκτη και η αλλη! Αλλα εγω βλεπω την κοινωνία να ασχολειται μόνο με το ένα κομματι της φοροδιαφυγής (βλ γιατροι κτλ.) και εμμεσως η αμμεσως να υποστηρίζει και να δικαιολογει το αλλο κομματι της φοροδιαφυγής (βλ. παραεμποριο)!

Σωστα κάνει και είναι αυστηρο το κράτος! Αλλα από την αλλη δεν μπόρουμε να έχουμε και την προκλητικη φοροαπαλλαγη των αφρικανοασιατων! Καλα κάνει η εφορία και βγαζει στη φόρα γιατρους κτλ. αλλα για το παραεμποριο μουγκα!!!

Εγω προσωπικα επειδη ειμαι συνεπης σε όλες μου τις φορολογικές υποχρεωσεις, ΑΠΑΙΤΩ να παταχθει η φοροδιαφυγη τελεια και παυλα! Διότι γιατι να πληρώνω εγω και οι αλλοι να ξεφευγουν;!

Γι αυτό λοιπόν ναι να υπάρχει δυνατότητα καταγγελιας της φοροδιαφυγης! Μαζι σας κι εγω! Αλλα όταν θα σηκώνετε το τηλεφωνο να καταγγειλετε, θα καταγγελετε τον γιατρο αλλα και τον αφρικανό τον ασιατη και τον τσιγγανο και θα έχω την απαιτηση η πολιτεια να βγαζει στη φορα και τα όνοματα όσων πραγματοποιουν το παραεμποριο!!!

Ακούω δε κάτι γελοίες δικαιολογίες οτι πεινανε κρίμα κτλ. Επομένως με την ιδια λογικη όλοι αυτοι οι γιατροι, δικηγόροι και επιχειρηματίες μπορουν να κάνουν μια υπευθυνη δήλωση οτι "ΠΕΙΝΑΝΕ" και να μην πληρωνουν φόρους!

Για να τελειωνουμε λοιπόν παταξη της φοροδιαφυγης απο οπου και αν προερχεται! Αν όμως υπαρχουν διακρισεις μπορει ο καθε ένας να τις επικαλεστει και να πει δεν πληρωνω!!! (Και θα έχει δίκιο)

Πιστευω πως σε καλυψα.
Ευρωπαίος Αστός
13/05/2010 20:19
Μα τα νυκτερινά κέντρα ήδη πληρώνουν μεγάλα ποσά στις άτυπες εταιρίες προστασίας γιατί η Αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει αυτή τη κατάσταση και μάλιστα και η ίδια συνιστά στα νυκτερινά κέντρα να δώσουν κάτι για προστασία για να παραμείνει ήσυχη η διασκέδαση των πολιτών και ο κλάδος αυτός της οικονομίας.

Δηλαδή ζητάνε φόρους για να πληρώσουν την Αστυνομία η οποία όμως είναι σαν ανύπαρκτη και την θέση της παίρνει ιδιωτική αστυνομία δηλαδή η λεγόμενη προστασία.

Αλλά η προστασία είναι υποχρεωτική γιατί αν δεν πληρώσεις προστασία είναι σίγουρο ότι θα σε κάνει να κλείσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κι έτσι τα κέντρα θα πληρώνουν προστασία σε ιδιώτες επαγγελματίες υπαρκτούς (που είναι υποχρεωτική) και θα πληρώνουν και κανονικούς φόρους για ένα ανύπαρκτο κράτος (που είναι και αυτοί υποχρεωτικοί). Αλλά και να πληρώνεις τους φόρους σου κανονικά, όπως είναι πασίγνωστο στη πιάτσα, υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να έρθει ο έφορας και να σου ζητήσει ένα λογικό ποσό που δεν χρωστάς γιατί ο Υπουργός Οικονομικών ξαφνικά έδωσε διαταγή πάσει θυσία να μαζευτεί ένα ποσό για να καλυφθεί κάποια τρύπα του επόμενου μήνα. Κι αν διαμαρτυρηθείς θα σου πει ο έφορας ''πήγαινε στα δικαστήρια, η απόφαση θα βγεί σε εφτά χρόνια. Σε συμφέρει;" Όχι δεν σε συμφέρει οπότε του τα ακουμπάς. Επομένως πρέπει να έχεις αποθεματικό για τέτοιες ξαφνικές ατάκες. Που είναι έξτρα χρήμα. Φόροι λοιπόν που χρωστάς, φόροι που δεν χρωστάς και τέλη προστασίας. Και όλα αυτά ελλείψει κράτους που σε κλείνει για να του δώσεις λεφτά για να συνεχίσει να υπάρχει ενώ είναι σα να μην υπάρχει.

Ξέρετε κάτι;

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι υποχρεωτικό να έχει κανείς κέντρο διασκέδασης. Ούτε είναι υποχρεωτικό να μη το κλείσει και να απολύσει όλο το προσωπικό. Και τα κυκλώματα προστασίας να πάνε να κάνουν άλλες δραστηριότητες. Υποχρεωτικά. Γιατί μόνο απο τέτοια ξέρουν.

Ούτε είναι υποχρεωτικό να μην ανοίξει το κέντρο διασκέδασης στη Κύπρο ή στην Κωσταντινούπολη ή στο Αργυρόκαστρο με φτηνές πτήσεις κάθε Σαββατοκύριακο ή στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα για τους Θεσσαλονικείς . Και αντί να έχει κανείς "εξοχικό" που είναι "τεκμήριο" και που η τιμή του πέφτει κάθε μέρα, να εξασφαλίσει κανείς για τα επόμενα δέκα χρόνια ονειρεμένα Σαββατοκύριακα σε μέρη εκτός ελληνικής επικράτειας. Που ίσως του έρχονται και δωρεάν από τις φτηνές αγορές που θα κάνει εκεί για να καλύχει τις ανάγκες του. Ακόμη και τα είδη σούπερ μάρκετ λένε ότι κοστίζουν 20% φτηνότερα στις άλλες χώρες της ΕΕ. Πόσο μάλλον εκτός ΕΕ.

Το να διατάξεις τους δημόσιους υπάλληλους να δουλεύουν και να φτιαξεις κράτος μπορείς. Γιατί υπάλληλοί σου είναι, τους έχεις δεμένους και τους δίνεις διαταγές.
Το να δίνεις διαταγές σε ιδιώτες είναι πιό δύσκολο. Γιατί δεν είναι υπάλληλοί σου. Είναι ελεύθεροι να κλείσουν. Αν έχουν τόσα λεφτά όπως λέτε, τότε δεν είναι δεμένοι με το κράτος ούτε με τίποτα. Μπορούν να ζήσουν και χωρίς Μερσεντές. Και η τεμπελιά είναι μιά άλλη πολυτέλεια, συχνά πιό ευχάριστη από τη Μερσεντές και πιό υγιεινή οπωσδήποτε. Εξασφαλίζει και μακροζωία, παράδειγμα η αγγλική αριστοκρατία.

Αν δεν τολμάς να πειθαρχήσεις τους ίδιους σου του υπάλληλους που τρώνε ψωμί απο σένα, πως θα πειθαρχήσεις ιδιώτες;
ΖΕΥΣ
13/05/2010 19:39
Όσο για τα μαγαζιά , δεν κονομάνε όλοι κύριοι , οι περισσότεροι αδυνατούν να βγάλουν τα έξοδά τους , και στο κάτω κάτω που το είδατε γραμμένο οι επιχειρηματίες που ρισκάρουν το κεφάλι τους με δάνεια για να κάνουν μια επιχείρηση να καταντήσουν να παίρνουν όσο οι υπάλληλοί τους . Αυτά που λέτε ορισμένοι δείχνουν και το επίπεδό σας , δυστυχώς από κάτι τέτοιους σαν και εσάς κινδυνεύουμε , διότι ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και όχι να τα ρίχνει στους άλλους. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα ή οι οικοδόμοι δεν παίρνουν δουλειές που τα λεφτά τα παίρνουν μαύρα . Αλλά τέτοιοι είστε κράζετε τους καθηγητές και τους γιατρούς μόνο , γιατί έτσι σας βολεύει . Ρουφιάνοι είστε και τίποτα παραπάνω , αφού θα γίνεται καλοθελητές του κράτους που σας τα τρώει νόμιμα και με την βούλα . Είστε για λύπηση ορισμένοι.
ΖΕΥΣ
13/05/2010 19:28
Ρε άσχετοι , εάν κλείσουν τα μαγαζιά , που θα βρείτε δουλειά εσείς και τα παιδιά σας και επιπλέον ποιος θα πληρώνει τα ένσημά σας , για σύνταξη και περίθαλψη. Όταν κάνετε κριτική να σκέφτεστε με το πάνω κεφάλι. Όσο για τους δημοσίους υπαλλήλους που με μένος επιτίθενται κάποιοι , να μας πουν αυτοί οι κύριοι , τί γράμματα θα μαθαίνουν τα παιδιά τους , ποιος θα καθαρίζει τα σκουπίδια τους και ποιος γιατρός θα τους περιθάλψη . Και μην μου πείτε για τα φροντηστίρια που πληρώνετε γιατί δεν φταίει το κράτος εάν θέλετε να σπουδάσετε τα τούβλα τα παιδιά σας , που βαριούνται να διαβάσουν . Διότι πάρτε χαμπάρι ότι δεν είναι δυνατόν όλοι να μπορούν να σπουδάσουν . Το ίδιο και με τους γιατρούς , δεν παίρνουν όλοι φακελάκια κύριοι. Γι΄αυτό μην πετάτε γενικότητες και λαικισμούς , διότι αυτοί που κράζετε τουε Δ.Υ. είστε αυτοί που γλύψατε και δεν μπορέσατε να μπείτε . Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας , προς αποφυγή παρεξηγήσεων .
ΜΚ
13/05/2010 19:22
@ Ρουφ Γκαρντεν 13/5/2010 17:07

Φίλε μου, η παρουσία των Αφρικανοασιατων μικρέμπορων δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για φοροδιαφυγή. Μια τέτοια δικαιολογία διάβασα και σε σχόλια άλλων. Προφανώς θα αστειεύεστε!

Όλους μας ενοχλεί το θέαμα που παρουσιάζουν οι πλανώδιοι με τις πραγμάτιες στα σεντόνια και καταλαβαίνουμε την οικονομική ζημιά που κάνουν στους καταστηματάρχες. Και πρέπει να γίνει αγώνας για να τους εξαφανίσουν. Σε καμιά όμως περίπτωση η μία παρανομία δεν νομιμοποιεί την άλλη.

Ένας μεγαλογιατρός που σου λέει 100 στο έτσι, και 150 με απόδειξη, δεν το κάνει λόγω Αφρικανοασιατών μικρέμπορων, αλλά από μια κακή συνήθεια γενεών. Καιρός είναι κάτι τέτοια να κοπούν. Και άμα ξέρει ότι είναι ευκολότατη η καταγγελία θα το σκεφτεί δυο φορές πριν σου κάνει την προηγούμενη πρόταση.

Όποιος (γιατρός, έμπορος, υδραυλικός) δεν δίνει απόδειξη ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ θα πρέπει να τρώει καταγγελία. Ανώνυμη ή επώνυμη το ίδιο μου κάνει. Δεν μπορεί πια να θεωρείται ΚΟΡΟΪΔΟ ο τίμιος φορολογούμενος στη χώρα αυτή.

ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ και οι ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ. Γιατί ΚΑΙ ΑΥΤΑ πληρώνουμε σήμερα! Αυτά μας έχουν έχουν ρεζιλέψει διεθνώς και μας θεωρούν παντού μια τεταρτοκοσμική χώρα.
Πειραιωτης Μαουνιερης
13/05/2010 19:13
Εκεινο που δεν εχουν καταλαβει οσοι απο τους Ελληνες,δεν μετεχουν στην φοροδιαφυγη,ειναι οτι αυτη,ανεβαζει και τις τιμες των αγαθων,εκτος απο το οτι στερει εσοδα απο το κρατος,ως εξης. Οποιος δεν πληρωνει φορο,εχει παραδακι,να πληρωσει τον αστακο και την τσιπουρα 40-45 Ευρα το κιλο,ενω αν πληρωνε τους φορους του,δεν θα του περισσευαν τοσα λεφτα,με αποτελεσμα να κατεβουν οι τιμες σε κανονικα επιπεδα.Και δεν αφορα μονον αυτα προφανως,αλλα ολα τα αγαθα,και ιδιως τα πρωτης αναγκης.
Κατίνα
13/05/2010 18:35
Κορίτσια, αν μας κλείνουν 60 επώνυμα νυκτερινά κέντρα της Αθήνας, που θα κάνουμε καμάκι και που θα βρούμε γαμπρό της προκοπής; Στις επώνυμες ουρές του Δημοσίου; Ναι, έχει πολλές ευκαιρίες γιά καμάκι στις ουρές των δημοσίων υπηρεσιών καθώς και στα επείγοντα των δημοσίων νοσοκομείων όπου πείθουμε τη γιαγιά να προσποιηθεί ότι έχει κάτι σοβαρό με σκοπό το καμάκι της εγγονής. Αλλά τι ποιότητας γαμπρούς θα βρούμε στις ουρές του δημοσίου; Και για αυτό πληρώνουμε τόσα λεφτά να μάθουμε χορό και να κάνουμε γυμναστήριο και υγιεινή διατροφή, για να βρούμε γαμπρό στις ουρές του δημοσίου;

Και δεν είναι μόνο αυτό κορίτσια. Αν αποφασίσουν να συνεχίσουν να δουλεύουν τα επώνυμα κέντρα τότε θα ενσωματώσουν τους φόρους στις τιμές τους. Και τι θα γίνει, ο μπαμπάς θα δίνει τη μισή σύνταξη για να κάνουμε εμείς καθημερινές εξόδους- γιατί χωρίς καθημερινές εξόδους θα μείνουμε στο ράφι, κακά τα ψέματα.

Και γιατί παρακαλώ 60 νυκτερινά κέντρα της Αθήνας μόνο; Η Θεσσαλονίκη δεν έχει νυκτερινή ζωή; Η μπας και εκεί πληρώνουν φόρους; Σιγά μη πληρώνουν φόρους, αν πλήρωναν θα είχε καταστραφεί η οικονομία της Θεσσαλονίκης. Και δεν μας συμφέρει να ανέβουμε στη Θεσσαλονίκη για καμάκι, εκεί δε φτουράμε, ξέρετε τώρα οι Μακεδόνισσες τι κούκλες είναι. Γιατί κακά τα ψέματα οι Αθηναίες από τη μέση και κάτω δε βλέπονται. Και γιαυτό φροντίζουμε να το κρύβουμε αυτό το μέρος του σώματος εδώ στην Αθήνα. Ασε που οι φιλενάδες της Θεσσαλονίκης ντύνονται σαν νάναι στο Μιλάνο και βάλε. Η οδός Τζιμισκή δεν είναι δρόμος, πασαρέλα είναι. Τι σημαίνει κλείνουν 60 κέντρα της Αθήνας. Να κλείσουν και τα κέντρα της Θεσσαλονίκης. Και άλλων πόλεων. Τώρα.

Να κάνουμε καμάκι στο δρόμο και να χορεύουμε σε πανηγύρια, εκδηλώσεις και φεστιβάλ κομμάτων και νεολαιών, αντιρατσιστικών φεστιβάλ και κάθε είδους τέτοιες μαζώξεις που είναι αφορολόγητα, και τότε θα δούμε τι λεφτά θα βγάλει ο Παπακωνσταντίνου από την διασκέδαση των πολιτών.
Ρουφ Γκαρντεν
13/05/2010 17:07
@ΜΚ 13/5/2010 14:32

Πολύ ωραία! Θα ρουφιανευει ο Ελληνας τον Ελλήνα και μετα θα παει να ψωνίζει απο τον αφρικάνο και τον ασιάτη λαθρομετανάστη, με ησυχη την συνειδηση του! Αυτοι είμαστε καλά να πάθουμε!
kos papa
13/05/2010 16:23
''Οσα περισσότερα σχόλια διαβάζω, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ πόσοι πολλοί εναι οι φοροκλέφτες και φοροδιαφεύγοντες μεταξύ των αναγνωστών σας... Αν δεν κόβουν αποδείξεις, να τους κλείσουν τα μαγαζιά και να πάνε γίνουν εργάτες των 600 ευρώ -χωρίς ΙΚΑ φυσικά- ή Δημόσιοι υπάλληλοι των 1000 ευρώ. (Αλλά με τι προσόντα, αφού οι περισσότεροι είναι τελείως αγράμματοι;). Πολλοί από αυτούς αφού πήραν επιδοτήσεις από το κράτος για να ανοίξουν τα καταστήματα, τώρα κλέβουν το κράτος και φωνάζουν και από πάνω... Ας πάνε να γίνουν εργάτες λοιπόν...
Αννα
13/05/2010 16:01
Ακουμαι για προστιμα μαμουθ,λουκετα καταστηματων,ποινες φυλακισης...Φτανει ...Εδω και τωρα κτασχεσεις περιουσιακων στοιχειων.
Αννα
13/05/2010 15:21
Το μισω εργατικο δειναμικο της Ελλαδας ειναι δημοσιοι υπαλληλοι.ΕΛΕΟΣ....
ανωνυμος
13/05/2010 15:19
Μπορεί καποιος να μου πει ολοι αυτοι οι κοπριτες εισαγομενοι Αλβανονιγηριανοπακιστανοβουλγαροι , (εργολαβοι, έμποροι, καθαριστες, ελαιοχρωματιστες, μαυροι εμποροι πεζοδρομιου, χωρις ουτε ενα τιμολογιο ) αν εχουν φοροαπαλλαγη ή οχι

Ολοι αυτοι λειτουργουν σε βαρος του ελληνα , ελευθερα και ανεξελεγκτα, παρανομα με προιοντα μαιμου, χωρις χαρτια ή αποδειξεις και ομως κανενας δεν τους ακουμπα . Αν εγω ο ελληνας κανω το ιδιο σαν εργολαβος, καθαριστης, εμπορος κλπ θα εχω το ελευθερο ή οχι;
ΜΚ
13/05/2010 14:32
@ john fron sydney 13/5/2010 10:04

Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου πατριώτη.
Να λοιπόν ένας τρόπος για καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή: ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ.
Έψαξα και βρήκα την αντίστοιχη υπηρεσία της Μ. Βρετανίας:
Δείτε τη σχετική ιστοσελίδα με τίτλο "Reporting tax fraud" (αναφορά φοροδιαφυγής).
Η ιστοσελίδα είναι:
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/Taxes/ContactOrDealWithHMRC/DG_10010579

Δεν νομίζω πως υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία στην Ελλάδα. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Εδώ μέχρι τώρα τουλάχιστον θα θεωρούσαν κάτι τέτοιο "ρουφιανιά". Αλλά τα ψέματα τέλειωσαν πια. Δεν θα κάνουμε το κορόιδο για να καλοπερνάνε οι άλλοι και να πληρώνουμε εμείς.
Καλύτερα ρουφιάνοι παρά μ...κες.

Ας το κάνουνε και εδώ και οι μισοί έλληνες θα γίνουν άμισθοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Ιδιαίτερα τώρα που είναι "φτιαγμένοι" από τα μέτρα του ΔΝΤ.
Σίγουρα θα μαζέψουν ένα σωρό χρήμα και πολλοί θα ΄ναι αυτοί που θα συμμαζευτούν.
Ελληνας λαθρομετανάστης
13/05/2010 12:24
Μπράβο! Μπράβο! Χτυπηστε τα καταστήματα να μεινει μόνο το παραεμπόριο! Ετσι θα ανθήσει η οικονομία! Εκει που γίνεται η χόντρη φοροδιαφυγη δεν προκειται να γίνει τίποτα και το ξέρουμε! Αυτοί που θα την πληρώσουν είναι οι "μικροι" που δεν έκοψαν απόδειξη για 10 ευρω!

Ας μου πει κάποιος για ποιο λόγο να συνεχίσει να είναι συνεπής ένας καταστηματαρχης, τη στιγμη που εξω από το καταστηματα του κάνει παρτυ ανενόχλητο το παραεμπόριο;
Και εκει δεν μιλαμε για φοροδιαφυγη! ΜΙλαμε για ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΗ!!!

Γιατί ακόμα και αν το κατάστημα δεν κόψει καμία απόδειξη όλο το χρόνο (πράγμα αδύνατον) εν τέλει θα έχει πλήρωσει το ΦΠΑ των τιμολογίων, εισφορές, και δημοτικά τέλη!!! Το παραεμπόριο τι θα έχει αποδώσει; ΤΙΠΟΤΑ!!!


Οι νόμοι θα πρέπει να ισχύουν για όλους ή για κανένα! Απ ότι φαινεται οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους Ελληνες και όχι για τους λαθρομετανάστες!
Makis
13/05/2010 11:19
Καλά κι ωραία όλα αυτά. Να πληρώσουν όσοι φοροδιαφεύγουν και να μπει μια τάξη επιτέλους. Όμως μεταξύ του πολίτη και του κράτους υπάρχει μια συμφωνία που λέει "πλήρωσέ μου πολίτη τους φόρους που σου αναλογούν κι εγώ θα σε εκαπιδεύω δωρεάν, θα σε προστατεύω, θα σε θεραπεύω, θα διασφαλίζω την εθνική μας κυριαρχία κλπ κλπ" Να πληρώσουν λοιπόν οι πολίτες κύριοι της κυβέρνησης, όμως δεν πρέπει κάποια στιγμή να δουν και τα ανταποδοτικά ωφέλη της φορολογίας τους? Πως θεωρείτε δίκαιο να με καλείτε να πληρώσω όταν για να μάθει το παιδί μου πρέπει να πληρώσω φροντιστήριο? Όταν μου σπάνε το μαγαζί και μου κλέβουν το σπίτι και είμαι ουσιαστικά απροστάτευτος? Όταν στα νοσοκομεία με αντιμετωπίζουν σαν πενηντόευρο που άμα δεν το έχω ψοφάω σ'' ένα ράντζο? Όταν σπάω καθημερινά το αυτοκίνητό μου σ΄αυτούς τους καρόδρομους και σκοτώνομαι κι από πάνω? Και μάλιστα με βάζετε να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας, συν διόδια και μάλιστα για θα δρόμους που ΘΑ κατασκευαστούν? (Πάτρα - Κόρινθος). Πως λοιπόν να νοιώσω ευτυχής την ημέρα που θα καταβάλλω τους φόρους μου, όταν με τις πράξεις σας με διαβεβαιώνετε ότι τα λεφτά μου θα πάνε στον βρόντο? Ξέρω, ξέρω, φταίγανε οι προηγούμενοι κι από και πέρα όλα θα φτιάξουν. ...Όπως φτιάχνουν τόσα χρόνια τώρα...
Κωνσταντίνος Μ.
13/05/2010 11:08
Η ευκαιρία χάθηκε με το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι μια τρύπα στο νερό....Αυτά τα ακούμε βερεσέ...
john fron sydney
13/05/2010 10:04
@ΑποκάλυΨη τώρα 13/05/2010 00:49

Νομίζω πως χτύπησες το καρφί στο κεφάλι (όπως λέμε εδώ).

Είσαι βέβαιος πως δεν υπάρχει τηλεφωνικός αριθμός στην ελληνική εφορία που μπορεί κάποιος να καταγγείλει φοροδιαφυγή;
Εδώ στην Αυστραλία, όταν ανοίξεις τον τηλεφωνικό κατάλογο θα βρείς κάτω από το Australian Taxation Office (Εφορία)
εκτός των άλλων αριθμών τηλεφώνων και το παρακάτω:
Report tax evasion confidentially 1800060062 που σημαίνει στα ελληνικά: Αναφέρετε αποφυγή φορολογικής υποχρέωσης/πληρωμής εμπιστευτικά.
Επι πλέον, ο υπάλληλος θα ερωτήσει όταν τηλεφωνήσετε: "θέλετε να μάθετε την εξέλιξη της έρευνας"; Αν ναι, πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας; Απολύτως προαιρετικό!
Κύριε Πρωθυπουργέ, κ. Υπουργέ των οικονομικών, υπάρχει τέτοια υπηρεσία στην Ελλάδα; Αν υπάρχει ανακοινώστε την τώρα στις εφημερίδες.
Άν δεν υπάρχει, πως θέλετε να σας πάρει ο κόσμος στα σοβαρά και να δεχθεί να επωμιστεί ακόμη περισσότερα βάρη για να σωθεί το μέλλον της χώρας και η αξιοπρέπεια της Ελλάδας;

@Δημήτρη 12/5/2010 19:32
Τι προσέφερες με το παραπάνω σχόλιό σου εκτός από τον αντιαμερικανισμό σου και την κουτοπονηριά σου;;
Στην Αμερική, άν φοροδιαφύγεις εκουσίως θα πάς φυλακή.
Αυτό είναι το θέμα Δημήτρη!
Ακόμη, κάθε πλούσιος στην Αμερική είναι και φιλάνθρωπος και εθνικός ευεργέτης. Στην Ελλάδα πόσοι τέτοιοι είναι;
Αλλά μη συμπεριλαμβάνεις τους έλληνες του εξωτερικού, εντάξει;
πολιτης Μπανανιας
13/05/2010 09:18
Δυστυχως ομως παλι σε αυτη τη χωρα παλι βασιλευει η βλακεια. Ειμαστε σε περιοδο κρισης και σε λιγο θα μπουμε και στην υφεση (οσοι εχουν ασχοληθει λιγο με οικονομικα μπορουν να καταλαβουν τι σημαινει αυτο). Ετσι ας τρεξουμε λιγο το σεναριο που ενας επιχειρηματιας εχει ενα καταστημα bar-καφετερια club και απασχολει 10 εργαζομενους ο οποιος και φοροδιαφευγει. Ασχετα με το θεμα αυτο ο εργοδοτης αυτος κυριοι πληρωνει κανονικα το ΙΚΑ των υπαλληλων του αλλα και τους υπαλληλους τους ετσι ωστε να ζησουν και αυτες οι 10 οικογενειες σε περιοδο κρισης. Και ερχεται μια μερα το κρατος και κλεινει το μαγαζι και μενουν χωρις δουλεια, χωρις εισοδημα 10 οικογενειες. Ετσι δεν ειναι???? Δυστυχως αυτο ειναι το κρατος μας. Λοιπον αντι λοιπον να το κλεισεις το μαγαζι, στειλε τον εφοριακο εκει, να μπαστακωθει ολη μερα στο μαγαζι και στο τελος της ημερας περνει ολη την εισπραξη και την παραδιδει στην Εφορια. Τοσο απλα. Στο τελος του μηνα δε, πληρωνετε κανονικα και το προσωπικο απο τα λεφτα που εχει εισπραξει η Εφορια. Τοσο απλα.. Τωρα θα μου πειτε και γιατι να μην βγαλει ο εφοριακος εκεινη την ωρα το κατιτις του. Γιατι απλα το netbook που θα κουβαλαει θα ειναι συνδεμενο με την ταμειακη του μαγαζιου και με την ΣΔΟΕ, ετσι απλα καθε αποδειξη που θα περναει απλα θα καταχωρειτε αμεσα. Για ανακοινωστε αυτο σαν μετρο να δειτε πως θα εμφανιστουν τα "χαμενα" εισοδηματα.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
13/05/2010 09:03
O εφοπλιστής είδε τον Κωστάκη καί την παρέα του που δήθεν
κυβερνούσαν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, καί αγόρασε ο αθεόφοβος 120 ακίνητα στήν καρδιά της Αθήνας, χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανένας! Τα νοίκιαζε φυσικά αυτά,
ακόμη καί σε Τραπεζίτες καί ενδεχομένως καί σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά δέν τον πήρε χαμπάρι κανένας! Πόσε άραγε παρόμοιες περιπτώσεις συνέβησαν στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, την περίοδο της φαιδρής κυβέρνησης Καραμανλή; Το ερώτημα δέν είναι φίλοι μου πώς βούλιαξε αυτή η χώρα, αλλά, πώς επιβίωνε μέχρι σήμερα! (Πώς λέγανε μωρέ αυτόν τον κουμπάρο του Καραμανλή που προϊστατο του ΣΔΟΕ; έπιασε ποτέ κανένα;)
Υ.Γ. Γιώργο, σ''αυτές τις αγορές έχουν εμπλακεί συμβ/φοι, υποθηκοφύλακες, εφοριακοί, δικηγόροι! Θα ηλεγχθεί αν όλοι αυτοί έκαναν σωστά την δουλειά τους;
Ανδρεας
13/05/2010 04:17
Να κυνηγησουν και τους μαστορους για φοροδιαφυγη. Αυτοι μας εχουν χιλιοκλεψει. Ηλεκτρολογοι, υδραυλικοι, μαραγκοι, μπογιατζηδες, κτλ. Οι περισσοτεροι δεν δινουν αποδειξεις και ας βαστανε το ΦΠΑ. Δικαιολογιες οπως "ξεχασα το βιβλιο αποδειξεων, αλλη φορα", η, "θα σου δωσω μια προσωρινη αποδειξη γιατι η ΔΟΥ εχει αυτη την στιγμη το βιβλιο αποδειξεων μου", η, "σε παρακαλω, να σου την δωσω του χρονου γιατι δεν μπορω να κοψω αλλες αποδειξεις φετος" η,το καλυτερο "δεν δινω αποδειξεις" (αυτο, οταν εχει ιδη κανη την εργασια για την οποια ηρθε.Να κοπουν αυτα. Πληρωνω κυριε,απαιτω την αποδειξι μου εδω και τωρα. Και ας κοπουν οι κομματικες σπαταλες. Ενας φιλος στο δημοσιο μου ελεγε οταν εχει αυστηρο ελεγχο ποσες φωτοτυπιες κανει, ποσα φαξ στελνη κτλ, αλλα για κομματικες εκδηλωσεις ο χορος των εξοδων, συμφωνα με τον φιλαρακο παντα, συνεχιζεται. Να κοπουν και αυτα.
Αποκαλυψη τωρα!
13/05/2010 00:49
Οποιος γνωριζει το ειδικο τηλ. οπου μπορω να καταγειλω τους φοροκλεφτες που γνωριζω ας το γραψει σε καποιο σχολιο του.
Καλω ολους σας να κανετε καταγελιες ανελεητα για να παρουμε πισω τα λεφτα που μας στερουν τα καθαρματα που κυκλοφορουν αδιαντροποι πουλωντας και μουρη..
Αναστασία Αναστασίου
12/05/2010 23:43
Ένας Έλληνας παθαίνει βλάβη με το αυτοκίνητό του στη Γερμανία. Το κόστος είναι 1200 Ευρώ. Ο Έλληνας κάνει ματιά στον κύριο του συνεργείου και του λεει αλά ελληνικά "Μην μου κόβεις απόδειξη, κάν'' τα 1100, γλιτώνεις εσύ τον φόρο κι εγώ τα 100" και του απαντά ο γερμανός "και το κράτος τί θα κερδίσει; πώς θα γίνουν σχολεία, έργα κλπ;" Άλλη νοοτροπία, άλλη κουλτούρα. Ο Έλληνας ακόμη δεν μπορεί να το καταλάβει.
Αναστασία Αναστασίου
12/05/2010 23:37
Επιτέλους. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί όλο αυτό κι εσείς οι εφημερίδες να τα δημοσιοποιείτε.Ε, λοιπόν ΝΑΙ, θέλουμε τις κεφαλές των κλεφτών και φοροφυγάδων επί πίνακι. Έρχεται σαν μια λύτρωση μέσα στη μαυρίλα που ζούμε. Επιτέλους...
Παναγιώτης Μ
12/05/2010 23:23
D.J. βαλε μουσικη! 12/5/2010 10:29. Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατέψει εσένα και όλους εμάς. Τους φοροφυγάδες μη τους λυπάσαι ζουν εις βάρος μας. Γκαίγκε;;;
Πειραιωτη Μαουνιερης
12/05/2010 22:05
Αναγνωστα,το βλεπω κι εγω αυτο το εργο να παιζεται,και μονον ο ατσαλακωτος Πετσαλνικος δεν το βλεπει. Μωραινει Κυριος,ον βουλεται απωλεσαι.
Α.Σ.
12/05/2010 20:54
Εύγε! Το ζητούμενο είναι τώρα να συνεχιστεί η πορεία αυτή. Όσο για αυτούς που δεν μπορούν να δούν ποτέ τίποτε θετικό, μήπως κατά βάθος φοβούντα μήπως πιαστούν και αυτοί στο δόκανο της εφορείας;
Α.Σ.
12/05/2010 20:54
Εύγε! Το ζητούμενο είναι τώρα να συνεχιστεί η πορεία αυτή. Όσο για αυτούς που δεν μπορούν να δούν ποτέ τίποτε θετικό, μήπως κατά βάθος φοβούντα μήπως πιαστούν και αυτοί στο δόκανο της εφορείας;
@ Δημήτρης
12/05/2010 19:31
Ο δικαστής με αυτά τα χρήματα αγόρασε τον "πολιτισμό" του compton και του bronx, των εκατοντάδων αστέγων και των ορδών υποασφαλισμένων/ανασφάλιστων πολιτών. Βασικά αγόρασε ασφάλεια για το τομάρι του... να μην πέσουν οι μαύροι να τον φάνε... Όποιος αρέσκεται στο αμερικάνικο όνειρο ας κάνει μια βόλτα στα μέρη που προανέφερα και θα δει το "όνειρο".... Ο Έλληνας πάντως μέχρι στιγμής με τη φορολογική του δήλωση αγόραζε τα πάντα, κουρτίνες, μαιζονέτες, ταξίδια, πολυτελή ξενοδοχεία. Αλλά όχι για την πάρτη του, αλλά για τον εκάστοτε πολιτικό του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και 5 φιλαράκια τους.
Καίτη
12/05/2010 17:52
Σώθηκες...
Δημήτρης
12/05/2010 16:35
Τι όμορφο αυτό που ανέφερε ο συνονόματος παρακάτω:
" Ένας δικαστής του Ανωτάτου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ έγραφε στο προσωπικό του ημερολόγιο την 30η Απριλίου, ημέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο: ''''Σήμερα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου. Υπέβαλλα τη φορολογική μου δήλωση. Για μερικά δολλάριο αγόρασα τον πολιτισμό''''."
Που να το καταλάβουμε εδώ...Εδώ ο αντίστοιχος θα έλεγε:
''''Σήμερα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου.
Πούλησα τον πολιτισμό για μερικά δολλάρια!
Δυστυχώς...
Παναγιώτης Μ
12/05/2010 15:59
Πρωτοφανείς προσπάθειες από την Νέα Κυβέρνηση, η χώρα θα βγει νωρίτερα από την κρίση. Η πλειοψηφία του λαού στηρίζει δυνατά τον Γιώργο Παπανδρέου. Πρωθυπουργός και πάνω απ όλα άνθρωπος.
kos pap
12/05/2010 15:47
Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε... Χρήματα υπάρχουν πάρα πολλά στη χώρα μας και το ξέρετε όλοι... Απλά τα έχουν κάποιοι επιτήδειοι κλέφτες, γνωστοί και κολλητοί των πολιτικών-και βέβαια και οι ίδιοι οι πολιτικοί- οι οποίοι και φοροκλέβουν και φοροδιαφεύγουν... Όχι! Οι περισσότεροι δεν κόβουν αποδείξεις και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Θα κλείσουν, λέει, κάποια μαγαζιά για ΕΝΑ μήνα... έ, και;;;;;; Θα συνεχίσουν αργότερα με μεγαλύτερο ζήλο και ένταση την φοροκλοπή τους... Και το κράτος; Θα κυνηγάει κάποιον φουκαρά που έκλεψε ένα κουλούρι για να μην πεινάει και θα τον χώσει μέσα για μερικούς μήνες ή και χρόνια προς παραδειγματισμό! Και εμείς όλοι οι υπόλοιποι θα φωνάζουμε να τον πάνε στο απόσπασμα για να βγάλουμε τα αποθημένα μας!!! Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, είμαι σίγουρος. Αυτοί που θα την πληρώνουν πάντα θα είναι οι μισθωτοί και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ, μηνπέφτεις στο λούκι τους... Δεν παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι "επίδομα προπέλας". Η μεγάλη πλειοψηφία ζει στο όριο της φτώχειας και σίγουρα ΟΛΟΙ τους παίρνουν πάρα πολύ λιγότερα από ότι παίρνεις εσύ... Ένας απλός υδραυλικός που δεν κόβει ποτέ απόδειξη και δεν έχει πληρώσει ποτέ φόρο στη ζωή του βγάζει πολλά περισσότερα από το δάσκαλο του γιου μου που έχει πάρει πτυχίο, έχει κάνει μεταπτυχιακό και τώρα κάνει και διδακτορικό. Ο μισθός του με τα νέα μέτρα είναι 1.200 Ευρώ ............. Πολλά;
aristidis dikeos
12/05/2010 15:14
Είναι πραγματική η απορία μου και παρακαλώ όποιος ξέρει να με πληροφορήσει. Αυτό το 7,8% της αύξησης των εσόδων του ΦΠΑ, πόσα ευρώ αύξησης στο σύνολο θα επιφέρει στο τέλος του χρόνου στα ταμεία του κράτους; Είμαι περίεργος να δω αν φτάνουν για να πληρωθούν οι 16 μισθοί (έστω και κουτσουρεμένοι είναι 16) των (κατά 230 περισσοτέρων υπό Πετσάλνικου) βολεμένων της βουλής.Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι αυτός ο άνθρωπος σε τέτοιους καιρούς προσέλαβε συγγενείς και φίλους διατηρώντας το ρουσφέτι και ο ΓΑΠ τον έχει ακόμα στην θέση του.Κατά τα άλλα διέγραψε τρεις βουλευτές επειδή είπαν την γνώμη τους.Ζήτω η δημοκρατία, ισοτιμία, ισονομία και σκ..ά στην μούρη μας. ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marika R.
12/05/2010 14:30
δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα:

Ποιος μπορει να πιστεψει πραγματικα οτι θα πιαστουν οι φοροφυγαδες, αφου αυτοι που τους ελεγχουν (ΣΔΟΕ κ λοιποι εφοριακοι) ειναι οι μεγαλυτεροι κλεφτες δημοσιου χρηματος.
Για να μπορεσει ο Ελληνας να τους εμπιστευτει ποθεν εσχες εδω και τωρα στα υψηλοβαθμα στελεχη της Εφοριας!!! Εχουν ολοι πλουτισει με μισθους δημοσιων υπαλληλων! Ελενη Πετροπουλου Αγγλια 12/5/2010 12:31

ποιος μου λεει εμένα ότι τα λένε αυτά τώρα και σε λίγες μέρες ξεχαστεί το θέμα, αφού κάποιοι θα έχουν "λαδωθεί"...
ένας αναγνώστηςrdc)
12/05/2010 13:34
"Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να δείξει το αυστηρό πρόσωπο του νόμου έναντι των φοροφυγάδων"

Σιγά να μην χρειάζεται και κανά δίλιτρο κρασί σαν τον ηλιόπουλο για να πάρει θάρρος ώστε να κάνει τί;Μα την δουλειά της.
Αντε με το καλό να βρεθούν και οι 450 υπάλληλοι του υπ.οικονομικών που δίνουν παρόν μόνο όταν εισπράτουν μια φορά τον μήνα τον μισθό τους και σιγά-σιγά να ξεσκαρτάρουν και από τελωνειακούς αυτούς που εργάζονται σε υπουργικά-βουλευτικά γραφεία.
Και με τους 2,500 υπαλλήλους της βουλής τί θα γίνει;Θα τους κρατάτε ώ εστεμμένοι μου μέχρι να εισβάλλει ο κόσμος μέσα στην βουλή και να γίνει της βαστίλλης;
δημήτρης
12/05/2010 13:33
Too little, too late, όπως λένε και οι φίλοι μας αγγλόφωνοι. Ένας πρόχειρος υπολογισμός: 10 δις κατά μέσο όρο ανά έτος φοροδιαφυγή και φοροκλοπή τα τελεταία 30 χρόνια= 300δις. Είπατε τίποτα για χρέος; Φανταστείτε μια Ελλάδα με έλλειμα 0 η έστω 100 δις, και με μη σπάταλο δημόσιο. Με την ίδια φορολογική επιβάρυνση θα είχαμε άρτιες και πολύ περισσότερες υπηρεσίες, αξιόπιστο ασφαλιστικό, η μικρότερη φορολογική επιβάρυνση και τουλάχιστον ικανοποιητικές υπηρεσίες. Τώρα δεν έχουμε τίποτα, η μάλλον έχουμε φτώχεια, ύφεση, περικοπές μισθών, και συντάξεις πείνας. Επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες δηλώνουν, όπως μας πληροφόρησε το ΔΝΤ, εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο!!! Τώρα που κυνηγούν μυίγες και πολλοί θα αναγκαστούν να κλείσουν, ας σκεφτούν ότι εάν πλήρωναν έστω και το μισό των φόρων που τους αναλογούσε θα είχαμε μια ανθηρή οικονομία- βέβαια θα έπρεπε όλοι ως πολίτες να είχαμε προ πολλού επιβάλλει την εξυγίανση του δημοσίου- χωρίς ουσιαστικά ελλείματα και χρέη. Δεν φταίει μόνο το σπάταλο κράτος, που είναι ένα ξεχωριστό πρόβλημα, για την κατάντια μας. Ένας δικαστής του Ανωτάτου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ έγραφε στο προσωπικό του ημερολόγιο την 30η Απριλίου, ημέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο: ''Σήμερα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου. Υπέβαλλα τη φορολογική μου δήλωση. Για μερικά δολλάριο αγόρασα τον πολιτισμό''.
Χρυσανθόπουλος Κων/νος
12/05/2010 13:24
Θαρρώ ότι δεν έχουν καταλάβει μερικοί (πατριώτες) ότι αυτοί που αγαπούν αυτή τη Χώρα είναι αυτοί που την στηρίζουν και όχι αυτοί που την υπονομέυουν, εάν δε αποκαλούν τους εαυτούς τους Χριστιανούς τότε είναι και να τους λυπάσαι αναφέρομαι σε αυτούς που αποκαλούν τους εαυτούς τους έξυπνους και τους έντιμους βλάκες . Ζώ 59 χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής μου θα περιμένω να επικρατήσει επι τέλους σε αυτή την έρμη τη χώρα η αξιοκρατία και η εντιμότητα
gmp - UK
12/05/2010 13:18
θελουμε ονοματα!!!
κλεφτες '''' δολοφονοι της ελλαδος''''
κοψιμο τα διαβατηρια και μετα απελαση...εκει στην ελβετια...
μιας και τα εχουν ολα εκει...
αλλα τα χρηματα ολα πισω και θα δουμε μετα εαν χρειαζομαστε ΔΝΤ η οχι!!!
benzinas
12/05/2010 12:40
@cs
ΟΛΟΙ να ζητατε αποδειξεις απο τα βενζιναδικα.

Εγω στο καταστημα μου εχω βαλει αυτοματη ταμειακη.
Δηλαδη , με το που κλεισει η αντλεια η ταμειακη κοβει την αποδειξη.

ΟΛΟΙ να ζητατε αποδειξεις , οτι ωρα και να ειναι , πρωι / βραδυ.

Και βεβαια, απο ΟΛΑ τα μαγαζια.

γιαννης
12/05/2010 12:38
πρωτα πρεπει να δουνε της αδιαις λυτουργιας και της αδειαις μουσικων οργανων και μετα το σδοε να βαζι τα προστιμα θα πρεπει νατα αναλαβη ηαστυνομια για να μην γινονται ψοιφη και να υπαρχει ισονομια και ισοπολιτια και να πληρωνοι ο καθενας τους φοπους του. εδω αδειες ζαχαροπλαστια και οβελιστηρια παιζουν μουσικη μεχρι της 7 ωρα το πρωι ποιος λοιπον κανη φοροδιαφυγη το νυχτερινο κεντρο η ολοι αυτοι η αερινζηδες παρανομοι της νυχτας ποθ λιμενονται τα νυχτερινα κεντρα. ευχαριστω
common
12/05/2010 12:35
Αυτά είναι μόνο για εντυπωσιασμό.

Εάν δεν συλληφθεί η φοροδιαφυγή στην επαρχία, όπου οργιάζει σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα, δεν γίνεται τίποτε.

Εκεί πρέπει να στρέψει τις προσπάθειές του το ΣΔΟΕ, ιδιαίτερα βέβαια στις τουριστικές τοποθεσίες. Με το να πιάσουν δύο στη Μύκονο και άλλους δύο στη Σαντορίνη δε γίνεται τίποτε.
Ελενη Πετροπουλου Αγγλια
12/05/2010 12:31
Ποιος μπορει να πιστεψει πραγματικα οτι θα πιαστουν οι φοροφυγαδες, αφου αυτοι που τους ελεγχουν (ΣΔΟΕ κ λοιποι εφοριακοι) ειναι οι μεγαλυτεροι κλεφτες δημοσιου χρηματος.
Για να μπορεσει ο Ελληνας να τους εμπιστευτει ποθεν εσχες εδω και τωρα στα υψηλοβαθμα στελεχη της Εφοριας!!! Εχουν ολοι πλουτισει με μισθους δημοσιων υπαλληλων!
DRAGRACER
12/05/2010 12:08
Τα ονοματα τα θελουμε για να ξερουμε εαν πιασανε κα τους δικους μας κλεφτες γιατρους...μιας και εμεις δεν μπορουμε να τους καταγγειλουμε λογω αναγκης....βλεπεις οταν εχεις τον δικο σου ανθρωπο και δεν εισαι δυνατος η να εχεις αλλες λυσεις διαφυγης....υποκυπτεις και ειναι πολυ δυσκολο να αντισταθεις σε οποιονδηποτε εκβιασμο
cs
12/05/2010 11:53
Για τα νυχτερινα κεντρα εχουμε ευθυνη κι εμεις οι πολιτες,γιατι δε ζηταμε αποδειξεις........Πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια μας,και να ζηταμε αποδειξεις..........ακομη και για τον καφε των 5 ευρω...!!!!!!! Στα βενζιναδικα π.χ. οι βενζινοπωλες κανουν τις <<παπιες>> και δε δινουν αποδειξεις,αλλα μολις ζηταω αποδειξη μου τι δινουν παντοτε......!!!!!!!!!!...........
Ν.Γ.
12/05/2010 11:50
Πόσες φορές τα έχουμε ακούσει αυτά !!!!! Δηλαδή γελάμε πλέον.!!!! Ποιόν κοροιδεύουν ??? Θέλετε να ξαναδούμε σε ένα μήνα τι έγινε με τους φοροφυγάδες???
Οι μόνοι από τους οποίους παίρνουν φόρους είναι αυτοί που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους, μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Νικηφορος
12/05/2010 11:37
Αυτοι που φοροδιαφευγουν ισως να σκεπτονται... σε ποιο κρατος να δωσω τα χρηματα μου ..? Γιατι ειναι πλεον πασιγνωστο οτι αν καποιος θελει να καταστρεψει χρημα και κεφαλαιο δεν εχει παρα να το δωσει ελληνικο δημοσιο.. αφου δεν εινια ικανο να αξιοποιησει ακομα και αυτα τα ακινητα που εχει... ! Αρα οσα και να δωσεις σε καποιον αχρηστο, θα τον κανεις ακομα χειροτερο.... Θα προσλαβει ακομα περισσοτερους ΔΥ, θα βαλει ακομα καλλιτερες μασελες και θα οργανωνει πιο δυνατα παρτυ.. Αρα σκεφτεται ο καθε φοροφυγας, προκειμενου να τα φανε αλλοι τα λευτα μου καλλιτερα να τα φαω εγω.. Η καθημερινη ειδησεογραφια περι σκανδαλων και κακοδιαχειρησης, επιβεβαιωνει αυτη την αποψη.. Αρα το μεγαλο προβλημα της Ελλαδος δεν ειναι η φοροδιαφυγη αλλα η φ ο ρ ο σ π α τ α λ η.. Μεχρι σημερα η αυτη η κυβερνηση δεν εχει να μας δειξει τιποτε προς αυτη την κατευθυνση... Οτι μετρα εχει παρει, τα πηρε κατω απο την πιεση του ΔΝΤ και της ΕΕ. Δεν ειναι δικα της μετρα...
Νίκος
12/05/2010 10:40
Πολύ θετική εξέλιξη το κλείσιμο των καταστημάτων και η ανακοίνωση των ονομάτων των φοροφυγάδων, για παραδειγματισμό και των υπολοίπων. Αναμένουμε και άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις επί του θέματος μήπως επιτέλους αποκατασταθεί κοινωνική δικαιοσύνη και γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία.

Σ''ιγουρα αυτή πρέπει να είναι μόνο η αρχή γιατί η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει στη χώρα μας. Επίσης, είναι μεγάλη κατάντια για την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και ύψιστη ύβρις για τους πολίτες της χώρας, να ακούς ομιλίες αρχηγών κομμάτων και βουλευτών για την οικονομία και να μην ακούς λέξη για τη φοροδιαφυγή. Γκρέμισμα της ομερτάς της φοροδιαφυγής με όλα τα μέσα τώρα!
George
12/05/2010 10:33
@Θανάσης 12/5/2010 09:30

Γιατι οχι να μην βγουν τα ονοματα?
Καταρχην οι γιατροι φιλε μου εκμεταλευονται την αναγκη του ασθενους.......ακομα και τον πονο του.
Μπορει να ειναι " ονομα " στην ειδικοτητα του αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχει δικαιωμα να εξαπατα τον ασθενη του.
Οταν παιρνουν το πτυχιο ορκιζονται στον ορκο του Ιπποκρατη. Αρα ποσοι απο αυτους αργοτερερα το τειρουν?
Οσο για τα μπαρ club ειναι γνωστο οτι φοροδιαφευγουν και αγρια μαλιστα.
D.J. βαλε μουσικη!
12/05/2010 10:29
Βρε εξυπνάκηδες αν κλείσετε 60 κέντρα που θα διασκεδάζουμε καλοκαιριάτικα?
Ριχτέ τους όσα πρόστιμα θέλετε αλλά ο κόσμος και οι τουρίστες που θα πηγαίνουν να πίνουν το ποτάκι τους, να χορεύουν να κάνουν καμάκι, να χαίρονται τα νιάτα τους ρε παιδί μου?
Στα κουτούκια οπού και συχνάζουν οι πειραγμένοι που θέλουν να κλίσουν όλα τα κέντρα της παραλιακής?
Αλεκος Παναγουλης
12/05/2010 10:24
Εν μέσω κρίσης, όπου γκρεμίζονται κατακτήσεις που κυριολεκτικά αποκτήθηκαν με αίμα και θυσίες, τα αστικά πολιτικά κόμματα ασχολούνται με φτιασιδώματα και αλλαγές του αστικού πολιτικού συστήματος. Γιατί ένα μεγάλο μέρος του λαού είναι αντίθετο προς την πολιτική τους. Λένε ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, ρίχνοντας τις ευθύνες στους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν το σύστημα, προκειμένου να συσκοτίσουν τις αιτίες της κρίσης που βρίσκονται στον ίδιο τον καπιταλισμό, για να τον σώσουν.
ΒΒ
12/05/2010 10:19
"και τώρα απειλείται ακόμα και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων". Οχι ρε παιδιά μην τον καταστρέψετε τον ανθρωπο! Δηλαδή αν χρωστάς στο Δημόσιο 30 εκ ή παραπάνω, τί εννοείτε ακόμα και με κατασχέσεις; Πώς θα τον πείσετε τον κουμπάρο να πληρώσει τα χρεωστούμενα; με παρακάλια; Γιαυτό οι του ΔΝΤ μας ονόμασαν κράτος παράγκα!
jiannis
12/05/2010 10:15
επιτελους ας ασχοληθουμε και με εργα .τα λογια περιτευουν ναι η κυβερνηση εχει υποχρεωση να κλειση τα νυχτερινα κεντρα γιατι δεν κοβουν αποδειξης συνεχιζουν το βιολι τους πιστευοντας οτι θα γινει το δικο τους ο λαος ομως λεει οχι δεν μπορει νε πετανε λουλουδια με το κιλο και αν μην κοβουν αποδειξη δεν μπορει ολα τα γκαρσονια να ειναι ανασφαλιστα και το τσιγαρο παει συννεφο .ειπαμε ωρα για δραση .καλο κυνηγη στην σδοε εχει πολυ δουλεια να κανει
χχχχ
12/05/2010 10:12
Για να παταχτεί η διαφθορά πρέπει να μπουν ταμιακές ότι κάνουν και στην Γερμανία δεν γλιτώνει κανίς στις ταμιακές άλλα φαίνετε αγορά και πόλωση αιδώ στην Γερμανία τους αφήνουν να κλέβουν όταν ώμος κάνουν έλεγχο τότε χορεύει ο κλεφτής τον χορό τις αρκούδας και το χταπόδι λέει ότι καλά περνά η ταμιακή είναι καθρέφτης δεν γλιτώνει τίποτα
ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!
12/05/2010 09:57
@ Θανάσης 12/5/2010 09:30

Ονοματα και οχι αοριστολογιες.

Μου φαινεται καταλαβαινεις αυτα που θες να καταλαβεις και οχι την πραγματικοτητα.

Αριθμοι δεν μου λενε τιποτα.

Ονοματα, δημοσια διαπομπευση, δημευση περιουσιας και ΦΥΛΑΚΗ !!!

Συμφωνουμε?
Καριδάκης Ν.
12/05/2010 09:56
Περυσι εγινε πολυς θορυβος για το κάπνισμα. Σε λιγο ξεχαστηκε.. Απαγορεύεται ή οχι;;;;οπου κι αν παμε με παιδια ή όχι, παντου η Ελλάδα ενας απεραντος τεκκές...Κράτος ανυπαρκτο !!! Κράνος λεει ο νομος, χωρις κρανος οι μισοί. Προβολεις ομιχλης απαγορευονται, ολοι τους αναβουνε...Γεματη η Αθηνα εγκαταλελειμενα αυτοκινητα , ελατε στο Π. Φαληρο να δητε δεκαδες αυτοκινητα παρατημενα στο ρεμα Πικροδαφνης, και σε ΟΛΟΥΣ τους δρομους αλλα και πεζοδρομια,.// πινακιδες λεει ο νομος, χωρις πινακιδες το ενα τριτο δικυκλων (!!!!),// πετρελαιο απαγορευεται εκτος αν εχεις αλβανικες πινακιδες (!!!!!). Λαθραιοι λενε οι μελαχροινοι, ελευθερα ενοχλητικοι σε καθε φαναρι...ελευθερο και καθε πεζοδρομιο για τη Νιγηρία...Η παρανομια ζει και βασιλευει, και το κρατος οπως και ο Χρυσοχοίδης κοιμουνται..Επιτελους, να κινηθει κάτι. Καί μπραβο για το κλείσιμο να νοιωσουμε οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...Καποιος ομως να μας πει αν απαγορευεται η οχι το καπνισμα και εαν δικαιουμαι να παρατησω το σαπακι μου στο Κολωνακι.
αρκας
12/05/2010 09:56
παιδια μην ζητατε αποδειξεις απο κανεναν και του χρονου και παλι θα απολαυσεται μειωσεις μισθων και συνταξεων ,
απο οτι φαινεται σας αρεσει διοτι δεν εξηγηται αλλιως η αδιαφορια των ελληναραδων στην συλλογη αποδειξεων .

παραταταυτα το γλεντι συνεχιζεται με πρωταγωνιστες διεφθαρμενους δημοσιους υπαλληλους εφοριακους και πολιτικους οι οποιοι ασελγουν στο αψυχο σωμα της οικονομιας .

ο κοσμος ζηταει διαφανεια ,ι δικαιοσυνη και εφαρμογη της νομοθεσιας , αν αυτα δεν εκπληρωθουν τους επομενους μηνες θα εχουμε σαρωτικες ανακαταταξεις .

Ο ΣΟΦΟΣ Λ Α Ο Σ
12/05/2010 09:55
Όποιος δεν θέλει να ζημώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει. Όποιος δεν μπορεί να χτυπήσει το ΓΑΪΔΑΡΟ, χτυπάει το σαμάρι. Όποιος δεν θέλει να πιάσει τους ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ , πιάνει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!
Εύα
12/05/2010 09:54
Κάποια πράγματα είναι τόσο απλά, απλά τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.....ποτέ δεν φταίμε εμείς.....οι άλλοι φταίνε που τα κρύβουν... Και εμείς τι κάνουμε????απολύτως τίποτα!!!! Άρα φταίμε και εμείς!!!! Από πότε είναι ρουφιανιά να καταγγέλεις το παράνομο??? Βαρέθηκα λοιπόν να χρεώνουμε τα πάντα στους άλλους, κάποια στιγμή πρέπει κι εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!!!! Όλοι πρέπει κάτι να κάνουμε, όλοι μαζί!!!!! Και ναι είμαι αισιόδοξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
delaxo
12/05/2010 09:51
Άλλο το να πιάσουν κάποιο φοροφυγά, και άλλο το να τον τιμωρήσουν: Τα λαμόγια έχουν και δικηγόρους λαμόγια! Γι'' αυτό οι τυμπανοκρουσίες χρειάζονται για τη τιμωρία, όχι για την αποκάλυψη. Αλλιώς είναι στάχτη στα μάτια...
Ανδρεας Σανταμουρης
12/05/2010 09:46
Πληρωνα στο ΤΣΑΥ επι 35 Χρονια 50% τον μηνα επι πλεον σαν μονοσυνταξιουχος για να παρω 50% επι πλεον συνταξη και τωρα χανω 3 συνταξεις τον χρονο.Θα πω "ΧΑΛΑΛΙ" με τα πρωτα ΟΝΟΜΑΤΑ που θα πληρωσουν για το φαγοποτι που εγεινε σε βαρος των "ΚΟΡΟΙΔΩΝ" αλλως με τα 73 μου θα βγω στους δρομους
Αλκηστις Αρώνη
12/05/2010 09:45
Εγώ άκουσα απο έκγυρη πηγή ότι η ΣΔΟΕ προσπάθησε να μπει στα γραφεία του Βαρδινογιάννη και οτι τους σταμάτησαν οι Σεκιουριτάδες και πήγαν σπίτια τους. Για κάνετε και λίγο έλεγχο και απ''αυτες την μεριά των πολύ πλουσίων διοτι εκεί η φοροδιφυγή θα είναι ανάλογη με τα κέρδη, δηλαδή ΤΕΡΑΣΤΙΑ!
μχ
12/05/2010 09:41
Προταση: γιατί δεν αναθέτουμε σε μια γερμανική εταιρία την πάταξη διαφθορας και φοροδιαφυγής με ας πούμε ένα ποσοστό 5% επί των προστίμων?
Θα δούμε συμάζεμα από τον πρώτο μήνα
Θανάσης
12/05/2010 09:30
ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ !! 12/5/2010 09:08

Δεν καταλαβένω γιατί τόση επιθυμία για τα ονόματα φίλε μου.
Δηλαδή αν μάθεις τα ονόματα των γιατρών ας πούμε τι θα τους κάνεις?Θα τους βαρέσεις?Θα τους τα κλέψεις?Δεν θα πας στο ιατρείο τους?Θα τους κάνεις δυσφήμηση μήπως?
Μα αυτός που επισκέφθηκέ τους γιατρούς αυτούς τους επισκέφθηκε για κάποιο λόγο (ενδεχομένως γιατί είναι ονόματα και καλοί στην δουλειά τους), και άρα θα ξαναπάει γιατί σκέφτεται την υγεία του.
Ας κάνουν τα νόμιμα, ας τους πάρουν αυτά που πρέπει χωρίς διακανονισμό, και ας μην μας πουν ονόματα.
Σας έχει φάει η υστερία του κουτσομπολιού, και όχι της ουσίας.
Να τα βράσω τα ονόματα, εγώ θέλω τιμωρία πραγματική.
DON GAMILOS
12/05/2010 09:30
όνομα και επώνυμο
g.i.o
12/05/2010 09:28
το θέμα είναι να βρουν όσο γίνετε περισσότερους και τα πρόστιμα να μείνουν και όχι να διαγράφουν όπως την βονταφον.......
ΝΙΚΗΤΑΣ Μ
12/05/2010 09:28
καλημερα στους κουρασμενους αναγνωστες , που εχουν ακουσει κατα μεσο ορο οκαθενας 5 η 6 φορες στην ζωη τους τις ιδιες ειδησεις ,,,,,,(δηλαδη καθε 4 χρονια ) δηθεν γκρεμισματα νυχτερινων κεντρων διασκεδασης μαλλον για να μας διασκεδασουν !!!!!!!!
μονο που αυτη την φορα ξεχασαν να γραψουν οτι το σημερινο γκρεμισμα του εν λογω κεντρου εχει πολυ πλακα γιατι ειναι κλειστο εδω και 5 χρονια τουλαχιστον .

πολυ πλακα εχουνε
Γιάννης Ζ-Αθηναίος
12/05/2010 09:17
Ας κάνει το ΣΔΟΕ μια βόλτα στα πάρκινγκ σκαφών, πχ, στην Ανάβυσσο και ας δει τις φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών των σκαφών που βρίσκονται εκεί. Τα περισσότερα είναι κανονικά βαπόρια. Μικρό σκάφος πια δεν βλέπεις. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς τι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες τους
ΧΚ
12/05/2010 09:13
Ο ελεγχος δεν γινετε με αποδειξεις αλλα με ορθολογικη εκτιμήση βαση των δεδομένων της επιχειρησης. Αν μια εταιρια εχει επι 15 χρονια ζημιες αλλα διατηρει τους ιδιους 30 υπαλληλους, τοτε καποιο λακκο εχει η φαβα. Αν δεν μπορειτε μονοι σας, ζητηστε βοηθεια απο κρατη που ξερουν πως να διεξαγουν ελενχους! Ελεος !
Απο την απραξια σας και την απροθυμια να κανετε τα προβλεπομενα φτασαμε εκει που φτασαμε.
Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο
12/05/2010 09:12
Mε τα νυχτερινα κεντρα στο Παραλιακο μετωπο τι εγινε τελικα ; Ειναι παρανομα αυτα ; Ποιος θυμαται που ειχανε σπασει στο ξυλο εναν ακαδημαικο πριν δυο χρονια, τον Καθηγητη Ζουπανο ;;; Θα γινει τιποτα για να ανοιξει το παραλιακο μετωπο στο μισο πληθυσμο της Ελλαδος ( που βρισκεται στην Αθηνα ) ''η θα παει το αιμα του καθηγητη χαμενο ; Τι γινεται με το λεγομενο Νομικο Συμβουλιο του Κρατους ; Θα ηθελα παντως να συγχαρω την κυβερνηση για τα νεα μετρα.
ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ !!
12/05/2010 09:08
Τα εχουμε ξαναπει και εσεις κανετε τα ιδια !

Θελουμε ΟΝΟΜΑΤΑ !!!!

Ποιοι γιατροι και ποια καταστηματα ειναι αυτα ????

Ονοματα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν μασαμε κουτοχορτο !!!
cs
12/05/2010 09:03
Δεν ειναι φοροφυγαδες μονο οι γιατροι του Κολωνακιου....ειναι και πολλων αλλων περιοχων.........Και δεν αποκρυπτουν εσοδα,μοναχα οσοι δηλωνουν εσοδα πεινας......Μπορει να δηλωνουν ειδοδηματα 100000 ευρω,και να εχουν πραγματικα εισοδηματα 500000 ευρω........!!!!!!......Εχω ακουσει πολλες περιπτωσεις που ο γυναικολογος παιρνει μαυρα 1500-3000 ευρω και κοβει αποδειξη για 200 και 500 ευρω.....Μια γεννα την ημερα να εχει,φτανει να εισπραττει απο 40-60000 ευρω το μηνα μαυρα εσοδα....!!!!!!..........
Άννα Κ.
12/05/2010 08:55
Χθές πήγα σε έναν ιατρό και μου ζήτησε 80 € για την εξέταση χωρίς να μου δώσει απόδειξη! Όταν του ζήτησα την απόδειξη μου απάντησε ότι με απόδειξη είναι 120€ απλά μου έκανε έκπτωση επειδή του είπα οτι είμαι άνεργη!!!
Δηλαδή έπρεπε να του πώ και ευχαριστώ!!
Φοβάμαι να αρρωστήσω, πραγματικά!
Λεωνίδας
12/05/2010 08:40
Σιγα τα λαχανα - δεν νομιζω να φοβήθηκε κανεις με αυτα τα μέτρα - αν πχ ένα καλοκαιρινο κέντρο διασκέδασης κλείσει για ένα μήνα τον Μάρτη σιγά τ΄αυγά και αν κάποιο χειμερινό κέντρο κλείσει για ένα μήνα τον Αύγουστο χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι - γιατί έτσι θα γίνει θα δείτε.
Όσο για τους αγαπητούς φοροφυγάδες γιατρούς του Κωλινακίου θα πρέπει η ΣΔΟΕ να τους πιάσει επ αττοφώρω γιατί αλλιώς δεν μπορεί ν΄αποδείξει τίποτα - δηλαδή δεν θα συμβει ποτέ αυτό. Ας κοιμούντε ύσηχα οι άνθρωποι
Αχ ψωροκώσταινα αχ και βαχ
ΜΚ
12/05/2010 08:22
Βγάλτε στη φόρα τις δηλώσεις (π.χ. στο διαδίκτυο) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ. Οι μισοί τουλάχιστον έλληνες θα γίνουν εθελοντές άμισθοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.
Αν δεν έχει άλλη επιλογή, μεταξύ του ρουφιάνου και του μ..κα, ο μέσος έλληνας θα προτιμήσει το πρώτο.
Αυτα που θα μάθετε, ούτε στο όνειρό σας δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε. Το τι θα μαζέψετε είναι άλλο πράγμα.
Χρήστος Κ
12/05/2010 08:15
Εάν ισχύουν, είναι πολύ καλά. Ας μην μεμψιμοιρούμε...
P.O
12/05/2010 08:09
Αντε να δουμε κ κατι σ''αυτη τι χωρα