ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους, όχι στήριξη

«Δεν αφήνει περιθώρια για συναίνεση ● Ηθελαν να ψηφίσουμε “λευκή επιταγή”»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2010 07:00 |
 Η κυβέρνηση αναζητεί  συνενόχους, όχι στήριξη

«Ας παίρναμε μέτρα εμείς κι ας μας ρίχνανε!..», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας ότι τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι ήταν αναγκαίο ο Κώστας Καραμανλής να βάλει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα λιτότητας αντί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, εκτιμά ότι σε αυτήν την περίπτωση το πακέτο των μέτρων θα ήταν ηπιότερο και θα έστελνε «το σωστό μήνυμα» στις αγορές.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ν.Δ.- στη συνέντευξή του σήμερα στα «ΝΕΑ»- παρέχει πολιτική κάλυψη στον προκάτοχό του για τα πεπραγμένα της περιόδου 2004-2009. Και υποστηρίζει ότι ο κ. Καραμανλής «προεκλογικά τουλάχιστον έκανε την αυτοκριτική του», προσπερνώντας έτσι τις έντονες επικρίσεις ακόμη και στελεχών της Ν.Δ. που ζητούν μια «συγγνώμη» από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς, εξάλλου, καταλογίζει στην Ντόρα Μπακογιάννη «έμπρακτη αμφισβήτηση» της κομματικής ηγεσίας και διαμηνύει ότι δεν τον απασχολούν πλέον οι κινήσεις της και η ενδεχόμενη δημιουργία νέου κόμματος από την πλευρά της. Με προφανή στόχο να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, τονίζει με έμφαση ότι η πρώην υπουργός «επέλεξε μόνη της να βρεθεί εκτός Ν.Δ.». Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνεται της απόφασης της Ν.Δ. να καταψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ. Και προαναγγέλλει μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι με τις Εξεταστικές Επιτροπές, μεταξύ άλλων, «δεν αφήνει περιθώρια για συναίνεση».

Κύριε πρόεδρε, η κυβέρνηση σάς κατηγορεί ότι για μικροκομματικούς λόγους είπατε «όχι» στη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας χωρίς να παρουσιάσετε εναλλακτική λύση για το πώς θα βρεθούν τα χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Υπάρχει αντίλογος;

Καλύτερα να παρακολουθήσετε τον πραγματικό μικροκομματισμό. Εκείνον της κυβέρνησης:

- Τα 11 από τα 31 δισεκατομμύρια των περικοπών στα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι «μη προσδιορισμένα» μέτρα. Το ένα τρίτο του πακέτου το ήθελαν να το ψηφίσουμε σαν «λευκή επιταγή»!

- Η κυβέρνηση, μάλιστα, δεν δέχθηκε το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν υπογράψει τα μέτρα. Ωστε να μας φέρει προ τετελεσμένων, να υπογράψουμε τη «λευκή επιταγή».

Κι ακόμα ψήφισαν νέα τροπολογία στο Βουλή για μέτρα που θα περνάνε χωρίς έγκριση από τη Βουλή! Κι έφτασαν και στο σημείο να γράφουν στην πρώτη σελίδα του νομοσχεδίου ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «διαμόρφωσε και έκρυψε» όλα τα χρόνια τα ελλείμματα. Αυτήν την πρωτόγνωρη για νομοσχέδιο προπαγάνδα ήθελαν να ψηφίσει η Ν.Δ., ώστε επίσημα να αυτοκτονήσει πολιτικά, παραδεχόμενη ότι για όλα φταίει αποκλειστικά εκείνη. Αν είναι δυνατόν... Εδώ είχαμε ρεσιτάλ μικροπολιτικής από πλευράς κυβέρνησης...

Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει. Ποια είναι η εναλλακτική λύση που προτείνετε;
Στη Βουλή δεν τέθηκε σε ψηφοφορία το αν θα πάρουμε χρήματα από τον «μηχανισμό» με βάση κάποιους γενικούς όρους δημοσιονομικής προσαρμογής. Τέθηκαν σε ψηφοφορία, πολύ λεπτομερειακά, οι όροι αυτής της συμφωνίας: Τα συγκεκριμένα μέτρα αυτής της προσαρμογής. Εχουμε υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι αυτό το μείγμα πολιτικής δεν λύνει το πρόβλημα, μας βυθίζει σε έναν φαύλο κύκλο: μεγαλύτερης ύφεσης, επίμονων ελλειμμάτων, ακόμα πιο σκληρών μέτρων, ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης, ακόμα πιο επίμονων ελλειμμάτων... Εδώ πρόκειται για «φάρμακο» χειρότερο από την «αρρώστια». Με τη στάση που κρατήσαμε στείλαμε τρία μηνύματα:

- Πρώτον, ότι τα μέτρα αυτά είναι λάθος και επιδεινώνουν το πρόβλημα.

- Δεύτερον, ότι η στάση μας δεν εμποδίζει τη λήψη της βοήθειας, την οποία εμείς εγγυηθήκαμε ρητά και κατηγορηματικά. Κι έτσι η αντίρρησή μας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν ως πρόσχημα εναντίον της βοήθειας.

- Τρίτον, αν αύριο χρειαστούν νέα σκληρότερα μέτρα (όπως προεξοφλεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε), να γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη γι΄ αυτήν την εξέλιξη. Υπήρξαν κάποιοι που προειδοποίησαν εγκαίρως...

Το ότι δεν ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα είναι κάτι που- πιστέψτε με- σε έναν χρόνο από τώρα, εμείς θα το θυμίζουμε σ΄ αυτούς που τα ψήφισαν κι εκείνοι θα προτιμούν να το ξεχάσουν... Αλλωστε, το είπα και στη Βουλή: Αν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του πακέτου που έφερε σε ψηφοφορία, ας μην ενοχλείται με τη δική μας άρνηση, γιατί μπορούσε να το περάσει μόνο του. Κι αυτό ακριβώς έκανε. Αλλά αν το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του πακέτου, τότε δικαίως ανησυχεί από τη δική μας άρνηση, αλλά τότε αναζητεί συνενόχους, όχι στήριξη. Κι εμείς συνένοχοί του δεν γινόμαστε.

Αν η σύμβαση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ είναι τελικώς για τη Ν.Δ. μια «σύμβαση υποτέλειας», γιατί δεσμεύεστε ότι θα την εφαρμόσετε αντί να επιδιώξετε την κατάργησή της;
Το είπα καθαρά. Τη σύμβαση δανεισμού θα τη σεβαστούμε. Το ελληνικό κράτος- όσο και αν διαφωνούμε μεταξύ μας- έχει και συνέχεια και συνέπεια. Αλλά προτεραιότητά μου είναι να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τον «μηχανισμό στήριξης» με τις δικές μας δυνάμεις. Πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό. Και περιέγραψα μια πολιτική, που αν την εφαρμόσουμε σωστά και έγκαιρα, μπορούμε να βγούμε σχετικά γρήγορα από τη «μέγγενη». Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να καταγγείλουμε... Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από τον μηχανισμό στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε.

Ανησυχείτε ότι η χώρα μπορεί να μην τα καταφέρει; Αρκετοί λένε ότι αφού έφτασε ώς εδώ γιατί να μην πάει παρακάτω;

Πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Με το σωστό μείγμα πολιτικής. Με μέτρα ανάταξης/ανάπτυξης της Οικονομίας μηδενικού ή ελάχιστου κόστους, ώστε να συγκρατηθεί η ύφεση. Για παράδειγμα: Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συμβάσεις παραχώρησης αεροδρομίων, λιμανιών, μαρίνων κ.λπ., όπου γίνονται άμεσες επενδύσεις, χωρίς να πληρώνει τίποτε το ίδιο το κράτος. Μεταφορά σε μελλοντικό χρόνο της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ. Ξεμπλοκάρισμα του ίδιου του ΕΣΠΑ. Ξεμπλοκάρισμα ώριμων επενδύσεων που σήμερα παραπέμπονται στις καλένδες. Κατάργηση του καμποτάζ. Ενδεικτικά, αυτά θα συγκρατούσαν την ύφεση, θα έριχναν φρέσκο χρήμα στην αγορά χωρίς να επιβαρύνουν το Δημόσιο. Και θα σταματούσαν τα λουκέτα και την έξαρση της ανεργίας. Και με τη σταδιακή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα. Ωστε να μειωθεί άμεσα το χρέος ή να βρεθούν πρόσθετα ετήσια έσοδα για την ε ξυπηρέτηση του δανεισμού (πράγμα που προσέχουν πολύ οι αγορές). Καταλαβαίνετε ότι μόνο η ΚΕΔ διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 300 δισεκατομμυρίων, όσο και το συνολικό χρέος μας; Καταλαβαίνετε ότι μας πνίγουν τα ελλείμματα κι εμείς αφήνουμε «στον πάγο» τέτοιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο; Ναι, υπάρχει ελπίδα- και ρεαλιστική δυνατότητα- με άλλο μείγμα πολιτικής.

Ενα βασικό ερώτημα που τίθεται σε εσάς σήμερα από πολλές πλευρές: Η Ν.Δ. παρέλαβε δημόσιο χρέος 180 δισ. ευρώ και παρέδωσε σε πεντέμισι χρόνια 300 δισ. Γιατί;

Τα μισά περίπου από αυτά είναι μόνον οι τόκοι εξυπηρέτησης των προηγουμένων δανείων που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ! Πράγματι, οι τόκοι αυτών των πεντέμισι ετών έφταναν τα 11-12 δισ. ετησίως. Κάντε τον πολλαπλασιασμό επί πεντέμισι για να καταλάβετε. Αλλά δεν ήταν τα μόνα:

- Υπήρχαν και πληρωμές αμυντικών εξοπλισμών που είχαν παραγγελθεί επί ΠΑΣΟΚ και τα πλήρωσε η Ν.Δ.

- Πληρώθηκαν και χρέη των νοσοκομείων που δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ πριν από το 2004 και τα πλήρωσε η Ν.Δ., καθώς και τα χρέη σε ασφαλιστικούς οργανισμούς. Χρέη που κι αυτά δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, πληρώθηκαν επί Ν.Δ. και χρεώθηκαν κι αυτά στη Ν.Δ.!

- Οπως υπήρχαν και παροχές που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο επί ΠΑΣΟΚ- έκαναν παροχές ώς την 31η Δεκεμβρίου του 2009!- και όλα αυτά τα χρεώνουν στο έλλειμμα του 2009, άρα και στο «συσσωρευμένο χρέος της Ν.Δ.»...

Αν τα αφαιρέσετε όλα αυτά, θα διαπιστώσετε ότι στα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησής της η Ν.Δ. δεν δημιούργησε από τη δική της χρήση καθαρό πρόσθετο χρέος πάνω από 7-8 δισεκατομμύρια. Ολα τα υπόλοιπα είναι υποχρεώσεις που τις κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ. Για να μη σας πως και το άλλο: σε όλες τις προσπάθειες που έκαναν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. να μειώσουν την ελλειμματικότητα του προϋπολογισμού, το ΠΑΣΟΚ ήταν τότε αντίθετο. Οπως για παράδειγμα η Ολυμπιακή: τέσσερα σχέδια «εξυγίανσης»- όλα επί ΠΑΣΟΚ- απέτυχαν, προσθέτοντας στο χρέος της χώρας δισεκατομμύρια. Ενα εκατομμύριο την ημέρα έβαζε μέσα η παλαιά Ολυμπιακή το Ελληνικό Δημόσιο. Από αυτή τη μαύρη τρύπα απαλλάξαμε τον προϋπολογισμό παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ. Και τώρα μας ζητούν και τα ρέστα.

Είχατε, πάντως, υποστηρίξει ότι η Ν.Δ. δεν έπρεπε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, αλλά να συνεχίσει τη θητεία της δίνοντας τη μάχη για την οικονομία.

Επιμένετε σε αυτή τη θέση;
Ασφαλώς. Κατά την άποψή μου, έπρεπε από πέρσι το καλοκαίρι να έχουμε πάρει εμείς μέτρα. Που θα ήταν, βέβαια, πολύ πιο ήπια από τα σημερινά. Και θα έδιναν έγκαιρα το σωστό μήνυμα στις αγορές. Ας παίρναμε τότε τα σωστά μέτρα, κι ας μας ρίχνανε!

Ζητήσατε για λογαριασμό της κυβέρνησης Καραμανλή συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και την ελληνική κοινωνία. Ακόμη και στελέχη της Ν.Δ. διερωτώνται δημοσίως γιατί δεν τη ζητάει ο πρώην πρωθυπουργός;

Ο κ. Καραμανλής προεκλογικά έκανε, τουλάχιστον, την αυτοκριτική του. Παραδέχθηκε ευθέως τα σφάλματα της διακυβέρνησής του. Και ζήτησε τη λήψη μέτρων όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν». Από την πλευρά του κ. Γιώργου Παπανδρέου ακούσατε ποτέ καμιά λέξη αυτοκριτικής για το ΠΑΣΟΚ; Ακούσατε έστω και μισό συγγνώμη; Σας θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του ΄80 τριπλασίασε το έλλειμμα και διπλασίασε τους δημοσίους υπαλλήλους! Σας θυμίζω ότι τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε σε κάθε απόπειρα αλλαγής της προηγούμενης κυβέρνησης. Και τώρα την κατηγορεί που δεν άλλαξε αυτά που την εμπόδιζε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει! Ακούσατε έστω και μισό συγγνώμη γι΄ όλα αυτά;

ΕΙΠΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.
Στα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησής της, η Ν.Δ. δεν δημιούργησε από τη δική της χρήση καθαρό πρόσθετο χρέος πάνω από 7-8 δισεκατομμύρια.
Ολα τα υπόλοιπα είναι υποχρεώσεις που τις κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ
ΕΙΠΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Κατά την άποψή μου έπρεπε από πέρσι το καλοκαίρι να έχουμε πάρει εμείς μέτρα. Που θα ήταν, βέβαια, πολύ πιο ήπια από τα σημερινά. Και θα έδιναν έγκαιρα το σωστό μήνυμα στις αγορές. Ας παίρναμε τότε τα σωστά μέτρα κι ας μας ρίχνανε! (...) Ο κ. Καραμανλής προεκλογικά έκανε, τουλάχιστον, την αυτοκριτική του
ΕΙΠΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Προτεραιότητά μου είναι να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τον μηχανισμό στήριξης με τις δικές μας δυνάμεις. Πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό. Και περιέγραψα μια πολιτική, που αν την εφαρμόσουμε σωστά και έγκαιρα, μπορούμε να βγούμε σχετικά γρήγορα από τη μέγγενη (...) Με το σωστό μείγμα πολιτικής. Με μέτρα ανάταξης/ ανάπτυξης της Οικονομίας μηδενικού ή ελάχιστου κόστους, ώστε να συγκρατηθεί η ύφεση

«Δεν με απασχολεί» το κόμμα της Ντόρας

Η διαγραφή της κ. Μπακογιάννη ήταν, όντως, μονόδρομος; Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος;

Μόνη της η κ. Μπακογιάννη επέλεξε να βρεθεί εκτός Νέας Δημοκρατίας, από την στιγμή που γνώριζε τη γραμμή του κόμματος και ψήφισε εναντίον της γραμμής αυτής. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα αντιδρούσα, αν στη θέση της ήταν οποιοσδήποτε βουλευτής.

Η κ. Μπακογιάννη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος. Σας απασχολεί αυτό το ζήτημα;

Οχι, δεν με απασχολεί καθόλου. Κάθε διαφοροποίηση από την επίσημη κομματική γραμμή συνεπάγεται στο εξής διαγραφές ή το θέμα της συμφωνίας με Ε.Ε. και ΔΝΤ ήταν ιδιαίτερης σημασίας;

Αλλο να εκφράζει άποψη κανείς κι άλλο να ψηφίζει αντίθετα προς τη γραμμή του κόμματος. Το ένα είναι ελεύθερη έκφραση, το άλλο είναι έμπρακτη αμφισβήτηση. Κι άλλοι βουλευτές εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους. Δεν τέθηκε το παραμικρό θέμα για οποιονδήποτε. Αλλά η ψηφοφορία είναι πολιτική πράξη αμφισβήτησης της γραμμής. Πολύ περισσότερο που επρόκειτο για την πιο σημαντική ίσως ψηφοφορία των μεταπολιτευτικών δεκαετιών.
Λέει «ναι» στην αυτοκάθαρση, αλλά όχι στο κυνήγι μαγισσών...

Κύριε πρόεδρε, έχετε αναγνωρίσει ότι το κόμμα σας διαθέτει «βαρίδια». Και η διαγραφή του κ. Παυλίδη συνδυάστηκε με αυτή την αναφορά. Επίσης κάνατε λόγο για «αυτοκάθαρση», αλλά τι εύρος έχει και ποιο χρονικό ορίζοντα;

Οσο εύρος χρειάζεται για να είναι πλήρης. Κι όσο χρόνο χρειάζεται για γίνει σωστά και να είναι πειστική, όχι κυνήγι μαγισσών... Θα ξεκαθαρίσω πλήρως την παράταξή μας από φαινόμενα φαυλότητας και θα ικανοποιήσω το κοινό αίσθημα δικαίου της παράταξης. Αλλά δεν θα «λιντσάρω» όσους στοχοποιούν διάφοροι.

Πολλοί λένε ότι η εμπλοκή σε σκάνδαλα έχει κάψει ακόμη και μεσαία στελέχη της Ν.Δ. και πλέον δεν υπάρχουν εφεδρείες. Πώς το αντιμετωπίζετε;

Θα αστειεύεστε! Υπάρχουν πολύ περισσότερες εφεδρείες απ΄ όσες φαντάζεστε. Για να σας πώς την αλήθεια, υπάρχουν πολύ περισσότερα άξια στελέχη απ΄ όσα πίστευα αρχικά κι εγώ ο ίδιος. Ομως η αξιοκρατική ανάδειξή τους παίρνει χρόνο για να γίνει σωστά. Ακριβώς γι΄ αυτό: γιατί είναι αξιοκρατική. Από την ανοικτή κοινωνία βγήκα, σε αυτήν λογοδοτώ και σε αυτήν θα απευθυνθώ. Στους άξιους του ιδιωτικού τομέα. Στους καλύτερους.

Τι περιμένετε να αλλάξει στη Ν.Δ. μετά το συνέδριο του Ιουνίου;

Τα πάντα θα αλλάξω, όλα όσα χρειάζονται- θα το δείτεώστε να φύγουμε μπροστά.

... και προαναγγέλλει «σκληρό ροκ» με το ΠΑΣΟΚ
Στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (σ.σ. σήμερα) εσείς συμμετέχετε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για συναίνεση με την κυβέρνηση;

Εσείς τι νομίζετε; Αφήνει περιθώρια συναίνεσης μια κυβέρνηση που έχει γεμίσει τον κόσμο εξεταστικές επιτροπές; Που μιλάει για «κουρτίνες» την ώρα που η χώρα βουλιάζει; Είναι σοβαροί; Αν τα πράγματα ήταν αντεστραμμένα- αν βρισκόταν η Ν.Δ. στην εξουσία, και δημιουργούσε μέσα σε επτά μήνες έξι εξεταστικές επιτροπής κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρισκόταν στην αντιπολίτευση- δεν θα φώναζαν όλοι για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής; Εμείς δεν λέμε τίποτε τέτοιο. Λέμε: ψάξτε τα όλα, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε! Κι αν βρεθούν αληθινά στοιχεία εις βάρος στελεχών της δικής μας παράταξης, εμείς θέλουμε πρώτοι να βγουν στην επιφάνεια. Εμείς δεν μιλάμε για ποινικοποίηση! Ομως, εδώ το ΠΑΣΟΚ πάει να φορτώσει δικά του σφάλματα ή χρόνιες αμαρτίες του πολιτικού συστήματος που το ίδιο δημιούργησε παλαιότερακαι η Ν.Δ. δεν τις άλλαξε- στους πολιτικούς αντιπάλους του. Κι όποιος τέτοια κάνει, δεν θέλει συναίνεση. Και δεν αφήνει περιθώρια για συναίνεση.

77
Ίκαρος 069
12/05/2010 03:07
Κύριε Σαμαρά ας πέρνατε τα μέτρα εσεις (το κόμμα σας) και θα βλέπαμε αν σας ρίχνανε! Τα πείρατε τα μέτρα? Οχι! Ολα τα άλλα ειναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!" Οχι πως θέλω να δικαιολογήσω το ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε αλλά τουλάχιστον βγαίνει και λέει πως τα μέτρα αυτά ειναι αναγκαία για να σωθεί η χώρα! Χορτάσαμε απο λόγια κύριε Σαμαρά και ο λαός επιτέλους ξύπνησε για να δει με ποιους έχει να κάνει! Καλος η κακος το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση και αν προσπαθεί να σώσει τον τόπο απο χρεωκοπία αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω με βεβαιότητα! Στην πορεία θα δούμε τι εργο θα μας δείξει και το ΠΑΣΟΚ! Ο λαος ενώνεται κύριε Σαμαρά και δεν καταλαβαίνει πια απο μπλε πράσινους η κόκκινους! Ο λαος θέλει τους αρχικλεφταραδες απο ολα τα πολιτικα κομματα στο εδώλειο και στην συνέχεια στη φυλακή! Ο λαος κύριε Σαμαρα έγινε ποτάμι και αυτο το ποτάμι θα φουσκώσει και θα πάρει στο περασμα του τους παντες και τα παντα! Φτανει πια!
Παναγιώτης Δ.
12/05/2010 02:44
Υπαρχει επι τελους κανενας πολιτικος με νεα νοοτροπια σ αυτον τον τοπο?
Μια απο τα ιδια και ο κ. Σαμαρας. Για ολα φταινε οι αλλοι. Μικροπολιτικη σε ολο της το μεγαλειο. Κριμα.
aristidis dikeos
12/05/2010 01:35
Μια υποθετική συνεντευξη με τον κ, Σαμαρά όπως την φαντάζομαι εγώ; ΕΡ- Γιατί κε Σαμαρά δεν πήρατε εσείς μέτρα όταν έπρεπε;ΑΠ- Και τι είμαστε εμείς;Ράφτες η νεκροθάφτες για να σας πάρουμε μέτρα; ΕΡ-Γιατί δεν στείλατε εσείς το μήνυμα στις αγορές στον κατάλληλο χρόνο; ΑΠ-Διότι τότε δυστυχώς είχε χαλάσει το κινητό μου. ΕΡ- Γιατί είστε αντίθετος με τις εξεταστικές επιτροπές; ΑΠ- Διότι είναι χαμένος χρόνος. Το ΠΑΣΟΚ θα κατηγορεί τα δικά μας λαμόγια.Εμείς τα δικά του, ξέροντας πως στο τέλος θα την πληρώσουν οι συνταξιούχοι.ΕΡ- Γιατί διαγράψατε τον Παυλίδη αφού λέγατε ότι ήταν αθώος;ΑΠ- Διότι έχω ζάχαρο και μου είπε ο διατροφολόγος μου να κόψω τις σοκολάτες. Η συνέντευξη έχει και συνέχεια αλλά δεν υπάρχει χώρος για να την εκθέσω.. Μια άλλη φορά.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
11/05/2010 23:57
Ο γιός της Μαργαρίτας υλοποιεί μεθοδικά μία μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Όχι αυτές που έδωσε στον ελληνικό λαό - αυτά ήταν παραμύθια της χαλιμάς- τις άλλες...
ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
11/05/2010 22:52
Ο απόλυτος λαϊκισμός, η υποκρισία, το ψέμμα και ο οπορτουνισμός! Άσε μας ρε Σαμαρά.. Μας δουλεύεις τώρα;; Σου έφταιγε η Μπακογιάννη; Είσαι τόσο λίγος και ανώριμος που θα συρρικνώσεις την Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με εσένα ως αντίπαλο. Υπουργός του Καραμανλή ήσουν, εγκανίαζες έτοιμα έργα που έφτιαξαν άλλοι. Δεν ήξερες, δεν έβλεπες, δεν καταλάβαινες ότι μας οδηγούσατε στην χρεωκοπία; Επενδύεις στην χρεωκοπία της χώρας για να κυβερνήσεις. Έτσι νομίζεις, γιατί πρωθυπουργός δεν θα γίνεις ΠΟΤΕ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σωπαίνεις, να μην μιλάς και προκαλείς τον κόσμο. Διαφορετικά η κατρακύλα σου δεν θα έχει τελειωμό.
Παυλιτο
11/05/2010 21:59
Η Ν.Δ δεν χρειαζεται πολιτικο αντιπαλο,εχει,τον Σαμαρα,σε λιγο το ποσοστο της θα φτασει στο 5%.Οταν κ.Σαμαρα λετε οτι επρεπε περσι το καλοκαιρι να ειχατε παρει μετρα πρεπει να μας λετε και γιατι δεν το κανατε,οταν δε καταψηφιζετε το νομοσχεδιο για τα μετρα και το ευροπακετο πρεπει ταυτοχρονα να προτεινετε λυσεις αλλιως ειστε λαικιστης και αχρηστος για τον τοπο,δηλαδη τσαμπα σας πληρωνουμε.Πασοκ και ΝΔ εχουν καταστρεψει την Ελλαδα.Δυστυχως δεν εχουμε αριστερα κομματα να προτεινουν λυσεις,εχουμε δυο αλλα ειναι για τα λιονταρια,το ενα εχει μπει στη φορμολη και στο αλλο σφαζονται μεταξυ τους,αναβλυζουν δε μια απιστευτη ητοπαθεια που δεν εμπνεουν εμπιστοσυνη ουτε στους ιδιους,αν απο λαθος τους ψηφισει ο κοσμος δεν θα ειναι ικανοι ουτε κυβερνηση να σχηματισουν.
ερση
11/05/2010 19:01
ερώτηση κρίσεως: Ο κ.Σαμαράς ή κάποιος τέλος πάντων από την ΝΔ θα μας πεί πού είναι ο Καραμανλής; Δεν οφείλει να βγει και να κάνει κάποια δήλωση, έτσι, για το ονόρε, βρε αδερφέ; - ερώτηση 2η: και μετά από όλα αυτά, θα συνεχίσουν τα 2 κόμματα που επί δεκαετίες στηρίζονταν στο πελατειακό σύστημα πως θα οδηγήσουν το δυσαρεστημένο πολίτη πίσω να τους ψηφίσουν; -ερώτηση 3η: και μετά από όλα αυτά, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθούν στις γνωστές πάγιες αντιδικίες; Υπάρχει ανάγκη από άλλες ιδέες, πρακτικές,τόσο από τα 2 κόμματα όσο και από την αριστερά, γιατί μετά από αυτό το εθνικό ξεπούλημα που να οδηγηθούμε πια; Το χάος είναι ήδη εδώ, ή μάλλον το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Και όλοι μα όλοι στα κόμματα να ξέρετε κάτι: ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ - ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΈΝΟΙ- ΌΧΙ ΑΠΛΑ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ.
ροδανθος
11/05/2010 18:31
Δεν μας αφηνεις ησυχους ρε Σαμαρα. Προσπαθεις να μπαλωσεις τα αμπαλωτα. Απο οτι διαφαινεται ομως, οι Γερμανοι ζητησαν το κεφαλι του Καραμανλη επι πινακι...αλλοιως λεφτα δεν εχει. Εκει οδευει το πραγμα. Μηπως για αυτο το εχει βουλωσει ο πρωην καταλληλοτερος και δεν βγαζει αχνα? Ξερει τι τον περιμενει. Φυλακα. Οι Γερμανοι ειναι σκληροι ανθρωποι (και με το δικιο τους) και μαλλον για αυτο εχουν παρει τετοια τροπη τα πραγματα αλλοιως αν περιμεναμε απο τους δικους μας να αποδωσουν δικαιοσυνη.... τρεχα γυρευε. Αλλωστε για αυτο θα ανασταλλουν και οι νομοι για την ευθυνη των πολιτικων προσωπων. Και ο Ελληνας φαινεται θελει τον Γερμανο του.
ΣΤΒ
11/05/2010 17:43
Μπράβο κ Σαμαρά, λύσεις ουσιαστικές δεν προτείνετε και κατηγορείτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ για το δημόσιο χρέος(όχι ότι δεν φταίει). Πραγματικά νομίζετε ότι έτσι πείθετε τον κόσμο?
Όπως κάνουν τα στρουφμάκια όταν μπαίνει ο δρακουμελ στο στρουμφοχωρίο :)
11/05/2010 17:37

Τι να σου κάνει και ο Καραμανλής, αφού όταν τύχει και ανέβει στην εξουσία η δεξιά η αριστερά μπαίνει σε κατάσταση παροξυσμού.
Μάκης Π.
11/05/2010 16:30
Αν χρειαστούν κι άλλα μέτρα, δεν θα χρειαστούμε κανέναν πολιτικό να μας θυμίσει τίποτε...... Έχω την εντύπωση ότι τότε θα τους θυμίσουμε εμείς κανα-δυο πραγματάκια...... Μέχρι τότε όμως , αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε έμπρακτα αν ανέβηκε τόσο πολύ το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα. Αν πάθετε σκωληκοειδήτιδα (δοκιμαστικά πάντα) θα έρθει αμέσως το φοβερό σύστημα μας να σας αποκαταστήσει, σε τέτοιο βαθμό μ.άλιστα που θα είστε τυχερός αν μετά από βόλτα σε 3-4 νοσοκομεία δεν πάθετε νεφρική ανεπάρκεια, ρίξη χολής, μηνίσκο , εγκεφαλικό κλπ κλπ Καλού-κακού πάρτε και γάζες μαζί σας.......να τις κάνετε δώρο στον κ. τέως "Δήμαρχο" , αλλά και σε όποιον άλλον νομίζει ότι το "προσδόκιμο ζωής" ανέβηκε κατακόρυφα, όπως τα spread την προηγούμενη εβδομάδα..... Τώρα όμως έπεσαν έτσι ; Καταβαραθρώθηκαν....αμέσως μετά την "επιβολή" της "Ευρωπαικής Τάξης" στην Ελλάδα!! Κι ο Σαμαράς διαφωνεί με όλα αυτά κι ετοιμάζει από τώρα το επόμενο μονοπάτι που θα περπατήσουν οι Έλληνες. Πρώτο στενό δεξιά και βγήκατε.......στου Σαμαρά. Εν τω μεταξύ η Ντόρα ψάχνει δικό της στενό, αλλά δεν βλέπω τίποτε......... Κι οι Γιώργηδες σύντομα θα χωρίσουν. Ο καθένας τους θα πάρει τον δικό του μοναχικό δρόμο. Πολύ πριν το τέλος θα απομείνουν πράγματι ολομόναχοι.
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
11/05/2010 16:08
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 11/5/2010 13:45.

Κώστα επειδή έχω ξαναδιαβάσει για τον Μαρκόπουλο ,εάν κάποιος από εσάς έχει αποδείξεις γιατί δεν απευθύνεστε στον εισαγγελέα ,εκτός και εάν είναι σαν αυτά του υπουργού οικονομικών σε βάρος του Μαρκόπουλο με την ταβέρνα στην Χαλκίδα .
Βασίλης
11/05/2010 16:04
Έτσι ξέρω κι εγώ κ. Σαμαρά. Σεβαστή η άποψή σου αλλά δεν πείθει. Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι ούτε μαμελούκοι είμαστε, ούτε απόγονοι εξωγήινων που κατέβηκαν στη γη με ουφο! Αφού έπρεπε γιατί δεν τα κάνατε; Μήπως για να πετάξετε την καυτή πατάτα σε άλλους; Μάλλον αυτό είναι γιατί έτσι εξηγείται και η άτακτη φυγή του "καταλληλότερου" από την πρωθυπυργία. Αλήθεια που είναι κρυμμένος ο λαλλίστατος, σεμνός και ταπεινός πρώην πρωθυπουργός; Αυτός είναι που χρωστάει μια εξήγηση, μια συγγνώμη για το χάλι μας! Όσο γι αυτούς που είναι στην κυβέρνηση σήμερα, ελπίζω να τα καταφέρουν να κλείσουν λαμόγια στην ψειρού και να κατάσχουν περιουσίες που αποκτήθηκαν παρανόμως. Ειδάλλως τους βλέπω να φεύγουν νύχτα κι αυτοί με τις πέτρες!
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
11/05/2010 16:02
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 11/5/2010 10:07.
Όχι Κώστα δεν είναι εμμονές ,είναι η αλήθεια η οποία δεν σου αρέσει , αχαΐρευτος είναι ο δικός σου ο Γιωργάκης αυτός έλεγε σε όλα όχι ,βρες μου ένα ναι στον Καραμανλή του Γιωργάκη του ποδηλάτη , ο Καραμανλής απάλλαξε από φόρους το μεγάλο κεφαλαίο όπως λες , ο δικός σου τι έκανε ? τους φορολόγησε ? (κρυφές συνάντησης στα βόρεια προάστια προεκλογικά με το μεγάλο κεφάλαιο είναι ψέματα Κώστα ? μάζεψε τα 10 δις που υποσχέθηκε από το μεγάλο κεφαλαίο ,δεν έπρεπε να τα μαζέψει ? που είναι τα χρήματα Κώστα ? λες ότι ανέστειλε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς ο Καραμανλής γιατί επί 7 μήνες δεν μάζεψες ο Γεώργιος σου ούτε μια δεκάρα και τα φορτώνει όλα σε εμάς ,μιλάς για φοροαπαλλαγές για το μεγάλο Κεφάλαιο της Εκκλησίας , για πες μου ο Γεώργιος τι φόρους τους έβαλε ? μιλάς για ακίνητα φιλέτα λες και το πρόβλημα μου είναι σε ποίους θα ανήκουνε τα ακίνητα ,εξάλλου τα δικά σας παλικάρια ξεκινήσανε το παζάρι με υπουργό πρώτης τάξεως τον σημερινό πρωθυπουργό μη τα ξεχνάς αυτά Κώστα ,ρωτάς εάν έκανε κάποια σωστή πρόταση ο Καραμανλής έχουμε και λέμε ,Συνταξιοδοτικό μεγάλο ΟΧΙ του Γιωργάκη ,Ασφαλιστικό μεγάλο ΟΧΙ του Γιωργάκη ,εξυγίανση τον ΔΕΚΟ μεγάλο ΟΧΙ του Γιωργάκη , πώληση της Ολυμπιακής μεγάλο ΟΧΙ του Γιωργάκη , συρρίκνωση του δημόσιου τομέα ,μεγάλο ΟΧΙ του Γιωργάκη , δικαίωμα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια μεγάλο ΟΧΙ του Γιωργάκη ,(και ας σπουδάζουνε τα δικά του παιδιά σε ιδιωτικά ), αναθεώρηση του πανεπιστημιακού ασύλου μεγάλο ΟΧΙ του Γιωργάκη , ΚΩΣΤΑ το κόμμα που εσύ ευαγγελίζεσαι είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ .
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
11/05/2010 13:45
Λαϊκιστή Σαμαρά, στέλεχος εκείνης της Κυβέρνησης ήσουνα, υποψήφιος δελφίνος ήσουνα, γιατί αδράνησες λοιπόν καί δέν τα πρότεινες; Γιατί στήριξες μια τόσο καταστροφική πολιτική, ιδίως τήν 2ετία 2008-2009; Γιατί ως υπουργός πολιτισμού, επέτρεπες το πρωτοπαλήκαρό σου τον Μαρκόπουλο να κατασπαταλά το χρήμα του υφυπουργείου Τουρισμού; Άσε τα σάπια λοιπόν Σαμαρά, είσαι συνυπεύθυνος, και εσύ καί η Ντορούλα, για τήν καταστροφική πολιτική του Καραμανλή! Καί είσαι ακόμα υπεύθυνος, γιατί τον κρατάς και τον προστατεύεις!
Σε λίγο δέν θα βρίσκει εστιατόριο να φάει, γιατί θα τον διώχνει ο κόσμος, και εσύ τον προστατεύεις! Τί θα τρώει δηλαδή; Θα του μαγειρεύει η χειρούργος;
Β.Ζ
11/05/2010 11:15
Μην αποποιηστε τις ευθυνες σας κυριε Σαμαρα και μην περνατε τον κοσμο για ηλιθιο,ξυπνησαμε και θα πατε απο κει που ρθατε ολοι σας!!Πεινασμενοι λυκοι ειστε ολοι που κατασπαραζετε τον ερμο λαο!!Γιατι κρυβεται τον Καραμανλη κυριε Σαμαρα?Αλλα ολοι φαγατε και ουτε κοκκαλο δε δοσατε μην το παιζετε οτι νοιαζεστε κιολας...τερμα τα λογια καιρος για πραξεις...ενα ξερω αν δεν ειμαι καλη στη δουλεια μου το αφεντικο θα με διωξει ,,,και τα αφεντικα δεν ειστε εσεις ποια αλλά ΕΜΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ
11/05/2010 11:11
Πως να βγεις από την επιτήρηση όταν όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.Είμαι το πρωί σε ένα οικογενειακό κατάστημα με μεγάλη κίνηση.Βλέπεις πελάτες να παίρνουν καφέδες,ψωμί,τυρόπιτες 3-5-7-10 ΕΥΡΏ.Το κατάστημα δίνει αποδείξεις.Σπάνια τις παίρνουν.Γεμίζει ο πάγκος.Ενω και ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να κρατά την απόδειξη δεν τον απασχολεί έχει μάθει να ζει με το χωροφύλακα.Ξέρετε πόσα μικρομάγαζα δεν δίνουν αποδείξεις;Το δυστύχημα είναι ότι πληρώνουν το ΦΠΑ .Τον χαρίζουν σε κλέπτες και διαμαρτύρονται για μισθούς,συντάξεις,υγεία,παιδεία,πρόνεια.ακρίβεια.
Μια φραντζόλα ψωμί στη διπλανή πόλη έχει 70 λεπτά και στην άλλη 90.Aυτός που πουλά 90 λεπτά έχει κερδίσει από δυο φρατζόλες μαζί με το ΦΠΑ 100λεπτά=1 ευρώ δηλ. όσο κοστίζουν οι 300 της βουλής και οι συνταξιούχοι βουλευτές το μήνα σε κάθε φορολογούμενο.500Χ9000/4500000=1 ευρώ δηλ. αν βάλουμε ότι συνολικά είναι 500 με 9000 ευρώ το μήνα(είναι λιγότεροι και στοιχίζουν και λιγότερο) στοιχίζουν 1 ευρώ το μήνα. Αλλά αυτή την απαξίωση του βουλευτή ,που τον αλλάζουμε στα 3-4 χρόνια ,την κοινοβουλευτική δημοκρατία την επέβαλαν ο Τριανταφυλόπουλος, ο Λαζόπουλος, ο Τράγκας, ο Αναστασιάδης , ο Κουρής κ.α. και έπεισαν την κοινωνία να την αποδεχθεί. Η ολλανδική μελιτζάνα στα super markets έχει 99 λεπτά. Η ελληνική στις λαϊκές αγορές 2 ευρώ το κιλό. Δηλ. ο ΟΛΑΝΔΟΣ ,με διπλάσιο μεροκάματο και μισθό ,αγοράζει τη μελιτζάνα 50-60 λεπτά.Εμείς 2 ευρώ.Οι πατάτες Κύπρου, με δημόσιο χρέος 6,1% και μισθούς διπλάσιους ,πούλιουνται στην Ελλάδα όσο ή φθηνότερα από τις Ελληνικές. Αλήθεια πόσο πούλιουνται στη Κύπρο; Κανείς δεν αντιστέκεται .Αναθεματίζουμε τους ξένους κερδοσκόπους και εκμεταλλευτές για να προστατέψουμε τους ντόπιους. Νυχτώσαμε αλλά μην καταριόμαστε το σκοτάδι .Όπως στρώνουμε θα κοιμηθούμε.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
11/05/2010 10:07
@ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Βρέ Στάθη, αμάν αυτές οι εμμονές σου με την συναίνεση που δεν είχε ο Καραμανλής! Πότε βρέ Στάθη πρότεινε ένα μέτρο της προκοπής ο αχαϊρευτος για να συναινέσει ο Γιώργος; Όταν
αποφάσιζε φοροαπαλλαγές για το μεγάλο Κεφάλαιο καί την Εκκλησία; Όταν καταργούσε τον ΦΜΑΠ των ραντιέρηδων; Όταν κατέλυε του φοροεισπρακτικούς καί φοροελεγκτικούς μηχανισμούς; Όταν εκχωρούσε τ''ακίνητα-φιλέττα του δημοσίου στον πνευματικό του πατέρα;
Πές μου βρε Στάθη επί τέλους, πότε αυτό το πράμα πήρε μια σωστή απόφαση για νάχει στήριξη;
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
11/05/2010 08:46
Πόσο αστείοι είναι μερικοί σε αυτό το φόρουμ με μνήμη νεογέννητου μωρού , όταν πρότεινε τα ίδια μέτρα ο Κ. Καραμανλής αλλά με 151 βουλευτές τότε το σημερινό Πασοκ και ο μέγας πρωθυπουργός Γεώργιος αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία του δεν συναινούσε σε τίποτα σήμερα έχοντας πλειοψηφία και μπορώντας να περάσει κάθε μέτρο που θέλει ξαφνικά ζητά συναίνεση , γιατί ? μα να έχει συνένοχους αύριο όταν θα αποτύχει , γιατί δεν είχε σχέδια ,γιατί κορόιδεψε τους Έλληνες υφαρπάζοντας την ψήφο τους με ψέματα με συνταγή του παρελθόντος Made in Andrea .
LEONIDAS MAROULIS
11/05/2010 05:01
Ο Συμερινος προθηπουργος ελεγε προτεραιοτης μας ο πολιτης δηλαδη ο ανθρωποςμε την παρεα του ομαδα επαγελματιων ψευταις και λαοπλανη που ενα μονο ξερουν να κατηγορουν την χωρα μας προεκλογηκα μονο και μονο για να αρπαξουν την καρεκλα και δεν τους ενδιαφερη τιποε μονο η κρεκλα και ο φοβος της δεξιας .Ενοουσαν πρωτα να καταστρψουμε των πολιτη ανεξαρτητως ειναι νεοση γερος νακαταστραφη μονο και μονο να κυβερνα το πασοκ γιααφτο εκανε τοσο καιρο να παρη μετρα να βγαλουν ολοι οι φιλοι του τα χρηματα εξω απο την χωρα και να απομινη ο λαος που αφτος ελεγε πρωτα ο πολιτης ((ΝΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ )) Αφτο ειναι τω κομα του λαου που ελεγε εχουμε λεφτα αλα τωρα κατασπαραζη των ελληνα τωρα κατασρεφη την ελλαδα και απο πανω ζηταη συνεναιση απο τα κοματα και των ελληνικο λαο Καποται ο Γιωργακης ελεγε δεσμεβομαι μπορη να μας πη που δεςμςβεται διοτι μεχρη τωρα καμια δεσμεφση προεκλογικη δεν κρατησαι μονο να παραδοση των ελληνικο λαο (((ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕς ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ))) Μονο αφτην την δεσμευση κρατησαι σε αφτους που μας των πασαραναι για να μας καταστρεψη ολοσχερος
Ενας αναγνωστης
11/05/2010 02:27
@teo 10/5/2010 10:43: Δεν ξερω ποιοι ακουν και ποιοι συκοφαντουν ποιους στην Ελλαδα. Και για να σας πω την αληθεια δεν εχω ουτε την ορεξη ουτε τον χρονο για τετοιες <<αναλυσεις συμπαθειας/αντιπαθειας>>. Το μονο που εχω μπροστα μου ειναι ενα κειμενο και προσπαθω να κατανοησω το περιεχομενο των απαντησεων. Ας παρουμε λοιπον τωρα την απαντηση στο ερωτημα αν πιστευει οτι θα τα καταφερει η χωρα. Αρχιζει με τη ηδη πασιγνωστη εισαγωγη περι <<σωστου μειγματος πολιτικης>> που χρησιμοποιουν ολοι. Παμε παρακατω. Αναφερει τις ΣΔΙΤ. (Ποιες ακριβως, ο Θεος κι η ψυχη του.) Αναφερει επισης συμβασεις παραχωρησης σεροδρομιων κλπ, μεταφορα ΕΣΠΑ στο μελλον και ξεμπλοκαρισμα του. Αυτα ηδη εμπεριεχονται στην ατζεντα του ΠΑΣΟΚ αλλα δεν ηταν ακομη απο τα απολυτως επιγοντα. Τωρα μπαινουν στο σταδιο του σχεδιασμου, αλλα ο κυριος Σαμαρας θελει να τα παρουσιασει σαν δικες του ιδεες. (Γνωστο συστημα για Ελληνα πολιτικο απο οποια παραταξη κι αν προερχεται.) Μετα εχουμε το <<ξεμπλοκαρισμα ωριμων επενδυσεων>>. Ποιων ακριβως; Ποιος θα επενδυσει ποσα που και γιατι; Αγνωστο. Καταργηση καμποταζ. Ηδη σχεδον πραγματικοτητα, αν και δεν ξερω αν ειναι και τοσο καλο αυτο. Ακολουθουν οι <<γενικες προβλεψεις>> σε ελληνικο στυλ χωρις ουτε ενα απλο λογαριασμο. (Το εχω ηδη πει, απο <<σχεδια>> καλα παμε, αλλα απο αριθμους....) Λεει μαλιστα οτι αυτο το <<μειγμα πολιτικης>> θα εριχνε <<φρεσκο χρημα>> στις αγορες. Απο που θα ερθει αυτο το <<φρεσκο χρημα>>; Απο την Ελλαδα; Πιστευετε εσεις ακομη οτι υπαρχει ειτε κρατος ειτε πολιτης στον κοσμο που ριχνει <<φρεσκο χρημα>> στις ελληνικες αγορες; Για ποιο λογο, ας πουμε, να ριξω εγω κεφαλαιο στις ελληνικες αγορες; Για να εξαφανιστει σε ενα χρονο μεσα σε <<σωστα πολιτικα μειγματα>>; Το εκανα ηδη τεσσερεις φορες και εμεινα στον ασσο. Αρκετα λοιπον με <<φρεσκο χρημα>>, <<σωστα πολιτικα μειγματα>> κλπ. οταν μιλαμε για τετοια πραγματα, τοτε λεμε ποσα, απο που, γιατι, με ποιον τρομο, κατα ποιους δεικτες, για ποια ζητηση, με ποια προσφορα, και, και, και. (Τουλαχιστον το ΠΑΣΟΚ μπορει να μην ειναι τελειο αλλα αναφερει συνεχεια αριθμους.) Παμε παρακατω. <<Σταδιακη αξιοποιηση δημοσιας ακινητης περιουσιας.>> Ξερετε ποσες φορες εχει ειπωθει αυτο; Ποια δημοσια περιουσια, τι ειδος αξιοποιησης, ποια τα σταδια της αξιοποιησης, τι κενα θα καλυψει, ποια τα κερδη σε καθε σταδιο, απο ποιες πηγες θα προερχονται, ποια πελατεια θα επενδυσει, για ποιο λογο και με ποιο στοχο θα ειναι ελκυστικη σαν επενδυση αυτη η αξιοποιηση, κλπ. κλπ. Κι εδω μενει στα τυπικα ελληνικα <<σχεδια>>. Ρωτα αν καταλαβαινουμε οτι η ΚΕΔ διαχειριζεται ακινητη περιουσια αντικειμενικης (!!!) αξιας 300 δισ.. Απο που αυτο το ποσο, ποιος ο <<αντικειμενικος αξιολογος>>, με βαση ποιες αξιες (τιμες) προσφορας/ζητησης, με ποιο ακριβως μοντελο αξιοποιησης, τι σημαινει στο τελος <<αξιοποιηση>> εδω, ποιοι οι μηχανισμοι που πυροδοτουνται, και στο κατω κατω της γραφης, ποωε και παλι ηδη ειπα: Ποιες ομαδες επενδυτων θα ειχαν ορεξη για το ρισκο αυτο; Οταν παρουσιαζει κανεις Business Intelligence, γιατι αυτο θελει να μας πει στο τελος ο κυριος Σαμαρας, ειναι στοιχειωδες να αναφερει κανεις ακριβως ποιοι ειναι οι κυριοι στοχοι, με ποιους ακριβως πελατες/επενδυτες/χρηματοδοτες/κλπ, για ποιους λογους θα εχουν ορεξη να ριξουν χρημα, ποια τα αναμενομενα κερδη, ποιο το αναμενομενο κοστος, σε τι χρονικο διαστημα (ξεχαστε τα <<βραχυ/μεσο/μακροπροθεσμα>>), με ποιους ειδικους, με τι γνωσεις. Και τελειωνει ο κυριος Σαμαρα με την ρητορικα αψογη αλλα στο συνηθες ελληνικο στυλ ουσιαστικα αδεια επαναληψη της πρωτης του προτασης περι <<μειγματος πολιτικης>>. (Αν ακουγεται ωραια επαναλαβε το στο τελος.) Ξερετε... αν η ομαδα μας στην προταση της για το επομενο προτζεκτ στο FP7 (Frame Program 7 of the European Union) ειχε καταθεσει κατι σε στυλ επιχειρηματολογιας του κυριου Σαμαρα, τοτε με το δικιο της η Commission θα μας ειχε ξαποστειλει. Το ιδιο φυσικα ισχυει και πολλα λεγομενα του ΠΑΣΟΚ, για να μη νομιζετε οτι κανω διακρισεις. Αν κατι δεν εχει μαθει ο κατα τα αλλα πολυ πλουσιος σε ιδεες Ελληνας πολιτης η πολιτικος, αυτο ειναι οτι ενα <<σχεδιο>> δεν ειναι ιδεολογικη η φιλοσοφικη δραστηριοτητα με την εντυπωση οτι <<ολα θα γινουν οπως τα θελω>> αλλα δραστηριοτητα της πραγματικοτητας, οποια και να ειναι αυτη! Τους ρεμβασμους τους αφηνουμε για την αμμουδια! Εδω εχουμε μονο το ποσο συν, ποσο μειον, σε τι χρονικο διαστημα, με ποια μεσα, με ποιο σκοπο, και τα τοιαυτα. Αφηστε με λοιπον ησυχο με τις φιλανθρωπικες σας νιξεις για το προσωπο του κυριου Σαμαρα η οποιουδηποτε αλλου πολιτικου. Λεφτα για την ευημερια της Ελλαδας μετραω, δεν μετραω φημες πολιτικων, παραδοσεις, ιδεολογιες, κοματολογιες και ονοματα.
ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
11/05/2010 02:07
Πόσο αστείος και γραφικός θα καταντήσει ακόμα; Μιλάει τώρα λοιπόν για μέτρα που ΕΠΡΕΠΕ να πάρει η δική του κυβέρνηση απ πέρυσι και τώρα.. καταψήφισε αυτά τα μέτρα που παίρνει η σημερινή κυβλερνηση για να σωθεί η χώρα!! Πόσο αναξιόπιστος και ανακόλουθος θα φανεί; Γιατί δεν τα έλεγε αυτά τότε που ήταν και υπουργός;; Νομίζει ότι θα τρελλάνει τον λαό;; Ποιούς νομίζετε ότι κοροϊδεύετε πλεόν κύριε Σαμαρά;; Με αυτά που είπατε γίνεστε ακόμα πιο αναξιόπιστος και δίνεται επιχειρήματα και δίκιο στην κυρία Μπακογιάννη που, απ'' ότι φαίνεται, ακολούθησε τον σωστό δρόμο.. Πολύ λίγος τελικά.. Ο Έβερτ ήταν πολύ καλύτερος.
Παναγιωτης Μ
10/05/2010 23:26
Πολιτικό γραφείο στην Επαρχία, πολιτικό γραφείο στην Αθήνα, Κουρτίνες 28. 000 € και όλα αυτά από τον έρμο Ελληνικό λαό. κ. Παπανδρέου βιαστήτε, ο χρόνος είναι χρήμα. Και μη ξεχνάτε τον Πετσάλνικο, να τον διώξετε, είναι ο μοναδικός που τάκανε μαντάρα.
Παναγιώτης Μ
10/05/2010 23:09
ΚΟΣΜΑΣ 10/5/2010 12:11. Δικαίωμα σου και δικαίωμα του καθενός να εκφράσει τη γνώμη του. Διαβάζω τις απόψεις σου και κατά τη δική μου γνώμη δεν μας λες τίποτα....τα ίδια και τα ίδια. Δίδυμο με τον 666 είσαι;;
Δημοσθενης Μπογδης
10/05/2010 22:14
Λεει ο Σαμαρας << ας παιρναμε τα μετρα εμεις και ας μας ερειχναν >> ;
Εδω δεν δινει συναινεση τωρα σε αλλους που τα πηραν , υστερα απο το οτι ουτε μετρα πειραν τοτε οι ιδιοι ,αλλα (και γιατι ) απο την απραξια τους τους αυτη ο Ελληνικος Λαος τους συνετριψε στελνωντας τους στον αγυριστο .
Και ακομη δεν εχει πει κουβεντα για τον προισταμενο του τον κ. Μπουγατσα ..... Αυτος ειχε παρει μετρα της μεσης και της κοιλιας του που κοντευαν τα δυο !
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
10/05/2010 20:36
Λεφτά υπάρχουν !!
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα
Ή βουλιάζουμε ή αλλάζουμε !!


Απαντηστε πασοκιααααααααααα
Φέρτε πίσω τον Μπουγάτσα
10/05/2010 19:32
Ενα εκατομμύριο την ημέρα έβαζε μέσα η παλαιά Ολυμπιακή το Ελληνικό Δημόσιο. Από αυτή τη μαύρη τρύπα απαλλάξαμε τον προϋπολογισμό παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ. Και τώρα μας ζητούν και τα ρέστα.

Ο Σαμαράς πίστεύει ότι απευθύνεται σε κάφρους ή στα δικά του κοματόσκυλα.

Αφού πούλησε την Ολυμπιακή για ένα κομμάτι ψωμί, και κράτησε στο μισθολόγιο ΧΙΛΙΑΔΕΣ άχρηστους που δεν τους ήθελε ο ΜΙΓΚ και πλήρώνονται εδω και χρόνια και ΚΑΘΟΝΤΑΙ σπίτι τους.

Δηλαδή, και τσαμπα την πούλησε την Ολυμπιακή και κράτησε την μαύρη τρύπα και πληρώνουμαι τα βύσματα.

Βρε δεν ντρέπεσαι λίγο, κε Σαμαρά.

Είναι κρίμα για τον τόπο να υπάρχουνε ακόμα πολιτικοί που θεωρούνε τον λαό ότι είναι ηλίθιος και αμόρφωτος. αυτή ήτανε και η πάγια τακτική της δεξιάς και του παπαδαριού, να κρατάει τον κόσμο στο επίπεδο χαιβάνι και να τον κουμαντάρει με ψέμματα.

Εισαι πολύ λίγος κύριε Σαμαρα. και ο ΓΑΠ είναι λίγος δυστυχώς, αλλά εσύ εισαι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ...
Κεκερής Δημήτρης
10/05/2010 19:20
Η μόνη ελπίδα για τον τόπο και την οικονομία είναι ο Σαμαράς. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο, δεν δίνει ελπίδα για ανάπτυξη, μας οδηγεί στην καταστροφή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου άρχισε την άλωση της δημόσιας περιουσίας και ο Γιώργος επισφράγισε την καταστροφή....
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ.
10/05/2010 19:05
Ναι το ΠΑΣΟΚ έβαλε χρέος αλλά ποιά ηταν η ζωή επι Πασοκ .Ούτε καμπινέδες δεν είχαμε στα σπίτια.Πόσοι ήταν οι μισθοί,οι συντάξεις;Αλλά όλοι καλομάθανε και ξεχάσανε .Φτιάξατε πολλά ,εισπράτετε πολλά πληρώστε και κάτι.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
10/05/2010 18:30
Oλοι κατανοούν ποιός άργησε να πάρει μέτρα! Οι ανεύθυνοι
τουλάχιστον έπρεπε να περιορίσουν τις σπατάλες! Τέτοιο πάρτι σπατάλης και ασυδοσίας , όπως την περίοδο 2004- 2009 δεν έχει γίνει ποτέ!
Αννα
10/05/2010 18:04
κ. Σαμαρά, τι δουλειά κάνατε τα 10 χρόνια που είσασταν εκτός πολιτικής ? Πως ζούσατε άραγε ?
στο διαλο όλοι σας
10/05/2010 17:59
.....να πατε να τσακιστείτε όλοι σας εδω που φτάσατε τη χώρα και μας κυβερνάει ο αμερικανοεβραίος με το τσόκαρο τον παπακωσταντίνου μας ισοπεδώσατε μας κλέψατε μας κοροιδέψατε ΟΥΣΤ λοιπον προδοτες ο λαόσ θα σας τσακίσει ο καιρός σας έρχετε δε θα γλιτώσει κανένας σας ούτε και το ΔΝΤ Ο ΘΥΜΌΣ ΈΧΕΙ ΞΕΧΕΙΛΊΣΕΙ ζώα έρχετε θύελλα
ΒΚ
10/05/2010 16:50
@παρατηρητής. Συμφωνώ απόλυτα. Μπορεί στην εξουσία να είναι αυτή την στιγμή οι Πασοκοι, αλλά το να μην δείξεις ομοψυχία και να καταψηφίσεις στις πιο κρίσιμες στιγμές του Εθνους, το νομοσχέδιο που, ούτως ή άλλως μας διέταξαν να φτιάξουμε, έ αν δεν είναι αυτό προδοσία ρε Αντωνάκη, τότε τί είναι; Η μήπως πέρασες την Ελλάδα, Μητσοτάκη να τον καρφώσεις στην πλάτη; Αίσχος πολιτικοί καραγκιόζηδες! Σας ψηφίζαμε 3 γενιές για να φτάσουμε στην χρεωκοπία μας.
Οχι αλλο καρβουνο
10/05/2010 16:19
Για να μιλησουμε για οικονομια και να καταλογησουμε οσο γινεται αντικειμενικα τις ευθηνες που υπαρχουν πρεπει να μιλησουμε με αδιασειστα νουμερα . Το 81 το ΠΑΣΟΚ παρελαβε χρεος στο 25 % του ΑΕΠ και το 89 παρεδωσε χρεος στο 80% . Τωρα το χρεος ειναι στο 115 % , δηλαδη οι κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ της δεκαετιας του 80 εβαλαν εκρηκτικα στα θεμελια της ελληνικης οικονομιας και εκαναν κακο πολλαπλασιο απο το κακο που εκαναν μαζι ο Μητσοτακης , ο Σιμιτης και ο Καραμανλης . Ολοι κανανε σφαλματα αλλα ειναι το ελαχιστο υποκριτικο αυτοι που χειροκροταγανε το Τσοβολα δωστα ολα να κανουν μαθημα οικονομιας .
Τελικα παντα ο εγκληματιας ερχεται πισω στον τοπο του εγκληματος εστω και μεσω του διαδοχου του . Το δυστυχημα ειναι οτι μια χωρα για να ξεπερασει τα συντριπτικα χτυπηματα του ΔΝΤ χρειαζεται τουλαχιστον μια δεκαετια και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα μπροστα στα μελουμενα ....
lukatoni
10/05/2010 16:01
7-8 δις χρεος δημιουργησε η νδ /και εγω λεω να μην ειναι τοσα αλλα 25 δις η αληθεια/μεχρι τα 300 υπάρχει πολυ μεγάλη απόκλιση και κάποιοι πράγματι μεσα στο πασοκ θα πρέπει να απολογηθουν πράγματι/ σ/μ ειμαι ψηφοφόρος και μέλος του πασοκ και πρέπει ωρισμένοι 15 απο την μια μεριά καιι 7-8 απο την α΄λλη δηλ. την νδ να δούνε κάγκελα και μάλιστα πολλάκις ισόβια/
SPYROS
10/05/2010 15:55
Εχεις δικιο Αντωνη (και γιαυτο σε εβγαλε παμψηφι η βαση της ΝΔ) αλλα ο χοντρος δεν ειναι βλακας! Ηξερε οτι αν η κυβερνηση της Ν.Δ. επαιρνε τετοια μετρα (ιδιαιτερα μετα τις αρπαχτες των λαμογιων-υπουργων και βουλευτων της) θα επεφτε ο ουρανος να σας πλακωσει. Μαλλον οι πασοκο-κολλαδες θα σας εκαναν σουβλιστους στο Συνταγμα! Βλεπεις τωρα που ειναι στην κυβερνηση οι σοσιαλ(η)στες δεν κουνιωνται καθολου οι εργατοπατερες! Γιαυτο και οταν πηγε να πει κατι και ο Παναγοπουλος (μελος του ΠαΣοΚ) απο την γιουχα δεν ακουγοτανε! Ετσι λοιπον και τωρα. Αν τα μετρα που πηρε ο ΓΑΠ τα επαιρνε ο Κωστακης τωρα θα ειχαμε εμφυλιο! Τωρα το καταλαβες γιατι παρεδωσε την εξουσια στο ΠαΣοΚ ενω ηξερε τις δημοσκοπησεις? Γιατι ξερει οτι αυτοι που ελεγχουν τα συνδικατα ελεγχουν και τον λαο! Εως την στιγμη βεβαιως που ο Λαος τα παιρνει στο κρανιο και τα κανει ολα λιμπα! Αλλα ακομη και τοτε παιζουν το τελευταιο τους χαρτι και στο βωμο της πολιτικης τους ''σφαζουν'' και 3-4 αθωους με μια καλοστημενη προβοκατσια........
ΥΓ., Οταν ενηλικιωθεις και τα μαθεις και εσυ τα κολπα Αντωνη παιδι μου, μπορει να γινεις και εσυ πρωθυπουργος.
Anti
10/05/2010 15:55
Γιατί λοιπόν δεν διαγράφεις όλη την φουρνιά Καραμανλή, με πρώτο τον ίδιο;;;
Αλεξανδρος Αθ.
10/05/2010 15:40
Και αυτος, με τετοια οικονομικη σκεψη, θελει να κυβερνησει μια χωρα? Ουτε περιπτερο δεν θα μπορουσε...
Λεει πως απο τα 120 δις νεο χρεος επι των ημερων της ΝΔ, τα 60 δις οφειλονται στους τοκους των παλιων χρεων του ΠΑΣΟΚ. Μα οι τοκοι των παλιων χρεων παραμενουν στο χρεος αν ΔΕΝ πληρωνονται. Δηλαδη δεν πληρωσαν ουτε ενα ευρω στις υποχρεωσεις του κρατους?
Λεει πως υπηρχαν πληρωμες αμυντικων δαπανων... Ξερετε, ειναι αυτες που η ΝΔ τις εβαλε στο ελλειμμα του 2004 με την "απογραφη"... Αλλα δεν ηταν υποχρεωση του κρατους να τις πληρωνει? Δεν τις πληρωσε και αυτες και παρεμειναν ως χρεος? Ολες οι προηγουμενες κυβερνησεις παντως πληρωναν κανονικα, χωρις να βαρυγκομουν.
Λεει πως πληρωθηκαν τα χρεη των νοσοκομειων που ειχαν γινει επι ΠΑΣΟΚ... Μα και αυτα τα ειχαν βαλει στο ελλειμμα του 2004 με την "απογραφη". Και τοτε βρεθηκαν πως ηταν 2,5 δις, ενω σημερα ξεπερνουσαν τα 6, δηλαδη μεσα σε 5 χρονια τα υπερδιπλασιασε απο οσο ηταν απο την αρχη του Ελληνικου κρατους.
Δεν λεει βεβαια για τα υπολοιπα 7 δις που χρωστουσε σε εταιριες το Δημοσιο, οπως παραδεχθηκε προεκλογικα ο Παπαθανασιου, που δεν ειχαν αντιστοιχο φαινομενο ποτε στο ελληνικο κρατος...
Αλλα ας κανουμε μια αφαιρεση...
120 - 60 - 2,5 - 7,5 = 50
Δηλαδη, απο τα 120 δις αφαιρω τα 60 απο τους τοκους που δεν πληρωσε η ΝΔ, αφαιρω και τα 2,5 δις των νοσοκομειων, και αφαιρω και τα 7,5 δις περιπου που λεει πως ηταν το χρεος που δημιουργησε η ΝΔ. Τα 50 δις ειναι τα χρεη των στρατιωτικων δαπανων? Μα αφου δεν παρελαβε ουτε ενα οπλικο συστημα η ΝΔ.
Ειναι δυνατον με αυτους τους μπακαλικους λογαριασμους του "στυλ τρεις το λαδι τρεις το ξυδι εξι το λαδοξυδο" να θελει να πεισει πως ολα οσα βλεπουμε να γινονται γυρω μας ειναι αποκυηματα της φαντασιας μας? Δεν ζηταει συγγνωμη για το κομμα του, για να ανοιξει μια νεα σελιδα?
oneireueste
10/05/2010 15:32
@Γιάννης Σταθακόπουλος 10/5/2010 10:57
Για σε παρακαλώ "ξεκαθαρiσε" όταν λες "τότε μην αποκλείετε και την πλήρη κατάρευση της οικονομίας μας." Αφού η Ελλάδα φαλίρισε,για ποια οικονομία μιλάς?
ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΟΥΛΗΣ
10/05/2010 15:28
Με τέτοια αντιπολίτευση, ο Γιώργος θα είναι για πάντα πρωθυπουργός...Ακους εκεί? Ο ακαταλληλότερος μπορούσε να σώσει την Ελλάδα αλλα προτίμησε να την βουλιάξει και να πάει για playstation.....Και σας είχα ψηφίσει το 2004 ζώα.....
συναντηση
10/05/2010 15:27
το κκε δεν πηγε στην συναντηση γιατι ποτε δεν παρουσιασε ενα σχεδιο για την οικονομια παρα επειδη ειναι πολυ κατεχοντες του λογου λενε συνεχεια για τον ιμπερεαλισμο,το νατο κ.λ.π.
ο συνασπισμος εχει μια μεριδα που ηθελε να παει και η αλλη του τσιπρακου που δεν ηθελε αυτοι δεν μπορουν να τα βρουν με το ποιος ειναι ανανεωτικος και ποιος συντηρητικος ποσο μαλλον να δειξουν προγραμμα κι αυτοι εχουν λεγειν και τιποτα ουσιαστικο
η νδ προσπαθει να καλυψει τα ακαλυπτα της τετραετιας και παλι δεν προτεινει τιποτα
το λαος παιζει παιχνιδια εντυπωσεων.
με λιγα λογια εχουμε ενα σπιτι και μαζευονται πατερας,μητερα,παιδια για να δουν τι θα κανουν με την κατασταση του σπιτιου και ολοι βρισκονται στον κοσμο τους ετσι το σπιτι το παιρνει η τραπεζα στην δικη μας περιπτωση αυτοι που μας δανειζουν.
οταν ο καθενας απο αυτους εχει χρημα για να ζησουν 10 γενεες δικες τους γιατι να ασχοληθουν με τη φτωχια,την μιζερια,τα διαζυγια,την αλητεια,την τρομοκρατια,την πορνεια και αλλα τοσα κακα που φερνει μια χρεωκοπημενη χωρα;;;;;;;;
Γ. Σ...
10/05/2010 15:21
Κύριε Σαμαρά τα μέτρα θα έπρεπε να τα πάρει ο Αλογοσκουφης που ήδη είχε φθάσει πάνω από 200 δις χρέους και να πάει στο ΔΝΤ ποιος σας πιστεύει ότι χρεοκοπήσαμε σε 6 μήνες, εσείς κλείσατε την βουλή και αρχίσατε με δανικά να αγοράζετε ψήφους να χαρίζετε φορολογικά χρέη να διορίζετε να παραγγέλνετε όπλα να κτίζετε Βίλες και τα κάνετε 300 δις. Δεν μπορείς με τον μισθό στρατιώτη να ζεις σαν βασιλιάς. Εσείς για το πολιτικό κόστος πουλάτε ακόμα και τον Ψηλορείτη. Το καράβι έχει βουλιάξει τώρα μας έχουν ρίξει ένα σωσίβιο αλά η στεριά είναι μακριά, γεια να βγούμε στην στεριά χρειαζόμαστε δύναμη και αντοχή όλοι μαζί το να κατεβαίνουνε στους δρόμους χειροτερεύομε τα πράγματα το να χαϊδεύουμε ενγκλιματιες για να μην χάσουτε ψήφους είναι ηλίθιο .Τους τρις νεκρούς τους ξεχάσαμε, καλά δεν έχετε σε αυτό το κουκούτσι τίποτα, διαβάστε λίγο Πλάτωνα και Αριστοτέλη ίσος καταλάβετε λίγα πράγματα περί λογικής για να έχεις πολίτες δικαίου πρέπει να έχεις και πόλις δικαίου. Τον Παυλίδη στην βουλή τον αθωώσατε τώρα τον καταδικάζετε, πότε ενεργήσατε σωστά τότες η τώρα οποίος καταχράστηκε τον ιδρώτα του Ελληνα να λογοδοτήσει και να ζητήσει το λιγότερο συγνώμη το να πετάμε το μπαλάκι ο ένας στον άλω και ένα συχωροχάρτι μαζί είναι αίσχος, όταν κρυβόσαστε κάτω από το φόρεμα της Παπαρηγας είναι κουτό όπως έκανες προχθές στην βουλή
Παναγιώτης Μ
10/05/2010 15:13
κ. Σαμαρά , θα πείτε κι άλλες αλήθειες, αλλά την επόμενη φορά να το φωνάξετε δυνατά: Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός της Ελλάδος. Τότε θα σε παραδεχτούμε.
DK
10/05/2010 14:58
συμβηβάζεται με αυτό που νομίζει ότι είναι δημοφιλής άποψη. Αντί να έχει το σθένος να πει ότι ήταν αδύνατο η ΝΔ να πάρει τέτοια μέτρα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προτημάει την εύκολη λύση του τσάμπα μάγκα. Αντί να αντισταθεί στο ρεύμα του λαικισμού και να αναδείξει τις τεράστειες ευθύνες (και) του ΠΑΣΟΚ για την σημερινή κατάντια, δηλαδή να εκβιάσει εκλογές και να βάλει τη χώρα σε μια προεκλογική περίοδο ενός χρόνου εν μέσω μιας τεράστειας και απειλητικής διεθνούς οικονομικής κρίσης, αντ'' αυτού αρκείται στην περικεφαλαία του ανήμπορου. Στην τελευταία δημοσκόπηση η ΝΔ ήταν κάτω από 20%. Άντε και εις ανότερα!
Foufoutos
10/05/2010 14:27
Παρ'' οτι θέλεις παλιατζή από ένα κόμμα που δεν ζεί!

Κι όλο κλαίνε τα φασιστάκια στου γυαλού στου γυαλού τα βοτσαλάκια!

ΡΕ σεις ο Σαμαράς θα μας σώσει ρε! Αυτός και το κόμμα του!

Το σημερινό ανέκδοτο ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Μπράβο στον κ.Γεωργιάδη που χτές σε εκπομπή της ΝΕΤ
μίλησε και είπε οτι θα πρέπει η ΝΔ να ζητήσει γονατιστή συγνώμη για αυτά τα πέντε χρόνια κλεψιάς και αμαρτίας και αχρηστίας από τη ΝΔ!
Γ.Τ
10/05/2010 14:27
Διαβαζοντας τις περισσότερες από τις απαντήσεις είναι πιο κατανοήτο από ποτέ γιατί φτάσαμε εως εδώ. Ολα αυτά τα χρόνια ψηφίζαμε οπαδικά όπως ακριβώς τοποθετούμαστε και εδώ. Ο κος Παπανδρέου ειναι αμετοχος σε αυτό το χάλι?
Δεν ήταν κορυφαίος υποθργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Σαν αντιπολίτευση ήταν η όχι αντίθετος σε οποιοδήποτε μέτρο. Τώρα αναγκάζετε να πάρει αυτά τα αδικά μέτρα γιατί όταν σαν σοβαρή αντιπολίτευση έπρεπε να βάλει πλάτη σε κάποια πιο ήπια που προσπαθούσε να πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση αυτός έλεγε μόνο όχι τυφλομένος από την ματαιοδοξία της αναληξης της εξουσίας. Δεν ήταν αυτός που μέχρι την παραμονή των εκλογών δήλωνε ότι λεφτά υπαρχουν? Για την προηγούμενη κυβέρνηση νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω τίποτα γιατί τα είπε όλα ο λαός στις τελευταίες εκλογές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα είχε είδη φτωχεύσει απο το 2004 και ότι το μόνο που κανουμε τώρα είναι να παρατήνουμε το αναπόφευκτο μολις μερικά χρόνια. Ναι κύριοι πτωχεύσαμε ως κράτος και ως χώρα φιατί ειχαμε κακές κυβερνήσεις ακόμα πιο κακές αντιπολιτεύσεις και έναν λαό που του άρεσε να ακούει ωραία ψέματα και να συμπεριφέρεται απέναντι στα κόμματα οπαδικά προσμετρώντας μόνο το στενό κομματικό και προσωπικό συμφερον
psilos
10/05/2010 14:13
ασε ρε μπουλη

στη θεωρια πρωτος εισαι κι εσυ.

εσυ δεν ησουν υπουργός το καλοκαιρι, εγω ημουν ?

η μηπως εσυ ηθελεσ αλλα οι αλλοι δε σε αφησαν ?

διπροσωποι πουθεναδες ειστε ολοι, με μονο γνωμονα να γραπωσετε την καρεκλα.

ΥΓ: απλα δες τα ποσοστα σου ...
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
10/05/2010 14:13
Aντωνάκη, τάμαθες για το πρωτοπαλήκαρό σου τον Μαρκόπουλο; Καλά καλά, 8 μήνες υφυπουργός δέν έκανε, καί μας χρέωσε όσο άλλο σε 2 θητείες. Καινούργιο γραφείο, καινούργια επίπλωση, καινούργιες κουρτίνες, πόμολα Σβαρόφσκι, μαρμάρινο τζακούζι λές και τούπεσε ο πρώτος αριθμός του Τζόκερ! Και όλα αυτά, ενώ η χώρα βούλιαζε στα χρέη και τα ελλείμματα! Ταυτόχρονα ο αθεόφοβος, ενώ άφηνε χρέη σε προμηθευτές του εξωτερικού που προχωρούσαν σε κατασχέσεις Ελληνικής περιουσίας στο εξωτερικό, επιχορηγούσε πλουσιοπάροχα, κοματικούς του φίλους, μέσα από δήθεν συλλόγους σφραγίδες για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του! Τέτοια μπουμπούκια θα μας κυβερνήσουν Αντωνάκη μου αν λάχει καί πάρεις ποτέ την εξουσία;
nionios
10/05/2010 14:08
Τώρα μιλάς σωστά Αντώνη! Ήδη από το 2008 αναφέρεται η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ στον τύπο. Βέβαια, εσύ σαν υπουργός της ΝΔ δεν έκανες και τίποτα για να αφυπνιστεί κανείς αλλά τεσπά, η κρίση ειλικρίνειας που σ` έπιασε έστω και τώρα κάτι είναι.
george.p.
10/05/2010 13:46
Ο Αντωνάκης περιμένει να αποκτήσει συννενόχους από τη νέα διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ,για να πάρει και αυτός τη σειρά του.
παρατηρητής
10/05/2010 13:41
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το πακέτο στήριξης δίεπραξε διπλή εθνική προδοσία:
1) Ανερυθρίαστα, την ώρα που η χώρα μας περνά τις πιο δραματικές στιγμές της μεταπολιτευτικής της ιστορίας, επέλεξε να επενδύσει πολιτικά στην χρεωκοπία. Σε άλλες συνθήκες θα ήταν απλά ένας μίζερος πολιτικάντης απ''αυτούς που δυστυχώς πλημμυρίζουν τα βουλευτικά έδρανα. Σε αυτήν τη συγκυρία είναι εν γνώσει του λιποτάκτης και ρίψασπις.
2) Τόλμησε να υπαινχθεί οτι την ώρα που το οικονομκό επιτελείο δίνει μάχη ενάντια στους κερδοσκόπους η κυβέρνηση έχει καλέσει μυστικούς συμβούλους για να διαχειριστεί την επικείμενη χρεωκοπία! Σκεφτείτε φίλοι αναγνώστες τι μήνυμα έστειλε αυτό το θλιβερό παράδειγμα πολιτικής ανανδρίας στις αγορές και τους κερδοσκόπους όλου του πλανήτη. Ήταν σα να έλεγε ότι έχουμε ήδη χρεωκοπήσει και ότι τα λεφτά που δίνει η Ενωση και το δντ πάνε χαμένα. Κι όλα αυτά πάνω στην απελπισία του να μαζέψει το βυθιζόμενο σαπιοκάραβο της νέας δημοκρατίας. Αν αυτό δεν λέγεται εθνική προδοσία, τότε πως να το ονομάσουμε.
Δυστυχώς οι νεοδημοκράτες εξέλεξαν για αρχηγό τους έναν άντρα πολυ χαμηλότερο των περιστάσεων. Ας τον διώξουν πριν καταστεί και επικίνδυνος, όπως απεδείχθη και ο ακατανόμαστος προκάτοχός του στην προεδρία αυτής της ιστορικής παράταξης.
foreigner
10/05/2010 13:08
... σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 1993...
Κρίμα
ένας αναγνώστης(rdc)
10/05/2010 12:33
Αγαπητέ Αντώνιε κατά πρώτον συγχαρητήρια για τον άθλο σου επί του τμήματος της λερναίας ύδρας -θεοδώρας της υποτελούς,διότι τα θανάσιμα δηλητηριώδη δεν αστειεύονται.
Κατά δεύτερον την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα -λέγεται και ένστικτο αυτοσυντήρησης -πρέπει να δείξεις με πρόσωπα που ο κοινός πολίτης έχει ταυτίσει με διαφθορά,σαπίλα,μίζες κλπ.κλπ. όπως βουλγαράκη,χριστοφοράκο,κλπ.θρασύτατους λαμόγιους που προκαλούν αποτροπιασμό και αηδία στους πολίτες.
Οταν με την διαπόμπευση των δικών σου εκτεθεί ο γεώργιος ο β΄, θα αναγκασθεί να ακολουθήσει αλλά όταν ο αγώνας γυρίσει σε μαν του μαν ξέρεις ότι έχεις πλεονέκτημα.
Κρέμασε στο κατάρτι μερικούς σάπιους και ετοιμάσου για μάν του μαν στο φινάλε.
Μέχρι στιγμής πέτυχες δύο άθλους.Το 1/6 του ηρακλέους.Καλα τα πάς.Καλή συνέχεια.
nikos manthopoulos
10/05/2010 12:05
ετσι ρε αντωνη πεστα.καθονται οι πασοκοι παραπανω κ λενε ''''ανικανοσ ο σαμαρασ'''',''''μονοδρομοσ τα μετρα παπνδρεου''''.ερε κατι κολλημενοι που υπαρχουν.ερε κατι προβατα.
asxetos
10/05/2010 11:56
Ο καραμανλης πληρωνε τα χρεη της πρωτης τετραετιας σημιτη.
Ο ΓΑΠ, τωρα πληρωνει τα 10ετη ομολογα του 2000-4.
δηλαδη ΤΩΡΑ θα πληρωσουμε τα χρεη της ολυμπιαδας.
Τωρα πληρωνουμε την δευτερη θητεια σημιτη.
Τα χρεη του καραμανλη θα πληρωσει η ΕΠΟΜΕΝΗ κυβερνηση.
Το 2015-19.
Παιδακια τι πιστευετε? την ολυμπιαδα θα την πληρωναν..οι τουρκοι?
Λουκάς Κουσούλης
10/05/2010 11:53
Ας παίρναμε μέτρα εμείς κι ας μας ρίχνανε!.. Υπάρχει άραγε πιο άγονο πράγμα στο σύμπαν απ αυτήν την δήλωση του Αντώνη; Σαν ανόητη απάντηση προπονητή τρίτης κατηγορίας σε ανόητη ερώτηση δημοσιογράφου μοιάζει! Κατάκαημένη μου Ελλάδα!
M
10/05/2010 11:47
@ TEO
Οι απαντήσεις του Σαμαρά που επικαλείσε έχουν ήδη δρομολογηθεί από το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά που λέει ο Σαμαράς έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό το λόγο κιόλας δεν τα αναφέρει στο ερώτημα. Γιατί εκεί θα φαινόταν αμέσως ότι δεν έχει να πει τίποτε νέο. Όσο για τα μέτρα, ναι είναι άδικα, ναι, θα πληρώσουν άνθρωποι που δεν κέρδισαν τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά και αυτοί έχουν το μερίδιο ευθήνης τους. Αφού σας έβγαλαν 2 φορές, καλά να πάθουν, αλλά οι δικές σας οι ευθήνες είναι δυσθεώρητες. Και φυσικά δεν τις αναγνωρίζετε και ούτε πρόκειτε. Γι αυτό πάτε και θα πάτε σούμπιτοι στην σκέψη του λαού. Με μια λέξη, Απαράδεκτοι. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να μην φοβηθεί και να κάνει την εξεταστική. Να δω να βγαίνουν τότε όλοι οι εθνωπροδότες που το παίζουν πατριότες και να σκούζουν. Μόνο αυτή την ηθική ικανοποίηση θέλει ο λαός. Να του πούν ποιά λαμόγια του έφαγαν τα λεφτά του. Τρέξτε να κρυφτήτε τότε κύριε καραγκιοζακο.
Διγενης
10/05/2010 11:34
@ΚΤ 10/5/2010

Προφανως δεν καταλαβαινεις οικονομικα.

Το Δημοσιο ειχε να καλυψη τα κρυφα ελλειματα ελλειματα των ολυμπιακων, των ταμειων, της αμυνας που κληρονομησε απο το ΠΑΣΟΚ. Πολλα απο αυτα δεν ηταν γραμμενα στον προυπολογισμο. Εκτος αυτου το δημοσιο ειχε και εχει ελλειμα καθε χρονο για την χρηματοδοτηση του προυπολογισμου καθε χρονο. Δεν υπηρχε τροπος να μην αυξηθη το ελλειμα καθε χρονο, γιατι στο υπαρχον ελλειμα καθε χρονο προστιοθεται και το ετησιο ελλειμα του προυπολογισμου. Οπως και τωρα το συνολικο ελλειμα αυξανεται καθε χρονο με το ετησιο ελλειμα του προυπολογισμου.

Ο μονος τροπος να μην αυξανεται το ελλειμα ειναι πλεονασματικοι προυπολογισμοι.

Πως να γινη αυτο, με

1 100 000 δημοσιους υπαλληλους (25% των εμμισθων)

Ελλειματικες ΔΕΚΟ και ΟΣΕ που προσθετουν ετησια ελλειματα

Συνταξεις χωρις ανταποκριση στις εισφορες που προσθετουν ετησιο ελλειμα.

Παραλογο καθεστως βαρεων και ανθυγιεινων που περιλαμβανει σε αυτο κομμωτριες, σερβιτορους, τραγουδισρς νυκτερινων κεντρων, εκφωνητες ραδιωφονου και τηλεορασης.
Ο παχυσαρκος Παπαςπυρου της ΑΔΕΔΥ πριν 2 χρονια ζητουσε την ενατξη των Δημοσιων υπαλληλων στα βαρεα και ανθυγιεινα

Να θυμηθης την αντιδραση του ΠΑΣΟΚ και καθε προταση εξορθολογισμου

Απο το στενο οικονομικο επιτελειο του Παπνδρεου γνωριζω οτι το παιντι ηξερε το προβλημα απο το 2008, και ηξερε τι πρεπει να γινη. Αλλα δεν εβγαζε μιλια για το πολιτικο κοσςτος.

Και αυτοσ ηταν ο λογος, παλι απο εγκυρη πηφη στο οικονολικο επιτελειο του Γιωργακη, που η γραμμη του ΠΑΣΟΚ ηταν αντιπολιτευση, αρνηση, καμμια προταση.

Ο καραμανλης απετυχε και απεδοκιμασθη γιατι δεν τολμησε να αποδομηση την σοσιαλιστικη βαρβαροτητα που θεμελειωσε ο λαοπλανος Αντρικοσ και θερειψαν ολες οι κυβερνησεισ του ΠΑΣΟΚ τα τελευταια 30 χρονια

Αυτο δημιουγφησε και το παραμυθι του "ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ"

Η Θεια δικη ειναι τωρα το παιντι να αναγκασθη να αποδομηση αυτη την Λερναια Υδρα που γεννησε ο πατερας του

ΒΑΣΙΛΗΣ
10/05/2010 11:32
Αν καταδικάζατε τους κλεφταράδες που είχατε ως ''''σημαία'''' πριν τις εκλογές του ''04 και ξεσκεπάζατε τη διαφθορά του δημοσίου κια δεν επιτρέπατε να συνεχιστεί η ληστεία των δημοσίων ταμείων το μιζαρο-φαγωπότι και η εθνική προδοσία...κτλ... τότε θα είσασταν ακόμη στη κυβέρνηση.
Δεν κάνατε τίποτα, αντιθέτως γίνατε χειρότεροι των κλεφτων και λωποδυτών που κατηγορούσατε, προδώσατε τον λαό, τον φτάσατε στο πάτο του κουβά, τον ξεφτυλίσατε και τώρα κανείς σας δεν τολμάει να καταγγείλει τους λήσταρχους γιατί είστε όλοι μέσα στο βούρκο. Ένας να πάει φυλακή θα ακολουθήσουν πολλοί εκατοντάδες κλεφτοκοτάδες.
ΑΛΛΑ ...Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει...βγάζει?
Μαζί με σας και τα κόμματα της αριστεράς και το ΛΑΟΣ
γιατί δεν κατανομάζουν Έναν?
Έναν Ρε?
Μόνο αντίσταση, πορείες, απεργίες και άλλες πολλές παπαρολογίες!!!
Δοσίλογοι ΟΛΟΙ.
ερμης παρας
10/05/2010 11:23
Μεγάλες κουβέντες μικρων ανδρών.Ετσι το φέραν οι καιροί κ οι βουλισμένοι χρόνοι ο καπετάνιος στο κουπί κ ο ναύτης στο τιμόνι.ι
GEORGE
10/05/2010 11:08
Αφού πιστεύει (κατόπιν εορτής) πως έπρεπε να είχαν παρθεί μέτρα κι ας τους ρίχναν όπως χαρακτηριστικά τονίζει, ας μας πει τότε αν το εισηγήθηκε ο ίδιος στον Βούδα* (Καραμανλή) και κατά πόσο πολύ αγωνιούσε καθώς απολάμβανε τις θερινές του διακοπούλες, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Αν δεν γνώριζε, ε τότε το επίθετο "επικίνδυνος" λείαν επιεικώς δεν είναι καν αρκετό για επίδοξο μελλοντικό πρωθυπουργό. Απ''την άλλη όμως, πως μπορεί να πει πως δεν γνώριζε όταν ο συνεργάτης του στην αποδόμηση του ελληνικού κράτους, εξέχων επιστήμονας στο χώρο των οικονομικών (πραγματικός φωστήρας), κ. Α-λόγου-σκούφιας μας έκανε ρόμπα διεθνώς τονίζοντας σε κάθε ενσταντανέ ότι η τρύπα στην ελληνική οικονομία ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έδειχναν οι μαγειρεμένες στατιστικές Σημίτη. Ε λοιπόν, ο κύριος Σαμαράς γνώριζε γιατί ήταν μέλος αυτής της κυβέρνησης, και μάλιστα ηγετικό εκ των υστέρων. Μπορεί να λέει πως αυτοί κάναν το μικρότερο κακό και ότι όλα ήταν κλειρονομιά από το ΠΑΣΟΚ, αλλά καθώς εκ των πραγμάτων η παράταξή του ήταν στην εξουσία τα τελευταία 5 χρόνια δεν πείθει ο λόγος του για ειλικρινή αυτοκριτική. Δεν έχετε ίχνος ντροπής αγαπητέ, όχι μόνο απ''την μέρα που γίνατε κυβέρνηση το 2004 πέσατε σαν ακρίδα και δεν αφήσατε τίποτα όρθιο στο πέρασμά σας, αλλά δεν έχετε καν την απαραίτητη αρρενωπότητα την στιγμή που η χώρα ψυχοραγεί να αναλάβεται ουσιαστικά τις ευθύνες σας και να ξορκίσεται το παρελθόν με έργα, όχι μπουρδολογίες. "Εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι" λέει η λαϊκή ρήση αν δεν το''χετε ακούσει μέχρι τώρα. Λίγο φιλότιμο δεν θα έβλαπτε, αν φυσικά το ξέρετε κι''αυτό. *Του αποδίδω το χαρακτηρισμό "Βούδας" γιατί είναι, ήταν και θα παραμείνει ο πιο ατάραχος έλληνας, σε κατάσταση μόνιμης νιρβάνας.
Σωτήρης
10/05/2010 11:02
Το χειρότερο από όλα, το πιο αηδιαστικό, είναι ότι θεωρείται επαρκή η αυτοκριτική του Καραμανλή προεκλογικά.

Αυτό που έχει η ΝΔ που θίγει έτσι χαλαρά την νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού με τρελαίνει.

Προσποιείται ότι δεν έγινε και τίποτα ιδιαίτερο επί των ημερών της και ότι ένα σορυ είναι αρκετό.

Είναι εξοργιστικό να δίνουν έτσι ωμα πολιτική κάλυψη στον χοντρό και στα εγκλήματα του. Αυτά κάνουν οι πολιτικοί και εξοργίζεται μετά ο κόσμος
ΕΓ
10/05/2010 11:01
Φέρτε μας τον ψυχίατρο. Τα μέτρα της κυβέρνησης Καραμανλή θα σου έκαναν, Αντωνάκη, τα τωρινά τα καταψήφισες. Αλήθεια, δεν ήσουν κι εσύ υπουργός του ανεκδιήγητου αυτού θιάσου; Δε φέρεις ευθύνες; Λογικό βέβαια ένας επί δεκαπενταετία ανεπάγγελτος να ξέρει μόνο να κάνει κριτική εκ του ασφαλούς. Ελπίζω να μην αναγκαστεί ο τόπος έπειτα από μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση Σαμαρά-Μανώλη-Πιπιλή-Παναγιωτόπουλου και ΣΙΑ να θρηνήσει κι άλλες εθνικές μειοδοσίες (Μακεδονικό) μεταμφιεσμένες σε αντάρτικα ούτε άλλες οικονομικές τραγωδίες τύπου κύβέρνησης Καραμανλή. Αν πω δε για τις λύσεις που προτείνει ο Αντώνιος... κάποια από αυτά δεν πασχίζει ήδη να τα εφαρμόσει το επάρατο ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
Γιάννης Σταθακόπουλος
10/05/2010 10:57
Αν σύντομα ο κύριος Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν "αποχωριστεί" το κόμμα που παρέλαβε και δεν το "εκκαθαρίσει" ΄τότε είναι καμένο χαρτί. Ο κόσμος θέλει να ξέρει ποιοι ευθύνονται για την κατάντια της χώρας και να τιμωρηθούην. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο αξιότιμος κύριος Πρωθυπουργός. Αλλιώς θα ακολουθήσουν αλλεπάληλες κοινωνικές δονήσεις στην χώρα μας. Παράλληλα πρέπει να υπάρξουν ιδέες και δράσεις για την αναπτυξιακή πορεία μας και την παραγωγικότητά μας. Αν δεν συμβούν αυτά τότε μην αποκλείετε και την πλήρη κατάρευση της οικονομίας μας.
Γιαννης
10/05/2010 10:56
Αντωνακη,τωρα το θυμηθηκες;
teo
10/05/2010 10:43
Απάντηση προς τον @Ενας Αναγνώστης@ Σωστά παρατήρησες οτι στην ερώτηση "ποιά ενναλλακτική λύση προτείνετε" απάντησε εκτός θέματος. Ομως μην γινεσαι επιλεκτικός σε ένα λάθος του Σαμαρά μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις την εντύπωση που εσυ θέλεις για εκείνον. Αφού είσαι τόσο παρατηρητικός θα πρόσεξες εξάλου οτι σε παρακάτω ερώτηση "αν ανησυχείτε οτι η χώρα δεν θα τα καταφέρει" στην ουσία απαντά στην προηγούμενη και αναφέρει ολόκληρα μέτρα ενναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης της κρίσης. Ειναι σαφής η απάντηση και κατανοητή. Ισως θα ήταν καλύτερα να ακούνε οι του ΠΑΣΟΚ τον Σαμαρά και να μαθαίνουν απο αυτόν παρά να τον συκοφαντούν.
Ο - Ρ
10/05/2010 10:42
Η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους, όχι στήριξη .
Οχι κ.Σαμαρα δεν πρεπει να αισθανεστε ενοχος για κατι που πρεπει να κανετε για την σωτηρια της Εαλλαδας εστω απο υποχρεωση αφου μεγαλη ευθυνη εχει το κομμα που παραλαβατε και η κυβερνηση που υπηρετησατε.
Λυπαμαι αλλα ακολουθειται τον δικο σας μοναχικο δρομο στα αχναρια του πρωην σας που ειναι και μονος και εξαφανισμενος και δυστηχως πισω απο τα απονερα του ΣΥΝ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Βλεπετε τις δημοσκοπισεις, οι μεν πληρωνουν για τις αποφασεις τους και το γνωριζουν αλλα εσας σας περασε το ΦΠΑ και δεν το γνωριζετε δεν το εχετε μαλλον παρει χαμπαρι.
Von
10/05/2010 10:28
Τοτε γιατι καταψηφισες το νομοσχεδιο ?
NIKOΣ UK
10/05/2010 10:21
Ο κ.Σαμαράς αποδεικνύει πόσο ανίκανος είναι πριν καν ακόμα κυβερνήσει..
Εδώ ο κόσμος καίγεται....Ο Κ. Σαμαράς ακόμα είναι χαμένος στο παιχνίδι της ανάδειξης του "αλλου κόμματος και όχι εμείς" που φταίνε για τα πάντα...

Νομίζω υπάρχουν πιά ελάχιστοι στην Ελλάδα (και αυτοί φανατικά ανεγκέφαλοι) που πιστεύουν ότι για τήν χρεωκοπία μας ευθύνεται μόνο ένα (και όχι και τα δυο) κόμματα.

Νομίζω υπάρχουν ακόμα λιγότεροι που ΔΕΝ αντιδρούν τόσο για τα σκληρά μέτρα, όσο για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ .

Νομίζω ότι ανάμεσα μέσα στουσ λίγους που ανέφερα παραπάνω είναι και οι πολιτικοί μας...Με την διαφορά ότι η άγνοια και συμπεριφορά τους δεν οφείλεται στο χαμηλο τους δείκτη νοημοσύνης..αλλά στο γεγονός οτι ειναι Ε-Ν-Ο-Χ-Ο-Ι..

Αρχίζω να πιστεύω οτι όποιος πολιτικός εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα, στον ρυθμό του μικροκομματικού παρελθόντος της μεταπολίτευσης, είναι ένοχος...
Ισως να γενικεύω, αλλά νομίζω ότι φτάνει πια......

καλή σας μέρα από Λονδίνο
ΜΑΝΟΣ
10/05/2010 10:16
Αντώνης Σαμαράς "ο τελευταίος αρχηγός της Ν.Δ." έχει πέσει ταφόπλακα και το έχει καταλάβει :))))
M
10/05/2010 10:15
Δεν μας παρατάς ρε καραγκιοζάκο. Τι ψεματάρες πέταξες πάλι; Το ξέσκησες το θέμα. Σε ποιούς νομίζεις ότι απευθήνεσαι; Στο νόμιμο είναι και ηθικό, ή στους βατοπεδινούς βουλευτές σου. Δεν πας να δεις αν ερχόμαστε καραγκιοζάκο που τολμάς να υποτιμάς έτσι τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού. Και θες να γίνεις και προθυπουργός τρομάρα σου; Ούτε απέξω δεν θα περάσεις. Όσο για τον Άχρηστο που προστατεύεις, έκανε λέει την αυτοκριτική του; σόβαρά; Να βγει τότε με το χέρι στην τσέπη, και αυτός και οι υπόλοιποι νόμιμοι από το κόμα σου και να πληρώσετε τα σπασμένα. Όχι να κάνετε τις πάπιες. Ουστ απο εδώ απαταιώνα.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ.
10/05/2010 10:10
Απο τους πλέον ανεύθυνους πολιτικούς ο Κ. Σαμαράς. Οι κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν μονόδρομος. Δε θα μπορούσε, με βάση το πελώριο χρέος και το 13,6% έλλειμα, να κάνει κάτι καλύτερο. Προσπάθησε να εμπλέξει και τους Ευρωπαίους και τα κατάφερε. Παίρνουμε 30 δις μόνο από ΔΝΤ και 80 δις Ευρωπαικά κεφάλαια. Αν και έντιμος, ο Σαμαράς είναι πολύ "λίγος" για αρχηγός της ΝΔ, πόσο μάλλον για Πρωθυπουργός.
Ενας αναγνωστης
10/05/2010 09:59
Μαλιστα. Προσεξτε ενα μονο απο τα πολλα χαρακτηριστικα παραδειγματα μη απαντουσας απαντησης: Στο καυαρο ερωτημα: <<Ποια είναι η εναλλακτική λύση που προτείνετε;>> μας απαντα ο κυριος Σαμαρας με το τι δεν βρισκει σωστο στην δραση του ΠΑΣΟΚ. Οχι τι θα ηταν σωστο αλλα τι δεν ειναι σωστο. Ειναι σαν να πηγαινω στις εξετασεις και για μια ασκηση μαθηματικων να γραφω πως *δεν* λυνεται το προβλημα αυτο, πως *δεν* βαλαν τη σωστη ασκηση που εγω θα μπορουσα να λυσω, και τι κακοι που ειναι μου *δεν* με περασαν. Ωραια, κυριε Σαμαρα, σας λαβαμε υπ οψη. Αντε πιειτε τωρα και μια καλμαλινη και ξαναπροσπαθηστε.
Ενας αναγνωστης
10/05/2010 09:59
Μαλιστα. Προσεξτε ενα μονο απο τα πολλα χαρακτηριστικα παραδειγματα μη απαντουσας απαντησης: Στο καυαρο ερωτημα: <<Ποια είναι η εναλλακτική λύση που προτείνετε;>> μας απαντα ο κυριος Σαμαρας με το τι δεν βρισκει σωστο στην δραση του ΠΑΣΟΚ. Οχι τι θα ηταν σωστο αλλα τι δεν ειναι σωστο. Ειναι σαν να πηγαινω στις εξετασεις και για μια ασκηση μαθηματικων να γραφω πως *δεν* λυνεται το προβλημα αυτο, πως *δεν* βαλαν τη σωστη ασκηση που εγω θα μπορουσα να λυσω, και τι κακοι που ειναι μου *δεν* με περασαν. Ωραια, κυριε Σαμαρα, σας λαβαμε υπ οψη. Αντε πιειτε τωρα και μια καλμαλινη και ξαναπροσπαθηστε.
teo
10/05/2010 09:58
Πολύ καλά έκανε ο Σαμαράς !!!! Ο μόνος αληθινός πολιτικός μέσα στη βουλή είναι ο Σαμαράς, όλοι οι άλλοι είναι υπάλληλοι ξένων συμφερόντων και του ΔΝΤ. Η ελλάδα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση , αλλα αυτή την κατάσταση την είχε προετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ και αρνούταν να επιτρέψει στη ΝΔ να την αλλάξει τα τελευταία 5 χρόνια. Τώρα ζητάει συνένεση σε ένα σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ σαν να ήταν ο σωτήρας της χώρας. Αλλά δεν είναι έτσι!! Υπάρχουν κιαλλού πορτοκαλιες που κάνουν πορτοκάλια... και εύχομαι ο λαός να καταλάβει σε τι δέσμευση και κατρακύλα μας οδηγεί το Παπανδρέου και ελπίζω να αλλάξουμε το συντομότερο κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με σωστή πολιτική και όχι την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των Αμερικάνο-Ευρωπαίων που μας παραδίδουν έρμαια στα διεθνή συμφέροντα. Η Ελλάδα έχει δύναμη να σταθεί στα δικά της πόδια και μπορεί να το κάνει, αρκεί να αναλάβουν τη διακυβέρνηση ικανοί πολιτικοί και όχι κερδοσκόποι όπως αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα.
Στέλλα Πετρίδου
10/05/2010 09:33
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους, όχι στήριξη
Δεν αφήνει περιθώρια για συναίνεση ? Ηθελαν να ψηφίσουμε “λευκή επιταγή”

Γιατί εσύ πού γνωρίζεις τούς ενόχους γιατί δέν χαρίζεις βραχιολάκια καί νά γιομήσουν τά ταμειάκια!
Όποιος δέν θέλει νά ζημώση δέκα ημέρες κοσκινίζει!
KT
10/05/2010 08:59
O Αντωνακης μας λεει αν επαιρνε η κυβερνηση καραμανλη τα μετρα, τωρα θα ηταν αλλιως τα πραγματα, μονος του ομολογει την αποτυχια της κυβερνησεως καραμανλη που φερει την ευθηνη για την χρεοκοπια της ελλαδος, οταν ο προβοπουλος ανακοινωσε το χρεος της χρονιας στα12% εκατο τον οκτωβριο, απο εκεινη την στιγμη οι αγορες δεν πιστεψαν αλλο στην ελληνικη οικονομια, με ενα χρεος στα 124% του ΑΕΠ, δεν υπηρχε αλλο σωτηρια και περιθωρια, το ΔΝΤ ηταν η μονη λυση, αν και προσπαθησε η κυβερνηση Παπανδρεου να ανατρεψει την κατασταση δεν ηταν εφικτο, με ενα χρεος 3ΟΟ δισσ ευρω οι αγορες δεν πιστευουν οτι θα παρουν τα χρηματα τους πισω, ο Σαμαρας ομολογει την πληρη αποτυχια της κυβερνησης καραμανλη, που εφερε την ελλαδα στην οικονομικη καταστροφη, η αρνηση του να ψηφισει τα οικονομικα μετρα στην βουλη ειναι για λυπηση,ειναι προσυλωμενος στον λαικισμο, για να κερδισει τι, πιστευουν στην Ρηγιλλης οτι ο κοσμος που καλειται να πληρωσει τα σπασμενα δεν θα χρεωσει την ΝΔ την πτωχευση της χωρας. Η σταση του Σαμαρα στερειται και πολιτικης και ηθικης, η ελλαδα ζηταει βοηθεια απο την Ε.Ε αλλα το δευτερο και μεγαλυτερο κομμα αρνειται να ψηφισει υπερ των μετρων, δηλαδη ποια ειναι η επιλογη η χρεωκοπια, πτωχευση, σταση πληρωμων και να τρωμε ο ενας τον αλλο να γινουμε Σιερα Λεονε αυτο θελατε κυριε Σαμαρα μαζι με το ΚΚΕ και τον Συνασπισμο, δεν φερθηκατε σαν κομμα που διεκδικη την εξουσια αλλα την ανευθηνοτητα και πολυ καλα ο λαος σας εστειλε στην αντιπολιτευση εκει να παραμεινεται μεχρι να ωριμασεται.,