Ελληνες στο Λονδίνο για... ακίνητα

Η κρίση προκάλεσε κύμα επενδύσεων σε λουξ ακίνητα της βρετανικής πρωτεύουσας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Καρολίνα Παπακώστα   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2010 07:00 |
 Ελληνες στο Λονδίνο για... ακίνητα

Η Ελλάδα πρέπει να δανειστεί 32 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και ο μέσος Ελληνας θα δει τα έσοδά του να μειώνονται περίπου κατά 30%. Την ίδια ώρα, πλούσιοι Ελληνες αγοράζουν κατοικίες που η τιμή τους αγγίζει- ή και ξεπερνά- ακόμη και το 1 εκατ. ευρώ σε ακριβές συνοικίες του κεντρικού Λονδίνου.

Oι ισχυροί παίκτες της αγοράς κατοικίας στο Λονδίνο δεν είναι πια οι Αραβες, αλλά οι Ελληνες. Αυτή είναι η κοινή διαπίστωση των Βρετανών κτηματομεσιτών που δραστηριοποιούνται στις ιδιαίτερα ακριβές περιοχές του κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας. «Είχαμε πάντα Ελληνες πελάτες που έψαχναν για σπίτια γύρω από το Ρίτζεντς Παρκ. Ομως ο μέσος όρος ήταν 3 με 4 τον μήνα. Τώρα μπορεί να έλθουν στο γραφείο μέχρι και 15 την εβδομάδα. Και το φαινόμενο άρχισε μόλις ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Πάνος Κουτσογιαννάκης, Ελληνοαυστραλός που εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία του κεντρικού Λονδίνου, το Fraser&Co.

Οι περιοχές Μάρλεμπον και Μέιφερ της βρετανικής πρωτεύουσας, κοντά στο Ρίτζεντς Παρκ, είναι από τις ακριβότερες μιας πόλης όπου οι τιμές της κατοικίας θεωρούνται από τις υψηλότερες της Ευρώπης. Η μέση τιμή σε αυτές τις συνοικίες είναι από 10.000- 17.130 ευρώ το τετραγωνικό. Για παράδειγμα, σε μια έρευνα αγοράς που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ» στις ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στο κεντρικό Λονδίνο, διαμέρισμα 182 τ.μ. στον δεύτερο όροφο τυπικής αγγλικής πολυτελούς πολυκατοικίας στη Chiltern Street κοστίζει 1,65 εκατ. λίρες- δηλαδή 1,87 εκατ. ευρώ. Διαμέρισμα 75 τ.μ. πρώτου ορόφου σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Βaker Street κοντά στο πάρκο κοστίζει 575.000 λίρες, δηλαδή 652.850 ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Ελληνες πελάτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσα όσα και ακόμη και μετρητά. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κουτσογιαννάκης, «έρχονται άνθρωποι που μου λένε, δεν με ενδιαφέρει η τιμή. Τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα. Κάποιοι δεν κάνουν καν έρευνα αγοράς». Μάλιστα οι μεσίτες του Λονδίνου έχουν πλέον και παρατσούκλι για τους Ελληνες πελάτες, τους αποκαλούν «Ελληνες τοις μετρητοίς». Την ώρα που υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους απλούς πολίτες για τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, αρκετοί από αυτούς προσπαθούν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους μέσω αγορών στο Λονδίνο. Ο κ. Κουτσογιαννάκης σημειώνει ότι «πολλοί από τους πελάτες γράφουν τα σπίτια στα παιδιά τους, όπως άλλωστε συνηθίζεται και στην Ελλάδα».

Οπως επισημαίνει και σε χθεσινό του δημοσίευμα ο βρετανικός «Guardian», που περιγράφει την ελληνική «απόβαση» στο Λονδίνο, οι περισσότεροι αγοραστές είναι εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που ανέκαθεν διατηρούσαν δεσμούς με τη βρετανική πρωτεύουσα.

«ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΡΑΒΕΣ»
«Οι Ελληνες δεν ρωτούν τιμές, βιάζονται να αγοράσουν και πληρώνουν μετρητοίς», λένε οι μεσίτες

Δεν τα αγοράζουν ούτε οι Βρετανοί

Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ενός σπιτιού στο Λονδίνο για τον μήνα Μάρτιο ήταν 269.971 λίρες, δηλαδή περίπου 306.500 ευρώ, ενώ οι τιμές της αγοράς κατοικίας αυξήθηκαν κατά 0,7%. Πολλοί είναι οι Αγγλοι που αδυνατούν να αγοράσουν δικό τους σπίτι, αφού οι βρετανικές τράπεζες δίνουν με μεγάλη δυσκολία στεγαστικά δάνεια και οι ετήσιες απολαβές τους δεν τους επιτρέπουν να αποταμιεύσουν προκειμένου να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νέοι γύρω στα 30. Χαρακτηριστικό της δυσφορίας που επικρατεί για τις τιμές των σπιτιών σε ολόκληρη τη Βρετανία είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα διαμαρτυρίας, στο οποίο είναι πλέον μέλη χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας, το Ρriced Οut. Εχει μάλιστα ξεκινήσει μια εκτενής καμπάνια ζητώντας την πτώση των τιμών, ελέγχους στην αγορά κατοικίας αλλά και προώθηση των δικαιωμάτων των αγοραστών και των ενοικιαστών.


Οι καταθέσεις που «πέταξαν» στο εξωτερικό

ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ πριν από την ανακοίνωση του φορολογικού νομοσχεδίου παρατηρήθηκε εκροή καταθέσεων προς φορολογικούς παραδείσους, όπως Ελβετία, Κύπρος και Λουξεμβούργο. Ο κύριος λόγος, όπως υποστήριξαν στελέχη των τραπεζών, ήταν πως οι μεγαλοκαταθέτες ένιωθαν ανασφαλείς και ανησυχούσαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι εκθέσεις διεθνών οίκων που προέβλεπαν διαρκή επιδείνωση της κατάστασης. Και οι υποβαθμίσεις της οικονομίας της χώρας διαδέχονταν η μία την άλλη. Η μεταφορά κεφαλαίων σε λογαριασμό άλλων τραπεζών του εξωτερικού δεν υπόκειται σε ελέγχους εφόσον και στις δύο άκρες της διαδρομής βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο, οπότε ήταν μια λύση που αρκετοί επέλεξαν προκειμένου να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους. Οπως φαίνεται, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να επενδύσουν στο λονδρέζικο real estate. Ωστόσο, αυτήν την περίοδο και συγκεκριμένα από τις αρχές του Μαρτίου κύκλοι της Τραπέζης της Ελλάδος υποστηρίζουν ότι η ροή των καταθέσεων έχει σταθεροποιηθεί. Αυτή τη στιγμή οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τον Φεβρουάριο στα 229,5 δισ. ευρώ, ενώ υποχώρησαν κατά 1,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Βέβαια, τους δύο πρώτους μήνες του 2010 οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 8,4 δισ. ευρώ. Οι αρχικές φήμες έκαναν λόγο για πάνω από 10 δισ. ευρώ, ποσό που είχαν δημοσιεύσει και οι «Financial Τimes».

Πάντως, τραπεζικοί κύκλοι επεσήμαναν πως η μείωση των καταθέσεων δεν συνδέεται με τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Αντίθετα υποστήριξαν ότι για ένα ποσοστό μεταξύ 30% και 35% της μείωσης ευθύνονται οι επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάζονται να αντλήσουν περισσότερα χρήματα από λογαριασμούς όψεως για να ικανοποιήσουν τις διάφορες υποχρεώσεις τους, ενώ για ένα 20% με 25% ευθύνεται η προσδοκία υψηλότερων αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων που ώθησε αρκετούς να αγοράσουν. Ενα 10% με 15% ήταν αποτέλεσμα της μεταφοράς κεφαλαίων σε θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό και το υπόλοιπο 10% οφείλεται στην ψυχολογία που έχει δημιουργηθεί στο κοινό, το οποίο προτιμά να έχει στο πορτοφόλι του περισσότερα μετρητά προκειμένου να ανταποκριθεί στις καθημερινές του ανάγκες.

46
Axaxouxa
17/04/2010 14:26
@George 16/4/2010 18:38

Ειμαι τοσο ρομαντικος, οσο εισαι εσυ αγιος!

Τα χρηματα σου δεν θα παθουν τιποτε εαν μεινουν στην πατριδα τους, κανενας τραπεζιτης δεν εχει δικαιωμα να να βαλει χερι στον λογαριασμο κανενος!

Οσο για τα υπολοιπα, σε παραπεμπω στο προηγουμενο κειμενο μου και μην προσπαθεις ουτε συ, ουτε κανενας εδω μεσα να δικαιολογηθει. Τους πολιτικους τους ψηφιζουμε.

Αλλαξτε νοοτροπια και να αφησετε τις κλαψες! Δεν φταινε παντα η μονο οι αλλοι!

περικλείδης
17/04/2010 11:35
"Καλά κάνουν. Κι εγώ αν είχα χρήμα το ίδιο θάκανα. Δεν κατάλαβα γιατί να το αφηνα εδώ. Σε τί θα ωφελούσε? Να το δανείζουν οι τράπεζες και να κερδίζουν? άντε ρε...."

μόνο που εσύ ρε καρακατακαημένε δεν έχεις χρήμα...απλά ονειρεύσαι ότι έχεις
Θεμηστοκλης
17/04/2010 08:01

Είναι σίγουρο ότι τα χρήματα που πάνε στο Λονδίνο για αγορά τέτοιον ακριβών κατοικιών,είναι μεγάλο μέρος από τους 300 της βουλής (όπως προαναφέρει κάποιος άλλος πχ Τσοχατζόπουλος και πολλούς που αναφέρει ο κ Τριανταφυλοπουλος, '''' η Μάγκες'''' του ελληνικού δημοσίου. Επιχειρηματίες αποκλείετε νάνε , Γιατροί ναι !.Το κράτος τι κάνει ? , μάλλον τίποτα, κε θάνε δύσκολο να τα βγάλει πέρα ,διότι μέχρι σήμερα η επιχείρηση που παράγει ΦΠΑ και φόρο την κοιμίζουν , μάλλον αυτό θέλουν, να κοιμάται κε να έρθει ο ''μπαμπούλας'' να μας Βάλη τάξη και να στρογγυλό κάτσει, κε να πληρώνεται . Μήπως βάλουν κανένα σκοπιανό μπαμπουλα ? τι λέτε , η κανένα τούρκο το Αττίλα Κίσινγκερ ? βεβεα όπως λένε πολύ ,εισος η κρίση μας ξυπνήσει ,και μα τον δια μας θάνε καλό .Δημοσθενησς Μπογδης
17/04/2010 05:53
Ισως πολοι απο αυτους που αγοραζουνουν σπιτια στο Λονδυνο ειναι εφοπληστοκαπετανεοι..Παει λοιπον εδω η απαντηση μου που χαθηκε λογω αποσυρσης του θεματος στον φιλο ΙΠΤ:

<< Αγαπητέ κ. Μπόγδη οι καλοί καπεταναίοι στη φουρτούνα φαίνονται. ……..Εγώ αν ήμουν στο εφοπλιστικό γραφείο δεν θα του ξαναέδεινα δουλειά του καπεταν Νικόλα. Ο νοών νοείτο...! >>
Ι.Π.Τ. 13/4/2010 13:07 .=========

Παρόλα αυτά δεν <<νόησες>> τίποτε από την ιστοριούλα μου με το λυμπερτυ κύριε ΙΠΤ . Πάντα ,εσάς τους μηχανικούς τα εφοπλιστικά <<ΣΟΥ>> γραφεία σας θεωρούσαν <<καραμανια >>!
Ο καπετάνιος της ιστορίας μου παράκουσε τις εντολές του εφοπλιστικού γραφείου που τον ήθελε δίπλα στη μπούκα του λιμανιού στην διάρκεια της κακοκαιρίας για να μπει πιο γρήγορα στο <<ντοκο>> ταχα και να μην χάσουν χρόνο για την εκφόρτωση ….. Έκρυβαν όμως τον πονηρό σκοπό τους που ήταν να πέσει το καράβι έξω και να εισπράξουν την ασφάλεια …
Στην δική μου ιστορία ο καπετάνιος δεν ήταν σαν τον Καπεταν Καραμανλή σου και ετσι σώθηκε καράβι και πλήρωμα .Το εφοπλιστικό γραφείο
(τέτοιο έχει και ο Θειος Αχιλλεύς και ο θεος ξερει τι κελευει στους μηχανι(σμ)κους του ) θα προτιμούσε να
<< βουλησει >> το σαπακι να πάει και κανας λαδοθερμαστης, η , δόκιμος σουμπιτος (για να γίνει πιο πιστευτό το ναυάγιο στην ασφάλεια )……
Έτσι ο καπετάνιος μου αψήφησε το ατομικό του συμφέρον για το γενικό καλό του πληρώματος ..
Εσύ φίλε μου να υπακούς τα κελεύσματα του εφοπλιστικού σου γραφείου , (ΝΔ ;)
εγώ προτιμάω το γενικό καλό του τόπου και των ανθρώπων και δεν αγοραζω σπιτι στο Λονδυνο , οθτε μερταφερω τις οικονομιες μου απο την Ελληνικη Τραπεζα .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
16/04/2010 23:16
ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΥΠ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΚΑΝΤΕΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟ ,ΒΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ.
Morgenstern
16/04/2010 23:02
Έστω και μακριά από την πολιτική ο Μπασιάκος συνεχίσει να ζει σαν ελεύθερο πουλί, σαν γαλοπούλα αλανιάρα.
ΧΑΧΑΧΑ
16/04/2010 21:29
Καλά κάνουν. Κι εγώ αν είχα χρήμα το ίδιο θάκανα. Δεν κατάλαβα γιατί να το αφηνα εδώ. Σε τί θα ωφελούσε? Να το δανείζουν οι τράπεζες και να κερδίζουν? άντε ρε....
George
16/04/2010 18:38
Axaxouxa 16/4/2010 15:42

Φιλε/η καταρχην ουτε σπιτι στο Λονδινο εχω ουτε τα χρηματα για να το αγορασω , αλλα το " Μαγαζι " εχει ηδη κλεισει απλα εθελοτυφλουμε, και γιαυτο φταινε οι πολιτικοι μας με την αλογιστη κακοδιαχειρηση που εκαναν ολα τα χρονια.
Ασε λοιπον τους ρομαντισμους και κοιτα ρεαλιστικα τα πραγματα . Εκτος και αν εισαι Δ/Υ.
Οι πολιτικοι μας κοροιδευουν φιλε παρτο χαμπαρι, ακομα και για το ΔΝΤ. Απο την αρχη το ξερανε οτι ειναι αναποφευκτο.
Απλα ολοι αυτοι που εχουν χρηματα δεν θελουν να παθουν οτι επαθαν στην Αργεντινη που ξυπνησαν ενα πρωι και δεν βρεικαν τα χρηματα τους στο λογιαριαμο τους. Και για μενα απολυτα λογικο.
περικλείδης
16/04/2010 18:24
και ο παπανδρέου βάζει ταμειακές μηχανές στις λαικές αγορές..απο κει παει να αντλήσει χρήμα κι όχι από τα λαμόγια που βγάζουντ λεφτά τους έξω για βίλες στο λονδίνο.
ΔΙΓΕΝΗΣ
16/04/2010 17:45
@ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ

ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΤΟ ΄

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΙΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ

ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΕΞΩ

ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΞΩ, ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕΕ, ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ

ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΛΕΦΤΑ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΗ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕ 5% ΦΟΡΟ, ΚΑΙ Η ΦΟΠΟΛΟΓΗΣΙΣ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ

ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΘΑ ΦΟΠΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ,

ΤΟΤΕ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΛΟΙΠΟΝ ΄

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΕΞΩ, ΜΕΤΡΗΤΑ, ΣΕ ΘΥΡΙΔΑ
γιωργοσ
16/04/2010 16:37
ΠΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖ ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ,Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΟ Το ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!!!!ΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΩΡΕ?ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΧΑΛΙ?ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ!
ένας αναγνώστης(rdc)
16/04/2010 16:17
Αλλη μια απόδειξη ότι αραβοφέρνουμε.Δεν φτάσαμε στο σημείο να συνυπάρχουν αρμονικά καμήλες και ρολς ρόις αλλά όπως οι πλούσιοι άραβες στέλνουν τα παιδια τους να σπουδάσουν σε αγγλοαμερική μαιμουδίζοντας αναλόγως με σκοπό να συνεχίσουν την παράδοση που θέλει να επενδύουν στο σίτυ του λονδίνου και σε αμερική έτσι και οι γραικοί σκεπτόμενοι με την ίδια υπευθυνότητα αφού κατάκλεψαν -όπως οι άραβες-την χώρα τους χωρίς να πληρώσουν εφορία και αφού η χώρα τους καταχρεωκόπησε εξ αιτίας τους , αγοράζουν λέει σπίτια στο λονδίνο.Αραβες στο τετράγωνο είναι και τίποτα άλλο..
Axaxouxa
16/04/2010 15:42
@George 16/4/2010 11:51

Απο οτι διαβαζω εδω, βλεπω οτι δεν φταινε μονο οι πολιτικοι.

Αμα ειναι να μου λες ατακες τυπου ο σωζων εαυτω, ο καθενας την παρτι του κτλ., να το κλεισουμε το μαγαζι να τελειωνουμε.

Δεν λυπαμαι καθολου τους κυριους που δινουν τα εκατομμυρια τους για αγορες σπιτιων στο Λονδινο, ακομα και εαν δεν τα εχουν δει. Φτωχουληδες σιγουρα δεν ειναι και ουτε προκεται να γινουν. Αλλα αμα δεν αλλαξει νοοτροπια ο Ελληνας, δεν βλεπω βελτιωση για αυτη τη χωρα. Δυστυχως βλεπω οτι κυνηγαω ανεμομυλους...
Λουκία
16/04/2010 15:19
Για όλους όσους λένε ότι είναι φτηνότερα τα σπίτια στο Λονδίνο απ''ό,τι στην Ελλάδα:

Παιδιά μην τρελαίνεστε, και μη συγκρίνετε νεόδμητα υπερδιαμερίσματα στις ακριβές περιοχές της Αθήνας (υπερτιμημένα, συμφωνώ απόλυτα) με τη μέση τιμή ως επί το πλείστον ΠΑΛΑΙΩΝ διαμερισμάτων στο Λονδίνο (οπουδήποτε στο Λονδίνο, ακόμα και στις "δύσκολες" περιοχές...). Ναι, η μέση τιμή στο Λονδίνο (όλες οι περιοχές συνυπολογίζονται για να βγει η μέση τιμή) είναι στα ύψη ή και κατώτερη από τη μέση τιμή στο Λαιμό της Βουλιαγμένης ή στο Κολωνάκι, εγώ όμως μόλις αγόρασα διαμέρισμα 80 τμ νεόδμητο στο Ιλιον έναντι 150.000 - τι ακριβώς παίρνω στο Λονδίνο μ''αυτά τα χρήματα (και κυρίως πού??)?
Ellinas Londinou
16/04/2010 15:04
Opoios ypostirizei oti ta spitia stin Athina einai akrivotera apo to Londino den exei epafi me tin pragmatikotita. I mesi timi ton 300,000 epireazetai logika apo ta legomena affordable houses (ergatikes katoikies) pou sto Londino einai pollaplasia tis Athinas kai apo perioxes stin evriteri perioxi tou Londinou, sa na perikleieis diladi stin Athina ta Spata kai ta Megara. I alithia einai oti ta spitia sto Londino einai poly xeirotera apo tin Athina se poiotita kata meso oro, opote ama thes na sygkrineis kati omoio, milame gia peripolu 3plasies times sto Londino, isos kai parapano.

To thetiko tou Londinou omos einai oti kapoia spitia yparxoun gia 100ades xronia kai tha yparxoun kai afto exei odigisei se mia agora pou einai apotelesmatiki, diladi to spiti pou tha pareis mporei se 10 xronia na exei anevei/katevi i meinei idio se timi. Stin Athina antitheta, ta spitia ta agorazoume kai kseroume oti i timi tha paei mono pros ta kato...makroxronia isos den einai kai toso akrivo to Londino telika.
Jannis Sweden
16/04/2010 13:39
MA AFTOI EINAI MEROS TWN KLEFTWN.MAURO XRHMA METRITHS SAN MIKROMAFIOZOI.OI POLITIKOI APLWS EXYPHRETHSAN TETOIA ATOMA KAI EDW MERIKOI LEMNE BRAVO STOUS FOROFYGADES KAI LENE NA PLHRWSOUN OI POLITIKOI!!!!!!!!
DEN einai mikroypalhloi h timioi mikromesaioi pou exoun tetoia posa.Oute efoplistes ,yiati aftoi panta eixan sto Londino sto opoion malista poloi zoun..
Alla na varan merikoi palamakia yia forofygades kai allous paranomous!!!!!Oi ftwhoi tha yhn plhrwsoun thn krish.Aftoi pou lene bravo mallon den anoikoun se aftous.Sto Forum boroun va grafoun oloi,akoma kai oi kleftes an theloun....
Soulis
16/04/2010 13:16
....και μετά σου λέει φταίνε οι τρομοκράτες....
Αυτά τα λαμόγια πότε θα λογοδοτήσουν?
Ποτέ!!! γιατί προστατεύονται από τους πολιτικούς φίλους τους και από τις Τράπεζες που πλουσιοπάροχα τους δίνουν δάνεια και υψηλές αποδόσεις στα επενδυτικά τους κεφάλαια και στερούν από τον υπαλληλίσκο το δικαίωμά του στο όνειρο να αποκτήσει ένα σπίτι!!!
George
16/04/2010 13:09
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 16/4/2010 09:45

Μαλλον ειναι δυσκολο γιατι σιγουρα πολλοι αγοραστες θα ειναι πολιτιικοι ειτε μπλε ειτε πρασινοι.
George
16/04/2010 12:59
@καλα κανουν αφου το Λονδινο ειναι φτηνοτερο απο την Αθηνα (και Μυκονο κλπ) 16/4/2010 10:29

Φιλε ενας δρομος ειναι η Ηρωδου Αττικου και εκει μενουν συγκεκριμενα ατομα
Εν αντιθεση με το Λονδινο που σε γενικες γραμμες ειναι εξαιρετικα ακριβο.
Διαμερισμα 142 τμ με leasing 75 χρονων σε κεντρικη αλλα οχι αριστοκρατικη περιοχη κανει 1,242, 000 ευρω
Μπες στο foxton.co.uk και μετα μου λες που ειναι ποιο φτηνα
George
16/04/2010 11:51
Axaxouxa 15/4/2010 16:25

Εχεις ακουσει το " Ο Σωζων ευατο Σωθειτο"
Δεν λεω οτι εχεις αδικο, αλλα πιστευεις οτι καποιος που εχει χρηματα (καθαρα, μαυρα οτιδηποτε) ενδειαφερεται για τον μεροκαματιαρη, τον ανεργο, τον συμβασιουχο των 700 Ε ?
Σορυ που στο γραφω ωμα αλλα χεσμενο τον εχει , το μονο που τον νοιαζει ειναι να μην χασει τα λεφτα του............
Δυστυχως την Ελλαδα την καταστρεψανε οι πολιτικοι της και το ασχημο ειναι οτι εμεις ψηφιζουμε τους ιδιους και τους ιδιους χρονια τωρα.
agelopuloi
16/04/2010 10:55
to paradeigma tu agelopulu akolu8ane oi alloi
καλα κανουν αφου το Λονδινο ειναι φτηνοτερο απο την Αθηνα (και Μυκονο κλπ)
16/04/2010 10:29
@ George 15/4/2010 12:56

Ναι ξερω περιοχη στην Αθηνα ,που τα 40τμ κοστιζουν (περισσοτερο απο) 766,000 ευρω . Την Ηρωδου Αττικου .Και θα το ηξερες κι εσυ εαν διαβαζες λιγο καλυτερα το αρθρο (την φωτογραφια συγκεκριμενα)....
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
16/04/2010 09:45
Δηλαδή, με λίγα λόγια, όλοι οι κλεφταράδες μαζεύονται στο Λονδίνο! Ε, είναι δύσκολο να τους βρούμε;
takis xanthi
16/04/2010 09:09
Apateones efoplistes einai oloi tous pou den plirosan pote sth zoi tous drahmi, euro se forous....
PinkPanther
15/04/2010 20:12
Kala kanoun kai agorazoun (an kseroun ti agorazoun). Prepei na einai ligo prosextikoi omws. To kalo me to Londino einai oti logw twn Olympiakwn tou 2012 eixe mia kalyteri tyxi apo alles poleis. Parallila, einai stoxos plousiwn i neoplousiwn apo oli tin imfyleio opote einai diaforetiki agora apo o,ti p.x. i Athina (kakws kanete tetoies sygkriseis). O monos logos pou i Athina einai sygkrisimi me to Londino einai giati exoume daneisti para polla stin Ellada kai exoume dimiourgisei mia terastia FOUSKA. ARA to erwtima den einai to apolyto POSO alla i APODOSI (p.x. epitokia, antapodwtikotita ktl.) Episis, stin Ellada den paragoume tipota, kai epomenws to montelo xrimatodotisis den einai "SUSTAINABLE". Isws gia auto na xreiazomaste metanastes, gia na tous xrewsoume kai na mpoume pali stin swsti poreia.Antitheta sto ekswteriko, pou oi oikonomies exoun parei anodiki poreia, exoun arxisei na proslambanoun pali kosmo kai genika ta pragmata deixnoun na statheropoiountai (ektos an riksei i Ellada kanena kanoni kai mas parei olous sbarna).
BEST REGARDS
15/04/2010 16:55
ksero enan ELLINA pou exei 20 ypallilous,kai den exei plirosi pote ta asfalistika ton ergazomenon tou..15 XRONIA KAI..!!Kati "psixoula" (kala lafta)pernane oi kratikoi ypaliloi pou "epitirousan"!!Ksero ena allon ELLINA pou oti bussiness ekane den eplirose pote tipota se oli tou tin zoi..ektos ta "psixoula" stous anisoropous,kai criminal kratikous mpastardous..!!Oloi autoi exoun ana koino gnorisma,ta paidia tous pathenoun kati.- i- geniounte fyta..ginontai prezakia,apotixenoun se oti kanoun..den ginontai pote meli kinonikou sinolou..einai diestramenoi,kataramenoi apo tin fysin tous-klironomika..!! Merikoi apo auton agorazoun tora spitia sto Londino..ekei lene yparxoun kai kalliteroi giatroi..!!Doiti ayto sou meni meta apo ola,!!xrima gia to magalo SERVIS!!
DK
15/04/2010 16:53
πρώτα ξυφουλκούμε με αυτούς που έχουν κάποια λεφτά στην πάντα. Μετά τους ειρωνευόμαστε που τα παίρνουν και φεύγουν. Αντ'' αυτού θα μπορούσαμε να κάνουμε ότι κάνουν οι Άγγλοι και ο κάθε πικραμένος πάει και επενδύει τα λευτά του εκεί.
Axaxouxa
15/04/2010 16:25
@George 15/4/2010 12:56

Τους πολιτικους δεν χρειαζεται να τους βοηθησει κανεις. Αλλα η κατασταση δεν σωζεται με το να την κοπανας, ουτε να κανεις επιδειξη πλουτισμου, γιατι αυτη η εντυπωση δινεται στον μεροκαματιαρη, τον ανεργο, τον συμβασιουχο των 700 Ε...
YIANNHS-LONDON
15/04/2010 16:08
TI KRIMA POU EDO DEN EXOUME TETRAGONES SFRAGIDES KAI YPOGRAFES YPERBARWN PROISTAMENWN. KANOUME THS DOULIES MAS ME POLY DIAFORETIKO TROPO AFTOI POU ERXONTAI DEN THA NOSTALGISOUN TA XHROSTASEIA
ΜΑΡΙΛΕΝΑ
15/04/2010 16:07
Η μέση τιμή ενός σπιτιού στο Λονδίνο είναι περίπου 306.000 ευρώ;Μα και στην Αθήνα κάπου τόσο είναι,τουλάχιστον για τις νέες οικοδομές στις πιο "καλές" συνοικίες της Αθήνας.Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά.
GEORGE
15/04/2010 15:21
Παιδιά μην τρελαίνεστε και τόσο πολύ με το θέμα.
Έλληνες έχουν αγοράσει σπίτια και στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Μόναχο και αλλού. με την εξαίρεση της Γερμανίας οι άλλες πρωτεύουσες είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ και οι τιμές του άρθρου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Επιπλέον εάν θεωρείται εξυπνάδα για 50 τ. μ. σε μέτρια γειτονιά να πληρώνεις 400.000 € (Λονδίνο) ή 190.000 - 230.000 € (Παρίσι) μάλλον βλάκας είσαι παρά έξυπνος. Στο Παλιό Ψυχικό να πας μέσα στο πράσινο τα 50 τ. μ. (παλιά βέβαια κατοικία, αλλά στην πιο ωραία γειτονιά της Αθήνας) τη βρίσκεις το πολύ με 150.000 - 160.000 €. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα άθλια ελληνικά διαμερίσματα είναι φτηνά για την εδώ ποιότητα ζωής (προχθές εργολάβος στη Νέα Σμύρνη μου καμάρωνε ότι πουλάει 4.0000 € το τ. μ.) ...
Ekso Apo Ta Dontia
15/04/2010 14:58
μια ακόμα απόδειξη ότι οι Έλληνες δεν ήταν και δεν είναι ώριμοι αγοραστές....
ΜΣ
15/04/2010 14:03
vana 15/4/2010 09:20 Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Προφανώς πρόκειται για μάυρο χρήμα, αλλίως γιατί να θέλουν να πληρώσουν μετρητοίς;
SPYROS
15/04/2010 13:59
ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ! ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΛΛΕΣ, ΑΥΤ/ΤΑ ΤΖΑΜΠΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ? ''Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500,000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ?
ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΝ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΤΣΙΧΛΕΣ....
Harris Gargaretas
15/04/2010 13:09
Αγαπητέ Φίλε Γιάννη

Το θέμα των εργολάβων με τις τιμές που αναφέρεις είναι δυστυχώς σε όλα τα επαγγέλματα. Πουλάνε όλοι μα όλοι
αέρα κοπανιστό, όπως λέει και ο λαός μας.
Ολες οι τιμές των ακινήτων ειδικά θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον κατά 50% φθηνότερες με τη ΠΟΙΟΤΗΤΑ του προιόντος που πουλάνε.

Εάν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, δηλ, του ωχαδελφισμού, του
ο ευατούλης μου και κατα συνέπεια υποχρεωτικά και οι μεγάλοι, δεν πρόκειται να δούν τα παιδιά μας σωστό μέλλον.

Κάνε λοιπόν εσύ..εσύ..εσύ.. εγώ... τη αρχή και μετά θα δείς.. εάν ο κάθε ένας θα μπορεί να είναι λαμόγιο σε βάρος των συμπολιτών του, με αρχής γενομένης των μεγάλων διότι και αυτοί μη ξεχνάς στα παιδικά τους χρόνια απο τίς σπουδές της ΛΑΜΟΓΕΙΑΣ Σχολής περάσανε. ( η παιδεία που λέγαμε.. )

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΗΔΗ ΤΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΗ ΚΑΤΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ,

ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΩΛΗΤΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΙΕΘΕΣΑ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΜΟΥ...

ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ PLAY - STATION KAI NA MH TO ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ EMENA ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 7 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,

ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΤΟΥ.. ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

George
15/04/2010 12:56
Axaxouxa 15/4/2010 11:27

Να βοηθησουν οι Ελληνες για να τρωνε οι πολιτικοι στην Ελλαδα με χρυσα κουταλια? Τι ειναι αυτα που λες?
Καλα κανουνε και αγοραζουνε σπιτια στο Λονδινο οσοι μπορουν, καταρχην ειναι αφορολογητα για την Ελλαδα, διατηρουν την υψηλη αξια τους και ενοικιαζονται πανευκολα και σε καλες τιμες.

maria lamprou 15/4/2010 08:59
Καμια σχεση οι τιμες της Ελλαδας με του Λονδινου
Με 340,000 αγοραζεις γκαρσονιερα και σε μετρια περιοχη.
Δεν ξερω απο που βρεικανε αυτη την μεση τιμη αλλα δεν ισχυει για Λονδινο ισως ισχυει στα περιχωρα του Λονδινου
Αν δεις στη φωτο 40 τμ στο Μayfair (ακριβη περιοχη) 766,000 ευρω. Ξερεις πολλες περιοχες στην Αθηνα που τα 40 τμ κανουν 766,000?
Μιχάλης.
15/04/2010 12:45
Πρέπει να είναι κάποιος αφελής, αν πιστεύει ότι τα σπίτια τα αγοράζουν οι Έλληνες Εφοπλιστές. Οι Έλληνες Εφοπλιστές πάντα είχαν παρουσία στο Λονδίνο και ξέρουν και την αγορά και είμαι σίγουρος ότι δεν αγοράζουν χωρίς να κάνουν έρευνα αγοράς. Άλλοι είναι αυτοί που τρέχουν να πληρώσουν μετρητοίς. Μη ξεχνάτε την πρόσφατη περίπτωση υπαλλήλου πολεοδομίας που βρέθηκαν στο λογαριασμό του πάνω από 1.000.000 ευρώ. Αυτός θα μπορούσε να είναι αγοραστής.
Απόστολος
15/04/2010 12:41
Σύμφωνα με τα γραφόμενα του αρθρογράφου, τα σπίτια στο Λονδίνο - και σε ακριβή συνοικία του Λονδίνου - είναι φθηνότερα από τα σπίτια στην Ελλάδα . Και γιατί τότε να μην αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο οι Ελληνες;
T. HUN
15/04/2010 12:29
Ke ego poulisa ena spiti ke ena ikopedo, oti iha diladi ke ta evgala ola ekso giati eho varethi na vlepo pakistanous sta fanaria, nigirianous stous stathmous tou metro, graffiti pantou, eglima, anasfalia ke politikous pou den ine patriotes. Eho varethi na plirono forous horis na lamvano ipiresies. Ksipniste pedia, i Ellada ehi teliosi. Valame tous metanastes mesa ke ginikame tritokosmos. Giati na katso? Gia ton ilio? HAHAHAHA
Xristos
15/04/2010 12:28
Bre gianni, to mathes kai esi, oti stin ellada oi ergolaboi thisabrisan giati oi ellines plironan oti kai timi na tous ellegan. tous ellines blepeis kai sto londino na min kanoun pazaria me tis times, parolo pou o klasikos ellinas panta kanei.
ayto anagkase kai oli tin ellada na danisiti tosa polla xrimata gia na pezoume "londino kentro" se kathe xorio tis elladas, xoris na ikonomame oute cent me eksagoges.
kai edo stin germania isos mporoume na pume oti ta spitia einai misi timi apo ayta atin ellada kai malista xoris na peftoun mpogies kai sobades meta apo ligous mines, ma oute meta apo eones...germaniki piotita sta spitia milame
Ε
15/04/2010 12:24
Δεν σχολιάζω την κρίση ούτε ποιοί φταίνε κλπ
Μόνο θλίβομαι διότι οταν σε εθνικές κρίσεις είχαμε μια Μπουμπουλίνα η Μαυρογένους που έδωσαν ΟΛΗ την περιουσία τους για τον αγώνα ,σήμερα δίνουν τα χρήματά τους για αγορά με δικαίωμα 100 ετών (έτσι ισχύει η ιδιοκτησία σην Αγγλια) για ένα διαμέρισμα στην χώρα που μας ονομάζει ...PIGS.
Η κρίση που βι''ωνουμε είναι κρίση ηθικών αξιών και ενας κόσμος χωρίς αξίες ΔΕΝ εχει μέλλον
ΚΡΙΜΑ
Axaxouxa
15/04/2010 11:27
Είχαμε πάντα Ελληνες πελάτες που έψαχναν για σπίτια γύρω από το Ρίτζεντς Παρκ. Ομως ο μέσος όρος ήταν 3 με 4 τον μήνα. Τώρα μπορεί να έλθουν στο γραφείο μέχρι και 15 την εβδομάδα. Και το φαινόμενο άρχισε μόλις ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα

Εχουμε τοσους πλουσιους Ελληνες; Που προτιμανε την παρτη τους, αντι να βοηθησουν την πατριδα, εφοσον μπορουν, να ξελασπωσει; Μπραβο! Αλλος ενας λογος, γιατι οι εταιροι μας βλεπουν με μισο ματι και δεν θελουν να δωσουν δανεια στη χωρα... Σου λεει, γιατι, αφου ειναι πλουσιοι...Stella Petrides
15/04/2010 09:22
Ελληνες στο Λονδίνο για... ακίνητα
Η κρίση προκάλεσε κύμα επενδύσεων σε λουξ ακίνητα της βρετανικής πρωτεύουσας
TA ELLHNIKA KEFALAIA EXOUN GINEI EBREOTANIKA AKINHTA KAI H EBREOTANIKH POLHTIKH EINAI H GANGRAINA TOU ELLHNIKOU E8NOUS APO TIS EPOXES TOU BYZANTIOU, 1821 KAI EWS SHMERON ME ISTORIKES KATAGRAFES APODEIKSEIS KAI NTOKOUMENTA...................
vana
15/04/2010 09:20
Εγώ αυτό που συγκράτησα ήτανε ότι αυτοί που αγοράζουνε σπίτια στο λονδίνο θα πρέπει να δώσουν και το πόθεν εσχάτως τα βρήκανε αυτά τα χρήματα! Έλεος
giannis
15/04/2010 09:15
Καλα κανουν οσοι εχουν και αγοραζουν.Οταν εχουμε υπουργο οικονομιας εναν βουλευτη ασχετο με το αντικειμενο αυτο που απο μελος τις Δοιικησης του οτε εγινε να καθοριζει την πορεια ενος κρατους τη να περιμενω.Ο ανθρωπος οταν μιλαει φοβασαι οτι θα κανει σιγουρα λαθος.Απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις με αυτον ευτυχως που ο λαζοπουλος τους τα λεει χυμα μηπως και βαλουν μυαλο.Κριμα για ολους τους υπολοιπους ομως που θα πληρωνουμε εξαιτειας ανικανον για ολοι μας τη ζωη.
maria lamprou
15/04/2010 08:59
Εγώ από όλα αυτά που διάβασα συγκράτησα το εξής: "Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ενός σπιτιού στο Λονδίνο για τον μήνα Μάρτιο ήταν 269.971 λίρες, δηλαδή περίπου 306.500 ευρώ" Εμένα με το "μέσο μισθό του έλληνα" γιατί μου ζητάνε 340000 οι εργολάβοι??