Πίσω στις τάξεις των 30 μαθητών

Στις μειώσεις μισθών προστίθεται η αλλαγή στις προσλήψεις και τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών

, ΕΡΕΥΝΑ Του , Χρήστου Κάτσικα , xkatsikas@xkatsikas.gr   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2010 07:00 |
 Πίσω στις τάξεις των 30 μαθητών

Μετά το Πάσχα, τελικά, θα έλθει στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά τις εκπαιδευτικές αλλαγές στη σχολική εκπαίδευση και στο σύστημα διορισμών- μεταθέσεων- αποσπάσεων των 200.000 εκπαιδευτικών.

Αυτό δήλωσε στις 16 Μαρτίου στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου επισημαίνοντας ότι «... όσον αφορά το πλαίσιο αποσπάσεων, μεταθέσεων, διορισμών εκπαιδευτικών ισχύουν οι υπάρχουσες διατάξεις. Σύντομα θα έλθει στη Βουλή- και πάντως μετά το Πάσχα- για πρώτη ανάγνωση αρχικά, το νομοσχέδιο που θα αφορά την αλλαγή αυτού του καθεστώτος».

Ωστόσο και με βάση τις αλλαγές οι οποίες περιγράφονται τόσο στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης όσο και στο νομοσχέδιο 3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας- Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» που ψηφίστηκε πρόσφατα, στην κόψη του ξυραφιού αναμένεται να βρεθεί τη νέα σχολική χρονιά η λειτουργία των σχολείων, καθώς οι μισθοί του εκπαιδευτικού προσωπικού, οι προσλήψεις και οι διορισμοί, τα ολοήμερα σχολεία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία, οι μεταφορές των μαθητών ακόμη και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις πλήττονται άμεσα από τις δραστικές περικοπές!

Περικοπές στα σχολεία
Οι νέες ρυθμίσεις προκαλούν αναστάτωση σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ έχουν βεβαίως και σημαντικές συνέπειες στη σχολική εκπαίδευση. Πρώτον και κύριον το υπουργείο Παιδείας ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα σχολεία να επανέλθουν στα τμήματα των 30 μαθητών για να εξοικονομηθούν εκπαιδευτικοί, καθώς στη νέα σχολική χρονιά προβλέπεται μείωση κατά 50% των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών και κατά 70% των προσλήψεων αναπληρωτών. Το γεγονός αυτό αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την εκπαιδευτική διαδικασία ιδιαίτερα στις λαϊκές περιοχές που πλήττονται από τη σχολική αποτυχία (Δυτική Αθήνα, Δυτική Θεσσαλονίκη, Πειραιάς κ.λπ.), καθώς και στις περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος αλλοδαπών μαθητών (Καλλιθέα, Μενίδι, Ταύρος, κέντρο Αθήνας κ.λπ.). Επίσης είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορούν να λειτουργήσουν σε πλήρη ανάπτυξη τα ολοήμερα σχολεία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, αλλά και οι τάξεις υποδοχής, αφού η μείωση των προσλήψεων θα δημιουργήσει εδώ τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Μείωση των αποσπάσεων
Επίσης αποφασίστηκε η μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς του υπουργείου Παιδείας κατά 50%. Ακόμη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 38/33/2010) προβλέπεται ότι ο λόγος του αριθμού των ετήσιων διορισμών εκπαιδευτικού προσωπικού προς τον αριθμό των αποχωρήσεων, για την περίοδο από 1/1/2011 έως 31/12/2013, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ένα προς ένα (παρ. 2 του άρθρου 11).

Παράλληλα μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις νέων προγραμμάτων του. Αν συνδυαστεί με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών (2/4431/25-1-2010) να περικόψει κατά 10% τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού σε όλα τα υπουργεία (για το υπουργείο Παιδείας κατά 781 εκατ. ευρώ), οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις για χορήγηση ενός επιπλέον δισ. ευρώ για την παιδεία το 2010 εξανεμίστηκαν ήδη. Οι περικοπές των κονδυλίων προς τις νομαρχίες για τη μεταφορά των μαθητών θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα σε έναν χώρο όπου υπάρχουν ήδη χρέη προς ΚΤΕΛ και ιδιώτες για μεταφορικό έργο, που φθάνουν τα 100 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
θα έλθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη σχολική εκπαίδευση που προβλέπει περικοπές στα σχολεία

Ψαλίδι κατά 20% στις δαπάνες για τις Πανελλαδικές

ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 του νομοσχεδίου προετοιμάζεται το έδαφος για το ψαλίδισμα των αμοιβών των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις εξετάσεις. Συγκεκριμένα, η εξουσιοδότηση των αρμοδίων υπουργών για το ύψος των αμοιβών βρίσκεται κάτω από τον γενικό τίτλο «Μείωση αμοιβών για συμμετοχή σε συλλογικά όργανα». Το κονδύλι για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων μειώνεται κατά περίπου 5,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου κατά20% σε σχέση με πέρσι. Η μείωση αφορά:

1 Τις αμοιβές των επιτροπών, τις επιτηρήσεις και τη βαθμολόγηση των γραπτών (-1 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρσι).

2 Τις υπερωρίες Σαββάτων, τη βαθμολόγηση και την επιτήρηση στα Εσπερινά (1,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρσι), γ. την αποζημίωση Ιουλίου για θερινή άδεια που δεν χορηγήθηκε (-300 χιλ.

ευρώ σε σχέση με πέρσι). Στις μειώσεις αυτές πρέπει να συνυπολογιστεί μια ακόμη μείωση της τάξης του 10%, η οποία αφορά απόφαση που πάρθηκε τον Ιανουάριο για περικοπές σε όλα τα υπουργεία. Έτσι από τα 26.090.000 ευρώ που δόθηκαν πέρσι για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, φέτος θα διατεθούν συνολικά 20.970.000 ευρώ. Το υπουργείο Παιδείας αναζητά τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα καθώς είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να κόψει χρήματα ούτε από τις εξευτελιστικές αμοιβές των επιτηρητών ούτε από τα ψίχουλα της αποζημίωσης των βαθμολογητών.


Μισθοί μείον 1.305 έως 1.715 ευρώ

ΑΠΟ 1.305

ευρώ (νεοδιόριστος) έως 1.715 ευρώ (στα 35 χρόνια υπηρεσίας) περικόπτονται από τις ετήσιες αποδοχές των 200.000 εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης μετά την ψήφιση του νόμου «Προστασία της εθνικής οικονομίας- Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» που αφορά στη μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην εισοδηματική πολιτική έτους 2010.

Συγκεκριμένα περικόπτονται στους εκπαιδευτικούς:

1 Κατά 12% τα επιδόματα εξωδιδακτικής απασχόλησης και διδακτικής προετοιμασίας και τα επιδόματα που λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών (προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών, μειονοτικών και ειδικών σχολείων, διευθυντικά επιδόματα). Από τη μείωση εξαιρούνται τα επιδόματα α) οικογενειακής παροχής β) χρόνου υπηρεσίας γ) μεταπτυχιακών σπουδών δ) κινήτρου απόδοσης.

2 Κατά 30% τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα αδείας.

3 Η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης (που και φέτος θα αυξανόταν σύμφωνα με τον επίσημο ετήσιο τιμάριθμο1,2%, περίπου κατά 4,27 ευρώ), δηλ. συνολική ετήσια μείωση 51 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους κατά 1.305 ευρώ (νεοδιόριστος)- 1.715 ευρώ (στα 35 χρόνια υπηρεσίας). Αυτό σημαίνει ετήσια μείωση αποδοχών από 5,7%- 7,4% χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η παραπέρα μείωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός τους μετά το πάγωμα μισθών που έγινε την περσινή χρονιά (2009).

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του νόμου οι παραπάνω περικοπές ισχύουν από 1.1.2010.

119
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
14/04/2010 21:28
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΡΟΛ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ,ΤΟ ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΟΥΜΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Η ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥ ΠΕΡΝΟΥΝ 3000 ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ.ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΣΤΟΥΝ ΑΛΛΟ.ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Παναγής
09/04/2010 16:30
Κυρά Ε.Τ., πήγαινε σε παρακαλώ στον πλανήτη σου! Άσε μας να σε χαρώ να κάνουμε τη δουλειά μας!
Παναγής
09/04/2010 16:23
Ό,τι να ΄ναι γράφεις, με απόψεις που φαίνεται να είναι ολοκληρωτικές, απαξιωτικές για το σύνολο των εκπαιδευτικών, αγνοώντας την εκπαιδευτική πραγματικότητα εντελώς. Επειδή έχει φοιτήσει σε δημόσιο σχολείο και Πανεπιστήμιο, δε σημαίνει αυτομάτως πως είσαι και γνώστρια. Κι εγώ διαβάζω ανελλιπώς εφημερίδες, δεν είμαι όμως δημοσιογράφος. Λυπάμαι... Ευτυχώς είμαι εκπαιδευτικός, ευτυχώς-ναι- μπορώ να μεγαλώσω αξιοπρεπώς τα παιδιά μου, αφού είχα άδεια 9 μηνώ, αν και άντρας. Όχι μόνο δεν ντρέπομαι για αυτό, αλλά έτσι θα έπρεπε και για αυτό φωνάζουμε να γίνει και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ανεπίτρεπτο να μην μπορείς να χαρείς, να δεις, να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, επειδή το σύστημα δουλεύει για να μας ξεζουμίζει. Όταν κόσμος σκοτωνόταν για την κατάκτηση εργασιακών δικαιωμάτων, διαδήλωνε, κινητοποιείτο, το έκανε για να μπορούμε εμείς, διαφυλάσσοντας αυτά τα δικαιώματα, να ζούμε καλύτερα. Όχι να νιώθουμε και ντροπή! Ευτυχώς δεν είμαι οικονομολόγος, γιατί δε μου αρέσει καθόλου το αντικείμενο. Απεναντίας, λατρεύω τα παιδιά και μου δίνουν ζωή, σε αντίθεση με μια εντελώς βαρετή δουλειά που έχει να κάνει με γραφειοκράτες. Φυσικά και όχι μόνο αγωνίζομαι για καλύτερη μισθολογική κατάσταση όλων των εργαζομένων, αλλά και θα απαιτήσω καλύτερες συνθήκες εργασίας, που δεν έχουν να κάνουν με τις αντίστοιχες του 1970, όταν κάθε τμήμα είχε 30, 40 και 50 παιδιά. Μπροστά πάμε ή πίσω; Όπως εγώ δε γνωρίζω τα οικονομικά, έτσι κι εσύ Ε.Τ. (από ποιο πλανήτη άραγε;), μετρίασε το μίσος σου, τη χαιρεκακία σου απέναντι σε έναν κλάδο, ο οποίος μόνο να προσφέρει μπορεί, και ασχολήσου με τα οικονομικά σου. Συμβουλή είναι. Άποψη βεβαίως και θα έχεις, όπως και εγώ αντιστοίχως, όμως άφησε καλύτερα να ενδιαφερθούν για το θέμα αυτοί που γνωρίζουν. Το γιατί δε γίνεται να κάνεις μάθημα σήμερα σε μια τάξη 30 μαθητών, το γνωρίζουμε εμείς και είναι για άλλες αναλύσεις, αφού πρέπει να γνωρίζεις διδακτική, παιδαγωγικά, ψυχολογία, μεθοδολογία κ.ά. Εκτός κι αν 4 χρόνια στο Πανεπιστήμιο κολλάγαμε μπρίκια, οπότε περισσεύει όλη αυτή η ούτως ή άλλως ανούσια συζήτηση. Μάλλον το θυμό μας βγάζουμε. Φόβος κανένας, μένος ναι. Γιατί οι ανακρίβειες, αοριστίες, λασπολογίες και ζηλοφθονία μπόλικες υπάρχουν στα κείμενά σου. Ο προϊστάμενος ελέγχει στα υπουργεία και στις υπηρεσίες, ε; Χαχα! Τη συμπεριφορά και το πώς λειτουργούν τι μαθαίνουμε και από φίλους και από πρώτο χέρι, έννοια σου... Στο σχολείο κρίνεσαι συνεχώς από τους γονείς και το ξέρεις. Και από τους μαθητές βέβαια. Όσο για την παιδεία (εκπαιδευτικό σύστημα θα εννοείς) που παίζει μεγάαααααλο ρόλο στους τομείς του κράτους, το βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά. Ούτε λεφτά για την καθαρίστρια δεν υπάρχουν και καμώνονται πως θα ιδρύσουν το νέο σχολείο. Πού; Σε ποιες αίθουσες; Με τι εποπτικά μέσα; Μιλούν για software και δεν έχουμε υπολογιστές! Αυτά στους γονείς που ξέρουν, δεν πιάνουν. Και για να ξεδώσω και λιγάκι ακόμα: Αν θέλεις και σου αρέσει και ζηλεύεις τόσο τον εργασιακό μας βίο και τα ...πολλά του προνόμια κι αφού τόσο ειδήμων παρουσιάζεσαι, δώσε πανελλήνιες ή κατατακτήριες και γίνε δασκάλα! Αλλά δασκαλίτσα εσύ δε γίνεσαι, ίσως μόνο χορεύτρια, τραγουδίστρια, κάτι σαν αυτήν τη Τζούλια, γιατί εκεί υπάρχει μόνο το χρήμα. Δασκαλίτσα... Πφφφφ! Αστεία πράματα τώρα. Καλύτερα τοκογλύφος οικονομολόγος, σαν κι αυτούς όλους του συναφιού, που δηλώνουν 10.000 και παίρνουν 200.000, εκμεταλλευόμενοι τον κοσμάκη. Παίρνουν κι επιστροφή κιόλας!!! Πάνε και στα σκυλάδικα, μπουζουξίδικα, μεγάλες σκηνές τα λέμε τώρα, κλαμπ, τα σκάνε και είναι κι ήσυχοι κιόλας. Άνθρωποι με σούπερ αξίες που τη λένε σε ...δασκαλάκους! Οι οικονομολογάκηδες... Αλλά συγγνώμη, υπάρχουν κι εξαιρέσεις... Φιλιά, κούκλα!
Παπαδοπούλου Νένα
08/04/2010 01:53
Ούτε στο παρελθόν, ούτε τώρα προσφέρεται ουσιαστική Παιδεία σε τάξεις των 30 kai 35 ατόμων.
Είναι απλά αδύνατον!
Μπορεί μόνο να γίνει διδασκαλία από καθέδρας τύπου σεμιναρίου, καμμιά σχέση με την ουσιαστική διαδικασία μάθησης.
Ναι! υπάρχουν καθηγητές που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους αλλά και πολλοί άλλοι που την κάνουν, όπως γίνεται σε όλους τους τομείς είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Ο μισθός για όσους δουλεύουν και επιμορφώνονται και επιδιώκουν να ενημερώνονται και ξοδεύονται είναι πολύ λίγος, για τους άλλους πολύς.
Όμως, είναι η εκπαίδευση ένας τομέας όπου υπάρχει ακόμη ο εθελοντισμός, ακόμη και από ευτελώς αμειβόμενους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
Κάνετε μια βόλτα από τους τόπους διεξαγωγής των σεμιναρίων, ας πούμε της θεατρικής Παιδείας, που διεξάγονται τα Σαββατοκύριακα να δείτε του λόγου το αληθές.
Επίσης θα πω κάτι που λέω και στους μαθητές μου:
Η έλλειψη σεβασμού στον καθηγητή σημαίνει απαξίωση όχι του ίδιου αλλά της προσφοράς της δουλειάς του που είναι η ίίδια η γώση.
Όντας 20 χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα σαν πολιτικός μηχανικός και 12 στο δημόσιο σαν εκπαιδευτικός, θεωρώ δυσκολότερο το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και σέβομαι ιδιαίτερα τους πολύ νεώτερους συναδέλφους όλων των ειιδικοτήτων που αγωνίζονται με πραγματική αγάπη και μεράκι για τα παιδιά, χωρίς την ηθική στήριξη και αναγνώριση του κράτους και της κονωνίας και τρέμω μήπως τα παρατήσουν,
γιατί τότε σε αυτόν τον τόπο δεν θα απομείνει πια τίποτα...
Κερεμίδου Δήμητρα
29/03/2010 16:55
Συνεχίζεις ακάθεκτη,γλυκιά μου Ε.Τ;αλλά βέβαια,όλοι κουτσοί-στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα-φόρουμ των ΝΕΩΝ,κρύβουν πίσω απ''την ανωνυμία τους τα κόμπλεξ τους και ξεσπούν γενικώς.Καλό Πάσχα και καλή φώτιση-κυριολεκτικά και μεταφορικά!
Ε.Τ.
29/03/2010 15:55
Από δασκαλίτσες και δασκάλακους που δεν ξέρουν να λύσουν μία εξίσωση 1ου βαθμού δεν θα κάτσω να ακούσω αναλύσεις για δημόσια οικονομικά και μακροοικονομία. Είστε άξιοι της μοίρας σας (κάνετε και άπειρα ορθογραφικά λάθη!!) αλλά δυστυχώς παίρνετε στο λαιμό σας και τα παιδιά που για κακή τους τύχη δεν έχουν τα χρήματα να φοιτησουν σε σχολεία του εξωτερικού!
Μιχαήλ Νίκος
28/03/2010 16:49
Αγαπητέ Αλέξανδρε Α.θ, Πήγαινε εσύ να βαθμολογήσεις γραπτά πανελληνίων που απαιτούν επιστημονική κατάρτιση, ολοκληρωτική συγκέντρωση, προσοχή και υπευθυνότητα, να δαπανήσεις για κάθε γραπτό 20 λεπτά της ώρας (συνολικά 6 ώρες τη μέρα για να βγουν οι βαθμολογήσεις κι ενώ τις πρωϊνές ώρες έχεις κάνει ήδη 4 ώρες επιτηρήσεις στις εξετάσεις του σχολείου) καθισμένος σε μία τάξη ενός σχολείου σε μια μαθητική καρέκλα και θρανίο στην άλλη άκρη της πόλης (αφού έχεις κάνει 15 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό σου - κι αυτό επαναλαμβάνεται 2 φορές τη μέρα) στους 35 βαθμούς Κελσίου (χωρίς κλιματισμό) για να πληρωθείς 1,30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ; Χάρη κάνουμε που τα βαθμολογούμε... Αγαπητέ Αλέξανδρε, μη μιλάς για πράγματα που δεν έχεις ιδέα πως λειτουργούν. Ασχολήσου καλύτερα με άλλα προβλήματα που σου συμβαίνουν στη ζωή σου (τη δική σου δουλειά, την οικογένειά σου), κι εμπιστέψου τον έλληνα εκπαιδευτικό που μοναδικός του σκοπός είναι αφού του εξασφαλιστεί η επιβίωσή του να μορφώσει και να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο και όσο πιο ανέξοδα για σένα γίνεται το παιδί σου. Γιατί τέτοιοι εκπαιδευτικοί είμαστε οι περισσότεροι σε αυτήν τη χώρα φτάνοντας πολλές φορές στο σημείο για αγαπάμε και να νοιαζόμαστε τα παιδιά σας περισσότερο κι από εσάς τους ίδιους ...
Μιχαήλ Νίκος
28/03/2010 16:31
Προς Ε.Τ.: Αγαπητή, οι άποψή σου ότι το κράτος δανείζεται για να πληρώσει το δημόσιο είναι η μεγαλύτερη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που σκόπιμα καλλιεργείται από τους κομπλεξικούς και αποτυχημένους του ιδιωτικού τομέα και θα εξηγήσω γιατί στη συνέχεια. Γιατί όλοι αυτοί που ασπάζονται αυτή την άποψη είναι εκείνοι που θεωρώντας ότι θα βγάλουν χρήματα από τον ιδιωτικό τομέα απέτυχαν γιατί υπερεκτίμησαν τους εαυτούς τους, κατάλαβαν την ανεπάρκεια και τις χαμηλές τους ικανότητες και τώρα ζηλεύουν το δημόσιο γιατί δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Θεωρώ ότι μάλλον λόγω της δικής τους ανεπάρκειας και έλλειψης παραγωγικότητας φτάσαμε να μην μπορούμε να πληρώσουμε τους πενιχρούς μισθούς των δασκάλων των παιδιών μας. Γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι ανταγωνιστικές και δεν παράγουν πλούτο (σίγουρα δεν φορολογούνται περισσότερο από τις ευρωπαϊκές) ενώ φοροδιαφεύγουν ασύστολα; Μήπως γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι λαμόγια και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αντιπαραγωγικοί; Μήπως γιατί οι Έλληνες μαγαζάτορες κοιτούσαν πώς να πλουτίσουν ευκολότερα (κρατώντας τις τιμές σε δυσθεώρητα ύψη) σε βάρος των καταναλωτών και επόμενο είναι να παραγκωνίζονται από τις ξένες αλυσίδες, γιατί όταν εμένα σαν εκπαιδευτικό δεν μου φτάνουν τα χρήματα να ζήσω την οικογένειά μου θα ψωνίσω από το Lidl και το Carrefour γιατί μόνο έτσι θα επιβιώσω; Εγώ φταίω; Φυσικά και θέλω να αγοράσω ελληνικά αλλά δεν μπορώ. Μήπως γιατί οι τράπεζες αισχροκερδούν; Μήπως οι πολιτικοί λαδώνονται, κλέβουν και κατασπαταλούν τα δημόσια χρήματα καλύπτοντας εταιρίες του ιδιωτικού τομέα (π.χ. για προμήθειες δημοσίων έργων, προμήθειες νοσοκομειακού υλικού); Μήπως γιατί πολλοί ιδιώτες επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, ταξιτζήδες κλπ) έχουν μάθει σε απίστευτα μεγάλα χρηματικά κέρδη λόγω φοροδιαφυγής κι έχου αγοράσει βίλες, κομπρέσορες κλπ; Γιατί εγώ ως εκπαιδευτικός στην Ελλάδα παίρνω λιγότερο από το 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου (και πολύ λιγότερο στη ζώνη του ευρώ) και με τις ίδιες ή και λιγότερες συνολικές διακοπές από τους ευρωπαίους συναδέλφους (για να σας προλάβω) όταν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνονται το 70% του ευρωπαϊκού μέσου όρου; Γιατί δεν έχω τις υποδομές (τα κτίρια, τον εξοπλισμό - ούτε καν γραφείο και καρέκλα συνήθως - το εποπτικό υλικό) των ευρωπαίων συναδέλφων μου; Αντί αυτών έχω τη διπλοβάρδια, την παντοτινή έλλειψη κονδυλίων για κάλυψη βασικών σχολικών αναγκών, τη μιζέρια και τη ζήλια των συμπολιτών μου σαν κι εσένα. Ξέρω μαγαζάτορες που θέλουν να πλουτίσουν κάνοντας απλή μεταπώληση ειδών, το ευκολότερο πράγμα δηλαδή που δεν απαιτεί καμία εκπαίδευση και δεν έχει καμία πολυπλοκότητα. Πόσα δηλαδή πρέπει να βγάζουν; Συνοψίζοντας, άλλοι λόγοι (διαφθορά πολιτικών, ιδιωτικού τομέα αλλά και δημοσίων υπαλλήλων σε νευραλγικές θέσεις) ευθύνονται για την κατασπατάληση δημοσίων χρημάτων και μη παραγωγή πλούτου κι επομένως την μη δυνατότητα πληρωμής των εκπαιδευτικών που κάνουν τη δουλειά τους. ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ κι όχι οι εκπαιδευτικοί, που έχουν όνειρα για την σωστή παιδεία του έθνους και οι παραπάνω αναφερόμενοι τους τα γκρεμίζουν.
Κερεμίδου Δήμητρα
26/03/2010 23:01
Αυτό που έχω να πω,αγαπητή μου Ε.Τ,τα ''χα αναφέρει και νωρίτερα.Απλώς καταλήγω να πω ότι είστε θρασύτατη και προκλητικότατη,κι αν πραγματικά είχατε διατηρήσει κάποιο επίπεδο αξιοπρέπειας,δε θ''απαντούσατε στις τόσες επικρίσεις που δέχεστε από δω εδώ και δυο μέρες.Ο καθένας έχει κάνει τις επιλογές του στη ζωή,μοχθεί όχι μόνο για τα προς το ζειν αλλά και για βελτίωση του κοινωνικού και προσωπικού του status και όχι να προσπαθείτε με συμπεριφορές που αποδίδονται μάλλον σε κομπλεξικούς να τα βάζετε με εκπροσώπους άλλων επαγγελματικών ομάδων.Γιατί λοιπόν δεν προσπαθείτε για την δική σας επαγγελματική καταξίωση,παρά μόνο ξέρετε να τα χώνετε εκεί που σας παίρνει;Γιατί με την μεμψιμοιρία που σίγουρα σας διακρίνει,δύσκολα προχωρεί κάποιος στη ζωή του,όχι μόνο σ''επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.
Τουλάχιστον,αφού έχετε το θάρρος της γνώμης σας,θα μπορούσατε να δημοσιεύευετε με τ''''ονομά σας κι όχι με ψευδώνυμο.
Ε.Τ.
26/03/2010 19:15
Ευχαριστώ για το χρόνο σας, γιατί απ''ότι κατάλαβα με διαβάσατε. Αρχίζω με ένα link που είδα μόλις πριν λίγα δευτερόλεπτα και δυστυχώς σας αφορά. http://troktiko.blogspot.com/2010/03/41_26.html Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά. Όλος ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με τις πρακτικές σας (όπως πολύ σωστά αναφέρει ένας άλλος σχολιαστής), γιατί εδώ κρίνουμε τις ενέργειες και όχι τα πρόσωπα. Για αρχή (επειδή στο προηγούμενο κείμενό μου προφανώς δεν φάνηκε) είμαι γυναίκα. Έχω φοιτήσει σε δημόσιο σχολείο και δημόσιο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκα εξίσου και στον δημόσιο (με σύμβαση) και στον ιδιωτικό τομέα. Έχω ιδία άποψη για το πώς λειτουργούν τα πράγματα και για όσους έκαναν υποθέσεις για την προσωπικότητά μου έχω να πω ότι έχουν πέσει εντελώς έξω. Κάποια φίλη μου που διάβασε τα σχόλιά σας μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής για το γεγονός ότι δεν έχω παιδιά: Ευτυχώς για μένα, τα παιδιά μου δεν θα πέσουν στα χέρια σας, γιατί και να ήθελα να δεν μπορώ να κάνω, γιατί δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και σε αντίθεση με εσάς, αν αποφασίσω να κάνω παιδί θα χάσω τη δουλειά μου, ενώ εσείς γεννάτε συνέχεια γιατί παίρνετε άδεια με αποδοχές. Και καλά οι γυναίκες, οι άντρες; Ειρωνικό έτσι; Η κοινωνία του μέλλοντος θα αποτελείτε από δικούς σας σπόρους.Να χαρώ; Αυτό είναι αυτούσιο το μήνυμα της φίλης μου και είτε συμφωνώ εν μέρει είτε διαφωνώ είναι μια πραγματικότητα. Μην το παίρνετε προσωπικά, οι περισσότεροι κλάδοι στο δημόσιο τομέα "αιμορραγούν"! Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εντελώς ακατάλληλοι! Και με τους μισούς αλλά άξιους η δουλειά θα έβγαινε μια χαρά! Όμως εδώ σχολίασα τη δικιά σας γκρίνια για τα κεκτημένα σας και την αχαριστία σας για αυτά που σας προσφέρονται. Κάποιος σχολιάζει ότι όλοι κάθονται (πχ οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι απαίδευτοι και σκοτώνουν μύγες). Ρωτήστε έναν ελεύθερο επαγγελματία να σας πει αν θέλει να σκοτώνει μύγες ή αν θέλει το μαγαζί του γεμάτο! Δεν είναι δική του επιλογή. Όσο για το απαίδευτοι γνωρίζω ανθρώπους με περισσότερα από ένα πτυχία που δεν διάλεξαν τον σίγουρο δρόμο του δημοσίου αλλά άνοιξαν το δικό τους μαγαζί γιατί είχαν αγάπη και μεράκι για κάτι (είτε βιβλιοπωλείο, είτε εστιατόριο). Κάποιος άλλος σχολιαστής επίσης λέει ότι αφού δεν είμαι εκπαιδευτικός δεν πρέπει να εκφράζω την άποψή μου. Καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω! Αυτές τις φασιστικές απόψεις έχετε και μέσα στην αίθουσα; Για ποια παιδεία μιλάμε έτσι που την καταντήσαμε; Φοίτησα σε τάξη με 32 άτομα στο δημοτικό και όμως το επίπεδο ήταν πιο υψηλό τότε (και ας μην υπήρχαν τα μέσα, internet κλπ.) Τότε πώς μπορούσε ο δάσκαλος να κάνει τη δουλειά του και τώρα όχι; Μήπως τα πτυχία δίνονται πιο εύκολα και ο τρόπος που μπήκαν (ιδίως τα τελευταία χρόνια) οι περισσότεροι συνάδελφοί σας όχι και τόσο επιλεκτικός; Όσον αφορά τους υπαλλήλους των τραπεζών για να γνωρίζετε οι περισσότεροι εξ''αυτών είναι απόφοιτοι απλά λυκείου (δηλαδή δικά σας κατασκευάσματα) ή κάποιες φορές απόφοιτοι ΤΕΙ (βλέπετε στον ιδιωτικό τομέα στον οποίο ανήκουν οι Τράπεζες δε συμφέρει να δίνουν αμοιβή σε πτυχιούχο Πανεπιστημίου). Και συμφωνώ ότι η εξυπηρέτηση είναι κάτι παραπάνω από χάλια! Όπως και στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, που πρέπει παρόλα αυτά να βρίσκεται κάποιος το ωράριό του (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις). Λέτε ότι "μας δουλεύουν" κάποιοι υπάλληλοι για όσο παραμένουν στην εργασία τους και ότι μόνο εσείς κρίνεστε για το αν δουλεύετε πραγματικά. Αλήθεια; Πώς; Ο υπάλληλος έχει έναν προϊστάμενο που τον ελέγχει και πολίτες που παραπονιούνται όταν δεν γίνεται η δουλειά τους. Εσείς από την άλλη έχετε μαθητές που παρακαλάνε (γιατί παιδιά είναι) να μην έχουν μάθημα, όταν εσείς κάνετε σε ώρα μαθήματος εκλογές ή δίνετε τους βαθμούς και άλλα παρόμοια. Και όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος! Εσάς σας αρέσει ο κόσμος που ζούμε; Γιατί κατά βάση η παιδεία είναι που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε όλους τους τομείς ενός κράτους. Εγώ πάντως άλλα βλέπω! Σας έπιασε φόβος και μένος και σχολιάζετε ένα απλό κείμενο ενός απλού πολίτη γιατί ανέφερε τη μείωση των αποδοχών σας. Έχετε σκεφτεί ότι σε μια επικείμενη χρεωκοπία του κράτους δεν θα υπάρχουν χρήματα καθόλου για να πληρωθείτε; Γιατί και αυτή τη στιγμή το κράτος δανείζεται για να πληρώνει το δημόσιο! Ας γίνει ένα δημοψήφισμα και να δούμε πόσοι πολίτες θα θέλουν να προσφεύγουμε σε δάνεια! Αρκετά! Τα παιδιά σας δεν τα σκέφτεστε καθόλου; Σκεφτείτε να σας έλεγε κάποιος ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να συνεχίστε άμισθοι να διδάσκετε τα παιδιά για να μη μείνουν αγράμματα! Πού θα πήγαινε τότε όλη αυτή η φιλολογία περί ψυχών και άψυχων; Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις, εγώ σχολιάζω τον κανόνα. Περιμένω τα σχόλιά σας.
Αλεξανδρος Αθ.
26/03/2010 07:21
Δεν ειναι οι μισθοι των εκπαιδευτικων προκλητικοι, οπως λενε μερικοι σχολιαστες... Προκλητικες ειναι μονο οι πρακτικες των εκπαιδευτικων, που θεωρουν πως εχουν αδεια 3 μηνες τον χρονο, ενω απλως τα σχολεια ειναι κλειστα 3 μηνες τον χρονο...
Και οταν θεωρουν πως εχουν αδεια, αρνουνται να κανουν οτιδηποτε σχετικο με την δουλεια τους. Ετσι, κλεινουν τα σχολεια οποτε εχουν συνδικαλιστικες υποχρεωσεις... Κλεινουν τα σχολεια για να κανουν σεμιναρια... Κλεινουν τα σχολεια για ενημερωση με τους σχολικους συμβουλους...
Και οταν υποχρεωνονται να δουλεψουν κατα την διαρκεια της "αδειας" τους, απαιτουν να πληρωνονται με ειδικα επιδοματα... Ετσι, για να κανουν απλως την δουλεια τους, οι καθηγητες που ασχολουνται με τις πανελληνιες εξετασεις πληρωνονται και για την διωρθωση των γραπτων, και παιρνουν και ειδικο επιδομα επειδη δεν πηγαν στην παραλια! !
Εγω θελω τα σχολεια να μην κλεινουν... Δεν μπορει οποτε θελουν οι συνδικαλιστες να στελνουν τα παιδια σπιτι τους, οταν οι οικογενειες δεν εχουν καποιον να τα φροντιζει...
Ετσι θα επρεπε οι εκλογες των συνδικαλιστικων οργανων τους να γινονται σε μερες των χριστουγεννων ή του Πασχα.
Και θελω οι εκπαιδευτικοι να ενημερωνονται διαρκως για να βελτιωνονται, ετσι θα επρεπε εναν μηνα το καλοκαιρι να γινονται σεμιναρια, και οχι στην διαρκεια της σχολικης χρονιας...
Και να σταματησουν να πληρωνονται με επιδοματα, για δουλεια που επρεπε να κανουν παιρνοντας μονο τον μισθο τους...
Επισης, το κυριοτερο... Το επιδομα για βιβλιοθηκη, θα επρεπε να το παιρνουν μονο φερνοντας αποδειξεις αγορας βιβλιων...
Σαρβανιτίδης Αδαμάντιος
26/03/2010 02:04
Να κάνω μια ερώτηση : Ποιος πλούσιος θα στείλει το παιδί του σε τάξη 30 μαθητών ;
Προοδευτικος
26/03/2010 00:57
Κακα τα ψεματα, με ολα αυτα τα αδικα μετρα, θα ερθει κοινωνικη εξεγερση ιδιαιτερα αγρια και βιαιη, που μπροστα της ο "δεκεμβρης" θα μοιαζει με σχολικη γιορτουλα...Ας μην πουμε τοτε οτι δεν ξεραμε...Οι αιτιες της εκρηξης γεννιουνται αυτες τις μερες...
Παυλος
26/03/2010 00:55
Πολλη ανθρωποφαγια επεσε..Αντι να κοιταξει ο κοσμος της εργασιας να ενωθει απεναντι στο κεφαλαιο εχει χαψει το παραμυθακι που του σερβιρουνε τα αφεντικα :Αυτο της διασπαση των εργαζομενων σε μονιμων-επισφαλων, ελληνων-ξενων,δημοσιων-ιδιωτικων, 700αρηδων-1200αρηδων....Αντε συνεχιστε το φαγωμα να κανει κι αλλο παρτυ ο ΣΕΒ....
Παναγής
26/03/2010 00:53
Παιδιά, μην ασχολούμαστε άλλο με τους γραφικούς. Μπορούν να διαβάσουν τα σχόλιά μας, αν θέλουν. Ο εκπαιδευτικός δεν αγωνίζεται για τον εαυτό του μόνο. Πρώτα και κύρια για τους μαθητές του, αυτούς που έχει και αυτούς που θα ''ρθουν. Και για την κοινωνία ολόκληρη. Αλλά πού να το καταλάβει ο μικροαστός...
Παναγής
26/03/2010 00:46
Α, ρε Ε.Τ. οικονομολόγε, που εσείς και όμοιοί σας καταστρέψατε τον κόσμο... Ισοπεδωτική άποψη, έτσι; Σωστά. Όπως και εσύ ισοπεδωτικά, χωρίς καμιά γνώση του τι κάνουμε -ίσως από κανέναν φιλο ή συγγενή - κατηγορείς όλους τους εκπαιδευτικούς και το έργο μας. 2 με 3 ώρες προετοιμάζομαι για Β΄ Δημοτικού για το δικό σου το παιδάκι, που το λυπάμαι γιατί έχει έναν τέτοιο κηδεμόνα, που του δίνει τέτοιες αξίες. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είσαι και ξενόφοβη και θεοσεβούμενη. Εσύ έχει ποτέ αναρωτηθεί πόση προετοιμασία θέλει ένας δάσκαλος ή ακόμη περισσότερο ένας καθηγητής Βθμιας εκπαίδευσης για να πάει την επόμενη μέρα να διδάξει; Μαθήτρια θα ήσουν φαντάζομαι. Έχεις αναρωτηθεί πόσες ώρες απαιτούνται για να διορθώσει ένας φιλόλογος 25 γραπτά; Ή μήπως νομίζεις ότι τα βάζει στο μπλέντερ; Ξέρεις πόσο χρειάζεται για να προετοιμάσει τη γλώσσα, τα κείμενα λογοτεχνίας, την ιστορία και ό,τι άσχετο του φορτώνουν, επειδή το σύστημα δεν έχει να προσλάβει ούτε ψυχολόγο , ούτε κοινωνιολόγο, ούτε καθηγητή φιλοσοφίας, ούτε οικονομολόγο; Ξέρω εγώ τη δουλειά σου, αν είσαι ελ. επαγγελματίας, ιδ. υπάλληλος -άθλια αμειβόμενη - και πότε πίνεις καφέ, αν έχεις άδειες και πόσα παίρνεις; Εσύ το γνωρίζεις για εμάς. Και φθονείς. Και ίσως ενημερώνεσαι από την "εγκυρότατη" τηλεόραση για τα των δασκάλων. Μαύρα μεσάνυχτα λοιπόν! Η εκπαίδευση έχει αλλάξει από τότε που ήσουν μαθήτρια. Τα ιδιαίτερα που ακούς τα κάνουν αρκετοί, πάρα πολλοί όμως όχι! Έχω φίλο δάσκαλο στην Αθήνα που κάνει κέτερινγκ. Για να τα βγάλει πέρα. Παράνομο,ε; Ναι. Εσύ πόσα παίρνεις; Λαδώνεσαι; Χώνεις συναδέλφους; Πατάς επί πτωμάτων ως ελ. επαγγελματίας; Ή ως μισθωτή; Έχεις κάνει τοκογλυφίες όπως πολλοί οικονομολόγοι; Εκδίδεις αποδείξεις αν είσαι ελ. επαγγελματίας; Διατηρείς βιβλία όπως ακριβώς προβλέπεται; Κι αν είσαι μισθωτός αναρωτήθηκες ποτέ ότι οι δικοί μας μισθοί τραβάνε και τους δικούς σας προς τα κάτω; Κι άλλα πολλά... Κοίτα, μέχρι να διοριστώ έχω κάνει σε διανομές φυλλαδίων, σε βιντεοκλάμπ, σε Stage, σε ιδιωτικό σχολείο και γνωρίζω πάρα πολύ καλά πώς είναι τα πράγματα. Δύσκολα. Όμως η κακεντρέχεια είναι πολύ άσχημη. Ποτέ δεν την είχα ενάντια σε μια άλλη εργασιακή ομάδα, όπως π.χ. οι γιατροί. ΔΕ ΒΟΗΘΑΕΙ. Πολλές φορές συμμετείχα σε κινήσεις συμπαράστασης ιδιωτικών υπαλλήλων, όπως για ιδ. υπαλλ. σε φροντιστήρια ή βιβλιοπωλεία. Αυτό είναι αξιοπρέπεια. Να βοηθάς! Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι κακεντρέχειες, αντλούμενες από ένα μικρό ποσοστό εκπαιδευτικών που δεν κάνουν πάντα όπως πρέπει τη δουλειά τους. Παντού δεν ισχύει αυτό; Ή μήπως όχι;
Παναγής
26/03/2010 00:16
Δυστυχώς εδώ πέρα γράφει ο κάθε πικραμένος - δικαιολογημένα - από το σύστημα. Ο άνεργος ή εργαζόμενος με τα λίγα (;) λεφτά, εκείνος που θεωρεί ότι θα λύσει το πρόβλημα με το να τα φορτώσει όλα στο δάσκαλο -με την ευρεία σημασία. Επειδή όλοι ξέρουν πως από 22/6 ως 31/8 έχουμε διακοπές. Επίσης 15 μέρες Χριστούγεννα και άλλες 15 Πάσχα. Είναι σαν να κατηγορώ χιλιάδες άλλους δημόσιους - και ιδιωτικούς ενίοτε - υπαλλήλους και μικροελ. επαγγελματίες που τόσες φορές τους βλέπω με 15θημερες άδειες και βάλε, με αδιαφορία και απίστευτη επιθετικότητα να στέκονται πίσω από έναν γκισέ ή ένα γραφείο. Ευτυχώς στο δημόσιο σχολείο σπάνια συμβαίνει να έρχεται ένας γονιός και να του φερόμαστε σαν να μας χρωστά χάρη. Η δουλειά μας έχει τις ιδιαιτερότητές της και δεν την αλλάζω όχι για τον ελεύθερο χρόνο που δεν έχω τα απογεύματα ή τις διακοπές, αλλά γιατί τα παιδιά σας/μας είναι αθώες ψυχές και σε γεμίζουν με απίστευτη ζωτικότητα. Δυστυχώς, ο κόσμος δεν έχει κατανοήσει ότι τα προβλήματα δε λύνονται με το να στρέφεται η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, αλλά με συσπείρωση, αλληλεγγύη. Η μικρότητα θριαμβεύει όταν αντί να στραφούμε όλοι ενάντια στους κλέφτες, απατεώνες, αναλωνόμαστε σε ανόητες συζητήσεις για το αν ο υπάλληλος της ΔΕΗ παίρνει 2000 ή τι κάνει στη δουλειά του. Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι εύκολη, ίσως νομίζουν ότι μπαίνεις και αρχίζεις να "λες το μάθημα" και να διορθώνεις. Ίσως νομίζουν ότι έχεις να κάνεις με σακιά πίτουρα που όπου θες τα βάζεις, τα κλοτσάς και τα μεταχειρίζεσαι όπως γουστάρεις. Αμ δε! Είναι άνθρωποι, είναι παιδιά, δεν είναι οι πελάτες σας, οι υπάλληλοί σας, οι άγνωστοι επισκέπτες ενός μαγαζιού, οι μισητοί θαμώνες, οι ενοχλητικοί πολίτες που ζητούν το δίκιο τους σε μια δημ. υπηρεσία ή σε ένα αστυν. τμήμα, όπου ο μπάτσος -αν και δημ. λειτουργός - σε κοιτάζει και σε αντιμετωπίζει χωρίς ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ απολύτως επίγνωση της θέσης του και της ευθύνης του. Το αστείο να τελειώνει με την κάθε κυράτσα, άσχετη με την εκπαίδευση. Όπως εγώ δε - θα ήθελα να - σχολιάζω τη δουλειά του άλλου, γιατί κάθε δουλειά έχει τα δικά της, έτσι κι ο άλλος να κοιτάει να κάνει καλά τη δική του εργασία. Τα υπόλοιπα αποδεικνύουν περίτρανα σε ποιο σημείο έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία του μικροαστικού σκυλολοϊού. Χιλιάδες λαμόγια, απατεωνίσκοι, ενίοτε και γονείς, με μοναδικές αξίες το πάτημα επί πτωμάτων, τη διασκέδαση στα ελεεινότερα χαμετυπεία, το βόλεμα από "έναν γνωστό", το φακελάκι, την επιθετικότητα και αδιαφορία, την ψευτομαγκιά και το ρατσισμό, την τηλεόραση ως εκπαιδευτικό μέσο, στρέφονται αδιακρίτως κατά των ελάχιστων αξιών που μπορούν να βελτιώσουν την κοινωνία. Μία από αυτές είναι το δημόσιο σχολείο που ασθμαίνοντας προσπαθεί να παρέχει στα παιδιά μας παιδεία. Όχι, ο σκοπός του σχολείου δεν είναι κυρίως να μάθει Μαθηματικά, Γλώσσα και τα λοιπά μαθήματα, όπως γράφει κάποιος που θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από το ... Μεσαίωνα! Είναι να μάθει να είναι άνθρωπος, να συνεργάζεται, να βοηθά, να αντιστέκεται στο άδικο, να κρίνει το δίκαιο και το άδικο, να υπερασπίζεται την ελευθερία σκέψης όλων, να γίνει δηλαδή αυτό που πολλοί από εμάς δεν είναι: Χρήσιμο πολιτικό ον. Όλα αυτά περνάνε μέσα από τα μαθήματα και από παράλληλες δράσεις. Η ευρωστία μιας χώρας δεν εμφανίζεται στους αριθμούς των οικονομικών επιτελείων και στις στατιστικές, μα στην Παιδεία και στην Υγεία. Όταν αυτοί οι δύο τομείς ούτε χρηματοδοτούνται ούτε με κανέναν τρόπο υποστηρίζονται, τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. ΟΙ διάφοροι άσχετοι με την εκπαίδευση "εξυπνάκηδες" καλό θα είναι να βγάλουν τα κάθε λογής απωθημένα τους σε άλλο ρεπορτάζ ή ιστοσελίδα. Αφήστε τους εκπαιδευτικούς να γράψουν, διαβάστε και κρίνετε.
ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
25/03/2010 23:29
ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΝΕ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΝ ΠΟΛΥΞΕΡΟ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΕΤΣΙ. ΕΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΜΕ 30 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΛΥΞΕΡΕ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΕΣ ΜΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 30 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΥΛΗ. Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Η Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΣ ΕΙΧΕΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΥ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΣ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΥΟ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΑΛΛΩΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 50% ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ.
kate theochari
25/03/2010 22:59
oi ekpedeytikioi ean gnorizete doyleyoyn ales toses ores sto spiti kai doyleyoyn me psixes ke oxi me mixanimata

kate theochari
ekpedeytikos se frontistiria

ziito o agonas ton kahtigiton
Πειραιωτης Μαουνιερης
25/03/2010 22:05
Εκεινο στο οποιο θα συμφωνησω,ειναι οτι το δασκαλικι,ειναι να τοχεις.Αμα δεν τοχεις,οσα λεφτα και να παρεις,δε γινεται τιποτα. Πρεπει να αγαπας τη δουλεια,αλλα ΚΑΙ τα παιδια. Αν και τα τελευταια χρονια,σε πολλα Σχολεια,η κατασταση,εχει ξεφυγει,γιατι με την ακώλυτη και ανεξελεγκτη προσελευση μαθητων,χωρις προσοντα,το κλιμα μεσα στις Ταξεις,ειδικα στα Λυκεια,εχει γινει Αφγανισταν ,οποτε και οι σχεσεις των μαθητων με τους καθηγητες,περνανε μεγαλο ζορι πλεον.
ΕΛΛΗΝΑΣ
25/03/2010 21:31

ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ,
ΒΑΛΤΕ 30 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ .
ΘΕΟΣ
25/03/2010 21:29

ΤΙ 30 , ΤΙ 40 , ΤΙ 50
Καρράς Ιωάννης
25/03/2010 20:45
Όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν ένα χαρακτηριστικό: Να μειώνεται η αμοιβή του άλλου εργαζόμενου. ΔΕΝ τον ενδιαφέρει τίποτες άλλο! Έτσι δεν γίνεται πρόοδος, ούτε δημιουργούνται προϊόντα ούτε έρχονται χρήμματα στο κράτος και στον εργαζόμενο. Όταν αλλάξει αυτό, τότε θα πάμε καλύτερα οικονομικά. Στο μεταξύ πάνε καλύτερα όσοι δεν περιφρονούν το χρήμμα!
Δήμητρα
25/03/2010 20:43
Κρίμα που ασχολούμαστε τόσο πολύ με τον οικονομολόγο τον Ε.Τ(αλήθεια,παραπέμπει το ψευδώνυμο στον γνωστό Ε.Τ,οπότε μπορεί να μην το διάλεξε τυχαία σε σχέση με την πραγματική κατάσταση στο χώρο εργασίας).Ίσως είναι κάποιος μίζερος,απόφοιτος του deree και άλλων δήθεν εκπαιδευτικών ιδρυμάτων φαντάζομαι,που απλώς φαντασιώνεται στον ελεύθερο χρόνο του ότι είναι εργοδότης κι επειδή ίσως δεν έχει το background και τα κότσια ν''ανέβει οικονομικά κι επαγγελματικά(γιατί στον επαγγελματικό ανταγωνισμό η μεμψιμοιρία σ''απαξιώνει και δε σ''αφήνει να προχωρήσεις μπροστά),οπότε τι άλλο κάνει;Να τα χώνει στους εκπαιδευτικούς ή σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες,καθιστώντας τες υπεύθυνες για τη δικη του-ίσως-επαγγελματική στασιμότητα.Υπάρχουν απόφοιτοι οικονομικών σχολών ΑΕΙ και δη με διδακτορικά,που όπου και να εργάστηκαν προχώρησαν και προχωρούν,λόγω του ότι δε φέρονται σα γυναικούλες,για να το πω πιο χοντρά,όσο κι αν κακοφανεί στον εν λόγω κύριο.Δε μας έφταναν οι επαγγελματίες ξενοφοβικοί,που αραδιάζουν με θράσος τις απόψεις τους στο φόρουμ των ΝΕΩΝ,έχουμε και τους "αξιότιμους"κυρίους και κυρίες που βρίζουν σωρηδόν τους εκπαιδευτικούς.ΈΛΕΟΣ!
ζωη
25/03/2010 20:42
και εγω πηγα παιδαγωγικο για να διοριστω ευκολα και να εχω γρηγορα μια σιγουρη δουλεια...ή γκαρσονα θα καταληξω ή σε σουπερμαρκετ!
gk
25/03/2010 20:23
Μεγάλωσα και έμαθα γράμματα σε σχολεία της δεκαετίας ΄75-΄85, με 40-45 μαθητές στην τάξη, με μαθήματα σε δύο βάρδιες ( πρωί - απόγευμα ), και Σάββατο ( το 5-ήμερο καθιερώθηκε κάπου στο 1982 αν θυμάμαι καλά ) και με ύλη μαμούθ ειδικά στη Γ Λυκείου ( σύστημα Δεσμών ). Μπήκα στο Πανεπιστήμιο, το τελείωσα στα 4 χρόνια, έκανα 2 μετατπτυχιακά και εργάζομαι ανελλιπώς. Και δεν το έκανα εγώ μόνο ούτε το φέρω ως κατόρθωμα. Το έκαναν χιλιάδες συνομήλικοι μου και δεν γκρινιάξαμε ποτέ για τίποτε. Το συμπέρασμα: Καλή η εξέλιξη και η πρόοδος σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, αλλά αυτός που θέλει να μάθει θα μάθει και αυτός που δεν θέλει θα μείνει κούτσουρο. Όσο για τους συναδέλφους καθηγητές έχω να πω ότι υπάρχουν εξαιρετικοί και στα δημόσια σχολεία αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν τη γενική εικόνα της παρακμής τους ....
Πειραιωτης Μαουνιερης
25/03/2010 19:28
Eγραψα παλι κατι,αλλα δεν το διαβασατε φαινεται. Τα παιδια,οταν ερχονται στο Σχολειο,στην πρωτη του Δημοτικου,ειναι σε μεγαλο βαθμο,προγραμματισμενα,αν θα μαθουν γραμματα,ή οχι,αναλογα απο το σπιτι απο το οποιο προερχονται. Οσα ξερουν να γραφουν και να διαβαζουν,εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να τα καταφερουν.Αυτα που δεν τα προσε\ξε κανεις στο σπιτι,εχουν λιγοτερες πιθανοτητες,γιατι το Σχολειο,ετσι που λειτουργει,απευθυνεται στους μετριους.Ουτε στους Αριστους,αλλα ουτε και στους αδυνατους. Ετσι,οι μεν πρωτοι δεν μαθαινουν οσα θα μπορουσαν,και οι δευτεροι,οσα θα επρεπε. Και μην ξεχνατε οτι το πασοκ το 81,εκλεισε και τα Προτυπα Σχολεια,οπου πολλα παιδια,με καλες επιδοσεεις,εμπαιναν με εξετασεις,και μαθαιναν εκει, πολυ περισσοτερα απο τα αλλα. Αλλα οπως ελεγαν τοτε οι πασοκοι,δεν θελουμε ελιτ! Και τα ειδαμε τα χαιρια τους. Κατηργησαν τοτε και τις εισαγωγικες εξετασεις,που λειτουργουσαν σα φιλτρο,για να ξεχωριζουν αυτα τα παιδια που ηξεραν και μπορουσαν,απο τα αλλα,ωστε να καταλαβουν προς τα που θα επρεπε να πανε. Ο λαικισμος ομως του πασοκ τοτε,αλλα και η αδυναμια των εμβολιμων κυβερνησεων,να τα ανατρεψουν αυτα τα μετρα,που εριξαν το επιπεδο των Σχολειων,μας οδηγησαν εδω που βρισκομαστε. Γιατι καλο για τη χωρα,δεν ειναι να παιρνει πολυς κοσμος χαρτια,αλλα να μαθαινει γραμματα,και αυτο δεν γινεται στη Χωρα μας πια. Δυστυχως.
Αλέξης Κ.
25/03/2010 19:24
Το πίσω στις τάξεις των 30 μαθητών από που προκύπτει ακριβώς; Επειδή το είπε ο Κάτσικας;Αν δεν κάνω λάθος η ΟΛΜΕ έχει παραδεχτεί ότι η αναλογία μαθητών - καθηγητών είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Επίσης υπάρχουν πολλά βύσματα αποσπασμένοι οι οποίοι είναι σε γραφεία στην πόλη τους την ώρα που άλλα σχολεία έχουν κενά. Το πιο λογικό είναι να καλυφθούν τα κενά αυτά με επιστροφή των αποσπασμένων στα γραφεία στις θέσεις τους και να γίνονται διορισμοί με βάση τα πραγματικά κενά που υπάρχουν. Αλλά βέβαια αυτή η άποψη δεν είναι επαναστατική και προοδευτική. Προοδευτικό είναι να ζητάμε μαζικούς διορισμούς εξάντληση των πινάκων να βρίζουμε τον ΑΣΕΠ και να ζητάμε επετηρίδα. Λες και είναι υποχρέωση του κράτους να διορίζει όποιον θέλει να μπει στο δημόσιο ανεξαρτήτως των πραγματικών ελλείψεων. Ένας εκπαιδευτικός
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
25/03/2010 19:17
ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
ΕΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΣΕ ΤΑΞΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ.
ΠΑΝΟΣ Μ.
25/03/2010 19:00
Όσο και να μου μειώσουν τον μισθό μου εγώ ο εκπαιδευτικός το ίδιο έργο θα προσφέρω. Το έργο του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα δεν είναι δουλειά. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία αναπτύσσεται η προσωπικότητα του παιδιού που όταν ενηλικιωθεί θα κληθεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις του. Οι απόψεις λοιπόν περί πολλής ή λίγης δουλειάς για τον εκπαιδευτικό δεν ευσταθούν. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι κατα πόσον οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί δάσκαλοι καθηγητές και πανεπιστημιακοί είναι επαρκείς για να συντελέσουν αυτό το έργο που τους ανέθεσε η κοινωνία.
ST
25/03/2010 18:30
PROS OLOUS TOUS "KLAPSIARHDES" KAI LIAN "EUAISTHITOUS" "EKPAIDEUTIKOUS"

KAI MEIS MEGALOSAME KANONTAS MATHIMA SE AITHOUSES PROKAT KAI ME ALLOUS 30 STO TMHMA..

ALLA GRAMMATA MATHAME...OSOI HTAN NA MATHOUME...

OUTE MAS FTAIKSANE TA BIBLIA AKOMA KAI OTAN HTAN TA PASOKIKA EMESMATA THS DEKAETIAS TOU 80 POU UMNOUSANE THN ALBANIA OS PROTUPO ANAPTUKSHS KAI KATAKERAUNONANE TON KAKO KAPITALISMO...

AUTOS POU THELEI NA MATHEI THA MATHEI...

OSON AFORA TON KOPO TON DIDASKALON...PALIA O EKPAIDEUTIKOS HTAN EUSUNEIDHTOS KAI ERGATIKOS...

TOULAXISTON TO 70%...SHMERA EINAI TO 90% KSEUTILES KAI TO 10% AKSIOI...

EDO EIXAME TON TSELIO OS UPODEIGMA "EKPAIDEUTIKOU" TON TROMOKRATH...KAI BGAINANE TA SUNDIKALISTAKIA TON DIDASKALON NA TON STHRIKSOUNE...

O SUNDIKALISMOS KATESTREPSE TA SXOLEIA KANONTAS EKPAIDEUTIKOUS PSUXANOMALOUS ANARXOARISTEROUS POU PERNANE THN ORA TOUS KURHTONTAS THN "EKSEGERSH" KAI DIAFORES ALLES TETOIES GRAFIKOTHTES...ANTI NA KOITAKSOUNE NA DIDAKSOUNE TA PAIDIA...

TA PAIDIA DEN XREIAZONTAI "DRASTHRIOTHTES" KAI "DRASEIS" SE AUTH THN HLIKIA...

XREIAZONTAI NA MATHOUNE GRAFH, ANAGNOSH, ARITHMHTIKH, KLP....

OI KITHARES, OI XOROI, KAI OI LOIPES PAPARIES EINAI GIA META AMA EXEIS XRONO KAI XRHMA...

TA SXOLIKA XRONIA EINAI GIA MATHHSH...TOULAXISTON GIA OSOUS THELOUN KAI MPOROUN...

DIOTI OUTE OLOI THELOUN OUTE OLOI MPOROUN...

AFHSTE LOIPON THN KLAPSA KAI KOITAKSTE POS THA GINETE KALUTEROI OI IDIOI KAI POS THA DOSETE DEIGMATA POIOTHTAS OI IDIOI AFHNONTAS GELOIOTHTES TOU TUPOU OXI STHN BASH TOU 10 KAI OLOI STA PANEPISTHMIA...

AUTES OI ARLOUMPES MAS FERANE KAI SAS FERANE EKEI POU EIMASTE SHMERA....
Χ.Β
25/03/2010 17:40
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ 50%
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ
ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΠΑΙΔΙΑ
ΝΟΜΙΖΩ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΕΥΓΕ....
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
25/03/2010 16:08
ΔΗΜΗΤΡΗ Μ. ΑΣ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ.
Biologos
25/03/2010 16:04
To oti exei ypostei olh th meivsh misthwn o mirkomesaios gia tis klopes twn megalwn lamogiwn,enw ta lamogia egkataleipoun th xwra me anesh kai me thn sthrilksh twn politikwn einai frikto. Kai twra kanoun eksetastikes gia ta matia tou kosmou. Alla na leme ta pragmata me to onoma tous, oloi ftaime ligo h poly, afou alloi pernoun fakellakia, alloi aplws ta ksinoun kai den prosferoun ergo kai oi ypoloipoi aplws ta anexontai kai den kanoun tpt. Gia na poume kai mia alhtheia: Mas kakofainetai twra, pou enw olh h ellhnikh koinwnia ependyei sto na mpei sto dhmosio kai dei sthn ekpaideysh, ksafnika ta pragmata de fainontai kai toso rodina. Perikopes sto dhmosio, perikopes kai stous ekpeideytikous, kai posoi politikoi ladothikan, posa rousfetia eginan, gia na ginoun ta misa ellhnopoula dhmosioi ypallhloi kai ta alla misa ekpaideytikoi! De thelw na balw olous sto idio saki, yparxoun kai entimoi anthrwpoi,pou pragmatika aksizoun tis theseis tous. Alla einai ligoi. Twra fysika diamartyrontai oi pio polloi, giati, enw kynhgousan thn anesh kai to proswpiko symferon eis baros tou koinwnikou, kai ladonan politikous gia mia thesoula sto dhmosio, gia ta ksinoun aneta mia zwh, twra blepoun na zorizoun poly ta pragmata. De lypamai katholou ma katholou pou se ayta ta lamogia, pou mphkan sto dhmosio h eginan kathigites gia na kathontai, meionwntai oi misthoi!!!Ante, giati gia poly ma..es mas exoun perasei oloi!Kathe mera akoume kai gia mia allh istoria diafthoras. Sygnwmh mple kai prasina kai kokkina paidia pou de sas hrthan bolika ta pragmata.Kairos einai kapoia stigmh na erthoun bolika ta pragmata se aytous pou pragmatika moxthoun kai den xrhsimopoioun to dieftharmeno systhma apo th mia kai apo thn allh einai stous dromous na fonazoun kata ths diafthoras.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
25/03/2010 16:04
ΣΠΥΡΟ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ .ΑΣ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΔΕΣ .ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΕΣ 3 ΩΡΕΣ.
daskalogiannis
25/03/2010 15:33
Για όλους εσάς που θεωρείται ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να αμοίβεται ανάλογα με το χρόνο που δουλεύει -4 με 5 ώρες την ημέρα , καλοκαίρι και αργίες να μην πληρώνεται - απλά ΛΥΠΑΜΑΙ για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος απ'' αυτούς είναι ότι 100% εσείς είστε που με σημαία την αναξιοκρατία,ανευθυνότητα στη δουλεια και στην οικογένεια σας,τεμπελιά και αδιαφορία, ψάχνετε να βρείτε ποιος ή τι φταίει για την δική σας άθλια ζωή.Είστε πραγματικά ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ.

Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους είναι υπεύθυνοι και κρίνονται καθημερινά όχι μόνο από τους μαθητές τους αλλά και από την κοινωνία.
Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους κατέχουν αξιοκρατικά την εργασιακή αυτή θέση. Δεν τους την χάρισε κανείς. Δεν παρακάλεσαν ούτε πλήρωσαν κάποιο "φακελάκι" για να την αποκτήσουν.
Κι αν νομίζετε ότι ο εκπαιδευτικός δουλεύει από τότε που θα ανοίξει το σχολείο το πρωϊ μέχρι που θα κλείσει ,όπως κανετε σίγουρα εσείς στη δουλεία σας ,πάλι σας ΛΥΠΑΜΑΙ, γιατί αν δεν έχετε παιδιά τότε έχετε ελλιπή γνώση του θέματος ή αν έχετε παιδιά δεν ασχολείστε καθόλου μαζί τους.
Ο σύγχρονος εκπαιδευτικός δεν έιναι ο εκπαιδευτικός των παιδικών σας χρόνων. Για να καταφέρει να κερδίσει 20-30 μαθητές συγχρόνως, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ήδη γνωρίζουν ,αν δεν το γνωρίζουν καλύτερα, αυτό που πρόκειται να διδαχθούν, χρειάζεται κι άλλες ικανότητες που εσείς δεν μπορείτε ούτε να φανταστείτε.
.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ,ο μισθός των εκπαιδευτικών δεν είναι το πρόβλημα. Τα χρήματα ώς αντίτιμο για μια τέτοια υπηρεσία , όπως του δασκάλου, είναι το λιγότερο . Ο μισθός τους βρίσκεται μέσα στα μάτια και στο χαμόγελο των μαθητών του και είναι καθημερινός μισθός και όχι μηνιαίος.1κοινόςμισθός= 30 ημερήσιοι μισθοί.
ΥΓ. όταν σε κάποιον εργάτη ή υπαλληλο του μειώσουν το εισόδημα, αυτός μπορεί να χαλαρώσει ή να μειώσει την απόδοσή του χωρίς να γίνει αντιληπτό. Όταν του δασκάλου του μειώσουν το εισόδημά του -ακόμα και 50% όπως εσείς εύχεστε- αυτός θα συνεχίσει την εργασία του με την ίδια απόδοση. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ όπως για π.χ. βάζω σφραγίδες ή ταξινομώ κιβώτια ή πουλάω (γενικά)ιτιδήποτε.

Για αλλη μια φορά όλοι εσείς που κρίνετε τουςδασκάλους , ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ...

Χριστίνα _ εκπαιδευτικός
25/03/2010 14:48
Προς τον Οικονομολόγο Το σχόλιό σας είναι άκρως απαξιωτικό για τους εκπαιδευτικούς. Δεν έχετε άδικο. Αυτά που λέτε σας τα επιβεβαιώνουν συγγενικά σας πρόσωπα από το χώρο της εκπαίδευσης...μήπως θα έπρεπε να τα βάλετε μαζί τους και όχι με όλο τον κλάδο; Δέν είμαστε όλοι ίδιοι κε Οικονομολόγε. Επίσης, δυστυχώς για τον κλάδο μας, σας τα επιβεβαιώνουν και τα διάφορα λαμόγια της εκπαίδευσης, που όντως "αξιοποιούν" το χώρο του σχολείου για να τσιμπήσουν ιδιαίτερα. Και να'' ταν μόνο αυτά τα προβλήματα της εκπαίδευσης; Να πούμε για τα σχολεία που βασίζονται στους ωρομίσθιους, εκπαιδευτικούς που δουλεύουν σε συνθήκες σύγχρονου Μεσαίωνα, για 350 ευρώ χωρίς δικαιώματα... Να πούμε για την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολεία;; Για την έλλειψη ακόμα και γραφείου και καρέκλας για τον καθηγητη!!! Να πούμε για τα απαράδεκτα βιβλία; Βλέπετε δεν φταίει μόνο ο "κακός" εκπαιδευτικός. Υπάρχει κι ένα σύστημα από πίσω που απαξιώνει και τον ίδιο και το έργο του. Όσο για τις προτάσεις σας, για εργασία και σε άλλες υπηρεσίες και περικοπή μισθών, το λιγότερο που έχω να πώ είναι ότι δείχνουν τόσο την άγνοιά σας περί του εκπαιδευτικού έργου και της εκπαιδευτικής υποχρέωσης, όσο και την έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους σας για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Εσείς θέλετε τον εκπαιδευτικό-υπάλληλο, κι όχι τον εκπαιδευτικό-παιδαγωγό... Αν έχετε παιδιά, λυπάμαι για το μέλλον που τους ετοιμάζετε.
Προς κο Μπαρμπαλιά
25/03/2010 13:30
Κύριε Μπαρμπαλιά
το κόμπλεξ το έχουν πολλοί και είναι λυπηρό.
Αν σας ενοχλεί και είστε άξιος δώστε ΑΣΕΠ να κάνετε και εσείς τα ίδια.Αλλά μάλλον θα παίρνετε κάποιον παχυλό μισθό και θα είστε βολεμένος...
Μην τσουβαλιάζετε τους εκπαιδευτικούς γιατί δεν κάνουν όλοι ιδιαίτερα (δεν έχουν ή δεν θέλουν).
Επίσης η εικόνα που έχετε δεν είναι σωστή και η ενημέρωσή σας ελλειπής .
Υπάρχουν πολλοί με διδακτορικά και κάποοι είναι οικονομολόγοι...
Για τα λεφτά που παίρνουν και πολύ δουλεύουν
για να το αντιστρέψω. Αν δε σας αρέσει να σκάτε 10000 ευρώ το χρόνο σε ιδιωτικά.Σας άρεσε η απάντηση?
DIMAKAS
25/03/2010 12:42
ΣΥΜΦΩΝΩ.....Όταν το Υπουργείο αποφασίσει τι εκπαιδευτικούς θέλει για τα παιδιά, να ενημερώσει και τους διορισμένους που η επιμόρφωσή τους βρίσκεται στο σχολείο της δεκαετίας του 80. Όλοι εμείς οι αδιόριστοι τραβάμε το κουπί της εκπαίδευσης. Αν δεν υπήρχαν οι απουσίες στο σχολείο, τα παιδιά δεν θα πατούσαν καν. Υ.Γ. Κυρία Υπουργε, δείτε λίγο και το θέμα των διορισμένων που θησυρίζουν από τα ιδιαίτερα...
mary
25/03/2010 11:26
Λοιπόν,οικονομολόγε E.T,αφού εσύ έκανες την επαγγελματική σου επιλογή,άσε μας κι εμάς στην ησυχίά μας.
Οι εκτός του χώρου καλύτερα να μασούν παρά να μιλούν.
Κ Ψ
25/03/2010 11:21
Μια κυβέρνηση που παίρνει μέτρα για να καλύψει τους αριθμούς των Βρυξελλών και δεν επενδύει στην ανάπτυξη πώς είναι δυνατόν να επενδύσει στην παιδεία; Πολύ θα ήθελα να δω τους βερμπαλιστές υπουργούς μας να έρθουν σε μία τάξη 30 ατόμων και να πουν απλά ένα παραμύθι του Αισώπου. Αν είναι δυνατόν σε μία τάξη 30 ατόμων να διδάξει κανείς στοιχειώδη παιδεία. Και η κοινή γνώμη, χειραγωγημένη από τα ΜΜΕ, που θα στέλνει τα παιδιά της σ΄ αυτά τα σχολεία, απολαμβάνει την παθητικοποίησή της.
Αφού υποβαιμίζετε την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας, γιατί, κυρία υπουργέ, δεν μειώνετε και τους φόρους του Έλληνα φορολογούμενου. Αφού το "υλικό" που θα πουλήσεις είναι υποβαθμισμένο, είναι πιστοποιημένα "δευτερότριτο".
Γιατί δεν αξιολογείς (προς θεού όχι κομματικά) τους καθηγητές σου, κυρία υπουργέ, αμείβοντας όμως ανάλογα με την αξία του και την αποδοτικότητά του τον καθένα;
Γιατί δεν κάνεις άρση μονιμότητας για να κρατήσεις όσους είναι άξιοι των χρημάτων που παίρνουν;
Γιατί δεν ρωτάς, τέλος, τους "μάχιμους" εκπαιδευτικούς για τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων αλλά αρκείσαι στις γνώμες των καρεκλοκένταυρων;
Κ Ψ
25/03/2010 11:21
Μια κυβέρνηση που παίρνει μέτρα για να καλύψει τους αριθμούς των Βρυξελλών και δεν επενδύει στην ανάπτυξη πώς είναι δυνατόν να επενδύσει στην παιδεία; Πολύ θα ήθελα να δω τους βερμπαλιστές υπουργούς μας να έρθουν σε μία τάξη 30 ατόμων και να πουν απλά ένα παραμύθι του Αισώπου. Αν είναι δυνατόν σε μία τάξη 30 ατόμων να διδάξει κανείς στοιχειώδη παιδεία. Και η κοινή γνώμη, χειραγωγημένη από τα ΜΜΕ, που θα στέλνει τα παιδιά της σ΄ αυτά τα σχολεία, απολαμβάνει την παθητικοποίησή της.
Αφού υποβαιμίζετε την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας, γιατί, κυρία υπουργέ, δεν μειώνετε και τους φόρους του Έλληνα φορολογούμενου. Αφού το "υλικό" που θα πουλήσεις είναι υποβαθμισμένο, είναι πιστοποιημένα "δευτερότριτο".
Γιατί δεν αξιολογείς (προς θεού όχι κομματικά) τους καθηγητές σου, κυρία υπουργέ, αμείβοντας όμως ανάλογα με την αξία του και την αποδοτικότητά του τον καθένα;
Γιατί δεν κάνεις άρση μονιμότητας για να κρατήσεις όσους είναι άξιοι των χρημάτων που παίρνουν;
Γιατί δεν ρωτάς, τέλος, τους "μάχιμους" εκπαιδευτικούς για τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων αλλά αρκείσαι στις γνώμες των καρεκλοκένταυρων;
Tzoe Dalton
25/03/2010 11:14
Σε ποιο ακριβώς σχολείο φοίτησε η κυρία Διαμαντοπούλου;
Πώς ακριβώς ΜΕΤΑ το σχολείο , κέρδισε τα ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ;
ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΟΙΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ;

Και γιατί να ενδιαφερθεί για το σχολείο των δικών μας παιδιών;

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΗΣ, Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΜΑΣ;
NP-LARISA
25/03/2010 10:45
IDIA GEYSI OLOI-PAIDEIA XWRIS LEFTA DEN GINETAI-PAIDEIA ME EKPAIDEYTIKOUS STA ORIA TIS EX8LIWSIS DEN YPARXEI-ALI9EIA GIATI OI K.K. YPOYRGOI KSI BOULEYTES STELNOUN TA PAIDIA TOUS STA IDIWTIKA SXOLEIA KAI GIA SPOUDES STO EXWTRIKO?
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
25/03/2010 10:11
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ:

Ο Χρήστος Παπανδρέου δάσκαλος στο Δημοτικό Καράτουλα που βραβεύτηκε από το ΥΠ(Ε)ΠΘ σχολιάζει τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας
Η Υπουργός Παιδείας με τις δηλώσεις της επιχειρεί να χωρίσει τους εκπαιδευτικούς σε "καλούς" και "κακούς" στα πλαίσια της πολιτικής διαίρει και βασίλευε της νέας ηγεσίας του Υπουργείου (πρώην Εθνικής Παιδείας)...
Τα συγχαρητήριά μας στον εκπαιδευτικό της Ηλείας.Η τοποθέτησή του δείχνει πως πανάξια του δόθηκε έπαινος.Εκφράζουμε και τα συλληπητήριά μας για το βαθύ οικογενειακό του πένθος.


Σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας


Αγαπητέ/ή συνάδελφε,

Το Σάββατο 13/3/2010 ήμουν και εγώ προσκεκλημένος στην Αθήνα στο Ι.Μ.Ε. στην "τιμητική" εκδήλωση με τίτλο ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Θα παρουσίαζα και εγώ τη δουλειά μου.
Λόγω οικογενειακού πένθους δε μπόρεσα να παραστώ.

Στο τέλος της παρουσίασής μου είχα σκοπό να κάνω μια εξαιρετικά τιμητική δήλωση και για τους συναδέλφους οι οποίοι δεν βραβεύονται, αλλά δουλεύουν ισάξια και παραπάνω από εμένα στο σχολείο μου ή και σε άλλα σχολεία. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τους κάνουν υπέροχα project και πολύ όμορφες δουλειές με τα παιδιά τους στην τάξη. ΑΠΛΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ.

Η υπουργός μας, όπως και άλλοι υπουργοί στο παρελθόν για άλλη μια φορά έδειξαν το ήθος τους απέναντι στους συναδέλφους και κυρίως στους αδιόριστους. Και από εδώ φαίνεται ότι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ. Μόνο ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα.

Δεν πίστευα στα αφτιά μου και στα μάτια μου βλέποντας και ακούγοντας τις δηλώσεις της υπουργού μας στην τηλεόραση. Τα "καλά πρότυπα" από δω και τα "κακά πρότυπα" από κει. Δημιουργία πόλωσης. ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΟΥΣ.

Σας φέρνω παράδειγμα την ωρομίσθια γυμνάστριά μας που έρχεται από την Πάτρα 120 χιλιόμετρα δρομολόγιο 3 φορές την εβδομάδα κουβαλώντας της Παναγιάς τα μάτια κάθε φορά (μπάλες, κορίνες, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) για να τους κάνει δραστηριότητες, αερόμπικ και πράγματα για να τα ευχαριστήσει.

Ξέρετε ότι έχω συνάδελφο που πληρώνει από την τσέπη του ποσά στα βιβλιοπωλεία για να αγοράζει και να χαρίζει βιβλία στους μαθητές του; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ...

Αυτοί οι συνάδελφοι προσβλήθηκαν και υποτιμήθηκαν το Σάββατο από την υπουργό μας με τις απαξιωτικές της δηλώσεις. ΝΤΡΟΠΗ. ΤΗΝ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Νομίζω ότι έχουμε χάσει το νόημα της εκπαίδευσης και τον προσανατολισμό μας με τη δημιουργία ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων. Ο ανταγωνισμός μάς αλλιώνει, χαλάει το ήθος μας και δημιουργεί εγωισμό και έπαρση. Εξάλλου κάτι τέτοιοι συνάδελφοι μού έκαναν καταγγελία στο γραφείο της υπουργού, το Γενάρη που μας πέρασε, χάνοντας την παρουσίαση της δουλειάς μου στη Σεβίλλη στα πλαίσια του συνεδρίου Etwinning. Μια από αυτές "καμάρωνε" κιόλας στην χθεσινή εκδήλωση.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΑ ΕΚΕΙ.

Με πλήρη επίγνωση του λόγου μου,

Παπανδρέου Χρήστος, δάσκαλος
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
25/03/2010 10:08
@Ε.Τ. 24/3/2010 20:23, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΤΟ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ ΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΛΟΓΩ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ) ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΗΤΑΝ:ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ. ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ) ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΜΠΟΥΦΑΝ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ.
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ: ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΗΤΑΝ 233 ΕΥΡΩ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΒΑΖΩ ΣΤΗΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ 5ΠΛΑΣΙΟ....
χ.α.
25/03/2010 09:42
Αντι να κάνετε περικοπές στην παιδεία κλείστε μερικά από τα άχρηστα στρατόπεδα που είναι γεμάτη η Ελλάδα και σταματήστε να συνταξιοδοτήτε από τα 45 τους καραβανάδες που κάαααθονται λοα τα χρόνια και ξύνονται και νομίζουν ό,τι κάτι προσφέρουν.Βάρος στην πλάτη της κοινωνίας είναι.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ.Κ
25/03/2010 09:39
οταν το κρατος ειναι υπο χρεοκοπια δεν εχει σημασια τι θελουμε αλλα τι μπορουμε.ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ .ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 1960
ΚΩΣΤΑΣ
25/03/2010 09:19
ΠΟΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ. ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΣΕ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΥΓΑΛΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?????
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ .
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
42 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΑΝΤΕΜΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΣΟΚΟΧΟΥΝΤΑ
25/03/2010 08:20
42 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΑΣΟΚΟΧΟΥΝΤΑ. ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΝΤΕΜΗ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΚΑΝΤΕΜΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ ΠΑΣΟΚΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ.ΧΟΥΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

(Ε)
Maria Moneta
25/03/2010 03:23
Apofasisa na diaskedaso blepontas ti allo? ANT (to antena egune ant) kai eixa thn tyxi na anixo otan kapios eperne (sinentefxi) apo ta xepetaroudia tis (shmerinis parelasis) apo ta liga pou katalabeno! Ti na po, ti na sas po ...den eblepa..apo oti akouga ... H erotisi gyro apo to MAKROS tis foustas to PERISINO ! Anatoliko zitima kai (videaki) gia to fetino ! Apantisis sto TI eortazoume simera kai eimaste ston dromo (eutixos MIA fora kai gia kalo) ! Afou to anatoliko zitima kai h PIESI ...tou dimosiografou GIATI fetos h fousta na einai ligo pio kato apo to ....ki opos perisi .... Pos to exoun pari ta koritsia ?? Ti gnomi exoun ta agoria GIA auth tin ....apolia mikous... kai alla KOUFA polla !!!!! Tha mas epitrepsi o agapitos sin-erotisas..na ton rotisoume KAI emis me tin sira mas 1-2 erotisoules... 1) Filtate neare mas, oi erotisis sas DEN anaferotan GIA nixterino KLAMB sto PALM SPRINGS ...tis Kalifornias ...an eixate esthisi tou thematos giati to MIKOS tis foustas eixe makrini fetos .......... Epidi agaphte mou ta paidia pou xesikononte me teties aidiastikes kai IMIMATHIS erotisis labenoun meros gia ETHNIKI eorti. 2) An nomizete oti me TAKOUNIA les kai einai bradi stin NEA YORKI.....ta koritsia, den forionte gia perpatima sxolikis EPETIOU ! 3) EE,, na min rotisoume POU POS kai POTE anigoun auta ta (skotina) biblia autoi oi FOSTIRES pou oute enas ENAS mia MIA den ixere kan na APANTISI giati PERPATAI ston dromo ollo to sxoleio simera. XATHIKE na anartithi ena pano pou na thimizi se mia akri tou adiou kefaliou tou simerinou (mathiti) KAI oi eortes tou ETHNOUS mas etsi na xeri kai auto mesa sta tosa AXRISTA nai more axrista einai oti kai an mathenoun otan den didaskonte tis RIZES tous....thn Thriskia mas ta Ithi mas tin oikogeneia pano apo OLLA, kai prin apo OLLA. Se ligo tha xexasoun kai to onoma tis ELLADOS kai tha lene oti tous katevi. Ekei einai akoma Ellada. DEn akousame ena tragoudi Patriotiko na tragoudoun stous dromous ALLA akousame ....ean to (paidi ...kapios..) tha bgali leei to skoulariki pou forouse...gia na pai sthn Parelasi !!!! Exete ektroxiasti gia na min dosoume allon xaraktirismo se SEBASMO tis Thriskeftikis alla kai Patriotikis eortis tou Evaggelismou. To diko mas DIMOTIKO einai tora taxi Panepistimiou simerinou. Auta exome en ologis na episimanoume KIRIOI ypefthinoi sxoleiou ypourgiou kai opios efthinete gia tin auriani FOURNIA elege h giagiamou. Euxaristo Maria Moneta
Νίκος Μιχαήλ
25/03/2010 02:30
Προς Ε.Τ (Οικονομολόγο): Κόψε κάτι από τη δυσκολία των σπουδών σου !! Μιλάνε και οι οικονομολόγοι !!! για δυσκολία σπουδών. Είμαι καθηγητής πληροφορικής σε Λύκειο με πτυχίο βαθμού δυσκολίας που δεν μπορείς καν να φανταστείς ! Φυσικά και είναι αρκετές οι ώρες που ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι (ξύνονται τις περισσότερες ώρες ή κάνουν μια απλή διεκπεραιωτική εργασία που δεν απαιτεί σε καμμιά περίπτωση εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις όπως η δουλειά του δασκάλου και του καθηγητή) αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που σκοτώνουν μύγες στα μαγαζιά τους (απαίδευτοι απλοί μεταπωλητές οι πιο πολλοί που αγοράζουν από τον προμηθευτή και πουλάνε στον πελάτη). Η εργασία ενός καθηγητή δεν μετριέται μόνο σε ώρες εργασίας στο σχολείο αλλά και προετοιμασίας στο σπίτι, αυτοκατάρτισης και επιστημονικής βελτίωσης ώστε να γίνεται μάθημα επιπέδου στο σχολείο. Για ποιά ιδιαίτερα μιλάς; Υπάρχουν πια τέτοια για την μεγάλη πλειοψηφία δασκάλων-καθηγητών; Ή το να πάρεις και 200 ευρώ το μήνα από κάποιο ιδιαίτερο σημαίνει ότι θησαυρίζεις; Όλοι οι μαθητές πια πάνε στα φροντιστήρια όπου τους "φουσκώνουν" τα μυαλά για επιτυχίες !! και τον Φεβρουάριο οι πιο πολλοί καταλαβαίνουν ότι καλύτερα να παρακολουθούσαν συστηματικά τον καθηγητή τους στο σχολείο ... Σχετικά με τις ώρες διδασκαλίας πραγματικά είσαι άσχετος και επικίνδυνος γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις την δυσκολία της διδασκαλίας.. Οι περισσότεροι συνάδελφοί σου που δουλεύουν σε τράπεζες είναι τόσο άσχετοι που δεν καταλαβαίνουν τα βασικά στα τραπεζικά προϊόντα που πουλάνε ... Πόσες φορές μου σπάσανε τα νεύρα με την ασχετοσύνη τους ! απαράδεκτο επίπεδο .. ούτε καν στοιχειώδεις γνώσεις αριθμητικής δεν έχουν ... Αυτοί να φανταστείς δουλεύουν (μάλλον μας δουλεύουν) 8 ώρες. Ο ώρες λοιπόν φίλη οικονομολόγε δεν μετριώνται μόνο με τη διάρκεια αλλά και με το επίπεδο. Εγώ πάντως κάνω καθημερινά 4 ώρες, άλλες 2 προετοιμάζομαι στο σπίτι και άλλες 3 κάνω γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο ΣΥΝΟΛΟ 9. Σχετικά με τις διακοπές κάνουμε περισσότερες αλλά ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ όπως στον ιδιωτικό τομέα αφού ως δώρα παίρνουμε μόνο το βασικό μισθό άρα σχεδόν 13 μισθούς !!! αλλά τώρα με τις μειώσεις ούτε και αυτούς... Μαζέψου λοιπόν και σταμάτησε τις απαράδεκτες προτάσεις περί περικοπών 50%. Εξάλλου η οικονομική σας επιστήμη και η κακή εφαρμογή της από το συνάφι σου μας έφτασαν στην κρίση που περνάμε ....
Αντισταση γενικη.
25/03/2010 02:24
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Τακης
25/03/2010 02:21
Κοινωνικη οπισθοδρομηση!!!Γυρναμε πολλα χρονια πισω ,για να σωθουν απο την κριση μια χουφτα πλουσια μεγαλολαμογια!!Αντε και επιστροφη στο 50'' με 70 μαθητες μεσα στην ταξη...
Γιαννης
25/03/2010 02:18
Μαλιστα, δηλαδη μπαινει και επισημως ταφοπλακα στη δημοσιο εκπαιδευση...Τι ελπιδα να σου μεινει μετα? Κριμα...Κυριοι του πασοκ για αλλα πραγματα σας ψηφισαμε...
Σταματης Βαρτζακης
25/03/2010 02:07
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ!!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.... Δε φταιει ομως τιποτα αλλο παρα ο γενικοτερος ισοπεδωτικος τροπος σκεψης σας... Ολοι εσεις που βρισκεστε σε αλλους εργασιακους τομεις και θεωρειται το οτι οι καλοκαιρινες διακοπες απο μονες θετουν τον εκπαιδευτικο ως τεμπελη και υπευθυνο για το κακο της χωρας μας... Πως μπορειτε να κατακρινεται αυτον που αγωνια και μαχεται, γιατι περι μαχης προκειται, για την εξελιξη των παιδιων σας... ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ!!!! Οι δικες σπουδες κε Οικονομολογε(!!) σας κατεστησαν ενεργο και προσεδοφορο μελος της ελληνικης κοινωνιας, σε αντιθεση με τις δικες μας οι οποιες οπως υποστηριζετε μονο κακο εκαναν, καθως ζημιωσαν το κρατος...
anri dizone
25/03/2010 01:56
Για σας παρακαλώ σταματήστε να υποστηρίζετε την υπουργό και τον κάθε πολιτικό, όπου και αν ανήκει.
Σε συνάντηση που είχα μαζί της, της τόνισα να προσέξει, τι ανοησίες θα κάνει, αλλά αυτοί στο υπουργείο έχουν παλαβώσει, δεν ακούνε κανένα. Τι πράγματα είναι αυτά! Τσιφλίκι τους είναι;
Ή μήπως έγιναν κυβέρνηση με αυτά τα προεκλογικά σχέδια;
Στην κατάσταση που έφτασε η χώρα μας οι μόνοι που δεν φταίνε, είναι οι απλοί πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν και πάλι τις κλοπές των πολιτικών.
Για να ξυπνήσουμε όλοι!
Ο καθένας στον τομέα του έχει δώσει έναν αγώνα για πετύχει κάποια πράγματα.
Φταίει λοιπόν ο υδραυλικός, ο εργάτης, ο υπάλληλος και ο καθηγητής γι’ αυτή την κρίση;
Φυσικά όχι! ποιος μπορεί να πει το αντίθετο τεκμηριωμένα;
Αυτά τα λαμόγια, που μας κυβερνούν εδώ και 40 σαράντα χρόνια κατάντησαν έτσι την πατρίδα μας, και οι 300 της βουλής, χωρίς εξαίρεση.
Ακόμη και αυτοί που δεν κυβέρνησαν φταίνε γιατί δεν επαναστάτησαν, γιατί σιώπησαν, τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες σαν αυτές που γράφουν οι εφημερίδες, που επίσης είναι όλες στημένες.
Ναι κύριοι, κι εσείς στα ΝΕΑ, κι εσείς τα παίρνετε, όλοι το γνωρίζουμε (κρατική διαφήμιση).
Δεν ξέρω τι έχει πάθει ο λαός μας και κοιμάται.
Σε διαφορετικές εποχές θα είχαμε επανάσταση, θα είχαν δικαστεί όλοι αυτοί στο Γουδί.
Δεν είναι δυνατόν 300 ανίκανοι βουλευτές καθώς και 100 περίπου επιχειρηματίες καθώς και οι παρατρεχάμενοι τους να κάνουν κουμάντο στο έθνος των Ελλήνων. Κρεμάλα σε όλους αυτούς, ώστε να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι, δεν γίνεται διαφορετικά, μόνο έτσι θα σωθεί η πατρίδα.
Η λύση είναι εξοστρακισμός των πολιτικών των τελευταίων 40 χρόνων και δήμευση των περιουσιών των πλουσίων, όπως στην αρχαιότητα.
Ας αποδείξει έστω και ένας από αυτούς, πως η περιουσία, που κατέχει αποκτήθηκε με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο, τότε δεν θα ίσχυε η φράση: ευκολότερο είναι να περάσει μια καμήλα από την τρύπα μιας βελόνας, παρά ένας πλούσιος να μπει στον Παράδεισο.
Ξύπνα Έλληνα! Τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας!
ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ και ΔΗΜΕΥΣΗ είναι η μόνη λύση…
Πετρος Καζακιδης
25/03/2010 01:19
Θελω να θυμησω σε ολους τους συναδελφους τα αποτελεσματα PISA 2006.ΔΕΝ ειναι και τα καλυτερα.
Ελληνας της Γερμανίας
25/03/2010 01:07
μπορειτε να κανετε ενα ρεπορταζ και να μας πληροφορησετε το κοστος των διαδραστικων πινακων? Μπορειτε επισης να ζητησετε απο την Κ. Υπουργο μια (1) μονο μελετη σε ολοκληρο τον κοσμο που να δειχνει οτι η εισαγωγη διαδραστικων πινακων βοηθαει τους μαθητες να μαθαινουν? Μια μονο μια!!!
Eleni 24/3/2010 16:03

Εγώ χρησιμοποιώ το διαδραστικό πίνακα και μπορώ να σας δώσω μερικές πληροφορίες.

Ο διαδραστικός πίνακας στοιχίζει περίπου 2000 Ευρώ. Με τον υπολογιστή και τον Beamer (δεν γνωρίζω την αντίστοιχη ελληνική λέξη) είναι μια συνολική επένδυση περίπου 3000 Ευρώ. Αυτές είναι τιμές Γερμανίας, αλλά υποθέτω και στην Ελλάδα δεν θα διαφέρουν πολύ.

Ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει επίσης υπολογιστή στο σπίτι του, για να μπορεί να προετοιμάσει το μάθημα. Μια καλή προετοιμασία βοηθάει πολύ στην εξοικονόμηση χρόνου μέσα στο μάθημα, γιατί πολλά είναι εκ των προτέρων έτοιμα και δεν πρέπει να γίνουν μέσα στο μάθημα. Το αποτέλεσμα είναι επίσης πολύ καλύτερο. Μπορείτε να το φανταστείτε περίπου, όπως μια παρουσίαση με PowerPoint, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλύτερο, γιατί έχει κάποιος πολύ περισσότερες δυνατότητες. Επίσης κατά τη διάρκεια του μαθήματος μπορεί κάποιος να ζωγραφίζει σχετικά γρήγορα. Και ένας κύκλος είναι κύκλος και όχι "αυγό". Όπως και μια οριζόντια γραμμή είναι πραγματικά ορζόντια. Επίσης μπορεί κάποιος να γράφει κανονικά και το πρόγραμμα αυτόματα τα μετατρέπει σε τυπογραφικούς χαρακτήρες, αν το θέλει ο διδάσκων.

Ο διαδραστικός πίνακας θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη βοήθεια στα θετικά μαθήματα και στις ξένες γλώσσες, δηλαδή σε μαθήματα που χρησιμοποιείται πολύ ο πίνακας.

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει κάποιος διαδραστικό πίνακα χρειάζεται να αφιερώση πολύ χρόνο για την προετοιμασία του μαθήματος, αλλά αυτό γίνεται μόνο την πρώτη φορά.

Μελέτες για το θέμα δεν έχω υπ΄ όψη μου και ό,τι έγραψα βασίζεται σε προσωπική εμπειρία. Κατά τη γνώμη μου είναι μια επένδυση που αξίζει τον κόπο.

Αν δώσετε τις λέξεις active board σε μια μηχανή αναζήτησης θα βρείτε πολλές πληροφορίες.
Oσο πιο μακρια σας, τοσο πιο καλα μου
25/03/2010 01:05
Δεν θα ανοιγα το στομα μου, αλλα μερικα σχολια με εξερεθιζουν...
Βλεπω πολλους εκπαιδευτικους να ειναι -δικαιως- ανησυχοι. Καποια κυρια αναρωτιεται , που πηγαν τα μεγαλεπηβολα σχεδια? Πηγαν σε πελατειακα δωσιματα, πηγαν σε εισαγωγες, πηγαν σε παρτυ οπως οι Ολυμπιακοι, πηγαν σε ιδιωτικα σπιτια και πισινες, πηγαν σε παχυλους μισθους ανανταγωνιστικων, ανεντιμων και υπεραριθμων ΔΥ.
Δεν σας εβλεπα να πολυνιαζεστε ομως ολα αυτα τα χρονια. Δεν σας εβλεπα να σας πειραζει που οι μαθητες σας και οι οικογενειες τους ξοδευουν περιουσιες στην παραπαιδεια, δεν σας πολυπειραζε που ο καθε αχρηστος ταμπουρωνοταν πισω απο την μονιμοτητα και αφηνε αγραματα τα ελληνοπουλα, δεν σας πολυπειραζε που παιρνατε μια ντουζινα επιδοματα με 3 - ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ- μηνες αδειας, και 20 ωρες την εβδομαδα δουλια (εχουμε συγγενεις και ξερουμε), δεν σας πειραζε που η χωρα ηταν και εμεινε τεχνολογικος ουραγος....
Τωρα ομως, που το shit hit the fan ξαφνικα ξυπνησατε...
Αχιλλέας
24/03/2010 23:42
Εν μεσω μιας τέτοια κρίσης το μοναδικό που θα μπορούσε να κρατήσει όρθιο τον τόπο μας είναι η παιδεία . Όμως άλλες αι βουλαί των σοφών. Το κράτος θα σωθεί περιορίζοντας τους <μεγάλους > μισθούς των εκπαιδευτικών , συμπιέζοντας 30 μαθητές σε μια τάξη και περιορίζοντας τους καθηγητές διότι βλάπτουν σοβαρά το δημόσιο ταμείο. Βέβαια θα έχουμε διαδραστικούς πίνακες και πληθώρα υπολογιστών για κάθε μαθητη. Μήπως πρέπει ειτέλους να αποφασίσουμε σοβαρά και υπέυθυνα να αντιδράσουμε ; Μήπως όλοι αυτοί οι εθνοπατέρες που ούτε ένα ευρώ δεν περιορίσαν από τους παχυλούς μισθούς τους ήρθε η ώρα να ακούσουν τη φωνή μας ; Αισθάνομαι πολύ άσχημα που έχουν καδικάσει τόσο τα βιολογικά μου όσο και πνευματικά μου παιδιά σε μια εξαθλίωση.Αύριο θα ξαναμπούν στα υπερπολυτελή αυτοκίνητα και θα ξανασταθούν μπροστα σε όλα αυτά τα παιδιά που πρόδοσαν τα όνειρά τους. . . . . .
Αχιλλέας
24/03/2010 23:42
Εν μεσω μιας τέτοια κρίσης το μοναδικό που θα μπορούσε να κρατήσει όρθιο τον τόπο μας είναι η παιδεία . Όμως άλλες αι βουλαί των σοφών. Το κράτος θα σωθεί περιορίζοντας τους <μεγάλους > μισθούς των εκπαιδευτικών , συμπιέζοντας 30 μαθητές σε μια τάξη και περιορίζοντας τους καθηγητές διότι βλάπτουν σοβαρά το δημόσιο ταμείο. Βέβαια θα έχουμε διαδραστικούς πίνακες και πληθώρα υπολογιστών για κάθε μαθητη. Μήπως πρέπει ειτέλους να αποφασίσουμε σοβαρά και υπέυθυνα να αντιδράσουμε ; Μήπως όλοι αυτοί οι εθνοπατέρες που ούτε ένα ευρώ δεν περιορίσαν από τους παχυλούς μισθούς τους ήρθε η ώρα να ακούσουν τη φωνή μας ; Αισθάνομαι πολύ άσχημα που έχουν καδικάσει τόσο τα βιολογικά μου όσο και πνευματικά μου παιδιά σε μια εξαθλίωση.Αύριο θα ξαναμπούν στα υπερπολυτελή αυτοκίνητα και θα ξανασταθούν μπροστα σε όλα αυτά τα παιδιά που πρόδοσαν τα όνειρά τους. . . . . .
TRUTH1979
24/03/2010 23:10
KALA PATE KALA??? POU KANETE MERIKES WRES THN HMERA,K PLHRWNESTE GIA 8???? POU MOU KA8ESTE KALOKAIRI,,XRISTOUGENNA, PASXA, SABBATOKYRIAKA K ARGIES,K EXETE K PARAPANO K APO PANW..??? EISASTE ME TA KALA SAS??? EDW H XWRA ODEEUEI PRWS XREWKOPIA ME MA8HMATIKH AKRIBEIA,,K ESEIS MOU 8ELETE KAI TA RESTA???? PATE KALA RE DASKALOI??? ALLOI DEN EXOUNE DOULEIA,,K PSWMI NA FANE,,K ESEIS TON XABA SAS.... MOU FAINETAI EXETE PAREI POLY AERA...!! ESEIS,,KAI OI AGROTES..!! ANTI NA LETE K EUXARISTW,, DYSANASXETHTE KI APO PANW....?? PALIO YPOKRHTES!!!! OU NA MOU XA8EITE.. !!
Κ. Παπίδης
24/03/2010 23:01
Εχουμε και λέμε: 5ωρη εργασία ημερησίως, ελεύθερο το Σαββατοκύριακο, επίσημες αργίες, 10ήμερο Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, 10ήμερο Πάσχα, απεργίες - καταλήψεις, πάγια η άδεια Ιούλιο - Αυγουστο. Όσοι θέλουν κάνουν καλό μάθημα (>10%) όσοι δεν θέλουν κανουν τον τρελό χωρίς καμία συνέπεια... Όντως ρε παιδιά, ειστε πολύ αδικημένοι... χα χα χα χα χα χα χα
Πειραιωτης Μαουνιερης
24/03/2010 22:47
Με συγχωρειτε που θα σας μαλωσω,αλλα μ αυτα που λετε,δειχνετε να εχετε αγνοια της πραγματικοτητος,οποτε καλως δε βρισκετε δουλεια,ειδικα αυτη τη δουλεια. Τι θα διδασκατε στα παιδια;Κουβεντες του αερα;Μα τοτε,θα τους κανατε κακο. Δυστυχως,ο λαικισμος των πολιτικων,σας πηρε στο λαιμο του.Και η αγνοια των γονιων σας βεβαια. Γιατι οταν πιεαζα,να αυξηθει ο αριθμος των εισακτεων,καθε χρονο,χωρις να ειναι σιγουρο που θα πανε ολοι αυτοι,τελικα σας εκανε κακο,γιατι σας εβαλε στο τριπακι οτι ξερετε τωρα γραμματα,αρα μονον σε καποια ΚΑΛΗ θεση μονον μπορειτε να εργαστειτε,ενω για τις αλλες,εχουμε τους "δουλους''.Τους μεταναστες δηλαδη. Φατε τωρα θεσεις,και κοιταχτε απο μακρυα,αυτους που θα τρωνε. Τον καιρο το δικο μας,μπαιναμε πολλοι λιγοτεροι στα Παν/μια,με ενα σωρο εξετασεις προηγουμενως,και με τελικη εξεταση σε ΑΓΝΩΣΤΗ ΥΛΗ.Τη διδακτεα,οπως τη λεγανε,και οχι τη διδαχθεισα,οπως γινεται τωρα. Καταλαβατε τη διαφορά; Βεβαια,οσοι τελειωνανε τοτε,ειδικα σε καποιες πολυ δυσκολες Σχολες,οπως το Πολυτεχνειο,η Γεωπονικη,η Ιατρικη βεβαια παντα,και οι Φυσικομαθηματικες,βρισκανε αμεσως δουλεια. Οι υπολοιποι,επειδη ξερανε τι πιθανοτητες ειχαν να μπουν,δηλαδη πολυ λιγες,το παιρνανε αποφαση,ακι βρισκανε καποια αλλη δουλεια,ειτε πηγαινοντας σε καπιια αλλη Σχολη,αλλου επιπεδου,οπως η Σιβιτανιδειος πχ,που ηταν μια χαρα Σχολη,αλλα το πασοκ την κατηργησε για να κανει τα ΤΕΙ,ή πηαγαιναν σε καποια τεχνη,μαθαινοντας κατ ευθειαν σε καποιο μαστορα. Και δε χανοντουσαν βεβαια.Πολλοι,τα πηγαν πολυ καλυτερα κι απο τους συμμαθητες τους,που πηγαν σε Παν/μιο. Σημερα ομως,βλεπω ενα τεραστιο κυμα νεων ανθρωπων,να μενει απ εξω απο την αγορα εργασιας,εχοντας ενα πτυχιο,που εν πολλοις,ειναι και πετσινο,γιατι ολοι ξερετε τι συμβαινει μεσα στις Σχολες,και ποσα χαρτια διδονται χωρις να πρεπει. Ειτε με γλειψιματα δηλαδη,ειτε με αντιγραφες,μιας και εσεις,δεν διδετε ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ,οπως διναμε εμεις τοτε,μιας και ημαστε πολυ λιγοτεροι και μπορουσε να γινει,οποτε και δε σηκωνε αντιγραφες. Δεν χαιρομαι για την κατασταση,αλλα μπορω να πω οτι την ειχα προβλεψει,και εκανα ο,τι μπορουσα,για να γλυτωσω καποια παιδια,απο την ταλαιπωρια,χωρις ιδιαιτερη επιτυχια ομως,μιας και ημουν μονος μεσα στο πληθος.
δάσκαλος
24/03/2010 22:13
Αυτοί οι αρχιψευταράδες, σαλονάτοι και γκλαμουράτοι ψευτοσοσιαλιστές (δεν έχουν ιδέα ούτε από σοσιαλισμό ούτε καν έχουν διαβάσει έστω κι αυτό το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος) δεσμεύτηκαν προεκλογικά για 1 δις € επιπλέον στον Προϋπολογισμό για την Παιδεία. Έταξαν αύξηση στους μισθούς. Υποσχέθηκαν, οι υποκριτές, να δοθεί ένα τέλος στο μεσαιωνικού τύπου καθεστώς της ωρομισθίας (για το οποίο εμείς οι μόνιμοι δάσκαλοι ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε στα μάτια τους συνάδελφους ωρομίσθιους) και άλλα πολλά. Αντί για αυτό τι έχουμε; 1) Μείωση κατά 780 εκ. € των δαπανών για την Παιδεία. 2) Μείωση - κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά-σημαντική των μισθών μας (μας κλέβουν τουλάχιστον ένα μισθό) 3) Τμήματα των 30 μαθητών, μείωση των διορισμών κατά 50%, καθώς και σημαντική μείωση των αποσπάσεων, οι οποίες αποτελούν σανίδα σωτηρίας για πολλούς συναδέλφους μονόμισθους παντρεμένους με παιδιά. 4) Έχουμε τέλος ακόμα μεγαλύτερο εξευτελισμό των ωρομισθίων με την κατάργηση σταδιακά της προϋπηρεσίας. Δεν φταίει όμως κανένας άλλος: Ο αφελής, αλλά και βολεψάκιας ελληνικός λαός φταίει που ψηφίζει και ξαναψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους.
Σπύρος Μπαρπαλιάς
24/03/2010 21:27
Όταν το Υπουργείο αποφασίσει τι εκπαιδευτικούς θέλει για τα παιδιά, να ενημερώσει και τους διορισμένους που η επιμόρφωσή τους βρίσκεται στο σχολείο της δεκαετίας του 80. Όλοι εμείς οι αδιόριστοι τραβάμε το κουπί της εκπαίδευσης. Αν δεν υπήρχαν οι απουσίες στο σχολείο, τα παιδιά δεν θα πατούσαν καν. Υ.Γ. Κυρία Υπουργε, δείτε λίγο και το θέμα των διορισμένων που θησυρίζουν από τα ιδιαίτερα...
Ε.Τ.
24/03/2010 20:23
Κυρίες και κύριοι θεωρώ τα σχόλιά σας άκρως προκλητικά για τις σημερινές συγκυρίες. Γνωρίζω από πολύ συγγενικά μου πρόσωπα ότι η απόκτηση των πτυχίων για τις περισσότερες ειδικότητες είναι παιχνιδάκι (ιδιαίτερα αυτή των δασκάλων δημοτικής εκπαίδευσης). Χαβαλές και άγιος ο Θεός! Από την άλλη αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες ώρες δουλεύουν αντίστοιχα οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ; Καμία σχέση με 4ωρα που στην "χειρότερη" περίπτωση δουλεύετε εσείς μέσα στη μέρα. Επίσης για τις αργίες, τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα καθώς και τους περίπου 3 μήνες του καλοκαιριού (περιόδους στις οποίες αμείβεστε κανονικότατα) ουδέν σχόλιο. Έχει αναρωτηθεί ότι τις ελεύθερες ώρες που όλοι εσείς έχετε τον άπειρο χρόνο να αυξήσετε το εισόδημά σας παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα (η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή καλά κρατούν) κάποιοι άλλοι απλά κάνουν το κανονικό τους ωράριο; Είναι το ξαναλέω πολύ προκλητικό από μέρους σας αυτή ιδιαίτερα τη χρονική στιγμή να γκρινιάζετε και να απαιτείται. Θα έπρεπε αντίθετα να ήσαστε ευχαριστημένοι με τις αποδοχές σας γιατί σε αναλογία ο μισθός σας δε θα έπρεπε να ξεπερνάει τα 700 euro. Ξέρετε πόσοι συνάδελφοί σας αδιόριστοι κάνουν ουρές για να πάρουν έστω και τα μισά από αυτά που λαμβάνετε εσείς και δεν σας αρέσουν. Γι'' αυτό το λόγο μία δική μου πρόταση είναι η μείωση των αποδοχών στους καθηγητές και δασκάλους κατά 50% εκτός και αν συμπληρώσουν το 8ωρο τους σε άλλες εργασίες (πραγματικές και όχι δήθεν περιβαλλοντικες ομάδες και κουραφέξαλα). Και σε όποιον δεν αρέσει ας φύγει! Αλλά σας πάω στοίχημα ότι κανένας σας δεν θα πάει πουθενά, γιατί μάθατε στην τεμπελιά και πουθενά αλλού δεν θα σας προσφερθεί τόσο πλουσιοπάροχα! Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη αν γίνομαι δυσάρεστη σε κάποιους, αλλά πραγματικά αν σκεφτείτε καλύτερα έτσι είναι τα πράγματα. Ε.Τ. Οικονομολόγος
ΚΟΥΤΗ ΚΟΝΔΥΛΕΝΙΑ
24/03/2010 20:03
Είμαι εκπαιδευτικός μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 12 χρόνια τώρα πληρώνω από την τσέπη μου όλο το υλικό που χρησιμοποιώ για την δουλειά μου και θα συνεχίσω έτσι. Και ξέρετε γιατί? γιατί το μόνο που μού έχει μείνει τελικά είναι η αξιοπρέπεια μου ως δασκάλα και άνθρωπος και να μην νοιώθω ντροπή σαν μπω για μάθημα. Βλέπω καθημερινά την πίεση στην ζωή των συναδέρφων μου.Με φοβίζει αυτό το περίεργο μένος προς τους δασκάλους γιατί οπως λένε << για την δουλειά που κάνετε πολλά πέρνετε>> ΛΥΠΑΜΑΙ. Έχω πολλά χρόνια ακόμη μπροστά μου και το μόνο που δεν σκέφτομαι είναι η σύνταξη που θα πάρω. Αν την πάρω ποτέ.Η εικόνα του σχολείου σήμερα με πεθαίνει και το μέλλον των παιδιών που μεγαλώνουμε.......
pavlos dalianis
24/03/2010 19:46
eimai pia syntaxiouhos meta apo 33 synapta eti mesa stin aithousa me mono 5 meres adeia ola ayta ta hronia.perno kyria syntaxi 1250, perimeno ta epikourika tameia kai to efapax.ypiretisa epi 19 hronia se diafora sholia tis perifereias kai ta 14 mwsa atin poli mou. tin saloniki.kapoia hronia xodeva to ena trito tou miniatikou stis metakiniseis mia kai i gynaika mou logo douleias ston idiotiko tomea emene me ta paidia stin saloniki. kamia ypourgos kai kanenas ypourgos den prosferei stin patrida ayta pou enas kathigitis i daskalos prosferei. an i koinonia den yperaspistei to sholeio kai ton ekpedeftiko den ehei mellon o topos mas . to sholeio pano apo ola prepei na prosferei PAIDEIA ohi apla epaidefsi.
Χανδρής
24/03/2010 19:06
Οι αλλαγές στην παιδεία που διαφημίζει συνεχώς η κ. υπουργός έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας, το οποίο προστίθεται στην απαξίωση που βιώνει ο έλληνας εκπαιδευτικός τα τελευταία χρόνια.
Υπάρχουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί με στεγαστικά δάνεια, οικογένεια με παιδιά στο σχολείο με ένα σωρό ανάγκες και υποχρεώσεις και ΑΠΕΙΛΕΙ τώρα να τους στείλει στις οργανικές τους κλείνοντάς τους στη κυριολεξία το σπίτι.
Σε συνδιασμό όλα αυτά με τις μειώσεις των αποδοχών.
Θέτω ένα θέμα σχετικά με τις αποσπάσεις γιατί αν πιάσω και τα υπόλοιπα δε θα τελειώσω ούτε αύριο.....
Στούκου Τάνια
24/03/2010 18:57
Πού πήγαν όλα εκείνα τα μεγαλεπίβολα σχέδια για το νέο σχολείο της κοινωνίας και της τοπικής κοινότητας, της ομαδοσυνεργατικής μάθησης, της ανοιχτής στην κοινωνία τάξης και των διαδραστικών πινάκων; Τι να τον κάνω εγώ τον διαδραστικό πίνακα αν από το πλήθος των μαθητών που θα είναι στην τάξη (30 όπως λέγεται) αυτός δε θα είναι ορατός; Πολύ εύκολα και γρήγορα πετύχατε το ΝΕΟ Σχολείο...
Παναγής
24/03/2010 18:55
Μα τι ωραίο που είναι το ωραίο σχολείο που ολόκληρο ΥΠΔΒΕΜΘ (οι τίτλοι θυμίζουν Όργουελ) αποποιείται τις ευθύνες του και τις φορτώνει στους εκπαιδευτικούς... Τι ωραίο που μου θέλει και διαδραστικούς πίνακες, ενώ κάθε βδομάδα κουβαλάω το φορητό υπολογιστή μου και την ίδια στιγμή δεν έχει λεφτά να πληρώσει την ...καθαρίστρια... Μπορεί να κοροϊδεύουν κάποιον κόσμο, όμως εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται... Ας μην το δηλώσω εδώ...
adams
24/03/2010 18:53
Τη Δευτέρα 22/3/2010 στον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA προβλήθηκε, στην εκπομπή ΟΛΑ, βίντεο όπου εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν στην κα. Διαμαντοπούλου για το νέο(πτωχο) σχολείο, κρατώντας πανό. Στο πανό αναγραφόταν σύνθημα που περιείχε τη λέξη φτώχια. Στο βίντεο απομονώθηκε-τονίστηκε η λέξη φτώχια και σχολιάστηκε ειρωνικά η ορθογραφία της.

Ας δούμε όμως τι γράφει το Λεξικό τής Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη, στη σελ. 1908:

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ: φτώχια<φτωχαίνω(υποχωρητ.)<φτωχός, κατά το σχήμα, φτηνός-φτηναίνω-φτήνια, ακριβός-ακριβαίνω-ακρίβια κ.λπ. Η γραφή φτώχεια προϋποθέτει παραγωγή από το αρχ. πτωχεία, κάτι που δεν δικαιολογείται λόγω του τονισμού της λέξης (πβ. δουλεία-δουλειά, εσοδεία-σοδ(ε)ιά, υγεία-(υ)γειά κ.ά.), οπότε θα αναμενόταν πτωχεία-φτωχειά.


Βέβαια, κάποιοι που κυκλοφορούν με ροζ βιντεοκασέτες και εκατομμύρια για ξέπλυμα στην τσέπη τους, δεν ξέρουν ούτε από φτώχια και φιλότιμο ούτε από ορθογραφία!

Μαρία Φ.
24/03/2010 18:52
αν…

αν καινοτομία είναι να διδάσκεις τρέχοντας από σχολείο σε σχολείο, να μην ξέρεις αν θα πληρωθείς και πότε, να τρέμεις μήπως δεν συμπληρώσεις τα ένσημα και δεν πάρεις το επίδομα ανεργίας, να κινδυνεύεις να απολυθείς στα μέση της χρονιάς, αλλά παρόλα αυτά να επιμένεις να διδάσκεις…

αν καλύπτεις την υποκρισία, την ανθρωποφαγία, την απάτη, πίσω από κούφιες λέξεις για αριστεία και καινοτομία…

αν δεν είναι υποκρισία να δηλώνεις στις 21/6/2009 ποτέ ξανά ωρομίσθιοι στο δημόσιο σχολείο και στις 12/11/2009 να δηλώνεις ότι οι ωρομίσθιοι θα διατηρηθούν…

αν είναι έντιμο να λες ψέματα για το από πότε είναι απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι και πότε θα πληρωθούν…

αν δεν είναι ανθρωποφαγία να διατηρείς απλήρωτους και κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς για χρόνια με την υπόσχεση της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας, και ξαφνικά να καταργείς την προϋπηρεσία…

αν δεν είναι απάτη να δηλώνεις προεκλογικά πρώτα ο μαθητής και μετεκλογικά να υλοποιείς το πρώτα η αγορά και η οικονομία της…

αν κατηγορείς τους εκπαιδευτικούς ότι στερούνται προσόντων ως φτηνή δικαιολογία για να διατηρείται η τεράστια μισθολογική διαφορά με την Ευρώπη…

αν ένας μανδαρίνος του ΥΠΕΠΘ παίρνει μισθό όσο δέκα ωρομίσθιοι μαζί, για να χειροκροτεί τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές…

αν ο ΑΣΕΠ και η λογική των προσόντων γίνεται όχημα μηδενισμού των προσλήψεων στην εκπαίδευση…

αν αξιοκρατία είναι να διορίζεσαι νομάρχης στα 25, και αναξιοκρατία είναι να διεκδικείς μόνιμη και σταθερή δουλειά μετά από 5 και 10 χρόνια πραγματικής προσφοράς στην εκπαίδευση…

αν κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις πως ότι υπάρχει στο δημόσια εκπαίδευση οφείλεται στο μόχθο και τους αγώνες του δάσκαλου - χωρίς κρατική ανταπόκριση, παρά και ενάντια στην κρατική υπονόμευση…

αν πρότυπο είναι ο εξευτελιζόμενος, απλήρωτος, καθυβριζόμενος εκπαιδευτικός, που θα σκύβει το κεφάλι αμίλητος, ακόμη κι όταν η παράλογη αδικία τον τσακίζει οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και όχι ο μάχιμος εκπαιδευτικός, ο εκπαιδευτικός της τάξης, που παλεύει ενάντια σε θεούς και δαίμονες, υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο…

τότε δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την κα Διαμαντοπούλου:

Δεν είμαι εγώ το πρότυπο
Γιάννα - εκπαιδευτικός
24/03/2010 18:50
Η πλάκα είναι ότι στο "νεο σχολείο" που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο γράφει με κεφαλαια γράμματα: ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
Ε ρε κοροιδία που πέφτει
Παναγής
24/03/2010 18:49
Ήρθε ο καιρός για μεγάλες ανατροπές. Απλώς δεν τους ξαναψηφίζουμε. Αυτό είναι το αυτονόητο, αλλιώς δεν αλλάζει τίποτα. Πόσες δεκαετίες πρέπει να περάσουν για να το καταλάβουμε; Το σκηνικό πρέπει να αλλάξει! Έστω. Άντε, να βγάλουν και το σκασμό κάθε λογής μεγαλοδημοσιογραφίσκοι που καπελώνουν τα δικαιώματά μας.
Alex
24/03/2010 18:35
Ζήτω το "Νέο Σχολείο"!
Μάχη Β.
24/03/2010 18:34

Αντιγράφω από το βιβλίο Πολιτική και Δίκαιο της Β΄ Λυκείου): Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Σύνταγμα που επιτάσσει στα κρατικά όργανα να μεριμνούν για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης για όλους τους πολίτες και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου…. Το ξέρει άραγε η Υπουργός μας αυτό;
Β. Δ Κρήτη
24/03/2010 18:33
Eίμαι διορισμένη καθηγητρια φιλόλογος σε σχολείο της επαρχίας μετά από επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Αγαπώ το σχολείο και έγινα συνειδητά καθηγήτρια...είναι το μεράκι μου...υπολγοστές έμαθα μόνη μου με δική μου πρωτοβουλία πριν χρόνια και μου αρέσει να αξιοποιώ την τεχνολογία στα πλαίσια του μαθήματος...Αν και έχω δυο μικρά παιδιά αφιερώνω κάθε Σαβ/κο ώρες μπροστά στον Υπολογιστή για να ετοιμάσω εργασίες και να εμπνεύσω στους μαθητές μου τη δική μου αγάπη για την ποίηση και τη Λογοτεχνία...Ομως τους τελευταίους μήνες αισθάνομαι μια βαθύτατη θλίψη για τη συμπεριφορά της Υπουργού παιδείας που μας αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και συνεχώς μας απαξιώνει..γιατί άραγε?? για να "νομιμοποιήσει" τις περικοπές που προωθεί...κρίμα να γυρίζουμε πίσω στις τάξεις των 30 μαθητών... το ίδιο το Υπουργείο υπονομεύει το μάθημα...υπονομεύει τις δικές μας εργώδεις προσπάθειες!
Αν θέλουν ένα "νέο σχολείο" θα πρέπει να μας έχουν συνοδοιπόρους στην εκπαιδευτική διαδικασία γιατί όλοι θα πρέπει να επενδύσουμε επί της ουσίας στην παίδεια και όχι να μένουμε σε βαρύγδουπα ευχολόγια!!
men
24/03/2010 18:28
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και στο όνομα των προβλημάτων της οικονομίας, με το νέο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλούμαστε και πάλι οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε τα σπασμένα για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Η συνεχής λήψη περιοριστικών μέτρων και ιδιωτικοποιήσεων, θα κάνουν αβάσταχτη την κατάσταση για τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν νέα κέρδη στις επιχειρήσεις και στις τράπεζες. Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση αναμένεται τελικά να κερδίσουν και από τη διαχείρισή της!

Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης (Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ιρλανδία Λιθουανία κ.λπ.), με την εφαρμογή της στρατηγική της Λισσαβόνας, επιχειρείται να αποδομηθεί ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό μοντέλο, από το μεταπολεμικό πρότυπο απασχόλησης και το ρυθμιστικό πλαίσιο προστασίας της εργασίας, και να διασφαλιστεί φτηνή εργατική δύναμη για το κεφάλαιο.

Ελευθερία
24/03/2010 18:27
H Έκθεση που παρέδωσε πρόσφατα στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ο ΟΟΣΑ προτείνει θεσμοθέτηση ιδιωτικών ΑΕΙ, δίδακτρα, αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μείωση του ρυθμού, αν όχι πάγωμα, των προσλήψεων.
Αλίκη
24/03/2010 17:38
Είναι απίστευτο το ότι οι άνθρωποι που οι Έλληνες ψήφισαν με την ελπίδα ότι θα δράσουν προς όφελος του λαού στρέφονται εναντίον μας με μένος θα μπορούσα να πω. Η κ Διαμαντοπούλου δείχνει να απεχθάνεται τους εκπαιδευτικούς σαν να είναι κλέφτες και απατεώνες, δεν δέχεται κουβέντα και μιλάει για αξιοκρατία τη στιγμή που οι πράξεις της δείχνουν το α κ ρ ι β ώ ς αντίθετο .Πώς γίνεται άσχετοι άνθρωποι να αναλαμβάνουν Υπουργεία ? Πώς γίνεται μια γυναίκα που καμία σχέση δεν έχει με την εκπαίδευση να κάνει κουμάντο και να αλλάζει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων ? Αυτά είναι εγκλήματα , ας κάνουμε κάτι επιτέλους για Ονομα του Θεού !! α, σήμερα στη γιορτή του σχολείου μας ο διευθυντής μας διάβασε την επιστολή που έστειλε η Υπουργός μας με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Πολλοί κουνούσαν το κεφάλι , σα δε ντρέπεται αυτή με την ανθελληνική πολιτική της να μιλα για αγώνες και για ελευθερία. Λυπάμαι γι αυτα που ακούω βλέπω και ζω.
Δημήτρης Μ.
24/03/2010 17:30
Ναι λοιπόν στα σχολεία σπαταλώνται τα λεφτά για την παιδεία. Για τις αποσπάσεις μόνο η μείωση 50% θα γίνει?Μόνο ο αριθμός τους είναι το πρόβλημα?Οι μισθοί των καθηγητών του δημόσιου σχολείου και οι λίγοι μαθητές ανα τάξη είναι η σπατάλη του δημόσιου τομέα?Συγχαρητηρια στην κυβέρνηση και κυρίως στην κ.Διαμαντοπούλου.Ξέρετε, εκείνη που είπε στους απεργούς καθηγητές οτι αυτοί που είναι στην τάξη και όχι στην απεργία είναι οι αγωνιστές.Είμαι περίεργος να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει η προπαγάνδα και η προσπάθεια να έρθουν σε σύγκρουση κοινωνικές ομάδες που κάνει η κυβέρνηση...Να χαιρόμαστε και το έθνος μας αύριο που γιορτάζει και τα τανκς που θα παρελάσουν, να καμαρώσουμε τα λεφτά που περικόπτουμε από την παιδεία των παιδιών μας...
ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΜΕ 1500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ !!!! ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ !!!!
24/03/2010 16:45
ΠΑΙΡΝΕΤΕ 1400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΔΕΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ !!!!! (ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΤΙ ΚΟΝΟΜΑΤΕ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ !!!!!)

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ 30% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΑΡΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ !!!!!!

ΔΝΤ ΙΣΧΥΡΟ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ !!!!!!!!

Στέλιος
24/03/2010 16:37
Κόψιμο από εδώ κόψιμο από εκεί αλλά οι διαδραστικοί πίνακες προκειμένου να οικονομήσουν οι γνωστοί έμποροι
KARANIKAS I.
24/03/2010 16:05
δεν ειναι θετικο προτυπο οι ωρομισθιοι που κανουν αγροτικο σε ολη την ελλαδα και μαλιστα δωρεαν , που εχουν αξιολογηθει στον ασεπ πολλοι εξ αυτων με μεταπτυχιακα και ειναι το κομματοσκυλο που σε ηλικια 26 μαιων εγινε νομαρχησ!!!! μηπως περασε ασεπ?
Eleni
24/03/2010 16:03
K. Katsika,

μπορειτε να κανετε ενα ρεπορταζ και να μας πληροφορησετε το κοστος των διαδραστικων πινακων? Μπορειτε επισης να ζητησετε απο την Κ. Υπουργο μια (1) μονο μελετη σε ολοκληρο τον κοσμο που να δειχνει οτι η εισαγωγη διαδραστικων πινακων βοηθαει τους μαθητες να μαθαινουν? Μια μονο μια!!!
sss
24/03/2010 15:54
ήθελα να παρουσιασω το μαθημα μου στα παιδιά με προτζέκτορα και υπολογιστή! και δεν υπάρχει χρηματοδότηση στο σχολείο! για ποια ψηφιακη τάξη μας μιλάει η μαντάμ που ούτε ζωγραφιστό δεν έχει δει το ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο;;;
Βασίλης
24/03/2010 15:35
Τέσσερα χρόνια τώρα, ακολουθώντας τη γυναίκα μου που προσλαμβανόταν αναπληρώτρια πότε στα Κύθηρα, πότε στον Πύργο, στην Πάτρα και τώρα διορίστηκε στην Κεφαλονιά, με τρία παιδιά, αναγκαζόμουν να παρακαλώ τους συνδικαλιστές του ΚΥΣΔΕ για μια απόσπαση, όχι προς γραφείο, αλλά προς νησιά και επαρχία! Τις τρεις από τις τέσσερις η απόσπαση καθυστέρησε έως και 4 μήνες! Δυστυχώς, όσοι θέλουμε να δουλέψουμε κι όχι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, υφιστάμεθα όλες τις δυσλειτουργίες του συστήματος, όσοι όμως βρήκαν το "βύσμα" τους, οχυρώνονται στο γραφείο με το πρωινό καφεδάκι τους και να μην συνεχίσω καλύτερα. Όχι άδικα ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του με τον κλάδο, δυστυχώς όμως τα ακούμε εμείς που δουλεύουμε στα σχολεία, ενώ οι "άλλοι" την λουφάρουν κι από την γκρίνια. Η καρέκλα του εκάστοτε υπουργού Παιδείας πατάει σε σάπιο πάτωμα.
Πειραιωτης Μαουνιερης
24/03/2010 15:34
Απο τη στιγμη που δεν ξερετε τι γινεται μεσα στα Σχολεια,γιατι αναπαραγετε,ολες τις αρλουμπες που διακινουν τα σαινια της αριστερης,(και βαλεε), μεν,πλην κυριαρχης κουλτουρας στη χωρα μας; Εχετε την εντυπωση,οτι αμα βαλει πολλους καθηγητες στο Λυκειο,πχ,θα μαθουν γραμματα τα παιδια,αμα δεν ξερουν τιποτα τελειωνοντας το Γυμνασιο,πραγμα το οποιο γινεται 100%; Και το ιδιο συμβαινει ΚΑΙ για το Γυμνασιο. Και τι μπορουμε λοιπον να κανουμε; Μα ενισχυση της παρουσιας και της ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ των εκπαιδευτικων,στις ηλικιες 4-8 χρονων.Δηλαδη,Νηπιαγωγειο, και Δημοτικο,και μαλιστα τις πρωτες ταξεις του. Τελειωνουν παιδια το Δημοτικο,και δεν ξερουν να διαβασουν και να γραψουν,αν δε πεις για αριθμητικη,καλυτερα να τραβας τα μαλλια σου.ΤΙΠΟΤΑ. Αλλα αυτα,ειναι ψιλα γραμματα,και για την υπουργινα μας,αλλα και για τους συνδικαλισταδες των καθηγητων,που θελουν κοσμο,για να αρχουν. Αλλα και για σας,τους γονεις,αυτα που γραφω εγω,ηχουν κακοφωνα και δεν σας αρεσουν.Αλλα τι να κανουμε;Αυτη ειναι η αληθεια. Χωρια οτι ταχετε κανει γαιδουρια,που δεν σεβονται τιποτα και καταστρεφουν την κοινη μας περιουσια,ιδιως στα Λυκεια. Αλλα εσας,τι σας νοιαζει,ας ειναι καλα το κρατος.Αυτο,θα πληρωσει. Ε δεν θα πληρωσει πια το κρατος,γιατι το πτωχευσατε,και ας σκουζετε οτι το κανανε οι αλλοι.Εσεις το κανατε,ο καθενας με τον τροπο του και με τη συμβολη του. Καμαρωστε τα εργα σας λοιπον.
pan pan
24/03/2010 15:26

@όλους όσοι διαμαρτύρονται για τα 30άρια τμήματα

είδαμε τι καλή δουλειά κάνετε με τα μικρότερα τμήματα!!!!γι''αυτό τα παιδιά βγαίνουν απ''το σχολείο λειτουργικά αναλφάβητα.
Αλλά ξέχασα ,γι''αυτό φταίει το σύστημα κ η κακούργα η κοινωνία....

@ψαριανός

για να καταλάβω δε σου φτάνουν 800 ευρώ το μήνα για τα προσωπικά σου έξοδα;
πόσα θες να μας τρελλάνεις;
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
24/03/2010 15:13
Σε όλα κάνουν περικοπές τα κεφάλια της οικονομίας και της παιδείας μας ,από παντού κόβουν (μισθοί εκπαιδευτικών,διορισμοί, παροχές για την παιδεία, έξοδα πανελλαδικών). Και το μόνο που δεν περνάει από το σοφό μυαλό τους είναι ότι ο περίφημος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς είναι η πιο μεγάλη και πολυέξοδη φούσκα της παιδείας στα χρονικά του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Ας τους θυμίσει κάποιος ότι ΕΝΤΕΚΑ ολόκληρα χρόνια γίνεται αυτός ο διαγωνισμός και η βελτίωση του επιπέδου των διοριζόμενων εκπαιδευτικών έχει παραμείνει ΌΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ. Κρίνεται άλλωστε ο θεσμός ήδη εκ του αποτελέσματος!!!(Δείτε τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης που οδεύει χρόνο με το χρόνο από το κακό στο χειρότερο).
Κανένα σοφό μυαλό από όλους τους συμβούλους και παρασυμβούλους που τρώνε ψωμί (και παντεσπάνι) μέσα στο υπουργείο δεν έχει τη διαύγεια να το υποδείξει στα μεγάλα κεφάλια που αποφασίζουν μονίμως για εμάς χωρίς εμάς?
Η.Α. 21χρόνια αδιόριστη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Γιώργος-ΙΕΚ
24/03/2010 14:26
Απόλυτα συμφωνώ με τον περιορισμό των αποσπάσεων. Δεν μπορεί να αμοίβονται εκπαιδευτικοί οι οποίοι κάθονται στα γραφεία των ΙΕΚ 1-2 ΩΡΕΣ την εβδομάδα... και την ίδια στιγμή στην οργανική τους θέση προσλαμβάνονται επιπλέον εκπαιδευτικοί..Αυτό όμως να γίνει σε όλους τους τομείς του Δημοσίου και όχι αποκλειστικά στην Εκπαίδευση....
STAMATIS
24/03/2010 14:00
ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙς, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙς ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΕ ΛΥΠΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.
pelagi
24/03/2010 13:57
οι περικοπές των περικοπών στο ήδη σφαγιασμένο σώμα της δημόσιας παιδείας
ALEKTWR
24/03/2010 13:42
Ainte kai stoys 40 mathites ana taxi....alla tha exoun kompiouter, apoxymwth, ilektriko molivi kai alla gadgegs prosfora tou Ypoyrgeioy
ΜΟΥΣΙΚΟΣ
24/03/2010 13:30
ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Η ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ;;;;;
Ευτέρπη
24/03/2010 12:41
Καλά από εκεί βρήκατε να κόψετε? Από τα παιδιά μας? Οι μεγαλύτεροι αλήτες μας κυβερνάνε
Ρίτσα
24/03/2010 12:35
Κ. Κάτσικα καλημέρα

Παρακαλώ να κάνετε αναφορά και στο γεγονός ότι χιλιάδες ωρομίσθιοι είναι απλήρωτοι. Πολλοί όπως αυτοί που εργάστηκαν στα ΙΕΚ και στο ΙΔΕΚΕ έχουν να πληρωθούν περισσότερο από ένα χρόνο

Ευχαριστώ
maraki
24/03/2010 11:28
einai gia mpatses!!!!!!auti i k. ASXETH tha einai ypourgos mexri telous???kalo kouragio!!!!
Στέλιος Πετρόπουλος
24/03/2010 11:20
Η επάνοδος στην τάξη των 30 μαθητών ως μέτρο δε στοχοποιεί μόνο τον εκπαιδευτικό, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα. Ας κατανοήσει η κυρία Διαμαντοπούλου ότι οι μεγαλεπήβολες βλέψεις της με τοιυς διαδραστικούς πίνακες και τα τοιαύτα δεν μπορούν να εκπληρωθούν όσο οι λειτουργοί της εκπαίδευσης είναι εν διωγμώ.
κοσσυφολογου αικατερινη
24/03/2010 10:48
να παραμεινοιυν οι πινακες των αναπληρωτων οπως εινι μεχρι σημερα
Ψαριανός
24/03/2010 10:17
Εχω τρια χρόνια υπηρεσίας και υπηρετώ σε νησί 8 ώρες ταξίδι από το σπίτι μου. Πληρώνω ενοίκιο 280 ευρώ και μαζί με φώτα τηλέφωνα, κοινόχρηστα θέλω 400 ευρώ το μήνα. Παίρνω 1200 ευρώ το μήνα και τα έβγαζα πέρα τσιμα τσιμα με μικρές βοήθειες από την οικογένεια. Τώρα με τις περικοπές δεν ξέρω τι να κάνω καθώς λογάριαζα ακόμη και τον καφέ που θα έπινα. Τώρα τι θα γίνει που μας παίρενι ένα μισθό; τι πρέπει να κάνω; γιατί πρέπει να δουλέψω δεύτερη δουλειά (και που να τη βρω εδώ;) γιατί πρέπει να κάνω ιδιαίτερα και να ξεφτιλιστώ στο μικρό αυτό τόπο; Γιατί κ. Διαμαντοπούλου;
ΑΜΚΟ
24/03/2010 09:51
Ειμαι ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, με δύο μεταπτυχιακά και έξι χρόνια προυπηρεσίας. Προσπαθώ να κάνω μάθημα πληροφορικής σε μία αίθουσα χωρίς υπολογιστές, χωρίς βιβλία και χωρίς οποιαδήποτε υποστήριξη. Και το σημαντικότερο χωρίς μισθό. Και η κ. Διαμαντοπούλου απαξιώνει όλη αυτή την προσφορά των ωρομισθίων χαρακτηρίζοντάς μας ανάξιους για πρότυπα. Μίλαει για αξιοκρατία όταν 26 χρονών έγινε Νομάρχης, όταν σαν υπουργός Παιδείαςε τώρα έχει γίνει χαμός με το πολυπληθέστατο επιτελείο αποσπασμένων εκπαιδευτικών που έχει στο γραφείο της και τα ανόητα σχολιαρόπαιδα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την εκπαίδευση, για συμβούλους της. Όπως επίσης και για το πλήθος των ρουσφετολογικών αποσπάσεων που έχει κάνει. Όχι μόνο αυτή στην Πιερία αλλά μεταξύ άλλων και στην περιοχή της χωρίς όμως να αντικατασταθεί ο εκπαιδευτικός που αποσπάστηκε... Κατάθεσα, και ήταν κατάθεση τιμής, τόσα χρόνια με μειωμένο μισθό και μειωμένα επαγγελματικά δικαιώματα στην παιδεία γιατί μαρέσει αυτή η δουλειά και γιατί το ΠΑΣΟΚ με ΔΙΚΟ του ΝΟΜΟ είχε καθορίσει ότι μετά από τόση προυπηρεσία θα διοριζόμουν μόνιμος εκπαιδευτικός. Ποια τώρα η φερεγυότητα του κράτους και υπό το καθεστώτος του ίδιου κομματικού σχηματισμού στην εκπαιδεύση;
ωρομίσθιοι Κρήτης
24/03/2010 09:42
κ. Κάτσικα από μήνα σε μήνα το πάει το νομοσχέδιο. Τι χειρότερο κόβει και ράβει;
Ευχαριστούμε για την αντικειμενική και έγκαιρη ενημέρωση που κάνετε.
Γρηγόρης Αρβανίτης
24/03/2010 09:40
Οι αποσπάσεις δεν έχουν κριτήρια και είναι ένας ρουσφετολογικός μηχανισμός. Οι αιρετοί που είναι το μακρύ χέρι των δυο μεγάλων κομμάτων στρατολογούν μέσα από τη διαδικασία αποσπάσεων συνειδήσεις, ψήφους. Εκμαυλίζουν και εξαχρειώνουν έτσι ώστε να κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σταθερή τη θέση τους.
Οι αποσπάσεις πρέπει να είναι δικάιωμα του εκπαιδευτικού, να γίνονται με μετρήσιμα κριτήρια, να γίνονται από σχολείο σε σχολείο και ελάχιστες για υπαρκτές ανάγκες σε φορείς του υπουργείου και βέβαια καμιά σε βουλευτικά γραφεία, μητροπόλεις καμιά όπου δεν έχει σχέση με εκπαιδευτικό έργο
ωραίος
24/03/2010 09:29
Μείωση μισθών, 30αρια τμήματα, περικοπές στις προσλήψεις να το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Μαρια (εκπαιδευτικος)
24/03/2010 09:08
Δεν βλέπω τιποτα να αναφερετε για αποσπασμενους σε γραφεια Βουλευτων οι οποίοι παίρνουν διπλο μισθο εις βαρος του δημοσιου?????????
σπυροσ στεργιοπουλοσ
24/03/2010 09:06
εδω και πολυ καιρο κυριε κατσικα μασ λετε τα ιδια πραγματα βαζωντας αλλο τιτλο
μηπως τα περνετε πο το υπουργειο παιδειιας για να στρωνετε το εδαφοσ.....ελεοσ εχουμε αγανακτησει με ολουσ εσασ τουσ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
Λαμπρινή
24/03/2010 09:03
Η στοχοποίηση του εκπαιδευτικού ως επιστήμονα και εργαζόμενου για όλα τα στραβά της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, είναι καθημερινή ενασχόληση της Υπουργού Παιδείας κας. Άννας Διαμαντοπούλου. Αυτό εισπράττουμε καθημερινά οι εκπαιδευτικοί, από τις δημόσιες δηλώσεις της αλλά τις προτάσεις της για το νέο σχολείο που οραματίζεται.

Καλησπερατη ελενη
24/03/2010 09:00
Τουλαχιστον την επομενη φορα που θα κληθουμε να ψηφισουμε κυβερνηση ας ειμαστε πιο προσεκτικοι( αν μη τι αλλο,ας αποδυναμωθουν τα 2 μεγαλα κομματα)! Ποιος ο λογος να εχουμε ισχυρη κυβερνηση, οταν τελικα αυτο ειναι εις βαρος μας; Ειναι ντροπη να στηριζουμε τις ελπιδες μας σε πιονια του συστηματος. Μα ειμαστε σοβαροι; Θα κοιταξουν αυτοι τη δημοσια, δωρεαν παιδεια;
MPIR
24/03/2010 08:55
Με την παρ. 8 του άρθρου 11 ορίζεται ότι: Από τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα. Με ευθύνη του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποσπάσεις εκπαιδευτικών μειώνονται υποχρεωτικά κατά πενήντα τοις εκατό (50%), το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010.
fanismb
24/03/2010 08:52
Οι δαπάνες για την παιδεία κρινεται ότι πρέπει να μειωθούν δραστικά (κρίση εχουμε) αλλα οι δαπάνες για την αμυνα οχι (εδω δεν εχουμε κρίση!).Αυτη η παρουσιαζόμενη ως η πλεόν σοβαρή κυβέρνηση είναι ο πιο μεγάλος και ανερυθρίαστος ψεύτης.Aντε χαθείτε και σεις.
Αλέκος
24/03/2010 08:51
Η συνολική επιβάρυνση για τους εργαζόμενους (περικοπές μισθών, μείωση αφορολόγητου, αύξηση της τιμής των αγαθών λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και της τιμής της βενζίνης-πετρελαίου, αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ) φτάνει στο ύψος των δύο μισθών τουλάχιστον.
Όλγα Ρ.
24/03/2010 08:49


Τους πέντε μήνες της παραμονής της στο Υπουργείο Παιδείας, η κ.Υπουργός έχει συστηματικά και κατ’ επανάληψη τονίσει, σε συνεντεύξεις της στον τύπο, ότι πρόκειται να απαγορεύσει τις αποσπάσεις σε εκπαιδευτικούς, εφόσον το κενό που δημιουργεί η απόσπαση δεν αναπληρώνεται από συνάδελφο. Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώθηκε κλίμα αναστάτωσης και φόβου σε πλήθος συναδέλφων μας και ταυτόχρονα στοχοποιήθηκαν όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ως προνομιούχοι, παρόλο που αρκετοί συνάδελφοί μας δικαιούνται την απόσπασή τους, βάσει κοινωνικών κριτηρίων.Μετά από όλα τα παραπάνω, ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν πληροφορηθήκαμε τον Ιανουάριο του 2010, ότι η κ.Υπουργός Παιδείας χορήγησε απόσπαση σε εκπαιδευτικό και ενεργή συνδικαλίστρια της ΠΑΣΚ Δ.Ε. Πιερίας, που υπηρετούσε σε Ειδικό Σχολείο του Νομού μας, προκειμένου να στελεχώσει γραφείου βουλευτού του ΠΑΣΟΚ - η δε απόσπασή της έγινε δημοσία δαπάνη αφού το κενό καλύφθηκε με την πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού επιβαρύνοντας το Υπουργείο Παιδείας.

ΛΙΑΚΟΣ
24/03/2010 08:28
Με ποια σειρά θα γίνουν φέτος οι προσλήψεις των καθηγητών;
aaaaa
24/03/2010 08:27
mprabo stin kyria diamantopoyloy!!!!!!!!!!!

ti na po !!!! itan mexri na bgei ypoyrgos xexase ti elege sto parelthon kai tis eperotiseis poy ekane os antipoliteysi!!!!!!!!!
ypoyrgos AIIDIAS EINAI.
Γ.ΟΚ.
24/03/2010 08:22
ΩΡΑΙΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ