Έσβησαν τις «γκρίζες ζώνες»

Με διορθώσεις επί το δικαιότερον το τελικό σχέδιο για τους νέους φόρους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Παπαχρήστος Έλενα Λάσκαρη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2010 07:00 |
 Έσβησαν τις «γκρίζες ζώνες»
Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης απεργούν αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης που τους υποχρεώνει να εκδίδουν αποδείξεις. Στο τελικό σχέδιο του Φορολογικού, καμία επαγγελματική ομάδα δεν εξαιρείται από αυτή την υποχρέωση

Πέντε αλλαγές της τελευταίας στιγμής και μία ανατροπή στις αποζημιώσεις απολύσεων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο.
Μετά τις ενδοκυβερνητικές τριβές και τις κοινωνικές αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων πρώτης κατοικίας αλλά και σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος για όσους έχουν παιδιά.
Παράλληλα, διορθώνει τα τεκμήρια για ακίνητα και Ι.Χ. και επιβάλλει λογιστικό προσδιορισμό όλων των εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών από την 1η Ιουλίου 2010.

«Πατριωτικό καθήκον» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το να συμβάλουν όλοι στα δημόσια έσοδα και δεσμεύθηκε, μιλώντας στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ότι «όλα τα εισοδήματα θα φορολογούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από όπου και αν προέρχονται». Μάλιστα απέδωσε σε «μιντιακές κατασκευές» τα όσα καταγράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο ως πρόθεση της κυβέρνησης να εξαιρέσει επαγγελματικές ομάδες με ιστορικό φοροδιαφυγής. «Ποτέ δεν υπήρξε πραγματικά πρόθεση της κυβέρνησης να ευνοήσει κάποιους», τόνισε.

Αντεγκλήσεις
Ο Πρωθυπουργός που ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση παίρνει «συνεχείς πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας», άκουσε την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη να τονίζει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη. Η κ. Κατσέλη- που έδωσε ως παραδείγματα την ενίσχυση νέων ζευγαριών για την αγορά πρώτης κατοικίας, αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων- εκτιμάται ότι με την τοποθέτησή της άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών. Μίλησε για περίπου 20΄ και αποχώρησε νωρίς για τη Βουλή επειδή συνεδρίαζε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το ΕΣΠΑ. Πάντως, η στάση της που προκάλεσε τα σχόλια του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη έρχεται σε συνέχεια της προχθεσινής απουσίας της από τη σύσκεψη για το Φορολογικό.

Από τα αξιοσημείωτα του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου, η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα, ο οποίος έθεσε θέμα για τη φορολόγηση των επιδομάτων των διπλωματικών υπαλλήλων, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια δυνατότητα επί του παρόντος.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Αποζημιώσεις
ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ρυθμίσεις το αφορολόγητο ποσό για αποζημίωση λόγω απόλυσης αυξάνεται από 20.000 σε 30.000 ευρώ. Σε σχέση με το σημερινό σύστημα όπου για αποζημίωση άνω των 20.000

ευρώ επιβάλλεται ενιαίος συντελεστής 20%, «κερδισμένοι» θα είναι όσοι λαμβάνουν αποζημίωση απόλυσης έως 80.000 ευρώ καθώς στη χειρότερη περίπτωση- πέραν του ότι θα έχουν χάσει τη δουλειά τουςδεν θα έχουν την παραμικρή επιβάρυνση, στην καλύτερη θα πληρώνουν μειωμένο φόρο έως και 2.000 ευρώ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Βιβλία για όλους
ΟΡΙΣΤΙΚΑ από την 1η Ιουλίου θα κληθούν να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων επαγγελματίες ταξί, φορτηγών, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πωλητές λαϊκών αγορών, ιδιοκτήτες κάμπινγκ και ενοικιαζομένων δωματίων που αρχικά φάνηκε να τη... γλιτώνουν έως και το 2011. Θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία εσόδωνεξόδων και να κόβουν αποδείξεις από τα μέσα του έτους (με εξαίρεση τους πρατηριούχους καυσίμων που θα εφαρμόσουν τις ταμειακές μηχανές από την 1η Απριλίου) και θα φορολογηθούν με το άθροισμα των τεκμαρτών εισοδημάτων για το πρώτο εξάμηνο και των πραγματικών εισοδημάτων για το δεύτερο. Ειδικά για τα ταξί προβλέπεται προσαύξηση του τεκμαρτού εισοδήματος κατά 50% για το διάστημα του πρώτου εξαμήνου. Σήμερα άλλωστε ξεκαθαρίζει το τοπίο και για την εφαρμογή του ΦΠΑ σε όλα τα επαγγέλματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε χθες στη Βουλή ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, πλην των γιατρών που προστατεύονται από κοινοτική οδηγία.

Τεκμήρια Ι.Χ.
ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ εισάγεται και το κριτήριο της παλαιότητας για τον προσδιορισμό του τεκμηρίου, καθώς είναι προφανές πως δεν έχουν ίσο κόστος συντήρησης και χρήσης ένα αυτοκίνητο 2.000

κυβικών (ενιαίο τεκμήριο 4.600 ευρώ για όλα τα Ι.Χ. ίδιων κυβικών εκατοστών) 20ετίας και ένα αυτοκίνητο ίδιων κυβικών ηλικίας ολίγων μηνών.

Τεκμήρια ακινήτων
ΔΙΟΡΘΩΣΗ έγινε στα τεκμήρια ακινήτων, όπου το σύστημα προσδιορισμού του ετήσιου κόστους χρήσης με βάση αποκλειστικά και μόνο τα τετραγωνικά μέτρα εμπλουτίζεται και συνδέεται με τις αντικειμενικές αξίες για ακριβά ακίνητα, με αντικειμενική τιμή πάνω από 3.000 ευρώ/τ.μ. Με αυτό τον τρόπο διορθώνεται το οξύμωρο, όπου κύρια κατοικία 100 τ.μ. στην Εκάλη με αντικειμενική αξία 455.000 ευρώ έχει το ίδιο τεκμήριο των 4.400 ευρώ (στα 100 τ.μ.) με ένα ακίνητο ίσης επιφάνειας στη Νέα Ιωνία, όπου η αντικειμενική αξία διαμορφώνεται σε 175.000 ευρώ.

Κλίμακα
ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ φορολογίας εισοδήματος οι διορθώσεις της τελευταίας στιγμής αφορούν τις προσαυξήσεις των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

«Κερδισμένοι» είναι όσοι έχουν πολλά παιδιά. Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ (από 1.000 ευρώ σήμερα) για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 11.500 ευρώ (από τα 10.000 ευρώ) για όσους έχουν από τρία παιδιά και πάνω.

Η πρώτη κατοικία
ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ πρώτης κατοικίας οι διορθώσεις ήρθαν μετά τη διαπίστωση ότι με βάση τις αρχικές προτάσεις θα προέκυπταν φορολογικές επιβαρύνσεις, κυρίως στους άγαμους, εξαιτίας της κατάργησης του ενιαίου αφορολογήτου των 200 τ.μ. και της αντικατάστασής του από σχετικά χαμηλά αφορολόγητα όρια 100.000 ευρώ για τον άγαμο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών προσανατολιζόταν στην αύξηση του αφορολογήτου για τον άγαμο στα 200.000 ευρώ και για τον έγγαμο στα 250.000 ευρώ. Έτσι, ενώ με το προχθεσινό σενάριο ζευγάρι που θα αγόραζε πρώτη κατοικία 100 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη με αντικειμενική αξία 2.450 ευρώ/τ.μ. θα όφειλε φόρο 4.500 ευρώ, μετά τις διορθώσεις δεν θα οφείλει ούτε ένα ευρώ φόρου.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
Πατριωτικό καθήκον χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τη συμβολή όλων στα δημόσια έσοδα

56
Χαραμάδας 1
21/03/2010 08:25
Αύγουστος 2004 .....
Η Αθήνα ζεί ιστορικές μέρες με την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων. Μέσα σε κλίμα εθνικού ενθουσιασμού χιλιάδες εθελοντές πατριώτες προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία των Αγώνων.......

Σεπτέμβριος 2010........
Μία νέα εποχή ανατέλλει κάτω απο τον γαλανό ουρανό της Ελλάδας......
Χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πατρίδας. Αυτή τη φορά το θέμα αφορά την επιβίωση κυριολεκτικά του Ελληνικού λαού. Η ανομία και παραβατικότητα ξεχειλίζει παντού και το Κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.....
Μέσα στην απελπισία τους οι κυβερνώντες αποφασίζουν να καθιερώσουν το θεσμό του εθελοντή μπάτσου και εθελοντή ρουφιάνου....
Και ώ του θαύματος !!! Ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα. Χιλάδες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δουλειά. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά αλλά δεν τολμούσαν να καταγγείλουν τις παρανομίες, τη διαφθορά, τη φοροκλοπή, την ωμή παραβίαση του Νόμου και της Τάξης, του φαβοριτισμού και πολλών άλλων δεινών.
Μέσα σε κλίμα πατριωτικού ενθουσιασμού δημιουργείται το νεο ΕΑΜ. Νέοι άνθρωποι, αδιάφθοροι διακρίνονται για το ζήλο τους στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.
Ξαφνικά όλα τα λαμόγια, οι κλέφτες και απατεώνες κουρνιάζουν σαστισμένοι . Δεν ξέρουν απο πού θα τους έρθει ο έλεγχος για τις απάτες που έχουν κάνει. Φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους...
Μέσα σε 2 μήνες οι πάντες έχουν συμμορφωθεί . Όλοι πλέον είναι νομοταγείς στο Κράτος και τους Νόμους. Η εγκληματικότηα σιγά - σιγά φθίνει και η κοινωνία πλέον ανασαίνει καθαρό αέρα....
Ο εθελοντής μπάτσος και ο εθελοντής ρουφιάνος θα έχουν προσφέρει το πιό αποτελεσματικό χτύπημα στην εξάλειψη της κακοδαιμονίας που κατατρέχει τη Χώρα μας...
ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ
20/03/2010 20:06
Ντουγρού για χρεωκοπία. Αλλαγές στο νομοσχέδιο, με σκοπό την πλήρη εξολόθρευση του ιδωτικού τομέα, την επιδότηση των χασομέρηδων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομεά και την πλήρη κατάρευση των οικονομικών. Επιτέλους ο καθένας πρέπει να πληρώνει για την ζωή του. Να τελειώσουν τα επιδόματα τεμπελίτιδας και κοροιδίας. Δεν φταίω εγώ να πληρώνω τα παιδιά του άλλου και ουτε τους άνεργους. Ο καθένας να κοιτάζει να βρίσκει δουλειά ή να κάνει δική του. Αυτή η εργασιακή ασφάλεια για κάποιιους και η εύκολη λύση κάποιοι να επιδοτούνται ως δήθεν άνεργοι, την στιγμή που κάποιοι κινδιυνέυουν να πάνε φυλακή για χρέη στη δική τους δουλειά και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε την ασφάλισή τους, να τελειώσει κάποτε.
Αμάν πια.
Παίρνουν κάποιοι χρήματα που δεν τα έχουν δουλέψει ποτέ τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι εκτός από την καβάντζα του δημοσίου, έχουν και την μαύρη δουλειά έξω, με ΄΄αλλα τόσα μαύρα. Και όμως όλοι κυνηγάνε όποιον φαίνεται στα χαρτιά επαγγλεματίας, ενώ τους δημοσίους που είναι μαύροι επαγγλεματίες, δεν τους ενοχλεί κανείς και ας κόβουν την δουλειά από τους άλλους.
Βάζουν τεκμήρια εξωπραγατικά, τα οποία καλύπτουν μόνο τους δημοσίους που έχουν με τα επιδόματα κατώτατο μισθό 1500€ και τους πληρώνουμε και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ για τους μικρούς θα πρέπει να γίνουν σκηνίτες και να πηγαίνουν με τα πόδια.
Με ρώτησαν αν μπαίνω μέσα με την δουλειά μου και μου ζητάνε να φορολογούμαι με περισσότερο από ότι βγάζω. Με ρώτησαν αν περνάω με πολύ λίγα και μου ζητάνε να δηλώνω ότι ζω σαν δημόσιος υπάλληλος με 25.000€ και άνω?
βγάζω κάτω από 7000€ αλλά έχω ένα αμάξι 1300κυβικά και ένα σπίτι πατρικό παλιό 100τετραγωνικά. Φέτος είχα και ζημία στην δουλειά, είμαι πλούσιος? Ενώ έχω δεν έχω να περάσω θα πληρώσω και φόρο για να πάρει ο δημόσιος υπάλληλος 25000€ το λιγότερο και οι πολιτικοί να περνούν ζωή χαρισάμενη?
Ουστ από δω
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
20/03/2010 19:53
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 19/3/2010 19:10.
Κωνσταντίνε ! Χαμαιλέοντα της κακιάς ώρας ,πότε προκαθόρισες την τύχη της Κατσελη εσύ και δεν το διάβασα εγώ .
Ξέχασες τι έγραφες τα Χριστούγεννα για το κυβερνητικό επιτελείο , μέλι έσταζες για Κατσελη και Παπακωνστατντινου .
Ότι και να φέρουνε τελειωμένη είναι η δουλεία ,πόρτο χαμπάρι , ο μέγας σχεδιαστής ονόματι Γ.Α.Π ήτανε άνευ σχεδίου , του το κλέψανε .
Άσε που του χάλασε ο ανιχνευτής χρημάτων και δεν βρήκε το κιούπι με τα κίτρινα που τόσο διαφήμιζε προεκλογικά .
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
20/03/2010 13:08
@οθνβτχ
Μήν τα βάζετε με τον Δημητράκη! Ο ίδιος, ούτως ή άλλως, αγράμματος είναι καί δεν πολυκαταλαβαίνει αυτά που υπογράφει (προσοχή,δεν τα γράφει αυτός)! Ότι του δίνει το γραφείο προπαγάνδας της Ρηγίλης, το αναμεταδίδει ο άνθρωπος! Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που τον πιστεύουν! Πώς εξ''άλλου η Ν.Δ. θα είχε ακόμη οπαδούς στο 21%! Με την κόσα να τους θερίσεις δέν τελειώνουν!
οθνβτχ
20/03/2010 02:56
@DIMITRIS KORINHIOS ή Νιck ή όπως αλοιώς εμφανίζεσαι.Γιατί τόση εμπαθεια καί κυρίως γιατί λές συνε΄χεια ψέμματα μήπως δέν .....σου κάθησε?
οθνβτχ
20/03/2010 02:48
@ DIMITRIS KORINHIOS Είναι γογονός ότι δεν πας καλά.ΔΕΝ υπάρχει υπαλληλος του Υπ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΣΕ ΟΠΟΙΔΉΠΟΤΕ ΒΑΘΜΌ που να παίρνει μισθό 4800.Οσον αφορά στό επίδομα 4900 είναι τό επίδομα αλλοδαπης του Πρέσβυ καί συνεπως όχι των υπαλήλων όπως εσφαλμένα υποστηρίζεις.Ακόμη ,όταν ένας υπαλληλος ανακαλείται παυει να πάιρνει επίδομα εξωτερικού.Συνεπως καί πάλι εσφαλμένα υποστηρίζεις αυτα που λές.Οχι ότι είπες ποτέ καί κάτι σοβαρό σε αυτές τίς στήλες αλλά υπαρχουν και εξείνοι που διαβαζουν καί ισως σε πιστεύουν........
LUKATOOOONI
20/03/2010 00:57
oi tarifes ua legontai tvra pia tekmartoi/ etsi otan ua stamatas ena taji ua tou les geia sou re tarifa misotekmarte..xi..xi...
MIKE
19/03/2010 23:49
NA ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ AMEΣΑ ΤΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!!! ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΓΑΜΟΣ Α ΚΑΤΟΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 200.000 ΚΑΙ ΕΓΓΑΜΟΣ ΣΤΑ 250.000 !!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΑΓΑΜΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΞ ΗΜΙΣΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ!!! ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ!
EVAPORATE ALL TARIFES NOW
19/03/2010 22:33
ΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ. ΑΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΕΣ..... ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΟΒΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ. ΕΜΠΡΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΗΤΟΙ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑΡΙΦΕΣ
ΛΕΩΝ
19/03/2010 22:31
ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ..
N.Π.
19/03/2010 19:47
πό εισπρακτικής πλευράς όλα πάνε καλά.
Το παιδί μου, πτυχιούχος Ε.Μ.Π. και 42 ετών, άνεργος, τι θα κάνει?
Ανάπτυξη μηδέν, εργασία προς αύξηση ανεργίας, ρευστό για εμάς τους διαβιώντες με αναξιπρέπεια ,μηδέν.
Τι θα κάνουμε κύριοι της Κυβέρνησης?
Τα ελάχιστα χρήματα που λαμβάνουμε ως σύνταξη μας τα απορροφούν οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι, τα άνεργα παιδιά μας κ.λ.π.

Ε Λ Ε Ο Σ
pasokara
19/03/2010 19:23
@ΚΟΣΜΑΣ 19/3/2010 17:15

Το θαβουν γιατι φοβουνται οτι μπορει η κυβερνηση να χασει την δυναμικη της και μετα θα ερθεις εσυ και θα γινεις πρωθυπουργος και θα τσακισεις ολα αυτα τα λαμογια....χαχαχαχα καλο;;;;;;
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
19/03/2010 19:12
@Akis Panou
Γιατί μωρέ, οδηγία Μπολκενστάϊν χρειαζόταν για να φορολογηθούν οι ταξιτζήδες καί οι βενζινάδες; Το παρακάνατε στο παραμιλητό εκεί στο ΚΚΕ!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
19/03/2010 19:10
@ΚΟΣΜΑΣ
Ειδες τι παθαίνεις που με χάνεις πότε-πότε; Τήν τύχη της κ. Κατσέλη τήν έχω προκαθορίσει από τα Χριστούγεννα! Αν με διάβαζες καλά, δέν θ''αναρωτιόσουνα τώρα! Μήν ανησυχείς όμως! Έχει μια ευκαιρία για να μή χαθεί! Καί αυτή είναι η κατάθεση του αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, για να δούμε τί πουλιά πιάνει, καί η πάταξη της γραφειοκρατίας καί της διαφθοράς που υπάρχουν στήν αντιμετώπιση των νέων επενδύσεων. Είναι καίρια νομοσχέδια για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της φτώχειας. Αν τα καταφέρει μένει, αν όχι, έχε γεια!
paratiriths
19/03/2010 18:40
Gia osous eironeuontai thn Ellada kai tous Hroes pou prospathoun na mas sosoun exo na po , oti hsaste xamenh ek ton proteron, giath asxoliste tora;

Eseis psufisate ND kai Syn ara th mas lete, pos ean h dikh sas htan sthn eksousia tha ta kanate kalitera;

Grafete sunexia mpourdes, kai mia mera tha dite ton eafton sas sto kathrefth, th tha tou pite;. oti boithisate kai seis na katastrafh h xora opos kanate kai to 20 etsh!.

idia miala!!Den thelete katharous politikous. karagiozides thelete gia na exete epixirimata na brizete san ton Tsipra.
Prof georgios
19/03/2010 18:30
O Samaras leei na diagrapsi aftous pou pligosan to koma, giath den tous leei na dosoun ta lefta piso;
Bas
19/03/2010 17:52
KALE TI EXERESEIS ETOIMAZATE; DEN KATALAVAME.....
ΚΟΣΜΑΣ
19/03/2010 17:15
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΣΕΛΗ? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΘΑΒΟΥΝ?
gpapas
19/03/2010 17:12
Ητανε να αγορασω σπιτι αλλα τι σπιτι? Αυτο που μπορω να δικαιολογησω σημερα ισως/μαλλον/πιθανον να μην μπορω να δικαιολογησω αυριο... Εχουμε ηδη εγκλωβιστστει με τα ΙΧ τα οποια αγορασαμε με βαση τα κριτηρια της προηγουμενης κυβερνησης και τωρα καλουμεθα να.... τα παντρευτουμε αφου η πωληση και κατα συνεπεια η κατοχη ενος ΙΧ 1800 κε εχει καταστει απαγορευτικη για τον μεσο Ελληνα.Τοση ειναι η σταθεροτητα στην χωρα μας... Οπόταν, παγωμα αγορων, παγωμα δαπανων, παγωμα ιδιοκτησιας, παγωμα της αγορας. Ευγε σ''αυτους που συνετειναν στον οικονομικο μαρασμο. Το κουφο της ολης υποθεσης ειναι οτι το τεκμηριο μειωνεται αναλογα με την ηλικια του ΙΧ ενω παραδοξως τα εξοδα συντηρησης αυξανονται!!!! Η μηπως οσο παλαιωνει ενα ΙΧ τοσο λιγοτερες βλαβες παρουσιαζει?!!!! Για καλη μας τυχη δεν εχουμε ουτε προκειται να αγορασουμε σπιτι. Οσο για τα διδακτρα, επειδη η παιδεια ειναι τοσο αριστη, ουτε τα παιδια χρειαζεται να στειλεις σε ιδιωτικα σχολεια, ουτε καν σε φροντιστηρια. Για ολα φροντιζει το κρατος της αφαιμαξης...
dimitris korinthios
19/03/2010 15:58
Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση εξαιρεί τα... δικά της "παιδιά" απο τις θυσίες και τις περικοπές.

Κάποιες εξαιρέσεις όμως παρα είναι προκλητικές...

Επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο απολαμβάνει συνεργάτης στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα.....

Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με διαταγή μετακίνησης από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής !!!

Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν.

Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει

α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως,

β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον

γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).

Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με διαταγή μετακίνησης. Εξυπνο! Και κυρίως πολύ βολικό.

Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 4.800 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα!

Νόμιμα όλα αυτά; Νομιμότατα! Ηθικά όμως;

Αλλά αν, στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πρώτος διδάξας τού δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις, δεν υστερεί και ο υπουργός του κ. Δρούτσας, ο οποίος επίσης συλλαμβάνεται κλέπτων οπώρας.

Διότι και στο γραφείο του κ. Δρούτσα υπηρετεί υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με διαταγή μετακίνησης και αυτή- από το Βουκουρέστι.

Με διαταγή μετακίνησης ώστε να συνεχίσει και αυτή να λαμβάνει την ημερήσια αποζημίωση (90 ευρώ x 30 = 2.700 ευρώ ), η οποία μαζί με το επίδομα αλλοδαπής συν τον τρέχοντα μισθό της, αθροίζουν ένα σύνολο της τάξεως των 10.855 ευρώ μηνιαίως.

Νόμιμον κι αυτό; Νομιμότατον! Ηθικόν όμως;

Αναμένεται η υπεύθυνη απάντηση γι'' αυτή τη νόμιμη παρανομία.

Καλό θα ήταν να απαντηθεί και το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι με το αυτό καθεστώς.
DenKatalabaino
19/03/2010 15:34
Adeio arthro, olo asafeies kai laikismous, gia na parousiastei to n/s dikaio. Kalytera na koitaxete allou, ti tha plhrosete, edo pera den leei tipote akribes!!!
kostas Bouzas
19/03/2010 15:20
OI KLEFTES EFYGAN
ZHTO OI KLEFTES
Akis Panou
19/03/2010 14:26
Την ώρα που η κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή της οδηγίας Μπολκεστάιν, ένα νομοθέτημα βγαλμένο από τον πυρήνα της συνθήκης του Μάαστριχτ, με το οποίο θα επιχειρηθεί ένα πρόσθετο αποφασιστικό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ έπαιρναν τα κλειδιά από τις σουίτες του ξενοδοχείου, όπου για ένα τριήμερο θα φιλοσοφούν για το φύλο των αγγέλων παρέα με την αγωνία τους μην και τυχόν κάτι πάει στραβά στο κοινό τους σπίτι, την ΕΕ των μονοπωλίων. Στον αστικό Τύπο η οδηγία πέρασε σαν μια αυτονόητη είδηση και μάλιστα με όρους υπεράσπισης. Στη γνωστή αντιεξουσιαστική απλά δεν υπήρχε λέξη. Η εργατική τάξη μπορούσε να μάθει τι συμβαίνει μόνο από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, όπου η Μπολκεστάιν είναι και το πρώτο θέμα. Οσο σφίγγουν τα λουριά, τόσο ξεχωρίζει η ήρα απ'' το στάρι. Με το φορολογικό νομοσχέδιο να παίρνει σκυτάλη από το εργασιακό, δηλαδή ενώ κορυφώνεται και η νομοθετική επίθεση ενάντια στο λαϊκό εισόδημα, τα δύο έντυπα του γνωστού συγκροτήματος επέλεξαν να αφιερώσουν τα κεντρικά άρθρα τους... στη ΝΔ. Οχι μόνο από έγνοια για τον εταίρο του δικομματικού συστήματος, αλλά και γιατί έτσι μπορούν να στηρίξουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τώρα που εμφανίζεται χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη και τον Μητσοτάκη.
JOHN
19/03/2010 14:23
ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΡΜΕΞΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΑΙΣΗΣ ΠΕΘΑΝΕ
Παράγκας
19/03/2010 14:13
“Το β’ τρίμηνο του 2010_ Στασιμότητα στην αγορά εργασίας”_ (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, σελ. 4)_ “Εικόνα στασιμότητας αναμένεται να παρουσιάσει η ελληνική αγορά εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας για τις προοπτικές απασχόλησης που ανακοίνωσε χθες η Manpower. Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο 0%, μειωμένος κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και σταθερός σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ευκαιρίες για όσους αναζητούν εργασία θα υπάρξουν, αν και περιορισμένες, στους έξι από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας που ερευνήθηκαν, ενώ οι υψηλότερες προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα του Δημοσίου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Μanpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα προέκυψαν από συνεντεύξεις σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 Ελλήνων εργοδοτών. Ειδικότερα, το 14% των Ελλήνων εργοδοτών δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού, το 14% ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις, ενώ το υπόλοιπο 69% ότι δεν αναμένει μεταβολές στον αριθμό των απασχολούμενων ατόμων. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται βελτιωμένες σε τέσσερις από τους εννέα τομείς της οικονομίας, με τον τομέα του Δημοσίου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Οι προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται μειωμένες σε τέσσερις τομείς, με τη μεγαλύτερη μείωση, της τάξης των 15 ποσοστιαίων μονάδων, να καταγράφεται στον τομέα του Τουρισμού. (4%).” ************************************************************************* “Ευκαιρίες για όσους αναζητούν εργασία θα υπάρξουν, αν και περιορισμένες, στους έξι από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας που ερευνήθηκαν, ενώ οι υψηλότερες προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα του Δημοσίου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.” Αθάνατο Υπερχρεωμένο Ελληνικό Δημόσιο με τους 1.022.100 υπαλλήλους και με τις υψηλότερες προοπτικές προσλήψεων!!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
19/03/2010 13:57
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΣΕΨΕ ΤΟ ΨΕΜΑ,ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΥΠΟΦΩΡΗ ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ,ΑΡΧΙΤΑΡΙΦΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΟΔΙΝΙ ΜΑΛΛΙ ,ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ,ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΗ ,ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ /500ΕΥΡΩ\ ,ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΛΩΝ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ,ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΒΑΨΙΜΑΤΑ,ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ,ΣΕΡΒΙΣ,ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ.ΘΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΡΩΤΟ ΣΟΚ ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ .ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ,ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΗΝ.
σιντελα αρφαραχ
19/03/2010 13:43
Απαπαπαπαπα τι μαυριλα ειναι καλε αυτη σημερα; κανα καλο νεο δεν διαβασαμε, τιποτα παω στα αθλητικα να δω κανα παιχτη να ηρεμησω.
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
19/03/2010 13:36
Προς τους συντάκτες του άρθρου :

Θεωρώ απαράδεκτο να αναπαράγετε χωρίς καν την στοιχειώδη έρευνα , μόνο για λόγους λαικής κατανάλωσης ότι λέει ο κάθε παρουσιαστής πρωινάδικου. Δεν σας επιτρέπεται να γράφετε ότι " ΟΡΙΣΤΙΚΑ από την 1η Ιουλίου θα κληθούν να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων , μηχανικοί, αρχιτέκτονες, που αρχικά φάνηκε να τη... γλιτώνουν έως και το 2011. Θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία εσόδωνεξόδων και να κόβουν αποδείξεις"
Οι μηχανικοί κύριοι τηρούν απαρέγκλητα βιβλία Β κατηγορίας (κατ''ελάχιστο) και δεν δύνανται να εισπράξουν 1 δραχμή χωρίς δελτίο.
Απαιτώ την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.
Παράγκας
19/03/2010 13:29
ΠΑΓΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ!
gp
19/03/2010 13:24
Ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι 700 ευρώ μισθοί = Κίνα των Βαλκανίων - τις επενδύσεις - την παραγωγή.
SΑΚHS
19/03/2010 12:47
@Κ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σημείωση: ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!! Στη Γερμανία, απλώς, γίνεται προσδιορισμός με βάσει το LIFE & STYLE και όπου εντοπίζονται προκλητικές αποκλείσεις προβαίνουν οι αρμόδιες αρχές σε έλγχο, αλλά μιλάμε για έλεγχο! Επαναλαμβάνω, τεκμήρια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Μή γράφετε ότι να ''ναι.
Ελληνας
19/03/2010 12:38
Σαμαρα και Καραντζαφερη εκπροσωποι της Ελληνικης ψευτοδεξιας συνενοχων και συνεταιρων του Α.Παπαντρεου
και επιγονων στο ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ της δολιας υπερχρεωσης-
του δινω ενα και περνω δεκα-και λεηλασιας της Ελλαδος και των Ελληνων εαν επιτρεψετε φορολογηση ακινητου περιουσιας φυσικων προσωπων ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ με 1% και 2% επιπλεον φορου εισοδηματος 41.5% και 46.5% καλυτερα να αυτοκτονησετε πριν σας σας αυτοκτονησουμε.

Το γιουρουσι των κηφηνων στα κρατικα ταμεια δεν θα το πληρωσουν οι μελισσες που με ιδρωτα και χρηστη διαχειρηση πολλων ετων και γενεων εφτιαξαν μια περιουσια.

Φλωριδη και αλλοι κρυφοκομμουνιστες ξεπλυμενοι στο Πασοκ
οψιμως μετεμορφωθεντες σε white collars μπολσεβικους που θελης εγω να πληρωσω τα 38000 ευρω απο τα 64000 ευρω
του συνολικου εισοδηματος μου σε φορους ενω για σενα και το συναφι σου κρατας την αυτοτελη φορολογιση του 10%
και που ψηφισες να φερης το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ μεσα για να
μην βρουμε ποτε ποιος τα αρπαξε και τα εκλεψε να θυμασαι οτι το χερι που θα απλωσης στην περιουσια μου θα σου το κοψω συριζα

Ελληνες ιδιοκτητες εστω και κληρονομοι με καθαρο ποθεν εσχες που τα ακινητα σας τα εχετε ηδη πληρωση χρυσα πολλαπλως και πολλακις προς τιμην του αγωνα και του ιδρωτα των προγονων σας και του δικου σας μην πληρωνετε τιποτα στους μιζαδορους κατσιαπλιαδες της πολιτικης που μας χρεωσαν για δεκα γενιες και στελνουν το λογαριασμο θρασυτατα σε εμας. Μην τους δωσετε την χαρα να ξεπουληστε για να πληρωσετε το πλιατσικο τους

Φορολογικη αντισταση στον ληστρικο ΦΜΑΠ της αναδιανομης
υπερ των λαμογιων
Σωτηρης
19/03/2010 12:14
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ Η ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!
SMAK111
19/03/2010 12:00
πότε και ποιός θα μας γλυτώσει από τους γιατρούς που από θέση ισχύως μας πέρνουν τα χρήματά μας χωρίς αποδείξεις? Βέβαια εμείς τα δίνουμε!! αλλά όποιος τους έχει ανάγκη ξέρει πολύ καλά τι γράφω.
ΙΚΑΡΟΣ
19/03/2010 11:40
Οσο μεγάλο ψέμα είναι ότι η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο θα αποδώσει δικαιοσύνη, άλλο τόσο αποπροσανατολισμός είναι το πρόβλημα που ανέκυψε σε ορισμένους κλάδους μικρομεσαίων επιχειρηματιών αν θα έχουν ή όχι ταμειακές μηχανές. Το σίγουρο είναι ότι με το νομοσχέδιο μένει στο απυρόβλητο το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο, ενώ με πρόσχημα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μιας κατηγορίας μεσαίων εισοδημάτων, τη νύφη θα πληρώσουν και πάλι η εργατική τάξη και η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, όπως και με την αύξηση του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων. Μονόδρομος είναι η ενιαία λαϊκή πάλη για φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο 45%, άμεσα. Απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο αγροτικής κίνησης. Φορολογική ελάφρυνση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ με κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων. Τι έγινε ρε παιδιά το gallop δίπλα στήμένο και αυτό σαν τα ρεπορτάζ; Όλα για την κοροιδία των εργαζομένων;
αγανακτισμένος πολίτης
19/03/2010 11:15
γράφεται στο άρθρο: Τεκμήρια Ι.Χ. ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ εισάγεται και το κριτήριο της παλαιότητας για τον προσδιορισμό του τεκμηρίου, καθώς είναι προφανές πως δεν έχουν ίσο κόστος συντήρησης και χρήσης ένα αυτοκίνητο 2.000 Προφανώς δεν έχουν ίδια συντήρηση... το σαπάκι 20ετίας χρειάζεται πολλά περισσότερα ετησίως για να μπορεί να κυκλοφορήσει, από το καινούριο που θέλει... λάδια-φίλτρα. Βέβαια τα σαπάκια δεν τα συντηρεί κανείς, αφού από τα κρατικά ΚΤΕΟ περνάει ότι θέλει. Να υποθέσω ότι Dacia 1.600κ.εκ έχει ίδια συντήρηση με Mercedes C180 1.600 φωστήρες των υπουργείων;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΕΥΤΑΚΗΣ
19/03/2010 11:11
................συνδέεται με τις αντικειμενικές αξίες για ακριβά ακίνητα, με αντικειμενική τιμή πάνω από 3.000 ευρώ/τ.μ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΛΜΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΡΑΖΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000/Τ.Μ
s.pel
19/03/2010 11:02
Καλημέρα. Πως να μας πιστέψουμε και οι ίδιοι πλέον, όταν το πρόγραμμα σταθεροποίησης στηρίζεται κατά 90% στην αύξηση της φορολογίας και κατά 10% στις περικοπές δημοσίων δαπανών? Με ποιά λογική η αύξηση των εσόδων μόνο με φοροεπιδρομή επί των συνήθως υπόπτων και γενικώς εναντίον όποιου θα ήθελε να αξιοποιήσει παραγωγικά τις οικονομίες του ή την ανεργία του, παρουσιάζεται ως πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οκονομίιας ... ? Είναι προφανές ότι (και) οι αγορές εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν ελπίδες να βγει η χώρα από το τούνελ.
Ποια κοινωνική δικαιοσύνη πρεσβεύει ο Γ.Α.Π., όταν -κατόπιν τεραστίων πιέσεων θέλω να πιστεύω- εξαιρεί τους μονίμως εξαιρετέους σ'' αυτόν τον τόπο των εξαιρέσεων?
Καλά έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν το 1981: "αυτή η χώρα δε σώζεται με τίποτα, άμα λάχει να πούμε"
Αν δεν πιστέψουμε ότι είμαστε και δεν λειτουργήσουμε και λίγο σαν Ευρωπαίοι με πρώτους και καλύτερους όλους τους πολιτικάντηδες, τότε θα παραμείνουμε δυστυχώς οι επαίτες της ΕΕ.
Κ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19/03/2010 11:01
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ GOLDEN BOYS ΦΙΑΤΑΚΗ 1000 κυβ. εκ. ΤΕΚΜΗΡΙΟ 3,000 € , ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ 2,000 κυβ. 4,600 € , ΠΟΡΣΕ 3,000 κυβ. 7,600 € ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ. ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΕΣΑΙΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΤΕ. ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2,000 κ.ε ΚΑΙ ΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 80,000 €. ΓΙΑΥΤΟ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ Κ.Λ.Π.
ΑΡΗΣ
19/03/2010 11:01
ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΠΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΑΞΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΙΑΣ
(ΗΘΙΚΗ ΑΜΟΙΦΗ)
ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΚΛΕΦΤΗ (ΥΛΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΜΙΑΙΩΝ.
ΕΔΩΣΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ
Γλαρος Νικος
19/03/2010 10:55
Να ρωτήσω σαν άνεργος τι θα γίνει με τους όμοιους μου που έχουν στην κατοχή τους μισό σπίτι και ένα αυτοκίνητο??? Είναι και αυτοι απο τους φοροφυγάδες που με ζήλο κινηγά η φιλολαική κυβέρνηση??? Θα πληρώσουμε και πρόστιμο??? Και κάτι ακόμα, σχετικά με τους απασχολούμενους στη "μαυρη εργασία"-γιατί υπάρχει και αυτή- που έχουν ενά εισόδημα που δεν μπορεί όμως να δηλωθει-γιατί δεν υπάρχει πρόσληψη- με αυτούς τι θα γίνει??? Είναι μεγάλη αμαρτια φαίνεται να έχουν κάτι στο όνομά τους, και να μην μπορόυν να το δικαιολογήσουν επειδη είναι σε ανάγκη και εργάζονται χωρίς ένσημα... θα τους βάλουν να πληρώσουν και για τα αφεντικά τους????ΤΙ ΝΑ ΠΩ???????
Nick
19/03/2010 10:53
Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με διαταγή μετακίνησης από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής. Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν.
Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).
Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με διαταγή μετακίνησης. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 4.800 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα!
Στο γραφειο του υπουργού κ. Δρούτσα υπηρετεί υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με διαταγή μετακίνησης και αυτή- από το Βουκουρέστι. Με διαταγή μετακίνησης ώστε να συνεχίσει και αυτή να λαμβάνει την ημερήσια αποζημίωση (90 ευρώ x 30 = 2.700 ευρώ ), η οποία μαζί με το επίδομα αλλοδαπής συν τον τρέχοντα μισθό της, αθροίζουν ένα σύνολο της τάξεως των 10.855 ευρώ μηνιαίως.
Αναμένεται η υπεύθυνη απάντηση γι'' αυτή τη νόμιμη παρανομία. Καλό θα ήταν να απαντηθεί και το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι με το αυτό καθεστώς.
George
19/03/2010 10:40
ΠΑΙΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
1)ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ
2)ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΥΡΟ ΘΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΞΟΔΟ. Η ΑΠΟΨΗ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ...ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΚΗΠΟ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ. Ο ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ.
ΔΕΞΙΟΣ
19/03/2010 10:40
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ

1. ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. εΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Η ΣΠΙΤΙ 150 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΕΡΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ. Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗΣ ΜΑΝΙΑΣ

2. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ:

1. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

2. ΚΑΜΜΙΑ ΑΓΟΡΑ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΜ ΕΛΛΑΔΑ

3. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

4. ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΤΕ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΑΝΑΒΗ, ΟΥΤΕ ΤΑΞΙΤΖΗ, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ

5. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟ.

6. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΣΤΕΡΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΦΠΑ, ΑΠΟ ΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΟΚΩΝ, ΑΠΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ, ΑΠΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΑΣ, ΑΠΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΣΑΣ, Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
vlavrentiou
19/03/2010 10:21
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. >ΟΧΙ. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. >ΝΑΙ. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 70-80% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ. >ΝΑΙ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. > ΝΑΙ. ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 200 & ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ 450€/ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΟ 1 ΧΡΟΝΟ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ,ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ, ΝΑ ΣΕ ΑΠΑΛΑΞΟΥΝ Κ.Λ.Π., ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ? ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.
ΜΙΧΑΛΗΣΚΩΝ
19/03/2010 10:16
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟ ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ.ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ.
ΝΙΚΟΣ
19/03/2010 10:08
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Ειναι καπιταλιστικη? Ειναι σοσιαλιστικη? Ειναι χωρα με μικτη οικονομια,δηλαδη καπιταλιστικη με κρατικο παρεμβατισμο? ΟΧΙ .Δεν ειναι τιποτε απο ολλα αυτα. Οι κοριφεοι στον κοσμο θεωρητικοι και φιλοσοφοι οικονομολογοι και αλλοι οπως ο ΜΑΡΞ και ο ΑΝΤΜ ΣΜΙΘ θα τρελενονταν αν ζουσαν σημερα. Στην Ελλαδα ιθσχυει το ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Εδω σε αυτηνη την χωρα ολα τα παραξενα και τα τρελα εδω συμβενουν και τα κανουν οι καταχθονιοι και πανπονηροι Ελληνες που για εναν και μονο λογο υπαρχουν. Ο καθενας να εργαζετε για το ατονικο του συμφερον. Ναι μονο για το συμφερον του ,για τον εαυτο του. Απλα ειμαστε λαος ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΔΩΝ και για να καλοπερναμε κανουμε οτι χρειαστη ,ακομη και απατες.ΟΛΟΙ ,πλουσιοι και φτωχοι ειμαστε το ιδιο,οποτε ας μηυν παραπονιομαστε.
Maxmara
19/03/2010 10:05
Απίστευτη προχειρότητα απο ανθρώπους που λέγανε ότι ήταν έτοιμοι.
Το άλλο γελοίο: "ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ εισάγεται και το κριτήριο της παλαιότητας για τον προσδιορισμό του τεκμηρίου, καθώς είναι προφανές πως δεν έχουν ίσο κόστος συντήρησης και χρήσης ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών 20ετίας και ένα αυτοκίνητο ίδιων κυβικών ηλικίας ολίγων μηνών":
Τι θέλει να πεί ο ποιητής? Το κόστος συντήρησης δίλιτρου αυτοκινήτου 20ετίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι θα είναι χαμηλότερο. Ελπίζω να εννοεί το αντίθετο.
T. HUN
19/03/2010 09:56
The danger to Greece is notYiorgo Papandreou or Kosta Karamanlisbut a citizenry capable of entrusting men like them with the country''s leadership. It will be easier to limit and undo the follies of a Papandreou or Karamanlis than to restore the necessary common sense and good judgment to an electorate willing to have such men for their leaders. The problem is much deeper and far more serious than them, who are mere symptoms of what ails us. Blaming the Prince of the Fools should not blind anyone to the vast confederacy of fools that made them our Prince. Our democracy can survive a Papandreou or Karamanlis. It is less likely to survive a multitude of fools such as those who made them our leaders.
ΓΙΩΤΑ
19/03/2010 09:46
ΛΥΠΑΜΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ.
Ε.ΠΟΛΙΤΗΣ
19/03/2010 09:15
ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΠΟ 30% ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ??
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
ΚΟ
19/03/2010 09:09
ΛΕΤΕ -ΛΕΓΑΤΕ- ΠΩΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΜΕΤΑ. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ. ΚΑΚΩΣ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ. ΕΝΝΟΩ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ....ΒΡΑΣΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19/03/2010 09:05
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΑ. ΣΤΙΟ ΥΠΕΘΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΥΡΙΞΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΤΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Κ.Λ.Π
BAΣ.ΣΙΜ.
19/03/2010 08:59
Κυριε Γιωργο μια question : Δραχμες θα κουβαλαω απο δω και περα στο πορτοφολι μου η" τιποτα γροσια?
nikos
19/03/2010 08:39
Οι αδικίες δεν έχουν τελειωμό.
Μπράβο στην κυβέρνηση που για άλλη μία φορά κατανέμει ισότημα και δίκαια τα φορολογικά βάρη. Εύγε....
ΔΩΡΕΑΝ GOLDEN BOY
19/03/2010 08:28
1) ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 3000€, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ!
2) ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΠΡΟΪΟΝΤΑ "MADE IN" ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟ!
3) OXI ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ=ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ, ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!
4) ΕΞΑΓΟΡΑ ΧΡΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΜΕ ΠΟΙΝΗ!