«Σβήνουν» τις εξαιρέσεις

Στροφή για τις επαγγελματικές ομάδες που είχαν μείνει εκτός των νέων μέτρων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2010 07:00 |
 «Σβήνουν» τις εξαιρέσεις
▅«Αντισυνταγματική» χαρακτήρισαν οι συνδικαλιστές οδηγοί ταξί τη ρύθμιση που επιβάλλει τον λογιστικό προσδιορισμό του εισοδήματός τους

Πίσω ολοταχώς έκανε χτες η κυβέρνηση μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι εξαιρέσεις στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο.

Oι αντιδράσεις, ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις διαμαρτυρίες βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να πάρει πίσω όλες αυτές τις εξαιρέσεις που δημιουργούσαν την αίσθηση ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου συντηρεί τις φορολογικές ανισότητες» και παράλληλα «υποκύπτει στους εκβιασμούς συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων». Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, που ακούστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο με τη συμμετοχή του υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Φιλ. Σαχινίδη, απηχούν σε γενικές γραμμές το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αποτέλεσμα των αντιδράσεων των υπουργών προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ότι - αν και το σχέδιο του Φορολογικού θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνέρχεται σήμερα στις 4 το απόγευμα, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου- ενδέχεται τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να κληθούν να μελετήσουν και πάλι τις διατάξεις και να υποβάλουν τις προτάσεις τους, μαζί με τις κρίσεις τους, εντός 4 ημερών στο οικονομικό επιτελείο. Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να συνέλθει και πάλι το Υπουργικό Συμβούλιο, μάλλον την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να συζητηθούν οι εισηγήσεις των υπουργών. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι εισηγήσεις και οι προτάσεις τους θα παραληφθούν από το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να ενταχθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο. «Η στροφή αποτρέπει μια πολιτική ήττα», υποστήριξε χθες το βράδυ μιλώντας στα «ΝΕΑ» σημαίνον κυβερνητικό στέλεχος, εξ αυτών που είχαν διατυπώσει αντιρρήσεις στην ύπαρξη εξαιρέσεων από την άμεση φορολόγηση που επιβάλλει το νέο νομοσχέδιο.

Τα κωλύματα
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παρακάμψει τα νομικά προβλήματα που υπάρχουν για τη φορολόγηση των γιατρών από φέτος ή όπως προβάλλεται από ορισμένες πλευρές και των δικηγόρων. Όλοι οι επαγγελματίες για τους οποίους υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα θα υποχρεωθούν να τηρήσουν φορολογικά στοιχεία από 1/1/2010, ενώ οι υπόλοιποι από την 1η Ιουλίου, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2010 θα φορολογηθούν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το οικονομικό επιτελείο, παίρνει πίσω τις εξαιρέσεις επαγγελματικών ομάδων που εμπίπτουν στη φορολόγηση με ειδικό τρόπο, και οι οποίες θα φορολογούνταν από την 1/1/2011- πρόκειται για μηχανικούς, αρχιτέκτονες, περίπτερα, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.ά. Ταξί, βενζινάδικα, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν ταμειακές μηχανές και να εκδίδουν αποδείξεις και θα φορολογούνται με βάση τα εισοδήματά τους. Αποφασίστηκε επίσης η κυβέρνηση να επιμείνει στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με συντελεστή 20%.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Στελέχη της κυβέρνησης διαφώνησαν με τη «διακριτική μεταχείριση» ορισμένων επαγγελματιών

Ποιοι βάζουν ταμειακές μηχανές από φέτος

ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ - εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους όλοι οι επαγγελματίες που απολάμβαναν μέχρι σήμερα φορολόγηση με ειδικό τρόπο και σύμφωνα με τους μέχρι προχθές σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών θα έπαιρναν νέα περίοδο χάριτος έως το 2011. Έτσι, οδηγοί ταξί και φορτηγών, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, επαγγελματίες ΠΡΟΠΟ και περιπτέρων, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και κάμπινγκ που μέχρι σήμερα φορολογούνται με ιδιαιτέρως χαμηλά τεκμαρτά εισοδήματα, θα υποχρεωθούν όχι μόνο να κόβουν αποδείξεις αλλά και να φορολογούνται με βάση τα εισοδήματα που προκύπτουν από τα βιβλία εσόδων- εξόδων τους. Για παράδειγμα, οδηγός ταξί με άδεια 100% στο όνομά του, είχε τεκμαρτό εισόδημα 16.000 ευρώ και πληρώνει φόρο μόλις 1.200 ευρώ, ασχέτως από τα πραγματικά του εισοδήματα. Τώρα, θα αναγκαστεί να καταβάλει φόρο με βάση την κλίμακα για το εισόδημα που θα προκύπτει από τη φορολόγηση των εσόδων του αφού αφαιρεθούν τα έξοδά του.

Το πρακτικό πρόβλημα που προκύπτει αφορά τον τρόπο υπολογισμού του ετήσιου εισοδήματος αφού ήδη για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους δεν κόβονται αποδείξεις και δεν τηρούνται βιβλία εσόδων- εξόδων ενώ θα απαιτηθεί και ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής. Η λύση που μελετάται στο οικονομικό επιτελείο είναι ο λογιστικός προσδιορισμός να ισχύσει από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και το πρώτο εξάμηνο τα εισοδήματα να προσδιοριστούν και πάλι τεκμαρτά.

Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής ετοιμάζονται και στο μέτωπο των τεκμηρίων δεδομένου ότι με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς ένα ακίνητο στην Κηφισιά και ένα ακίνητο ίδιων τετραγωνικών στο Ζεφύρι, όπου οι αντικειμενικές αξίες είναι κυριολεκτικά η μέρα με τη νύχτα, είχαν το ίδιο τεκμήριο. Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε σύνδεση των τεκμηρίων και με την αντικειμενική αξία των ακινήτων έναντι της σύνδεσης αποκλειστικά με τα τετραγωνικά, όπως ήταν οι τελευταίοι σχεδιασμοί.


Ερωτηματικά για την απουσία της Κατσέλη

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ δημιουργεί η απουσία από τη σύσκεψη της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη. Κυβερνητικές πηγές υποβάθμιζαν την απουσία υποστηρίζοντας ότι η κ. Κατσέλη είχε κάποιες άλλες υποχρεώσεις- το γραφείο Τύπου της υπουργού υποστήριξε ότι έπρεπε να βρίσκεται στη Βουλή όπου συζητούνταν το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ στην αρμοδία Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Ωστόσο, άλλες πηγές υποστήριζαν ότι η κ. Κατσέλη δεν βρισκόταν στην απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής και ερμήνευαν τη στάση της ως μήνυμα διαφωνίας για το φορολογικό νομοσχέδιο. Σημειώνεται ότι μόλις προχτές η κ. Κατσέλη σε γεύμα που παρέθεσε σε δημοσιογράφους άφησε αιχμές για το οικονομικό επιτελείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καταρρίπτεται ο μύθος πως το Πρόγραμμα Σταθερότητας έχει σχέση με τις αγορές και τα spread. Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε την ενόχληση του υπουργείου Οικονομικών. Στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν παρόντες οι υπουργοί Χ. Παμπούκης, Τ. Μπιρμπίλη, Π. Γερουλάνος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Νικ.

Αθανασάκης, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρ. Βάρτζελη κ.ά.


Με μπλόκα απειλούν οι οδηγοί ταξί

«ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» για τους ιδιοκτήτες ταξί θα αποτελέσει η αντικατάσταση του συστήματος τεκμαρτής φορολόγησης με λογιστικό προσδιορισμό από το 2011.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, που σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, απειλούν ότι είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν μέχρις εσχάτων με την κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστές του κλάδου, χτες, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προβούν και σε άλλου είδους κινητοποιήσεις, δηλαδή μηχανοκίνητες πορείες αλλά και αποκλεισμό κεντρικών οδών.

Ήδη στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

64
αγγελος
21/03/2010 09:48
1 μαιου τα ταξι παιρνουν αυξηση απο 60 σε 80 η μονη 1.05 σε 1.20 η διπλη με την αποφαση ετοιμη οι ταξιτζηδες δεν τη θελουν οι περισσοτεροι και εγω ειναι τυχαιο? το ραντεβου παει 7 ευρω της εταιριας (για τουριστες) συμφωνα με το ΣΑΤΑ η εταιρια εχει δικαιωμα εκπτωσεων ο ελευθερος οχι ,αλλωστε πως θα το προβαλει διαφημισει . εγω αν μπορουσα θα δουλευα στανταρ τιμη 25 ευρω αθηνα αεροδρομιο με προβολη σε τουριστικα εντυπα χαρτες χωρις εξτρα κλεψιμο. Η διπλη θα μπορουσε να σταματησει αν γινονονταν νομιμη με μοιρασμενο οφελος μεταξυ ταξιτζη και πελατη ειναι και οικολογικο να μην κυκλοφορουν με ενα ατομο τα αυτοκινητα παντα με συμφωνια εκατερωθεν
αγγελος
21/03/2010 09:11
εγω εχω εδω και τρια χρονια βιβλια β κατηγοριας γιατι ασκω και δευτερο εππαγελμα παρραληλα εμπορος το ταξι το δουλευω μονος μου. Δεν εχω προβλημα στο φορο αλλα στα κολπα της εφοριας. περαιωση κλεισιμο βιβλιων αντικειμενικα κριτηρια αυτη τη στιγμη Συναδελφος με β ειναι στα δικαστηρια γιατι δηλωσε 25000 απο τα ζ της ταμειακης ολοκληρο 100% ταξι και η εφορια με τα κολπα του ζητα 45000 φορολογια στο Βολο μονοπωλει εταιρια με εκτωτικη καρτα 3000000 ευρω επιδοτηση κεντρο κλησης υπολογιση gps gprs και οι ελευθεροι ειναι στα δικαστηρια . καρτα 30 ευρω 100 km δεν πηρα εγω η ο τουριστας εμεις 1.05 το km
Κώστας Αργυρίου
19/03/2010 21:00
Kύριε Άγγελε ξαναρωτάω αφου μου απάντησες γιατι δεν θέλετε να μπει το νέο σύστημα φορολόγησης που εάν είναι έτσι όλα μαύρα όπως μου παρουσιάζεις σε τελική ανάλυση σας συμφέρει,δηλαδή από την στιγμή που θα έχετε βιβλίων εσόδων εξόδων άμα έχετε κέρδη θα φορολογήστε εάν όχι δεν θα φορολογήστε αλλά από ότι βλέπω δυστυχώς εχετε κακομάθει τόσα χρόνια που φορολογήστε με ψίχουλα εις βάρος μας και δεν σας κάθετε καλά ότι χάνετε αυττό το προνόμιο φορολόγησης και όσο για την τιμή της άδειας του ταξί ανεβοκατεβαίνει συνέχεια γιατί αυτά ειναι παιχνίδια των εμπόρων μαντράδων που δραστηριοποιούνται στο χώρο και που φυσικα κάνεις ότι δεν ξέρεις το σύστημα και ξαναλέω άμα μία δουλειά δεν πάει καλά δεν την κάνεις και φυσικά αυτό φαίνεται από το ότι η άδεια κανει τόσα πολλά λεφτα καλέ μου φίλε.
Θοικος
19/03/2010 19:51
Ο Ρωμηός Στον καφενέ από έξω σαν μπέης ξαπλωμένος, του ηλίου τις ακτίνες αχόρταγα ρουφώ, και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος, κανέναν δεν κοιτάζω, κανέναν δεν ψηφώ. Σε μία καρέκλα τονα ποδάρι μου τεντώνω, το άλλο σε μίαν άλλη, κι ολίγο παρεκεί Αφήνω το καπέλο, και αρχινώ με τόνο τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική. Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί ουρανός ! τί φύσις ! αχνίζει εμπροστά μου ο καϊμακλής καφές, κι εγώ κατεμπνευσμένος για όλα φέρνω κρίσεις, και μόνος μου τις βρίσκω μεγάλες και σοφές. Βρίζω Εγγλέζους, Ρώσους, και όποιους άλλους θέλω, και στρίβω το μουστάκι με αγέρωχο πολύ, και μέσα στο θυμό μου κατά διαόλου στέλλω τον ιδιον εαυτό μου, και γίνομαι σκυλί. Φέρνω τον νούν στον Διάκο και εις τον Καραΐσκο, κατενθουσιασμένος τα γένια μου μαδώ, τον Ελληνα εις όλα ανώτερο τον βρίσκω, κι επάνω στην καρέκλα χαρούμενος πηδώ. Την φίλη μας Ευρώπη με πέντε φασκελώνω, επάνω στο τραπέζι τον γρόθο μου κτυπώ… εχύθη ο καφές μου , τα ρούχα μου λερώνω, κι όσες βλαστήμιες ξέρω αρχίζω να τις πω. Στον καφετζή ξεσπάω… φωτιά κι εκείνος παίρνει. Αμέσως άνω κάτω του κάνω τον μπουφέ, τον βρίζω και με βρίζει, τον δέρνω και με δέρνει, και τέλος… δεν πληρώνω δεκάρα τον καφέ.
Γιωργος
19/03/2010 18:32
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Χριστίνα
19/03/2010 16:46
Δεν μπορω να καταλαβω για ποιο ακριβως λογο διαμαρτονται οι οδηγοι ΤΑΧΙ. Με απλα μαθηματικα .. Ποσες μερες δουελετε το μηνα; Ας πουμε 20. Ποσα λετε οτι βγαζετε. 40 ευρο. Πολυ ωραια.. 20*40=800 για ποσους μηνες; 12*800=9.600 ευρο..
Τωρα φορολειστε για 12.000 και πληρωνετε 600. Αρα.. ειστε παλι κερδισμενοι.
PASOKARA
19/03/2010 15:46
Εγω Καωστα Μανωλιδη δεν θα χασω τιποτα για τους κουκουεδες γιατι πολυ απλα δεν τρεφω καμια απολυτως εκτιμηση για τα ξαδερφια των φασιστων....
Αρναουτης Β.
19/03/2010 14:11
Βρε βρε το θεικο!!!
Μελυγα λογια κυριε θεικε (αθεε) ο καθε εργατης ειναι αχτηστος δουλευοντας και πληρωνοντας το φορο τους τον οποιους εσεις κλεβετε? Λες ακομα κι απο πανω οτι σας βριζουν τη στιγμη ο ιδιος βριζεις? Μα δεν ημαστε καλα. Ο ιδιοτικος υπαληλος πληρωνει το φορο του με το λιγοτου μησθο.Εσει δεν πρεπει να πληρωνεις? Δεν σε φτανουν αυτα που κλεβεις? Νομιζω οτι ολη η φαρα : Περιπτεραδες, ψυληκατζιδες, γιατροι δηκιγοροι και αλοι αρχικλεφτες που κερδιζουν τεραστια ποσα και δηλωνουν τοσα που να μην χρειαζεται να πληρωνουν φορο.Πριν καμποσα χρονια τοτε που στο τεκμιριο του αυτοκηνιτου βασηζοταν ο φορος αν δεν κανω λαθος γιατι βρισκομαι στο εξωτερικο. επερνε ο καθε απατεωνασ ενα μικρο αυτοκηνιτο να μη φαινονται τα τεραστια εσωδα... Αν δεν βγαινει, τοτε εσει και οι ταξιτζιδες για συνεχιζετε να κανετε αυτη τη δουλια τοτε? Δεν τα αφηνετε αυτα λεω εγω. Ας μαθει ο καθε ελληνας οτι οταν εχει εσωδα εστω και εν ευρω , να πληρωνει το φορο που του πευτει.. Μονο ετσι θα παει μροστα η ΨΩΡΟΚΟΣΤΕΝΑ...Αλιος δεν θα βρητε στο τελος τιποτα να κλεψετε και θα πατε ολοι σας κατα διβολου μαζι μετους ατηστους οπως αποκαλεις βρηζοντα τους. Καλα μυαλα...
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
19/03/2010 13:46
Κουκουέδες καί ΠΑΜΕτζήδες, σταματείστε να υπερασπίζεσται τους φοροφυγάδες γιατί μας την δίνετε! Άντε γιατί θα χάσουμε καί την παραμικρή εκτίμηση που σας είχαμε!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
19/03/2010 13:44
@τασος-ταξι
Και αφού βγάζεις 40-50 ευρώ την ημέρα ρε φίλε, τότε τι διαμαρτύρησαι για τοα φορολογικά μέτρα; Αφορολόγητος θα μείνεις.
Υ.Γ. Ασφαλώς δέν σου έχει τύχει να πάς κούρσα Τουρίστα από τήν Ακρόπολη στο Σύνταγμα καί να του πάρεις 50 ευρώ σε 5 λεπτά!
Αρης
19/03/2010 10:06
Γιατι να μην φορολογουνται οι ταξιτζηδες δηλαδη αυτοι δεν ειναι Ελληνες? Εγω γιατι πληρωνω αν αυτοι εξερουνται? Ας φωναξουν οσο θελουν αλλα στο τελος να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ κονονικα οπως ολοι οι φορολογουμενοι! Θα ειναι γελιοι αυτοι που κυβερνουν αν αφησουν να περασει ο τσαμπουκας του καθε ταριφα. Και στο κατω κατω αν δεν βγαινουν ας αυξησουν τις τιμες . Σε λιγο θα ζητησουν και επιδομα απο το δημοσιο σαν δημ. υπαληλοι.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
19/03/2010 10:06
Kύριε Παπακωνσταντίνου,
Επειδή άσκησα αυστηρή κριτική στο φορολογικό σας νομοσχέδιο, θεωρώ χρέος μου να σας συγχαρώ που λάβατε υπόψη τις αντιδράσεις του κόσμου καί τερματίσατε ένα άθλιο πελατειακό φορολογικό καθεστώς που νομιμοποιούσε την φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή, εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας! Εξ''άλλου, η προνομιακή αυτή μεταχείριση έχει ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης για την κατάντια της χώρας μας. Αν, αυτές οι τάξεις, πλήρωναν τα τελευταία 30 χρόνια φόρους, δέν θάχε φτάσει η χώρα μας, σ''αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση! Αν βελτιώνατε μάλιστα και τα τεκμήρια διαβίωσης, αυξάνοντάς τα σημαντικά, ώστε, το τεκμαρτό εισόδημα να πλησιάζει πρός το πραγματικό, το νομοσχέδιό σας θα μπορούσε να θεωρηθεί άψογο! Τολμήστε και την αύξηση των τεκμηρίων για να φορολογηθούν επιτέλους κάποτε καί οι έχοντες! Αλλοιώς, θ''αναγκαστείτε να βάλετε πάλι εμάς χέρι!
Γιώργος Π.
19/03/2010 10:00
@nk ha
Ωραία τα λες "nk ha". Δηλαδή εσύ που κατάλαβες ότι εγώ ψηφίζω τα δύο κόμματα εξουσίας τα 25 τελευταία χρόνια; Το ότι πρέπει να ξυπνίσει ο λαός τι σχέση έχει με το ότι κάποιο μέρος του λαού δεν θέλει να πληρώνει φόρους; Προφανώς και συμφωνώ ότι τα χρήματα των φόρων κλέβονται, σπαταλώνται κ.λ.π. Αλλά αυτό είναι άλλο πρόβλημα. Αφού πληρώνουμε, ας πληρώσουν πρώτα όλοι και μετά ας δούμε πως δεν θα τρώγονται τα λεφτά.
Αυτή η "προοδευτική" σκέψη που εξισώνει έναν επιχειρηματία (επιχείρηση είναι το ταξί αν δεν το έχεις καταλάβει όταν θέλεις 200000-300000 να πάρεις την άδεια) με έναν μισθωτό μέσα από ξύλινα τσιτάτα "συναδέλφωσης όλων των εργαζόμενων" είναι ο λόγος που οι "ξύπνιοι" δυστυχώς δεν μετράνε πάνω από 7-8% στις εκλογές. Δεν είμαι το ίδιο εγώ φίλε, ένας μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, με έναν μισθωτό του δημοσίου, με έναν ελεύθερο επαγγελματία και με έναν ιδιοκτήτη ταξί. Για σένα είμαστε όλοι "εργαζόμενοι" και όσοι δεν το αποδέχονται είναι βλάκες, διαιρούν την "εργατιά" και φρενάρουν την "επανάσταση" που θα φέρει την πραγματική ευημερία στον λαό. Ωραία τα λες ρε μεγάλε αλλά έχω ένα προβληματάκι να καταλάβω το πως π.χ. ο υπάλληλος της βουλής που παίρνει 16 μισθούς από τους φόρους μου και ο ταξιτζής που δεν πληρώνει φράγκο στην εφορία, ενώ τόσο καιρό έχιε δεχτεί να σχημονεί σε βάρος μου και να με κοροϊδεύει στα μούτρα μου θα καταλάβει αυτό το επαναστατικό "μεγαλείο" και θα κατέβει μαζί μου στον δρόμο (για να κάνει τι αλήθεια, άσχημα πιστεύεις ότι περνάει;).
Όσο για τις "αστείες" φορολογικές μου προτάσεις, δεν είναι καθόλου αστείες φίλες μου. Είναι πολύ πιο "αναρχικές" από την συντηρητικούρα που κρύβεις μέσα σου. Αυτό που λέω είναι το εξής: Αν δεν θέλουμε να πληρώνουμε φόρους, αφού αποδεδειγμένα τους κλέβουν, ας δίνουμε όλοι από ένα μικρό ποσό να συντηρήσουμε δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, ασφάλεια) για άπορους και όλοι οι άλλοι ας πάμε όπου θέλουμε. Θέλεις ιδωιτικό τομέα, θέλεις αυτοοργανωμένη κοινωνία σε ένα βουνό, διάλεξε και πάρε. Τι το πιο δίκαιο δηλαδή από αυτό; Εσύ δηλαδή μέσα στην επαναστατική σου θολούρα τι πιστεύεις ότι είναι δίκαιο;
bravo
19/03/2010 07:56
evge mhn kanete exereseis se kanenan edw pu ftasan ta pragmata
ταξι ταξη
19/03/2010 07:02
Εχεις δίκιο @αγγελος και προσθέτω την απαραίτητη προϋπόθεση της εξόδου της χώρας από το ευρώ ώστε με τον υψηλό πληθωρισμό της δραχμής να απαξιώνεται το ενοίκιο και να αυξάνεται η δόση του δάνειου που του είχε δώσει με προνομιακό επιτόκιο ο όμιλος και να κατασχεθούν και τα χωράφια του πάτερα του .
Δ.Θ.
18/03/2010 23:37
300.000 e παει η αδεια ταξι στην θεσ/νικη, αρα συμφωνα με τα λεγομενα καποιων ταξιτζηδων οτι βγαζουν 40ε στο 12ωρο θα πρεπει να δουλεουν 20,5 χρονια για να παρουν το κεφαλαιο τους.Τα συμπερασματα δικα σας.
αγγελος
18/03/2010 21:47
Το θεμα με τα ταξι ειναι πιος θα φορολογηθεί ο ιδιοκτητης η ο οδηγος . Ο οδηγος πληρωνει 42 ευρω νοικι 12 ωρες 15 ευρω ικα την ημερα 14 μηνες με τα δωρα . Ο ιδιοκτητης βγαζει 2400 το μηνα νοικι πληρωνη 600 ΦΠΑ το χρονο δηλωνη 16000 τεκμαρτο εισοδημα και τα εξοδα του αυτοκινητου ειναι δικα του 1000 το μηνα με καλο αυτοκινητο γιατι τα παλια αυτοκινητα δεν νοικιαζονται εφοσον εχουν μεγαλυτερη συντηρηση και ο οδηγος πληρωνη το ενοικιο της ημερες της συντηρησης ολοκληρο. Ο εργαζομενος σταματαει τη δουλεια του με 10 ημερες προειδοποιησης του ιδιοκτητη. Με τα νεα μετρα επιβαρυνεται με 10% η τιμη του κομιστρου λογω φπα ο πελατης . Ο εργαζομενος πρεπει να γινει επιχειρηματιας με τεβε εφορια και αμαξι δικα του ενοικιαζοντας την αδεια 1400 ευρω το μηνα με 2 χρονια συμβολαιο . αυτη τη στιγμη με 1400 νοικιαζαν η μαντρες την αδεια αρα με τα νεα μετρα ο ιδιοκτητης εχει εισοδημα 16800 ευρω και γλιτωνει 600 ευρω φπα και τα βασανα του αυτοκινητου. Ο εργαζομενος πρεπει να βρει συνεταιρο και να βγαλει το φιδι απο την τρυπα . ΚΕΠΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΑΞΙ Οι ανεξάρτητοι επαγγελματίες συσπειρώνονται σε ενώσεις ραδιοταξί, που μετεξελίσσονται σε κοινοπραξίες, ώσπου κάποια στιγμή εμφανίζεται ο στρατηγικός επενδυτής, ο επιχειρηματίας δηλαδή που επενδύει στην εταιρεία, νοικιάζει από τους οδηγούς τις άδειες (αφού δεν επιτρέπεται να τις αγοράσει) και μάλιστα χρησιμοποιεί δικά του οχήματα! *Οι εταιρείες ανταγωνίζονται η μία την άλλη, ονοματίζονται με μαρκετινίστικα ονόματα, αλλάζουν χρώμα στα οχήματά τους, αναρτούν διαφημιστικές πινακίδες πάνω σ'' αυτά ή διαφημίζονται οι ίδιες μέσα από τα ΜΜΕ. Προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες στους πελάτες τους, από ανέσεις στη μεταφορά και κλήση μέσω Ιντερνετ μέχρι συνδρομή στους τακτικούς πελάτες. ΣΥΜΠΗΡΩΝΩ ερχεται μια πολυεθνικη ενας ομιλος με αεροπορικη εταιρια ξενοδοχεια εστιατορια εμπορικα κεντρα κτλ νοικιαζει απο τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της αδειες βαζει οδηγους με βασικο μισθο 700 ευρω παιρνει επιδοτηση ανεργων χαμηλο ικα λογω ?κρισης?και με την εταιρια ραδιο ταξι προσφερει με συνδρομη σχεδον τσαμπα της υπηρεσιες ταξι στον ομιλο της μονο ενω οσοι δεν διαλεξουν τον ομιλο πληρωνουν κανονικα και αν υπαρχουν διαθεσιμα ταξι αλλιως παιρνουν τους ελευθερους απο την πιατσα. ετσι η εταιρια ραδιο ταξι εχει πολυ μικρα κερδη και με μια αυξηση μετοχικου αναγκαζει τους ιδιοκτητες να πουλησουν και να φυγουν βεβαια ο ομιλος εχει κερδη στης τουριστικες επειχειρησης του ενω οσοι εχουν μικρες αεροπορικες εταιριες ξενοδοχεια εστιατορια εμπορικα μαγαζια ατομικες επιχειρησεις βλεπουν να χανουν μεριδια απο τον ομιλο ενω παραλληλα ανεβαινουν και τα εξοδα του ΤΕΒΕ 35% ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 5 ΣΕ 6 ΣΕ 7.... Ετσι γινονται και οι ταξιτζηδες idiotικη υπαλληλοι και δεν φοροδιαφευγουν πια.
nk ha www.wake up@grvoters.gr
18/03/2010 21:01
@ fantom δωσε στοιχεια αυτης της κινησης πολιτων γιατι εκτος απο ανθρωπεπεστατες κοταρες (δικιο εχεις) υπαρχουν και ενεργοι πολιτικα ανενταχτοι αφυπνησμενοι συμπολιτες.
Alex_DK
18/03/2010 20:49
Re pate kala????Kanete poreia kai diamartireste epeidi san ipoxreonoun na......plironete forous??? Eseis yti eiste dld na mi plironete?? Oi perissoteroi koitane na klepsoun tin tarifa apodeiksi oute gia asteio kai molis saw ipoxreonoun na ginete nomotageis fwnazete?? Ti sto dialo ginetai epitelous se aytin tin xwra????Ama kleveis eisai nomimos...ama se ipoxreonoun na mi kleveis vgaineis stous dromous kai apeileis poion???Ton kosmo??? Tha kleisoume leei dromous...kante kana asteio na deite posa taxi kaigontai mazi..... Ante pia,.. @TASOS....To ti skeftetai enas anthrwpos prokeimenou na dikaiologisei ton eayto tou.....Axristos einai o id. ypallilos pou pairnei 700 eyrw????Kai aytoi daneia exoun ....alla piran daneia gia na spoudasoun ta paidia tous opos ekane o pateras mou....Axristos epeidi douleyo gia kapoion allo???12-15 wres leei...re tis proalles koimithika sto grafeio.... Strwste ta moutra sas sti douleia giati mono etsi tha swthoume......
nk ha www.wake up@grvoters.gr
18/03/2010 20:49
@ Γιωργος Π. 18/3/2010 αν αυτο καταλαβες απο οσα καταλογιζω στον ελληνα ψηφοφορο δεν εκπλησομαι που μονο εσυ και της ιδιας νοητικης συνομοταξιας με εσενα δηλαδη το μεγαλυτερο ποσοστο του ελληνικου λαου πληρωνει τις κλεψιες των εθνοπατερων μας. τωρα θυμιθηκες την εφαρμογη των δικαιων κατ΄εσε φορολογικων μετρων; τοσο καιρο που τους ψηφιζες δηλαδη τα τελευταια 25 χρονια σε ειχαν καλυψει πολιτικα, οικονομικα και φορολογικα; και αν ναι τωρα γιατι σκουζεις διθυραμβικα κατα αλλων φοροδιαφευγοντων επαγγελματικων κλαδων. μηπως εχεις τη μωρα εντυπωση οτι αυτη η δηθεν θετικη φορολογικη εξελιξη ωφειλεται στην δικη σου ωριμη πολιτικη επιλογη; ηδονησου με την πολιτικη αυνανια σου και ασε τις ψιλικατζιδικες φορολογικες προτασεις σου για το διδακτορικο κανενος ταλαιπωρου φοιτητη των οικονομικων ο οποιος λογω των δικων μας πολιτικων αυνανιων ειναι καταδικασμενος να δουλευει delivery!!! για αυτο ξυπνα και βοηθα να ξυπνησει και ο υπολοιπος ελληνικος λαος αλλιως μαθε απο τα ταλαιπωρα τεκνα σου τη σημαινει το αρχαιοπρεπεστατο σοφο ''''Διαιρει και βασιλευε'''' ή το αλλο ρωμαϊκο '''' Ο σιωπων δοκει συναινειν'''' με την προυποθεσει να μην λεει αυνανιες!!!!!! Υ.Σ δεν ειμαι λαικιστης φοροφευγας ταξιτζης, κ.α απλως ενας ασημαντος πολιτικα ανενταχτος αλλα αφηπνισμενος φοροπληγης συμπολιτης ο οποιος βαρεθηκε την πολιτικη ανωριμοτητα και τον κοινωνικο αποκλεισμο της πολιτικης ευφυιας σε αυτη τη δισμοιρη χωρα.
αγγελος
18/03/2010 20:19
κυριε Αργυριου η αδεια ταξι Αθηνων απο 200000 εχει πεσει στης 130000 αντιστοιχα και οι εισπραξεις για τα ταξι του πολεμου . οπως σωστα γραφει ο ταξι το προβλημα το αντιμετωπιζουν οι εργαζομενοι οδηγοι που το νοικι απο 40 πηγε 43 αν παρεται ενα ταξι ζητηστε αποδειξη ταμιακης μηχανης που βγαινει υποχρεωτικα αλλα χωρις επιβαρυνση φπα 10% και εχει αναλυση χρονου και αποστασης θα δειτε οτι βγαζουν γυρω στα 12 ευρω την ωρα που το ταξι εχει πελατη στην μονιμως μποτιλιαρισμενη Αθηνα υπολογιστε και κενο πελατη συνεργεια πλυσιμο νυχτα και μηπως αργοτερα αντι να κλεβουν οι ληστες το ταξιτζη θα κλεβει ο ταξιτζης τους ληστες .
Κώστας Αργυρίου
18/03/2010 19:40
Επειδή έχω μία απορία θέλω να μου πει κάποιος ταξιτζής η κάποιος από εδώ μέσα που τους υποστηρίζει πως γίνεται να διαμαρτύρονται για την φορολογία που τους βάζει η κυβέρνηση και καλά κάνει γιατί όλοι οι υπόλοιποι δεν είμαστε κορόιδα και να λένε ότι δεν βγαίνουν και απο την άλλη η άδεια ταξί να έχει φτάσει στα ύψη και όσο για τα 12ωρα που δουλεύουν δουλεύουν τόσο γιατί οικονομάνε,τι να πουν και τα διάφορα μικρομάγαζα που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και στο τέλος κλείνουν?
Πειραιωτης Μαουνιερης
18/03/2010 19:34
Δικαιε,για τον ατσαλακωτο λες;
Θοικος
18/03/2010 19:33
Τους ταξιτζηδες,τους εχουνε ματακι οι κυβερνωντες,(ολοι οι κυβερνωντες,τεως και νυν),γιατι κανουν ζυμωση-προπαγανδα μεσα στο αυτοκινητο,και γι αυτο τους φοβουνται.
Θοικος
18/03/2010 19:30
Θωμα,θαρρω πως εχεις δικηο. Θυμαμαι καποτε ενα σκιτσο,που ελεγε μια γυναικα,στο γαλονά αντρα της. Μα ως ποτε,θα μας πληρωνουν για κεινη τη χουντα;
τασος-ταξι
18/03/2010 18:55
ταξι περιπτερα και πολλα ακομα μικρομαγαζα δουλεβουν 12-15 ωρες για να βγαλουν 40-50 ευρω δηλ περιπου 3 ευρω την ωρα απο αυτα θελει το κρατος να παρει φορο.τωρα βεβαια που να το καταλαβετε εσεις που στη καλυτερη περιπτωση ειστε ιδιωτικοι υπαληλοι δηλ δεν εχετε προσπαθησει ποτε να κανετε μια δουλεια δικη σας δεν εχετε παρει ποτε ενα δανειο για να κανετε δουλεια και να εχετε κανει κατι, τα εχετε χασει ολα γιατι ειστε ενα ματσο απο αχρηστους που το μονο που ξερετε να κανετε ειναι να δουλεβετε για αλλους. ειστε οι πρωτοι που θα πατε μεταναστες να μεινουν μονο οι ικανοι που δεν καθονται να βριζουν αυτους που δουλεβουν ολοι μερα για να ζησουν.
GIORGOS
18/03/2010 18:11
AΓΑΠΗΤΕ ΤΗΑΚΟΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΕΙΚΕΙΜΕΝΟ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΑΧΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ...ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΜΗ.
ταξι
18/03/2010 18:09
Καλα το αεροδρομιο ειναι γεματο αστυνομια 24 ωρες γιατι τα εδωσες και γιατι μπηκες τετραπλη κουρσα η τιμη ειναι 10 ευρω με τα εξτρα
Σταθης
18/03/2010 17:46

"Πίσω ολοταχώς έκανε χτες η κυβέρνηση μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι εξαιρέσεις στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο"

...................
Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών, που θα προβλέπει τη μη παρακράτηση του 10% τόσο από τις εφημερίες των γιατρών όσο κι από τις υπερωρίες του υπόλοιπου προσωπικού του ΕΣΥ.......
...................

ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ!

fantom
18/03/2010 17:45
Κύριοι, έχει παρθεί πρωτοβουλία και μαζεύονται υπογραφές για μία κοινή αγωγή εναντίον όλων στη βουλή για τα χρέη της Ελλάδος, Και αυτών που είναι τώρα βουλευτές και αυτών που ήταν τα τελεταία 16 έτη. Το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την αγωγή θα την καταθέσει και στο ευρωπαικό δικαστήριο.
Να πληρώσουμε εμείς για αυτά που δεν ΄"φάγαμε" αλλά να τα πληρώσουν και αυτοί που έκαναν την κακοδιαχείρηση "έφαγαν".
Υπογράψτε΄τώρα και εσείς εκτός και αν περιμένετε να διοριστεί κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο από κάποιο βουλευτή, όπως γίνετε συνήθως και τα ξεχνάτε όλα μετά.
Αυτοί εκεί επάνω είναι ο καθρέπτης του Έλληνα πολίτη.
Επομένως ή κινηθείτε ή σκάστε και κολυμπήστε δλδ πληρώστε.
Θωμάς Βασιλειάδης
18/03/2010 17:01
@mike kaouni: Τους εξαιρουν για ενα απλο λογο.. γιατι, παροτι τους εχουν "ευνουχισει", ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ τουλαχιστον ειναι ικανοι για το .. χειροτερο (λέγε με χουντα).. Αν και ξαναλεω, φροντισαν (για να ξεκοκαλιζουν ησυχα οι ιδιοι το κρατος τοσα χρονια) να τους κανουν ενα τεραστιο γραφειοκρατικο μηχανισμο, που ΟΡΙΑΚΑ ειναι ικανος για την αμυνα της χωρας (εαν ειναι οντως). Οποτε προκειμενου να μην τους ενοχλησουν εκεινοι, δεν τους ενοχλουν κι αυτοι... και τους απαλλασουν απο τα μετρα... Για δε τους λοιπους ενστολους (Αστυνομια), τους ειναι απαραιτητοι για την προστασια τους (αλλο που η δικη μας προστασια απο τους διαρρηκτες παει περιπατο).
ΓΙΩΡΓΟΣ
18/03/2010 16:52
ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΤΖΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ..ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ 16,000 ΕΥΡΩ...Ο ΜΕΣΟΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΒΓΑΖΕΙ 30 ΜΕ 40 ΕΥΡΩ ΤΟ 12 ΩΡΟ...ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ..
mike kaouni
18/03/2010 16:45
Taxi driver =nomimos klefths..Apo thn IKEA mexri to aerodromio mas phre apo 15€ ekaston .4 epivates agnwstoi meta3y tous epi 15 €= 60€..Plhrwste kai seis skoupidia ths Elladas
Σταθης
18/03/2010 16:15

ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ?
ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 400.000, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ?

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ", ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ?

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ, ΕΞΑΙΡΕΙ, ΕΣΤΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ?
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΚΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΠΛΑ? Η ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ "ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ?

ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΙΟ ΙΣΟΙ" !

Θ.Β.
18/03/2010 16:01
Ευτυχώς που τους έκοψε και κατάλαβαν την μπούρδα που πήγαιναν να κάνουν. Θα έρθει η ώρα που θα τους φάει ο κόσμος ζωντανούς. Μαλθακοί, αποχαυνωμένοι οι Έλληνες, αλλά υπάρχουν και όρια! Αυτό ισχύει και στα εθνικά θέματα. Όσον αφορά τους ταξιτζήδες, μία από τις πιο ευνοημένες και ταυτόχρονα αντιπαθής κοινωνική ομάδα έχει το θράσος να απειλεί με μπλόκα! Δεν καταλαβαίνουν ότι όταν διαμαρτύρονται όσοι φορολογούνται τεκμαρτά, αυτοκαρφώνονται και φυσικά γίνονται αντιπαθέστεροι; Μποϋκοτάζ στους ταξιτζήδες, να πέσει το εισόδημά τους πιο κάτω κι από το τεκμαρτό. Και να ρίξτε και μια έκτακτη τεκμαρτή εισφορά για όλα τα προηγούμενα χρόνια που ζούσαν σε βάρος των υπολοίπων.
Θωμάς Βασιλειάδης
18/03/2010 15:48
Ας μας πουνε οι κυριοι των TAXI, ΠΩΣ ειναι δυνατον οταν μια αδεια πωλειται εκατο εκατομμυρια ΔΡΑΧΜΕΣ (και λιγα λεω για Θεσσαλονικη τουλαχιστον), να φορολογουνται για εισοδημα 16.000 Ε??? ΠΩΣ συντηρουνται στην αγορα τετοιες τιμες ΕΑΝ τα εισοδηματα τους ειναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ χαμηλα??? Και γιατι τους πειραζει να εχουν ταμειακες στα οχηματα τους και να κοβουν ΠΑΝΤΑ αποδειξεις ωστε να φορολογουνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βασει των εσοδων τους??? Η ΜΟΝΗ απαντηση ειναι μια.. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΩΡΟΚΡΑΤΟΣ (ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΞΑΝΑ) ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ (ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΧΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ) ΛΕΓΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ.... Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ι Α (oλο μπροστα μας αυτη η χωρα τελευταια).
αγγελος
18/03/2010 14:54
Σταυρο εχεις δικιο οχι μπλοκα δουλεια ολη αλλα και σταση πληρωμων τεβε και δανειων μεχρι να επιστραφουν τα κλεμμενα και να δωσει πισω τον 14
vag thess
18/03/2010 14:51
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ!!!!!!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ. ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝΕ 100000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΕ ΓΙΑ 16000

αγγελος
18/03/2010 14:39
Αγαπηται κυριε Κλιαφια ο ασυνομικος δεν μπορει να επεμβει αν δεν θελει να παρει μεταθεση στον Εβρο. οι μαυροι μικροπωλητες ανηκουν σε κυκλωμα επιπεδου παρακρατους λαδωνει στο εξωτερικο τους παντ. ο νομος 3577/05 δινει την αρμοδιοτητα του ελενχου στην δημοτικη αστυνομια και μονο αν αυτη το ζητησει συνδραμει η αστυνομια. Η πωληση cd και μαιμουδων ειναι κακουργημα αλλα αν τους πιανανε θα τους απελασανε και σε ποιους θα διναμαι την ιθαγενεια?
Γιώργος Π.
18/03/2010 14:29
Ατράνταχτα επιχειρήματα:
από "nk ha"
1) Επειδή φοροδιαφεύγουν οι βουλευτές, να φοροδιαφύγουν και οι ταξιτζήδες.
από "ταξi"
2) Να μην φορολογηθούν οι ταξιτζήδες γιατί τότε θα αυξήσουν τις τιμές και δεν θα μπορεί ο παππούς να παίρνει ταξί.

Με τέτοια νοοτροπία μία είναι ή δίκαιη λύση:Μια ελάχιστη φορολογία (π.χ. 1000 ευρώ τον χρόνο) σε οποιονδήποτε εργαζόμενο και επαγγελματία ώστε να συντηρήσουμε κάποια ελάχιστα δημόσια σχολεία-νοσκομεία κ.λ.π. στα οποία θα πηγαίνουν αποκλειστικά οι άποροι. Όλοι οι άλλοι για σχολεία, υγεία στον ιδιωτικό τομέα. Ντάξει παιδιά; Να μην πληρώσετε εσείς αλλά να μην πλρηώνω και εγώ για να στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο που συντηρείται με τους δικούς μου φόρους. Ας μην πληρώνει κανείς μας τίποτα και ας ψάξουμε όλοι να βρούμε την άκρη για υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα (να δούμε σας αρέσει έτσι;)
giannis57
18/03/2010 14:17
Μην φορολογηθείτε, ας φορολογούμαι
εγώ αλλά έξω (ΟΥΣΤ ΡΕ!) σπό τα δημόσια σχολεία ΜΟΥ και πανεπιστήμια ΜΟΥ, τα δημόσια
νοσοκομεία ΜΟΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία ΜΟΥ, τους δρόμους ΜΟΥ κ.λ.π.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....Ως πότε θα εχουμε λαμόγια φοροφυγάδες...νταβατζήδες πάνω στο σβέρκο μας....Σ΄αυτή την ερ''μη χώρα υπάρχουν ακόμη ανθρωποι που δουλεύουν και φορολογούνται κανονικά χωρίς να απολαμβάνουν ουτε το 1/10 απο οσα γλεντάνε τα απανταχού φοροδιαφεύγοντα λαμόγια.....Ελεος πιά......Εφτασε ο κόμπος στο χτένι....Κι οπως λέι κι ο θυμόσοφος λαός σαν ερθει η καιά η ωρα..."κι εγώ κακό χερόβολο κι εσύ κακό δεμάτι...."...
δικαιος
18/03/2010 13:54
εκεινο το ελεεινο υποκειμενο που το παιζει προεδρος βουλης επι τελους ποτε θα κανει τη σωστη κινηση με τα λαμογια της βουλης; προκαλει με τους 16 μισθους και εκθετει την κυβερνηση. Γιωργο συμαζεψε τον.
Σταυρος Τ.
18/03/2010 13:52
Ας τολμησει εστω και ενας ταξιτζης να κλεισει δρομο και τα λεμε. Θα τους παρει φαλαγγι ο κοσμος. Εχει γινει μπανανια εδω περα και κανει ο καθενας οτι γουσταρει. Κλεινουν δρομους, κλεινουν το ρευμα, κλεινουν τις Ε.Ο. και παει λεγοντας ... Αμα θελουν να διαμαρτυρηθουν οι ταξιτζηδες, να μαζευτουν μπροστα απο την Βουλη και να φωναξουν ή να κατεβουν σε απεργια και να μην κυκλοφορουν ταξι στους δρομους. Και στην τελικη να μην ξαναψηφησουν αυτους που ψηφισαν. Δεν εχουν ομως ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ταλαιπωρησουν ολους τους υπολοιπους και να χρησιμοποιησουν αυτη την ταλαιπωρια του κοινου, ως εκβιασμο για να πετυχουν στοχους με τους οποιους ο υπολοιπος λαος (σε συντριπτικη πλειοψηφια) ΔΙΑΦΩΝΕΙ. Επιτελους τερμα στο νταβατζιλικι του καθε καλομαθημενου ταξιτζη, αγροτη, συνδικαλιστη, δημοσιου υπαλληλου κλπ Υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι που ζουν και δουλευουν σε αυτη τη χωρα!!!! Σεβασμος πια!!!!!!
nk ha
18/03/2010 13:49
@ greek voters ρε χαπατα δεν φοροδιαφευγουν μονο οι υποφαινομενοι κλαδοι αλλα πρωτοι και καλυτεροι οι απανταχου βουλευτες και οι συγγενεις τους βουλευτικοι υπαλληλοι!!!!!!! αποπροσανατολιζουν ετσι τον απαιδευτο νοητικα ελληνικο λαο προς βορα αλλων επαγγελματικων κλαδων και οι πρωταθλητες της φοροδιαφυγης και της ρεμουλας αναδεικνυονται με αυτα τα πολιτικα παιχνιδια σε δικαιους εθνοσωτηρες προς αποπληρωμη μονο των τοκων οσων εχουν κλεψει αυτοι και τα τσιρακια τους. ξυπνηστε κοροιδα χειροκροτητες των σοδομιστων σας!!!!!!! ποσο αλλο πρεπει να σας σοδομισουν για να αντιληφθειτε ποσο χαπατα ειστε. και μετα σου λενε φταινε οι πολιτικοι. αι σιχτιρ βησιγοτθοι της αυνανιας.
makis 18/3/2010
18/03/2010 13:44
Με τους γιατρούς και τους δικηγόρους δεν βλέπω το ΦΠΑ να προχωρά, ΓΙΑΤΙ άραγε ? οι πιέσεις μάλλον θα είναι πολύ μεγάλες! η φοροδιαφυγή σε αυτές τις κατηγορίες είναι όπως ξέρουμε τεράστια! θα την γλυτώσουν τελικά ?
ταξι
18/03/2010 13:34
ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑ Οταν καιγεται το ταξι στη γειτονια σου προσεξε μην καει και το αυτοκινητο σου. Και στους γιατρους και στα ταξι και γενικα σε ολους θα αυξηθουν η τιμες και θα την πληρωσουμαι ολοι και ειδικα ο συνταξιουχος που πρεπει να παρη ταξι γιατι δεν μπορει να οδηγησει πια για να παει στο γιατρο του μπορει και καθημερινα.
Βαμπιρ
18/03/2010 12:57
Απο που κ ως οι ταρίφες να πληρώνουν όπως κ οι υπόλοιποι έλληνες? Απο που κ ως που οι υπάλληλοι των γραφείων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα πρέπει να επιστρέψουν στους φορολογούμενους λεφτά που δεν δουλεύουν?
Κωστας Κωστα
18/03/2010 12:34
Συμφωνώ και εγώ ότι θέλουν ΞΥΛΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ οι ελεύθεροι "επαγγελματίες" και ότι και μόνο ότι ξεσηκώνονται προδίδει το μέγεθος της ΚΛΕΨΙΙΑΣ τους. Και αν γίνεται ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ οι ΤΑΡΙΦΕΣ να τα κάψουν τα παλιο-ταξί του ΝΑ ΤΑ ΚΑ΄ΨΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΆΨΟΥΝ
Γιώργος Π.
18/03/2010 12:32
Είμαι μισθωτός με μεικτό εισόδημα (μετά τις κρατήσεις
ασφαλιστικών ταμείων) περίπου 60000 ευρώ.
Για αυτά η εφορία με φορολογεί με περίπου 20000 ευρώ τον χρόνο
(επιπλέον πέρισυ πλήρωσα και έκτακτη εισφορά).
ΑΠΑΙΤΩ να πληρώσουν όλες οι κοινωνικές ομάδες αναλόγως.
Αλλιώς να απαλλαγώ και εγώ όπως και αυτοί. Χοντρικά αυτά
τα χρήματα αντιστοιχούν είτε σε ένα καλούτσικό νέο αυτοκίνητο
κάθε χρόνο ή σε ένα διαμέρισμα κάθε 10 χρόνια. Είναι ακριβώς
δηλαδή ο πλούτος που βλέπω να συσσωρεύουν τριγύρω μου διάφοροι
όχι επειδή είναι πιο έξυπνοι, βγάζουν περισσότερα κ.λ.π.
αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν φορολογούνται. Νισάφι
παιδιά. Ναι, να μην φορολογηθούν οι ταξιτζήδες (για να μην λέτε ότι ζηλεύω την κατσίκα του γείτονα)
αλλά να σταματήσω τότε να φορολογούμαι και εγώ.
Και τότε να δούμε αν θα βρεθούν λεφτά για να έχουμε δρόμους συντηρημένους ώστε να τσουλήσουν πάνω τους τα ταξί σας.

Έχω και μια άλλη πρόταση αν ας αρέσει:
Μην φορολογηθείτε, ας φορολογούμαι
εγώ αλλά έξω (ΟΥΣΤ ΡΕ!) σπό τα δημόσια σχολεία ΜΟΥ και πανεπιστήμια ΜΟΥ, τα δημόσια
νοσοκομεία ΜΟΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία ΜΟΥ, τους δρόμους ΜΟΥ κ.λ.π.
νίκος
18/03/2010 11:59
έλεος πια. Να σταματήσουν τις εξαιρέσεις. Όταν απαιτούν από όλους θυσίες δεν είναι δυνατόν η κάθε συντεχνία που έχει τη δύναμη να επιβάλλει στην κάθε κυβέρνηση τις θέσεις της. Αν ο κόσμος διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει δίκαιη και ίση μεταχείρηση σε όλους ανάλογα με τις δυνατότητες τους τότε χάθηκαν τα πάντα. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη απότι ήταν.
!...!
18/03/2010 11:59
Όπως ''ελεγε και η γιαγιά μου, "ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ" ΑΝ ΔΕΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ.

Σε αντίθετη περίπτωση καλύτερα Γιωργάκη να μήνεις στης Βρυξέλες. Και εσύ Παγκαλάκι να βρείς τρύπα (δύσκολο) να κρυφτείς.
geo
18/03/2010 11:44
ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ. ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ(ΧΩΡΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΟ) ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΡΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 45-60 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΑΛΟΝΚΗΣ,ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ "ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΔΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 6 ΩΡΩΝ"???? ΓΙΑΥΤΟ ΠΙΣΤΥΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΓΑΖΕΙ 1500- 2000 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ( ΒΑΛΤΕ ΟΜΩΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ,ΒΑΛΤΕ ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΛΤΕ ΛΑΣΤΧΑ ΚΤΛ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΡΔΙΑ 100-150 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΠΛΟΦΟΡΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΡΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΜΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΑΜΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ......
ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΑΚΟΣ
18/03/2010 11:38
ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΩ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΟ ΠΑΜΕ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΟ ΕΝΟΩ.
Λίτσα
18/03/2010 10:57
@thakos: Αν πληρώσεις ΦΠΑ, σημαίνει πως υπάρχει απόδειξη. Και αν υπάρχει απόδειξη, σημαίνει πως θα φορολογηθεί και ο γιατρός (που τα έπαιρνε μαύρα). Έχεις δίκιο βέβαια πως κακώς θα μπει άλλο ένα βάρος στην καμπούρα μας με μόνο σκοπό να εξαναγκαστούν οι φοροφυγάδες γιατροί να πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί.
ΜΑΚΕΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18/03/2010 10:55
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΩΝ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΝΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ Α.Π.Υ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.
ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΕΙΣΟΔΗ ΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΠΑ; ΕΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΡΧΕΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΞΑΓΡΥΠΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΒΗΜΑ.
ΝΑ ΚΟΨΕΤΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ. ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ. ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.............ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν.
18/03/2010 10:50
ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ) ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 45€ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (45€ Χ 30=1.350€) ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2.000€. ΓΙ'' ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΘΕΣΗ. ΑΡΑ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙ (ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΒΑΡΔΙΑ) ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 Χ 3.350€ = 40.200€. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ 8.000€ Η ΚΑΘΕ ΒΑΡΔΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ 16.000€ ΤΟ ΤΑΞΙ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΝΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 25.000€ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥ 2.000€ !!!!!!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙ. ΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠ'' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΙΣΟΝΟΜΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
valte tus 50.000 gia taxi
18/03/2010 10:45
mhn mas dulevete poia ena taxi sthn a8hna to ligotero pu vgazei einai 50.000
to idio kai ena kentriko periptero
opote as forologh8un me eisodhma 50.000
kai otan efarmwsun to sisthma diplhs apodeixews kai sintafthsews as tus epistrefwntai ta epiplewn kratumena
opws kai sthn liph evrwph simvainei
prwta plhrwneis ton foro kai meta su epistrefun oti einai na epistrafh terma oi exereseis h ellas exei pesei sthn zhtiania
apo kati san kai exas exeretaioi kai polla exontes olo sto 8elo eiste kai pote sto pare gia na 8eleis to dwse mu 8a prepei na dwseis kai na paris apo ekei pu yparhun to katanthsame na mhn ypapxun kai na mhn mas daneizun poia
opote alaxte violi
ΜΑΝΑΒΗΣ
18/03/2010 10:42
ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ? ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΟΠΩς ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ?

ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ?

ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ?

ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ
333
18/03/2010 10:34
Η φυλή των ταρίφιδων και όλων των λαμογιών δεν θέλει να πληρώνει, ούτε και εγώ, με ακούει κανείς. ????
Καρακαλτάκα
18/03/2010 10:31
Καλά κάνουν και απεργούν οι άνθρωποι... Εδώ απειλείται το ιερό τους "κεκτημένο" να μας ΚΛΕΒΟΥΝ.....
ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΡΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ!!!
thakos
18/03/2010 09:52
Καλά, τι διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι αυτή;Για ποιά φορολόγηση των γιατρών μιλάει το άρθρο;Για την επιβολή ΦΠΑ στις ιατρικές πράξεις συζητάμε.Δηλαδή για επιπλέον φόρο που θα πληρώσει ο τελικός αποδέκτης που είναι ο ασθενής.Δεν θα πληρώσει κανένα επιπλέον φόρο ο γιατρός.Θα πάω το παιδί μου στον παιδίατρο και αντί για 50 ευρώ θα πληρώσω 55.Θα πάω να κάνω ένα σφράγισμα και θα πληρώσω από 50-55.Ο γιατρός τα ίδια έπαιρνε-φορολογούταν τα ίδια θα παίρνει- φορολογείται.Το δικό μου κόστος διαβίωσης θα αυξηθεί επιπλέον.Ο Φ.Π.Α δεν πλήττει τον επαγγελματία τον τελικό αποδέκτη,τον πολίτη πλήττει
taxi
18/03/2010 09:51
Το θεμα με τα ταξι ειναι πιος θα φορολογηθεί ο ιδιοκτητης η ο οδηγος . Ο οδηγος πληρωνει 42 ευρω νοικι 12 ωρες 15 ευρω ικα την ημερα 14 μηνες με τα δωρα . Ο ιδιοκτητης βγαζει 2400 το μηνα νοικι πληρωνη 600 ΦΠΑ το χρονο δηλωνη 16000 τεκμαρτο εισοδημα και τα εξοδα του αυτοκινητου ειναι δικα του 1000 το μηνα με καλο αυτοκινητο γιατι τα παλια αυτοκινητα δεν νοικιαζονται εφοσον εχουν μεγαλυτερη συντηρηση και ο οδηγος πληρωνη το ενοικιο της ημερες της συντηρησης ολοκληρο. Ο εργαζομενος σταματαει τη δουλεια του με 10 ημερες προειδοποιησης του ιδιοκτητη. Με τα νεα μετρα επιβαρυνεται με 10% η τιμη του κομιστρου λογω φπα ο πελατης . Ο εργαζομενος πρεπει να γινει επιχειρηματιας με τεβε εφορια και αμαξι δικα του ενοικιαζοντας την αδεια 1400 ευρω το μηνα με 2 χρονια συμβολαιο . αυτη τη στιγμη με 1400 νοικιαζαν η μαντρες την αδεια αρα με τα νεα μετρα ο ιδιοκτητης εχει εισοδημα 16800 ευρω και γλιτωνει 600 ευρω φπα και τα βασανα του αυτοκινητου. Ο εργαζομενος πρεπει να βρει συνεταιρο και να βγαλει το φιδι απο την τρυπα . Το προβλημα ειναι το πως εφαρμοζεις τους αμμεσους στις μικρες και μεγαλες επιχειρησεις Το να φορολογείς λογιστικά με βιβλία Β κατηγορίας, μικρές επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων, ενός η δυο ατόμων και να τους μπλέκεις με την φορολογική γραφειοκρατία, είναι παροιμιώδης κομματική βλακεία, σκαρφισμενη από καρεκλοκένταυρους, που δεν έχουν στρώσει ποτέ τον κώλο τους σε δουλειά 12 ώρες την ήμερα. Το να κυνηγάς 12.000.000 Μήτσους Μαρίες και Χασάν, με 12.000 εφοριακούς, αν κόψανε απόδειξη για το προϊόν ή την υπηρεσία που αγόρασαν σε οκτάωρη βάση με δημοσιουπαλληλικά διαλείμματα κάτω από ζέστη, κρύο, χωρίς τη θαλπωρή του air contision είναι τρικομματική ηλιθιότητα αντί να...... Αντί να κυνηγάς τα 25.000 ταξί με τους 50.000 οδηγούς τους να κόβουν απόδειξη, βάλε έξι κομματόσκυλα να δουλέψουν τρία ταξί για μια εβδομάδα, δες τα Ζ τον ταμειακών μηχανών, που ήδη έχουν εγκαταστήσει προ ετών και κόβονται υποχρεωτικά σε κάθε διαδρομή διοτη διαφορετικά δεν ξεκίνα πάλι το ταξίμετρο τους, φορολόγησε τους δίκαια, τεκμαρτά και βάλε τους 12.000 εφοριακούς να κυνηγήσουν τις εταιρίες πετρελαιοειδών, να μη διακινούν λαθραίο πετρέλαιο και τους εισαγωγείς ανταλλακτικών, να εκτελωνίζουν όλη την ποσότητα στη σωστή αξία. Αντί να κυνηγάς 100.000 μικρομάγαζα λιανικής να κόψουν αποδείξεις, φορολόγησε τους δίκαια, κατευθείαν πάνω στη τιμή του τιμολογίου χοντρικής, έξτρα από τη φορολόγηση του ΦΠΑ και κυνήγα τους 1000 χονδρέμπορους, να αποδώσουν τους φόρους στο κράτος . Κυνήγα τις πολυεθνικές να εκτελωνίζουν στη σωστή αξία το προϊόν, ώστε να μη μεταφέρουν τη φορολογία σε κράτη με μικρή φορολογία, λέγοντας μας μάλιστα, ότι το προϊόν που τους έφτιαξε ο εξαθλιωμένος εργάτης του 1 $ την ήμερα, αντί για 1 ευρω, τους έρχεται από το κράτος χαμηλής φορολογίας 9 ευρώ και το πουλάνε σε προσφορά 8 ευρω και θέλουν και τα ρέστα.
ΕΧΩ ΛΥΣΗ !!!!
18/03/2010 08:48
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΤΕΚΜΑΡΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΛΙΜΑΚΑ !!!!

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙ : 50.000
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ : 60.000
ΛΟΓΙΣΤΗΣ : 60.000
ΓΙΑΤΡΟΣ : 90.000
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ : 70.000
ΠΡΟΠΟ : 80.000
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ : 35.000
ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΥΡΙΟΙ !!!!!!!!!!!
18/03/2010 08:18
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙ ΜΕ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 16.000 !!!!! ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΒΓΑΖΕΙ 60.000-70.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 40.000 - 50.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ !!!!!!!!!

ΓΙΑ ΔΕ ΤΟΥΣΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ !!!!

ΜΕ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 50.000 ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΕΡΔΟΥΣ 30% ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 15.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΣ Ο ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΦΟΡΟΣ (ΠΧ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) !!!!!!

Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΕΣ ΤΗΡΟΥΝ ΒΙΛΒΙΑ Β'' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΑΞΙ). ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ !!!!!!!!!! ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ !!!!