«Πήρα πτυχίο χωρίς αντίκρυσμα»

Με υποσχέσεις για επαγγελματικά δικαιώματα παραμένουν χιλιάδες φοιτητές των ΤΕΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2010 07:00 |
 «Πήρα πτυχίο χωρίς αντίκρυσμα»
«Οταν επιλέξαμε τη σχολή μας, κανείς δεν μας μίλησε για την υποβάθμιση των ΤΕΙ, που τα έλεγαν ανώτατα όπως τα πανεπιστήμια», λέει ο Κώστας Παπαγεωργίου που τελειώνει τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας

Ο Κώστας Παπαγεωργίου τελειώνει τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας, μια από τις υψηλόβαθμες σχολές των ΤΕΙ, μόνο που όταν αποφοιτήσει δεν γνωρίζει τι ακριβώς εργασία θα μπορεί να κάνει με το πτυχίο του!

O Κώστας και οι υπόλοιποι 980 συμφοιτητές του σε αυτό το τμήμα, όπως και οι πάνω από 50.000 φοιτητές στα 22 τμήματα ΤΕΙ που ακόμα, εν έτει 2010, δεν έχουν καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, παρ΄ ότι η σχετική έγκριση έχει ληφθεί από το 2008, αντιμετωπίζονται ακόμα από την πολιτεία σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Και δεν είναι οι μόνοι. Όλα τα ΤΕΙ σήμερα, παρά την περίφημη ανωτατοποίηση που έγινε το 2001, παραμένουν ιδρύματα δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τα πανεπιστήμια για μια σειρά από λόγους που συνδέονται με την υποχρηματοδότηση (για κάθε 5 ευρώ που δίνει το κράτος στα ΑΕΙ δίνει μόνο 1 στα ΤΕΙ παρ΄ ότι έχουν σχεδόν ίδιο αριθμό φοιτητών), τις διαφορές των μόνιμων καθηγητών (2.300

στα ΤΕΙ, 9.750 στα ΑΕΙ), τα ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα πολλών ειδικοτήτων. Ακόμη, με το σχεδιαζόμενο Ενιαίο Πλαίσιο Προσόντων, όπου τα πανεπιστήμια ζητούν να κατατάσσονται οι απόφοιτοι ΤΕΙ σε χαμηλότερο επίπεδο από τους δικούς τους, και φυσικά τα ΤΕΙ απαντούν ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει εξέγερση...

“Οταν όμως επιλέξαμε τη σχολή μας, κανείς δεν μας μίλησε για την υποβάθμιση των ΤΕΙ που τα έλεγαν ανώτατα όπως τα πανεπιστήμια, ούτε μας είπαν ότι η ειδικότητα αυτή καθώς και πολλές άλλες δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, και ότι, όταν θα έχουν, αυτά θα είναι κατώτερα από ό,τι μας αξίζει. Σε αυτό ευθύνεται και η συντεχνιακή λογική του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που τα θέλει όλα για τους αποφοίτους των πολυτεχνικών σχολών. Όμως εγώ πολύ θα ήθελα να συγκρίναμε φοιτητές, υποδομές και καθηγητές του δικού μου τμήματος με τους αντίστοιχους της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης π.χ., για να αποδείξουμε ότι όλες αυτές οι αντιλήψεις είναι λανθασμένες», υποστηρίζει ο Κώστας.

Ο πρόεδρος των καθηγητών ΤΕΙ Γιάννης Τσάκνης, επίσης, επισημαίνει ότι μεγάλη ευθύνη για την καθυστέρηση της έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων φέρει ο νυν υφυπουργός Παιδείας: «Ο κ. Πανάρετος ανέλαβε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δυστυχώς όμως η διαδικασία της διαβούλευσης καθυστερεί. Η ΟΣΕΠ- ΤΕΙ περιμένει τις ανακοινώσεις του και στη συνέχεια θα συνεδριάσει για να εξαγγείλει κινητοποιήσεις εάν δεν προχωρήσει η σχετική διαδικασία».

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ
Αρκετοί φοιτητές εγκαταλείπουν τα ΤΕΙ και εγγράφονται σε κολέγια που συνεργάζονται με ΑΕΙ του εξωτερικού!

Διακρίσεις σε μαθητές για πρωτότυπες τεχνολογικές κατασκευές

ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ λέιζερ αριστερά και δεξιά του δρόμου ενεργοποιείται όταν υπάρχει πυκνή ομίχλη. Έτσι οριοθετείται η χιονοδρομική πίστα και οι σκιέρ μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν να χάσουν τον προσανατολισμό τους ή να τραυματιστούν.

Πρόκειται για μία κατασκευή μαθητών από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας που από πέρυσι έχει διακριθεί σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς για τις νέες τεχνολογίες. Προχθές το σχολείο απέσπασε ακόμη μία διάκριση στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», στον Ταύρο. Στόχος του υπουργείου ήταν να αναδείξει το καινοτόμο έργο εκπαιδευτικών απ΄ όλη τη χώρα. Αυτή τη φορά τα εύσημα απονεμήθηκαν στην κ. Ζαφειρούλα Αλεξιάδου και τους μαθητές της. Η καθηγήτρια παρουσίασε μάλιστα τόσο το έργο «Οριοθέτηση χιονοδρομικής πίστας με laser σε περίπτωση ομίχλης» όσο και το «Ρομποτικό μπιλιάρδο». Ανάμεσα στις τεχνολογικές κατασκευές που διακρίθηκαν ήταν ένα τρισδιάστατο οπτικοακουστικό βιβλίο, DVD με οδηγίες για πρώτες βοήθειες, ηλεκτρονική σκακιέρα- κλεψύδρα.

Συνολικά 85 εκπαιδευτικοί παρουσίασαν προχθές τα καινοτόμα έργα που κατασκεύασαν με τους μαθητές τους. Στα σχέδια του υπουργείου είναι από τη νέα χρονιά η εκδήλωση να γίνει θεσμός και να παρουσιάζονται περισσότερα από 100 καινοτόμα έργα.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν έφτασε στην αίθουσα της εκδήλωσης η υπουργός Παιδείας. Ομάδα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών άνοιξαν πανό στην αίθουσα και φώναζαν συνθήματα. Οι εκπαιδευτικοί ξεσηκώθηκαν όταν αντιλήφθηκαν πως ένας από τους άνδρες της ασφάλειας της κ. Διαμαντοπούλου οπλοφορούσε και ζητούσαν να απομακρυνθεί. Οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να φωνάζουν πως οπλοφορεί και ακολούθησε μικροσυμπλοκή.


[ ΓΝΩΜΗ ] Εκπαιδευτικός «Καποδίστριας»!
Του Σωκράτη Καπλάνη

Τα ΤΕΙ όπως λειτουργούν σήμερα, με το αναιμικό θεσμικό καθεστώς και την ελληνική στάση να τα κρατά υποβαθμισμένα έναντι των λοιπών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Υπάρχουν τμήματα χωρίς κτιριακές υποδομές. Χωρίς μόνιμο προσωπικό. Μάλιστα, στο τέλος Μαρτίου θα κλείσουν (βλ.

παραρτήματα ΤΕΙ Πύργου, Αμαλιάδας, Αιγίου), αφού δεν θα υπάρχει διοικητική στήριξη. Τα ΤΕΙ χρειάζονται ειδική αναδιάρθρωση στα πλαίσια της πολιτικής ενός εκπαιδευτικού «Καποδίστρια» που να ολοκληρώνει όλο το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στόχος: 25-28 ισχυρά ΑΕΙ. Για να γίνει αυτό απαιτείται ενσωμάτωση Πανεπιστημίων- ΤΕΙ σε περιοχές που είναι τούτο πρόσφορο και αποδεκτό, αλλά και επιβάλλεται για την ισχυροποίησή τους (βλ. Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη κ.α.). Άλλο σενάριο θα ήταν η «ακαδημαϊκοποίηση» των ΤΕΙ είτε ως Πανεπιστήμια ή ως Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, πολιτική που ακολούθησε η Κυπριακή Δημοκρατία, με κατάργηση του Ανώτερου Τεχνικού Ινστιτούτου και ίδρυση του ΤΕΠΑΚ (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Αφήστε τα ΤΕΙ να εξελιχθούν και να ανθήσουν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις και την πολιτική τους, αφού θα θέσουμε προηγουμένως προδιαγραφές των Πανεπιστημίων και θα θεσπίσουμε την Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση.

Ο Σωκράτης Καπλάνης είναι προέδρος του ΤΕΙ Πάτρας

113
XK
20/03/2010 21:47
Συνάδελφοι διπλωματούχοι μηχανικοί το βήμα το δίνει το κάστρο του ΠΕΧΩΔΕ ακολουθείστε τους 5 - 10 διευθυντές του ΠΕΧΩΔΕ με ΠΕΝΤΑΕΤΗ διπλώμα και κάτι MASTER των 800 ευρώ βλέπε δελτίο MEGA 20-03-2010 Ενας πτυχιούχος ΤΕΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ
20/03/2010 17:24
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ.
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΩΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ.
ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Η ΟΧΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΣΑΣ.
ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΣΟΦΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Τ.Ε ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΟΝΤΩΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟ 2010 ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΤΕΛΟΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΙΔΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
Υ.Γ
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, Η ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΕΜΠ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ,
Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ/???.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ, ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ, ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε
19/03/2010 17:52
Συνάδελφοι διπλωματούχοι μηχανικοί μην κουράζεστε να τους πείσετε ότι τα πολυτεχνεία και τα ΤΕΙ είναι διαφορετικά θα σας τρελάνουν. Ας κάνουμε το διάλογο θεσμικά με την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους. Αν δεν το καταλάβατε το μοναδικό κομμάτι της κοινωνίας που έχει ανατρέψει καθεστώτα στην Ελλάδα είναι το πολυτεχνείο και οι μηχανικοί. Για τον λόγο αυτό επειδή είμαστε λίγο κακά παιδιά και επειδή έχουμε δίκιο γιατί ξέρουμε να βασίζουμε με αποδείξεις όσα λέμε, αποτελούμε εμπόδιο στο σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε είναι να γνωρίζουμε την αλήθεια και να είμαστε ενωμένοι.
Δημήτρης Μινόπουλος
17/03/2010 15:07
Akis apo Ollandia 16/3/2010 14:10
και
Not really 16/3/2010 11:23

Αγαπητοί φίλοι μου αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας όμως θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το πτυχίο μου το είχα μεταφράσει στην μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα το 2005 και τότε είχε μεταφραστεί στα γερμανικά ως Diplom. To γερμανικό Diplom είναι ισότιμο με το αγγλοσαξωνικό Μaster.
Όσον αφορά τα μαθήματα παρόλα αυτά θα έπρεπε να σας επισημάνω ότι στο πτυχίο μου έχω περισσότερα μαθήματα απ'' ότι ένα γερμανικό Diplom.
Επίσης η εργασία Bachelor στην Γερμανία (καθώς έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστήμια στην Γερμανία να μην δίνουν τιτλους σπουδών Diplom αλλά Βachelor και Master λόγω Μπολόνια) διαρκεί το πολύ 6 εβδομάδες και είναι μία απλή εργαστηριακή εξάσκηση.
Το δίκο μου πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα ένα Bachelor διαρκεί 8 εξάμηνα και όχι 4 ή 6 εξάμηνα όπως είναι σε όλον τον κόσμο και ή πτυχιακή εργασία ένα ολόκληρο εξάμηνο αντί 6 εβδομάδες. Θεωρητικά μπορεί κανείς να βγάζει οτιδήποτε ισοτιμίες θέλει αλλά θα πρέπει πρώτα από όλα να λαμβάνει υπόψη του το περιεχόμενο των μαθημάτων. Στην Ελλάδα αντί να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στα Πανεπιστήμια προκειμένου να ρυθμίσουν τα επίπεδα των πτυχίων σε εκείνα των Bachelor μειώνοντας τα μαθήματα και την διάρκεια της πτυχιακής εφόσον το πτυχίο είναι Bachelor, δεν έχουν κάνει πρακτικά τίποτα αλλά έβγαλαν μια οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας που ρυθμίζει το πτυχίο ισότιμο με Bachelor και έτσι καθάρισαν με την πολύ δουλειά.
Κανονικά θα έπρεπε να μειώσουν τον χρόνο σπουδών αλλά και των μαθημάτων. Δεν είνα ιδυνατόν να δίνουν στην Ελλάδα Bachelor με 40 μαθήματα. Εδώ στην Γερμανία το Bachelor είναι στην ουσία ένα προδίπλωμα το οποίο πάρα πολύ δύσκολα σου παρέχει κάποια θέση εργασίας και έχει το πολύ συνολικά 15 μαθήματα.

Παρόλα αυτά μόλις σήμερα έλαβα την απάντηση ότι ο Πρόεδρος της Σχολής του Πανεπιστημίου στην Γερμανία, μου υπέγραψε την σχετική άδεια αναγνωρίζοντας το πτυχίο μου ως Diplom και έτσι καθάρισα καi μπορώ να συνεχίσω κανονικά με το διδακτορικό μου (Δόξα το Θεό).

Μακριά από την Ελλάδα, μακριά ΜΟΝΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν γίνονται οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε κανένα τομέα. Δεν μπορώ να καταλάβω!
Τόσο πολύ φοβούνται οι πολίτες αυτής της χώρας τις αλλαγές;
Σοφια
17/03/2010 11:33
Στο ΓΕΩΤΕΕ στο οποιο αναφερεστε οτι τρωει ηττα απο τους αποφοιτους ΤΕΙ,τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι... Το γεγονος οτι οι αποφοιτοι ΤΕΙ αμοιβονται με χαμηλοτερα ποσα απο τους αποφοιτους ΑΕΙ και γιαυτο τσιμπατε θεσεις,δεν ειναι ακριβως τιμητικο για εσας. Αν πραγματικα θελετε κατι να λειτουργησει σωστα,οι διεκδικησεις σας να μην εστιαζονται στην ''εξισωση'' των ΑΕΙ-ΤΕΙ,ΙΕΚ και δεν ξερω και γω τι αλλο,αλλα στους αξιοπρεπεις μισθους και το δημοσιο ταμειο,να μην δεχεστε δηλαδη να εργαστειτε με λιγοτερα λεφτα απο καποιον πχ.απο το Γεωπονικο ή το Ε.Μ.Π. Βαζετε τα χερια σας και βγαζετε τα ματια σας και υστερα ψαχνετε το γιατι. Το σεβασμο στον εαυτο σας δεν θα σας τον δωσουν οι τιτλοι... Διοτι με την κατασταση των μπλοκ ελευθερων επαγγελματιων και τον τροπο που το θετετε -εξισωση μπλα μπλα μπλα- πολυ απλα θα γινουμε ακομα περισσοτεροι για τις ιδιες θεσεις εργασιας,η εργασια σας θα ειναι ακομα πιο επισφαλης οπως η δικη μας αφου θα καραδοκουν χιλιαδες αποφοιτοι πανω απο τη θεση σας,την ασφαλιση σας στο ΤΕΒΕ τραβηξτε στα δικαστηρια να την διεκδικησετε αμα σας κανουν καμια λαμογια οι εργοδοτες (πολυ πολυ κλασσικο στον ιδιωτικο τομεα), και τελικα θα σας μεινει ο τιτλος. Να δω τι θα τον κανετε τοτε.Θα τον τριβετε στη μουρη σας και παλι. Συνεχιστε να τρωγεστε με τα ΑΕΙ...Συνεχιστε.Αντι να πατησετε ποδι στις εργοδοσιες. ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΦΤΗΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ,ΟΧΙ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΑΣ. Και υστερα κανεις δεν θα ασχολειται με το αν ειστε ΤΕΙ...
XK
17/03/2010 11:30
Εδώ θα προσπαθήσω να δώσω μία άλλη πτυχή του προβλήματος. Γενικά δεν μπορείς να έχεις ένα εργοστάσιο που παράγει αλλά κανένας δεν αγοράζει, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε τα πολυτεχνεία να θέλουνε όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα για τον εαυτό τους έτσι ώστε να πουλάνε και ο κόσμος να ψωνίζει. Τρελλοί θα ήτανε εάν σας αφήνανε να τους πάρετε την κουτάλα. Ξέρετε τι χρήμα πέφτει για όλα αυτά τα ερευνητικά προγράμματα σε αυτές τις σχολές; Ξέρετε πόσοι τρώνε απο αυτά; Κανείς δεν λέει τίποτα για αυτά. Εάν ρε κορόιδα των ΤΕΙ είχατα ίσα επαγγελματικά δικαιώματα ή έστω υποψία κάποιας εξίσωσης ξέρετε τι χυλόπιτα θα τρώγανε οι πενταετείς μαστεράτες σπουδές; Αλλά μιλάμε για κατεστημένα; Είδατε τον τελευταίο νομοσχέδιο που θα γίνει νόμος του κράτους για την επιλογή διευθυντών; Αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Θα πρέπει τελικά ο κάθε Ελληνας φορολογούμενος να πληρώνει το Master κάποιων που στην τελική για την Ελλάδα είναι άχρηστο; Και κάτι ακόμα οι περισσότεροι γνωστοί μου έχουν εισαχθεί στα πολυτεχνεία με την δεύτερη φορά, έτσι είναι οι πλήρως θεωρητικά και πρακτικά καταρτισμένοι επιστήμονες; Της δεύτερης ευκαιρίας; Αλλα΄στην τελική το φάγωμα γίνεται όχι για το ποός θα δουλέψει αλλά για το ποιός θα βγάλει λεφτά χωρίς να δουλέψει -βλέπε πιστοποίηση ενεργειακής κλάσης κτιρίων. Καληνύχτα στα ΤΕΙ
Γιαννης
17/03/2010 10:29
Για τους πτυχιούχους ΤΕΙ λογιστικής εχω να πω οτι ειναι οι μόνοι απο ΤΕΙ που παίρνουν αδεια λογιστη Α ταξης, αλλα σε περισσότερα χρόνια απο τους πτυχιούχους ΑΕΙ (8 αντι για 5) και δεν εχουν δικαιωμα να ειναι μελη του Οικονομικου Επιμελητηριου, απλα τους χορηγειται αδεια.
Επισης σε μεγάλες εταιρείες ειναι σπανιοτατο φαινόμενο να δεις προισταμενο λογιστηριου ή οικονομικο διευθυντη, αποφοιτο ΤΕΙ.
ΒΑΣΙΛΗΣ Δ,
17/03/2010 08:26
Φίλε Μαουνιέρη,
Φαντάζομαι λοιπόν ότι δεν θα έχεις πρόβλημα αν το ΤΕΕ καθιερώσει ίδιες εξετάσεις για να γίνουμε μέλη του και για μας τους
απόφοιτους των ΤΕΙ.
Και τότε θα φανεί αν έχουμε επίπεδο η όχι,
όσο για τον φίλο μας ας μας ονοματίσει τμήματα του εξωτερικού
που οδήγουν σε κοινό πτυχίο ηλεκτονικής,ηλεκτρολογίας, και υπολογιστικών συστημάτων.
Δηλ.τρία σε ένα.
Το ευτύχημα στην Ελλάδα είναι η τεράστια ήττα που έφαγε το ΤΕΕ
στο ζήτημα των Η/Υ πήγε να βάλει χέρι και εκεί, αλλά η κυβέρνηση
έκανε πίσω μετε τις τεράστιες αντιδράσεις που προκλήθηκαν απο τις επιστημονικές ενώσεις των πτυχιούχων Η/Υ πανεπιστημίων και
ΤΕΙ, και νομίζω ότι στο χώρο της πληροφορικής πάνε να δημιουργήσουν ενιαία επιστημονική ενωση.
Στο χώρο των Λογιστών επίσεις προσπάθησαν να πάρουν πίσω την απόκτηση Λογιστή Α Τάξεως απο τους δικούς μας πτυχιούχους και ηττήθηκαν συντριπτικά, μέτα απο την συνδιασμένη αντίδραση της κοινότητας των ΤΕΙ ,της θρυλικής ένωσης Λογιστών, αλλά και όλης της κοινωνίας, και σήμερα υπάρχουν τμήματα π.χ τμημα λογιστικής ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ που θεωρήτε απο την αγορά πιο άρτιο επαγγελματικά από όλα ίσως τα πανεπιστημιακά τμήματα.
Αντίστοιχου μεγέθους ήττα έφαγε και το ΓΕΩΤΕ με τις ειδικότητες
της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
Ας αποτελέσουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι μας τον οδηγό μας.
Πειραιωτης Μαουνιερης
17/03/2010 00:27
Για να γινουν μελη του ΤΕΕ,πρεπει να δωσουν τα λεγομενα 8ωρα,και αμα ειναι στοκοι,δεν τα περνανε,που ναχουν το Θεο μπαρμπα. Γι αυτο,αστους να παρουν οσα "πτυχια "θελουν απο τα πρωην Αγγλικα polytechnics,που γινανε Πολυτεχνεια,εν μια νυκτι.
αριστερη πτερυγα
16/03/2010 23:16
Και που κρύβεσε σύντροφε του παλιού πασοκ, μέσα σε αυτή την φρικτή εξέλιξη των πραγμάτων γιά την εργατική τάξη και γενικότερα για το σύνολο των μη προνόμιουχων ελλήνων, πως θα αντιδράσετε σε αυτές τις μεθοδέυσεις.
Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Οσκαρ Λαφοντέν.
Να προτάξουμε πάλι την ιδεολογία του σοσιαλισμού ως απάντηση
στα πεπραγμένα των νεοπασόκων,
Να αναγεννήσουμε την ελληνική αριστέρα.
Να διαμορφώσουμε ένα νέο ΕΑΜ με άλλους προοδευτικούς πολίτες που θα πει ένα νεο μεγάλο όχι στην νεοαποικιοκρατική χούντα των Βρυξελλών
Να ξανακάνουμε επίκαιρη την 3η του Σεπτέβρη..
filos
16/03/2010 21:36
Για καποιον που ειπε οτι δεν ειναι δυνατον να υπαρχει σχολη Ηλεκτρολογος Μηχανικος, Ηλεκτρονικος και Μηχανικος Υπολογιστων, επειδη ειναι τρια σε ενα έχω να του πω οτι παντου στο εξωτερικο ετσι ειναι. Ειναι οι σχολες του "electrical and computer engineering".
3 ΣΕΠΤΕΒΡΗ 74
16/03/2010 20:02
ΞΕΡΟΥΜΕ οτι το παρον συστημα εξουσιας(πολιτικοι,τυπος μεγαλοεργολαβοι δημοσιων εργων και γενικα ολιγαρχες) ουτε ζωγραφιστους δεν θελουν να μας δουνε. Αν ειναι δυνατον να ειχαμε πεθανει ολοι . Μιλαω για μας τα ιδρυτικα μελη του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ που δεν μας εξαγορασαν, που δεν αλοτριωθηκαμε που δεν εγκαταληψαμε τις ιδεες στο ονομα του δηθεν ρεαλισμου,δηλαδη ,της ρεμουλας και της αρπαχτης. Ναι παραμενουμε ορθιοι ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ οπως ακριβως μας διδαξε ο ηγετης της μεγαλης δημοκρατικης παραταξης ο Ανδρεας. ΞΕρουμε οτι ημαστε οι πιο επικυνδηνοι για το συστημα. Ξερουμε οτι θακανετε τα παντα για να μην ακουγετε η φωνη μας. Ξερουμε οτι εμας φοβαστε και οχι την συμβιβασμενη αριστερα. γι αυτο και λογοκρινετε με διαφορα τερτιπια συνεχως τα κειμενα και τις θεσεις μας,ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΗΤΕ.
Ε.Μ.Π
16/03/2010 18:46
Κάτι που ξέχασα για την αποφυγή παρεξηγήσεων !
Στα σοβαρά Τ.Ε.Ι της χώρας το σύστημα εξετάσεων και γενικότερα της λειτουργίας τους ακριβώς το ίδιο με των Α.Ε.Ι Με την εξαίρεση βέβαια των πολύ περισσότερων εργασιών και εξετάσεων που έχουν στα εργαστήρια τους αυτοί απο εμάς τους ανώτατους !
Κατά τα άλλα που αν ζητήσω από ένα συμφοιτητή μου να μου να μου λύσει μια φυγόκεντρη αντλία και να μου εξηγήσει την αρχή λειτουργίας της θα με κοιτά σαν εξωγήινο .
Δεν πειράζει όμως, και πάλι εγώ θα υπογράφω, τι με νοιάζουν αυτά, θα δείχνω το master μου στην μηχανολογία και δεν πα να λένε αυτοί….
E.M.Π
16/03/2010 18:27
Παιδιά επειδή εγώ φέτος τελειώνω Μηχανολόγος και μπορώ να δω πιο αντικειμενικά κάποια πράγματα καθώς είμαι απο μέσα, αν κάποιον τον ενδιαφέρει η αντικειμενικότητα ας τα διαβάσει. Το επίπεδο σπουδών - διδακτέα ύλη ενός τμήματος του πολυτεχνείου με ενώς καλού Τ.Ε.Ι ΕΊΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ... Δεν μιλάω για το θεωρητικά ανώτερο κάποιες φορές αναλυτικό πρόγραμμα αλλά το τη διδάσκεται πραγματικά. Έχω κάποιους φίλους σε Τ.Ε.Ι της Αθήνας που ο φόρτος εργασίας τους αν τον είχαμε εδώ δεν θα περνούσαν οι περισσότεροι σπουδαίοι συμφοιτητές μου . Στην σχολή του έχουν εβδομαδιαίες εργασίες σε στυλ πτυχιακής και απίστευτες απαιτήσεις που το ξαναλέω οι περισσότεροι φοιτητές απο την σχολή μου δεν μπορούν να τις πραγματοποιήσουν σε καμία μα καμία περίπτωση. Τα εργαστήρια τους δεν είναι για κάποια επίδειξη λειτουργίας αλλά πραγματοποιούν οι ίδιοι τα πειράματα , τις μετρήσεις κ.τ.λ. Έχει μπει κανείς στα περισσότερα εργαστήρια του πολυτεχνείου να δει τι γίνεται ? Να δει πως περνάνε οι φοιτητές τα μαθήματα ? Κάποιοι λένε για τους μόνιμους και λοιπές σαχλαμάρες. Προφανώς δεν έχουν παρακολουθήσει μάθημα ποτε για να ξέρουν ότι μάθημα κάνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και όχι οι σοβαροί καθηγητές τις περισσότερες φορές. Οι σοβαροί καθηγητές ασχολούνται με προγράμματα και όχι με μαθήματα…. Τελικά εσύ που κοροϊδεύεις τον εν δυνάμει μόνιμο καθηγητή με τα διδακτορικά του ποιος σου κάνει μάθημα στο πολυτεχνείο???
Τα εργαστήρια μας περνιούνται νύχτα με παρουσίες και μόνο. Ενώ στα σοβαρά Τ.Ε.Ι το 7 είναι 12 αν υπήρχε στην κλίμακα βαθμολογίας…. Μην κοροϊδευόμαστε οι πολυτεχνίτες το μόνο παραπάνω που έχουμε είναι υποδομή σε εγκαταστάσεις και μόνο. Ο καλός ωρομίσθιος που παλεύει για την μονιμοποίηση του διδάσκει πολύ καλύτερα απο ένα φοιτητή που θα σου παριστάνει τον καμπόσο στο πολυτεχνείο η στο καποδιστριακό. Εγω έχω το θάρρος να το ομολογήσω , οι βαθμοί μπαίνουν εύκολα, τα μαθήματα περνιούνται επίσης εύκολα, ο φόρτος εργασίας που έχουμε σε σχέση με τον φίλο μου στο Τ.Ε.Ι είναι αστείος! Αν κάποιος πιστεύει ότι έχει μάθει περισσότερα πράγματα επειδή τελείωσε το πολυτεχνείο πλανάτε οικτρά . Ας δει τα στουρνάρια του πολυτεχνείου στον Α.Σ.Ε.Π των τεχνικών ειδικοτήτων πως πατώνουν και πιο είναι αυτοί που περνάνε... συγνώμη αν έθιξα κανέναν αλλά ας πει κάποιος την αλήθεια εδω μέσα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ που μέχρι στιγμής έχω σχεδόν 9,3 πτυχίο δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από τους κακοπροαίρετους…
Το θέμα είναι καθαρά συντεχνιακό και μόνο παιδιά ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ . Έχετε δει πόσοι του πολυτεχνειου κάνουμε τεχνικές μελέτες ή μάλλον καλύτερα πόσοι μπορούν ??? Ποιοί είναι αυτοί που τις κάνουν στα τεχνικά γραφεία έξω? Το ξέρω ότι εγώ θα βάλω την υπογραφή στο τέλος άσχετα αν δεν μπορώ στην πραγματικότητα να κάνω αυτήν την μελέτη και μου την κάνει ο τειτζής . Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δάσκαλοι έχουν υψηλή βάση εισαγωγής … αλλά η " επιπέδου " σχολή τους βγαίνει ακόμη και δια αλληλογραφίας , κάτι σαν το πάντειο δηλαδή...
Μην μπλέκουμε την βάση εισαγωγής , και το θεωρητικό επίπεδο με το τη συμβαίνει πραγματικά , τρέφω μεγάλη συμπάθεια στους ψαγμένους φοιτητές όλων των Τ.Ε.Ι. και αντιπαθώ πάρα πολύ τα στουρνάρια απόφοιτους ή ακόμη και συμφοιτητές μου του Ε.Μ.Π. Οποίος έχει ικανότητες και γνώσεις θα το αποδείξει έξω στην ζωή και στην δουλειά και σίγουρα όχι στην γραφείο του μπαμπά του…
Όσο υπάρχουν συντεχνίες σαν το Τ.Ε.Ε στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα, απλώς οι πιο κουτοί ( χειραγωγημένοι κατ’ εμέ καθώς το να τελειώσεις ένα τριτοβάθμιο ίδρυμα δεν σε συνάδει και με υψηλό μορφωτικό επίπεδο ) θα αλληλοσκοτώνονται για την ανωτερότητα των πτυχίων τους! Α ξέχασα να σας πω ότι θα έχω και master μαζί με το πτυχίο μου….
Πατελάρος Βασίλειος
16/03/2010 18:11
Προς Γιάννης - γιατί όλοι ξέρουν τι σύγκριση αντέχουν τα ΑΕΙ, ΙΕΚ, κολλέγια και ΤΕΙ μεταξύ τους.
Γιαννης
16/03/2010 17:23
Θα ηθελα να θεσω το εξής ερωτημα και αν μπορει καποιος να μου απαντησει.
Αφού κρινει η αγορά και ο ικανότερος θα φανει στο τέλος, γιατί δεν θα πρεπει να εχουν ίδια δικαιωματα οι πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ, κολλεγίων και ΙΕΚ?
Κυριάκος Δ.
16/03/2010 15:57
Ρε Μαουνιέρη ποσά λεφτά παίρνεις,
εχθρός σου δεν είναι οι πτυχιούχοι απο τά ΤΕΙ
αλλά το μεγάλο κεφάλαιο που μας καταδιναστέυει την ζωή,
και διαχωρίζει τους ανθρώπους μόνο με βάση την τσέπη του .
ενότητα και αγώνας θα πρέπει να είναι η απάντηση μας.
Γιάτι φίλε μου σε λίγο καιρό θα φαντάζουν προνομιούχοι στα μάτια μας οι επιστάτες του δημοτικού.
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ
16/03/2010 15:17
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΩΛΗ ,
ΒΕΛΤΙΩΝΕΣΕ , ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΜΑΘΕΣ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ,
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙ , ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΣΤΙΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΚΟΤΗΤΑ . ΤΟΝ ΓΡΗΡΟΡΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ , ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.
ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΕΙΣ ΑΓΝΟΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ.
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΘΟΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ.
ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, ΠΤΥΧΙΩΝ, ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΤΕΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Η ΣΚΕΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
ΑΛΛΑ ΕΥΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ Ο ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΤΙΣΤΙΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΘΙΝΕΙ .
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ.
ΝΧ
16/03/2010 15:08
Το δυστύχημα για εσάς manolis k είναι ότι δεν μας δικαιώνει μόνο το αγγλοσαξωνικό σύστημα αλλά και χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Εκτός αν θεωρείτε ότι η Γερμανία που έχει εκδώσει κανονισμούς όπως ο DIN που κατά κόρον χρησιμοποιείτε στο επάγγελμά σας είναι χώρα ηλιθίων. Λέτε μάλιστα να μην σας ζαλίζουμε με την ΕΕ. Σας προκαλώ λοιπόν στην επόμενη δουλειά σας να μην εφαρμόσετε τους Ευρωκώδικες αλλά να δημιουργήσετε δικό σας κοινά αποδεκτό και επιστημονικά τεκμηριωμένο κανονισμό. Αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό δεν έχουν φοιτήσει μόνο σε Πολυτεχνεία αλλά και σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια. Επιπλέον οι προερχόμενοι από το εξωτερικό δεν εγγράφησαν στα Πανεπιστήμια από τα οποία αποφοίτησαν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων. Αυτομάτως δηλαδή ακυρώνεται το έρεισμα ότι μόνο αξιόλογο και παντοτινό κριτήριο είναι η αποτυχία ή η επιτυχία στις Πανελληνίες εξετάσεις. Ως προς τα λοιπά διαβάστε το πόρισμα της αξιολόγησης που διενήργησε επιτροπή με συμμετοχή και καθηγητών του εξωτερικού. Προφανώς όμως σας είναι ευκολότερο να επιδίδεστε σε αφορισμούς που ουδεμία σχέση έχουν τόσο με την πραγματικότητα όσο και με την ιδιότητα του επιστήμονα. Ο επιστήμονας ερευνά, δεν αφορίζει. Ερευνώντας δε θα πρέπει να είναι ανοικτός στην πραγματικότητα και να μην χρησιμοποιεί παρωπίδες. Εσείς τί είδους επιστήμονας θέλετε να είστε;
Myst
16/03/2010 14:32
Γιατί θα πρέπει το πτυχίο του κάθε πανεπιστημίου να αναγνωρίζει επαγγελματικά δικαιώματα;
Το πτυχίο είναι τίτλος σπουδών, δηλαδή τίτλος γνώσεων, όχι πιστοποίηση επαγγελματικής εμπειρίας και επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Στην Ελλάδα το έχουμε πάρει εντελώς στραβά το πράγμα. Προφανώς πιστεύουμε ότι η παπαγαλία των Πανελλαδικών για να μπει κάποιος σε ένα Ανώτατο ή Ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αποτελείται από γνώσεις, ενώ η παπαγαλία για να βγει από αυτό είναι πάλι πρακτικά και επαγγελματικά χρησιμοποιήσιμες γνώσεις.

Κανείς βέβαια δεν αναφέρει ότι ένας πτυχιούχος θα πρέπει να έχει κάνει εκτός πανεπιστημίου, του κόσμου τα μαθήματα, και να έχει κάνει και του κόσμου τις άσχετες εργασίες, που θα τις βάλει στο τέλος στο βιογραφικό του ως επαγγελματική εμπειρία, άσχετη με το αντικείμενο που σπούδασε.

Αλλά γιατί να τον πειράζει αυτό αν έχει εξασφαλισμένα "επαγγελματικά δικαιώματα";;!!

Στοιβάζουμε πτυχία το ένα πάνω στο άλλο και απαιτούμε και αντίκρυσμα σε αυτά, ενώ ούτε τα πτυχία εξασφαλίζουν την ειδίκευση μας σε έναν τομέα, ούτε καν την ικανότητα μας να εργαστούμε σε αυτόν, αφού το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα δεν παρέχει αυτά που αυτονόητα θα έπρεπε να παρέχει. Πραγματικές γνώσεις και πραγματική ειδίκευση και εμπειρία σε έναν κλάδο..

Πήξαμε στους άσχετους πτυχιούχους.. ( βάζω και τον εαυτό μου μέσα ).
joplin
16/03/2010 14:31
Παρεπιπτόντως, για όσους λένε για βάσεις εισαγωγής, θα σας πω μια πραγματική ιστορία. Ο φίλος μου ο Ηλίας 17 χρονών τότε με μια μοικάνα μέχρι πάνω πήγαινε πρώτη λυκείου γιατί είχε μείνει 2 φορές στην ίδια τάξη. Τον ελέυθερό του χρόνο διάβαζε κβαντική φυσική ( ή κάτι τέτοιο). Το αποτέλεσμα ήταν όταν κατάφερε να τελείωσει το σχολέιο να φύγει με υποτροφία σε αγγλικό πανεπιστήμιο και να περιμένει έγκριση για να κατοχυρωθεί ως δικιά του μια θεωρία που ανέπτυξε. Ναι, αυτός ο αχρείος τελικά που τελείωσε το λύκειο με 3-4 χρόνια καθυστέρηση ήταν πιο έξυπνος από εμάς και τώραδε ξέρει τι έχει και τον καλούν να διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Σοφια
16/03/2010 14:25
@ ΒΑΣΙΛΗ Φιλε μου τα ΤΕΙ δεν ηταν παντα 4ετους φοιτησης,εχουν υπαρξει και τριετους στο παρελθον. Θα ερθουν λοιπον οι αποφοιτοι των χρονων εκεινων να διεκδικησουν ομοιως την εξισωση. Δεν καταλαβαινω το γιατι. Ποσα παιδια εχουν χασει επιπλεον χρονια απο τη ζωη τους για να τελειωσουν την εκαστοτε σχολη και τωρα να επελθει η πληρης εξισωση? Αν εισαι αντικειμενικος,βαλτα απλα σε μια ζυγαρια.Εστω και ποσοτικα αν θες. Επισης,πολλες φορες αναφερθηκε απο συνομιλητες η πρακτικη ασκηση των αποφοιτων ΤΕΙ και οτι οι αποφοιτοι των ειναι ετοιμο εργατικο δυναμικο ενω οι Πανεπιστημιακοι ειναι ''ακαδημαικοι''. Ειπε κανεις οτι στα ΑΕΙ δεν γινεται πρακτικη ασκηση? Φυσικα και γινεται! Αν και στην αγορα εργασιας η πρακτικη ασκηση περναει στα ψιλα γραμματα,οποτε για τον εργοδοτη η για την ελευθερη αγορα δεν ειναι κανα σουπερ ατου... Εν πασει περιπτωση,εφοσον διατεινονται για εξισωση των σχολων,ας κανουν τον μεσο ορο εισαγωγης υψηλοτερο και τον αριθμο των εισακτεων μικροτερο,και ας τα κανουν ενιαιο ιδρυμα... 980 ατομα??? που θα απορροφηθουν ολοι αυτοι ΣΥΝ τα ΑΕΙ ΣΥΝ ΤΑ ΙΕΚ στα ιδια αντικειμενα εργασιας??? Αυτο ζητατε?Δεν νομιζω... Ουτε καν οι ακαδημαικοι σας δεν μιλουν για πληρη εξισωση.Μιλουν για επαγγελματικα δικαιωματα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι οπου υπογραφει ενας μηχανικος Ε.Μ.Π. μπορει να υπογραφει και ενας μηχανικος Τ.Ε.Ι. Ομοιως για τα ιδρυματα του εξωτερικου,(οχι ολα,καποια αναγνωρισμενα) ειναι εκτος συγκρισης... Περαστε απο το Imperial η το Cambridge και αμα επιβιωσετε ελατε να μου το πειτε. Και να μην ξεχασω...εκει υπαρχουν συγκεκριμενες απαιτησεις για να σε παρουν. Εδω παμε να τα ριξουμε ολα σε ενα τσουβαλι? Ε τοτε να εχουμε ολοι τα ιδια δικαιωματα με τα ΙΕΚ...Και αυτοι κανουν δουλεια... Αλλα ουτε εσας σας συμφερει να εξισωθειτε με τα ΙΕΚ και το σκελος αυτο το αποσιωπειτε... Εν κατακλειδι,θεωρω οτι εχετε δικαιωματα στον επαγγελματικο χωρο και οντως πρεπει να σκυψει η πολιτεια πανω απο το προβλημα,και εγω μαζι σας, ομως,οι διεκδικησεις σας να ειναι επιπλεον θεσεις εργασιας,οχι μια θεση στην ''καρεκλα'' του διπλανου σας. Οταν λοιπον ανοιξει η αγορα εργασιας και ο αριθμος του κοσμου που αποφοιτει ειναι σε θετικο ισοζυγιο με τον αριθμο που απορριφειται απο την αγορα,τοτε ναι,τα πτυχια θα εχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ αντικρυσμα. Μεχρι τοτε ομως,θα τρωγονται τα ΑΕΙ μεταξυ τους-που ηδη τρωγονται- και αν μπουν και αλλοι -δεν ξερω και εγω ποσοι- αποφοιτοι ΤΕΙ,τοτε καλυτερα να μετακομισουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ γιατι η αγορα στην Ελλαδα ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ. Δεν φταιτε ουτε εσεις,ουτε εμεις γιαυτο.
Vicky Matthaiou
16/03/2010 14:23
Pros to Zoro,

Den xsero pou exeis spoudasi ala ta 3eti einai mono stin Aglia. Boris kalista na vreis kai 4eti panepistimia ala se orismenes eidikotites. Opote ei Aglia einai the exception to the rule!!! To 1998, eipirxe enas xaos sta aglika panepistimia giati ta ptixia tous (parolo dinata) den ta anagnorizane stin ipolipoi evropi kai apofasisane na prosthesoun ta foundations san ena extra year opote sinolo 4. Ala eprepe na minis sto eidio panepistimio etc etc etc. Stin Galia ta Master eine 2 xronia gia paradigma and 4 xronia to legomeno bachelor. Stin germania ama den exis spoudasi gia toulaxiston 7 xronia den exis tipota (exo polous germanous filous). To sistima germanias adistixi stin Olandia. Opou kai na kitaxsis, ta xronia einai 4. Min xsexnas oti ta legomena TEI tis Aglias (ex Polytechnics) eginan AEI ala ei diafora akoma eiparxi.
ntua_ece
16/03/2010 14:16
συγκρινοντας το Πολυτεχνειο με το ΤΕΙ ειναι σα να συγκρινεις το Champions League με το Europa League (UEFA)
Μιλτιάδης ο Νεώτερος
16/03/2010 14:13
Είναι αστείο ότι ακόμα πιστεύουν κάποιοι ότι οι νόμοι στην Ελλάδα δουλεύουν..
Akis apo Ollandia
16/03/2010 14:10
Agapite Dimitri Minopoule, oi germanoi hrisimopoioun tin diki tous orologia i opoia se mperdepse (kai dustuhos mperdeueis kai allous me to na tin anafereis).

To Bachelor einai ptuhio panepistimiou, AEI, University, Universiteit, opos theleis pes to. Oi germanoi mporei na hrisimopoioun ton oro auto gia kati allo katotero kai na hrisimopoioun ton oro Diplom gia to ptuhio tou panepistimiou, alla den ehei simasia pos tha to peis (sta Iaponika einai ?????, sta italika Laurea, ktl). Opote an metefrases to ptuhio sou os Bachelor kai piges germania, vevaios to theorisan katotero. Otan omos doune ta mathimata kai ton pragmatiko hrono spoudon tha sou dosoun tin isotimia tou Diplom.

Parola auta, sumfono me ton "Not Really" sto oti efoson stous kanonismous anaferetai oti prepei na eheis Master gia na prohoriseis se Didaktoriko, tha eprepe na to eihes lavei upopsi sou.

Kali epituhia.
joplin
16/03/2010 14:07
Πραγματικά απορώ με τον πόλεμο που υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν περάσει σε ΑΕΙ και αυτών που έχουν περάσει σε ΤΕΙ. Μου φαίνεται εντελώς παράλογο κάποιος να θεωρεί ικανότερο τον εαυτό του επειδή πέρασε με έναν Χ βαθμό στο πολυτεχνείο, ενώ κάποιος άλλος αποφάσισε να σπουδάσει το ίδιο αντικείμενο στο εξωτερικό ή δεν τα κατάφερε και σπούδασε το ίδιο αντικείμενο ( με μικρές παραλλαγές) σε ΤΕΙ. Γιατί αυτός που κατάφερε να γράψει καλά στα μαθηματικά, χημεία και έκθεση με κλειστά βιβλία θεωρείται ικανότερος απο κάποιον άλλο? Ο ικανότερος αποδεικνύεται στην πράξη και στη ζούγκλα του επαγγελματικού στίβου. Οπότε τα παιδιά του πολυτεχνείου ας μας κάνουν τη χάρη και αν είναι ικανότεροι δε θα έχουν κανένα πρόβλημα όσα δικαιώματα και αν αποκτήσουν οι ΤΕΙιτζήδες. Παρεπιπτόντως έχω σπουδάσει οικονοικά στο εξωτερικό και η σύζυγός μου είναι τοπογράφος του πολυτεχνείου!
Χ.Κ
16/03/2010 14:03
Όποιο πανεπιστήμιο και να τελείωνες το ίδιο θα πρόβλημα θα είχες. Αφού κανείς δεν έχει κάτσει να σκεφτεί αυτοί που τελειώνουν απο κάθε τμήμα, τους χρειάζομαι κάπου, δεν τους χρειάζομαι καθόλου, το μέτα είναι κάτι που δεν μας πολυαπασχολεί στην Ελλάδα. Παράγουμε επιστήμονες που δεν τους χρειαζόμαστε και καταναλώνουμε αυτοκίνητα που δεν παράγουμε.
ΠΑ
16/03/2010 14:00
Όπως πάντα μαλώνουν οι πολιτικοί μηχανικοί με τους αντίστοιχους υπομηχανικούς. Οι άλλοι τι να πουν αφού είναι στην πείνα ότι πτυχίο και να έχουν.
manolis k
16/03/2010 13:43
Εδώ γίνετε συζήτηση στον αέρα και ο κάθε ταλαίπωρος που βαριέται να εξελιχθεί προσπαθεί να πείσει όλο τον Ελληνικό λαό ότι τα ΤΕΙ έγιναν ανώτατα σε μία μέρα! Παιδιά μην σας παραμυθιάζουν οι Δρ καθηγητές στα ΤΕΙ θέλουν να γίνουν χωρίς κρίσεις καθηγητές πολυτεχνείων. Αυτή είναι η ουσία. Μην χάνετε τον χρόνο σας δεν μπορείτε να μας πείσετε ότι γίνατε ανώτατοι-ίσοι κλπ. Μην μας ζαλίζεται με την ΕΕ και το εκπαιδευτικό σύστημα της Μ. Βρετανίας και κάνετε παραλληλισμούς βγάζοντας ανούσια και προκλητικά συμπεράσματα πάλι δεν πείθετε κανένα. Δείτε εδώ αν μπένεται στο 5ο εξάμηνο και αφήστε τους αργόσχολους να γράφουν τις φαντασίες τους (http://www.mech.ntua.gr/gr/studies/rating). Παιδιά όλα στην ζωή είναι κόπος και θυσίες. Όλα είναι δουλειά. Μην σας παραμυθιάζουν συνεχίστε τις σπουδές σας αν έχετε όρεξη. Αν όχι ασκήστε το επάγγελμα που μάθατε και μην ονειρεύεστε να γίνετε μηχανικοί σε μια νύχτα. Και να γιατί: 1. Τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ αλλά όχι πανεπιστήμια ή πολυτεχνεία το λέει ρητά ο νόμος. Αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό σπούδασαν σε πανεπιστήμια. 2. Ο χρόνος σπουδών στα ΤΕΙ είναι 3,5 χρόνια και ένα εξάμηνο πρακτική άσκηση δηλαδή δουλειά και όχι σπουδές. Άλλο δουλειά και άλλο σπουδές για να μην λέμε λόγια του αέρα. 3. Οι σπουδές στα ΤΕΙ δεν συγκρίνονται με τις σπουδές στα πολυτεχνεία όχι μόνο σε διάρκεια αλλά και σε ποιότητα. Δηλαδή μπορεί να διδαχτήκαμε το ίδιο μάθημα μόνο σε τίτλο. πχ ανατομία κάνουν και οι νοσηλευτές ΑΕΙ ανατομία και οι γιατροί. Καμία σχέση ο τρόπος που προσεγγίζουν το μάθημα. Ο ένας είναι νοσηλευτής και ο άλλος ιατρός. Πιο αναλυτικά δεν γίνετε. 4. Το επίπεδο των φοιτητών είναι μακράν καλύτερο στα πολυτεχνεία σε λεπτομέρειες δεν μπαίνω όλοι το ξέρουν. 5. Το επίπεδο των καθηγητών επίσης διαφέρει έτη φωτός. Δεν έχει σημασία μόνο αν έχει κάποιος διδακτορικό έστω και από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, αλλά και το αντικείμενο του διδακτορικού και η έρευνα και οι δημοσιεύσεις (τα ίδια τα ΤΕΙ μόλις πρόσφατα απόκτησαν την δυνατότητα να κάνουν έρευνα σε πολύ περιορισμένο επίπεδο άρα οι παλαιοί απόφοιτοι από ποιους διδάχτηκαν;; 6. Τα εργαστήρια και οι βιβλιοθήκες αλλά και τα συγγράμματα δεν έχουν καμία σχέση. 7. Η ύλη είναι σε διαφορετικό βάθος και σε μεγαλύτερο εύρος στα πολυτεχνεία Θέλετε και άλλες διαφορές; Μην σας δουλεύουν πρέπει να ξέρετε ότι ανόμοια πράγματα δεν συγκρίνονται. Αυτό δεν συ μένει ότι οι πτυχιούχοι μηχανικοί των ΤΕΙ δεν έχουν αξία στην αγορά εργασίας. Έχουν αλλά δεν είναι διπλωματούχοι μηχανικοί απόφοιτοι πολυτεχνείων. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε μετά από όλα αυτά την διαφορά τότε σας βολεύει να μην είστε δίκαιοι. Αλλά την δικαιοσύνη την απονέμει η πολιτεία και δυστυχώς για μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
manolis k
16/03/2010 13:43
Εδώ γίνετε συζήτηση στον αέρα και ο κάθε ταλαίπωρος που βαριέται να εξελιχθεί προσπαθεί να πείσει όλο τον Ελληνικό λαό ότι τα ΤΕΙ έγιναν ανώτατα σε μία μέρα! Παιδιά μην σας παραμυθιάζουν οι Δρ καθηγητές στα ΤΕΙ θέλουν να γίνουν χωρίς κρίσεις καθηγητές πολυτεχνείων. Αυτή είναι η ουσία. Μην χάνετε τον χρόνο σας δεν μπορείτε να μας πείσετε ότι γίνατε ανώτατοι-ίσοι κλπ. Μην μας ζαλίζεται με την ΕΕ και το εκπαιδευτικό σύστημα της Μ. Βρετανίας και κάνετε παραλληλισμούς βγάζοντας ανούσια και προκλητικά συμπεράσματα πάλι δεν πείθετε κανένα. Δείτε εδώ αν μπένεται στο 5ο εξάμηνο και αφήστε τους αργόσχολους να γράφουν τις φαντασίες τους (http://www.mech.ntua.gr/gr/studies/rating). Παιδιά όλα στην ζωή είναι κόπος και θυσίες. Όλα είναι δουλειά. Μην σας παραμυθιάζουν συνεχίστε τις σπουδές σας αν έχετε όρεξη. Αν όχι ασκήστε το επάγγελμα που μάθατε και μην ονειρεύεστε να γίνετε μηχανικοί σε μια νύχτα. Και να γιατί: 1. Τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ αλλά όχι πανεπιστήμια ή πολυτεχνεία το λέει ρητά ο νόμος. Αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό σπούδασαν σε πανεπιστήμια. 2. Ο χρόνος σπουδών στα ΤΕΙ είναι 3,5 χρόνια και ένα εξάμηνο πρακτική άσκηση δηλαδή δουλειά και όχι σπουδές. Άλλο δουλειά και άλλο σπουδές για να μην λέμε λόγια του αέρα. 3. Οι σπουδές στα ΤΕΙ δεν συγκρίνονται με τις σπουδές στα πολυτεχνεία όχι μόνο σε διάρκεια αλλά και σε ποιότητα. Δηλαδή μπορεί να διδαχτήκαμε το ίδιο μάθημα μόνο σε τίτλο. πχ ανατομία κάνουν και οι νοσηλευτές ΑΕΙ ανατομία και οι γιατροί. Καμία σχέση ο τρόπος που προσεγγίζουν το μάθημα. Ο ένας είναι νοσηλευτής και ο άλλος ιατρός. Πιο αναλυτικά δεν γίνετε. 4. Το επίπεδο των φοιτητών είναι μακράν καλύτερο στα πολυτεχνεία σε λεπτομέρειες δεν μπαίνω όλοι το ξέρουν. 5. Το επίπεδο των καθηγητών επίσης διαφέρει έτη φωτός. Δεν έχει σημασία μόνο αν έχει κάποιος διδακτορικό έστω και από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, αλλά και το αντικείμενο του διδακτορικού και η έρευνα και οι δημοσιεύσεις (τα ίδια τα ΤΕΙ μόλις πρόσφατα απόκτησαν την δυνατότητα να κάνουν έρευνα σε πολύ περιορισμένο επίπεδο άρα οι παλαιοί απόφοιτοι από ποιους διδάχτηκαν;; 6. Τα εργαστήρια και οι βιβλιοθήκες αλλά και τα συγγράμματα δεν έχουν καμία σχέση. 7. Η ύλη είναι σε διαφορετικό βάθος και σε μεγαλύτερο εύρος στα πολυτεχνεία Θέλετε και άλλες διαφορές; Μην σας δουλεύουν πρέπει να ξέρετε ότι ανόμοια πράγματα δεν συγκρίνονται. Αυτό δεν συ μένει ότι οι πτυχιούχοι μηχανικοί των ΤΕΙ δεν έχουν αξία στην αγορά εργασίας. Έχουν αλλά δεν είναι διπλωματούχοι μηχανικοί απόφοιτοι πολυτεχνείων. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε μετά από όλα αυτά την διαφορά τότε σας βολεύει να μην είστε δίκαιοι. Αλλά την δικαιοσύνη την απονέμει η πολιτεία και δυστυχώς για μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
ΝΧ
16/03/2010 13:23
Πειραιώτη Μαουνιέρη Πολιτικοί Μηχανικοί σπουδάζουν στα Πολυτεχνεία ή Μαθηματικοί; Αν είναι τα Μαθηματικά βαρύνουσας σημασίας για μια σωστή στατική μελέτη τότε να βάλουμε τους Μαθηματικούς να τις υπογράφουν. Καταγέλαστοι είναι όλοι αυτοί που στρουθοκαμηλίζουν, που επιτρέπουν την εγγραφή στο ΤΕΕ με πλήρη δικαιώματα αποφοίτων με λιγότερα έτη σπουδών ή/και με πτυχία από κράτη τα πολυτεχνεία των οποίων είναι πολύ χειρότερα από το τελευταίο ΤΕΙ μηχανικών. Καταγέλαστοι είναι επίσης όλοι αυτοί που θεωρούν ότι οι άνευ χαρτοφυλακίου είναι ανώτεροι αυτών με συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.
VASSILOPOULOS
16/03/2010 13:02
AFTO SYMVENEI STIN ELLADA DIOTI TO SYSTIMA OTHEI TIN NEOLEA NA PERNEI PTYXIA KE OXI NA SPOUDAZOUN AFTO POU PRAGMATIKA THA TOUS ARESE. KEROS NA ALAKSEI .
ΝΧ
16/03/2010 12:39
1) ΑΕΙ= Πανεπιστήμια - Πολυτεχνεία -ΤΕΙ είτε σας αρέσει είτε όχι. Αυτό λέει ο νόμος και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού. Η μη εφαρμογή νόμου συνιστά αδίκημα για όποιον δεν το γνωρίζει οπότε καλό θα είναι να σταματήσει αυτή η καραμέλα διαχωρισμού σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. 2) Ποιός είπε ότι οι σπουδές στα ΤΕΙ είναι της τάξης των 2-3 ετών; Τέσσερα πλήρη έτη σπουδών είναι. Αν μάλιστα δείτε την αξιολόγηση των τμημάτων της ΣΤΕΦ θα διαπιστώσετε ότι μόλις το 20% των φοιτητών περατώνει τις σπουδές του στα 4 χρόνια. Το 40% τις περατώνει στα 6-8 χρόνια ενώ το 20% εγκαταλείπει τις σπουδές του. Επίσης αν οι απόφοιτοι ΤΕΙ με ειδίκευση στα δομικά έργα και 4ετής σπουδές δεν δικαιούνται να υπογράψουν στατικές μελέτες πώς νομιμοποιείται ο συγκοινωνιολόγος Πολιτικός Μηχανικός ο οποίος έχει σταματήσει να ασχολείται με δομικά έργα (κτηριακά δηλαδή) από το 3ο έτος σπουδών;
JJJ
16/03/2010 12:39
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΖΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.......

ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ.

ΞΟΦΛΗΣΕ....ΤΕΛΟΣ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΙ
16/03/2010 12:38
ΡΕ ΣΟΦΙΑ
ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ , ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ
ΜΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ . ΠΟΥ ΠΟΛΥ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΕΕ.
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙ .ΤΙ ΦΟΒΑΣΕ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΤΕΙΤΖΗ.
ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
zoro
16/03/2010 11:42
ΞΥΠΝΑΤΕ! Η συντεχνία των καθηγητάδων-τεμπέληδων φταιει για όλα. Μας βάζουν να σπουδάσουμε 4 χρόνια ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο πτυχίο είναι 3 χρόνια. Και αυτό το κάνουν για την ΚΟΝΟΜΑ. Για να δείχνουν στο υπουργείο περισσότερα μαθήματα, με τον ίδιο αριθμό καθηγητών, περισσότερη έρευνα κλπ. Πρόκειται για ΛΑΜΟΓΙΑ του χείριστου είδους. Τεμπέληδες που σπουδάζουν 9 χρόνια, κάνουν έρευνα γράφοντας έκθεσεις ιδεών που τα εγκρίνουν άτομα της δικής τους κλίκας!! Και όλα αυτά με τους δικούς μας φόρους. Όλοι αυτοί οι "επιστήμονες" στην αγορά εργασίας δεν πιάνουν μια. Μόνο υπό την προστασία του κράτους μπορούν να υπάρχουν. Να καταργηθεί άμεσα η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, και να ψάξουν τα ίδια τα ιδρύματα για χρηματοδότες. Η χρεωκοπημένη Ελλάδα δεν έχει λεφτά για ΠΕΤΑΜΑ.
ΑΜΙΧΑΛΗΣ
16/03/2010 11:41
Δυστυχώς αυτό το επιχείρημα το άκουγα εξίσου έντονα στα πανεπιστήμια ειδικά από τις προδευτικές αριστερές δυνάμεις της χώρας πριν από 20 χρόνια , που κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν και είναι διαλυτικές δυνάμεις της χώρας και όχι προοδευτικές . Και ειδικά η πλειοψηφία αυτών που ευαγγελίζονται τις ανωτέρω ιδέες κάνουν συσώρευση πλούτου με ειδική επιμέλεια ( τα δικά μας δικά μας και τα ξένα δικά μας ) τέλος πάντων επανέρχομαι για την ανεργία των μελλοντικών πτυχιούχων . Και τότε η επιχειρηματολογία ήταν το ίδιο ξύλινη και διαλυτική - απογοητευτική για τους νέους που έμπαιναν στα πανεπιστήμια με όνειρα .
Δυστυχώς για αυτούς η ιστορία , αυτούς με την κασέτα στο στόμα τους διέψευσε , όλοι λίγο ως πολύ οι γνωστοί μου από τότε τακτοποιήθηκαν με μεγάλη ή μικρή προσπάθεια και συνεχίζουν να προσπαθούν . Φίλε έχουμε ελεύθερη οικονομία και ο καθένας με τις δεξιότητές του τις γνώσεις του και την τύχη του τακτοποιείται . Για δημόσιο εάν εννοείς που θα βρεις δουλειά μάλλον είναι αδύνατο .
Ολοι στο δημόσιο εφαρμοζόταν στα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ και η ιστορία μίλησε για αυτό το σύστημα .
Πειραιωτης Μαουνιερης
16/03/2010 11:27
Εκεινο που δεν καταλαβαινουν τα παιδια απο τα ΤΕΙ,ειναι οτι και 10 χρονια σπουδων να κανουν,η ποιοτητα,δεν αναπληρωνεται,αφου τα προγραμματα,ειναι διαφορετικα. Τι μαθηματικα κανει ο ενας,και τι ο αλλος,ε; Μπορουν να κανουν μελετες για μεγαλα εργα; Καποτε,που υπηρχαν οι υπομηχανικοι,που για μενα,μια χαρα μαθαιναν,αυτα που μαθαιναν,τους ειχε δοθει η αδεια να χτζουν μεχρι διωροφο,δηλαδη,ισογειο και ο πρωτος.Και μεχρις εκει. Τωρα,οι ΤΕΙτζηδες,τιο ακριβως θελουν;Εξισωση,ΜΧΣ; Και μονον που το λενε,σημαινει οτι ειναι μακραν ασχετοι. Γι αυτο,καθηστε εκει που εισαστε και ζητατε λογικα πραγματα,γιατι γινοσαστε καταγελαστοι. Και μην νομιζετε οτι το πασοκ σημερα,θα τολμησει να κανει διαφορα,σαν κι αυτα που εταζε καποτε,και που φουσκωσε τα μυαλα των παιδιων αυτων.
Not really
16/03/2010 11:23
Δημήτρης Μινόπουλος 16/3/2010 00:53

''''''Η μετάφραση τον greeklish σε ελληνικά έγινε με αυτόματο σύστημα, ζητω συγγνώμη για ορθογραφικά λάθη.''''''

Αγαπητέ Dimitri,


Μου φαίνεται ότι έχεις παρεξήγηση τα πράγματα και φοβάμαι ότι η απόφαση που έλαβες από τι Γερμανία όσον αφορά το πτυχίο σου από την Ελλάδα είναι και σωστή και ορθή.

Στην ελλάδα έκανες 4 χρονια για το πτυχίο σου, συμπεριλαμβανομενων 6 μηνών για την πτυχιακή σου. Πήρες πτυχίο, όχι μεταπτυχιακό. Ακόμα και στην ελλάδα όσοι τελειώνουν το τετραετές πτυχίο τους άμα θέλουν μετά συνεχίζουν σε μονοετές η διετές ΜΕΤΑ-πτυχιακό. Αυτό είναι γνωστό και έτσι είναι και το ελληνικό σύστημα. Το ότι έκανες πτυχιακή (πρόσεξε, Πτυχιακή, όχι ΜΕΤΑ-πτυχιακή) εργασία που διήρκεσε 6 μήνες δεν σημαίνει ότι αυτόματα το πτυχίο σου εξισώνεται με ΜΕΤΑ-πτυχιακό τίτλο.

Άμα paris την αναλυτική σου βαθμολογία και την πας στο υπουργείο εσωτερικών για επίσημη μετάφραση, θα δεις ότι θα σου μεταφράσουν τον τίτλο του πτυχίου σου σαν BSc, η BA, το οποιο είναι Bachelor of Science, η Bachelor of Arts (εξαρτάται από το αντικείμενο). Το μεταπτυχιακό θα μεταφράζονταν ότι MSc η ΜΑ αντίστοιχα.

Όσον αφορά το διδακτορικό (PhD), είναι απαραίτητο στην συντριπτική πλειοψηφία τον περιπτώσεων να χρειάζεται απαραίτητα ΚΑΙ Bachelor ΚΑΙ Masters. Δυστυχώς εσύ δεν έχεις Masters. Η μονη περίπτωση να σε αφήσουν να κανεις PhD χωρίς Masters (μεταπτυχιακό) είναι αν είχες εξαίρετους βαθμούς στο Bachelor σου, φοβερες συστατικές επιστολές και είχες και δημοσιεύσεις να τους δείξεις, με λίγα λόγια αν ήσουν αστέρι στις σπουδές σου.

Όσον αφορά την αδικία που αισθάνεσαι να εξής υποστεί θέλω να προσθέσω ότι αυτή η διαδικασία (Bachelor, Masters κλπ) καθώς και το τετραετές πτυχίο στην ελλάδα, ΔΕΝ είναι μονο ελληνική συμπεριφορά και το Υπουργείο (παραδόξως αυτή τι φορα) δεν σε κοροϊδεύει.

Στην Αγγλία το πτυχίο (Bachelor) είναι 3 έτι και πολλοί φοιτητές κάνουν και ένα ''gap-year'' και το κάνουν 4 έτι. Μετά ακολουθούν ένα μεταπτυχιακό που διαρκή 1 έτος και μετά μπορούν να πάνε για διδακτορικό. Και στο πτυχίο, ΚΑΙ στο μεταπτυχιακό κάνουν διπλωματικές που διαρκούν 6 μήνες εκαστη. Η διπλωματική είναι κομμάτι και το Bachelor και του Masters, δεν σημαίνει ότι επειδή την έκανες εσύ στο Bachelor σου θα πρέπει να σου αναγνωριστεί ως Master.

Από ότι αντιλαμβάνομαι στην Γερμανία τα Bachelor είναι 2έτη. Αυτό δεν έχει καμια σχέση με το ότι στην ελλάδα περνούν 4 χρονια (όπως και σε πολλές άλλες χώρες - πχ Αμερική, η οποια έχει και 2έτη μεταπτυχιακά από πάνω).

Δυστυχώς δεν έχει γίνει λάθος και αυτό το σύστημα υπάρχει εδώ και χρονια. Το μονο λάθος του συστήματος είναι ότι τα ελληνικά πτυχία θα έπρεπε να διαρκούν λιγότερο από 4 χρονια (3 αρκούν) και με λιγότερα μαθήματα (όχι όπως συνηθίζεται 8 μαθήματα το εξάμηνο, αυτά είναι γελοιότητες για να απασχολούνται οι καθηγητές στο σύστημα).

Η ευθύνη είναι καθαρά σε εσένα που ξεκίνησες να πας σε άλλη χωρα και να μπεις σε τέτοια διαδικασία χωρίς να έχεις κάνει σχετική προ-εργασία και μελέτη του ''τι χρειάζεται. Αν ρώταγες πριν να ξεκινήσεις τις αίτησις σου, η απλά έψαχνες στο internet, θα έβρισκες πληροφορίες για το πως έχει η κατάσταση.


Καλή σου μέρα.
The American
16/03/2010 11:11
Oso sinexizei i Ellada (diladi oi psifoforoi tis kai oi politikoi tis) na upostirizoun paideia pollaplwn taxutitwn, toso i oikonomia 0a einai ena xali kai toso 0a uparxoun anergoi kai strwmata terastias koinonikis adikias ... To olo 0ema dimiourgi politiki ASTA0EIA tin opoia oi "e3upnoi" politikantides dimiourgoun kai ipostirizoun gia na gemizoun tin tssepi tous klemena eurw apo ton politi .... Den uparxei sobaros logos giati auta ta 0emata diaiwnizonte edw kai 30 xronia ... Kapoion boleuei to olo 0ema .... Kai o FOROLOGOUMENOS politis mia zwi dexete xastoukia ... kai ton bazoun na trexei kaina min prolabainei .... Sobares xwres DEN exoun systimata pollaplwn taxititwn ... teleia kai Paula .... Kapote prepei na sobareutoume kai emeis kai na 3efugoume apo ton suntexniako xabale ...
Σοφια
16/03/2010 10:53
Για μισο λεπτο ρε παιδια...Γιατι εξισωση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ? Αλλο επαγγελματικα δικαιωματα στα ΤΕΙ, και αλλο εξισωση... Δηλαδη εμεις που γραψαμε 18 και 19 στις Πανελληνιες και ζοριστηκαμε 4-5 χρονια μεσα, να μπουμε στην ιδια κλιμακα με το 11-12 στις Πανελληνιες και τα 2-3 ετη σπουδων? Ε οχι,το παρατραβατε... Αλλο να ειμαστε διπλα σας στην επαγγελματικη σας αποκατασταση και αλλο να εχετε πχ.δικαιωμα υπογραφης σε στατικες μελετες... Και μονο ποσοτικα αν συγκρινεις τα βιβλια των ΤΕΙ με του Πολυτεχνειου,δεν εχουν καμια σχεση. Το ιδιο και ποιοτικα. Και μιλω για φοιτητες που μπηκαν και διαβαζαν στις σχολες τους.Υπαρχουν και αυτοι...
NX
16/03/2010 10:32
Τελικά όντως είμαστε λαός ηλιθίων. Πρέπει να μας περνούν για ηλίθιους οι απόφοιτοι των Πολυτεχνείων όταν διατείνονται ότι οι απόφοιτοι ΤΕΙ τα ζητούν όλα, όταν επανειλλημένως έχει γραφτεί ότι ζητούν μόνον τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από την ειδικότητά τους. Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι κύριοι επιστήμονες πώς γίνεται να δίδονται απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα σε 5 βασικές εργασίες συν τα ηλεκτρομηχανολογικά σε ανθρώπους που στο 4ο έτος καλούνται να ακολουθήσουν μια και μόνον κατεύθυνση! Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό σημαίνει ότι στο 4ο και 5ο έτος σπουδών ο φοιτητής παρακολουθεί μαθήματα μόνο της κατεύθυνσής του αλλά παρ'' όλα αυτά μπορεί να υπογράψει απεριόριστα μελέτες άλλων κατευθύνσεων. Δηλαδή ένας συγκοινωνιολόγος μηχανικός μπορεί να υπογράφει απεριόριστα οικοδομικές μελέτες. Σκεφτείτε αγαπητοί αναγνώστες ότι αυτοί που πρώτοι έχουν κατατμήσει τις σπουδές τους απαγορεύουν σε επιστήμονες με συγκεκριμένη ειδίκευση, που ποτέ δεν διαχώρισαν κατευθύνσεις επί της ειδίκευσής τους, να αποκτήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που τους αναλογούν! Πρέπει επίσης να μας περνούν για ηλίθιους όταν συγκρίνουν ανόμοια επαγγέλματα. Η διαφορά μηχανικού ΤΕΙ με μηχανικό Πολυτεχνείου δεν είναι διαφορά νοσοκόμου με ιατρό. Είναι διαφορά ειδικευμένου με γενικό ιατρό. Στο παράδειγμα που παρετέθη με το νοσοκόμο με τον ορθοπαιδικό η ερώτηση θα έπρεπε να είναι: ποιός θα πρέπει να προβεί στην εγχείρηση, ο γενικός παθολόγος ή ο ορθοπαιδικός; Ή ακόμα καλύτερα, ο γενικός ορθοπαιδικός ή ο ορθοπαιδικός με ειδίκευση στα κάτω άκρα (αν κάτι τέτοιο μπορούσε να υφίσταται προφανώς); Κλείνοντας σας καλώ όλους να μπείτε στις ιστοσελίδες των σχολών τόσο των Πολυτεχνείων όσο και των ΤΕΙ και να δείτε τα προγράμματα σπουδών. Μελετήστε τα προσεκτικά και μετά αποφασίστε ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Δείτε επίσης και τις αξιολογήσεις των τμημάτων (όσων τουλάχιστον έχουν περατωθεί μέχρι σήμερα) και κρίνετε. Μην στηρίζεστε στα λόγια ανθρώπων που φοβούνται μήπως χάσουν ένα γραμμάριο από τους τόνους κεκτημένων δικαιωμάτων.
LAKIS GALIOURIS.
16/03/2010 08:18
NA SPOUDASETE SE TOMEA POU EXH DOULEIES.

OPOU STROSETE EKEI 8A KOIMH8HTE....

TORA POU 8A MAS ER8H KAI H PRASINH ANAPTYKSH KAI 8A KLEISOUNE KAI TO 90% APO TIS VIOTEXNIES ( DEN PLHROUNE PERIVALONTIAKH NOMO8ESIA THS E.E ), NA DOUME POU 8A VRHTE DOULEIES !!!!!!!!

OMOS KALA NA PA8ETE OLOI SAS........

FTIAKSATE TO KRATOS POU SAS TERIAZH...

LAKIS GALIOURIS.
σιχαθηκα πια
16/03/2010 01:31
Ελεος!!!Να σταματησει η θεοποιηση του αγγλοσαξωνικου συστηματου εκπαιδευσης (το οποιο παει να επιβληθει σε ολα τα ευρωπαϊκα πανεπιστημια) !!!Μια αγορα,ενα παζαρι πτυχιων ειναι οπου ο καθε πλουσιος στελνει το παιδι του για διακοπες με δωρο ενα πτυχιο...
Εξισωση
16/03/2010 01:24
Να εξισωθουν τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ ,οχι στη διασπαση των εργαζομενων με "λιγα" ή "πολλα" δικαιωματα.Αυτα ειναι παιχνιδια των αφεντικων για να μας χωριζουν,οπως προσπαθουν να χωρισουν δημοσιους και ιδιωτικους υπαλληλους...
Δημήτρης Μινόπουλος
16/03/2010 00:53
Καλά στην Ελλάδα όλο το εκπαιδευτικό σύστημα είναι για τα πανηγύρια.
Τελείωσα ελληνικό πανεπιστημίο με 8 εξάμηνα σπουδών και πτυχιακή εργασία.
Έφυγα στην Γερμανία για κάνω διδακτορικό. Βρήκα διδακτορικό, με δέχθηκαν. Τώρα που είμαι στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων μου και στο γράψιμο του διδακτορικού μου έμαθα πριν από λίγες μέρες ότι έπρεπε εξ'' αρχής να κάνω αίτηση στην γραμματεία του πανεπιστημίου προκειμένου να πάρω την άδεια που απαιτείται, μια τυπική στην ουσία διαδικασία, προκειμένου να μπορέσω να αργότερα να καταθέσω το διδακτορικό μου.
Πήγα στη γραμματεία του πανεπιστημίου και αφού κατέθεσα όλα τα απαραίτητα εγγραφα (πτυχίο, αναλυτική βαθμολογία κτλ.) μου είπαν ότι προκειμένου να ελεγθεί η ισοτιμία του πτυχίου μου θα έπρεπε να το στείλουν σε ένα κεντρικό γραφείο ισοτιμίας το οποίο βρίσκεται στην Βόννη (Γερμανία) .
Αφού έστειλαν το πτυχίο λάβαμε την εξής σοκαριστική και γελοία απάντηση:
Ότι όλα τα ελληνικά πτυχία αναγνωρίζονται στην Γερμανία ως Bachelor και ότι προκειμένου να κάνω διδακτορικό θα πρέπει να κάνω ένα διετές Μaster. Δηλαδή τα ελληνικά πτυχία είναι ισότιμα με ένα διετές γερμανικό πτυχίο και αυτό έχοντας και πτυχιακή εργασία διάρκειας ενός ολόκληρου εξαμήνου.
Μόλις λάβαμε αυτή την απάντηση η συγκεκριμένη υπάλληλος του συγκεκριμένου γραφείου του πανεπιστημίου στην Γερμανία δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της και μου ρωτούσε συνεχώς αν είχα κάνει πτυχιακή εργασία και αν έχω σπουδάσει 8 εξάμηνα.
Μέχρι που η γυναίκα μου είπε ότι μάλλον θα έκαναν λάθος από το γραφείο ισοτιμίας της Βόννης και έστειλε τα έγγραφα μου στο Πρόεδρο της Σχολής προκειμένου αυτός να αποφασίσει αν θα μου επιτρέψει να ολοκληρώσω το διδακτορικό μου επειδή από θέμα μαθημάτων και πτυχιακής εργασίας κατά την γνώμη της δεν διέφερε σε τίποτα από ένα γερμανικό Diplom.
Και τώρα όπως καταλαβαίνετε είμαι σε αναμονή, αναμένοντας να βάλει την υπογραφή του ο Πρόεδρος της Σχολής.

Η ειρωνεία σε όλη την ιστορία είναι ότι παλιοί συμφοιτητές μου κάνουν ή έχουν ολοκληρώσει το διδακτορικό τους στην Γερμανία έχοντας ως προσόντα το ίδιο πτυχίο.

Και τώρα εγώ ρωτάω, κύριοι καθηγητάδες στην Ελλάδα (όπως θέλετε να λέγεστε) και Υπουργείο Παιδείας (μάλλον Παραπαιδείας και Κοροϊδίας) πως είναι δυνατόν να προσφέρετε ένα πτυχίο διάρκειας 8 εξαμήνων και να είναι ισότιμο με ένα διετές πτυχίο εξωτερικού (Βachelor); Γιατί δεν μειώνεται το χρόνο σπουδών στο ήμιση και βάζετε όλο το κόσμο να διαβάζει και δίνει εξετάσεις για επίπεδο Diplom ή Master και στο τέλος τους δίνεται Bachelor; Μήπως συμφέρει περισσότερο στο ελληνικό κράτος να απασχολεί τους φοιτητές για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στα πανεπιστήμια προκειμένου να μειώνει τεχνητά με αυτό τον τρόπο την ανεργία; Και στην τελική γιατί βάζουν τον κόσμο στην Ελλάδα να κάνει πτυχιακή εργασία διάρκειας ενός εξαμήνου την στιγμή που μία εργασία Bachelor διαρκεί το μέγιστο 6 εβδομάδες;
Δηλαδή εμείς στην Ελλάδα χρειαζόμαστε 6 έτη σπουδών (στην καλύτερη των περιπτώσεων) προκειμένου να πάρουμε ένα Master ενώ στην Γερμανία απατούνται μόνο τέσσερα με τεσσεράμησι έτη.
Τελική σημείωση: Το κεντρικό γραφείο της Βόννης (Γερμανία) για την ισοτιμία πτυχίων έχουν λάβει την συγκεκριμένη οδηγία από το ελληνικό Υπουργείο Παιδεία (Παραπαιδείας και Κοροϊδίας). (Όποιος θέλει μπορώ να του την αποστείλω).
Δηλαδή τώρα ποιος υποβαθμίζει την ελληνική παιδεία;
Η κακοί Ευρωπαίοι ή το ελληνικό υπουργείο Παιδείας ή μήπως τα προς δημιουργία ιδιωτικά πανεπιστήμια;
Άντε τώρα να μην κοροϊδευόμαστε.

Άκου εκεί πτυχίο με 8 εξάμηνα σπουδών πτυχιακή εργασία είναι ισότιμο με Bachelor.

Όποιος θέλει να κάνει κάτι καλό για το εαυτό του και μόνο, το καλύτερο είναι να μην σπουδάσει στην Ελλάδα αλλά να φύγει στο εξωτερικό.
Όσο πιο μακρία από την Ελλάδα τόσο καλύτερα.


The American ....
15/03/2010 23:45
Me to na exeis ena systima pollaplwn taxutitwn / dikaiomatwn / klp DEN ginetai xwra .... I Ellada auti tin stigmi antimetopizei mia apo tis megalliters oikonomikes tis kriseis kai ati na ka0isoun oi politikoi tis na broun mia lusi sunexizoun na dixazounton lao se oikonomika / ekpedeutika / koinonika / klp strwmata .... Kala xairetismata patriwtes an pote katalabete oti an den doulepsete OLOI mazi gia to sumferon tou topou (kai oxi tis prosopikis sas tsepis) DEN prokeite eseiis kai ta paidia sas na doun aspri mera ... Egw teleiwsa to TEI A0inas to 1983... ilektronikos kai efuga gia metaptuxeiaka stin Ameriki opou twra exw DIDAKTORIKO apo to Berkeley .... Electrical Engineer .... kai kanw ereuna .... Me exase i Ellada .... Sorry .... 20 xronia twra kai dimiourgite KRATIKES Aneteres & Anwtates sxoles xwris ergasiaka dikaiwmata .... PWS einai DYNATON ??? Ti blakies einai autes ...??? Kala 3emperdemata .... apo ton Gordio Desmo tou Xaous pou legete Elladistan ...
ΑΠ
15/03/2010 23:37
Εντάξει, σωστά είναι αυτά που λέτε όλοι σας, αλλά έχω κι αυτή την απορία. Ποιος είναι τελικά τόσο αφελής πια ώστε να φαντάζεται ότι στην σημερινή εποχή πτυχίο πανεπιστημίου ή ΤΕΙ σημαίνει και εγγυημένη δουλειά; Κι εδώ που τα λέμε, πότε σήμαινε ''εγγυημένη'' δουλειά; Απλώς υπήρχε επαγγελματική ζήτηση για πολλές δεκαετίες σε επιστήμονες. Ε, τώρα δεν υπάρχει, τουλάχιστον στο βαθμό που υπήρχε στο παρελθόν και στους ίδιους τομείς. Δε φταίει κανείς γι'' αυτό, αλλά κανείς δε μας είπε ότι άμα βγάλουμε τη Φαρμακευτική λόγου χάρη, υποχρεώνεται και το κράτος να μας ανοίξει δικό μας φαρμακείο Οι σπουδές είναι σπουδές, η μόρφωση είναι μόρφωση, και η δουλειά είναι δουλειά. Σίγουρα έχουν σχέση αυτά μεταξύ τους, αλλά δεν είναι και ταυτόσημα, ευτυχώς δηλαδή.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ
15/03/2010 23:31
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΑΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ , ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΣΑΣ , ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΦΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ . ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ , ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΛΣΙΑ ΤΙΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ. ΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΜΩΣ , ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ , ΜΠΗΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΝ ΜΕΛΗ (ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ) ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ!!!!!!.
Απ. Γατζής
15/03/2010 22:48
Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει σειρά. Δικαίως εξανίστανται κάποιοι απόφοι των ΤΕΙ ή καλύθτερα των ΑΤΕΙ. Έχω μόνο μια παρατήρηση. Καταρχήν θα πρέπει να πούμε ότι δε μπορεί η οποιαδήποτε ανωτατοποίηση να γίνεται με τροποποιήσεις και Προεδρικα Διατάγματα. Αν αίρεται έτσι μια αδικία, δημιουργείται μια άλλη. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, αλλά ας δώσω ένα παράδειγμα. Περπατάω και σπάω το πόδι μου, πάω στο νοσοκομείο και μου λένε ότι πρέπει να εγχειριστώ. Ποιος θα αφήσω βρε παιδιά να με εγχειρήσει, ο νοσοκόμος ή ο ορθοπαιδικός;
Σοφιανίδης Λάζαρος
15/03/2010 22:16
"οταν επιλέξαμε τη σχολή μας...."γιατί δεν λες ,φίλε Κώστα,σε ποιά σειρά στο μηχανογραφικό είχες βάλλει τη σχολή σου?την επέλεξες ή εκεί μπήκες αναγκαστικά γιατί δεν έπιασες περισσότερες μονάδες για να περάσεις σε Πολυτεχνείο? Το ΤΕΕ τα θέλει όλα δικά του ή τα ΤΕΙ θέλουν να γίνουν "Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη"?Οπως κάποτε οι υπομηχανικοί και απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ είχαν κάποια μικρότερα του Μηχανικού επαγγελματικά δικαιώματα,έτσι πρέπει να γίνει και με τα ΤΕΙ.Αλλιώς ποιός ο λόγος ύπαρξης τους?Για τους"έξυπνους" που θέλουν να λέγονται μηχανικοί,με λιγότερα χρόνια,χειρότερες σπουδές,πτυχιακές μακράν των διπλωματικών των πολυτεχνείων και ένα μεγάλο μέρος καθηγητών με ανεπαρκή προσόντα??
Financial Times
15/03/2010 21:41
Καλησπέρα σας!

Είμαι απόφοιτος τμήματος Οικονομικών Επιστημών...ομολογώ ότι τελευταία λόγω της κοπέλας μου που τελειώνει ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας έχω ψάξει το συγκεκριμένο θέμα,δεν γνώριζα πολλά μέχρι πρότινος...

Όπως είπε αρχικά ο Businessman,υπάρχει τρόπος να διεκδικήσει κάποιος απόφοιτος ΤΕΙ το "αυτονόητο" εκμεταλλευόμενος των νομικών παραθύρων που έχει!Ευτυχώς δηλαδή...γιατί αν περιμένετε απ''την μπανανία να σας δικαιώσει γελιέστε...

Κατά τ''άλλα δεν εκπλήσσομαι που γράφονται τέτοια ακραία πράγματα για τα ΤΕΙ...θα έπρεπε να ντρέπεστε ορισμένοι,πραγματικά...

Θυμάμαι από φοιτητές Πολυτεχνείου που γνώρισα,τι χολή έβγαζαν για τους απόφοιτους ΣΤΕΦ,ενώ οι ίδιοι ήταν όλοι μέρα αραχτοί,φραπεδιά και πτυχίο με...remote,νύχτα!
Εμείς με τους λογιστές είμαστε μια χαρά,και μάλιστα μπορώ να πω ότι είναι και καλύτεροι στη δουλειά αφού έχουν κάνει και πρακτική άσκηση,και βγάζουν και όλες τις άδειες απ''το επιμελητήριο καλύπτωντας προϋποθέσεις!

Μια "συμβουλή" προς τους συκοφάντες λοιπόν...ο κόσμος δεν είναι τόσο αφελής όσο κάποτε,τα ΤΕΙ έχουν καταξιωθεί στην αγορά εργασίας εδώ και χρόνια και πρέπει ίσως να αλλάξετε μερικοί "ρεπερτόριο",γιατί λέτε τα ίδια και τα ίδια από τότε που τα ΤΕΙ ιδρύθηκαν...
Η δικιά μου πάντως πιο πολλά βγάζει από μένα!
Καληνύχτα σας!
δημητρης π
15/03/2010 20:50
Τα πτυχια εινε ενα παραμυθι πια. Ιδιως για την Ελλαδα. Αν εχεις θειο στην Κορωνη θα φας πεπονι.
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
15/03/2010 19:20
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ
ΠΑΛΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΝΩ
ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ , ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ
ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ,
(ΜΠΟΛΟΝΙΑ) ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΓΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ .
ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΑΣΤΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ.ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ , ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΕΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ.
ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΙΣΤΗ Α ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΙ.
ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΧΙ.
ΜΑΣ ΕΙΠΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ , ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΒΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε ΑΦΟΥ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΣΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .
Αλεξανδος Αθ.
15/03/2010 18:09
@ ΓΝ 15/3/2010 15:02, γραφεις "Μετά από το Master μου, εργάστηκα σε ορισμένες από της μεγαλύτερες consultancies του Λονδίνου".
Αυτο ακριβως λεμε και εμεις, οτι και τα δικα μας πτυχια πρεπει να αντιστοιχουν με Master αγγλικο. Δεν λεμε κατι διαφορετικο...
@ Αγανακτισμένος 15/3/2010 14:54, και εσυ τελικα ακριβως στο ιδιο συμπερασμα καταληγεις, πως πτυχιο ΤΕΙ Masters = πτυχιο ΑΕΙ. Βεβαια, για να καταληξεις στο προφανες συμπερασμα, χρησιμοποιεις παραδειγματα ασχετα και παραπλανητικα, οπως οτι επειδη τα επαγγελματικα δικαιωματα καθιερωθηκαν απο το 1938 πρεπει να αλλαξουν, οτι το ΜΙΤ εχει 4 χρονια σπουδων (οπως εσεις των ΤΕΙ), και αρα τα πανεπιστημια των 5 ετων σπουδων δεν ειναι ανωτερα κλπ...
Ξεχνας εντελως οτι το αγγλοσαξωνικο συστημα εκπαιδευσης (οπως και το γερμανικο) ειναι τελειως διαφορετικα απο το ελληνικο, απο το νηπιαγωγειο ως την ανωτερη εκπαιδευτικη βαθμιδα. Καθε φορα που παμε να αντιγραψουμε τυφλα ενα τμημα καποιου ξενου προγραμματος σπουδων, καταληγουμε σε παταγωδη αποτυχια. Χαρακτηριστικα αναφερω μια πειραματικη προσπαθεια αλλαγης του προγραμματος νηπιαγωγειων στην Ελλαδα το 2002-03, που αντεγραψαν το Ισπανικο μοντελο... ξεχνωντας πως το μοντελο εκεινο εφαρμοζεται στην Ισπανια στις ηλικιες 3-5 ετων σε τριετες νηπιαγωγειο, ενω εδω μονο στην ηλικα των 5 ετων σε μονοετες νηπιαγωγειο, με τραγικα αποτελεσματα.
Κανεις δεν ειναι αντιθετος σε αναβαθμιση της παιδειας, σε καθορισμο των υποχρεωσεων και των απαιτησεων του καθενος, στην αντιστοιχιση των πτυχιων μας με τα ανταγωνιστικα ευρωπαικα. Αλλα αυτο πρεπει να προϋποθετει σεβασμο προς ολους, και οχι μερικοι να προσπαθουν να ανελθουν σε βαρος αλλων.
1967
15/03/2010 17:58
Σας θυμιζω αυτο που ειπε ο μεγαλος Αριστος ο Ωνασης. Στην Ελλαδα δεν συμφερει να κανεις καμια δουλεια. Αν αποφασισης και κανεις θα εχεις συνεταιρο το κρατος και το τραπεζικο συστημα. Στην Ελλαδα θα εισε μονο για διακοπες. Ουτε δουλειες εκει ουτε τα λεφτα σου εκει.. Λοιπον ετσι λειτουργουσε αυτο το κρατος και ετσι συνεχιζει να λειτουργει. Να δουλευουν ολοι και το κρατος να τρωει. Αποδειξη. Γιατι οι εφοπλιστες εχουν εδρα το Λονδινο και οχι τον Πειραια ενω εχουμε την μεγαλυτερη ναυτιλια στον κοσμο?Νομιζω οτι αυτο κατι λεει.Συμπερασμα. Το κρατος ειναι απατεωνικο και οποιος το πιστευει χανει.
Carrot
15/03/2010 17:47
" ...Στόχος: 25-28 ισχυρά ΑΕΙ" 2 το πολύ 3 είναι άκρος επαρκέστατα. Πρώτο για κλείσιμο- της Κρήτης το "Πανεπιστήμιο" με τις χασισοκαλλιέργειες.
Θ Κ
15/03/2010 17:40
Δεν κάνουμε από μια ερώτηση στον ηλίθιο που σκέφτηκε και στον πανηλίθιο που ενέκρινε τη δημιουργία τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας, ώστε να δούμε τι ακριβώς υπάρχει στον εγκέφαλό τους;
ΓΙΩΡΓΟΣ
15/03/2010 17:16
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ?ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ!!!!
prekas ioannis
15/03/2010 16:49
nai simfono dn iparxei adikrisma , xamenos kopos diladi
σαραντα χρονια φουρναρης
15/03/2010 15:59
πτυχια υπαρχουν
δουλειες -πελατες δεν υπαρχουν
prwhn ellhnas
15/03/2010 15:56
ptyxio exoun kai ta zwa sthn ellada-gnwseis poios exei?
h ellada einai stis teleutaies theseis se oti afora thn -paragwgikothta-apodotikothta-inovation alla prwth se oti afora tous ptyxiouxous.
gia skefteite ligo giati einai etsi?
thaumata den ginontai-swsth douleia thelei-den thelei papagalous pou xodeuoun periousies sta frontisthria gia na paroun mia thesh kapou sto dhmosio kai meta -zhtw ta koroida- etsi den dimhourgountai sovares koinwnoies-alla mpananies- sthn prokeimenh periptwsh - xwris mpananes.
mara
15/03/2010 15:34
@manolis: εσύ φαντάζομαι ότι στην εφηβεία σου ήσουν πρώτος..γιατί από ορθογραφία σκίζεις...
Δεν είναι λογική αγαπητέ μου να πρέπει μετά όλοι να δίνουν κατατακτήριες..Τότε γιατί να υπάρχουν οι σχολές των ΤΕΙ ?γιατί να ιδρύονται?Δεν ζήτησε κανείς εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μεταξύ πολυτεχνικών σχολών και ΑΤΕΙ...ας δώσουν όμως αυτά που μας αντιστοιχούν..άντε πιά..βαρέθηκα να ακούω σαχλαμάρες..
ΓΝ
15/03/2010 15:02
Τα Ελληνικά ΤΕΙ αναγνωρίζονται κανονικότατα από πανεπιστήμια του εξωτερικού (για να συνεχίσει κανείς τις σπουδές του με Master, Διδακτωρικό κλπ), από το Institution of Civil Engineers (ICE) της Μεγάλης Βρετανίας (όσον αφορά απόφοιτους από το ΤΕΙ Εργ. Υποδομών και το ΤΕΙ Δομικών Έργων) που είναι ένα από τα σπουδαιότερα και σοβαρότερα ιδρύματα πολιτικών μηχανικών στον κόσμο (δεν θέλω κάν να το συγκρίνω με το ΤΕΕ), και φυσικά από όλες τις μεγάλες κατασκευαστικές και εταιρείες συμβούλων (consultancies) στο εξωτερικό.

Η Αφρικανική χώρα μας είναι η μόνη που δέν τα αναγνωρίζει και αυτό γιατί κάτι κάφροι μικρο-μηχανικοί φοβούνται πώς θα χάσουν την πελατεία τους από τις οικοδομικές αδειούλες και τα τοπογραφικά που υπογράφουν.

Να τα χαίρονται τα τοπογραφικά τους. Προτείνω στους συναδέλφους μου τεχνολόγους να εγκαταλείψουν την Αφρικανική χώρα που ζούν και να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. Μετά από το Master μου, εργάστηκα σε ορισμένες από της μεγαλύτερες consultancies του Λονδίνου και τώρα είμαι υπεύθυνος μιάς ομάδας 10 μηχανικών που ασχολούμαστε με την συντήρηση του οδικού δικτύου του μετροπολιτικού δήμου του Λονδίνου (TfL).

Αν το Αφρικανικό κράτος σας, σας λέει ότι δέν είστε ικανοί, τότε εγκαταλείψτε το, αλλά κυρίως μήν το πιστεύετε. Είστε πολύ καλοί μηχανικοί και σίγουρα θα έχετε αξιόλογες καριέρες έξω από τα σύνορα.
αγανακτισμένος 2
15/03/2010 15:01
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο.....!!!!!Για να δεί ο κόσμος τα τραγελαφικά της κατάστασης...!!!! 1)Οι πολιτικοί μηχανικοί ΑΕΙ έχουν δικαίωμα υπογραφής Λέβητα κλπ μέχρι κάποιες θερμίδες....!!!(Λές και ξέρουν απο θέρμανση) 2)Οι Ναυπηγοί έχουν δικαίωμα υπογραφής μέχρι 2όροφου αντί για πολιτικό μηχανικό 3)Οι αγρονόμοι τοπογράφοι θα μπορούν να εκδίδουν Ενεργειακά Πιστοποιητικά και ΔΕΝ θα μπορούν οι Φυσικοί με μεταπτυχιακά στην ενέργεια κια στα κτίρια....!!!!! 4)Οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί έχουν ΟΛΑ τα απο πάνω....!!!!!!χαχαχαχα...!!! Δεν γνωρίζω εάν οι τουρμπίνες του STAR-TREK βρίσκονται στο δικαίωμα υπογραφής τους αλλά θα το ψάξω...!!!!! ΚΥΡΙΟΙ....ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗς ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Σαν τα παιδάκια που έχουν μαζέψει όλα τα γλυκά μπροστά τους κάνουν και δεν αφήνουν κανένα να τα πειράξει....γιατί τα γλυκά είναι λεφτά και ψήφοι στο ΤΕΕ......!!!!!!Την ελεύθερη αγορά δεν την φοβούνται αυτοί που έχουν γνώσεις και πραγματικά εφόδια........όλοι οι υπόλοιποι οχυρώνονται πίσω απο δικαιώματα του 1938 και ατάκες του στύλ, τα ΤΕΙ είναι κατώτερα, χωρίς να έχει γίνει ανεξάρτητη αξιολόγηση..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αγανακτισμένος
15/03/2010 14:54
Πλέον μέχρι και η χαζομάρα έχει όρια κύριοι και κυρίες...!!!Αφού θέλετε να ακούσετε γεγονότα, ακούστε τα...! 1)Το πρόβλημα των ΑΕΙ- ΤΕΙ είναι καθαρά συντεχνιακό και τίποτε παραπάνω!Αυτοί που μιλάνε οτι τα ΤΕΙ είναι κατώτερα, αγνοούν οτι τα επαγγελματικά διακιώματα των Πολυτεχνείων δώθηκαν το 1938....ναι καλά ακούσατε...!!!Απο το 1938 τα ΑΕΙ λοιπόν, έχουν αυτά τα δικαιώματα υπογραφής που έχουν.Δεν νομίζετε οτι έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα???γιατί δεν δέχεστε αναπροσαρμογή και αναμασάτε την καραμέλα των γνώσεων, αφού τα ίδια βιβλία κάνουν ΑΕΙ-ΤΕΙ μηχανικών και οι καθηγητές έχουν τα ίδια προσόντα.Επιπλέον, ανόητοι, ο παραπάνω χρόνος στα ΑΕΙ δεν είναι παραπάνω γνώση στα ίδια μαθήματα, ΑΛΛΑ, είναι επιπλέον μαθήματα άσχετου περιεχομένου ή πολύ εξειδικευμένου και ΜΗ εφαρμόσιμου..!! 2)Στην αξιολόγηση που πρόλαβε να γίνει συμμετείχαν 4 ΤΕΙ και 1 ΑΕΙ. Αξιολογητές ήταν καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού με αμοιβή 450 ευρώ την ημέρα. το αποτέλεσμα ήταν τα 2 ΤΕΙ να είναι πρώτα, μετά το ΑΕΙ και μετά τα άλλα 2 ΤΕΙ...!!Μήπως αυτό φοβάστε?????????Τώρα η κ.Διαμαντοπούλου μείωσε την αμοιβή στα 150 ευρω/μέρα και ΚΑΝΕΙΣ καθηγητής απέξω δεν έρχεται....και θα το αναλάβουν οι εδώ....δηλαδή το ΕΜΠ θα βαθμολογεί το Κρήτης...χαχαχαχαχα.....δεν σας μυρίζει μαγείρεμα???? 3)Το ΜΙΤ και το Imperial College είναι 4 χρόνια σπουδών και ΟΧΙ 5 κύριοι εξυπνάκηδες των ΑΕΙ....μή μου πέιτε οτι είστε ανώτεροι και απο αυτούς...γιατί αυτοί στέλνουν πυραύλους στο φεγγάρι ενώ εσείς κολλάτε τρανζιστοράκια...!!!!ΑΡΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΤΑΙ....!!!! 4)Σύμφωνα με την Ε.Ε το να έχεις πτυχίο ΤΕΙ συν Μαστερ, ισοδυναμεί με πτυχίο πολυτεχνείου......εδώ τι γίνεται...???ΤΙΠΟΤΑ....ακόμα και διδακτορικό να έχεις σου λέει είσαι κατώτερος απο εναν απλό πτυχιούχο του ΑΕΙ κωλοπετινίτσας....δηλαδή 9-10 χρόνια σπουδών είναι κατώτερα απο 5 γιατί έχεις 1ο πτυχίο ΤΕΙ.....μα καλά.....εσείς δεν λέτε οτι ο 1 χρόνος είναι που κάνει τη διαφορά..????ΕΙΣΤΕ ΤΡΑΓΙΚΟΙ...!!!! 5)Γιατί φοβάστε τον ανταγωνισμό αφού είστε τόσο σούπερ-ντούπερ μηχανικοί?????????Μήπως απλά πιπιλάτε μια καραμέλα και δεν είστε έτοιμοι να το υποστηρίξετε???Η μήπως ο κάθε κυρ-Μήτσος που τέλειωσε μετά απο 10 χρόνια ένα ΑΕΙ είναι ανώτερος σε γνώσεις απο έναν πετυχημένο νέο αποόφοιτο του ΤΕΙ με μάστερ????ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ...την σύγκριση...!!!!! Κλείνωντας να πώ οτι έιμαι απόφοιτος ΤΕΙ ενεργειακής τεχνολογίας και έχω Master απο το νούμερο 6 πανεπιστήμιο της Μ.βρετ, το Heriot Watt.............και για την Ευρωπαική Ένωση, δόξα το θεό είμαι ισότιμός σας....και μάλιστα συμμετέχω σε πλείστα Ευρωπαικά έργα ως Energy Expert........μάλιστα σε συνεργασία με πολλά πολυτεχνεία της Ευρώπης!!!!Λέτε να τους κορόιδεψα τόσο εύκολα και να είναι βλάκες...ή μήπως είναι άλλοι οι βλάκες?????
Nick80
15/03/2010 14:49
Σας προτείνω να δείτε τι συμβαίνει σε ένα από τα μεγαλύτερα ΤΕΙ της Ελλάδας, στο ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, που κανονικά θα έπρεπε να λέγετε ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Ποιο συγκεκριμένα στη ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ( πρώην ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΕΩΝ), που όχι μόνο επαγγελματικά δικαιώματα δεν έχουμε, άρα και αντικείμενο εργασίας, δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία που να ζητά απόφοιτο της σχολής για εργασία στον ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεσει φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους άσκησης (2-3 αγγελίες κάθε εξάμηνο) και πρέπει να πάμε να παρακαλέσουμε γονατιστοί για να μας πάρουν κάπου ώστε να ολοκληρώσουμε την πρακτική, μπας και πάρουμε πτυχίο. Βέβαια δεν είναι μόνο ο ιδιωτικός τομέας για τον οποίο είμαστε άγνωστοι, για να μην πω ανύπαρκτοι, αλλά και το δημόσιο (Υπουργεία, Νομαρχίες, Δήμοι, Οργανισμοί κτλ.) το οποίο έχει κάνει μόν μια προκήρυξη τα τελευταία 3 χρόνια, και πρι από αυτό είχαν περάσει πάλι κάτι χρόνια, που ζητούσε υπαλλήλου με προϋπηρεσία (που να τη βρω καλέ μου άνθρωπε;) και τις θέσεις τις κατέλαβαν άνθρωποι με εμπειρία 10-20 χρόνια, μεταξύ αυτ΄βν και δημόσιοι υπάλληλοι! (καλο ε?!?!?) Καλύτερα να καταργήσουν μερικές σχολές παρά να καταργούν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά μας! Είναι άδικο, αλλες ειδικότητες να επεκτίνονται στο δικό μας πεδίο, γιατί είναι φθηνές, και να μην μπορούμε να εργαστούμε πάνω ε αυτό που σπουδάσαμε και που έχει και τεράστιο εύρος εφαρμογών!!!!! Οι πολυτεχνίτες και ΑΕΙ-δες, καλά θα κάνουν να μην μας θεωρούν κατώτερους, γιατί πολύ απλά δεν είναι κατώτερη η τεχνική/τεχνολογική πλευρά μιας ειδικότητας από τη θεωρητική της! Αν μας θεωρούν κατώτερους, να σκεφτούν ότι η μεγάλη μερίδα των φοιτητών είναι στα ΤΕΙ, και αγωνιά για το τι θα που οι Πρυτάνεις και οι ακόλουθόι τους. Επίσης, θα τους έλεγα να έρθουν να παρακολουθήσουν ένα εξάμηνο στο ΤΕΙ στην ειδικότητά μου (Γεωργικέ μηχανές και αρδεύσεις) και να δώσουν εξετάσεις να δουν πόσο "εύκολο" και "γελείο" είναι το ΤΕΙ. Γιατί κύριε/κυρία του ΑΕΙ, εσείς οι ανώτεροι, διαβασμένοι του φροντιστηρίου (γιατί ενα σωρό από εσάς δεν μπορείτε να περάσετε τα μαθήματα της ειδικότητάς σας), που πουλάτε τις σημειώσεις σας ο ένας στον άλλο (sic), καλά θα κάνετε να απομακρυνθείτε από αυτό που δεν γνωρίζετε και να μη μας ενοχλείτε όπως κάνουμε και εμείς!
Businessman
15/03/2010 14:35
@manolis:

Ας έθετε λοιπόν και για τους πτυχιούχους ΤΕΙ το Τεχνικό Επιμελητήριο,εξετάσεις ή άλλες προϋποθέσεις προκειμένου να τους κάνει "crash test" αν αξίζουν ή όχι και αν επιτύχουν να τους γράψει στα μητρώα του...

Αναρωτιέσαι μήπως γιατί,αντί να γίνεται αυτο (που είναι και δίκαιο) έχει μπει "ΒΕΤΟ" σ''αυτούς τους απόφοιτους;

Η απάντηση είναι απλή,ΔΕΝ τους θέλει...και καλά κάνει,από τη στιγμή που δεν αντιδρούν τα ίδια τα ΤΕΙ και οι απόφοιτοι...μακάρι να μπορούσε να κάνει το ίδιο και με τους απόφοιτους πανεπιστημίων της Αλλοδαπής αλλά δυστυχώς (για το ΤΕΕ) ανήκουμε στην ΕΟΚ και δεν γίνετε να κάνει απολύτως ό,τι θέλει...

*Παλαιότερα το ΤΕΕ ΔΕΝ έγραψε ξένους απόφοιτους,προς ενημέρωσή σας...και γενικότερα να ξέρετε ότι,ΤΕΕ δεν είναι ένας απλός επαγγελματικός φορέας...είναι το "βαθύ κράτος",καμία σχέση με Οικονομικό Επιμελητήριο κ.λπ.
Businessman
15/03/2010 14:29
@Γιώργος Βρύνας

Συγχαρητήρια που υβρίζεις,μας δείχνεις έτσι το επίπεδό σου...

Εγώ σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό,λέγοντάς σου ότι είσαι δύο φορές χειρότερος καθ''ότι αγνοείς βασικές πτυχές του προβλήματος αυτού...

Παρ''όλα αυτά,κι εσύ και άλλοι "φωστήρες" έχετε απόψεις επί παντός επιστητού...συγχαρητήρια λοιπόν,"μάγκες" του πληκτρολογίου...
VP
15/03/2010 14:28
Μου αρεσε η φραση "ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ".....ειναι γεγονος οτι ολα τα παραξενα στην ελλαδα συμβαινουν συμφωνω. Ηλεκτρολογοι Μηχ/κοι με ροη Διοικησης επιχειρησεων να θεωρουνται ηλεκτρολογοι με πληρη επαγγελαμτικα δικαιωματα. Μηχανολογοι και Πολιτικοι μηχανικοι να υπογραφουν για ηλεκτρολογικες μελετες. Οσο για το αποτυχημενοι, ναι ισως να αποτυχαμε τοτε, αλλα τελειωσαμε την σχολη μας και καποιοι φτασαν μεχρι το διδακτωρικο, αποτυχια έ? Οσο για τα δικαιωματα των Ηλεκτρολογων ΤΕΙ, υπαρχουν και ειναι Βασιλικα Διαταγματα. Πρακτικα ειναι εκτος πραγματηκοτητας μιας που αναγκες στην ισχυ της εγκαταστασης εχουν αυξηθει. Τελος, ο ρολος του ΤΕΙ ειναι να καλυψει το κενο αναμεσα στους τεχνιτες και τους Μηχανικους. Το προβλημα ειναι οτι μετα απο καποια χρονια θα επρεπε να υπαρχει η δυνατοτητα σοβαρης εξεληξης σε επ/κα δικαιωματα (με σεμιναρια και εξετασεις ακομα και απο τα Παν/μια) και οχι αυτη η κοροιδια. Βλεπετε δεν εχουμε ολοι της πολυτελεια να σπουδαζουμε για παντα με τα χρηματα του μπαμπα (Πανεπιστημιο, Μετ/κο, Διδακτορικο, Μεταδιδακτορικο κτλ) οποτε συμβιβαζομαστε με το πτυχιο των ΤΕΙ και αντε ενα μετ/κο παραλληλα με την δουλεια. Μετα εχει λογο η αγορα εργασιας και η οικογενεια.
pithikos
15/03/2010 14:28
Μα τι ειναι αυτα που γραφετε μερικοι εδω;

Εχετε δει το προγραμμα σπουδων αρχιτεκτονα απο Αγγλια;;;;;;;
Βούλα
15/03/2010 13:50
marie Ναί ο σημαιοφόρος του σχολείου θα πάει στην ιατρική καί στούς πολιτικούς μηχανικούς καί δεν θα πάει στά υψηλόβαθμα ΤΕΙ .Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έχει κάνει καί τήν έξυπνότερη επιλογή.Γιάτί άλο ειναι να έχεις τήν ικανότητα να γεμίζεις τό κεφάλι σου με γνώσεις καί άλλο είναι να ξέρεις να πιάνεις τη ζωή από τα μαλλιά.Καί άν είχα βγάλει σχολή με βάση τό 19 καί μου έλεγαν μιά μέρα γιά ανωτατοποίηση των ΤΕΙ δεν θα έβριζα κανέναν καί θα προσπαθούσα να μάθω τί ακριβώς συμβαίνει με τίς σχολές σήμερα καί πώς διαμορφώνεται η αγορά εργασίας σήμερα.Καί θάχα ξεχάσει ....τα ανέμελα χρόνια....που κράταγα τη σημαία.
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ
15/03/2010 13:41
Οι απόφοιτοι των Πολυτεχνείων αποπροσανατολίζουν την κουβέντα απο το πραγματικό πρόβλημα.
Ο απόφοιτος του Louton University παλιό polytechnic αντίστοιχο του ελληνικού ΤΕΙ μπορεί να γίνει μέλος του Αγγλικού ΤΕΕ με τους ιδιους όρους και προυποθέσεις με ένα απόφοιτο του Oxford. αντίστοιχο ίδρυμα ας το δεχτούμε με το δικό μας Ε.Μ.Π.
ΑΝ παέι ενας πτυχιούχος μηχανικός ΤΕΙ η του ΕΜΠ στην Αγγλια γιά δουλειά το ίδιο θα ισχύσει , στη Γερμανία το ίδιο,
αν έρθει ο απόφοιτος του LOUTON στην Αθήνα κάτω απο κάποιες προυποθέσεις θα γίνει μέλος του ΤΕΕ ο μηχνικός απο τα τει ποτέ.
Αυτα τα αντιμετωπίζουμε ήδη, και στο μέλλον θα το αντιμετοπίσουμε σε πιο οξυμένο βαθμό, αλλά εσάς το μόνο που σας νοίαζει είναι οι αγράμματοι των τει, που έχουν κάποια περιορισμένα δικαιώματα μηχανικού και πρέπει να τους κάνουμε εργοδηγούς.
Ετοιμαστήτε μάγκες έρχεται η σειρά μας, μετά τους δημοσίους υπαλλήλους η ευρωπαική επιτροπή ξεκίνησε να βάζει ζητήματα για την απελευθέρωση των εππαγγελμάτων, και τότε θα δείτε τι έχει να γίνει με τα τριετή.
Υ.Γ πτυχιούχος λογιστής του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ γιατί έχει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Λογιστή Α΄'' ΤΆΞΕΩΣ και ο αντιστοιχος μηχανικός του ίδιου ιδρύματος όχι.
Όλοι νεοι καθηγητές στα ΤΕΙ έχουν διδακτορικά που είναι εξάλου και προυπόθεση με βάση το νόμο του 2001 ενώ οι περισότεροι παλιότεροι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες απόκτησης.
Businessman
15/03/2010 13:26
@marie:

Τα ΤΕΙ βάσει νόμου έπρεπε να έχουν εδώ και 20κάτι χρόνια επαγγελματικά δικαιώματα...

Οπότε ό,τι και να λέμε εγώ κι εσύ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...
Προτρέπω λοιπόν και εσένα αλλά και όσους ακόμη δεν γνωρίζετε για τι πράγμα μιλάμε να διαβάσετε τους νόμους που διέπουν τα ΤΕΙ...αν βαριέστε να το κάνετε,απλά ΜΗ γράφετε ό,τι σας έρθει δεξιά κι αριστερά...

Θα ήταν αφέλεια από μέρους μου να πω το ο,τιδήποτε για ένα αίτημα ενός Πανεπιστημίου,χωρίς να ξέρω από που πηγάζει και το κατά πόσο αποτελεί αδικία ή όχι...μη βιάζεσαι λοιπόν να κρίνεις!

Εγώ προσωπικά αν ήμουν φοιτητής των ΤΕΙ (είναι ο αδερφός μου) και ήξερα το όνομά σου θα σου είχα καταθέσει εξώδικο,και σε εσένα αλλά και σε πολλούς άλλους...διότι δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις ούτε τι δουλειά γίνεται μέσα στα ΤΕΙ,ούτε ποιοί διδάσκουν ούτε τίποτα...επιστημονικός αξιολογητής είσαι;
Και φυσικά δεν μπορείς να κρίνεις ένα ίδρυμα απ''τις βάσεις εισαγωγής,εφόσον αποδεδειγμένα υπάρχουν χιλιάδες πανεπιστήμια στον κόσμο που δέχονται ελεύθερα τους φοιτητές κι εφόσον με το που μπαίνεις στη σχολή ιδρώνεις για να πάρεις πτυχίο...
Εκτός αν εσένα με το που μπήκες στο τμήμα σου σου είπαν "μπράβο κορίτσι μου που αρίστευσες στις εισαγωγικές,πάρε κι ένα πτυχίο με αγάπη..."
Και μια που το ανέφερα,γιατί τα Πανεπιστήμια δεν θέλουν αξιολόγηση;;;(νομίζω την απάντηση την ξέρετε...)

*Σε προτρέπω να σχολιάσεις και τα παιδιά που τελείωσαν χαμηλού επιπέδου σχολές του Εξωτερικού και έχουν επαγγελματικά δικαιώματα,εφόσον τα γνωρίζεις όλα τόσο καλά...
*Το θέμα είναι ότι και τα ίδια τα παιδιά έχουν ευθύνες,που έχουν πλήρη άγνοια των "όπλων" τους και δεν απαιτούν το δίκιο τους...ή στα δικαστήρια να πάτε,ή να φύγετε στο εξωτερικό να ακολουθήσετε το δρόμο που σας περιέγραψα ή να βγείτε στους δρόμους!Διαλέγετε και παίρνετε!
ΝΧ
15/03/2010 12:57
@Stavros: γιατί παραπληροφορείτε τον κόσμο; Ο νόμος απαγορεύει ΓΕΝΙΚΩΣ στους κατασκευαστές να είναι και μελετητές δημοσίων έργων και ομοίως στους μελετητές να είναι και κατασκευαστές δημοσίων έργων για ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ λόγους. Δηλαδή δεν απαγορεύει τόσο στους Διπλωματούχους όσο και στους Πτυχιούχους Μηχανικούς να είναι μελετητές. Απαγορεύει μόνο να είναι κάποιος και κατασκευαστής και μελετητής. Άρα εάν επιλέγατε την κατεύθυνση του μελετητή τότε προφανώς δεν θα μπορούσατε να είστε κατασκευαστής. Από εκεί και ύστερα έχει ειπωθεί πολλάκις πως το Πολυτεχνείο και ειδικά το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών παρέχει στους αποφοίτους του απεριόριστα δικαιώματα σε 5 βασικές εργασίες (Οικοδομικά, Λιμενικά, Οδοποιία κλπ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κατεύθυνσης καθώς και περιορισμένα δικαιώματα σε Η/Μ έργα. Τόσο παράλογο λοιπόν είναι να ζητεί ο απόφοιτος του τμήματος έργων υποδομής δικαίωμα μελέτης ή κατασκευής στο αντικείμενο των σπουδών του και μόνον σε αυτό; Την στιγμή που ο απόφοιτος του Πολυτεχνείου αντιμετωπίζεται σχεδόν ωσεί Θεός από την Ελληνική Πολιτεία;
Αλεξανδρος Αθ.
15/03/2010 12:49
Το προβλημα που αναφερεται εδω για τα επαγγελματικα δικαιωματα των ΤΕΙ ουσιαστικα αφορα τις σχολες που θελουν να γινουν πολυτεχνεια... Δεν αφορα π.χ. τις σχολες νοσοκομων, που δεν θελουν με το πτυχιο Νοσηλευτικης να γινουν γιατροι... Δεν αφορα τις σχολες νηπιαγωγων, που καταργηθηκαν και οι αποφοιτοι διετων σπουδων περασαν σεμιναρια για να εξισωθουν τα πτυχια τους με τις αντιστοιχες πανεπιστημιακες σπουδες.
Εγω προσωπικα ποτε δεν θα δεχομουν να μου κανει εγχειριση ανοιχτης καρδιας μια νοσοκομα. Εσεις γιατι επιμενετε να κανετε μελετες και να υπογραφετε αδειες, οταν δεν εχετε τελειωσει πολυτεχνεια?
Το προβλημα παντως δημιουργηθηκε απο την εμπορευματικοποιηση των πτυχιων στην Αγγλια. Ενω ολες οι αλλες χωρες της Ευρωπης ειχαν συστηματα αντιστοιχα με τα δικα μας, οι Αγγλοι αποφασισαν να δινουν πτυχια με λιγοτερα χρονια φοιτησης. Τελικα περασε η εξισωση μεσω της ΕΕ, αλλα ενω στις υπολοιπες σχολες δεν δημιουργηθηκε προβλημα, στις πολυτεχνικες σχολες στην Ελλαδα βασανιζομαστε επι χρονια. Αυτο συνεβει γιατι οι σχολες που ιδρυθηκαν αρχικα για να διδασκουν εργοδηγους, την ενδιαμεση βαθμιδα μεταξυ μηχανικων και εργατων που λειπει σημερα απο την Ελλαδα, αποφασισαν να μετατραπουν σε πολυτεχνεια, διαφορετικης ταχυτητας απο τα αναγνωρισμενα πολυτεχνεια. Αυτο το αποφασισαν οι ιδιοι οι καθηγητες, που χωρις να εχουν καν τα τυπικα προσοντα θελησαν να γινουν καθηγητες πανεπιστημιου, οι σπουδαστες που αποφασισαν να γινουν μηχανικοι αντι για εργοδηγοι, και οι πολιτικοι που μετρουν τους ψηφους αυτων και τους δινουν ελπιδες. Καποτε πρεπει να σταματησει η κοροιδια, και να δουμε ολοι τις ευθυνες μας.
ΝΧ
15/03/2010 12:48
@manolis 1) Αναφορικά με την γνώση επί των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ: υπάρχει κάποια παραπομπή σε κάποιο βιβλίο του Λυκείου; Γνωρίζετε ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα που αποδίδονται στα ΤΕΙ είναι αυτά των Πολιτικών Υπομηχανικών του 1960 και αυτό διότι, κατά παράβαση του ιδρυτικού νόμου των ΤΕΙ, δεν έχουν ακόμα εκδοθεί ΠΔ με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα; 2) Ζητείτε από τους αποφοίτους ΤΕΙ να δώσουν κατατακτήριες για να εισέλθουν στο Πολυτεχνείο στο 5ο εξάμηνο φοίτησης. Δεν λέτε όμως ότι ουσιαστικά δεν τους αναγνωρίζεται σχεδόν κανένα μάθημα με αποτέλεσμα να χρωστούν μαθήματα του 1ου έτους. Παρακάτω μάλιστα αναφέρετε ότι οι απόφοιτοι του εξωτερικού με 4ετης σπουδές (τόσο χρόνο διαρκούν και οι σπουδές στα ΤΕΙ) τυγχάνουν αναγνώρισης δίνοντας 4-8 μαθήματα. Γιατί λοιπόν γίνεται τέτοιος διαχωρισμός σε αποφοίτους σχολών ίσης διάρκειας φοίτησης; Αυτό σε συνδυασμό και με το ΕΠΠ. Αναφορικά δε με την αναγνώριση μόνο της ειδίκευσης των εκ της αλλοδαπής αποφοίτων αφήστε το καλύτερα γιατί όντας υποψήφιος κάτοχος ΜΕΚ Α'' βλέπω όλοι οι απόφοιτοι του εξωτερικού Πολιτικοί Μηχανικοί να εγγράφονται σε όλες τις κατηγορίες που δικαιούνται και οι απόφοιτοι Ελληνικών Πολυτεχνείων Πολιτικοί Μηχανικοί. Αν υπήρχε αναγνώριση μόνο της ειδίκευσης τότε θα εγγράφονταν μόνο στις συγκεκριμένες κατηγορίες (Οικοδομικά ή Οδοποιϊα ή Λιμενικά ή...).
Βρύνας Γιώργος
15/03/2010 12:39
Είναι δυνατό κάποιος που μπαίνει σε μια σχολή που έχει την μισή βαθμολογία από την αντίστοιχη Πολυτεχνική , με καθηγητές που αποκτήσαν μαζικά μεταπτυχιακό από το ΕΑΠ την τελευταία πενταετία (η πλειοψηφία των καθηγητών είναι απλοί απόφοιτοι ΤΕΙ ή Πανεπιστημίων) , στα πλαίσια της δήθεν ανωτατοποίησης να ζητάει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με κάποιον Διπλωματούχο Μηχανικό . Έλεος ας δει κάποιος ταπρογράμματα σπουδών στις Πολυτεχνικές Σχολές και στα ΤΕΙ , τα προσόντα των διδασκόντων αλλά και πως γίνονται τα μαθήματα . Και κάποτε θα πρέπει να τελειώσει το παραμύθι για την μη ύπαρξη επαγγελματικών δικαιωμάτων γιατί οι απόφοιτοι των ΤΕΙ έχουν τα δικαιώματα των υπομηχανικών . Δηλαδή φίλε Κώστα και άδεια μπορείς να βγάλεις , μέχρι διώροφο , και εργοληπτικό για Δημόσια Έργα στα πέντε χρόνια αντί για τρία χρόνια αν ήσουν Διπλωματούχος Μηχανικός . Επομένως Κώστα δεν φταίει το Τ.Ε.Ε. αλλά το μυαλό σου που έφτανε ως εκεί το ΤΕΙ δηλαδή .
pithikos
15/03/2010 12:26
Οι περισσοτεροι εδω εχουν γραψει διαφορους αφορισμους χωρις να εχoυν καταλαβει πραγματικα το τι συμβαινει.
Ως αποφοιτος ΤΕΙ απο επιλογη(με πανελληνιες και με βαθμο που εδινε εισαγωγη σε ΑΕΙ) δε με ενδιαφερει να ανταγωνιστω τον αποφοιτο ΑΕΙ , αλλα να τον συναγωνιστω γνωριζοντας μεχρι που με αφηνει να παω η υπογραφη μου.
Κατι τετοιο δεν το εχω σημερα, με αποκλειστικη ευθυνη του κρατους στο οποιο ειμαι πολιτης και που φτανει στα ορια της εξαπατησης.
gag
15/03/2010 12:22
ela toraaaa...beni kapios me 8 kai theli ke epagelmatika dikeomata .min trelathume tora....
manolis
15/03/2010 12:16
Αγαπητέ Κώστα και εσείς αγαπητοί φίλοι και φίλες δεν γνωρίζατε ότι οι σπουδές στα ΤΕΙ έχουν και περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα; Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι οι σπουδές στα ΤΕΙ έχουν περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Όμως υπάρχει και συνέχεια για όσους επιθυμούν να πάνε στο πολυτεχνείο με πολύ ευνοϊκές πλέον διατάξεις δίνουν 3 μαθήματα σε όποια σχολή επιθυμούν και εισέρχονται στο 5ο εξάμηνο. Τζάμπα σπουδές που οδηγούν σε πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και πλήρη γνώση χωρίς περιορισμούς. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια του αέρα. Αν μπορούσατε θα περνούσατε στο 1ο εξάμηνο από τις πανελλήνιες εξετάσεις, όμως στην εφηβεία σας δεν μελετήσατε αρκετά και δεν γράψατε καλά στις εξετάσεις. Μια απλή ενημέρωση. Στο ΤΕΕ δεν γράφετε ΚΑΝΕΝΑΣ με σπουδές 3 χρόνια. Γράφετε όποιος έχει 4 χρόνια σπουδών στο εξωτερικό και αφού δώσει τα μαθήματα που του αποδίδει το ΔΟΑΤΑΠ (περίπου 4-8) αλλιώς γράφετε στο ΤΕΕ με περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα σε μια υπο-ειδικότητα μιας από τις 9 βασικές ειδικότητες του ΤΕΕ. Άρα και οι φίλοι από το εξωτερικό περνούν τις εξετάσεις τους για να μπουν στο ΤΕΕ με πλήρη δικαιώματα της ειδικότητας τους. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο λένε ΨΕΜΑΤΑ σας παραμυθιάζουν και σας καθυστερούν αν έχετε όρεξη για εξέλιξη. Δείτε στο http://portal.tee.gr/portal/page/portal/mhtrwo και στο http://portal.tee.gr/portal/page/portal/mhtrwo/mitrwo/taktika_meli/eidikotites Ρωτήστε όποια πληροφορία θέλετε. Το ΤΕΕ είναι ΝΠΔΔ και έχει υποχρέωση να σας απαντήσει. Όσοι γράφουν ανυπόστατα πράγματα είναι τεμπέληδες που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα και δικαιώματα αποφοίτων πολυτεχνείου χωρίς κανένα κόπο.
ΝΧ
15/03/2010 12:10
@Akis L.: Ενώ εσείς που πληρώσατε κάποιο ίδρυμα στην Ιταλία για να λάβετε τίτλο σπουδών μοχθήσατε περισσότερο από τους φοιτητές των ΤΕΙ, ε; Μήπως δε καταφύγατε στην Ιταλία όχι γιατί το τμήμα στο οποίο περάσατε αρχικά δεν παρείχε αξιοπρεπείς σπουδές αλλά γιατί σας ήταν δύσκολο ακόμα και αυτό να τελειώσετε; Επίσης προφανώς δεν ολοκληρώσατε τις σπουδές σας στο τμήμα ΤΕΙ στο οποίο αορίστως αναφέρεστε. Πιθανολογώ λοιπόν ότι θα ήρθατε σε επαφή με τα μαθήματα του πρώτου εξαμηνού, το οποίον σημαίνει ότι προφανώς δεν μπορείτε να κρίνετε το σύνολο του προγράμματος σπουδών βάσει των εισαγωγικών μαθημάτων του 1ου εξαμήνου. Δύο πράγματα σας λέω λοιπόν: 1) Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια 2) Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
Stavros
15/03/2010 12:06
Εχω σπουδασει στο συγκεκριμενο ΤΕΙ και σε πολυτεχνικη σχολη Πολιτικων μηχανικων. Οι αποφοιτοι του συγκεκριμενου ΤΕΙ εργαζοντε στις κατασκευες, εχουν δικαιωματα κατασκευης δημοσιων εργων αναλογα με τις σπουδες τους και την ειδικοτητα τους και αναλογα με τους διπλωματουχους ΑΕΙ. πχ σε 5 ετη απο την αποφοιτηση τους και με καποια μικρη αποδεδειγμενη εμπειρια εγγραφοντε σε μητρωα για εκτελεση εργων οδοποιιας, υδραυλικων και λιμενικων εργων, οι διπλωματουχοι σε 3 χρονια (λογω του οτι εχουν 5ετεις σπουδες οποτε 5 χρονια σπουδες και 3 εργασιας, ενω οι πτυχιουχοι ειχαν 3,5 χρονια σπουδες και 5 εμπειριας) ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ..... ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ Εκεινο που δεν εχουν και σωστα δεν εχουν ειναι το δικαιωμα εκπονησης μελετων δημοσιων εργων. Το οποιο δικαιωμα ΔΕΝ εχουν και οι διπλωματουχοι που απασχολουνται στην κατασκευη των δημοσιων εργων. Με απλα λογια προοριζονται για την κατασκευη και εχουν δικαιωματα εκει. Αν θελουμε να εχουμε αποφοιτους με τα ακριβως ιδια δικαιωματα ας βγαινουν απο μια σχολη και αυτα ειναι τα πολυτεχνεια, γιατι να εχουμε δυο σχολες για την ιδια δουλεια;; Ας γινουν 5ετεις πολυτεχινκες και τελειωσε το θεμα. Βεβαια, αυτο που επιμελως κρυβουν ολοι , ειναι οτι μαζι με τα παιδια των ΤΕΙ εχουν εξισωθει για ψηφοθηρικους πασοκικους λογους και οι αποιφοιτοι των ΚΑΤΕΕ, οποτε σου λεει δωσε τα δικαιωματα στα ΤΕΙ που ''εχουν'' επιπεδο και θα τα παρουμε και εμεις (των ΚΑΤΕΕ).
ροδανθος
15/03/2010 11:56
Αγαπητε Γιαννη, θα ηθελα να σε διορθωσω σε κατι. Γραφεις "ο απόφοιτος του Louton University με τρια έτη σπουδών μπορεί άνετα να δουλέψει στην Ελλαδα ως μηχανικός μέλος του ΤΕΕ , και όχι μόνο,όλα τα ιδρύματα όλων των χωρών της Ε.Ε δίνουν πλέον πλήρη επαγγελματικά δικαιόματα." Αυτο που γραφεις ειναι παντελως λαθος. Για να μπορεσει να δουλεψει στην Ελλαδα ο αποφοιτος του Αγγλικου πανεπιστημιου που αναφερεσαι πρεπει πρωτα να γινει μελος του αντιστοιχου ΤΕΕ της Αγγλιας. Αυτο ομως δεν γινεται με την απλη καταθεση του πτυχιου μιας και συνηθως αυτοι οι αποφοιτοι δεν ξερουν ουτε τι σημαινει τετραγωνικη ριζα. Απαιτουνται αλλα 2 χρονακια εργασια σαν μαθητευομενοι για να εγγραφουν στο ΤΕΕ. Μετα απο αυτο και μονο μπορει να γραφτει στο ΤΕΕ. Το αρθρο αρχιζει με ενα ερωτημα. Τι επαγγελματικα δικαιωματα εχει καποιος που τελειωνει το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας. Ειναι εργοδηγος και θα εργαζεται μεταξυ του πολιτικου μηχανικου και των εργατων. Θα καταλαβαινει τον κοσμο και των δυο και για αυτο σπουδαζει. Αν θελει να γινει πολιτικος μηχανικος τοτε ας καταργησουμε το Πολυτεχνειο και να εχουμε μονο το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας.
STEVE STAIKOS
15/03/2010 11:45
ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ , ΤΑ ΤΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ''''ΔΙΑΒΑΣΤΕΡΟΙ'''' , ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΓΟΥΝ ΜΕ ΕΡΓΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ? Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ''ΧΑΡΤΙ''''? Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΒΟΛΕΥΕΙ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ? ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ). ΑΠΛΩΣ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ.
Businessman
15/03/2010 11:38
@ΓΙΑΝΝΗΣ Κ

Μην "σκας",γενικά σ''αυτή τη χώρα έχουν μάθει όλοι μα όλοι να έχουν "άποψη"...και το χειρότερο,να αιτιολογούν τις ύβρεις ως "άποψη"...

Εγώ θα σταθώ μόνο σ''αυτό που είπες,για τα πανεπιστήμια του Εξωτερικού!

Εδώ θα πω το εξής...είναι αλήθεια ότι όσοι υβρίζουν και συκοφαντούν τα ΤΕΙ,δεν πιάνουν ποτέ στο στόμα τους απόφοιτους ξένων ιδρυμάτων,θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι "σκηνοθετημένοι" να γράφουν μόνο για τα ΤΕΙ...απλώς φίλε μου,ο απόφοιτος του Εξωτερικού έχει αποβάλει από πάνω του τα κόμπλεξ,είτε ανωτερότητας είτε κατωτερότητας,και ξέρει τι έχει σπουδάσει...έχω υπόψη μου γνωστό που έκανε αγωγή σε κάποιον ο οποίος έκανε υποτιμητικές δηλώσεις μπροστά σε κόσμο (δημόσια υπηρεσία) για τις σπουδές του!

Η απάντηση λοιπόν είναι ότι ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ...

Απλά ξέρεις τι γίνετε φίλε μου;Μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι ίδιοι οι απόφοιτοι,που κάθονται και κάθονταν ΟΛΑ αυτά τα χρόνια να ακούν τον ένα και τον άλλο τυχάρπαστο να τους "κρίνει" και δεν αντιδρούσαν...

Αντί να μπαίνετε σε ανώφελο διάλογο με τέτοιους ανθρώπους πηγαίνετε να πάρετε την ισοτιμία του ΣΑΕΙΤΕ,τις βεβαιώσεις "5Α" του ΔΟΑΤΑΠ και απαντάτε με αυτά τα έγγραφα παρακαλώ!
Και όσο για τους απόφοιτους ΣΤΕΦ,επειδή απ''όσο ξέρω το ΤΕΕ είναι ο ΜΟΝΟΣ επαγγελματικός φορέας που δεν δέχεται απόφοιτους ΤΕΙ...
ΟΚ ρε παιδιά,το ΤΕΕ δεν θέλει ανταγωνιστές στο επάγγελμα,εγώ αυτό το καταλαβαίνω...το θέμα είναι,ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;
Πήγατε στα δικαστήρια;Διεκδικήσατε εγγραφή;Κάνατε τίποτα;

Ας μην τα περιμένουμε όλα απ''τους άλλους...όταν είσαι νέος στην πιάτσα (ΤΕΙ) πρέπει να μπαίνεις δυναμικά στο χώρο...
Και νομίζω ότι εφόσον 26 χρόνια περιμένετε,το κράτος σας έχει δείξει τις "προθέσεις" του...
Οπότε κάν''τε αυτό που σας έγγραψα στο 1ο μου post!

*Ο καθένας σπουδάζει σήμερα όπου γουστάρει και μπαίνει με 1000 τρόπους σε ένα ίδρυμα,κι εσείς κάθεστε και ομιλείτε για βάσεις εισαγωγής,παραθέτοντας αυτό ως σοβαρό επιχείρημα...να πω κι εγώ για τους Ορυκτών Πόρων και άλλους που εχουν βάσεις 10-12 χιλιάδες μόρια,που καταλήγουμε;Είμαστε σοβαροί;Φυσικά δεν θα μπω σε τέτοια διαδικασία,γιατί θα πέσω στο επίπεδό σας δυστυχώς...
Γιωργος
15/03/2010 11:31
ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ
ΕΥΤΗΧΩΣ ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ
ΤΕΕ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΚΑΤΕ Ο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΜΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΙΔΙΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Τ.Ε .Ι ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
Ο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΜΠΗΚΕ, ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΕ.
marie
15/03/2010 11:29
για τον businessman:
έχεις ακουστά τη λέξη ''μέσος όρος''?. Εάν υπάρχουν όντως τέτοια παραδείγματα που λες, σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, είτε σου αρέσει είτε όχι, είναι απλά η εξαίρεση που επιβαβαιώνει τον κανόνα.
Δεν συγκρίνονται οι βάσεις πολυτεχνείων και ΤΕΙ. Φραποκαφέδες ναι υπάρχουν, παντού, και στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια, και κομματόσκυλα, και συνδικαλιστές που την έβγαζαν καθαροί, αλλά μην μας πει οτι ο σημαιοφόρος του σχολείου δεν θα πάει ιατρική ή στους Πολιτικούς Μηχανικούς και θα πάει στα υψηλόβαθμα ΤΕΙ που μας λες!
Δεν πάμε να το παίξουμε ανώτεροι άνθρωποι επειδή μπήκαμε στα Πολυτεχνεία, αλοίμονο, απλά θέλουμε αξιοκρατία. Οχι ισοπέδωμα.
Αν και εσείς είχατε βγάλει σχολές με βάση το 19 και σας έλεγαν μια μέρα για Ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, θα βρίζατε μέρα νύχτα. Να μπαίνετε και στη θέση του άλλου.
Yiannis - Aberdeen
15/03/2010 11:22
Η ίδια αναμασημένη είδηση και μπουρδολογία συνεχίζετε και ας έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που πέρασα την πόρτα τον ΤΕΙ. Μπουρδολογία γιατί ο όρος "επαγγελματικά δικαιώματα" είναι ένα πολιτικό τέχνασμα, αίολο και αφηρημένο εφεύρημα που σκοπό έχει μόνο να μπερδεύει, και να αποπροσανατολίζει τους φοιτητές. Από την άλλη βάζει βούτυρο στο ψωμί εκείνων (όπως παρατηρώ ποιο πάνω) αρέσκονται σε μικροαστικά "τσιτάτα" του style "μα δεν περάσατε Πανεπιστήμιο τι θέλετε". O μικροφασισμός σε όλο του το μεγαλείο. Για να εξηγηθώ: 1. Σε κανένα μέρος της Ευρώπης δεν υπάρχουν "επαγγελματικά δικαιώματα" 2. Τα επαγγελματικά δικαιώματα τα "δημιουργούν" οι επαγγελματικές ενώσεις. 3. Οι επαγγελματικές ενώσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την επίτευξη υψηλότερων standards σε αντίθεση με το Ελληνικό αντίστοιχο που ανταγωνίζονται σε λαϊκισμό και πολιτικάντικη φαμφαρολογία. 4. Κάτω από το ίδιο πρίσμα, τα πανεπιστήμια του εξωτερικού (ΑΕΙ και ΤΕΙ) ανταγωνίζονται στο ποιο θα φτάσει ψηλότερα μέσω του εκπαιδευτικού τους έργου ΚΑΙ ΟΧΙ μέσω διαδήλωσης και ατέλειωτης ζητιανιάς από το κράτος για θεόσταλτη και δοτή "αναγνώριση, αναβάθμιση" κτλ κτλ κτλ 5. Έτσι λοιπόν έχουμε Πανεπιστήμια στο UK για παράδειγμα που είναι για τα μπάζα και πανεπιστήμια που είναι κορυφές. Μπάζα που παλιά ήταν ΤΕΙ και παραμείνανε μπάζα και μπάζα που ήταν ανέκαθεν πανεπιστήμια και έγιναν μπάζα γιατί τα ξεπέρασε η εξέλιξη. Υπάρχουν κορυφές που ήταν ΤΕΙ γιατί εξελίχθηκαν και προσαρμόστηκαν και κορυφές που ήταν ανέκαθεν πανεπιστήμια. Την διαδικασία όμως αυτή εξέλιξης ή "εξαφάνισης" δεν την επέβαλε κάποιο κράτος αλλά η ποιότητα, το όραμα και οι επιδιώξεις των επιμέρους 3βάθμιων κοινοτήτων. 6. Όσο για μας που δεν συμβιβαστήκαμε με την ελληνική μιζέρια (που το άρθρο εκπέμπει) πήραμε τα πτυχία του ΤΕΙ που είχαμε και βρήκαμε δουλειά χωρίς κανείς να μας πρήζει για επαγγελματικά δικαιώματα ενώ όπου χρειάστηκε μπήκαμε στις επαγγελματικές ενώσεις αποδεικνύοντας ότι "υποβαθμισμένο" είναι το πτυχίο ΜΟΝΟ του τεμπέλη ή αυτουνού που περιμένει έναν αριστερό η δεξιό "ινστρούκτουρα" να τον αναβαθμίσει.
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΕΙ
15/03/2010 11:17
@Πιοτογιαννακης Στελιος 15/3/2010 10:31, ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ 7 ΕΞΑΜΗΝΑ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ 1 ΠΡΑΚΤΙΚΗ. ΣΥΝΟΛΟ 8 ΕΞΑΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ 9 ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΣΥ.
Akis apo Ollandia
15/03/2010 11:16
Einai sovaroi osoi lene oti oi apofoitoi TEI einai etoimoi gia ergasia eno apo AEI ohi;;; Min ta isopedonoume ola! Otan pernas TEI me vathmo kato apo 10 (mehri prosfata) i prin apo auto me aplo vathmo apolutiriou TEL (kai oloi xeroume pos dinontan haristika oi vathmoi giati oi kathigites den ithelan na ehoun tous goneis pano apo to kefali tous kai metethetan tis euthunes kai to xeskartarisma stous kathigites TEI), pos eheis to thrasos na upostirizeis oti to ptuhio einai isaxio (i kai anotero) enos ptuhiou AEI;;; Trelathikame mou fainetai!
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ
15/03/2010 11:10
Πραγματικά αδυνατώ να αντιληφθώ τι στενομυαλία ορισμένων
νέων ανθρώπων και την παντελή έλλειψη γνώσης της ευρωπαικής πραγματικότητας.
Πρώτον φίλε Αλέξανδρε για να έχουμε άποψη για τα ΤΕΙ πρέπει να δείς τον ιδρυτικό νόμο, και πιστεψέ με πουθενά δεν κάνει λόγο γιά ενδιάμεσες βαθμήδες.
Δέυτερον σε συνθήκες πλήρους παγκοσμιοποίησης και με βάση την συνθήκη της Μπολόνια που κάνει λόγο για τριετή σπουδές , τα τέσσερα χρόνια στα ΤΕΙ είναι υπεραρκετά.
Τρίτον το θέμα έχει ξεφύγει απο την συγκριση π.χ ΕΜΠ με ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, το ποίος είναι καλύτερος η χειρότερος ,γιατί πλέον και ο απόφοιτος του Louton University με τρια έτη σπουδών μπορεί άνετα να δουλέψει στην Ελλαδα ως μηχανικός μέλος του ΤΕΕ , και όχι μόνο,όλα τα ιδρύματα όλων των χωρών της Ε.Ε δίνουν πλέον πλήρη επαγγελματικά δικαιόματα.
Αλήθεια όλοι αυτοί οι πτυχιούχοι με τι βαθμολογίες μπήκαν,
οι σπουδές τους είναι καλύτερες και μεγαλύτερης διάρκειας απο των ΤΕΙ , κατηγορηματικά μπορώ να σας απαντήσω όχι.
Σύνεπως αν αυτοί μπορούν να δουλέψουν ως μηχανικοί , τότε
επιβάλεται να μπορούν και οι δικοί μας πτυχιούχοι ΤΕΙ.
Αλήθεια γιατί για όλους αυτούς ποτέ δεν μιλάτε , αλλά ξεσπάτε μόνο πάνω στα ΤΕΙ.
Για το master έχεις δίκαιο μακάρι η πολιτεία να σας το αναγνωρίσει, αλλά μην νομίζεις ότι θα αλλαξουν πολλά πράγματα , γιατι έτσι και αλλιως τα επαγγελματικά δικαίωματα
πηγάζουν από το πρώτο πτυχίο.
Τέλος και για προβληματισμό θέτω το εξής θέμα , στόχος υποτίθεται του πανεπιστημικού τομέα της ανώτατης εκπίδευσης στην Ελλάδα είναι η προαγωγή της θεωρίας , της ερευνας και της επιστήμης, ενω του Τεχολογικού τομέα είναι η εφηρμοσμένη ερευνα και η τεχνολογία.
Τότε γιατι στα πανεπιστήμια έχουν ιδρύσει τμήματα λογιστικής βιβλιοθηκονομίας, νοσηλευτικής, μήπως αυτά είναι τμηματα με
βαθύ επιστημονικό περιοχόμενο.
Ο νοσηλευτής του πανεπιστήμιου Αθηνών είναι επιστήμονας
ο ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΤΕΙ Αθηνών δεν είναι.
Antiparataksiakos
15/03/2010 11:00
Oso yparxoun paratakseis pou kathorizoun to ti ginetai stis sxoles eite AEI h TEI einai mhn perimenei kaneis proodo se ayth th xwra. Oi paratakseis einai ena karkinwma sthn anwtetath ekpaideysh
DHMHTRIOS KOLLAROS
15/03/2010 10:55
SWSTA KAPOIOS MPAINEI STO TEI, EPEIDH DEN MPORESE NA MPEI STO POLYTEXNEIO.
ANTISTOIXA OMWS MPAINEI STA XANIA KAI STH THRAKH EPEIDH DEN MPORESE NA MPEI STO METSOBEIO.
GIATI H GRAMMH YPOBIBASMOU AFHNEI KATW MONO TA TEI?
STH DIKH MOU SXOLH GIA PARADEIGMA ISXYRIZOMAI OTI H GEWPONIA THS KRHTHS (TEI) EINAI "KALYTERH" (OTI KI AN SHMAINEI AYTO - PERISSOTERA ERGASTHRIA, PIO POLYPLOKA PEIRAMATA, SEMINARIA, PTYXIAKES KLP.) APO EPARXIAKES PANEPISTHMIAKES GEWPONIKES. MPOREI NA KANW LATHOS, ALLA YPARXEI TROPOS NA APODEIXTHEI?
Businessman
15/03/2010 10:51
Αγαπητέ κ.Παπαγεωργίου...

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να πάτε να γραφτείτε σε Τεχνικό Επιμελητήριο χώρας της Ε.Ε. (Γερμανία π.χ.) αφού καλύψετε ενδεχόμενες προϋποθέσεις (π.χ. να δουλέψετε 1-2 χρόνια ή και παραπάνω στο κράτος που θα επιλέξετε)...
Στη συνέχεια,αν θέλετε ντε και καλά να επιστρέψεται στο Ελλάντα και δεν γλυκαθήκατε εκεί,πηγαίνετε να πάρετε επαγγελματική ισοτιμία απ''το ΣΑΕΙΤΕ κι εφόσον μέχρι τότε συνεχιστεί να αποτελεί το ΤΕΕ "μονοπώλιο" πάρ''τε το δικηγόρο σας μαζί και με το εν λόγω έγγραφο ζητήστε εγγραφή...όπως ακριβώς έκανε πριν μερικά χρόνια απόφοιτος Γερμανικού ΤΕΕ...
Υπάρχουν τρόποι να πάρετε αυτά που δικαιούστε "εκ του παραθύρου" απλά κοιμάστε...

Παιδιά μην είστε κορόιδα και μην κλαψουρίζεται,ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα της Ε.Ε. η οποία έχει υπογραψει κάποιες συνθήκες (Bologna κ.λπ.)...άσχετα που στην πράξη είμαστε Τσιμπουντί και κάτω,έχετε υποστηρικτή τη Νομοθεσία και σ''όποιο δικαστήριο και να πάτε θα δικαιωθείτε...
Απλά ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ...
Μην ακούτε και παίρνετε στα σοβαρά τον κάθε συκοφάντη,έτσι αυτο-υποβαθμίζεστε...
Εσείς ξέρετε πολύ καλά τι σπουδές κάνετε,βρείτε εναλλακτικές και αφήστε τους άλλους να γαβγίζουν...

@marie:
Κοπελιά φέρνω πρόχειρα στο μυαλό μου καμιά 10ρια Πολυτεχνεία με βαθμό πρόσβασης κάτω των 15000 μορίων και αντίστοιχα κάποια ΤΕΙ με μεγαλύτερο,οπότε το επιχείρημά σου δεν στέκει,φραπεδοφόροι υπάρχουν σε ΟΛΕΣ τις σχολές...
@Golden Boy:
Συμφωνώ στο ότι κάποια τμήματα πρέπει να κλείσουν...

Όταν μιλάω για συκοφάντες,προς Θεού δεν εννοώ εσάς,υπάρχουν άλλοι που προσβάλλουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και σ''αυτούς έχω να πω μόνο το εξής...

Αφού οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν αξίζουν,μην ασχολείστε μαζί τους...επαγγελματικά δικαιώματα απαιτούν βάσει νόμου(1404/83),ούτε λεφτά ούτε ελεημοσύνη!!!
stk
15/03/2010 10:50
Το οτι κάποιος διάβασε απο τα 15 μέχρι τα 17 του και μπήκε σε κάποια "καλή" σχολή δεν του δίνει το δικαίωμα να θεωρείτε εφόρου ζωής ανώτερος και ικανότερος των υπολοίπων. Επίσης παιδεία είτε σε ΑΕΙ είτε σε ΤΕΙ δεν σημαίνει μόνο θεωρητικές γνώσεις αλλά κουλτούρα, τρόπος συμπεριφοράς απέναντι σε τρίτους, διευριμένοι ορίζοντες και διάθεση να ακούμε την γνώμη των άλλων κάτι το οποίο σαν Έλληνες δυστηχώς το χάνουμε κάθε μέρα και πιο πολύ. Η ζωή είναι σκληρή και όποιος έχει τα κότσια και πιστεύει στον ευατό του ας βγεί στην αγορά να παλέψει στα ίσα με όλους είτε ΤΕΙ είναι αυτοί είτε ΑΕΙ.
ΠΙΤΣΟΣ pop
15/03/2010 10:44
"Οταν όμως επιλέξαμε τη σχολή μας, κανείς δεν μας μίλησε για την υποβάθμιση των ΤΕΙ που τα έλεγαν ανώτατα όπως τα πανεπιστήμια" Ναι, επειδή είχατε βαθμο απολυτηρίου 19.5 (και όχι 9.5), αλλά αφού σας κοροϊδέψανε βάλατε πρώτα-πρώτα στο μηχανογραφικό τα ΤΕΙ. Αλλιώς, αυτή τη στιγμή θα σπουδάζατε πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ. Τι διαβάζουμε πρωινιάτικα... Απ''ό.τι βλέπω στα υπόλοιπα σχόλια, δεν είμαι ο μόνος που έκανε τις ίδιες σκέψεις. Πετυχημένο το άρθρο κύριε Νίκο Μάστορα, τι να σας λέω.
Akis L.
15/03/2010 10:42
Einai apisteuto to gegonos oti edw sthn Ellada ginetai akomh logos gia ta TEI. Prin fygw sto ekswteriko gia spoudes se iatrofarmakeutikh sxolh ths Italias, epeidh den eixa kataferei na eisaxthw se kapoio analogo tmhma ths Elladas logo apotyxias mou stis panellhnies eksetaseis, eixa eisaxthei se kapoio apo TEI ths Thessalonikhs. Oi foithtes twn TEI tha prepei na papsoun epitelous na milane gia eksiswsh tou ptyxiou tous me ta AEI , dioti to epipedo twn spoudwn tous einai toso xamhlo, pou kati tetoio einai apla adianohto. Otan anaferomai se epipedo spoudwn , anaferomai kyriws sto programma k sth didaktikh ylh me thn opoia erxontai antimetwpoi kata th diarkeia twn spoudwn tous, h opoia einai pragmatika gia gelia. Apo thn allh, mporei kaneis na tous dikaiologhsei dioti pote tous de kourasthkan pragmatika oute kan kata th diarkeia twn sxolikwn tous xronwn... opote ek twn pragnatwn den einai se thesh na katalaboun to ti esti SPOUDAZW...tous leipei h koultoura epi tou thematos. Polloi apo tous tote symathites mou sto sxoleio,oi opoioi de mporousan na arthrwsoun h'' na grapsoun mia swsth kouventa sta ellhnika kataferan k mphkan sta TEI. Pws mporei loipon kaneis na dwsei bash k isxh stis apaithseis autwn twn foithtwn, otan tous leipoun ta stoixeiwdh xarakthristika pou tha eprepe kanonika na diakrinoun opoiodhpote anthrwpo pou spoudazei se anwtato ekpaideutiko idryma....? De milaei kanie gia paidia enos katwterou theou...Apla k mono gia paidia pou pote tous de moxthisan gia na mporesoun na kataferoun kati to aksiologo, oute einai kan se thesh na katalaboun to epipedo twn spoudwn tous.
Σάσα
15/03/2010 10:33
marie Ναί μόνο που ο απόφοιτος του ΤΕΙ δεν ντράπηκε να βγή καί να πεί τήν αλήθεια καί δεν θα ντραπεί να χτυπήσει πόρτες μέχρι να βρεί δουλειά ούτε θα ντραπεί να αλλάξει δουλειά η νά έχει αφεντικά.Καί τελικά κάπου θα βολευτεί στήν αρχή καί θαρχίσει να μαθαίνει τήν πιάτσα.Καί επιδή η πιάτσα μαθαίνεται μόνο όταν αλλάζεις δουλειές καί αφενικά τελικά θα κάνει καί μία αξιόλογη καριέρα. Καί ολα αυτά όταν ο δικός σου απόφοιτος του πολυτεχνείου θα περιμένει να τόν ......καλέσουν οι εταιρείες γιά να τόν κάνουν διευθυντή.Αυτά! καί λίγα ειναι διότι υπάρχουν γονείς που έδωσαν πολλά απο της ζωή τους γιά ενα πτυχίο πολυτεχνίου .Ειναι μιά ιστορία που πονάει πολυ καί δεν θέλω να ξύνω πληγές.
G.Mavros
15/03/2010 10:32
Η marie μάλλον δεν έχει καταλάβει το θέμα συζήτησης. Επαγγελματικά δικαιώματα ζητάνε οι πτυχιούχοι ΤΕΙ και όχι τα ίδια δικαιώματα με το πολυτεχνείο.Ο καθένας κάνει τις επιλογές του .Τις αντιδράσεις του ΤΕΕ και τους δήθεν φόβουςγια εξισσορόπηση των πτυχίων με των διπλωμάτων είναι για μένα απλά γελοίο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι οι πτυχιούχιοι με τους διπλωματούχους , κοιτάμε να κάνουμε σωστά τις δουλειές μας και όλοι θέλουμε να ανέλθουμε επαγγελματικά σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.
Πιοτογιαννακης Στελιος
15/03/2010 10:31
Θα ηθελα να ενημερωσω τους σπουδαστες και τους αποφοιτους των πανεπιστημιων (αφου οπως φαινεται εχουν μαυρα μεσανυκτα) τα ΤΕΙ ειναι 8 εξαμηνα θεωρια, 1 πρακτικη ασκηση και παραδινουν πτυχιακη εργασια. Επισης ειναι ετοιμοι για εργασια ενω οι πανεπιστημιακοι κανουν μονο για το γραφειο.
kate
15/03/2010 10:22
να διαβαζες και να εμπενες σε ΑΕΙ παλικαρι μου!!! δεν ειναι το ιδιο 5 χρονια στο πολυτεχνιο ή 4 χρονια σε ΑΕΙ και αλλα 3 χρονια διαβασμα που ριχνεις για να μπεις !!!οταν μπηκα εγω οποιος εβγαζε κατω απο 14 περναγε ΤΕΙ ,εε φιλε εγω διαβαζα περισσοτερο ξενυχτουσα για να περασω στην σχολη που ηθελα , εσυ ομως πηγαινες για καφε και τωρα ιδου τα αποτελεσματα!! δεν γινεται τα παιδια που ειναι απο ΤΕΙ να μου κοκορευονται οτι τελειωσαν στα 4 χρονια οταν σε καθε εξεταστικη εχουν δικαιωμα να το δωσουν το μαθημα 2 φορες !!!!!!!!! δεν γινεται καποιος που εχει τελειωσει ΤΕΙ λογιστικης να εχει τα ιδια δικαιωματα με καποιον που ειναι στην ΑΣΟΕ, 13,500 τα μορια για να μπεις στο ΤΕΙ 18,500 για να μπεις ΑΣΟΕ!! Ο ενας θα ειναι βοηθος λογιστης και ο αλλος λογιστης και οικονομολογος!!!!!!! ελεος πια με την εξισωση των παντων στην ελλαδα!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!
Stella Petrides
15/03/2010 10:20
Πήρα πτυχίο χωρίς αντίκρυσμα
Με υποσχέσεις για επαγγελματικά δικαιώματα παραμένουν χιλιάδες φοιτητές των ΤΕΙ
OI 8ESEIS ERGASIAS AYTWN TWN PAIDEIWN EINAI TABERNA THS KOPRIAS GIATI MONO ME IDIWTIKO MPAKALOXARTO, GEROOOOOOOOOO MESO, TELEIES KAMPYLES, KORMI PAIDAROU BRHSKEIS 8ESH ERGASIAS............................................
Ζέρβας Αθανάσιος
15/03/2010 10:20
Το θέμα με τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν είναι μόνο για τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. Αλλά και για εμάς που έχουμε τελειώσει ΑΕΙ.
Είμαι απόφοιτος ΑΕΙ εφαρμοσμένης πληροφορικής με μεταπτυχιακό στην πληροφορική και εργάζομαι σε μικρή τράπεζα.
Μου έχουν ορίσει προϊστάμενο κάποιον από Ι.Ε.Κ., με αστεία κυριολοκτικά προϋπηρεσία κα με γνώσεις....ουδέν σχόλιο!

Τι λέμε τώρα! Τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ θα δούμε μόνο; Όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν για να πάψει να ισχύει το ό,τι δηλώσεις είσαι στο Ελλαδιστάν!
Δεν είναι δυνατόν το ΙΕΚ να είναι ίσο με το ΤΕΙ και το ΤΕΙ ίσο με το ΑΕΙ, αλλιώς όλοι θα πάμε να τελειώσουμε ένα απλό ΙΕΚ .......
Είναι πολύ πίκρα όλα αυτά που συμβαίνουν! Σε πληγώνουν καθημερινά!
Τα ζω και πραγματικά δεν το πιστεύω!!!
Δημήτρης Αδαμόπουλος
15/03/2010 10:14
Η κοινωνία, η αγορά, η Ε.Ε., και η ακαδημαϊκή κοινότητα έχουν απορρίψει στην πράξη το παρόν μοντέλο των ΤΕΙ (π.χ. ποιος καθηγητής ΤΕΙ στέλνει το παιδί του στο ΤΕΙ?). Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα των ΤΕΙ. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ καταλαβαίνουν ότι έχουν χάσει το χρόνο τους σπουδάζοντας στα ΤΕΙ. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ακόμα και με μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ και Διδακτορικά) συνεχίζουν να μη γίνονται δεκτοί από το ΤΕΕ και το ΓΕΩΤΕΕ τα οποία τους αντιμετωπίζουν περίπου σαν εχθρούς. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι η κατάσταση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ. ΦΤΑΝΕΙ. ΦΤΑΝΕΙ.
I.R.
15/03/2010 10:13
ΑΠΟ ΟΣΟΣ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕς ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ή ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΝ ΟΠΩς ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ (Π.Χ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ)
ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΤΟ ΤΕΙ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΘ. 15/3/2010 08:33
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΝΤΙΘΕΤΩς ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑς ΠΡΟΥΣΑΡΑΝΕ Ως ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΜΙΚΟΥς.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΕΥΘΥΝΕς ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΙ
ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ή ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Η΄ΘΑ ΜΕ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΟΜΩς ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΤΑΓΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΩς ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΙ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗς ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝ ΜΕ ΑΔΕΙΕς ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ (ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗς ΓΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥς)ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩς ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ;;;;;
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ "ΚΕΦΑΛΙΑ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΡΕΦΟΥΝ ΤΙς ΖΩΕς ΠΑΙΔΙΩΝ 18 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙς ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΣΕΙς ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙς ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ,ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 30 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΤΑ 10 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕς ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΕΙς Ή ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΔΑ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΜΠΡΑΧΑΜΙΩΤΗΣ
15/03/2010 09:52
Θυμήθηκα τώρα και μια ηλίθια διαφήμιση που κάποιιος ζητάει master από τον τεχνικό που πάει να του φτιάξει ηλεκτρολογική βλάβη στο σπίτι. Αν έχει master να είστε σίγουροι ότι υπάρχει πιθανότητα πυρκαγιάς μετά την επισκευή.
Γιωργος
15/03/2010 09:49
Είναι γεγονός ότι πρώτα ιδρύονται οι σχολές και ύστερα από χρόνια αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα με αποτέλεσμα πολλοί απόφοιτοι να τελείωνουν μια σχολή και να μην έχουν στον ήλιο μοίρα. Δε συμβαίνει όμως αυτό με όλα. πχ ΤΕΙ Δομικών έργων που έχει χαμηλότερη βάση από έργων υποδομής, στα οικοδομικά έργα έχουν ουσιαστικά εξομοιωθεί με τους διπλωματούχους πολιτικούς μηχανικούς Πολυτεχνικών σχολών εκπονούν αρχιτεκτονικές μελέτες, στατικές μελέτες στις πολεοδομίες γίνονται μεχρι και προιστάμενοι και έχουν <<βαφτιστεί>> Πολιτικοί μηχανικοί ΤΕ παραπλανώντας τον πολίτη,
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΜΠΡΑΧΑΜΙΩΤΗΣ
15/03/2010 09:46
Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση από την πλευρά των Πολυτεχνείων. Τα ΤΕΙ ζητούν απλά κάποια επαγγελματικά δικαιώματα, για να κάνουν μια δουλειά αυτόνομα και να μην πληρώνουν την υπογραφή άσχετων μηχανικών. Γιατί είναι άσχετοι, αφού δεν επισκέπτονται καν το εργοτάξιο για το οποίο υπογράφουν.
Όσο για τις σπουδές του Πολυτεχνείου έχουν μείνει στα επίπεδα του 50 (το γελοίο ηλεκτρολόγοι-μηχανολόγοι). Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει σχολή Ηλεκτρολόγων μηχανικών, ηλεκτρονικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, τρία σε ένα. Όχι 5, 50 χρόνια να το σπουδάζουν δεν πρόκειται να το μάθουν το αντικείμενο. Νταβατζιλίκι πουλάνε εκμεταλευόμενοι το ότι η συντεχνία τους είναι σύμβουλος του κράτους.
Σχετικά με την ποιότητα των ΤΕΙ, το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι οι καθηγητές, μέλη του ΤΕΕ, έχουν κάνει κλίκες, μεταφέρουν τα κονδύλια των ΤΕΙ σε εικονικές έρευνες και απογυμνώνουν τα εργαστήρια από υλικό.
GOLDEN BOY
15/03/2010 09:20
ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΠΤΥΧΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ!
marie
15/03/2010 08:47
Καταλαβαίνω την πικρία των σπουδαστώ των ΤΕΙ, αλλά κακά τα ψέματα, σπούδασαν στα ΤΕΙ επειδή δεν μπόρεσαν να μπουν στα Πολυτεχνεία της Ελλάδος. Λυπάμαι, η αλήθεια να λέγεται. Οσο για τη σύγκριση των φοιτητών των ΤΕΙ και των Πολυτεχνείων έιναι κάτι περιττό. Οι πρώτοι μπαίνουν με ασύγκριτα πιο χαμηλές βαθμολογίες από τους δεύτερους (οι βάσεις στα Πολυτεχνεία είναι εφάμιλλες αυτών της Ιατρικής).
Χρειάζεται δικαιοσύνη σωστά? Δεν μπρορούν να κάνουν όλοι τα ίδια πράγματα στην Ελλάδα! Το ισοπέδωμα δεν βοηθά την πρόοδο.
Αλεξανδρος Αθ.
15/03/2010 08:33
"Οταν όμως επιλέξαμε τη σχολή μας, κανείς δεν μας μίλησε για την υποβάθμιση των ΤΕΙ που τα έλεγαν ανώτατα όπως τα πανεπιστήμια"
Πως τον κοροιδεψαν τον καυμενο ετσι... Πιστευε πως το να σπουδασεις 3 χρονια ειναι ακριβως το ιδιο με το να σπουδασεις 5 χρονια...
Πρεπει επιτελους να καταλαβουμε οτι δεν ειναι δυνατον να αναβαθμιζονται πτυχια στα χαρτια, πρεπει να αναβαθμιστουν πρωτα οι σπουδες. Και δεν ειναι σωστο με πλαγιους τροπους να προσπαθει καποιος να παρει επαγγελματικα δικαιωματα που δεν του ανηκουν.
Στην αγορα υπαρχει προβλημα ελλειψης ειδικευμενου προσωπικου για την επιβλεψη οικοδομικων εργασιων και συνεργειων, που θα εχουν τις γνωσεις για να εφαρμοσουν οσα η μελετη του εργου προβλεπει. Αντιθετα υπαρχει υπερεπαρκεια μηχανικων που κανουν μελετες και εχουν συμφωνα με τον νομο την γενικη επιβλεψη των εργων. Την ελλειψη αυτης της ενδιαμεσης βαθμιδας προβλεποταν να καλυψουν τα ΤΕΙ με αποφοιτους αντιστοιχους των παλιων υπομηχανικων. Δυστυχως, ολοι θελουν να ανεβουν βαθμιδα και να γινουν χαλιφιδες στην θεση του χαλιφη...
Επειδη ομως ζουμε σε μια κοινωνια διεθνοποιημενη, οπου η Αγγλοσαξωνικη εκπαιδευση επιβαλλει τα προτυπα της στην αγορα, αναγκαστηκαμε να ανωτατοποιησουμε τα ΤΕΙ κανοντας τα αντιστοιχα με τα αγγλικα κολεγια. Κανονικα θα επρεπε αμεσα να αντιστοιχησουμε και τα πτυχια των ΑΕΙ με τα πτυχια masters που δινουν στην Αγγλια. Οσο αυτο δεν γινεται, θα υπαρχει προβλημα...