Η πρώτη «καμπάνα» θα πέσει στις 15 Μαΐου και θα ακολουθήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργησή του, που θα γίνει στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας

Κατάργηση του 14ου μισθού στους ιδιώτες

Η Κομισιόν απαιτεί από Σεπτέμβριο και την απελευθέρωση των απολύσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2010 07:00 |
 Κατάργηση του 14ου μισθού στους ιδιώτες

Την κατάργηση του ενός εκ των 14 μισθών στον ιδιωτικό τομέα από το φθινόπωρο είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση, καθώς η απαίτηση της Κομισιόν για σύνδεση των αμοιβών με την παραγωγικότητα καθίσταται δεσμευτική από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η πρώτη «καμπάνα» θα πέσει στις 15 Μαΐου κι από κει κι έπειτα θα ακολουθήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του 14ου μισθού, που θα γίνει στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη των τεχνοκρατών της Κομισιόν, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα, που προηγήθηκε εκείνης του επιτρόπου Ολι Ρεν, το θέμα του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα τέθηκε ευθέως, αλλά η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να συζητήσει οποιοδήποτε μέτρο δεν αφορούσε καθαρά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στην τρέχουσα φάση.

Δεσμευτικό. Ωστόσο, πέρα από τη διαδικασία της σκληρής επιτήρησης, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, υπάρχει και η διαδικασία των διαρθρωτικών αλλαγών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, που από τον Ιούνιο αποκτά και δεσμευτικό (binding) χαρακτήρα. Ετσι, στις 15 Μαΐου, η Κομισιόν θα υποβάλει στο Συμβούλιο την έκθεσή της για το κατά πόσο πήραμε πράγματι αποτελεσματικά μέτρα για την επίτευξη του στόχου της μείωσης του ελλείμματος- η έκθεση αυτή, όμως θα συνοδεύεται κι από χωριστή «αναφορά πεπραγμένων» για την ανταγωνιστικότητα και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, η αναφορά αυτή θα επισημαίνει-- σύμφωνα με κοινοτικές πηγές- ότι υπήρξε κατά το παρελθόν στην Ελλάδα πραγματική αύξηση των μισθών, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας με αυξήσεις πολύ υψηλότερες του μέσου όρου της ευρωζώνης. Πως η άνοδος αυτή του μέσου μισθού είναι καταστροφική για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Θα σημειώνεται ακόμη πως με την ύφεση- κυρίως μάλιστα εάν αυτή συνεχιστεί μακροπρόθεσμα- θα επιδεινωθεί περαιτέρω η ανταγωνιστική θέση της ελληνικής οικονομίας. Νομοθετικά. Στη δεύτερη τριμηνιαία έκθεσή της, τον Σεπτέμβριο, η Κομισιόν θα μπορεί πλέον να απαιτήσει ευθέως από την Αθήνα τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότηταη οποία, πρακτικά, στη χώρα μας δε μπορεί να εφαρμοστεί παρά νομοθετικά: Επειδή μια μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ανά κλάδο κι ανάλογα με την παραγωγικότητα του εκάστοτε κλάδου, αποτελεί πολύπλοκη διαδικασία και παρεμβαίνει και στις κλαδικές συμβάσεις, κοινοτικές πηγές θεωρούν δεδομένο πως η Αθήνα θα επιλέξει να προσαρμοστεί με τη μέθοδο της οριζόντιας περικοπής του ενός εκ των 14 μισθών- κάτι που μπορεί να γίνει με μία απλή νομοθετική ρύθμιση. Από κει και πέρα- λένε οι ίδιες πηγές- εκείνοι οι κλάδοι του ιδιωτικού τομέα που θα θεωρούν ότι πρέπει να ενισχύσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους επειδή έχουν υψηλή παραγωγικότητα θα μπορούν να το κάνουν μέσω «μπόνους» που θα αντικαταστήσουν τον 14ο μισθό.

Αντιφατικό. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας η Κομισιόν προωθεί- όπως έχουν ήδη γράψει «ΤΑ ΝΕΑ»- και την απελευθέρωση των απολύσεων με τη δικαιολογία ότι έτσι διευκολύνεται η αύξηση της απασχόλησης, αφ΄ ετέρου διότι ενισχύεται η παραγωγικότητα. Προωθεί ακόμη την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας- κάτι εξαιρετικά αντιφατικό, δεδομένου ότι με άλλες πολιτικές της εισηγείται τη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Η σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα μπορεί να γίνει νομοθετικά

Ανακούφιση σε αγορές και Τύπο από την έκδοση του ομολόγου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ανακούφιση έφερε στις αγορές η επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, που φιλοξένησε για ακόμη μία φορά στις πρώτες σελίδες του τις εξελίξεις στη χώρα μας. «Οι φόβοι μειώνονται καθώς η έκδοση ελληνικού ομολόγου είναι πετυχημένη», γράφουν στο πρώτο τους θέμα οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ενώ η «Wall Street Journal»- στο επίσης πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της- αναφέρει ότι «Η Ελλάδα ξεπερνά κρίσιμο εμπόδιο με την πώληση χρέους της».

Η χώρα μας κέρδισε κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν κρατικό ομόλογο που εκδόθηκε (προ)χθες, μειώνοντας τους φόβους ότι η οικονομική κρίση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα δανεισμού, αναφέρουν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει την πετυχημένη έκδοση του ομολόγου «στοιχείο αισιοδοξίας στις αγορές», επειδή η Ελλάδα δείχνει ότι θα αποφύγει τη χρεοκοπία.

Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» φιλοξενούν ακόμη δηλώσεις πολιτικών από τη Γερμανία και τη Γαλλία, που χαιρετίζουν τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα τεράστια οικονομικά ελλείμματα.

«Η Ελλάδα επιβίωσε από κρίσιμο τεστ, συγκεντρώνοντας 5 δισ. ευρώ με την πώληση ομολόγων», αρχίζει το πρώτο θέμα της «Wall Street Journal», που προειδοποιεί ωστόσο ότι οι συνεχείς εκδόσεις ομολόγων και από άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μπορεί να δυσκολέψει την Αθήνα να συγκεντρώσει και τα υπόλοιπα χρήματα που χρειάζεται. Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, είναι μήπως οι ανησυχίες για την Ελλάδα επεκταθούν και σε άλλες ευάλωτες οικονομίες, αλλά και τράπεζες της ευρωζώνης, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το ενιαίο νόμισμα. Επίσης, η «Wall Street Journal» εκτιμά ότι οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες δεν θέλουν να σώσουν «πιο σύντομα από όσο πρέπει» την Ελλάδα, επειδή κάτι τέτοιο θα έδινε πράσινο φως και σε άλλες χώρες να παραβιάσουν τα όρια που θέτει η Ε.Ε. στα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

157
efi
14/03/2010 11:45
Ti lete ?Ta metra einai xoris ousia.Na plhrosoyn oloi osoi ta kataxrhstan 20 xronia tora.Oloi oi megalopolitikoi koitaxan thn tsepi tous.Afoy tsepothikan gia ta kala tora brikan ti lisi.Tha ta paroun apo ton aplo kosmo poy zei me ta liga.Ftaime oloi emeis poy psifizoume ta lamogia gia na xanafane kai to paizoune kai aythenties.Mas girisan 100 xronia piso.Yparxoyn luseis alla arkountai stiw aples gi aytous.Na kocoyn misuoys.Siga ta legta pou mpikan sta tameia apo ti meiosh .Bre megalokarxaries forologhste tous epixeirhmaties kante thn Ellada prosith stous topistes ftioajte biomhxania tourismoy kai ua xete ta 5pla esoda.Eiste oloi oi politikoi kai oi megalodhmosiografoi poy kanete plysh eggefaloy sto lao gia FTYSIMO.
demis
09/03/2010 13:01
ena mono na sas po o anthropos einai kalos otan den pinaei.
Jimbo Jr
08/03/2010 15:53
@Ελεος 8/3/2010 08:
KAI MONO POU SKEFTESAI OTI EPISHMANSEIS SAN "OI D.Y. EINAI YPERARI8MOI" EINAI EPEIDH AUTOS POU TIS KANEI H8ELE NA GINEI D.Y. KAI DEN TA KATAFERE LEEI POLLA.

DEN MPOREI 30 XRONIA KREPALHS NA DIOR8W8OUN XWRIS PONO - AUTA MONO STA PARAMY8IA TOU KKE/SYRIZA GINONTAI.
OI D.Y. DEN NOIAZONTAN AN YPHRXE KAMIA ANAGKH GIA NA TOUS PROSLABOUN, OUTE NOIAZONTAN GIA TA KOROIDA POU 8A TOUS PLHRWNAN, OUTE NOIAZONTAN AN TO KARABI 8A BOULIAZE KAPOIA STIGMH.
FILHSAN KATOURHMENES PODIES NA DIORISTOUN KAI META ARXISAN TIS APERGIES GIATI H8ELAN KAI ALLA.

O PAPANDREOU DEN 8ELEI 300000 ATOMA NA MEINOUN XWRIS DOULEIA KAI GIA AUTO PROTIMA NA KOPSEI LIGO APO OLOUS KAI NA AU3HSEI FOROUS.
AUTO OMWS DYSTYXWS DEN 8A DOULEPSEI.
ME FOROUS DEN ERXETAI ANAPTY3H, XWRIS ANAPTY3H DEN ERXONTAI BIWSIMES 8ESEIS ERGASIAS, XWRIS 8ESEIS ERGASIAS STHN PRAGMATIKH OIKONOMIA OLOI 8ELOUN NA STOIBAXTOUN STO DHMOSIO, OI FOROI AU3ANONTAI PARAPANW GIA NA TOUS TAISOUN, KAI PAEI LEGONTAS.

XREIAZONTAI KA8ARES LYSEIS KAI OXI MEREMETIA.
dimina
08/03/2010 14:22
καλα ρε παιδια δεν εχετε καταλαβει τι θελει η ευρωπη απο την ελλαδα? να περασει ολος ο πλουτος στους λιγους και οι υπολοιποι να λιμοκτονουν κ να δουλευουν για ενα κομματι ψωμι, οπως στα τριτοκοσμικα κρατη. και τα ζωα που βγαλατε κυβερνηση το στηριζουν γιατι φυσικα τους ευνοει. αν πραγματικα νοιαζονταν για το λαο θα τα επαιρναν απο αυτους που τα φαγανε κ οχι απο τους μικρομεσαιους.
SMOSCHID
08/03/2010 12:45
ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ;;;;;;

ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ 7% ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 16 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ;;;;;;;;;

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΜΙΚΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΑΣ ΜΙΣΘΟ ΕΠΙ 14.

ΤΙ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΌΜΑΣΤΕ ΣΕ 14 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ 12.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟ. ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ 1/14. (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΡΕΞΟΥΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ)

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ;;;;; ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ !!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΞΟΔΕΨΟΥΜΕ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ !!!!!!!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ;;;;;;; ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !!!!!!!!!

Μιχάλης Δ
08/03/2010 11:10
Ελπίζω να τολμήσουν 6/3/2010 13:15
Καιρός ηταν... 6/3/2010 13:08
Για πείτε μου ρε μεγαλοαφεντικά εσείς που μιλάτε για απελευθέρωση απολήσεων και περικοπές μοσθών πόσα βγάζετε το μήνα!!! 20000 ευρώ; 40000 ευρώ; Ελάτε τώρα να ζήσουμε για ένα χρόνο με 700 ευρώ το μήνα να δείτε τη γλύκα!!!!!!!
Sceptic
08/03/2010 08:28
Εμπρός για κατάργηση του 14ου μισθού ,8ώρου, Αδείας με αποδοχές ,όλων των αργιών..κλπ. κλπ.
Μιλάμε ότι πλησιάζει η ώρα του τέλους....δεν μπορώ να πώ ότι χαίρομαι για αυτό γιατί δυστυχώς δεν θα είναι αναίμακτο....αλλά δίνει ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα.
Η μάνα μου 80 χρονών τώρα μου λέει ότι έτσι δουλεύανε το 50...χεχεχεχε..αυτό λέγεται πρόοδος.... αλλά έτσι είναι οι αγώνες δεν κερδίζονται από τον καναπέ....
Ελεος
08/03/2010 08:18
Φίλε Jimbo Jr είσαι πολύ έξυπνος.
30% δημόσιοι υπάλληλοι απολυμένοι σημείνει ταμείο ανεργίας για τουλάχιστον 300.000 άτομα και 300.000 οικογένειες στο δρόμο με ότι αυτό σημαίνει (ανεργία, στέρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων στη διαβίωση μιας ολόκληρης οικογένειας κλΠ) για κάτι που δεν φταίνε εκείνοι αφού δεν προσλήφθηκαν μόνοι τους.
Κάποιος τους προσέλαβε. Από εκεί και πέρα, έχουν τη δουλειά τους και δουλεύουν.
Αν και απ'' ότι έχω καταλάβει οι "φίλοι" των δημοσίων υπαλλήλων που γράφουν τις απόψεις τους εδώ, είναι τόσο εχθρικοί γιατί απλά δεν έχουν καταφέρει να μπούν και αυτοί στο δημόσιο. Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοιο πάθος και μένος εναντίων τους.
Τώρα όμως που θα κόψουν και στον Ιδιωτικό τομέα και 14ο και ίσως και 13ο μισθό να δώ τι θα κάνετε. Αντί όλοι μαζί να ασχοληθούμε για το πώς θα αλλάξουμε αυτές τις πολιτικές που έχουν σαν στόχο ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες ΠΛΗΝ αυτών που θα έπρεπε να έχουν σαν στόχο (φοροφυγάδες, μαύρο χρήμα, λαμόγια, "εξυπνάκηδες" κλπ) καθόμαστε και δίνουμε εύκολες λύσεις (κλασσικοί Έλληνες ξερόλες) όπως να βγούν στο δρόμο 300.000 οικογένειες και να ζητιανεύουν.
ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!
Tipote allo aftokatastrofiko?
08/03/2010 08:16
Τι νομίζετε ότι θα γίνει; Αν η απάντηση είναι "μει''ωσετε τους μισθούς", ποιό είναι το πρόβλημα; Αυτό πού θα γίνει είναι ότι όσοι μπορούν θα μεταναστεύσουν καί θα μείνουν οσοι δεν μπορούν να φύγουν συν οι μετανάστες πού γι''αυτούς στή χώρα τους τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Ακόμα καί στό δημόσιο απλά θα φύγουν όσοι μπορούν καί θα μείουν όσοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο. Καί μετά θα παραπονιόμαστε γιά το μπάχαλο!
x2
08/03/2010 08:02
Έχει πολύ πλάκα που ορισμένοι γράφουν σχόλια υπέρ της κατάργησης των μισθών. Τι έγινε; Αποβλακοθήκατε τελειώς όπως τα Αμερικανάκια από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης ή το 10% των πολιτών που κονομάει άπο το υπόλοιπο 90% καταδέχεται να γράφει σχόλια στα ΝΕΑ; Να μη σας πειράζει το ΚΚ ή τα εξάρχεια, το ΣΥΡΙΖΑ ή οποιαδήποτε προοδευτική ή εναλλακτική ιδέα. Να σας πειράζουν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΣΟΚ που κονομήσανε και καταστρέψανε τα πάντα. Ξυπνάτε ρε. και να διαβάζετε και άλλες εφημερίδες ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ( τα ΝΕΑ - εθνος - βήμα κτλ) . Φιλικα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
08/03/2010 07:57
ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ .ΓΙΑΥΤΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ.
Ουτε καν για διακοπες.
08/03/2010 03:47
Αν το δούμε αντικειμενικά το πράγμα, σε ενα λαο όπου έχει ακόμα ΚΚ ενω ένας σαν τον Ανδρέα Παπαντρέου μπορεί να γίνει τρείς φορές πρωθυπουργός,δεν αξίζει καλύτερη τύχη. Και πάλι καλά τη περνούσατε μέχρι τώρα κλεφτρόνια. Αλλά τώρα σας πήρανε γραμμή. Καλύτερα να αρχίσετε να μαθήματα τουρκικής γλώσσας για τα γιουσουφάκια σας γιατί οι τούρκοι δεν επιτρέπουν Εξάρχεια κτλ.
Stavros
08/03/2010 02:43
Να καταργηθουν και στον δημοσιο και στον ιδιωτικο τομεα, και να μειωθουν κι αλλο οι αποδοχες σε αυτους που πρεπει
Τkostas
08/03/2010 02:32
Μα καλά αστειέυονται??Ποιος τους είπε ότι στον ιδιωτικό τομέα δίνουν 13ο και 14ο μισθό??/Μα αυτά ήταν μόνο στα χαρτιά....΄Ενα πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων το λαμβάνει...
Κινέζος Ευρωπαϊκός...
08/03/2010 01:19
Κατάργηση του 14ου μισθού στους ιδιώτες! Κατώτατος μισθός Γερμανού 1.500 ευρώ (12 μισθοί) Κατώτατος μισθός Ελληνα 750 ευρώ (12 μισθοί) συν 2 επιπλέον μισθοί 750x2= 1.500 ευρώ 1.500/12= 125 ευρώ ανά μήνα επιπλέον Αρα ο κατώτατος μισθός του Ελληνα είναι 750 125= 875 ευρώ Δηλαδή 625 ευρώ λιγότερα από τον Γερμανό! Οι τιμές όμως στα Praktiker και στα Lidl είναι 10% ακριβότερες από ''οτι είναι στα ίδια καταστήματα στην Γερμανία. ποιος πονηρός λόγος απαιτεί την κατάργησης μισθών στην Ελλάδα? ...μα φυσικά για να γίνουν οι Ελληνες μαζί με τους μετανάστες οι Κινέζοι της Ευρώπης! Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Ελληνες θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να φύγουν από την Ελλάδα, και έτσι θα παραμείνουν εδώ μόνο οι μετανάστες! Θα είναι οι νέοι ιθαγενείς της περιοχής...
stratiki
07/03/2010 23:40
ο Ανδρέας έχει απόλυτο δίκιο.Αδέλφια,μη φοβάστε,αντιδράστε΄,διεκδικήστε,όχι μόνο απεργία αλλά διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις.να μας δούνε γιατί αλλιώς δεν υπάρχουμε γιαυτούς.Ξυπνήστε, μας κλέβουν τη ζωή.Ελάτε να ξεπεράσουμε τους εργατοπατέρες και να χαράξουμε τη δικιά μας πορεία.Ξυπνήστε ,το έργο που ακολουθεί ,πιστέψτε με,δε θέλετε να το δείτε.Για ένα να είστε σιγουροι: ο Γιωργάκης δε δουλεύει για την ελλάδα,αλλά για την οικονομική ελίτ.Ελάτε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω,όλοι μαζί ,ενωμένοι.Μην τρώγεστε,αυτό θέλουν.Κλείστε τις τηλεοράσεις και όλοι στις πορείες.Τα λέμε την Πέμπτη.......
Γιωργος Κ.
07/03/2010 23:12
Ο Σημιτης τα πουλησε τα Ιμια χωρις να το καταλαβουμε οι βλακες οι Ελληνες. Αν ο Γιωργακης τολμησει να διαπραγματευτει την πωληση του Παρθενωνα θα τον φαμε χωρις να προλαβει να βγαλει κιχ. Αυτα σε εθνικο επιπεδο. Στο παγωμα και κοψιμο των μισθων και δωρων πως να αντιδρασουμε? Οι υπαλληλοι και οι συνταξιουχοι ειναι για φτυσιμο σε αυτη τη χωρα. Και νομο που να επιτρεπει την ευθανασια ειναι ικανη να ψηφισει η σοσιαλιστικη μας κυβερνηση. Ετσι μπορει να κοψει και τους 14 μισθους μας.
Jimbo Jr
07/03/2010 21:43
OPWS O Jimbo PROBLEPSE OTI TA ARXIKA METRA POU PHRE H KYBERNHSH HTAN ASTEIA KAI OTI H PRAGMATIKOTHTA DEN XWRAEI AMPELOFILOSOFIES, AKOMA MIA PROBLEPSH TWRA.

ME TA NEA METRA OI EURWPAIOI BRHKAN TH DIKAIOLOGIA POU H8ELAN STOUS LAOUS TOUS GIA NA DWSOUN STOUS REMPELOUS "POLITIKH STHRI3H" ME KAMIA 30ARIA DIS EURO SE 1-2 MHNES.
ALLA TO PROBLHMA PARAMENEI KAI OPOIA BELTIWSH 8A EINAI PARODIKH.
ENA TERATWDES DHMOSIO ME YPER-YPERARI8MOUS ARGOSXOLOUS POU OSO KAI NA TOUS KOPOUN OI MIS8OI KAI TA EISODHMATA DEN PROKEITE NA 3EKOUMPISTOUN KAI NA FYGOUN - 3EROUN ALLWSTE POSO PRAGMATIKA A3IZOUN OPOTE POU NA PANE KAI TI NA KANOUN?

XREIAZONTAI TOULAXISTON 30% APOLYSEIS STO DHMOSIO - ME TA XRHMATA POU DEN 8A ROUFHXTOUN APO THN PRAGMATIKH OIKONOMIA GIA NA TOUS PLHRWNOUN, OI EMESOI KAI AMESOI FOROI MPOROUN NA MEIW8OUN. MONO ETSI 8A ER8EI BIWSIMH ANAPTY3H, ME BIWSIMES 8ESEIS ERGASIAS, KAI BELTIWMENH ANTAGWNISTHKOTHTA.

OSO TA MILIOUNIA TWN DHMOSIWN SYNEXIZOUN NA APOMIZOUN TOUS POROUS THS KOINWNIAS KAI NA XREIAZONTAI YPERBOLIKOI FOROI GIA NA PLHRWNONTAI, ASPRH MERA DEN ERXETAI.
dimitris korinthios
07/03/2010 20:51
...ότι τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα πιθανόν αρκούν για το 2010, ωστόσο θα χρειαστούν οπωσδήποτε και νέα μέτρα το 2011 και το 2012 !
Eάν αυτή H KYBEPNISH συνεχιστεί MEXPI TOTE BEBAIA
MΠAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
b.j
07/03/2010 20:33
@ ANNA ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΠΜΕΑ ΕΙΝΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 1400 ΕΥΡΩ.Ο ΓΥΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ.Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 18ΟΟ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΝ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΑ ΠΟΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
07/03/2010 20:20
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ. ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ.
ΕΛΛΗΝΑΣ
07/03/2010 20:06
ΜΠΑΡ-ΟΖΩ.
ΜΠΑΡ-ΟΖΕΙΣ.
ΜΠΑΡ-ΟΖΕΙ.

ΜΠΑΡ-ΟΖΩΜΕΝ.
ΜΠΑΡ-ΟΖΕΙΤΕ.
ΜΠΑΡ-ΟΖΟΥΣΙ.
βορεια θεσσαλονικη
07/03/2010 19:54
Δεν πονανε μωρε τα παλικαρια.....
Δημήτρης Κουκλινός
07/03/2010 19:47
Η σημερινή τηλοπτική συζήτηση στο πρώτο πρόγαραμμα της γερμανικής τηλεόρασης Presseclub LIVE Talk, που γίνεται κάθε Κυριακή και έχει τεραστια τηλεθεαματικότητα ήταν πολύ θετική για τηυν Ελλάδα και ειδικότερα για τον Γ. Παπανδρέου. Κυριαρχεί η πεποίθηση ότι ο Γ. Π. είναι αυτή τη στιγμή εί ναι ο κατάλληλος πολιτικός στην κατάλληλη θέση. Το πρόσωπο του χαίρει γενικής εκτίμησης. Δυστυχώς όμως στη δύσκολη αυή στιγμή δεν φαίνεται να τον βηθούν οι ΄Εληνες. Παράδειγμα το τηλεφώνημα που΄είχαμόλις τώρα από την Ελλάδα:
Φίλος μου πλήρωσε για μια μικροεγχείρηση μετά από προηγούμενη συνεννοηση με το γιατρό του.1000 € περίπου. ΄Οταν ζήτησε απόδειξη του απήντησε ότι η τιμή αυτή ήταν φιλική. Με άπόδειξη θα πράπει να πρηρώσει σχεδόν το διπλάσιο. Βεβαίως δεν πήρε απόδειξη. Το συμβάν αυτό μου αφαιρεί κάθε αισιοδοξία ότι ο Γ.Παπανδρέου θα επιτύχει. Πολύ περισσότερο πιστεύω ότι η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς στον γκρεμό. Και επειδή γνωρίζω το πνευμα που επικρατεί εδώ στη Δυτ. Ευρώπει, σας διαβεβαιώνω ότι όταν δούν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να κάνει τα ίδια όπως μέχρι τώρα, δεν θα τη βοηθείσει κανείς. ΄Οποιος δεν βοηθά γίνεται συνένοχος με τους παράνομους. ΄Οσον αφορά εμάς τους λεγόμενους ομογενείς θα μας φύγει η όρεξη να βοηθήσουμε.
Πατριώτης
07/03/2010 19:42
Η κατσίκα του γείτονα ψόφησε αδέλφια του ιδιωτικού τομέα.Τώρα έρχεται η σειρά της δικιάς σας κατσίκας.
Γιώργος Ορφανός
07/03/2010 19:27
Οι πολίτες δουλεύουν ή στον Ιδιωτικό Τομέα ή στον Δημόσιο Τομέα. Οι πολίτες σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα ίδια δικαιώματα. Συνεπώς γιατί οι Δημόσιοι Υπάλληλοι να είναι μόνιμοι και οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι να μήν είναι? Επειδή όμως δεν είναι σωστό να είμαστε όλοι μόνιμοι διότι τότε δεν θα δουλεύει κανένας, το ορθόν είναι να αρθεί η μονιμότητα στον Δημόσιο Τομέα για να έχουμε ισότητα.
Με βάσει στατιστικά στοιχεία άλλων Ευρωπαικών Κρατών, έχουμε πέντε φορές περισσότερους Δημόσιους Υπαλλήλους απ'' ότι χρειαζόμαστε! λόγω της καταστροφικής πελατειακής πολιτικής του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας όλα τα χρόνια! Συνεπώς απαιτείται άμεση προσαρμογή στα στατιστικά δεδομένα των Ευρωπαικών Χωρών όσον αφορά τον αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων. Και ας μήν ξεχάσουμε το ενιαίο μισθολόγιο γιά όλους τους Δ.Υ. όπου και θα μπεί μία τάξη στην ασυδοσία της σπατάλης λόγω αυτής της αιτίας.Ελάχιστος και Μέγιστος μισθός γιά όλους χωρίς παράθυρα. Μέσα στο ενιαίο μισθολόγιο να είναι και ο οδοκαθαριστής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Εάν γίνουν τα ανωτέρω θα δούμε άσπρη μέρα, εάν δεν γίνουν βαδίζουμε στην χρεοκωπία ως κράτος και φταίμε εμείς και κανείς ξένος! Που ακούστηκε να πληρώνουμε πέντε φορές παραπάνω υπαλλήλους στο δημόσιο τομέα απ'' ότι χρειάζεται και να μας λένε και από πάνω ότι αυτοί μόνο πληρώνουν διότι
τα δηλώνουν όλα? Αυτό θα ήταν σωστό μόνο για το ένα έκτο των
Δημοσίων Υπαλλήλων διότι τα υπόλοιπα πέντε έκτα δεν πρέπει να είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι διότι δεν χρειάζονται και δημιουργούν πρόβλημα σε αυτούς που πραγματικά εργάζονται και πραγματικά αποδίδουν!
Dimitrios Tsatsas
07/03/2010 19:16
Ena gnwrizw: An zeis me daneika zeis epikyndina.

Ara: Kswflhste gia na teleiwnei to paramythi. Oi pyrgoi ths ammou prepei kapote na pesoun. Ekswflhsh loipon kai gia na ginei auto parte kai kana dyo symboules:

1. H politikh taksh na elaxistopoihthei (afou den mporeite na zhsete xwris afentes).
2. H paragwgikh taksh na arkestei sthn amoibh ths oriakhs paragwghs tous.
3. O kathenas na balei ton eautoulh tou mposta kai ola tha pane kala.
4. Den yparxoun douleies anaksies ths prosoxhs mas
5. Kai o theos, allah, budha, zeus, h oti allo pisteuete mazi sas.

Syn Athhna kai xeira kinei...(akomh kai, h mallon prwtista, otan prokeitai na sxhmatiseis grothia enantion tou kratous)
George
07/03/2010 19:07
k 7/3/2010 18:38

Φιλε μην χαιρεσαι γιατι η αρση μονιμοτητας και μειωση των Δ/Υ ειναι προ των πυλων , εκει να δουε τι θα λες
Dimitrios Tsatsas
07/03/2010 19:07
@Pavlos Xanthopoulos 7/3/2010 01:42

Auto htan euxh h fobera, Pavle?
K.MANΩΛΙΔΗΣ
07/03/2010 18:50
Ακούω την είδηση καί δέν πιστεύω τ''αυτιά μου: "Ο Μητσοτάκης
λέει, παραιτήθηκε από τις 6 από τις 7 συντάξεις που παίρνει, ώστε να βοηθήσει τήν χώρα να βγεί από τήν κρίση! Κράτησε μάλιστα την μικρότερη!
Πάνω που πήγα να ξεφωνίσω για πρώτη φορά στην ζωή μου "Μπράβο Μητσοτάκη", ξύπνησα!!!
Είχα αποκοιμηθεί στον καναπέ, πάνω που διάβαζα την συνέντευξη στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" της Νάνας Μούσχουρη, πού είχε ήδη παραιτηθεί από τήν σύνταξη που έπαιρνε ως πρώην Ευρωβουλευτής!
Μπράβο λοιπόν στήν Νάνα Μούσχουρη, η οποία είναι έτοιμη να συνεισφέρει καί στον λσμό της Βουλής για την διάσωση της χώρας. Να δούμε, ποιός άλλος από τις χιλιάδες χαραμοφάηδες Έλληνες που φτιάχθηκαν από τήν πολιτική μετά την μεταπολίτευση, θα βοηθήσει καί πώς την πατρίδα. Έχω την περιέργεια!
A.X.
07/03/2010 18:47
Auta ta metra OLA xreiazontai gia to mellon..! Nai men - den ginetai na exoume auta ta metra otan zoume stin genia twn 700eurw, alla ama den ginei auto TORA, tote kai ta paidia mas tha zoun stin genia twn 700euro..... Ksupniste epitelous.. OLOI SAS - ksupniste!! Ektos kai an den sas endiaferei o kosmos ston opoio tha zei to paidi sas.. Gia to mellon tis ELLADAS auta OLA prepei na ginoun. Den vlepete se ti athlia katastasi zoume???? Eisaste tyfloi re????
ΚΩΣΤΑΣ
07/03/2010 18:39
ΑΦΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ,ΠΑΓΩΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΤΩΡΑ .....ΑΠΛΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ!!!!!!!!
k
07/03/2010 18:38
Πωπω...Γουσταρω,,, Φατε το τωρα εσεις που ζηλευετε τους δημοσιους υπαλληλους.. Σιγα μην τη γλιτωνατε... Σαφως και το γνωριζετε οτι σε σας θα ειναι τρισχειροτερα τα πραγματα...αλλα μου θελατε και μετρα..χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
DK
07/03/2010 18:29
@Ανδρεας, όταν ο τιτανικός βουλιάζει δεν πνήγoνται μόνο αυτοί που φταίνε αλλά και αυτοί που δε φταίνε. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χρεοκοπία, μόνο υπεύθυνοι. Και υπεύθυνοι κατά σειρά είναι: 1. Οι πολιτικοί, 2. οι ΔΥ 3. οι φοροφυγάδες 4. Όλοι όσοι είναι μοιρολάτρες και περιμένουν από έναν υπουργό να τους φτάξει τη ζωή και δεν παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους. .....Αυτοί που ΔΕΝ φταίνε είναι οι ιδιωτικοί υπάλλοιλοι και οι τίμιοι επιχειρηματίες. Σ''αυτούς στηρίζεται η όποια παραγωγικότητα της χώρας και είναι λυπηρό που και αυτοί θα την πληρώσουν μαζί με όλους τους άλλους. Μια ΔΙΚΑΙΑ κυβέρνηση θα προστάτευε τους δύο τελευταίους γιατί από αυτούς περιμένει να αναπτυχθεί η οικονομία. Όμως οι Ελληνικές κυβερνήσεις που πάσχουν από οξεία δειλία προστατεύουν τους ΔΥ και τους ημετέρους εις βάρος των παραγωγικών δυνάμεων. Ακόμα και τώρα. Σε ένα δίκαιο κόσμο θα έπρεπε να απολύσουν 800,000 ΔΥ και να διοχετεύσουν τα χρήματα που θα περίσευαν σε αναπτυξιακές διαδικασίες ώστε σε 20 χρόνια να έχουμε μια ευνομούμενη χώρα. Ανταυτού κρατάνε το τέρας ζωντανό σε χειμερία νάρκη μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας οπότε αυτό θα ξυπνήσει πάλι για να μας ξαναφάει ζωντανούς.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
07/03/2010 18:28
Κύριε Παπανδρέου,
Σύντομα έρχεται στήν Βουλή, φάκκελος για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, πολιτικών φίλων καί συγγενών του αλαζόνα δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη! Λεπτομέρειες
υπάρχουν στο σημερινό ΘΕΜΑ της Κυριακής. Επειδή, τέτοιες συμπεριφορές πολιτικών οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση, ας είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, ο πρώτος πολιτικός που θα τιμωρηθεί παραδειγματικά για εγκληματική βλάβη κατά της Εθνικής μας οικονομίας! Ας πάει φυλακή ο Νικήτας, να χαρεί λίγο καί ο κ. Σαμαράς!
Υ.Γ. Δεν θα πρότεινα να του επιβληθεί ποινή, ώστε να σκουπίζετε για ένα χρόνο με γυαλόχαρτο, γιατί, μπορεί καί να του άρεσε!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
07/03/2010 18:17
@ΚΟΣΜΑΣ
Γιατί βρέ Κοσμά; Δέν φτάνουν οι ταραξίες του ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξουν την Κυβέρνηση; Καί πώς είπαμε θα σώσετε την οικονομία της χώρας;
DK
07/03/2010 18:12
@akis, αχ βρε άκη μου, τόσο μικρός και τόσο μεγάλο μήσος! Το αξιοπερίεργο με τους ομοίους σου είναι ότι το θεωρείτε μπουρζουαζικό να κάνετε αναλύσεις. Είναι αξιοπερίεργο γιατί θα περίμενε κανείς από κάποιους που θεωρούν τον εαυτό τους προοδευτικό, ότι θα ήταν οι πρώτοι που θα χρησιμοποιούσαν το μυαλό τους και το διάλογο για να διαμορ΄φωσουν θέσεις. Όμως εσείς αποφεύγετε το διάλογο σα το λιβάνι. Δεν είναι εκπληκτικό; Να για παράδειγμα λες: "Καθε βραδυ θα κοιμομαστε αγκαλια με την ανασφαλεια και το τρομο της φτωχιας." ..... καλά εσύ σήγουρα μια χαρά κοιμάσαι δίπλα στο λάπτοπ σου. Αλλά για τους υπόλλοιπους, για να μην υπάρχει φτώχια δεν πρέπει να παραχθεί πλούτος; Με ποια διαδικασία θα παραχθεί αρκετός πλούτος ώστε η συντρηπτική πλειοψιφία να έχει ένα ανθρώπινο βιωτικό επίπεδο με μοντέρνα δεδομένα; Ιστορικα ποιό σύστημα το έχει επιτύχει αυτό; Έχεις απάντηση; Εγώ απ όσο ξέρω, μόνο ο νεοφιλελευθερισμός το κατόρθωσε. Αλλά δέχομαι και αντιρήσεις!
ΔΥ
07/03/2010 17:39
αναδημοσιευση απο το fimotroΤην ώρα που κυνηγούν ανελέητα τους φτωχούς, για τέσσερα λεπτά πρόσθετου ΦΠΑ στο γάλα, ή για 10 λεπτά πρόσθετων φόρων στη βενζίνη, οι αδιάφθοροι του υπουργείου Οικονομικών αφήνουν προκλητικά άθικτη τη σκανδαλώδη διάταξη Χριστοδουλάκη, με την οποία οι μεγάλοι της βιομηχανίας κρύβουν σε υπεράκτιους παραδείσους φορολογητέα ύλη δεκάδων δισεκατομμυρίων! Το σκανδαλώδες... άρθρο 31, παρ. 14 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (νόμος 2238/1994, ΦΕΚ Α151, για να μην δυσκολευθούν στο ψάξιμο ο Γ. Παπακωνσταντίνου και οι... άσφαιροι Ράμπο του) επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αγοράζουν από υπεράκτιες εταιρείες τις πρώτες ύλες τους, που οι περισσότερες, ως γνωστόν, αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων και να αφαιρούν την αξία των "υπεράκτιων" (και συνήθως παραφουσκωμένων...) τιμολογίων από το φορολογητέο εισόδημα.
Η διάταξη αυτή έχει ως εξής:
"Οι δαπάνες που πραγματοποιεί η επιχείρηση για αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών από εξωχώρια εταιρία, καθώς και τα δικαιώματα ή οι αποζημιώσεις που καταβάλλει αυτή σε εξωχώρια εταιρία για τη χρησιμοποίηση στην Ελλάδα τεχνικής βοήθειας, ευρεσιτεχνιών, σημάτων, σχεδίων, μυστικών βιομηχανικών μεθόδων και τύπων, πνευματικής
ιδιοκτησίας και άλλων συναφών δικαιωμάτων, δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά της. Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται δαπάνες που αφορούν αγορά ή μεταφορά στην Ελλάδα αργού πετρελαίου, πετρελαιοειδών ή άλλων προϊόντων για τα οποία δημοσιεύονται δείκτες τιμών χονδρικής πώλησης και τα οποία αποτελούν αντικείμενο
διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά προϊόντων". Σημειώνεται ότι η "έξυπνη" εξαίρεση της δεύτερης παραγράφου προστέθηκε το 2002 από τον Νίκο Χριστοδουλάκη. Μέχρι τότε, ίσχυε μόνο η πρώτη παράγραφος και όσοι παρουσίαζαν τιμολόγια από εξωχώριες (off-shore) εταιρείες στην εφορία γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσαν να αφαιρέσουν την αξία τους από το φορολογητέο εισόδημα, άρα θα πλήρωναν πολύ μεγαλύτερους φόρους. Πώς λειτουργεί στην πράξη η διάταξη αυτή; Ένα διυλιστήριο (ας μην πούμε ονόματα και θίξουμε υπολήψεις, άλλωστε όλοι τα γνωρίζουν) μπορεί να αγοράζει αργό πετρέλαιο Σαουδικής Αραβίας με ενδιάμεσο σταθμό μια υπεράκτια εταιρεία, κάποιας χώρας με αστείους φορολογικούς συντελεστές και ανύπαρκτους ελέγχους. Το αργό πετρέλαιο ξεκινάει από την Σ. Αραβία με 80 δολ. το βαρέλι, αλλά η υπεράκτια εταιρεία το τιμολογεί στο ελληνικό διυλιστήριο στα 85 δολ. Αυτά τα 5 δολ. μένουν στον υπεράκτιο παράδεισο αφορολόγητα, ενώ το διυλιστήριο εμφανίζει δαπάνη αγοράς πρώτης ύλης 85 δολ. στην εφορία και αφαιρεί από το φορολογητέο εισόδημα αυτό το ποσό, αντί των 80 δολ. Στη συνέχεια, πουλάει τα διυλισμένα προϊόντα του με το "καπέλο" που αντιστοιχεί σε αυτή τη διαφορά ανάμεσα στο πραγματικό και το εικονικό κόστος αγοράς της πρώτης ύλης και αδειάζει θαυμάσια την τσέπη του καταναλωτή! Και φοροαποφυγή και άγρια κερδοσκοπία εις βάρος φορολογουμένων και καταναλωτών (διάταξη... 2 σε 1 υπέρ των ισχυρών της οικονομίας!).
Γιατί, λοιπόν, κ. Παπακωνσταντίνου δεν καταργείτε άμεσα αυτή την εξοργιστική διάταξη; Γιατί πρέπει η εφορία μας σε δύσκολους καιρούς να απαλλάσσει από φόρους τους επιτήδειους μεγαλόσχημους, όταν παρουσιάζουν "φουσκωμένα" τιμολόγια από φορολογικούς παραδείσους; Γιατί δεν μπορούν να κόβουν ένα τιμολόγιο αγοράς αργού πετρελαίου, καφέ, ή τόσων άλλων εισηγμένων σε χρηματιστήρια εμπορευμάτων από εταιρεία της χώρας όπου παράγεται το κάθε προϊόν, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούν ενδιάμεσους σε φορολογικούς παραδείσους; Γιατί η ελληνική εφορία αφήνει αυτό το πάρτι φοροαποφυγής και υπερτιμολογήσεων να συνεχίζεται αδιατάρακτα εδώ και 8 χρόνια, την ώρα που η χώρα βαδίζει στη χρεοκοπία και φορολογούνται άγρια εκατομμύρια εργαζόμενοι; Ποια απάντηση έχετε να δώσετε κ. Παπακωνσταντίνου;
Υ.Γ. Μήπως δεν θέλετε, κ. Παπακωνσταντίνου, να καταργήσετε τη διάταξη και να προσβάλλετε τον Νίκο Χριστοδουλάκη, με τον οποία είχατε άριστη συνεργασία, την εποχή που είχε το τιμόνι της οικονομίας και πιλοτάριζε υπέρ των ισχυρών; Μήπως δεν την καταργείτε, επειδή είχατε και εσείς ενεργό συμμετοχή στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής που μας εκσυγχρόνισε τόσο καλά; Αντιγράφουμε από το επίσημο βιογραφικό σας:
"Σύμβουλος του τ. Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη σε θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας (1998-2000), Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (2000-2002), μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ, μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ (2002-4). Υπεύθυνος για το συντονισμό της Διαδικασίας της Λισσαβώνας στην Ελληνική Προεδρία της ΕΕ". Το (εκσυγχρονιστικό) αίμα, νερό δεν γίνεται, έτσι δεν είναι κ. Παπακωνσταντίνου;
στις 9:18 π.μ.

νεσκε
07/03/2010 17:17
Παπανδρέου το εντιμότερο είναι-αν βέβαια διαθέτεις ακόμη εντιμότητα πολιτική- να φύγεις. Κατάφερες μέσα σε 5 μήνες να υποδουλώσεις ένα περήφανο λαό.
ΚΟΣΜΑΣ
07/03/2010 17:09
Κάνω έκκληση στη μεγάλη πλειοψηφία των σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ, που έχουν παραμεριστεί από την νεοφιλελεύθερη ηγεσία του Παπανδρέου, να σηκώσουν το κεφάλι και να την εκιδιώξουν απτό Κίνημα. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η ξενόφερτη κυβέρνηση τόσο λιγότερο θάναι το κακό που θα προξενήσει
akis
07/03/2010 16:27
Αρχιζει μια μακρια "παγωμενη" εποχη τρομου και ανασφαλειας .
Ειναι ευκαιρια ο μεσος Ελληνας , να διεκδικησει ,να βγει να φωναξει ,να πολεμησει για το μελλον του . Καθε βραδυ θα κοιμομαστε αγκαλια με την ανασφαλεια και το τρομο της φτωχιας.
Καποια καθηκια ,καποιοι αφενταδες με το ψευδωνυμο "επιχειρηματιες" θα προσπαθησουν να μας κοψουν τον 14ο μισθο φωναζοντας οτι δεν βγαινουν και ταυτοχρονα θα αγοραζουν το τελευταιο μοντελο της Porsche . Αφηστε λοιπον το τηλεκοντρολ και την πιτσα και παλεψτε για ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΗΔΕΣ .
Ανδρεας
07/03/2010 13:37
Οσοι επιμενανε τοσο καιρο οτι τα νεα μετρα θα αφορουν "τους τεμπεληδες δημοσιους υπαλληλους" και οτι αυτοι δεν γινεται να εξαθλιωθουν πιο πολυ,δυστυχως διαψευδονται και μαζι τους τα παπαγαλακια των μμε που προπαγανδιζαν οτι "οι εργαζομενοι βαζουν πλατες στην κυβερνηση"...Απο εδω και περα οποιος εναντιωνεται στις κινητοποιησεις ειναι ή αφεντικο ή γλυφτης-τσιρακι του αφεντικου...Κυριοι η γενικη απεργια των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ την πεμπτη και ο καθενας αναλαμβανει τις (ταξικες) ευθυνες του...
elena
07/03/2010 12:00
η καταστρατήγηση των ΣΣΕ στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχεί με εναρξη πολέμου... του πολέμου της φτώχειας.
ήδη μας παιδεύουν για το μεροκάματο τα σκυλιά τα αγαρινά ... μου φαίνεται η Ελλάδα δεν είναι πια τόπος για να ζούμε ... τίποτα κρατάμε εξοχικά - σπίτια και φεύγουμε για αλλού!!!
ΘΟΔΩΡΗΣ
07/03/2010 10:55
Υπάρχει καμια πρόταση να φύγουμε εξωτερικό να δουλέψουμε: Εκεί τουλάχιστον θα φορολογούμαστε αδρά αλλά θα έχουμε υγεία, παιδεία, ασφάλεια...
Δυστυχώς ,εαν δεν το έχετε καταλάβει ,έχει ξεκινήσει οικονομικός πόλεμος.
Ελπίζω να μην ζήσω για να βλέπω τα παιδιά μου να ψάχνουν για φαϊ στα σκουπίδια σε λίγα χρόνια...
Eftichios Grammatikopoulos
07/03/2010 10:49
Ελληνας ο εργάτης. Ελβετός ο πλουτοκράτης!
for theodore
07/03/2010 10:40
ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΟΔΩΡΗ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΡ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΕΜΕΝΑ) ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΕΤΑΙ. ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΥΤΕ Η ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, Ο ΣΙΔΕΡΑΣ ΟΜΟΙΩΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΞΙΖΑΝ ΑΛΛΑ Ο ΔΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ, ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΥΦΑΡΕΙ! ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΟΥΗΔΟΣ! ΚΙ ΑΦΟΥ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΘΑ ΒΡΩΜΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ! ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΙΚΑ, ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ- ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΔΩΡΑ!. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ? ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥ? ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΡ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟ-ΜΕΣΟ ΑΣΤΟΙ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΕΝΑ ΚΟΤΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ...
καπνας κυριακος
07/03/2010 10:34
ρε παιδια δεν εχετε καταλαβει οτι μας δουλευουνε ψιλο γαζι.Ας ΚΟΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΕς ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ.
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ !!!!!!
07/03/2010 09:46
3 ΔΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!!!!

1 ΔΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ !!!!!!

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ !!!!!!!

ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ !!!! ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ (ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ 5 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ !!!!

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 14ου ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!!!

ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ (ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ) !!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ !!!!! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !!!!!!
07/03/2010 09:40
@ ΟΜΗΡΟΣ.Τ 6/3/2010 10:13

Το υστερόγραφό σου δυστυχώς πολύ λίγοι το καταλαβαίνουν. Πάντως συνοψίζει όλη την αλήθεια......
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
07/03/2010 08:59
Bλέπω τώρα στο MEGA, τον κύριο Γιάννη, υπερήλικα συνταξιούχο, ο οποίος προσέφερε την σύνταξή του για την διάσωση της Εθνικής οικονομίας. Πρίν 2 χρόνια, ο άνθρωπος αυτός, έδωσε 7.000 ευρώ φακελάκι στους γιατρούς, προκειμένου να τον εγχειρίσουν οι γιατροί. Διότι, το κολοκράτος που σήμερα ενισχύει με την σύνταξή του, δέν μερίμνησε ποτέ να εξαλείψει την διαφθορά στα Νοσοκομεία, καί έδωσε το δικαίωμα στούς γιατρούς, να καταδικάζουν σε θάνατο ανθρώπους που δέν έχουν να δώσουν φακελάκι. Θα ήταν απάνθρωπο, να θεσμοθετηθεί η ποινή του θανάτου σε επίορκους γιατρούς; Τότε, αυτοί με ποιό δικαίωμα καταδικάζουν σε θάνατο ανθρώπους σαν τον κύρ Γιάννη, αν δέν έχουν χρήματα να τούς δώσουν;
Σκεφτείτε τώρα καί όλους αυτούς τους κοπρίτες, που μετέφεραν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, δημιουργώντας προβλήματα ρευστότητας στην χώρα μας, ανεβάζοντας το κόστος του χρήματος για επιχ/σεις καί νοικοκυριά, σφίγκοντας την θηλειά γύρω από τον λαιμό όλων μας.
Δεν θα ήταν δίκαιο, να βρεί το κράτος μέσα από τα αρχεία των Τραπεζών όλους αυτούς τους κοπρίτες, να τους βάλει γραμμή στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα περνάει ο λαός καί θα τους φτύνει, ενώ ταυτόχρον η Βουλή ή η Ακαδημία Αθηνών, θα τιμά τον κ. Γιάννη τον συνταξιούχο καί θα τον ανακηρρύσσει
Εθνικό ήρωα;
Τα θερμά μου συγχαρητήρια κύριε Γιάννη! Προφανώς, με Έλληνες σαν εσένα, υπάρχει ελπίδα, ακόμα καί όταν γνωρίζουμε ότι, χιλιάδες κοπρίτες σαν αυτούς που μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, βρωμίζουν αυτόν τον ιερό τόπο!
Κύριε Παπανδρέου,
Οφείλετε στον κ. Γιάννη, από αύριο κιόλας, να συλλάβετε καί να κατάσχετε την περιουσία όλων όσων με τις κλοπές τους, τις απάτες τους, τις αρπαχτές τους καί τις φοροδιαφυγές τους, οδήγησαν αυτόν τον περήφανο λαό στήν φτώχεια καί τον έκαναν περιγελω όλου του κόσμου. Οφείλετε στον κ.Γιάννη, να πάρετε τα πτυχία καί τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, από κάθε γιατρό, που ζητάει φακελάκι για να εγχειρίσει τους Γιάννηδες αυτής της χώρας. Γιατί ευτυχώς, αυτή η χώρα έχει πολλούς κυρ Γιάννηδες!
Johnny Cash
07/03/2010 06:28
The difference between Greece’s economic woes and the rest of the PIIGS (Portugal, Ireland, Italy and Spain) is miniscule. If you kick Greece out the rest will follow and the Germans will give up on a dream they’ve had for the last hundred years, “The domination of Europe”. It’s a difficult choice. Too bad the British don’t have an empire anymore.
Harry the Canadian
07/03/2010 06:16
".........υπήρξε κατά το παρελθόν στην Ελλάδα πραγματική αύξηση των μισθών, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας με αυξήσεις πολύ υψηλότερες του μέσου όρου της ευρωζώνης........"

Where do Greeks think that they are living? In the Lulu-land of Sangri-La?. How do they dare ask for money that they have never earned? Who will give it to them?. And why?. From whom do they think that they are going to steal?.....!
Harry the Canadian
07/03/2010 06:05
@ΝίκοςΒ 6/3/2010 10:57
".......... Μακάριοι αυτοί που κατάφεραν να κρατήσουν τις χώρες τους έξω από αυτή την υπό διαμόρφωση κόλαση...."

And who are those "Happy" ones? Where are they?. How do you dare demand a salary (or other pay) when you produce essentially "Nothing". How do you dare demand payment for what you have never produced or earned?

If you were outside the EU, then your drachma by now would have been virtually worthless. In a country that essentially produces "Nothing" the value of its currency equals zero.
Pavlos Xanthopoulos
07/03/2010 01:42
Apantisi ston k. giannis 6/3/2010 10:01
"Sarantapente Giannides enos kokorou gnosi....

Na min sas ksefigi omos pos teties katastasis fernoun ton Stalin ....
Βακαλο
07/03/2010 01:05
Η αγαπητή μας Ε.Ε. και οι τεχνοκράτες της πραιτωριανοί, τον μόνο παράγοντα επιβάρυνσης του κόστους παραγωγής που βλέπουν είναι η αμοιβή των εργαζομένων. Εάν μειωθούν οι μισθοί και ταυτόχρονα μειωθούν και οι τιμές των προιόντων εμένα να μου τρυπήσετε την μύτη. Πάμε πίσω. Πολύ πίσω. Στις αρχές της εκβιομηχανοποίησης.Σε λίγο θα δουλεύουμε ίσα ίσα για να τρώμε και βέβαια να πολλαπλασιαζόμαστε για το όποιο αφεντικό. Μέχρι που υπήρχε ο ανταγωνισμός και η σύγκριση με τον λεγόμενο ''υπαρκτό σοσιαλισμό'' βάζανε νερό στο κρασί τους. Τώρα που δεν υπάρχει παρά ένα σύστημα, ο καπιταλισμός έρχεται να δείξει το πρόσωπό του, στην πιό αποκρουστική μορφή και να πάρει πίσω όσα με τον ένα ή άλλο τρόπο όσα έδωσε στους εργαζόμενους. Αυτή είναι η αλήθεια.Για να μεγαλώσει γρήγορα η δικιά τους πίτα πρέπει να μικρύνει η δική μας. Τέλος. Σε ένα σύστημα βέβαια που στηρίζεται στην κατανάλωση πώς θα γίνει αυτό, θα δούμε. Πάντως πρός το παρόν η απόφαση είναι συγκεκριμένη. Πρέπει να φτωχήνουμε. Μετά βλέπουμε. Γιατί να ανοίγουν εργοστάσια στην Κίνα και να την δυναμώνουν, που έτσι ή αλλιώς αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης του παγκοσμίου status. Θα διατηρήσουν τα εργοστάσια στην Ευρώπη, όμως με κόστος εργασίας Κινεζικο. Η κοινωνία πάει να πάρει την μορφή Λονδίνου και της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στα τέλη του 1800. Το δυτικό Λονδίνο να μην ξέρει τι να κάνει τα πλούτη του και το ανατολικό να πεθαίνει απο την πείνα, την ανέχεια, την βρώμα, την αγραμματοσύνη, την πορνεία και τις αρρώστιες. Για εκεί πάμε ολοταχώς. Η Ιστορία κάνει κύκλους. Όπου και όταν οι αριθμοί της οικονομίας αποτελούν κυρίαρχο παράγοντα απόδειξης ευημερίας το αποτέλεσμα για τον κοσμάκη είναι ένα, το κλάφ''τα Χαράλαμπε.
Γ.Π
07/03/2010 00:43
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ] ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.............
Ο ΔΥ
07/03/2010 00:18
Στενόμυαλε ιδιωτικέ υπάλληλε, που δεν κατάφερες να μπείς στο δημόσιο, είτε γιατί δεν είχες τα προσόντα έιτε γιατί δεν είχες μέσο και τώρα βγάζεις τα απωθημένα σου. Σαφώς και στο δημόσιο κάποιοι μπήκαν με μέσο λές και στον ιδιωτικό τομέα δεν γίνονται προσλήψεις με το μέσο (πολιτικό ή μέσω γνωστού). Σαφώς και κάποιοι δεν είναι παραγωγικοί λές και στον ιδιωτικό τομέα ειναι όλοι παραγωγικοί. Αλλά στο δημόσιο μπήκαν και κάποιοι με προσόντα και με αξιοκρατική διαδικασία και αυτοί δουλέουν. Και χάρις σε αυτούς, που με τον τρόπο αυτό έφυγαν από την αγορά, εγινε χώρος για να βρείς εσύ με τα λιγότερα προσόντα δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Αν την κοπανήσουν αυτοί από το δημόσιο και βγούν σον ιδιωτικό τομέα εσύ θα συνεχίσιες να έχεις δουλειά; Με μίσος ζητάς να κοπεί ο μισθός του δημόσιου υπαλλήλου αντί να ζητάς να αυξηθεί ο δικός σου. Να δούμε τώρα που κόπηκαν οι μισθοί των δημοσίων πόσοι επαγγελματίες και πόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα έχουν δουλειά ως το καλοκαίρι. Αλλα το σχέδιο είναι ένα και εσείς το εκτελείται άθελά σας. Για να ξαναγίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική πρέπει εργασιακά να γυρύσουμε στις αρχές του περασμένου αιώνα- 20ου αιώνα τώρα από οτι ξέρετε έχουμε 21ο - Σήμερα είναι η σειρά μας άυριο θα είναι των Γερμανών των Ιταλών κλπ. Και μπορεί στο Ελληνικό κράτος να τα ρίξουν στους δημόσιους υπαλλήλους (λες και αυτοί φταίνε για την κατάντια μας) αλλά για το χάλι που θα φτάσει ο Γερμανικός λαός και όποιος άλλος λαός φταίχτες θα βρεθούν στο τέλος οι Ελληνες που εξαιτίας τους κατρακύλησε το ευρώ η ευρωζώνη πήγε κατά διαβόλου και βρέθηκαν όλοι με εργασιακές συνθήκες αρχών 20ου αιώνα.
OLOI ME FONAZAN ARXHGO !!
06/03/2010 23:44
OURLIAZOUN OLOI GIA TOUS KLEFTES TOU DHMOSIOU, THS EFORIAS, GIA TOUS GRAGKOMPINEDES, GIA TON UDRAYLIKO, GIA TON PLAKATZH, GIA TON MPOGIATZH !! AYTOI OMOS TA "KLEMENA" TOUS TA ANAKYKLONOUN MESA STHN ... ELLADA, DEN TA BGAZOUN EXO KAI SE ETAIREIES MAIMOU !! TA AKOUMPOUN STHN OIKODOMH, GIA TO SPITI TOUS, TA AKOUMPOUN STA MPOUZOUKIA GIA NA XELAFROSH H OMORFH PSYXH TOUS, TA AKOUMPOUN STA FRONTHSTHRIA TON PAIDION TOUS, GIA ENA KALYTERO MELLON TOUS, KAI ETSI ENA KALYTERO MELLON THS ELLADOS-THS PATRIDAS !! ALLA GIA TOUS ALLOUS TOUS ORGANOMENOUS KLEFTES THS ELLADOS, GIA AYTOUS POU DROUNE SE "APOSTOLH" KAI "ENTOLH" TON ANTHELLHNIKON SYMFERONTON, OUDEIS LOGOS !! GIA AYTOUS POU KLEBOUN TO PANO APO 95% (TOIS EKATO) OUDEIS LOGOS !! PSAXTE TOUS ARITHMOUS KAI THA DEITE !! THA XYPNHSETAI !! KANEI POLITIKH KAI NOMOTHETH O UDRAYLIKOS ;; KANEI OIKONOMIKH POLITIKH O MPETANTZHS THS OIKODOMHS ;;; POLITIKH KAI "NOMOTHETHSH" KANEI O FARMAKOBIOMHXANOS (FARMAKA-IATRIKA YLIKA), KANEI POLITIKH O MESAZON, NTOPIOS KAI XENOS, TOU DHMOSIOU !! KANEI POLITIKH TO TRAPEZIKO KAI MME DIAPLEKOMENO SYSTHMA !!! TA XAITERISMATA APO THN ETAIREIA HOCH-TIEF (PSHLA-XAMHLA) !! MHPOS OPOS TO TRAGOUDI: "APO TA PSHLA STA XAMHLA" ;;;;
MP
06/03/2010 22:05
Exo mia aporia sxetika me tin antagonistikotita. Pious "antagonizontai" oi Ellines ergazomenoi h esto oi ellinikes epixeiriseis? Giati an antagonizontai tous Indo-Kinezous h esto akomi kai tous Voulgarous h tous Roumanous, tote paidia ksexaste perissoterous misthous, dustuxos. Exete upopsi sas ti misthoi paizoune se ekeines tis xores? Atimi (gia na min po alli leksi) pagkosmiopiisi.
Χαρίτων Χιντήρογλου
06/03/2010 21:00
Ο αναβίωση του Ανθελληνισμού στην Ευρώπη

Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Πράξεων που μας οδήγησαν στο χείλος του οικονομικού γκρεμού, στα πρόθυρα εκείνων των εικόνων που βλέπουμε στις TV, όπου η κοινωνία μετατρέπεται σε πλήθος και το πλήθος σε κύμα καταστροφισμού και ληστρικών συμπεριφορών για λίγη τροφή. Σταθήκαμε αλαζόνες στις προκλήσεις των καιρών, υπερόπτες Ελληναράδες και αδίστακτα αρπακτικά εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Τα αρπακτικά αυτά είναι λουφαγμένοι. Δεν μιλούν. Τη θέση τους πήραν όμως άλλου είδους αρπακτικά. Ίσως αυτά να είναι χειρότερα γιατί θέλουν να πάρουν και τη ψυχή μας, τη συνείδησή μας. Και όλα αυτά γιατί ποτέ δε μάθαμε να δουλεύουμε Ευρωπαϊκά. Δουλεύουμε πολύ, αλλά όποτε μας συμφέρει. Δεν δουλεύουμε για την κοινωνία, αλλά μόνο για τη πάρτη μας. Ξεχάσαμε την κοινωνική συνείδηση.
Τώρα ήρθαν κάποια αιματοβόρα αρπακτικά που μας περίμεναν εδώ και καιρό για να δείξουν τη δική τους αλαζονεία. Και για να γίνομαι πιο σαφείς πρόκειται για τα τρωκτικά των πρόσφατων δημοσιευμάτων του Γερμανικού Τύπου, τα οποία δείχνουν πραγματικά ένα κατώτερο των περιστάσεων τρόπο συμπεριφοράς. Δημοσιεύματα που σχετίζονται με την πώληση των νησιών μας, ή την πώληση της Ακρόπολης και όποια άλλη βλακεία μπορεί να φανταστεί κανείς. Ενδέχεται να ακούσετε και άλλα χειρότερα. Για παράδειγμα μπορεί να ακουστεί ακόμα και η ιδέα του να μας κυβερνήσουν για να βγούμε από την κρίση, και αυτό γιατί είμαστε αναξιόπιστοι σε όλο το φάσμα των κρατικών δομών.
Μάθετε λοιπόν Έλληνες πως πρέπει να σταθούμε στα δικά μας πόδια, να περιορίσουμε τις σπατάλες και να επιδοθούμε στη δουλειά για τη δουλειά. Να θυμηθούμε τις αξίες μας και την αγοραστική μας δύναμη, μικρή μεγάλη δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, έχει όμως μια ψυχολογία αυτορύθμισης.

Χαρίτων Χιντήρογλου
Καθηγητής Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ
chintigl@bio.auth.gr
ΚΩΣΤΑΣ
06/03/2010 20:56
ΕΙΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ. ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΘΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!!!!!!
ΑΝΝΑ
06/03/2010 20:29
Οι μισθοί του δημοσίου με την βοήθεια των επιδομάτων που παίρνουν είναι τόσα χρόνια πολύ καλύτεροι από τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα...γιατί η ευρωπαϊκή ένωση δεν απαίτησε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας;θα μου πεις γιατί να νοιαστεί αφού δεν χρειαζόταν.Άραγε οι πολιτικοί μας γνωρίζουν ότι πολλοί του ιδιωτικού τομέα ζουν με βασικό 600 -800 ευρώ;
Αγγελική η πωλήτρια
06/03/2010 19:50
Αυτή η ιστορία με τον 13ο μισθό που τον λένε "δώρο", δηλαδή μας δίνουν "δώρο" ήταν πάντα κίνδυνος για τους μισθωτούς. Ακριβώς γιατί είχε τον χαρακτήρα δώρου δηλαδή κάτι έξτρα. Έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στον κανονικό μισθό. Στην ουσία αυτό έχει γίνει στην υπόλοιπη Ε.Ε. που κοκορεύεται ότι εκεί δεν έχουν δώρα. Να είχε ενσωματωθεί στο μηνιάτικο και ο καθένας θα διάλεγε πως θα τα μάζευε για τα Χριστούγεννα ή για τις καλοκαιρινές διακοπές ή αν δεν θα τα μάζευε. Όχι να μας υποχρεώνουν σώνει και καλά να τα παίρνουμε μαζεμένα τα Χριστούγεννα. Και να βοηθάνε τον καταναλωτισμό γιατί ξαφνικά βρίσκεται κάποιος με λεφτά και έχει την τάση να τα ξοδεύει χωρίς σκέψη. Άσε που τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή που δεν είναι πιά και δεν χρειάζονται λεφτά. Ενώ το Πάσχα που συνδυάζεται με το να πηγαίνουμε στην επαρχία έχει περισσότερα έξοδα. Για να μη μιλήσουμε για διακοπές καλοκαιριού.

Όταν μερικές φωνές πριν από χρόνια έλεγαν να ενσωματωθούν στον κύριο μισθό τα δώρα και να πληρώνουν οι μισθωτοί το ΙΚΑ αφού οι εισφορές τους ενσωματωθούν στο μισθό επίσης, τους λέγατε δεξιούς.

Αν γινόταν έτσι τώρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ούτε θα υπήρχαν τόσες οφειλές για το ΙΚΑ από εργοδότες που δεν έχουν ή λένε ότι δεν έχουν.

Η κακή ανταγωνιστιότητα των ελληνικών επιχειρήσεων δεν οφείλεται στους μισθούς αλλά στα τεράστια έξοδα που δημιουργούν οι ΔΥ για να ανοίξει κανείς ακόμη και ψιλικατζίδικο αλλά και το κόστος κάθε χρόνο που προκύπτει από τη γραφειοκρατία των ΔΥ και τις ατάκες των εφοριακών. Οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά ότι έρχονται ξαφνικά εφοριακοί εκεί που ο εργοδότης δεν το έχει υπολογίσει και του ζητάνε με εκβιασμό λεφτά για το κράτος αφού κρατήσουν κι αυτοί κάτι. Οι μισθωτοί του λογιστήριου δεν εργάζονται χωριστά. Τα λένε και στους άλλους το τι συμβαίνει.

Το κόψιμο του 13ου με σκοπό να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα είναι μεταφορά χρημάτων από τον ιδιωτικό υπάλληλο στο δημόσιο υπάλληλο. Γιατί να πληρώσει ο ιδιωτικός υπάλληλος για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να μην αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα με τη πειθαρχία στους δημόσιους υπάλληλους ή με μη αύξηση των φόρων. Και αντί αύξηση των φόρων να έχουμε μείωση των εξόδων του κράτους.

Αν υπήρχε συνδικαλισμός να πάει να τα πει αυτά στις Βρυξέλλες να το καταλάβουν γιατί αυτοί εκεί πάνω δεν ξέρουν. Αλλά όταν έχει γίνει κοκτέιλ των ιδιωτικών υπάλληλων και των κρατικοδίαιτων στη ΓΕΣΕΕ, η αντιπροσώπευση των ιδιωτικών υπάλληλων είναι αλυσσοδεμένη στο κράτος. Οταν μάλιστα οι συνδικαλιστές συνδεόνται με κόμματα αλυσσοδεμένα με την διοίκηση. Η πραγματική ταξική διαφορά είναι μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων υπάλληλων. Ο ιδιωτικός υπάλληλος θέλει κέρδη για την επιχείρηση που δουλεύει. Όσο πιό πολλά κέρδη, τόσο πιό πολύ μπορεί να κάνει την δεύτερη ταξική πάλη για να αρπάξει μεγαλύτερο κομμάτι από τα κέρδη του εργοδότη. Αν δεν υπάρχει κέρδος γιατί το τρώνε οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν υπάρχουν περιθώρια για ταξικές πάλες με τον εργοδότη. Γιατί αν τον πιέσεις πολύ μπορεί και να κλείσει. Ή και να απολύσει. Αν έχει κέρδη σε χρειάζεται για να παίρνει από καθένα κάθε εργαζόμενο κάποιο κομμάτι. Αν δε σε χρειάζεται τότε δε μπορείς για πολύ να τον υποχρεώνεις να σε έχει με τους νόμους και το κράτος.

Η ταξική πάλη μεταξύ εργοδοσίας και ιδιωτικών υπάλληλων είναι υπόθεση των ιδιωτικών υπάλληλων - μη μας παρασύρετε σε "κοινούς αγώνες". Δεν μπορούν να υπάρχουν "κοινοί αγώνες" δημόσιων και ιδιωτικών υπάλληλων. Είναι αντιφατικό. Γιατί είναι ταξικοί αντίπαλοι.

Δημόσιοι υπάλληλοι αφήστε τους εργοδότες μας ήσυχους να βγάλουν λεφτά για να μπορούμε μετά εμείς να τους τα πάρουμε.
χαρίτων Χιντήρογλου
06/03/2010 19:18
Τα περί κράτους δικαίου ακούγονται πλέον σαν παραμύθι, σαν τραγούδι μελαγχολίας, κατάθλιψης και καταρράκωσης. Τελικά, ο νέος σήμερα αρχίζει να αναρωτιέται αν μπορεί να εφαρμοστεί το δίκαιο κράτος. Θα δεχθώ, με πολύ προσπάθεια βέβαια, πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες τους Τιτάνες των Βρυξελών, τα Θεριά του ΔΝΤ, τους βρικόλακες των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, κάνοντας τεράστιες προσπάθειες, για να διαφύγουμε από την απόλυτη καταστροφή, που παρόμοιές τους είχαμε να δούμε από την εποχή που τα παπαρατσάκια προσπαθούσαν να τορπιλίσουμε την επιτυχία των Ολυμπιακών αγώνων. Θα δεχθώ πως η de facto ειλικρινή στάση του Προέδρου αποτελεί κάτι αδιαμφισβήτητο de profundis, διότι αλλιώς δεν θα παραδεχόταν πως τα μέτρα δεν είναι σοσιαλιστικά, δεν είναι δίκαια. Θα μπορούσα να καταπιώ και άλλα πολλά, αλλά τα όρια άρχισαν να στενεύουν κ.κ. όταν διαπιστώνω εδώ και καιρό την παντελή απουσία των μέτρων εκείνων που θα δώσουν ελπίδα στον απλό λαό, dum spiro spero δηλαδή, γιατί τη στιγμή αυτή ο κόσμος, ο απλός πολίτης, πέρα από τη specula που γίνεται για καθαρά συνδικαλιστικές πρακτικές, αναζητά τη Γη που χάνεται κάτω από τα πόδια του.
Που είναι κ.κ. τα προγράμματα ανάπτυξης; Που βρίσκονται οι κοινωνικές ευαισθησίες για τη δημιουργία ταμείων αρωγής των καταχρεωμένων νοικοκυριών; Που είναι η οργάνωση της νεολαίας σε προγράμματα σύγχρονων επαγγελματικών ενασχολήσεων που να ταυτίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη; Τι γίνεται με τα 22,5 δις του ΕΣΠΑ; Γιατί ρε Πρόεδρε, αυτά δεν τα κοιτάς; Δεν λέω εργάζεσαι και πολύ σκληρά μάλιστα, αλλά πως θα μπορέσεις να κρατήσεις την κοινωνική συνοχή και την ελπίδα που εξανεμίζονται κάθε μέρα εδώ και δεκαετίες από τους αδικημένους και τα κοροΐδα; Γιατί δεν αναζητάς μια πιο δίκαιη φορολογία; Για παράδειγμα κάποιος που βγάζει 99.000 € και η σύζυγός του άλλα 99.000€, γιατί να μη πληρώσουν έκτατη εισφορά; Σύμφωνα με τον Διογένη τον Κυνικό, το χειρότερο πράγμα στον κόσμο είναι να είσαι γέρων και ανήμπορος.
Οτι και να λες παράγκα
06/03/2010 19:10
που γράφεις με 50 διαφορετικά nicks ο κύριος Ρεν θα σε τακτοποιήσει καλά και εσένα και θα κάνεις και τουμπεκί όπως κάνεις μια ζωή...Σκύψε το κεφάλι ξανά ανθρωπάκο!!! Και συνέχιζε να βρίζεις του άλλους εργαζόμενους αντί τα αφεντικά σου....
mx
06/03/2010 19:02
@ ΠΑΡΑΓΚΑΣ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ !!!!!XAXAXAXA!!!!! ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΡΙΒΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!
Anonyme
06/03/2010 18:57
Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους...
haris
06/03/2010 18:56
@vago koutsoukela, ΕΣΕΙΣ ειστε το πρόβλημα αυτής της εποχής, Γιατί είστε εκατοντάδες χιλιάδες και δουλευετε στην πράξη το μισό του χρόνου σε σχέση με αυτόν που δουλεύουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, έχετε ελάχιστη παραγωγικότητα (μετα πολύ λίγων εξαιρέσεων) , έχετε τις διπλάσιες αργίες σε σχεση με το ιδιωτικό τομέα, στην πράξη πέρνετε τις διπλάσιες ημέρες αδειας, έχετε μόνιμη και σίγουρη δουλειά και για αυτόν τον λόγο δεν προσπαθείτε να είστε ανταγωνιστικοί και παραγωγικοι και παίρνετε και ένα τρελό εφ'' ''αππαξ ποσό στο τέλος της εργασιακής σταδιοδρομίας και πολυ καλές συντάξεις. Αντι να κάνετε τον σταυρό σας και να ευχαριστάτε τον Θεό που δουλεύεται στον καλύτερο εργοδότη και έχετε σίγουρη εργασιά μέχρι τα γειρατιά, έχετε και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να βγαίνετε στους δρόμους και να διαμαρτήρεστε. Στον αντίποδα, εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τραβάμε όλο το κουπί για σας, Δουλεύουμε σαν σκυλιά 12ωρα για πλάκα χωρίς υπερωρίες, για να πληρώνουμε ΕΣΑΣ που δεν αξίζετε τίποτα περισσότερο απο τον βασικό μισθό. Απο πού πρέπει να να κόψει η κυβέρνηση τα έξοδα άραγε ??? Αν ο χασάπης (ΕΕ) ζητάει κρέας, εμείς πρέπει να του δώσουμε την *μοναδική* κατσίκα που έχουμε.
George
06/03/2010 18:48
Γιάννης Κ. 6/3/2010 10:56

Φιλε η μονιμοτητα τερμα το ζητουν οι Βρυξελλες και σιγουρα θα γινει με σκοπο την μειωση των Δ/Υ κατα 2/3
Αν δεν το πιστευεις κατσε και θα το δεις συντομα
eiste axrhstoi
06/03/2010 18:37
Πραγματικά οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι ,στο όνομα της σύγκλισης θα εξοντώσουν τους έλληνες .Ο κόσμος πεινά πραγματικά με μισθό 700 η 800 ευρώ και σκέπτεστε να του κάνετε και μείωση. Τη να πω είστε μια επικίνδυνη παρόδια από πολιτικούς μαριονέτες , ο Γιωργάκης τα έδωσε όλα στην μερκελ δεν φτάνει που μας έχουν γονατίσει με της πολυεθνικές θαρρείς δεν τα βλέπουμε. Έστε απαράδεκτος Κ Πρωθυπουργέ ο κοσμος δεν αντέχει άλλο το καταλαβαίνετε
RAW
06/03/2010 18:36
"""Την κατάργηση του ενός εκ των 14 μισθών στον ιδιωτικό τομέα από το φθινόπωρο είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση"" ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΟ ΑΛΛΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑ....ΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. Η Ε.Ε ΟΥΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΔΗΜΟΣΙΟ".
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
06/03/2010 18:28
ΦΙΛΕ anamenomeno ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΔΩΡΑ... ΑΠΛΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΙΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ... ΟΙ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ... ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ;;; ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ;;; ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ... ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΙΣΘΟ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΤΛ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΔΩΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΙΛΑΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ!!!!! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ... ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΚΟ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ;;; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Θοδωρής
06/03/2010 18:24
Θα πω μια αληθεια που σιγουρα δεν ακουγεται ευχαριστα στα αυτια οσων δουλευουν στο δημοσιο.Υπαρχουν υπηρεσιες του δημοσιου που οι υπαλληλοι δουλευουν και τρεχουν ολη την ημερα (βλεπε υπουργειο συγκοινωνιων στο χολαργο). Υπαρχουν ομως και υπηρεσιες οπου ο συνολικος χρονος δουλειας ειναι 2-3 ωρες την ημερα (και πολυ λεω).Επισης υπαρχουν υπηρεσιες οπου για μια θεση υπαρχουν 4 και 5 υπαλληλοι.Τοσα χρονια το δημοσιο εχει γινει το μεγαλο καζανι του ρουσφετιου. Τοσα χρονια υπαρχουν υπαλληλοι οι οποιοι πληρωνονται κανονικα και δεν εμφανιζονται ποτε. Τοσα χρονια που η ο δεικτης αποδοση/αποδοχες ειναι πολυ κατω απο τη μοναδα δεν ειδα κανενα που δουλευει στο δημοσιο να παραπονιεται και να εχει προβλημα.Δεν ειδα να εχει κανεις προβλήμα με τη μονιμοτητα στο δημοσιο. Δεν ειδα πουθενα αξιοκρατια στο δημοσιο.Δεν ειδα απολυσεις στο δημοσιο. Εχω δει πολλους ικανους αλλα και παρα πολλους αχρηστους να δουλευουν στο δημοσιο. Για να ρωτησει κανεις και το 15% των ανεργων που δουλευανε σε ιδιωτικες εταιριες πως τα βγαζουνε περα. Και δε μιλαμε για απωλεια ενος μισθου (του 14ο) αλλα για 14 μισθους. Για να μου πει καποιος απο ολους αυτους που παραπονιουνται στο δημοσιο κατι πανω στο θεμα. Και μιας και μιλαμε για ανεργια ειμαι και ο ιδιος ανεργος εδω και 4 μηνες και παρολες της προσπαθειες δεν βρισκω τιποτα (αρα εχουμε μειωση 4 μισθων μεχρι στιγμης). Συν το γεγονος οτι η εκμεταλλευση που πολλες φορες υφισταται ο εργαζομενος (ειδικα αυτη την περιοδο με την αορατη απειλη της απολυσης) ειναι μεγαλη. Υπαρχουν πολλοι που δουλευουν 12-14 ωρες ημερησιως και για μεγαλο χρονικο διαστημα και παιρνουν 1200 ευρω (και λιγοτερα πολλες. Για να δω καποιον να μου πει κατι για αυτο. Σιγουρα το να σου περικοπτουν το μισθο ειναι προβλημα και αδικο να πρεπει να πληρωσουν οσοι δεν φταινε τη λυπητερη.
Βαγγέλης Λ.
06/03/2010 18:20
@anamenomeno Φϊλε συμφωνώ μαζί σου αντί όλοι μας να είμαστε ενωμένοι εναντίον αυτών που χρόνια τώρα κάνουν περιουσίες κλέβοντας και φοροδιαφεύγοντας, τρωγόμαστε μεταξύ μας. Τώρα που θα δούμε κι εμείς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι το ίδιο έργο, θα κλαιγόμαστε αλλά θα είναι αργά... Μια κοινωνία χωρίς αλληλεγγύη είναι άξια της τύχης της. Αυτοί που δεν θα τους αγγίξει κανένα μέτρο είναι αυτοί που τα κονομάνε μαύρα, δεν περιμένουν κανένα δώρο και καμμιά συλλογική σύμβαση. Αυτούς "επιβραβεύουν" όλα αυτά τα μέτρα και μετά μας λένε ότι θα "εξυγιανθεί" η οικονομία... Απλά ξεζουμίζουν ως συνήθως αυτούς που μπορούν: Τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπάλληλους. Η υποκρισία είναι ότι όλοι όσοι κατηγορούν τους δημόσιους υπάλληλους έχουν προσπαθήσει να διοριστούν αλλά δεν τα κατάφεραν...
Θανάσης Κουφός
06/03/2010 18:20
Θεωρώ πως η κατάργηση του 14 μισθού άκαιρη όταν δεν συνδέεται με μέτρα που μπορούν να προάγουν την παραγωγικότητα και να ελαφρύνουν το κόστος επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων. Πιστεύω καλύτερα στην κατάργηση της αποζημίωσης απολύσεων παρά στο κόψιμο του 14 μισθού. Σχετικά με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θεωρώ πως τα μέτρα είναι δίκαια και προς την σωστη κατεύθυνση αφού η αποδοτικότητα τους είναι μηδαμινή. Ουσιαστικά το δημόσιο ζει εις βάρος των ελλήνων πολιτών λόγω της ασυδοσίας και της σπατάλης σε άσχετες θέσεις
NA
06/03/2010 18:15
Κάποιοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που έχουν δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα στους μισθούς και τις εργασιακές συνθήκες, χαίρονται που οι δημόσιοι υποβαθμίζονται! Αντί να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες που επέτρεψαν στα αφεντικά να τους έχουν κακοπληρωμένους και στην ανασφάλεια, αντί να εμπνευστούν από άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που με σκληρούς αγώνες και γνήσια αλληλεγγύη κατάφεραν να συνδικαλιστούν και να βελτιώσουν τις εργασιακές τους σχέσεις (βλέπε ηχολήπτες), αντί να δουν ότι σε αυτές τις συνθήκες επίθεσης και αναταραχής είναι ευκαιρία και για αυτούς να βγουν στους δρόμους και να αγωνιστούν για τις ζωές τους, αυτοί αντίθετα προτιμούν να αποδέχονται τη μίζερη κατασταση τους και να επιχαίρουν που και άλλοι θα πέσουν στη μιζέρια.
eiste axrhstoi
06/03/2010 18:15
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΣ
Eftichios Grammatikopoulos
06/03/2010 18:04
Logika h Ellada me tous xamiloterous mis8ous sthn EE 8a eprepe na einai proth sthn antagonistikothta kai oxi teleutaia. Ara kati allo einai to etio kai oxi oi mis8oi.
ΜΙΚΕ
06/03/2010 17:54
Δεν υπήρξα αρχικά πολέμιος της Ευρωπαϊκής Ιδέας και της Ένωσης. ΟΜΩΣ, ποιά είναι αλήθεια αυτή η Ένωση και πόσο έχει αυτή επιτευχθέι; Είναι δίκαιο να έχουμε τέτοιες παράλογες αποκλίσεις στις αμοιβές των ιδιωτικών υπαλλήλων; Όσο μπορεί να ξενίζει η ύπαρξει 14 μσθών τους Ευρωπαίους άλλο τόσο θα πρέπει να τους ξενίζει η ακρίβεια και ασφαλώς οι πολύ χαμηλές αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων. Επίσης, πως μπορούμε να ομιλούμε για Ένωση λαών και λοιπά, όταν ποτέ οι εταίροι μας δεν εγγυήθηκαν τα σύνορά μας, ίσως και επειδή αρέσκονται στο ξοδεύουμε σε όπλα τους αμύθητα ποσά! Ποιά, όμως είναι αυτή η Ένωση που υπονομεύει την ίδια την ανταγωνιστικότητα των πιο αδύναμων μελών της θέτοντας περιορισμούς λ.χ. στο είδος των καλλιεργιών ή των βιομηχανικών προϊόντων χάριν πάντα του οφέλους που ακούει στο όνομα Γερμανός Νταβατζής; Ποιά είναι αυτή η Ένωση που δεν κάνει τίποτα απολύτως για την ενίσχυση και αξιοποίση της Παιδείας και των Δωρεάν Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Έντασης Γνώσης; Στα χαρτιά καλά τα λένε, στην πράξη (είμαι και του χώρου) ποτέ δεν είναι απτές αποδείξεις. Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την προσέγγισή μας προς αυτήν την κατά τα χαρτιά και μόνο ΄Ενωση;
ΜΙΧΑΛΗΣ
06/03/2010 17:50
ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΑΛΗΠΤΑΝ...ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ...ΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΗ ΑΦΘΟΝΙΑ...ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ 50ΤΕΤΡ ΣΠΙΤΙ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΞΟΧΙΚΟ 2 4Χ4 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ...ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...
ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
06/03/2010 17:43
Οι διαρθρωτικες αλλαγες δεν είναι μείωση μισθων Ειναι εκσυγχρονισμος του ΄κράτους παταξη φορδιαφυγής οργάνωση νέες τεχνολογίες.Αν γινουν αυτα το ξανασυζηταμε. Ημουν πάντα δεξιός αλλά τωρα θα πω το εξής.. ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ... ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ! !!!
orestis papoutsis
06/03/2010 17:32
Αν καταργήσουν τον 14ο μισθό να κταργήσουν και μια εισφορά στο ΤΕΒΕ, να καταργήσουν το χαράτσι της ΕΡΤ από την ΔΕΗ και να πληρώνουν όσοι βλέπουν ΕΡΤ και να κόψουν κάθε χαράτσι που ισχύει σήμερα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε για τα καθημερινά έξοδα ενός σπιτιού έτσι όπως τα έκαναν
DK
06/03/2010 17:24
μην ψάχνετε να βρείτε μάγισσες γι αυτά που συμβαίνουν. Αφού δεν παράγουμε, δεν είμαστε ανταγωνιστηκοί και έχουμε ένα τεράστειο δημόσιο, απλά χρεοκοπήσαμε. Τώρα πια δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Μόνο θυσίες. Είτε αντισταθούμε είτε δεν κάνουμε τίποτα το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Ο κουμπαράς άδειασε. Τα φώτα έσβησαν και τώρα υπάρχει μόνο το "σκάσε και κολύμπα". Ελπίζω στα κητάπια της πολιτιστικής μας παρακαταθήκης να γραφτεί με μεγάλα γράμματα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ.
gs
06/03/2010 17:22
ωραια! ενας ψηφος λιγοτερος στους κυριους... και για τα παπαγαλακια στον τυπο..ευγε!
manos
06/03/2010 17:19
ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ?????ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ?ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ Μ Η Π Λ Η Ρ Ω Σ Ο Υ Μ Ε Φ Ο Ρ Ο Υ Σ ΟΥΤΕ Φ.Π.Α. ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΔΕΗ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ Δ.Υ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ ΟΥΤΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Βασίλης Καρποδήμος
06/03/2010 17:14
Καλησπέρα, Στο άρθρο εντοπίζω το επιχείρημα ότι η κατάργηση του 14ου μισθού θα πρέπει να αποδοθεί στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Το επιχείρημα αυτό καταρρίπτεται από οσιμένα άλλα, άμεσα, λ.χ. ως ακολούθως: Α. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ! Η χώρα μας διαθέτει μόνο κάποιες υποδομές στον Τουρισμό και τη Γεωργία. Ο πρώτος, αποτελεί γνώριμο θύμα εκβιασμού των λογείς ξένων tour operator που στέλνουν έναντι πινακίου φακής την πλέμπα της Ευρώπης και ο δέυτερος, αποτέλεσε στοχευμένο θύμα της πολιτικής που άσκησε συγκεκριμένα η Γερμανία εντός της Ένωσης, με αποτέλεσμα δεκάδες εξαιρετικά προϊόντα μας να μην παράγονται πια την ίδια ώρα που τα αντίστοιχα εισάγωνται από Κίνα και Ινδία... Β.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Γ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΚΑΠΕΛΑ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΧΥΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ. Παραδείγματα IKEA, LIDL, LEROY MERLIN και λοιπά είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά. Δ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Ε.ΑΝΤΑΓΒΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΞΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ 120% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ (ορισμένοι κε των οποίων χρωστάνε πιο πολλά από την Ελλάδα)! ΣΤ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ - ΤΟ ΔΙΚΙΑΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗ). Ζ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ! Η.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ "ΦΟΡΟΣ, ΦΟΡΟΣ, ΦΟΡΟΣ! ΚΙΝΗΣΕ ΔΕΝ ΚΙΝΗΣΕ ΦΟΡΟΣ!" Αντιμτωπίστε τα ως άνω πρώτα. Μην κάνετε προτάσεις από τον καναπέ χωρίς μελέτη και λογική.
JJJ
06/03/2010 17:11
TO POLY SKYPSIMO BLAPTEI GIWRGAKH.....

MHN ANHSYXEIS, 8A FAS ENA MAYRO STIS EKLOGES POY 8A EINAI OLO DIKO SOY....

FILAKIA
ZOMG
06/03/2010 16:48
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΜΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ Η ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ? ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ=4.000.000 ΕΥΡΩ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟ 2009 ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Αλεξάνδρα
06/03/2010 16:45
Αγαπητά Νέα, Είμαι υπάλληλος εδώ και 15 χρόνια του ιδιωτικού τομέα (φαρμακευτικός κλάδος). Οι αποδοχές μας ήταν πάντα αντικείμενο ατομικής διαπραγματευσης (τουλάχιστον για όλους από εμάς που δεν είχαμε πολυτήριο λυκείο ή δίπλωμα πανεπιστημίου παράγκας όπως πολλοί δημόσιοι). Νομικά, επειδή έχω ερευνήσει, στη δεδομένη στιγμή, ακόμα και αν η κυβέρνηση θελήσει να εκμεταλλευτεί τις λογικές κατά την άποψη μου περικοπές στο Δημόσιο, θα δυσκολευτεί να τις εφαρμόσει στον Ιδιωτικό Τομέα, πλην εκείνων των περιπτώσεων που αναφέρονται σε συλλογικές συμβάσεις (ουσιαστικά πρωτοπροσλαμβανόμενωβ και χωρίς τίτλουσ σπουδών κ.λ.π.) και πάντα σε κλάδους, περισσότερο στοχευμένους στην ελαφρά μας βιομηχανική παραγωγή. Αν φυσικά, έχουμε νομοθετικό/συνταγματικό πραξικόπημα και δούμε στην πράξη παραγνώριση τίτλων σπουδών. οικογενειακού επιδόματος, επιδόματος ξένων γλωσσών (πολλοί από εμάς ομιλούμε άπταιστα 3 ξένες γλώσσες) και η ήδη υφιστάμενες ατομικές συμβάσεις αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης, τότε ασφαλώς, θα κινηθούμε για εργασία εκτός συνόρων. Κανένας ικανός δεν χάθηκε ποτέ. Και σίγουρα, δεν είναι τυχαία η φράση Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΝΕΥΕΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ (ικανά και μή). Σε κάθε περίπτωση, το μέτρο δεν θεωρώ ότι θα βοηθήσει τον Ιδιωτικό Τομέα που κατά την άποψη μου ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ αλλά ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ: 1. Πολύ υψηλής εισφοράς στα ταμεία που εξωθεί σε πρακτικές εισφοροδιαφυγής, 2. Πολύ υψηλή φορολόγηση αγαθών και υπηρεσιών (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ), που αυτόματα μετακυλίεται στους πελάτες. 3. Έλλειψη ελέγχου από σοβαρές εποπτικές αρχές (λ.χ. ανταγωνισμού) στην αγορά που φυσικά καταγράφει αξιοσημείωτες διακυμάνσεις με ότι αυτό συνεπάγεται. 4. Νομικό και ευρύτερο φορολογικό πλαίσιο που αλλάζει ανά 24ώρου βάσης. Θεωρώ, ότι αν διορθωθούν τα παραπάνω ο Ιδ. Τομέας δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τουναντίν θα επιδείξει και εξωστρέφια.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
06/03/2010 16:38
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ... ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΥΑΡΓΗΘΕΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΟΥ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ!!! Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ... ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ!!!
vagos koutsoukelas
06/03/2010 16:37
ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο "ΤΥΠΟΣ" ΟΛΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ?
dimitris korinthios
06/03/2010 16:35
...ότι τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα πιθανόν αρκούν για το 2010, ωστόσο θα χρειαστούν οπωσδήποτε και νέα μέτρα το 2011 και το 2012 !
Eάν αυτή H KYBEPNISH συνεχιστεί MEXPI TOTE BEBAIA
MΠAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
TAKHS
06/03/2010 16:34
Ο ιδιωτικός τομέας που για πάρα πολλά χρόνια βασίζεται σε συλλογικές συμβάσεις ή, για τα στελέχη, σε ατομικές συμφωνίες, δύσκολα μπορεί να επηρεαστεί από τους διακαείς πόθους ορισμένων αιθεροβαμώνων της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε. Είναι καλό να έχουμε κατά νου, ότι μονιμότητα ποτέ δεν υπήρξε στον ιδιωτικό τομέα (ορθά βέβαια), οι μισθοί των συλλογικών συμβάσεων ήταν όμοιοι με εκείνους των Ινδών στην ίδια την Ινδία (720 ΕΥΡΩ! που θεωρώ ότι είναι υπερβολικά χαμηλοί για να απιτελέσουν από μόνοι τους κίνητρο ανταγωνιστικότητας - παραγωγικότητας), βέβαια και αυτοί ήσαν 14 (πράγμα λάθος - και ας έχω υπάρξει Ι.Υ. για δώδεκα χρόνια). Σωστό θα ήταν, εφόσον καταργηθέι (αυτή τη στιγμή ακόμα και πιθανή ελ νομοθετική ρύθμιση είναι αμφιβόλου νιμικού ερίσματος) να ενσωματωθεί στο ελάχιστο μισθό (minimum wage legislation) που στην πράξη καταστρατηγείται στη χώρα μας. Δηλ. αν πράγματι για καθαρά τυπικούς λόγους καταργηθεί, ποσοστιαία να ενσωματωθεί στους άλλους 13. ΘΥΜΙΖΩ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ! ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΥΛΑΒΙΚΑ και ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Όποια προσέγγιση, πρέπει να γίνει χωρίς να αλλοιώσει τις απολαβές των ατόμων που δεσμέουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Πάντως, οι Ι.Υ. επειδή είναι έμπειροι από τις πάμπολλες δυσκολίες της ελεύθερης αγοράς είναι οι μόνοι με βάσιμες ελπίδες επιβίωσεις στο νέο περιβάλλον εν ατιθέσει με πολλούς Δ.Υ. που δεν έχουν ούτε προσόντα, ούτε κάποια διάθεση να αποδεικτούν καλώς εννούμενα ανταγωνιστικοί (όχι από κμισθολογική άποψω, αλλά από ικανότητες και όρεξη για εργασία εντός των νόμιμων και θεμιτών χρονικών ανά εβδομάδα πλαισιών)
vagos koutsoukelas
06/03/2010 16:31
ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο "ΤΥΠΟΣ" ΟΛΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ?
Χρήστος Πάτρας
06/03/2010 16:18
Αγαπητέ Δημοσθένη Μπόγδη,

Διάβασα προχθές το σχολιό σου ως πρός εμένα, δεν είχα όμως χρόνο να απαντήσω τότε..

Εγώ όπως ξέρεις είμαι απασχολούμενος στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά και πολλά πράγματα που εμείς λόγω της δουλειάς μας μπορούμε να βλέπουμε ξεκάθαρα, φαίνονται ακατανόητα στον μικρόκοσμο μιας μικρής χώρας όπως η πατρίδα μας που προσπαθεί να δει τι γίνται γύρο της σαν από έναν μικρό φεγγίτη..

Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας αυτή την στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου θα είχαμε ως χώρα πτωχεύσει.. Όποιος δεν μπορεί να το κατανοήσει αυτό, είναι απλά μαλ....ας και μάλιστα με λοφίο.. Έχουμε σωθεί - ως τώρα- μόνο και μόνο χάρις στην υπερκινητικότητα, τις γνωριμίες και την παγκόσμια αποδοχή που έχει αυτός ο άνθρωπος..

Η κύρια δουλειά μου τα τελευταία δέκα χρόνια είναι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις στην παγκόσμια ναυτιλία.. Μου έχει κάνει πραγματικά εντύπωση το πόσο καλά τηρεί τον Νο 1 κανόνα των οικονομικών διαπραγματεύσεων ο πρωθυπουργός.. " όταν έχεις να κάνεις με χρήματα, δεν πρέπει ΠΟΤΕ να είσαι ο πρώτος που θα αναφέρεις ποσά.." Αν το κάνεις έχασες.. Και ο Κος Γ.Α.Π. δεν το έκανε, παρ΄ όλες τις πιέσεις..

Είναι γεγονός ότι ο Πούτιν του πρότεινε να αγοράσει η Ρωσία Ελληνικά ομόλογα (μεγάλο ποσό) με επιτόκιο στήριξης.. Ο ΓΑΠ αρνήθηκε, και σωστά, τώρα έχει περάσει την μπάλα στην Ευρώπη (των ηλιθίων) και περιμένει.. Αν αυτοί παραμείνουν στις γνωστές μαλ..κιες, έχουν χάσει και αυτό θα φανεί με την επίσκεψη στις ΗΠΑ..

Θα μου πείτε, και ποιός είσαι εσύ ρε ..ανώνυμε..!! που ξέρεις από αυτά..?? Δεν ξέρω..!! Απλά ξέρω τους κανόνες αυτού του παιχνιδιού...!! Εδώ θα είμαστε (πρώτα ο Θεός..)..

Μια συμβουλή έχω μόνο για τον αγαπητό ΓΑΠ. Όταν αποφασίσει να κινηθεί να το κάνει εν μιά νυκτί.. Το πρωί να έχουν όλα τελειώσει.. Αυτό να το θυμάται πάντα...! Ήδη την έχει πατήσει μια δυό φορές από αυτό..

Το μεγάλο όμως στοίχημα είναι η δημόσια διοίκηση.. Εδώ θα κριθεί αν κερδίσουμε το παιχνίδι..

Αν οι Δ.Υ. κάνοντας κάποιο είδος "λευκής απεργίας" ας πούμε , πνίξουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, φρενάρουν κάθε επένδυση, ακυρώσουν στην πράξη κάθε νομοθετική ρύθμιση, και αυτό με την καθοδήγηση των λεγομένων κομμάτων του λαού....!!!!, αλλά και των επαγγελματιών του "συνδικαλισμού στο δημόσιο" καλό θα είναι να προετοιμαστούμε γιά νέα μέτρα, πάγωμα αγοράς, κτλ κτλ και στο βάθος όχι νησιά θα πουλήσουμε αλλά δεν ξέρω και εγώ τι άλλο..

Δευτερευόντως σκληρή πρέπει να είναι η προιδοποίηση πρός δυο αποδέκτες..
- Την δικαιοσύνη.. Τη δικαιοσύνη αυτή που χρειάζεται μήνες, αγωγές πολιτών κτλ κτλ για να κάνει το αυτονόητο, να κατασχέσει την περιουσία του μεγολομετόχου τις ΑΣΠΙΣ. (και ακόμη ούτε λογαριασμούς του έχει ανοίξει ούτε τίποτα.. ντροπή στους δικαστές)..
- Τους τοπάρχες και διάφορους περιβαντολλόγους, ορνιθολόγους, φυτολόγους, και λοιπούς ντενεκέδες της συμφοράς που αντιδρούν ακόμη και στην εγκατάσταση μονάδων ηλιακής ή αιολικής ενέργειας... !!! Είναι οι ίδιοι με αυτούς που πρίν μερικά χρόνια στην Πάτρα προσπάθησαν να επιβάλουν στα πλοία που θα έπλεαν στον Πατραικό να μην έχουν ταχύτητα πάνω από 6 κόμβους..!! για να μην επιρρεάζουν , λέει,, την ωοτοκία των ...γαρίδων...!!! Ευτυχώς τότε είχε εξεγερθεί ο λαός της πόλης που ζει από το λιμάνι και - κυριολεκτικώς και μεταφορικώς - τους πήδηξε... Ετσι σώθηκε το λιμάνι αλλά και τοποθετήθηκαν και λειτουργούν δεκάδες ανεμογεννήτριες στο Παναχαικό...!

Αν στους Δ.Υ. παραμένει έστω και μια ικμάδα πατριωτισμού, θα πρέπει απλά να κάνουν το στοιχειώδες καθήκον τους.. Να μην σαμποτάρουν την εθνική προσπάθεια, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι δεν θα πάθουν ότι και οι περιβαντολλόγοι και ορνιθολόγοι στην Αχαία..

Γιατί οργή λαού είναι οργή Θεού...!!

Εγώ αγαπητέ Δημοσθένη τα είπα και αμαρτίαν ουκ έχω.. Στο κάτω κάτω της γραφής είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε για μένα προσωπικά ( όπως και σε όλους όσους ασχολούντε με την ποντοπόρο ναυτιλία) το μόνο που θα παιχθεί θα είναι η υπερηφάνεια μου σαν Έλληνας...

Με εκτίμηση, Χρήστος

ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
06/03/2010 15:52
ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΑΣ !!!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΒΑΤΕ (ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ) ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!!!

ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ !!!!!! ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !!!!!
ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!!!
06/03/2010 15:47
ΒΑΛΤΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !!!!!!!!!

ΣΦΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!!!!
pasokara
06/03/2010 15:35
Μ΄ αρεσει που ολοι σας πανηγυριζατε για την καταργηση του 14ο μισθου στον δημοσιο τομεα.Τωρα καθηστε φρονιμα και δεχτειτε την μειωση και στον ιδιωτικο τομεα.Γιατι δυστυχως στην Ελλαδα δεν υπαρχει αδερφοσυνη μεταξυ μας αλλα μονο μισος.Αυτη σας η αφελεια που νομιζατε οτι δεν θα πειραχθει ο μισθος στον ιδιωτικο τομεα.....Αν ειναι δυνατον να ειστε τοσο μισαλλοδοξοι......Δεν χαιρομαι ομως που θα σας κοψουν τον μισθο και πιστευω οτι πρεπει να υπαρξει μια αντιδραση και θα ειμαι κι εγω στο πλευρο σας......

Υ.Γ. Την επομενη φορα ομως που θα υπαρξουν επιθεσεις απο την κυβερνηση και την Ε.Ε. στους δημοσιους υπαλληλους σκεφτειτε πρωτα πριν χειροκροτησετε.Γιατι ειπαμε οτι δεν πρεπει να μειωνονται οι απολαβες στο δημοσιο αλλα να αυξανονται στον ιδιωτικο......
nik
06/03/2010 15:35
plaka mas kanete....oute na to skefteste!!!!!!!!!!!!!!!1
Στρατος
06/03/2010 15:34
Ετσι μπραβο....πειτε τα απο τωρα, προετοιμαστε κατα τις επιταγες των αφεντικων σας το γλυκο που ερχεται, μην πιαστουμε και στον υπνο και μας πουν.......κοροιδα!!!!
O allos
06/03/2010 15:27
Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι μόνο με αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους λύνονται τα προβλήμτα και έριχναν όλο το ανάθεμα στους δημοσίους υπαλλήλους ας ετοιμαστούν να τους πάρει και αυτούς η μπάλα. Ο εχθρός δεν είναι οι διάφορες τάξεις, λιγότερο ή περισσότερο προνομιούχες, αλλά η εξουσία.
ZΩΗΣ ΚΟΓΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ .
06/03/2010 15:18
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΩ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΤΕΥΤΟΥΝΕ ΜΕ ΚΑΝΑ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΙΣΙΑ ΔΕΝ ΠΟΛΟΥΝΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΜΑΝΕ Η ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΙΣΕΙΣ Η ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΑΛΕΠΣΑΝ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΙ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΣ ΠΟΛΛΙΤΗΚΟΣ ΒΑΝΤΑΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΚΗ ΝΑ ΒΡΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΟΓΚΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΩ ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 347 - 806-5746 .
dd
06/03/2010 15:08
ante, siga siga na pernoume oloi seira! pantos den egine kai tipota.. se alles xores einai poly pio ftoxi apo emas kai parolla auta mia xara einai o kosmos.. mateodoxoi ellines!
γιαννης μ
06/03/2010 14:46
αντε τώρα περιμένω τους ξερόλες (που νομίζαν ότι η ληστεία των εργαζομένων θα αφορούσε μόνο τον δημόσιο τομέα) να δω αντιδράσεις και αφορισμούς.....και σε ανώτερα
ΚΩΣΤΑΣ
06/03/2010 14:37
αν γινει περικοπη και στον ιδιωτικο τομεα που ηδη εχουμε χαμηλουs μισθουs και καταστρατηγηση των νομων,τοτε αs ετοιμαστουν οι κυβερνοντεs για πραγματικο πολεμο.Αυτα που εγιναν χθεs θα ειναι απλα οδοντοκρεμεs.
Παράγκας(ανάμεσα σε 1.022.100(!!!!!!!!!!) Κρατικούς Υπαλλήλους)
06/03/2010 14:33
"""Είναι ανυπόφορο να ακούμε, όσοι υπηρετούν τον ιδιωτικό τομέα, πως όλοι έχουν ευθύνες. Με λίγα λόγια εμείς οι πολλοί, του ιδιωτικού τομέα, πιστεύουμε πως οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια του κράτους βρίσκονται μέσα και κοντά σε αυτό. Και βέβαια δεν πρόκειται εδώ μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και όλους τους σιτιζόμενους με πλήρη ασφάλεια εις το πρυτανείον. Στην άλλη πλευρά ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει τίποτε εγγυημένο, ούτε στο επίπεδο της κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες, ούτε ως μονιμότητα απασχόλησης για τους εργαζόμενους."""
Παράγκας
06/03/2010 14:29
ΠΡΟΣ : ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ τωρινούς και ΠΡΩΗΝ. “Γνώμη: “Ο λογαριασμός για τη σίτιση στο… πρυτανείο”. (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 )_ ""Η θεραπεία της βαριάς ασθένειας των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας μπορεί να γίνει με πολλές μεθόδους. Οι παράμετροι της λύσης που θα δοθεί, θα καθοριστούν από σημαντικούς πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Το υπέρτατο ωστόσο κριτήριο, με το οποίο εμείς οι πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι να κρίνουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, θα είναι το αν οι επιλογές της θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη της διόρθωσης. Και με το δεδομένο αυτό, η λύση θα πρέπει να πονέσει περισσότερο αυτούς, που ωφελήθηκαν από τις σπατάλες πόρων του δημόσιου τομέα. Πρώτο μέτρο φυσικά που περιμένουμε από την κυβέρνηση, είναι το οριστικό κλείσιμο της στρόφιγγας των υπερβολών αυτών. Είναι ανυπόφορο να ακούμε, όσοι υπηρετούν τον ιδιωτικό τομέα, πως όλοι έχουν ευθύνες. Με λίγα λόγια εμείς οι πολλοί, του ιδιωτικού τομέα, πιστεύουμε πως οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια του κράτους βρίσκονται μέσα και κοντά σε αυτό. Και βέβαια δεν πρόκειται εδώ μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και όλους τους σιτιζόμενους με πλήρη ασφάλεια εις το πρυτανείον. Στην άλλη πλευρά ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει τίποτε εγγυημένο, ούτε στο επίπεδο της κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες, ούτε ως μονιμότητα απασχόλησης για τους εργαζόμενους. Επίσης όλοι θα συμφωνήσουμε πως ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί την ελπίδα για γρήγορη έξοδο από την ύφεση, ενώ ήδη επιβαρύνεται με το απίθανο βάρος της γραφειοκρατίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι τα βάρος της κρατικού κυκεώνα είναι ιδιαιτέρα υψηλό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να αποτελέσει τον κύριο στόχο των μέτρων για τη μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων, μέσω της αύξησης των φόρων. Αυτό σημαίνει πως η περιστολή των ελλειμμάτων πρέπει να προέλθει στο μεγαλύτερο μέρος της, από περιορισμό των δαπανών. Αν τούτο υλοποιηθεί με παράλληλη πάταξη της διαφθοράς ακόμα καλύτερα. Αλλά η πάταξη της διαφθοράς δεν μπορεί να αποτελέσει μοναδικό όχημα για μείωση των κρατικών δαπανών. Η χώρα δεν αντέχει τόσο πολύ και τόσο αναποτελεσματικό κράτος.”"""
SOULIOTIS J
06/03/2010 14:10
DRYOS PESOYSHS PAS ANHR KSYLEYETAI.
TWRA POY ARXHSAN TA ORGANA BRHKAN EYKAIREIA NA MAS ALLAKSOYN TON ADOKSASTO.TO MONO POY DEN SKEFTONTAI EINAI TO PWS PITHANON NA ANTIDRASEI O LAOS.TRWGONTAS ERXETAI KAI H OREKSH.DEN THA MAS AFHSOYN TIPOTE,EMEIS THA PLHRWSOYME THN NYFH KAI OXI OI AITIOI.EMEIS TO KOPSIMO TWN MISTHWN KAI OXI OI BOLEMENOI BOYLEYTES KAI EKLHSIA.OI EKSWPLISMOI ,EKSWPLISMOI GIA NA EXOYME KAI THN PROMHTHEIA/MIZA MAS. KATA TA ALLA KOBONTAI OLOI TOYS GIA THN ELLADA.AI SIXTIR OLOI TOYS OI APATAIWES POY XWRIS NTROPH KAI FILOTIMO MAS EFTASAN STO XAMHLOTERO SKALI STON KOSMO. MPRABO TOYS KAI AKSIOS O MISTHOS TOYS,OI PRODOTES KAI EXTHROI TOY ETHNOYS MAS.BALAME TOYS LYKOYS NA FYLAKSOYN TA ERMA TA PROBATA.
EGW FOBAMAI OTI PISW ERXONTAI KAI XEIROTERA,BLEPEIS DEN MPOROYN NA PAROYN APOFASEIS KATA THS AISXROKERDIAS ALLA ANETA MAS KOBOYN EMAS TO PSWMI. STA ANATHEMA.
Μιχάλης Δ
06/03/2010 14:07
Όχι γιατί εσείς οι του ιδιωτικού τομέα κράζατε για τους ΔΥ πως καλά τους κάνουν και τους κόβουν μισθούς και επιδόματα!!!! Τώρα που πέρνει και εσας η μπάλα θέλω να δω τί θα πείτε!!!! Για να σας δω!! Έπρεπε να το περιμένετε!!! Αντί να έχετε ξεσηκωθεί και να απαιτήσετε εξομοίωση με τους ΔΥ τα είχατε βάλει μαζί τους!!!! ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!!!!!
ΣΑ.ΒΑΣ
06/03/2010 13:59
ΤΙ ΚΩΣΤΑΚΗΣ - ΤΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ !!!
lg
06/03/2010 13:36
Ti lene re... kai pos tha enisxisoume emeis i idioi to kratos ama den agarozoume??? mipos einai i ora na figoume kai na kinigisoume kapio skopo stin zoi mas para aplos na epibionoume??? alla ti leo? genies ton pateradon mas kantantisan tin ellada etsi... eucharistoume pou mas paradosate basana, SE OLOUS ESAS POU LETE TO MAKRI KAI TO KONTO SAS EDO MESA.. molotov pou thelete
Βάγγος
06/03/2010 13:36
Τελικά ο Παπουτσής καταά που "βαράει";
Ελπίζω να τολμήσουν
06/03/2010 13:15
σύντομα και να μη φοβηθούν αντιδράσεις. Η αγορά δεν αντέχει...Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού πριν να είναι αργά και στον ιδιωτικό τομέα. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν αυτά μόνο στο Ελλάντα. Και θέλουμε να είμαστε και ανταγωνιστικοί κατα τα άλλα...
Καιρός ηταν...
06/03/2010 13:08
Αν θέλουμε να έχουμε ανταγωνιστικότητα. Αλλιώς δεν θα βγούμε ποτέ από την ύφεση. Παράλληλα απαιτείται κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και σύναψη ατομικής με κάθε εργαζόμενο. Να απελευθερωθούν επιτέλους οι απολύσεις και να επιδοτούνται οι εισφορές πρώην ανέργων για 3 έτη μίνιμουμ από το κράτος ώστε να ελαφρύνεται το εργατικό κόστος για τον επιχειρηματία. Και σε όποιον τεμπέλη δεν αρέσουν όλα αυτά υπάρχει και ο ΟΑΕΔ...Με την ανεργία που υπάρχει θα παρακαλάνε για την θέση του στρατιές ανέργων. Το μέτρο έπρεπε να έχει ληφθεί ήδη από καιρό, κάθε καθυστέρηση επιβαρύνει την οικονομία και διώχνει τις επενδύσεις. ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!! ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!! Επιτέλους πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε!!!!
Stella Petrides
06/03/2010 13:08
Γιοκ λέει η Αθήνα σε Τούρκο διοικητή στο ΝΑΤΟϊκό υποστρατηγείο Λάρισας
Αλλαγή στάσης λόγω Αιγαίου
BREEEEEEEEEEE POULAKI MOU GIATI EISAI TOSO SKLHROKARDOS KAI TALAIPOREIS TA PAIDEIA ME TO NA TA EXEIS STHN LARHSA;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
FEEEEEEEEEERTA STHN LEWFORO MESODEIWN GIA GAMA.GAMA ARXHSTRATHGOU GIATI EMEIS EIMASTE AAAAAAAAAAAAAXRHSTOI GIA TO GEE8A KAI ME TON MPIL CLINTON TSOUNGRIZETE TO TSAI LIPTON PAREA ME TON NIKSON.................................
ΕΛΛΗΝΑΣ
06/03/2010 12:45
ΡΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΜΠΑΡΟΖΟ ΚΑΙ ΡΕΝ, ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ.

Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.

Ο ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.
ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΦΤΗΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ..

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
Αριστερος
06/03/2010 12:45
Τι εγινε που ειναι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι , "που αξιζουν", "δουλευουν" και ειναι "παραγωγικοι-αποδοτικοι"?Γιατι τωρα που το κοβουνε το μισθο το δεχονται? Αυτο να σας γινει μαθημα κυριοι του ιδιωτικου τομεα και να το θυμηθειτε οταν θα λοιδωρειτε ατομα με τα ιδια προβληματα και τις ιδιες αναγκες...Αυτοοργανωθειτε συνδικαλιστικα για να καταφερουμε ενωμενοι να αποτρψουμε τα βαρβαρα μετρα...ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11/03.
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ
06/03/2010 12:37
ΜΑΓΚΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ! ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΑΝΑΣ Μ''ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
PROBATO
06/03/2010 12:15
PSHFIZOUME PASOK KAI N.D. GIATI EINAI OI PIO IKANOI EDW KAI 35 XRONIA!BEEEEEEEEEEEEEE.....
Μαρια
06/03/2010 12:04
Δηλαδή ένας υπάλληλος που παίρνει 700 και 1000 ευρώ μισθό, με παιδιά, πως θα τα βγάλει πέρα? Και ποιός είναι αυτός ο εργοδότης που θα δώσει μπόνους, όταν ήδη από τότε που άρχισαν τα σενάρια της οικονομικής κρίσης απολύουν κόσμο χωρίς να υπολογίσει κανείς τίποτα? Στις περιπτώσεις αυτές είτε βρίσκεις άλλη δουλειά και τα έχεις μαύρα, άρα φοροδιαφεύγεις ή γίνεσαι κλέφτης. Θα σβήσει εντελώς και η αγορά και άντε μετά να μιλατε για παραγωγικότητα
Β.
06/03/2010 12:00
Μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα; Μου θυμίζει τότε που δραπέτευσε ο Παλαιοκώστας και επειδή η συνεννόηση έγινε με χρήση καρτοκινητού χρησιμοποιήθηκε ως επαρκώς αιτιολογημένη η κίνηση της καταχώρησης δεδομένων των χρηστών καρτοκινητών... Δηλαδή 1 1=5 Τι δεν καταλαβαίνετε; Τώρα η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, είναι κάτι πολύ θετικό, αλλά πρέπει να υπάρχει από πίσω φοβερή υποδομή. Και ως γνωστών οι διοικούντες της όποιας υπηρεσίας είναι οι πλέον αναρμόδιοι να το εφαρμόσουν. Επίσης, για να υπάρξει παραγωγιότητα, πρέπει να υπάρχουν και κίνητρα, όπως οι αυξήσεις και οι προαγωγές. Αλλά αυτά στον δημόσιο τομέα συνδέονται αποκλειστικά με τα χρόνια προϋπηρεσίας και την ηλικία. Επιπλέον, χρειάζεται υπηρεσιακή ανταγωνιστικότητα, για παράδειγμα οι πέντε καλύτερες υπηρεσίες κάθε τομέα να λαμβάνουν ένα γενναιόδωρο ετήσιο μπόνους, που να αντανακλά και στους μισθούς των υπαλλήλων. Βασική προϋπόθεση για την αύξηση της παραγωγικότητας μιας υπηρεσίας, είναι η παροχή αίσθηση ασφάλειας και επιβράβευσης των υπαλλήλων, ο σεβασμός από την υπηρεσία της ατομικότητας (πχ. ευέλικτο οράριο σε σχέση με τις οικογενειακές υποχρεώσεις), δυνατότητα για επιμόρφωση και εκσυγχρονισμό ανα τα έτη, κλπ κλπ Επειδή τίποτε από όλα αυτά δεν υπάρχει, κι επειδή οι διοικούντες δεν έχουν ιδέα από διοίκηση, καταφεύγουν στο bullying για να κινητοποιήσουν τους υπαλλήλους. Μόνο που φυσικά το bullying φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς ο υπάλληλος δε νιώθει το παραμικρό ενδιαφέρον για την υπηρεσία του. Φαύλος κύκλος; Κατά τη γνώμη μου όχι. Το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι ειδικά εξειδικευμένους ανθρώπους στη διοίκηση. Και υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι νέοι, overqualified για τέτοιες θέσεις, που και τη γνώση και την όρεξη διαθέτουν να τα καταφέρουν καταπληκτικά και να οργανώσουν υπηρεσίες. Έχει λοιπόν κανείς ιδέα από διοίκηση σήμερα; Λοιπόν πρέπει πρώτοι να φύγουν οι υπάρχοντες διοικούντες που η μόνη τους κατάρτιση είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας σε αντικείμενο άσχετο με τη διοίκηση, η αλλαγή δηλαδή των κριτηρίων πρόσληψης. Αυτό θα ήταν μια πρώτη αρχή για την εφαρμογή πλάνου αύξησης της παραγωγικότητας. Άντε παιδιά, που θα πάει, θα φύγει η γενιά του Πολυτεχνείου που κατέστρεψε την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές, με αυτήν την σχεδόν παθολογική αίσθηση μεγαλείου που την διακατέχει, και θα έρθει η σειρά μας να οργανώσουμε τα πράγματα... Να τους σπρώξουμε κι εμείς λίγο όμως ε; Γιατί έτσι όπως έχουν κατσικωθεί μόνοι δε θα φύγουν ποτέ.
111 & 222
06/03/2010 11:49
Kitakste ta dio frouta s''avtes tis dio fotografies ...... kitakste dio skatofatses ....... parte dio gravatomenes leres ....... thavmaste dio kouradotenekedes ....... protino na tis megenthinoume ke na tis kanoume { apo olous emas tous Ellines} doro stin madam Merkel ke ston her Sarkozi .....
Ke mia simvouli stis melouses manes , ke stis torines - min dianoithite na tis diksete sta pedia sas , giati iparhi periptosi gia panta na hasoun tin oreksi tous ..... ke osi goustaroun na tous " Timisoun " - min ntrepeste , rikse tous ke apo mia ROHALA tou enos kilou {Mborite ke pio varies }
ΠΑΡΑΖΑΛΗ
06/03/2010 11:45
ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
<<<Αλλά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, μας έφεραν, πάνω απ’ όλα, οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο πεντάμηνο. Αυτά που έκανε. Και κυρίως αυτά που δεν έκανε…
Αυτή είναι η ευθύνη του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Και την ευθύνη αυτή, δεν μπορεί να τη μεταθέσει σε άλλους.
Ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κράτησα υπεύθυνη στάση. Όχι μόνο παρακίνησα έγκαιρα τη κυβέρνηση να πάρει μέτρα, αλλά πρότεινα, πριν τρεις μήνες, διαφορετικό μίγμα πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης.>>

1. ΚΡΑΤΗΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ( τον δεκεμβριο ζητησε τα μονιμοποιηθουν όλα τα stage δηλαδη αλλους 100.000 στο δημοσιο ), ουσιαστικα η κυβερνηση να νομιμοποιήσει τα ρουσφετια της Ν.Δ
2. ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ . ποια είναι αυτά τα νεα μετρα όταν μια χωρα δεν μπορει να δανειστει για να πληρωσει τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ .
3. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ . πχ να παρει χρηματα από τους πλουσιους . γιατι δεν το εκανε το κομμα του επι 5,5 χρονια που βρισκοταν στην εξουσια , αν αυτου χαρισε ΔΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ .

ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ .

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΠΑΝΗΓΗΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ( ΜΑΙΜΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΠΑΡΟΖΟ) ΑΛΛΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ .

ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΩΘΕΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΜΙΚΡΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ , ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΑΣΗΣ
ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΥΠΝΑ ΠΡΩΙ ( Α ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ , ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΙΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ )

ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΩΡΙΣ , ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ .

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΑΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΟΛΑΣΗ . ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΘΑΛΛΑΣΑ ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .

ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ .

Nikolaou Alekos
06/03/2010 11:30
Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός;, είπε στον Φίλιππο Σαχινίδη και - όπως μάθαμε από τα τηλεοπτικά κανάλια - πολύ τον νευρίασε και τον εξόργισε... Εμείς μιαν άλλη απορία έχουμε: Ο Χρήστος Παπουτσής ...σε ποια κυβέρνηση και σε ποιο κόμμα νομίζει ότι είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος; Αν μας ρωτήσει, πάντως, θα του διευκρινίσουμε ότι η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι ...στο ΠΑΣΟΚ! Στο ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο και ο ίδιος ψήφισε. Εκτός αν κατάφερε να το καταψηφίσει χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, πράγμα λιγάκι δύσκολο. Εν κατακλείδι, τα κόλπα του ...διχασμένου ΠΑΣΟΚ, που είναι και καλό και κακό, τα ξέρουμε εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Από τότε που η κυβέρνηση Σημίτη συμμετείχε στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και ο τότε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ διαδήλωνε στους δρόμους κατά του βομβαρδισμού. Κι από άλλους, παλιότερους
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
06/03/2010 11:26
ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ....ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ!!
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
06/03/2010 11:25
ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΗΞΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΑΙΞΑΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.
Επιχειρηματίας
06/03/2010 11:19
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!
Πέτρος Κ.
06/03/2010 11:19
Ποιες ήταν οι ‘’πολύ υψηλότερες του μέσου όρου της ευρωζώνης αυξήσεις’’ που έπαιρναν οι Έλληνες εργαζόμενοι; Της τάξης του 1,5-2,5%;
Αυτές που δίνονταν στα όρια του πληθωρισμού (αυτού που ανακοίνωναν, όχι του πραγματικού).
Αυτές που δίνονταν για να καλυφθούν οι απώλειες εισοδήματος από τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές των ειδών λαϊκής κατανάλωσης;
Αυτές που δίνονταν με παράλληλη τροποποίηση των φορολογικών συντελεστών;
Αυτές που δίνονταν ενώ υπήρχαν υποτιμήσεις παλαιότερα του εθνικού νομίσματος, ενώ μεταγενέστερα αύξηση του ΦΠΑ; Δηλαδή του φόρου που εισέπρατταν;
Μήπως μας τα έδιναν για να τα ξαναπάρουν αμέσως πίσω;

Η σαχλαμάρα δεν έχει τέλος. Και όσο υπάρχουν τα εγχώρια παπαγαλάκια, δημοσιογράφοι, αναλυτές, οικονομολόγοι, golden boys, τραπεζίτες, think tanks (τι γελοίος όρος!!!) και λοιπά όρνεα που συντάσσονται με τα κοράκια της αλλοδαπής που αποφασίζουν για τις τύχες μας, ερήμην μας, έχουμε να δούμε και να υποστούμε κι άλλα.
Βγαίνει σήμερα ο κάθε χορτάτος γραβατωμένος καραγκιόζης στη τηλεόραση με ύφος 300 καρδιναλίων να μας ανακοινώσει ότι ‘’είμαστε στο γκρεμό, δεν έχουμε περιθώρια να διαπραγματευτούμε τη διάσωσή μας’’, ‘’δεν μπορούμε να εξαπατούμε την Ε.Ε’’ (ναι, γιατί αυτό είναι ελληνική εφεύρεση), ‘’θα υποστούμε μείωση μισθών και συντάξεων και βλέπουμε’’… Και φυσικά, όλοι αυτοί που μας αραδιάζουν τις παρλαπίπες τους, ή διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, ή την περιουσία τους την έχουν σε οφ σορ, ή είναι από αυτούς που συναποφασίζουν.

Κε Πρωθυπουργέ. Τα λεφτά ούτε τα φάγαμε εμείς, ούτε εμείς τα έχουμε. Το ξέρεις. Όπως επίσης (οφείλεις να) ξέρεις ότι ενώ στα τέλη του 2000 ο τραπεζικός πλούτος ήταν στα 233 δισ. ευρώ, το 2004 έφτασε τα 275 δισ. ευρώ και το Σεπτέμβρη του 2009, έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 579 δισ. ευρώ. Ανέβηκε δηλαδή μέσα σε 9 χρόνια 346 δισ. ευρώ. Και αυτό αφορά 7 τράπεζες.
Αν το συνολικό δημόσιο χρέος ανέρχεται στα 300 δισ. μπορεί ο καθένας μας να καταλάβει που στο διάολο πήγαν και που είναι τα λεφτά που όπως είπες ΥΠΑΡΧΟΥΝ…


Όσον αφορά την (διαφαινόμενη) κατάργηση του 14ου μισθού των Ι.Υ.: Δεν χαίρομαι ΚΑΘΟΛΟΥ για την μείωση ή κατάργηση κανενός μισθού σε κανέναν τίμια εργαζόμενο συμπατριώτη μου. Εκτός από φτώχεια θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση της οικονομίας, σε τεράστια προβλήματα την αγορά, άρα σε επιπλέον λουκέτα επιχειρήσεων. Όποιος χαίρεται είναι απλά ηλίθιος.
Απλά στεναχωριέμαι που θυμάμαι τους ‘’φίλους’’ του παρόντος φόρουμ, όταν ανακοινώνονταν παρόμοια μέτρα κατά των Δ.Υ. που έκλαιγαν από χαρά.
Ο εχθρός δεν είναι ανάμεσα μας.
Όταν το καταλάβετε θα μεγαλουργήσουμε.


John Kouzak
06/03/2010 11:18
Kala ta oikonomika ths ellados ta 3eroun oi eurwpaioi, tous mois8ous tou idiwtikou tous den tous 3eroun?Einai arage ta 800(se apo ths kaluters periptwseis) akreta gia na zhsei kaneis?Elpizw h kubernhsh na mh to dextei dioti se diaforetikh periptwsh pisteuw pws ta kainouria rouxa ths Nike anti gia Made in China 8a lene Made in Greece.
@ΠΑΡΑΓΚΑ
06/03/2010 11:06
ΠΑΡΑΓΚΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ
se ligo
06/03/2010 10:59
se ligo h ellas 8a pulish thn deh
nosokomeia klp kai sto telos 8a pulaei ta nhsia
otan teleiwsun ta pros polish tote ti 8a pulaei
tipota fisika as torhxume sthn dulia giati xanwmaste
ΝίκοςΒ
06/03/2010 10:57
Η ανταγωνιστικότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης και όλου του ανεπτυγμένου κόσμου θα "βελτιωθεί" όταν οι μισθοί και το βιοτικό μας επίπεδο θα εξισωθούν με αυτούς των χωρών του "τρίτου κόσμου". Ένας Έλληνας εργαζόμενος που παράγει χ πλούτο και αμοίβεται με €80 την ημέρα δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστικός με τον μετανάστη που πληρώνεται €30 ή τον Κινέζο που πληρώνεται €3 και παράγουν τον ίδιο πλούτο. Στην παγκόσμια δε πλέον αγορά εργασίας υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνεργοι και υποαπασχολούμενοι "Κινέζοι" και "μετανάστες" για να μας ανταγωνιστούν. Η εξίσωση επέρχεται σιγά σιγά - δια της μετανάστευσης (νόμιμης και λαθραίας) και δια των πολιτικών όπως αυτής της κατάργησης του 14 μισθού. Αυτή δυστυχώς είναι η μαύρη αλήθεια της παγκοσμιοποίησης. Μακάριοι αυτοί που κατάφεραν να κρατήσουν τις χώρες τους έξω από αυτή την υπό διαμόρφωση κόλαση.
Γιάννης Κ.
06/03/2010 10:56
Για όσους χαίρονταν και νόμιζαν ότι περικόπτοντας μισθούς του Δημοσίου θα σωθεί η Ελλάδα. Έρχεται και η δική τους σειρά. Οργανωμένο σχέδιο είναι.
Και για όσους προτείνουν μαζικές απολύσεις του Δημοσίου μην χαίρονται, γιατί αν καταργηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο, ετοιμαστείτε μετά και για τον ιδιωτικό τομέα, για καταργηση συλλογικών συμβάσεων, κατώτατου μισθού κλπ.
Έτσι όλοι οι Έλληνες θα είναι ίσοι. Θα δουλεύουμε με μισθούς Βουλγαρίας και με τιμές Γερμανίας.
Πεσματζογλου Μ
06/03/2010 10:52
Αν κανετε και στρατοπεδα συγκέντρωσης κι εκτελεστε και μερικους ανθρωπους και τα δημοσιονομικα θα διορθωθούν και τα θέματα ανταγωνιστικότης. Τσιράκια...γιατι δεν το αποφασίζετε κι αυτο ?
ΝΕΜΕΣΙΣ
06/03/2010 10:51
...ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΝΕ ΟΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ..ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ..ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ...
Sotiris
06/03/2010 10:40
Κάντε θυσίες .... να ευχαριστήσουμε τις αγορές και τους Financial Times.
kostas
06/03/2010 10:35
ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 14 ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΧΤΗΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΙΣΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
kostadinos13
06/03/2010 10:32
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΣ.ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
Παράγκας
06/03/2010 10:28
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 1.022.100 κρατικούς υπαλλήλους....Να μην πειραχθεί ο Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Σ Υ Π Α Λ Λ Η Λ Ο Σ!!! Δεν φταίει για αυτό το χάλι!!!. (Ούτε α π ε ρ γ ε ί, ούτε μ ό ν ι μ ο ς είναι). ΠΡΟΣ : Φωστήρες Δ.Υ. και "Iδιωτ. Yπαλ." του forum, που χρησιμοποιούν ρητά και αποφθέγματα τύπου "διαίρει & βασίλευε" (αντιπαραβάλω το "πολλαπλασιάζειν & προσθέτειν, κρατικούς υπαλλήλους) και "το σπίτι του γείτονα με την φωτιά (λέω ότι όταν ο γείτονας είναι "απρόσεκτος" και "σπάταλος" με όλα τα "φώτα" αναμμένα και βραχυκυκλώσει και πάρει φωτιά, φυσικό είναι να καώ και γω) βάλτε και αυτό στη συλλογή σας: "Μαζί στον αγώνα & στη μάσα χώρια" που λέει και ο λαός. ΠΡΟΣ : ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ τωρινούς και ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ: “Γνώμη: "Ο λογαριασμός για τη σίτιση στο… πρυτανείο" (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 )_ Η θεραπεία της βαριάς ασθένειας των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας μπορεί να γίνει με πολλές μεθόδους. Οι παράμετροι της λύσης που θα δοθεί, θα καθοριστούν από σημαντικούς πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Το υπέρτατο ωστόσο κριτήριο, με το οποίο εμείς οι πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι να κρίνουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, θα είναι το αν οι επιλογές της θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη της διόρθωσης. Και με το δεδομένο αυτό, η λύση θα πρέπει να πονέσει περισσότερο αυτούς, που ωφελήθηκαν από τις σπατάλες πόρων του δημόσιου τομέα. Πρώτο μέτρο φυσικά που περιμένουμε από την κυβέρνηση, είναι το οριστικό κλείσιμο της στρόφιγγας των υπερβολών αυτών. Είναι ανυπόφορο να ακούμε, όσοι υπηρετούν τον ιδιωτικό τομέα, πως όλοι έχουν ευθύνες. Με λίγα λόγια εμείς οι πολλοί, του ιδιωτικού τομέα, πιστεύουμε πως οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια του κράτους βρίσκονται μέσα και κοντά σε αυτό. Και βέβαια δεν πρόκειται εδώ μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και όλους τους σιτιζόμενους με πλήρη ασφάλεια εις το πρυτανείον. Στην άλλη πλευρά ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει τίποτε εγγυημένο, ούτε στο επίπεδο της κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες, ούτε ως μονιμότητα απασχόλησης για τους εργαζόμενους. Επίσης όλοι θα συμφωνήσουμε πως ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί την ελπίδα για γρήγορη έξοδο από την ύφεση, ενώ ήδη επιβαρύνεται με το απίθανο βάρος της γραφειοκρατίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι τα βάρος της κρατικού κυκεώνα είναι ιδιαιτέρα υψηλό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να αποτελέσει τον κύριο στόχο των μέτρων για τη μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων, μέσω της αύξησης των φόρων. Αυτό σημαίνει πως η περιστολή των ελλειμμάτων πρέπει να προέλθει στο μεγαλύτερο μέρος της, από περιορισμό των δαπανών. Αν τούτο υλοποιηθεί με παράλληλη πάταξη της διαφθοράς ακόμα καλύτερα. Αλλά η πάταξη της διαφθοράς δεν μπορεί να αποτελέσει μοναδικό όχημα για μείωση των κρατικών δαπανών. Η χώρα δεν αντέχει τόσο πολύ και τόσο αναποτελεσματικό κράτος." KALO KOURAGIO.
matias
06/03/2010 10:27
Αφου θελαμε να ψοφηση η κατσικα του γειτονα,ηρθε και ησειρα της δικιας μας .
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
06/03/2010 10:13
ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΑΙΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΥ Η ......ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ?

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΛΘΕ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ?

Υ.Γ. Εδώ προκειται περι συστηματικου σχεδιου του εξαθλιωσης Ελληνικού λαού.
θοδωρος
06/03/2010 10:10
ου που κακκό ψόφο να έχετε
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
06/03/2010 10:07
ΤΟ BONUS ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΦΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ Σ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ...ΧΑΡΙΣΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΙΧΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ .......ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ! !

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ! ! !

ΚΑΙ ΑΝ Τ Ω Ρ Α ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥ.
Stella Petrides
06/03/2010 10:05
Η πρώτη καμπάνα θα πέσει στις 15 Μαΐου και θα ακολουθήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργησή του, που θα γίνει στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας
Κατάργηση του 14ου μισθού στους ιδιώτες
Η Κομισιόν απαιτεί από Σεπτέμβριο και την απελευθέρωση των απολύσεων
MHHHHHHHHHHHHHPWS PREPEI NA KOPSOUN APO EMAS KAI NA TAHSOUN TON DHMO GEORGIADH, TON KOURO KAI TA SOSSONOSENGENOLOGIA;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!!!!
06/03/2010 10:04
ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!!!!

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΚΟ ΚΟΨΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!!!!!!!!!!!!!

ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ !!!!!! ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ !!!!!!!!!

ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ !!!!!!!

ΣΦΑΞΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!! ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ !!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
06/03/2010 10:02
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ . Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΛΕΙΠΑ ΕΞΟΔΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΘΟΥΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΕΤΕ ΤΙ ΧΑΠΙ ΣΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΔΕΚΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ.
giannis
06/03/2010 10:01
Τα μέτρα είναι αναγκαία αλλά άδικα. Ήταν και είναι ευκαιρία για ενιαίο μισθολόγιο τουλάχιστον στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα(ΔΕΚΟ,ΟΤΑ).Μια πίτα ,ίδια μοιρασιά. Ίδια προσόντα ίδιες μηνιαίες καθαρές αποδοχές συνυπολογισμένων των επιδομάτων και επάνω σε αυτή τη λογική έπρεπε να γίνουν περικοπές. Η κρίση δεν θα αντιμετωπισθεί μόνο με τα μέτρα .Δεν θα αντιμετωπισθεί με απεργίες, καταλήψεις. Αυτά ανήκουν στη σφαίρα των κομμουνιστών και των συνασπιστών που ποντάρουν στη δυσαρέσκεια για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους προστατεύοντας αδίστακτους κλέφτες και απατεώνες ελεεινής μορφής. Σε τοπικό επίπεδο βλέπω ότι πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι του κεφαλαίου .Κάποιοι συνταξιούχοι 55άρηδες των 4000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και πάνω και κάποιοι που κονομάνε άγρια χωρίς αποδείξεις συνήθως επιστατούντες και όχι χειρόνακτοι εργαζόμενοι. Επαγγελματίες του κόμματος. Συμπεριφορά και νοοτροπία Σταλινική. Αυτοί αποσκοπούν στη διατήρηση τους και στο να τροφοδοτούν ψυχοανώμαλους τραμπούκους και εκτελεστές και να ταλαιπωρούν τον κόσμο κλείνοντας τους δρόμους; Μα είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται ο ταξιτζής γιατί θα πληρώσει φόρο όταν σε μια διαδρομή κάνει τριπλομισθώσεις και πενταμισθώσεις; Αν δεν πάρουμε την τύχη στα χέρια μας θα χρεοκοπήσουμε. Δεν έχουμε καιρό να διαμαρτυρόμαστε για την αύξηση του Φ.Π.Α. και να τον χαρίζουμε .Ή απαιτούμε αποδείξεις ή αλλάζουμε φούρνο, κουρέα, κρεοπώλη, μανάβη, κομμωτή, ταβερνιάρη, εστιάτορα κ.α και τον οποιοδήποτε που με την συμπεριφορά του βοήθησε και βοηθά να βρεθούμε εδώ που βρισκόμαστε ή χειρότερα. Για ένα λεπτό διαφορά στη τιμή της βενζίνης αλλάζω βενζινοπωλείο. Αγοράζω ντομάτες απ το μανάβη 1 ευρώ και όχι 2 απ τον παραγωγό που την πουλά στο μανάβη 50 λεπτά. Η θα συνεργασθούμε και θα λογικευθούμε σαν κοινωνία ή θα χαθούμε. Αμφιβάλλει κανείς που φθάσαμε και γιατί φθάσαμε;
ΠΟΛΕΜΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
06/03/2010 10:00
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ 1.000.000 ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!!!

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΛΑ !!!!! ΚΛΕΨΤΕ ΡΗΜΑΞΤΕ ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
giogud
06/03/2010 09:50
Να φέρεται γερμανούς να δουλέψουν με 700 και 800 ευρώ και αν δεν σας βάλουν φωτιά.... Η παραγωγηκότητα του Έλληνα ιδιωτικού υπαλληλου και εργάτη είναι σαφώς ανώτερη από αυτή των Ευρωπαίων αλλά η χαμηλή παραγωγηκότητα του δημοσίου είναι που ρίχνει την παραγωγηκότητα. Αν ακουμπήσετε και τον φθηνά αμοιβόμενο ιδιωτικό υπάλληλο τα πράγματα θα αγριέψουν. Βλέπω φωτιές και Αργεντινοποίηση.
Λάκης
06/03/2010 09:41
Ρεν, Μπαρόζο και λοιποί τι μισθούς παίρνουν; Αυτούς ποιός τους πληρώνει; Το κοινό ευρωπαϊκό ταμείο προφανώς στο οποίο συμβάλλουμε κι μείς. Δηλαδή εμείς πληρώνουμε αυτούς που δεν επιθυμούν να παίρνουμε εμείς μισθό. Αρα ούτε εκείνοι προφανώς θα έπρεπε να αμείβονται με τα 20 ή 30 χιλιάδες ευρώ το μήνα! Σαν δεν ντρέπονται λίγο...η Ελλάδα να φύγει από τη ζώνη του ευρώ. Δεν έχει αντοχές για ένα τέτοιο νόμισμα. Διαφορετικά θα φαληρίσει πλήρως.
ΜΙΧΑΛΗΣ
06/03/2010 09:37
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΟΠΟΥΝ 10 20 ... 50% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΘΑ ΦΤΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,,,ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ...ΕΑΝ ΔΟΜΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...
Θάνος Ν. Στασινόπουλος
06/03/2010 09:29
Πρώτα ήταν "το έλλειμα". Τώρα "η ανταγωνιστικότητα". Αύριο θα δούμε ποιό θα είναι το επόμενο πρόσχημα. Μα επιτέλους, ο Γιωργάκης δεν ξέρει τη λέξη ΟΧΙ? Όλο και πιο πολύ, η περίπτωσή του μοιάζει σαν τον λύκο που φυλάει τα πρόβατα...
Wasso
06/03/2010 09:29
Κόψτε, κόψτε, να δούμε ποιος θα μείνει να καταναλώνει, θα κλείσει ολα η αγορά. Και μετα θα αναρρωτιέστε τι απέγινε το ΑΕΠ.
Καννίβαλος
06/03/2010 09:20
Αυτά να τα βλέπουν διάφοροι που χαιρόντουσαν για τις περικοπές στο δημόσιο. Δυστυχώς μας φτάσανε στο καννιβαλισμό για να περάσουν τα μέτρα τους...
anamenomeno
06/03/2010 08:59
ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΙΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΟΜΦΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ? ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΤΣΙΚΑ, ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΠΙΜΕΝΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ..ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑΚΙ ΤΕΛΟΣ....ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ.
06/03/2010 08:59
Τα μέτρα είναι αναγκαία αλλά άδικα. Ήταν και είναι ευκαιρία για ενιαίο μισθολόγιο τουλάχιστον στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα(ΔΕΚΟ,ΟΤΑ).Μια πίτα ,ίδια μοιρασιά. Ίδια προσόντα ίδιες μηνιαίες καθαρές αποδοχές συνυπολογισμένων των επιδομάτων και επάνω σε αυτή τη λογική έπρεπε να γίνουν περικοπές. Η κρίση δεν θα αντιμετωπισθεί μόνο με τα μέτρα .Δεν θα αντιμετωπισθεί με απεργίες, καταλήψεις. Αυτά ανήκουν στη σφαίρα των κομμουνιστών και των συνασπιστών που ποντάρουν στη δυσαρέσκεια για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Σε τοπικό επίπεδο βλέπω ότι πρωταγωνιστές είναι το κεφάλαιο .Κάποιοι συνταξιούχοι 55άρηδες των 4000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και πάνω και κάποιοι που κονομάνε άγρια χωρίς αποδείξεις συνήθως επιστατούντες και όχι χειρόνακτοι εργαζόμενοι. Επαγγελματίες του κόμματος. Συμπεριφορά και νοοτροπία Σταλινική. Αυτοί αποσκοπούν στη διατήρηση τους και στο να τροφοδοτούν ψυχοανώμαλους τραμπούκους και εκτελεστές και να ταλαιπωρούν τον κόσμο κλείνοντας τους δρόμους; Μα είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται ο ταξιτζής γιατί θα πληρώσει φόρο όταν σε μια διαδρομή κάνει τριπλομισθώσεις και πενταμισθώσεις; Αν δεν πάρουμε την τύχη στα χέρια μας θα χρεοκοπήσουμε. Δεν έχουμε καιρό να διαμαρτυρόμαστε για την αύξηση του Φ.Π.Α. και να τον χαρίζουμε .Ή απαιτούμε αποδείξεις ή αλλάζουμε φούρνο, κουρέα, κρεοπώλη, μανάβη, κομμωτή, ταβερνιάρη, εστιάτορα κ.α και τον οποιοδήποτε που με την συμπεριφορά του βοήθησε και βοηθά να βρεθούμε εδώ που βρισκόμαστε ή χειρότερα. Για ένα λεπτό διαφορά στη τιμή της βενζίνης αλλάζω βενζινοπωλείο. Αγοράζω ντομάτες απ το μανάβη 1 ευρώ και όχι 2 απ τον παραγωγό που την πουλά στο μανάβη 50 λεπτά. Η θα συνεργασθούμε και θα λογικευθούμε σαν κοινωνία ή θα χαθούμε.
Tassidis Sot.
06/03/2010 08:55
Ήταν κάτι που το περίμενα... Αλλά θέλω να μου δείξετε ένα βιομήχανο που παράλληλα με τη μείωση των μισθών των υπαλλήλων του,θα μειώσει και αυτός τις τιμές των προιόντων του στην αγορά,έτσι ώστε να γίνει ανταγωνιστικός... Δε φταίνε οι υπάλληλοι για τις τιμές,οι μεσάζοντες και οι κερδοσκόποι φταίνε...