«1η Μαρτίου: Είκοσι τέσσερις ώρες χωρίς εμάς...»

Απεργία μεταναστών που την ίδια μέρα δεν θα προβούν σε καμία οικονομική συναλλαγή, ώστε να κάνουν αισθητή την απουσία τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Λίλα   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2010 07:00 |
 «1η Μαρτίου: Είκοσι τέσσερις ώρες χωρίς εμάς...»
Το όνειρο για τη Σουηδία ναυάγησε στη Βενετία για τον 30χρονο Ιρακινό Σάρκο που εργάζεται 8 χρόνια τώρα στη χώρα μας. Όπως λέει, ελπίζει να μείνει για πολύ καιρό ακόμη στην Ελλάδα

«Για να φτάσω στην Ελλάδα πλήρωσα 4.000 ευρώ και έκανα τρεις μήνες φυλακή στη Βουλγαρία», λέει στα «ΝΕΑ» ο 30χρονος σήμερα Σάρκο που ήρθε το 2002 στη χώρα μας από το Ιράκ.

«Δούλεψα τρία χρόνια στην Αιόλου σε κατάστημα με κουρτίνες. Μετά προσπάθησα να φύγω λαθραία στην Ιταλία και από εκεί στη Σουηδία, αλλά με συνέλαβαν και γύρισα πίσω με το ίδιο καράβι. Τώρα, έχει έρθει η μητέρα μου και ο αδελφός μου. Δουλεύω σε αυτό το εστιατόριο, νοικιάζουμε σπίτι στα Άνω Πατήσια, ζούμε καλύτερα και ελπίζουμε να μείνουμε για καιρό ακόμη στην Ελλάδα».

Με ή χωρίς άδεια εργασίας, οι μετανάστες ήδη αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και μέρος τόσο της λύσης όσο και του προβλήματος της τρέχουσας οικονομικής κρίσης σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

«Στη Γαλλία έχουμε πλέον μόνο δύο επιλογές», λέει η κ. Νάντια Λαμαρκμπί, από τους εμπνευστές της κίνησης «1η Μαρτίου: 24 ώρες χωρίς μετανάστες» στην οποία μετέχουν και οι οργανώσεις των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας: «Τη δυνατότητα να ζήσουμε δημοκρατικά όλοι μαζί ή να συνεχίσουμε να ζούμε σε καθεστώς ανισοτήτων και διακρίσεων χωρίς κανέναν πολιτικό σχεδιασμό για το μέλλον. Λειτουργούμε και συμμετέχουμε ενεργά στη ζωή της Γαλλίας και στερούμαστε βασικά ατομικά δικαιώματα. Αρνούμαστε τους ρόλους του καταναλωτή και του εργάτη και διεκδικούμε τον τίτλο του ενεργού πολίτη. Για 24 ώρες την 1η Μαρτίου 2010, για πρώτη φορά στη Γαλλία, δεν θα μετέχουμε σε καμία συναλλαγή, δεν θα δουλέψουμε, δεν θα μετακινηθούμε με κανένα μέσο ώστε να κάνουμε πλέον αισθητή την απουσία μας! Παρόμοια κίνηση είχε γίνει το 2006 στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αντίσταση σε σχέδιο νόμου κατά των μεταναστών κι είχε μαζική συμμετοχή και θετικό αποτέλεσμα», τονίζει. Στην Ιταλία
Στην Ιταλία το ίδιο κίνημα μετατρέπεται σε 24ωρη απεργία, η οποία λαμβάνει μεγαλύτερη σημασία ύστερα από τα επεισόδια με μετανάστες στην Καλαβρία και τον θάνατο ενός εξ αυτών. Και στη χώρα μας οι μετανάστες δεν πρόκειται ούτε να εργαστούν ούτε να μετάσχουν σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή. «Στην Ελλάδα αρχίσαμε μέσω του Facebook την ενημέρωση του κόσμου για την κίνηση της 1ης Μαρτίου και προγραμματίζουμε παράλληλες εκδηλώσεις θέλοντας να καταστήσουμε σαφές ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να έρθουμε σε αντιπαράθεση με την κοινωνία αλλά να συμβαδίσουμε», λέει ο δημοσιογράφος κ. Νίκο Άγκο από την Αλβανία που εργάζεται στην Ελλάδα εδώ και 18 χρόνια. Ο Σπύρος και η Ελβίρα Ελμαζάι παντρεύτηκαν πριν από 20 χρόνια στην Αλβανία και έναν χρόνο αργότερα, το 1991, ο Σπύρος έφυγε για την Ελλάδα. «Δούλεψα δύο χρόνια σε οικοδομή και έστελνα χρήματα σπίτι. Το 1993 κατάφερε να έρθει η Ελβίρα κι ο γιος μας γεννήθηκε εδώ. Άφησα την οικοδομή και δούλευα για 15 χρόνια σε φούρνους. Έμαθα πολύ καλά τη δουλειά και το 2008 καταφέραμε να πάρουμε τον δικό μας φούρνο. Μη με ρωτήσετε πόσα πλήρωσα. Πάρα πολλά, αλλά τώρα δουλεύουμε όλοι μαζί και ζούμε καλά».

«Κοιμάται ελάχιστα»
Η Ελβίρα εργάζεται από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Ο Σπύρος, όπως λέει εκείνη, «όλη νύχτα ζυμώνει και ξεφουρνίζει. Δεν φτιάχνει μόνο ψωμί. Θέλει να δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα και γεύσεις με αποτέλεσμα να κοιμάται μία με δύο ώρες την ημέρα, αλλά και τότε μάλλον... καρβέλια ονειρεύεται!».

Όμως η γειτονιά ανταμείβει τους κόπους τους. «Δεν έχουμε παράπονο, παρά την κρίση το μαγαζί έχει καθημερινά κόσμο και δύο χρόνια τώρα μεγαλώνει συνεχώς η μόνιμη πελατεία μας», λέει η Ελβίρα. «Πριν από δεκαπέντε χρόνια λέγαμε πως θα γυρίζαμε στην Αλβανία, τώρα δεν το σκεφτόμαστε. Θέλουμε να μείνουμε εδώ με τα παιδιά μας, εξάλλου, έχουμε δεκάδες φίλους στην Αθήνα και Έλληνες και Αλβανούς».

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ
«Αρνούμαστε τους ρόλους του καταναλωτή και του εργάτη και διεκδικούμε τον τίτλο του ενεργού πολίτη»

«Πληρώνω φόρους 20 χρόνια και μου ζητούν άλλα 1.500 ευρώ για ταυτότητα»!

«ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ πρέπει να πληρώσω 1.500 ευρώ για ένα διαβατήριο;» ρωτάει αγανακτισμένη η Λόρνα Τακλιμπόν- Κωνσταντινίδη, που ήρθε στην Ελλάδα από τις Φιλιππίνες το 1989, είναι 20 χρόνια παντρεμένη με Έλληνα και έχουν μία κόρη 17 ετών. Διατηρεί κατάστημα τα τελευταία επτά χρόνια σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και δουλεύει από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

«Είχα πρόσκληση για να δουλέψω ως οικιακή βοηθός σε μία κυρία στην Κυψέλη και άφησα στις Φιλιππίνες τους γονείς και τα αδέλφια μου. Έμεινα μόνο πέντε μήνες στην Κυψέλη γιατί αφού γνώρισα τον Γιώργο αποφασίσαμε να παντρευτούμε και να κάνω την οικογένειά μου στην Ελλάδα. Δουλεύω 20 χρόνια, πληρώνω ενοίκιο και φόρους, αλλά δεν μπορώ να έχω ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο αν δεν τους πληρώσω άλλα 1.500 ευρώ. Αρνούμαι να το κάνω επειδή δεν καταλαβαίνω τον λόγο».

Υπάλληλος της Λόρνας είναι η 25χρονη Άντζελα από τη Μολδαβία, που ακόμη φοβάται να μιλήσει και να φωτογραφηθεί, παρ΄ ότι έχει άδεια εργασίας και είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Και οι δύο γυναίκες, πάντως, συμφωνούν να κηρυχθεί η 1η Μαρτίου ημέρα χωρίς μετανάστες για να διαπιστώσουν καλύτερα οι περισσότεροι τη συμβολή τους στην οικονομική ζωή της χώρας μας.

«Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι σε αυτή την κίνηση» υποστηρίζει η κ. Λορέτα Μακόλι, πρόεδρος των Αφρικανών γυναικών που ζουν στη χώρα μας.

«Έχουμε ήδη κάνει προκαταρκτικές συναντήσεις και σχέδια για τη συμμετοχή μας. Δεν θα απεργήσουμε, απλώς θα απέχουμε από κάθε συναλλαγή και δεν πρόκειται να αγοράσουμε ούτε ψωμί αυτήν την ημέρα, ούτε τσιγάρα».

97
΄Αντα
17/03/2010 06:08
Το 24 ώρες χωρίς εμάς, καλύτερα να το έκαναν 24 χρόνια χωρίς αυτούς. να ξαναγίνει η ζωή μας απλή και όμορφη όπως στα παιδικά μου χρόνια. Τώρα τα παιδιά μας κοιτάνε τον κόσμο πίσω από σιφηρόφραχτα παράθυρα. Τότε είχαμε πόρτες ξεκλείδωτες.
Έβρισκες δουλειά όποτε ήθελες, οι παιδικοί σταθμοί ήταν ανοιχτοί για τα παιδιά όλων....
Συμφωνώ να δοθούν δικαιώματα στους Βορειοηπειρώτες, οι υπόλοιποι ας πάνε να ψηφίζουνε στα χωριά τους στον Πακιστάν ή στην Αλβανία, ή όπου΄θέλουνε.
Νίκος Δημητρίου
19/02/2010 23:21
Mόνο 24 ώρες; Δε το κάνουν 240 χρόνια; γύρω στα 180 ζήσαμε υπέροχα χωρίς αφρικανούς, μουσουλμάνους και τουρκαλβανούς! Και τι εννοούν 24 ώρες χωρίς εμάς; Για 24 ώρες θα σταματήσουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, το να πουλάνε παράνομα τσάντες, κασκόλ και πορτοφόλια; Θα σταματήσουν να σκοτώνουν, βιάζουν, πετάνε χειροβομβίδες μέσα στη μέση του δρόμου; Θα σταματήσουν να αφοδεύουν στα πεζοδρόμια ; Αν ναι ε ας το κάνουν έστω και για μια μέρα να ηρεμίσουμε!
Λευτέρης
12/02/2010 08:27
@(ανορθόγραφος)Αρχιτέκτων: Τι ηλίθια νοοτροπία είναι αυτή; Επειδή έχουμε εγκληματικότητα, δεν πειράζει να την αυξήσουμε! Καί την αλβανική καταγωγή την προσέχουμε (γιά όσους δεν αφομοιώνονται) μετά το Κόσσοβο, ενώ γιά τα μουσουλμανοφασισταριά πού έχουν αιματοκυλήσει τον κόσμο στό όνομα της φασιστοθρησκείας τους, ναί δεν τους πάμε, όπως δεν παμε καί τους ναζί! Αν θές εσύ να ζήσεις με τους ναζί η τους σύγχρονους ναζί, κάντο στό σπίτι σου. Οχι στό δικό μας
ARCHιτέκτΟΝ
11/02/2010 22:08
Βρε Ελληνάρες υπερ-ρατσιστές χαλαρώστε λιγάκι... Τι βλακείες είναι αυτές που διαβάζω;;; Βιασμοί, φόνοι, ληστείες, για όλα φταίνε οι αλλοδαποί σε αυτήν τη χώρα του ελέους... Δηλαδή οι Έλληνες δεν διαπράττουν αδικήματα; Ή μήπως έχουμε την δικαιολογία ότι εφόσον μας ανήκει η Ελλάδα κάνουμε ό,τι θέλουμε; Ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχουν άτομα σαν κι εσάς! Με κάνουν να αισθάνομαι πολύ καλύτερα για τον εαυτό μου... που δεν είμαι μισάν8ρωπος σαν κι εσάς! Μάθετε να βλέπετε τους γύρω σας σαν ανθρώπους κι όχι σαν Αλβανούς, μουσουλμάνους, κλπ... Πιστέψτε με θα αισθανθείτε λιγότερο μίζεροι και θλιβεροί.
Αδαμαντία Καραθανάση
11/02/2010 21:57
προς Περικλείδη και κάθε Περικλείδη:
Λυπάμαι που θα το γράψω,αλλά το θράσος σας εμένα προσωπικά μου θυμίζει κάποιο ψυχαναγκασμό.Συνεχίζετε το χώσιμο εκεί που δε σας παίρνει.
Δε μένω στα Βόρεια ή στα Νότια Προάστια,αλλά σε μια από τις πιο χαοτικές περιοχές της Αθήνας,την Κυψέλη κι αν θέλατε πραγματικά μια άποψη από μέρος μου, το θέμα των αλλοδαπών θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και ΠΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρόνια,απλώς για ένα ποσοστό σαν μερικούς -μερικούς από δω συνέφερε να εκμεταλλεύονται για ένα κομμάτι ψωμί κάποιους φουκαράδες για φτηνό εργατικό δυναμικό.Γιατί,κυριοί μου, δε φωνάζατε τη δεκαετία του ''90 για παράδειγμα?

Πάντως ,επειδή είστε μπόλικοι και,όπως να το κάνουμε την εφημερίδα αυτή τη διαβάζουν άτομα ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων,υπάρχουν τόσα πολλά μπλογκ που μπορείτε να ξεσπάτε πολύ πιο εύκολα για διάφορα ζητήματα.Υπάρχει και το hatebook,για τους πιο εξοικειωμένους με την τεχνολογία και λειτουργεί και σα χώρος κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτά!
ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΒΟΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ.........
11/02/2010 21:38
@Αδαμαντία Καραθανάση,αγανακτισμένη 11/2/2010 16:23 ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΣΚΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΗΔΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΥΔΟΜΑΔΕΣ , ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PIGS ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ , ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε , ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΟΣΚΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.
Κι εγώ ξέρω να κρίνω τους άλλους χωρίς να κοιτάς πρώτα τα μούτρα μου...
11/02/2010 20:58
Προς Αδαμαντία Καραθανάση,αγανακτισμένη 11/2/2010 16:23

Συγχαρητήρια για το ψυχογράφημα του "ελληνάρα",όπως τον αποκαλείτε! Εσείς αδικείστε,έπρεπε να είχατε γίνει ψυχολόγος.Για πείτε μας τώρα και για το δικό σας χαρακτήρα...
Να υποθέσω ότι είστε εκείνος ο τύπος έλληνα που του αρέσουν οι γενικεύσεις και η αρνητική κριτική σε όποιον έχει αντίθετη γνώμη;
George
11/02/2010 20:13
@ 888 11/2/2010 16:36

Ρε φιλε μια απορια εχω?
Αν αυτο το Ν/Σ ειχε προταθει απο την ΝΔ θα ησουν υπερ ή κατα? Εγω πιστευω κατα και μαλλον θα εφραφες οτι γραφουμε και ολοι οσοι ειμαστε κατα τωρα.
Μεχρι ποτε ο κομματικος φανατισμος θα μας εμποδιζει να δουμε τα πραγματα ρεαλιστικα?
Αυτη ειναι η Ελλαδα του κομματικου φανατισμου του 2010
περικλείδης
11/02/2010 19:39
@Αδαμαντία
".Και στο φινάλε,καλύτερα να παίρνουμε στα υπ''''όψη μας έναν μουσουλμάνο,παρά έναν πατριδολάγνο και πατριδοκάπηλο σαν το συνάφι σας."

Κυρία Αδαμαντία,

Επειδή ζω σε γειτονιά με πολλούς μουσουλμάνους που στοιβάζονται σαν τα πρόβατα σ ένα διαμέρισμα, μπορείς άνετα να φιλοξενήσεις μερικούς, για να ξαλαφρώσουμε κι εμείς.

Όσο για το λογύδριο που στάζει ρατσιστικό μίσος για τους Έλληνες, τι να πω.Κάλλιο πατριδοκάπηλος και πατριδολάγνος πάρα ανθρωπιστής του ίντερνετ και μουσουλμανολάγνος.
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
11/02/2010 18:53
ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ 74ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ.
Συνεχίζεται αύριο η δίκη στην Κρητη.
Αύριο Πέμπτη, στις 9 το πρωί, στο Μικτό Ορ-
κωτό Δικαστήριο Χανίων θα συνεχιστεί η δί-
κη τριών αλλοδαπών που κατηγορούνται για
το βιασμό και τη ληστεία σε βάρος 74χρονης στο Ρέ-
θυμνο. Η δίκη διεκόπη για δεύτερη φορά χθες, λόγω
απουσίας βασικών μαρτύρων στην υπόθεση που εξε-
τάζεται παράλληλα με τον βιασμό -και αφορά σε ε-
μπρησμό καταστήματος και ζωοκλοπή- καθώς σε αυ-
τήν εμπλέκονται οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς
που κατηγορούνται για την κακοποίηση της ηλικιω-
μένης.
Την περασμένη Δευτέρα η δίκη είχε αναβληθεί ε-
ξαιτίας κωλύματος του δικηγόρου ενός εκ των κατη-
γορουμένων.
Χθες, το Δικαστήριο διέκοψε διότι έκρινε απαραί-
τητο να προσέλθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες
οι επιχειρηματίες του καταστήματος που έγινε στόχος
εμπρησμού.
Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση του βια-
σμού της 74χρονης κατηγορούνται ένας 26χρονος Ι-
ρακινός και ένας 36χρονος Τυνήσιος, καθώς και ένας
37χρονος Σύρος ο οποίος εμφανίζεται ως συνεργός
τους. Ο νεαρός Iρακινός και ο 36χρονος Τυνήσιος κα-
τηγορούνται για ληστεία από κοινού, βιασμό και επι-
κίνδυνη σωματική βλάβη.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 17 Φεβρουαρί-
ου 2009 στο Βυζάρι, στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναί-
κας, που ζούσε μόνη της. Γύρω στις 11 το βράδυ, οι
δύο άντρες εισέβαλαν στο σπίτι της, την ακινητοποίη-
σαν και μάλιστα τύλιξαν γάζες σε ολόκληρο το κεφά-
λι της, με αποτέλεσμα η 73χρονη να μην μπορεί να
τους δει. Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς έκανε πρά-
ξη τα αρρωστημένα σχέδιά του, καθώς την κακοποίη-
σε σεξουαλικά. Αμέσως μετά, κρατώντας με δύναμη
ακινητοποιημένη τη γυναίκα, οι δύο άντρες έκαναν
άνω - κάτω το σπίτι, πήραν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, κά-
ποια χρυσαφικά και 350 ευρώ και εξαφανίστηκαν.
Συνελήφθησαν μία ημέρα μετά, μαζί με τον τρίτο συ-
νεργό τους, ο οποίος κρατούσε “τσίλιες” όσο εκείνοι
βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης.
Στις υποθέσεις του εμπρησμού καταστήματος στην
πόλη του Ρεθύμνου και της ζωοκλοπής εμπλέκονται ο
Ιρακινός και ο Σύρος.
Να σημειώσουμε ότι για τις υποθέσεις έχουν προ-
φυλακιστεί οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν ομο-
λογήσει τις πράξεις τους αλλά διαφοροποιούνται ως
προς το βαθμό συμμετοχής που είχαν στα συγκεκριμέ-
να περιστατικά.
ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ......
ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ!!!!!!!
ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ......ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑΘΑΘΑΘΑ.
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΒΡΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑΡΠΑΞΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑΘΑΘΑΘΑ.ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΤΑΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ.
ΗΗ
11/02/2010 18:39
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΝΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΣΑΣ!!ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!ΡΕ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!
888
11/02/2010 16:36
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ:

1. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
2. ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
(ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΤΑΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ).

ΤΙ ΛΕΤΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ''?

ΕΓΩ ΣΑΝ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!

888
Mητσος
11/02/2010 16:26
@sonicwaster ...και επειδή οι νεοέλληνες είναι ανάξιοι καί απολίτιστοι(αφού περιλαμβάνουν φρούτα σαν τού λόγου σου), εισάγουμε τους πασίγνωστους γιά την αξιοσύνη καί τον πολιτισμό τους Πακιστανούς, Αφγανούς καί Σομαλούς γιά να ανεβάσουμε το επίπεδο!
Αδαμαντία Καραθανάση,αγανακτισμένη
11/02/2010 16:22
Διαβάζοντας τις απόψεις αυτού του φόρουμ,εδώ και καιρό αρχίζω ν''αμφιβάλλω για το target group,ή αλλιώς το αναγνωστικό κοινό που εδώ και καιρό εξαπολύει βέλη κατά πάντων,είτε αναφέρονται στο ζήτημα της απονομής ιθαγένειας των μεταναστών,είτε σ''ότι άλλο θέλουν ν''ασχοληθούν.Βέβαια,έχω καταλήξει σε κάποια υποθετικά συμπεράσματα για το ποιόν αυτών των κυρίων ή κυριών που αρέσκονται στην εμπάθεια.Βλέπετε,ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ αυτοί μετά από αρκετά χρόνια ξενομανίας και λατρείας απέναντι σε ο,τιδήποτε δυτικό ή εισαγόμενο,τώρα κατάλαβαν ότι είναι ΒΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων ημών προγόνων και θέλουν να το περάσουν με μπόλικο θράσος και αναίδεια και σε μας τους υπόλοιπους.
Όσον αφορά τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό,θα μπορούσα να υποθέσω ότι είναι ή βαριεστημένοι δημόσιοι υπάλληλοι,στελέχη(μάλλον γλειφτρόνια)του ιδιωτικού τομέα,ελεύθεροι επαγγελματίες( που μάλλον έχουν αναδουλειές,γι αυτό εξηγείται η πολύωρη ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο),ή -ακόμα χειρότερα-ανεπάγγελτοι εισοδηματίες.Α,ξέχασα και τους πολλούς 50something συνταξιούχους που πίνουν στην υγειά των πολλών κορόιδων που θα βγουν στη σύνταξη στα 65.
Όσο για το μορφωτικό τους επίπεδο,αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη σχέση τους με την Ελληνική γλώσσα και πόσο εκείνη βάναυσα κακοποιείται με τα greeklish και τ''απειλητικά (και ανορθόγραφα) κεφαλαία τους.
Κι εδώ και καιρό γράφουν,βρίζουν και στάζουν φαρμάκι όταν τίθενται από τους αρθρογράφους των "ΝΕΩΝ" ίδαίτερα ακανθώδη ζητήματα,όπως το μεταναστευτικό.Η ανωνυμία τους τους δίνει το ελεύθερο να χρησιμοποιούν θράσος,αλλά όσο απ''αυτό διαθέτουν,τόσο υπολείπονται σε φιλότιμο,το οποίο δε είναι αυθεντική ελληνική ιδιότητα και νομίζω σα γνήσιοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ θα πρέπει να το ξέρουν.
Στην αρχή γελούσα μαζί τους .Τώρα όμως θυμώνω.Θυμώνω που επικρατεί τόση ανοησία.Σκέφτομαι πως,αν ζούσαν οι πρόγονοί μας που τόοοσο πολύ περηφανεύεστε γι''αυτούς,θα προτιμούσαν να πάρουν των ομματιών τους από δω.Ακόμα κι οι εκπρόσωποι του Τρίτου Ράιχ θα γέλαγαν με τα "επιχειρήματά"τους.
Προφανώς μέσα από τα γραφόμενά τους αντανακλάται η προσωπικότητα του πατριώτη-μάλλον πατριδολάγνου που συναντάμε κατά καιρούς στην καθημερινότητά μας.
Αυτού που στα μέσα μαζικής μεταφοράς φέρεται σαν πασάς,αρνούμενος να παραχωρήσει τη θέση του σε άτομα που χρήζουν βοήθεια και ορύεται βρίζοντας τους οδηγούς για τα αραιά δρομολόγια των τρόλει(όσο για το συγνώμη,του φαίνεται μάλλον άγνωστη λέξη).Αυτού που πετάει τα σκουπίδια του,αδιαφορώντας για την πιθανή εστία μόλυνσης
που μπορεί να προξενήσει.Αυτού που κάνει το "μάγκα "και τον καμπόσο στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων.Αυτού που έχει γνώμη για όλα,συχνά απευθύνεται για τα "κατορθώματα"των Ευρωπαίων,ασχέτως αν έχει πάει έστω μια φορά στη ζωή του στο εξωτερικό.
Πολλά ακόμα μπορώ ν''απαριθμήσω για το ποιόν του Έλληνα που πρεσβεύουν,επικαλούμενοι τη φυλετική τους διαφορετικότητα,ένα όμως σας λέω:Αρχίζετε και γίνεστε γραφικοί,σας βαρεθήκαμε.Ντροπιάζετε την ίδια σας την πατρίδα,της οποίας μέλος είμαι κι εγώ και τόσοι άλλοι.Και στο φινάλε,καλύτερα να παίρνουμε στα υπ''όψη μας έναν μουσουλμάνο,παρά έναν πατριδολάγνο και πατριδοκάπηλο σαν το συνάφι σας.
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ
Κατια
11/02/2010 16:19
@ SPYROS 11/2/2010 12:14

Αντε να πλυνεις κανα πιατο?Χα,χα ,χα....εκτιθεσαι εσυ και οι ομοιοι σου με αυτα που γραφεις,Δεν ασχολουμε αλλο, i rest my case... κατι τελευταιο,προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να παρω ξενη υποκοοτητα (οπως πολλοι πχ ελληνιαμερικανοι,ακομη και αν πλεον ζουν στην Ελλαδα,διατηρουν την αμερικανικη υπηκοοτητα-αληθεια γι αυτους τί εχεις να πεις?) εαν συντρεχουν καποιοι λογοι...
river
11/02/2010 15:47
Ωραία ιδέα! Με αυτή την κίνηση τι θέλουν να δείξουν; Ότι εξαρτώμαστε τόσο από αυτούς που αν μια μέρα δεν αγοράσουν τίποτα,πτωχεύσαμε σα χώρα; Με την ίδια λογική λοιπόν να καθιερωθεί και μια αντίστοιχη μέρα για τους έλληνες.Βγάζει κάπου αυτή η κατάσταση;

Τέτοιες κινήσεις διχάζουν! Είμαστε που είμαστε διχασμένοι...
Μαριάνθη
11/02/2010 14:23
@ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΝΕΑ........... 10/2/2010 21:27 Ο νόμος για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας λέει ξεκάθαρα πως οποιοσδήποτε έχει καταδικαστεί ως ένοχος σε πλημμέλημμα και άνω δεν θα έχει δικαίωμα να πάρει ιθαγένεια, και θα απελαθεί μετά το πέρας της έκτισης της ποινής του. Για να στο κάνω και πιο λιανά: εκτός κι αν ο δικαστής στην υπόθεση τους βγάλει αθώους, αυτούς είναι που ΔΕΝ θέλουν να κάνουν Έλληνες. Και ΔΕΝ θα κάνουν.
AMAN ΠΙΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ!
11/02/2010 14:20
@John: Ελληνες εβραικής η αρμενικής καταγωγής δεν ήρθαν χτές. Είναι αιώνες στη χώρα, ζούν αρμονικά μαζί μας καί έχουν κάνει κι αυτοί τις ίδιες θυσίες πού έχουν κάνει καί οι υπόλοιποι. Δεν διαφέρουν από τους Μανιάτες η τους Κρητικούς καί το κυριώτερο δεν θεωρούν τον εαυτό τους διαφορετικό από τους υπόλοιπους από μας. Οσον αφορά τον Κολοκοτρώνη, ξέρεις εσύ κάποια αναφορά περί "Ελληνοαρβανιτών"; Την αναφέρει κανείς η είναι δική σου φαντασίωση; Και ναι, οι μεγάλες δυνάμεις βοήθησαν με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, όταν η Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε μόνο την Οθωμανική αυτοκρατορία, αλλά και τους Αιγύπτιους του Ιμπραήμ καί αφού αρχικά είχαν εναντιωθεί στην επανάσταση. Καί λοιπόν; Αλλά ανεξάρτητα από την ιστορία, εμένα με ενδιαφέρει να διορθώσω όσο μπορώ τα στραβά στη χώρα μου. Καί δεν βλέπω πώς το πετυχαίνουμε αυτό με την εισαγωγή καί συνιδιοκτησία με τον οποιονδήποτε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ με το τι κουβαλάει στό κεφάλι του. Στη γειτονιά μας είχαμε μιά πολυπολιτισμική, πολυεθνική χώρα, πού λεγόταν Γιουγκοσλαβία. Μηπως θυμάσαι τι απέγινε; Είχαμε μιά μη αφομοιωμένη μειονότητα στη χώρα πού αποσχίστηκε, παίρνοντας μαζί της καί ένα σημαντικό κομμάτι της χώρας, μαζί με ανθρώπους πού δεν ανήκαν στηνμειονότητα, αν σου λεεί τίποτε το Κόσσοβο Στην Ευρώπη έχουμε τις βομβιστικές επιθέσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη από ισλαμιστές μετανάστες 2ης καί τρίτης γενιάς. Στην Ολλανδία, δολοφονίες πολιτικών. Στην Δανία απόπειρες. Ολα αυτά τα κράτη με πολύ καλύτερη οργάνωση από τη δική μας καί χωρίς εξωτερικές απειλές. Πως διάολο βελτιώνεται η χώρα με την εισαγωγή ισλαμιστών, είναι κάτι πού μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να εξηγήσει.
pl
11/02/2010 12:55
Θέλετε να κάνουμε οι έλληνες 1 έτος απεργία χωρίς εσάς; Να μη σας δίνουμε δουλειές,να μην σας παρέχουμε είδη διατροφής,ένδυσης, να μη σας δίνουμε χρήματα στα φανάρια,να μην αγοράζουμε τίποτα από εσάς;
κλιμ
11/02/2010 12:45
Την 1η μάρτη δηλαδη δε θα υπάρχουν καθαριστές τζαμιών στα φανάρια και τα πεζοδρόμια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας δε θα είναι γεμάτα από παράνομους μικροπωλητές; Ευκαιρία για βόλτα,λοιπόν...
SPYROS
11/02/2010 12:14
KATIA,

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ, ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ! ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΥΠΗΚΟΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.
George
11/02/2010 12:09
@Μάνος Κ. 10/2/2010 12:49

Αυτα που γραφεις τα σκεφτεσαι καθολου η βολεμενος στην θεση του Δ/Υ που σε εβαλε ο Ανδρεα Παπανδρεου λες οτι αρλουμπες θελεις?
Ο Τhomas σου εδωσε επιχειρηματα της αποψης του που και για μενα ειναι σωστα οπωςκαι για το 80% που ειναι κατα της ιθαγενειας
Αντιθετα εσυ γραφεις ΒΛΑΚΕΙΕΣ τυφλομενος απο τον κομματικο σου φανατισμο
ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ πρωτα και μετα κατσε και γραψε.
test iq
11/02/2010 11:52
Με αυτα που διαβαζω εδω ντρέπομαι για τους Έλληνες. Επειδή έχτε τα προσωπικα σας προβλήματα ξεσπάτε σε ανθρώπους διωγμένους απο την χώρα τους, ανθρώπους φτωχούς που ψάχνουν στον ηλιο μοίρα, ανθρώπους που πρώτα τους εκμεταλλευτήκαμε και μετά τους διώγνουμε. Εγω ξέρω οτι όποιος θέλει πραγματικά να βρει δουλειά βρίσκει. Αν όμως θέλει να δουλεύει πιτσαδόρος και να παίρνει 2000 ευρώ , ας πάει τότε αυτός μετάναστης στην Αμερική. Η εκμεττάλευση του ανθρώπινου δυναμικού γίνεται και χωρίς τους μετανάστες. Οι κοπελίτσες στις πωλήσεις και στις γραμματείες που δεν έχουν ανταγωνισμό απο Πακιστανούς πόσο παίρνουν? Ανοίχτε λίγο το μυαλό σας επιτέλους και μην βλέπετε το δέντρο. Όσο υπάρχει καπιταλισμός ιστορικά μετακινεί φθηνά εργατικά χέρια για να κάνει την δουελιά του. Πριν 40-50 είμασταν εμείς που πήγαμε να δουλέψουμε σε όλες τις φάμπρικες, τώρα είναι η σειρά μας γιατι τα Ευρωπαικά χέρια έχουν γίνει πολυ ακριβά. Σε 20 χρόνια θα μεταναστεύουν απο την Σομαλιά στο Πακιστάν γιατι τότε θα έχουν γίνει και εκει ακριβά τα εργατικά χέρια. Και τότε μπορεί να είναι οι Πακιστανοί που θα φωνάζουν "έξω οι μετανάστες απο την χώρα μας". Αν σας φαίνεται περιέργο, σκεφτείτε οτι αυτο κάνετε αυτην την στιγμη εσείς.
Βασίλης
11/02/2010 11:36
Στέλνουμε τους Έλληνες στο εξωτερικό και εισάγουμε ξένους για να τους αντικαταστήσουν...

Οι δε Έλληνες του Εξωτερικού που εστάλεισαν για να στέλνουνε εμβάσματα στην ψωροκώσταινα δεν έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ στις Βουλευτικές εκλογές για ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Οι ξένοι που θα αποκτήσουν την Ελληνική υποκοότητα φαντάζομαι θα πονάνε την Ελλάδα περισότερο, αρκετά ίσως για να πάνε πίσω στις χώρες τους και να διαδώσουν τον Ελληνικό πολιτισμό...

Η Ιθαγένεια δεν είναι λεφτά να δίνεται κατά το δοκούν, είναι ταυτότητα. Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Οι φασίστες και αντι-δημοκρατικοί ρεπουμπλικάνοι δεν το επιθυμούν. ΓΙΑΤΙ? δεν είναι ώριμος ο Ελληνικός ΛΑΟΣ? ή οι οπαδοί του Νιτσε και της ολιγαρχίας σνομπάρουν τους Έλληνες?

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ?

''μη μου τους κύκλους τάρεττε''

για δεσιμο
11/02/2010 11:25
Μετα απο μια αντε δυο δεκαετιες οταν πλεον οι Ελληνες σ αυτη τη χωρα θα ειναι μια αξιολυπητη και τραγικη μειοψηφια,οι μεγαλοσχημονες ( αυτοι που εχουν τα κλεμενα εξω ) θα βγαινουν στα καναλια και τα αλλα μμε του εξωτερικου και θα κανουν την αυτοκριτικη τους. Δεν θα ειναι βεβαια διαφορετικη απο αυτη που κανουν οταν ο κοσμος τους φτηνει στις εκλογες,να, εφταιγε το πετρελαιο,εφταιγε η παραπληροφορηση,εφταιγε η κριση ,η αναποδη στροφη,οι πλημμυρες ,οι φωτιες οι.........για την ανικανοτητα τους τσιμουδια. Το πεπρωμενο φυγειν αδυνατο,ελεγαν νομιζω καποιοι μακρινοι μας παπουδες,που αν μπορουν να βλεπουν το τι γινεται σημερα στην Ελλαδα θα φτυνουν στον κορφο τους φωναζοντας,,,,,βρε αυτοι ειναι τρις χειροτεροι απο μας.Για να δωσω και μια δικαιολογια στους εθνοπατερες μας αφου ολοι ανεξαιρετως προσχωρησαν στο κερδοφορο ( γιαυτους και ολους τους βολεμενους ) δογμα ...ανηκομεν εις τη Δυση ,,ειπαν μιας και ανηκομεν δε μετακομιζομεν κιολας? Ετσι λοιπον οσοι τα φυσατε σιγα σιγα ρευστοποιηστε και μπαζωστετα εις τη Δυση,βλ.Ελβετια, και καλα κρασια. Οι υπολοιποι να ετοιμαστουμε για ταχυρυθμη εκμαθηση γλωσσων γιατι ουτε στην οικοδομη δεν θα μας παιρνουν οι νυν αλλοδαποι και αυριανοι αφεντες μας
John
11/02/2010 10:50
Μπαινω στον κοπο να γραψω με ελληνικους χαρακτηρες το σχολιο του :Eftichios Grammatikoulos 10/2/2010 13:03,οποιος προφανως δεν εχει ελληνικο πληκτρολογιο,διοτι πολλοι δεν διαβαζουν τα greeklish,που οντως ειναι κουραστικα.Παρακαλω να δημοσιευθει.
Προειδοποιουνται οι "πατριωτες" που βρισκονται σε κρισιμη ηλικια, να απο μακρυνθουν απο την οθονη ,"Εφοσον το ελληνικο συνταγμα λει πως οι εξουσιες που πηγαζουν απ τον λαο,υπαρχουν υπερ του λαου και του εθνους,κανοντας εναν προχειρο διαχωρισμο αναμεσα στις εννοιες ΛΑΟΣ και ΕΘΝΟΣ,τοτε ο ελληνοεβραιος,ο τουρκοελληνας, ο πομακος ελληνας,ο σλαβος ελληνας,που ολοι ψηφιζουν στις εκλογες,εχουν τα μισα δικαιωματα ως πολιτες του ελληνικου κρατους,αφου τα δικαιωματα που πηγαζουν απ τον λαο , υπαρχουν αφενος υπερ του λαου,αρα και ολων των παραπανω,αφεταιρου υπερ του εθνους,αρα οχι και για τους παραπανω,εφοσον οι παραπανω δεν ανοικουν στο ελληνικο εθνος.Για να καταλαβετε την, συνταγματικα καττοχυρωμενη ,πονηρια που κανει το ελληνικο κρατος να λειτουργει ανισορροπα,δεδομενου οτι καθε βλαξ θα μπορουσε να αμφισβητησει την "γνησιοτητα"του ελληνικου φρονιματος (εξου και η αναγκαιοτητα ,παλιοτερα,πιστοποιητικου κοινωνικων φρονιματων,που ηταν ταυτοσημα με αυτα των ελληνικων φρονιματων):
Εαν, αντιμετωπισουμε τους ελληνοκυπριους οχι ως υποταγμενους σε καποιο αλλο εθνος,αλλα ως ελληνες που ζουν σε δικο τους ελληνικο κρατος,που ουδεμια σχεση εχι με το κρατος της μητροπολιτικης Ελλαδας και τους τουρκοκυπριους που ζουν στο ιδιο κρατος,ως τουρκους (κατα την εθνοτητα),τοτε με την κατα γραμμα μεταφορα της παραγραφου 3 του αρθρου 1 του ελληνικου συνταγματος στο κυρπιακο συνταγμα,θα καθιστατο αδυνατη η συνυπαρξη δυο εθνοτητων που συναποτελουν εναν λαο,τον κυπριακο (η εννοια λαος ειναι νομικη ,και οχι πολιτιστικη,οπως η εννοια εθνος). Κατ αναγκη το κυπριακο συνταγμα περπει να λεει πως οι εξουσιες πηγαζουν απ τον λαο και υπαρχουν υπερ του λαου.Με αλλα λογια,το ελληνικο συνταγμα,ομολογει εμμεσως πλην σαφως,πως στην Ελλαδα ,μεταξυ αλλων,κατοικουν κα ελληνες,που πρεπει να ειναι προνομιουχοι.
Τουλαχιστον οι μισοι ελληνες,πιστευουν πως εχουν καποια αποστολη να εκτελεσουν στην παγκοσμια ιστορια.Τα παντα καταρρεουν σε αυτον τον τοπο και εμεις συνεχιζουμε να πιστευουμε στην "ιστορικη αποστολη " μιας καθημαγμενης κα χρεοκοπημενης Ελλαδας,που απο τοτε που υπαρχει ως κρατος,συντηρειται με δανεια.Πιστευουμε προφανως,πως οι ξενοι μας δανειζουν για να εκτελεσουμε την "αποστολη " μας,περι της οποιας πρωτος μιλησε ο Μακρυγιαννης και τον καναμε παντιερα γιατι μας βολευε.Περι αποστολης μιλησε και ο Μητσοτακης.Υποσχεθηκε ,πως περιπου θα αναστησει τον Αρχιμηδη και θα μας κανει..πυρηνικη δυναμη!
Μα επιτελους,θα καταλαβουμε πως η νεα Ελλαδα δημιουργηθηκε σαν κρατος μονο γιατι το θελαν οι μεγαλες δυναμης της εποχης εκεινης? θα παραδεχτουμε καποτε πως παρα τον πραγματικα ηρωικο μας αγωνα,ειχαμε ηττηθει απ τους συντριπτικα περτερους τουρκους και τελικα σωθηκαμε,μονο χαρη στην παρεμβαση των μεγαλων δυναμεων?Το ελληνικο κρατος ειναι σημερα ελληνικο και οχι ελληνοαρβανιτικο,οπως ηθελε ο αλλος μεγαλος ελληνας,ο Κολοκοτρωνης,οφειλεται αποκλειστικα στην βουληση των μεγαλων δυναμεων.Γιατι τουτος ο τοπος,δεν εχει εθνολογικη ομοιογενεια,παρα την ελληνικη πλειοψηφια και αυτο ο Κολοκοτρωνης το ηξερε καλα.Και υπεστη τα πανδεινα απ αυτους που προσπαθουσαν ,ντε και καλα,να δημιουργησουν ενα εννιαιο ,στην βαση ενος εννιαιου ελληνικου εθνους,γιατι ετσι βολευε τους ξενους,που δεν ηθελαν να μπλεκουν με πολλους.Αυτη ηταν η αποστολη των βαυαρων: να δημιουργησουν ελληνικο εθνικο κρατος.Ακομη και για την ελληνικοτητα του νεοελληνικου κρατους,δεν αποφασισαμε εμεις,οι κατοικοι αυτου του τοπου,ασχετως εθνικοτητας,αλλα οι ξενοι.
Γιναμε ενα κρατος ανισορροπο και κακομοιριασμενο,που στηριζεται στους μυθους που κατασκευασαν καποιοι και οχι στην πραγματικη ιστορια.Καθε φορα που μας προτεινουν καποιο μυθο,τρεχουμε και σκοτωνομαστε.καθε φορα που καλουμαστε να φροντισουμε για το κρατος μας,το λεηλατουμε ,αναισχυντα.Δεν το νιωθουμε δικο μας"

Κώστας
11/02/2010 10:33
"Είκοσι τέσσερις ώρες χωρίς εμάς" Δεν το κάνετε επ'' αόριστον. Περνάτε δύσκολα εσείς ενώ εμείς βασιλικά? Την 1η Μάρτη που δεν θα ψωνίσετε τα μαγαζιά είναι κλειστά. Κυριακή. Μας απειλείτε ότι δεν θα πάρετε τσιγάρα και τσίχλες από το περίπτερο? Αφήστε τα παραμύθια. Απεργία δεν θα γίνει. Έτσι είπε ο εμπνευστής αυτής της κίνησης χθες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Μόνο αποχή από τα ψώνια. Αμ έτσι μετρήστε κι εμένα. Συμμετέχω κι εγώ. Θα πάρω τσιγάρα από την προηγούμενη. Και το πιο γελοίο. Υποστηρικτές αυτής της κίνησης είναι μόνο 3 μετανάστες. 2 ιταλίδες και ο εμπνευστής (που δεν είπε από που είναι.) Οι υπόλοιποι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Με το πρόσχημα να μην μας πουν ρατσιστές μας κάθησαν στο σβέρκο. Αυτοί είμαστε. Ντροπή μας.
sonicwastre
11/02/2010 08:22
@ΜΠΑΜΠΗΣ
σιγα ρε μεγαλε,γιατι εχουν χυσει το αιμα τους οι νεο ελληναρες??οσο για την γραφη την γλωσσα και την ιστορια ωραιο το ανεκδοτο!!!!ο ελληναρας το μονο που ξερει ειναι τα μπουζουκια η μαγκια στο τιμονι και η αρπαχτη!!!!
ΤΑΚΗS
11/02/2010 02:47
Όλα να τα περιμένει κανείς από χώρα που έχει για πρωθυπουργό της έναν μή Έλλην υπήκοο... Υπήκοο είπαμε; Αλήθεια, ποιανού; Του κεφαλαίου και των μισέλληων μήπως;
ΜΠΑΜΠΗΣ
11/02/2010 02:46
Από πότε γίναμε όλοι ίσοι και όμοιοι; Από πότε βαπτίζουμε Έλληνες άτομα που δεν έχουν χύσει σταγόνα αίμα γι'' αυτήν εδώ τη γη; Πώς είναι δυνατόν να είναι Έλληνας κάποιος που δεν γνωρίζει ανάγνωση και γραφή της Γλώσσας μας, που δεν ξέρει τίποτα για την Ιστορία της; Έλεος...
ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ
11/02/2010 02:45
Απορώ με το θράσσος πολλών να στηρίζουν τον κάθε έναν παράνομο, που δεν πληρώνει μία σε αυτόν εδώ τον τόπο, έχει δωρεάν περίθαλψη σε αυτόν εδώ τον τόπο, λαμβάνει δωρεάν Παιδεία σε αυτόν εδώ τον τόπο, κλέβει δουλειές σε αυτόν εδώ τον τόπο, παρανομεί σε αυτόν εδώ τον τόπο για το "ευχαριστώ", θέλει να μας επιβάλλει και τη θρησκεία του, τα πρωτόγονα ήθη και έθιμα του... Ρε άει σιχτήρ από δω. Να εξαφανιστούν όχι μόνο για μια ημέρα, αλλά για πάντα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10/02/2010 21:48
ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΚΑΣΙΛΑ.... Η ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΩ... ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ...
ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΝΕΑ...........
10/02/2010 21:27
ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ 74ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ.
Συνεχίζεται αύριο η δίκη στην Κρητη.
Αύριο Πέμπτη, στις 9 το πρωί, στο Μικτό Ορ-
κωτό Δικαστήριο Χανίων θα συνεχιστεί η δί-
κη τριών αλλοδαπών που κατηγορούνται για
το βιασμό και τη ληστεία σε βάρος 74χρονης στο Ρέ-
θυμνο. Η δίκη διεκόπη για δεύτερη φορά χθες, λόγω
απουσίας βασικών μαρτύρων στην υπόθεση που εξε-
τάζεται παράλληλα με τον βιασμό -και αφορά σε ε-
μπρησμό καταστήματος και ζωοκλοπή- καθώς σε αυ-
τήν εμπλέκονται οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς
που κατηγορούνται για την κακοποίηση της ηλικιω-
μένης.
Την περασμένη Δευτέρα η δίκη είχε αναβληθεί ε-
ξαιτίας κωλύματος του δικηγόρου ενός εκ των κατη-
γορουμένων.
Χθες, το Δικαστήριο διέκοψε διότι έκρινε απαραί-
τητο να προσέλθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες
οι επιχειρηματίες του καταστήματος που έγινε στόχος
εμπρησμού.
Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση του βια-
σμού της 74χρονης κατηγορούνται ένας 26χρονος Ι-
ρακινός και ένας 36χρονος Τυνήσιος, καθώς και ένας
37χρονος Σύρος ο οποίος εμφανίζεται ως συνεργός
τους. Ο νεαρός Iρακινός και ο 36χρονος Τυνήσιος κα-
τηγορούνται για ληστεία από κοινού, βιασμό και επι-
κίνδυνη σωματική βλάβη.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 17 Φεβρουαρί-
ου 2009 στο Βυζάρι, στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναί-
κας, που ζούσε μόνη της. Γύρω στις 11 το βράδυ, οι
δύο άντρες εισέβαλαν στο σπίτι της, την ακινητοποίη-
σαν και μάλιστα τύλιξαν γάζες σε ολόκληρο το κεφά-
λι της, με αποτέλεσμα η 73χρονη να μην μπορεί να
τους δει. Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς έκανε πρά-
ξη τα αρρωστημένα σχέδιά του, καθώς την κακοποίη-
σε σεξουαλικά. Αμέσως μετά, κρατώντας με δύναμη
ακινητοποιημένη τη γυναίκα, οι δύο άντρες έκαναν
άνω - κάτω το σπίτι, πήραν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, κά-
ποια χρυσαφικά και 350 ευρώ και εξαφανίστηκαν.
Συνελήφθησαν μία ημέρα μετά, μαζί με τον τρίτο συ-
νεργό τους, ο οποίος κρατούσε “τσίλιες” όσο εκείνοι
βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης.
Στις υποθέσεις του εμπρησμού καταστήματος στην
πόλη του Ρεθύμνου και της ζωοκλοπής εμπλέκονται ο
Ιρακινός και ο Σύρος.
Να σημειώσουμε ότι για τις υποθέσεις έχουν προ-
φυλακιστεί οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν ομο-
λογήσει τις πράξεις τους αλλά διαφοροποιούνται ως
προς το βαθμό συμμετοχής που είχαν στα συγκεκριμέ-
να περιστατικά.
ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ......
ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ!!!!!!!
Ρένος Κ.
10/02/2010 20:30
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι είναι το εξής : Ότι η Ελλάδα ΔΕΝ είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.Η οικονομία της βρίσκεται στον πάτο,η ανεργία της στον ουρανό.Υπό αυτές τις συνθήκες σε πόσους μετανάστες μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση; Σε ελάχιστους! Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό.

Άρα λοιπόν, το κράτος που (και καλά) κόπτεται για τα δικαιώματά τους,γιατί ποτέ δεν έβαλε ένα όριο στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση; Με αυτό τον τρόπο θα είχε εξασφαλίσει καλύτερες και ποιοτικότερες δουλειές για τους ξένους, χωρίς παράλληλα να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των γηγενών.

Πρωτού μοιράσετε σωρειδόν το χαρακτηρισμό "ρατιστής" ,σκεφτείτε ότι κανείς δε γεννιέται έτσι.Όταν ο άλλος έχει πέσει θύμα ληστείας,βιασμού ή οτιδήποτε άλλο από λαθρομετανάστη,μην περιμένετε να ψηφίσει ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ή ΚΚΕ. Αν όμως το κράτος είχε φροντίσει να δεχθεί τόσους μετανάστες όσους πραγματικά χρειάζεται, δε θα υπήρχε ανεργία γι''αυτούς οπότε δε θα αναγκάζονταν να καταφύγουν σε έκνομες πράξεις.Συνεπώς,τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας από την πλευρά των Ελλήνων θα ήταν λιγότερα και οι μόνοι που θα φώναζαν θα ήταν κάποιοι γραφικοί που πιστεύουν ότι είμαστε η ανώτερη φυλή του κόσμου.

Το να δείξω ανοχή σε κάποιον λαθρομετανάστη σημαίνει ότι πρέπει να ανεχτώ και όλους τους λαθρομετανάστες του κόσμου.Πείτε μου ποιον θα εξυπηρετούσε μια τέτοια κατάσταση; Φαντάζεστε την Ελλάδα με 20.000.000 πληθυσμό; Θα είχε φάει ο ένας τον άλλο.Ρεαλιστικά δείτε το!

Γι''αυτό η πιο δημοκρατική λύση είναι η ποσόστωση.Και εμείς θα κοιμόμασταν πιο ήσυχοι τα βράδια και εκείνοι θα είχαν σταθερές δουλείες και φυσικά ίδια δικαιώματα με εμάς, χωρίς παράλληλα να δημιουργούνται γκέτο και άντρα παρανομίας.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
10/02/2010 17:44
ΠΡΟΣ ΝΑΤΑΛΙΑ

.. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΕΛΕΓΧΟ, ΕΚΕΙ ΠΌΥ ΤΟΥς ΕΙΧΑΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ , ΖΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
ΔΗΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΣΤΑ ΤΡΑΜ/ΜΕΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ, ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΗΓΕΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΚΥΡΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ...ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΣΕΩΣ.
ΝΑΙ, ΚΥΡΙΑ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΑΝΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΒΙΖΑ κλπ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ, Η ΚΥΡΙΑ ΣΑΛΕΧ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΙΣΘΟ, Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΞ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
ΑΠΑΙΤΗΣΗ 80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΣΑΣ ΣΑΝ ΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ, ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ''ΑΠΕΡΓΙΑ'' (!!!!!!) ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΝΤΑΜ..
ννν
10/02/2010 17:29
ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΛΑΡΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
akaz
10/02/2010 17:29
Όλες τα ρεπορτάζ γίνονται απλά στο ανθρωπιστικό επίπεδο που σίγουρα είναι βασικό αλλά σιωπή για την ταμπακέρα δηλαδή τα ακόλουθα:
-Ποσοστό μεταναστών, λαθρομεταναστών στην Ελλάδα που είναι το άκρως μεγαλύτερο της ΕΕ και σε χώρα με κρίσιμα οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα.
-Την συνοχή της κοινωνίας που διαλύεται με την μετατροπή της σε αλλοπρόσαλη ανθρώπινη μάζα που μόνο θα δουλεύει σκληρά και θα καταναλώνει.
-Την καταστροφή του εργατικού κινήματος στον ιδιωτικό τομέα με την εισαγωγή της μαύρης εργασίας των μεταναστών.
-Την ενίσχυση της ακροδεξιάς και του ρατσισμού λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται στον γηγενή πληθυσμό και με την παράλληλη απουσία αριστεράς.
-Την δημιουργία δυναμικών μειονοτήτων από όμορα κράτη με το δικό μας.
-Την καταστροφή των υποδομών (υγεία, παιδία, κυκλοφοριακό) ειδικά στην Αττική με την εισαγωγή ίσως και ενός εκατομμυρίου ανθρώπων επιπλέον.
-Την δημιουργία στον γηγενή πληθυσμό δουλοκτητικών χαρακτηριστικών και την παραγωγή "επαγγελμάτων" εκμετάλευσης των μεταναστών από αετονύχηδες.
ddd
10/02/2010 17:22
xoris autous na doume ti the kanoume.. oles tis diskoles douleies autoi tis kanoun.. prosopika niotho ntropi pou den anagnorizei o ellinas tin skliri kai timia douleia.
Πλούταρχος Λευκαδίτης
10/02/2010 17:06
Και ξαναρωτάω: 24 ώρες χωρίς καθεστωτικούς δημοσιογράφους, πότε θα έχουμε με το καλό;
Μ-Π-Ο-''Υ''-Κ-Ο-Τ-Α-Ρ-Ε-Τ-Ε ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10/02/2010 16:11
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΥΤΟΙ - ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
THOMAS
10/02/2010 15:44
@Μάνος Κ. Ίσως μέχρι τώρα να μην έχεις κλάψει. Αλλά νοιώθω βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί, επικαλούμενος τον νόμο των πιθανοτήτων. Πάντως εγώ έχω κλάψει από οργή και θυμό για την κατάντια της χώρας μου. Και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα. Και εξηγούμαι. 1.Ρουμάνοι διαρρήκτες εισέβαλαν την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία μου, όπως και όλης της πολυκατοικίας, και τα έκαναν ''''λίμπα'''' .Μου έκλεψαν τον προσωπικό υπολογιστή αξίας 1200 ευρώ, και φυσικά έχασα πολλά αρχεία, που δεν είχα αντιγράψει. Πολλές εργατοώρες χαμένες.Το γεγονός καταγγέλθηκε στην αστυνομία. Οι δράστες συνεληφθησαν, αλλά τα κλοπιμαία, έφυγαν, ποιός ξέρει για που. 2. Μετά από περίπου δύο ημέρες, η σύζυγός μου φεύγοντας από το Γραφείο, όπου και αυτή εργάζεται δέχθηκε επίθεση στο αυτοκίνητό της, της έσπασαν το πορτ μπαγκάζ και αφήρεσαν την τσάντα της. Απώλειες καρτών, ταυτότητας , προσωπικών αντικειμένων, και εβδομήντα ευρώ. Το χειρότερο , ότι η ίδια έκανε το μοιραίο λάθος να βγεί από το αυτοκίνητο και να ακολυθήσει τους δράστες, οι οποίο της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, ευτυχώς χωρίς να την ταρυματίσουν. Αποτέλεσμα , η σύζυγος μου να πάθει σοκ και να τρέμει να έλθει και πάλι στο χώρο εργασίας.Μάλιστα επειδή ο χώρος είναι ιδιόκτητος σκέφτηκα να τον πωλήσω , αλλά μέχρι τώρα αγοαρστής δεν βρίσκεται, καθώς η περιοχή ( πλατεία Καραισκάκη) έχει κατακλυσθεί από αλλοδαπούς εγκληματίες.Δράστες αλγερινοί νεαροί γνώριμοι στην περιοχή.Και το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε στην αστυνομία της Ομόνιοιας. 3. Την ίδια ημέρα , στην ίδια περιοχή, ο περιπτεράς, που το, περίπτερο του βρίσκεται στο πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου IMPERIAL-που σημειωτέον είναι από τα μεγαλύτερα της Αθήνας-δέχθηκε επίθεση από νεαρούς μαροκινούς, που τον λήστεψαν , τον έριξαν κάτω και έσπασε την λεκάνη και την σπονδυλική του στήλη, ηλικίας περί τα 65 χρόνια. Έμαθα αργότερα ότι έχασε τη μάχη με τη ζωή.Το περίπτερό του ακόμα και σήμερα, που πέρασα από εκεί είναι κλειστό. Υπάρχει μόνο ο τεράστιος σκύλος του, που έχει πέσει του θανατά, έξω από το ασφαλισμένο περίπτερο, και δεν τρώει, παρά την περιποίηση, που έχει από τους περιοίκους, που γνωρίζουν την ιστορία.Λυπάμαι, που αναγκάζομαι να ανφέρω όλες αυτές τις λεπτομέρεις,αλλά το κάνω για να μην αφήσω περιθώρια αμφισβήτησης των όσων γράφω , από κάποιους καχύποτους. Εάν παρόλα αυτά,κάποιοι με αμφισβητούν, τους προκαλώ να κάνουν μια βόλτα στην Πλατεία Καραισκάκη- στάση Μετρό Μεταξουργείο- και να συμπαρασταθούν στον άτυχο σκύλο, (γιατί προφανώς για τον άνθρωπο δεν νοιαζονται καθότι έλληνας, ενδεχομένως και ελληναράς) που έχασε το αφεντικό του. Εγώ πάντως συγκλονίστηκα. Ο ίδιος δεν δεν ζητώ την συμπαράσταση, ούτε εσένα φίλε Μάνο , ούτε κάποιου άλλου. Ζητώ από την Ελληνική Πολιτεία να με προστατέψει, να μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα στον τόπο μου, να μπορώ να εργάζομαι, να μπορώ να μένω και να εργάζομαι στο χώρο της εργασίας μου, να μπορώ να αξιοποιώ την περιουσία-την όποια-που απέκτησα με κόπο και με μόχθο. Αυτά είναι ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ατομικά δικαιώματα, που μου τα αφίρεσαν ή μου τα αφαιριούν οι μυριάδες εγκληματίες , που εισέρρευσαν απρόσκλητοι στην χώρα μου, στο σπίτιμου.. Συνενοηθήκαμε;
dida
10/02/2010 15:33
Προς Γιάννη(11:09):
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου και καλά θα κάνουμε να μην ασχοληθούμε άλλο μαζί τους....
Οσο για το πνευματικό τους επίπεδο σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου,ας μάθουν να γράφουν ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ οι δήθεν μορφωμένοι.Τουλάχιστον αφού θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιους Έλληνες,ας αποδείξουν ότι γνωρίζουν άριστα την Ελληνική γλώσσα.
''
makis kokos
10/02/2010 15:25
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΓΡΑΨΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΡΥΦΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΡΕΖΑΣ .24 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣΥΡΙΖΕΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !!!!!!!!!!!
10/02/2010 15:21
Ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ !!!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ !!!!!!

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!!!!!!
ΝίκοςΒ
10/02/2010 15:13
''Οχι μιά μέρα χωρίς τη δουλειά τους - ας μας χαρίσουν μιά μέρα χωρίς την παρουσία τους γα να θυμηθούμε όλοι πως ήταν η Ελλάδα πριν την εισβολή. Σε μία χώρα που μαστίζεται από την ανεργία, την ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα και την ακρίβεια έχουμε φτάσει να εξυμνούμε την προσφορά των μεταναστών στην αγορά εργασίας και την συνεισφορά τους στη διατήρηση των τιμών χαμηλά. Τέτοια ηλιθιότητα. Η συνεχής και ανελέητη φιλομεταναστευτική προπαγάνδα εκ μέρους των ΜΜΕ, της κυβέρνησης και των "αριστερών" το μόνο που καταφέρνει είναι να πολώνει, να αποπροσανατολίζει την συζήτηση και να συντελεί στην δημιουργία ρατσιστικού κλίματος.
nik
10/02/2010 15:13
Δεν γινεται αυτη η μερα χωριs μεταναστεs να γιορταζεται πιο συχνα?Η εγκληματικοτητα που μαs φερανε θα κανει απεργεια εκεινη τη μερα??? Η Ελλαδα 15 χρονια πριν χωριs αυτουs μαs φαινεται παραδεισοs....
Κατια
10/02/2010 14:59
@ SPYROS 10/2/2010 13:30

Eτσι ειναι αυτα Σπυρακο...η κομμωτρια μου ,αλβανιδα, τιγκα στα ραντεβου, ζηταγε βλεπεις πολυ λιγοτερα απο αλλες και εγινε αναρπαστη, με συζηγο πρωην υπαλληλο ξυλουργειου και νυν ιδιοκτητη (ο ελληνας ιδιοκτητης του το αφησε οταν αποσυρθηκε,αφου τα δικα του παιδια,σιγα μην ασχολιοντουσαν με ενα..ψωροξυλουργειο),καναν τις οικονομιες τους και απο μια τρυπα στην Δαφνη,αγορασαν σπιτακι στην Βαρη. Στο χωριο απο το οποιο καταγεται πατερας μου,μενουν 5-6 οικογενειες τον χειμωνα,οι 2 ειναι αλλοδαποι (ασχολουνται με αγροτικες δουλειες) με ιδιοκτητα σπιτια,αφου οι ντοποιοι τα ειχαν παρατημενα και τα πουλησαν ενα κομματι ψωμι.Οποιος δουλευει προκοβει Σπυρο και αφηνει τους αλλους (πχ εσενα)με ανοιχτο το στομα,να φθονουν και να μην μπορουν να καταλαβουν πως τολμανε καποιοι "ξενοι",να δουλευουν σκληρα ,να χαλανε την πιατσα στους τεμπελιδες,που γκρινιαζουν την αδικη μοιρα τους,που αλλωστε τους χρωσταει αφου ειναι προγονοι αρχαιων ελληνων.Κατσε εσυ και γραφε εδω μεσα απ το πρωι μεχρι το βραδυ ,ενω καποιοι εκει εξω δουλευουν...
erjon
10/02/2010 14:55
Ο ρατσισμός είναι η έκφραση του ανθρώπινου εγκεφάλου μειώνεται στο ελάχιστο.
Η μόνη φυλή που ξέρω είναι του ανθρώπου.
Η λεγόμενη λευκή φυλή είναι πράγματι ροζ - γκρι.
10/02/2010 14:54
24 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ??!!
ΑΛΗΘΕΙΑ?? ΤΙ ΚΑΛΑΑΑΑΑ!!!
ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΡΙΣΤΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ,ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!!
ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑ_Α ΠΙΣΩ
10/02/2010 14:43
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, Ο JEFFRY GEORGE ΠΑΠΑ(ΤΖΗΣ)-ΝΔΡΕΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΕΛΛΗΝ.ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ Ε.ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ (ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ) ΑΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ Π.Χ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΚΑΝΤΙΝΑΒΙΚΕΣ , ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ , ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΣ/H ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,KAI EINAI ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ............ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ, ΚΑΙ "ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΣ" ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΣ ΚΑΤΑ 75%, ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑ_Α ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!! ΑΝ ΕΙΧΑ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΙΧΤΗΡΙΖΑ ΑΜΕΣΩΣ.ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΓΚΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...
Salgon
10/02/2010 14:38
Τι ρατσισμός είναι αυτός...έχω πάθει πλάκα με το επίπεδο, ντρέπομαι που είμαι Έλληνας πραγματικά....ντροπή!
George
10/02/2010 14:21
Γιαννης 10/2/2010 11:09

Γιαννη αυτο συμβαινει γιατι ειναι η μονη ή απο τις ελαχιστες εφημεριδες που εχουν Forum
Η αντιπαραθεση στο θεμα της Ιθαγενειας δεν εχει Γιαννη να κανει με το πνευματικο επιπεδο αλλα ρεαλιστικα να το δεις το θεμα δυσκολα κυριως οι Μουσουλμανοι μεταναστες αφομοιονοντε σε μια δυτικοευρωπαικη κοινωνια.
Δες Γαλλια, Αγγλια κλπ
Αν σε αυτο υπολογισουμε οτι η Ελλαδα δεν παραγει τιποτα , δεν εχει βαρια βιομηχανια (οπως Γερμανια, Αμερικη και Καναδας) και γενικοτερα δεν υπαρχουν δουλιες στον ιδιωτικο τομεα φανταζεσαι τι θα γινει? θα φτασουμε να δουλευουμε στον ιδιωτικο τομεα για ενα κομματι ψωμι.
Αυτη την ποιοτητα ζωης θελεις για ολους τους Ελληνες?
Στο ενθετο "Κ" της καθημερινης της περασμενης Κυριακης διαβασα οτι υπαρχουν διαφημισεις στο ΠΑκισταν που παροτρινουν Πακιστανους να ερθουν στην Ελλαδα για καλυτερη ζωη ενταντι 4-5 ,000 ευρω.
Εχεις υποψη σου τι θα γινει? Σαφως σε 20 χρονια θα υπαρχει πολυ κοσμος που θα ερθει στην Ελλαδα.
Επισης σου αναφερω οτι ο καναδας, η Αμερικη και Γερμανια που δεχτεικαν πολλους μεταναστες δεν ειχανε αναλογες εδαφικες διεκδικησεις οπως εχει η Τουρκια η τα Σκοπια(γειτονικες χωρες) απο εμας
Κανεις απο τους υπερμαχους των λαθρομετανστων δεν εχει δωσει καμια απαντηση σε αυτα τα ερωτηματα παρα μονο μιλανε για ανθρωπινα δικαιωματα.
Εμεις σαν Ελληνες δεν εχουμε δικαιωματα μονο υποχρεωσεις εχουμε?
leo
10/02/2010 14:01
Τοχω πει και παλι ότι ρατσιστες εισται ολοι εσεις που μιλατε για τους Ελληνες ότι ειναι ρατσιστες.Δεν νοιώθω ρατσιστης επειδη δεν θέλω την εγκληματικότητα που είνα κατα 90% αυξημενη και αφήστε τι λεει το ΄υπουργειο προστασιας του λαθρομετανάστη και εναντιον του Ελληνα΄ ότι η εγκληματικοτητα έχει αυξηθει κατα 20-30%. Ο Ελληνικος λαος δεν ειναι ρατσιστης και το εχει αποδειξει πολλές φορες, και το αποδεικνυει συνέχεια και το πληρώνει αυτο με τη ζωη του και την περιουσια του. Οχι λοιπον στην ελληνοποιηση των μυριαδων λαθρομεταναστων. Εαν ρε εσεις αριστεροι φαστιτες αποβρασματα ,με λετε ρατσιστη για τα παραπανω, τοτες ναι καυχώμαι να ειμαι ρατσιστης γιατι ειμαι Ελληνας.
dg
10/02/2010 14:00
kala kanoun giati oi metanastes doulevoun poli sklira gia na to paizoume emeis gamata afentika me elaxistes apodoxes. oso gia to an doulevoun lathraia, nomizo den einai panta diki tous epilogi. einai polloi ekeinoi pou tous proslambanoun gia na tous afinoun anasflaistous kai na min plironoun forous.
ma poso...?
10/02/2010 13:56
Προωπικά δε μπορώ να αποτυπώσω την άποψή μου γιατί δεν γνωρίζω το θεμα και δε μπορώ να κρίνω αλλά ούτε να δακρίνω μελλοντικά τις όποιες συνέπιες. Ομως νομίζω οτι και οι δύο πλευρές έχουν κάποια δίκια. ΩΣΤΟΣΟ... το σχόλιο/διάκριση της " maria lamprou 10/2/2010 10:54" με τον εντελός αβάσιμο διαχωρισμό των μεταναστών σε καλούς Αλβανούς και κακούς Κινέζους με εξόργισε! Παραθέτω: " Είναι το ίδιο μια οικογένεια Αλβανών που είναι εδώ 15 χρόνια και δουλεύουν και προσπαθούν, και τα παιδιά τους δε θέλουν να πάνε στην Αλβανία ούτε για διακοπές γιατί αισθάνονται Έλληνες (ναι υπάρχουν πολλά τέτοια παιδιά εδώ), με τον εγκληματία τον Κινέζο με το καλάσνικοφ που ξεφορτώνει τα κινέζικα ρούχα στην πειραιώς?" Τι λες ρε Μαρία και κάθε Μαρία που κάνει κριτική με τέτοιες γελοιοτητες? Και σου λέω για τον απαγωγέα Αλβανό και βιαστή σε σχέση με τον οικεγενειάρχη Κινέζο/Φιλιππινέζο... Τι σκ__ά επιχειρήματα λέτε?
SPYROS
10/02/2010 13:30
ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ''Η ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ? ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ''Η ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΩΝ? ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΦΟΥΡΝΟΣ? ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ) ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΧΟΝΤΡΑ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΦΤΑΝΟΥΝ 5-10-100 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ''ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ'' ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ? ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ....
Σταμάτιος Μ.
10/02/2010 13:14
ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ 4000 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ; ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ, ΑΡΑ ΒΟΗΘΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΧΕΙ 4000 ΕΥΡΩ? ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΒΙΣΤΑΣ. ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΑΝ ΕΔΩ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΧΟΝΤΑΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ?????? ΑΙΣΧΟΣ! ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ! ΑΥΤΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Eftichios Grammatikoulos
10/02/2010 13:03
Efoson to ellhniko sundagma leei pos oi eksousies pou phgazoun ap'' to lao uparxoun uper tou laou kai tou ethnous, kanondas ena ponhro diaxorismo anamesa stis ennoies laos kai ethnos, tote o ellhnoevraios, o ellhnoarmenhs, o tourkoellhnas, o Pomakos Ellhnas, o Slavos Ellhnas, pou oloi pshfizoun kata tis ekloges, exoun ta misa dikaiomata os polites tou ellhnikou kratous, afou ta dikaiomata pou phgazoun ap'' to lao uparxoun afenos uper tou laou, ara kai olon ton parapano, kai afeterou uper tou ethnous, araoxi kai gia tous parapano, afou oi parapano den anoikoun sto ellhniko ethnos. Gia na katalavete th suntagmatika katoxuromenh ponhria, pou kanei to ellhniko kratos na leitourgei anisorropa, dedomenouoti o kathe vlaks 8a mpopouse na amfisvhthsei thn "gnhsiotita" tou ethnikou sou fronhmatos (eksou kai h anangkaiothta paliotera, gia thn ekdosh pistopoihtikon koinonikon fronhmaton, pou htan tautoshma me'' auta ton ethnikon fronhmaton). An antimetopisoume tous ellhnokuprious oxi os upotagmenous se kapoio alloethnos alla os Ellhnes pou zoun se diko tous ellhniko kratos, pou oudemia sxesh exei me to kratos ths mhtropolitikhs Elladas kai tous tourkokuprious pou zoun sto idio kratos os Tourkous kata thn ethnotita,tote me thn kata gramma metafora ths paragrafou 3 tou ar8rou 1 tou ellhnikou suntagmatos sto kupriako suntagma, 8a kathistato adunath h sunuparksh duo ethnotiton, pou sunapoteloun enan lao, ton kupriako (h ennoia laos einai nomikh, oxi politistikh, opos h enoia ethnos). Kat'' anangkh to kupriako suntagma prepei na leei pos oi eksousies phgazoun apo to lao kai uparxoun uper tou laou. Me alla logia, to ellhniko suntagma omologei emmesos plhn safos pos sthn Ellada metaksu allon katoikoun kai Ellhnes, pou prepei na einai pronomiouxoi. Toulaxiston oiu misoi Ellhnes pisteuoun pos exoun kapoia apostolh na ektelesoun sthn pagkosmia istoria. Ta panda katareoun s'' afton ton topo, kai meis sunexizoume na pisteuoume sthn istorikh apostolh mias ka8hmagmenhs kai xreokophmenhs Elladas, pou apo tote pou uparxei os kratos sunthreitai me daneia. Pisteuoume profanos pos oi ksenoi mas daneizoun gia na ektelesoume thn apostolh mas, peri ths opoias protos milhse o Makrugiannhs, kai ton kaname pandiera giati mas voleue. Peri apostolhs milhse kai o Mhtsotakhs. Uposxe8hke pos, peripou 8a anasthsei ton Arximhdh kai tha mas kanei.. purhnhkh dunamh! Ma epitelous 8a katalavoume pos h nea Ellada dhmiourgh8hke san kratos mono giati to h8elan oi megales dunameis ths epoxhs ekeinhs; 8a paradextoume kapote pos para ton pragmatika hroiko mas agona eixame htth8ei ap'' tous suntriptika uperterous Tourkous, kai telika so8hkame mono xari sthn epemvash ton megalon dunameon ths epoxhs; To oti to shmerino kratos einai ellhniko kai oxi ellhnoarvanitiko, opos h8ele o allos megalos Ellhnas, o Kolokotronhs, ofeiletai apokleistika sth voulhsh ton megalon dunameon. Giati toutos o topos den exei ethnologikh omoiogeneia,para thn ellhnikh pleiopshfia, ki afto o Kolokotronhs to hksere kala. Kai upesth ta pandeina ap'' aftous pou prospa8ousan nte kai kala na dhmiourghsoun ena ennoieo kratos, sth vash enos enoiaiou ellhnikou ethnous giati etsi voleue tous ksenous, pou den h8elan na mplekoun me pollous. Auth htan h apostolh ton Vauaron: Na dhmiourghsoun ellhniko ethniko kratos. Akoma kai gia thn ethnikotita tou neoellhnikou kratous den apofasisame emeis, oi katoikoi autou tou topou asxetos ethnikothtas, alla oi ksenoi. Giname ena kratos anisorropo kai kakomoiriasmeno, pou sthrizetai stous mi8ous pou kataskeuasan kapoioi kai oxi sthn pragmatikh istoria. Kai ka8e fora pou mas proteinoun kapoio mu8o, trexoume kai skotonomaste. Ka8e fora pou kaloumste na frontisoume gia to kratos mas, to lehlatoume anaisxunta. Den to noio8oume diko mas.
Γ.Κ.
10/02/2010 12:55
ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΧΑΡΟΤΙΛΟΓΩΝΤΑΣ:"ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ,ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ..." Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ...ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΔΩ(ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΜΩΣ...) ΑΚΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΜΑ.ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ;ΘΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΠΙΣΩ ΠΙΣΩ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ...
Αργυρώ
10/02/2010 12:50
Προσωπικά μιά μέρα χωρίς λαθρομετανάστες στο Κέντρο της Αθήνας θα μου φανεί σκέτος Παράδεισος .Οσοι καταφερουν και προσαρμοστούν στην ελληνικη κοινωνία (παντρευτούν, σπουδάσουν,διαπρέψουν κοινωνικά , θεωρηθούν απαραίτητοι με τον Α ή Β τρόπο) με γειά τους μέ χαρά τους. Ολοι οι υπόλοιποι δεν μ΄απασχολούν ουδόλως!...μα ουδόλως! Δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγω να υποστώ την περιπέτεια του όποιου αφελούς,παραπλανημένου ή τεμπέλη αλλοδαπού που ήρθε απρόσκλητος κι απαιτεί την ανοχή μου με το έτσι θέλω.Συναισθηματική αφαίμαξη ας υποστούν οι ευσυγκίνητοι ΠασόκοΑριστεροί και να τούς πάρουν σπίτια τους.Εγώ ατνούμαι.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ !!!! FOREIGNERS GO HOME !!!!!!
10/02/2010 12:49
ΕΓΩ ΛΕΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ 438,000 ΩΡΕΣ ΜΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ !!!!!

ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΒΡΩΜΟΧΑΡΤΟ !!!!!
Μάνος Κ.
10/02/2010 12:49
@THOMAS. Σιγά, θα κλάψουμε. Πήγαινε καλύτερα να κάνεις τον σταυρό σου στο εικονοστάσι του "μεγάλου" Α. Παπανδρέου. Δεν έχει σημασία τί σόι κουτόχορτο ταϊζουν οι πολιτικοί τον λαό, αλλά η εξυπηρέτηση του μακροχρόνιου δημόσιου συμφέροντος. Μόνο μια Ελλάδα που αγκαλιάζει αυτούς που θέλουν να ζήσουν στη χώρα έχει μέλλον.
georgakis
10/02/2010 12:42
Fygete oloi apo th xora den sas theloume. Gyriste sti xora sas. Edo eiste kai tha eiste panta filoxenoumenoi. Diladi an meinei kapoios stin Elvetia prepei na parei kai tin Elvetiki ipikoothta? ti blakeies einai autes. Edo panta tha eiste polites 2 taxhs oti kai na kanete. Pote den tha eiste isotimoi me tous Ellines. Oyst apo edo
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10/02/2010 12:39
Προς ΓΙΑΝΝΗ. Και εσυ χρησιμοποιείς το internet αλλά το πνευματικό σου επίπεδο πάει για δάπεδο για να κανεις τέτοιους συνηρμούς σκέψης. Προς ΧΑΡΗ ΜΠΙΣΙΑ. Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές, απλά αυτοί δεν είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Όσοι είναι παράνομα στη χώρα πρέπει να απελαθούν και να μην ξαναπατήσουν στην Ελλάδα. Όσοι πάλι είναι νόμιμοι άντε να τους κάνουμε την χάρη να μένουν εδώ. Να ξέρετε ένα όμως. Με την νοοτροπία σας θα καταφέρετε, όταν τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας θα τα λένε Σαλίμ και Φατίχ, να τους έχετε στερήσει την υπερηφάνια να είναι ''ΕΛΛΗΝΕΣ με τόσα χρόνια ιστορία.
Μάνος Κ.
10/02/2010 12:25
@ Χάρης Μπίσιας. Να προσθέσω: Ρατσισμός δεν είναι μόνον η ιδεολογία του αποτυχημένου, αλλά και του ηλιθίου. Πραγματικά είναι πανηλίθιο να αγνοεί κανείς ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι, βιοπαλαιστές, οικογενειάρχες και φλήσυχοι. Επίσης είναι ακόμη πιο ηλίθιο να ξεχνάνε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που ήταν και είναι μετανάστες σε διάφορα σημεία του κόσμου. Και να μην ακούω βλακείες ότι οι Έλληνες είναι άγιοι και οι ξένοι διάολοι. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Ιθαγένεια και ενσωμάτωση τώρα.
S.B
10/02/2010 12:18
@Μενελαος μαθε πρωτα εσυ να γραφεις σωστα τα ελληνικα και μετα εξεφρασε αποψη. ς. Οικονομικος η πολιτικος μεταναστης σημαινει αναγκαστικος ξεριζωμος, οποτε καμμια επιλογη δεν ειχανε. Και αν οι χωρες τους δεν εχουν το επιπεδο να τους κρατησουν πρεπει να πεσουμε κι εμεις τοσο χαμηλα? Ακουω συνεχεια για το μελλον των παιδιων μας. Εγω τρομαζω στη σκεψη οτι εσεις εχετε το δικαιωμα να αναθρεψετε παιδια και να τα κανετε συμφεροντολογους και μισαλλοδοξους. Αν τα παιδια σας ειναι καλυτερα θα κερδισουν αυτα τη δουλεια, αλλα αν ειναι καποιος ξενος καλυτερος η δουλεια του ανηκει. Τι φοβαστε? Μηπως καποιος με διαφορετικο DNA αποδειχτει καλυτερος? Κανενας δεν παιρνει τις δουλειες μας, αν θελετε βγειτε κι εσεις να καθαριζετε παρμπριζ στα φαναρια, η να πουλατε τσαντες με τον φοβο της αστυνομιας και την υποτιμηση στα ματια του κοσμου. Επιτελους καταλαβετε οτι ολοι το ιδιο ειμαστε σε αυτον τον κοσμο, και οτι αυτοι οι ανθρωποι με την σωστη ενσωματωση τους διαδιδουν ακομα πιο πολυ την γλωσσα και τον πολιτισμο μας στον κοσμο.
KA
10/02/2010 12:07
ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΣΙΑΣ
Μάλλον δεν ξέρεις την έννοια της λέξης ρατσισμός.
Η γενική αντίληψη δεν είναι ότι οι μετανάστες είναι κατώτεροι , χαζοί ή πρέπει να διωχτούν για το χρώμα ή την καταγωγή τους .
Είναι ότι η Ελλάδα δε χωρά άλλους και φυσικά δεν πρέπει να ανεχόμαστε αυτούς που παρανομούν .

Μάλλον εσύ αντιμετωπίζεις με ρατσισμό τους Ελληνες
THOMAS
10/02/2010 11:54
Προς Γιάννης. Το ερώτημά σου είναι εύλογο. Δεν θα σου απαντήσω για το τι πιστεύει ο καθένας στο πάνελ, απλά γιατί δεν το γνωρίζω. Θα σου πω όμως , ότι ό ίδιος εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ από το 1974, κάνοντας, ανιδιοτελώς, τεράστιους αγώνες ως φοιτητής, και αργότερα ως επαγγελματίας. Ουδέποτε είχα, ή έχω σχέση με την ΝΔ ή πολύ περισσότερο με την ακροδεξιά. Δεν σου κρύβω ότι για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις πλήρωσα το τίμημα από την ΝΔ, υπηρετώντας την θητεία μου το 1979-1981 σε λόχο ανεπιθυμήτων, όπως λεγόταν τότε.Όμως ένα πράγμα να γνωρίζεις, ότι γεννιές ελλήνων μεγάλωσαν, με το η ''''Ελλάδα ανήκει στους έλληνες'''' και με το ''''Δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτα, αλλά δεν χαρίζουμε και σε κανέναν τίποτα''''. Αυτά τα έλεγε το ΠΑΣΟΚ του μεγάλου Α.Παπανδρέου. Και αν αυτά είχαν τότε μία βαρύτητα, σήμερα λόγω των τεράστιων κοινωνικοπολιτικών αλλαγών και γεωπολιτικών εξελίξεων και των κινδύνων που συνεπάγονται για την εθνική μας ανεξαρτησία και οντότητα , τα συνθήματα αυτά είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά ισχυρά . Πως σχετίζονται όλα αυτά με τους μετανάστες;Απολύτως. ΑΦού σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας. Θα αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού οι πλείστοι μουσουλμάνοι, υποχείρια της Τουρκίας.Πέραν τούτου διατρέχουν άμεσο κίνδυνο αλλοίωσης η ιστορία, η κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμά μας , η θρησκεία μας και η ίδια η ταυτότητά μας.Αυτά δεν αρκούν για να είναι κάποιος εναντίον του κύμματος μεταναστών , που εισβάλλει βίαια στη χώρα μας;Και αν αυτά δεν αρκούν , τότε πρόσθεσε και την τρομακτική εγκληματικότητα, την ανεργία κλπ, που μαστίζουν τη χώρα, ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης δρά και παρουσίας των πάσης φύσεως μετανστών ή λαθρομετανστών , που πλημμύρισαν τη χώρα.
Δεν έχω δεί να φυτρώνουν σύνορα...
10/02/2010 11:53
Είμαστε μαζί σας! Διεκδικείστε! Και οι δικοί μας συγγενείς ζήτησαν και πήραν, στο Καναδά, στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Αυστραλία, παντού! Δεν μπορούμε να ξεχνάμε!
ΕΕ
10/02/2010 11:46
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ,ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΩΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!

ΡΕ,ΠΑΤΕ ΚΑΛΑΑΑ???

ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΙΑ??? ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ?
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
10/02/2010 11:43
ΧΑΡΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΞΑΝΑ ΠΕΣΤΟ!
οχι
10/02/2010 11:41
Δεν μπορω να διανοηθω πως αυτοι οι ανθρωποι ερχονται ΛΑΘΡΑΙΑ, πληρωνουν 5.000 ευρω για να μεταφερθουν απο τους Τουρκους στη χωρα μας, μολις προσπαθησουν να πανε σε αλλη χωρα της ΕΕ τους απελαυνουν η τους φυλακιζουν και ΕΜΕΙΣ τους δεχομαστε,και τους νοικιαζουμε σπιτια και τους δινουμε δουλειες και γινονται αναποσπαστο κομματι καθε περιοχης του κεντρου,των δυτικων και ανατολικων προαστιων ενω η ανεργια χτυπαει 20% και εγκληματικοτητα αυξηση 5000%...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ!
ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΣΙΑΣ
10/02/2010 11:18
Η ελλαδα μάς ειναι μια πολυ ωραια χωρα που εχει την τυχη ολοι οι ρατσιστες και οι μίσαλλοδοξοι η να ανηκουν στην αντιπολιτευση η να γραφουν σε αυτο το ιστολογιο. Ευτυχως που η κυβερνηση της χωρας ειναι σοβαρη και αξιοτιμη και βλεπει καθαρα το μέλλον και δεν ςει στο παρελθον. Ο κοσμος αλλαςει και ωρισμένα αποτυχημενα μίκροανθρωπακια τα βαςουν με τους μεταναστες γιατι δεν μπορουν να το χωνεψουν οτι οι ιδιοι και η φαρα τους αποτυχαν και οι υπαιτιοι δεν ειναι οι μεταναστες. Δεν φταινε οι μεταναστες για την οικονομικη καταρρευση και τα ελλειματα, το Βατοπαιδι, τα ομολογα, το χρηματηστηριο, την αισχροκαιρδια των εμπορων, την καταστροφη του περιβαλλοντος, τις καταπατησεις, το ρουσφετι, το κλεψιμο στο δημοσιο, τον υπερδανεισμο των ελληνικων νοικοκυριων,την εκμεταλευση των μεταναστων. Για τα μεγιστα δομίκα προβληματα της χωρας φταινε οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, οι τεμπεληδες οπως ο πρωην πρωθυπουργος και κατι ανεκγεφαλοι που το παιζουν εξυπνοι οπως ωρισμενοι αξιολυπυτοι ραστιστες σε αυτο το ιστολογιο. Να θυμάστε παντα Ο ΡΑΤΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ
Γιαννης
10/02/2010 11:09
Διαβάζω καιρό τα ΝΕΑ και θέλω να αναφερθώ σε κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση.
Όταν υπάρχει άρθρο σχετικά με μετανάστες, ιθαγένεια και εθνικά ζητήματα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που σχολιάζουν έχει απόψεις σχετικές με την άκρα δεξιά και ειδικά σε μια εφημερίδα που είναι του κεντροαριστερού, προοδευτικού χώρου.
Αυτό με έχει οδηγήσει σε δύο συμπεράσματα
1) Ή πραγματικά η πλειοψηφία των πολιτών έχει τέτοιες απόψεις, πράγμα που μου φαίνεται λίγο δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς και το γεγονός ότι όσοι ασχολούνται με το ιντερνετ είναι κάποιου πνευματικού επιπέδου
2) Ή έχει πέσει γραμμή από ακροδεξιές οργανώσεις και κόμματα να σχολιάζουν τέτοια θέματα ώστε να επηρεάζουν την κοινή γνώμη και να δημιουργούν κλίμα.
Αν κανένας έχει μια εξήγηση να δώσει ας γράψει κάτι..
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
10/02/2010 11:04
ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ! ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΡΕ ΠΩΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΕ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ (ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ), ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ; ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ, ΘΑ ΓΕΛΟΥΣΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΙΧΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΑ ΠΟΥ ΦΤΟΙΑΞΑΜΕ ΕΔΩ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΦΥΤΡΩΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝΕ..ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΣΟΙ ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΕΣΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΟΤΙ ΕΔΩ (ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΚΙΟΛΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ!
Ο Μιμικος ο Γιατρος
10/02/2010 11:03
Ζω 16 χρονια μακρυα απο την Ελλαδα, σε 3 ηπειρους. Παιρνω την Βιζα μου καθε χρονο, η αναλογα ποτε ειναι η ωρα της, και δουλευω κανονικα, αναλογα με την χωρα που βρισκομαι (και πανω απ''ολα ΝΟΜΙΜΑ). Δεν επιθυμησα ποτε ξενο διαβατηριο αν και ποτε δεν κατεβαινω στην Ελλαδα χωρις λογο. Τωρα τι τους επιασε με τις ελληνοποιησεις δεν ξερω! Νομιζουν οτι η Ελλαδα ειναι ο Αρης, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ στο μπασκετ του ''90!!!
natalia
10/02/2010 10:59
@Παπαδόπουλος Το όνομα το έβαλες τυχαία? Απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι με τέτοια σκέψη. Αν μου πεις ότι είσαι και μορφωμένος θα στενοχωρηθώ διπλά! Ο μόνος καλός είναι οι Έλληνες... Γιατί εμείς δε κλέβουμε το κράτος, δε προσπαθούμε να εξαπατήσουμε το διπλανό μας προς όφελός μας, γιατί δεν είμαστε βολεψάκηδες, αλλά προς θεού όλοι είμαστε οικογενειάρχες και νόμιμοι στα πάντα... μπράβο μας! Εμάς στη Γερμανία και στην Αμερική μας κάλεσαν να πάμε. Εγώ προσωπικά αν ήμουν ξένος δε θα ήθελα με τίποτα να παρω την ελληνική ιθαγένεια... έχω πειστεί πλέον ότι είμαστε οι χειρότεροι από όλους με διαφορά.
maria lamprou
10/02/2010 10:54
Στεναχωριέμαι πολύ όταν διαβάζω τέτοια σχόλια... Γιατί βάζετε στο ίδιο καλούπι όλους τους μετανάστες? Είναι το ίδιο μια οικογένεια Αλβανών που είναι εδώ 15 χρόνια και δουλεύουν και προσπαθούν, και τα παιδιά τους δε θέλουν να πάνε στην Αλβανία ούτε για διακοπές γιατί αισθάνονται Έλληνες (ναι υπάρχουν πολλά τέτοια παιδιά εδώ), με τον εγκληματία τον Κινέζο με το καλάσνικοφ που ξεφορτώνει τα κινέζικα ρούχα στην πειραιώς? Με συγχωρείτε πολύ, αλλά πρέπει να κάνετε έναν ΣΑΦΗ διαχωρισμό... Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει η Ελλάδα λόγω υπογεννητικότητας, χαμηλού πληθυσμού, έλλειψης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης, και έλλειψη οργάνωσης υποδοχής μεταναστών, να βάλει ένα φρένο, ένα ανώτατο όριο για τους μετανάστες, να δώσει δικαιώματα σε αυτούς που πρέπει και όλοι οι αλλοι να απελαθούν. Αλλά μην τους βάζουμε στο ίδιο καζάνι όλους, είναι κρίμα και να είμαστε ευγνώμονες που η χώρα μας ακόμα αντέχει και δεν είμαστε αναγκασμένοι κι εμείς να την εγκαταλείψουμε και να δουλεύουμε μερόνυχτα σε χωράφια ενός ξένου κράτους όπου όλοι οι πολίτες μας μισούν...
kanakh gianna
10/02/2010 10:42
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!! ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΑΣ Κ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!!!!!!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!!!!!!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ Κ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ!!
Δεσποινα Οικονομου
10/02/2010 10:32
Καλη η ιδεα για να αλληλοεκτιμησουμε οι μεν τους δε και να καταλαβουμε οτι σε τιποτα δεν εξυπηρετουν τα συνορα. Σε αλλες βασεις πρεπει να μπουν οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ σχεσεις!
καθε μερα 1η μαρτη
10/02/2010 10:21
να γινει καθε μερα 1η μαρτη γινεται;
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ.
10/02/2010 10:20
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΛΒΑΝΑ ;;;;

ΒΡΕ ΣΕΙΣ, ΑΝΤΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΗ ΓΩΝΙΑ;; ΑΝΤΕ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΛΗΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΟΠΕΣ, ΟΥΤΕ ΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΦΟΝΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΤΩΝ....ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑ 52% ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ . ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ;;; ΠΙΣΤΟΛΙΑ;;;

ΕΞΩ ΤΩΡΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ κλπ) ΕΝΩ ΟΙ ΜΑΥΡΟΑΛΒΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ;; ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ, ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑΞΙ ΜΗ ΜΑΣ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΕΞ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ;;;
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
10/02/2010 10:13
ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΙΤΟΙ, ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ, ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ / ΜΟΝΙΜΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΝΑΙ, ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ Ο ΚΑΘΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ''ΒΑΦΤΙΣΕΙ'' ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!), ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝΕ ΑΝΑΓΚΗ.
ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ. ΠΡΟΣΦΕΡΩΜΕΝ : ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΓΕΝΝΗΜΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ κλπ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΝΟΥΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.. ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΗΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ.
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΗΛΩΣΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ. ΑΣ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΣΤ ΑΝΑΘΕΜΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ....ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ Μ....ΕΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝΕ ΕΔΩ. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΤΑΔΕ ΤΑ ΕΝΝΗΑΜΕΡΑ.
ΕΞΩ, ΡΕ...ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΑΣ.
Τζιζζζ!!!
10/02/2010 10:10
Στη Γαλλία έχουμε πλέον μόνο δύο επιλογές, λέει η κ. Νάντια Λαμαρκμπί, από τους εμπνευστές της κίνησης 1η Μαρτίου: 24 ώρες χωρίς μετανάστες στην οποία μετέχουν και οι οργανώσεις των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας: Τη δυνατότητα να ζήσουμε δημοκρατικά όλοι μαζί ή να συνεχίσουμε να ζούμε σε καθεστώς ανισοτήτων και διακρίσεων χωρίς κανέναν πολιτικό σχεδιασμό για το μέλλον
......................................

Μα παντου, σ'' ολες τις κοινωνιες υπαρχουν ανισοτητες. Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Αλλος ειναι κοντος, αλλος ψηλος, αλλος χοντρος, αλλος αδυνατος, αλλος πλουσιος... Απο καποιο σημειο και περα, σαφως και υπαρχουν προυποθεσεις για να εχουν ολοι τις ιδιες δυνατοτητες. Στην Ελλαδα π.χ. τα παιδια των μεταναστων εχουν την δυνατοτητα να πανε στο σχολειο και μπορουν να σπουδασουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μεσω συμμετοχης τους στις Πανελλαδικες.
Menelaos
10/02/2010 10:10
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...ΕΙΡΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ....ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ....ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΗΤΕΣ?
Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΟΜΙΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ?ΑΦΓΑΝΟΙ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ?
ΕΑΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ
Τζιζζζ!!!
10/02/2010 10:04
Για να φτάσω στην Ελλάδα πλήρωσα 4.000 ευρώ και έκανα τρεις μήνες φυλακή στη Βουλγαρία, λέει στα ΝΕΑ ο 30χρονος σήμερα Σάρκο που ήρθε το 2002 στη χώρα μας από το Ιράκ.

Δούλεψα τρία χρόνια στην Αιόλου σε κατάστημα με κουρτίνες. Μετά προσπάθησα να φύγω λαθραία στην Ιταλία και από εκεί στη Σουηδία, αλλά με συνέλαβαν και γύρισα πίσω με το ίδιο καράβι

............................................

Φιλε Σαρκο, αν ηθελες να πας Σουηδια απο την αρχη και νομιμα μαλιστα, να εισαι βεβαιος οτι θα σου κοστιζε πολυ λιγοτερα απο τεσσερα χιλιαρικα. Αλλα, επελεξες τον λαθος δρομο, τη λαθρα δηλαδη...

Οσο για την κυρια Λορνα, δεν χρειαζεται να δωσεις 1500 για το διαβατηριο κυρια μου. Πηγαινε στην πρεσβεια των Φιλιππινων και βγαλε φιλιππινεζικο. Αλλωστε απο κει καταγεσαι, γιατι να μην σου δωσουν διαβατηριο οι συμπατριωτες σου;

fil_fr
10/02/2010 10:03
ego zo sto exoteriko edo kai xronia, oses fores gurizo stin athina, kypseli, vlepo akoma mia pio megali ipovathmisi apo tous metanastes, mia laiki sunoikia exei guni skoupidotopos me pio dikaioma o irakinos mpenei lathrometanstis stin ellada, kai zita kai TA RESTA ? Ton edioxan apo tin soudia, kai EMEIS SAN MALAKES ton dextikame piso ? As erthei na to kanei edo , tha paei kai fulaki, kai tha ton gurisoune piso! Otan douleuoune stin MAURI AGORA , xoris ensima, xoris alles eisfores, forodifigi kai diafora alla tote den MILANE Oso gia tin kuria pou den plironei 1500 Euro, na min tis DOSOUNE POTE Tautotita ELLINIKI, plironei FOROUS OPOS OLOI oi ellines afou ta konoma KALITERA EDO, einai IPOXREOSI TIS NA PLIROSEI FOROUS, pio ti eipe oti prepei na tius dosoune XARISITKA ola ta dimosia EGGRAFA Edo sto EXOTERIKO, exo mathei na LEO oti se OPION DEN ARESEI I ZOI POU KANEI NA GURISEI PISO STI XORA TOU, GIATI DEN TO LETE KAI SEIS SE OLOUS AUTOUS POU SAN LATHROMETANSTES ZITOUN DIKAIOMATA ?? XUPNSTE PRIN EINAI ARGA ug: KAI MIN TOLMISEI KANEIS NA ME PEI RATSISTI, auto pou exo mathei apo tin ZOI MOU EINAI OTI KANEIS DEN GENIETAI RATSISTIS ALLA MPOREI POLI EUKOLA NA GINEI APO TIN SUMPERIFORA TON ALLON
Μ.Α
10/02/2010 10:01
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΝ ΕΤΕΙ 2010 ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ.... ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.........
THOMAS
10/02/2010 09:59
Να ζήσουμε σαν άνθρωποι, έστω και για μια ημέρα το χρόνο. Να θυμηθούμε , πως ήταν η ζωή μας χωρίς τους εισβολείς και τους αυριανούς αφεντάδες μας....
ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!
10/02/2010 09:43
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ !!!!!!!!! ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ !!!!!

ΑΚΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ !!!!!

ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ !!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ !!!!!

ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!!!!!!!
GOLDEN BOY
10/02/2010 09:40
24 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!! ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!! ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ!!
Stella Petrides
10/02/2010 09:34
1η Μαρτίου: Είκοσι τέσσερις ώρες χωρίς εμάς...
Απεργία μεταναστών που την ίδια μέρα δεν θα προβούν σε καμία οικονομική συναλλαγή, ώστε να κάνουν αισθητή την απουσία τους

Για να φτάσω στην Ελλάδα πλήρωσα 4.000 ευρώ και έκανα τρεις μήνες φυλακή στη Βουλγαρία
EINAI EPEIDH SAS BOH8EISAN O OHE, O ORGANISMOS AN8RWPINWN DIKAIWMATWN KAI H DIE8NH AMNHSTIA AFILOKERDWS
Ελληνας
10/02/2010 09:14
εμεις δηλαδη δεν πληρωνουμε φορους και πληρωνουμε για να βγαλουμε διαβατηριο?? τοσα μεροκαματα που δουλευες στην οικοδομη μαυρα, χωρις ασφαλεια και χωρις εφοριες και χωρις φορους, ειμαστε βλακες και εσυ ξαφνικες που ηρθες μας το παιζεις οτι μονο δικαιωματα εχεις??? Ποιος μου εδωσε εμενα λεφτα για να παρω δανειο για να ξεκινησω την επιχειρηση μου? Ποιος με προσελαβε χωρις ασφαλεια και χωρις να πληρωνω φορους ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ!!! αμα θελετε πηγαιντε σε μια αλλη χωρα, Γαλλια ή Γερμανια να δεις πως συμπεριφερονται στους αλλοπαδους Οχι που σας ανοιξε τα συνορα ο Σαμαρας και μου γινατε ξαφνικα ολοι ομογενεις!!!! και μονο να ζητατε ξερετε Λοιπον απεργηστε λοιπον...και με γεια σας
aa
10/02/2010 09:05
Να κάνουν μόνιμα απεργία και να μας παρατήσουν ήσυχους.
Το τι πέρασαν για να έρθουν εδώ είναι δικό τους πρόβλημα από την στιγμή που ήρθαν παράνομα. Μήπως θέλουν να τους τα πληρώσουμε κιόλας;

Για να προλάβω άλλους το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για παράνομους Έλληνες μετανάστες αλλού.
Ας μην έφευγαν . Όταν αποφασίζεις να μεταναστεύσεις είσαι υπεύθυνος για τις συνέπειες της πράξης σου . Δεν σου φταίνε σε τίποτα οι άλλοι

Για τους μετανάστες που λένε ότι πληρώνουν , και λίγα πληρώνουν . Είναι γνωστό ότι ακόμα και οι νόμιμοι επιδιώκουν την μαύρη εργασία μόλις καλύψουν τα απαραίτητα για την παραμονή τους , ώστε να μην φορολογούνται και να εισπράττουν και επιδόματα
Χρήστος Κ
10/02/2010 09:01
1η Μάρτίου: ωραία μέρα να βγείς για βόλτα ... Μην το ρίξουμε όμως στις ληστείες ε;;;;
parthenios christos
10/02/2010 08:49
Λογικη η αντιδραση των αλλοδαπων,την 1η Μαρτιου μετα τα οσα εχουν υποστει,και υφισταντε.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
ΑΘΛΙΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.
ΤΟ ΕΧΩ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΗ..............
Χ.Π
AZ
10/02/2010 08:20
ΑΜΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ! ΟΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ. ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ????